KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1"

Transkriptio

1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika klo 17:00-19:15 Paikka Arppen koulu, Koulutie 3 D, Kitee Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Arovainio Erkki 17:00-19:15 Puheenjohtaja Kaalimaa Maija 17:00-19:15 Varapuheenjohtaja Auvinen Vesa 17:00-19:15 Jäsen Dimov Plamen 17:00-19:15 Jäsen Kankkunen Jukka 17:00-19:15 Jäsen Kupiainen Merja 17:00-19:15 Jäsen Pennanen Kari 17:00-19:15 Jäsen Sarvi Tuula 17:00-19:15 Jäsen POISSA Wilén Susanna Jäsen Hukka Jaana Varajäsen Lamminsalo Tarja Asiantuntijajäsen, Rääkkylä Mölsä Timo Asiantuntijajäsen, Rääkkylä Kostamo Vili Nuvan jäsen Auvinen Eeva-Liisa Kaupunginjohtaja Lahtela Esa Kh:n puheenjohtaja MUU Saari Kaisa 17:00-19:15 Kh:n edustaja Kontro Erkki 17:00-19:15 Esittelijä, perusopetuksen rehtori Hannonen Riitta 17:00-19:15 Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Erkki Arovainio puheenjohtaja Riitta Hannonen pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukai seksi. Kiteellä, Kiteellä, Vesa Auvinen Plamen Dimov Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Paikka ja päivämäärä Kiteen kaupungintalon yhteispalvelupisteessä perjantaina klo 9-15 Allekirjoitus Virka-asema: Riitta Hannonen hallintosihteeri

2 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 67 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 68 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion toteutumisen seuranta ja raportointi / toinen vuosikolmannes 69 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion määrärahan siirto tulosalueelta toiselle 70 Peruskoulujen opetussuunnitelmaan perustuvan suunnitelman hyväksyminen lukuvuodelle Kiteen lukion vuosittainen työsuunnitelma lukuvuodelle Kesälahden koulun järjestyssäännöt 9 73 Anne Juvosen tutkimuslupa-anomus Valtuustoaloite lasten iltapäivävälipalojen palauttamiseksi Valtuustoaloite keskustan kirjastorakennuksen siirtämisestä funkkistaloon Sivistyskeskuksen viranhaltijapäätökset ajalta

3 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 66 ehdotus Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Pöytäkirjantarkastajien valinta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 67 ehdotus Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Vesa Auvinen ja Plamen Dimov. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Vesa Auvinen ja Plamen Dimov.

5 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion toteutumisen seuranta ja raportointi / toinen vuosikolmannes 258/ /2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 68 Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt talousarvion 2015 täytäntöönpano-ohjeen: Talousarvion toteutumisesta raportoidaan kaupunginhallitukselle ja lautakunnille kuukausittain. Kuukausiraportoinnin yhteydessä ennustetaan koko vuoden toteutumista. Tavoitteena on se, että mahdollisimman aikaisessa vaiheessa havaitaan toimintakatteiden ylitysuhkat ja estetään ne. Kaupunginvaltuustolle raportoidaan vuosikolmanneksittain. Kolmannesvuosiraportissa selvitetään käyttötaloudesta tulosaluekohtaisesti sitovien toiminnallisten tavoitteiden sekä toimintakatteen toteuma raportointihetkellä, arvio koko vuoden toteutumasta sekä poikkeamat ja niiden syyt. Kokouksessa esitellään talousarvion 2015 toisen vuosikolmanneksen toteuma sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan tulosyksikkö ( = vastuualue ) kohtaisesti. Tulosalue- ja tulosyksikkölomakkeet ovat esityslistan liitteenä. Valmistelija ja esittelijä: Perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , erkki.kontro@kitee.fi ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee tiedokseen sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion toisen vuosikolmanneksen toteuman. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion määrärahan siirto tulosalueelta toiselle 258/ /2014 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 69 Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt talousarvion 2015 täytäntöönpano-ohjeen: Talousarvion toteutumisesta raportoidaan kaupunginhallitukselle ja lautakunnille kuukausittain. Kuukausiraportoinnin yhteydessä ennustetaan koko vuoden toteutumista. Tavoitteena on se, että mahdollisimman aikaisessa vaiheessa havaitaan toimintakatteiden ylitysuhkat ja estetään ne. Tasaisen kertymän mukaan talousarvion toteuma-% elokuun lopussa on 66,67 % Talousarvion 2015 toisen vuosikolmanneksen toteuma-% joukkoliikenne toteuma 80,46 % peruskoulutus, palvelujen ostot, toteuma 55,68 % Peruskoulutuksen koulukuljetusten osalta kustannukset ovat toteutuneet arvioitua pienempinä. Talousarvion 2015 joukkoliikenteen määrärahatarve kuukausi vuosi tarvittava siirto menot tulot ntovaikutus Peruskoulutus-tulosalueelta siiirretään euroa joukkoliikenne-tulosalueelle. Valmistelija ja esittelijä: Perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , erkki.kontro@kitee.fi ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi euron talousarviomäärärahasiirron peruskoulutus-tulosalueelta joukkoliikenne-tulosalueelle esittelytekstin mukaisesti. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Peruskoulujen opetussuunnitelmaan perustuvan suunnitelman hyväksyminen lukuvuodelle / /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 70 Perusopetusasetuksen 9 1. momentin mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, josta määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta sekä työajoista, koulun ulkopuolella annettavasta opetuksesta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista. Kiteen kaupungin peruskouluissa on valmisteltu lukuvuodelle opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma. Suunnitelmansa sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle ovat toimittaneet Arppen, Hutsin, Kesälahden sekä Puhoksen koulu. Koulujen opetussuunnitelmaan perustuvat suunnitelmat ovat esityslistan liitteenä. Kiteen kaupungin hallintosäännön mukaan sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää koulujen vuosisuunnitelmista. Valmistelija ja esittelijä: perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , erkki.kontro@kitee.fi ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyy Arppen, Hutsin, Kesälahden sekä Puhoksen koulun lukuvuodelle opetussuunnitelmaan perustuvat suunnitelmat. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kiteen lukion vuosittainen työsuunnitelma lukuvuodelle / /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 71 Kiteen lukion vuosittaisen työsuunnitelman hyväksyminen lukuvuodelle Koulutuksen järjestäjän tulee laatia vuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta, työajoista, koulutuksen järjestäjän yhteistyöstä muiden koulutuksen järjestäjien kanssa, koulutuksen hankkimisesta muulta koulutuksen järjestäjältä sekä muulta yhteisöltä tai säätiöltä, itsenäisestä opiskelusta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista. (Lukioasetus 3 2 mom.) Kiteen kaupungin hallintosäännön mukaan sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää opetussuunnitelman sekä siihen perustuvan vuosittaisen työsuunnitelman hyväksymisestä. Kiteen lukiossa on valmisteltu lukion vuosittainen työsuunnitelma lukuvuodelle Työsuunnitelmaa on käsitelty opettajainkokouksissa ja Lisäksi rehtori on lukiolain 27 :n mukaisesti tarjonnut lukion opiskelijakunnan hallitukselle mahdollisuuden antaa lausunto työsuunnitelmasta. Sekä opettajainkokous että opiskelijakunnan hallitus puoltavat työsuunnitelman hyväksymistä. Valmistelija: lukion rehtori Kyösti Värri, puh , kyosti.varri@kitee.fi Esittelijä: perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , erkki.kontro@kitee.fi ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyy Kiteen lukion työsuunnitelman lukuvuodelle ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kesälahden koulun järjestyssäännöt 247/ /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 72 Järjestyssääntöjen tarkoitus on taata jokaiselle kouluyhteisön jäsenelle oikeus työskentelyrauhaan, turvallisuuteen ja omaisuuden suojaan. Perusopetuslain 35 :n mukaan peruskoulun oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti. Oppilaan on noudatettava koulun järjestyssääntöjä ja käsiteltävä huolellisesti koulun omaisuutta. Asialliseen käyttäytymiseen kuuluu yleisesti hyväksyttyjen tapojen, sääntöjen ja lakien noudattaminen, sovelias kielenkäyttö ja kohteliaisuus. Koulumme järjestysäännöt ovat voimassa koulumatkoilla, opintoretkillä, kerhoissa ja koulun järjestämissä tilaisuuksissa. KOULUPÄIVÄN AIKANA Noudatan sovittuja sääntöjä sekä käyttäydyn ja puhun ystävällisesti, kohteliaasti ja olen rehellinen. Teen yhteistyötä ja arvostan kaikkia yhteisön jäseniä. En kiusaa enkä salli kiusaamista. Kerron aikuiselle, jos tiedän kiusaamisesta. En turmele koulun omaisuutta ja pidän kouluympäristöä osaltani siistinä. Vastuullinen ja ympäristöä kunnioittava toiminta on osa koulupäivääni. Säilytän polkupyörän, mopon ja muun kulkuvälineen niille varatuilla paikoilla, enkä aja niillä koulupäivän aikana. Energiajuomien, tulentekovälineiden, tupakointivälineiden ja muiden päihteiden sekä vaarallisten esineiden tuonti kouluun on kiellettyä. Huoltaja ilmoittaa sairastumisesta johtuvat poissaolot kouluun saman päivän aikana klo 12 mennessä luokanopettajalle/luokanvalvojalle. Jos sairastun kesken päivän, pyydän luvan poissaoloon kouluterveydenhoitajalta, luokanvalvojalta/luokanopettajalta, rehtorilta tai apulaisrehtorilta. Huoltaja pyytää luvan poissaoloon koulusta. Luvan enintään viiden päivän poissaoloon pätevästä syystä myöntää luokanvalvoja/luokanopettaja. Pidempiin poissaoloihin lupa anotaan kirjallisesti rehtorilta/apulaisrehtorilta.

10 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Huolehdin poissaoloajan koulutehtävistä ja kokeista. VÄLITUNNEILLA En liiku käytävillä ja portaissa tarpeettomasti. Menen viivyttelemättä välitunnille ilman eri kehotusta. Välitunnit vietän ulkona välituntialueella, ellei muuta ole erikseen sovittu. Pakkasraja on -20 C. Luokat 7-9: Kellon soidessa tulen nopeasti sisälle ja laitan päällysvaatteeni siististi naulakkoon ja kengät naulakon luo. Luokat 1-6: Kellon soidessa tulen riviin, menen opettajan luvalla sisälle, laitan kengät sovittuihin paikkoihin, päällysvaatteeni naulakkoon ja siirryn luokkaan. En poistu koulun alueelta/välituntialueelta ilman lupaa. En heittele kiviä enkä lumipalloja. Skeittirampilla saan lautailla vain kun minulla on asianmukaiset suojavarusteet. Kun skeittirampilla lautaillaan, ei siinä samanaikaisesti saa oleilla muita henkilöitä. Vuosiluokkien 1-6 oppilaat saavat käyttää skeittiramppia koulupäivinä klo 15 jälkeen ja kouluajan ulkopuolella. OPPITUNNEILLA Saavun ajoissa oppitunneille ja käyttäydyn oppitunneilla asiallisesti ja toiset huomioiden. Tullessani oppitunnille kaikki tarvittavat työvälineet ovat mukanani. Oppitunnilla keskityn opiskeluun ja työntekoon. Huolehdin siitä, että tavaroita säilytetään niiden omilla paikoillaan järjestyksessä. Pidän puhelimen tai muun mobiililaitteen koulupäivän aikana äänettömällä ja käytän sitä tunneilla vain opettajan luvalla. Vuosiluokilla 1-6 laitteita saa käyttää koulupäivän aikana vain opettajan luvalla. Annan työrauhan jokaiselle. KOULUMATKAT JA MUUT TILANTEET Käyttäydyn koulumatkalla kohteliaasti ja liikennesääntöjä noudattaen. Pyöräillessä suositellaan käytettävän pyöräilykypärää. Liikuntatunneille ja sieltä pois siirryn kävellen opettajan johdolla sekä opettajan muita ohjeita noudattaen. Mikäli koulupäiväni päättyy liikuntatunteihin ja kuljen koulumatkani polkupyörällä, talutan pyöräni liikuntatunnille ja saan lähteä tunnin jälkeen suoraan kotiin. Kypärä on oltava käytössä.

11 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Mikäli aiheutan tahallista vahinkoa koulun omaisuudelle, korvaan sen. Ruokalassa odotan vuoroani rauhassa, valitsen itselleni monipuolisen annoksen ja syön lautasen tyhjäksi. Ruokailen rauhallisesti hyviä ruokailutapoja noudattaen. Koulun yhteydessä toimivassa nuorisotilassa sekä kirjastossa toimitaan yhdenmukaisin ja tarkennetuin järjestyssäännöin. En pidä päähinettä sisällä. Koulukuljetuksessa olevat oppilaat: Siirryn kuljetuksesta suoraan koulun alueelle ja en poistu koulualueelta kuljetustani odottaessani. Jos en kulje jostakin syystä kuljetuksessa, sovin asiasta etukäteen huoltajan kanssa ja ilmoitan kuljettajalle ja valvovalle opettajalle. Luokanopettajan ja luokanvalvojan tulee käydä järjestyssäännöt läpi valvontaluokkansa kanssa lukuvuoden alussa. Nämä järjestyssäännöt ovat nähtävillä ilmoitustauluilla sekä koulun kotisivulla. Järjestyssääntöjä on valmisteltu ja käsitelty oppilaiden, huoltajien ja opettajien yhteistyönä: Opettajien palaveri (yt) Opettajien palaveri (yt) Koko koulun vanhempainillan paja Toukokuu 2015 Kooste opettajille kommentoitavaksi Opettajakokouksessa luonnoksen esittely Luonnos huoltajille kommentoitavaksi (Wilma) Esillä 7. luokan vanhempainillassa Syyskuu 2015 Käsittely oppilaiden kanssa luokittain Syyskuu 2015 Viimeisen kerran kommentoitavana opettajilla Kiteen kaupungin hallintosäännön ( 2. luku, kohta 5.2. ) mukaan sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää koulujen järjestyssäännöistä. Valmistelija: Kesälahden koulun toiminnasta vastaava rehtori Lilja Konttinen-Miinalainen, puh , lilja.konttinen-miinalainen@kitee.fi Esittelijä: perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , erkki.kontro@kitee.fi ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyy Kesälahden koulun järjestyssäännöt esittelytekstin mukaisesti.

12 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Esittelijä muutti esittelytekstiä seuraavasti: Pyöräillessä vaaditaan käytettävän pyöräilykypärää. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Anne Juvosen tutkimuslupa-anomus 252/ /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 73 Sivistyskansliaan on saapunut Anne Juvosen lähettämä tutkimuslupahakemus. Hutsin koulun toiminnasta vastaava rehtori Anne Juvonen anoo kohteliaimmin tutkimuslupaa lisensiaatin tutkinnon täydentämiseksi väitöstutkimukseksi. Tutkimus käsittelee koulun aloitusta lapsen ja hänen vanhempiensa kokemana. Aikaisemmin, Kiteen kaupungin esiopetusikäisiltä ja heidän vanhemmiltaan, kerätyn aineiston lisäksi tarvitaan uutta vertailuaineistoa, jonka hankkimisesta tässä lupa-anomuksessa on kysymys. Tarkoituksena on hankkia lomakekyselyn avulla tietoja lapsen koulun aloitukseen liittyvistä käsityksistä, odotuksista ja toiveista. Kohdejoukkona on syksyllä 2016 koulunsa aloittavien lasten vanhemmat. Valmistelija ja esittelijä: perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta myöntää Anne Juvoselle esittelytekstin mukaisen tutkimusluvan Kiteen kaupungin kouluissa seuraavin ehdoin: Tutkimuksen suorittamisesta sovitaan perusopetuksen rehtorin kanssa niiltä osin, kun tutkimus koskettaa koulun toimintaa Tutkimuksen tekijä huolehtii huoltajilta tarvittavien lupien hankkimisesta ja mahdollisesti siitä aiheutuvista kustannuksista Tietojen käytössä ja säilyttämisessä pitäydytään tarkasti tutkimussuunnitelmassa. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta toivoo saavansa tutkimustuloksen tiedokseen tutkimuksen valmistuttua. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Kaupunginhallitus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Valtuustoaloite lasten iltapäivävälipalojen palauttamiseksi 154/ /2015 Kaupunginhallitus Valtuutetut Osmo Pirhonen, Marko Koskinen, Sanna Halttunen, Jaak ko Uuksulainen, Seija Pajatie, Eetu Keinänen, Mika Timonen, Pau la Tolvanen, Matti Kosonen, Merja Kupiainen, Timo Päivinen, Pla men Dimov, Soili Tiittanen, Kari Sutinen, Erkki Arovainio ja Ilkka Romp pa nen jättivät kaupunginvaltuuston kokouksessa val tuus to aloit teen lasten iltapäivävälipalojen palauttamiseksi pi kaises ti takaisin. Aloitteessa todetaan, että kaupunginvaltuusto päätti lopettaa kou lulais ten iltapäivävälipalojen tarjoamisen talouden ta sa pai not ta mis ohjel mas sa. Aloitteessa valtuutetut toteavat, että talouden ta sa pai notta mis oh jel maa hyväksyttäessä kaupungin talouden tilanne oli täysin toi nen kuin nyt. Valtuutettujen mukaan nyt on hyvä mahdollisuus ja myös varaa palauttaa iltapäivävälipalat pikaisesti takaisin. Aloite esityslistan liitteenä. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii ehdotus Kaupunginhallitus lähettää aloitteen valmisteltavaksi sivistys- ja vapaa-ai ka lau ta kun nal le. Kaupunginhallitus kehottaa sivistys- ja vapaa-ai ka lau ta kun taa ottamaan valmistelussa huomioon kau pun ginval tuus ton hyväksymän talouden ta sa pai not ta mis suun nitel man ja toimenpideohjelman vuosille ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 74 Perusopetuksen rehtorit ovat keskustelleet asiasta syksyn yhteisessä koulutustilaisuudessa. Valmistelija ja esittelijä: perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että koulujen iltapäivävälipaloja ei palauteta kouluille.

15 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Kaupunginhallitus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Perusteluina lautakunta toteaa seuraavaa: 1. Kaupunginvaltuuston hyväksymässä vuoden 2015 talousarviossa ei ole varattu määrärahaa välipalojen aiheuttamiin kustannuksiin 2. Kaupunginhallituksen hyväksymä talousarvioraami sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle vuoden 2016 talousarvion valmisteluun perustuu hyväksyttyyn talouden tasapainottamisohjelmaan, johon ei sisälly iltapäivävälipalojen kustannukset. 3. Koulujen rehtoreilta saadun palautteen mukaan, iltapäivävälipaloista luopuminen ei vaikuta merkittävästi oppilaiden jaksamiseen. Terveellisten ruokailutottumusten kannalta on ensisijaisen tärkeää, että oppilaat saavat ja myös syövät riittävän ja tasokkaan koululounaan koulupäivän aikana. Välipala houkuttelee jopa joitakin oppilaita jättämään koululounaan vähemmälle huomiolle. Rehtoreiden näkemyksen mukaan mahdollinen lisäsatsaus on tarkoituksenmukaisempaa tehdä tasokkaaseen koululounaaseen. Puheenjohtaja avasi keskustelun. Vesa Auvinen teki päätösehdotuksesta poikkeavan ehdotuksen: Vesa Auvinen esitti, että koulujen iltapäivävälipalat palautetaan mahdollisimman pikaisesti takaisin valtuustoaloitteen ja perusteluiden mukaisesti. Merja Kupiainen kannatti Vesa Auvisen tekemää esitystä. Puheenjohtaja totesi, että on tehty päätösehdotuksesta poikkeava esitys, jota on kannatettu. Edelleen puheenjohtaja totesi, että asiasta täytyy ännestää. Äänestys toteutetaan kädennostoäänestyksenä. Ne, jotka kannattavat alkuperäistä päätösehdotusta, äänestävät jaa ja nostavat kätensä. Kätensä nostivat ylös Tuula Sarvi, Jukka Kankkunen, Maija Kaalimaa ja Erkki Arovainio. Ne, jotka kannattavat Vesa Auvisen tekemää esitystä, äänestävät ei.

16 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Kaupunginhallitus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kätensä nostivat ylös: Merja Kupiainen, Vesa Auvinen ja Plamen Dimov. Puheenjohtaja totesi, että alkuperäinen päätösehdotus on tullut kokouksen päätökseksi.

17 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Kaupunginhallitus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Valtuustoaloite keskustan kirjastorakennuksen siirtämisestä funkkistaloon 154/ /2015 Kaupunginhallitus Merja Kupiainen jätti valtuustoaloitteen vanhan osuuskaupan talon han kin nas ta kaupungin omistukseen ja käyttöön. Aloitteen on al le kirjoit ta nut neljätoista muuta henkilöä. Valmistelija: vs. talous- ja hallintojohtaja Eija Hämäläinen, puh , Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii ehdotus Kaupunginhallitus antaa Merja Kupiainen jättämän val tuus to aloitteen vanhan osuuskaupan talon hankinnasta kaupungin omis tukseen ja käyttöön teknisen lautakunnan sekä sivistys- ja va paa-ai kalau ta kun nan valmisteltavaksi. Hyväksyttiin. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 75 Kaupunginhallitus on antanut sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan valmisteltavaksi valtuustoaloitteen: Kiteen pääkirjaston siirtämisestä funkkistaloon. Perustietoja funkkistalosta Huoneistoala 882 m2, johon sisältyy 2-kerroksinen funkkisrakennus ja 1-kerroksinen Lisäsiipi (n. 250 m2), koko rakennuksen alueella Kellarikerros, jossa varastotiloja n. 568 m2 Rakennusvuosi 1939, lisäsiipi 1959 Kaukolämpö, arvioidut lämmityskulut n e/vuosi Funkkistalo on suojeltu valtioneuvoston päätöksellä. Suojelupäätöksen mukaan korjausten yhteydessä on pyrittävä alkuperäisen huonejaon säilyttämiseen tai palauttamiseen. Ulkoasua ja sisustusta koskevien muutossuunnitelmien on oltava museoviraston hyväksymät. Soveltuvuus kirjastotilaksi Kirjastopalvelujen saavutettavuuden kannalta funkkistalon sijainti kaupungin keskustassa on hyvä, mutta toisaalta koulujen ja päiväkodin kirjaston käyttö vaatisi erityisjärjestelyjä verrattuna sijaintiin samassa pihapiirissä.

18 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Kaupunginhallitus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Rakennuksen pinta-ala lisäsiiven kanssa on lähes sama kuin nykyisen kirjaston, mutta tilojen muuttaminen kirjastolle sopivaksi vaatisi isoja muutoksia. Koska tila jakautuu kolmeen eri kerrokseen, pitäisi esteettömän liikkumisen takia rakentaa tilava hissi. Asiakastilojen ja -palvelun jakautuminen kahteen kerrokseen on aina liikkumisen ja valvonnan kannalta haastavampaa kuin yhdessä kerroksessa toimiminen. Tilojen pitäisi olla myös helposti muunneltavissa vaihtuvia tarpeita varten. Funkkistalon esittelykäynnillä oli mukana sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan jäseniä, kaupungin teknisen keskuksen edustajia ja kirjaston henkilökuntaa. Erityisesti huomio kiinnittyi sisäilman heikkoon laatuun ja vesivahinkoihin. Todettiin, että rakennuksen huonon kunnon takia, sen peruskorjaaminen kirjastotilaksi ei ole taloudellisesti järkevää. Valmistelija: kirjastotoimenjohtaja Sinikka Panttila, puh , Esittelijä: perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että suunnitelmista Kiteen pääkirjaston siirtämisestä funkkistaloon, luovutaan. Funkkistalosta ei kohtuullisin kustannuksin voida saada toimivaa kirjastoa. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

19 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistyskeskuksen viranhaltijapäätökset ajalta /00.02/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 76 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle tiedoksi saatetaan sivistyskeskuksen viranhaltijapäätökset ajalta luettelot viranhaltijoittain ovat esityslistan liitteenä. Valmistelija ja esittelijä: perusopetuksen rehtori, sivistysjohtaja Erkki Kontro, puh , erkki kontro@kitee.fi ehdotus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee viranhaltijapäätökset tiedokseen ja päättää, että se ei käytä kuntalain 51. :n mukaista otto-oikeutta päätöksiin. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Aloite esityslistan liitteenä.

Aloite esityslistan liitteenä. Kaupunginhallitus 231 07.09.2015 Sivistys- ja 74 07.10.2015 vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus 312 30.11.2015 Kaupunginvaltuusto 109 14.12.2015 Valtuustoaloite lasten iltapäivävälipalojen palauttamiseksi

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 13.03.2017 klo 15:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2015 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 03.06.2015 klo 18:00-18:50 Paikka Kiteen kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2016 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 08.09.2016 klo 19:30-19:58 Paikka Kiteen kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Oppilaan velvollisuudet

Oppilaan velvollisuudet KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1 Arppen koulun järjestyssäännöt 57/12.00/2017 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 13.03.2017 16 Järjestyssääntöjen tarkoitus on taata jokaiselle kouluyhteisön jäsenelle oikeus

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 11/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 11/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 11/2016 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 07.12.2016 klo 15:00-18:30 Paikka Kiteen kaupungintalo, kaupunginvaltuuston kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2015 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 06.08.2015 klo 18:00-18:40 Paikka Rantapirtti, Kantosyrjäntie 3, 82500 Kitee Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Arovainio

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Lukion johtokunta 19.10.2010 Aika 19.10.2010 klo 18:00-19:00 Paikka Koulun ruokasali / kokoustilat Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 14.04.2016 klo 18:00-20:55 Paikka Puruvesi-talo, 2. kerros, kielten luokka, Pyhäjärventie 3, Kesälahti Osallistujat Nimi Klo Tehtävä

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Maaniitun koulun johtokunta 25.09.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 MAANIITUN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN PÄIVITYS 3 8 MAANIITUN KOULUN KRIISINHALLINTASUUNNITELMA 4 9 MAANIITUN

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 16.9.2014 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 38 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 78 28.01.2013 Kaupunginhallitus 4 19.01.2015 Kaupungin edustajien nimeäminen yksityisoikeudellisiin yhteisöihin 1/00.00.01/2013 Kaupunginhallitus 28.01.2013 78 Kuntalain 23 :n mukaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Esityslista 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Esityslista 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Esityslista 7/2016 1 Aika 15.12.2016 klo 17:00 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnä Mikonsaari Petri puheenjohtaja Lipsanen Pentti varapuheenjohtaja Kosonen

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 Kaupunginhallitus 117 31.03.2014 Kaupunginhallitus 192 16.06.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 434/02.00/2013 Kaupunginhallitus 31.03.2014 117 Kuntalain

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Maaniitun koulun johtokunta 21.09.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 10 Maaniitun koulun lukuvuosikohtainen työsuunnitelma 2015-2016 3 11 Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuosina

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.07.2015 klo 11:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalon kabinetti, 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 16:00-16:40 Paikka Kiteen kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Pykäläinen

Lisätiedot

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana.

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Lasten ja nuorten lautakunta 25 04.04.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 32 30.05.2017 PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta 04.04.2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-11:35 Paikka Kaupungintalo, kh:n kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011. Sivistyslautakunta 11.10.2011 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011. Sivistyslautakunta 11.10.2011 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011 Sivistyslautakunta 11.10.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 11.10.2011 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 16 AIKA 29.10.2014 klo 18:00-19:43 PAIKKA Kultavuoren koulu, Koulutie 20 Tilaisuuden aluksi vs. kasvatus- ja opetusjohtaja Pirkko Hynninen esittäytyi johtokunnille.

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 Aika 23.4.2015 klo 15:00 17:36 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 14 15 16 17 Tilinpäätös 2014 Arviointikertomuksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:30 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta.

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta. JYVÄSKYLÄN STEINERKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUOKAT 1-8 Tehtävä ja tavoitteet Järjestyssäännöt ovat koulun opetussuunnitelmaa täydentäviä käytännön toimintaohjeita, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus,

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA 20.08.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58 Työrauhaa

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.05.2015 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 32 Yhteistyötoimikunta AIKA 18.04.2019 09:00-10:25 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika perjantai klo 13:30-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Röykän koulun johtokunta 23.09.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 8 RÖYKÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN 2015-2016 HYVÄKSYMINEN 9 RÖYKÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN TÄYDENTÄMINEN/ 3A

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntö 1 (4) Sisällysluettelo 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2 2 Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet... 2 Oppilaiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 11.09.2014 Aika 11.09.2014 klo 13:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, Kokoushuone Petäjä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:20 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kivistön koulun hyvä fiilis

Kivistön koulun hyvä fiilis Kivistön koulun hyvä fiilis Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä-toimintamalli Välittävä toimintakulttuuri - hyvinvoiva kasvuyhteisö Suunnitelma

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Sivistyslautakunta 19.04.2011 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Sivistyslautakunta 19.04.2011 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 Sivistyslautakunta 19.04.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 19.04.2011 klo 18.00 19.10 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Jokioja

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Elinvoima- ja omistajaohjausjaosto Aika 16.06.2017 klo 08:00-10:32 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (11) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (11) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:15 Paikka Kuopion Energia, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 9:05-11:30 Paikka Kaupungintalo, kh:n kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

22 Talousarvion toteutuminen / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta

22 Talousarvion toteutuminen / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (9) Aika 25.05.2016, klo 17:00-17:28 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Pyhä Käsitellyt asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastus 21 Koivisto-Rissanen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA Aika: Tiistai 12.3.2019 klo 18.00-19.52 Paikka: Jäsenet Maunulan ala-asteen koulu, opettajainhuone Valkama Meri, puheenjohtaja Kalliomäki

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 20.04.2016 klo 17:00-20:17 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 17:00-20:17

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2017-2018 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 131 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/ (10)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/ (10) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2016 1 (10) Tarkastuslautakunta Aika 13.12.2016 klo 13:00-16:45 Paikka Ahjosali, Kankaankatu 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Nummenpään koulun johtokunta

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Nummenpään koulun johtokunta NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Nummenpään koulun johtokunta 24.09.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 LAUANTAITYÖPÄIVÄN AJANKOHDAN HYVÄKSYMINEN 3 2 NUMMENPÄÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN 2013-2014 HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Juvanpuiston koulu Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Perusopetuslain :n 29 4. momentin mukaan koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun turvallisuutta,

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSAIKA Torstai 7.9.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 30 31 32 33 1 34 2 35 3 36 4 37 5 38 Kunnanvirasto Asia nro, asia, liite nro Kokouksen

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 17.11.2017 klo 08:30-11:34 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1 Tilike-johtokunta Aika 17.04.2012 klo 15:00-16:40 Paikka Kiteen kaupungintalo, Pajari-neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Eronen Yrjö 15:00

Lisätiedot

16 Talousarvion seuranta / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta

16 Talousarvion seuranta / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 24.05.2017, klo 16:56-17:10 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus 16 Talousarvion

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden,

Lisätiedot

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 Aika 24.8.2016 klo 15:00 17:30 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 61 62 63 64 65 66 Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle 2016

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 Tarkastuslautakunta AIKA 04.04.2019 kello 14:01-16:29 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 9.12.2014 klo 15:08 16:30 Paikka Satakunnan keskussairaala Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 40 41 Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Sivistyslautakunta Sivu 54 KOKOUSAIKA 4.9.2012 klo 17.30-19.30 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Korvenranta

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 AIKA 01.04.2015 kello 17:00-18:00 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 18.01.2017 klo 16:00-17:56 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 140 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 16.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 Koulutuslautakunta Aika 02.05.2017 klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1. Sivu 4 6A-luokan (nyt 5A) leirikoulu 4 5 6B-luokan (nyt 5B) leirikoulu 5 6 6C-luokan (nyt 5C) leirikoulu 6

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1. Sivu 4 6A-luokan (nyt 5A) leirikoulu 4 5 6B-luokan (nyt 5B) leirikoulu 5 6 6C-luokan (nyt 5C) leirikoulu 6 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Maaniitun koulun johtokunta 20.05.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 4 6A-luokan (nyt 5A) leirikoulu 4 5 6B-luokan (nyt 5B) leirikoulu 5 6 6C-luokan (nyt 5C) leirikoulu 6

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot