LEMIN KUNTA 2/2010. Kunnanhallitus klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA 2/2010. Kunnanhallitus 33. 01.02.2010 klo 18.30-20.10. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti"

Transkriptio

1 2/2010 Kunnanhallitus klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen Okko Antti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Huuhilo Marjo " I varapuheenjohtaja Pietiläinen Risto " II varapuheenjohtaja Luukkanen Simo esittelijä, kunnanjohtaja Peutere Markku pöytäkirjanpitäjä Pitkänen Pentti pöytäkirjanpitäjä, kunnankamreeri Todettiin. :t Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sonja Laitinen ja Kyösti Väisänen. Eija Sinkko Pentti Pitkänen Lemillä Sonja Laitinen Kyösti Väisänen Lemillä

2 Kunnanhallitus Opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuden tarkistaminen vuodelta 2009 Kunnanhallitus 24 Opetusministeriö on tarkistanut kunnille vuodeksi 2009 myönnetyn opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuden vuoden 2009 keskimääräisten oppilasmäärien mukaiseksi. Samalla on tarkistettu kunnan rahoitusosuutta. Perusopetuksen valtionosuutta on vähennetty eurolla keskimääräisen oppilasmäärän laskettua 3,5 oppilaalla. Esiopetuksen keskimääräinen oppilasmäärä nousi 3 oppilaalla, joten valtionosuutta lisättiin eurolla. Kunnan rahoitusosuus asukasta kohti laski 3,77 eurolla eli euroa. Kokonaisuutena valtionosuus nousi eurolla. Päätökseen tyytymätön saa hakea siihen oikaisua opetusministeriöltä kolmen kuukauden kuluessa päätöksen tiedoksi saannista. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee päätöksen tiedoksi ja tyytyy päätökseen. hyväksyttiin. Samalla merkittiin tiedoksi, että opetusministeriö on myöntänyt Lemin kunnalle valtionavustusta perusopetuksen ryhmäkoon pienentämiseen euroa. Kirjallista päätöstä kuntaan ei vielä ole tullut.

3 Kunnanhallitus Kunnanhallituksen käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2010 Kunnanhallitus 25 Hallintosäännön 23 :n mukaan valtuusto hyväksyy talousarviossa toimielimille tulosaluekohtaiset toimintatavoitteet, määrärahat ja tuloarviot sekä hankekohtaiset investointimäärärahat ja tuloarviot. Kunnanhallitus ja lautakunnat hyväksyvät talousarvioon perustuvat omat käyttösuunnitelmansa. Nämä toimielimet voivat siirtää käyttösuunnitelman hyväksymiseen liittyvää toimivaltaa edelleen alaisilleen viranhaltijoille. Liitteenä on ehdotus kunnanhallituksen käyttösuunnitelmaksi vuodeksi Selvitys kunnanhallituksen käyttösuunnitelman tavoitteiden toteutumisesta vuodelta 2009 esitetään hallitukselle sitten, kun tilinpäätöksen valmistelu on edennyt riittävän pitkälle. Kunnanhallituksella on investointimäärärahaa euroa Kaihtulan tien kunnostuksen kunnan osuuteen. Tämän käyttämisestä ei ole tässä vaiheessa tarpeen tehdä käyttösuunnitelmaa, koska käyttötarkoitus ja tavoitteet ovat jo talousarviossa riittävän tarkasti määritelty. Määrärahat esitetään tekstiosan jälkeen omilla sivuillaan. Käyttösuunnitelman tavoiteosa perustuu kunnan strategiaan. (valm. PP). Kunnanhallitus hyväksyy käyttösuunnitelman vuodeksi Kunnanhallitus päätti tarkistaa kustannuspaikan 1065 tekstin sanamuodon samanlaiseksi kuin kunnanjohtajan johtajasopimuksessa. Muilta osin käyttösuunnitelma hyväksyttiin ehdotuksen mukaisena.

4 Kunnanhallitus Kunnan saatavat Kunnanhallitus 26 Kunnanhallituksen toimintasäännön mukaan kunnan saatavista esitetään luettelo kunnanhallitukselle kaksi kertaa vuodessa. Kunnalla on seuraavat laskusaatavat: Tositelaji Saatavat yhteensä Saatavista erääntyneet Kpl Kpl Päivähoito , ,42 Myyntilaskut, tekninen osasto , ,31 Myyntilaskut, yleishallinto , ,19 Myyntilaskut, sivistysosasto , ,59 Myyntilaskut, koulukeskus 7 328, ,00 Myyntilaskut, perusturva , ,67 Myyntilaskut, talousosasto , ,27 Vanhat myyntisaamiset 5 303, ,13 Vesi- ja jätevesimaksut , ,96 Effica , ,02 Erittely saatavista on nähtävänä kokouksessa. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee saatavat tiedoksi. hyväksyttiin.

5 Kunnanhallitus Aluearkkitehtitoiminnan valtionrahoitus ja yhteistyö Savitaipaleen kanssa Kunnanhallitus 27 Ympäristöministeriö on myöntänyt Lemin kunnalle valtionavustusta aluearkkitehtitoimintaan Lemin ja Savitaipaleen kunnissa. Avustusta myönnetään enintään euroa hakemuksen mukaisesti vuoden 2010 aikana. Valtionavustusjärjestelmä jatkuu myös vuonna 2011 mikäli valtion valtion talousarviossa myönnetään tarkoitukseen riittävästi varoja. Ministeriön päätökseen tyytymätön saa hakea siihen oikaisua ympäristöministeriöltä 30 päivän kuluessa tiedoksi saamisesta. Lemin ja Savitaipaleen kuntien välillä on neuvottelussa sovittu yhteistyöstä siten, että alkukeväästä 2010 työpäivistä viikossa on yksi Savitaipaleella ja neljä Lemillä. Loppuvuodesta päivät tasataan siten, että kokonaisuus molempien kuntien osalle muodostuu 50/50%. Lemin kunta hankkii tarvittavat ohjelmistot, ICT-välineet ja puhelimen. Hankinnoista laskutetaan 50 % Savitaipaleen kuntaa. Valtionavustukseen oikeuttavat kulut vähennettynä valtionavustuksella jaetaan kuntien kesken puoliksi. Kumpikin kunta maksaa omalta osaltaan aiheutuneet matkakustannukset. Vuodelta 2009 kertynyttä loma-aikaa ei laskuteta Savitaipaleelta. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee valtionavustuksen tiedoksi ja tyytyy päätökseen ja hyväksyy yhteistyön Savitaipaleen kunnan kanssa edellä selostetulla tavalla. Yhteistyöstä tehdään sopimus. hyväksyttiin.

6 Kunnanhallitus Sivistysjohtajan tehtävien hoito Kunnanhallitus 28 khall 180 / Kunnanhallitus on siirtänyt rehtori Eero Kuokkaselta koulun johtaja Risto Laineelle seuraavat sivistysjohtajan ja sivistysosaston päällikön tehtävät ja valtuudet: sivistyslautakunnan esittelijän ja sihteerin tehtävät sivistysosaston päällikön tehtävät ilman kirjastotoimea hallintosäännön liitteen 5. kohdassa tarkoitetut sivistysjohtajan tehtävät sivistysosaston päällikön nimenkirjoitusvaltuus Tehtäviä on annettu ja rajattu myös työnjohdollisilla määräyksillä. Tehtävät annettiin Risto Laineelle vuoden 2008 loppuun saakka, koska Lappeenrannan kanssa käynnissä olleista yhteistoimintaneuvotteluista odotettiin vaihtoehtoista ratkaisua sivistysjohtajan tehtävien hoitoon. Tällaista ratkaisua ei marraskuussa päättyneissä neuvotteluissa syntynyt. (valm pp). Kunnanhallitus 28 Kunnanhallitus jatkaa Risto Laineelle annettua määräystä hoitaa sivistysjohtajan tehtäviä nykyisen tasoisina ja nykyisellä korvauksella toistaiseksi hyväksyttiin kuitenkin esittelijän ehdotuksesta siten muutettuna, että määräys on voimassa saakka. Sivistyslautakunnan päätöksellä on koulukeskuksen rehtorin virkaan valittu Petri Vainikka. Vainikka ottaa rehtorin viran vastaan Viran täytössä on varauduttu myös siihen, että uusi rehtori määrätään sivistysosaston päälliköksi. Hallintosäännön 41 :n 4 momentin mukaan kunnanhallitus määrää osastopäällikön viranhaltijoista määräämäkseen ajaksi. Koulun johtaja Risto Laine on käytännössä hoitanut osastopäällikön tehtäviä vielä tammikuun 2010 ajan. Kunnanhallituksen päätöksellä kirjastotoimen osalta osastopäällikkönä on ollut kunnanjohtaja. Kunnanjohtaja on hallintosäännön 41 :n 5 momentin nojalla siirtänyt vapaa-aikatoimen talousosastolle kunnankamreerin alaisuuteen. Uudelle osastopäällikölle on ollut tarkoitus siirtää koko sivistystoimi. (valm. Pentti Pitkänen) (kj) Kunnanhallitus määrää rehtori Petri Vainikan koko sivistysosaston päälliköksi alkaen. Kunnanhallitus vahvistaa Petri Vainikan tehtäväkohtaiseksi palkaksi rehtorin tehtävissä euroa kuukaudessa ja osastopäällikön tehtävistä maksettavaksi korvaukseksi 525 euroa kuukaudessa.

7 Kunnanhallitus (hj) Kunnanjohtajalle ja kunnankamreerille sivistystoimen osastopäällikön tehtävien hoidosta maksetut lisät poistetaan alkaen. hyväksyttiin. Merkittiin, että kunnanjohtaja ja kunnankamreeri eivät osallistuneet asian käsittelyyn omien palkkojensa muutoksen osalta. Kunnanjohtajan palkkauksen osalta asian esitteli puheenjohtaja ja kunnankamreerin palkkauksen osalta kunnanjohtaja.

8 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Teknisen osaston viranhaltijoiden tehtäväkuvat Tekninen lautakunta 74 Tekninen osasto on saanut tehtäväksi tarkentaa vuoden 2010 aikana teknisen osaston viranhaltijoiden tehtäväkuvia ja -nimikkeitä. Koska Tapio Rapi siirtyy rakennustarkastajaksi ja tarkoituksena on valita tekniselle osastolle uusi tekninen johtaja, on syytä tarkentaa nykyisin kunnaninsinöörinä toimivan Jari Hyrkkäsen tehtäväkuvaa ja -nimikkeitä. tj Kokouksessa tehdyn muutosesityksen perusteella tekninen lautakunta selvittää tehtäväkuvat ja siirtää asian käsittelyyn seuraavaan kokoukseen. hyväksyttiin. Tekninen lautakunta 79 Tekninen lautakunta oli pitämässään kokouksessa sopinut, että lautakunta kokoontuu selvittämään teknisen osaston johtavien viranhaltijoiden ja työnjohdon tehtäväkuvia. Palaveristä on tehty muistio (liite 1). (valm. TR) tj Kokouksessa tehdyn muutosesityksen mukaisesti teknisen osaston olosuhteet ja osastojen välinen toiminta huomioon ottaen tekninen lautakunta yksimielisesti esittää kunnanhallitukselle seuraavaa: Tekniselle osastolle haetaan uusi tekninen johtaja nykyinen tekninen johtaja siirtyy rakennustarkastajaksi nykyisen kunnaninsinöörin tehtäväkuvaa kehitetään, tehtäväkuvaa tarkastetaan tehtävien määrän ja vastuualueiden osalta Kunnanhallitus määrää hallintosäännön mukaisesti osaston päällikön määräajaksi. hyväksyttiin.

9 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta 7 Kunnanvaltuusto on , Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma käsittelyssä päättänyt Juha Koiviston ehdotuksesta, että teknisen johtajan virkaa ei perusteta, mutta palkataan työsopimussuhteinen rakennusmestari. hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Tekninen osasto on pitänyt palaverin tehtävien uudelleen jakamisesta (liite 1 luettelo tehtäväjaosta). (Valm. TR) tj Tekninen lautakunta tekee ehdotuksen kokouksessa käydyn keskustelun perusteella. Teknisen johtajan kokouksessa tekemän muutosehdotuksen mukaisesti, tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi liite 1:n mukaiset tehtävänkuvat. Samalla tekninen lautakunta päättää julistaa rakennusmestarin työsopimusuhteisen toimen haettavaksi. Kunnanhallitus 16 Tekninen lautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan Teknisen osaston valmistelema esitys teknisen osaston tehtäväalueista lukien on esityslistan liitteen. Tehdään kokouksessa. Esittelijän ehdotuksesta merkittiin teknisen lautakunnan hyväksymät liitteen mukaiset teknisen osaston tehtäväalueet sekä rakennusmestarin hakuvalmistelut tiedoksi. Teknisen osaston osastopäällikön nimittämiseen palataan sen jälkeen kun on ensin kuultu Jari Hyrkkästä ja Tapio Rapia.

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 29 Kunnanhallitus jatkaa asian käsittelyä. Kokouksessa on kuultavana kunnaninsinööri Jari Hyrkkänen ja rakennustarkastaja Tapio Rapi. Kunnanhallitus päätti keskustelun jälkeen esittelijän ehdotuksesta määrätä teknisen osaston osastopäälliköksi alkaen toistaiseksi kunnaninsinööri Jari Hyrkkäsen. Hyrkkäsen palkkausta ei tässä vaiheessa koroteta, koska palkkaa ei alennettu osastopäällikön tehtävien poistuessa Merkitään, että ennen kokouksen avaamista klo kunnanhallitus kuuli kunnaninsinööri Jari Hyrkkästä ja rakennustarkastaja Tapio Rapia.

11 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tapiolan nuoriseuratalon ja entisen koulun katon ja ulkoseinien kunnostaminen Kunnanhallitus 101 Kunta ja Lemin Nuorisoseura omistavat yhdessä ns Tapiolan kiinteistön. Nuoriseura omistaa nuorisoseuratalon osuuden, joka on kiinteistön vanhin osa ja saavutti 100 vuoden iän viime itsenäisyyspäivänä. Entisen Tapiolan koulun omistaa kunta. Kiinteistöllä on huomattavaa paikallishistoriallista arvoa, josta eräänä osoituksena on rakennuksen seinässä talon historiasta kertova laatta. Kunnan, Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen ja Lemin Nuorisoseuran edustajien kesken pidettiin neuvottelu kiinteistön ulkopuolisesta korjaamisesta. Kyse on katon uudistamisesta ja seinäpintojen maalaamisesta/korjaamisesta. Hankkeen rahoituksesta neuvoteltiin alustavasti niin, että ympäristökeskus osoittaisi omista hankerahoituksistaan enintään euroa, nuorisoseura euroa ja kunta euroa. Kunnan osuus on tämän vuoden budjetissa. Kustannuksista ei vielä ole tarkempaa tietoa. Arviot tarkentuvat suunnitelmien valmistuessa. Työt olisi tarkoitus toteuttaa tänä vuonna. Tarkoitus on, että toteutuksesta allekirjoitetaan ympäristökeskuksen valmistelema kolmikantasopimus edellä sanottujen osapuolten kesken. Keskeinen toimija tulisi olemaan ympäristökeskus. Liite (valm Markku Peutere). Kunnanhallitus 30 Kunnanhallitus hyväksyy liitteen mukaisen sopimuksen allekirjoitettavaksi. hyväksyttiin. Kiinteistön kunnostus kattoremontin osalta on valmistunut viime vuoden lopulla. Myös muita ulkopuolisia korjaustoimia tehtiin Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen työnä. Kattoremontin toteutti ympäristökeskuksen kilpailutukseen perustuen ja sen valvonnassa Peltisepänliike A. Hietamies. Kunnostuskustannukset olivat euroa (sis alv 22%) ja ne jakaantuivat seuraavasti: kunta (=vuonna 2009 budjetoidun mukaisesti), ympäristökeskus ja Lemin Nuorisoseura Ulkoseinien kunnostusta on kaavailtu kuluvalle vuodelle. Suunnitelmat ovat olemassa. Kustannusarvio (alv 22 % sis) euroa. Jatkotoimien toteutustapa, mm ympäristökeskuksen mahdollinen osallistuminen ja on vielä avoin samoin Nuorisoseuran rahoitusosuus. Kunnan budjetissa on tänä vuonna euron varaus. Ulkoseinien kunnostuksen kustannusarvio liitteenä. (valm Markku Peutere) Merkitään tiedoksi. hyväksyttiin.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Rantaosayleiskaavojen muutoksia, kaavaehdotukset nähtäville Kunnanhallitus 219 (kj) Kivijärven oikeusvaikutteinen rantaosayleiskaava hyväksyttiin. v Lainvoiman kaava sai v Pienten järvien ja Lemi Kirkonkylä - Iitiä tienvarsialueen osayleiskaava hyväksyttiin ja sai lainvoiman v Kivijärven puolelle on aiemmin tehty 5 pientä kaavamuutosta. Pienten järvien puolelle on tehty aiemmin yksi muutoskierros. Kaavoissa on lähinnä käytännön rakennuslupamenettelyn ja valvonnan toteuttamisen näkökulmasta ilmennyt tarvetta niiden ajantasaistamiseen. Osa muutostarpeista on tullut esille viranomaisen omasta aloitteesta osa maanomistajan hakemuksesta. Tarkastelukohteita on kaikkiaan 27 kpl. Suunnittelun tavoitteita ovat: Korjata voimassa olevissa yleiskaavoissa havaittuja virheitä varmistaa maanomistajien tasapuolinen kohtelu saattaa yleiskaava vastaamaan myönnettyjä poikkeuslupapäätöksiä tutkia mahdollisia rakennuspaikkojen siirtoesityksiä tutkia mahdollisia rakennuspaikkojen käyttötarkoituksen muutoshakemuksia tutkia mahdollisia rakennuspaikkojen laajennustarpeita osoittaa puuttuvat muinaismuistokohteet yleiskaavaan Liitteenä päivätyt osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavamuutoskartat, voimassa olevat kaavakarttaotteet ja kaavamerkinnät. (valm Antti Hirvikallio/Markku Peutere). Kunnanhallitus päättää 1. käynnistää Kivijärven ja Pienten järvien ja Kirkonkylä - Iitiä tienvarsialueen rantaosayleiskaavojen muutokset 2. hyväksyä kaavanlaatijaksi aluearkkitehti RI Antti Hirvikallion 3. hyväksyä päivätyn kohdassa 1 sanottujen kaavojen muutosluonnoksen ja sitä vastaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa ne nähtäväksi 21 päivän ajaksi 4. tiedottaa kaavaluonnoksesta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta viranomaisille ja yhteisöille sekä pyytää heiltä lausunnon ja kuulla osallisia maanomistajia.

13 Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyttiin. Merkittiin, että kokouksessa oli asiantuntijana kuultavana aluearkkitehti Antti Hirvikallio. Kunnanhallitaus 31 (kj) Kunnanhallitus päättää: Rantayleiskaavamuutokset olivat MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä Kuulemisaikana pyydettiin viranomaislausunnot ja maanomistajien huomautukset. Kaavoittaja on laatinut vastineet lausuntoihin ja huomautuksiin. Nähtävilläoloaikana on tullut lisäksi tarpeen ottaa kaksi uutta kaavamuutoshakemusta käsittelyyn (numerot 27 ja 28). Kohdenumero 9 voidaan poistaa kaavamuutoksista maanomistajan toivomuksesta. (valm. Antti Hirvikallio) 1. Hyväksyä kaavoittajan vastineet ja päivätyt kaavaehdotusasiakirjat (liite) 2. Laittaa kaavaehdotuksen MRA 19 :n mukaisesti virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyytää viranomaislausunnot. 3. Kuulla maanomistajia ja kaavamuutosalueiden naapureita MRA:n edellyttämällä tavalla hyväksyttiin.

14 Kunnanhallitus Valtuustoaloitteita Kunnanhallitus 32 Viime vuoden kesäkuun 15 päivän valtuuston kokouksen jälkeen käsittelemättömiä aloitteita: 1. Mervi Ringsin aloite Lemin kunnanvaltuuston toimintatapojen kehittämistä tulevalla valtuustokaudella. Liite päivätty Antti Junnin aloite, jonka mukaan kunnanvirasto I:n tontti rakennuksineen asetetaan myyntiin siten, että rakennus tulee puretuksi. Tilalle esitetään rakennettavaksi vähintään päivittäistavarakauppaa, postia ja muuta liiketilaa. Rakennuksesta kunta sitoutuisi vuokraamaan tarvitsemansa tilat siksi aikaa kun Lemin kunta on olemassa. Liite päivätty Risto Pietiläisen ja Olavi Punkan kirjallinen aloite : Teknisen toimen ja muiden toimialojen vastuualueiden selvittäminen sekä työnajon ja kustannusvastuun tarkistus, liite. 4. Risto Pietiläisen kirjallinen aloite : Kunnan henkilöstön muutos- ja / tai strategiavalmennus, liite. 5. Juha Koiviston kirjallinen aloite : Aloitekanava.fi -verkkodemokratiapalvelun hankkiminen nuorille, liite. 6. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Risto Pietiläisen päiväämä valtuustoaloite kolmannen sektorin tukemiseksi lasten ja nuorten asioissa nostamalla lapsiin ja nuoriin kohdistuvia avustuksia viisinkertaiseksi nykytasoon verrattuna jo vuodelle 2010, liite. 7. Juha Junnosen aloite kehittämiskeskustelu ja itsearviointitilaisuuden järjestämisestä , liite. 8. Matti Lehtosen aloite YT neuvottelujen pitämisestä ja työsuojeluvaltuutettujen vaalin järjestämiseksi , liite 9. Auli Kangasmäen, Osmo Pylkön, Matti Tapanaisen ja Outi Torkkelin allekirjoittama aloite tyky-toiminnasta , liite. 10. Juha Koiviston aloite maaseutulautakunnan lakkauttamisesta, liite. 11. Juha Koiviston aloite koskien tulevaisuustoimikunnan perustamista Lemille. Toimikunnassa olisivat edustettuina mm. poliittinen päätöksenteko, yrittäjät, kolmas sektori ja nuoret, liite. 12. Juha Koiviston aloite Extranet palvelun käyttöön ottoa. Tietosuojatun sähköisen palvelun tarkoituksena olisi jakaa luottamushenkilöille sähköisesti esityslistat, pöytäkirjat, palaverimuistiot, yleiset dokumentit, esittely- ja markkinointiaineisto jne, liite.

15 Kunnanhallitus Juha Junnosen aloite kulttuuriympäristökampanjavuodesta Kampanjalla pyritään eri tavoin lisäämään kulttuuriympäristön arvostuksen ja hoidon parantamista. Kampanjassa ovat mukana mm ympäristö- ja opetusministeriöt sekä lukuisat muut tahot. liite. Merkitään aloiteluettelo tässä vaiheessa tiedoksi hyväksyttiin. Todettiin, että aloite numero 1 on kunnanvaltuustossa todettu aloitteena loppuun käsitellyksi.

16 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano Kunnanhallitus 33 Kuntalain 23 :n perusteella kunnanhallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta. Täytäntöönpanoon kuuluu olennaisena osana päätösten laillisuuden valvonta (KuntaL 56 ). Hallituksen tehtävänä on myös arvioida, mitkä päätökset ovat kuntalain 98 :n mukaan täytäntöönpanokelpoisia ennen kuin ne ovat lainvoimaisia. Kunnanhallitus katsoo, että valtuuston tekemät päätökset eivät ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä, eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä muutenkaan ole lainvastaisia ja päättää panna kyseiset päätökset täytäntöön. hyväksyttiin. 34. Saapuneet kirjeet Kunnanhallitus 34 Merkitään tiedoksi liitteessä 1 mainitut saapuneet kirjeet. hyväksyttiin. Todettiin Lappeenrannassa järjestettävää turvallisuusseminaaria koskevan pelastuslaitoksen kirjeen johdosta, että seminaariin voi osallistua Juha Junnonen. Johtoryhmän osalta asiaa käsitellään johtoryhmässä Petri Vainikan sivutoimilupahakemus Kunnanhallitus 35 Rehtori Petri Vainikka pyytää kunnanhallitukselta sivutoimilupaa tehdä satunnaisesti ja harrastusluoteisesti kuljetusalan, opastuksen ja matkailualan tehtäviä. Tehtävät eivät häiritse rehtorin eikä sivistystoimen päällikön tehtävien hoitamista. Kunnanhallitus myöntää Petri Vainikalle hänen pyytämänsä sivutoimiluvan hakemuksen mukaisesti. hyväksyttiin.

17 Kunnanhallitus Lääkäritilanne Lemillä Kunnanhallitus 36 Lemin kunta on esittänyt kirjallisen reklamaation Etelä- Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Lemin lääkäritilanteesta. Avohoidon ylilääkäri Ritva Simpanen on vastannut reklamaatioon kirjallisesti Kunnanhallituksen vaatimuksesta käytävät neuvottelut asiasta on sovittu pidettäväksi kello Kunnanhallitus merkitsee reklamaation ja saadun vastineen tiedoksi. hyväksyttiin. Kunnanhallitus evästi neuvottelijoita. 37. Kehittämiskeskustelun jatkaminen Kunnanhallitus 37 Kunnanhallituksen ja johtoryhmän pidetylle kehittämiskeskustelulle on toivottu jatkoa. Kunnanhallitus antaa kunnanviraston johtoryhmän tehtäväksi valmistella jatkokeskustelua. hyväksyttiin.

18 Kunnanhallitus Asialista 24. Opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuden tarkistaminen vuodelta Kunnanhallituksen käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle Kunnan saatavat Aluearkkitehtitoiminnan valtionrahoitus ja yhteistyö Savitaipaleen kanssa Sivistysjohtajan tehtävien hoito Teknisen osaston viranhaltijoiden tehtäväkuvat Tapiolan nuoriseuratalon ja entisen koulun katon ja ulkoseinien kunnostaminen Rantaosayleiskaavojen muutoksia, kaavaehdotukset nähtäville Valtuustoaloitteita Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano Saapuneet kirjeet Petri Vainikan sivutoimilupahakemus Lääkäritilanne Lemillä Kehittämiskeskustelun jatkaminen...49

LEMIN KUNTA 4/2010. Kunnanhallitus 52. To 4.3.2010 klo 17.30-20.02. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 4/2010. Kunnanhallitus 52. To 4.3.2010 klo 17.30-20.02. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 4/2010 Kunnanhallitus 52 To 4.3.2010 klo 17.30-20.02 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010. Kunnanhallitus 85. 19.4.2010 klo 17.30 19.44. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 7/2010. Kunnanhallitus 85. 19.4.2010 klo 17.30 19.44. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 7/2010 Kunnanhallitus 85 19.4.2010 klo 17.30 19.44 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kunnanhallitus 63 22.3.2010 klo 17.30-18.25 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Tuomi

Lisätiedot

Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta. Hallintosäännön tarkistaminen

Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta. Hallintosäännön tarkistaminen KOKOUSKUTSU Kunnanvaltuusto 31.5.2010 Kokousaika Maanantai 7.6.2010 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. liite 5. liite 6. liite 7. 8. liite 9. liite

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 2/2010 13 Tekninen lautakunta Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2011 34 Tekninen lautakunta. torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari

LEMIN KUNTA 3/2011 34 Tekninen lautakunta. torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari 3/2011 34 Tekninen lautakunta torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Hakala

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a.

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a. 7/2010 74 Tekninen lautakunta Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50 Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2011 19 Tekninen lautakunta. Perjantai 18.03.2011 klo 17.00-18.20. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 2/2011 19 Tekninen lautakunta. Perjantai 18.03.2011 klo 17.00-18.20. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 2/2011 19 Tekninen lautakunta Perjantai 18.03.2011 klo 17.00-18.20 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Poskiparta

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014 Asialista 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 77. Lomautusten täytäntöönpano...82 78. Sivistysjohtaja Pirjo Piiroisen irtisanoutuminen...82

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2010 23 Tekninen lautakunta. Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30. Kunnanvirasto II, kokoushuone. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 3/2010 23 Tekninen lautakunta. Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30. Kunnanvirasto II, kokoushuone. Tikka Raija Liisa 3/2010 23 Tekninen lautakunta Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30 Kunnanvirasto II, kokoushuone Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Niskala Sonja puheenjohtaja

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 8/2010 82 Tekninen lautakunta Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Olemme halukkaita tulemaan esittelemään tarkemmin hanketta se kä keskustelemaan hankkeesta kaavoitukseen liittyvissä asioissa.

Olemme halukkaita tulemaan esittelemään tarkemmin hanketta se kä keskustelemaan hankkeesta kaavoitukseen liittyvissä asioissa. Kunnanhallitus 138 07.11.2012 Kunnanvaltuusto 39 12.11.2012 Kunnanhallitus 9 21.01.2013 Kunnanhallitus 74 15.04.2013 Kunnanhallitus 156 04.11.2013 Kunnanhallitus 4 07.01.2014 Kunnanvaltuusto 4 13.01.2014

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Kunnanhallitus 2.4.2013. 99. Kesäniemen ranta-asemakaava...123. 100. Kivijärven rantaosayleiskaavan muuttaminen...

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Kunnanhallitus 2.4.2013. 99. Kesäniemen ranta-asemakaava...123. 100. Kivijärven rantaosayleiskaavan muuttaminen... PÖYTÄKIRJA 6/2013 Kunnanhallitus 2.4.2013 Käsiteltävät asiat 99. Kesäniemen ranta-asemakaava...123 100. Kivijärven rantaosayleiskaavan muuttaminen...126 101. Kaavoituskatsaus 2013...128 102. Maankäyttöinsinöörin

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2010 10 Maaseutulautakunta. Keskiviikko 1.9.2010 klo 18.00 19.33. Maaseututoimisto, Toukkalantie 4. Tarja Husu-Tuuliainen

LEMIN KUNTA 3/2010 10 Maaseutulautakunta. Keskiviikko 1.9.2010 klo 18.00 19.33. Maaseututoimisto, Toukkalantie 4. Tarja Husu-Tuuliainen 3/2010 10 Maaseutulautakunta. Keskiviikko 1.9.2010 klo 18.00 19.33 Maaseututoimisto, Toukkalantie 4 Matti Tapanainen Oiva Pesu Heikki Haiko Tarja Husu-Tuuliainen Ritva Lehtonen Reijo Pekki Juha Koivisto

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 5/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 5/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 5/2011 54 Tekninen lautakunta Torstai 14.7.2011 klo 18.00-18.50 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Buuri

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 9.9.2016 klo 9.00 12.25 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä: Marja Jalli puheenjohtaja Timo Hacklin varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 KOKOUSAIKA Torstai 27.10.2011 klo 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Talousarviomuutokset vuodelle 2014

Talousarviomuutokset vuodelle 2014 Miehikkälän kunnanhallitus 157 10.11.2014 Miehikkälän kunnanvaltuusto 29 17.11.2014 Talousarviomuutokset vuodelle 2014 87/04.041/2013 Khall 10.11.2014 157 Hallintosäännön 11 :n mukaan talousarvioon tehtävät

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2014 44

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2014 44 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2014 44 Kunnanvaltuusto Aika Paikka 06.10.2014 klo 18:20-18:43 Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 20 Kokouksen laillisuuden toteaminen 47

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 22.10.2010 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Luoma

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010. Kunnanvaltuusto 1. Ma 25.1.2010 klo 18.00 18.40. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010. Kunnanvaltuusto 1. Ma 25.1.2010 klo 18.00 18.40. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali PÖYTÄKIRJA 1/2010 Kunnanvaltuusto 1 Ma 25.1.2010 klo 18.00 18.40 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Okko Antti Huuhilo Marjo Pietiläinen Risto Hakonen Hannu Junnonen Juha Kohonen Tarja Lehtonen Matti Punkka

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 11/2009 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Kokouskutsu 1 (11) Aika 06.05.2015, klo 17:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone lahna Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Talouden seuranta 31.3.2015

Lisätiedot

169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223. 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227

169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223. 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227 ESITYSLISTA Kunnanhallitus 26.9.2011 Käsiteltävät asiat 169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227 171. Määräalan kauppakirja kunta/kiinteistö Oy Lemin Teollisuushalli,

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 6/2010. Kunnanhallitus 70. 29.3.2010 klo 17.30 20.22. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 6/2010. Kunnanhallitus 70. 29.3.2010 klo 17.30 20.22. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 6/2010 Kunnanhallitus 70 29.3.2010 klo 17.30 20.22 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

1. 1 KUNNAN ILMOITUSTEN SAATTAMINEN KUNTALAISTEN TIETOON VUONNA 2008

1. 1 KUNNAN ILMOITUSTEN SAATTAMINEN KUNTALAISTEN TIETOON VUONNA 2008 ASIALISTA 1/2008 Kunnanvaltuusto 21.01.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 21.01.2008 klo 18.00 Kokouspaikka Johtokeskus Käsiteltävät

Lisätiedot

Lapinlahden kirkonseudun kortteleiden 61, 65, 67, 68 ja 255 asemakaavan muutos.

Lapinlahden kirkonseudun kortteleiden 61, 65, 67, 68 ja 255 asemakaavan muutos. Tekninen lautakunta 20 03.04.2014 Tekninen lautakunta 33 27.05.2014 Tekninen lautakunta 47 11.09.2014 Tekninen lautakunta 7 29.01.2015 Tekninen lautakunta 26 16.06.2015 Lapinlahden kirkonseudun kortteleiden

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/2011 1 Tekninen lautakunta. Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 1/2011 1 Tekninen lautakunta. Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 1/2011 1 Tekninen lautakunta Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

Valmistelija: Antti Hirvikallio puh mail:

Valmistelija: Antti Hirvikallio puh mail: Tekninen lautakunta 6 31.01.2013 Kunnanhallitus 59 11.02.2013 Tekninen lautakunta 35 27.06.2013 Kunnanhallitus 148 12.08.2013 Tekninen lautakunta 11 29.04.2015 Kunnanhallitus 70 11.05.2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 10 ) JOUTSAN KUNTA JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PUOLANGAN KUNA PÖYÄKIRJA 5/05 AIKA 3..05 9:00 - :9 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSIELLY ASIA Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 3 PÄÄÖSVALAISUUDEN OEAMINEN 69 PÖYÄKIRJANARKASAJIEN VALINA

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102. 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103

77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102. 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 4.4.2011 Käsiteltävät asiat 77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103 79. Maanmyyntitarjous, Viljo Lensun perikunta...105

Lisätiedot

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 24.11.2015 klo 18.00 19.30 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 27 28 29 30 Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

2 Kokouspalkkiot 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista maksetaan luottamushenkilöille ja viran- ja toimenhaltijoille seuraavasti:

2 Kokouspalkkiot 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista maksetaan luottamushenkilöille ja viran- ja toimenhaltijoille seuraavasti: Valtuusto 10.12.2012 50 1 (6) LAUKAAN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuuston kokouksessa Voimaantulo 1.1.2013 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2015 Sivistyslautakunta. Aika 25.11.2015 klo 18.00- Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2015 Sivistyslautakunta. Aika 25.11.2015 klo 18.00- Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 25.11.2015 klo 18.00- Paikka Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone Asiat 110 Vuorotteluvapaahakemus, ei julkaista Internet-sivuilla 111 Vuorotteluvapaahakemus,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Lausunto hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä 10.12.2012 64 tehtyihin valituksiin / Ruotsalaisen rantaosayleiskaava

Lausunto hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä 10.12.2012 64 tehtyihin valituksiin / Ruotsalaisen rantaosayleiskaava Kunnanhallitus 113 16.05.2011 Kunnanhallitus 189 05.09.2011 Kunnanhallitus 202 12.09.2011 Kunnanhallitus 272 03.12.2012 Valtuusto 64 10.12.2012 Kunnanhallitus 155 03.06.2013 Lausunto hallinto-oikeudelle

Lisätiedot

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat:

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat: Kunnanhallitus 19 12.01.2015 Kunnanhallitus 62 16.02.2015 Vanhusneuvoston asettaminen vuosille 2015-2016 Khall 12.01.2015 19 Lain ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

LAPPAJÄRVEN KUNTA LAPPAJÄRVEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ

LAPPAJÄRVEN KUNTA LAPPAJÄRVEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ LAPPAJÄRVEN KUNTA LAPPAJÄRVEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Sisältö 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 4 4 Vuosipalkkiot... 4 5 Esittelijän ja sihteerin palkkio...

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284 Kunnanhallitus 15.06.2015 AIKA 15.6.2015 klo 18:30 19.08 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58

Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2016 Sivistyslautakunta Sivu 1 (19) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58 Rautalammin lukio Anu Hotti Panu Nyyssönen

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Aika: 31.8.2010 klo 17.00-18.50 Paikka Läsnä Kunnanhallituksen kokoushuone Pia Komppa, puheenjohtaja Varpu Järvinen Riikka Kiesilä Jaana Kuitunen Jorma Kuhmonen Petri Ollikainen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 4.12.2013 klo 18.00-18.40 Paikka Ravintola Kammari, Olos Asiat 111 Kokouksen avaaminen 112 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 113 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 Kunnanhallitus 11.1.2016. 1. Kunnanvaltuuston päätösten 21.12.2015 täytäntöönpano...2. 2. Merkkipäivälista...

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 Kunnanhallitus 11.1.2016. 1. Kunnanvaltuuston päätösten 21.12.2015 täytäntöönpano...2. 2. Merkkipäivälista... ESITYSLISTA 1/2016 Kunnanhallitus 11.1.2016 Asialista 1. Kunnanvaltuuston päätösten 21.12.2015 täytäntöönpano...2 2. Merkkipäivälista...2 3. Tilintarkastajan seloste 10.12.2015...2 4. Valtionavustuspäätöksiä

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien

Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien 1(5) Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien - juokseva pykälänumero suluissa kursivoituna HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET 1. 10 (10 ) Läsnäolo toimielinten kokouksissa: Korvataan

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.04.2015 klo 17.00 18.33 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Alkkiomäki Jari

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 Käsiteltävät asiat 64. Saapuneet kirjeet...113 65. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...114 66. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SIMON KUNTA

Lisätiedot

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 40 24.09.2015 Kaavoitustoimikunta 55 09.11.2015 Kaavoitustoimikunta 3 13.01.2016 Kunnanhallitus 19 01.02.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 12.4.2016 57

ISONKYRÖN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 12.4.2016 57 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2016 Kunnanhallitus Sivu 56 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. syyskuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 34 Keulainmetsän / Keulainniemen rantakaavan muuttaminen... 76 35 Metsäsuunnitelman

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot