KÄYTTÄJÄOPAS, SISÄLLYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÄJÄOPAS, SISÄLLYS"

Transkriptio

1 Dialogysin esittely

2 KÄYTTÄJÄOPAS, SISÄLLYS Dialogysin käyttäjäopas koostuu seuraavista luvuista: Vihon otsikko Dialogysin esittely Yleistä Tunnistelomake Autojen varaosat Moottorin oheislaitteiden varaosakirja Pientarvike varaosakirja Osaluettelo Ohjeaikaluettelo Korjaamokäsikirjat Tekniset tiedotteet Actis-ratkaisut Arvio Huollon hyväksyntä Tilauslomake Yleiset viitteet Sekalaiset tuotteet Määritykset Yhteyslomake (Pb) Motrio Sisältö Dialogys-sovelluksen tiivis esittely (asiakirja, jota luet parhaillaan). Selvitetään painikkeiden toiminnot, työkalurivit ja muiden Dialogysin standardiosien toiminta. Tässä luvussa käsitellään tunnistenäyttöä, asiakas-/autokansioita ja auton teknisiä tietoja. Autojen varaosakirjojen käyttömenetelmien esittely. Moottorin oheislaitteiden varaosakirjan (400, 401) käyttömenetelmien esittely. Pientarvike varaosakirjan (830) käyttömenetelmien esittely. Tästä luvusta löydät osaluetteloiden ja niihin liittyvien toimintojen selitykset. Ohjeaikaluetteloiden esittely Korjaamokäsikirjojen esittely Teknisten tiedotteiden esittely Actis-ratkaisujen ja niiden Dialogys-käytön esittely Tästä luvusta löydät arvioon liittyvät tiedot ja siihen liittyvien toimintojen selitykset. Tästä luvusta löydät huollon hyväksynnän ja siihen liittyvien toimintojen selitykset. Tästä luvusta löydät tilauslomakkeeseen liittyvät tiedot ja siihen liittyvien toimintojen selitykset. Huomio, että tämä vihko koskee vain ohjelmiston erillisversioita ja verkkoon liitettyjä erillisversioita. Tässä luvussa esitellään "Yleiset viitteet" -ikkunan toiminta Tässä luvussa esitellään "Sekalaisten tuotteiden" -ikkunan toiminta. Tästä dokumentista löydät kaikki Dialogys-työasemaanne koskevien parametrien selitykset (toimintaparametrit, arviolaskennan parametrit jne.). Tässä dokumentissa esitellään ongelmanratkaisutiedostomme toiminta. Sillä voit esittää meille asiakirjoihin lipsahtaneet virheet sekä huomautukset ja ehdotukset. Motrioluettelo sisältää Renault-autojen osat, joita ei enää valmisteta, sekä kilpailijoiden osat.

3 DIALOGYS-SOVELLUS Dialogys sisältää RENAULT'n sähköisen dokumentoinnin. Se jaetaan CD:llä. Löydät siitä varaosa-asiakirjat ja RENAULT'n dokumentit. Voit myös luoda erilaisia asiakirjoja kuten Arvioita tai Varaosatilauksia. Pääset näihin toimintoihin napsauttamalla Dialogys-valikon työkalurivin painikkeita näytön yläosassa. Varaosa-asiakirjat Voit tarkastella Dialogysissä seuraavia: - Autojen varaosakirjojen luettelot Nämä luettelot sisältävät RENAULT-autojen korjaamiseen tarvittavat osat. Kun syötät auton tekniset tiedot ohjelmaan (ohjelma kysyy niitä tarvittaessa), Dialogys-ohjelmisto määrittelee niiden avulla automaattisesti viitteen. Jos viite löytyy hintatiedostosta, ohjelma antaa jokaiselle viitteelle nimen, hinnan, CORTin, taulukkokoodin ja polun korvaavaan osaan. Paikalliseen verkkoon kytkettyjen ohjelmistoversioiden käyttäjät saavat myös osan saatavuustiedot. - Lopetettujen automallien varaosakirjojen luettelo Nämä luettelot sisältävät RENAULT'n lopetettujen automallien korjaamiseen tarvittavat osat. Kyseiset autot ovat: Renault 4, Renault 5, Renault 6, Renault 9/11, Renault 12, Renault 14, Renault 15/17, Renault 16, Renault 18, Renault 20/30, Renault 25, Fuego, Alpine, Jeep, Trafic. Tiedot on esitetty samoin kuin ne ovat varaosakirjojen luetteloissa tai mikrokortilla. Teknisten tietojen perusteella suoritettava viitteen automaattinen määritys ei siis ole käytössä. Tarvitset siis jonkin verran tietoa siitä, miten perinteisiä asiakirjoja käytetään. - Varaosakirjat 400 ja 401 (Moottorin oheislaitteet/moot. oheislait. ) Varaosakirjat 400 ja 401 koskevat moottorin oheislaitteita: kaasutinta (tai suihkutusta/ruiskutusta), käynnistysmoottoria, laturia tai virranjakajaa. Niitä käytetään ensisijaisesti etsittäessä näiden laitteiden osien viitteitä, koska laitteiden viitteistä poiketen näiden osien viitteitä ei ole autojen varaosakirjoissa.

4 Dialogys ei määrittele enää automaattisesti viitettä, kuten autojen varaosakirjojen kohdalla. Käyttäjä määrittelee itse tarvittavan osan auton teknisten tietojen mukaan. - Varaosakirja 830 (pienet tarvikkeet/vok. Pos.) Varaosakirja 830 koskee pieniä tarvikkeita: kiinnitysosia (ruuveja, niittejä, kiinnikkeitä jne.) ja sekalaisia osia (ovisaranoita, teippejä jne.). Dialogysissä viitteet näkyvät suoraan näytöllä ja käyttäjä voi valita tarvittavan niiden ominaisuuksien mukaan. Vaikka kysely ei tapahdukaan suoraan, näistä viitteistä on mahdollista saada täällä samat tiedot kuin muistakin asiakirjoista (hinta- tai varaosatiedostokyselyt ikkunasta "Yleiset viitteet". Tekniset asiakirjat Dialogysistä löytyvät tekniset asiakirjat ovat seuraavia: - Ohjeaikaluettelot Pääset jokaisen Dialogysissä olevan automallin ohjeaikaluetteloihin. Sisältö on täysin sama kuin paperidokumentissa. Toimintojen tiedot (nimikkeet) ovat täydellisiä (laajat tiedot). Voit valita tämän luettelon eri toimintoja ja siirtää ne arvioon. - Korjaamokäsikirjat Pääset myös katsomaan jokaisen automallin korjaamokäsikirjoja. Tarvittaessa voit tulostaa nämä dokumentit, jotta voit seurata korjauksen kulkua auton vieressä. - Tekniset tiedotteet (menetelmät ja tapahtumat) Tekniset tiedotteet (lukuun ottamatta sähkökaavioita) löytyvät Dialogysistä ja ne päivitetään jokaiseen CD-romiin. Löydät ne helposti Dialogysistä valitun auton perusteella. Jos käytössä on A2A-yhteys, tapahtumia koskevat tekniset tiedotteet ovat käytettävissä ajantasaisina. Muut toiminnot auttavat hakua. Löydät esimerkiksi tekniset tiedotteet etsimällä tiettyä sanaa otsikoista tai listaamalla uudet Dialogys-päivitysten tiedot. - Actis-ratkaisut Actis-ratkaisut ovat käytettävissä Dialogysissä, jos A2A-yhteys on käytössä. Ratkaisuja etsitään kuten Actisin yhteydessä.

5 Arvio Voit esitellä asiakkaallesi hinta-arvion pääosin Dialogysin varaosa-asiakirjojen ja ohjeaikaluettelon perusteella. Kyseessä on siis "mittatilausarvio", jonka sisällön käyttäjä määrittelee. Muut toiminnot auttavat myös arvion tekemistä. Käyttäjä voi esimerkiksi luoda ja tallentaa huoltomenetelmät, joita ei ole huomioitu RENAULT'n perusluettelossa (Määrittelemättömät menetelmät). Jokaiseen kohtaan voi kohdistaa myös alennuksia; yksittäiseen arvioon käsin tai tiettyihin asiakasryhmiin automaattisesti. Arvio voidaan tallentaa Dialogysin asiakas-/autotiedostoihin tietyksi ajaksi, jolloin sen löytää helposti. Tietyissä verkkoon kytketyissä versioissa ja "Tiedostosiirto"-toiminnolla varustetuissa "DMSagenteissa" Dialogysillä tehty arvio voidaan syöttää sähköiseen hallinnan laskutusjärjestelmään (DMS). Huollon hyväksynnät Dialogys-osahyväksyntä on osaluettelo, ja niitä on kahdenlaisia: huollon hyväksyntiä ja tilauslomakkeita. Huollon hyväksyntä liitetään auton tiettyyn korjaukseen tai tietyn asiakkaan tilaukseen. Se täyttää tiedot ohjelmiston erillisversiossa liikkeen tilauslomakkeen ja lopulta laskutusjärjestelmään niissä työasemissa, jotka on varustettu "Tiedostosiirto" -toiminnolla. Verkkoon kytketyssä versiossa se siirtyy automaattisesti hyväksynnän jälkeen liikkeen hallintajärjestelmään (DMS). Tilauslomake koskee ohjelmiston erillisversioita. Liike voi nimissään tehdyllä tilauksella vastaanottaa osia, jotka kuuluvat moneen huollon hyväksyntään. Tilaus faksataan varaosatäydennyksistä vastaavalle liikkeelle. Yleiset viitteet Tällä toiminnolla käyttäjä voi tallentaa useimmin käytetyt viitteet. Voit tallentaa n. 200 viitettä. Käyttäjä voi antaa niille nimen, jolla viite voidaan nopeasti tunnistaa.. Sekalaiset tuotteet

6 Sekalaisten tuotteiden toiminnot ovat samanlaiset kuin edellisessä toiminnossa. Käyttäjä voi tallentaa osien tai tuotteiden viitteitä. Suurimmat erot ovat seuraavat: - muiden kuin RENAULT'n varaosien ja tuotteiden viitteiden tallentaminen on mahdollista. - nämä viitteet voidaan luokitella "Ryhmän" ja "Merkin" mukaan, jolloin niiden löytäminen on helppoa. - tallennustilaa ei ole rajoitettu. Yksi tärkeä huomio on myös se, että tänne on mahdollista tallentaa "viiteryhmä" määrineen. Samoin "vakiotoimenpiteiden", kuten tarkastusten, aikana käyttäjä löytää nopeasti kaikki tarvittavat osat ja siirtää ne yhdellä painalluksella huollon hyväksyntään tai arvioon.

7 ERILAISET KOKOONPANOT JA ASETUKSET Dialogys voidaan nykyisin asentaa kolmenlaisia eri asetuksia käyttäen: - erilliskäyttötilassa - yhteystilassa DMS-palvelimeen Dialogys-palvelimen kautta: asiakas-palvelin-tila - yhden tietokoneen yhteystilassa DMS-palvelimeen. Kahdessa viimeksi mainitussa tilassa DMS:n tulee olla Renault'n keskustietohallinnon vahvistama DMS-palvelin. Erilliskäyttötila Tämä asennustapa on helpoin toteuttaa, ja se sopii parhaiten pieniin ja keskisuuriin liikkeisiin. Toissijainen verkosto käyttää tätä tilaa useimmissa maissa. Tätä tilaa käytetään niin ikään maissa, joissa Renault'lla ei ole myyntiä harjoittavaa tytäryhtiötä. Tässä tilassa sovellusten päivitys (CD0) ja datan päivitys on tehtävä jokaiseen yksittäiseen työasemaan. Tässä tilassa arvioinneissa käytettävät hinnat ja ohjeajat (TM) perustuvat data-cd-levyillä oleviin tietoihin. Arvioinneissa käytettävät tuntihinnat perustuvat Dialogysin määrityksiin käsin kirjattuihin tietoihin. Nämä tiedot on näin ollen pakko kirjata, samoin kuin alennusprosentit, veroprosentit, asiakastyypit (normaali, yritysautot, Renault-henkilöstö jne.) säätimeen. Koska Dialogys ei ole yhteydessä DMS-palvelimeen, Dialogys ei pysty hakemaan DMSjärjestelmään luotua korjausjärjestystä (OR). Tässä tilassa voidaan kuitenkin muodostaa yhteys keskeisiin sovelluksiin ja erityisesti maailman autotietokantaan Ap2Ap-viestinvälityksen kautta. Yhteystila DMS-palvelimeen Dialogys-palvelimen kautta: asiakas-palvelin-tila Tätä tilaa käyttävät suurimmat liikkeet. Tässä tilassa tietoja ei tarvitse tallentaa useita kertoja DMS-palvelimeen ja Dialogysiin. Esimerkiksi Dialogysissä tehty arvio voidaan siirtää DMSpalvelimeen asiakkaan suoralaskutusta varten. Tässä tilassa sovellusten päivitys (CD0) ja datan päivitys tarvitsee tehdä ainoastaan Dialogyspalvelinkoneeseen. Asiakastyöasemat päivittyvät näin automaattisesti. Tässä tilassa arvioinneissa käytettävät hinnat ja ohjeajat (TM) perustuvat DMS-palvelimella oleviin tietoihin. Tässä tilassa on määriteltävä Dialogys-asiakkaan ja Dialogys-palvelinkoneen välisen yhteyden sekä Dialogys-palvelimen ja DMS-palvelimen välisen yhteyden parametrit. Säätimen tarvitsee siis kirjata vähemmän tietoja kuin erilliskäyttötilassa. Koska Dialogys on yhteydessä DMS-palvelimeen, Dialogys pystyy hakemaan DMSjärjestelmään luodun korjausjärjestyksen (OR).

8 Tässä tilassa voidaan muodostaa yhteys keskeisiin sovelluksiin ja erityisesti maailman autotietokantaan Ap2Ap-viestinvälityksen kautta. Yhden tietokoneen yhteystila DMS-palvelimeen Tärkein ero edelliseen asiakas-palvelin-tilaan verrattuna on, ettei tässä tilassa ole Dialogyspalvelinta, johon kaikki Dialogys-asiakastyöasemat olisi kytketty. Työasema on samanaikaisesti asiakaskone ja Dialogys-palvelin. Jokainen työasema on suoraan yhteydessä DMS-palvelimeen. Tässä tilassa sovellusten päivitys (CD0) ja datan päivitys on tehtävä jokaiseen Dialogystyöasemaan. Tässä tilassa arvioinneissa käytettävät hinnat ja ohjeajat (TM) perustuvat DMS-palvelimella oleviin tietoihin. Tässä tilassa on määriteltävä jokaisen asiakas-palvelin-koneen DMS-yhteyden parametrit. Säätimeen tarvitsee samaten tallentaa vähemmän tietoja kuin erilliskäyttötilassa. Koska Dialogys on yhteydessä DMS-palvelimeen, Dialogys pystyy hakemaan DMS:ään luodun korjausjärjestyksen (OR). Tässä tilassa voidaan muodostaa yhteys keskeisiin sovelluksiin ja erityisesti maailman autotietokantaan Ap2Ap-viestinvälityksen kautta.

9 Yleistä

10 ETUSIVU Tässä luvussa selvitetään painikkeiden toiminnot, työkalurivit ja muiden Dialogysin standardiosien toiminta. DIALOGYS-NÄYTTÖ DIALOGYS-sovelluksen käynnistyttyä näkyviin tulee seuraava näyttö:! ilman CLIP-yhteyttä: Kuva 1: Aloitusnäyttö

11 ! CLIP-yhteyden ollessa käytössä: Diagnoosin näyttö Tämä näyttö koostuu ylhäällä ja vasemmalla sivussa olevista työkaluriveistä. Ylätyökalurivi näkyy jatkuvasti: sen avulla käytetään Dialogysin tärkeimpiä toimintoja. Vasemmanpuoleinen työkalurivi on sitä vastoin tilannekohtainen: sen sisältämät painikkeet vaihtelevat ylätyökalurivin valintojen mukaan.

12 Ylätyökalurivin painikkeiden toiminnot Kun napsautat yhtä ylätyökalurivin painiketta, se vaihtaa väriään ja valintaa symboloiva kuvake ilmestyy ruudulle. Tunnistepainike (tässä "valittu"-tilassa). Korjaamokäsikirja-painike. Tekniset tiedotteet -painike. Varaosa-asiakirjat-painike Ohjeaika-painike Yhteyslomake-painike, voit ilmoittaa aineistosta vastaavalle osastolle asiakirjojen sisältöongelmista. Määritykset-painike Moottorin oheislaitteet -painike Pienet tarvikkeet -painike Huollon hyväksyntä -painike Arviovalikko-painike. Yleiset viitteet -painike. Sekalaiset tuotteet -painike. Actis-ratkaisut -painike

13 Kuvakkeiden selitykset Esittää auton teknisten tietojen lomaketta. Esittää korjaamokäsikirjoja (korjausmenetelmiä). Esittää teknisten tiedotteiden asiakirjoja. Esittää varaosa-asiakirjoja. Esittää Actis-ratkaisuja. Esittää yhteyslomaketta. Esittää ohjeaikoja.

14 Vasemman sivutyökalurivin painikkeiden toiminnot Nämä painikkeet vaihtuvat sen mukaan, mikä toiminto on käytössä. Niiden kuvaus löytyy kyseisten lukujen kohdalta. Vain tietyt painikkeet vasemman työkalurivin alaosassa ovat pysyviä: Ohjeet Lisäksi työkaluissa on valuutanvaihtopainike: voit vaihtaa euron ja paikallisen valuutan välillä. Euroa käyttävissä maissa työkalurivillä on vain yksi valuutta. Hintojen näyttö paikallisessa valuutassa DIALOGYS VALIKOT Napsauta varaosakirjojen, korjaamokäsikirjojen tai teknisten tiedotteiden painikkeita ylätyökalurivillä, jolloin saat esiin valikon, jossa voit kohdistaa hakusi kyseisiin asiakirjoihin. Varaosakirjavalikko Varaosakirjavalikko on kuvattu alla. Sen avulla määritellään haku peräkkäisten valintojen avulla ilmoitettavan teknisen yhteyden perusteella (kuva 2). Varaosakirjojen kohdalla valitaan peräkkäin: Kuva 2: varaosakirjavalikko

15 Alhaalla olevilla painikkeilla on seuraavat toiminnot: Vahvista valinta ja pääset tietoihin (joissakin tapauksissa ohjelma kysyy lisätietoja). Aktiivinen, jos asiakirjoja on jo tarkasteltu. Tällä painikkeella voit palata takaisin viimeksi tarkasteltuun tekniseen yhteyteen. Pääset tarkasteltavan asiakirjan ohjeisiin. Sulkee valikon ilman toimintojen aloitusta. Näytön yläosasta pääset erityistoimintoihin, jotka riippuvat kyseisestä asiakirjasta. Varaosakirjojen yhteydessä (kuva 2) on mahdollista etsiä myös tietojen (nimikkeen) avulla. Asiakirjoihin yhdistettyjen valikoiden ominaisuudet on kuvattu kyseessä olevan asiakirjan ohjesivuilla. Korjaamokäsikirjavalikot (ja tekniset tiedotteet) Tarkasteltavan auton mukaan käytettävissä on kaksi valikkoa (puukuvaajaa) korjaamokäsikirjojen ja teknisten tiedotteiden yhteydessä. " Dialogys 3000:n piiriin kuuluvista autoista (Clio 3, Mégane 2, Scénic 2, Logan, Laguna 3 ja seuraavat) kuvan 3 puurakenne näkyy oletusarvoisesti. " Toinen valikko (joka näkyy kuvassa 2 ja on yhteinen varaosakirjoille, korjaamokäsikirjoille ja teknisille tiedotteille) on aina katsottavissa Klassinen puukuvaaja - painikkeella (alhaalla). " Tekstihaun voi tehdä "Teksti "-painikkeella (alhaalla). Korjaamokäsikirjojen / teknisten tiedotteiden erityisvalikon (kuva 3) avulla voi määritellä haun peräkkäisillä valinnoilla.

16 Kuva 3: Korjaamokäsikirjavalikko (ja tekniset tiedotteet) VALINTAIKKUNAT JA -RUUDUT Tilarivi Ylävalikkopalkin alta näkyy, mitkä tiedot tulevat näyttöön (kuva 4). Esimerkki korjaamokäsikirjasta tai teknisestä tiedotteesta: Vasemmalla määritellään auton yhteydet (auto / TAPV / moottorin mallimerkintä / vaihteiston tyyppi / valmistusnumero). Oikealla näkyvät tarkasteltava kohta ja toiminto. Kuva 4: Tilapalkki Ikkunan sisällön näyttäminen Sovelluksessa on erilaisia ikkunoita, joissa voit tehdä valintasi. Nämä ikkunat koostuvat useista tietyn toiminnon suorittavista osista (kuva 5). Kuva 5: Esimerkki-ikkuna

17 Tämän ikkunan osien esittely: Asiakirjan tyyppi Liikuttamalla näiden palkkien kohdistimia voit vierittää valikon sisältöä alaspäin. Valintaikkuna Tämän osan avulla järjestelmä lähettää käyttäjälle viestin tai tietojen pyynnön. Viestiin on vastattava, ennen kuin voit jatkaa. Valintaikkunoissa esiintyy erityyppisiä viestejä. Jos Dialogys 3000:n piiriin kuuluvista autoista löytyy vähintään viisi hakutulosta, niihin pääsee suoraan kolmiosaisesta näytöstä. Jos mahdollisia tuloksia on enemmän kuin viisi, valintaikkunan avulla voi suodattaa huoltotoimenpiteitä (tai näyttöön saadaan kaikki vastaukset napsauttamalla "Näytä"). (kuva 6) Kuva 6: Toimenpiteiden suodattaminen Esimerkki valintaikkunasta: useita valintavaihtoehtoja, kuten peruutus (kuva 6). Kuva 7: Esimerkki valintaikkunasta

18 KORJAAMOKÄSIKIRJOJEN JA HUOLTOTIEDOTTEIDEN ESITTÄMINEN: Esittäminen PDF-muodossa Kuva 8: Acrobat-asiakirja Acrobat Readerissä esitettävät korjaamokäsikirjat tai tekniset tiedotteet koostuvat kahdesta erillisestä osasta: " Sisällysluettelo vasemmalla sisältää kaikki asiakirjan luvut ja alaluvut. Napsauta yhtä niistä ja pääset suoraan sen sivuille. Asiakirja näkyy oikella. Huom.: kaikissa asiakirjoissa ei ole sisällysluetteloa. Silloin tämä alue on tyhjä. " Napsauttamalla näitä kahta osaa erottavaa palkkia saat sisällysluettelon esiin tai näkymättömiin (jos näkymätön, palkki on vasemmassa laidassa).

19 Acrobat Readerin ja työkalurivin esittely Acrobat Reader -ohjelma toimitetaan ilmaiseksi DIALOGYSin mukana. Ohjelma avautuu automaattisesti, kun haluat katsoa korjaamokäsikirjaa tai teknistä tiedotetta. Sitä käytetään täysin DIALOGYSistä erillään. Siksi annamme muutamia käyttövinkkejä. Lisätietoja saat napsauttamalla tämän tuotteen online-oppaan merkkiä "?", joka sijaitsee päävalikon työkalurivissä oikeassa yläkulmassa. Työkalurivi Voit hakea asiakirjasta tiettyä tekstin osaa Eteen- tai taaksepäin sivu kerrallaan. Pääset myös avoimen asiakirjan ensimmäiselle tai viimeiselle sivulle. Kun pidät hiiren vasemman painikkeen alhaalla, voit suurentaa tai pienentää asiakirjan kokoa. Kun pidät hiiren vasemman painikkeen alhaalla ja asetat sen asiakirjan päälle, siirryt avoimen asiakirjan sivulle. Tulostaa avoimen asiakirjan.

20 KORJAAMOKÄSIKIRJOJEN JA HUOLTOTIEDOTTEIDEN ESITTÄMINEN: Esittäminen Dialogys muodossa (Web) Kun korjaamokäsikirja tai tekninen tiedote näytetään, asiakirja on integroitu näyttöön ja täyttää vain osan valitusta toiminnosta. Asiakirja näkyy yksipalstaisena ja sisältää linkkejä asiakirjasta toiseen. Kun valitset Dialogys 3000:n piiriin kuuluvan korjaamokäsikirjan tai teknisen tiedotteen (Clio 3, Mégane 2, Scénic 2, Logan, Laguna 3 ja seuraavat), näyttöön tulee uusi erityinen Dialogys sivu. Kolmiosaisella sivulla näkyvät: - valitut korjaamokäsikirjat / tekniset tiedotteet (alue 1) - vastaavat tapahtumia koskevat tekniset tiedotteet (NTI) (alue 2) - vastaavat Actis-ratkaisut (alue 3).

21 Tunnistelomake

22 ETUSIVU Kun käynnistät DIALOGYS-sovelluksen, näyttöön tulee "auton tunniste". Tässä näytössä näet asiakas-/autokansiot ja pystyt määrittelemään käsiteltävän auton (syöttämällä kyseisen auton tekniset tiedot). TUNNISTELOMAKE Tunnistelomakkeen esittely Sovelluksen käynnistyksen jälkeen ensimmäinen ikkuna koskee auton "tunnistetta". Tälle tunnistelomakkeelle kirjataan auton tärkeimmät tekniset tiedot: malli, tyyppi, valmistusnumero, vuosi/kuukausi (ohjelma kysyy niitä tarvittaessa kirjauksen aikana).! ilman CLIP-yhteyttä: Kuva 1: Aloitusnäyttö

23 ! CLIP-yhteyden ollessa käytössä: Diagnoosin näyttö Vasemmanpuoleisessa valikossa näkyy "Näytä diagnoosi" -painike. Eri saantiväylät Kysy tiedot maailman autotietokannasta (kuva 1) Kuva 1: Tunniste saadaan maailman autotietokannasta (A2A:n kautta)

24 Kysy tiedot DMS-palvelimelta (kuva 2) Kirjoittamalla tiedot yläosaan (asiakastiedot) tai alaosaan (autotiedot) pääset käsiksi DMSpalvelimeen tallennettuihin tietoihin. Kun olet ilmoittanut hakuavaimet (esim. VIN-numeron), tunnisteen oikealle puolelle haetaan hakua vastaavat tiedot. Kuva 2: Tunnisteet saadaan DMS-palvelimelta Tätä varten työasemassa on oltava yhteys eli sen on oltava yhdistetty DMS-palvelimeen (yhden tietokoneen yhteystila tai asiakas-palvelin-yhteys). Tieto "Korj.j. nro" (korjausjärjestyksen numero) on käytettävissä vain DMS-yhteyden aikana. Tietojen syöttäminen automallin perusteella (kuva 3) Malli ja moottorityyppi määritellään automaattisesti. Pääasiallisten ominaisuuksien lisäksi sovellus voi pyytää syöttämään muita tietoja. Syöttämällä tiedot tällä tavalla niitä ei tarvitse antaa vastauksiksi erillisiin kysymyksiin jatkossa. Kuva 3: Automallin syöttäminen

25 Tunnisteen kirjausmenetelmä (vrt. kuva 1) Malli Valitse "Malli" tunnistetiedostosta, valintaikkuna tulee näyttöön (kuva 4): Kuva 4: Automallin valinta Valitse malli luettelosta ja napsauta "OK"-painiketta. Tämä tieto huomioidaan tunnistelomakkeella. Tyyppi Valitse"Tyyppi" tunnistetiedostosta. Valintaikkuna tulee näyttöön, se sisältää aikaisemmin valitun mallin tyyppiluetteloon (kuva 5): Kuva 5: Autotyypin valinta

26 Valitse tyyppi (FCOA) ja napsauta "OK"-painiketta. Tämä tieto huomioidaan tunnistelomakkeella. Valmistusnumero Valitse "Auton valmistusnumero", valintaikkuna tulee näyttöön (kuva 6): Kuva 6: Auton valmistusnumeron syöttö Syötä seitsenumeroinen valmistusnumero (yksi tehdaskirjain ja kuusi numeroa) ja napsauta "OK"-painiketta. Tämä tieto huomioidaan tunnistelomakkeella. Jos et tiedä valmistusnumeroa, voit saada tähän valintaikkunaan likimääräisen numeron. Tätä varten on syötettävä vuosi (vuoden kaksi viimeistä numeroa) ja sen jälkeen ilman välilyöntiä kuukautta vastaavat kaksi numeroa (esim tarkoittaa helmikuuta 2000) (kuva 7). Kuva 7: Valmistusnumeron syöttäminen Ohjelma antaa luettelon mahdollisista valmistusnumeroista tehtaiden mukaan jaoteltuna.

27 Valitse luettelosta mahdollinen numero. Yllä olevassa esimerkissä auto on valmistettu kenties Maubeugessa ('U') tai Flinsissä ('F'). Napsauta "OK"-painiketta. Tämä tieto huomioidaan tunnistelomakkeella. Huomio: Tämän likimääräisen tilan avulla voit katsella asiakirjoja, mutta ne eivät välttämättä ole luotettavia. Siksi on ensisijaisen tärkeää syöttää oikea valmistusnumero. Tunnistetiedosto, jossa syötetyt tiedot (kuva 6): Tilarivi Kuva 8: Tunnisteen yhteenveto Tunnisteen vasemmanpuoleisessa yläosassa näkyy auton yhteydet: auto, TAPV, moottorin mallimerkintä, vaihteiston tyyppi, valmistusnumero Tunnisteen oikeanpuoleisessa yläosassa näkyvät tarkasteltava toiminto ja osa. Auton muut tekniset tiedot Auton muiden teknisten tietojen syöttötapa tunnistetietoihin on samanlainen kuin edellisissä kohdissa. Uusi auto Kun päätät asiakirjan katselun ja haluat katsella toisen auton tietoja, napsauta "Uusi auto" - painiketta. Huomio: Napsauttamalla "Uusi auto" -painiketta menetät kaikki aikaisemmin syötetyt tiedot (varaosaluettelo kuitenkin säilyy).

28 HUOLTOKILPI Kun olet täyttänyt autotyypin tunnistetiedostoon, napsauta "Huoltokilpi" -painiketta vasemmassa työkalurivissä. Sovellus pyytää mahdollisesti täyttämään valmistusnumeron, näin saat tietää onko autossa uusi "Huoltokilpi". Jos autossa ei ole uutta huoltokilpeä, näyttöön tulee tästä kertova viesti (kuva 9). Kuva 9: Autossa ei ole uutta huoltokilpeä Muussa tapauksessa sovellus näyttää ruudun, johon voit syöttää "Huoltokilven" tiedot. Tyyppi ja mahdollisesti valmistusnumero ovat jo valmiina syötettyinä. Näitä kahta tietoa ei voi muuttaa tässä tallennusympäristössä: muutos on tehtävä tunnistelomakkeella. Jotkin tiedot voivat olla valmiina tässä näytössä ja niitä voidaan muokata. Tehdäksesi tämän napsauta kohtaa, johon haluat syöttää tietoja, vieritettävä valikko tulee näyttöön. Valitse luettelosta arvo, joka näkyy "Auton huoltokilvessä". Kohtaan ilmestyy valittu arvo (kuva 10). Kuva 10: Muiden tietojen syöttäminen Voit syöttää muut "Huoltokilpeä" koskevat tiedot toistamalla edellä kuvatun toimenpiteen jokaisessa kohdassa.

29 Kun olet syöttänyt kaikki tarpeelliseksi katsomasi tiedot, napsauta "OK"-painiketta. Nämä tiedot päätyvät lopuksi tunnistelomakkeelle(kuva 11). Kuva 11: Tunnisteen yhteenveto Huoltokilpi-näytön toiminnot 1. rivi: Autotyyppi ja valmistusnumero 2. rivi: Varustetaso; lisätietona rajoitetun sarjan määrite ja erikoissarjan määrite sen jälkeen

30 3. rivi: Istuinpäälliset; Sisustuksen värisävy 4. rivi: Tekninen määritelmä; Auton sisältämät varusteet ASIAKKAAN KANSIO Asiakkaan luominen Napsauta kohtaa NIMI "Tunniste"-näytössä, näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 12). Kuva 12: Nimen syöttäminen Syötä asiakkaan nimi ja napsauta "Luo"-painiketta, seuraava ruutu tulee näyttöön (kuva 13).

31 Kuva 13: Asiakastiedot Täytä tämän jälkeen kaikki kohdat. Asiakas tallentuu näin sovelluksen asiakaskansioon. Sovellukseen tallennetun asiakkaan etsiminen Napsauta kohtaan NIMI "Tunniste"-näytössä, näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 12). Jos napsautat kohtaa "Etsi" syöttämättä nimeä, sovellus näyttää lajitellun luettelon kaikista jo tallennetuista asiakkaista ja löydettyjen asiakkaiden määrän (kuva 14). Kuva 14: Asiakkaan haku

32 Valitse etsitty asiakas ja hyväksy. Asiakas näkyy tällöin siis asiakaskansiosta. Voit syöttää kirjaimen kohtaan NIMI, jolloin sovellus näyttää tällä kirjaimella alkavien nimien luettelon. Mitä enemmän syötät kirjaimia, sitä tehokkaampi haku on. Asiakkaan poistaminen Kun haluat poistaa asiakkaan, tee se asiakaskansiossa ja napsauta "Poista asiakas" -painiketta. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 15). Hyväksy asiakkaan poistaminen Kuva 15: Asiakkaan poistaminen

33 Palvelinyhteys korjausjärjestyksen mukaan Jos olet muodostanut yhteyden DMS-palvelimeen "korjaamo"-tilassa, voit tarkastella auton kansiota, asiakaskansiota ja teknisiä tietoja syöttämällä korjausjärjestyksen numeron. Napsauta tällöin asiakaskansion kenttää "Korj.j. nro" (korjausjärjestyksen numero). Valintaikkuna tulee näyttöön (kuva 16). Kuva 16: Korjausjärjestyksen syöttäminen Koko tunnistelomake tulee näkyviin automaattisesti (kuva 17). Kuva 17: Tunnistelomake Huom.: DMS-palvelinyhteydessä on kaksi mahdollista tilaa: Pankkitila: tässä tilassa voit hakea tietoja tilin numerolla mutta et korjausjärjestyksen numerolla. Korjaamotila: tässä tilassa voit hakea tietoja korjausjärjestyksen numerolla mutta et tilin numerolla.

34 AUTOKANSIO Auton luominen Napsauta kohtaa REKISTERITUNNUS "Tunniste"-näytössä. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 18). Kuva 18: Rekisteritunnuksen syöttäminen Syötä rekisteritunnus ja napsauta "Luo"-painiketta. Voit syöttää myös VIN-koodin. Auto löytyy autokansiosta. Sovellukseen tallennetun auton etsiminen. Napsauta kohtaa REKISTERITUNNUS "Tunniste"-näytössä, näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 18). Jos napsautat kohtaa "Etsi" ilman numeron syöttöä, sovellus näyttää lajitellun luettelon kaikista jo tallennetuista autoista ja löydettyjen autojen lukumäärän (kuva 19). Kuva 19: Auton haku Valitse etsitty auto ja hyväksy. Auto näkyy tällöin asiakaskansiosta.

35 Voit syöttää kirjaimen kohtaan REKISTERITUNNUS, ja sovellus näyttää tällä kirjaimella alkavien rekisteritunnusten luettelon. Mitä enemmän syötät merkkejä, sitä tehokkaampi haku on. Auton poistaminen Kun haluat poistaa auton, katso autoa autokansiossa ja napsauta "Poista auto" -painiketta. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 20). Hyväksy asiakkaan poistaminen Auton liittäminen asiakkaaseen Kuva 20: Auton poisto Syötä asiakkaaseen liitettävän auton rekisteritunnus autokansioon. Napsauta kohtaan nimi "Tunniste"-näytössä. Etsi haluamasi asiakas. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 21). Hyväksy auton liittäminen. Kuva 21: Auton liittäminen

36 Ilmoita auton rekisteri- tai VIN-numero ja vahvista. Tunnistelomakkeen kentät tulevat näytölle automaattisesti (kuva 23). Kuva 23: Tunnistelomake

37 Varaosat Autot (varaosakirjat)

38 ETUSIVU Varaosakirjojen luettelot sisältävät kaikki RENAULT-autojen korjaamiseen tarvittavat varaosat. DIALOGYS-sovellus määrittelee automaattisesti viitteen antamiesi auton teknisten tietojen perusteella. Jos viite löytyy hintatiedostosta, ohjelma antaa jokaiselle viitteelle nimen, hinnan ja CORTin, jotka löytyvät varaosaikkunasta. VARAOSAOSIOIHIN PÄÄSEMINEN Jos et tunne vielä Dialogys-valikkojen rakenteita, katso niiden yleiskuvaus. Tässä kappaleessa käsitellään vain varaosavalikon etusivun erityispiirteitä. Huomio: Dialogys tarvitsee mahdollisesti autoa koskevia tietoja, jotta se voi osoittaa oikean osion. Dialogys esittää tällöin muutaman kysymyksen, joihin sinun tulee vastata. 1. tila: Päävalikon kautta (ylätyökalurivi) Kuten muidenkin asiakirjojen yhteydessä, haluttuun varaosaosioon päästään päävalikon (ylätyökalurivin) painikkeella "varaosak.". Huomio: Dialogys tarvitsee mahdollisesti autoa koskevia tietoja, jotta se voi osoittaa oikean osion. Dialogys esittää tällöin muutaman kysymyksen, joihin sinun tulee vastata. Näyttöön tulee hakuikkuna, jossa on tekstihakualue ja puukuvaajahaku (vrt. kohta Hakutyypit). 2. tila: Tilannekohtaisen valikon kautta (vasemmanpuoleinen valikko) Korjaamokäsikirjaa tai teknistä tiedotetta katsottaessa näyttöön saadaan myös vastaava(t) varaosakirja(t). Tällöin on painettava tilannekohtaisen (vasemmanpuoleisen) valikon painiketta "varaosak.". Huomio: Dialogys tarvitsee mahdollisesti autoa koskevia tietoja, jotta se voi osoittaa oikean osion. Dialogys esittää tällöin muutaman kysymyksen, joihin sinun tulee vastata. Tuloksia voi olla erilaisia: - yksi ainoa tulos, joka liittyy yhteen ainoaan osioon ja yhteen ainoaan kuvakkeeseen: osio tulee näyttöön suoraan; - useita tuloksia, jotka liittyvät useisiin osioihin mutta yhteen ainoaan kuvakkeeseen: ensimmäinen vastaava osio tulee näyttöön. Seuraaviin osioihin pääsee tilannekohtaisen valikon sivunvaihtopainikkeella. - useita tuloksia, jotka liittyvät useisiin kuvakkeisiin: kuvakkeet tulevat näyttöön. Valitse oikea kuvake. Tällöin näyttöön tulee vastaavaa osio tai osiot. Osiosta toiseen pääsee tilannekohtaisen valikon sivunvaihtopainikkeella. HAKUTYYPIT 1) Osan tietojen avulla

39 Perinteisen haun lisäksi (tekninen yhteys) varaosakirjavalikossa voit etsiä tietoa osan tietojen (nimikkeen) avulla Haku tapahtuu hintatiedostossa olevien osien tietojen perusteella. Jotta haku olisi toimiva, kannattaa tutustua siinä käytettyihin nimityksiin. Syötä etsittävästä sanasta ainoastaan ensimmäiset kirjaimet, koska hintaluettelot ovat usein lyhenneltyjä. Esimerkki: Kuva 1: Haku tietojen avulla Tiedot näkyvät varsin samannäköisinä kuin teknisten tietojen valikossa, oikealla on uusi sarake, joka sisältää kutakin löydettyä teknistä yhteyttä vastaavan luettelon hakukriteerit täyttävien osien tiedot. Tästä ikkunasta pääset osioryhmään, jossa etsitty osa sijaitsee, jos se soveltuu autoon (soveltuvuustesti tehdään itse asiassa vasta siinä vaiheessa kun pääset osiolle - Dialogys esittää kysymyksiä vain, jos kaikkia tarvittavia teknisiä tietoja ei ole annettu). 2) Kuvakkeiden avulla Perinteisen (teknisiin yhteyksiin) perustuvan käytön ohella varaosakirjavalikossa on kuvakepohjainen käyttömahdollisuus. Napsauttamalla Kuvake-painiketta näyttöön tulevat käytettävissä olevat kuvakkeet, joista pääset varaosaosioihin. Valitse sen jälkeen etsimäsi osa. Esimerkki:

40 VARAOSAOSIO Kyselyn tuloksena on varaosaosio. Näytöllä on luku ja alaluku. (esim. 13 luku, Syöttö, Ilmansuodatin). Näyttöön tulee räjähdyskuva, joka vastaa valittua teknistä yhteyttä (kuva 2). Käytössä oleva sivu"/"sivujen kokonaismäärä". Napsauta ">>" tai "<<" päästäksesi eteen- tai taaksepäin asiakirjassa. Voit pienentää osion kokoa. Voit palata osion alkuperäiseen kokoon (pienennetyssä näytössä). Saat näyttöön kaikki valitsemasi osat.

41 Kuva 2: Valitun osan räjähdyskuva Valitse etsimääsi osaa vastaavan osan merkintä ja napsauta sitä, kun sormiosoitin tulee näyttöön.

42 Näyttöön tulee valitun osan lomake (kuva 3). Kuva 3: Varaosaikkuna Tästä varaosaikkunasta voi katsoa korjaamokäsikirjoja, teknisiä tiedotteita ja Actis-ratkaisuja sekä lisäosia (alla oleva painike). VARAOSAIKKUNA Varaosaikkuna sisältää: " osan merkkinumeron " viitteen " nimen (tiedot) " verottoman hinnan

43 " CORTin (C = valmistajakoodi, O = alkuperäkoodi, R = alennuskoodi, T = verokoodi) Siirrä-alue Alueella voi muuttaa lukumäärää napsauttamalla painikkeita "+" tai "-". Painike "-" näkyy vain, kun määrä on yli 1. Siirrä osa/osat osaluetteloon napsauttamalla "Arvio" tai "Huollon hyväksyntä" -painiketta. Katso-alue MR/NT/Actis-painike Painikkeella voi katsoa tähän varaosaan kuuluvia korjaamokäsikirjoja, teknisiä tiedotteita, tapahtumien teknisiä tiedotteita ja Actis-ratkaisuja. Painiketta napsauttamalla kolmiosaiseen tulosikkunaan valikoituvat ainoastaan tarkasteltavaa varaosaa vastaavat korjaamokäsikirjat, tekniset tiedotteet, tapahtumien tekniset tiedotteet ja Actis-ratkaisut. Toisella painikkeella pääsee lisäosiin. Korvaavat osat Osan ikkunassa on normaalisti viesti "Ei korvaavia osia" Muussa tapauksessa, ikkunaan ilmestyy viesti "Polku korvaavaan osaan" (kuva 4). Kuva 4: Polku korvaavaan osaan Tärkeää: Varaosaikkunassa näkyy aina viimeinen voimassa oleva viite (korvaava varaosanumero). Oikeanpuoleisessa yläikkunassa DIALOGYS näyttää täydellisen polun korvaavaan osaan. Napsauttamalla ikkunan painiketta näet aikaisemmat korvaavat osat. Lisätiedot Lisätiedot näkyvät osan ikkunan alaosassa (kuva 5).

44 Kuva 5: Lisätiedot Moottorin oheislaitteiden varaosakirjat

45 ETUSIVU Moottorin oheislaitteiden varaosakirjavalikko koskee moottorin oheislaitteita: kaasutinta (tai suihkutusta/ruiskutusta), käynnistysmoottoria, laturia ja virranjakajaa. Sitä käytetään ensisijaisesti etsittäessä näiden laitteiden osien viitteitä, koska laitteiden viitteistä poiketen näiden osien viitteitä ei ole autojen varaosakirjoissa. Dialogys ei määrittele automaattisesti viitenumeroa toisin kuin auton varaosakirjoissa. Käyttäjä valitsee itse tarvittavan osan auton teknisten tietojen mukaan. Moottorin oheislaitteiden varaosiin pääseminen Kuten muidenkin asiakirjojen kohdalla, moottorin oheislaitteisiin pääseminen tapahtuu moottorin oheislaitteiden varaosavalikon kautta (ilmestyy näyttöön kun napsautat "Ol vok. moottori" - painiketta ylätyökalurivillä Jos et tunne vielä Dialogys-valikkojen rakenteita, katso niiden "Yleiskuvaus". Huomio: Oikeaan varaosaosioon pääsee myös syöttämättä auton tietoja.

46 MOOTTORIN OHEISLAITTEIDEN VALINTA Moottorin oheislaitteiden varaosat" -asiakirjoihin pääsemiseen on kaksi tapaa: 1- Valikon kautta 2- "Räjähdyskuvan" kautta Valikon kautta Napsauta valikkoa "Ol vok. moottori, näyttöön tulee "moot. oheislait." - ikkuna (kuva 1). Kuva 1: Moottorin oheislaitteiden varaosakirjan ikkuna Napsauta jompaakumpaa ehdotettua vaihtoehtoa: merkin avulla tai auton avulla.

47 Haku osan merkin avulla Jos valitset merkin, tunnistelomakkeelle syötettyä auton mallia ei huomioida. Napsauta merkkiä ja valitse laite. Dialogys ehdottaa tämän laitteen kaikkia merkkejä (kuva 2). Kuva 2: Merkkiluettelo Valitse merkki ja hyväksy. Sovellus näyttää etsityn osion ja viitteet (kuva 3). Kuva 3: Halutun merkin osio

48 Syötä "Yleiset viitteet" -valikossa oleva viite.. "Osan viite"-ikkuna tulee näyttöön (Kuva 4). Kuva 4: Osan tiedot Valitse "Arvio" tai "Huollon hyväksyntä" siirtääksesi osan valittuun asiakirjaan. Huomio: Jos "Arvio"-kuvake on harmaa, valitse asiakas "Tunniste"-valikosta. Haku auton tyypin avulla Napsauta etsittyä osaa. Huomio: Jos valitset tämän tavan, Dialogys huomioi tunnistelomakkeelle syötetyn auton mallin. Jos sitä ei ole syötetty, näytölle avautuu ikkuna, jossa voit valita auton. Näyttöön tulee seuraavat tiedot sisältävät taulukko: malli, autotyyppi, moottorin mallimerkintä, osan merkki, osan indeksinumero ja osan valmistajan viitenumero (kuva 5). Kuva 5: Autojen/osien vastaavuustaulukko Syötä osan viite "Yleiset viitteet" -valikkoon ja saat näkyviin "Osan viite" -ikkunan. Voit näin siirtää sen huollon hyväksyntään tai arvioon

49 Räjähdyskuvan mallin kautta Napsauta "Ol vok M." -valikkoa, "Ol vok M." -ikkuna tulee näyttöön (kuva 1). Valitse "merkki" tai "auto" ja avaa "Räjähdyskuva"-valikko " näyttöön (kuva 6)., seuraava ikkuna tulee Kuva 6: Räjähdyskuva vaihtoehdossa "auto" Valitse kuvake, saat näkyviin näytölle saman polun kuin valikon kautta.

50 Pientarvikkeet - varaosakirja

51 ETUSIVU Pientarvike varaosakirja koskee pieniä tarvikkeita: kiinnitysosia (ruuveja, niittejä, kiinnikkeitä jne.) ja sekalaisia osia (ovisaranoita, teippejä jne.). Dialogysissä viitteet näkyvät suoraan näytöllä, ja käyttäjä voi valita tarvitsemansa viitteet niiden ominaisuuksien mukaan. Pientarvike -valikkoon pääseminen Kuten muidenkin asiakirjojen kohdalla, pienten tarvikkeiden valikkoon pääseminen tapahtuu Pientarvike -valikon kautta (ilmestyy näyttöön kun napsautat "Pientarvike" -painiketta ylätyökalurivillä. Jos et tunne vielä Dialogys-valikkojen rakenteita, katso niiden yleiskuvaus. Huom: Oikeaan varaosaosioon pääsee myös syöttämättä auton tietoja.

52 PIENTARVIKE VALINTA "Pientarvike -varaosakirjaan" pääsemiseksi on kaksi tapaa: 1- Päävalikon kautta 2- "Räjähdyskuvan" kautta Valikon kautta Napsauta "Pientarvike" -valikkoa, "Pientarvike" -ikkuna tulee näyttöön (kuva 1). Kuva 1: Pientarvike varaosakirjan ikkuna Valitse osan ryhmä ja hyväksy. Näyttöön tulee ruutu, jossa on valitun osan tyyppi (kuva 2).

53 Kuva 2: Varaosaikkuna Napsauta ikkunan vasemmassa reunassa olevaa painiketta saadaksesi näkyviin osien ominaisuuksien ja viitteiden luettelon (kuva 3). Kuva 3: Varaosien viitenumerot ja ominaisuudet

54 Napsauta "Katso viitettä" näyttöön (Kuva 4). ja syötä valitun osan viite. "Viite"-ikkuna tulee Kuva 4: Osan tiedot Valitse "Arvio" tai "Huollon hyväksyntä" siirtääksesi osan valittuun asiakirjaan. Huomio: Jos "Arvio"-kuvake on harmaa, valitse asiakas "Tunniste"-valikosta.

55 "Räjähdyskuvan" tilan kautta Napsauta "Pientarvike"-valikkoa, "Pientarvike" -ikkuna tulee näyttöön Napsauta "Vinjetit"-valikkoa päästäksesi räjähdyskuvaan. Seuraava ikkuna tulee näyttöön (kuva 5). Kuva 5: Kuvakkeet Pääset "räjähdyskuvan" tilaan myös osan ikkunan kautta napsauttamalla vasemmalla sijaitsevaa painiketta. Valitse kuvake. Saat näkyviin näytölle saman polun kuin valikon kautta.

56 Ohjeajat (TM)

57 ETUSIVU "Ohjeajat"-toiminnolla pääsee katsomaan luokiteltuja toimenpiteitä ja voi tehdä arvion. Kun näet hakusi mukaisen ohjeaikaluettelon, valitse kohta, jonka haluat siirtää arvioon ja napsauta "Siirrä arvioon" -painiketta. OHJEAIKOJEN VALINTA Syötä auton tekniset tiedot tunnistetiedostoon ja napsauta "Ohjeaik"-painiketta" työkalurivillä näytön yläosassa. "Ohjeajat"-ikkuna tulee näyttöön (kuva 1): Kuva 1: Ohjeaikaikkuna Tästä ikkunasta käyttäjä pääsee Ohjeaikoihin seuraavia polkuja: - Haku koodin avulla - Haku puukuvaajan avulla - Haku tekstin avulla - Haku kuvakkeiden avulla Valitse tekninen yhteys, laite ja toiminto (ikkunat vasemmalla, keskellä ja oikealla). Saat näin näkyviin suoraan valitun toiminnon ohjeaikakoodit (kuva 2).

58 Kuva 2: Valitun toiminnon ohjeaikaluettelo Ikkuna koostuu neljästä sarakkeesta: Koodi: ohjeaikaa vastaava koodi. Tiedot: ohjeajan nimike. Teknisyys: ohjeajan teknisyys. Aika: ohjeajan kesto tunteina ja desimaaleina (esim. 0,2 = 12 min). Huomio: "Vinjetit" -tilassa valikko näkyy kuvakkeina. Ohjeaikaluokittelu on samanlainen.

59 Etsi koodia Napsauta "Etsi koodia" -painiketta (kuva 3). "Ohjeajat"-näytössä. Valintaikkuna Anna ohjeaikakoodi ja napsauta OK. Näyttöön tulee vastaava ohjeaikakoodi. Etsi tekstin avulla Tämän tavan avulla löydät toiminnon täydellisestä tiedoista sanahaun avulla. Napsauta "Haku tekstin avulla" -painiketta. Anna täydellinen nimi ja napsauta OK. Ohjeaikakoodien luettelo, joka sisältää etsityn/etsityt sanan/sanat, tulee näyttöön. Anna haettavat sanat (esim. kytkin) ja vahvista. Ohjeaikakoodien luettelo, joka sisältää etsityn/etsityt sanan/sanat, tulee näyttöön.

60 Haku puukuvaajan avulla Valitse tekninen yhteys, valittu laite ja valittu toiminto. Saat suoraan valitun toiminnon ohjeaikakoodit. Haku kuvakkeiden avulla "Kuvakkeiden" avulla tapahtuvassa haussa valikko näkyy kuvina. Ohjeaika-luokittelu on samanlainen. SIIRRÄ ARVIOON Kun näet hakusi mukaisen ohjeaikaluettelon, valitse kohdat, jotka haluat siirtää arvioon ja napsauta "Siirrä arvioon" -painiketta, joka sijaitsee näytöllä vasemmalla.

61 Korjaamokäsikirja (MR) ja Diagnoosikäsikirja (Diagnoosikäsikirjaa ei ole saatavissa Laguna 3:lle)

62 Vanhassa puukuvaajassa korjaamokäsikirjoihin päästään seuraavista: - Valitaan tekninen ala (ikkuna vasemmalla). - Valitaan etsitty luku (ikkuna oikealla) ja napsautetaan painiketta OK. Laitteiden korjaamokäsikirjojen yhteydessä avautuu seuraava näyttö, jossa on lueteltu kaikki valittua osakoodia vastaavat korjaamokäsikirjat (kuva 3): Kuva 3: Luettelo valittua osaa koskevista korjaamokäsikirjoista " Asiakirjaluettelo: luettelo korjaamokäsikirjoista, joista voi katsoa valittua osakoodia. " Valitut luvut: luettelo valittuun korjaamokäsikirjaan kuuluvista luvuista. Käyttöolosuhteet: Näytön alaosaan tuleva taulukko sisältää seuraavat kohdat: - Autotyyppi - Moottorin mallimerkintä - Vaihteiston tyyppi Näytä asiakirja Asiakirjat voidaan näyttää kahdella tapaa: joko Dialogys muodossa (Web-muodossa, integroituna näyttöön) tai PdF-muodossa (kuten ennen Dialogysin yhteydessä).

63 Web-muoto: asiakirjan näyttö Asiakirja näkyy yksisarakkeisena, oikealla on selauksen mahdollistava vierityspalkki. Aktiivisten linkkien avulla pääsee toiseen korjaamokäsikirjaan tai toiseen tekniseen tiedotteeseen (tekstin hypertekstilinkkien tai vasemmanpuoleisen tilannekohtaisen valikon "MR/NT/Actisratkaisut" -painikkeen avulla) tai varaosakirjaan (vasemmanpuoleisen tilannekohtaisen valikon avulla). Kuva 4: Valitun käsikirjan näyttö Web-muodossa PDF-muoto: asiakirjan näyttö Napsauta "Näytä asiakirja"-painiketta työkalurivillä näytön vasemmassa reunassa tai kaksoisnapsauta valitsemaasi käsikirjaa näyttääksesi sen ruudulla.

64 Kuva 5: Valitun käsikirjan näyttö PDF-muodossa Siirtyminen asiakirjoissa Asiakirjan yläosassa näet työkalurivin, joka koostuu toimintopainikkeista. Kun viet osoittimen painikkeen päälle, sovellus näyttää pienen aputekstin osoittimen alla. Näin saat nopeasti tietää painikkeen toiminnon Voit tulostaa dokumentin, napsauta "Acrobat Reader" -sovelluksen työkalurivillä tiedosto/tulostin (sama koskee teknisiä tiedotteita)

65 Tekniset tiedotteet (NT)

66 ETUSIVU Tekniset tiedotteet (lukuun ottamatta sähkökaavioita) löytyvät DIALOGYS-sovelluksesta, ja ne päivitetään jokaisen uuden CD-romin yhteydessä Löydät ne helposti DIALOGYSistä valitun mallin perusteella. Tekniset tiedotteet ovat saatavissa kuukausittain toimitettavissa CD-levyissä tai Dialogys 3000:n piiriin kuuluvien autojen (Laguna 3, Clio 3, Logan, Mégane 2 jne.) yhteydessä sitä mukaa kuin niitä tulee, jos Ap2Ap-yhteys on käytössä. TEKNISTEN TIEDOTTEIDEN VALINTA Kun olet antanut auton tekniset tiedot tunnistelomakkeeseen ja napsauttanut näytön ylälaidan työkalurivin NT-painiketta, näyttöön tulee Tekniset tiedotteet -ikkuna (kuva 1). Korjaamokäsikirjojen tapaan teknisiin tiedotteisiin päästään kolmella eri tavalla. Oletusarvoisesti näytetään uusi valikko (kuva 1). Tekniset tiedotteet valikoidaan valitsemalla tekninen ala, toiminto, ryhmä ja sen jälkeen elementti. Kuva 1: teknisten tiedotteiden valikko (ja tekniset korjaamokäsikirjat) Vanha valikko (puukuvaaja) (kuva 2) on edelleen käytettävissä painikkeella "Klassinen puukuvaaja" (oikealla alhaalla). Viimeinen käyttömahdollisuus on "Teksti "-painike.

67 Kuva 2: Vanha teknisten tiedotteiden valikko Tekniset tiedotteet -ikkunan yläosan painikkeiden toiminnot Numero Napsauttamalla "Numero"-painiketta saat näkyviin valintaikkunan (kuva 2). Kuva 2: Teknisen tiedotteen numeron valinta Syötä teknisen tiedotteen numero, DIALOGYS etsii tiedot ja näyttää luettelon. Tässä tapauksessa sovellus ei huomioi määriteltyä autoa. Viimeiseksi merkiksi voi valita jokerimerkin "*": esimeriksi 2500-sarjan kaikki tiedotteet saadaan näkyviin luettelossa hakemalla numeroa "250*". Uusimmat

68 "Uusimmat"-painiketta napsauttamalla saat näyttöön luettelon uusimmista teknisistä tiedotteista (kuva 3) tai kolmiosaisen näytön (kuva 3 ) asiakirjan soveltamisalan mukaan. Kuva 3: Uusimpien teknisten tiedotteiden luettelo Alue 2 Kuva 3 : Uusimpien teknisten tiedotteiden luettelo alueella 2 Voit lajitella luettelon tässä ikkunassa. Napsauta silloin sarakkeiden otsikoiden eri alueita: Nro, Päivä, Tyyppi, Väri, Sivut, Asiakirjan otsikko, Soveltuvuus. Toistot Napsauttamalla "Toistot"-painiketta saat ilmoittamaasi autoa koskevista järjestelmällisistä toistoista luettelon (kuva 4) tai kolmiosaisen näytön asiakirjan soveltamisalan mukaan (kuva 4 ).

69 Kuva 4: Toistoluettelo Alue 2 Teksti Kuva 4 : Toistuvien teknisten tiedotteiden luettelo alueella 2 Napsauttamalla"Teksti"-painiketta saat näkyviin valintaikkunan (kuva 5). Kuva 5: Sanan haku Syötä sana tai sen osa ja napsauta "OK"-painiketta. DIALOGYS etsii kaikki tekniset tiedotteet: " koskien määriteltyä autoa, " joiden otsikossa on etsitty sana Auto, Tyyppi/jälkimarkkinointikoodi, Moottori, Vaihteisto Painikkeet "Auto, Tyyppi/jälkimarkkinointikoodi, Moottori, Vaihteisto": napsauttamalla painikkeita näyttöön tulee valintaikkuna. Voit syöttää valintasi mukaisia teknisiä tietoja.

70 "Tekniset tiedotteet -ikkunassa Valitse tekninen ala (ikkuna vasemmalla). Valitse etsittävän luvun koodi (ikkuna keskellä). Napsauttamalla OK-painiketta saat luettelon asiakirjoista, jotka vastaavat valittua luvun koodia ja ilmoitettua autoa (kuva 6), tai kolmiosaisen näytön asiakirjan soveltamisalan mukaan. Kuva 6: Luettelo valittua teknistä alaa vastaavista asiakirjoista Kuva 7: Tiedot valitusta tiedotteesta Näytä asiakirja Asiakirjat voidaan näyttää kahdella tapaa: - joko Dialogys muodossa (Web-muodossa, näyttöön integroituina) - tai PDF-muodossa (kuten ennen Dialogys MPF:n yhteydessä). Web-muoto: asiakirjan näyttö Asiakirja näkyy yksisarakkeisena, oikealla on selauksen mahdollistava vetovalikko.

71 Aktiivisten linkkien avulla pääsee toiseen korjaamokäsikirjaan tai toiseen tekniseen tiedotteeseen (tekstin hypertekstilinkkien tai vasemmanpuoleisen tilannekohtaisen valikon "MR/NT/Actisratkaisut" -painikkeen avulla) tai varaosakirjaan (vasemmanpuoleisen tilannekohtaisen valikon avulla).

72 PDF-muoto: asiakirjan näyttö Napsauta "Näytä asiakirja" -painiketta työkalurivillä näytön vasemmassa reunassa tai kaksoisnapsauta valittua teknisten tietojen asiakirjaa, jolloin se tulee näyttöön (Kuva 8). Kuva 8: Tiedotteen näyttö Siirtyminen asiakirjoissa Asiakirjan yläosassa näet työkalurivin, joka koostuu toimintopainikkeista. Kun viet osoittimen painikkeen päälle, sovellus näyttää pienen aputekstin osoittimen alla. Näin saat nopeasti tietää painikkeen toiminnon Voit tulostaa asiakirjan. Napsauta "Tiedosto/Tulosta" -painiketta "Acrobat Reader" -sovelluksen työkalurivillä.

73 Actis- ratkaisut

74 ACTIS-RATKAISUIHIN PÄÄSEMINEN ACTIS-ratkaisut ovat käytettävissä vain, jos DIALOGYS työaseman parametrit on määritelty (A2A-yhteys) ja ACTIS-GPS-palvelut ovat käytössä. Actis-ratkaisuihin pääsee vain, kun VIN on selvitetty autotietokannasta. Pääsy Actis-ratkaisuihin: - Päävalikon painike "ACTIS-ratkaisut" (kuva 1) - Nimenomainen linkki tilannekohtaisen valikon painikkeesta "MR/NT/Actis-ratkaisut" Päävalikon "ACTIS-ratkaisut"-painikkeeseen liittyvä valintaikkuna: ACTIS-ratkaisut Teksti Numero Texte ECR-ratkaisut MR Dialogys Kuva 1: Actis-ratkaisujen valintaikkuna ACTIS-ratkaisuja voidaan tämän jälkeen hakea: - DIALOGYS puukuvaajan avulla (oletusarvoisesti näytettävä puukuvaaja) - tai ECR-puukuvaajan avulla (napsauta painiketta "Ratkaisut ECR:n avulla", oikealta alhaalta, kuva 1) - tai tekstihaun avulla - tai numeron avulla

75 ACTIS-puukuvaajan näyttö (ECR): Otsikko mukautuu haettujen tietojen mukaan: joko "ACTIS-ratkaisut ECR:n avulla" tai "NTI:t ECR:n avulla". Kaksitasoinen ECR-puukuvaaja on sama kuin vanhassa ACTIS-GPS:ssä. (kuva 2) Solutions ACTIS par ECR Type d incident: Détail : Incident Bruit Climatisation Porte / Bruit Manœuvre Incident Ouvrants / Bruit d air Portes : Bruit Roulage Incident Vitres Coffre/Hayon : Bruit à la manoeu Incident AAAAAAAAAAA Coffre/hayon : bruit de roulage Incident BBBBBBBBBBB Lève-Vitre Méca;Bruit manoeuv. Incident CCCCCCCCCCCC Lève-Vitre elec:bruit Manoeu Incident DDDDDDDDDD Bruit d Air Incident EEEEEEEEEEEEE Toit ouvrant,capote:bruit Incident FFFFFFFFFFFFFF Portes vitres:etanch eau Incident GGGGGGGGGG Vitres fixes : etancheite ea Incident HHHHHHHHHH Coffre,hayon:etanch eau Incident IIIIIIIIIIIIIIIII Toit ouv, capote;etanc eau Incident JJJJJJJJJJJJJJJ Incident KKKKKKKKKKK Vitres,Joints Vitres: Aspect Joints portes,hayon:aspect Texte MR Dialogys Kuva 2: ECR-puukuvaaja (Actis-ratkaisut ja NTI:t) Tulokset näytetään ECR:n perusteella ryhmiteltynä ratkaisuluettelona, päivityspäivän mukaisessa käänteisessä aikajärjestyksessä. Tulokset näytetään alla olevan kolmiosoisen näytön alaosassa.

76 Kuva 3: Actis-ratkaisujen esittely kolmiosaisessa näytössä (alaosassa)

77 Actis-ratkaisujen näyttö ACTIS-ratkaisu näytetään näyttöalueella, samoin hypertekstilinkit (NTI-tiedotteisiin ja liiteasiakirjoihin) (kuva 4) Luvut "Tekninen tiedote", "Asiakkaan vikailmoitus", "Suositeltu ratkaisu" ja "Liiteasiakirja" näkyvät korostettuina. Kohta 4: Valitun Actis-ratkaisun avaaminen näytölle

78 Napsauttamalla liiteasiakirjan hypertekstilinkkiä käyttäjä saa liiteasiakirjan näyttöön Acrobat Reader -ikkunaan (PdF-asiakirja). (kuva 5) Tun.tied. Yht.tied. Korj. kirj. Varao. kirj. Pientarvike Muut Huoll. hyv. Sekalais. Määritykset ACTIS-ratkaisut Tekn. tied. Ohjeajat Moot. oheislait. MOTRIO Arvio Yl. viitteet Kuva 5: Liiteasiakirjan avaaminen PdF-muodossa Samanlainen näyttö on saatavissa myös vastaavaa NTI:tä varten. Navigointi ACTIS-ratkaisuista ei voi navigoida edelleen lukuun ottamatta ratkaisun tekstissä olevia nimenomaisia linkkejä. Tilannekohtaiset painikkeet eivät siis ole käytössä.

79 Arvio

80 ARVION KÄYTTÖ Arvion valitseminen/luominen Kun olet valinnut tai luonut auton (ja rekisteritunnus on määritelty) tunnistetiedostoon, napsauta "ARVIO"-valikkoa näytön vasemmalla puolella. Sovellus näyttää ikkunan, josta löydät tätä autoa varten tehdyt arviot (kuva 1). Kuva 1: Arvion luonti/valinta Huomio: Tämä ikkuna on tyhjä, jos tätä autoa varten ei ole tehty vielä arviota. Jokainen tämän ikkunan rivi vastaa yhtä arviota. Löydät siitä: - Arvionumeron: sovelluksen antaman numeron. - Tilan: jos sarakkeessa on tähti (*), arvio on vahvistettu. - Auton: auton rekisteritunnuksen. - Asiakkaan: asiakkaan nimen (jos ilmoitettu tunnistelomakkeella). - Tilin numeron: asiakkaan tilin numeron (jos syötetty tunnistelomakkeelle). - Luontipäivän: arvion luontipäivän ja -kellonajan.

81 Napsauta oikeaa riviä valitaksesi arvion ja hyväksy. Napsauta painiketta "Luo" arvion valintaikkunan alaosassa luodaksesi arvion autolle. Huomio: - arvion numero ja auton rekisteritunnus päivitetään välittömästi painikkeella "ES". - jos "ARVIO"-painikkeen rekisterinumeron vieressä on tähti, arvio on hyväksytty. Voit määritellä arvion säilytysajan pituuden säätimellä. Arvion näyttö Napsauta "Arvio"-painiketta ja saat näkyviin valitun arvion (kuva 2). Jos et ole valinnut yhtään arviota, sovellus näyttää sinulle valintaikkunan (vrt. edellinen luku). Kuva 2: Arvion näyttö

82 Arvion otsakkeesta löydät seuraavat kohdat: - Arvion numero: tällä alueella näkyy sovelluksen antama arvion numero. - Vahvistuspäivä: päivä, jona arvio on vahvistettu. - Rekisteritunnus: auton rekisteritunnus (parametroitavissa tunnistelomakkeella). - VIN: auton VIN (parametroitavissa tunnistelomakkeella). - Autotyyppi: ei ole pakollinen. - Kilometrimäärä: pakollinen tieto arviota vahvistettaessa. - Asiakkaan tilin numero: muutettavissa tunnistelomakkeella. - Asiakkaan viitenumero: ei ole pakollinen. - Asiakkaan yhteystiedot: parametroitavissa tunnistelomakkeella. - Asiakasryhmä: tämän alueen avulla voit valita asiakasryhmän säätimeen perustettujen joukosta. Voit täyttää säätimellä jokaiselle asiakasryhmälle tuntihinnat tai erityisalennukset tietyille osille. - Myyjäkoodi: arvion vahvistaneen henkilön tunniste (vain salasanoja käytettäessä). - Arvioviesti: parametroitavissa säätimessä. - Kirjausalue: käyttäjä voi tallentaa tähän tarpeellisiksi katsomansa lisätiedot. Arvion laatiminen Voit luoda arvioon: - rivejä osille tai tuotteille (Katso "Yleiset viitteet" ja "Sekalaiset tuotteet" -luvut). - rivejä ohjeajoille (vrt. "Ohjeajat"). - rivin pientarvikkeille - rivin maalauksen tarveaineille - rivin uusiokäytölle, niissä maissa, joissa tämä on käytössä. Laskentavaihtoehdot Arvion vasemmasta alalaidasta löydät sarakkeet, joilla suoritat erilaisia arviolaskuja. -Jos rastitat sarakkeen "Ilman veroja", sovellus laskee arvion huomioimatta veroja. - Jos rastitat sarakkeen "Ilman pientarvikkeita", sovellus laskee arvion ilman pientarvikkeita. - Jos rastitat sarakkeen "Ilman uusiokäyttöä", sovellus laskee arvion ilman osien kierrätysmaksua. Huom: Tietyissä maissa laskenta tulee aina suorittaa ilman pientarvikkeita ja uusiokäytön maksuja. Nämä kaksi saraketta on siis rastitettu, eikä niitä voi muokata. "Laske"-painike

83 Käyttäjä voi tällä painikkeella käynnistää arvion laskennan. Se ei kuitenkaan hyväksy arviota lopullisesti. Käyttäjä voi yhä lisätä tai poistaa MO:n tai osia. Aikaisempi laskentatulos häviää, jos teet muutoksia. Huom.: Kun olet ottanut yhteyden DMS-palveluun, arvioinnin voi suorittaa kahdella laskentatavalla Paikallisessa tilassa Etätilassa DMS-palvelin laskee itse arvioinnin etätilassa. "Tulosta"-painike Käyttäjä voi tällä painikkeella käynnistää arvion tulostuksen. Jos laskentaa ei ole suoritettu, sovellus tekee sen automaattisesti ennen tulostusta. Tässä vaiheessa voit vielä muokata arviota ja tulostaa sen uudelleen. "Vahvista"-painike Käyttäjä voi tällä painikkeella vahvistaa arvion. Jos olet määrittelyt työasemalle salasanan, se kysytään sinulta arvion vahvistamisen yhteydessä. Huom: Vahvistettua arviota ei voi enää muuttaa. "Syötä viite" -painike Käyttäjä voi tällä painikkeella syöttää tuntemansa viitteen arvioon, ilman että sitä täytyy hakea uudelleen useasta eri asiakirjasta. Napsauta "Syötä viite" -painiketta, seuraava valintaikkuna tulee näyttöön (kuva 3).

84 Syötä viite ja määrä ja vahvista. Kuva 3: Viitenumeron ja määrän ilmoittaminen "Muokkaa riviä" -painike Käyttäjä voi tällä painikkeella muokata arvioon luotuja rivejä, joko osaa koskevaa riviä tai huoltomenetelmää koskevaa riviä. Napsauta "Muokkaa riviä", seuraava ikkuna tulee näyttöön (kuva 4). Kuva 4: Arvion yhden rivin muuttaminen Voit yleensä muokata kaikkia annettuja tietoja. Asiakirjojen sisältämää tietoa ei voi kuitenkaan muokata. Esim: määritellyt toimenpiteet, tunnettujen osien hinta hinnastossa jne. "Poista rivi" -painike Käyttäjä voi tällä painikkeella poistaa valitsemansa rivin. Valitse rivi arviosta ja napsauta "Poista rivi" -painiketta, näyttöön tulee viesti (kuva 5). Kuva 5: Rivin poisto

85 Vahvista rivin poistaminen. "Syötä kood. ohjeajat"-painike Käyttäjä voi tällä painikkeella lisätä arvioon ohjeajan hakematta sitä ohjeaikaluettelosta. Napsauta "Syötä kood. h.aika" -painiketta, seuraava valintaikkuna tulee näyttöön (kuva 6). Kuva 6: Ohjeaikakoodin syöttäminen Syötä ohjeaikakoodi ja vahvista. "Syötä ei-kood. ha"-painike Tätä menetelmää ei käytetä kuin niissä maissa, joissa teknisyyden taso - kriteeri on käytössä. Tällä painikkeella pääset näyttöön, jossa voit: - Luoda huoltotoimenpiteitä, joita ei ole RENAULT-luettelossa. - Tallentaa toimenpiteet ja käyttää niitä uudelleen myöhemmin. Napsauta "Syötä ei-kood. ha" -painiketta, määrittelemättömien huoltotoimenpiteiden asiakirjanäyttö ilmestyy ruudulle (kuva 7).

86 Kuva 7: Määrittelemättömän huoltotoimenpiteen luonti Määrittelemättömän huoltotoimenpiteen luominen Käyttäjä määrittelee muutamia kriteerejä luodakseen määrittelemättömän huoltotoimenpiteen. Käyttäjä täyttää ajan mukaan määriteltyihin toimenpiteisiin: - teknisen alueen (mekaniikka, kori tai maalaus). - laitteen (tiedot muuttuvat teknisen alan mukaan). - teknisyyden tason, vain tietyissä maissa (tavallinen, korkea, hyvin korkea teknisyys). Käyttäjä valitsee kiinteähintaisille toimenpiteille: - kiinteän hinnan, joka on samalla tasolla kuin teknisissä tiedoissa DIALOGYS määrittelee automaattisesti näiden kriteerien perusteella toimenpiteen numeron. Käyttäjän tulee seuraavaksi syöttää toimenpiteen tiedot: - Napsauta kohtaa "tiedot". - Syötä toimenpiteen tiedot ja vahvista.

87 Syötä seuraavaksi kiinteähintaisten toimenpiteiden kestoaika ja kokonaishinta: - Napsauta kohtaa "kestoaika" ja näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 8). Kuva 8: Ohjeajan syöttäminen - Syötä ohjeaika ja vahvista (ajan yksikkö on desimaaleina, 1 h 30 min kirjoitetaan 1,5). - Napsauta kohtaa "Veroton hinta" (ainoastaan kiinteähintaisille toimenpiteille), näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 9). Kuva 9: Verottoman hinnan syöttäminen kiinteähintaisille toimenpiteille - Syötä veroton hinta kiinteähintaisiin toimenpiteisiin. Määrittelemättömän huoltotoimenpiteen syöttö arvioon Valittuasi tai luotuasi määrittelemättömän huoltotoimenpiteen napsauta "Siirrä arvioon" - painiketta. Näin siirrät toimenpiteen arvioon. Kun olet siirtänyt toimenpiteen arvioon, se ei häviä näytöltä ennen kuin olet tallentanut sen. Tehdäksesi tallennuksen, napsauta kohtaa "Otsikko", syötä kenttä ja napsauta "Tallenna" - painiketta. Napsauta "Tyhjennä" -painiketta ja toimenpide häviää näytöstä.

88 Tallennetun määrittelemättömän huoltotoimenpiteen uudelleenhaku Maissa, joissa käytetään erilaisia teknisyyden tasoja. Voit tehdä näytettävien toimenpiteiden lajittelun samoilla painikkeilla, joilla määrittelet toimenpidekoodin. - Jos esimerkiksi haluat näyttää peltiosia koskevan koritoimenpideluettelon, toimi seuraavasti (kuva 10). Kuva 10: Peltiosien toimenpideluettelon katsominen Napsauta painiketta "Toimenpideluettelo" valinta" -ikkuna tulee näyttöön (kuva 11)., "Määrittelemättömän ohjeajan Dialogys ehdottaa luetteloa kaikista tallennetuista toimenpiteistä 4XXX (kuva 11). Kuva 11: Tallennettujen peltiosien toimenpiteiden luettelo - - Jos haluat näyttää teknisyydeltään normaalit korin toimenpiteet, toimi seuraavasti (kuva 12).

89 Kuva 12: Teknisyydeltään normaalien koritoimenpiteiden luettelon katsominen Napsauta "Toimenpideluettelo"-painiketta valinta" -ikkuna tulee näyttöön (kuva 13)., "Määrittelemättömän ohjeajan Kuva 13: Teknisyydeltään normaalien koritoimenpiteiden luettelo Dialogys näyttää tällöin luettelon kaikista tallennetuista toimenpiteistä X999 (kuva 13).

90 Maissa, joissa ei käytetä erilaisia teknisyyden tasoja. - Jos haluat näyttää koritoimenpiteiden luettelon, toimi seuraavasti (kuva 14). Kuva 14: Koritoimenpideluettelon katsominen Napsauta "Toimenpideluettelo"-painiketta, "Määrittelemättömän ohjeajan valinta" -ikkuna tulee näyttöön (kuva 15). Dialogys näyttää luettelon kaikista tallennetuista toimenpiteistä XXXX (kuva 15). Kuva 15: Koritoimenpiteiden luettelo - Esimerkiksi jos haluat näyttää peltiosia koskevan koritoimenpiteiden luettelon, toimi seuraavasti (kuva 16). Kuva 16: Peltiosien toimenpideluettelon katsominen Napsauta "Toimenpidelista"-painiketta, "Määrittelemättömän Ohjeajan valinta" -ikkuna tulee näyttöön (kuva 17).

91 Kuva 17: Peltiosien toimenpiteiden luettelo Dialogys näyttää luettelon kaikista tallennetuista toimenpiteistä 4XXX (kuva 17). - Kun olet valinnut hakualan (mekaniikka, kori jne.), valitse tarvitsemasi toimenpide luettelosta ja vahvista se. Toimenpide näkyy näytössä (kuva 18) ja voit siirtää sen arvioon. Kuva 18: Valitun toimenpiteen näyttö Tallennetun määrittelemättömän huoltotoimenpiteen muokkaus - Kun tallennat toimenpiteet, Dialogys osoittaa sille yksilöllisen avaimen. Tämä avain sisältää toimenpidekoodin ja otsikon (0999, 4888 jne.). - Kun haluat muokata tallennettua toimenpidettä, etsi se, tee muutokset ja napsauta "Tallenna muutokset" -painiketta. - Jos avainta ei ole muokattu, Dialogys ehdottaa, että aikaisempi toimenpide korvataan tallennettavalla toimenpiteellä. - Jos avainta on muokattu, Dialogys tallentaa kokonaan uuden toimenpiteen. Jos et halua säästää aikaisempaa, poista se. Tallennetun määrittelemättömän huoltotoimenpiteen poistaminen Napsauta "Poista"-painiketta määrittelemättömän Ohjeajan ikkunassa.

92 Toimenpiteen poistaminen Napsauta "Tyhjennä"-painiketta "Toimenpidettä ei ole määritetty käsikirjassa" -ikkunassa. Huom: sovellukseen voidaan tallentaa vain 200 määrittelemätöntä toimenpidettä. "Siirrä kaikki huollon hyväksyntään" -painike Käyttäjä voi tällä painikkeella siirtää arvion sisältämät osat ja tuotteet huollon hyväksyntään. Napsauta "Siir. k. h. hyväksyntään" -painiketta arvion vasemmassa alareunassa. Jos asiakas hyväksyy arvion esittämän auton korjauksen, sinun ei tarvitse syöttää osia enää uudelleen huollon hyväksyntään, kun käytät tätä käskyä.

93 Arvion laskennan tulos Laskennan jälkeen Dialogys esittelee arvion kolmessa osassa, jotka se erottelee välisummien avulla (kuva 19). Ensimmäiseen osaan kuuluvat kaikki varaosat, toiseen (kiinteähintainen) toimenpide ja kolmanteen sekalaiset tuotteet. Löydät kolmannesta osasta: - arvioon täytetyt tuotteet - pientarvikkeita koskevan rivin - maalauksen tarveaineita koskevan rivin Huomio: arviossa tuotteet on eroteltava varaosista. Tuotteiden hintaa ei saa nimittäin huomioida pientarvikkeiden laskennassa. Arvion alaosassa käyttäjä näkee veroprosentin mukaan eriteltyinä: - verottoman bruttohinnan - verottoman nettohinnan - verot - T.T.C-hinnan. Dialogys antaa nämä neljä hintaa myös arvion kokonaishinnalle. Kuva 19: Esimerkki arviosta

94 Huollon hyväksyntä

95 HUOLLON HYVÄKSYNNÄN KÄYTTÖ Huollon hyväksynnän valinta Voit valita näytössä vasemmalla sijaitsevalla "Huollon hyväksyntä"-painikkeella jo luodun huollon hyväksynnän (tai luoda uuden huollon hyväksynnän, katso seuraava luku). Jos painikkeen viereinen alue on tyhjä, yhtään huollon hyväksyntää ei ole vielä valittu. Muussa tapauksessa kohdassa on valitun huollon hyväksynnän viite. Kun haluat valita huollon hyväksynnän, napsauta kohtaa. Näyttöön tulee "Huollon hyväksynnän valinta" -ikkuna (kuva 1). Kuva 1: Huollon hyväksynnän valinta luettelosta Saat näkyviin tähän ikkunaan luettelon jo luoduista tositteista asiakas-/autokansiosta, joka on täytetty tunnistetiedostossa. Saat näkyviin oletusarvona vahvistamattomien hyväksyntöjen luettelon Jos haluat näkyviin vahvistettujen hyväksyntöjen luettelon, napsauta "Vahvistetut"-painiketta Näitä hyväksyntöjä voi ainoastaan tarkastella.

96 Jokaiseen luettelon hyväksyntään on määritelty seuraavat tiedot: Huollon hyväksynnän numero: sovelluksen antama huollon hyväksynnän numero. Tila: jos sarakkeessa on tähti (*), hyväksyntä on vahvistettu. Korjausjärjestyksen numero: korjausjärjestyksen tai laskun numero (jos syötetty huollon hyväksyntään). Auto: auton rekisteritunnus (jos syötetty tunnistelomakkeelle). Asiakas: asiakkaan nimi (jos syötetty tunnistelomakkeelle). Tili: asiakastilin numero (jos syötetty tunnistelomakkeelle). Päivä: huollon hyväksynnän luontipäivämäärä ja -kellonaika. "Huollon hyväksyntä"-painikkeen alueeseen voit merkitä huollon hyväksynnän tilan: - vinoneliö huollon hyväksynnän numeron ja auton rekisterinumeron välissä tarkoittaa, ettei hyväksyntää ole vahvistettu. - tähti huollon hyväksynnän numeron ja auton rekisterinumeron välissä tarkoittaa, että hyväksyntä on vahvistettu. Huollon hyväksynnän luominen Kun haluat luoda uuden huollon hyväksynnän avoinna olevaan asiakirjaan, napsauta "Luo"- painiketta huollon hyväksynnän valintaikkunan alaosassa (vrt. kuva 1). Uusi huollon hyväksyntä valitaan automaattisesti.

97 Huollon hyväksynnän näyttäminen Napsauta "Huollon hyväksyntä"-painiketta kun haluat nähdä valitun huollon hyväksynnän (kuva 2). Kuva 2: Huollon hyväksynnän näyttö Rekisteritunnus: alueella näkyy auton rekisteritunnus (jos syötetty tunnistelomakkeelle). Korjausjärjestyksen numero: tätä kohtaa napsauttamalla näyttöön tulee valintaikkuna. Syötä korjausjärjestys- tai laskunumero ja vahvista (kuva 3). Kuva 3: Syötä asiakirjan numero Hyväksynnän numero: tällä alueella näkyy sovelluksen antama huollon hyväksynnän numero. Asiakkaan viitenumero: tätä kohtaa napsauttamalla näyttöön tulee valintaikkuna. Syötä viite tai muokkaa sitä (kuva 4).

98 Kuva 4: Omat merkinnät Tilausnumero: tätä kohtaa napsauttamalla näyttöön tulee valintaikkuna. Syötä tilausnumero tai muokkaa sitä ja vahvista (kuva 5). Kuva 5: Syötä tilauslomakkeen numero Kirjausalue: napsauta tekstialuetta. Täytä huollon hyväksyntään tuleva teksti ja vahvista. Poikkeamien ehdot: tähti tällä alueella tarkoittaa kiireellisyysastetta. - 0: VOR (Vehicle On Road) - 1: Kiireellisyys 1 (osan toimitus 24 h aikana) - 2: Kiireellisyys 2 (osan toimitus enintään kahden viikon aikana) Käyttäjä: tässä kohdassa näkyy henkilö, joka on vahvistanut huollon hyväksynnän, jos säätimessä on valittu salasanojen käyttö. Valmistusyksikkö: napsauta tekstialuetta. Näyttöön tulee valintaikkuna. Syötä valmistusyksikön numero ja vahvista (kuva 6). Kuva 6: Syötä valmistusyksikön koodi tai työtoverin numero Asiakkaan tilin numero: tässä kohdassa näkyy tunnistelomakkeelta peräisin oleva asiakkaan tilin numero. Sitä ei voi muokata huollon hyväksynnässä.

99 Asiakasalue: tässä kohdassa näkyvät tunnistelomakkeelta peräisin olevat asiakkaan yhteystiedot. Niitä ei voi muokata huollon hyväksynnässä. Lokero: kohta ei ole käytössä ohjelmiston erillisversiossa. (Käytössä ainoastaan niissä liikkeissä, joiden versiossa on reaaliaikainen yhteys hallintajärjestelmään). Viitenumero: osan viitenumero. Nimi: osan tiedot. Pyydetty määrä: osan pyydetty määrä. Kulujen jako: tähän kohtaan voi syöttää kulujen jakoa kuvaavan merkinnän (esim. P=maksullinen, R=takuu jne.). Rivinumero: rivin numero huollon hyväksynnässä. Veroton kappalehinta: osan veroton kappalehinta. Tilausmerkintä: tähän kohtaan voi syöttää merkinnän, jonka avulla voi seurata osien tilausta. Jos käyttäjä ei määrittele tätä kohtaa, sovellus näyttää numeron tilauslomakkeelle, jonne osa on siirretty. Kun huollon hyväksyntä -ikkuna on avoinna, voit täyttää siihen viitteitä ja siirtää ne hyväksyntään. Tehdäksesi tämän, napsauta "Syötä viite" -painiketta vasemmalla, näyttöön tulee valintaikkuna (Kuva 7). Kuva 7: Syötä viitenumero ja määrä Syötä viite ja hyväksy. Dialogys näyttää osan ikkunan, jossa voit säädellä määrää ja josta voit siirtää osan asiakirjaan. Jos viitteitä on useita ja haluat hypätä osan ikkunan yli, voit syöttää halutun määrän, ja tilausmerkinnän, viitteen perään. Dialogys siirtää osan suoraan huollon hyväksyntään ja näyttää tyhjän ikkunan, jonne voit syöttää seuraavat tiedot.

100 Kun olet syöttänyt osat huollon hyväksyntään, voit: Muokata rivejä Valitse muokattava rivi ja napsauta "Muokkaa riviä" -painiketta ilmestyy näyttöön (kuva 8)., seuraava ikkuna Kuva 8: Muuta huollon hyväksynnän riviä Tee muutokset ja hyväksy Poistaa rivejä Valitse poistettava rivi ja napsauta "Poista rivi -painiketta vahvistuspyyntö. Hyväksy poistettavat rivit.. Näyttöön ilmestyy Vahvistaa huollon hyväksynnän Kun olet siirtänyt tarvittavat osat huollon hyväksyntään, voit vahvistaa sen. Napsauta "Vahvista. Vahvistettua huollon hyväksyntää ei voi muokata ja se säilyy muistissa niin kauan, kuin olet määritellyt ne määrityksessä (katso luku Määritykset). Voit lajitella osarivit nousevaan järjestykseen seuraavia alueita napsauttamalla: "Viitenumerot", "Kiireellisyysasteet" ja "Tilausmerkintä". Kun huollon hyväksyntä -ikkuna on avoinna, voit luoda tilauslomakkeen. Tehdäksesi tämän napsauta "Tilauslomake"-painiketta (Katso luku Tilauslomake). Valitse huollon hyväksynnästä yksi tai useampia rivejä ja siirrä ne tilauslomakkeeseen napsauttamalla kohtaa "Siirrä rivit" (Katso luku Tilauslomake).

101 Napsauta painiketta "Mene tilauslomak.", jolla pääset siihen nopeasti. Huollon hyväksynnän tulostaminen Napsauta "Tulosta -painiketta.. Näyttöön tulee ikkuna (kuva 9). Kuva 9: Yhteenvetoikkuna Voit tulostaa hyväksynnän vaikka sitä ei ole vielä hyväksytty. Jokaisen lomakkeen sivun yläreunaan ilmestyy viesti: Viesti: DOKUMENTTIA LAADITAAN. Voit muokata hyväksytyn tilauslomakkeen kopiota. Käytössä oleva vahvistus

102 Tunnistetiedostossa on painike "Käyt. ol. vahv.", napsauttamalla sitä saat näkyviin luettelon kaikista niistä vahvistamattomista avoimista vahvistuksista, jotka ovat saatavilla Dialogysissä. Esimerkki: aiemmin avatun huollon hyväksynnän käyttö uudelleen: - napsauta kohtaa "Käyt. ol. vahv." tunnistenäytössä. Vahvistamattomien huollon hyväksyntöjen luettelo tulee näyttöön (kuva 10). Kuva 10: Vahvistamattomien huollon hyväksyntien luettelo - Valitse huollon hyväksyntä ja vahvista. Vastaava asiakas on määritelty tunnistetiedostossa. - Napsauta "Huollon hyväksyntä"-painiketta ja saat näkyviin valitun käytössä olevan huollon hyväksynnän. Vähintään yhden osan sisältävä vahvistamaton huollon hyväksyntä säilyy niin kauan, kuin olet määrityksessä määritellyt. Tyhjä (ilman osia oleva) vahvistamaton huollon hyväksyntä poistuu yön aikana.

103 Tilauslomake

104 TILAUSLOMAKKEEN KÄYTTÖ Suorita seuraavat toimenpiteet kerran DIALOGYSin asentamisen jälkeen, jotta voit käyttää "Tilauslomake"-toimintoa. Liikettänne vastaavan asiakkaan luominen tunnistetiedostoon (Kuva 1). Kuva 1: Syötä liikkeenne nimi ja tilin numero Määrittele liikkeenne tilin numero tunnistelomakkeelle. Tilin numeron pitää olla sama, jonka olet syöttänyt määrityksessä, liikkeen tilin numero -kohtaan. Kuvatut toimenpiteet ovat välttämättömiä tilauslomakkeiden luomiseen, ne suoritetaan vain kerran DIALOGYSin asennuksen yhteydessä.

105 Tilauslomakkeen luominen ja määrittely - jollekin asiakkaalle luodusta "Huollon hyväksynnästä" (vrt. Huollon hyväksyntä) valitsemalla yksi tai useampi osarivi, jonka haluat siirtää tilauslomakkeeseen (kuva 2). Kuva 2: Tilauslomakkeeseen siirrettävien rivien valitseminen - Napsauta kohtaa "Tilauslomake" luodaksesi tai valitaksesi tilauslomakkeen.. - Näyttöön tulee tilauslomakkeen valintaikkuna (kuva 3). Kuva 3: Tilauslomakkeen luonti tai valinta - Jos käytät olemassa olevaa tilauslomaketta, valitse se esitetystä luettelosta ja hyväksy. Tilauslomakkeen numero ilmestyy kohtaan "Tilauslomake". - Jos haluat luoda uuden tilauslomakkeen, napsauta "Luo"-painiketta. Tilauslomakkeen numero ilmestyy kohtaan "Tilauslomakkeen numero". - Kun haluat siirtää valitut rivit tilauslomakkeeseen, napsauta "Siirrä rivit" - painiketta tilauslomake-ikkunassa.

106 Huom: - Rivit, jotka halutaan siirtää tilauslomakkeeseen, voidaan valita huollon hyväksynnästä ennen tilauslomakkeen luontia tai sen luonnin jälkeen. - Huollon hyväksynnän kohdassa "Tilausmerkintä" tilauslomakkeeseen siirretyillä riveillä on numero, jonka edessä on nuoli (esim. # 3). Tämä on tilauslomakkeen numero. Nuoli tarkoittaa tässä tapauksessa, että osa on siirretty tilauslomakkeeseen (kuva 4). Kuva 4: Huollon hyväksyntä - Jos olet täyttänyt kohdan "Tilausmerkintä" ennen kuin siirrät rivin, tieto säilytetään. - Napsauta kohtaa "Mene tilauslomakkeeseen". - Tilauslomakkeen kohdassa "Tilausmerkintä" huollon hyväksynnästä siirretyillä riveillä on numero, jonka edessä on nuoli (esim. $ 2). Tämä on huollon hyväksynnän numero. Nuoli tarkoittaa tässä tapauksessa, että osa on siirretty tästä kohdasta (Kuva 5). Kuva 5: Tilauslomake - Jos olet täyttänyt kohdan "Tilausmerkintä" ennen kuin siirrät rivin, tieto säilytetään. Tilauslomake, jossa ei ole yhtään osaa, poistetaan seuraavana päivänä. - Tilauslomakkeen painike "Palaa huollon hyväksyntään" löytyy ainoastaan tästä ikkunasta. Jos olet päätynyt tilauslomakkeeseen huollon hyväksynnän kautta, voit palata siihen painikkeella.

107 Tilauslomakkeen tulostus Napsauta "Tulosta"-painiketta. Näyttöön tulee ikkuna (kuva 6). Kuva 6: Yhteenvetoikkuna Voit tulostaa hyväksynnän vaikka sitä ei ole vielä hyväksytty. Jokaisen lomakkeen sivun yläreunaan ilmestyy viesti: Viesti: DOKUMENTTIA LAADITAAN. Voit muokata hyväksytyn tilauslomakkeen kopiota.

108 Yleiset viitteet

109 YLEISTEN VIITTEIDEN VALIKON KÄYTTÖ "Yleiset viitteet" -ikkuna" Napsauta painiketta viitteet" (kuva 1). Dialogysin työkalurivillä ja näyttöön ilmestyy ikkuna "Yleiset Kuva 1: Yleisten viitteiden ikkuna Yleisten viitteiden luetteloa hallinnoidaan tämän ikkunan painikkeilla ja kuvakkeilla.

110 Viitteen lisääminen - Napsauta "Lisää"-painiketta yleisten viitteiden ikkunassa. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 2). Kuva 2: Syötä osan tiedot ja viitenumero - Syötä osan tiedot ja viite, hyväksy. Osa tallentuu yleisten viitteiden luetteloon. Viitteen muokkaaminen - Napsauta muokattavaa riviä yleisten viitteiden luettelossa ja napsauta "Muokkaa"-painiketta. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 3). Kuva 3: Viitenumeron muuttaminen - Muokkaa haluamaasi riviä ja hyväksy.

111 Viitteen poistaminen - Valitse poistettava rivi yleisten viitteiden luettelosta ja napsauta "Poista"-painiketta. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 4). Kuva 4: Viitenumeron poistaminen - Vahvista rivin poistaminen napsauttamalla "Poista". Viitteen paikantaminen - Syötä näppäimistön avulla tai valitse luettelosta yleinen viite, jonka käyttötavan tiedät. Napsauta "Paikanna..." -painiketta. Dialogys näyttää mallit, joiden varaosakirjoista viite löytyy (kuva 5). Kuva 5: Osan asennuksen vastaavuus - Napsauta "Ok" kun olet tutustunut asiakirjaan. "Lopetetut automallit" -CD-romin malleja ei huomioida tässä toiminnossa.

112 Viitteen tiedustelu Valitse tiedusteltava rivi yleisten viitteiden luettelosta ja napsauta "Tiedust." (katso kuva 1), valitun viitteen osan tiedot ilmestyvät näytölle (kuva 6). Kuva 6: Osatietoikkuna Jos tiedät viitteen, voit syöttää sen näppäimistön avulla (kohtaan "Näppäimistön viite" ). Napsauta "Tiedust."-painiketta ja syötetyn viitteen osan tiedot ilmestyvät näytölle. Viitteen siirtäminen asiakirjaan Kun haluat siirtää viitteet suoraan huollon hyväksyntään tai arvioon katsomatta osan tietoja, valitse siirrettävä rivi yleisten viitteiden ikkunasta: - kun haluat valita viitteen, napsauta vastaavaa riviä. - kun haluat valita useampia viitteitä, pidä "Shift" tai "Control" -painike alhaalla (sekä MAC että PC) ja napsauta valittavia viitteitä. Voit säädellä määrää napsauttamalla nuolikuviota. Jos olet valinnut useampia viitteitä, määrä on sama.

113 Napsauta "Huollon hyväksyntä" tai "Arvio"-painiketta siirtääksesi rivit haluamaasi asiakirjaan. Yleisten viitteiden lajittelu Voit lajitella "Yleiset viitteet" -ikkunan osaluettelon joko viitenumeron tai tietojen (nimikkeen) perusteella. Huomio: yleisiä viitteitä voi olla enintään 500 kappaletta.

114 Sekalaiset tuotteet

115 ETUSIVU Käytössä on seuraavat seitsemän ryhmää: "Voiteluaineet ja muut nesteet" "Renkaat" "Akut" "Maalauksen tarveaineet" "Lisävarusteet" : "Muut"-ryhmä (ruuvit, sokat jne.) "Tarkastukset" Erityiseen "Tarkastukset"-ryhmään voit määritellä ja tallentaa ne tuotteet ja osat, joita tarvitset malliston autojen määräaikaistarkistuksissa. SEKALAISET TUOTTEET -IKKUNAN TOIMINTA Napsauta "Sekalaiset tuotteet" -painiketta Dialogysin työkalurivillä. Seuraava ikkuna tulee näyttöön (kuva 1).

116 Kuva 1: Sekalaisten tuotteiden kirjaaminen Sekalaiset tuotteet -asiakirjaa hallinnoidaan tämän ikkunan painikkeillla ja kuvakkeilla. Merkin luominen - Valitse ensin ryhmä. Napsauta valitsemaasi ryhmää (öljy, rengas jne.). Napsauta "merkit"- näppäintä (vasen sarake "Sekalaiset tuotteet" -ikkunassa). Näppäimen ympärillä on harmaa kehys. - Napsauta "Lisää"-painiketta, näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 2). Kuva 2: Merkin syöttäminen - Syötä merkki (Michelin, Elf jne.) ja hyväksy. Valintasi otetaan huomioon merkkiluettelossa (vasen sarake "Sekalaiset tuotteet" -ikkunassa). Merkin muokkaaminen Valitse tuoteryhmä ja -merkki. Napsauta "Muokkaa..." -painiketta (katso kuva 1). Näyttöön tulee samanlainen valintaikkuna kuin kuvassa 2. Muokkaa merkkiä ja hyväksy.

117 Merkin poistaminen - Valitse ryhmä ja merkki, napsauta sen jälkeen poistettavaa merkkiä "Sekalaiset tuotteet" - ikkunassa. Napsauta "Poista"-painiketta. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 3). Kuva 3: Merkin poistaminen - Vahvista napsauttamalla "Poista" HUOMIO: merkin poistaminen poistaa myös vastaavat osarivit. Tuote- tai osarivin lisääminen - Valitse merkki ja napsauta tuotteen näppäintä (oikea näppäin "Sekalaiset tuotteet" -ikkunassa) valitaksesi tuotteen. Näppäimen ympärillä on harmaa kehys (kuva 4). Kuva 4: Tuotenäppäimen valinta napsauttamalla - Napsauta tämän jälkeen "Lisää"-painiketta. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 5).

118 Kuva 5: Osan tietojen syöttäminen Käyttäjän pitää syöttää seuraavia tietoja: Osan tai tuotteen valitseminen Tässä valintaikkunassa voit määritellä lisäätkö tuotteen vai osan. Näin arviossa voidaan suorittaa näiden osien oikea erittely (katso Arvio-luku). Oletusarvona on tuote-vaihtoehto. Koska käyttäjä erottelee tuotteet ja osat, osan tai tuotteen tunnisteen syöttämiseen käytetään yhtä ja samaa kohtaa: kohtaa "Viitenumero". "Sekalaiset tuotteet"-ikkunassa voit merkitä osat tai tuotteet erityisellä kuvakkeella. Osa tai tuote hintatiedostossa Osat Tuotteet Sovellus pyytää käyttäjää määrittelemään, onko osa tai tuote hintatiedostossa (Oletusarvona se on hintatiedostossa). Jos osa tai tuote on hintatiedostossa, se on merkitty seuraavalla kuvakkeella "Sekalaiset tuotteet" -ikkunassa: Jos osa tai tuote on hintatiedostossa, Dialogys tiedustelee kansiosta hinnan ja verokoodin. Siinä tapauksessa käyttäjä täyttää ainoastaan kohdat:

119 - Tiedot - Viite Jos tuotetta tai osaa ei ole hintatiedostossa, käyttäjä täyttää kohdat: - Tiedot - Viite - Yksikköhinta - Verokoodi Tietojen määrittely - Määrittele tähän kohtaan tiedot, joita tarvitset tunnistaaksesi osan tai tuotteen nopeasti. - Jos osalla tai tuotteella on erilaiset tiedot hintatiedostossa, nämä tiedot näkyvät myös huollon hyväksynnässä ja arviossa. Viitteen määrittely Viite voi olla Renault'n tai muun toimittajan. Se voi sisältää numeroita ja kirjaimia enintään kymmenen. Verokoodin määrittely Dialogys esittää säätimeen määriteltyjen verokoodien luettelon. Voit valita tarvittavan koodin tästä luettelosta (sitä ei ole osan kansiossa). Määrän määrittely Osan tai tuotteen määrää ei voi määritellä, ellei osa tai tuote kuulu "Tarkastukset"-ryhmään. Huomio: osien ja tuotteiden luettelossa voi olla enintään 400 riviä. Tuote- tai osarivin muokkaaminen - Valitse ryhmä ja merkki. Valitse muokattava rivi tuote- ja osaluettelosta ja napsauta "Muokkaa..." -painiketta (katso kuva 1). - Näyttöön tulee valintaikkuna. Muokkaa haluamaasi riviä ja hyväksy. Tuote- tai osarivin poistaminen - Valitse poistettava rivi. - Napsauta "Poista"-painiketta, näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 6).

120 - Vahvista napsauttamalla "Poista" Kuva 6: Osarivin poistaminen Tiedustele, tunteeko hintatiedosto tuote- tai osariviä Valitse osa- tai tuoterivi "Sekalaiset tuotteet" -ikkunassa. Napsauta "Tiedust." -painiketta (katso kuva 1). Vastaava "Osan tiedot" -kansio tulee näyttöön (kuva 7). Kuva 7: Osan tiedot Voit tiedustella ainoastaan hintatiedostossa olevia osia tai tuotteita. Osan tai tuotteen siirtäminen asiakirjaan Valitse siirrettävä rivi "Sekalaiset tuotteet" -ikkunan luettelosta (kuva 8). Voit valita useita rivejä "Sekalaiset tuotteet" -ikkunassa. Kun haluat valita useita rivejä, pidä "Shift" tai "Control" -painike alhaalla (sekä MAC että PC).

121 Kuva 8: Muut tuotteet Kun haluat siirtää rivin asiakirjaan, napsauta valintasi mukaan joko "arvio" tai "huollon hyväksyntä". "TARKASTUKSET"-RYHMÄN ERITYISPIIRTEET Tarkastukset-kuvake sijaitsee "Sekalaiset tuotteet" -ikkunan oikeassa yläreunassa. "Tarkastukset"-ryhmässä on kaksi erityispiirrettä: Määrän syöttäminen jokaiseen tuote- tai osariviin Voit vaikuttaa määrään ainoastaan tässä ryhmässä, tuotteen tai osan määrittelyn yhteydessä (kuva 9). Kuva 9: Viitenumeron ja määrän lisääminen

122 Näin voit tässä ryhmässä määritellä käytetyn viitteen ja määrän. Määrä näkyy oikeassa sarakkeessa. Tarkastuksen valinta Kun valitset tarkastuksen "Sekalaiset tuotteet" -ikkunan vasemmalla olevasta alueesta, saat näkyviin luettelon sen sisältämistä osista tai tuotteista (kuva 10). Kuva 10: Tarkastukseen kuuluvat osat Nämä tuotteet tai osat on valittu ennakolta. Määrä on jo määritelty ja voit napsauttaa "Arvio" tai "Huollon hyväksyntä"-painiketta siirtääksesi tarkastuksen osan kyseiseen asiakirjaan. Jos et halua siirtää tiettyjä tuotteita asiakirjaan, napsauta jokaisen tarpeettoman rivin kohdalla ja pidä "Apple" tai "Control" -painike samanaikaisesti alhaalla (sekä MAC että PC). "SEKALAISET TUOTTEET" -IKKUNAN SISÄLLÖN TULOSTAMINEN - Valitse ryhmä ja napsauta, näyttöön tulee tulostuksen valintaikkuna (kuva 11). Kuva 11: Tulostusvaihtoehdot Oletusarvona Dialogys valitsee ensimmäisen vaihtoehdon. - Kun käytät ensimmäistä vaihtoehtoa, valitse tuoteryhmä. Vahvista napsauttamalla "Ok" ja saat näkyviin luettelon kaikista tähän ryhmään kuuluvista merkeistä ja osista.

123 - Kun käytät toista vaihtoehtoa, valitse ensin ryhmä ja sitten merkki. Napsauta sitten "Ok" ja saat näkyviin luettelon kaikista valitun merkin osista. Voit vaihtaa Dialogysin ennalta valitsemat osat napsauttamalla tarvitsemaasi vaihtoehtoa. SALASANAN KÄYTTÖ Voit asettaa "Sekalaiset tuotteet" -ikkunan muokkaamiseen salasanan. Salasana täytyy määritellä ennakolta määritykseen (katso luku - Määritykset). Tämän jälkeen napsauta kuvaketta valintaikkuna (kuva 12). "Sekalaiset tuotteet" -ikkunassa, näyttöön tulee Kuva 11: Salasanan syöttäminen Syötä määritykseen määritelty salasana ja vahvista. LAJITTELU "SEKALAISET TUOTTEET" -IKKUNASSA Voit lajitella "Sekalaiset tuotteet" -ikkunan osaluettelon. Napsauta sarakkeiden päässä olevia eri alueita lajitellaksesi luettelon: Tiedot: lajittele luettelo tietojen (nimikkeiden) mukaan aakkosjärjestykseen. Viitenumero: lajittele luettelo viitenumeroiden mukaan nousevaan järjestykseen. Kappalehinta: lajittele luettelo hintojen mukaan nousevaan järjestykseen. C.T: lajittele osat verokoodin mukaan.

124 Määritykset

125 ETUSIVU Käyttäjä voi määrittää määrityksessä tiettyjä parametriasetuksia, joita käytetään lähes kaikissa Dialogysin toiminnoissa ja erityisesti Arviossa, Huollon hyväksynnissä ja tietokantayhteydessä. Se näyttää tällaiselta: ja siinä on välilehdet Henkilökohtaiset asetukset, Työasema, Liike, Salasana, Verot, Tuntihinnat, Alennukset osille, Maalauksen tarveaineet, Pientarvikkeet ja Mat. uusiokäyttö.

126 SÄÄTIMEN KÄYTTÖ, VÄLILEHDET Henkilökohtaiset asetukset -välilehti Välilehden avulla määritellään työaseman konfigurointi: Erillinen / Yhdistetty asiakassovellus / Palvelin ja korjaamo / Pankki Työasema-välilehti "Toiminimi", "Osoite", "Puhelinnumero" ja "Faksinumero" -parametrit ovat liikkeen tietoja. Kuva 1: Määrityksen kenttien syöttäminen Syötetyt tiedot tallentuvat yhteyslomakkeen alareunaan. Suosittelemme täyttämään nämä kohdat (Kuvat 1 ja 2).

127 Kuva 2: Yhteyslomake Näytön vasemman laidan "Palauta"-painikkeella tyhjennetään seuraavien kenttien sisältö: "Toiminimi", "Osoite", "Puhelinnumero" ja "Faksinumero" Painikkeella "Tallenna" tallennetaan syötetyt tiedot. Liike-välilehti Välilehden avulla määritellään DMS-yhteyden ja maailman autotietokantayhteyden parametrit. DMS-yhteys Paikallisten parametrien määrittely Yhteydet maailman autotietokantaan ja muihin Maailman autotietokanta (BVM) Maailman autotietokannan avulla voidaan etsiä autoa sen VIN- tai rekisterinumeron perusteella sekä tarkastella sen teknisiä tietoja yhdellä napsautuksella. Maailman autotietokanta on tätä varten konfiguroitava etukäteen määrityksissä. Syötä määrityksen kohtaan "Asia" maailman autotietokantaan liittyvät kentät (kuva 3).

128 Kuva 3: Maailman autotietokannan konfigurointi Yhteyksiä GPS-Actis- ja NTI-palvelimiin voidaan testata kohdasta "Testaa NTI-yhteys" ja "Testaa ACTIS-yhteys". Salasana-välilehti Voit asettaa määrityksessä salasanan, jolla vähennät parametreja mahdollisesti muokkaavien henkilöiden määrää (Kuva 4). Kuva 4: Salasanan käyttö Syötä salasana, olet siitä itse vastuussa. Sovellus ei pyydä vahvistusta (kuva 5).

129 * salasanojen hallinnasta vastaa keskustoimipaikka tai sen tukipalvelut. Saat uuden salasanan ainoastaan näiltä tahoilta. Verot-välilehti Napsauta "Verot"-välilehteä. Näyttöön tulee verokoodien kirjausruutu. Tässä näytössä voit liittää hintaan erilaisia verokoodeja ja täyttää käytettäviä verokoodeja: - osat - Ohjeaika - maalauksen tarveaineet - pientarvikkeet - uusiokäyttö Näiden koodien avulla lasketaan arvion ALV. Veroprosenttien syöttäminen Valitse tarvitsemasi verokoodi, näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 6). Syötä veroaste ja hyväksy. Kuva 6: Veroprosenttien syöttäminen

130 Käytettävien verokoodien syöttäminen Valitse verokoodin rivi, näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 7). Kuva 7: Käytettävän verokoodin syöttäminen Syötä verokoodi ja hyväksy. Tuntihinnat-välilehti Napsauttamalla "Tuntihinnat"-välilehteä voit syöttää liikkeessänne voimassa olevat tuntihinnat näyttöön ilmestyvään ikkunaan (kuva 8). Kuva 8: "Tuntihinnat"-valikko

131 Alunperin ikkunassa on vain "Voimassa oleva asiakas" -ryhmä. Valitse määriteltävät tuntihinnat rivi kerrallaan (kuva 13). Kuva 13: Tuntihintojen määritys Jos käytät tiettyjen asiakkaiden suosimia tuntihintoja, voit luoda uusia asiakasryhmiä. Voit määritellä jokaiselle ryhmälle uusia tuntihintoja. Asiakasryhmän luonti Napsauta ryhmien luettelossa "Lisää"-painiketta (kuva 12), näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 14). Syötä ryhmän nimi ja hyväksy. Kuva 14: Asiakasryhmän lisäys Jos valitset luomasi uuden ryhmän, saat näkyviin määriteltävän tuntihintaluettelon. Määrittely tehdään yllämainitun mukaisesti. Kun haluat poistaa rivin tai muokata sitä, valitse rivi ja napsauta toimintopainiketta. Näyttöön tulee valintaikkuna, jossa voit poistaa valitun rivin tai muokata sitä. Tuntihintojen henkilökohtainen määritysmenetelmä Henkilökohtaisten tuntihintojen määrittämiseksi on ensin napsautettava kohtaa "Tuntihintojen määritys"määrityksen välilehdeltä "Menoerä". Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 15).

132 Kuva 15: Henkilökohtaisten tuntihintojen määritys Tämä menetelmä koskee vain maita, jotka eivät käytä tuntihintoja määritysperusteena: - Tekninen alue - Teknisyyden taso Verrattuna Renault-menetelmään tuntihintoja ei enää luokitella teknisen alueen tai teknisyyden mukaan vaan käyttäjä voi valita yhdeksästä eri tuntihinnasta, jotka hän määrittää itse yhdelle tai useammalle "Ohjeajat-koodiryhmälle". Tuntihintojen määritys Käyttäjän on tuntihintojen määrittämiseksi Ohjeaika-koodeille tarkasteltava välilehden "Tuntihinnat" -ikkunan alaosassa olevaa taulukkoa (ks. kuva 16). Kuva 16: Tuntihinnat Tämän taulukon jokaisen rivin avulla voidaan määrittää tuntihinta yhdelle Ohjeaika-koodiryhmälle.

133 Seuraava valintaikkuna saadaan näkyviin napsauttamalla painiketta "lisää" (kuva 17). Kuva 17: Tuntihinnan määritys Käyttäjä voi tässä valintaikkunassa määrittää Ohjeaika-koodiryhmän ja siihen liittyvän tuntihinnan. Käyttäjällä on tätä varten käytettävissään kolme perustetta: - Tekninen alue - Teknisyyden taso - Ohjeaika-koodinumero Esim. 1: Jos käyttäjä haluaa soveltaa tuntihintaa 1 kaikkiin mekaniikan koodeihin, hän valitsee: - Tekniseksi alueeksi mekaniikan - Kaikki teknisyysperusteet - XXXX kenttään "Ohjeaika-koodit" - 1 kenttään "näihin koodeihin sovellettavat määrät" Näin jokaisen mekaniikan Ohjeaika-koodin tuntihinnan numero on 1 numerosta ja teknisestä alasta riippumatta. Esim. 2: Jos käyttäjä haluaa soveltaa määrää 1 kaikkiin normaalin teknisyyden koodeihin, hän valitsee: - Kaikki tekniset alueet - Teknisyydeksi "normaali" - XXXX kenttään "Ohjeaika-koodit"

134 - 1 kenttään "näihin koodeihin sovellettavat määrät" Näin jokaisen normaalin teknisyyden Ohjeaika-koodin tuntihinta on 1 numerosta ja teknisestä alasta riippumatta. Esim. 3: Jos käyttäjä haluaa soveltaa määrää 1 mekaniikan koodeihin, jotka alkavat luvulla 2, hän valitsee: - Tekniseksi alueeksi mekaniikan - Kaikki teknisyyden tasot - 2XXXX kenttään "Ohjeaika-koodit" - 1 kenttään "näihin koodeihin sovellettavat määrät" Näin kaikkien mekaniikan koodien, jotka alkavat luvulla 2, tuntihinnaksi määritetään 1 teknisyyden tasosta riippumatta. Huom.: Ohjeaika-koodiryhmä voidaan määrittää koodien numeroilla käyttämällä merkkiä "X" yleismerkkinä. Esim.: 2XXX vastaa kaikkia koodeja, jotka alkavat luvulla 2. Tätä yleismerkkiä ei voida kuitenkaan käyttää miten tahansa. Yleismerkkien on oltava peräkkäisiä ja ne on keskitettävä oikealle. Esim: - Oikein: 2XXX, 31XX, 341X jne. - Väärin: X526, 23X5, XX25 jne. Sovellus luokittelee rivit taulukossa tarkimmin määritetystä rivistä yleisimpään. Sovellus selaa tämän periaatteen mukaisesti myös tämän jälkeen taulukkoa, kun se etsii Ohjeaika-koodille määritettyä tuntihintaa. Jotta voit varmistua siitä, että katat kaikki ohjeaikaluettelossa ehdotetut tekniset alueet/teknisyydet/koodinumerot suosittelemme, että määrität taulukossasi yhden hyvin yleisen rivin (kaikki tekniset alueet, kaikki teknisyysperusteet, kaikki koodinumerot), jolle määrität haluamasi tuntihinnan. Siten sovellus löytää viime kädessä tämän hyvin yleisen rivin ja pystyy määrittämään sille tuntihinnan, vaikka olet unohtanut määrittää tuntihinnan jollekin Ohjeaika-koodiryhmälle. Poista rivi tai muokkaa sitä valitsemalla rivi ja napsauttamalla yhtä painiketta. Näkyviin tulee valintaikkuna, jossa voit poistaa valintasi tai muokata sitä.

135 Alennus osille -välilehti Napsauta "Alennus osille"-välilehteä, näyttöön tulee ikkuna, jossa voit liittää osia koskevia alennuksia tiettyihin asiakasryhmiin (kuva 15). Kuva 15: Välilehti "Alennukset osille" Alennuskoodit vastaavat erilaisia varaosahintaluettelosta löytyviä alennuskoodeja. Valitse ryhmä, johon haluat liittää alennuksen. Valitse alennuskoodit rivi kerrallaan. Valintaikkuna tulee näyttöön (kuva 16). Kuva 16: Alennuskoodien syöttäminen Syötä tiettyä asiakasryhmää ja alennuskoodia vastaava alennusprosentti ja hyväksy.

136 Maalauksen tarveaineet -välilehti Napsauta "Maalauksen tarveaineet" -välilehteä. Välilehdessä voit määritellä miten laskutat maalauksen tarveaineista arviossa. Seuraava ikkuna tulee näyttöön (kuva 17). Kuva 17: Näyttö "Maalauksen tarveaineet" - Jos ruudussa "Sisällytä maalauksen tarveaineet huollon hintoihin" on rasti, se tarkoittaa, että maalauksen tuntihintoihin lisätään tarveaineiden kokonaishinta. Siinä tapauksessa maalauksen tarveaineita ei esitetä arviossa omalla rivillään. Jokaiselle maalaukselle ei tarvitse määritellä hintaa. - Jos sarakkeessa "Sisällytä maalauksen tarveaineet huollon hintoihin" ei ole rastia, se tarkoittaa, että määrittelet jokaiselle maalaukselle oman maalausten tarveaineiden hinnan. Siinä tapauksessa maalauksen tarveaineet esitetään arviossa omalla rivillään. Kun haluat määritellä maalauksen tarveaineiden hinnan, valitse eri maalaukset rivi kerrallaan. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 18). Kuva 18: Tuntihinnan syöttäminen Syötä tuntihinta ja hyväksy. Pienet osat -välilehti

137 Seuraavaa menetelmää käytetään niissä maissa, joissa sallitaan pientarvikkeiden osuuden laskeminen kiinteää perustaa käyttäen (prosenttiosuus tai hinta). Napsauta "Pienet tarvikkeet" -välilehteä. Välilehdessä voit määritellä miten laskutat pientarvikkeista arviossa. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 18). Kuva 18: Pientarvikkeet -välilehti Laskutus kiinteän hinnan mukaan Valitse painike "Laskutus kiinteän hinnan mukaan" ja napsauta kohtaa "Veroton kiinteä hinta", niin voit määrittää hinnan. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 19). Kuva 19: Laskutus kiinteän hinnan mukaan Syötä liikkeessä voimassa oleva kokonaishinta ja hyväksy. Kun käytät tätä menetelmää, tämä hinta laskutetaan automaattisesti, oli huoltotoimenpide mikä tahansa. Laskutus laskutusperusteen ja prosentin mukaan Napsauta "Laskutus laskutusperusteen ja prosentin mukaan" -painiketta.

138 Määrittele laskutusperuste, jonka mukaan haluat soveltaa tätä prosenttia, rastittamalla seuraavia sarakkeita: % Veroton huoltohinta % Osien veroton hinta % Maalauksen tarveaineiden veroton hinta % Kiinteähintaisten toimenpiteiden hinta Napsauta kohtaa "pienten tarvikkeiden prosentti", ja määrittele prosentti. Näyttöön tulee ikkuna (kuva 20). Kuva 20: Laskutus prosentin mukaan Syötä liikkeessä voimassa oleva pientarvikkeiden prosenttihinta ja hyväksy. Hinnan ylärajan käyttäminen Jos haluat käyttää hinnan ylärajaa, rastita kyseinen sarake. Napsauta verottoman hinnan ala- tai ylärajaa, näyttöön tulee ikkuna (kuva 21). Kuva 21: Hinnan ylärajan käyttö Syötä liikkeessä voimassa oleva veroton hinta ja hyväksy. Uusiokäyttö-välilehti Seuraavaa menetelmää käytetään niissä maissa, joissa uusiokäytön osuuden laskenta on sallittu kiinteällä perusteella (prosenttiosuus tai hinta).

139 Napsauta "Mat. uusiok."-painiketta ja määrittele osien uusiokäytön laskutus arviossa. Näyttöön tulee valintaikkuna (kuva 22). Kuva 22: Materiaalien uusiokäyttö -välilehti Laskutus kiinteän hinnan mukaan Napsauta "Laskutus kiinteän hinnan mukaan" -painiketta, ja napsauta sitten kohtaa "Veroton kiinteä hinta", näin pääset määrittelemään kokonaishinnan (kuva 23). Kuva 23: Laskutus kiinteän hinnan mukaan Syötä liikkeessä voimassa oleva veroton hinta ja hyväksy. Kun käytät tätä menetelmää, tämä hinta laskutetaan automaattisesti, oli huoltotoimenpide mikä tahansa. Laskutus laskutusperusteen ja prosentin mukaan Napsauta "Laskutus laskutusperusteen ja prosentin mukaan" -painiketta. Määrittele laskutusperuste, jonka perusteella prosenttia sovelletaan, rastittamalla seuraavia sarakkeita:

140 % Veroton huoltohinta % Osien veroton hinta % Maalauksen tarveaineiden veroton hinta % Kiinteähintaisten toimenpiteiden hinta % Pientarvikkeet Napsauta kohtaa "Materiaalien uusiokäytön laskutusprosentti" määritelläksesi tämän osuuden, näyttöön tulee ikkuna (kuva 24). Kuva 24: Laskutus prosentin mukaan Syötä liikkeessä voimassa oleva uusiokäytön laskutusprosentti ja hyväksy. Hinnan alarajan käyttäminen Jos haluat käyttää hinnan alarajaa, rastita sarake "Käytä alarajaa". Napsauta verottoman hinnan alarajaa, näyttöön tulee ikkuna (kuva 25). Kuva 25: Hinnan alarajan käyttö Syötä liikkeessä voimassa oleva verottoman hinnan alaraja ja hyväksy. Hinnan ylärajan käyttäminen Jos haluat käyttää hinnan ylärajaa, rastita sarake "Käytä ylärajaa". Napsauta verottoman hinnan ylärajaa, näyttöön tulee ikkuna (kuva 26).

141 Kuva 26: Hinnan ylärajan käyttö Syötä liikkeessä voimassa oleva verottoman hinnan yläraja ja hyväksy.

142 Yhteyslomake

143 ETUSIVU Voit laatia yhteyslomakkeen missä tahansa sovelluksen ikkunassa. Jos havaitset asiakirjoissa ongelmia, ota meihin yhteyttä. Kun lähetät lomakkeen DIALOGYS-tukeen, voimme hoitaa ongelman. Ongelmaan vastataan yhteyslomakkeen saapumisen jälkeen. Faksaa lomake siinä olevaan numeroon.

144 YHTEYSLOMAKKEEN KUVAUS Napsauta "Yht.tied."-painiketta näytön ylätyökalurivissä. Näyttöön tulee "Yhteyslomake"-ikkuna: Täytä yhteyslomake määrittelemällä kohtaamasi ongelman (yhteyslomakkeen yläosaan) ja anna puhelinnumerosi. Sovellus on täyttänyt automaattisesti muut tiedot etukäteen. Napsauta "Tulosta"-painiketta näytön vasemmassa työkalurivissä, näyttöön tulee tulostuksen valintaikkuna (ruutu on erilainen riippuen tulostimesta). Napsauta ikkunan "OK"-painiketta ja tulostus käynnistyy. Faksaa lomake siinä olevaan numeroon.

145 Motrio

146 ETUSIVU Motrioluettelo sisältää Renault-autojen osat, joita ei enää valmisteta sekä kilpailijoiden osat. DIALOGYS-sovellus määrittelee automaattisesti viitteen valitsemiesi auton teknisten tietojen perusteella. Jos viite löytyy hintatiedostosta, ohjelma antaa jokaiselle viitteelle merkinnät, hinnan ja CORTin, jotka löytyvät varaosa-ikkunasta. MOTRION KÄYTTÖ Osiin pääseminen Muiden kuin Renault'n autojen korjaamiseen tarvittavien osien luetteloon pääset napsauttamalla ylätyökalurivin "Motrio"-valikkoa. Motriovalikko näkyy vain, jos Motrio-CD:t on asennettu. Näyttöön ilmestyy ikkuna (kuva 1), jossa näet eri autovalmistajia. Kuva 1: Auton valinta Valitse haluamasi auto. Näet näytöllä hakuvalikon teknisen yhteyden mukaan (kuva 2).

147 Kuva 2: Hakuvalikko Haku on mahdollista suorittaa kahdella tavalla: - Motrioluokan avulla - varaosakirjan luokan avulla Haku Motrioluokan avulla Napsauta "Motrioluokka"-painiketta, jos et vielä näe kyseistä ikkunaa. Seuraava ikkuna tulee näyttöön (kuva 3). Kuva 3: Motrioluokka

148 Valitse tekninen yhteys ja haluamasi osa. Hyväksy, ja näyttöön tulee ikkuna, joka sisältää valitun auton tyyppeihin sopivan osan (kuva 4). Kuva 4: Osaluettelo automallien mukaan Auton kriteerit ovat seuraavat: VIN-koodi Kaasutin Sylinteritilavuus Luovutuspäivämäärä Vaihteisto Versio Korityyppi Moottorityyppi Vaihdetyyppi Valitse korjattavan auton kriteerit. Sivun alareunassa näet yhteenvedon (kuva 4). Haku varaosakirjan luokan avulla

149 Käyttäjä voi olla tottunut käyttämään hakua varaosakirjan luokan mukaan. Se vastaa nimittäin varaosavalikon rakennetta. Napsauta painiketta "Varaosakirjan luokka". Siirryt kyseiseen tilaan (kuva 5). Kuva 5: Varaosakirjan luokka Kun olet valinnut osan, näyttö on samanlainen kuin motrioluokan avulla tehdyssä haussa. Huom: "Räjähdyskuva" -tilassa pääset käsiksi osien tyyppeihin kuvien kautta. Muuten tämän tilan käyttö ei poikkea muista hakutavoista.

TalentCentralin käyttöasetukset

TalentCentralin käyttöasetukset TalentCentralin käyttöasetukset Sisällys: TalentCentralin käyttöasetukset Käyttäjäroolit Ohjeita TalentCentral-alustan organisointiin Käyttäjän luominen ja hallinta Käyttäjäryhmän luominen Projektin tunnisteiden

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 Orion Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 SISÄLLYS Liity asiakkaaksi 02 Kirjautuminen 03 Tuotehaku 03 Ostoskori 05 Normaalin tilauksen tekeminen 06 Tilaushistoria 08 Asiakaspalvelu ja yleistä tietoa 09 orio.com

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE TEKNINEN OHJE OSAAJAPLUS- JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OsaajaPlus -järjestelmä on luotu siten, että sen käyttöön tarvittavat ohjelmat ovat maksutta ladattavissa internetistä.

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

SAP NAVIGOINTI. Yleistä SAPista JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

SAP NAVIGOINTI. Yleistä SAPista JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yleistä SAPista - Yritys = 2100 Jyväskylän yliopisto - Tyks-ryhmä = Tiedekunta - Tulosyksikkö = Laitos - Kustannuspaikka = Laitos (ent. VA) - Transaktiokoodi/tekninen nimi = alfanumeerinen tunniste joka

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 9.11.2008 1 (11) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Yleistä Ajoneuvotietopalvelulla voidaan hakea ajoneuvon tiedot reaaliajassa AKE:n ajoneuvorekisteristä ajoneuvokortille. Tämä ohje käsittelee 2010

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Word - harjoitus 1 1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Kopioi itsellesi harjoitus3_korjaus.doc niminen tiedosto Avaa näyttöön kopioimasi harjoitus. Harjoitus on kirjoitettu WordPerfet 5.1 (DOS) versiolla

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Aineistot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi tiedostot siirtää

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen it-arvi Ohjeet sovelluksen käyttöön KÄYNNISTYS: - Sovellus käynnistetään tuplanapauttamalla kuvaketta Esteettomyysarviointi.exe. ETUSIVU: Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2

Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2 Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2 K: Kuinka etsin lentoja kartan avulla? Aloita haku napauttamalla jotain kartalla olevaa pistettä. Valitse sen jälkeen haluamasi vaihtoehto ruudulla näkyvästä valikosta

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje InnoGIS- hankkeen aikana kehitetylle pilottiversiolle Dokumentti sisältää pilottiversiona toimivan kyselyn laatimiseen ja vastaamiseen liittyvän ohjeistuksen.

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

TERVETULOA. TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA:

TERVETULOA.  TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA: TERVETULOA TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA: www.saastopankki.fi Tässä ohjeistuksessa tutustumme yhdessä verkkopankin perustoimintoihin. 1. Kuinka kirjaudut verkkopankkiin

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa!

Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa! Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa! Nelli elektroniset aineistot yhdessä paikassa Nellissä voit silmäillä mitä elektronisia

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

Lindab eshop käyttöohjeet

Lindab eshop käyttöohjeet Lindab eshop käyttöohjeet A good thinking company Sisältö lindab we simplify construction Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät

Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät Sisällysluettelo 1. Henkilöt-sivun toiminnot.2 2. Tietoa yhteistietokansioista..3 3. Yhteystietojen luominen. 3 4. Yhteystietoluettelot.6 5. Yhteystietojen

Lisätiedot

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light.

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light. BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTON LÄHETYS Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet eshop Käyttöohjeet www.lindab.fi/eshop Sisältö Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan tietoihin liittyvät toiminnot 2 Kirjautuminen

Lisätiedot

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014 1 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Yhdistäminen. Tietolähteen luominen. Word-taulukko. Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1

Yhdistäminen. Tietolähteen luominen. Word-taulukko. Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Yhdistäminen Yhdistämistoiminnolla voidaan tehdä esimerkiksi joukkokirjeitä, osoitetarroja, kirjekuoria, jne. Siinä yhdistetään kaksi tiedostoa: Pääasiakirja Tietolähde Pääasiakirjassa

Lisätiedot

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto HDS Gen3 Pikaopas FI Yleiskuvaus 1 4 6 5 7 2 3 8 9 10 11 Nro Näppäin Toiminto 1 Kosketusnäyttö 2 Sivut-näppäin Aktivoi aloitussivun Kohdistin- Siirtää kohdistinta, siirtyy valikkokohteissa ja säätää arvoja

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET

VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN PÄIKKYYN 1 1.1 Käyttäjätunnuksen aktivointi 1 1.2 Sisäänkirjautuminen 2 1.3 Salasanan vaihtaminen 2 1.3.1 Vanhentuva salasana 2

Lisätiedot

SILMAT-INTRANET -OHJE

SILMAT-INTRANET -OHJE SILMAT-INTRANET -OHJE Sisällysluettelo 1 Intranet... 3 2 Etusivu... 3 3 Ohjelmat... 3 3.1 Kalenteri... 4 3.1.1 Tapahtuman lisääminen... 4 3.1.2 Tapahtuman muokkaaminen... 4 3.2 Kehyskysely... 5 3.3 Kirjastot...

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Postitussuunnitelman käsittely

Postitussuunnitelman käsittely Postitussuunnitelman käsittely Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Ovathan yrityksesi yhteystiedot ajan tasalla? dia Ilmoitus uudesta postitussuunnitelmasta dia 4 Aloita postitussuunnitelman käsittely

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

1/8. Työnantajan opas

1/8. Työnantajan opas 1/8 Työnantajan opas 1. Kirjautuminen... 3 2. Käyttäjät... 3 2.1. Käyttäjäprofiilit... 3 3. Työjärjestys ohjelman käyttöä aloitettaessa... 4 4. Työkohteet... 5 4.1. Kohteet... 5 5. Työtehtävät... 6 5.1.

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu

Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita tilauksen tekeminen dia Anna

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Lähettäjä... 3 1.1 Uusi Lähettäjä (ja vastaanottaja)... 3 1.2 Etsi tallennettuja lähettäjiä... 4 1.3 Näytä ja kopioi

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti

Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti Lehden ennakkotilaus valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteeton lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita tilauksen

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

POTILASTIEDON ARKISTO ARKISTONHOITAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄN KÄYTTÖOHJE

POTILASTIEDON ARKISTO ARKISTONHOITAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄN KÄYTTÖOHJE POTILASTIEDON ARKISTO ARKISTONHOITAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1.... 1 2. Arkistonhoitajan käyttöoikeudet ja toimenpiteiden seuranta... 1 3. Sisäänkirjautuminen ja käyttäjän tunnistaminen...

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2015

Pauliina Munter/Suvi Junes Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2015 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS Standard Taloushallinto Käyttöopas page 1/6 Table of Contents PERUSIKKUNA... 3 HENKILÖKOHTAINEN TYÖPÖYTÄ... 4 ASETUKSET PERUSKÄYTTÖÄ VARTEN... 5 Yritystiedot... 5 Henkilöt

Lisätiedot

Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja

Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja 31.3.2014 1 Hakemisto 1 Johdanto...2 2 Kirjautuminen...2 3 Selaimet ja evästeet...2 4 Tehtävien suorittaminen...3 5 Tehtäviin vastaaminen...4 6 Tehtävien

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

2006 i&i Solutions Oy

2006 i&i Solutions Oy 2006 i&i Solutions Oy Materiaali on vapaasti käytettävissä. Alkuperäiseen materiaaliin ei saa kuitenkaan tehdä muutoksia ja alkuperäinen tekijä (i&i Solutions Oy) on aina oltava näkyvissä. Mikäli materiaalista

Lisätiedot

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE 29.2.2012 Tiedonsiirto mahdollistaa opiskelijaryhmän siirtämisen oodista optimaan. Optimaan siirtyy opiskelijaryhmä, joka liitetään Optimassa työtilaan. Tiedonsiirtotoiminnallisuus

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Pöllänen, Marko 2016 P2P Laurea-ammattikorkeakoulu Yksikkö Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Marko Pöllänen P2P, Liiketalous Käyttöopas Lokakuu, 2016 Sisällys 1 Johdanto...

Lisätiedot

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Komponenttiluettelo ikkuna yleistä Täytetään KATSAssa yksittäishyväksynnän yhteydessä Ikkunalle pääsee siirtymään Navigointi-, Perustiedot - ja Katsastustapahtuma

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje 5.4.2016 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kirjautuminen palveluun... 4 Työmaat ja Urakat... 5 Käsiteltävän työmaan valitseminen... 5 Työmaan perustaminen... 5 Aliurakoiden

Lisätiedot

QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA ILMAISTA MOTIVOIVAA

QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA ILMAISTA MOTIVOIVAA QR-koodit QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA MOTIVOIVAA ILMAISTA QR-koodi paljon tietoa Koodin avulla pääsee nopeasti halutulle verkkosivulle tai esim. YouTube-videoon ilman osoitteen

Lisätiedot

Sisällys. Käyttöohje. Kilometrien syöttö ja muokkaus, sekä palkanlaskentaan vietävän laskutuksen lisäys

Sisällys. Käyttöohje. Kilometrien syöttö ja muokkaus, sekä palkanlaskentaan vietävän laskutuksen lisäys Käyttöohje Kilometrien syöttö ja muokkaus, sekä palkanlaskentaan vietävän laskutuksen lisäys Sisällys 1 Kilometrien syöttö...2 1.1 Uusien kilometrien syöttö kun ajetaan Profiilin autoilla...2 1.1.1 Normaali

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot