Out-of-Home GRAAFINEN OHJE REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ ALKAEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Out-of-Home GRAAFINEN OHJE REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ 1.9.2009 ALKAEN"

Transkriptio

1 Out-of-Home GRAAFINEN OHJE REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ ALKAEN

2 1 JOHDANTO Tämä ohjeisto on tarkoitettu Out-of-Home sektorilla toimiville tahoille, jotka käyttävät Reilun kaupan merkkiä ruokalistoissaan, hinnastoissaan ja menutauluissaan. Reilun kaupan merkin tunnettuuden lisääminen on tärkeää, ja siksi on hienoa, että olette päättäneet tuottaa materiaalia, jossa Reilun kaupan merkki näkyy. Olemme pyrkineet kokoamaan tähän ohjeistukseen mahdollisimman selkeät ohjeet siitä, miten merkkiä voi käyttää erilaisissa materiaaleissa. Lisätietoja voi aina kysyä Reilun kaupan edistämisyhdistykseltä. Koska kyseessä on sertifi ointimerkki, on merkin käyttöä valvottava erityisen tarkasti sen luotettavuuden takaamiseksi. Tämän ohjeistuksen tarkoituksena on varmistaa, että Reilun kaupan merkki on jatkossakin kuluttajien luottama ja arvostama sertifi ointimerkki, josta kuluttaja tunnistaa kansainvälisten Reilun kaupan kriteerien mukaisesti tuotetun tuotteen. Reilu kauppa parantaa kehitysmaiden perhetuottajien ja suurtilojen työntekijöiden työ- ja elinoloja sekä ympäristön hyvinvointia. Mikäli organisaatiolla ei ole lisenssisopimusta, organisaation tulee solmia sopimus sertifi ointimerkin käytöstä Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kanssa. Tämä onnistuu helpoiten Reilun kaupan edistämisyhdistyksen verkkosivuilla /?384. Reilun kaupan sertifi ointimerkki on rekisteröity tavaramerkki¹, jonka väärinkäyttö on rangaistavaa. Reilun kaupan sertifi ointimerkin käyttöä valvoo Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa Reilun kaupan edistämisyhdistys ry. Hyväksyntä Reilun kaupan sertifi ointimerkin käyttöön tulee hankkia etukäteen osoitteesta sertifi Reilun kaupan edistämisyhdistys antaa päätöksensä Reilun kaupan sertifi ointimerkin käytöstä kymmenen (10) työpäivän kuluessa. Ystävällisin terveisin, Reilun kaupan edistämisyhdistys ry sertifi ¹ Deutsches Patent- und Markenamt no , Offi ce for Harmonization in the Internal Market (EU Trade Marks and Designs) no , World Intellectual Property Organisation (WIPO) no

3 2 SISÄLLYSLUETTELO REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKKI 3 - VÄRIT 3 - KOKO 4 - ASETTELU 4 REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ RUOKALISTASSA/HINNASTOSSA/MENUTAULUSSA 5 ESIMERKKEJÄ 6 REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ MAINONNASSA 11 - TUOTTEISTA VIESTIMINEN MAINONNASSA 11 TARKISTUSLISTA 12 HYVÄKSYTTÄMINEN 12 - HYVÄKSYTTÄMISPROSESSI 12 MUUTOKSET 13 YHTEYSTIEDOT 13 LIITTEET

4 3 REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKKI Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä tulee käyttää sopimuksen mukaisesti tässä liitteessä mainittujen sääntöjen mukaan, ellei toisin ole sovittu. Vuoden 2009 loppuun asti on käytössä kolme erilaista Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä. Vuoden 2010 alusta Reilun kaupan sertifi ointimerkkejä on kaksi erilaista: yleinen sertifi ointimerkki sekä puuvillan sertifi ointimerkki. Reilun kaupan puuvillan sertifi ointimerkille on oma graafi nen ohjeensa. REILUN KAUPAN SUOMALAINEN SERTIFIOINTIMERKKI (poistuu ) Reilun kaupan suomalainen sertifi ointimerkki koostuu: 1. Reilun kaupan symbolista (ihmishahmosta) ja sen alapuolella olevasta englanninkielisestä FAIRTRADE-tekstistä 2. Symbolin ja englanninkielisen tekstin alapuolella olevasta Reilu kauppa Rejäl handel -tekstistä REILUN KAUPAN KANSAINVÄLINEN SERTIFIOINTIMERKKI (sallittu alkaen, pakollinen ) Reilun kaupan kansainvälinen sertifi ointimerkki koostuu: 1. Reilun kaupan symbolista (ihmishahmosta) ja sen alapuolella olevasta englanninkielisestä FAIRTRADE-tekstistä 2. R-symbolista Reilun kaupan sertifi ointimerkin oikeassa yläkulmassa VÄRIT Käytettävät värit: Grass Pantone 382, 99CC00 C 30, M 0, Y 94, K 0 R 153, G 204, B 0 Sky Pantone 306, 00CCFF C 76, M 0, Y 6, K 0 R 0, G 204, B 255 Black Pantone Process Black, C 0, M 0, Y 0, K 100 R 0, G 0, B 0 Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä tulee käyttää värillisenä.

5 4 KOKO Reilun kaupan sertifi ointimerkin koko määrittyy aina suhteessa materiaalin kokoon. (Kts. liitteet dokumentin lopussa) Reilun kaupan sertifi ointimerkin tulee aina olla pienempi ja vähemmän huomiota herättävä kuin tuotteen oman tuotemerkin. ASETTELU Reilun kaupan sertifi ointimerkin mittasuhteita toisiinsa nähden (korkeus x leveys) ei saa muuttaa. Reilun kaupan sertifi ointimerkin tulee olla suorassa. Reilun kaupan sertifi ointimerkin pitää aina säilyä ehjänä kokonaisuutena. Sertifi - ointimerkin päälle ei saa sijoittaa mitään muuta kuviota tai tekstiä. Reilun kaupan sertifi ointimerkin ympärille täytyy jättää suoja-alue. Suoja-alue on Reilun kaupan sertifi ointimerkin FAIRTRADE-tekstin korkuinen. Suoja-alue tulee rauhoittaa voimakkaista graafi sista elementeistä. Tämä ei koske taustakuvaa. F F Reilun kaupan sertifi ointimerkeistä on oma versionsa tummalla pohjalla käytettäväksi ja oma vaalealla pohjalla käytettäväksi.

6 5 REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ RUOKALISTASSA, HINNASTOSSA JA MENUTAULUSSA Reilun kaupan sertifi ointimerkki on rekisteröity tavaramerkki, ja se myönnetään tuotteille, jotka täyttävät kansainväliset Reilun kaupan kriteerit. Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä ja sanayhdistelmää Reilu kauppa saa käyttää vain, kun ne viittaavat kriteerit täyttäviin tuotteisiin. Tästä ovat poikkeuksena yhdistelmätuotteet ja Reilun kaupan puuvillasta valmistetut tuotteet. Reilun kaupan sertifi ointimerkin käyttöön tulee aina saada etukäteen kirjallinen hyväksyntä osoitteesta sertifi Seikkoja, jotka tulee huomioida materiaalia suunniteltaessa: Materiaalissa tulee aina olla joku brändi (esim. yrityksen logo), joka on hallitsevampi elementti kuin Reilun kaupan sertifi ointimerkki. Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä ei saa integroida osaksi muotoilua, vaan sen tulee muodostaa selvästi itsenäinen osa materiaalia. Reilun kaupan sertifi ointimerkin elementtejä, kuten samoja värejä tai Reilun kaupan sertifi ointimerkin muotoja, ei saa käyttää ruokalistassa, hinnastossa tai menutaulussa. Sertifi ointimerkki tulee sijoittaa materiaaliin siten, että se sertifi oi tuotteen, ei tuotemerkkiä, valmistajaa eikä yritystä, jossa tuote on myynnissä. Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä ei saa sijoittaa tuotteen oman tuotemerkin viereen tai sen lähelle. Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä ei saa myöskään sijoittaa copyright-merkinnän tai -viestin viereen. Reilun kaupan sertifi ointimerkin saa sijoittaa yksittäisen tuotteen viereen, mikäli tuote on Reilu kauppa -sertifi oitu ja tuote on ruokalistassa/hinnastossa tms. Termejä Reilun kaupan ruokalista/hinnasto ei saa käyttää. Termejä kuten Reilun kaupan cappuccino, Reilun kaupan latte jne. ei voi käyttää, sillä kyseisessä tuotteessa vain kahvi on Reilu kauppa -sertifi oitua, ei kaikki juoman raaka-aineet. Yritys ei voi viestiä olevansa Reilun kaupan yritys tai yhteistyökumppani (esimerkiksi me olemme Reilun kaupan yritys ) mutta se saa sanoa mainosmateriaalissa esimerkiksi Me tarjoamme Reilun kaupan kahvia. Mikäli kaikki tuotteet, esimerkiksi kahvit mukaan lukien pikakahvit ja decaff-kahvit, eivät ole Reilu kauppa -sertifi oituja, ero Reilu kauppa -sertifi oitujen ja muiden tuotteiden välillä pitää viestiä selvästi (ks. esimerkkejä sertifi ointimerkin käytöstä)

7 6 ESIMERKKEJÄ SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTÖSTÄ RUOKALISTASSA/HINNASTOSSA/MENUTAULUSSA Esimerkki 1. Kun valikoimassa on sekä Reilu kauppa -sertifioituja että ei-sertifioituja tuotteita - Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet tulee selkeästi merkitä siten, että asiakas erottaa Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet ja tuotteet, joissa on käytetty Reilun kaupan raaka-aineita. - Reilun kaupan sertifi ointimerkki ei saa viitata mihinkään yritykseen tai brändiin. Reilun kaupan sertifi ointimerkin läheisyydessä ei saa olla minkään yrityksen tai brändin logoa. Huom! Tummalla pohjalla tulee käyttää valkoreunaista sertifi ointimerkkiä.

8 7 Esimerkki 2. HINNASTO Kahvi XX Café Latte * XX Cappuccino XX Mocha XX Espresso * XX Macchiato XX Musta tee XX Vihreä tee XX Kaakao XX Appelsiinimehu XX * Reilu kauppa -sertifioituja raaka-aineita KAHVILA SATAMAN VALOT Kun valikoimassa on sekä Reilu kauppa -sertifioituja että ei-sertifioituja tuotteita - Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet tulee selkeästi merkitä siten, että asiakas erottaa Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet. - Reilun kaupan sertifi ointimerkin saa sijoittaa yksittäisen tuotteen viereen, mikäli tuote on Reilu kauppa -sertifi oitu. - Reilun kaupan sertifi ointimerkki ei saa viitata muihin tuotteisiin kuin Reilu kauppa -sertifi oituihin tuotteisiin. - Mikäli tuotteessa on Reilu kauppa -sertifi oituja raaka-aineita (esimerkiksi kahvi), mutta se ei ole kokonaisuudessaan sertifi oitu (sisältää maitoa), silloin tuotteen vieressä ei voi käyttää sertifi ointimerkkiä vaan se tulee merkitä toisella tavalla, esimerkiksi *-merkillä. Tällöin esimerkiksi sivun alareunassa kerrotaan, että *-merkki tarkoittaa, että tuote sisältää Reilu kauppa -sertifi oituja raaka-aineita. - Reilun kaupan sertifi ointimerkki ei saa viitata mihinkään yritykseen tai brändiin. Reilun kaupan sertifi ointimerkin läheisyydessä ei saa olla minkään yrityksen tai brändin logoa.

9 8 Esimerkki 3. KAHVILA SATAMAN VALOT Kahvi * XX Café Latte * XX Cappuccino * XX Mocha * XX Espresso * XX Macchiato * XX Musta tee XX Vihreä tee XX Kaakao XX Appelsiinimehu XX * Kaikki kahvimme on Reilu kauppa -sertifioitua. Kun valikoiman kaikki kahvi on Reilu kauppa -sertifioitua. Lisäksi valikoimassa on muita ei-sertifioituja tuotteita - Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet tulee selkeästi merkitä siten, että asiakas erottaa Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet. - Reilun kaupan sertifi ointimerkki ei saa viitata mihinkään yritykseen tai brändiin. Reilun kaupan sertifi ointimerkin läheisyydessä ei saa olla minkään yrityksen tai brändin logoa. - Viimeisen ei-sertifi oidun tuotteen ja Reilun kaupan sertifi ointimerkin välissä tulee olla riittävä väli. - *-symboli on sijoitettava ennen Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä.

10 9 Esimerkki 4. KAHVILA SATAMAN VALOT Kahvi * XX Café Latte * XX Cappuccino * XX Mocha * XX Espresso * XX Macchiato * XX Musta tee * XX Vihreä tee * XX Kaakao * XX Appelsiinimehu XX * Reilu kauppa -sertifioitu kahvi, tee ja kaakao Kun valikoimassa useamman tuoteryhmän kaikki tuotteet on Reilu kauppa -sertifioituja. Lisäksi listalla on ei-sertifioituja tuotteita - Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet tulee selkeästi merkitä siten, että asiakas erottaa Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet. - Reilun kaupan sertifi ointimerkki ei saa viitata mihinkään yritykseen tai brändiin. Reilun kaupan sertifi ointimerkin läheisyydessä ei saa olla minkään yrityksen tai brändin logoa. - Viimeisen ei-sertifi oidun tuotteen ja Reilun kaupan sertifi ointimerkin välissä tulee olla riittävä väli. - Teksti voi olla myös esimerkiksi: Kaikki kahvimme, teemme ja kaakaomme on Reilu kauppa -sertifi oitua.

11 10 Esimerkki 5. KAHVILA SATAMAN VALOT Kahvi * XX Café Latte ** XX Cappuccino ** XX Mocha ** XX Espresso ** XX Macchiato ** XX Musta tee * XX Vihreä tee * XX Kaakao ** XX Appelsiinimehu XX Pulla ** XX Munkki ** XX Kanapatonki XX * Reilu kauppa -sertifioitu tuote ** Reilu kauppa -sertifioituja raaka-aineita Kun valikoimassa on sekä Reilu kauppa -sertifioituja että ei-sertifioituja tuotteita - Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet tulee selkeästi merkitä siten, että asiakas erottaa Reilu kauppa -sertifi oidut tuotteet. - Reilun kaupan sertifi ointimerkki ei saa viitata mihinkään yritykseen tai brändiin. Reilun kaupan sertifi ointimerkin läheisyydessä ei saa olla minkään yrityksen tai brändin logoa. - Materiaalissa ei saa käyttää Reilun kaupan sertifi ointimerkin värejä tai muotoja.

12 11 REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ MAINONNASSA¹ Tuotteen mainonnassa tulee aina olla tuotteen oma tuotemerkki, joka on hallitsevampi elementti kuin Reilun kaupan sertifi ointimerkki. Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä ei saa sijoittaa tuotteen oman tuotemerkin, valmistajan tai muun logon viereen tai niiden lähelle. Reilun kaupan sertifi ointimerkki on sijoitettava materiaaleissa siten, että sen rooli on selvä ja että se sertifi oi vain tuotteen tai raaka-aineita. Kuluttajille ei saa syntyä vaikutelmaa, että materiaalissa mahdollisesti esillä olevat tuotteet, joilla ei ole Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä, olisi tuotettu Reilun kaupan kriteerien mukaisesti. Reilun kaupan sertifi ointimerkin elementtejä, kuten samoja värejä tai sertifi ointimerkin muotoja, ei saa käyttää tuotteen mainonnassa. Jos lisenssinhaltija missään materiaalissaan viittaa tuotteen laatuun, väite on esitettävä niin, että Reilun kaupan sertifi ointimerkin käytön ei voida olettaa olevan laadun takeena tai Reilun kaupan edistämisyhdistyksen valvomaa. Kaikenlaisten mielleyhtymien aikaansaaminen Reilun kaupan edistämisyhdistyksen ja Reilun kaupan sertifi ointimerkin sekä laadun välillä tulee välttää. ¹ Esimerkiksi mainokset, esitteet, kansiot, kuvat, julisteet, internet- sivut, sähköpostit, hinnastot ja kaikki muu tiedollinen tai promotionaalinen materiaali, jossa Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä on käytetty. TUOTTEISTA VIESTIMINEN MAINONNASSA Kun Reilu kauppa -sertifi oituun tuotteeseen viitataan viestinnässä, siihen saa viitata tuotteen nimellä, esimerkiksi Sisco Reilun kaupan kahvi. Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä voi käyttää viittaamaan tuotteeseen. Poikkeuksen muodostavat yhdistelmätuotteet. Kun yhdistelmätuotteesta viestitään, sitä ei saa kutsua Sisco Reilun kaupan ananasjogurtiksi. Siihen saa viitata esimerkiksi seuraavilla tavoilla: - Sisco ananasjogurtti Reilun kaupan ananaksesta - Sisco ananasjogurtti, valmistettu Reilun kaupan ananaksesta ja sokerista Reilun kaupan -sertifi ointimerkin voi sijoittaa tuotteen viereen. Jos yhdistelmätuotteeseen viitattaessa ei mainita sanayhdistelmää Reilu kauppa (puhutaan esimerkiksi Sisco ananasjogurtista), Reilun kaupan -sertifi ointimerkkiä saa silti käyttää tuotteen vieressä.

13 12 TARKISTUSLISTA Valtaosa Reilun kaupan edistämisyhdistyksen antamista kieltävistä päätöksistä sertifi ointimerkin käytössä johtuu seuraavien seikkojen laiminlyönnistä: - Tuotteen oman tuotemerkin/yrityksen logon on oltava hallitsevampi kuin Reilun kaupan sertifi ointimerkin. (Kuluttajan tulee yhdellä silmäyksellä nähdä, kuka on viestin allekirjoittaja) - Reilun kaupan sertifi ointimerkki tulee sijoittaa siten, ettei se sertifi oi yritystä tai tuotteen omaa tuotemerkkiä. - Reilun kaupan sertifi ointimerkki ei saa olla liian suuri. - Reilun kaupan sertifi ointimerkin tulee olla suorassa. HYVÄKSYTTÄMINEN Reilun kaupan sertifi ointimerkin käyttöä valvoo Suomessa Reilun kaupan edistämisyhdistys, joka hyväksyy sertifi ointimerkin käytön sekä pakkauksissa, tuotteissa että muussa materiaalissa. Reilun kaupan edistämisyhdistyksellä on oikeus pidättää itsellään mahdollisuus olla hyväksymättä Reilun kaupan sertifi ointimerkin käyttöä, jos se voi vaarantaa/ haitata Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä tai Reilun kaupan edistämisyhdistystä. Aineisto, jossa merkkiä käytetään lähetettävä Reilun kaupan edistämisyhdistykselle, joka käsittelee materiaalin kymmenen työpäivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Materiaali lähetetään Reilun kaupan edistämisyhdistykselle joko sähköisesti (sertifi ointimerkki@reilukauppa.fi ) tai postitse osoitteeseen Reilun kaupan edistämisyhdistys ry, Sertifi ointimerkki, Paasivuorenkatu 2 A, 5. krs, Helsinki. HYVÄKSYTTÄMISPROSESSI Kolmannen osapuolen sopimuksen allekirjoittanut taho saa Reilun kaupan sertifi - ointimerkin Reilun kaupan edistämisyhdistykseltä osoitteesta sertifi ointimerkki@ reilukauppa.fi Sertifi ointimerkkiä käyttävä taho lähettää vedoksen hyväksyttäväksi osoitteeseen sertifi ointimerkki@reilukauppa.fi Reilun kaupan edistämisyhdistys käsittelee hakemuksen kymmenen työpäivän kuluessa. Vain täydelliset hakemukset käsitellään. Vajaat hakemuksen palautetaan tai niihin pyydetään lisätietoja.

14 13 Jos vedos on ohjeistuksen mukainen, Reilun kaupan edistämisyhdistys myöntää kirjallisen luvan Reilun kaupan sertifi ointimerkin käyttöön. Jos vedos ei täytä ohjeistuksen sääntöjä tai on muuten puutteellinen, Reilun kaupan edistämisyhdistys antaa muutosehdotuksensa, jotta sertifi ointimerkkiä käyttävä taho voi tehdä tarvittavat korjaukset. MUUTOKSET Reilun kaupan edistämisyhdistys varaa oikeuden tehdä muutoksia näihin ohjeisiin. Kolmannen osapuolen allekirjoittaneen tahon on lopetettava vanhojen ohjeiden käyttö ja otettava uudet ohjeet käyttöön kahdentoista (12) kuukauden kuluttua siitä, kun muutokset on annettu tiedoksi Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toimesta. Kaikista kustannuksista, joita muutoksista aiheutuu, vastaa kolmannen osapuolen sopimuksen allekirjoittanut taho. YHTEYSTIEDOT Reilun kaupan edistämisyhdistys ry. Paasivuorenkatu 2 A, 5. krs Helsinki Puh. (09) , Fax (09) sertitiointimerkki@reilukauppa.fi

15

16

Vending GRAAFINEN OHJE REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ 1.9.2009 ALKAEN

Vending GRAAFINEN OHJE REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ 1.9.2009 ALKAEN Vending GRAAFINEN OHJE REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ 1.9.2009 ALKAEN 1 JOHDANTO Tämä ohjeisto on tarkoitettu Out-of-Home sektorilla toimiville tahoille, jotka käyttävät Reilun kaupan merkkiä

Lisätiedot

TUOTEMAINONNAN GRAAFINEN OHJEISTUS REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ 1.8.2009 ALKAEN TIFIOINTIMERKKI

TUOTEMAINONNAN GRAAFINEN OHJEISTUS REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ 1.8.2009 ALKAEN TIFIOINTIMERKKI TUOTEMAINONNAN GRAAFINEN OHJEISTUS REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKIN KÄYTTÖ 1.8.2009 ALKAEN TIFIOINTIMERKKI 1 JOHDANTO Tämä ohjeisto on tarkoitettu organisaatioille, jotka käyttävät Reilun kaupan merkkiä

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKKI 1.1.2009 ALKAEN TIFIOINTIMERKKI

GRAAFINEN OHJEISTUS REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKKI 1.1.2009 ALKAEN TIFIOINTIMERKKI GRAAFINEN OHJEISTUS REILUN KAUPAN SERTIFIOINTIMERKKI 1.1.2009 ALKAEN TIFIOINTIMERKKI 1 JOHDANTO Näissä ohjeissa kerrotaan, miten Reilun kaupan sertifi ointimerkkiä tulee käyttää. Ohjeet ovat sitovia, ja

Lisätiedot

Reilun kaupan korkeakoulu -viestintäohje

Reilun kaupan korkeakoulu -viestintäohje Reilun kaupan -viestintäohje Syyskuu 2009 Ohjeet Reilun kaupan -logon käyttöön markkinointimateriaaleissa Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Esittely 3. Velvollisuudet 4. Missä Reilun kaupan -logoa voi käyttää

Lisätiedot

Reilun kaupan kunta -viestintäohje

Reilun kaupan kunta -viestintäohje Reilun kaupan kunta -viestintäohje Maaliskuu 2009 Ohjeet Reilun kaupan kaupunki / Reilun kaupan kunta -logon käyttöön markkinointimateriaaleissa Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Esittely 3. Velvollisuudet

Lisätiedot

Reilun kaupan seurakunta -viestintäohje

Reilun kaupan seurakunta -viestintäohje Reilun kaupan -viestintäohje Huhtikuu 2009 Ohjeet Reilun kaupan -logon käyttöön markkinointimateriaaleissa Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Esittely 3. Velvollisuudet 4. Missä Reilun kaupan -logoa voi

Lisätiedot

Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje

Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje Elokuu 2010 Ohjeistus Reiluus saapui työpaikalle -logon käyttöön markkinointi- ja viestintämateriaaleissa Sisällysluettelo: 1. Esittely 2. Käyttöoikeudet 3. Logon

Lisätiedot

Reilu kauppa ry Paasivuorenkatu 2A, 5 krs. 00530 Helsinki www.reilukauppa.fi 1/5

Reilu kauppa ry Paasivuorenkatu 2A, 5 krs. 00530 Helsinki www.reilukauppa.fi 1/5 1/5 2/5 Reilun kaupan periaatteiden mukaan tuotetut tuotteet tunnistaa Reilun kaupan merkistä, joka kertoo kuluttajille, että tuote täyttää kansainväliset Reilun kaupan kriteerit. Reilu kauppa parantaa

Lisätiedot

jäsenapteekkien tunnus

jäsenapteekkien tunnus Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkien tunnus graafinen ohje 1.0 24.2.2005 Tunnus...2 Tunnuksen väri...3 Tunnuksen asettelu...4 Tunnus ja tekstityyppi...5 Tunnuksen ja nimilogon yhdistäminen...6 Tähän

Lisätiedot

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti.

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti. YLEISTÄ Graafisen ohjeiston tarkoitus on toimia tukivälineenä eri sidosryhmille sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Ohjeistossa on esitelty ohjein ja esimerkein Epilepsiatutkimussäätiön visuaalinen

Lisätiedot

Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön

Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön Kevät 2012 Fairtrade Labelling Organizations International e.v. 2011 FAIRTRADE Certification Mark Guidelines 1 JOHDANTO TÄMÄ OPAS Reilu kauppa on kansainvälisesti

Lisätiedot

SISÄLLYS YRITYSTUNNUS JA SLOGAN 3 YRITYSILMEEN VÄRIT 4 ROTUKARJA-LOGO 5 LUOMU-LOGO 6 KIELLETTYJÄ ESIMERKKEJÄ 7 GRAAFINEN TUNNISTE 8 TYPOGRAFIA 9

SISÄLLYS YRITYSTUNNUS JA SLOGAN 3 YRITYSILMEEN VÄRIT 4 ROTUKARJA-LOGO 5 LUOMU-LOGO 6 KIELLETTYJÄ ESIMERKKEJÄ 7 GRAAFINEN TUNNISTE 8 TYPOGRAFIA 9 GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS Tämä graafi nen ohjeisto esittelee Tammisen yritystunnuksen ja sen sovellukset sekä antaa ohjeita yritysilmeen käyttöön. Ohjeiston johdonmukainen käyttö on tärkeää laadukkaan

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1.0

Graafinen ohjeisto 1.0 Graafinen ohjeisto 1.0 01 01 Peruselementit Logo POP vakuutuksen logo on suunniteltu digitaaliseen ympäristöön ja siksi digitaalinen näkyvyys määrittelee ilmeen. Play-elementti Play-elementti painikkeenomaisena

Lisätiedot

Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön

Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön Kevät 2012 Fairtrade Labelling Organizations International e.v. 2011 FAIRTRADE Certification Mark Guidelines 1 JOHDANTO TÄMÄ OPAS Reilu kauppa on kansainvälisesti

Lisätiedot

3M Toimistotuotteet. Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät. Näin käytämme. logoja

3M Toimistotuotteet. Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät. Näin käytämme. logoja 3M Toimistotuotteet Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät Näin käytämme logoja Sisältö: 1 Yleistä tuotenimistä ja logoista 1 2 3M-logo 1 2.1 3M logon käyttö internetissä 3 3 Post-it -logo 4 3.1 Perusviestilaput

Lisätiedot

TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI. Juha Sarviaho. Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa

TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI. Juha Sarviaho. Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI Juha Sarviaho Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa Yritysilmeen luominen ja tuotemerkin kehittäminen Muutokset toimintaympäristössä

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto 1 Sisältö Tunnuksista yleisesti... 3 Tunnuksen versiot ja rakenne.... 4 Merkin värit.... 5 Tunnuksen värivaihtoehtoja... 7 Tunnuksen suoja-alue.... 8 Tunnuksen sijoittelu.... 9 Pienen

Lisätiedot

Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO

Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO 1 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 5 Logon eri versiot... 7 Kuinka logoa ei tule käyttää... 11 Logon suoja-alue... 13 Slogan... 15 Typografia... 17 Värimaailma... 19 Käyntikorttipohja...

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY Ohjeiston sisältö Tämän ohjeiston tarkoitus on antaa selkeät suuntaviivat Ollila Trans Oy:n viestinnälle. Annettuja ohjeita noudattamalla yrityksestä annetaan yhtenäinen,

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

Lataa Hyvää Suomesta -merkki osoitteesta: www.hyvaasuomesta.fi/kuvapankki/hyvää-suomesta-logot

Lataa Hyvää Suomesta -merkki osoitteesta: www.hyvaasuomesta.fi/kuvapankki/hyvää-suomesta-logot GRAAFINEN OHJEISTO Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeus on Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenillä sekä niillä MTK:n ja SLC:n jäsenillä, joille Ruokatieto on myöntänyt merkin käyttöoikeuden. Tutustu huolella

Lisätiedot

VERKOSTO GRAAFINEN OHJE

VERKOSTO GRAAFINEN OHJE 2018 SISÄLTÖ 3 Pikaohje 4 Tunnus ja suoja-alue 5 Tunnuksen versiot 6 Tunnuksen käyttö 7 Fontit 8 Värit 9 Soveltaminen ----- 10 Verkosto Lapset 2 suoja-alue Tunnuksen suoja-alueen sisäpuolella ei saa olla

Lisätiedot

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Suomi Finland 100 -tunnus Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Tunnus Tämä on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden tunnus perusmuodossaan. Se on juhlavuoden visuaalisen ilmeen arvokkain elementti, jota

Lisätiedot

KAUPPOJEN REILUN KAUPAN TUOTTEIDEN TARJONTA HÄMEENLINNASSA 2004. Jane Ilomäki. Ympäristöosaston monisteita 55

KAUPPOJEN REILUN KAUPAN TUOTTEIDEN TARJONTA HÄMEENLINNASSA 2004. Jane Ilomäki. Ympäristöosaston monisteita 55 KAUPPOJEN REILUN KAUPAN TUOTTEIDEN TARJONTA HÄMEENLINNASSA 200 Jane Ilomäki Ympäristöosaston monisteita 55 Lähdeviite Ilomäki, J. 200: Reilun kaupan tuotteiden tarjonta Hämeenlinnassa 200 -Ympäristöosaston

Lisätiedot

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Sisältö Saatteeksi Tässä ohjeistossa määritellään Lähienergiatunnuksen käyttöä, linjataan ehdot sen käyttöoikeudelle ja kerrotaan valvonnasta. Ohjeiston tarkoituksena on selkeyttää

Lisätiedot

Suunnittelijan sana. 3 Logo 4 Logon eri versiot 5 Logon käyttö 6 Logon virheellinen käyttö 7 Värimaailma 8 Typografia

Suunnittelijan sana. 3 Logo 4 Logon eri versiot 5 Logon käyttö 6 Logon virheellinen käyttö 7 Värimaailma 8 Typografia Graafinen ohjeisto Sisältö 2 Suunnittelijan sana 3 Logo 4 Logon eri versiot 5 Logon käyttö 6 Logon virheellinen käyttö 7 Värimaailma 8 Typografia Suunnittelijan sana Tämän graafisen ohjeiston tarkoitus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3 GRAAFINEN OHJEISTO Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Logon/liikemerkin rakenne 3 2.1 Logon/liikemerkin rakenne 4 markkinointiviestinnässä 2.2 Suoja-alue 4 2.3 Värit ja esitystavat 5 2.4 Värit markkinointiviestinnässä

Lisätiedot

LOGON MITTASUHTEET. Pirkan Isännöintikeskus Oy:n logoa voidaan käyttää 4-värisenä tai mustavalkoisena.

LOGON MITTASUHTEET. Pirkan Isännöintikeskus Oy:n logoa voidaan käyttää 4-värisenä tai mustavalkoisena. GRAAFINEN OHJEISTO Pirkan Isännöintikeskus ISA Oy:lle on luotu uusi graafinen linjaus ja ohjeistus tammikuussa 2006, samalla kun yrityksen nimi muuttui ISA-auktorisoinnin yhteydessä. (ISA on Isännöitsijöiden

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0

GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0 GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0 THE VOICE The Voice on hyväntuulinen ja positiivinen ystävä jonka elämäntehtävä on viihdyttäminen! The Voicen idea on soittaa uptempoista pop-musiikkia, jota höystetään mielenkiintoisilla

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1

GRAAFINEN OHJEISTO 1 GRAAFINEN OHJEISTO 1 LIEHUTA LIPPUAMME YLPEYDELLÄ. Alkusanat 3 Tunnus 4 Värit 9 Typografia 10 Kaari 12 Sovelluksia 13 2 LIPULLINEN RATKAISU Aktiivinen ja valveilla oleva ammattiyhdistysliike tukee työntekijää

Lisätiedot

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 2(12) Sisältö 1. Johdanto 3 2. Tunnus 4 - Tunnuksen koko 5 - Tunnuksen suoja-alue 6 - Tunnuksen käyttö 7 3. Värimääritykset

Lisätiedot

Graafinen ohje. Tunnuksen käyttöohje Kouluruokadiplomin ansainneelle koululle 24.4.2014

Graafinen ohje. Tunnuksen käyttöohje Kouluruokadiplomin ansainneelle koululle 24.4.2014 Graafinen ohje Tunnuksen käyttöohje Kouluruokadiplomin ansainneelle koululle 24.4.2014 2 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Graafinen tunnus... 4 Tunnuksen käyttö... 5 Värinumerot... 6 Tiedostot... 7 Kouluruokadiplomi-TUNNUKSEN

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto

Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 241018 Yhteisötunnus Yhteisötunnuksen esittely Maa- ja metsätalousministeriö / Graafinen ohjeisto 241018 / 5 Maa- ja metsätalousministeriön tunnuksen ja koko uuden ilmeen idea lähtee

Lisätiedot

1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI...

1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI... GRAAFINEN OHJEISTO 1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 PÄÄLLEKKÄISVERSIO... 4 RINNAKKAISVERSIO... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI... 5

Lisätiedot

Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön

Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön Ohjeet Reilun kaupan sertifiointimerkin käyttöön Kevät 2012 Fairtrade Labelling Organizations International e.v. 2011 FAIRTRADE Certification Mark Guidelines 1 JOHDANTO TÄMÄ OPAS Reilu kauppa on kansainvälisesti

Lisätiedot

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS TAMPEREEN SISU vuodesta 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS Sisällysluettelo LOGO Logo 3 Typografia. 5 Värit... 8 Lomakkeet 10 Kuvitus 12 - A KU UVITUS KEET LOMAKK TYPO GRAFI VÄRIT 2 LOGO TAMPEREEN SISU vuodesta

Lisätiedot

LUETTELO C LUETTELO D

LUETTELO C LUETTELO D 1 Itse 2 Kumppani LUETTELO A 3 Toinen aikuinen kotitaloudessa 4 Alle 18-vuotias lapsi 5 Yli 18-vuotias lapsi 6 Vieras 1 Pikakahvi LUETTELO B 2 Kahvi (ei pikakahvi eikä kapselikahvi) 3 Kapselikahvi 4 Kuuma

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 Kaikki asiakkaidemme tarpeet liittyvät oman näkemyksen välittämiseen toiselle ihmiselle. Vain siitä on kyse, ja vain se on tärkeää. Olipa näkemys tarkoitettu sähköasentajalle,

Lisätiedot

Hei nimeni on Viksu! Olen lapsia. rakastava mustavaris, jonka. löydät leikkimästä lasten. Olen seikkaillut pitkin maita. ja mantuja, mutta nyt asun

Hei nimeni on Viksu! Olen lapsia. rakastava mustavaris, jonka. löydät leikkimästä lasten. Olen seikkaillut pitkin maita. ja mantuja, mutta nyt asun Hei nimeni on Viksu! Olen lapsia rakastava mustavaris, jonka löydät leikkimästä lasten kanssa Porin Kirjurinluodosta. Olen seikkaillut pitkin maita ja mantuja, mutta nyt asun kotiluodollani. Tämän ohjeistuksen

Lisätiedot

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset Graafinen ohjeisto värit tunnus 2 Sisältö johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 typografia sovellukset JOHdanto Siuron Piharakennus Oy on kasvava pirkanmaalainen maarakennusyhtiö,

Lisätiedot

1 Graafinen ohjeisto

1 Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Johdanto... 2 Tunnuksen versiot... 3 Tunnuksen suoja-alue... 4 Tunnuksen käyttö... 5 Slogan... 6 Graafiset elementit ja niiden käyttö... 7 Värimaailma... 8 Typografia... 9

Lisätiedot

Graafinen ohje 1(8) 16.10.2012 GRAAFINEN OHJE. PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki

Graafinen ohje 1(8) 16.10.2012 GRAAFINEN OHJE. PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki Graafinen ohje 1(8) GRAAFINEN OHJE Graafinen ohje 2(8) Miksi graafiset ohjeet? Näiden graafisten ohjeiden avulla luomme yhtenäisyyttä ja tunnistettavuutta HAAGA-HELIAn opiskelijakunta HELGAn viestintään.

Lisätiedot

ohjeistus retkikerho

ohjeistus retkikerho Graafinen ohjeistus Esittely Oulun luonnonsuojeluliiton alla toimiva Retkikerho on kanava, jonka avulla voi helposti irrottautua arjesta kaupungin lähiluontoon. Retkitarjonta on hyvin monipuolinen ja kerhon

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Graafiset ohjeet Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Sisältö Tunnus...3 Typografia...4 Värit...5 Käyntikortit ja sähköinen allekirjoitus...6 Lomakkeet

Lisätiedot

JURIDIIKKA YRITYKSEN BRÄNDIN SUOJAAMISEN APUNA

JURIDIIKKA YRITYKSEN BRÄNDIN SUOJAAMISEN APUNA JURIDIIKKA YRITYKSEN BRÄNDIN SUOJAAMISEN APUNA Juhani Ekuri asianajaja, varatuomari ASIANAJOTOIMISTO Esityksen rakenne mikä on brändi? miten brändi suojataan? miten brändin loukkauksilta puolustaudutaan?

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo. sivu 3 Johdanto. Logo sivu 4. Värit sivu 6. Tekstityypit sivu 7. Lomakkeisto sivu 8. Kirjelomake Jatkolomake

Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo. sivu 3 Johdanto. Logo sivu 4. Värit sivu 6. Tekstityypit sivu 7. Lomakkeisto sivu 8. Kirjelomake Jatkolomake Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo sivu 3 Johdanto Logo sivu 4 Värit sivu 6 Tekstityypit sivu 7 Lomakkeisto sivu 8 Kirjelomake Jatkolomake Kirjekuori C4 Kirjekuori C5 Kirjekuori

Lisätiedot

Roosa nauha -tunnus. Graafinen ohjeisto - Versio 01

Roosa nauha -tunnus. Graafinen ohjeisto - Versio 01 Roosa nauha -tunnus Graafinen ohjeisto - Versio 01 Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahaston virallinen merkki. Merkin oikeudet omistaa Syöpäsäätiö eikä tunnusta saa painaa tai muuten käyttää

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 GRAAFISET ELEMENTIT 10 YHTEYSTIEDOT 13 TUNNUS JA

Lisätiedot

JHL tukee Reilua kauppaa. JHL paikallisyhdistyksen vuosikokous 2010

JHL tukee Reilua kauppaa. JHL paikallisyhdistyksen vuosikokous 2010 JHL tukee Reilua kauppaa JHL paikallisyhdistyksen vuosikokous 2010 AIHEITA: - Miksi Reilua kauppaa? - Reilu kauppa kunnissa ja työpaikoilla - JHL ja Reilu kauppa - Toimintaa! MIKSI REILUA KAUPPAA? Miksi

Lisätiedot

Graafinen. ohjeisto. Verohallinto

Graafinen. ohjeisto. Verohallinto Graafinen ohjeisto SISÄLTÖ Verovaakuna on osa Verohallinnon historiaa...2 1. PERUSELEMENTIT... 2 1.1 Yhteisötunnus...2 1.2 Yhteisötunnuksen käyttö...3 1.3 Yhteisötunnuksen kielletty käyttö...4 1.4 Verovaakuna...4

Lisätiedot

Aleksanterinkadun Appro. Tunnusohjeisto 25.2.2015

Aleksanterinkadun Appro. Tunnusohjeisto 25.2.2015 Tunnusohjeisto 25.2.2015 sisällys tunnus 3 1 tunnus tekstillä 4 2 tekstitön tunnus 5 tunnuksen väriversiot 6 tunnus kuvan päällä 7 tunnus 1 n tunnus eli visuaalinen tunniste viittaa muotokieleltään Lahden

Lisätiedot

Graafinen ohjeistus. Taustaa. Logon elementit. Mittasuhtet. Suoja-alue. Värimääritykset. Logon sijoittelu. Kirjasintyypit eli typografia

Graafinen ohjeistus. Taustaa. Logon elementit. Mittasuhtet. Suoja-alue. Värimääritykset. Logon sijoittelu. Kirjasintyypit eli typografia Graafinen ohjeistus Taustaa Logon elementit Mittasuhtet Suoja-alue Värimääritykset Logon sijoittelu Kirjasintyypit eli typografia Taustaa Nuorten Kotkien alkuperäinen logo on vaakunamalliseen kehyksen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO KEVYT

GRAAFINEN OHJEISTO KEVYT päivitetty 25.6.2015 MESSUJEN GRAAFINEN OHJEISTO KEVYT YLEISET 21 SARKA-MESSUT 4 Messutunnukset 7 Liikemerkki / synty 8 Liikemerkki / ryhmässä 9 Liikemerkki / kuosipinta 1 10 Liikemerkki / kuosipinta 2

Lisätiedot

esittely Tunnusta ei saa skaalata eikä mittasuhteita vääristää.

esittely Tunnusta ei saa skaalata eikä mittasuhteita vääristää. GRAAFINEN OHJEISTO Päivitys: maaliskuu 2017 TUNNUS esittely Muistiliiton tunnus muodostuu punaisesta ympyrä- ja kaari-teemasta (liikemerkki) sekä Muistiliittotekstiosuudesta (logo) täydennettynä ruotsinkielisellä

Lisätiedot

7.1.2014. Graafinen ohjeisto

7.1.2014. Graafinen ohjeisto 7.1.2014 Graafinen ohjeisto Sisällysluettelo Yhtenäisen ilmeen edut... 3 Nimi ja sen käyttö... 4 Slogan... 6 Liikemerkki... 7 Liikemerkki poikkeuksellinen käyttö... 8 Liikemerkki värit... 9 Lisävärit...

Lisätiedot

LOGO 2. LOGO. Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo.

LOGO 2. LOGO. Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. 8 LOGO Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. Autokeskuksen logoa käytetään aina vaakamuodossa. Logoa ei saa latoa, piirtää tai asetella uudelleen. Logon mittasuhteita tai väritystä ei saa muuttaa.

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 SJ-TUNNUS ja YHTEISÖmerkit 11 TYPOGRAFIA 14 GRAAFISIA

Lisätiedot

OMA 1m2 coffee shop.

OMA 1m2 coffee shop. OMA 1m 2 coffee shop. Oma 1m 2 coffee SHOP. Mitä sanoisit, jos voisit antaa liiketoiminnallesi nostetta tarjoamalla täydellisen valikoiman herkullisia erikoiskahveja? Tarvitset vain yhden 1m 2 tilaa ja

Lisätiedot

TEOLLINEN MUOTOILU. Juha Sarviaho

TEOLLINEN MUOTOILU. Juha Sarviaho TEOLLINEN MUOTOILU Juha Sarviaho ASIAKASLÄHTÖINEN MUOTOILU YRITYSILME Juha Sarviaho 2013 Asiakas, käyttäjä, kuluttaja Merkkimuotoilun elementtejä: Asiakas kuuluu johonkin ryhmään Ihminen on laumasielu

Lisätiedot

E U : n L U O M U T U N N U S

E U : n L U O M U T U N N U S EU:n LUOMUTUNNUS EU:n LUOMUTUNNUS JOHDANTO EU:n luomutunnuksen muodostaa kaksi tuttua symbolia: Euroopan lippu Euroopan unionin virallinen tunnuskuva jo vuodesta 1986 ja monimuotoisesti käytetty lehti,

Lisätiedot

UNISON COFFEE - GRAAFINEN OHJEISTUS

UNISON COFFEE - GRAAFINEN OHJEISTUS UNISON COFFEE - GRAAFINEN OHJEISTUS VÄRIT CMYK / RGB... 1 TYPOGRAFIA Kirjasimet... 2 LOGO Logo... 3 NIMi Nimen käyttö... 4 MUUTA Huomioitavaa... 5 Me Unison Coffeella tarjoamme sinulle huippulaadukasta,

Lisätiedot

KORVATUNTURI SAVUKOSKI

KORVATUNTURI SAVUKOSKI KORVATUNTURI SAVUKOSKI Graafinen ohjeisto / 1 Sisällysluettelo Logon käyttö 3 Logoversiot 7 Brändivärit 21 Typografia 25 Kuvankäyttötapa 28 / 2 Logon käyttö / 3 Logo ja liikemerkki LIIKEMERKKI koostuu

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 2013

Graafinen ohjeisto 2013 Graafinen ohjeisto 2013 Yritystunnus Äänekosken Energian yritystunnus muodostuu kolmesta osasta: sinisestä ja oranssista muodosta, sekä logosta. Ensisijainen yritystunnus Ensisijainen yritystunnus Toissijainen

Lisätiedot

Merkki luottamuksesta. Ohjeet ISA -tunnuksen käytöstä

Merkki luottamuksesta. Ohjeet ISA -tunnuksen käytöstä Merkki luottamuksesta Isännöitsijöiden Auktorisointiyhdistys ISA ry on kiinteistöalan järjestöjen perustama yhdistys, joka myöntää auktorisoinnin riittävän pätevyyden ja kokemuksen omaaville isännöitsijöille

Lisätiedot

3D TALO FINLAND OY GRAAFINEN OHJEISTO

3D TALO FINLAND OY GRAAFINEN OHJEISTO 3D TALO FINLAND OY GRAAFINEN OHJEISTO 1 SAATESANAT 3D TALO FINLAND OY 3D Talo Finland Oy on Kuopiolainen virtuaalitodellisuusteknologiaan erikoistunut yritys. Toimintamme keihäänkärkenä on suunnitella

Lisätiedot

PK-PRO. Graafinen ohjeisto. Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media 01.01.2014

PK-PRO. Graafinen ohjeisto. Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media 01.01.2014 Graafinen ohjeisto 01.01.2014 Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media Ohjeiston esittely Suunnittelu-, konsultointi-, valvonta- ja projektinjohtopalvelumme kattaa teollisuuden, liike-elämän, kunnan,

Lisätiedot

ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013

ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013 ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013 Johdanto Graafiset ohjeistot ovat viestinnän alan yleinen käytäntö. Kaikessa järjestöviestinnässä käytetään organisaatiokohtaisia graafisia ohjeistuksia, jotta

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO versio 1.0

GRAAFINEN OHJEISTO versio 1.0 03.11.2017 GRAAFINEN OHJEISTO versio 1.0 SISÄLLYS Graafisen ohjeiston tarkoitus on nimensä mukaisesti ohjeistaa, selkeyttää ja yhdenmukaistaa Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen yhteydessä tapahtuvaa viestintää.

Lisätiedot

KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018

KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018 1 KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018 2 Graafinen ohjeisto Tervetuloa tutustumaan KVPS Tukena Oy:n graafisiin ohjeisiin. Tämä ohjeisto sisältää ohjeita ja vinkkejä brändi-identiteetin käyttöön ja

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA 2 3 4 5 6 Suomen Lions-liitto ry:n graafinen ohjeisto on tehty yhtenäistämään järjestön

Lisätiedot

Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto

Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto Sisällys Logo 3 Logon käyttö 4 Värit 6 Typografia 7 Graafiset elementit 8 Esitteet 9 2 Logo Animalian logo muodostuu suorakulmiosta jossa on animalia -tekstin

Lisätiedot

Energiatehokkuussopimusten. graafinen ohjeisto

Energiatehokkuussopimusten. graafinen ohjeisto Energiatehokkuussopimusten ilme graafinen ohjeisto Energiatehokkuussopimusten tunnus Suomalaisille energiatehokkuussopimuksille on suunniteltu oma tunnus, jota käytetään kaikessa energiatehokkuussopimusten

Lisätiedot

IPR JA SOPIMUKSET KANSAINVÄLISTYVÄSSÄ ELINTARVIKEALAN YRITYKSESSÄ 27.8.2015. IPR-lakimies, Eurooppatavaramerkkiasiamies Jani Kaulo

IPR JA SOPIMUKSET KANSAINVÄLISTYVÄSSÄ ELINTARVIKEALAN YRITYKSESSÄ 27.8.2015. IPR-lakimies, Eurooppatavaramerkkiasiamies Jani Kaulo IPR JA SOPIMUKSET KANSAINVÄLISTYVÄSSÄ ELINTARVIKEALAN YRITYKSESSÄ 27.8.2015 IPR-lakimies, Eurooppatavaramerkkiasiamies Jani Kaulo Aineettomat oikeudet eli IPR Yrityksen toiminimi Tavaramerkki Mallioikeus

Lisätiedot

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Graafinen ohjeisto

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto GRAAFINEN OHJEISTO TIETEENTEKIJÖIDEN LIITON LOGO Tieteentekijöiden liiton kaksivärinen logo koostuu symbolista ja kolmikielisestä tekstiosasta. Pelkkä logon symboliosan käyttö on mahdollista

Lisätiedot

2.1 Tunnus. TUNNUKSEN KÄYTÖN RAJOITUKSET Käytä kuhunkin käyttötarpeeseen suunniteltuja originaaleja logoversioita www-sivujen logopankista

2.1 Tunnus. TUNNUKSEN KÄYTÖN RAJOITUKSET Käytä kuhunkin käyttötarpeeseen suunniteltuja originaaleja logoversioita www-sivujen logopankista 2.1 Tunnus LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU GRAAFINEN OHJEISTO 7 Lahden ammattikorkeakoulun merkki perustuu vahvaan, tunnistettavaan kirjainmuotoiluun, joka on linjassa ilmeessä käytettävän muun typografian kanssa.

Lisätiedot

SISÄLLYS. 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna

SISÄLLYS. 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna 2 TUNNUS Mobiilimaksu-tunnus koostuu sim-kortin muotoisesta

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO JÄSENYHDISTYKSILLE

GRAAFINEN OHJEISTO JÄSENYHDISTYKSILLE GRAAFINEN OHJEISTO JÄSENYHDISTYKSILLE Haluamme uudella tunnuksella muistuttaa ihmisille, että aivot luovat pohjan kaikelle inhimilliselle vuorovaikutukselle. Tyylitellyn aivot-tunnuksen voi nähdä myös

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1

GRAAFINEN OHJEISTO 1 GRAAFINEN OHJEISTO 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO Johdanto... 3 Logon eri versiot... 4 Kuinka logoa ei tule käyttää.... 5 Logon suoja-alue... 6 Slogan.... 7 Typografia... 8 Tämän manuaalin tarkoitus on ohjeistaa

Lisätiedot

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS SISÄLLYS Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11 Uusimaa 2019 -hanke Graafinen ohjeistus TUNNUS Uusimaa 2019 -hankkeen tunnus on kaksikielinen.

Lisätiedot

Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6

Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6 Graafinen ohjeisto Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6 Yritystunnus Corpon yritystunnusta käytetään aina oheisessa muodossa. Logotekstiä ei saa latoa (kirjoittaa) eikä

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7.

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7. GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS JOHDANTO 1. TUNNUS - SANOMA 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 2.1 Suoja-alue 2.2 Eri osien käyttö 2.3 Minimikoot 5. KUVAT 6. VERKKOSIVUT 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET 7.1 Tuotekortit 7.2 Esitteet

Lisätiedot

YKSI LAITE, KAIKKI SUOMEN SUOSITUIMMAT KUUMAT JUOMAT!

YKSI LAITE, KAIKKI SUOMEN SUOSITUIMMAT KUUMAT JUOMAT! YKSI LAITE, KAIKKI SUOMEN SUOSITUIMMAT KUUMAT JUOMAT! PAULIGIN TUTUT TUOTTEET JA MAUT NYT KAPSELEISSA. AINA OIKEA MÄÄRÄ TUORETTA, AITOA KAHVIA, TAZZA-KAAKAOTA TAI TEETÄ, KUPILLINEN KERRALLAAN. PAULIG CUPSOLO

Lisätiedot

Tunnuksen päivitys 19.9.2012

Tunnuksen päivitys 19.9.2012 Tunnuksen päivitys 19.9.2012 2 Tampereen yliopiston tunnus Tampereen yliopiston tunnus Tuhannet ihmiset näkevät Tampereen yliopiston tunnuksen päivittäin lomakkeissa, nettisivuilla, raporteissa, esitteissä.

Lisätiedot

Teollisuusliitto Graafinen Ohjeisto Graafinen Ohjeisto

Teollisuusliitto Graafinen Ohjeisto Graafinen Ohjeisto 1 Graafinen Ohjeisto 5 Logo Logo Teollisuusliiton pääelementti, jota suositellaan käytettäväksi itsenäisesti ilman muita elementtejä. 6 Logo Suomi / Suoja-alue & minimikoko Suoja-alue on pienin mahdollinen

Lisätiedot

Graafinen. ohjeistus

Graafinen. ohjeistus Graafinen ohjeistus 1/2015 A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liiton tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

A-KILTOJEN LI TTO RY A-Kiltojen Liitto ry - Graafinen ohjeistus 4/2019

A-KILTOJEN LI TTO RY A-Kiltojen Liitto ry - Graafinen ohjeistus 4/2019 A-KILTOJEN LIITTO RY A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liitto ry:n tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI

SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI 1.1 Vaakunan ja logotyypin mittasuhteet ja suoja-alue 1.2 Vaakunan ja logotyypin värit 1.3 Vaakuna ja logotyypin käyttö 1.4 Typografia 2. LOMAKKEISTO

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

Graafinen. ohjeisto. Laureamkon Brändikirja Graafinen ohjeisto

Graafinen. ohjeisto. Laureamkon Brändikirja Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto Liitteenä Laurea-ammattikorkeakoulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ohjeiston mukaiset mallit, joiden pohjalta visuaalista ilmettä toteutetaan. Sisällys 2

Lisätiedot

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm Graafinen ohje Tunnus Oulu Sinfonian tunnuksena käytetään ensisijaisesti ohessa kuvattua liikemerkin ja nimilogon kiinteää yhdistelmää. Käytössä on huolehdittava, että tunnuksen mittasuhteet sekä nimilogon

Lisätiedot

Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä

Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä KARKKILA : GRAAFINEN OHJEISTO Karkkilan kaupungille on vuonna 2006 suunniteltu uusi markkinointitunnus ja sen myötä uusi visuaalinen ilme kaikkeen viestintään. Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden

Lisätiedot

Lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden tunnus graafi nen ohje 11.12.2008

Lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden tunnus graafi nen ohje 11.12.2008 11.12.2008 1. Tunnus, värit ja typografi a SININEN 1 C 90, M 11 PMS 2995 R 0, G 166, B 222 SININEN 2 C 100, M 58, K 21 PMS 294 R 0, G 56, B 130 Lapsen oikeuksien 20-vuotisjuhlavuoden tunnus muodostuu merkistä

Lisätiedot

2. Graafi nen yrityskuva

2. Graafi nen yrityskuva 2. Graafi nen yrityskuva 2.1. Näin käytät tunnisteita 2.2. Liikemerkki / logo ja sen suhteet 2.3. Logon ja sloganin suoja-alueet 2.4. Logon käyttö 2.5. Typografi a 2.6. Värit TULIKIVI OYJ:N GRAAFINEN YRITYSKUVA

Lisätiedot

Sisällys. 1 Tunnus 4. 2 Käyttöehdot 5. 3 Värit 6. 4 Typografi a 7. 5 Sovellukset 8. www.rakennepalvelu.com

Sisällys. 1 Tunnus 4. 2 Käyttöehdot 5. 3 Värit 6. 4 Typografi a 7. 5 Sovellukset 8. www.rakennepalvelu.com Graafinen ohjeisto Sisällys 1 Tunnus 4 2 Käyttöehdot 5 3 Värit 6 4 Typografi a 7 5 Sovellukset 8 www.rakennepalvelu.com 1 Tunnus Rakennepalvelu Jurva Rinne Ky:n tunnus koostuu kuusisymbolista ja yrityksen

Lisätiedot

Lä hde mukään Reiluun käuppään

Lä hde mukään Reiluun käuppään Lä hde mukään Reiluun käuppään www.reilukauppa.fi 2 Sisällys Reilu kauppa tarjoaa lisäarvoa... 3 Näin pääset mukaan Reiluun kauppaan... 2 Mukaan Reiluun kauppaan tuotteiden valmistajana... 2 Mukaan Reiluun

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO VIDEOILLE SISÄISEEN KÄYTTÖÖN. Päivitetty

GRAAFINEN OHJEISTO VIDEOILLE SISÄISEEN KÄYTTÖÖN. Päivitetty GRAAFINEN OHJEISTO VIDEOILLE SISÄISEEN KÄYTTÖÖN Päivitetty 26.1.2018 SISÄLLYS ELEMENTTIEN KÄYTTÖ VIDEOSSA... 3 TEKIJÄNOIKEUDET... 4 TUNNUS... 5 Ei-toivottu käyttö...6 VÄRIMAAILMA... 7 TYPOGRAFIA... 8 KUVAMAAILMA...

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 2017

GRAAFINEN OHJEISTO 2017 GRAAFINEN OHJEISTO 2017 Graafinen ohjeisto ja sen käyttötarkoitus Sisällys Tullinkulman Työterveys Oy:n uusi aputoiminimi on Pirte ja se otetaan käyttöön vuoden 2018 alusta alkaen markkinoinnissa ja muussa

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014

GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014 GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014 ROIHU -GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYSLUETTELO 1. ROIHU-LOGO... 3 1.1. PÄÄLOGON KAKSI VERSIOTA... 4 1.2. VÄRIT JA LOGON KIRJASINTYYPPI... 5 1.3. PÄÄLOGON SUOJA-ALUE... 6 1.4. MUSTA

Lisätiedot

2.1.1 Tunnus. Tunnuksen käyttö

2.1.1 Tunnus. Tunnuksen käyttö Tunnuksen käyttö 1 2 2.1.1 Tunnus Aalto-yliopiston merkki perustuu kysymykseen: minkälainen on Aalto-yliopisto? Kysymys kutsuu keskustelemaan ja arvioimaan sekä osallistumaan henkilökohtaisesti yliopiston

Lisätiedot

suomalaisen motoristin puolella Graafinen ohjeisto smo SUOMEN MOTORISTIT RY

suomalaisen motoristin puolella Graafinen ohjeisto smo SUOMEN MOTORISTIT RY Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto - Sisältö Logo Slogan Värit Fontit Käyntikortti Kirjelomake Kirjekuori Ilmoituspohja Roll-up Messuosasto Jakotarra Valomainos Näyteikkunateipit Lippu Paita Liikelahja

Lisätiedot