Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista"

Transkriptio

1 Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

2 KOKOUSKUTSU 2 (12) /2019 YHTYMÄKOKOUS Aika klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton ovi), 3. krs. Kokouksessa kahvitarjoilu, ruokailumahdollisuus kokouksen jälkeen HUOM: Hissillä ei pääse 3. kerrokseen ilman kulkukorttia, mutta porraskäytävän kautta pääsee, perillä ovikello. Soittamalla puh /Anu, tullaan hissillä vastaan. MERK. MERJA MIETTINEN Merja Miettinen johtokunnan puheenjohtaja Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN AVAUS KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALINTA, SEKÄ TARKASTUSAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄÄMINEN KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAAN JA TALOUTEEN ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2018 TILINPÄÄTÖKSEN ESITTELY JA TULOKSEN KÄSITTELY TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN JOHTOKUNNALLE JA TOIMITUSJOHTAJALLE TILIKAUDELTA KATSAUKSET YHTEISTYÖSELVITYKSIIN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2020 TALOUSARVION PERUSTEET SEKÄ TALOUDELLISET JA TOIMINNALLISET TAVOITTEET PERUSPÄÄOMAN KORKO V LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOT VUONNA JOHTOKUNNAN VARAJÄSENEN VAIHTUMINEN SIDONNAISUUDET TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN... 12

3 ESITYSLISTA 3 (12) Listan asianro 1. 1 KOKOUKSEN AVAUS Hallintosäännön mukaan yhtymäkokouksen kutsuu koolle johtokunnan puheenjohtaja, joka avaa kokouksen ja johtaa puhetta, kunnes yhtymäkokouksen puheenjohtaja on valittu. Johtokunnan puheenjohtaja Merja Miettinen avaa kokouksen, ja johtaa puhetta siihen saakka, kunnes kokoukselle valitaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Listan asianro 2. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Hallintosäännön mukaan kutsu yhtymäkokoukseen on lähetettävä vähintään neljätoista (14) päivää ennen kokousta erikseen kullekin yhtymäkokousedustajalle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus/-velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava liikelaitoskuntayhtymän verkkosivuilla. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Jäsenet käyttävät päätösvaltaansa yhtymäkokouksessa, johon jokainen jäsen valitsee kuhunkin yhtymäkokoukseen erikseen kolme (3) edustajaa. Jäsenen valitsemien edustajien yhteinen äänimäärä yhtymäkokouksessa määräytyy vuosittain väestötietolaissa tarkoitettuun väestötietojärjestelmään otetun jäsenkuntayhtymän edustaman vuodenvaihteen asukasluvun mukaan siten, että jäsenen valitsemilla edustajilla on yhteensä yksi (1) ääni jokaista alkavaa kymmentätuhatta (10.000) asukasta kohti. Jäsenien valitsemien edustajien yhteinen äänimäärä jakautuu tasan heistä saapuvilla olevien kesken. Luettelo jäsenistä ja äänimääristä: Jäsen Edustajat as. luku Äänimäärät Osuus% yhtymäkokouksessa Etelä-Savon sotepalv./essote ,0 % Itä-Savon shp ,6 % Pohjois-Karjalan sotepalv./siun sote ,3 % Pohjois-Savon shp ,1 % Yhteensä % Läsnä olevat liikelaitoskuntayhtymän jäsenten nimeämät yhtymäkokousedustajat ja varaedustajat ja heidän äänimääränsä todetaan nimenhuudolla, joka toimitetaan jäsenittäin aakkosjärjestyksessä. Nimenhuudon jälkeen puheenjohtaja toteaa esteen ilmoittaneet yhtymäkokousedustajat ja läsnä olevat varaedustajat, sekä sen, onko yhtymäkokous laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

4 ESITYSLISTA 4 (12) Listan asianro 3. 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALINTA, SEKÄ TARKASTUSAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄÄMINEN Listan asianro 4. Yhtymäkokouksen pöytäkirjan tarkastaa kaksi (2) kullakin kerralla tähän tehtävään valittua yhtymäkokousedustajaa, jollei yhtymäkokous jonkin asian kohdalta toisin päätä. Yhtymäkokous päättää valita kaksi (2) pöytäkirjan tarkastajaa tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan. Samalla yhtymäkokous päättää valita kaksi (2) ääntenlaskija tämän kokouksen äänten laskentaa varten. Pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen. 4 KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA Listan asianro 5. Yhtymäkokoukselle valitaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Yhtymäkokous valitsee kokoukselle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. 5 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAAN JA TALOUTEEN Listan asianro 6. Toimitusjohtajan katsauksen lyhennelmä jaetaan kokouksessa pöydälle (oheismateriaali 1). Yhtymäkokous päättää merkitä toimitusjohtajan katsauksen tiedoksi. 6 ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2018 TILINPÄÄ- TÖKSEN ESITTELY JA TULOKSEN KÄSITTELY Vuoden 2018 tilinpäätöksestä on muodostettu yhtenäinen tilinpäätöskirja (LIITE 1), joka sisältää taseen, tuloslaskelman, rahoituslaskelman ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailun ja toimintakertomuksen. Näiden lisäksi tasekirjaan on sisällytetty aluelaboratoriokohtainen käyttösuunnitelmien toteutumisosa. Liikelaitoskuntayhtymän tilinpäätös on laadittu johtokunnan kokouksessa (asia 13, 79) hyväksyttyjä periaatteita noudattaen.

5 ESITYSLISTA 5 (12) 1. Liikelaitoskuntayhtymän tilinpäätös Tilikauden ylijäämä ennen varauksia ja veroja on ,02 euroa. Varausten ja verojen jälkeen tilikauden ylijäämäksi jää ,87 euroa. Aiemmin tehtyjä investointivarauksia on purettu ja muodostettu niitä vastaava poistoero. Poistoeroa on vähennetty näitä hankkeita koskevien suunnitelman mukaisten poistojen määrällä. Tilinpäätöksessä on myös muodostettu uusi investointivaraus eri puolilla ISLABia tapahtuvien toimitilojen uusimisesta aiheutuviin kustannuksiin. Taseen loppusumma on euroa. Oma pääoma on euroa (peruspääoma euroa), vapaaehtoiset varaukset ja poistoero euroa, pakolliset varaukset euroa ja lyhytaikainen vieras pääoma euroa. Omavaraisuusaste on 47,75 %. Oma pääoma on pienentynyt, koska omistajille on palautettu edellisen vuoden ylijäämä kokonaisuudessaan, ja sen lisäksi on tilikauden aikana palautettu euroa taseeseen kertynyttä ylijäämää. Kaikkineen ylijäämää on ISLABin toiminnan aikana palautettu omistajille yhteensä 17,3 miljoonaa euroa. Tilikauden 2018 tulokseen ovat vaikuttaneet oman tuotannon hintojen suunnitelmallinen alentaminen (vuonna ,5 % ja vuonna ,1 %), kustannusten nousu (mm. työ- ja virkaehtosopimukseen perustuvat palkkojen korotukset ja tuloksellisuus-kertaerä) sekä hoitokäytäntöjen muutoksesta johtuva tutkimusmäärien aleneminen. Tilikauden tulosta rasittaa myös säteilyturvalakiin perustuva pakollinen varaus ( euroa). Ensimmäisen kerran koko ISLABin historiassa tuotantoluvut ovat kääntyneet hienoiseen laskuun. Yksi vaikuttava tekijä on ennakoitua nopeampi muutos antikoagulanttihoitoihin liittyvissä hoitokäytännöissä. Uudet lääkkeet ovat vähentäneet laboratoriotutkimusten (INR) tarvetta merkittävästi, ja pelkästään tämän hoitokäytännön muutoksen voidaankin katsoa vähentäneen ISLABin liikevaihtoa noin euroa verrattuna vuoteen 2017, kun vuoden 2018 talousarviota tehtäessä muutoksen oletettiin jäävän huomattavasti pienemmäksi. Edellä mainituista haasteista huolimatta taloudellinen tulos oli taloussuunnitelmassa ennakoitua parempi tilikauden ylijäämän ollessa euroa (tavoite euroa). Toimintatuotot ovat edelleen riittäneet toiminnan ja investointien rahoitukseen, eikä liikelaitoskuntayhtymällä ole pitkäaikaista velkaa. Yhtymäkokouksen ja johtokunnan asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden voidaan katsoa toteutuneen. 2. Investoinnit Yhtymäkokouksen ( asia 9/ 9) päätöksen mukaisesti investoinnit suunniteltiin siten, että kokonaismäärä ei ylittänyt euroa (alv 0). Investointien loppusumma jäi alle tavoitetason, mikä johtuu mm. hankkeiden arvioitua myöhemmästä toteutumisesta (esim. remontoitavien tilojen aikataulut) sekä aiempien vuosien tapaan vuoden mittaan tehtävästä investointitarpeiden uudelleenarvioinnista. Liitteeseen 1 sisältyvässä investointien toteutumisvertailussa esitetään muutettu investointisuunnitelma. Toteutuneiden investointien kokonaismäärä on euroa, josta euroa on käytetty oman tytäryhtiön osakkeiden ostoon.

6 ESITYSLISTA 6 (12) 3. Pakolliset varaukset Tilikauden tuloksesta on tehty Kirjanpitolain (KPL 5:14.1 ) mukainen pakollinen varaus käytöstä poistetun verituotteiden sädetyslaitteen romuttamiskulujen kattamiseksi. Velvoite perustuu Säteilyturvalakiin. Sädetyslaite on poistettu käytöstä elokuun lopussa 2018, ja on tällä hetkellä välivarastossa odottamassa romutusta. Euroopassa on vain yksi STUKin tuntema yhtiö, jonka kautta laite voidaan hävittää STUKin säännösten mukaisesti. Yhtiöltä saadun tarjouksen mukaan hävitys tulee maksamaan maksimissaan noin euroa. Pakollinen varaus on kirjattu tuloslaskelmalla liiketoiminnan muihin menoihin. Yhtymäkokous käsittelee ja hyväksyy LIITTEENÄ 1 esitetyn johtokunnan Tilinpäätös asiakirjan ja siihen liittyvät osiot; toimintakertomuksen, tuloslaskelman ja sen toteutumisvertailun, taseen ja rahoituslaskelman sekä liitetiedot. Tilikauden ylijäämä ennen varauksia ja veroja on ,02 euroa. Yhtymäkokous päättää tilikauden 2018 tuloksen käsittelystä seuraavaa: - Tehdään euron investointivaraus ISLABin eri toimipaikoissa tapahtuvien peruskorjausten vaatimiin kaluste- ja laitehankintoihin. - Tuloutetaan toteutuneista investointivarauksista (uudistettavien tilojen kalusteet/loppuosa ja sädetyslaite) yhteensä ,89 euroa, ja muodostetaan poistoerot enintään hankkeiden hankintamenon suuruisena, eli ,70 euroa. - Tuloutetaan tehtyjä poistoeroja suunnitelman mukaan yhteensä ,90 euroa. Varausten ja verojen jälkeen tilikauden ylijäämäksi jää ,87 euroa. Yhtymäkokous päättää, että tilikauden ylijäämä ,87 euroa palautetaan jäsenyhteisöille omistussuhteiden mukaisesti. Listan asianro 7. 7 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS Tarkastuslautakunta arvioi liikelaitoskuntayhtymän toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamista erillisessä arviointikertomuksessa (LIITE 2). Tarkastuslautakunta toteaa, että keskeiset toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet on saavutettu. Tarkastuslautakunnan esitys: Yhtymäkokous käsittelee LIITTEENÄ 2 esitetyn arviointikertomuksen, ja saattaa sen edelleen käsiteltäväksi liikelaitoskuntayhtymän johtokunnalle.

7 ESITYSLISTA 7 (12) Listan asianro 8. 8 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN LIIKELAITOSKUN- TAYHTYMÄN JOHTOKUNNALLE JA TOIMITUSJOHTAJALLE TILIKAUDELTA Listan asianro 9. Tilintarkastajat ovat suorittaneet Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän vuoden 2017 hallinnon ja talouden tarkastuksen, ja antaneet liikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokoukselle osoitetun, kuntalain 125 :ssä tarkoitetun tilintarkastuskertomuksen, joka esitetään kokouksen LIITTEENÄ 3. Tilintarkastaja on tilintarkastuskertomuksessaan esittänyt tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä tilikaudelta Tarkastuslautakunta on käsitellyt asiaa kokouksessaan ( 14). Tarkastuslautakunnan esitys: Yhtymäkokous merkitsee tilintarkastuskertomuksen (LIITE 3) tiedoksi. Yhtymäkokous päättää hyväksyä v tilinpäätöksen, ja myöntää vastuuvapauden liikelaitoskuntayhtymän johtokunnalle ja toimitusjohtajalle tilikaudelta KATSAUKSET YHTEISTYÖSELVITYKSIIN Listan asianro 10. Johtokunnan puheenjohtaja raportoi kevätkaudella meneillään olevista laboratoriotoiminnan yhteisyritys- ja yhteistyöselvityksistä. Yhtymäkokous päättää merkitä johtokunnan puheenjohtajan katsauksen tiedoksi. 10 LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2020 TALOUSARVION PERUSTEET SEKÄ TA- LOUDELLISET JA TOIMINNALLISET TAVOITTEET ISLABin perussopimuksen 10 :n mukaan yhtymäkokouksen tehtävänä on päättää liikelaitoskuntayhtymän keskeisistä toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteista. Liikelaitoskuntayhtymän tehtävänä on tuottaa kliinisen kemian ja kliinisen mikrobiologian erikoisalojen sekä genetiikan laboratoriopalveluita jäsensairaanhoitopiireille, sekä näihin kuuluville jäsenkunnille. Toiminta kattaa julkisen terveydenhuollon laboratoriopalvelut koko Itä-Suomessa. Vuoden 2020 taloussuunnittelun taustatiedot Vuodelle 2020 näköpiirissä olevat toimintaympäristöstä aiheutuvat muutokset ISLABin talouteen ovat luonteeltaan kustannusten kasvun ja tulokertymän pienenemisen yhdistelmä. Toimintaympäristön muutosten arvioidaan alentavan tulokertymää samaan aikaan jo ennakoitavissa olevan kulujen kasvun kanssa.

8 ESITYSLISTA 8 (12) Seuraavassa on esitetty yhteenveto niistä seikoista, joiden arvioidaan vaikuttavan liikelaitoskuntayhtymän tuloskehitykseen: Vuosina palveluiden kysynnän ennakoidaan pysyvän melko lähellä edellisten vuosien tasoa, joskin tulokertymää vähentää antikoagulanttihoitojen hoitokäytännön muutos, joka vähentää analytiikan (INR-tutkimukset) tarvetta ennakoitua nopeammin. Tämän muutoksen aiheuttama tulokertymän vähenemä voi vuositasolla merkitä jopa 2 % vähenemistä liikevaihtoon. Henkilöstökustannukset ovat kasvaneet kunta-alan virka- ja työehtosopimukseen liittyvien palkankorotusten vuoksi vuonna Aikaisempina vuosina palkankorotukset ovat olleet vähäisiä ja samalla on työnantajamaksuja kevennetty (KIKY). Nyt kuitenkin myös KIKYsopimuksen mukainen lomarahojen määräaikainen leikkaus (30 %) päättyy. Tämä merkitsee vuoden 2019 talousarviossa huomioituun kustannustasoon verrattuna laskennallisesti noin lisäystä henkilöstökustannuksiin. Virkaehtosopimus on voimassa vuoden 2019 loppuun, joten mahdolliset muutokset siihen eivät vielä ole tiedossa. Vuokrakustannusten odotetaan nousevan erilaisten perusparannushankkeiden myötä. Eri puolilla ISLABin toiminta-aluetta on peruskorjattu terveydenhuollon tiloja, joissa ISLAB on vuokralla. Tämä on ollut toiminnan kannalta erittäin tärkeää, mutta vastaavasti peruskorjattujen tilojen vuokrakustannukset ovat aiempaa suuremmat. Muutosten vaikutuksesta kokonaiskustannuksiin ei vielä ole käytössä laskelmia. Laboratorioanalytiikan laitteistojen, testireagenssien ja kulutustarvikkeiden kustannuksissa ei odoteta tapahtuvan suurta muutosta. Kustannusten odotetaan kehittyvän maltillisesti vuoden 2019 aikana, mutta vuoden 2020 kulurakenteita on syytä tarkentaa ennen talousarvion varsinaista valmistelua. Keskeisten toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittäminen Palvelutuotannon määrän ennakoidaan pysyvän vuoden 2019 alkuvuoden tasolla. Taloussuunnitelma voidaan perustaa tuotannon osalta entiseen tapaan vuoden 2019 alkuvuoden tuotantolukuihin (tammi-kesäkuun toteutunut tuotanto x 2), kuitenkin siten, että erillisenä muutostekijänä huomioidaan antikoagulanttilääkityksen hoitokäytäntöjen muutos (INR-analytiikan määrän lasku) sekä mahdolliset muut toimintaympäristön muutokset. Hinnoittelu Vuosina on oman tuotannon hinnoittelussa tehty hinnanalennuksia, jotka ovat laskeneet oman tuotannon tulokertymää suunnitellusti yhteensä noin 7 % (2016/2,5 %, 2017/2,5 %, 2018/2 %). Oman tuotannon hinnoittelussa ei tehty korotuksia myöskään vuodelle Hinnoittelun lähtökohdat ovat seuraavat: - Oma analyysitoiminta. Vaikka kustannusten kasvun ja tulokertymän pienenemisen näkymästä aiheutuu hintojen korotuspaineita, erilaisilla suunnitelmallisilla tuotannon kehittämistoimenpiteillä pyritään pidättäytymään oman tuotannon hinnankorotuksilta. - Alihankinta. Tuotettavien tutkimusten hinnat määräytyvät voimassa olevien kilpailutusten ja hankintapäätösten perusteella. - Näytteenottomaksu. Näytteenottotoiminnan hinnoittelussa pyritään kustannusvastaavuuteen. Näytteenottopisteiden ja lähilaboratorioiden (terveyskeskustoimipisteet) kustannusrakennetta tarkastellaan yksityiskohtaisesti toimipisteittäin. Omistajayhteisöjen

9 ESITYSLISTA 9 (12) näytteenottohinnoittelun yhdenvertaisuus ja päivystysajan toimintojen hinnoittelukäytännöt tarkistetaan vuoden 2020 talousarvion laadinnan yhteydessä. Asiakasyhteisöjen näytteenottomaksua määriteltäessä huomioidaan aiempien päätösten mukaisesti toimipisteiden tilavuokran lisäksi myös toimipisteiden muut merkittävät ylläpitokustannukset (esim. henkilöstökustannukset, tukipalvelut, logistiikkakustannukset). Investoinnit Vuoden 2020 ennakoitu investointien määrän perusteena vuosittainen n euron investointitaso täydennettynä vuonna 2020 toteutuvien tilauudistusten kustannuksilla, jotka osittain katetaan investointivarauksella. Investointien kokonaistarpeen arvellaan jäävän noin euroon. Jatkossakin investointihankkeiden käynnistystä edeltää asiantuntijakäsittely, jonka perusteella toimitusjohtaja tekee lopullisen päätöksen kunkin investointihankinnan käynnistämisestä. Yhtymäkokous päättää seuraavien keskeisten toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden asettamisesta vuodelle 2020: - Jäsenyhteisöjen ja yhteistyökuntien tarvitsemat kliinisen kemian, kliinisen mikrobiologian sekä kliinisen genetiikan laboratoriopalvelut tuotetaan laadukkaasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Toteutumaa seurataan säännöllisissä, asiakasyhteisöjen ja ISLABin välisissä neuvottelutapaamisissa. - Toiminnan suunnittelun lähtökohdaksi otetaan vuoden 2019 kuukausien 1-6 toiminnan taso. Mahdolliset ennakoitavissa olevat asiakasyhteisöjen palvelukysynnän rakenteelliset muutokset voidaan erikseen huomioida johtokunnan päätöksellä. Erillisenä muutostekijänä huomioidaan antikoagulanttilääkityksen hoitokäytäntöjen muutos (INR-analytiikan määrän lasku) sekä mahdolliset muut toimintaympäristön muutokset. - ISLABin omana tuotantona tehtävien tutkimusten hinnoitteluun ei tehdä yleiskorotusta. Yksittäisten tutkimusnimikkeiden hinnoitteluun voidaan kuitenkin tehdä kustannusrakenteen muutoksia vastaavia korjauksia siten, että yksittäisten hinnoittelumuutosten yhteisvaikutus ei muuta kokonaistulokertymää. - Näytteenottotoiminnan hinnoittelussa pyritään kustannusvastaavuuteen. Toimipisteiden ylläpitokustannukset (tilavuokra, henkilöstökustannukset, tukipalvelut, logistiikkakustannukset) huomioidaan asiakaskohtaista näytteenottomaksua määriteltäessä. - Alihankintana tuotettavien tutkimusten hinnat määräytyvät voimassa olevien kilpailutusten ja hankintapäätösten perusteella. - Investoinnit suunnitellaan vuodelle 2020 siten, että investointisuunnitelman kokonaismäärä ei ylitä euroa (alv 0). Johtokunta esittää yhtymäkokoukselle, että vuoden 2019 talousarviovalmistelussa hyväksytyt investoinnit voidaan siirtää tarvittaessa vuonna 2020 toteutettaviksi siten, että hankintakohtaisia suunniteltuja investointivarauksia ei ylitetä. Edellä mainituilla toiminnan ja hinnoittelun tasoilla asetetaan vuoden 2020 talouden tavoitteeksi positiivinen tulos (liikeylijäämä), joka pyritään palauttamaan omistajille.

10 ESITYSLISTA 10 (12) Listan asianro PERUSPÄÄOMAN KORKO V Itä-Suomen laboratoriokeskuksen peruspääoma on ,30 euroa. Peruspääoman jakautuu liikelaitoskuntayhtymän jäsenien kesken seuraavasti: Jäsen % Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ,77 Pohjois-Karjalan sair.h. ja sos.palv. ky ,49 Etelä-Savon sairaanhoitopiiri ,93 Itä-Savon sairaanhoitopiiri ,82 Peruspääoma yhteensä Listan asianro 12. Perussopimuksen 4 :n mukaan peruspääomalle voidaan maksaa korkoa, jonka suuruudesta päättää yhtymäkokous. Yhtymäkokous päättää, että vuonna 2019 peruspääomalle suoritetaan korkoa, jonka suuruudeksi vahvistetaan 1 %. 12 LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOT VUONNA 2019 Perussopimuksen 10 :n mukaan yhtymäkokouksen tehtävänä on päättää luottamushenkilöiden taloudellisten etuuksien perusteista. Liikelaitoskuntayhtymän toimielinten kokouksista suoritetaan puheenjohtajalle ja jäsenille kokouspalkkio. Kokouspalkkion määrän vahvistaa vuosittain yhtymäkokous. Luottamushenkilöiden palkkioista määrätään voimaan tulleen johtosäännön 13 luvussa. Yhtymäkokous päätti kokouksessaan ( 13), että yhtymäkokousedustajille ja johtokunnan jäsenille maksettavat kokouspalkkiot, sekä johtokunnan puheenjohtajan palkkio pidettiin vuonna 2018 edelleen ennallaan, eli palkkiot ovat olleet seuraavat: - Yhtymäkokousedustajille ja johtokunnan jäsenille on maksettu yhtymän palkkiosäännön mukaisesti kokouspalkkiota, jonka suuruus on ollut 130 euroa kokousta kohden silloin kun kokous kestää enintään 2 tuntia. Mikäli kokous kestää yli 2 tuntia, suoritetaan kokouspalkkio 50 %:lla korotettuna. - Yhtymäkokouksen puheenjohtajalle ja puheenjohtajana kokouksessa toimivalle varapuheenjohtajalle on suoritettu em. kokouspalkkio 50 %:lla korotettuna. - Johtokunnan puheenjohtajalle on suoritettu vuosipalkkiota, jonka suuruus on ollut 4500 euroa. Kokouspalkkioita ei ole juurikaan muutettu ISLABin toiminnan alkuvaiheista, eivätkä ne enää vastaa yrityksen kokoa tai yhteisön muiden vastaavien yritysten tasoa. Kokouksessa esitetään vertailu muiden yhteisössä toimivien tytäryhtiöiden menettelytavoista.

11 ESITYSLISTA 11 (12) Listan asianro 13. Johtokunta käsitteli asiaa kokouksessaan ( 12). Johtokunta päätti esittää yhtymäkokoukselle ISLABin kokous- ja luottamustoimipalkkioiden maltillista nostamista lähemmäs yhteisön muiden yhtiöiden tasoa, ja pyysi toimitusjohtajaa valmistelemaan asian. Yhtymäkokous päättää, että yhtymäkokousedustajille ja johtokunnan jäsenille maksettavat korvaukset ovat v seuraavat: - Vuosipalkkiot johtokunnan puheenjohtaja euroa/v johtokunnan varapuheenjohtaja euroa/v johtokunnan jäsen euroa/v - Kokouspalkkiot puheenjohtaja 200 euroa/kokous jäsen 150 euroa/kokous Mikäli kokous kestää yli 2 tuntia, suoritetaan kokouspalkkio 50 %:lla korotettuna. 13 JOHTOKUNNAN VARAJÄSENEN VAIHTUMINEN Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokous on kokouksessaan (asia 6, 22) nimittänyt ISLABin johtokunnan kunnallisvaalikautta vastaavaksi toimikaudeksi. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin varaedustajaksi vastaavaksi toimikaudeksi nimitettiin Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen. Risto Miettunen on toimittanut yhtymäkokoukselle päivätyn eronpyyntönsä liikelaitoskuntayhtymän johtokunnan varajäsenyydestä (LIITE 4). Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus on kokouksessaan ( 34) päättänyt nimetä Risto Miettusen tilalle ISLABin johtokunnan varajäseneksi johtajaylilääkäri Antti Hedmanin (LII- TE 4). Yhtymäkokous päättää myöntää sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettuselle eron johtokunnan varajäsenyydestä lukien. Yhtymäkokous valitsee johtokuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin edustajan varajäseneksi johtajaylilääkäri Antti Hedmanin.

12 ESITYSLISTA 12 (12) Listan asianro SIDONNAISUUDET Hallintosäännön 46 :n mukaan tarkastuslautakunnan on saatettava sidonnaisuusilmoitukset yhtymäkokoukselle tiedoksi kerran vuodessa. Sidonnaisuusilmoituksista koottu rekisteri esitetään LIITTEENÄ 5. Sidonnaisuusrekisteri ja rekisteriseloste julkaistaan ajantasaisena ISLABin internet-sivuilla. Tarkastuslautakunnan esitys: Yhtymäkokous merkitsee LIITTEENÄ 5 esitetyt sidonnaisuudet tiedoksi. Listan asianro TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Taloussuunnitelma Jaetaan tiedoksi oheismateriaalina 2. Yhtymäkokous merkitsee asiat tiedoksi. Listan asianro MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Yhtymäkokous käsittelee muut mahdolliset esille tulevat asiat. Listan asianro KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 5.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (8) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2019 klo 14.00 Paikka Scandic-Hotel Kuopio, Satamakatu 1, Kuopio (Minna I) Lisätietoja Kokousta edeltää

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 25.9.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (7) 11.9.2019 2/2019 YHTYMÄKOKOUS Aika 25.9.2019 klo 14.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 22.2.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (8) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.2.2019 klo 9.30 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Kyseessä

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 5.4.2019 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2019 klo 14.10 15.55 Paikka Scandic-Hotel Kuopio, Satamakatu 1, Kuopio (Minna I) Asiat 32-45 Allekirjoitukset Merja

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2019 Johtokunnan kokous 22.2.2019 Pöytäkirja 3/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.2.2019 klo 9.40 11.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Asiat 19-31 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 26.4.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (13) 12.4.2017 1/2017 YHTYMÄKOKOUS Aika 26.4.2017 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 1/2019

Yhtymäkokous Pöytäkirja 1/2019 Yhtymäkokous 23.4.2019 Pöytäkirja 1/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (21) 23.4.2019 1/2019 YHTYMÄKOKOUS Aika 23.4.2019 klo 9.00 10.35 Paikka ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton ovi),

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista 10/2019

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista 10/2019 Johtokunnan kokous 10.9.2019 Kokouskutsu ja esityslista 10/2019 KOKOUSKUTSU 2 (9) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 10.9.2019 klo 14 Paikka Lisätietoja Etäyhteys/Skype. Jäseniä, jotka haluavat osallistua kokoukseen

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 25.4.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (16) 11.4.2018 1/2018 YHTYMÄKOKOUS Aika 25.4.2018 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja ja liitteet

Yhtymäkokous Pöytäkirja ja liitteet Yhtymäkokous 26.4.2017 Pöytäkirja ja liitteet PÖYTÄKIRJA 2 (17) 26.4.2017 1/2017 YHTYMÄKOKOUS Aika 26.4.2017 klo 10.00 11.25 Paikka ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu, 3. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 5.4.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (11) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2018 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Mahdollisuus

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 10/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 10/2019 Johtokunnan kokous 10.9.2019 Pöytäkirja 10/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 10.9.2019 klo 14.10 - Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 5.4.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2017 klo 14.00 15.35 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Allekirjoitukset Jorma Penttinen

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 22.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (9) 8.11.2017 2/2017 YHTYMÄKOKOUS Aika 22.11.2017 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 5.4.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (13) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 5.4.2018 klo 10.10 11.42 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Asiat 12-20 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 6.4.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (8) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 6.4.2018 klo 10.00 12.30 Paikka Lasikabinetti 2, c/o KYS, päärakennus, pääaula Allekirjoitukset Minna Varis

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 OMN/123/00.02.00/2015 ERON MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 5.11.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (9) 17.10.2018 2/2018 YHTYMÄKOKOUS Aika 5.11.2018 klo 10.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN jäsenten vuonna 2007 hyväksymä PERUSSOPIMUS 1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN jäsenten vuonna 2007 hyväksymä PERUSSOPIMUS 1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN jäsenten vuonna 2007 hyväksymä PERUSSOPIMUS 1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenet 3 Tehtävät Liikelaitoskuntayhtymän nimi

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 14.6.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (10) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 14.6.2018 klo 8.00 Paikka Lisätiedot Hotelli Scandic Atlas, Haapaniemenkatu 22, 70110 Kuopio Hotelli Scandic

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 1/2018

Yhtymäkokous Pöytäkirja 1/2018 Yhtymäkokous 25.4.2018 Pöytäkirja 1/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (24) 25.4.2018 1/2018 YHTYMÄKOKOUS Aika 25.4.2018 klo 10.00 11.23 Paikka ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton ovi),

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2018

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2018 Johtokunnan kokous 14.6.2018 Pöytäkirja 3/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 14.6.2018 klo 8.05 9.55 Paikka Hotelli Scandic Atlas, Haapaniemenkatu 22, 70110 Kuopio Asiat 21-33 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019 Johtokunnan kokous 4.6.2019 Pöytäkirja 7/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.07 12.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 15.10.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 15.10.2018 klo 12.00 Paikka Lisätiedot Etäyhteyskokous (LYNC) tai ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 1/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 1/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2019 Pöytäkirja 1/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2019 klo 9.00 10.30 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 1-8

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 5/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 5/2019 Johtokunnan kokous 7.5.2019 Pöytäkirja 5/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (9) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.08 11.25 Paikka SKYPE-kokous/ ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Asiat 46-57

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ISLABin johtokunta 2.11.2016 asia 4 48 LIITE 1 PERUSSOPIMUS 1 (10) ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Hyväksyttäväksi ISLABin yhtymäkokouksessa Hyväksyttäväksi jäsenten

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Laillisuus ja päätösvaltaisuus: Asiat: Pöytäkirjan tarkastajat Tiistai 23.5.2017 klo 19.00-20.49 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.1.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (7) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.1.2019 klo 15.00 Paikka LYNC-kokous, vaihtoehtoisesti ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUS 1 (11) ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUK- SEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Hyväksyttäväksi ISLABin yhtymäkokouksessa Hyväksyttäväksi jäsenten valtuustoissa 11 12/2016 Voimaantulo 1.1.2017

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja ja liitteet

Yhtymäkokous Pöytäkirja ja liitteet Yhtymäkokous 22.11.2017 Pöytäkirja ja liitteet PÖYTÄKIRJA 2 (13) 22.11.2017 2/2017 YHTYMÄKOKOUS Aika 22.11.2017 klo 10.00 11.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu, 3. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Tiistai 12.6.2018 klo 19.00-20.55 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen Teuvo Ollila Päivi Viinala Jarmo Hyvärinen Mikko Junno Seija

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 8/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 8/2019 Johtokunnan kokous 13.6.2019 Pöytäkirja 8/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (8) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 13.6.2019 klo 12.20 14.30 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi.

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2 1 (11) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-14:40 Paikka KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Läsnä Vilma Kröger Pirjo Nikkinen Tiina Nousiainen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 22.2.2018 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (10) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.2.2018 klo 14.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio Mahdollisuus

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY Pohjois-Satakunnan jätteiden käsittely Oy:n varsinainen yhtiökokous Aika 29.6.2017 alkaen klo 12.00 Paikka Kankaanpään kaupungintalo, kaupunginjohtajan huone, Kuninkaanlähteenkatu 12. Kutsutut / Läsnä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 14.6.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (12) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 14.6.2017 klo 14.05 15.36 Paikka Kokoustila Sofia, Kyyhkylän Kartano, Mikkeli Allekirjoitukset Jorma Penttinen puheenjohtaja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Tiistai 8.5.2018 kello 14:00 16.28 Koulutuskeskus JEDU Piippola neuvotteluhuone, Siikalatva Saapuvilla: Seppälä Tuomo, puheenjohtaja Niemelä Helinä, jäsen Piippo Sirpa, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUKUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 24.4.2019 kello 9-9.05, keskeytys klo 9.05 10.44, jatkui 10.45-11.46 Halikon

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 13.15 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 5/2018

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 5/2018 Johtokunnan kokous 15.10.2018 Pöytäkirja 5/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (8) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 15.10.2018 klo 12.00 13.05 Paikka Etäyhteyskokous (LYNC) tai ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs,

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 4/2018

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 4/2018 Tarkastuslautakunnan kokous 1.10.2018 Pöytäkirja 4/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 1.10.2018 klo 9.00 10.00 Paikka ISLABin päivystyslaboratorion kokoushuone Mikro, c/o KYS, rak 1A,

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Keskiviikko 23.5.2018 klo 9.15 11.32 Kokouspaikka Valtuustosali, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Reino Ojala puheenjohtaja

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen 1 KOKOUSAIKA klo 9.10 11.30, klo 12.10 12.50 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rak. kokoustila 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskopf jäsen Nina Schulman

Lisätiedot

1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ

1. LUKU LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ 1.1/12.12.2014 1/7 Ohjeen luokka NordLabin toimintaohje Versio/pvm 1.1/12.12.2014 Laatijat S. Tuomola, valmistelutoimikunta Vastuuhenkilö Johtokunta Hyväksyjä Yhtymäkokous (12.12.2014) Jakelu vain sähköinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 3/2018

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 3/2018 Tarkastuslautakunnan kokous 8.6.2018 Pöytäkirja 3/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 8.6.2018 klo 10.00 10.50 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 23-29

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 2/2017 1

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 2/2017 1 Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä lista 2/2017 1 Aika 31.08.2017 klo 10:00 Paikka Mikpoli-sali, Patteristonkatu 2, Mikkeli Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 14 Yhtymäkokouksen avaaminen 3 15

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous PÖYTÄKIRJA Kokousaika Torstaina 25.04.2013 klo 18.00-19.41 Kokouspaikka Osuuskunnan toimisto, Keiteleentie 11, 44200 Suolahti Kutsutut: 8 osuuskunnan

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 29.11.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 9.11 Paikka LYNC-kokous Allekirjoitukset Jorma Penttinen puheenjohtaja Anu Tervala pöytäkirjanpitäjä

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 1/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 1/2019 Johtokunnan kokous 29.1.2019 Pöytäkirja 1/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (11) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.1.2019 klo 15.05-17.10 Paikka LYNC-kokous, vaihtoehtoisesti ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2018. Riikka Kosola X Varapuheenjohtaja Pentti Kallio X Varajäsen Martti Halme X Jäsen

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2018. Riikka Kosola X Varapuheenjohtaja Pentti Kallio X Varajäsen Martti Halme X Jäsen TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kokousaika Torstaina 18.1.2018 kello 17.00 18:45 Kokouspaikka Juustomestarintie 11, 24910 Halikko as. Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut

Lisätiedot

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilinpäätöksen hyväksyminen 69/00.00.03.00/2014 MHS 10.03.2014 17 Kuntalain

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää markkinointi- ja aputoiminimenä JIK ky -nimeä.

Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää markkinointi- ja aputoiminimenä JIK ky -nimeä. 1 (7) JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Perussopimus A. Yleiset määräykset 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää

Lisätiedot