Miljardilla enemmän elinvoimaa MEILLÄ ON TILAA KAIKELLE HYVÄLLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Miljardilla enemmän elinvoimaa MEILLÄ ON TILAA KAIKELLE HYVÄLLE"

Transkriptio

1 Miljardilla enemmän elinvoimaa MEILLÄ ON TILAA KAIKELLE HYVÄLLE

2 2 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Itse tehty Seinäjoella on aina tartuttu isoihin rakennushankkeisiin. Hulluimpiinkin. Ja tehty eikä meinattu Alvar Aalto -keskus kansainvälisesti kiinnostava arkkitehtuurinen kokonaisuus Kyrkösjärvi ei ollut järveä, tehtiin Jouppilanvuori ei ollut vuorta, tehtiin. 118 m, kaupungin korkein kohta Frami yritys- ja tiedepuiston sydän m 2, 5000 opiskelijaa, lähes 100 yritystä, 1000 asiantuntijaa Apila Suomen komein kirjasto OmaSP Stadion, Suomen tyylikkäin jalkapallostadion 1 Mrd yritysten investointeja alueen elinvoimaan

3 Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 3 Miljarditahdissa Yritysten investointitahti Seinäjoella on komeassa liidossa. Miljardin euron investointiodotuksesta on toteutunut ja toteutuksessa puolet ja uusia investointeja pulpahtelee taajaan. KOKOSIMME VUODEN 2017 alussa listan suunnitteilla olevista yksityisistä investoinneista Seinäjoella vuoteen 2021 mennessä. Pääsimme 1,1 miljardiin euroon. Kahden ensimmäisen vuoden aikana on jo toteutunut 330 miljoonan investoinnit ja rakenteilla 210 miljoonan hankkeet, toimitusjohtaja Hannu Kantonen Into Seinäjoesta laskee. Yritysten investointipanostusten päälle tulevat kaupunkikonsernin ja mm. sairaanhoitopiirin isot investoinnit. Useita satoja miljoonia euroja nekin. Kaikki tämä auttaa tavoitettamme kiilata top3:een suomalaisten kasvukaupunkien listalla, Kantonen arvioi. Tilaa menestykselle AVARUUDEN PÄÄKAUPUNGISSA asuntojen rakentamistahti on yksi vilkkaimmista Suomessa. Meillä työpaikkojen määrä lisääntyy ja työttömyys jatkaa laskuaan. Seinäjoki on useasti valittu Suomen parhaaksi kumppaniksi yrityksille. Olemme keskellä avaruutta, jossa yrityksiä on enemmän kuin missään muualla. Meille kannattaa investoida. Miljardin euron investoinnit viiden seuraavan vuoden aikana ovat osoitus luottamuksesta. Meillä on tilaa sinulle! Jorma Rasinmäki kaupunginjohtaja

4 4 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Uusi Seinäjoen keskusta kurkottaa kohti avaruutta AVARUUDEN PÄÄKAUPUNKI Seinäjoki saa uuden keskustan. Menossa ja valmisteilla on kautta aikain eniten rakennusprojekteja. Kerroskorkeuden lisäämisen ansiosta uudisrakennukset kurkottavat kohti avaruutta, asukasluku vähintään kaksinkertaistuu nykyisestä, Keskustori palaa vanhaan paikkaansa ja rakentuu kaupunkilaisten uudeksi kohtaamispaikaksi, ja aseman alue laajentaa keskustan liike- ja asuinaluetta kymmenillä hehtaareilla. Kaiken takana on kaupunkistrategia, jossa keskustan kehittämiseen ovat sitoutuneet niin Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki kuin keskustan alueen kiinteistönomistajat ja yrityksetkin. Keskustan asukasluku

5 Asuminen 5. Ruukintie Asemanseutu Vapaudentie Kaupalliset palvelut Vapaudentie Kirkkokatu Kirkkokatu Ruukintie 9. Liikkuminen, palvelut, työskentely TULOSSA RAKENTEILLA VALMIS 1. Hotel Alman laajennus 2. Nordea talon laajennus 3. Keskuskatu Osuuspankin kortteli 5. Maakunnankatu 6 6. Jerikon kortteli 7. Keskustori 8. OmaSP-talo 9. Patruuna-kortteli 10. Sofiantupa 11. Seinäjoen Aino Ruu Kassakulma 13. Rauniotorni 14. Toriparkki 15. Saga-palvelutalo Kulttuuri, tapahtumat, vapaa-aika SEINÄJOEN UUDEN KESKUSTORIN visuaalisiksi vetonauloiksi rakentuvat toripaviljonki Kontra ja maalatusta teräksestä valmistuva 4,7-metrinen Horsma. Toripaviljongin on suunnitellut seinäjokelainen arkkitehtitoimisto OOPEAA ja Horsman kuopiolainen kuvataiteilija ja teollinen muotoilija Risto Pentikäinen. Molempien vetonaulojen voittajat ovat löytyneet suunnittelukilpailulla. Valmistuvat KESKUSTAN TIEKARTASTA KEHITTÄMISEN AJO-OHJEET Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki ja kaupunkikeskustan yritykset ovat yhteistyössä laatineet kaupunkikeskustan kehittämisen tiekartan, joka antaa konkreettiset ajoohjeet kaupungin uuden strategian jalkauttamiseen mitattaviksi toimenpiteiksi. Tiekartta luo näkyä keskustan pitkäjännitteiseen kehittämiseen. Kaupungin päättäjille konkreettiset tavoitteet antavat eväät päätöksentekoon ja yrityksille signaalin, että alueeseen kannattaa sijoittaa. Tiekartta on merkittävä sekä alueella jo toimiville yrityksille että sijoittumista suunnitteleville yrityksille, strategiatyöstä vastannut Niina Koskipalo Into Seinäjoesta kuvaa.

6 Torikeskus TORIKESKUKSEEN ISOSTI LISÄÄ TILAA Kauppakeskus Torikeskuksen laajennus on yksi Seinäjoen keskustan merkittävimpiä yksittäisiä rakennushankkeita. Tavoitteena on liki uutta asumisen, liiketoiminnan ja palveluiden kerrosneliömetriä. Kokonaisuuteen olisi mahdollisesti sijoittumassa mm. kaupungin sote-keskus. Suunnitelmissa on mm. uuteen paikkaan siirtyvän kauppatorin kattaminen liiketiloiksi ja ravintoloiksi. Alueen kaava pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2019 loppuun mennessä, jolloin rakentaminen alkaisi keväällä Projektista vastaavat rakennusliike Peab ja City Kauppapaikat Oy.

7 Torikeskus Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 7 Raimo Sarajärvi yrittäjä, kiinteistösijoittaja TORIKESKUKSEN LAAJENNUS kerrosneliömetriä Korkeimmat osat 12-kerroksisia asuntoa n neliötä liiketiloja Suunnittelu: UKI Arkkitehdit NORDEAN TALON LAAJENNUS 9 kerrosta, 2 alimpaan kerrokseen liike- ja toimistotiloja, asuntoja n. 36. Ylimmät asunnot kaksikerroksisia. Valmistuu Nordean talo SEINÄJOKI ON KAUPPAKAUPUNKI. Ketjuliikkeiden myynnit kauppakeskuksissamme ovat maan huippua eli ostovoimaa ja ostajia piisaa. Me sijoitamme jatkossakin isosti Seinäjoen ydinkeskustaan. Seinäjoki on tapahtumakaupunki. Niistä meidät tunnetaan ja niihin on luontevaa panostaa vieläkin. Mainioita alustoja on useita, esimerkiksi Seinäjoki Areena ja OmaSP Stadion. Seinäjoki on liikkuvan perheen unelmakaupunki. Lyhyiden etäisyyksien sisällä on niin monipuolinen kattaus liikuntapaikkoja, että on vaikea keksiä lajia, jota ei voisi harrastaa ja jossa ei voisi halutessaan pyrkiä huipulle saakka.

8 Sofiantupa Toriparkki BIOREXILLE SEITSENSALINEN TEATTERI BioRexille valmistuu Seinäjoen ydinkeskustaan seitsensalinen, vajaan 2000 m² kokoinen elokuvateatteri keväällä Kauppakadulle samaan Asunto Oy Sofian Tupa -nimiseen kiinteistöön tulee yhteensä 3000 m 2 liiketilaa ja noin 80 asuntoa. Elokuvateatteri on yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuurituottajista ja sen tulee olla kaikkien helposti saavutettavissa. Siksi onkin luonnollista rakentaa uusi teatteri kaupungin sydämeen, kertoo BioRex Cinemasin toimitusjohtaja Aku Jaakkola. Kohteen arkkitehtuurista vastaa Arkkitehtitoimisto Aaron Rantala, ja elokuvateatterista Suunnitteluja Arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo. Projekti toteutetaan yhdessä Rakennusliike J. Rajalan kanssa.

9 Oma Säästöpankki Kassakulma ja Rauniontorni LUJATALO: SEINÄJOEN RAUNIONTORNI 9 kerrosta, liiketiloja kerroksessa ja 48 asuinhuoneistoa kerroksessa. Valmistunut SSR POHJANMAA: SEINÄJOEN KASSAKULMA 9 kerrosta, 1. kerroksessa liiketiloja, muissa kerroksissa yhteensä 48 asuinhuoneistoa. Valmistunut J. RAJALA: ASUNTO OY OMA SÄÄSTÖPANKKI neliötä liiketilaa ja yli sata uutta asuntoa. Valmistuu SEIPARK OY: TORIPARKKI 235 auton pysäköintilaitos Keskustorin alla. Valmistunut alkuvuodesta J. RAJALA: AS. OY SOFIANTUPA 6- ja 9-kerroksiset talot. 80 asuntoa, yhteensä 3000 m 2 liiketiloja, elokuvateatteri BioRex. Valmistuu keväällä 2020.

10 10 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Komiakortteli Patruunakortteli

11 Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 11 Jerikon kortteli Seinäjoen Aino PALLAS RAKENNUS: PATRUUNAKORTTELI Patruunan asuinalue tulee olemaan yksi merkittävimmistä ja näkyvimmistä muutoksista Seinäjoen keskustassa. Aivan rautatieaseman naapuriin rakentuu yhdeksän 6 8-kerroksista taloa, yhteensä noin 400 asuntoa. Rakennuksiin tulee asuntojen lisäksi liiketiloja. Hannu Rajamäki yksikönjohtaja, Peab Seinäjoki "VAIKKA OLEMME ISO POHJOISMAINEN RAKENTAJA, toimimme hyvin paikallisesti ja asiakaslähtöisesti. Seinäjoella meillä on isoja intressejä, sillä kaupunki kasvaa asuntomäärältään huippuvauhtia. Seinäjoella meno on siis vauhdikasta ja jouhevaa. Virkamiehet edesauttavat asioita ja ovat ratkaisukeskeisiä." YIT: SEINÄJOEN AINO 8-kerroksinen kerrostalo. Asuntoja 58, liiketiloja 3. Valmistuu keväällä Viereen suunnitteilla As. Oy Seinäjoen Vieno, jossa 5- ja 8-kerroksiset osat. Asuntoja n. 70. PEAB: JERIKON KORTTELI 5 kpl kahdeksankerroksista asuinkerrostaloa, rakentaminen alkanut. PEAB: MAAKUNNNANKATU kerroksisia kerrostaloja, joihin asuntoja noin 150 ja kolme liiketilaa. Rakentaminen alkaa YIT: KOMIAKORTTELI 12 asuinkerrostaloa, yli 400 asuntoa. Valmiina 5 taloa.

12 12 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Hotelli Almalle iso laajennus SEINÄJOEN UUDISTUVAN asema-alueen ensimmäinen rakennushanke on Hotelli Alman laajennustyömaa. Rautatieläisten taloon ja vesitorniin rakennettu hotelli saa lisää tilaa uudisrakennuksesta. ASEMANSEUTU 30 hehtaarin asemapaikka bisnekselle Kerroksia 7 Huoneita 52, joista kaksi sviittiä 7. kerroksessa Kokoustiloja 3 Saunatiloja 1 Arvioitu valmistuminen 1/2020 SEINÄJOEN ASEMA on yksi keskeisimpiä ja vilkkaimmin liikennöityjä rautatieasemia Suomessa. Seinäjoen kautta kulkee vuosittain yli 2 miljoonaa matkustajaa. Asema on jatkossakin merkittävä liikenteen solmukohta, mutta myös sekä visuaalisesti että toiminnallisesti aiempaa näyttävämpi portti kaupunkiin ja koko maakuntaan. Asemanseutu kasvaa tulevina vuosina tiiviimmäksi osaksi kaupungin ydinkeskustaa. Raideliikenteen kasvu ja hyvä logistinen saavutettavuus varmistavat kaupalle, tapahtumille ja liiketiloille merkittävän kasvun alustan, visioi keskustakehittäjä Niina Koskipalo Into Seinäjoki Oy:stä.

13 Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 13 Bisnes kasvun raiteelle UUSI ASEMANSEUTU tarjoaa yrityksille tilaa toimia. Matkakeskuksen ympärille rakentuu kaupallisten palvelujen kokonaisuus, johon linkittyvät kauppa kokoukset ja tapahtumat toimistotilat hotelli asuminen pysäköinti Muita mahdollisia palveluasuminen moderni kauppahalli julkiset palvelut monitoimi- ja tapahtuma-areena viihde, matkailu ja vapaa-aika Selvitysten mukaan Seinäjoella riittää kaupallista potentiaalia erityisesti taiteeseen, viihteeseen ja virkistykseen liittyvillä toimialoilla. Myös ravintolatarjonnassa on kasvun varaa. Erilaiset palvelut ja yleiset tilat luovat uudenlaisen, synergisen ja vetovoimaisen kokonaisuuden. Seurauksena on jatkuva kävijävirta, kun ihmiset liikkuvat eri aikoina. Kokonaisuus luo puitteet erilaisille teemallisille tapahtumille. Petri Pihlajaniemi yrittäjä, Hotelli-Ravintola Alma SEINÄJOKI ON yrittäjän näkökulmasta positiivinen kaupunki. Täällä on yrittäjän hyvä olla ja tänne uskaltaa sijoittaa. Kaupungin isät ymmärtävät, miten pitää toimia, että kaupunki kehittyy. Täällä ei viilata pilkkuja eikä ihmetellä ja mietitä, vaan mennään eteenpäin.

14 14 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Tavoitteena Suomen paras yritysalue ROVES ON JO NYT YKSI SUOMEN MERKITTÄVIMMISTÄ yritysalueista. Siitä halutaan niin suosittu, toimiva ja palveleva, että se on koko Suomessa kaikkien niiden yritysten kartalla, jotka tarvitsevat uusia tiloja/teollisia palveluita. Me täällä alueella toimivat tiedämme, että tämä on jo Suomen paras yritysalue, mutta haluamme kertoa sen kaikille, toimitusjohtaja, Seinäjoen yrittäjät ry:n puheenjohtaja Ossi Viljanen hehkuttaa. Roveksessa toimii jo reilusti yli 500 yritystä. Itäväylän rakentumisen jälkeen kaavoitettujen uusien yritystonttien rakentaminen on alkanut vauhdilla. Aluetta halkovan Rekkaväylän varrelle on toteutunut jo noin 45 miljoonan euron rakennusinvestoinnit ja uusia tontteja on myyty jo parikymmentä. Meille ei riitä se, että alueelle tulee paljon yrityksiä. Me haluamme, että uudet yritykset hyötyvät alueen palvelukokonaisuudesta ja täydentävät sitä ja mahdollistavat siten kaikkien yritysten kasvun, toimitusjohtaja Hannu Kantonen kaupungin kehitysyhtiöstä Into Seinäjoesta toteaa. Roveksen yritysalue on yhteensä reilun 300 hehtaarin kokoinen. Itäväylän varteen rakentuu lisäksi erilaisilla profiileilla yhteensä liki 1000 hehtaaria yritysalueita mm. kaupalle, kiertotaloudelle ja datacenter-tyyppiselle toiminnalle. Meillä on tilaa kasvaa, Kantonen kiteyttää avaruuden pääkaupungin viestiä yrityksille. Roves Seinäjoki toimivin, palvelevin, monipuolisin Yli 500 yritystä 300 ha Tuhansia työpaikkoja Johtavat toimialat teknologiateollisuus ja elintarvikelogistiikka Kaikki teollisuuden palvelut korkeintaan muutaman minuutin päässä

15 Vaasa 82 km Oulu 320 km Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 15 Jyväskylä 195 km ROVES 18 Tero Pukkila toimitusjohtaja, Ferrum Steel Oy Seinäjoen keskusta ja rautatieasema 5 km Helsinki Oulupäärata SYRJÄMÄKI MATALAMÄKI Vaasa Jyväskylä SEINÄJOKI ON KESKEISELLÄ paikalla kaikkialle Suomeen katsottuna. Ja kasvavassa ja vetovoimaisessa kaupungissa tehdastilojen vakuusarvo on kohdallaan. Kapernaumi-Roveksen teollisuusalue on yksi Suomen monipuolisimmista teollisuuden palvelukeskittymistä. Täällä kaikki alihankkija- ja kumppaniverkostoista logistiikkayrityksiin ja varaosatoimittajiin ovat minuuttien matkan päässä. SARVIKALLIO ESKOO 19 Tampere 180 km Helsinki 350 km MUSTAKORPI PIHLAJANIEMI ITÄVÄYLÄN YRITYSALUEET yhteensä yli 1000 ha tilaa kasvulle Jussi Kammonen hallituksen puheenjohtaja, 3PLogistiikka Oy KAUPUNGIN KEHITYSYHTIÖN Inton aktiivinen rooli teki vaikutuksen. Tuntui, että olemme todella tervetulleita. Järjestyi mm. tapaaminen potentiaalisen asiakkaan kanssa. Sellaista ei ole aiemmin pitkällä yrittäjäurallani tapahtunut. Muutenkin asenneilmapiiri on täällä Seinäjoella aivan ainutlaatuinen.

16 16 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Finn-Powerista teknologiateollisuuden moottori Eskoo LEVYTYÖKESKUSTEN VALMISTAJA Finn-Powerin sijoittuminen Seinäjoelle antaa potkua Roveksen yritysalueen kehittämiseen teknologiateollisuuden monipuolisena bisnesalueena. Isona päämiehenä Finn-Power voi mahdollistaa uusien investointien syntymisen alueelle. Uusien yritysten sijoittuminen onkin hyvässä vauhdissa. Kaupunki ja Into Seinäjoki vauhdittavat alueen kasvua tonttimyynnillä ja erilaisilla kehittämistoimilla. Teknologiayritykset ovat itse tiivistäneet yhteistyötä Tech- Teamiksi, joka pyrkii yritysten myynnin kasvattamiseen, investointien lisäämiseen ja osaajapulan taklaamiseen. Finn-Powerin toimitusjohtaja Juha Mäkitalo on Tech- Teamin puheenjohtaja. Toimintaa koordinoi idearyhmä, johon kuuluvat kaudella Finn-Power, PRP, FerrumSteel, Palax, Caplan, Wapice, SeAMK, Sedu ja Into Seinäjoki.

17 Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 17 Ossi Viljanen puheenjohtaja, Seinäjoen yrittäjät SEINÄJOKI ON PITKÄÄN kaivannut veturiyrityksiä elintarviketeollisuuden vetureiden rinnalle. Nyt meillä niitä on. Tämä on myös laittanut pk-yritysten rattaisiin vauhtia ja uusia investointeja tuotannon tehostamiseen ja automatisointiin tehdään laajalla rintamalla. Tämä on elinehto tulevaisuuden kilpailukyvyn takaamiseksi. Juha Mäkitalo toimitusjohtaja, Finn-Power Oy YRITYKSELLE TULEE HARVOIN vastaan mahdollisuus rakentaa kokonaan uudet toimitilat. Meille tämä mahdollisuus tarjoutui Seinäjoella. Muutto oli meille edullisempi vaihtoehto kuin vanhojen tilojen päivittäminen ja laajentaminen. Uudet tilat ovat tarkoituksenmukaiset ja tuotantoa on mahdollista kasvattaa joustavasti kysynnän vaihdellessa eri tuoteryhmien välillä. Myös alihankkija- ja kumppaniverkoston laajentaminen on helppoa Roveksen kasvavalla alueella.

18 18 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Ruokaketjuun monta lisälenkkiä ROVEKSEN YRITYSALUEEN yksi vahvistuvista toimialakeskittymistä on ruokaketju. Alueella toimii jo isoja elintarvikelogistiikan yrityksiä mm. Inexin ja Postin suuret jakeluterminaalit ja uusia nousee. Kaupungilla on tarjolla nykyisten yritysten naapurustosta kymmenkunta tonttia ruokaketjun yrityksille. Elintarvikealan kehitysyhtiö Foodwestille rakentuu Roveksen yritysalueelle neliön suuruinen uusi toimitalo ja tehdas. Neljän miljoonan euron investointi valmistuu vuoden 2019 aikana. Kaupunkikin investoi Rovekseen valmistuskeittiön, joka otetaan käyttöön kesällä Keittiöllä valmistuu tarvittaessa jopa ruoka-annosta päivässä. Keittiöltä toimitetaan ruoka Seinäjoen kaupungin päiväkoteihin ja kouluihin.

19 Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 19 ATRIALLA SUOMEN SUURIN AURINKOSÄHKÖPUISTO NURMON TUOTANTOLAITOKSEN YHTEYDESSÄ Syksyllä 2018 kokonaisuudessaan käyttöön otettu aurinkosähköpuisto tuottaa täysin uusiutuvaa, päästötöntä ja kotimaista aurinkosähköä elintarviketeollisuuden tarpeisiin aurinkopaneelia maa- ja kattoasennuksina m MWh/vuosi 5 % Atrian tehtaan kokonaiskulutuksesta Karri Kunnas toimitusjohtaja, Foodwest Oy ON USKALLETTAVA OTTAA rohkeita harppauksia silloin, kun on oikea aika. Foodwest toimii kansallisesti tulevaisuudessa toivon mukaan kansainvälisesti mutta kotipesä on Seinäjoella, ruokaprovinssin sydämessä. Täällä on vuosien monipuolinen kokemus ruokaketjun kaikkien osien kehittämisestä. On hienoa olla vahvana lenkkinä tässä ketjussa. Juha Gröhn toimitusjohtaja, Atria SEINÄJOELLA ON HYVÄ TOIMIA, koska täällä on päteviä ja ahkeria ihmisiä. Yleinen ilmapiiri on hyvä. Kaupunki kasvaa ja kehittyy, ja se sinällään luo lisää tekemisen meininkiä. Seinäjoella on positiivinen kierre! Täällä työt aloitetaan aamulla eikä aamupäivällä, koska kauppaa käydään heti aamusta ja kun kauppaa käydään on oltava terävänä.

20 20 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Kauppaa koko kaupunki SEINÄJOKI ON KOKOONSA nähden kaupan jättiläinen. 17:nneksi suurin kaupunki, mutta kuudenneksi suurin kaupan keskus. Seinäjoesta voi rehellisesti sanoa, että kauppaa koko kaupunki. Voimakkaasti kehittyvä keskusta kauppakeskuksineen ja kivijalkamyymälöineen, Hyllykallion ja Pohjan hypermarket- ja erikoiskaupan alueet, Pohjan autokauppakeskittymä, Rengastien huonekalu- ja sisustuskeskittymä, ydinkeskustan kauppakeskukset ja tuoreimpana Ideapark Seinäjoki, joka otetaan käyttöön marraskuussa kaupan uutta neliötä on jo yksistään valtava panostus. Kun samaan aikaan keskustaan valmistuu tuhansia neliöitä uutta liiketilaa ja valmistellaan isoa kauppakeskuslaajennusta, olemme nousemassa vielä uudelle tasolle kauppakaupunkina. Puhumattakaan uusista suurkaupalle kaavoitettavista tonteista, joita on tulossa Itäväylän molempiin päihin, johtaja Jukka Pajunen Into Seinäjoki Oy:stä hehkuttaa. OSTOVOIMAA Ajomatka Väestö 30 min as. 120 min as. Suomen 6. suurin kaupan keskus Suomen ykkönen vähittäiskaupan liikevaihdossa: volyymi 670 M eli /asukas IDEAPARK SEINÄJOKI kerrosneliömetriä 100 myymälää 1000 työpaikkaa Valmistuu 11/2019

21 Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 21 AVENAS SHOPPING GARDEN Peabin laajennushanke Seinäjoen Päivölän kauppakeskuksessa neliömetrin yksikerroksinen liikekiinteistö yhdistää toisiinsa Citymarketin ja Tokmannin kiinteistöt. Tuomas Tukeva toimitusjohtaja, KONEITA.COM ja Osmatic Oy Ideapark SEINÄJOKI ON VETOVOIMAINEN kaupunki yhdistettynä hyvään maantieteelliseen sijaintiin. Niin logistiset yhteydet kuin tavoitettavuuskin ovat huipputasoa ja mahdollistavat myös kansainvälisen liiketoiminnan määrätietoisen kehittämisen. Seinäjoella on hyvä tekemisen meininki yhdistettynä pitkäjänteiseen kaupungin kehitystyöhön niin asukkaiden kuin yritystenkin hyvinvoinnin osalta. Alueen yritystoiminta on vireää ja monipuolista tarjoten lukuisia mahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille. Seinäjoki on selkeä kasvukeskus, jossa yritykset ja yrittäminen kuuluvat kiinteästi osaksi alueellista kehitystä.

22 22 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Törnävän alue Uusi isäntä uusi elämä SEINÄJOKI ON NUORI KAUPUNKI ja uutta rakennetaan parhaillaan satoja tuhansia neliöitä. Siksi on tärkeää ja hienoa, että myös vanhaa entistetään. Ja mitä parempi yrittäjien voimin. Sekä Kalevan navettaa että Törnävän sairaala-aluetta uudistavat yrittäjät, jotka arvostavat vanhaa ja haluavat antaa kulttuurihistoriallisesti merkittävälle kohteelle uuden elämän. KALEVAN NAVETTA 1890-luvulla rakennettua Kalevan navettaa Seinäjoen keskustan tuntumassa Itikanmäen alueella päivitetään parhaillaan uudelle vuosituhannelle. Yrittäjä Petri Pihlajaniemi rakastaa ja pelastaa vanhoja rakennuksia. Hänen tavoitteenaan on, että 120-vuotias talo kestää tulevatkin 120 vuotta. Kalevan navetassa on tilaa kolmessa kerroksessa 5000 neliömetriä. Taloon sijoittuu mm. kaupungin taidehalli. Navetan ulkokuori on suojeltu. Sisätiloihinkin pyritään jättämään rakennuksen omaleimainen rosoisuus. Mm. rapatut tiiliseinät jäävät näkyviin. Muutamia peitettyjä ikkunoita palautetaan käyttöön. TÖRNÄVÄN ALUE Rakennushistoriallisesti ja kulttuurimaisemaltaan merkittävä pala Seinäjokea saa uuden elämän seuraavan vuosikymmenen kuluessa. Kaupungissa pitkään toimineen Rakennus K. Karhu Oy:n omistajien perustama Jossulla Oy aikoo muuntaa koko perinteisen Törnävän sairaala-alueen asuin-, harrastus-, museo- ja kulttuurikeitaaksi kaikille kaupunkilaisille. 20 hehtaarin alueen kaikki 20 vanhaa rakennusta saneerataan ja lisäksi rakennetaan uutta. Parhaillaan kunnostettaviin rakennuksiin on tulossa muun muassa yksityinen lastenkoti. Myös kaupungin lastensuojeluyksikkö on saamassa alueelta tilat. Tavoitteena on saada alueelle myös vanhojen seinäjokelaisten puutalojen miljöö. Matti Visannin 1920-luvulla suunnitteleman kauppalantalon hirret odottavat jo uutta pystytyspaikkaa. Myös sairaalamuseon ja kappelin toiminnat säilytetään jossakin muodossa. Alueen kehittämisen lähtökohtana on kaupungin vuonna 2016 järjestämä arkkitehti- ja ideakilpailu, jonka voittivat oululainen UKI Arkkitehdit Oy (ehdotuksellaan Elo ) sekä helsinkiläinen Arkkitehtitoimisto Sami Vikström (ehdotuksellaan Piirit ). Törnävän alue

23 Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki 23 Kalevan navetta

24 24 Seinäjoki Miljardilla enemmän elinvoimaa Olemme valmiita auttamaan kaikin tavoin yrityksesi sijoittumista Seinäjoelle. Ensimmäinen askel menestykseen on vain yhden puhelinsoiton päässä. Yli noin.+ 1%/v (2. aste + JUKKA PAJUNEN Johtaja, asiakkuudet ja sijoittuminen Into Seinäjoki Oy puh jukka.pajunen@intoseinajoki.fi

Miljardilla enemmän elinvoimaa. Seinäjoki jatkaa hyvän kierteessä

Miljardilla enemmän elinvoimaa. Seinäjoki jatkaa hyvän kierteessä Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki jatkaa hyvän kierteessä Nostokurkien kaupungissa rakennetaan joka kulmalla Seinäjoki 2000-luvun yksi merkittävimmistä suomalaisista kasvukeskuksista. Vuosina 2017-2021

Lisätiedot

Miljardilla enemmän elinvoimaa. Seinäjoki jatkaa hyvän kierteessä

Miljardilla enemmän elinvoimaa. Seinäjoki jatkaa hyvän kierteessä Miljardilla enemmän elinvoimaa Seinäjoki jatkaa hyvän kierteessä Nostokurkien kaupungissa rakennetaan joka kulmalla Seinäjoki 2000-luvun yksi merkittävimmistä suomalaisista kasvukeskuksista. Vuosina 2017-2021

Lisätiedot

Oiva sijainti Helsinki- Oulu. Tähän parempi kartta välimatkoineen Oulu -kasvukäytävällä. Vaasa SEINÄJOKI. Jyväskylä. Tampere.

Oiva sijainti Helsinki- Oulu. Tähän parempi kartta välimatkoineen Oulu -kasvukäytävällä. Vaasa SEINÄJOKI. Jyväskylä. Tampere. Oiva sijainti Helsinki- Oulu -kasvukäytävällä Tähän parempi kartta välimatkoineen Vaasa 45 min SEINÄJOKI 1h 5 min 2h 44min Tampere 2h 42 min 2h 26 min Oulu Jyväskylä Helsinki 7.2.2018 Kasvukaupunki Asukkaita

Lisätiedot

Rohkea, ennakkoluuloton ja urbaani keidas SEINÄJOEN KESKUSTAN KEHITTÄMISOHJELMA

Rohkea, ennakkoluuloton ja urbaani keidas SEINÄJOEN KESKUSTAN KEHITTÄMISOHJELMA Rohkea, ennakkoluuloton ja urbaani keidas SEINÄJOEN KESKUSTAN KEHITTÄMISOHJELMA 2019 2025 2 Seinäjoen keskustan kehittämisohjelma Seinäjoen keskustan kehittämisohjelma 3 SEINÄJOEN KESKUSTAN KEHITTÄMISOHJELMA

Lisätiedot

Uutta vetovoimaa bisnekseen.

Uutta vetovoimaa bisnekseen. Magneetti vetää uusia mahdollisuuksia Kurikkaan Kurikan Magneetti on uusi yritysalue ja kaupungin ykköshanke, joka yhdistää keskustan ja kolmostien vilkkaan valtaväylän. Uutta vetovoimaa bisnekseen. WWW.KURIKKA.FI

Lisätiedot

Pasila uudistuu. - Keskusta täydentyy ja nauhakaupungin rakentaminen alkaa. Päivi Ahlroos Projektinjohtaja

Pasila uudistuu. - Keskusta täydentyy ja nauhakaupungin rakentaminen alkaa. Päivi Ahlroos Projektinjohtaja Pasila uudistuu - Keskusta täydentyy ja nauhakaupungin rakentaminen alkaa Päivi Ahlroos Projektinjohtaja Pasila 2010 Yli 23 000 työpaikkaa Yli 10 000 asukasta Postipuisto Pasila 2040 Yli 50 000 työpaikkaa

Lisätiedot

KAUPUNKISEUDUN TONTTIPÄIVÄ

KAUPUNKISEUDUN TONTTIPÄIVÄ KAUPUNKISEUDUN TONTTIPÄIVÄ T E E M U VA L KO L E H TO 5.4.2019 1 ELINVOIMAINEN JA EKOLOGINEN NOKIA Nokia on 33 500 asukkaan kaupunki järvien kainalossa Pirkanmaalla. Keskeinen sijaintimme vetovoimaisella

Lisätiedot

www.gigahertsi.fi UUSI Avataan KAUPPA- KESKUS HELSINKIIN

www.gigahertsi.fi UUSI Avataan KAUPPA- KESKUS HELSINKIIN www.gigahertsi.fi Avataan UUSI 2015 KAUPPA- KESKUS HELSINKIIN Avataan 2015 GIGAHERTSI TUO KAUPPAA HERTTONIEMEEN 20 000 m² uutta liiketilaa sinne, missä pääkaupunki kasvaa. Helsinki kasvaa, ja Herttoniemi

Lisätiedot

Oiva sijainti Helsinki-Oulu -kasvukäytävällä

Oiva sijainti Helsinki-Oulu -kasvukäytävällä Oiva sijainti Helsinki-Oulu -kasvukäytävällä Tähän parempi kartta välimatkoineen Vaasa 45 min Oulu SEINÄJOKI 1h 5 min 2h 44min Tampere 2h 42 min 2h 26 min Jyväskylä Helsinki 20.9.2017 Kasvukaupunki Asukkaita

Lisätiedot

Täydennysrakentaminen Seinäjoki

Täydennysrakentaminen Seinäjoki Täydennysrakentaminen Seinäjoki 21.3.2019 Helsinki Kaavoitusjohtaja Martti Norja Seinäjoen historiaa Seinäjoen, joka oli Ilmajoen sivukylä, kasvu sai alkunsa kun Abraham Falander ( Wasastjärna) perusti

Lisätiedot

Mikonkatu 15 KLUUVI / HELSINKI. sponda.fi

Mikonkatu 15 KLUUVI / HELSINKI. sponda.fi Mikonkatu 15 KLUUVI / HELSINKI Mikonlinna tarjoaa yrityksellesi upeat puitteet Moderni toimisto- ja liikekiinteistö keskeistä sijaintia ja monipuolista palvelutarjontaa arvostaville yrityksille. Mikonlinna

Lisätiedot

Kaisaniemenkatu 4 KLUUVI / HELSINKI. sponda.fi

Kaisaniemenkatu 4 KLUUVI / HELSINKI. sponda.fi Kaisaniemenkatu 4 KLUUVI / HELSINKI Valoisat toimitilat Fenniakorttelissa Paulon Talo on monipuolinen toimisto- ja liikekiinteistö loistavalla paikalla Helsingin ydinkeskustassa, Fenniakorttelissa. Helsingin

Lisätiedot

Hatanpään Valtatie 9 RATINA / TAMPERE. sponda.fi

Hatanpään Valtatie 9 RATINA / TAMPERE. sponda.fi Hatanpään Valtatie 9 RATINA / TAMPERE Tampereen keskustaan, Ratinan suvannon rannalle kohoaa uusi toimistotalo Näyttävä ja huippumoderni toimistorakennus valmistuu keväällä 2020 Ratinan kauppakeskuksen

Lisätiedot

Sijoitu Kempeleeseen

Sijoitu Kempeleeseen Sijoitu Kempeleeseen Kempeleessä olet Pohjois-Suomen paalupaikalla Kempele sijaitsee keskellä 250 000 asukkaan kaupunkiseutua, kymmenen kilometrin päässä Oulusta. Lähellä on matkustajamääriltään Suomen

Lisätiedot

Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta

Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta Asemakaavan muutos Rajamäki, Kylänpää Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta 29.9.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 3 2. Kaupan nykytilanne Rajamäellä... 4 3. Kaupan liiketilatarve

Lisätiedot

Vuorikatu 14 KLUUVI / HELSINKI. sponda.fi

Vuorikatu 14 KLUUVI / HELSINKI. sponda.fi Vuorikatu 14 KLUUVI / HELSINKI Helsingin ydinkeskustassa kaikki on lähellä Halosen talona tunnettu toimisto- ja liikekiinteistö sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa. Kiinteistölle on erinomaiset julkisen

Lisätiedot

Mikonkatu 17 KLUUVI / HELSINKI. sponda.fi

Mikonkatu 17 KLUUVI / HELSINKI. sponda.fi Mikonkatu 17 KLUUVI / HELSINKI Fennia-talo tarjoaa upeat puitteet yrityksellesi Fennia-talona tunnettu Mikonkatu 17 on upea, historiallinen arvokiinteistö loistavalla paikalla Helsingin ydinkeskustassa,

Lisätiedot

Kunnat ikääntyneiden asumisen ja elinympäristöjen kehittämisessä seminaari

Kunnat ikääntyneiden asumisen ja elinympäristöjen kehittämisessä seminaari Kunnat ikääntyneiden asumisen ja elinympäristöjen kehittämisessä seminaari Asuntoasiantuntija Eija Kuokkanen 27.9.2017 Jyväskylän kaupunki/ Rakentaminen ja ympäristö/ asuntotoimi Jyväskylän kaupunki on

Lisätiedot

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 IINTEISTÖEHITYS IINTEISTÖONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSONSULTOINTI iinteistökohde: auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 AUPPAESUS OTAN TÄHTI LISÄTIEDOT

Lisätiedot

Harkkokuja 2 AVIAPOLIS / VANTAA. sponda.fi

Harkkokuja 2 AVIAPOLIS / VANTAA. sponda.fi Harkkokuja 2 AVIAPOLIS / VANTAA Uudiskohde Aviapoliksen nopeasti kasvavalla yritysalueella Harkkokuja sijaitsee Vantaan Aviapoliksen nopeasti kasvavalla yritysalueella, Helsinki- Vantaan lentokentän läheisyydessä.

Lisätiedot

Kutojantie 2 KILO / ESPOO. sponda.fi

Kutojantie 2 KILO / ESPOO. sponda.fi Kutojantie 2 KILO / ESPOO Toimivat tilat Kilon toimistoalueella Tämän Espoon Kilon toimistoalueella sijaitsevan toimitilakiinteistön palvelut sekä saavutettavuus ovat erinomaiset. Kilon Ritarina tunnettu

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelun seminaari Matti Karhula

Kaupunkisuunnittelun seminaari Matti Karhula Kaupunkisuunnittelun seminaari 8.9.2010 Matti Karhula KOHTI ELÄVÄÄ KAUPUNKIKESKUSTAA Viihtyisä Oulun keskusta sykkii elämää läpi vuoden ja vuorokauden. Se pitää arvossa pohjoista kulttuuria, hyvinvointia,

Lisätiedot

Aaltoa kulttuurimatkaillen. Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI

Aaltoa kulttuurimatkaillen. Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI Aaltoa kulttuurimatkaillen Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI Alvar Aalto Seinäjoella Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus ja yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista.

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Kulttuurikorttelin liikerakennushanke. Lausunto

Kankaanpään kaupunki. Kulttuurikorttelin liikerakennushanke. Lausunto Kankaanpään kaupunki Kulttuurikorttelin liikerakennushanke Lausunto 10.10.2014 Kankaanpään kulttuurikorttelin liikerakennushanke Kankaanpään ydinkeskustaan suunnitellaan Kulttuurikortteli 20:een liikerakennushanketta.

Lisätiedot

VETOVOIMAINEN MATKAKESKUS Matkakeskus Turkuun klinikan aloitusseminaari Saku Järvinen, projektipäällikkö, Realprojekti Oy

VETOVOIMAINEN MATKAKESKUS Matkakeskus Turkuun klinikan aloitusseminaari Saku Järvinen, projektipäällikkö, Realprojekti Oy MYLLY LÄNSIKESKUS VETOVOIMAINEN MATKAKESKUS Matkakeskus Turkuun klinikan aloitusseminaari 11.3.2016 Saku Järvinen, projektipäällikkö, Realprojekti Oy MATKAKESKUS HANSA SKANSSI Lukuisia asemanseutujen kehittämisprojekteja

Lisätiedot

Piispantilankuja 6 OLARI / ESPOO. sponda.fi

Piispantilankuja 6 OLARI / ESPOO. sponda.fi Piispantilankuja 6 OLARI / ESPOO Valoisaa ja modernia työskentelytilaa bonuksena edustussauna Espoon Friisilässä sijaitseva kiinteistö on osa kolmen erillistalon muodostamaa harmonista kokonaisuutta. Toimistotalossa

Lisätiedot

Arkadiankatu 6 KAMPPI / HELSINKI. sponda.fi

Arkadiankatu 6 KAMPPI / HELSINKI. sponda.fi Arkadiankatu 6 KAMPPI / HELSINKI Paras paikka bisnekselle Helsingin ytimessä, Narinkkatorin reunalla seisoo Einari Teräsvirran vuonna 1977 suunnittelema kolossaalinen talo. Sen suojellun julkisivun taakse

Lisätiedot

Seinäjoki Asema kasvun veturina. Kaavoitusjohtaja Martti Norja

Seinäjoki Asema kasvun veturina. Kaavoitusjohtaja Martti Norja Seinäjoki 29.11.2017 Asema kasvun veturina Kaavoitusjohtaja Martti Norja Seinäjoki oli Litorina- meren rannalla 2000 e.kr. Kaupungin keskustaa ja lakeusmaisemaa Seinäjoen historiaa Seinäjoen, joka oli

Lisätiedot

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus Pikku Huopalahti Kaupallinen mitoitus 24.9.2014 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Pikku Huopalahden kaupallinen rakenne 2014... 3 2. Pikku Huopalahden kehittäminen... 7 3. Pikku Huopalahden markkinoiden

Lisätiedot

Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013

Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013 Mitoituksen päivitys 2013 1 Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013 Vuoreksen kaupunginosa on lähtenyt jo rakentumaan. Vuoreskeskus on ensimmäisiltä osiltaan rakentunut ja myös muita

Lisätiedot

Piispantilankuja 2 OLARI / ESPOO. sponda.fi

Piispantilankuja 2 OLARI / ESPOO. sponda.fi Piispantilankuja 2 OLARI / ESPOO Valoisaa työskentelytilaa, tyylikäs sisääntuloaula ja edustussauna Kauniin puistomainen miljöö ympäröi tätä Espoon Friisilässä sijaitsevaa kiinteistöä. Taloon astuessa

Lisätiedot

TAMPERE KEHITTYY. Pormestari Lauri Lyly

TAMPERE KEHITTYY. Pormestari Lauri Lyly TAMPERE KEHITTYY Pormestari Lauri Lyly 20.9.2017 1 20.9.2017 20.9.2017 2 Viiden Tähden Keskusta RAKENTAMINEN JA ARKKITEHTUURI 7 20.9.2017 Viiden Tähden Keskusta URBAANIT ULKOTILAT JA KAUPUNKIVIHREÄ

Lisätiedot

Uusi Myllypuron Ostari

Uusi Myllypuron Ostari Citycon on aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Ostari Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Luomme puitteet menestyvälle

Lisätiedot

Vaasan seudun viestinnän tavoitteet

Vaasan seudun viestinnän tavoitteet Vaasan seudun viestinnän tavoitteet 202020 Vakioidaan Vaasan seudun imago Suomen seutujen kuuden kärkeen Luodaan kansallisesti vahva kuva Vaasan seudusta erityisesti tekniikan alan osaajien työllistäjänä.

Lisätiedot

Keskustan kehittämisellä elinvoimaa Jyrki Mattila, Hyvinkään kaupunki

Keskustan kehittämisellä elinvoimaa Jyrki Mattila, Hyvinkään kaupunki Keskustan kehittämisellä elinvoimaa Jyrki Mattila, Hyvinkään kaupunki HYVINKÄÄ HELSINGIN SEUDULLA Maakuntakaavojen yhdistelmä 2012 KUUMA kehityskuva 2012 HYVINKÄÄN NYKYPÄIVÄ Pohjois-Uudenmaan vireä seutukeskus

Lisätiedot

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. www.sipoonjokilaakso.fi

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakso Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa Sijoita kasvavaan Sipooseen! www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakson etuja ovat sijainti, luonto ja palvelut Sipoon Jokilaakso 2 Nikkilän keskustan

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime vuonna

Lisätiedot

LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS

LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS Naantalissa Luolalan kaupunginosassa on korttelissa 7 tontit 4, 5 ja 6 osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi kaavamerkinnällä (K-1). Korttelialueelle

Lisätiedot

Uudenlaisen asumisen alue!

Uudenlaisen asumisen alue! Uudenlaisen asumisen alue! Sydän täynnä elämää Jyväskylän Kangas mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea tulevaisuuden kaupunginosa voi olla. Ja Kankaan tulevaisuus on ihan nurkan takana, raikkaana ja

Lisätiedot

Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku

Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku Kumppanuushaun kaavalliset lähtökohdat ja alueen käytön tavoitteet Nahkurintorin alue sijaitsee Lohjan kaupunkikeskustan kaupallisella ydinalueella. Kehittämisalue

Lisätiedot

Vantaan matkailun kuulumisia. Matkailun rahoitus-yritystilaisuus Vantaalla Suomen Ilmailumuseo 3.12.2013 elinkeinojohtaja José Valanta

Vantaan matkailun kuulumisia. Matkailun rahoitus-yritystilaisuus Vantaalla Suomen Ilmailumuseo 3.12.2013 elinkeinojohtaja José Valanta Vantaan matkailun kuulumisia Matkailun rahoitus-yritystilaisuus Vantaalla Suomen Ilmailumuseo 3.12.2013 elinkeinojohtaja José Valanta Kohti elinvoimapolitiikkaa Terveen kaupungin keskeinen tavoite ja menestyksen

Lisätiedot

Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon

Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon Avaa ovet varasto- ja logistiikkatilaan osoitteessa Äimäkuja 6, Oulu. TERMINAALIT 2,5 KM KESKUSTA 3,5 KM ORITKARIN SATAMA 1 KM LIMINGANTIE 700 M POIKKIMAANTIE

Lisätiedot

Kalkkipellontie 6 LEPPÄVAARA / ESPOO. sponda.fi

Kalkkipellontie 6 LEPPÄVAARA / ESPOO. sponda.fi Kalkkipellontie 6 LEPPÄVAARA / ESPOO Muuntojoustavaa toimistotilaa kehittyvässä Leppävaarassa Tässä Leppävaaran Mäkkylän alueella sijaitsevassa toimistokiinteistössä on yhteensä 8 242 m² muuntojoustavaa

Lisätiedot

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat energianero Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat TOIMITILOJA JÄRJELLÄ JA TUNTEELLA Tikkurila lyhyesti Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus, jossa palvelut ovat lähellä. Keskustassa

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET IISALMEN KAUPUNGISSA

KAAVOITUKSEN HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET IISALMEN KAUPUNGISSA KAAVOITUKSEN HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET IISALMEN KAUPUNGISSA SARI NIEMI IISALMEN KAUPUNKI 8.5.2012 Safa-palkinto 2011 Omaleimaisuutta ja perinteitä vaalivasta yhdyskuntasuunnittelusta IISALMI KUOPIO 85

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila B1-10 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime

Lisätiedot

Liittyminen laajempaan kontekstiin

Liittyminen laajempaan kontekstiin Liittyminen laajempaan kontekstiin E-18 Yrityslohja Ympäristösi parhaat tekijät 2 Kartalle näkyviin myös meidän kohdeliittymät Pallukat eivät erotu ihan riittävästi taustakartasta. Lisää kontrastia. 3

Lisätiedot

Kivistön vaikutusalueen väestö- ja ostovoimakehitys. Luonnos 31.3. 2014

Kivistön vaikutusalueen väestö- ja ostovoimakehitys. Luonnos 31.3. 2014 Kivistön vaikutusalueen väestö- ja ostovoimakehitys Luonnos 31.3. 2014 LÄHTÖKOHTIA Kivistön kauppakeskuksen päämarkkina-alue on Kivistön suuralue. Muu lähimarkkina-alue kattaa seuraavat alueet: Myyrmäen

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto tj. Hannu Kantonen, Into Seinäjoki Oy

Kaupunginvaltuusto tj. Hannu Kantonen, Into Seinäjoki Oy Kaupunginvaltuusto 31.8.2017 tj. Hannu Kantonen, Into Seinäjoki Oy - Uusi elinkeinokatsaus ja tilannekuva: missä mennään? - Inton toiminta: mitä teemme? - Yritykset = Inton asiakkaat - Liityntä kaupungin

Lisätiedot

Elinvoimainen Seinäjoki Kuntamarkkinat 11.9.2013. SEEK/jp

Elinvoimainen Seinäjoki Kuntamarkkinat 11.9.2013. SEEK/jp Elinvoimainen Seinäjoki Kuntamarkkinat 11.9.2013 SEEK/jp SEINÄJOKI PERÄSEINÄJOKI Seinäjoki + Peräseinäjoki + Nurmo ja Ylistaro 31.12.2004 1.1.2005 1.1.2009 Asukkaita 32.000 35.939 57.000 Työpaikkoja 19.206

Lisätiedot

Janakkala, Turenki, Sokeriportti 1, VUOKRATAAN LIIKETILAA, m2 KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Janakkala, Turenki, Sokeriportti 1, VUOKRATAAN LIIKETILAA, m2 KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI 2 VUOKRATAAN LIIKEKTILAA, JANAKKALA, TURENKI, SOKERIPORTTI 1, Janakkalan kuntakeskuksessa Turengissa vuokrattavana Tokmannin

Lisätiedot

Kauppakatu 3 TAMPERE / TAMPERE. sponda.fi

Kauppakatu 3 TAMPERE / TAMPERE. sponda.fi Kauppakatu 3 TAMPERE / TAMPERE Kun keskeinen sijainti on yrityksellesi tärkeä Keskeisellä paikalla oleva liike- ja toimistorakennus sijaitsee Hämeenkadulla Sokosta vastapäätä. Alun perin arkkitehti August

Lisätiedot

Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi

Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi Kauppakodassa myynnissä yli 90 yritystä ympäri Keski-Suomea OTA YHTEYTTÄ YHTEYSHENKILÖIHIMME! www.kauppakota.fi Myynnissä Kauppakodassa Myyntikohde: Liiketoiminta + 3 tasokasta liikehuoneistoa Kuvaus:

Lisätiedot

Vähittäiskaupan näkymät Myyrmäessä. Myyrmäen yritystilaisuus Joni Heikkola, yleiskaavasuunnittelija

Vähittäiskaupan näkymät Myyrmäessä. Myyrmäen yritystilaisuus Joni Heikkola, yleiskaavasuunnittelija Vähittäiskaupan näkymät Myyrmäessä Myyrmäen yritystilaisuus 17.11.2016 Joni Heikkola, yleiskaavasuunnittelija Vähittäiskaupan nykytila Myyrmäessä Myyrmäen keskusta toimii kaupallisena keskuksena Länsi-

Lisätiedot

Kasarmikatu 36 KAARTINKAUPUNKI / HELSINKI. sponda.fi

Kasarmikatu 36 KAARTINKAUPUNKI / HELSINKI. sponda.fi Kasarmikatu 36 KAARTINKAUPUNKI / HELSINKI Tehokkaat pohjaratkaisut Kasarmitorin laidalla Kasarmikatu 36 sijaitsee Helsingin keskustassa, historiaa henkivän Kasarmitorin laidalla. Aluetta luonnehtii merelliseen

Lisätiedot

Seinäjoki Kaavoitusjohtaja Martti Norja

Seinäjoki Kaavoitusjohtaja Martti Norja Seinäjoki 25.10.2018 Kaavoitusjohtaja Martti Norja Seinäjoki oli Litorina- meren rannalla 2000 e.kr. Kaupungin keskustaa ja lakeusmaisemaa Seinäjoen historiaa Seinäjoen, joka oli Ilmajoen sivukylä, kasvu

Lisätiedot

TAIDE SUPERVOIMAKSI PIKKUKAUPUNGISSA

TAIDE SUPERVOIMAKSI PIKKUKAUPUNGISSA TAIDE SUPERVOIMAKSI PIKKUKAUPUNGISSA Sanna Karimäki-Nuutinen Kankaanpään taideviikko 27.8.2016 AGENDA: TAIDE SUPERVOIMAKSI PIKKUKAUPUNGISSA - Ajatuksia ja esimerkkejä taiteen ja kulttuurin tuotteistamisesta,

Lisätiedot

Kauppakeskus Ratina RATINA / TAMPERE. sponda.fi

Kauppakeskus Ratina RATINA / TAMPERE. sponda.fi Kauppakeskus Ratina RATINA / TAMPERE Ratina - Tampereen suurin kaupan ja tekemisen keskus Tampereen suurin kauppakeskus Ratina kokoaa kattonsa alle yli sadan liikkeen valikoiman ja palvelut. Helposti

Lisätiedot

Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella. Pressi

Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella. Pressi Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella Pressi Leena Manner Markkinointipäällikkö SRV 11.12.2013 Pressi Kaikki palat kohdallaan Uutta ajattelua toimitiloihin Toimisto, tuotanto ja logistiikka

Lisätiedot

Elannontie 5 PAKKALA / VANTAA. sponda.fi

Elannontie 5 PAKKALA / VANTAA. sponda.fi Elannontie 5 PAKKALA / VANTAA Monikäyttöistä toimistotiloaa Vantaan Elannontiellä on tarjolla modernia ja monikäyttöistä tilaa, joka sopii ensisijaisesti toimistoksi, mutta myös pienimuotoinen tuotantotai

Lisätiedot

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa.

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. Sipoon Jokilaakso Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa Sijoita kasvavaan Sipooseen! www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakson etuja ovat sijainti, luonto ja palvelut Sipoon Jokilaakso 2 Nikkilän keskustassa

Lisätiedot

ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ!

ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! Katunäkymä Näkymä asunnosta Järvinäkymä Kuva: Kaisa Paavilainen LINJA-AUTOASEMAN ALUE ENGELINRANTA 2016 HÄMEENLINNA FINLAND 27.05.2016 ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! Hämeenlinnan

Lisätiedot

Väritehtaankatu 8 TIKKURILA / VANTAA. sponda.fi

Väritehtaankatu 8 TIKKURILA / VANTAA. sponda.fi Väritehtaankatu 8 TIKKURILA / VANTAA Moderneja tiloja Tikkurilasta Tässä kohteessa yritykselläsi on tilaa kasvaa yhdessä nopeasti kasvavan ja kehittyvän Tikkurilan kanssa. Tikkurilan kaupunkikeskukseen

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime vuonna

Lisätiedot

HIPPOS Jyväskylä. Liikunnan ja hyvinvoinnin osaamiskeskittymä

HIPPOS Jyväskylä. Liikunnan ja hyvinvoinnin osaamiskeskittymä HIPPOS2020 - Jyväskylä Liikunnan ja hyvinvoinnin osaamiskeskittymä Visio 2 Suomen johtava urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden edistäjä. 3 Missio Urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime vuonna

Lisätiedot

KALASATAMA 7.2.2014. 7.2.2014 Hannu Asikainen 1

KALASATAMA 7.2.2014. 7.2.2014 Hannu Asikainen 1 KALASATAMA 7.2.2014 7.2.2014 Hannu Asikainen 1 Kalasatama numeroina 20 000 asukasta 8 000 työpaikkaa noin 1 100 asuntoa valmistunut noin 1 700 asukasta 7.2.2014 Hannu Asikainen 2 Sörnäistenniemi 7.2.2014

Lisätiedot

ORIMATTILA BRÄNDIKOODI 2016

ORIMATTILA BRÄNDIKOODI 2016 ORIMATTILA BRÄNDIKOODI 2016 Ylivoimatekijät Konkreettisesti ajateltuna Orimattilan ylivoimatekijöihin kuuluvat luonnollisesti sekä asumisen että liiketoiminnan näkökulmasta edulliset neliöt. Konkretiaa

Lisätiedot

Mannerheimintie 18 KAMPPI / HELSINKI. sponda.fi

Mannerheimintie 18 KAMPPI / HELSINKI. sponda.fi Mannerheimintie 18 KAMPPI / HELSINKI Ainutlaatuinen toimitilakokonaisuus Helsingin ydinkeskustassa Mannerheimintie 18 on entinen sanomalehti Hufvudstadsbladetin liikepalatsi, jossa lehden toimitus yhä

Lisätiedot

Ruokaprovinssi ja InnoAreena -ruoan ja hyvinvoinnin yhteistyöllä tuloksiin

Ruokaprovinssi ja InnoAreena -ruoan ja hyvinvoinnin yhteistyöllä tuloksiin Ruokaprovinssi ja InnoAreena -ruoan ja hyvinvoinnin yhteistyöllä tuloksiin 10.10.2012 Irma Jaakkola irma.jaakkola@seinajoki.fi Ruokaprovinssi Ruokaprovinssin käynnistys -hanke Ruokaprovinssin käynnistys

Lisätiedot

Insinöörinkatu 7 HERTTONIEMI / HELSINKI. sponda.fi

Insinöörinkatu 7 HERTTONIEMI / HELSINKI. sponda.fi Insinöörinkatu 7 HERTTONIEMI / HELSINKI Monipuoliset toimitilat nopeasti kehittyvässä Herttoniemessä Monipuolinen toimitilakiinteistö on hyvä valinta yritykselle, joka tarvitsee sekä toimisto- että varastotilaa.

Lisätiedot

Seinäjoki. Liikekiinteistö Pohja, Välkkilänkatu 1, 5 000 m2 KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI KOHDE

Seinäjoki. Liikekiinteistö Pohja, Välkkilänkatu 1, 5 000 m2 KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI KOHDE Liikekiinteistö Pohja, Välkkilänkatu 1, 5 000 m2 KOHDE KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI Liikekiinteistö Pohja, Välkkilänkatu 1, 5 000 m2 LIIKEKIINTEISTÖHANKE

Lisätiedot

Liiketilat Kivistössä. Kivijalalla koreasti keskustelutilaisuus Projektijohtaja Gilbert Koskela 7.4.2015

Liiketilat Kivistössä. Kivijalalla koreasti keskustelutilaisuus Projektijohtaja Gilbert Koskela 7.4.2015 Liiketilat Kivistössä Kivijalalla koreasti keskustelutilaisuus Projektijohtaja Gilbert Koskela 7.4.2015 Marja-Vantaan ydinkeskustan asemakaavatyö 230 600 Vantaan kaupunki, Gilbert Koskela 2 Marja-Vantaan

Lisätiedot

Tehokkaan sujuva ja saavutettava Pirkanmaa. Professori Jorma Mäntynen

Tehokkaan sujuva ja saavutettava Pirkanmaa. Professori Jorma Mäntynen Tehokkaan sujuva ja saavutettava Pirkanmaa Professori Jorma Mäntynen Pysyvät ja muuttuvat tekijät Maantiede Ylivoimainen sijainti sisämaan keskuksena Helsinki-Tampere vyöhykkeellä Parin kolmen tunnin etäisyydellä

Lisätiedot

As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella

As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella Miksei elämästä voisi nauttia joka päivä? Ihanteellinen sijainti, ekologiset ratkaisut ja luksuksen tuntu. Kaikki nämä toteutuvat As. Oy

Lisätiedot

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Toimiva tuotanto-, varasto- ja toimistotila/teollisuustila osoitteessa Konetie 33, Oulu. E8 5,8 KM VALTATIE 20 2 MIN LENTOASEMA 16 KM OULUN KESKUSTA 8,5 KM

Lisätiedot

Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen / Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen

Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen / Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen / Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen Asukastiedotustilaisuus 8.10.2013 Risto Seppo Citycon johtava kauppakeskusten omistaja ja kehittäjä Pohjoismaissa ja Baltiassa

Lisätiedot

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisältö Sijainti Asemakaavamuutoksen tärkeimmät tavoitteet ja suunnittelun taustaa Suunnittelualueen rajaus Valokuvia nykytilanteesta Maisemarakenne Luontotiedot, rakennettu ympäristö, ympäristöhäiriöt

Lisätiedot

Liikekeskus ydinkeskustassa

Liikekeskus ydinkeskustassa LAPPEENRANTA Liikekeskus ydinkeskustassa kaupankäynnin keskipisteessä centrelappeenranta.fi Seitsemän kerrosta miljoonia asiakkaita vuodessa kivijalkatilat, myymälät, toimistot ja panoraamatoimistot keskellä

Lisätiedot

Ajaton klassikko. Tapiolan Aura Revontulentie 7, Espoo, Tapiola. Toimitila, joka säilyttää tyylinsä. Modernisti muuntautuva, ajattoman edustava.

Ajaton klassikko. Tapiolan Aura Revontulentie 7, Espoo, Tapiola. Toimitila, joka säilyttää tyylinsä. Modernisti muuntautuva, ajattoman edustava. Kiinteistö-Tapiola Oy Ajaton klassikko Toimitila, joka säilyttää tyylinsä. Modernisti muuntautuva, ajattoman edustava. Pääkonttoritason toimitila Tapiolassa jo tänään huomisen arvoalueella Tapiolan Aura

Lisätiedot

NOSTE SISÄÄNTULO JYVÄSKYLÄÄN HÄMEENKADUN ALUEEN KUTSUKILPAILU SISÄÄNTULONÄKYMÄ ETELÄSTÄ

NOSTE SISÄÄNTULO JYVÄSKYLÄÄN HÄMEENKADUN ALUEEN KUTSUKILPAILU SISÄÄNTULONÄKYMÄ ETELÄSTÄ SISÄÄNTULONÄKYMÄ ETELÄSTÄ MAANALAINEN PYSÄKÖINTI (ALUE B) 1:1000 N HAVAINNEKUVA 1:1000 Suunnitelma muodostaa Jyväskylän ruutukaavakaupungin lounaiskulmaan selkeän päätteen ja uuden vetovoimaisen saapumisnäkymän

Lisätiedot

KAUPPAKATU 13. asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki)

KAUPPAKATU 13. asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki) KAUPPAKATU 13 asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS 16.1.2019 Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki) tilaisuuden kulku 1. Asemakaavahankkeen esittely - lähtökohdat - tavoitteet - suunnittelu-

Lisätiedot

Menestystarina jatkuu

Menestystarina jatkuu Menestystarina jatkuu Kaikki tietävät Autotalon Kamppia on kehitetty kaupunkilaisia palvelevana alueena yli 100 vuotta. Sotien jälkeen Helsingin keskustaan rakennettiin kiihtyvään tahtiin liikerakennuksia,

Lisätiedot

Palvelurakentamisen vaikutus asuntotuotantoon Skanssissa - Kyselytutkimuksen tulokset ja verrokkikohteet

Palvelurakentamisen vaikutus asuntotuotantoon Skanssissa - Kyselytutkimuksen tulokset ja verrokkikohteet Palvelurakentamisen vaikutus asuntotuotantoon Skanssissa - Kyselytutkimuksen tulokset ja verrokkikohteet Skanssi Turussa on rakentumassa uusi Skanssin 7000 asukkaan kerrostalovaltainen asuntoalue. Skanssin

Lisätiedot

Mäntsälä kaavoitus syksy 2015

Mäntsälä kaavoitus syksy 2015 Mäntsälä kaavoitus syksy 2015 1) ASUMINEN 1a) Valmiit toteutettavat asumisen kaavat 174_Tiimari_asemakaava / AK 200 asukasta INFRA VALMIS 206_Taruma_asemakaava / AO 200 asukasta INFRA PUUTTUU 209_Mannikko_pohjoinen_asemakaava

Lisätiedot

Salon kaupallinen selvitys Maankäyttö- ja elinkeinorakenneseminaari

Salon kaupallinen selvitys Maankäyttö- ja elinkeinorakenneseminaari Salon kaupallinen selvitys 2011 Maankäyttö- ja elinkeinorakenneseminaari 3.3.2011 Salon kaupallisen selvityksen sisältö 1. Kaupan sijainnin ohjaus 2. Kaavoitustilanne ja yhdyskuntarakenne 3. Ostovoima

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime vuonna

Lisätiedot

Salpakangas Keskuskatu 6, 10 200 m2. Hollola KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Salpakangas Keskuskatu 6, 10 200 m2. Hollola KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI Salpakangas Keskuskatu 6, 10 200 m2 KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI Salpakangas Keskuskatu 6, 10 200 m2 KESKUSKATU 6, HOLLOLA Kolme asuinkerrostaloa kohoaa

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila B2-13a 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime

Lisätiedot

Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari

Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari 01 ostari on osa sujuvaa arkea riittävä, nopea ja helppo. 02 sijaitsee lähellä ihmisiä, harrastuksia ja kulkureittejä. 03 vahva ja vakiintunut kauppapaikka

Lisätiedot

Oulunsalon Aeroportti

Oulunsalon Aeroportti Oulunsalon Aeroportti Kansainvälisen tason käyntikortti Pääkonttoritasoinen toimistotila osoitteessa Tietotie 2, Oulu. OULUN KESKUSTA 14 KM LENTOKENTTÄ 400 M SATAMA 11,5 KM TAKSIASEMA 400 M Osaksi monipuolisen

Lisätiedot

Venäjä jälleen mahdollisuus Jouko Pöyhönen, SRV Yhtiöt Oyj

Venäjä jälleen mahdollisuus Jouko Pöyhönen, SRV Yhtiöt Oyj Venäjä jälleen mahdollisuus 10.11.2017 Jouko Pöyhönen, SRV Yhtiöt Oyj 1 SRV LYHYESTI SRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana

Lisätiedot

Janakkala, Turenki, Sokeriportti1, VUOKRATAAN LIIKETILAA m 2

Janakkala, Turenki, Sokeriportti1, VUOKRATAAN LIIKETILAA m 2 KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI VUOKRATAAN LIIKEKTILAA, JANAKKALA, TURENKI, SOKERIPORTTI 1, Janakkalan kuntakeskuksessa Turengissa vuokrattavana Tokmannin

Lisätiedot

PERHELÄN KORTTELI KAUPALLISEN KEHITTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT

PERHELÄN KORTTELI KAUPALLISEN KEHITTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT Kuva: Stockmann Group, Kenneth Luoto/ Flickr PERHELÄN KORTTELI KAUPALLISEN KEHITTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT TIEDOTUSTILAISUUS 3.6.2015 SISÄLTÖ 01 Järvenpään vaikutusalue 02 Kaupan kysyntä ja tarjonta 03 Kauppakeskuksen

Lisätiedot

Asemakeskus - Kansi - Monitoimiareena

Asemakeskus - Kansi - Monitoimiareena Asemakeskus - Kansi - Monitoimiareena Uusi moderni ja monipuolinen kaupunginosa Tampereen ydinkeskustaan Hanke koostuu asemakeskuksesta, maailmanluokan tapahtumia, kulttuuria ja huippu-urheilua palvelevasta

Lisätiedot

Kaupunkikehitysryhmä. Keskustahanke

Kaupunkikehitysryhmä. Keskustahanke MAL-VERKOSTON TAPAAMINEN 14.5.2014 Tampereen ja keskustan kehittämisohjelma Tampereen kaupunkiseudun MAL-aiesopimus ja Asemakeskushanke Tampereen Asemakeskuksen suunnittelukilpailu Tullin alueen visiotyö

Lisätiedot

Iso Omena laajennuksen ja Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen käynnistyy. Marko Juhokas ja Risto Seppo

Iso Omena laajennuksen ja Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen käynnistyy. Marko Juhokas ja Risto Seppo Iso Omena laajennuksen ja Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen käynnistyy Citycon johtava kauppakeskusten omistaja ja kehittäjä Pohjoismaissa ja Baltiassa Citycon omistaa tai johtaa 39 kauppakeskusta

Lisätiedot

Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen / Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen

Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen / Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen / Matinkylän Metrokeskuksen rakentaminen Asukastiedotustilaisuus 18.6.2013 Risto Seppo Citycon johtava kauppakeskusten omistaja ja kehittäjä Pohjoismaissa ja Baltiassa

Lisätiedot

Seinäjoki. Liikekiinteistö Pohja, Välkkilänkatu 1, 1, mm2 KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Seinäjoki. Liikekiinteistö Pohja, Välkkilänkatu 1, 1, mm2 KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI Liikekiinteistö Pohja, Välkkilänkatu 1, 1, 5 000 mm KOHDE KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI Liikekiinteistö Pohja, Välkkilänkatu 1, 1, 5 000 mm LIIKEKIINTEISTÖHANKE

Lisätiedot

kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista KM Suomi Luku 19

kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista KM Suomi Luku 19 kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista Ennakkokäsityksiä 1. Miksi on tärkeää, että rakentamista suunnitellaan tarkoin? 2. Mitä seikkoja pitää ottaa huomioon uuden koulun sijoittamisessa?

Lisätiedot