Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 1 (5) Jussinpellontie SASTAMALA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 1 (5) Jussinpellontie 2 32740 SASTAMALA 27.11.2015"

Transkriptio

1 Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 1 (5) Kasvatusjohtaja Pekka Kares/ Kasvatus- ja opetuslautakunta EHDOTUS KOULUVERKKOSELVITYKSEEN Peruskouluverkkoselvityksen tulisi koskettaa koko Sastamalaa, ei vain pelkästään Läntistä aluetta. Olemme kaikki yhtä kaupunkia, Sastamalaa. Palveluita pitää yllä pitää ja kehittää jo olemassa olevia. Kaupungin ei ole kannattavaa ylläpitää tyhjiä tiloja, vaan tyhjenevät tilat tulee ottaa käyttöön tehokkaasti. EHDOTUKSET TILOJEN KÄYTTÖÖN Ehdotukseni tyhjenevien, Sarkia-lukiolta vapautuvien tilojen käyttöön: 1. Kiikan kirjasto Perustelut: Kiikan kirjasto, 230 m2, Koulutien puoleiselle siivelle tai jollekin muulle tilaneliölle. Sijoitus voi olla sinne, minne se on kustannuksiltaan edullisinta tehdä. Positiivisia näkemyksiä on vaihtoehdoissakin mainittuna. Alla on mainittuna muutamia lisättynä omilla näkemyksilläni. + Kirjaston sijainti ei oleellisesti muutu + Poistuu yksintyöskentelyn riski. On turvallisempaa työskennellä rakennuksessa, jossa myös muita työntekijöitä samaan aikaan paikalla. + Omatoimikirjaston toiminnalle edellytykset. + Vahvistaa koulun ja kirjaston yhteistyötä ja monipuolistaa kasvun ja opinpolkua, sekä tukee Nuorten kirjastopalveluiden kehittämishanketta. Tätä ehdotusta puoltaa lisäksi Kirjastoselvitys, jonka mukaan: Lähikirjastoon on helppo mennä, kylien elinvoimaisuus säilyy kirjasto parantaa kuntalaisten elämänlaatua, auttaa löytämään tietoa työhön ja opiskeluun tukee Kirjaston ja koulun yhteistyösuunnittelua koululuokkien vierailut kirjastossa tehostuvat kummiluokkatoiminta voi jatkua medialukutaidon kehittäminen lasten ja nuorten osalta, tärkeätä myös aikuisille Liitteessä 1. suorat lainaukset Kirjastoselvityksestä yllämainituista kohdista.

2 Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 2 (5) 2. Sastamalan Musiikkiopisto Äetsän koulun tyhjistä tiloista tulisi varata Sastamalan Musiikkiopiston käyttöön luokkatiloja, jolloin suurin osa tunneista keskitettäisiin Äetsän kouluun. Koulupäivien jälkeen Äetsän koululla on myös muita vapaita luokkatiloja kuin vain Kirjaston jälkeen jäävät n. 250 m2. Musiikin perustutkintoa suorittavia opiskelijoita on Musiikkiopiston rehtorin Jukka Rajalan tekemän selvityksen mukaan 175, musiikinvarhaiskasvatuksen parissa 112 (0-6 -vuotiaita) AVO -opiskelijoita 18 ja Musiikkiopistotasoisia opiskelijoita 2. Keskityn ehdotuksessani enemmän tuon 175 oppilaan tilanteeseen. Instrumentit ja niiden kuljettaminen Viimevuotisen Musiikkiopiston toimintakertomuksen mukaan opiskelijoita oli 204 (pois lukien 0-6 -vuotiaat) ja heistä tehdyn laskelman mukaan 101 oppilasta kuljetti mukanaan soittotunneille omaa instrumenttia. Vammalan keskustan tuntumassa on toki edelleen valtaosa oppilaista 81, mutta yhteenlaskettuna Kiikoisten, Kiikan, Keikyän ja Äetsän oppilasmäärä on 50. Joten asia koskettaa suhteellisen suurtakin määrää täältäpäin Sastamalan kaupunkia. Tekemieni laskelmien mukaan opiskelijan mukana kuljetettavien instrumenttien lukumäärät ovat tätä suuruusluokkaa: viulu 38 sähkökitara 18 huilu 9 harmonikka 5 akustinen kitara11 trumbetti 5 kantele 4 (ei "sylikannel") Näitä soittimia ei alakouluikäinen kuljeta yksikään montaa sataa metriä. Eikä kyseisiä soittimia ole hyvä kuljettaa ulkoilmassa kuin erittäin lyhyen ajan (lämpötilan ja kosteuden vaihtelut voivat vahingoittaa soitinta). Joten pääsääntöisesti vanhemmat kuljettavat lapsensa harrastuksen pariin ihan jopa muutaman sadan metrin päästä. Vanhemmista jokainen tukee lapsensa harrastuksissa käymistä kaikin tavoin - ostamalla instrumentit, tukien, kannustaen, ja kuljettaen. Ovathan vanhemmat valmiita kuljettamaan lapsiaan muissakin harrastuksissa; lentopallossa, jääkiekossa, laskettelemassa. Kilometrimatkat ovat pieni murhe lasten harrastuksien parissa. Esimerkkeinä mainittakoon muutama muu harrastustoiminta, joissa lasten kuljettamista: mm. Lousajasta kuljetetaan lapsia junioreiden lentopallotreeneihin Stormin koululle säännöllisesti ja toisina päivinä Äetsän Kemiran hallille. Välimatka Lousaja - Stormi on reilu 11 kilometriä. (sama matka kuin esim. Varilasta Äetsän koululle) Emme voi siirtää Ellivuortakaan keskustaan Emmanmäkeen, sen vuoksi, jos lapsi harrastaa laskettelua. Vanhemmat ovat valmiita kuljettamaan lapset laskettelukeskukseenkin. Ellivuori-matkana puhumme reilusta 10 kilometristä, Puistokadulta matkaa Ellivuoreen on reilu 17 kilometriä.

3 Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 3 (5) Erotus musiikkiopistossa opiskelun ja esim. yllämainittujen harrastusten välissä on se, että musiikkiopiston opiskelijaksi pääseminen edellyttää pääsykokeen suorittamista hyväksytysti. Pääsykokeeseen osallistuminen on jo pelkästään lapsen osalta merkki siitä, että hän on jo tavallaan sitoutunut harrastukseen. Liitteenä 2 esimerkkeinä kitaran ja viulun säilyttämiseen/kuljettamiseen liittyviä seikkoja. Matkustaminen Musiikin opettajien pääsy työhön ja työstä pois on herättänyt myös kysymyksen selvityksessä. Kuinkahan monta opettajaa musiikkiopistossa on tällä hetkellä, joilla ei ole omaa kulkuvälinettä? Käsittääkseni moni opettaja kuljettaa mukanaan myös omaa soitinta soittotunneille. Joten rohkenen epäillä heidän käyttävän julkisia kulkuvälineitä. Entä miten opettajat, joilla ei ole omaa kulkuvälinettä, osallistuvat oppilaidensa mukana konsertteihin tai yhteisesiintymisiin viikonloppuisin/iltaisin? Julkisista kulkuneuvoista Rautaveden liikenne ajaa koulupäivisin Vammalan keskustasta Kiikkaan klo ollen Kiikassa klo Toinen vuoro lähtee Vammalan linjaautoasemalta klo ja on perillä Kiikassa klo Näillä vuoroilla voisi esimerkiksi musiikin perusteiden opiskelijat kulkea Vammalasta Äetsän kouluun aikana, jolloin vanhemmat saattavat vielä olla töissä. Musiikin peruste -tunneilla ei ole kuin kirja kuljetettavanaan. Liikennejärjestelyt Äetsän koulun liikennejärjestelyt on myös herättänyt kysymyksen. Rehtorin tekemän arvion mukaan koululla kävisi 150 oppilasta viikossa. Ja hänen laskelmiensa mukaan tämä tarkoittaa 60 autokäännöstä pihalla/ilta. Äetsän koulun piha-aluetta 80-luvun lopulta lähtien seuranneena, siis jo ennen kuin paikoitusalueet oli rakennettu, olen vahvasti sitä mieltä, että piha-alue ei vaadi mitään uusia liikennejärjestelyitä. Liittymä pihaan ajosta ja ulosajosta on olemassa, sekä reilun kokoinen parkkipaikka. Käytännössä tuo 60 autokäännöstä ei tapahdu yhdellä kertaa pihassa, vaan ehkä muutama autokäännös keskimäärin 45 minuutin välein. Yhtä hyvää liikennejärjestelyä/paikoitusaluetta ei löydy Uosson piha-alueelta. Syksystä lähtien Uosson tilassa on järjestetty sekä musiikin perustetunteja, jotka ovat siis ns. musiikin teoriatunteja, sekä bänditreenejä samaan aikaan viulistien kanssa. Parkkialue Varikonkadun puolella on mitätön, eikä yhtään sen parempi Asemankadunkaan puolella. Ja arvatenkin, vanhemmat kuljettavat autoillaan opiskelijoita MUPE-tunneille. MUPE-tunnit on järjestetty kolmen ja neljän ruuhkan aikoihin. Läheltä piti -tilanne on jo koettu. Kääntyessäni Varikonkadulta liikenneympyrästä Asemankadun suuntaan, peruutti Asemankadun paikoitusalueelta auto tielle suoraan eteeni. Äänieristyksen tarve Rehtorin tekemän selvityksen mukaan Äetsän koulun luokkatilat eivät sovellu vaativaan musiikinopetustyöhön sellaisenaan, vaan vaatisi äänieristyksiä, joka on kallista ja joka sekään ei poista kokonaan äänen kulkeutumista esim. ilmastointikanavien kautta.

4 Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 4 (5) Tähän ongelmaan ratkaisuehdotukseni on se, että musiikinopetusta ei tarvitse järjestää vierekkäisissä luokkatiloissa. Koulullahan on ymmärtääkseni useampikin luokkatila vapaana iltaisin (osa on varmasti käytössä Sastamalan opiston kursseille, mutta vain muutama). Kun tunteja pidetään vähän eri puolella taloa, ei äänieristettyjä luokkahuoneita tarvita - ja uskoisin, että hyvällä yhteistyöllä koulun ja musiikkiopiston välillä saataisiin bändeille käyttöön jo olemassa oleva musiikkiluokka. Äänieristettyjä tiloja tuskin on tälläkään hetkellä musiikkiopiston käytössä missään tilassa. Lisäksi Äetsän koululta löytyisi myös oma konserttitila Musiikkiopiston omien konserttien järjestämiseen. Työhyvinvoinnin ja toiminnan kehittäminen Rehtorilla on selvityksessä hieno näkemys, jota kannatan ehdottomasti. Yhteisten tilojen puute on ollut esteenä musiikkiopiston toiminnan kehittämiselle, muun muassa oppilaiden yhteissoitoon sekä henkilöstön ryhmäytymiseen ja sitä kautta työhyvinvointiin. Tähänkin ratkaisuna olisi Äetsän koulun tilojen käyttö musiikkiopiston tarpeisiin. Musiikki vielä liittyen se, että Kiikan torvisoittokuntakin olisi varmasti mielissään, jos saisivat käyttöönsä lähempää katutasoa sijaitsevat tilat, Äetsän koulun luokkatiloista. Nykyisin harjoituspaikkana on Kiikan kirjaston yläkerta, jonne vie kierreportaat, jotka osin on kaventunut sähkökaapin asennuksen vuoksi. Instrumenttien kuljettaminen helpottuisi varmasti huomattavasti. Hyvät "sivutuotteet" Vielä lopuksi, musiikkiopistossa opiskelevien vanhemmillekin löytyisi 45 min oppitunnin ajaksi tekemistä saman katon alta - kirjasto, tai huoltaja voi hoitaa omaa kuntoa mukavan näköisissä maisemissa kävellen, tai vaikka käydä pikaisesti kroolaamassa Kiikan uimahallissa, tai hoitaa välttämättömät ruokaostokset paikallisessa kaupassa ja vaikka liruttaa omaan autoon menovettäkin matkan varrella. Nämä esimerkkeinä tarjolla olevista palveluista ja yritysnäkökulmasta. ONKO SEINIÄ JA TILOJA LIIKAA Tämä kouluverkkoselvitys tulisi koskea koko Sastamalaa eikä vain Läntistä aluetta. Talousarviosta on luettavissa mittavia investointeja, joiden todellinen tarve on arvioitava tarkemmin tai miettiä ratkaisuja, voisiko asiat ratkaista toisella tapaa. Voidaanko kenties joitakin investointeja siirtää myöhemmin uudelleen arvioitavaksi. Onko investoinnille vielä todellista tarvetta tulevina vuosina, esim. käyttäen mittareina oppilasmääräennusteita. Mittavia investointeja laajennustyöhön on suunniteltu muun muassa Varilan koululle. Talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma vuosille lukee Varilan koulun kohdalla näin: 1,1 miljoonaa euroa, vuonna euroa, vuonna 2017 Investointi koskee laajennusta 450 hum2 + pk 300 hum2, vaihe euroa, vuosina Laajennus 950 hum2, vaihe euroa, vuosina , 1000 hum2 peruskorjaukseen

5 Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 5 (5) Näin mittavat laajennustyöt lisäävät tulevaisuudessa myös vastaavan neliömäärän mukaisia vuosittain kasvavia kuluja mm. lämmityksen, kunnossapidon, siivouksen osalta. Mikäli laajennussuunnitelmat ovat peräisin oppilasmäärän hetkellisestä kasvusta, voisiko ratkaisuna olla osan oppilaiden siirto Sylvään koululle? Oppilasmääräennusteen mukaan myös Varilassa oppilasmäärät ovat laskussa. Samoin oppilasmääräennusteet näyttävät laskevaa määrää Sylvään koulun oppilasmäärälle. Voisiko oppilassiirtoja toteuttaa kohteessa, jossa tila alkaa käydä nyt vähiin ja lähialueelta löytyy paikka jossa tilaa on. Tämä asia tulisi ottaa uudelleen selvityksen alle. Tämä tukisi sitä ajatusta, että meidän pitäisi ottaa tilat tehokkaaseen käyttöön. Tällä ehdotuksella vältyttäisiin myös yhtä suurien kuljetuskustannusten syntymisestä verrattuna siihen mitä syntyisi jos vastaava oppilaiden siirto tehtäisiin pelkästään Läntisellä alueella (Keikyä, Pehula, Kiikka). Maantieteellisesti ajateltuna matka Tampereentie ja Vt 12 tien risteyksestä Stormista ("Lipun risteys") on matkaa Sylvään koululle 5,4 kilometriä Fonectan reittikartan mukaan. Ja siltä alueelta lähin koulu on jo 1,6 kilometrin päässä, eli Stormin koulu. Varilan koulun ympäräille noin 5 km säteellä vedetyn ympyrän sisälle ei kuljetusoppilaita ole, koska todennäköisemmin lähempänä kotia sijaitsee jo muita lähikouluja. Kuljetusoppilaiden matka luokalla on 5 kilometriä. Ehdotan, että suunnitellut laajennustyöt arvioidaan uudelleen ja toteutetaan vain välttämättömät investoinnit. Anne-Mari Mäkinen

6 Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 6 (5) Liitteet ehdotukseen Lainaukset Kirjastoselvityksestä yllämainituista kohdista. "Lähikirjasto on paikka, jossa parhaimmillaan vieraillaan monta kertaa viikossa. Mikäli etäisyys kirjastoon kasvaa kuljetusvälinettä vaativaksi, karsiutuvat lasten, vanhusten ja liikuntarajoitteisten asukkaiden käynnit nykyisestä. Monen arki hankaloituu, kun palvelut keskitetään vain isoihin yksikköihin. Elinvoimaisten kylien palveluista jää erittäin tärkeä palanen pois, jos lähikirjasto suljetaan." "Kirjastojen kansallisen käyttäjäkyselyn 2013 mukaan Sastamalan kirjaston vastaajista 56 % kertoi kirjastopalvelujen parantaneen huomattavasti heidän elämänlaatuaan. 61 % vastaajista puolestaan oli sitä mieltä, että kirjasto oli auttanut heitä huomattavasti löytämään tietoa esim. työhön ja opiskeluun." "Kirjaston ja koulun yhteistyölle laadittiin Opetus- ja kulttuuriministeriön kehittämisrahoituksella suunnitelma keväällä Suunnitelman tavoitteena oli toteuttaa koko Sastamalan alueella yhdenvertaiset kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetuspalvelut kouluille" "Varsinaisten kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetustuntien lisäksi useat koululuokat käyvät säännöllisesti opetustuntien aikana lainaamassa kirjoja kirjastoissa." "Kiikan kirjastossa yhteistyömuotona on edellisten lisäksi ollut kummiluokkatoiminta. Kirjaston kummiluokaksi valikoituneen luokan kanssa on järjestetty erityistä toimintaa lukemisen tiimoilta mm. vanhempainilta kirjastossa, joka keräsi yli 50 osallistujaa. Kumiluokka on vieraillut kerran kuukaudessa kirjastossa ja jokaisella kerralla on luokalle ollut ennalta sovitun teeman mukaista kirjallista ohjelmaa." "innostaa lapsia paitsi lukemaan niin myös kasvattaa lasten medialukutaitoja.

7 Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 7 (5) Esimerkkejä kuljetettavien instrumenttien kuljettamisesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä Otteita Akustiselle kitaralle suunnatusta ohjekirjasta "Akustiset kitarat ovat ilman kosteusvaihteluille herkempiä kuin sähkökitarat. Erityisesti talvikuukausina oikea säilytys on tärkeää, koska väärissä olosuhteissa kitaran hienovire muuttuu ja pahimmassa tapauksessa soitin saattaa haljeta soittokelvottomaksi." "Kaikkien kitaroiden kaulat ovat alttiita kosteuden muutoksille." "Kesäaikaan ongelmana on ilman liiallinen kosteus. Kitaran talla saattaa kohota ja tehdä soittamisen raskaammaksi, koska kansi laajenee ja taipuu hieman kuperaksi. Kitaristit ratkaisevat tämän ongelman käyttämällä kesällä matalampaa tallaa. Liiallinen kosteus ei saa puuta halkeamaan kuin äärimmäisen harvoin." "Talvinen kuiva ja kylmä ilma on sitävastoin kitaralle pahasta." "Nopeat lämpötilan vaihtelut vaikuttavat kitaraan. Älä siis säilytä kitaraa lämpöpatteria tai kylmää ulkoseinää vasten äläkä jätä sitä autoon kesäkuumalla tai kylminä talvipäivinä. Jos kitaraa täytyy kuljettaa pakkasella, se on hyvä pitää kotelossa pari tuntia sisätiloihin palattua, jotta lämpötila palaa tasaisesti. Muuten kitaran lakka saattaa halkeilla." Lähde: F-musiikki.fi Viulu "Viulun säilytyksessä huomioon otettavia tekijöitä ovat tasainen lämpötila ja kohtuullinen ilmankosteus. "Viulu tulisi säilyttää suojassa vedolta ja suoralta auringonpaisteelta." Lähde: "Jousisoittimet mukautuvat lieviin lämpötilan ja ilmankosteuden muutoksiin, sillä kannen ja pohjan kaareva muoto nousevat ja laskevat puun laajentuessa ja supistuessa. Lievätkin muutokset suhteellisessa ilmankosteudessa voivat kuitenkin saada aikaan huomattavan muutoksen soittimen äänessä ja äärimmäiset muutokset voivat aiheuttaa vaurioita. Erityisesti talvet aiheuttavat ongelmia suurten soittimien, kuten sellojen ja kontrabassojen suhteen, sillä osien koon vuoksi myös lämpölaajeneminen on suurempaa. Tämän vuoksi jousisoittimesi tarvitsee erityistä huoltoa ja huolenpitoa Suomen talvessa." "Ilman lämpötilalla on suuri vaikutus suhteelliseen ilmankosteuteen. Jos esimerkiksi ulkoilman suhteellinen ilmankosteus on 40 % ja ulkolämpötila on 8 C, liikuttaessa lämmitettyyn 20-asteiseen sisätilaan suhteellinen ilmankosteus putoaa vaaralliselle tasolle 18 prosenttiin." "Tämä vuoksi talvikuukaudet ovat vaarallisinta aikaa jousisoittimille, sillä silloin kylmän aiheuttama alhainen ilmankosteus alenee entisestään lämpimiin sisätiloihin tultaessa. Suhteellinen ilmankosteus Suomessa voi olla kylmimpinä pakkaspäivinä jopa %" "Korkean ilmankosteuden olosuhteissa (yli 60 % suhteellinen ilmankosteus) soittimen vastus ja projektio saattavat heikentyä ja äänipinna saattaa löystyä

8 Anne-Mari Mäkinen EHDOTUS 8 (5) liikaa. Kaulan kanta laajenee lakkapuolelta, jolloin kielten etäisyys on tavallista suurempi."

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON Hakuaika Perusopetukseen Ilmoittautuminen testeihin 9.4. 13.5.2011 Testipäivät Keskustassa ma ke 30.5. 1.6.2011 Veikkolassa to 26.5.2011 Hakuaika Avoimelle osastolle 9.4.

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa

Lisätiedot

Ajankohtaista koulukuljetuksista

Ajankohtaista koulukuljetuksista Ajankohtaista koulukuljetuksista Karhukuntien liikenneturvallisuusja koulukuljetusseminaari 4. 5.10.2012 Kai Leppimäki, Porin kaupungin koulutusvirasto Porin koulutoimen kuljetusoppilaat Tilastopäivän

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT SYLVÄÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KIIKAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS MARTTILAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS TYRVÄÄNKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI Laaditut oikeusvaikutuksettomat osayleiskaavat

SASTAMALAN KAUPUNKI Laaditut oikeusvaikutuksettomat osayleiskaavat Suodenniemen Pohjoisten vesistöjen ranta Suodenneimen tuulivoima Mouhijärvi-Häijää-Salmin Häijään Kiikoisten taajama-alueen Karkun Rautaveden länsirannan Ellivuoren Kaavat\Kaavoitusohjelmat\Kaavoitusohjelma2016_17\Liitekartat\Työstö\Yleiskaavat.dwg

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon Perusopetus Ilmoittautuminen testeihin 11.4. 15.5.2015 Testipäivät Keskustassa ti to 26.5. 28.5.2015 Veikkolassa ma 25.5.2015 Avoin osasto 11.4. 15.5.2015 Musiikkileikkikoulu

Lisätiedot

Verkostotyön eteneminen. Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen

Verkostotyön eteneminen. Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen Verkostotyön eteneminen Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen Verkostotyön ja valmistelun perusteet Kuopion kaupunginvaltuuston 26.9.2011 71 hyväksymä Kuopion päivähoito-, koulu- ja

Lisätiedot

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa

Lisätiedot

************************************* Mikä on LA-SO-LA-konsertti?

************************************* Mikä on LA-SO-LA-konsertti? Hyvä peruskoulun opettaja, Syystervehdys Itä-Helsingin musiikkikoulusta IHMU:sta. Olemme tulossa esiintymään kouluunne marraskuussa, ja sitä ennen tarjoamme teille myös ennakkomateriaalia käytettäväksi

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 KLASSINEN MUSIIKKI... 2 PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU... 4 SELLO JA KONTRABASSO... 4 PUUPUHALTIMET...

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2006 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2005 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)...

Lisätiedot

SALON MUSIIKKIOPISTO

SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa kirjaston läheisyydessä.

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopisto on Vantaan kaupungin oma oppilaitos, jossa

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Toimintaamme

Lisätiedot

OPETUSTARJOTIN

OPETUSTARJOTIN OPETUSTARJOTIN 2017 2018 Taiteen perusopetus Soitinvalmennus Karuselli Musiikkileikkikoulu Avoin opetus Lyhytkurssit Muut maksut Ilmoittautuminen TAITEEN PERUSOPETUS Perusopetus - laaja oppimäärä Laaja

Lisätiedot

Talvisalon koulu. Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013. Vanhempainillat. 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin?

Talvisalon koulu. Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013. Vanhempainillat. 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin? Talvisalon koulu Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013 Vanhempainillat 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin? 94 Kyllä 28 Ei Kyllä Ei 2. Kuinka hyödyllisinä koet vanhempainillat? 51 Erittäin

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Lämpimästi tervetuloa Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015. Tästä tiedotteesta löydät: opetusaineet hinnaston

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE

ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE 1 ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston itsearviointiprosessi

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON Hakuaika Perusopetukseen Ilmoittautuminen testeihin 14.4. 18.5.2012 www.kirkkonummi.fi/musiikkiopisto Testipäivät Keskustassa ti to 29.5. 31.5.2012 Veikkolassa ma 28.5.2012

Lisätiedot

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys. Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys. Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares Läntisen alueen palveluverkkoselvitys Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares 18.11.2015 Tausta Kaupunginvaltuusto on päättänyt lakkauttaa vaiheittain Mouhijärven lukion ja Äetsän Sarkia- lukion Tilat

Lisätiedot

Meiltä löytyy kaikki!

Meiltä löytyy kaikki! Mikä soittimeksi? Meiltä löytyy kaikki! JOUSISOITTIMET Alttoviulu Viulu Sello Viulu ja alttoviulu Suositeltava aloitusikä on 5-7 vuotta. Viulun asennot on tuossa iässä helppo oppia leikin avulla. Myöhemminkin

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari TILAVARAUKSET 1 (5) TANSSISALI KLO MAANANTAI 7.2. TIISTAI 8.2. KESKIVIIKKO 9.2. TORSTAI 10.2. 12-13 klo 13.30-14.15 klo 12.30-13.15 Tehtävä ja temppurata ML 2 Tehtävä ja temppurata ML 1 14.30-15.15 Eeva

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuoden ryhmiin on ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa jaettavalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Aika 11.03.2014 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 9 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 133 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

REHTORIKYSELY maaliskuu 2016

REHTORIKYSELY maaliskuu 2016 REHTORIKYSELY maaliskuu 06 ORKESTERIN JOHTAJA . Oppilaitoksessamme on orkesteria kohden 0 4 5 6 7 8 9 0 johtaja johtajaa 5 - johtajaa riippuen orkesterin koosta Avoimet vastaukset: muu henkilö, kuka? viulunsoiton

Lisätiedot

EMO. Espoon musiikkiopisto EMO EMON MELUNTORJUNTAOHJELMA (MTO) PÄHKINÄNKUORESSA

EMO. Espoon musiikkiopisto EMO EMON MELUNTORJUNTAOHJELMA (MTO) PÄHKINÄNKUORESSA EMO Espoon musiikkiopisto EMO EMON MELUNTORJUNTAOHJELMA (MTO) PÄHKINÄNKUORESSA EMON MELUNTORJUNTAOHJELMA (MTO) PÄHKINÄNKUORESSA Tiivistelmä Yleistä MTO on tehty meluasetuksen VNA85/2006 perusteella ja

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 26.8.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu?

oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu? Oppimispäiväkirjablogi Hannu Hämäläinen oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu? Parhaimmillaan oppimispäiväkirja toimii oppilaan oppimisen arvioinnin työkaluna. Pahimmillaan se tekee

Lisätiedot

PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla.

PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla. PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla. MAANANTAI 21.1. KLO PAJAN NIMI SISÄLTÖ HUONE OPETTAJA HUOMIOITAVAA Mukana 12.25 13.05 Ilona, Maria, 13.25 14.05 Tehtävärata

Lisätiedot

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Vastaajia yhteensä 261 kpl Naisia 195kpl (74,7%) Miehiä 66 kpl (25,3%) Vastanneiden ikä Mielestäni alakoulun (0-6 lk) oppilaan lähikoulun tulisi

Lisätiedot

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin Kaupunginhallitus 196 17.09.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 133 30.10.2012 Kaupunginhallitus 270 26.11.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 48 29.04.2013 Kaupunginhallitus 144 20.05.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi T a TI e P n o e er us u S ep t TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi Hän ei tiennyt ettei sitä pysty kukaan tekemään. Niinpä hän meni ja teki sen. Hei koululaisen kotiväki!

Lisätiedot

Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA

Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA 2008 SÄILYTÄ TÄMÄ!!! PÄÄMAJAKOULUN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Yleinen liikennekasvatus Liikenneturvallisuussuunnitelma on laadittu oppilaiden koulumatkojen

Lisätiedot

SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI

SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA17.11.2016 TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI TIMO KLEMETTINEN, TOIMINNANJOHTAJA MUSIIKKIOPPILAITOSTEN TOIMIPISTEET JA SIVUTOIMIPISTEET Jäsenoppilaitoksia 96 Valtionosuutta saavia

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014 Hyvä musiikkiopiston opiskelija ja huoltajasi! Säilytä tämä kirje, niin pysyt selvillä lukuvuoden opetuspäivistä ja muista opiskelua

Lisätiedot

Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu. Vihdin vanhemmat ry

Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu. Vihdin vanhemmat ry Huoltajakysely, kevät 2011 Ojakkalan koulu Vihdin vanhemmat ry 1. Koulun ja kodin kontaktit? 2. Koulun ja kodin yhteistyötapojen tärkeys? 3. Toivomukset kodin ja koulun kontaktitavoista 4. Asenneväittämät

Lisätiedot

Uuden koulu nimi. Mansikka-ahon koulu 7.2.2014 Rehtori Pekka Lipiäinen. Lasten- ja nuorten lautakunnalle

Uuden koulu nimi. Mansikka-ahon koulu 7.2.2014 Rehtori Pekka Lipiäinen. Lasten- ja nuorten lautakunnalle 7.2.2014 Rehtori Pekka Lipiäinen Lasten- ja nuorten lautakunnalle Uuden koulu nimi Mansikka-ahon ja Tornionmäen koulut yhdistyvät ja koulutyö jatkuu uudessa koulurakennuksessa syksyllä 2014. Kouluun tulee

Lisätiedot

(Huom! Tämä dia taustatietona vanhempainillan vetäjälle. Tätä diaa ei näytetä vanhemmille.)

(Huom! Tämä dia taustatietona vanhempainillan vetäjälle. Tätä diaa ei näytetä vanhemmille.) 1 (Huom! Tämä dia taustatietona vanhempainillan vetäjälle. Tätä diaa ei näytetä vanhemmille.) 2 8.- ja 9.-luokkalaisista (14 16v) 5 % käyttää alkoholia kerran viikossa tai useammin ja 13 % käyttää alkoholia

Lisätiedot

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN VAIHTOEHTOJEN VERTAILU Vaihtoehto KUSTANNUKSET investointi ylläpito/kk VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN TOIMINNALLISET HYÖDYT/EDUT TOIMINNALLISET HAITAT/HAASTEET Vaihtoehto 1 Opintien (suppea vaihtoehto) 2

Lisätiedot

PORVOONSEUDUN MUSIIKKIOPISTO BORGÅNEJDENS MUSIKINSTITUT OPETUSSUUNNITELMA. Taiteen perusopetuksen musiikin laaja oppimäärä

PORVOONSEUDUN MUSIIKKIOPISTO BORGÅNEJDENS MUSIKINSTITUT OPETUSSUUNNITELMA. Taiteen perusopetuksen musiikin laaja oppimäärä PORVOONSEUDUN MUSIIKKIOPISTO BORGÅNEJDENS MUSIKINSTITUT OPETUSSUUNNITELMA Taiteen perusopetuksen musiikin laaja oppimäärä Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2014 1. TOIMINTA-AJATUS... 2

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 Alustava aikataulu ( 9.1.2014 ) lähes kaikissa siirtokelpoisissa kouluissa ja parakeissa sama: 1) Lupakuvat jätetään rakennusvalvontaan n. 31.01.2014

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI Vireillä olevat osayleiskaavat

SASTAMALAN KAUPUNKI Vireillä olevat osayleiskaavat Suodenniemen Pohjoisten vesistöjen ranta Suodenneimen tuulivoima Putajan Häijään Mouhijärvi-Häijää-Salmin Kiikoisten taajama-alueen Karkun Rautaveden länsirannan Keskustaajaman Kaavat\Kaavoitusohjelmat\Kaavoitusohjelma2018_19\Liitekartat\Työstö\Yleiskaavat.dwg

Lisätiedot

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29 Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT Vastaajien kokonaismäärä: 29 1. MITÄ KOULUA KÄYT? 5.-6.LK 7.-9. LK. LUKIO/ REDU MUU: Missä? 3% 97% 3. ASUINALUEELLANI ON PAIKKOJA HENGAILUUN, PELAAMISEEN JA LIIKUNTAAN. KYLLÄ.

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari. RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen

Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari. RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari 28.12.2014 RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen K-1 Punainen reitti on hieman pidempi, mutta lähtö seuraavalle rastille on sujuvampi Sininen reitti on hieman

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNKI Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 05800 HYVINKÄÄ

HYVINKÄÄN KAUPUNKI Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 05800 HYVINKÄÄ Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 Alakoulujen rehtorit ENSIMMÄISEN VIERAAN KIELEN VALINTA JA MUSIIKKILUOKALLE PYRKIMINEN Tämän kirjeen liitteenä on 2. luokkalaisten vanhemmille jaettava

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 149. 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 149. 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013) 12.06.2013 Sivu 1 / 1 2299/12.01.01/2013 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09) 816 52033 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2013 1 / 7 Sisältö YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 LAPSIKUORO... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2004 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2003 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET...

Lisätiedot

Ilmoittautuminen musiikkiopistoon

Ilmoittautuminen musiikkiopistoon Ilmoittautuminen musiikkiopistoon 7.4. 18.5.2018 www.kirkkonummi.fi/musiikkiopisto Perusopetus taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä yli 5-vuotiaille lapsille ja nuorille sisäänpääsytestit: Veikkolassa

Lisätiedot

Liikenteellinen arviointi

Liikenteellinen arviointi Uudenmaan kaupan palveluverkko Liikenteellinen arviointi Tiivistelmä 7.5.2012 Strafica Oy/Hannu Pesonen Liikennearvioinnin sisältö ja menetelmä Uudenmaan kaupan liikenteellinen arviointi on laadittu rinnan

Lisätiedot

LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä

LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä LUOvUUS Pohjois-Pohjanmaan luovan talouden kehittämisohjelma 2018 Kansalaisopisto luovan talouden toimintaympäristönä YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus Jokaisella on oikeus ja tasaarvoinen

Lisätiedot

Lähetetty laitteesta Windowsin sähköposti. Lähettäjä :

Lähetetty laitteesta Windowsin sähköposti. Lähettäjä : Lähettäjä : Aihe: Liitteet : keskushallinto VL: Vastine Gunnarlan pk siirrosta Ojaniittu-taloon Metsolanja Nummentaustan vanhempainyhdistys ry Vastine.docx; vanhempainyhdistysliite l.docx Aihe: Vastine

Lisätiedot

Soitinvalintaopas. Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi

Soitinvalintaopas. Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi Soitinvalintaopas Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi TIETOA SOITINVALINTAA VARTEN (esitetyt iät ovat suuntaa-antavia, eivät ehdottomia) Hyvinkään musiikkiopisto järjestää lukuvuosittain

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon 2.4. 6.5.2016 www.kirkkonummi.fi/musiikkiopisto Perusopetus taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä yli 5v lapsille ja nuorille sisäänpääsytestit: Veikkolassa ke 25.5.2016

Lisätiedot

Koillis-Lapin musiikkiopiston OPS-kysely asiakkaille : Tulokset

Koillis-Lapin musiikkiopiston OPS-kysely asiakkaille : Tulokset 1 Koillis-Lapin musiikkiopiston OPS-kysely asiakkaille 2017-2018: Tulokset Lämmin kiitos kaikille osallistuneille yhteistyöstä! Vastaukset esitetään tässä siten, ettei kenenkään henkilöllisyys käy ilmi.

Lisätiedot

Johdattelevien kysymysten tarkoituksena on totuttaa kokeen suorittaja vieraskieliseen tilanteeseen. Tätä osaa ei vielä pidä arvostella.

Johdattelevien kysymysten tarkoituksena on totuttaa kokeen suorittaja vieraskieliseen tilanteeseen. Tätä osaa ei vielä pidä arvostella. 1. Tehtäväsarja Suullinen koe koostuu kolmesta arvioitavasta osasta. Tehtävissä 2 ja 3 kokeen suorittajalla on noin puoli minuuttia aikaa tehtävien miettimiseen. Johdattelevien kysymysten tarkoituksena

Lisätiedot

Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2016 KH ja ltk iltakoulu 21.3.2016. Pekka Kares

Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2016 KH ja ltk iltakoulu 21.3.2016. Pekka Kares Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2016 KH ja ltk iltakoulu 21.3.2016 Pekka Kares Periaatekysymykset Onko jokaisessa entisessä kuntakeskuksessa ainakin yksi alakoulu? Aluerakenne, paikallinen palvelutaso

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4

SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4 kuva SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4 3. PYÖRÄILIJÄNÄ LIIKENTEESSÄ... 5 3.1 PYÖRÄN VARUSTEET... 5 3.2. OHJEITA PYÖRÄIJÄLLE... 6 4.

Lisätiedot

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14 Koulu: Iisveden koulu Lukuvuosi: 2014-2015 Virat ja toimet Viran ja toimen nimike Määrä Lisätietoja Rehtori Luokanopettaja 4 yhdellä rehtorin tehtävät Aineen lehtori Erityisopettaja Erityisluokanopettaja

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

Hakuopas. Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi

Hakuopas. Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi Hakuopas 2012 Hyvinkäänkatu 1, 05800 HYVINKÄÄ, puh. 0207 569 660, www.hymo.fi OPPILAAKSI HYVINKÄÄN MUSIIKKIOPISTOON Musiikkiopisto järjestää perustason oppilaiksi haluaville soveltuvuustestit toukokuun

Lisätiedot

Riihikallion koulun musiikkiluokalle pyrkiminen

Riihikallion koulun musiikkiluokalle pyrkiminen Riihikallion koulu Pellavamäentie 15 04320 Tuusula 040-3144301 (kanslia) Riihikallion koulun musiikkiluokalle pyrkiminen 2.-luokkalaisten vanhemmille Riihikallion koulu on lukuvuonna 2017-2018 noin 650

Lisätiedot

KIIKKA KEIKYÄ SASTAMALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAOHJELMA Äetsäntie. vt12. vt12. Keikyän - Kiikan alue LIITE 4

KIIKKA KEIKYÄ SASTAMALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAOHJELMA Äetsäntie. vt12. vt12. Keikyän - Kiikan alue LIITE 4 Suodenniemen Pohjoisten vesistöjen ranta (Koskee vesistöjen rantavyöhykkeitä, laaditaan osissa. Aluerajaukset tehdään tarveselvityksen pohjalta) Suodenneimen tuulivoima Putajan Häijään Mouhijärvi-Häijää-Salmin

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTO-OPISKELUN SAAVUTETTAVUUDEN PARANTAMINEN; KÄRKIHANKEPROJEKTI JA SEN TUTKIMUS KOSKELAN ALA-ASTEEN KOULUSSA

MUSIIKKIOPISTO-OPISKELUN SAAVUTETTAVUUDEN PARANTAMINEN; KÄRKIHANKEPROJEKTI JA SEN TUTKIMUS KOSKELAN ALA-ASTEEN KOULUSSA J.RIIKKA AHOKAS, KÄPYLÄN MUSIIKKIOPISTO MUSIIKKIOPISTO-OPISKELUN SAAVUTETTAVUUDEN PARANTAMINEN; KÄRKIHANKEPROJEKTI JA SEN TUTKIMUS KOSKELAN ALA-ASTEEN KOULUSSA KOSKELAN ALA-ASTE luokka-asteet 1-4 130 oppilasta,

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Opas oppilaille, opetusharjoittelijoille ja ohjaaville opettajille 2014-2015 Sisällys YLEISTÄ TIETOA HARJOITUSMUSIIKKIOPISTOSTA HAKU VALINTAPERUSTEET

Lisätiedot

Pianonsoiton alkeet - opeta koko luokka soittamaan 2 kappaletta kahdeksassa viikossa.

Pianonsoiton alkeet - opeta koko luokka soittamaan 2 kappaletta kahdeksassa viikossa. Pianonsoiton alkeet - opeta koko luokka soittamaan 2 kappaletta kahdeksassa viikossa. Kurssilla koko luokka oppii pianonsoiton alkeet ja kaksi kappaletta. Kurssin voi suorittaa ilman pianonsoiton, musiikinteorian

Lisätiedot

valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.

valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti etunimi.sukunimi@karkkila. Kasvatus- ja opetuslautakunta 28 21.04.2015 Kaupunginhallitus 84 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto 16 25.05.2015 Ahmoon koulun yhdistäminen Nyhkälän kouluun ja lakkauttaminen 16/12.00.01/2015 Kasvatus- ja

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA

Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA 1. TOIMINTA-AJATUS Toiminta-alue ja ylläpitäjä Tehtävät Tavoitteet Kulttuuripalvelujen tuottaminen 2. OPPIMISKÄSITYS 3.

Lisätiedot

YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ

YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ Vaikutus Vaihtoehto 2+ (7,4 milj.+0,8 milj. = 8,2 milj.) Vaihtoehto UUSI (9,8 milj.+0,6 milj. = 10,4 milj.) Perusopetuksen vl.

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

Kirkkonummen musiikkiopisto. Taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä. Ilmoittautuminen

Kirkkonummen musiikkiopisto. Taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä. Ilmoittautuminen HakuTIEDOTE 2009 Kirkkonummen musiikkiopisto Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille.

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

Valtuuston iltakoulu

Valtuuston iltakoulu Valtuuston iltakoulu 29.1.2018 Kaupunginhallitus 5.3.2018 liite nro 10 (1/12) Kulttuuritilat Kulttuuritilojen tarvekartoitus Konserttisalin tarpeellisuus? Painotalon kohtalo? Musiikkiopiston tilat? Museot?

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Riitta Rajala, Opetushallitus

PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Riitta Rajala, Opetushallitus PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Ajankohtaistilanne perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta ja koulun kerhotoiminta

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 13+ RTF Report - luotu 27.05.2015 15:22 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet final 13+ 73 40 23 Yhteensä 73 40 23 Perustiedot 1. Ikäni on (39) Ikäni on 2. Olen ollut oppilaana (36) Olen ollut oppilaana

Lisätiedot

Fiktion käsitteet tutuiksi. Oppitunnit 1 4

Fiktion käsitteet tutuiksi. Oppitunnit 1 4 Oppitunnit 1 4 Oppituntien kulku 1. oppitunti 2. oppitunti 3. oppitunti 4. oppitunti Fiktion käsitteet tutuiksi 1. Oppia fiktion käsitteiden hyödyntämistä kaunokirjallisten tekstien avaamisessa. 2. Oppia

Lisätiedot

Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset

Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset Kysely koski lasten ja nuorten harrastuksia ja niihin liittyviä toiveita Pirkkalassa (esi- ja perusopetus sekä lukio). Vastaajia oli 924, joista tyttöjä 52,3%

Lisätiedot

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta

Lisätiedot

Riihikallion koulun musiikkiluokalle pyrkiminen

Riihikallion koulun musiikkiluokalle pyrkiminen Riihikallion koulu Pellavamäentie 15 04320 Tuusula 040-3144301 (kanslia) Riihikallion koulun musiikkiluokalle pyrkiminen 2.-luokkalaisten vanhemmille Riihikallion koulu on lukuvuonna 2018-2019 noin 600

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Meri-Lapin musiikkiopisto

Meri-Lapin musiikkiopisto Meri-Lapin musiikkiopisto Oppilaan opas 2018-2019 OHJEITA MUSIIKKIOPISTOSSA OPISKELEVILLE SEKÄ NYT OPISKELUNSA ALOITTAVILLE OPPILAILLE Musiikkikasvatus lienee eräs arvokkaimmista nuorisotyön muodoista.

Lisätiedot

Läntisen alueen oppilasennusteet OPPILASENNUSTE

Läntisen alueen oppilasennusteet OPPILASENNUSTE Läntisen alueen oppilasennusteet OPPILASENNUSTE KEIKYÄ JA PEHULA Syksy 2015 LUKUVUOSI 1. 2. 3. 4. 5. 6. YHT 2014-2015 TOD 18 28 23 23 26 27 145 2015-2016 ENN 22 18 29 23 22 26 140 2016-2017 ENN 13 22 18

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 79 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137 Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Juha Hovinen,

Lisätiedot

VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016

VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016 KASVATUSTIETEIDEN TIED EKUNTA VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016 I HAKUKELPOISUUS Hakukelpoisia ovat henkilöt, joilla on 1(5) voimassa oleva

Lisätiedot

Kiukaisten yhteiskoulun lakkauttaminen

Kiukaisten yhteiskoulun lakkauttaminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 68 26.10.2015 Kunnanhallitus 193 02.11.2015 Kiukaisten yhteiskoulun lakkauttaminen 250/12.00.00/2015 Kasvope 26.10.2015 68 Euran kunnan kouluverkkosuunnitelmaa on käsitelty

Lisätiedot

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ SATUNNAINEN PYÖRÄILIJÄ RETKIPYÖRÄILIJÄ MAANTIEPYÖRÄILIJÄ MAASTOPYÖRÄILIJÄ

Lisätiedot

-ohjelman vaikuttavuus Seurantatutkimuksen ALUSTAVIA TULOKSIA Lukuinto-pilottikoulujen oppilaiden kyselyiden vertailun perusteella

-ohjelman vaikuttavuus Seurantatutkimuksen ALUSTAVIA TULOKSIA Lukuinto-pilottikoulujen oppilaiden kyselyiden vertailun perusteella -ohjelman vaikuttavuus Seurantatutkimuksen ALUSTAVIA TULOKSIA Lukuinto-pilottikoulujen oppilaiden kyselyiden vertailun perusteella Annette Ukkola Oulun yliopisto Tuloksista - lähteenä kolme eri kyselyä

Lisätiedot

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Toimiva tuotanto-, varasto- ja toimistotila/teollisuustila osoitteessa Konetie 33, Oulu. E8 5,8 KM VALTATIE 20 2 MIN LENTOASEMA 16 KM OULUN KESKUSTA 8,5 KM

Lisätiedot

Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011

Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011 Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011 Kiitokset vanhemmille, jotka jaksoitte vastata kyselyymme! Peräti 72 % perheistä palautti lomakkeen. Opetusvälineitä kehuttiin ja myös tiloja pidettiin asianmukaisina,

Lisätiedot

Global Music Global Music 5,5 v GLOMAS 2,5 v yhteensä

Global Music Global Music 5,5 v GLOMAS 2,5 v yhteensä Sibelius-Akatemiaan hakeneet ja hyväksytyt 2015-2018 2015 hak 2015 hyv 2016 hak 2016 hyv 2017 hak 2017 hyv 2018 hak 2018 hyv Arts Management Arts Management 2,5 v 106 14 ei hakua ei hakua 74 15 ei hakua

Lisätiedot

Pidennetty Pentukurssi, Maanantai 4.1.2016, klo. 17.00, 6krt

Pidennetty Pentukurssi, Maanantai 4.1.2016, klo. 17.00, 6krt Pidennetty Pentukurssi, Maanantai 4.1.2016, klo. 17.00, 6krt Pentukurssi on tarkoitettu kaikille 3-6 kuukautta vanhoille pennuille rotuun katsomatta. Kurssi antaa hyvän lähtöpohjan pennun kouluttamiseen,

Lisätiedot

TULE MUKAAN! KIRKKONUMMEN MUSIIKKILUOKAT

TULE MUKAAN! KIRKKONUMMEN MUSIIKKILUOKAT TULE MUKAAN! KIRKKONUMMEN MUSIIKKILUOKAT Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään musiikkiluokalla opiskelusta sekä nauttimaan nykyisten musiikkiluokkalaisten esityksistä ti 28.2.2012 klo 18.30 Kirkonkylän koulun

Lisätiedot

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 1 TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 Tervetuloa takaisin musiikkiopiston opintojen pariin kesätauon jälkeen. Tervetuloa mukaan musiikkiopiston toimintaan myös kaikki uudet oppilaat ja heidän vanhempansa. Seuraavassa

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, Turku. Hallituksen kokous 6/2016

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, Turku. Hallituksen kokous 6/2016 Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku PÖYTÄKIRJA Hallituksen kokous 6/2016 Aika: Torstaina 15.12.2016 klo 17.00. Paikka:

Lisätiedot