Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä"

Transkriptio

1

2 KARKKILA : GRAAFINEN OHJEISTO Karkkilan kaupungille on vuonna 2006 suunniteltu uusi markkinointitunnus ja sen myötä uusi visuaalinen ilme kaikkeen viestintään. Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä kaikessa viestinnässä. Jotta kaupungin viestintä pysyy jatkossa johdonmukaisena ja yhtenäisenä, on tärkeää, että graafista ohjeistoa noudatetaan. Valmiiksi luotuihin pohjiin ja tunnustiedostoihin ei saa itse tehdä muutoksia, jottei viestinnän yhdenmukaisuus katoa. Sisältö Markkinointitunnus : käyttö : värit Muut graafiset elementit : kirjasintyypit : visuaaliset elementit Sovellutukset : käyntikortit : lomakkeisto A4 : kirjekuori : Powerpoint-pohja : lehti-ilmoituspohja, perus : lehti-ilmoituspohja, imago Tiedostot ja niiden käyttö Yhdenmukaisella visuaalisella viestinnällä luodaan kuvaa kaupungista, jossa asiat ovat järjestyksessä ja johon voi luottaa.

3 KARKKILA : MARKKINOINTITUNNUS Karkkilan markkinointitunnus viestii visuaalisin keinoin 2000-luvun Karkkilan tarinaa: Karkkilalla on voimakas historia ja perinteensä, joista kumpuaa lämpöä ja elämää. Karkkilalaiset ovat aktiivisia, yhdessä tekeviä ja aikaansaavia ihmisiä. Tämän päivän Karkkila on elämän kokoinen kaupunki; se tarjoaa kodin ja palvelut kaikenikäisille läpi koko elämänkaaren - Karkkila on piste i:n päällä. Lämpöä ja positiivisuutta sekä intoa tulevaisuuden näkymistä markkinointitunnukseen tuo punainen väri sekä käsinpiirretty kirjasin. Kallionharmaa slogan alleviivaa viestin ja antaa sille voimaa ja vakuuttavuutta.

4 KARKKILA : MARKKINOINTITUNNUS : KÄYTTÖ Markkinointitunnuksesta on tehty valmiiksi eri tiedostomuodot eri käyttötarkoituksia varten. Tunnuksesta tulee aina käyttää valmiita tiedostoja. Slogania ei saa itse latoa logotyypin alle. Tunnuksen ympärille on aina jätettävä suoja-alue. Suoja-alueen tulee olla suuren K- kirjaimen korkuinen tunnuksen ylä- ja alapuolella ja vastaavasti K-kirjaimen levyinen tunnuksen molemmin sivuin. Tunnuksen paikka on sähköisissä dokumenteissa pääsääntöisesti dokumentin (kirjeet, asiakirjat, jne.) vasemmassa yläkulmassa.

5 KARKKILA : MARKKINOINTITUNNUS : VÄRIT Markkinointitunnuksen värit on määritelty sekä Pantone- että CMYK-kartastolle. Pantone-värejä tulee käyttää aina silloin, kun se painoteknisesti on järkevää (esim. käyntikortit, painetut lomakkeet). Muutoin käytetään nelivärikartaston värejä. PMS 199 CMYK 0/100/65/0 PMS 425 CMYK 0/0/0/79 Negatiiviversio Negatiiviversiota eli täysvalkoista versiota käytetään tilanteissa, joissa markkinointitunnus on pakko sijoittaa värillisen tai valokuvapohjan päälle. Negatiivia käytetään kuitenkin vain silloin, kun pohjaväri/-kuva on tarpeeksi tumma. Mustavalkoinen versio Markkinointitunnuksen mustavalkoista versiota käytetään mustavalkoisissa sähköisissä lomakepohjissa (=lomakkeissa, jotka tulostetaan mustavalkoprintterillä), 1-värisissä (musta) lehti-ilmoituksissa sekä kriisiviestinnässä. Mustavalkoinen versio on täysin musta värillistä markkinointitunnusta ei siis saa tulostaa mustavalkoprintterillä, sillä silloin se tulostuu harmaasävyisenä ja täten virheellisenä!

6 KARKKILA : MUUT GRAAFISET ELEMENTIT : KIRJASINTYYPIT Garamond 3LT Std Garamond 3LT Std DIN Light DIN Regular DIN Medium DIN Bold Kaikkien painotuotteiden kirjasintyypit ovat Garamond 3LT Std ja DIN-perheen eri leikkaukset. Garamondia käytetään ns. perusleipätekstinä, DIN-kirjasinperhettä käytetään otsikoissa, tietolaatikoissa ym. perustekstistä poikkeavissa infoteksteissä (kts. sovellutukset). Verdana Verdana Arial Arial Omat dokumentit ja sähköinen media Karkkilan kaupungin sisäisessä käytössä (mm. sisäiset dokumentit, powerpoint-esitykset ym.) sekä verkkoviestinnässä kirjasintyyppinä käytetään Verdanaa. Verdanan voi tarvittaessa korvata Arialilla jos tilanne sitä ehdottomasti vaatii (esim. sähköinen asiakirjahallinta).

7 KARKKILA : MUUT GRAAFISET ELEMENTIT : VISUAALISET ELEMENTIT Yhdistävänä visuaalisena elementtinä kaupungin viestintämateriaaleissa esiintyy punainen/musta väriraita. Sen korkeus määräytyy aina markkinointitunnuksen sloganin korkeuden mukaan, ja raita voidaan sijoittaa joko markkinointitunnuksen viereen siten, että sen paikka on sloganin kanssa tasattuna, tai irralliseksi elementiksi esim. dokumenttien alalaitaan (ks. A4-kirjelomake).

8 KARKKILA : SOVELLUTUKSET : KÄYNTIKORTIT Käyntikorteista on suunniteltu valmiiksi pohja, jolle kaikki kortit tulee latoa. Eri elementtien etäisyydet toisistaan sekä kirjasintyypit ovat valmiiksi määritelty pohjaan. Korteista on olemassa kaksi erilaista versiota; toinen kaksikielinen (suomi + englanti) ja toinen suomenkielinen. Kortit painetaan kaksipuoleisina niin, että niiden takapuoli on tasaisen punainen.

9 KARKKILA : SOVELLUTUKSET : LOMAKKEISTO A4 A4-lomakkeesta on suunniteltu valmiiksi sekä painettava pohja että Word-käyttöinen, sähköinen pohja. Molemmista pohjista on olemassa versiot, joissa Karkkilan markkinointitunnusta käytetään sekä sloganin kanssa että ilman slogania. Word-pohjaan on valmiiksi määritelty kirjasintyylit, joita tulee käyttää kaikissa dokumenteissa. Esipainettua lomakepohjaa käytetään pääsääntöisesti kaikessa ulkoisessa viestinnässä. Tällöin dokumentti tuotetaan blan- co-pohjalla (Word), johon on valmiiksi määritelty kaikki kirjasintyylit, ja tulostetaan esipainetuille lomakepohjille. Pääsääntöisesti käytetään aina neliväristä lomakepohjaa (huom. neliväristä pohjaa ei saa tulostaa mustavalkoprintterillä!). Mustavalkoista pohjaa voidaan käyttää jokapäiväisessä toimistokäytössä ja aina niissä tilanteissa, joissa dokumentti tulostetaan mustavalkoisena. Mustavalkoista pohjaa käytetään lisäksi aina kriisiviestinnässä, ei koskaan värillistä.

10 KARKKILA : SOVELLUTUKSET : KIRJEKUORI Esipainettuja kirjekuoria käytetään aina kaikessa ulkoisessa viestinnässä. Kirjekuorista on suunniteltu valmiiksi C4- ja C5-kokoiset kuoret.

11 KARKKILA : SOVELLUTUKSET : POWERPOINT-POHJA Kaupungin käyttöön on suunniteltu valmis Powerpoint-esityspohja. Pohja sisältää kansilehden ja perussivun, joihin on määritelty valmiiksi master-pohjat (tekstityypit, asettelut yms).

12 KARKKILA : SOVELLUTUKSET : LEHTI-ILMOITUSPOHJAT, perus Perusilmoituspohja Perusilmoituspohjaa käytetään pääsääntöisesti kaikessa paikallislehtiviestinnässä (ilmoitukset, kuulutukset, työpaikat, jne). Perusilmoituspohja on yksivärinen (musta), mutta siitä on valmistettu myös nelivärinen versio. Perusilmoituspohjan neliväriversiossa markkinointitunnus, piste-elementti, reunaviivat ja otsake ovat värillisiä. Ilmoitukset ovat aina vähintään 2 palstan levyisiä. Ilmoitustekstiä on näin helpompi lukea ja ilmoituksen korkeus ei kasva kohtuuttomaksi. Ilmoitustekstin vaatima palstapinta-ala myös pienenee kaksipalstaisessa pohjassa, sillä teksti tavuttuu ja juoksee siistimmin leveämmällä rivityksellä. Ilmoituspohjista on olemassa 2-palstaiset InDesign-tiedostot, jotka on toimitettu paikallislehdille. Pyydä aina nähtäväksi joko sähköinen tai paperivedos valmiista ilmoituksesta ennen ilmoituksen julkaisua!

13 KARKKILA : SOVELLUTUKSET : LEHTI-ILMOITUSPOHJAT, imago Imagopohja Imagopohjaa käytetään tilanteissa, joissa kaivataan erityistä näkyvyyttä. Imagopohja on aina nelipalstainen, värinen ja sisältää valokuvan. Kuvan alla ilmoituksen oikeassa laidassa oleva imagoteksti ( Koti järven rannalla kaupungissa. ) on vaihtuva elementti, jonka voi valita tilanteen mukaan kolmesta eri vaihtoehdosta (ilmoita valintasi ilmoitusaineistoa toimittaessasi): Koti järven rannalla kaupungissa. Piste i:n päällä. Tehdään, ei vain yritetä. Ilmoituspohjasta on olemassa 4-palstainen InDesign-tiedosto, joka on toimitettu paikallislehdille. Pyydä aina nähtäväksi joko sähköinen tai paperivedos valmiista ilmoituksesta ennen ilmoituksen julkaisua!

14 KARKKILA : TIEDOSTOT JA NIIDEN KÄYTTÖ Käytä markkinointitunnustiedostoja seuraavasti eri medioissa: Powerpoint-pohjassa ja Word-lomakkeessa markkinointitunnus on jo valmiiksi asemoituna, joten sitä ei tule liittää enää uudelleen valmiisiin pohjiin tehtyihin esityksiin tai dokumentteihin. Sähköiset dokumentit (Word, Internet) karkkila_rgb_iso.jpg karkkila_rgb_pieni.jpg karkkila_musta_iso.jpg karkkila_musta_pieni.jpg Älä lähetä näitä tiedostoja mihinkään painettavaan julkaisuun. Vinkki: Kun käytät markkinointitunnuksia esityksissäsi, saat suurennettua niitä oikeissa mittasuhteissa vetämällä hiirellä kuvan nurkasta. Jos vedät hiirellä keskeltä kuvan reunoja, markkinointitunnuksen mittasuhteet vääristyvät ja se muuttuu virheelliseksi. Painotuotteet 2-väriset painotuotteet (esim. erilaisten markkinointimateriaalien kuten kynien, paitojen yms tilaus): karkkila_pms.eps 4-väriset painotuotteet: karkkila_cmyk.eps karkkila.tif negatiivit: karkkila_musta.eps karkkila_valkoinen.eps Jos painotuotteen tuottaja pyytää tiedostoa jpg-muodossa, lähetä seuraava: karkkila_300dpi_cmyk.jpg

Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, KODIFIN OY:N YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN VÄRIT

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Kuva Arto Halttunen Sisältö ALKUSANAT, JÄÄSKELÄINEN CONSULTING YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, HIUSKLINIKAN YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29

Graafinen ohjeisto. Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29 Graafinen ohjeisto Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29 Seudulliset toimijat 30 Tunnusversio 1. 31 Lomakkeisto 32 Tunnusversio

Lisätiedot

Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy. Graafinen ohjeisto 2013. Suomen Setlementtiliitto ry

Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy. Graafinen ohjeisto 2013. Suomen Setlementtiliitto ry Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy Graafinen ohjeisto 2013 Suomen Setlementtiliitto ry Sisällysluettelo GRAAFINEN OHJEISTO Johdanto. 3 Logon

Lisätiedot

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus Johtokunta 2.11.2009 155 Graafinen ohjeistus Sisällys: 1. Käyttäjälle 3 2. Liikelaitoskuntayhtymän logo ja sen käyttö 4 3. Graafisen ilmeen perusvärit 6 4. Kirjasimet ja tekstityypit 7 5. Liikelaitoskuntayhtymän

Lisätiedot

Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto

Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto Sisällysluettelo Graafinen ohjeisto 3 Naantalin kaupungin logo 4 Vaakuna 5 Logon rakenne 6 Logon suoja-alue ja pienin koko 7 Logon käyttö 8 Värit 9 Typografia 10

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto. Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0

Graafinen Ohjeisto. Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Graafinen Ohjeisto Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, SUOSIKKI GOURMETIN TUOTEILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN

Lisätiedot

rauman kaupunki Graafinen ohjeisto

rauman kaupunki Graafinen ohjeisto rauman kaupunki Graafinen ohjeisto 1 Sisältö 1. Värit...4 2. Vaakuna...5 2.1 Vaakunan käyttö...5 2.2 Vaakunaselitys...6 3. Tunnus...7 3.1 Ensisijainen tunnus...7 3.2 Toissijaiset tunnukset...8 3.3 Suoja-alue...9

Lisätiedot

LOGON MITTASUHTEET. Pirkan Isännöintikeskus Oy:n logoa voidaan käyttää 4-värisenä tai mustavalkoisena.

LOGON MITTASUHTEET. Pirkan Isännöintikeskus Oy:n logoa voidaan käyttää 4-värisenä tai mustavalkoisena. GRAAFINEN OHJEISTO Pirkan Isännöintikeskus ISA Oy:lle on luotu uusi graafinen linjaus ja ohjeistus tammikuussa 2006, samalla kun yrityksen nimi muuttui ISA-auktorisoinnin yhteydessä. (ISA on Isännöitsijöiden

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 004. Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215

Graafinen ohjeisto 004. Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215 Graafinen ohjeisto 004 Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215 Sisältö 01 Johdanto 02 Kruunuvaakuna 03 Tunnus 04 Tunnuksen käyttö 05 Toimiala- ja lautakuntatunnukset 06 Asiayhteydenmukaiset tunnukset

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Alkusanat s. 3. Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa. Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä. 1.1 Tunnus s.

Sisällysluettelo. Alkusanat s. 3. Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa. Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä. 1.1 Tunnus s. Graafi nen ohjeisto Sisällysluettelo Alkusanat s. 3 Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä 1.1 Tunnus s. 4 Tunnuksen värillisyys 1.2 Tunnuksen variaatiot s.

Lisätiedot

GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA

GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA TORNIOHAPARANDA - GRAAFINEN PROFIILI Graafinen profiili yhteinen ilmeemme Tunnus ja graafinen profiili ovat Tornio-Haaparannan kasvot ulospäin. Yhtenäisen ja johdonmukaisen

Lisätiedot

Lataa Hyvää Suomesta -merkki osoitteesta: www.hyvaasuomesta.fi/kuvapankki/hyvää-suomesta-logot

Lataa Hyvää Suomesta -merkki osoitteesta: www.hyvaasuomesta.fi/kuvapankki/hyvää-suomesta-logot GRAAFINEN OHJEISTO Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeus on Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenillä sekä niillä MTK:n ja SLC:n jäsenillä, joille Ruokatieto on myöntänyt merkin käyttöoikeuden. Tutustu huolella

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus

Akavan. graafinen ohjeistus Akavan 27.5.2013 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

Visuaalisen suunnittelun ohjeisto

Visuaalisen suunnittelun ohjeisto Visuaalisen suunnittelun ohjeisto 1 Aluksi Visuaaliset ominaisuudet ja viimeistely: ulkoasua määrittelevät ohjeet ja muuttujat Aalto-yliopiston visuaalisen suunnittelun ohjeisto määrittää sovellusten suunnittelulle

Lisätiedot

isto nen ohje aafi Gr 1

isto nen ohje aafi Gr 1 Graafinen ohjeisto 1 Yritystunnus Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn yritystunnus muodostuu maisa - tunnuksesta ja Porin Seudun Matkailu Oy -logosta. Yritystunnuksen pyöreät ja vahvat muodot viestivät yrityksen,

Lisätiedot

TAMPEREEN PALLO-VEIKOT graafinen ohjeisto. Päivitetty: 22.1.2013 Voimassa: Kausi 2013

TAMPEREEN PALLO-VEIKOT graafinen ohjeisto. Päivitetty: 22.1.2013 Voimassa: Kausi 2013 TAMPEREEN PALLO-VEIKOT graafinen ohjeisto Päivitetty: 22.1.2013 Voimassa: Kausi 2013 2 Merkki Tampereen Pallo-Veikkojen merkki on ympyrän muotoinen. Logon muotoa, elementtien sijaintia, mittasuhteita tai

Lisätiedot

Rantalainen graafinen ohjeisto 2015. Graafinen ohjeisto

Rantalainen graafinen ohjeisto 2015. Graafinen ohjeisto graafinen ohjeisto 2015 Graafinen ohjeisto Sisällys Sisällysluettelo Johdanto VISUAALINEN ILME Tunnus Suoja-alue Tunnuksen käyttö Logo ja iskulause Tunnus, visuaalinen hierarkia Yritysvärit Typografia

Lisätiedot

SISÄLLYS. Esipuhe KOTKAN VAAKUNA

SISÄLLYS. Esipuhe KOTKAN VAAKUNA Graafinen ohjeisto 02 SISÄLLYS 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 21 22 24 26 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Esipuhe PERUSELEMENTIT Markkinointitunnus Markkinointitunnuksen esitystavat Tunnuksen

Lisätiedot

Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto

Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto Jos haluat lisätietoja, ilmoituspohjia tai tilata sivuilla esiteltyjä tuotteita, ota yhteyttä Matias Turkkila, 040 172 7525, matias.turkkila@perussuomalaiset.fi

Lisätiedot

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Tunnus - Kehrä Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnukseen kuuluu kaksi osaa: kuviollinen kehrä-tunnus ja toiminnan/tapahtuman

Lisätiedot

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Graafinen ohjeisto

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Graafinen ohjeisto Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Graafinen ohjeisto Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Graafinen ohjeisto Versio 1/2010 Suunnittelu: Jarko Hänninen, Rovaniemi 12.9.2010 Ohjeiston sisältö 1 2 3 4 5 6 7 8

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä

Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto Tervetuloa ffdin regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? ffdin bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ!

Lisätiedot

Mistä löydän -kohta kertoo tiedoston, mallin tai ohjeiden sijainnin Luomuksen palvelimella.

Mistä löydän -kohta kertoo tiedoston, mallin tai ohjeiden sijainnin Luomuksen palvelimella. 1 LUOMUS Luonnontieteellinen keskusmuseo Graafinen ohjeistus by Vimmat heinäkuu 2012 Viestintätiimi on vastuussa ohjeistuksen viemisestä käytäntöön, suunnittelutoimisto Taivas on ilmeen takana ja se otetaan

Lisätiedot

Humanistinen ammattikorkeakoulu Graafinen ohjeisto. versio 1.01, 20.12.2012

Humanistinen ammattikorkeakoulu Graafinen ohjeisto. versio 1.01, 20.12.2012 Humanistinen ammattikorkeakoulu Graafinen ohjeisto versio 1.01, 20.12.2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATESANAT 3 01 TUNNUS Tunnuksen osat ja versiot 4 Negatiiviversiot 5 Kieliversiot 6 Merkin käyttö 7 Suoja-alueet

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 KIRJEKUORET 10

Lisätiedot

tunnus värit typografia SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28

tunnus värit typografia SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28 GRAAFINEN OHJEISTO typografia sovellukset kuvamaailma lomakkeisto värit tunnus SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28 SAATESANAT HAAGA-HELIA on

Lisätiedot