LEMIN KUNTA 7/2010. Kunnanhallitus klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA 7/2010. Kunnanhallitus 85. 19.4.2010 klo 17.30 19.44. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti"

Transkriptio

1 7/2010 Kunnanhallitus klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen Okko Antti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Huuhilo Marjo " I varapuheenjohtaja Pietiläinen Risto " II varapuheenjohtaja Luukkanen Simo esittelijä, kunnanjohtaja Peutere Markku pöytäkirjanpitäjä Pitkänen Pentti kunnankamreeri Jari Hyrkkänen kunnaninsinööri Tapio Rapi rakennustarkastaja Antti Hirvikallio aluearkkitehti Jussi Paronen insinööri, Planekar Oy Todettiin. :t Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jarmo Tölski ja Juha Junnonen. Eija Sinkko Markku Peutere Lemillä Jarmo Tölski Juha Junnonen Lemillä Hallintojohtaja

2 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kuukanniemen asemakaavan muutokset Kunnanhallitus 218 (kj) Maankäyttö- ja rakennuslain 51 :n perusteella kunnan tehtävänä on laatia asemakaavaa ja pitää sitä ajan tasalla sitä mukaa kuin kunnan kehitys, erityisesti asuntotuotannon tarve, taikka maankäytön ohjaustarve sitä edellyttää. Aluearkkitehti on tutkinut Kuukanniemen voimassa olevaa asemakaavaa ja on todennut, että tietyiltä osin asemakaava on vanhentunut. Aluearkkitehti on tällä perusteella laatinut luonnokset Kuukanniemen asemakaavan muutoksesta ja laajennuksesta. Asemakaavoituksen yleistavoitteena tiivistää nykyistä yhdyskuntarakennetta. Voimassa olevassa asemakaavassa on alueita, jotka eivät ole toteutuneet suunnitellulla tavalla. Kaavamuutoksilla tutkitaan vaihtoehtoista maankäyttöä ja rakentamista, jotta alueiden toteuttaminen etenisi. Voimassa olevan asemakaavan vastainen rakentaminen pyritään huomioimaan kaavamuutoksilla (mm. poikkeamisluvalla rakennettu rivitalotontti ja energialaitoksen alue rivitalotontilla). Liitteenä on päivätty osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavamuutoskartat, voimassa olevat kaavakarttaotteet ja kaavamerkinnät. (valm. Antti Hirvikallio/Markku Peutere). Kunnanhallitus päättää 1. käynnistää Kuukanniemen asemakaavan muutokset ja laajennukset 2. hyväksyä kaavanlaatijaksi aluearkkitehti RI Antti Hirvikallion 3. hyväksyä päivätyn Kuukanniemen asemakaavan muutos- ja laajennusluonnoksen ja sitä vastaavan päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman liitteen mukaisena ja asettaa ne MRA:n 30 :n mukaisesti yleisesti nähtäville 21 päivän ajaksi 4. tiedottaa kaavaluonnoksesta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta viranomaisille ja yhteisöille sekä pyytää heiltä lausunnot ja kuulla muita osallisia Merkittiin, että kokouksessa oli asiantuntijana kuultavana aluearkkitehti Antti Hirvikallio.

3 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus 39 Kaavamuutos oli nähtävänä välisenä aikana. Lausuntoja pyydettiin ja saatiin seuraavasti Kaakkois-Suomen ELY-keskus Lappeenrannan seudun ympäristötoimi Kaakkois-Suomen tiepiiri Lemin kunnan tekninen lautakunta Museovirasto Maakuntamuseo Lappeenrannan Energia Oy Huomautuksia saapui 4 kpl. Aluearkkitehti on valmistellut vastineet huomautuksiin ja viranomaislausuntoihin. Näiden perusteella on laadittu päivätty kaavaehdotuskartta selostuksineen. Liikerakennusten korttelialueen kaavaa on hieman tarkennettu osa-alueiden ja kaavamerkintöjen osalta. Korttelista 25 on poistettu 1 AO-tontti. Puuttuva kadunnimi on osoitettu (Tallisentie). Kunnanhallitus päättää: 1. Hyväksyä kaavanlaatijan valmistelevat vastineet huomautuksiin ja viranomaislausuntoihin. Liite 2. Laittaa päivätyn kaavaehdotuksen MRA 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi 3. Tiedottaa kaavaehdotuksesta viranomaisia ja yhteisöjä sekä pyytää heiltä lausunnot sekä kuulla muita osallisia maankäyttöja rakennuslain edellyttämällä tavalla Aineisto julkaistaan kunnan kotisivuilla Ajankohtaista. Kunnanhallitus 77 Kuusitien ja Mikkelintien väliseltä alueella päätettiin teettää melumittauksia. Kaavaehdotus on ollut nähtävänä Kaakkois-Suomen ELY keskus, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, Museovirasto, Maakuntamuseo, Etelä-Karjalan maakuntaliitto. ja Lemin tekninen lautakunta ovat antaneet lausunnon. Muistutuksia ei tullut. Kaavoittaja on laatinut vastineet lausuntoihin.

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi saadut lausunnot ja hyväksyy kaavoittajan vastineet. Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että Kuukanniemen asemakaavan muutokset hyväksytään nähtävänä olleen kaavaehdotuksen mukaisena. Merkittiin, että asiantuntijana oli kuultavana aluearkkitehti Antti Hirvikallio.

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Rantaosayleiskaavojen muutoksia Kunnanhallitus 219 (kj) Kivijärven oikeusvaikutteinen rantaosayleiskaava hyväksyttiin. v Lainvoiman kaava sai v Pienten järvien ja Lemi Kirkonkylä - Iitiä tienvarsialueen osayleiskaava hyväksyttiin ja sai lainvoiman v Kivijärven puolelle on aiemmin tehty 5 pientä kaavamuutosta. Pienten järvien puolelle on tehty aiemmin yksi muutoskierros. Kaavoissa on lähinnä käytännön rakennuslupamenettelyn ja valvonnan toteuttamisen näkökulmasta ilmennyt tarvetta niiden ajantasaistamiseen. Osa muutostarpeista on tullut esille viranomaisen omasta aloitteesta osa maanomistajan hakemuksesta. Tarkastelukohteita on kaikkiaan 27 kpl. Suunnittelun tavoitteita ovat: Korjata voimassa olevissa yleiskaavoissa havaittuja virheitä varmistaa maanomistajien tasapuolinen kohtelu saattaa yleiskaava vastaamaan myönnettyjä poikkeuslupapäätöksiä tutkia mahdollisia rakennuspaikkojen siirtoesityksiä tutkia mahdollisia rakennuspaikkojen käyttötarkoituksen muutoshakemuksia tutkia mahdollisia rakennuspaikkojen laajennustarpeita osoittaa puuttuvat muinaismuistokohteet yleiskaavaan Liitteenä päivätyt osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavamuutoskartat, voimassa olevat kaavakarttaotteet ja kaavamerkinnät. (valm Antti Hirvikallio/Markku Peutere). Kunnanhallitus päättää 1. käynnistää Kivijärven ja Pienten järvien ja Kirkonkylä - Iitiä tienvarsialueen rantaosayleiskaavojen muutokset 2. hyväksyä kaavanlaatijaksi aluearkkitehti RI Antti Hirvikallion 3. hyväksyä päivätyn kohdassa 1 sanottujen kaavojen muutosluonnoksen ja sitä vastaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa ne nähtäväksi 21 päivän ajaksi 4. tiedottaa kaavaluonnoksesta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta viranomaisille ja yhteisöille sekä pyytää heiltä lausunnon ja kuulla osallisia maanomistajia.

6 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Merkittiin, että kokouksessa oli asiantuntijana kuultavana aluearkkitehti Antti Hirvikallio. Kunnanhallitaus 31 Rantayleiskaavamuutokset olivat MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä Kuulemisaikana pyydettiin viranomaislausunnot ja maanomistajien huomautukset. Kaavoittaja on laatinut vastineet lausuntoihin ja huomautuksiin. Nähtävilläoloaikana on tullut lisäksi tarpeen ottaa kaksi uutta kaavamuutoshakemusta käsittelyyn (numerot 27 ja 28). Kohdenumero 9 voidaan poistaa kaavamuutoksista maanomistajan toivomuksesta. (valm. Antti Hirvikallio) (kj) Kunnanhallitus päättää: 1. Hyväksyä kaavoittajan vastineet ja päivätyt kaavaehdotusasiakirjat (liite) 2. Laittaa kaavaehdotuksen MRA 19 :n mukaisesti virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyytää viranomaislausunnot. 3. Kuulla maanomistajia ja kaavamuutosalueiden naapureita MRA:n edellyttämällä tavalla Kunnanhallitus 78 Kaavaehdotus on ollut nähtävänä Kaakkois-Suomen ELY keskus, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, Etelä-Karjalan maakuntaliitto antoivat lausunnon. Muistutuksia ei tullut. Kaavoittaja on laatinut vastineet lausuntoihin. Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi saadut lausunnot ja hyväksyy kaavoittajan vastineet. Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että rantayleiskaava muutokset hyväksytään nähtävänä olleen kaavaehdotuksen mukaisena. Merkittiin, että asiantuntijana oli kuultavana aluearkkitehti Antti Hirvikallio.

7 Kunnanhallitus Kirkonseudun asemakaavan uudistaminen ja Kirkonseudun yleiskaavoitus Kunnanhallitus 79 Kunnanhallitus on kokouksessaan ( 2 ja 3) päättänyt käynnistää Kirkonseudun yleiskaavan laatimisen ja asemakaavan uudistamisen. Aluearkkitehti on laatinut yhteisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman molemmille kaavaprojekteille. Kaavatyöryhmä käsitteli osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa kokouksessaan ja hyväksyi sen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman käsittelyn jälkeen kumpikin kaavaprosesseista haarautuu omaksi juridiseksi kaavakseen. Yleis- ja asemakaavaa tullaan jatkossa käsittelemään eri päätöspykälillä. (valm Anti Hirvikallio, Markku Peutere) 1. Kunnanhallitus hyväksyy osallistumis- ja arviointisuunnitelman 2. Päättää laittaa osallistumis- ja arviointisuunnitelman MRL 63 :n mukaisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Nähtävilläolo toimii samalla kaavahankkeiden vireilletuloilmoituksena. 3. Pyytää lausunnot viranomaisilta nähtävilläoloajan puitteissa. Merkittiin, että asiantuntijana oli kuultavana aluearkkitehti Antti Hirvikallio. Merkittiin, että Risto Pietiläinen saapui klo

8 Kunnanhallitus Kaavoituskatsaus Kunnanhallitus 80 Aluearkkitehti on valmistellut liitteen mukaisen kaavoituskatsauksen. Katsaus pyritään saamaan tehokkaasti eri tiedotusvälineitä ja -tapoja käyttäen kuntalaisten tietoon. Merkitään hyväksyen tiedoksi. Merkittiin, että asiantuntijana oli kuultavana aluearkkitehti Antti Hirvikallio.

9 Kunnanhallitus Asuntotonttitiedustelu kirkonkylän Kleminpellon asemakaava-alueelta Kunnanhallitus 81 Kunnanhallitukselle esitetään kokouksessa tonttihakemus, joka koskee kirkonkylän asemakaava-alueen Kleminpellon osoitteessa Lehtotie 3 sijaitsevaa omakotitonttia. Kysyjä ilmoittaa, että rakennettavaan taloon muutetaan pysyvästi (4 henkeä) arviolta v Tontin pinta-ala on m2 ja hinta euroa, minkä lisäksi peritään tavanomaiset vesi- ja viemäriliittymämaksut. Kyseessä on Juvolan kylän tila K32 T4 Rn:o 4:156. Kunnanhallitus hyväksyy tonttihakemuksen. Tontti myydään vakituista asumista varten.

10 Kunnanhallitus Lausunto ostoliikennesopimuksen muutoshakemuksesta/ Liikenne O. Eteläpää Oy Kunnanhallitus 82 Liikenne O. Eteläpää Oy on pyytänyt ostoliikennesopimuksen nro 7453 muuttamista ajalla ajettavaksi koulupäivinä nykyisen M-P -muodon sijaan. Samalla aikataulua esitetään myöhennettäväksi 5 minuutilla. Esitetty uusi aikataulu on seuraavanlainen: Koulp Savitaipale 5.35 Lemi 5.55 Lappeenranta 6.20 Liikennöitsijä perustelee hakemustaan sillä, että liikennöintitarve koulujen lomien aikana on osoittautunut lähes olemattomaksi. Kesällä 2009 nousijoita oli keskimäärin 0,72 matkustajaa päivässä ja keskikuorma oli 0,59 matkustajaa päivässä. Joululomalla 2009 ei ollut yhtään matkustajaa ja talvilomalle 2010 oli nousijoita keskimäärin 0,4 päivässä ja keskikuorma oli 0,31 matkustajaa päivässä. Kaakkois-Suomen ELY-keskus pyytää kunnan lausuntoa hakemuksesta mennessä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan, että vähäinen matkustajamäärä huomioon ottaen Lemin kunnalla ei ole huomauttamista muutoshakemuksesta.edellyttäen, että vuorolla ehtii Helsinkiin klo 6.28 lähtevälle junalle.

11 Kunnanhallitus Talousarvion 2011 ja taloussuunnitelman laadintaohje Kunnanhallitus 83 Kunnanhallituksen tehtäviin kuuluu talousarvioehdotuksen tekeminen kunnanvaltuustolle. Tässä tarkoituksessa kunnanhallitus antaa muille toimielimille ohjeet talousarvion laatimista varten. Talousarvion valmistelussa on toimitaan edellisvuosien tapaan siten, että ohjeet annetaan keväällä ja toimielinten ehdotusten tulee olla valmiina kesän jälkeen. Talousarvion tasapainotusehdotus tuodaan hallitukselle lokakuussa. Siinä yhteydessä varaudutaan myös tekemään ehdotukset vuoden 2011 veroprosenteista. Tasapainotusehdotukseen voivat toimielimet ottaa kantaa noin kuukauden kuluessa, minkä jälkeen talousarvioehdotus viedään yhteistyötoimikunnalle ja sen jälkeen kunnanhallitukseen lopullisen esityksen tekemiseksi. Lopullisesti talousarvion hyväksyy kunnanvaltuusto. Vuoden 2011 talousarvion osalta on jossain määrin avoinna perusturvalautakunnan alaisten menojen budjettirakenne ja myös lautakunnan toiminta vuoden 2010 jälkeen. Valmistelu tapahtuu nyt voimassa olevalla budjettirakenteella, jota syksyllä tarpeen mukaan muutetaan. Talousosasto on valmistellut talousarvion ja taloussuunnitelman laadintaohjeet, jotka ovat liitteenä. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus antaa toimielimille liitteen mukaiset ohjeet ja korostaa annettujen ohjeiden noudattamisen välttämättömyyttä.

12 Kunnanhallitus Lemin kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Tekninen lautakunta 23 Asemakaavan päivityksen yhteydessä on tullut ajankohtaiseksi uudistaa Lemin kunnan vanhentunut rakennusjärjestys. Uudistamisen vuoksi tulisi asettaa ja nimetä rakennusjärjestystyöryhmä, joka laatii luonnoksen uudeksi rakennusjärjestykseksi. Tekninen lautakunta esittää kokouksessa työryhmän jäsenet ja päättää painopistealueet. Rakennusjärjestyksen hyväksyy kunnanvaltuusto. Rakennusjärjestyksen laatimismenettelyssä korostuu maankäyttö- ja rakennuslain yleisen linjauksen mukaisesti vuorovaikutteisuus. Lain tarkoittamille osallisille tulee järjestää mahdollisuus osallistua rakennusjärjestyksen valmisteluun (MRL 62 ). Lain nimenomaisen säädöksen mukaisesti osallisia ovat ne viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa rakennusjärjestyksessä käsitellään. Koska rakennusjärjestys on tarkoitus laatia koko kunnan alueelle, osallisia ovat myös kaikki kunnan asukkaat, erilaiset järjestöt ja asukasyhdistykset sekä kunnassa toimivat elinkeinoelämän organisaatiot. (valm TR). ki Tekninen lautakunta esittää omat edustajansa työryhmään teknisestä lautakunnasta ja vie asian kunnanhallituksen käsittelyyn. Tekninen lautakunta esittää omiksi edustajikseen rakennusjärjestys työryhmään Hannu Vesalan ja Maija Rämän. Kunnanhallitus 84 Merkitään tiedoksi. Teknisen lautakunnan tehtäväksi annetaan rakennusjärjestyksen uusimisen valmistelu.

13 Kunnanhallitus Kunnan hallinnon tilatarpeet, uusien väliaikaistilojen vuokraaminen Kunnanhallitus 85 Yhteenvetoa asian aikaisemmista käsittelyistä: Kunnanvaltuusto teki kokouksessaan päätöksen Vuokrataan kunnanvirastolle väliaikaisesti isommat ja laadukkaammat tilat, jotta saadaan 3 4 kk kuluttua koko henkilöstö tai pääosa henkilöstöstä saman katon alle. Sijoituspaikka kunnanvirasto 1:n läheisyyteen, jolloin virasto 1:n arkisto ja kokoustilat ovat käytettävissä. Aloitetaan uuden terveyskeskuksen suunnittelu Palolakodin yhteyteen yhteistyössä Eksoten kanssa mahdollisimman pian, kuitenkin kahden vuoden sisällä. Terveyskeskustoimintojen siirryttyä Palolaan päätetään vanhan terveyskeskuksen mahdollisesta saneeraamisesta kunnanvirastotilaksi. Kunnanvirasto 2:n osalta teetetään selvitys/suunnitelma kustannusarvioineen rakennuksen korjaamisesta kuntalaisten käyttöön, minkä jälkeen tehdään sitä koskeva päätös. Kunnanvirasto 1:n osalta ratkaisu siirretään tehtäväksi sen jälkeen, kun väliaikaisista vuokratiloista luovutaan. Kunnanhallitus päätti , että täytäntöönpano hoidetaan teknisen osaston ja konsultiksi lupautuneen insinööri Jussi Parosen tiiviillä yhteistyöllä sekä kunnan muiden virkamiesten yhteisin valmisteluin. Kunnanhallituksessa merkittiin hyväksyen tiedoksi suuntaa antavat luonnospiirustukset, joilla tekninen osasto pyytää tarjouksia. Tarjoajilla tuli olla mahdollisuus esittää omia ratkaisuvaihtoehtoja rakennustapaselostuksineen. Kunnantuvan piharakennukselle päätettiin hakea purkulupaa. Kunnanhallituksessa kunnanjohtaja selosti väliaikaisen virastohankkeen edistymistä. Kokousosanottajille oli toimitettu tiedoksi valmisteluaineistoa tarjouskilpailutuksesta etukäteen. Keskeneräinen asia oli tarkoitus valmistella kunnanhallitukselle päätettäväksi seuraavaan kokoukseen. Kunnanhallitus merkitsi tämän tiedoksi. Keskustelusta merkittiin pöytäkirjaan Kari Rummukaisen ja Mervi Ringsin mielipide, jonka mukaan asian valmistelua saatujen tarjousten pohjalta ei tule jatkaa. Valtuuston hyväksymä määräraha ei riitä, eikä lopputulos olisi valtuuston päätöksen mukainen.

14 Kunnanhallitus Tämän jälkeen asia on edennyt niin, että kunnanhallituksen edustajista ja virkamiehistä koostunut ryhmä (Marjo Huuhilo, Eija Sinkko, Risto Pietiläinen, Jarmo Tölski, Kyösti Väisänen, Juha Koivisto, Simo Luukkanen, Jari Hyrkkänen ja Markku Peutere) kävi Jussi Parosen opastuksella tutustumassa 1.4 Lappeenrannan Alakylässä sijaitsevaan Casatinon toimittamaan kohteeseen sekä 6.4 Haminan ja Kotkan satamissa sijaitseviin Elementit E Oy:n ja Cramon kohteisiin. Tällä käynnille Huuhilo ei osallistunut, mutta Antti Okko oli mukana. Jussi Paronen on antanut mahdollisuuden tarjousten tehneille tarkentaa tarjouksiaan. Yhteenveto mennessä saaduista lisätarjouksista on liitteenä. Yhteenvedon mukaan Cramo Production Oy:n tarjous on selvästi edullisin. Tarjous perustuu 530 m 2 :n kerrosalaan ja on suuruudeltaan 6100 /kk (alv 0). Vuokran vuosittainen hinnankorotus 3 %. Kerrosalaa pienentämällä 465 m 2 :iin (13 viipaleeseen) vuokran määrä laskisi n euroon/kk (alv 0), jolloin vuotuinen vuokrakustannus olisi Asennus (arvo ) kuuluu hintaan. Purku- ja siirtokustannukset eivät hintaa sisälly vaan tulevat aikanaan lisäksi. Insinööri Jussi Paronen on kutsuttu kokoukseen asiantuntijana kuultavaksi. (valm SL ja MP) Kunnanhallitus hyväksyy Cramo Production Oy:n tarjouksen jatkotoimenpiteiden pohjaksi pitäen lähtökohtana viiden vuoden vuokra-aikaa. Ennen käsittelyn aloittamista kokouksessa jaettiin Cramon päivittämä tarjous, jonka esittelijä oli saanut hieman ennen kokousta. Liite. Sen mukaan 465 m 2 :n väliaikaisen rakennuksen vuokra on /kk edellyttäen, että vuokraaika on 5 vuotta. Lisäksi tulee kuljetus- ja asennushinta, joka on tilaajan tekemille perustuksille. Hintoihin lisätään alv 22 %. Ilmanvaihdon jäähdytyksestä veloitetaan lisäksi 800 /kk ja tehdasasennetuista sälekaihtimista 40/kk. Vilkkaan keskustelun aikana Mervi Rings esitti Juha Junnosen kannattamana pöydälle jättämistä seuraavien asiaan vaikuttavien, mutta tässä kokouksessa vielä epäselviksi jääneiden seikkojen selvittämiseksi kuten ensisijaisesti neuvottelu eksotepiirin kanssa uuden terveyskeskuksen rakentamisesta ja sen aikataulusta, lisäksi todellinen väliaikaistilojen tilatarve, vuokra-aika, tarkempi kokonaiskustannusarvio ja lupamenettely. Jarmo Tölski piti monen muun ohella 5 vuoden vuokra-aikaa liian pitkänä ja esitti, että valtuudet jatkoneuvotteluihin annetaan edullisemman tarjouksen tehneen Cramon kanssa kolmen vuoden vuokrasopimuksesta, jolloin kustannukset laskisivat huomattavasti. Asiassa kuultiin insinööri Jussi Parosta suunnitteluprosessista, tarjouskilpailutuksesta ja tarjousten sisällöstä.

15 Kunnanhallitus Keskustelun päätettyään puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen yksimielisen päätöksen olevan, että asia jätetään pöydälle lisävalmisteluja varten siten, että tekniselle toimelle annetaan valtuudet neuvotteluihin Cramo Finland Oy:n kanssa muun muassa lyhyemmästä vuokra-ajasta ja sen vaikutuksesta kustannuksiin. Asian käsittelyä jatketaan, kun ensin on pidetty eksotepiirin kanssa neuvottelu uuden terveyskeskuksen rakentamisesta ja sen aikataulusta, lisäksi selvitetty todellinen väliaikaistilojen tilatarve, mahdollisuus 3 vuoden vuokra-aikaan mahdollisine optiovuosineen sekä tarkempi kokonaiskustannusarvio ja hankkeen lupamenettely. Esittelijä yhtyi päätökseen.

16 Kunnanhallitus Saapuneet kirjeet Kunnanhallitus 86 Merkitään tiedoksi liitteessä 1 mainitut saapuneet kirjeet. (valm. Ph). Merkittiin tiedoksi. Tässä merkittiin tiedoksi kunnan yhtiökokousedustajan (Mervi Rings) selonteko Lappeenrannan seudun elinkeino ja matkailu Oy:n kevätyhtiökokouksesta ja Kiinteistö Oy Lemin vuokratalojen yhtiökokouksesta (vuokrataloyhtiön hallituksen pj Jari Hyrkkänen). 87. Muut asiat Kunnanhallitus Pöytäkirjaan merkittiin Mervi Ringsin tiedustelu, paljonko tähän saakka on syntynyt kustannuksia kunnanviraston tilapäistilojen järjestämisen valmisteluista. Kunnankamreerin kokouksessa suoralta kädeltä esittämän arvelun mukaan kustannuksia on viime vuonna ja tämän vuoden puolella kirjattu yhteensä n Juha Junnonen Kuukanniemen päiväkodin rakennustoimikunnan puheenjohtajana tiedusteli päiväkodin ilmanvaihto-ongelmasta. Jussi Parosen mukaan kyseessä on villapölyongelma, jonka syy ei vielä ole yrityksistä huolimatta selvinnyt. Syy pyritään Jussi Parosen mukaan saamaan selville mm kanavien videokuvauksin.

17 Kunnanhallitus Asialista 77. Kuukanniemen asemakaavan muutokset Rantaosayleiskaavojen muutoksia, kaavaehdotukset nähtäville Kirkonseudun asemakaavan uudistaminen ja Kirkonseudun yleiskaavoitus Kaavoituskatsaus Asuntotonttitiedustelu kirkonkylän Kleminpellon asemakaava-alueelta Lausunto ostoliikennesopimuksen muutoshakemuksesta/ Liikenne O. Eteläpää Oy Talousarvion 2011 ja taloussuunnitelman laadintaohje Lemin kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Kunnan hallinnon tilatarpeet, uusien väliaikaistilojen vuokraaminen Saapuneet kirjeet Muut asiat...100

LEMIN KUNTA 3/2010 23 Tekninen lautakunta. Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30. Kunnanvirasto II, kokoushuone. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 3/2010 23 Tekninen lautakunta. Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30. Kunnanvirasto II, kokoushuone. Tikka Raija Liisa 3/2010 23 Tekninen lautakunta Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30 Kunnanvirasto II, kokoushuone Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Niskala Sonja puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010. Kunnanhallitus 33. 01.02.2010 klo 18.30-20.10. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 2/2010. Kunnanhallitus 33. 01.02.2010 klo 18.30-20.10. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 2/2010 Kunnanhallitus 33 01.02.2010 klo 18.30-20.10 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 8/2010 82 Tekninen lautakunta Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a.

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a. 7/2010 74 Tekninen lautakunta Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50 Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen

Lisätiedot

169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223. 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227

169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223. 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227 ESITYSLISTA Kunnanhallitus 26.9.2011 Käsiteltävät asiat 169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227 171. Määräalan kauppakirja kunta/kiinteistö Oy Lemin Teollisuushalli,

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus

Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus 1 Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus 2013 2 HEINÄVEDEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2013 Kaavoituskatsauksen tavoite ja sisältö Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa

Lisätiedot

Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta. Hallintosäännön tarkistaminen

Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta. Hallintosäännön tarkistaminen KOKOUSKUTSU Kunnanvaltuusto 31.5.2010 Kokousaika Maanantai 7.6.2010 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. liite 5. liite 6. liite 7. 8. liite 9. liite

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa.

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa. Teknisen lautakunnan lupajaosto 58 10.09.2009 Teknisen lautakunnan lupajaosto 78 09.12.2010 Teknisen lautakunnan lupajaosto 23 07.04.2011 Teknisen lautakunnan lupajaosto 28 05.05.2011 Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.11.2010 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911,

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASKOLA/MONNINKYLÄ Monninkylän kauppapaikka Päiväys7.9.2011 ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN MÄNTSÄLÄNTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavan muuttamista

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 2/2010 13 Tekninen lautakunta Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yleistä tietoa rakennusjärjestyksestä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 4/2010. Kunnanhallitus 52. To 4.3.2010 klo 17.30-20.02. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 4/2010. Kunnanhallitus 52. To 4.3.2010 klo 17.30-20.02. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 4/2010 Kunnanhallitus 52 To 4.3.2010 klo 17.30-20.02 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2011 19 Tekninen lautakunta. Perjantai 18.03.2011 klo 17.00-18.20. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 2/2011 19 Tekninen lautakunta. Perjantai 18.03.2011 klo 17.00-18.20. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 2/2011 19 Tekninen lautakunta Perjantai 18.03.2011 klo 17.00-18.20 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Poskiparta

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Kunnanhallitus 25.06.2013 AIKA 25.06.2013 klo 14:00-17:26 PAIKKA Kunnanvirasto johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 151 Kokouksen järjestäytyminen 3 152 Kunnanjohtajan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SIMON KUNTA

Lisätiedot

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0058 GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.10.2013

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Lausunto hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä 10.12.2012 64 tehtyihin valituksiin / Ruotsalaisen rantaosayleiskaava

Lausunto hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä 10.12.2012 64 tehtyihin valituksiin / Ruotsalaisen rantaosayleiskaava Kunnanhallitus 113 16.05.2011 Kunnanhallitus 189 05.09.2011 Kunnanhallitus 202 12.09.2011 Kunnanhallitus 272 03.12.2012 Valtuusto 64 10.12.2012 Kunnanhallitus 155 03.06.2013 Lausunto hallinto-oikeudelle

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kunnanhallitus 63 22.3.2010 klo 17.30-18.25 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Tuomi

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2015

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Rautalammin kunta KAAVOITUSKATSAUS 2015 Kaavoitusjaosto 30.7.2015, 16 1 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 5/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 5/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 5/2011 54 Tekninen lautakunta Torstai 14.7.2011 klo 18.00-18.50 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Buuri

Lisätiedot

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA VÖYRIN KUNTA VÖYRIN KUNTA ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mustasaaressa 23.10.2012 Kaavoitusalue Asemakaava-alue sijaitsee Oravaisten

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Kunnanhallitus 95 24.03.2009 Kunnanhallitus 37 09.02.2010 Kunnanhallitus 142 07.06.2011 Kunnanhallitus 256 22.11.2011 Kunnanhallitus 63 15.03.2012 Kunnanvaltuusto 15 11.04.2012 Rakennusjärjestyksen uusiminen

Lisätiedot

77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102. 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103

77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102. 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 4.4.2011 Käsiteltävät asiat 77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103 79. Maanmyyntitarjous, Viljo Lensun perikunta...105

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

Inari. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016

Inari. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016 Inarin kunta Seitap Oy 2016 Seitap

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201 Kydön asemakaavalaajennus ja -muutos, korttelit 738 ja 738B Aluerajaus kunnanhallituksen päätös ei mittakaavassa Kohde ja suunnittelualue Hakija / Suunnittelutehtävä ja tavoite Alue sijoittuu osin Tammelan

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos

PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos VASTINEET Alla on esitetty Yrittäjäntien asemakaavan ehdotuksesta saatujen lausuntojen ja mielipiteiden vastineet. Kaavaehdotus on ollut nähtävillä

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014, 17.5.2017 Osallistumis-

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ...2 1 SUUNNITTELUALUE...2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...2 3 KAAVAT ILANNE...2 4 MAANOMISTUS...2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINT I...3

Lisätiedot

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016 16.11.2015, tark 25.1.2016 Kerhomajankadun kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä

Lisätiedot

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston.

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNEJÄRVEN RANTAPUISTON ASEMAKAAVA SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelualue käsittää Äänejärven

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 6/2010. Kunnanhallitus 70. 29.3.2010 klo 17.30 20.22. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 6/2010. Kunnanhallitus 70. 29.3.2010 klo 17.30 20.22. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 6/2010 Kunnanhallitus 70 29.3.2010 klo 17.30 20.22 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

Olemme halukkaita tulemaan esittelemään tarkemmin hanketta se kä keskustelemaan hankkeesta kaavoitukseen liittyvissä asioissa.

Olemme halukkaita tulemaan esittelemään tarkemmin hanketta se kä keskustelemaan hankkeesta kaavoitukseen liittyvissä asioissa. Kunnanhallitus 138 07.11.2012 Kunnanvaltuusto 39 12.11.2012 Kunnanhallitus 9 21.01.2013 Kunnanhallitus 74 15.04.2013 Kunnanhallitus 156 04.11.2013 Kunnanhallitus 4 07.01.2014 Kunnanvaltuusto 4 13.01.2014

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaunispään asemakaavan muutos VT 4:n ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.10.2009 Sisällysluettelo: 1. Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? 3 2. Suunnittelu- ja vaikutusalue 3 3.

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET HN-Consult Oy on yhdessä maanomistajan Strand Skogs Ab allekirjoittanut konsulttisopimuksen 17.9. 2012 missä HN-Consultille annetaan oikeus kaavoittaa alue. Maanomista on Vöyrin

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Luonnos 13.12.2016 EY 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy 710 Kaustisen kunta Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy Nikolaintie 6 A 62200 KAUHAVA (06) 434 2300 www.hkminfra.fi Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 KOKOUSAIKA Torstai 27.10.2011 klo 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.12.2017 Savitaipaleen kunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1

Lisätiedot

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista.

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista. Tekninen lautakunta 31 31.08.2017 Kunnanhallitus 161 11.09.2017 Kunnanhallitus 116 25.06.2018 Kunnanhallitus 140 10.09.2018 Kunnanhallitus 195 12.11.2018 Kortteleiden 29 ja 31 alueen asemakaavan muuttaminen

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista.

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista. Tekninen lautakunta 31 31.08.2017 Kunnanhallitus 161 11.09.2017 Kunnanhallitus 116 25.06.2018 Kunnanhallitus 140 10.09.2018 Kunnanhallitus 195 12.11.2018 Kunnanhallitus 205 26.11.2018 Kunnanvaltuusto 59

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KH 26.2.2018 Liite 27 273-AK1605 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2014 44

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2014 44 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2014 44 Kunnanvaltuusto Aika Paikka 06.10.2014 klo 18:20-18:43 Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 20 Kokouksen laillisuuden toteaminen 47

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 18.2.2013 OAS-vaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 luonnosvaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 ehdotusvaiheen nähtävillä

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Tetriniemi) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN Kaakkois-Suomen Ely-keskus Haettu kaavamuutos on ristiriidassa rantojen säästämistä koskevan tavoitteen

Lisätiedot

202. Perusturvalautakunnan sihteeri- ja esittelytehtävät...239. 203. Rantayleiskaavojen muutoshakemukset...240

202. Perusturvalautakunnan sihteeri- ja esittelytehtävät...239. 203. Rantayleiskaavojen muutoshakemukset...240 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 22.11.2010 Käsiteltävät asiat 202. Perusturvalautakunnan sihteeri- ja esittelytehtävät...239 203. Rantayleiskaavojen muutoshakemukset...240 204. Teollisuusalueen asemakaavamuutos

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Suopursunmutkan varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavatunnus 3-333 Asianro 951/10.02.03/2012 Asemakaavan muutos, Klaukkala, Klaukkalan ohikulkutie Kortteli 3184 sekä maatalous-, katu- ja liikennealue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.10.2012

Lisätiedot