ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE Luoma Tiina ENERGIAVIRASTO

2 2 (31) Sisällys 1 Yleistä Yleiset painikkeet Sovellukseen kirjautuminen Etusivu Hakemukset ja tilityypit Hakemusprosessin kuvaus lyhyesti Tilityypit Pakolliset tilit Vapaaehtoiset tilit Vapaaehtoisen päästöoikeustilin sulkeminen Täytä hakemus Edustajanmuutos Edustajien roolit Täytä hakemus Vaihe 1/3 - Valitse tilit Vaihe 2/3 - Valitse edustajat Edustajan poistaminen Edustajan roolin muuttaminen Edustajan lisääminen Uuden edustajan lisääminen Vaihe 3/3 - Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon ja allekirjoitukset Vapaaehtoisen päästöoikeustilin avaaminen Vaihe 1/3 -Tilinomistajan ja johtajan tiedot Vaihe 2/3 - Tilityypin ja edustajien valinta Vaihe 3/3 - Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon ja allekirjoitukset Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen Hakemusaihiot Vaihe 1/3 - Tilinomistajan ja laitoksen tiedot Vaihe 2/3 - Tilityypin ja edustajien valinta Vaihe 3/3 - Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon ja allekirjoitukset Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin haltuunottohakemus Hakemusaihiot Vaihe 1/3 - Haltuunottajan ja laitoksen tiedot Vaihe 2/3 - Syötä tilin ja edustajien tiedot... 25

3 3 (31) Vaihe 3/3 - Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon ja allekirjoitukset Päivityspyyntö Edustajan tietojen päivitys Tilinomistajan tietojen päivitys Tilitietojen päivitys Omat asiat Yhteydenotto Allekirjoita... 30

4 4 (31) 1 Yleistä Päästökaupparekisterin asiankäsittelyjärjestelmä (REKA) on Energiaviraston hallinnoima, unionin rekisterin rinnalla toimiva sähköinen työkalu. REKA:a käytetään selaimen avulla verkkopankkitunnuksilla kirjautuen. REKA:ssa tilinedustajat voivat tehdä vapaaehtoisen päästöoikeustilin avaus- ja sulkemishakemuksen, edustajanmuutoshakemuksen, pakollisen päästöoikeustilin avaushakemuksen sekä toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin haltuunottohakemuksen. Tilinomistajan edustajat voivat päivittää omia sekä tilin ja tilinomistajan tietoja päivityspyynnöllä. Omat asiat välilehdellä edustajat voivat seurata hakemusten tilannetta, jatkaa keskeneräistä hakemusta sekä lukea päätökset 30 päivän ajan. REKA tehostaa ja automatisoi monia asiankäsittelyn vaiheita myös Energiaviraston päässä, minkä ansiosta Energiavirasto pystyy käsittelemään asiat aiempaa tehokkaammin. 1.1 Yleiset painikkeet Palataan aloitussivulle tai Omat asiat välilehdelle. Edetään seuraavalle sivulle. Voit keskeyttää hakemuksen tekemisen ja jatkaa sitä myöhemmin. Keskeneräisen hakemuksen löydät kohdasta Omat asiat. Tallennetaan hakemukseen täytetyt tiedot, jolloin tiedot säilyvät, vaikka palaisi edelliselle sivulle. Voit lisätä useamman organisaation nimenkirjoittajan. Hakemus lähetetään mahdollisille uusille edustajille sekä organisaation nimenkirjoittajille allekirjoitettavaksi. Edustajana hyväksyt lisäämisesi tilinomistajan edustajaksi tai roolisi muutoksen tilillä. Nimenkirjoittajana hyväksyt hakemuksen tiedot ja hakemus tulee vireille. Edustajana et hyväksy lisäämistäsi tilinomistajan edustajaksi tai roolisi muutosta tilillä. Nimenkirjoittajana et hyväksy hakemusta ja hakemus ei tule vireille. Jos yksikin edustaja tai nimenkirjoittaja kieltäytyy hakemuksen allekirjoittamisesta, ei hakemus tule vireille. Jos hakemus halutaan jättää toisenlaisilla tiedoilla, täytyy hakemus tehdä uudelleen REKA:ssa. Lomakkeita täytettäessä on syytä huomioida, että osa lomakkeen tiedoista on pakollisia. REKA:ssa on lisäksi e-ohjeet, jotka toimivat täyttöohjeina hakemuksissa kysyttäviin asioihin. E-ohje aukeaa viemällä hiiren kursori kysymyksen perässä olevan info-merkin päälle.

5 5 (31) 1.2 Sovellukseen kirjautuminen Kirjautuminen REKA:an tapahtuu TUPAS- eli verkkopankkitunnuksilla. REKA:n käyttöön ottaminen ei siis vaadi erillisten käyttäjätunnusten ja salasanojen luontia, vaan järjestelmän käyttöoikeus on automaattisesti kaikilla, joilla on verkkopankkitunnukset käytössään. TUPAS-tunnistautumisen turvallisuus perustuu kaksinkertaiseen salasanaan (tunnus ja avainnumero), joista toinen vaihtuu joka käyttökerralla. Palvelu toimii SSLyhteyden (Secure Sockets Layer) yli salattuna ja pankista lähetetään vain käyttäjän nimi ja henkilötunnuksesta muodostettu salattu tarkiste, muut pankkitiedot eivät välity. Sovellus käynnistetään kirjoittamalla selaimen osoitekenttään: Kirjautuminen tapahtuu käyttäjän omien pankkitunnusten avulla: valitse käyttämäsi pankin kuvake ja tunnistaudu pankkitunnuksilla normaaliin tapaan. Kirjautuminen vanhenee, jos sovellusta ei ole käytetty yli 30 minuuttiin. Mahdollisen aikakatkaisun jälkeen järjestelmään pitää kirjautua uudelleen. Normaali tapa poistua sovelluksesta on valita Kirjaudu ulos sovelluksen oikeasta yläkulmasta. 1.3 Etusivu Kirjautumisen jälkeen aukeaa etusivun näkymä. Etusivulla näet ajankohtaiset tiedotteet sekä linkin käyttöohjeisiin. Pääset palaamaan etusivulle valitsemalla vasemmasta yläkulmasta Energiaviraston logon tai kohdan Etusivu.

6 6 (31) 2 Hakemukset ja tilityypit 2.1 Hakemusprosessin kuvaus lyhyesti Tilinomistaja tai tilinomistajan edustaja tekee hakemuksen REKA:ssa. Jos tilille on lisätty edustajia tai edustajien roolia on muutettu, lähtee ensin allekirjoituspyyntö lisätyille edustajille tai edustajille joiden roolia on muutettu. Kun edustajat ovat allekirjoituksella hyväksyneet lisäyksensä tai roolin muutoksensa tilille, lähtee allekirjoituspyyntö organisaation nimenkirjoittajille (joiden tiedot on syötetty hakemukselle). Jos kaikki lisätyt edustajat ja nimenkirjoittajat ovat hyväksyneet hakemuksen sähköisesti allekirjoittamalla, tulee hakemus vireille. Jos yksikin edustaja tai nimenkirjoittaja kieltäytyy hakemuksen allekirjoittamisesta, ei hakemus tule vireille ja hakemus täytyy tehdä uudelleen REKA:ssa. 2.2 Tilityypit Unionin rekisteristä tulevia esitäyttötietoja näytetään vain unionin rekisterissä kulloinkin oleville avointen tilien edustajille ja siinä laajuudessa, mitä kyseiset henkilöt näkevät unionin rekisterissäkin. 2.3 Pakolliset tilit Toiminnanharjoittajan päästöoikeustili täytyy olla jokaisella toiminnanharjoittajan laitoksella, jolla on päästölupa. Energiavirasto luo päästöluvan perusteella aihion toiminnanharjoittajan päästöoikeustilille, joka tulee näkyviin jo olemassa olevien toiminnanharjoittajan tilinedustajille. Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustili täytyy olla jokaisella ilma-aluksen käyttäjällä, joka kuuluu päästökaupan piiriin. Todentajan tili täytyy olla jokaisella päästökaupan todentajalla. Todentaja vahvistaa päästökaupparekisterissä toiminnanharjoittajan ilmoittaman vuotuisen päästömäärän.

7 7 (31) 2.4 Vapaaehtoiset tilit Henkilön päästöoikeustili voidaan avata luonnolliselle henkilölle tai oikeushenkilölle. Tilillä on aina 26h viive siirroissa. Tililtä ei ole mahdollista siirtää yksiköitä tilille, joka ei ole luotettavien tilien luettelossa. Henkilön päästöoikeustilin avaaminen kansalliseen KP-rekisteriin voidaan tehdä vain oikeushenkilölle. Tili avataan Kioton pöytäkirjan mukaiseen kansalliseen rekisteriin. Tilillä ei voi säilyttää EU:n päästöoikeuksia, vaan ainoastaan Kioto-yksiköitä (CER, ERU, AAU, RMU). Tiliä tarvitaan esimerkiksi silloin, kun tilin avaamista pyytävä taho osallistuu johonkin CDM-hankkeeseen ja vastaanottaa CER-yksiköitä suoraan CDM-rekisteristä. Kaupankäyntitili voidaan avata luonnolliselle henkilölle tai oikeushenkilölle. Tililtä voi tehdä siirtoja ilman 26 tunnin viivettä, jos kohdetili on lisätty luotettavien tilien luetteloon. Nimettäessä tilille muun valtuutetun edustajan, voi siltä tehdä siirtoja myös tilille, jota ei ole luotettavien tilien luettelossa, mutta tällöin siirrossa on 26 tunnin viive.

8 8 (31) 3 Vapaaehtoisen päästöoikeustilin sulkeminen 3.1 Täytä hakemus 1. Aloita kohdasta Tee hakemus. 2. Valitse hakemuksen tyypiksi vapaaehtoisen päästöoikeustilin sulkeminen ja valitse alle avautuvasta pudotusvalikosta minkä tilin tahdot sulkea. Etene valinnalla Jatka.

9 9 (31) 1. Valitse pudotusvalikosta tilinomistaja ja tili jonka haluat sulkea. 2. Voit valita hakemuksen kielen, jolla jätät hakemuksen Energiavirastolle. 3. Voit muuttaa suostumusta sähköiseen tiedoksiantoon lisäämällä tai poistamalla suostumuksen vahvistavan ruksin. Lisää hakemukselle yrityksesi nimenkirjoitusoikeuden omaavan/omaavat henkilöt. 4. Voit lisätä allekirjoittajia valinnalla Lisää. Huomioithan, että tunnistautuminen ja allekirjoittaminen tapahtuu henkilötunnuksella, minkä vuoksi henkilötunnus on tärkeä syöttää oikein. 5. Vahvista nimenkirjoittajan lisääminen valinnalla Tallenna. 6. Lopuksi valitse Tallenna ja lähetä allekirjoitettavaksi. 7. Hakemuksesi tallentuu kohtaan Omat asiat.

10 10 (31) 4 Edustajanmuutos 4.1 Edustajien roolit Valtuutetulla edustajalla on oikeus käynnistää päästöoikeustiliin liittyviä tapahtumia ja prosesseja, kuten esim. tilisiirtoja ja edustajien poistamisia, tilinomistajan puolesta. Muulla valtuutetulla edustajalla on oikeus hyväksyä valtuutetun edustajan käynnistämät tilisiirrot tilinomistajan puolesta. Muun valtuutetun edustajan nimeäminen on vapaaehtoista, mutta kyseinen edustaja tarvitaan tilisiirtojen tekemiseksi silloin, kun kaupankäyntitililtä siirretään yksiköitä muulle kuin luotettavien tilien luettelossa olevalle tilille. Katselijalla on vain katseluoikeudet tiliin. Katselijan nimeäminen on vapaaehtoista. 4.2 Täytä hakemus 1. Aloita kohdasta Tee hakemus. 2. Valitse hakemuksen tyypiksi Edustajanmuutos. Etene valinnalla Jatka.

11 11 (31) Vaihe 1/3 - Valitse tilit 1. Valitse tilinomistaja ja tili tai tilit pudotusvalikosta. 2. Voit valita kaikki tilinomistajan tilit (pois lukien suljetut tilit) valitsemalla kohdan Valitse kaikki tilit. Etene valinnalla Jatka.

12 12 (31) Vaihe 2/3 - Valitse edustajat 4.3 Edustajan poistaminen 1. Valitse poistettavat edustajat laittamalla ruksi kohtaan Valitse. 2. Tallenna valinta valitsemalla Tallenna. HUOM! Kullakin tilillä on oltava aina vähintään kaksi valtuutettua edustajaa. Poikkeuksena todentajantili, jolla riittää yksi valtuutettu edustaja. Jos haluat muuttaa edustajan roolia, siirry kohtaan Edustajan roolin muuttaminen. Jos haluat lisätä uuden edustajan, siirry kohtaan Edustajan lisääminen. 3. Jos olet valinnut useamman tilin valitse seuraava tili alareunasta ja toimi samoin kaikkien tilien kohdalla. Etene valinnalla Jatka.

13 13 (31) 4.4 Edustajan roolin muuttaminen 1. Valitse ensin Edustaja kohdasta Tililtä poistettavat edustajat. 2. Valitse edustaja kohdasta Tilille lisättävät edustajat, jonka jälkeen Rooli pudotusvalikko aktivoituu ja valitse edustajalle rooli. 3. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna. Jos olet valinnut useamman tilin valitse seuraava tili alareunasta ja toimi samoin kaikkien tilien kohdalla. Etene valinnalla Jatka.

14 14 (31) 4.5 Edustajan lisääminen Kohdasta Tilille lisättävät edustajat voit valita edustajan, tilinomistajien jo olemassa olevista edustajista seuraavasti: 1. Lisää ruksi kohtaan Valitse. 2. Valitse vielä edustajalle rooli pudotusvalikosta. 3. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna. Jos olet valinnut useamman tilin valitse seuraava tili alareunasta ja toimi samoin kaikkien tilien kohdalla. Etene valinnalla Jatka. Voit lisätä kokonaan uuden edustajan seuraavasti:

15 15 (31) 4.6 Uuden edustajan lisääminen 4. Valitse kohta Lisää uusi edustaja. Syötä edustajan tiedot avautuvaan ikkunaan. Huomioithan, että kaikki kentät ovat pakollisia. 5. Valitse kohta lisää kaikille tileille, jos haluat lisätä uuden edustajan kaikille valitsemillesi tileille. 6. Kun olet syöttänyt tiedot kaikkiin lomakkeen kenttiin, etene valinnalla Lisää uusi edustaja. 7. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna. Etene valinnalla Jatka Vaihe 3/3 - Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon ja allekirjoitukset 1. Voit valita hakemuksen kielen, jolla jätät hakemuksen Energiavirastolle. 2. Voit muuttaa suostumusta sähköiseen tiedoksiantoon lisäämällä tai poistamalla suostumuksen vahvistavan ruksin.

16 16 (31) Lisää hakemukselle yrityksesi nimenkirjoitusoikeuden omaavan/omaavat henkilöt. 3. Voit lisätä allekirjoittajia valinnalla Lisää. Huomioithan, että tunnistautuminen ja allekirjoittaminen tapahtuu henkilötunnuksella, minkä vuoksi henkilötunnus on tärkeä syöttää oikein. 4. Vahvista nimenkirjoittajan lisääminen valinnalla Tallenna. 5. Lopuksi valitse Tallenna ja lähetä allekirjoitettavaksi. 6. Hakemuksesi tallentuu kohtaan Omat asiat. 5 Vapaaehtoisen päästöoikeustilin avaaminen 1. Aloita kohdasta Tee hakemus. 2. Valitse hakemuksen tyypiksi Vapaaehtoisen päästöoikeustilin avaaminen. Etene valinnalla Jatka.

17 17 (31) Vaihe 1/3 -Tilinomistajan ja johtajan tiedot Valitse joko olemassa oleva tilinomistaja, johon itse liityt, tai syötä uusi tilinomistaja valitsemalla Uusi tilinomistaja.

18 18 (31) Olemassa olevalle tilinomistajalle, voit valita mahdollisen tilinomistajaan jo liitetyn johtajan pudotusvalikosta tai syöttää uuden johtajan tiedot valitsemalla Uusi johtaja. Uusi tilinomistaja voi olla joko organisaatio tai yksityinen henkilö. Valitse ja täytä pyydetyt tiedot alle aukeaviin kenttiin Vaihe 2/3 - Tilityypin ja edustajien valinta 1. Valitse kohdasta Tilityyppi, minkä tilin haluat avata. Tarkemmat selitykset eri tilityypeistä löydät täältä. 2. Syötä valitsemallesi tilille nimi ja voit syöttää tilinavaus- ja tilinkäyttölaskuille tulostuvan viitetiedon.

19 19 (31) Voit valita edustajat tilinomistajien jo olemassa olevista edustajista tai lisätä kokonaan uudet edustajat. Katso tarkemmat ohjeet, miten edustaja lisätään sivulta 14 kohdasta Edustajan lisääminen Vaihe 3/3 - Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon ja allekirjoitukset 1. Voit valita hakemuksen kielen, jolla jätät hakemuksen Energiavirastolle. 2. Voit muuttaa suostumusta sähköiseen tiedoksiantoon lisäämällä tai poistamalla suostumuksen vahvistavan ruksin. Lisää hakemukselle yrityksesi nimenkirjoitusoikeuden omaavan/omaavat henkilöt. 3. Voit lisätä allekirjoittajia valinnalla Lisää. Huomioithan, että tunnistautuminen ja allekirjoittaminen tapahtuu henkilötunnuksella, minkä vuoksi henkilötunnus on tärkeä syöttää oikein. 4. Vahvista nimenkirjoittajan lisääminen valinnalla Tallenna. 5. Lopuksi valitse Tallenna ja lähetä allekirjoitettavaksi. 6. Hakemuksesi tallentuu kohtaan Omat asiat.

20 20 (31) 6 Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen 1. Aloita kohdasta Tee hakemus. 2. Valitse hakemuksen tyypiksi Pakollisen päästöoikeustilin avaaminen. Etene valinnalla Jatka Hakemusaihiot Valitse aihiot listalta minkä toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin haluat avata. 1. Valitse Aloita hakemuksen tekeminen. Mikäli et näe aihioita, ole yhteydessä Energiavirastoon. Energiavirasto luo hakemusaihion päästölupatietojen perusteella.

21 21 (31) Vaihe 1/3 - Tilinomistajan ja laitoksen tiedot 1. Voit muuttaa tai täydentää laitoksen esitäytettyjä yhteystietoja. 2. Valitse Tallenna, jos olet muuttanut tietoja. Etene valinnalla Jatka.

22 22 (31) Vaihe 2/3 - Tilityypin ja edustajien valinta 1. Kirjoita päästöoikeustilille nimi kohtaa Tilin nimi. Tämä voi olla esimerkiksi laitoksen nimi. Nimi tulee näkyviin unionin rekisteriin. 2. Voit syöttää tilinkäyttölaskuille tulostuvan viitetiedon. Voit valita edustajat tilinomistajien jo olemassa olevista edustajista tai lisätä kokonaan uudet edustajat. Katso tarkemmat ohjeet, miten edustaja lisätään sivulta 14 kohdasta Edustajan lisääminen Vaihe 3/3 - Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon ja allekirjoitukset 1. Voit valita hakemuksen kielen, jolla jätät hakemuksen Energiavirastolle. 2. Voit muuttaa suostumusta sähköiseen tiedoksiantoon lisäämällä tai poistamalla suostumuksen vahvistavan ruksin.

23 23 (31) Lisää hakemukselle yrityksesi nimenkirjoitusoikeuden omaavan/omaavat henkilöt. 3. Voit lisätä allekirjoittajia valinnalla Lisää. Huomioithan, että tunnistautuminen ja allekirjoittaminen tapahtuu henkilötunnuksella, minkä vuoksi henkilötunnus on tärkeä syöttää oikein. 4. Vahvista nimenkirjoittajan lisääminen valinnalla Tallenna. 5. Lopuksi valitse Tallenna ja lähetä allekirjoitettavaksi. 6. Hakemuksesi tallentuu kohtaan Omat asiat. 7 Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin haltuunottohakemus 1. Aloita kohdasta Tee hakemus. 2. Valitse hakemuksen tyypiksi Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin haltuunotto. Etene valinnalla Jatka.

24 24 (31) 7.1 Hakemusaihiot Valitse hakemusaihiot listalta minkä toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin haltuunottohakemuksen haluat tehdä. 1. Valitse Aloita hakemuksen tekeminen. Mikäli et näe hakemusaihiota, ole yhteydessä Energiavirastoon. Energiavirasto luo hakemusaihion toiminnanharjoittajan vaihtumispäätöksen tietojen perusteella Vaihe 1/3 - Haltuunottajan ja laitoksen tiedot Ohessa näet haltuunottajan ja laitoksen tiedot. Nämä tiedot tulevat suoraan toiminnanharjoittajan vaihtumispäätöksen tiedoista eikä niitä pysty muokkaamaan. Etene valinnalla Jatka.

25 25 (31) Vaihe 2/3 - Syötä tilin ja edustajien tiedot 1. Kirjoita päästöoikeustilille nimi kohtaa Tilin nimi. Tämä voi olla esimerkiksi laitoksen nimi. Nimi tulee näkyviin unionin rekisteriin. 2. Voit syöttää tilinkäyttölaskuille tulostuvan viitetiedon. Voit valita edustajat tilinomistajien jo olemassa olevista edustajista tai lisätä kokonaan uudet edustajat. Katso tarkemmat ohjeet, miten edustaja lisätään sivulta 14 kohdasta Edustajan lisääminen Vaihe 3/3 - Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon ja allekirjoitukset 1. Voit valita hakemuksen kielen, jolla jätät hakemuksen Energiavirastolle. 2. Voit muuttaa suostumusta sähköiseen tiedoksiantoon lisäämällä tai poistamalla suostumuksen vahvistavan ruksin.

26 26 (31) Lisää hakemukselle yrityksesi nimenkirjoitusoikeuden omaavan/omaavat henkilöt. 3. Voit lisätä allekirjoittajia valinnalla Lisää. Huomioithan, että tunnistautuminen ja allekirjoittaminen tapahtuu henkilötunnuksella, minkä vuoksi henkilötunnus on tärkeä syöttää oikein. 4. Vahvista nimenkirjoittajan lisääminen valinnalla Tallenna. 5. Lopuksi valitse Tallenna ja lähetä allekirjoitettavaksi. 6. Hakemuksesi tallentuu kohtaan Omat asiat.

27 27 (31) 8 Päivityspyyntö Päivityspyynnöllä voit päivittää edustajan, tilinomistajan tai tilin tietoja. Päivityspyyntöjä ei ole pakko tehdä REKA:n kautta, vaan ne voi yhä tehdä vaihtoehtoisesti myös unionin rekisterissä. 1. Aloita valitsemalla pudotusvalikosta ketä päivityspyyntö koskee. Etene valinnalla Jatka. 8.1 Edustajan tietojen päivitys Tässä kohtaa voit päivittää unionin rekisterissä olevia henkilötietojasi tai tilinomistajiin liittyviä tietojasi. Valitse pudotusvalikosta edustaja ja etene valinnalla Jatka. Lähetä päivityspyyntö Energiavirastolle käsiteltäväksi valinnalla Lähetä. 8.2 Tilinomistajan tietojen päivitys Tässä kohtaa voit päivittää itseesi liittyvien tilinomistajien tietoja. Valitse pudotusvalikosta tilinomistaja. Valitse tilinomistaja, jonka tietoja haluat päivittää ja etene valinnalla Jatka. Lähetä päivityspyyntö Energiavirastolle käsiteltäväksi valinnalla Lähetä.

28 28 (31) 8.3 Tilitietojen päivitys Tässä kohdassa voit päivittää itseesi liittyvien tilien tietoja ja lisätä esimerkiksi tilinkäyttömaksuissa käytettävän laskutuksen viitetiedon. Valitse tili, jonka tietoja haluat päivittää ja etene valinnalla Jatka. Voit muuttaa tilin nimeä, laskutuksen viitetietoa sekä mahdollisia muita tietoja tilityypistä riippuen. Lähetä päivityspyyntö Energiavirastolle käsiteltäväksi valinnalla Lähetä. 9 Omat asiat Omissa asioissa näet keskeneräiset hakemuksesi ja voit jatkaa hakemuksen tekoa valitsemalla Näytä. Näet myös kaikki edustamasi tilinomistajan hakemukset sekä päivityspyynnöt ja hakemukset, joissa sinut on lisätty tilinomistajan edustajaksi. Näet hakemukset ja päivityspyynnöt sekä niihin liittyvät päätökset 30 päivän ajan. Voit avata Energiaviraston antaman päätöksen PDF-muodossa valitsemalla Avaa päätös ja tallentaa sen halutessasi omalle koneellesi. Voit järjestää listan haluamallasi tavalla painamalla ylävalikosta otsikkoa, jonka mukaan haluat listan järjestää.

29 29 (31) 10 Yhteydenotto Voit ottaa Energiavirastoon yhteyttä Yhteydenotto-lomakkeella. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä entiseen tapaan sähköpostitse tai puhelimitse. 1. Aloita kohdasta Ota yhteyttä. 2. Valitse yhteydenoton aihe, jota asiasi koskee. Kaikki yhteydenottolomakkeen kentät ovat pakollisia. 3. Kohdasta Omat asiat voit tarkistaa hakemuksesi tai päivityspyyntösi REKA-ID:n. 4. Täytä kohdat ja lähetä yhteydenotto Energiavirastolle käsiteltäväksi valinnalla Lähetä. 5. Voit lisätä liitteitä kohdassa Liitteet valinnalla Lisää. Huom! Ainoastaan PDF-tiedostomuoto on sallittu ja liitteen suurin sallittu tiedostokoko on 5 MB. Huom! Lähetetyt yhteydenotot eivät tule näkyviin Omat asiat -kohtaan. Saat vastauksen yhteydenottoosi sähköpostitse ilmoittamaasi osoitteeseen.

30 30 (31) 11 Allekirjoita Hakemuksessa tilille lisätyn edustajan tai edustajan, jonka roolia on muutettu, tulee sähköisellä allekirjoituksella hyväksyä tilille lisäys tai roolinmuutos. Ennen kuin hakemus tulee vireille, se tulee vielä allekirjoittaa yhtiöjärjestyksessä määrättyjen nimenkirjoitusoikeuden omaavien henkilöiden toimesta. Allekirjoittaminen tapahtuu REKA:n kautta sähköisesti TUPAS- eli verkkopankkitunnuksilla. Allekirjoituspyynnöstä lähtee aina sähköposti tiedoksi sekä edustajille että nimenkirjoittajille. 1. Aloita kohdasta Allekirjoita. 2. Valitse allekirjoitettavien hakemusten listalta, minkä hakemuksen haluat allekirjoittaa. Etene valinnalla Avaa. 3. Jos haluat allekirjoittaa hakemuksen vahvista valinnalla Allekirjoita. 4. Jos et halua allekirjoittaa hakemusta vahvista valinnalla En allekirjoita.

31 31 (31) Jos tilille on lisätty edustajia tai edustajien roolia on muutettu, lähtee allekirjoituspyyntö ensin lisätyille edustajille tai edustajille joiden roolia on muutettu. Kun edustajat ovat allekirjoituksella hyväksyneet lisäyksensä tai roolin muutoksensa tilille, lähtee allekirjoituspyyntö organisaation nimenkirjoittajalle (joiden tiedot on syötetty hakemukselle). Jos kaikki hakemukselle lisätyt edustajat ja nimenkirjoittajat ovat hyväksyneet hakemuksen sähköisesti allekirjoittamalla, tulee hakemus vireille. Jos yksikin edustaja tai nimenkirjoittaja kieltäytyy hakemuksen allekirjoittamisesta valinnalla En allekirjoita, ei hakemus tule vireille ja hakemus täytyy tehdä uudelleen REKA:ssa.

Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö

Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö Pyyntö: Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen 1 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 5, 7 ja 12) Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustilin avaaminen 1 (täyttäkää

Lisätiedot

Unionin rekisteriä koskeva hakemus

Unionin rekisteriä koskeva hakemus Unionin rekisteriä koskeva hakemus Hakemus: Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 4, 6 ja 9) Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustilin avaaminen (täyttäkää vain

Lisätiedot

OHJE. Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta. Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila

OHJE. Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta. Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila OHJE Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila Yleistä Nuorisopalveluiden avustukset haetaan sähköisesti www.nuortenjoensuu.fi

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Ajankohtaista unionin rekisterissä

Ajankohtaista unionin rekisterissä Ajankohtaista unionin rekisterissä Uusia käytäntöjä Varsinaiset rekisteriasetuksesta (389/2013) tulevat vaatimukset tilien avaukseen liittyen eivät ole muuttuneet. Kuitenkin Energiavirasto on tehnyt joukon

Lisätiedot

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 23.6.2015 päivitetty 20.1.2017 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission asetukseen (EU) N:o 389/2013 (jäljempänä rekisteriasetus).

Lisätiedot

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 25.11.2013 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission rekisteriasetukseen 1. Kuhunkin toimenpidepyyntöön liittyvät vaatimukset

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelussa voit

Omapalvelu. Omapalvelussa voit Omapalvelussa voit Omapalvelu tehdä vammaispalveluhakemuksen vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta sekä vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemuksen samoilla lomakkeilla voit

Lisätiedot

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 23.6.2015 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission rekisteriasetukseen 1. Kuhunkin toimenpidepyyntöön liittyvät vaatimukset

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Sähköisen allekirjoituksen ohje

Sähköisen allekirjoituksen ohje 1 Sähköisen allekirjoituksen ohje Kun olet toimittanut valtiopäiväasiakirjan sähköpostitse allekirjoitettavaksi tai toinen edustaja on pyytänyt sinua yhtymään hänen sähköisesti jättämäänsä valtiopäiväasiakirjaan,

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Omat sivut / kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen kautta kun käytetään

Lisätiedot

Ohje unionin rekisteriin tulevalle uudelle käyttäjälle EU Login-tili, rekisteröityminen ja ilmoittautuminen

Ohje unionin rekisteriin tulevalle uudelle käyttäjälle EU Login-tili, rekisteröityminen ja ilmoittautuminen Ohje unionin rekisteriin tulevalle uudelle käyttäjälle EU Login-tili, rekisteröityminen ja ilmoittautuminen EU Login-tili ja rekisteröityminen ovat edellytyksiä sille, että uusi käyttäjä voidaan nimetä

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Sähköisen allekirjoituksen ohje

Sähköisen allekirjoituksen ohje 1 Sähköisen allekirjoituksen ohje Kun olet toimittanut valtiopäiväasiakirjan sähköpostitse allekirjoitettavaksi tai toinen edustaja on pyytänyt sinua allekirjoittamaan hänen sähköisesti jättämänsä valtiopäiväasiakirjan,

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset

KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset Huomioithan, että yhdistyksen nimenkirjoittajan on ensimmäisellä kerralla tunnistauduttava henk.koht. verkkopankki- tai mobiilivarmenteella

Lisätiedot

SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ

SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ Halutessasi käyttöösi Sopimuskoneen sähköisen allekirjoituksen, voit klikata Sopimuskoneen etusivun yläkulmassa näkyvää

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen 1.1.4.0 Sisällysluettelo Kansalaisen sisäänkirjautuminen... 3 Asiointialueen vaihto kirjautumisen yhteydessä... 8 Omahyviksestä uloskirjautuminen...10

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

Sähköisen avustushakemuksen tekeminen miunpalvelut.fi -palvelussa päivitetty 4/2019

Sähköisen avustushakemuksen tekeminen miunpalvelut.fi -palvelussa päivitetty 4/2019 Sähköisen avustushakemuksen tekeminen miunpalvelut.fi -palvelussa päivitetty 4/2019 www.nurmes.fi 28.11.2013 Nurmeksen kaupunki tukee yhdistyksiä toiminta-avustuksella, joka on tarkoitettu järjestöjen

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen

Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen 1 KÄYTTÖOHJE Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen. 1. KIRJAUTUMINEN Mene sähköisen asioinnin sivustolle: https://pirkkala.ktasiointi.fi/hta/ Kirjaudu sisään

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa

Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Huomioitavaa palvelun käytöstä Tämä käyttöohje koskee ainoastaan Espoon sosiaalipalveluista haetun toimeentulotuen sähköistä asiointia. Kelasta haetun

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

Pikaopas - Rahoitushakemus

Pikaopas - Rahoitushakemus Pikaopas Rahoitushakemus Versio 2016-07-07 Pikaopas - Rahoitushakemus Ennen aloittamista Johtava tuensaajaa laatii rahoitushakemuksen Min ansökan-palvelussa. Sinun tulee luoda käyttäjätili hakemuksen täyttämiseksi

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola.

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola. OMAPALVELU OHJE Asiakas kirjautuu Omapalveluun osoitteesta http://www.pieksamaki.fi/palvelut/toimeentulotuki löytyvän Omapalvelu (sähköinen asiointi) -linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetumatunnistuksen

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016. Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ)

HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016. Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ) HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016 Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ) Tämä ohje koskee HRM-järjestelmässä olevia tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen arvioinnin osioita

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle

Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle HUS:n ulkopuolisen ammattilaisen täytyy rekisteröidä käyttäjätili ja liittää siihen varmennekortti,

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

Hakeminen perusopetuksen iltapäivätoimintaan Wilmassa

Hakeminen perusopetuksen iltapäivätoimintaan Wilmassa Perusopetuksen iltapäivätoiminta Ohje hakemiseen Wilman kautta Hakeminen perusopetuksen iltapäivätoimintaan Wilmassa Huom. hakemuksen tekeminen onnistuu ainoastaan käyttämällä Wilmaa selaimella, ei mobiilisovelluksen

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 9 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

OMAPALVELU - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ

OMAPALVELU - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 9 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle ei voida

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (21) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

1 www.enterpay.fi/laskuyritykselle SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON LASKU YRITYKSELLE?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN...

Lisätiedot

erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE

erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE 1(7) Yleistä asiontipalvelusta Rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun kautta voit hakea lupaa useimpiin rakentamista koskeviin hankkeisiin,

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

Lisätiedot

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus.

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus. ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8 Asukaskyselypalvelun käyttöönotto Sisällys 1. Palveluun kirjautuminen... 1 2. Uusien taloyhtiöiden lisääminen... 2 3. Rakennusten lisääminen... 3 4. Lupahakemuksen lähetys...

Lisätiedot