HAWU ERÄTELTTA. Teltan käyttöohje UUDENLAINEN ERÄTELTTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HAWU ERÄTELTTA. Teltan käyttöohje UUDENLAINEN ERÄTELTTA"

Transkriptio

1 1 HAWU ERÄTELTTA Teltan käyttöohje

2 HAWU-teltta 2 Hawu-teltta on täysin kotimainen talvikäyttöön suunniteltu kamiinalämmitteinen eräteltta 3-6 hengen ryhmälle. Teltan muoto ja rakenne pohjautuu sekä erilaisiin kota- ja kamiinatelttaratkaisuihin että retkeily- ja kiipeilyvälineisiin. Sen suunnittelussa on keskitytty erityisesti teltan käyttämisen helppouteen ja nopeuteen, ja rakenteellisista ratkaisuista on luotu mahdollisimman yksinkertaisia. Perustavanlaatuisena erona muihin markkinoilla oleviin telttoihin verrattuna on pystytysmahdollisuus suoraan elävän puun alle. Teltan pystyttäminen puun alle edellyttää teltan varustamista halkioreunalla. Hawu-teltan halkioreunus antaa teltalle myös monia muita etuja kuten sen, että teltta voidaan sijoittaa elävän puun alle. Näitä etuja ovat muun muassa pystyttämisen helpottuminen, teltan käyttömahdollisuus laavuna (halkioreunus avattuna) ja majoittumistarvikkeiden kuljettamisen helpottuminen sekä telttaan että sieltä ulos. Hawu-telttaa voidaan käyttää myös perinteistä keskisalkoa hyödyntäen, minkä lisäksi se voidaan pystyttää myös ripustamisperiaatteella, jolloin sisätilaan ei jää keskisalkoa lainkaan. Telttaratkaisu on luontoystävällinen. Pystyttämiseen ei välttämättä tarvita lainkaan kulmakeppejä eikä erillistä keskisalkoa. Kun majoittuvalla ryhmällä on sopivat maakiilat mukanaan, ei luonnosta tarvitse välttämättä kerätä teltan pystyttämiseksi lainkaan puuta. Hawu-teltan erityisominaisuudet Pystyttäminen onnistuu helposti yksinkin Kun keskisalko on elävä puu, sen antamaa tukea voidaan käyttää hyödyksi pystyttämisessä, jolloin teltan voi helposti pystyttää yksinkin, kun pystytysapua ei ole saatavilla. Teltta pystytetään ripustamalla se puuhun ja pingottamalla telttakangas maakiilojen avulla puun ympärille. Teltan muodon viimeistely on erittäin nopeaa ja helppoa vetohihnoilla kiristettävien nurkkanarujen ansiosta. Teltan käyttäminen laavuna Kun telttakangas jätetään avonaiseksi yhden tai useamman sektorin osalta, telttaa voidaan käyttää laavuna. Tämä avaa mahdollisuuden esimerkiksi nuotiosta, muiden retkeilijöiden seurasta tai maisemista nauttimiseen suoraan teltasta. Lisäksi teltan avaaminen helpottaa tavaroiden asettamista telttaan sekä liikkumista yleisesti. Teltan avaaminen tuo telttaan myös runsaasti valoa, mikä on käytännöllistä esimerkiksi kamiinaa asennettaessa.

3 3 Sijoittamalla yksi tai useampi teltta laavuna nuotion ympärille voidaan luoda viihtyisä leiriympäristö. Yöksi teltat voidaan nopeasti sulkea nukkumisen ajaksi. Pystyttäminen tiheikköön Teltta voidaan pystyttää erittäin tiheään metsään, sillä telttarakenne käyttää hyödykseen yhden elävän puun. Tällöin telttapaikalla kasvavat puut voivat olla lähimmillään puolentoista metrin päässä toisistaan siten, että keskisalkopuuta lähin puu kasvaa heti teltan liepeen vieressä. Pystyttäminen täysin ilman keskisalkoa Hawu-teltta voidaan pystyttää täysin ilman keskisalkoa ripustamalla teltta esimerkiksi kahden puun väliin pingotettuun köyteen tai riukuun. Tällöin teltan keskiosakin voidaan hyödyntää majoittujille. Teltalle voidaan rakentaa myös esimerkiksi kotaruoteet ja ripustaa se roikkumaan ruoteisiin. Kylmällä säällä ruoteisiin voidaan kiinnittää lisäeristeeksi vaikkapa ohut aluminoitu kangas. Teltan käyttäminen Teltan pystyttämisessä tarvittava lisämateriaali Maakiilat: Nurkkakepit: Ovenkahvapuu: 8 kpl ei tarvita haluttaessa 1 kpl vajaan parin metrin pituinen, halkaisijaltaan 2-5 cm riuku Lisäksi tarvittaessa Pieniä maakiiloja: Irtokeskisalko: 8 kpl (liepeiden ankkurointiin) 1 kpl (pituus n cm)

4 1. Telttapaikan valinta 4 1. Pystytettäessä teltta puun ympärille, voidaan paikka valita melko tiheästä metsästä. Teltan keskisalkopuusta on oltava vähintään 1.5 metriä lähimpään puuhun. Paikan on suositeltavaa olla tasainen. (Irtokeskisalkoa käytettäessä telttapaikka valitaan samoin perustein kuin sissiteltallekin.) 2. Teltan pitkälle kärjelle on katsottava riittävästi tilaa, noin 2.5 metriä. 3. Puun alaoksien tulisi olla vähintään parin metrin korkeudessa, ettei oksia jouduta katkomaan elävästä puusta teltan pystyttämistä varten. Telttapaikka (vaaleampi alue kuvaa teltan pohja-alan) 2. Teltan avaaminen ja pystyttäminen 1. Teltan avaaminen ja levittäminen Kun teltta pakataan rullalle, se voidaan levittää nopeasti heittämällä paketti auki pitäen samalla kiinni teltan huipusta. Teltan avaaminen heittämällä.

5 5 2. Yläkiinnityksen laittaminen Yläkiinnityshihna irrotetaan teltasta. Tämän jälkeen hihna kietaistaan puun ympärille siten, että teltan huippu saadaan n cm korkeudelle maasta. Hihnan kietaisussa on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että se kiertyy tiiviisti suoraan puuta vasten. Teltta kiinnitetään puussa roikkuvassa hihnassa olevaan sulkurenkaaseen. Pystytyskorkeus vaikuttaa teltan muotoon. Mikäli teltta pystytetään liian korkealle, teltan muoto muistuttaa hieman puoliavointa sateenvarjoa. Mikäli teltta pystytetään liian matalalle, teltan katto saattaa osua maahan. Puukiinnityshihnaa voidaan lyhentää tarvittaessa solmimalla puun ympäryksen mukaan hihnan pituus sopivaksi tai hihnaa voidaan kiertää useampi kierros puun ympärille. Teltan huippu n cm. korkeudelle maasta n cm Hihnan kiinnittäminen puuhun ja teltan ripustaminen hihnaan. 3. Maakiilojen ja nurkkien laittaminen Teltan ankkuroiminen maahan aloitetaan teltan pitkästä kärjestä (1), joka sijaitsee suoraan teltan puukiinnityksen edessä. Se on merkitty heijastinnauhalla. Tämän jälkeen kiinnitetään kärkeä vastakkainen puoli (2), joka sijaisee oven vieressä välittömästi oven oikealla puolella. 1 2 Teltan maakiilojen kiinnitysjärjestys teltan yläpuolelta katsottuna. Oikeanpuoleisessa kuvassa näkyy teltan pitkän kärjen ankkurointi maahan.

6 6 Teltan nurkkien kiristäminen on suositeltavaa tehdä siten, että ensin toisella kädellä vedetään teltan nurkassa olevasta kolmiopalasta, jonka jälkeen toisella kädellä kiristetään nurkassa oleva hihna. Tämä säästää hihnaa kulumiselta ja nurkka saadaan vähäisellä voimankäytöllä kireäksi Nurkan kiristämisperiaate Tämän jälkeen kiinnitetään teltan oven kynnys ja ankkuroidaan teltan vasen (3) ja sen jälkeen oikea sivu (4). Kynnyksen kiinnittäminen ennen vasemman sivun laittamista helpottaa oikean sijainnin löytämistä maakiilalle. 3 4 Teltan kynnyksen kiinnittäminen tapahtuu teltan sisäpuolelta löytyvän hakasen pujottamisella teltan kynnyksessä olevaan lenkkiin. Kun neljä vastakkaista kulmaa on saatu kiinnitettyä, voidaan loput kulmat kiinnittää maahan halutussa järjestyksessä.

7 7 Mikäli teltan liepeet on esimerkiksi huonon pystytyspaikan vuoksi liiaan matalat, niitä voidaan korottaa lisäämällä sopiviin nurkkiin kulmakeppejä. Kulmakeppi asetetaan nurkkahihnan alle. Huomaa, että teltan nurkat saa nuosemaan riittävän ylös ilman kulmakeppejä sijoittamalla maakiilat mahdollisimman etäälle teltasta! Nurkan korottaminen kulmakepillä. Tuuliseen paikkaan pystytettäessä liepeet voidaan ankkuroida teltan liepeen alareunassa olevista lenkeistä maahan esimerkiksi käyttäen lisämaakiiloja. Liepeen lisäankkurointi maahan. 4. Kamiinan asettaminen ja tavaroiden sisääntuonti Kun teltan maakiilat on saatu paikalleen, voidaan teltta avata osittain laavuksi, jotta kamiinan sisään asettaminen on helpompaa. Teltta avataan laavuksi ottamalla oven kynnys auki ja irrottamalla muutama nurkkahihna maakiiloista oven vasemmalla puolella. Myös tavarat, kuten telttapatjat on hyvä tuoda sisään teltan ollessa laavu-muodossa.

8 8 5. Teltan sulkeminen Kun tavarat ja kamiina ovat sisällä, kiinnitetään avatut nurkkahihnat takaisin maakiiloihin, suljetaan oven kynnys sekä oven päällinen. Ovi voidaan tarvittaessa esimerkiksi sään vaatiessa ankkuroida maahan oven nurkassa olevalla narulla. Teltan huipussa oleva nk. ylälieve voidaan ankkuroida siinä olevien narujen avulla teltan katossa oleviin kuivauslenkkeihin. Myös oven kynnyksen lieve voidaan ankkuroida narujen avulla kynnyksen vastapuolella olevaan teltan liepeeseen. 6. Riu'un laittaminen oven kahvaksi Oven kahvana toimii muutaman sentin paksuinen vajaan parin metrin mittainen riuku. Tämän jälkeen teltta on käyttövalmis. 3. Teltan irrottaminen ja pakkaaminen 1. Teltan avaaminen oven puolelta 2. Kamiinaputken poistaminen 3. Kamiinan poistaminen avatusta teltasta 4. Maakiinnitysten irrottaminen 5. Teltan irrottaminen puusta 6. Teltan laskostaminen ja rullaaminen

9 9 Varomääräykset Teltan päällikangas on palokyllästettyä kangasmateriaalia. Tulen käsittelyssä on kuitenkin noudatettava varovaisuutta. 1. Kuuma kamiina on pidettävä riittävä etäällä teltan kankaista (suositus min. 50 cm.) 2. Irtauduttaessa kamiina on putkineen poistettava ensimmäisenä riittävän kauas teltasta, ettei teltalle pääse syntymään palovaaraa. 3. Teltassa on pidettävä riittävä määrä alkusammutusvettä. 4. Teltan liepeitä ei saa ankkuroida maahan siten, ettei niiden alta päästä teltasta ulos. 5. Kamiinan piipun suuntaamisessa on huolehdittava siitä, ettei palovaaraa pääse syntymään puulle, jonka alle teltta on pystytetty. 6. Avattaessa telttaa laavuksi, tulee huolehtia siitä, ettei mitään teltan kangasosia altisteta liian lähelle (< 50 cm) kuumaa kamiinaa tai sen putkea. 7. Henkilöiden omasta paloturvallisuudesta on pidettävä huolta vastaavasti kuin muissakin kamiinateltoissa (tulivartiomiehen asettaminen, riittävän etäällä kamiinasta nukkuminen, tavaroiden kuivatusetäisyys, jne.). 8. Telttaa ei saa pystyttää vahingoittuneen puukiinnityshihnan varaan. (Hihna on uusittavissa edullisesti.) Tekniset tiedot Henkilölukumäärä 3-6 henkeä. Paino noin 8,5 kg. Pituus 380 cm, leveys 320 cm, korkeus 180 cm. Pohja-ala noin 8 m 2

Varastoteltta 5,8 m 2 Pystytysohjeet

Varastoteltta 5,8 m 2 Pystytysohjeet Varastoteltta 5,8 m 2 Pystytysohjeet KUVAUS MALLINRO # 2,4 x 2,4 x 2,4 m Shed-in-a-Box harmaa 70423 SUOSITELLUT TYÖKALUT TAI 11mm Lue ohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Teltta on ankkuroitava hyvin.

Lisätiedot

Mitat: 6,1 x 3,66 x 9,15 m (L x K x P)

Mitat: 6,1 x 3,66 x 9,15 m (L x K x P) RANCH 9X6X3.6M KALUSTOHALLI Mitat: 6,1 x 3,66 x 9,15 m (L x K x P) TIEDOT Leveys: 6,1 m Pituus: 9,15 m Korkeus: 3,66 m Oven mitat: 4,3 x 3,2 m (L x K) TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen

Lisätiedot

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet POMPPULINNA Tässä ovat ohjeet pomppulinnan pystytykseen ja pakkaamiseen sekä säännöt pomppulinnan käyttöön. Lue ohjeet huolella läpi ennen kuin alat pystyttämään pomppulinnaa. Muista noudattaa sääntöjä,

Lisätiedot

Varastoteltta 9 m 2 Pystytysohjeet

Varastoteltta 9 m 2 Pystytysohjeet Varastoteltta 9 m 2 Pystytysohjeet KUVAUS MALLINRO # 3 x 3 x 2,4 m Shed-in-a-Box harmaa 70333 SUOSITELLUT TYÖKALUT TAI 11mm Lue ohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Teltta on ankkuroitava hyvin. TÄMÄ

Lisätiedot

TULISIJAT. Nautinnollisiin hetkiin

TULISIJAT. Nautinnollisiin hetkiin TULISIJAT Nautinnollisiin hetkiin NOVELTY TAKKA KOTA Novelty takan moderni ja hillitty design sopii moneen tilaan. Novelty takka luovuttaa lämmön nopeasti. Takan päällä olevassa vuolukivilaatassa on reikiä

Lisätiedot

F2000 Karavaanimarkiisi

F2000 Karavaanimarkiisi Asennus ja käyttöohjeet F2000 Karavaanimarkiisi Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Pakkauksen sisältö NIMIKE KUVAUS 1 Kankaan lukitustanko 2 putki 3 Vasen varsi 4 Oikea varsi 5 Seinäkiinnike

Lisätiedot

VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4

VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4 VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4 0 TIEDOT Leveys: 4 m Pituus: 8 m Korkeus: 4,2 m TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen valmistelu, kokoaminen ja ylläpito voivat vaikuttaa takuuseen ja johtaa

Lisätiedot

-verhokiskojärjestelmä

-verhokiskojärjestelmä OSTOAPU KVARTAL -verhokiskojärjestelmä osat KVARTAL-seinäkiinnike, 14,5 cm KVARTAL-seinäkiinnike, 7 cm KVARTAL-kattokiinnike 1-urainen KVARTAL-verhokisko, 3-urainen KVARTAL-verhokisko, KVARTAL-kulmaosa

Lisätiedot

Sulkuteltta Suojaovi Valoaukko. ST-1/1650x2150 SO-1/SO- 1S 900x2000 ST-1/1900x2150 SO-1/SO- 1S 1200x2000

Sulkuteltta Suojaovi Valoaukko. ST-1/1650x2150 SO-1/SO- 1S 900x2000 ST-1/1900x2150 SO-1/SO- 1S 1200x2000 SULKUTELTTA ST- 1 Välittömästi väestönsuojaoven taakse sijoitettavan sulkuteltan tarkoituksena on estää vaarallisia aineita sisältävän ulkoilman kulkeutuminen ilmavirran mukana väestönsuojaan ovea avattaessa.

Lisätiedot

Finn-Savotta Oy Pena-laavun pystytysohje 13.2.2013

Finn-Savotta Oy Pena-laavun pystytysohje 13.2.2013 Finn-Savotta Oy Pena-laavun pystytysohje 1322013 Pena-laavun myyntipakkaukseen sisältyy: - Pena-laavu - hyttysverkko - narut 11 kpl Tässä ohjeessa pystytyksen apuna on käytetty seuraavia lisävarusteita

Lisätiedot

L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T

L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T TUOTE-ESITE 2014 Alumiinikynnykset Matalat alumiiniset kynnykset on helppo ylittää pyörätuolilla tai rollaattorilla, kokonaiskorkeus on 6 mm. Alumiiniset kynnykset ovat

Lisätiedot

Autoteltta RoundTop 23 m 2 Pystytysohjeet

Autoteltta RoundTop 23 m 2 Pystytysohjeet Autoteltta RoundTop 23 m 2 Pystytysohjeet KUVAUS MALLINRO # 3,7 x 6 x 2,4 m Garage-in-a-Box RoundTop harmaa 62780 SUOSITELLUT TYÖKALUT Lue ohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Teltta on ankkuroitava

Lisätiedot

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina Käyttöohjeet Tiedot & Asennus Tekniset tiedot: Uppokamiina 3mm merialumiinia (AlMg3) Kolme kiinnityskorvaa Ilmanottoa säätelevä kansi Teräksinen ilmanohjauspelti

Lisätiedot

LAAVU portfolio 21.4.-25.4.2008. Tekijä: Henna Kangas TEVA 0710 Opettaja: Merja Heikkinen. Saamelaisalueen koulutuskeskus

LAAVU portfolio 21.4.-25.4.2008. Tekijä: Henna Kangas TEVA 0710 Opettaja: Merja Heikkinen. Saamelaisalueen koulutuskeskus LAAVU portfolio 21.4.-25.4.2008 Tekijä: Henna Kangas TEVA 0710 Opettaja: Merja Heikkinen Saamelaisalueen koulutuskeskus Aluksi Halusin alkaa tekemään laavua, koska sen tekemään oppiminen on hyödyllistä

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Caravantalli ASENNUSOHJE Koko: 4 x 8 x 4,2 m (LxPxK) Käännös alkuperäisestä ohjeesta

Caravantalli ASENNUSOHJE Koko: 4 x 8 x 4,2 m (LxPxK) Käännös alkuperäisestä ohjeesta Caravantalli ASENNUSOHJE Koko: 4 x 8 x 4, m (LxPxK) Käännös alkuperäisestä ohjeesta TIEDOT Leveys: 4 m Pituus: 8 m Korkeus: 4, m TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Epäasianmukainen asennuspaikan valmistelu,

Lisätiedot

Marrow - mainosteltta

Marrow - mainosteltta Brändätyt teltat Marrow - mainosteltta Marrow mainosteltat ovat erinomainen valinta kun tarvitset brändisi näköistä nopeasti pystytettävää telttaa. Älä tyydy pelkkään logopainettuun teltan, kun samalla

Lisätiedot

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun

Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun Sopivan puun valitseminen Valitse muodoltaan ja rakenteeltaan sopiva puu ja varmista, että se on terve. Tämä on erittäin tärkeää, jotta majalla on tukeva

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea.

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 2. Karmin leveysmitta on 15 mm oviaukkoa vähemmän, ja korkeusmitta on 30 mm oviaukkoa vähemmän. Näin väliin jää

Lisätiedot

Drop. D E S I G N P O O L

Drop. D E S I G N P O O L Drop. D E S I G N P O O L MIKÄ ON DROP? Drop on ulkoallas, jonka viimeistellyn kaunis ulkomuoto, ergonomisuus ja helppokäyttöisyys tarjoavat todellista arjen luksusta niin kodin pihamaalle, terassille

Lisätiedot

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET Allround-silta LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ ARS-asennusohje RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET 1 1. JOHDANTO Asennuksessa on käytettävä ainoastaan Layherin alkuperäisosia. Ennen asennusta tarkasta huolella

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

2.1 Yhdenmuotoiset suorakulmaiset kolmiot

2.1 Yhdenmuotoiset suorakulmaiset kolmiot 2.1 Yhdenmuotoiset suorakulmaiset kolmiot 2.2 Kulman tangentti 2.3 Sivun pituus tangentin avulla 2.4 Kulman sini ja kosini 2.5 Trigonometristen funktioiden käyttöä 2.7 Avaruuskappaleita 2.8 Lieriö 2.9

Lisätiedot

Pieliohjeet taitto-oville

Pieliohjeet taitto-oville Pieliohjeet taitto-oville Taitto-ovet myydään yleensä asennettuna valmiiseen ovenpieleen. Tarvittaessa tarjoamme avaimet käteen -palvelun, jolloin teemme pielityöt alusta loppuun itse. Ovissamme ei ole

Lisätiedot

RANCH 20X9X4.5M KALUSTOHALLI Mitat: 9,15 x 4,5 x 20 m (L x K x P)

RANCH 20X9X4.5M KALUSTOHALLI Mitat: 9,15 x 4,5 x 20 m (L x K x P) RANCH 20X9X4.5M KALUSTOHALLI Mitat: 9,15 x 4,5 x 20 m (L x K x P) 1 Osaluettelo Osanumero Kuvaus Määrä 1 Katon taitettu putki 11 2 Keskiosan taitettu putki 18 2A Keskiosan taitettu putki etu- ja takaovea

Lisätiedot

1 Laske ympyrän kehän pituus, kun

1 Laske ympyrän kehän pituus, kun Ympyrään liittyviä harjoituksia 1 Laske ympyrän kehän pituus, kun a) ympyrän halkaisijan pituus on 17 cm b) ympyrän säteen pituus on 1 33 cm 3 2 Kuinka pitkä on ympyrän säde, jos sen kehä on yhden metrin

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

Kylpytynnyrin kokoamisohje

Kylpytynnyrin kokoamisohje Kylpytynnyrin kokoamisohje Kiitos, kun hankit Tammepakk OÜn valmistaman kylpytynnyrin. Kylpytynnyristä saat nauttia vuosikausia. Tynnyrin kokoamista helpottaa, kun luet läpi tämän ohjeen ja käytät oikeita

Lisätiedot

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet:

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet: Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000 Käyttöohjeet: Asennus ja käyttöönotto Jos lujitemuovinen allas toimitetaan osina, puretaan ensin altaasta kaikki mukana olevat tarvikkeet. Tasaiselle alustalle

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

Rihtausohje. J.Puhakka

Rihtausohje. J.Puhakka Rihtausohje Pyörän vanteen pinnoitus (rihtaus) on aikaa vievä toimenpide, joka vaatii kärsivällisyyttä tekijältään. Tässä on ohje, joka toivottavasti helpottaa osaltaan työn onnistumista. J.Puhakka 1 Pinnat

Lisätiedot

TS 93 B 2-5 EN Käyttö- & huolto-ohjeita TS 93 B:

TS 93 B 2-5 EN Käyttö- & huolto-ohjeita TS 93 B: TS 93 B 2-5 EN TS 93 B: Ovensuljin TS 93 B säädettävällä sulkeutumisvoimalla 2-5 EN, ovilehtiasennukseen saranapuolelle ja karmiasennukseen saranan vastakkaiselle puolelle. EN 1154: 2 vuotta valmistuspäivämäärästä.

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO, BIOLOGIAN LAITOS Puututkimus

OULUN YLIOPISTO, BIOLOGIAN LAITOS Puututkimus OULUN YLIOPISTO, BIOLOGIAN LAITOS Puututkimus Puu on yksilö, lajinsa edustaja, eliöyhteisönsä jäsen, esteettinen näky ja paljon muuta. Tässä harjoituksessa lähestytään puuta monipuolisesti ja harjoitellaan

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli matkalle, liikkeelle, keskelle elämää KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli XRover REHA -maastopyörätuolilla liikkuminen onnistuu monenlaisissa olosuhteissa. Työntämisen lisäksi maastopyörätuolia

Lisätiedot

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Lämpöpuiset kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Huomaa veden minimitäyttö tynnyrissä!! AMH-Puu Oy Puh. (03) 513 5569 Niemisvedentie 801 Faksi (03) 513 5561

Lisätiedot

StandUp nostoistuimen käyttö Turvallinen tapa avustaa kaatunut henkilö lattialta ylös

StandUp nostoistuimen käyttö Turvallinen tapa avustaa kaatunut henkilö lattialta ylös StandUp nostoistuimen käyttö Turvallinen tapa avustaa kaatunut henkilö lattialta ylös Kaatumisen tapahduttua Varmista aina, että avustettava ei ole satuttanut itseään niin pahoin, että on syytä kutsua

Lisätiedot

MAA7 Kurssikoe Jussi Tyni Tee B-osion konseptiin pisteytysruudukko! Kaikkiin tehtäviin välivaiheet näkyviin! Laske huolellisesti!

MAA7 Kurssikoe Jussi Tyni Tee B-osion konseptiin pisteytysruudukko! Kaikkiin tehtäviin välivaiheet näkyviin! Laske huolellisesti! A-osio: ilman laskinta. MAOLia saa käyttää. Laske kaikki tehtävistä 1-. 1. a) Derivoi funktio f(x) = x (4x x) b) Osoita välivaiheiden avulla, että seuraava raja-arvo -lauseke on tosi tai epätosi: x lim

Lisätiedot

KAARITALLI PRO. -pressutalli. Käyttöohjeet Bruksanvisning

KAARITALLI PRO. -pressutalli. Käyttöohjeet Bruksanvisning KAARITALLI PRO -pressutalli 3m 6m tuotenumero 25118 Käyttöohjeet Bruksanvisning Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen tallin kokoonpanoa. Läs denna bruksanvisning grundligt före montering av garaget. 1.

Lisätiedot

8 m karjateltta KOKOAMISOHJE. MITAT: L8xP8xK4 ml5

8 m karjateltta KOKOAMISOHJE. MITAT: L8xP8xK4 ml5 8 m karjateltta KOKOAMISOHJE MITAT: L8xP8xK ml5 ERITTELY Leveys: 8m Pituus: 8m Korkeus:.9m TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen valmistelu, kokoaminen ja ylläpito voivat vaikuttaa takuuseen

Lisätiedot

SULKUTELTTA ST-1 KÄYTTÖTARKOITUS TOIMITUS RAKENNE JA TEKNISET OMINAISUUDET. KUVA 1. Ohituskäyttöasento. KUVA 2. Suodatus- ja sulkukäyttöasento

SULKUTELTTA ST-1 KÄYTTÖTARKOITUS TOIMITUS RAKENNE JA TEKNISET OMINAISUUDET. KUVA 1. Ohituskäyttöasento. KUVA 2. Suodatus- ja sulkukäyttöasento SULKUTELTTA ST-1 KUVA 1. Ohituskäyttöasento KUVA 2. Suodatus- ja sulkukäyttöasento KÄYTTÖTARKOITUS TOIMITUS Sulkutelttaa ST-1 käytetään K- ja S1-luokan väestönsuojissa. Sulkuteltta ST-1 sijoitetaan väestönsuojan

Lisätiedot

DOG HELPPOA LIIKKUMISTA

DOG HELPPOA LIIKKUMISTA DOG 2014 HELPPOA LIIKKUMISTA Croozer korkealaatuinen, älykäs kuljetusratkaisu ulkoilua ja pyöräilyä harrastaville, jotka haluavat elää elämänsä spontaanisti ja yksinkertaisesti. Croozer-kärryillä voit

Lisätiedot

Pystypuusta lattialankuksi

Pystypuusta lattialankuksi Pystypuusta lattialankuksi Naapuripalstallamme tehtiin eräänä talvena avohakkuu, jonka seurauksena seuraavan kesän puhurituulet kaatoivat useita suuria kuusia oman metsäpalstamme suojattomasta reunasta.

Lisätiedot

OHJE PUIDEN ISTUTTAMISEEN LIITO-ORAVIEN KULKUREITEILLE JA ELINALUEILLE ESPOON YMPÄRISTÖKESKUS Kuva: Heimo Rajaniemi, Kuvaliiteri

OHJE PUIDEN ISTUTTAMISEEN LIITO-ORAVIEN KULKUREITEILLE JA ELINALUEILLE ESPOON YMPÄRISTÖKESKUS Kuva: Heimo Rajaniemi, Kuvaliiteri OHJE PUIDEN ISTUTTAMISEEN LIITO-ORAVIEN KULKUREITEILLE JA ELINALUEILLE ESPOON YMPÄRISTÖKESKUS 2016 Kuva: Heimo Rajaniemi, Kuvaliiteri 2 OHJE PUIDEN ISTUTTAMISEEN LIITO-ORAVIEN KULKUREITEILLE JA ELINALUEILLE

Lisätiedot

JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET

JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET 1 JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET PERÄKÄRRY ON MTK KESKI-SUOMEN YHDISTYSTEN VARATTAVISSA MAKSUTTA. PERÄKÄRRYN SISÄLLÖSTÄ ON LUETTELO SEURAAVALLA SIVULLA. MYÖS OHJEET PERÄKÄRRYN ERI KOMPONENTTIEN

Lisätiedot

RANCH 20X9X4.5M KALUSTOHALLI. Mitat: 9,15 x 4,5 x 20 m (L x K x P)

RANCH 20X9X4.5M KALUSTOHALLI. Mitat: 9,15 x 4,5 x 20 m (L x K x P) RANCH 20X9X4.5M KALUSTOHALLI Mitat: 9,15 x 4,5 x 20 m (L x K x P) 1 Osaluettelo Osanumero Kuvaus Määrä 1 Katon taitettu putki 11 2 Keskiosan taitettu putki 18 2A Keskiosan taitettu putki etu- ja takaovea

Lisätiedot

Kissanlelujen valmistus

Kissanlelujen valmistus Kissanlelujen valmistus Alla ovat ohjeet kahden kissanlelun valmistamiseen. Hiiri- ja Pötkö-lelun ohjeet ovat helpot ja yksityiskohtaiset, joita seuraten pääset varmasti tuloksiin. Houkuttelevaksi lelut

Lisätiedot

Muurauspukin käyttöohje

Muurauspukin käyttöohje Muurauspukin käyttöohje Muurauspukin käyttöohje SISÄLTÖ 1. Alkusanat ja ehdot. 2. Turvallisuus vaatimukset. 3. Muurauspukin pystytys. 4. Korotuskehän asennus. 5. Alumiinitason asennus. 6. Seinäkiinnikkeen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Myynti ja valmistus: NWE Network Engineering Oy Uppstutåget 2 FI-64200 Närpiö www.nwe.fi info@nwe.fi

KÄYTTÖOHJE. Myynti ja valmistus: NWE Network Engineering Oy Uppstutåget 2 FI-64200 Närpiö www.nwe.fi info@nwe.fi KÄYTTÖOHJE Yleisesti FIX kuorman sidontapeite on sidontaväline, sillä voi korvata muita sidontamenetelmiä, esim. esim liinasidontaa. FIX valmistetaan kutomalla erikoiskuidusta ja päällystämällä kangas

Lisätiedot

33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet

33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet 33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet Raimo Keskinen Pekka Niemi - Tampereen ammattiopisto 33.1 Hihnakuljettimet Hihnakuljettimet ovat yleisimpiä valimohiekkojen siirtoon käytettävissä kuljetintyypeistä.

Lisätiedot

Aurinkovedenlämmitin Warmtech

Aurinkovedenlämmitin Warmtech Aurinkovedenlämmitin Warmtech Käyttöohje / ver.1.1 Nettimyynti.fi / Säästötalo X.3.2018 Sivu 1 Yleinen kuvaus Aurinkovedenlämmitin on tarkoitettu käyttöveden lämmittämiseen aurinkokeräimien avulla esim.

Lisätiedot

4 m karjateltta KOKOAMISOHJE. MITAT: L4xP4xK3,2 ml5

4 m karjateltta KOKOAMISOHJE. MITAT: L4xP4xK3,2 ml5 4 m karjateltta KOKOAMISOHJE MITAT: L4xP4xK3,2 ml5 1 ERITTELY Leveys: 4 m Pituus: 4 m Korkeus: 3,2 m TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen valmistelu, kokoaminen ja ylläpito voivat vaikuttaa

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

KALUSTOHALLI ASENNUSOHJE

KALUSTOHALLI ASENNUSOHJE KALUSTOHALLI ASENNUSOHJE TIEDOT L7 Leveys: 6,1 m Pituus 9,15/12,81 m Korkeus: 3,66 m Oven mitat: 4,3 x 3,2 m (L x K) 1 TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen valmistelu, kokoaminen ja ylläpito

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Tee itse: Kangashuppu Serla Talousarkki -pakkaukselle

Tee itse: Kangashuppu Serla Talousarkki -pakkaukselle Nopea apu arjen tilanteisiin, yhden käden käänteessä. Tee itse: Kangashuppu Tarvikkeet 25 cm tukevaa, joustamatonta kangasta (leveys vähintään 130 cm) 18 cm ohutta kuminauhaa 2 nappia (halkaisija 1,5 2,5

Lisätiedot

METSÄVISA 2001. 12 p. 1. Nimeä lajit. Määritä metsätyypit. b c. g h. 5-8 cm. Nimi. Koulu. Kunta. metsätyyppi: metsätyyppi:

METSÄVISA 2001. 12 p. 1. Nimeä lajit. Määritä metsätyypit. b c. g h. 5-8 cm. Nimi. Koulu. Kunta. metsätyyppi: metsätyyppi: METSÄVISA 2001 1. Nimeä lajit. Määritä metsätyypit. 1 Nimi Koulu Kunta a b c d metsätyyppi: e f g h 5-8 cm i metsätyyppi: j 2. Tunnista suurpetojen jäljet. a b c d Esimerkki 3. Rastita oikeat vastaukset,

Lisätiedot

Melojan pieni solmuopas. Johdanto. Köysimateriaali. Solmun sitominen. Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi

Melojan pieni solmuopas. Johdanto. Köysimateriaali. Solmun sitominen. Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi Melojan pieni solmuopas Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi Johdanto Meloa voi solmuja osaamatta, mutta osaamalla muutaman perussolmun hän pärjää paremmin. Teltan saa kireäksi, pyykkinaru ei romahda, unohtunut

Lisätiedot

SULKUTELTTA ST-1. Käyttötarkoitus Sulkutelttaa ST-1 käytetään S1-luokan väestönsuojissa.

SULKUTELTTA ST-1. Käyttötarkoitus Sulkutelttaa ST-1 käytetään S1-luokan väestönsuojissa. 1 (5) SULKUTELTTA ST-1 Käyttötarkoitus Sulkutelttaa ST-1 käytetään S1-luokan väestönsuojissa. Sulkuteltta ST-1 sijoitetaan väestönsuojan sisäpuolelle asennettuun kiinnityskehykseen. Se toimii väestönsuojan

Lisätiedot

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE PUOIPYÖREÄN SDEVESIJÄRJESTEMÄN SENNUSOHJE 1 6 5 8 7 10 3 11 14 9 2 4 12 13 11 14 17 Tuotelista Nro Tuote 1 Pisko kouru 2 Pisko ulkokulma 90 3 Pisko sisäkulma 90 4 Pisko tukkopää, oikea ja vasen 5 Pisko

Lisätiedot

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Satulinna 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero täyttää sisäasiainministeriön antamissa määräyksissä esitetyt vaatimukset. VTT on myöntänyt kuivakäymäläkomerolle sen vaatimusten mukaisuuden osoittavan tuotesertifikaatin

Lisätiedot

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin Hakkurit Ympäristönhoidosta urakointiin Puhumme kokemuksesta Junkkarin hakkurit ovat tyypiltään laikkahakkureita. Meillä on kokemusta niiden valmistamisesta jo yli 30 vuoden ja 10.000 laitteen verran.

Lisätiedot

Vuototiivis jakokeskuskaappi

Vuototiivis jakokeskuskaappi Vuototiivis jakokeskuskaappi Ominaisuudet ja käyttötarkoitus Vuototiiviitä jakokeskuskaappeja käytetään lämmitysja käyttövesijärjestelmien jakeluputkistojen asennuksissa. Kaapin vuototiiveys saavutetaan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTUKKU. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa.

YMPÄRISTÖTUKKU. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa. Paloturvalliset myymäläkaapit. Asiakasystävällisyyttä ja paloturvaa samassa kaapissa. SECURA PALOTURVA MYYMÄLÄKAAPIT. Valmistusta jo 60 vuoden kokemuksella. Turvallisuutta ja näyttävyyttä, kemikaalien

Lisätiedot

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA E A Kun avaat koneen oven, turvakytkin (S) katkaisee virran. S VAROITUS Irrota tästä huolimatta koneen pistotulppa aina ennen koneen huoltotöiden aloittamista. Koneita on

Lisätiedot

TULOILMAVENTTIILI VLR-100

TULOILMAVENTTIILI VLR-100 TULOILMAVENTTIILI VLR-100 Uuteen läpivientiin VELCO VLR-100 tuotekokonaisuus. Sisältää termostaatilla varustetun Velco korvausilmaventtiilin, F9 -luokan Filtrete suodattimen, ulkoritilän sekä jatko- ja

Lisätiedot

TULIA. Varaavat tiilitulisijat 2014. Tulia L100/550 erikoismalli 1

TULIA. Varaavat tiilitulisijat 2014. Tulia L100/550 erikoismalli 1 TULIA Varaavat tiilitulisijat 2014 Tulia L100/550 erikoismalli 1 TULIA -tulisija aito, tiilitakka TULIA -tulisijat valmistetaan aidosta tiilestä TULIA -tulisijat valmistetaan keraamisista poltetuista tiilistä.

Lisätiedot

Timgrei Oy Konalankuja 2 00390 Helsinki. Puh. (09) 548 6477 Fax (09) 548 6251 e-mail timgrei@timgrei.fi www.timgrei.fi

Timgrei Oy Konalankuja 2 00390 Helsinki. Puh. (09) 548 6477 Fax (09) 548 6251 e-mail timgrei@timgrei.fi www.timgrei.fi ALUMIINIPROFIILIT 7.5.2012 Timgrei Oy Konalankuja 2 00390 Helsinki Puh. (09) 548 6477 Fax (09) 548 6251 e-mail timgrei@timgrei.fi www.timgrei.fi SISÄLLYSLUETTELO LIUKULASIPROFIILIT+TARVIKKEET 4 PEILIPROFIILIT

Lisätiedot

Geyser Kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline

Geyser Kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline Geyser, Kylpytynnyreiden käyttöohjeet Sivu 1/5 Geyser Kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline Kirami Oy Huomaa minimitäyttö sivu 3!! Geyser,

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS

VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS Muottikaluston osat Muottikasetit 500 X 2200 mm sisäkasetti 500 x 2700 mm ulkokasetti 200/200 x 2200 mm sisäpuolen sisänurkkakasetti 200/200 x 2700 mm ulkopuolen sisänurkkakasetti

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero KH-3/4 KÄYTTÖTARKOITUS Kuivakäymäläkomeroa KH-3 käytetään K- ja S1-luokan väestönsuojissa, joissa se sijoitetaan väestönsuojan sisäpuolelle käymälätilojen ilmanvaihtoa

Lisätiedot

3. Kuka saa säätää varavarjon automaattilaukaisinta (Cypresiä)? a. Pilotti b. Hyppymestari c. Hyppääjä d. Turvallisuuspäällikkö

3. Kuka saa säätää varavarjon automaattilaukaisinta (Cypresiä)? a. Pilotti b. Hyppymestari c. Hyppääjä d. Turvallisuuspäällikkö NOVA Alkeis 1. Missä korkeudessa ja miten avaat päävarjon? a. 1500m. Katsot mittaria ja avaat varjon b. 2000m. Avaat varjon c. 1600m. Näytät avausmerkin ja avaat varjon (taivuta, tartu, vedä) d. 1500m.

Lisätiedot

SULKUTELTTA ST- 1. Edistykselliset väestönsuojaratkaisut. Kuva 1. Ohituskäyttöasento. Kuva 2. Suodatus- ja sulkukäyttöasento

SULKUTELTTA ST- 1. Edistykselliset väestönsuojaratkaisut.  Kuva 1. Ohituskäyttöasento. Kuva 2. Suodatus- ja sulkukäyttöasento SULKUTELTTA ST- 1 Kuva 1. Ohituskäyttöasento Kuva 2. Suodatus- ja sulkukäyttöasento Käyttötarkoitus Toimitus Sulkutelttaa ST-1 käytetään K- ja S1-luokan väestönsuojissa. Sulkuteltta ST-1 sijoitetaan väestönsuojan

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja Asennusohjeet Huvimajalle Katariina 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä 4

Lisätiedot

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01 GRP 0 0 9 kk 0 10 kg Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! U10714 rev 01 VAROITUKSIA 1. Lue ohjeet huolellisesti ennen kuin kiinnität istuimen autoon.

Lisätiedot

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt KU PELI, JOHON KIKKI VOIVT OSLLISTU MM-kisasäännöt KU Peli, jolla on traditiot Kubb on vanha Gotlantilainen peli, joka syntyi siihen aikaan, kun joka pihalla oli halkokasa. Valittiin vain sopiva määrä

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

Päästä oikeat ihmiset sisään!

Päästä oikeat ihmiset sisään! Päästä oikeat ihmiset sisään! Huolettoman turvallinen Habo Tribe Habo on johtava helojen valmistaja, mutta yritys on lähtöisin pienestä yhdyskunnasta, jossa läheisyys ja yhdessäolo ovat itsestään selvä

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Ulosvedettävä suksen-/lumilaudanpitimet Accessories Part No. Date Instruction

Lisätiedot

Kuvarummun vaihtaminen

Kuvarummun vaihtaminen Tulostin tarkkailee kuvarumpujen kuntoa. Kun kuvarummun käyttöikä lähestyy loppuaan, tulostimen näytössä näkyy ilmoitus 84 Musta kuvarumpu loppu tai 84 Väri kuvarummut loppu. Ilmoitus tarkoittaa, että

Lisätiedot

Parolan Rottinki Oy www.parolanrottinki.fi myynti@parolanrottinki.fi HITSAAJANTIE 3, 13720 PAROLA, PUH. (03) 637 2199

Parolan Rottinki Oy www.parolanrottinki.fi myynti@parolanrottinki.fi HITSAAJANTIE 3, 13720 PAROLA, PUH. (03) 637 2199 Riippukeinun ohje / Rottinkituotteiden yleiset kunnossapito-ohjeet: Yleistä: Rottinki on ekologinen valinta. Rottinkipalmut suojelevat metsiä joissa ne kasvavat, sillä palmujen keruu tarjoaa vaihtoehdon

Lisätiedot

my baby carrier KÄYTTÖOHJEET SUOMENKIELISET HUOMIO! SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN! > VAROITUKSET!

my baby carrier KÄYTTÖOHJEET SUOMENKIELISET HUOMIO! SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN! > VAROITUKSET! my baby carrier SUOMENKIELISET KÄYTTÖOHJEET integroitu pääntuki HUOMIO! SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN! integroitu selkäpaneelin pidennysosa... > VAROITUKSET! VAROITUS: Sinun ja lapsesi

Lisätiedot

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet KUVAUS MALLINRO # 3,7 x 6 x 2,4 m Garage-in-a-Box Original harmaa 62790 SUOSITELLUT TYÖKALUT 11mm + /- 45 cm Lue ohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Teltta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

Honnin padon korjaaminen

Honnin padon korjaaminen Honnin padon korjaaminen Pato puhki säätökaivon vierestä Säätökaivon putken ympäriltä syöpynyt maata ja kaivo kallistunut Patorakenteeseen jääneen puunrungot ja onkalot sekä liian kapea pato perimmäiset

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0.

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0 Kattolaatikko A8901430 Sivu 1 / 8 B8901445 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje 8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLA ENNEN ASENNUSTA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Maahantuoja: Horisont Enterprises Ltd Oy Atomitie 5 B, 00370 Helsinki 09-6866720

Lisätiedot

Tehnyt 9B Tarkistanut 9A

Tehnyt 9B Tarkistanut 9A Tehnyt 9B Tarkistanut 9A Kuitinmäen koulu Syksy 2006 Avaruusgeometrian soveltavia tehtäviä... 3 1. Päästäänkö uimaan?... 3 2. Mummon kahvipaketti... 3 3. Tiiliseinä... 4 4. SISUSTUSTA... 5 5. Kirkon torni...

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Linnunpöntön kokoamisohje

Linnunpöntön kokoamisohje Linnunpöntön kokoamisohje Kiitämme Sinua leijonien rakennussarjan hankkimisesta. Kun seuraat kokoamisen työvaiheittaisia ohjeita huolellisesti, olet saanut rakennettua toimivan kodin linnulle. Rakennussarjojen

Lisätiedot

DeLaval tuuliverhot ja hormit Luonnollisen ilmanvaihdon ratkaisut

DeLaval tuuliverhot ja hormit Luonnollisen ilmanvaihdon ratkaisut DeLaval tuuliverhot ja hormit Luonnollisen ilmanvaihdon ratkaisut Tuuliverhoseinät - vaihtoehto ilmanvaihtoon lypsy-ja lihakarjatiloilla DeLaval laskostuva tuuliverho CTD DeLaval ylhäältä avautuva tuuliverho

Lisätiedot