Arvokas-ohjelma 1 (9) Viestintä- ja vaikuttamissuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Arvokas-ohjelma 1 (9) Viestintä- ja vaikuttamissuunnitelma"

Transkriptio

1 1 (9) Viestintä- ja vaikuttamissuunnitelma Viestintä- ja vaikuttamissuunnitelma on työkalu n viestinnän operatiiviseen suunnitteluun. Suunnitelma ohjaa ennen kaikkea Arvokas-koordinaatiohankkeen työtä, ja siitä on erikseen vielä yksityiskohtaisempi versio koordinaatiohankkeen sisäiseen käyttöön. >>> Arvokas-hankkeiden kannattaa lukaista tästä dokumentista läpi ainakin luku 1 sekä luvut 2 5. Tätä suunnitelmaa täydentää Arvokkaan graafinen ohjeisto, joka löytyy Innokylästä. iloisiin viestimisiin! Heidi ja muu Arvokas-koordinaatiopoppoo Sisällys 1. Arvokas-hankkeiden sitoutuminen yhteiseen viestintään Lupaus Brändi... 2 Nimi... 2 Visuaalinen ilme... 3 Rinnakkaiset logot ja tunnukset Ääni ja kieli Viestinnän sisällöt... 4 Ydinviestit... 4 Hissipuhe ohjelmatoiminnasta... 4 Sisäinen viestintä... 5 Ulkoinen viestintä Vaikuttamistyö, vaikuttajaviestintä... 7 Lyhyen aikavälin tavoitteet... 7 Pitkän aikavälin tavoitteet... 8 Toimenpiteet Haasteet ja riskit Resurssit ja vastuut... 9

2 2 (9) 1. Arvokas-hankkeiden sitoutuminen yhteiseen viestintään STEA: Hankkeilta edellytetään osallistumista verkoston toimintaan ja oman osaamisen hyödyntämistä ohjelman kehittämistyössä. Koordinaatiohanke edellyttää, että Arvokas-hankkeet sitoutuvat viestinnällisesti vähintään seuraaviin: Sisäisen viestinnän (Innokylä, uutiskirje, sähköpostit) seuraamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen. Ydinviesteihin joita saa toki sanallistaa hankkeen omaan käyttöön sopivaksi. Yhteistä Arvokas-tunnusta käytetään kaikissa mahdollisissa ssa/-hankkeissa tuotetuissa materiaaleissa. #arvokas-aihetunnistetta käytetään kaikessa mahdollisessa someviestinnässä. Yhteisesti ja tilannekohtaisesti sovittaviin kannanottoihin ja lausuntoihin. Viestinnällisten toimenpiteiden seurantaan ja arviointiin osana hankkeen kokonaisarviointia. Lisäksi koordinaatiohanke toivoo, että Arvokas-hankkeet hyödyntäisivät myös seuraavia mahdollisuuksia: n graafisten ohjeiden mukaiset värit ja fontit. Yhteiseen tiedonkeruuseen (esim. Bitly) ja haastateltavien etsimiseen. Arvokas-verkkosivu ja -somekanavat ja niiden sisällöt. Kuva- ja videopankki. Printtimateriaalipohjat, kuten käyntikortit ja roll-upit (painatus omakustanteista). Sähköiset materiaalit, kuten PowerPoint-, Excel- ja Word-pohjat, sähköpostibannerit, infograafit ja somekuvat. Harkintaa ja maalaisjärkeä saa toki käyttää. Hankkeet voivat koska tahansa kysyä tukea ja neuvoja koordinaatiohankkeelta. 2. Lupaus Arvokas-viestintä haastaa katsomaan asioita uudelta kantilta. Se rohkaisee näkemään ihmisen ja vahvuudet ongelmien ja haasteiden sijaan. Se tuo esille sellaisten ihmisten äänen, joka ei aina muuten pääse kuuluville. Se innostaa muuttamaan omia asenteita. Arvokas-viestintä on aina vahvan asiantuntevaa ja faktaan pohjaavaa. keskustelee arjen tasolla ja elämänmakuisesti: koordinaatiohanke kuulee ja vie eteenpäin kohderyhmän arjesta nousevia tarpeita ja toiveita, jotka kantautuvat kaikissa viestinnällisissä toimenpiteissä kuuluvimpana. Tämä tekee Arvokas-viestinnästä välittävää ja vaikuttavaa. Tiedotus toiminnasta on avointa ja läpinäkyvää kaikkiin suuntiin. Viestintä on mieluiten ennakoivaa tai vähintään nopeasti reagoivaa ja aikaansa seuraavaa. Se vastaa Arvokas-hankkeiden ja seuraajien tarpeisiin ja toiveisiin ja muotoutuu hankekauden aikana vastaamaan niitä yhä paremmin. 3. Brändi Nimi Arvokas-koordinaatiohankkeen virallinen nimi on Arvokas eriarvoisuuden vähentämisen avustusohjelman koordinaatiohanke. Siitä voidaan käyttää lyhennettyä nimeä Arvokas-koordinaatiohanke, ja ulkoisessa viestinnässä suositaan nimeä Arvokas eriarvoisuuden vähentämisen koordinaatiohanke.

3 3 (9) Arvokas-hankkeita on 25 kappaletta. Niistä puhutaan hankkeiden omilla nimillä sekä yhteisnimityksellä tai Arvokas-hankkeet tilanteesta riippuen. Yhteisnimitykseen sisältyy myös koordinaatiohanke. Hankkeet voivat ilmaista osallisuutensa an esimerkiksi seuraavasti: xxxxx-hanke on mukana ssa ( ). Puhuttaessa hankkeista ja hankesisällöistä mainitaan aina Arvokas sekä hankkeen taustaorganisaatio. Visuaalinen ilme Viestinnässä käytetään n omaa visuaalista ilmettä, jonka suunnittelija on Muuks Creative. Visuaalisessa ilmeessä noudatetaan graafista ohjetta. Ohje ja aineisto on toimitettu kaikkien Arvokashankkeiden käyttöön ja se löytyy myös Innokylästä. Visuaalisesti yhteinen brändi rakentuu Arvokas-tunnukselle, joka viestii positiivista yhdessä tekemisen meininkiä. Koko Arvokas-hanketoiminnan toivotaan käyttävän tunnusta kaikissa tuotoksissaan, ja tunnuksen voi lisätä esimerkiksi hankkeiden omille verkkosivuille ja omiin esitteisiin. Tunnuksen käyttö on helppoa, sillä se ei vaadi koko ulkoisen ilmeen muuttamista. Tunnuksen lisäksi on luotu heppusten perhe, jota on helppo käyttää esimerkiksi infograafeissa ja someviestinnässä sekä julkaisuissa. Myös nämä ovat Arvokas-hankkeiden vapaassa käytössä. lle on luotu graafinen ohjeisto, joka sisältää muun muassa ohjeet Arvokas-tunnuksen käyttöön sekä Arvokas-värit ja -fontit. Näitä noudatetaan tiukasti kaikessa liiton viestinnässä, jotta viesti on selkeä. Arvokas-hankkeita tuetaan vahvasti siinä, että mahdollisimman moni toisi toiminnassaan ja tuotoksissaan esiin a ja -brändiä. Rinnakkaiset logot ja tunnukset Arvokas-tunnusta voi käyttää itsenäisenä tai taustaorganisaatioiden ja hankkeiden logon rinnalla. Arvokastunnus ei siis poissulje muita toimintaa kuvaavia logoja ja tunnuksia. viestinnässä käytetään pääosin vain Arvokas-tunnusta. Logoähkyä vältetään, eli yleisessä viestinnässä ei käytetä kaikkien 26 hankkeen logoja, vaan Arvokas-tunnus korvaa ne ja kertoo yhdellä tunnuksella kaikista 26 toimijasta. Tuettu Veikkauksen tuotoilla -tunnusta (ks. kuva) käytetään aina kun mahdollista Arvokas-tunnuksen ja mahdollisten logojen rinnalla. Tunnusta käytetään aina, kun puhutaan sta ja sen toiminnasta. Sen sijaan sen käyttöä voi maalaisjärjellä harkita silloin, kun puhutaan Arvokas-teemoista, kuten osallisuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Tarvittaessa esimerkiksi jos tilaa on vain vähän voi merkin korvata lauseella Toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla tai pidemmin Arvokas-avustusohjelman toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Tuettu Veikkauksen tuotoilla -tunnusta käytettäessä on huomioitava sen graafiset ohjeet, eli esimerkiksi se, että sen halkaisijan on printissä oltava vähintään 25 mm. Ks. tarkemmin Veikkauksen logopankki ja merkin graafinen ohjeisto. Huom! koskaan ei käytetä Veikkauksen logoa.

4 4 (9) 4. Ääni ja kieli Osallisuuden ja eriarvoisuuden yhteydessä puhutaan usein monimutkaisista asioista ja vaikeista käsitteistä. Arvokas-viestinnässä käytetään mahdollisimman helppoa (kansankielistä) termistöä ja avataan mahdolliset hankalat termit. Arvokas-viestinnässä tunnustetaan, että käytetty kieli voi lisätä yhdenvertaisuutta ja osallisuutta tai edistää eriarvoisuutta. Käytetyt käsitteet valitaan ja määritellään huolella. Arvokkaan ääni on ihmisläheinen, lämminhenkinen ja pehmeä. Termistö on positiivista mutta kuitenkin realistista: ongelmien korostamista sekä turhaa jyrkkyyttä ja negatiivisuutta vältetään, ja painopiste on vahvuuksissa ja tavoitteissa. Haasteisiin ja epäkohtiin kuitenkin tartutaan rohkeasti ja painokkaasti, ja aina tarjotaan myös ratkaisuja. Someääntä on määritelty tarkemmin luvussa 3 Kohderyhmät ja kanavat. Arvokas-viestintää tehdään suomen kielellä. Verkkosivuilla on lyhyt selitys sta ruotsiksi ja englanniksi, ja tarvittaessa muitakin materiaaleja voidaan kääntää. 5. Viestinnän sisällöt Ydinviestit Ydinviestit kiteyttävät sen, mikä kaikille Arvokas-hankkeille on yhteistä, ja ne pohjautuvat n yhteisiin tavoitteisiin. Ydinviestit ovat työkaluja Arvokas-toimijoille. Ne helpottavat nopeaa reagointia vaativissa tilanteissa, kuten toimittajan tai yhteistyökumppanin esittäessä kysymyksiä sta. Ydinviestejä ei sellaisenaan tarvitse käyttää viestinnässä, vaan ne ohjaavat arjen viestinnällistä työtä. Tätä mieltä me olemme, tämän takana seisomme. Eriarvoisuutta voidaan vähentää ja ehkäistä. Sosiaalista oikeudenmukaisuutta voidaan lisätä. Vahva osallisuus yhteiskunnassa vähentää eriarvoisuutta. Yhteiskunnan rakenteet vaikuttavat suuresti yksilön osallisuuden kokemukseen ja toimintamahdollisuuksiin. Kansalaisjärjestöt ovat merkittävä resurssi haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien osallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämisessä. Jokaisella ihmisellä on oikeus osallisuuteen ja hyvään elämään. Hissipuhe ohjelmatoiminnasta Hissipuhe on valmis vastaus esimerkiksi tilanteessa, jossa toimittaja tai yhteistyökumppani kysyy, mikä ihmeen Arvokas. Hissipuhe käynnistyy Arvokas-työntekijöiltä kuin nappia painamalla, ja sen pystyy kertomaan ripeästi kuuntelijaa väsyttämättä vaikkapa yhden hissimatkan aikana. Rakennamme lla yhdenvertaisempaa Suomea, jossa jokaisella lähtökohdista ja elämäntilanteesta riippumatta on mahdollisuus kokea olevansa merkityksellinen osa yhteisöä ja yhteiskuntaa. 25 Arvokas-hanketta luo erilaisia mahdollisuuksia yhteisöllisyyteen ja osallisuuteen ja vähentää siten eriarvoisuutta yhteiskunnassa. a koordinoi, ja se kestää vuoteen 2021.

5 5 (9) Sisäinen viestintä Sisäinen viestintä tähtää ennen kaikkea sujuvaan ja ajantasaiseen tiedonkulkuun niin, että olennaiset ihmiset ovat tietoisia olennaisista asioista ja kaikki jossain määrin tietoisia kaikesta, mutta samalla pyritään välttämään informaatiotulvaa. Sähköpostiviestintä pyritään jättämään minimiin, ja sen tilalla hyödynnetään Innokylää, uutiskirjettä sekä yhteisiä tapaamisia ja seminaareja. Koko n yhteinen sisäinen viestintä painottuu Innokylään sekä kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin seminaareihin. Nämä ovat julkisia ja avoimia myös ohjelmatoiminnan ulkopuolisille tahoille. Lisäksi koordinaatiohanke lähettää Arvokas-hankkeille uutiskirjeen kerran kuukaudessa. Uutiskirjeeseen kootaan hyvin lyhyesti kaikki ajankohtaiset asiat, ja siitä voidaan linkata lisätiedon lähteille esimerkiksi Innokylään tai Arvokas-verkkosivustolle. Uutiskirje pyritään pitämään hyvin lyhyenä (1 2 sivua), jotta mahdollisimman moni jaksaa sen lukea. Näin koordinaatiohanke tulee tutuksi ja pysyy läsnä hankkeiden arjessa. Ulkoinen viestintä Ulkoinen viestintä tähtää siihen, että mahdollisimman moni suomalainen törmää omissa kanavissaan osallisuuden ja yhdenvertaisuuden/eriarvoisuuden teemoihin ja n ydinviesteihin. Asia paketoidaan hankekauden aikana monin eri tavoin moniin eri kanaviin, jotta viesti puhuttelisi lukuisia suomalaisia sillä koskettaahan aihe jollain lailla jokaista. Ulkoisen viestinnän kohderyhmiin lukeutuvat eriarvoisuuden teemojen kanssa työskentelevät toimijat, media, rahoittaja ja muut sidosryhmät. Ulkoisesta viestinnästä erotetaan omakseen vaikuttajaviestintä, jonka kohderyhmät ovat muun muassa kansanedustajat, kuntapäättäjät sekä sotesektorin toimijat kansalliselta tasolta, sosiaali- ja terveysvaliokunta ja -lautakunta. Arvokas-koordinaatiohanke tukee koko ohjelman viestintää. Se vastaa seuraavista viestinnällisistä asioista: tuottaa ohjelmatason viestinnän materiaalit (mm. Arvokas-verkkosivut, ohjelman ilme, ppt-pohjat, roll-upit) tuottaa ja ylläpitää vahvaa ja vaikuttavaa kuva- ja videopankkia tarjoaa hankekohtaista viestinnän tukea rakentaa ja ylläpitää ohjelman verkkosivuja tukee hankeverkoston sisäistä viestintää tekee vaikuttajaviestintää, mm. kannanottoja ja mediayhteistyötä sekä itsenäisesti että yhdessä hankkeiden kanssa tuottaa ohjelmatason tapahtumia ja tukee teemaryhmien työskentelyä ja viestintää. Avustusohjelmassa mukana olevat hankkeet toteuttavat omaa hankeviestintää muun muassa omille kohderyhmän edustajille, sidosryhmilleen, verkostoilleen ja jäsenilleen. Hankkeet tuottavat ensisijaisesti itse tiedotteensa sekä tekevät omat tapahtumajärjestelynsä. Viestinnässä hyödynnetään Setlementtiliiton ja hanketoimijoiden valmiita verkostoja, viestintärakenteita ja tiedotuskanavia. Tarinoita sekä valo- ja videokuvia tuovat esille yksilön kasvot, äänen ja kokemuksen. Hankekauden aikana tehdään noin 25 haastattelua, joista johdetaan ainakin seuraavat tuotteet: tekstimuotoinen tarina mahdollisesti blogipostaus valokuvat (3 kpl per haastateltava)

6 6 (9) video (10 tarinasta) somekuvat, joita voi käyttää myös esim. esityksissä ja somemarkkinoinnissa (1 5 lausetta tarinasta, 1 3 kpl per haastateltava) uutiskirjenostot. Tarinat luovutetaan myös Arvokas-hankkeiden käyttöön seuraavasti: kaikkea voi jakaa n somekanavista ja verkkosivuilta jos haastateltavan on löytänyt joku Arvokas-hankkeista, saa kyseinen hanke vapaaseen käyttöönsä myös kaikki alkuperäismateriaalit (editoidut kuvat ja videot). Visualisoitu tieto on iso osa Arvokas-viestintää. Koordinaatiohanke panostaa ohjelman tavoitteiden, toimenpiteiden sekä tulosten ja vaikutusten visualisointiin. Tavoitteita, toimenpiteitä, tuloksia ja vaikutuksia etsitään Arvokas-hankkeiden työstä ja asiantuntemuksella, jotta tuotetut materiaalit hyödyttäisivät mahdollisimman monia Arvokas-hankkeita. Arviointiin ja vaikutusten seurantaan tuotettavat Excel-pohjat (pylväs, viiva, piirakka, taulukko) tehdään Arvokas-ilmeeseen sopivaksi, jotta hankkeet voivat itsekin tuottaa visuaalista materiaalia seurannastaan. Pitkin hankekautta tuotetaan ilmiökohtaista (esim. köyhyys, mielenterveys) visualisoitua tietoa, kuten infograafeja. Visualisoinnit ovat kaikkien Arvokas-hankkeiden käytettävissä. Hankekauden aikana tuotetun materiaalin pohjalta tehdään n lopputuotteena visualisoitu raportti ohjelmatoiminnan vaikutuksista. Sen muoto täsmentyy hankekauden aikana. Printtimateriaalituotanto on vähäistä, sillä viestintä painottuu verkkoon. Koordinaatio tuottaa käyntikortti-, roll-up- ja PowerPoint-pohjat sekä tarpeen mukaan muuta materiaalia, kuten postereita sekä lomake- ja tapahtumamarkkinointipohjia erityisesti koordinaatiohankkeen käyttöön. Kaikki painomateriaalipohjat ovat myös Arvokas-hankkeiden käytettävissä (painokustannuksista vastaavat hankkeet itse). Esitettä ei ole suunnitteilla. n esitteenä toimivat verkkosivusto ja käyntikortit. Uutisointia ja tiedottamista tehdään ajan tasaisesti, tarpeen mukaan. Huomioidaan uutiskriteerit, kuten ajankohtaisuus, asian tärkeys ja yhteiskunnallinen tai yksilötason merkitys sekä muutos edelliseen. Verkkosivusto tarjoaa kokemustietoa, ajankohtaista tutkimus- ja muuta tietoa. Se on vahvasti visuaalinen, ja sillä on valokuvia, videoita ja tarinallisuutta, jotka nostavat esille ihmisiä ja elämäntarinoita. Sivusto myös esittelee Arvokas-hankkeet interaktiivisella kartalla sekä niiden kuulumisia blogissa. Verkkosivujen blogi on avoinna myös ulkopuolisille kirjoittajille, ja sillä voidaan julkaista myös muualla aiemmin julkaistua sisältöä. Lisäksi verkkosivustolla kuvataan n tärkeimmät termit (esim. osallisuus, yhdenvertaisuus). Sivuston kohderyhmänä ovat kaikki osallisuuden ja eriarvoisuuden kysymyksistä kiinnostuneet, erityisesti päättäjät, sote-alan ammattilaiset ja median edustajat. Vaikka sivustolla puffataan Arvokas-hankkeita, rakennetaan sisältö nimenomaan sisältö edellä ja lukijan mielenkiinnon kohteita ajatellen, ei organisaatiolähtöisesti. Sivusto on suomenkielinen. Verkkosivuston osoitteina toimii sinäoletarvokas.fi ja sinaoletarvokas.fi. Kaikki Arvokas-työntekijät keräävät jaettavaksi sopivaa sisältöä Bitlyyn. Viestintä rakennetaan aidosti osaksi kaikkien jokapäiväistä työtä ja viestintää tekee omasta työnkuvastaan käsin jokainen Arvokas-työntekijä. Verkkosivut ja sosiaalinen media ovat tärkeitä sisäisenkin viestinnän työkaluja, ja siksi jokaisen Arvokastyöntekijän aktiivisessa käytössä olevia työvälineitä. Yhteisen viestinnällisen innostumisen ja innostamisen eteen tehdään työtä koko Arvokas-verkoston parissa, ja etsitään jokaiselle ne tärkeimmät, omaan tehtävänkuvaan liittyvät syyt toteuttaa viestintää.

7 7 (9) Sosiaalisen median kanavia ovat Facebook, Twitter, Instagram ja verkkosivuston blogi. Videot tallennetaan Setlementtiliiton Youtube-tilille ja upotetaan sieltä Arvokas-verkkosivustolle. Kaikessa käytetään #arvokasaihetunnistetta sekä asiasisällön mukaan esim. seuraavia: #osallisuus, #eriarvoisuus. Lisäksi päivityksiin lisätään tilanteen mukaan tekijä: Setlementtiliitto tai joku/jotkut Arvokas-hankkeista. Bitly on avuksi sisällönkeruussa (ks. verkkosivusto-kappale). Kaikissa somekanavissa on perustiedot sta: Arvokas-tunnus, selkeä kuvaus, linkki verkkosivuille ja muihin kanaviin, yhteystiedot. Varsinkin alussa panostetaan siihen, että Arvokas-ydinviesti tulee selkeästi ilmi kaikista julkaisuista. Näin brändi tulee selkeästi esille ja tutuksi. Yksin brändin taakse ei somessa silti piilouduta, vaan näkyvämpänä ovat ihmiset: ääni ja kasvot, kokemus ja näkemykset. Julkaisuissa näkyy selkeästi se, mihin Arvokas uskoo ja minkä puolesta Arvokas taistelee. Tutuiksi tehdään myös koordinaation työntekijät sekä hankkeet, mutta organisaatio- ja asiantuntijalähtöisyyttä vältetään. Arvokas-kanavissa ei nosteta esiin esimerkiksi työntekijöiden omaa kouluttautumista tai arjen työtä. Tarvittaessa näitä asioita voidaan tuoda esiin kevyempien väylien, kuten Instagramin tarinoiden kautta. Arvokas-hankkeita nostetaan aktiivisesti esiin peukuttamalla/retweettaamalla päivittäin niiden päivityksiä sekä osallistumalla niiden aloittamaan keskusteluun. Pehmeän inhimillisyyden seassa on koko ajan tarkka ajankohtaisuus ja vahva vaikuttamistyö. Myös somessa jaetaan tutkimus- ja asiantuntijatietoa. Julkaisuihin ja jakoihin liitetään näissäkin arjenmakuisuus: mitä esimerkiksi tutkimustulos tarkoittaa pienen ihmisen kannalta. 6. Vaikuttamistyö, vaikuttajaviestintä Arvokas-koordinaatiohanke tekee vahvaa ja aktiivista vaikuttamistyötä läpi kauden. Perimmäinen tavoite on asennemuutos yhteiskunnan eriarvoisessa asemassa eläviä ihmisiä kohtaan sekä tämän kohderyhmän äänen esille nostaminen. Vaikuttamistyö kohdistuu muun muassa sosiaali- ja terveys-, perhe- ja maahanmuuttopolitiikkaan. Erityisesti ääntä nostetaan vaalien aikoihin. Arvokas-vaikuttamistyö on puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Arvokas-koordinaatiohanke tekee vaikuttamistyötä ja vaikuttajaviestintää ohjelma- sekä maakunnallisella, valtakunnallisella ja osin kansainvälisellä tasolla: kannanottoja sekä keskustelun herättelyä ja ylläpitämistä omista, yhteisistä ja julkisista asioista. Vaikuttamistyössä nostetaan vahvasti esiin ruohonjuuritason ääni ja näkökulma, eli hankkeiden tekemä hyvä työ. Vaikuttamistyön tueksi käydään aktiivista vuoropuhelua Arvokas-hankkeiden, Setlementtiliiton muiden hankkeiden sekä sisarjärjestöjen kanssa yhteisistä vaikuttamisen paikoista. Erityisen tarkalla korvalla kuullaan Arvokas-hankkeilta kumpuavat viestit. Lyhyen aikavälin tavoitteet n sisältöjen tunnettuus lisääntyy. Eriarvoisuudesta ja osallisuudesta on jatkuvasti tarjolla runsaasti ajankohtaista tietoa. n tunnettuus lisääntyy. n toimijoiden asiantuntemukseen luotetaan ja sitä hyödyntävät esim. päättäjät ja kuntatoimijat.

8 8 (9) Pitkän aikavälin tavoitteet Eriarvoisuus nostetaan avoimesti pöydälle yhteiskunnallisessa keskustelussa. Se ei ole tabu, mutta sitä ei myöskään hyväksytä. Yhteiskunnallisessa päätöksenteossa huomioidaan myös tai jopa erityisesti he, joiden ääni ei aina pääse esille. n kohderyhmiin kuuluvat eivät tunne kuuluvansa marginaaliin. Asennemuutos läpi yhteiskunnan: ihmiset nähdään lähtökohdistaan huolimatta yhdenvertaisina, ei eriarvoisina. Arvokas-hankkeiden vuorovaikutus lisääntyy vaikuttamistyötä (esim. kannanottoja ja lausuntoja) tehdään laajana rintamana ja sujuvassa yhteistyössä. Onnistumisen mittarina ei ole se, että 26 hanketta on samaa mieltä, vaan se, että löydämme yhteisiä vaikuttamisen paikkoja ja näkemyksiä hanketoiminnan sisällä. Päättäjien ja sote-alan ammattilaisten luottamus kolmannen sektorin asiantuntemukseen eriarvoisuuden kysymyksistä kasvaa. Eriarvoisuuden vähentämiseen ja kitkemiseen on tarjolla erilaisia, hyvin tunnettuja työvälineitä. Toimenpiteet Hankkeille tarjottavat työkalut Vaikuttamistyön kärkien vuosittainen suunnittelu kärjet tiedoksi ja Arvokas-hankkeiden käyttöön Infografiikka ja selvitys n tuloksista ja vaikutuksista (ks. tarkemmin luku 4 Viestinnän sisällöt Ulkoinen viestintä) Vapaasti muokattavat mielipidekirjoitus-, tiedote- ja kannanottopohjat, joita hankkeet voivat käyttää omia tavoitteitaan tukevalla tavalla ja omat kohderyhmänsä tavoittaen Sparraus ja työkalut verkostoituvaan ja aktiiviseen yhteistyöhön sekä sujuviin keskusteluyhteyksiin paikallispolitiikassa Koordinaatiohankkeen oma vaikuttamistyö, johon hankkeet voivat osallistua Vahva, aktiivinen ja vuorovaikutteinen Twitter-viestintä poliittisten päättäjien, virkamiesten, mielipidevaikuttajien ja kansalaisyhteiskunnan kanssa Vaalivaikuttaminen: etukäteistyö, ehdokkainen kampanjoinnin aikainen työ sekä jälkityöt Mielipidekirjoitukset valtakunnallisissa medioissa Kannanotot, lausunnot, suulliset kuulemiset aktiivinen kannanottopyyntöjen seuranta (lausuntopalvelu.fi ja otakantaa.fi) Keskustelutilaisuudet esim. Kansalaisinfossa. 7. Haasteet ja riskit Alla on eritelty suurimpia haasteita ja riskejä sekä muutamia ratkaisuja niihin. Suurin haaste: Arvokas-viesti tavoittaa vain ne, jotka jo nyt tekevät töitä eriarvoisuuden vähentämiseksi ja osallisuuden lisäämiseksi. Suunnitelmallinen ja kohdennettu viestintä. Ei pystytä viestinnällisesti erottumaan muusta sote- ja järjestöviestinnästä. Vahvaksi rakennettu visuaalinen ilme ja kiinnostavat, koskettavat tarinat. Suunnitelmallinen ja kohdennettu viestintä. Viestin pirstaloituminen o ei kokonaisuutena onnistu muodostamaan yhtenäistä näkemystä. o Ei löydetä tarpeeksi yhteisiä nimittäviä tekijöitä tai joku Arvokas-hankkeista jää yhteisen viestin ulkopuolelle.

9 9 (9) Vahva yhteistyö ja molemminpuolisen luottamuksen rakentaminen Arvokas-hankkeiden kanssa. Yhteiset seminaaripäivät. Arvokas-hankkeet eivät sitoudu yhteiseen brändiin. Yksilöllistä viestinnällistä tukea Arvokashankkeille tarvittaessa. Hankkeiden tarpeiden kuuntelu ja niihin vastaaminen. Ohjelmatason Arvokas-viestintä yhden henkilön vastuulla, mikä tekee viestinnästä haavoittuvaa. Suunnitelmallisuus ja ennakointi. Verkkoviestinnän ajastaminen. Viestinnässä ei onnistuta huomioimaan aihealueen herkkyyttä ja mahdollisia osallistujien leimaantumisen vaaroja Viestinnän suunnitteluun, viestikärkien muotoiluun sekä esim. kuvauslupiin kiinnitetään erityistä huomiota. Viestinnän haasteiden voittamiseksi näistä käydään jatkuvaa keskustelua sekä Arvokaskoordinaatiohankkeen että koko n kesken. 8. Resurssit ja vastuut Ohjelmatason viestintä resursoidaan Arvokas-koordinaatioavustuksesta (STEA, C-hanke ). Arvokas-koordinaation ja -ohjelmatason viestinnästä vastaa viestintäkoordinaattori. Viestintäkoordinaattori vastaa kaikista viestinnällisistä ratkaisuista ja on käytettävissä kaikkiin viestinnällisiin toimiin. Viestintäkoordinaattorin vastuulla on sisäisen ja ulkoisen viestinnän sisällön suunnittelu ja kehittäminen, tuottaminen ja kokoaminen, viimeistely ja levitys, verkkopalvelujen ylläpito ja päivitystyö sekä yhteistyö suunnittelu-, taitto- ja painopalvelujen kanssa. Muut Arvokas-koordinaatiohankkeen työntekijät ovat mukana viestinnän suunnittelussa sekä sisällön keruussa. Vaikuttajaviestinnässä viestintäkoordinaattorin työparina on järjestöjohtaja. Lisäksi käytetään tarpeen mukaan ulkopuolisia palveluja (esim. graafinen suunnittelu, verkkosivujen rakentaminen).

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016 Maakunnan viestintäryhmä Varsinais-Suomen liitto YDINVIESTIT Suodatamme

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

Arvokas. Graafinen ohjeistus

Arvokas. Graafinen ohjeistus Graafinen ohjeistus Sinä olet arvokas! -ohjelma rakentaa yhdenvertaisempaa Suomea, jossa jokaisella lähtökohdista ja elämäntilanteesta riippumatta on mahdollisuus kokea olevansa merkityksellinen osa yhteisöä

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Arvokas VAALIVAIKUTTAMINEN

Arvokas VAALIVAIKUTTAMINEN Arvokas VAALIVAIKUTTAMINEN Ohjeet päivitetty 5.2.2019 Kysy lisää: heidi.harma@setlementti.fi Arvokasvaalivaikuttamistyö vuonna 2019 Arvokas-ohjelma ei tee vuonna 2019 varsinaista vaalivaikuttamistyötä.

Lisätiedot

Mitä eriarvioistumiselle yhteiskunnassa on tehtävissä? Nuorten reseptit & UP2US

Mitä eriarvioistumiselle yhteiskunnassa on tehtävissä? Nuorten reseptit & UP2US Mitä eriarvioistumiselle yhteiskunnassa on tehtävissä? Nuorten reseptit & UP2US Katriina Nokireki & Onni Westlund, Pesäpuu ry 20.11.2018, Tampere @KNokireki & @onniwestlund UP2US vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus

Lisätiedot

Hankkeen viestintä ja tuloksista kertominen

Hankkeen viestintä ja tuloksista kertominen Hankkeen viestintä ja tuloksista kertominen Koonti Näkyy, kuuluu ja vaikuttaa! -tulosviestinnän koulutuksen (Tampere 8.12.2016) materiaaleista. Kaikki päivän materiaalit löydät: https://1drv.ms/f/s!anjvcgvt_x1ehddqn-tspw6v2x_ffg

Lisätiedot

Viestinnän linjaukset

Viestinnän linjaukset Tehty 02/2013, päivitetty 9/2014 Viestinnän linjaukset Työelämä 2020 -hankkeen visio on, että Suomessa on Euroopan paras työelämä vuonna 2020. Hankkeen tehtävä on muodostaa yhteistyöverkostoja toimijoiden

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma 2015

Viestintäsuunnitelma 2015 Viestintäsuunnitelma 2015 OAJ Varsinais-Suomen viestintää toteutetaan vuosittaisen viestintäsuunnitelman mukaisesti. Se noudattaa aina voimassa olevaa OAJ V-S:n viestintästrategian linjauksia. Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

PoPSTer Viestintäsuunnitelma

PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer POHJOIS-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLTO OSANA TULEVAISUUDEN MAAKUNTAA Viestintäsuunnitelma 1. Viestinnän lähtökohdat ja periaatteet Sosiaali ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Pidentynyt esisuunnitelmavaihe

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Pidentynyt esisuunnitelmavaihe Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma Pidentynyt esisuunnitelmavaihe Valmistelutoimielin 18.10.2017 Päivitys 4.10.2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA SISÄLTÖ: 1. Viestinnän tehtävä 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Palokuntien ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen viestintäyhteistyö - lisää viestintäroolia sopimuspalokunnille

Palokuntien ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen viestintäyhteistyö - lisää viestintäroolia sopimuspalokunnille Palokuntien ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen viestintäyhteistyö - lisää viestintäroolia sopimuspalokunnille Käsitteet Kulmakivet Ydinviestit Verkostot EKP Viestintästrategia Onnettomuusviestintä Yhteiskunnalliseen

Lisätiedot

Yhteinen keittiö -hanke

Yhteinen keittiö -hanke Yhteinen keittiö -hanke 2017-2018 Yhteinen keittiö -hanke toteuttaa osaltaan hallituksen kärkihankkeen tavoitteita Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Hyvät käytännöt pysyvään

Lisätiedot

Vaikuttava viestintä verkostoissa Viestin rinta rottingilla!

Vaikuttava viestintä verkostoissa Viestin rinta rottingilla! Vaikuttava viestintä verkostoissa Viestin rinta rottingilla! Hyppää GeroMetron kyytiin Aihetunniste: #gerometro Aloitusseminaari: Kuntoutus kotona Aika: ke 1.3.2017 klo 12-16 Paikka: Biomedicum, Tukholmankatu,

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle!

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle! Pirkanmaa 2019 Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle! Esivalmistelun viestintäsuunnitelma Hyväksytty johtoryhmässä 13.10.2016 (Tämä suunnitelma ei sisällä mahdollisesti

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA

VIESTINTÄSUUNNITELMA VIESTINTÄSUUNNITELMA Hankekunnat Henkilöstö Asiakkaat Järjestöt AVI STM Aikuissosiaalityön eri toimijat THL Sosiaalialan osaamiskeskukset SOS II -HANKE SOS II Sosiaalisesti osalliseksi sosiaalityöllä hanke

Lisätiedot

Pelastuslaitosten ulkoinen viestintä 2017 Ulkoisen viestinnän tila sekä koettuja haasteita ja kehittämisideoita laitoksilta

Pelastuslaitosten ulkoinen viestintä 2017 Ulkoisen viestinnän tila sekä koettuja haasteita ja kehittämisideoita laitoksilta Pelastuslaitosten ulkoinen viestintä 2017 Ulkoisen viestinnän tila sekä koettuja haasteita ja kehittämisideoita laitoksilta Pelastustoimen viestintä 2020 -työpaja 27.11.2017, Kuopio Aino Harinen, Pelastusopisto

Lisätiedot

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE)

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Organisaatio : Hämeen liitto Niittykatu 5 13100 Hämeenlinna Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Hankkeen nimi ja tavoite Nimi:

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

PoPSTer Viestintäsuunnitelma

PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer Viestintäsuunnitelma Pvm Mitä tehty Kuka Missä käsitelty 21.3.2016 Suunnitelman luonnos Johanna PoPSTer 19.5.2016 Suunnitelman täydennys ja päivitys Johanna & Kirsi 1.6.2016 poliittinen ohjausryhmä

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

KUINKA VIESTIN HANKKEEN Tampere

KUINKA VIESTIN HANKKEEN Tampere KUINKA VIESTIN HANKKEEN TULOKSISTA? @LKairesalo Tampere 15.2.2018 Viestintää hankkeen alusta loppuun ja sen jälkeen Hyvä viestintä on jatkuvaa Hyvä hankeviestintä ei keskity vain hankkeen tuloksista viestimiseen.

Lisätiedot

VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN DIGISOTEKOKEILUT 2018 SIRPA MUSTONEN, MOTIVA OY

VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN DIGISOTEKOKEILUT 2018 SIRPA MUSTONEN, MOTIVA OY VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN DIGISOTEKOKEILUT 2018 SIRPA MUSTONEN, MOTIVA OY MITEN KERROT KOKEILUN PAIKASTA? Kokeilun paikka rohkaisee löytämään uusia ratkaisuja kestävän muutoksen edistämiseksi kokeilujen

Lisätiedot

Arvokas osallistujakysely ja arvioinnin kokonaisuus. Arvioinnin ja vaikuttavuuden koulutus Arvokas-hankkeille Hotelli Helka 29.1.

Arvokas osallistujakysely ja arvioinnin kokonaisuus. Arvioinnin ja vaikuttavuuden koulutus Arvokas-hankkeille Hotelli Helka 29.1. Arvokas osallistujakysely ja arvioinnin kokonaisuus Arvioinnin ja vaikuttavuuden koulutus Arvokas-hankkeille Hotelli Helka 29.1.2019 1 Arvokas-ohjelman tarkoitus Arvokas -avustusohjelman tarkoituksena

Lisätiedot

VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA. Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi.

VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA. Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi. VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi.norros Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos Ihmisen soluja uusiutuu

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Sopimukselliset velvoitteet, Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on

Lisätiedot

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Esisuunnitelmavaihe

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Esisuunnitelmavaihe Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma Esisuunnitelmavaihe 10.2.2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA SISÄLTÖ: 1. Viestinnän tehtävä 2. Viestinnän tavoitteet 3. Viestinnän arvot 4. Viestinnän vastuut 5.

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Uusimaa-viikko Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Nostaa esille maakunnan hyväksi tehtävää työtä ja tekijöitä Yhdistää uusmaalaisia toimijoita vuosittain vaihtuvan

Lisätiedot

Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2. Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017

Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2. Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017 Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2 Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017 OHJAAMO- TOIMINNAN VIESTINNÄN VUOSIKELLO 2017 v. 2 Kausityöt Korkeakouluvalinnat

Lisätiedot

Khall liite 1 Kh 26.1.2016

Khall liite 1 Kh 26.1.2016 1 Khall liite 1 Kh 26.1.2016 Luonnos 31.12.2015 SUOMUSSALMEN KUNNAN SOSIAALISEN MEDIAN OHJEET Tämä ohje sisältää Suomussalmen kunnan ja kuntakonsernin yhteisöjen toimintaperiaatteet sosiaalisen median

Lisätiedot

OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA Käsitelty ohjausryhmässä Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä.

OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA Käsitelty ohjausryhmässä Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä. OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA 2016 2019 Käsitelty ohjausryhmässä 22.11.2016 Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä. Sisältö 1. Viestintä sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017 Turun Cheerleadingseura Smash ry SISÄLLYS 1 VIESTINNÄN TAVOITTEET JA KOHDERYHMÄT... 3 2 VIESTINNÄN VÄLINEET JA TYÖKALUT... 4 2.1 Sähköposti... 4 2.2 Seuran Facebook-ryhmä... 4

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta Valmisteluajan viestintä Valtakunnalliset viestinnän periaatteet Maakuntahallinnosta tulee antaa selkeä kuvaus, mikä muuttuu ja miksi. Valmistelun ja toimeenpanon oltava mahdollisimman avointa Asioista

Lisätiedot

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE Avoimesti ja yhdessä Oma Hämeen viestintäsuunnitelma 2016 2019 päivitetty, hyväksytty 24.11.2017 / VATE Sisältö 1. Viestintä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun tukena... 2 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYS LIITON KIELISTRATEGIAKSI 2014-2016

HALLITUKSEN ESITYS LIITON KIELISTRATEGIAKSI 2014-2016 HALLITUKSEN ESITYS LIITON KIELISTRATEGIAKSI 2014-2016 1. Johdanto Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto - SAMOK ry edustaa lähes 140 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa. Vuonna 2013 SAMOKilla

Lisätiedot

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013 FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013 FSA:n vuosikokous 2.5.2013 TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄLINJAT Vuoden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy: Jäsenlähtöisen toiminnan aktivoimiseen* FSA:n toiminnasta

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus/lakeuden sote. Viestintästrategia- ja suunnitelma

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus/lakeuden sote. Viestintästrategia- ja suunnitelma Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus/lakeuden sote Viestintästrategia- ja suunnitelma Viestinnän lähtökohdat Tilanne: epätietoisuus sote-uudistuksen etenemisestä, päätöksenteon

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Kruunusillat: Viestintäsuunnitelma. Maaliskuu 2015

Kruunusillat: Viestintäsuunnitelma. Maaliskuu 2015 Kruunusillat: Viestintäsuunnitelma Maaliskuu 2015 Sisältö Viestinnän tavoitteet Kohderyhmät Viestit Sisäinen viestintä Periaatteet Roolit ja vastuut Keinot ja kanavat Ulkoinen viestintä Periaatteet Viestit

Lisätiedot

Jyväskylän seudun erityinen kuntajakoselvitys. Viestinnän linjaukset ja viestintäsuunnitelma, luonnos 4.9.2013, työvaliokunta ja selvitysryhmä

Jyväskylän seudun erityinen kuntajakoselvitys. Viestinnän linjaukset ja viestintäsuunnitelma, luonnos 4.9.2013, työvaliokunta ja selvitysryhmä Jyväskylän seudun erityinen kuntajakoselvitys Viestinnän linjaukset ja viestintäsuunnitelma, luonnos 4.9.2013, työvaliokunta ja selvitysryhmä Viestintäryhmä Helinä Mäenpää, Jyväskylän kaupunki, viestintäjohtaja,

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Kenelle Liikkuvasta koulusta pitäisi viestiä? Oppilaat Opettajat Rehtori Muu henkilökunta Vanhemmat

Lisätiedot

LAADUKKAAN VAIKUTTAMISEN JA VERKOTTUMISEN TARKISTUSLISTA

LAADUKKAAN VAIKUTTAMISEN JA VERKOTTUMISEN TARKISTUSLISTA LAADUKKAAN VAIKUTTAMISEN JA VERKOTTUMISEN TARKISTUSLISTA Tämä tarkistuslista tukee vaikuttamis- ja verkostotyön laadun arviointia ja kehittämistä. Tarkistuslistaa voi hyödyntää sekä ohjaavana työkaluna

Lisätiedot

Viesti kulkee! Aikku Eskelinen, Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto. Kuva:

Viesti kulkee! Aikku Eskelinen, Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto. Kuva: Viesti kulkee! Viestinnällä luodaan vetovoimaa, yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta, rekrytoidaan, motivoidaan, palkitaan, markkinoidaan ja hoidetaan yhteisöä sisäisesti. - Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) Etunimi Sukunimi

Viestintäsuunnitelma Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) Etunimi Sukunimi Viestintäsuunnitelma Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) 1 19.5.2017 Etunimi Sukunimi Sisältö Viestinnän tavoitteet Priorisoidut kohderyhmät Kanavat Pääviestit Visuaalinen viestintä Projektit / toimenpiteitä

Lisätiedot

Ydinasiat kuntoon Hankeviestinnän koulutus

Ydinasiat kuntoon Hankeviestinnän koulutus Ydinasiat kuntoon Hankeviestinnän koulutus 8.12.2016 Tuulia Nieminen tuulia@ /050-5824206 Kumu Communications Tuore tamperelainen viestintäosuuskunta Lähtölaukaus perustamiselle: voitto Paras yhteiskunnallinen

Lisätiedot

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla.

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. VISIO Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. MISSIO (TOIMINTA-AJATUS) Nuorten Suomi on palvelujärjestö, joka edistää nuorten toimijuutta

Lisätiedot

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019 Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet Luonnos 1/2019 Teema 1: Tiedonkulku Tavoite Toimenpiteet Asukkaat tietävät, mitä Oulussa tapahtuu ja mitä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on tärkeää? Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä

Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä ArctiChildren InNet -seminaari, Rovaniemi 25.1.2012 projektisuunnittelija Anna-Laura Marjeta, Verke projektisuunnittelija Heikki Lauha,

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VIESTINTÄSUUNNITELMA SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VÄLI-SUOMEN SOS-HANKE 2011-2013 Kuva Niina Raja-aho Päivi Krook Maarit Pasto SOS-HANKE JA SEN TAVOITTEET SOS Syrjäytyneestä osalliseksi

Lisätiedot

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI 2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI SANNA@MEDIA-ASSARI.FI WWW.MEDIA-ASSARI.FI 040 930 58 22 SISÄLLYS Esittely 3 PALVELUT Brändääminen Verkkosivusuunnittelu Painotuotteet 4 5 6 Yhteystiedot 7 Welcome Sanna Döbert

Lisätiedot

Viestintä ja EU-näkyvyys. Noora Vahervaara EUSA-rahastojen hallinnointikoulutus

Viestintä ja EU-näkyvyys. Noora Vahervaara EUSA-rahastojen hallinnointikoulutus Viestintä ja EU-näkyvyys Noora Vahervaara 21.5.2019 EUSA-rahastojen hallinnointikoulutus Viestinnästä puhutaan paljon - miksi se on tärkeää? Viestintä lisää toiminnan ymmärrettävyyttä, hyväksyttävyyttä

Lisätiedot

ROTARYKLUBIN JULKISUUSKUVA. Julkisuuskuvakomitean pj. Johanna Talikainen Julkisuuskuvakoulutus Mynämäen Rotaryklubi

ROTARYKLUBIN JULKISUUSKUVA. Julkisuuskuvakomitean pj. Johanna Talikainen Julkisuuskuvakoulutus Mynämäen Rotaryklubi ROTARYKLUBIN JULKISUUSKUVA Julkisuuskuvakomitean pj. Johanna Talikainen Julkisuuskuvakoulutus 17.11.2015 Mynämäen Rotaryklubi JULKISUUSKUVA Näy julkisuudessa tai kuole Jos puu kaatuu metsässä, eikä sitä

Lisätiedot

Yksi elämä -terveystalkoot

Yksi elämä -terveystalkoot Yksi elämä -terveystalkoot Yksi elämä 2012 2017 Yksi elämä -terveystalkoiden tavoitteena on terveempi Suomi! Vuonna 2012 Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto käynnistivät yhteiset terveystalkoot,

Lisätiedot

Tervetuloa Innokylään

Tervetuloa Innokylään Tervetuloa Innokylään Soteuttamo: Ihminen edellä asiakaslähtöinen palvelujen kehittäminen Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen 21.3.2018 1 Innokylä lyhyesti Innokylä on kaikille avoin innovaatioyhteisö,

Lisätiedot

Graafinen. ohjeisto. Laureamkon Brändikirja Graafinen ohjeisto

Graafinen. ohjeisto. Laureamkon Brändikirja Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto Liitteenä Laurea-ammattikorkeakoulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ohjeiston mukaiset mallit, joiden pohjalta visuaalista ilmettä toteutetaan. Sisällys 2

Lisätiedot

NUORTEN OSALLISUUS VAHVISTUU YHTEISTYÖSSÄ

NUORTEN OSALLISUUS VAHVISTUU YHTEISTYÖSSÄ NUORTEN OSALLISUUS VAHVISTUU YHTEISTYÖSSÄ OSALLISUUS OSAAMISKESKUKSET Kaksi osallisuuden osaamiskeskusta Allianssin osaamiskeskus: Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry Nuorten Akatemian hallinnoima yhteenliittymä,

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot

Parempi Arki Väli-Suomen Kastehanke

Parempi Arki Väli-Suomen Kastehanke Parempi Arki Väli-Suomen Kastehanke 1.3.2015 31.10.2017 Viestintäsuunnitelma Jessica Fagerström Satu Raatikainen 15.9.2015 Päivitetty 4.12.2015 Parempi Arki-hankkeen tausta, tavoitteet ja organisaatio

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen viestintästrategia

Ammatillisen koulutuksen viestintästrategia Ammatillisen koulutuksen viestintästrategia 11.3.2019 11.3.2019 1 SISÄLLYS Strategian omistajat ja vastuut Viestinnän lähtökohdat Kohderyhmät Linjaukset Arvot Vaikuttavuustavoitteet Tarina Ydinviestit

Lisätiedot

Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa. Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille

Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa. Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille Somepulssi-kyselystä Somepulssi 2016 -kyselyssä kartoitettiin sosiaalisen median

Lisätiedot

Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka

Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka 1.12.2015 2 Rakennerahastoviestintä Perusteet: miksi? Kohderyhmät: kenelle? Aiheet: mistä? Kanavat: miten? Tehostaminen: mistä apua? 3 Rakennerahastoviestinnän

Lisätiedot

Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi

Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi Ella Tikkala 7.11.2018 Lapin maakuntavalmistelun viestintä Sisältö 1. Uudistuksen näkyvyys ja tiedonhankinta

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma Liedon Pallo Simo Lamminen 2016

Viestintäsuunnitelma Liedon Pallo Simo Lamminen 2016 Viestintäsuunnitelma Liedon Pallo Simo Lamminen 2016 Sisällys Liedon pallo... 3 Arvot... 3 Iloisuus:... 3 Luotettavuus:... 3 Menestys:... 3 Yhteisöllisyys... 3 Sisäinen viestintä... 3 Sidosryhmät... 3

Lisätiedot

Seutuhallitus vastaa kuntayhtymän viestinnästä ja tiedottamisesta. Seutuhallitus hyväksyy viestintäperiaatteet.

Seutuhallitus vastaa kuntayhtymän viestinnästä ja tiedottamisesta. Seutuhallitus hyväksyy viestintäperiaatteet. Viestintäperiaatteet 1. Viestinnän tavoitteet 2. Seutuviestinnän kokonaisuus 3. Perusviestit 4. Viestinnän vastuut ja roolit 5. Kohderyhmät 6. Tapa puhua 7. Viestinnän kanavat 8. Häiriötilanteen viestintä

Lisätiedot

Tutkija, maailma tarvitsee sinua!

Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Yleistajuistamisen perusteet VNK-SELVITYSTOIMINNAN VIESTINTÄ- JA HYÖDYNTÄJÄDIALOGIN KOULUTUSTYÖPAJA 17.11. LIISA MAYOW, KASKAS MEDIA Mitä jos maailman kaikki ongelmat

Lisätiedot

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTINTÄ Sanomien lähettämistä ja vastaanottamista Yhteisöjen välistä monimuotoista

Lisätiedot

Mediallistumisen vaikutukset johtajuuteen, maineeseen ja asiantuntijuuteen

Mediallistumisen vaikutukset johtajuuteen, maineeseen ja asiantuntijuuteen Mediallistumisen vaikutukset johtajuuteen, maineeseen ja asiantuntijuuteen #Otehanke 16.10.2017 Jukka Saksi jukka.saksi@johtajaonmedia.fi www.johtajaonmedia.fi AUTTAMINEN Agenda 16.10.2017: Esittäytyminen

Lisätiedot

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelutilanne. Vaaliviestintäsuunnitelma: Vaaleista viestiminen ja markkinointi

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelutilanne. Vaaliviestintäsuunnitelma: Vaaleista viestiminen ja markkinointi 1 TOIMENPITEET/KYMENLAAKSON MAAKUNTAUUDISTUKSEN VÄLIAIKAISVAIHEEN VIESTINTÄ Kesä lokakuu Maakuntavaalien viestintä ja markkinointi Vaalit 28.10. (toukokuussa lakien hyväksyminen) Äänestäjien aktivointi

Lisätiedot

Kaarinan Pojat ry. Miten me viestimme?

Kaarinan Pojat ry. Miten me viestimme? M1 Kaarinan Pojat ry Miten me viestimme? Isännän Ääni -seminaari Pori 29.1.2016 POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS Esityksen sisältö Seuran esittely Viestintäsuunnitelma ja sen luominen

Lisätiedot

Viisi vauhdikasta Mun talous -vuotta

Viisi vauhdikasta Mun talous -vuotta Viisi vauhdikasta Mun talous -vuotta Nuoret ja raha Mun talous -hankkeen päätösseminaari ja Puhu rahasta -messut Ville Kujanpää, Suomen Setlementtiliitto ry 6.9.2017 #nuoretjaraha Mikä ihmeen Sementtiliitto?

Lisätiedot

Eevaleena Isoviita. Vinkkejä viestintään

Eevaleena Isoviita. Vinkkejä viestintään 24.2.2018 Eevaleena Isoviita Vinkkejä viestintään Nykytila: miten yhdistys viestii tällä hetkellä Työpajaosallistujat kertoivat oman yhdistyksen viestinnästä tällä hetkellä Yhdistyksen viestinnästä vastaa

Lisätiedot

Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa

Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa JESSICA FAGERSTRÖM, HANKEKOORDINAATTORI JUSSI KOIRANEN, HANKETYÖNTEKIJÄ JARNO MÄKINEN, I T- ASI ANTU NTIJA Järjestö 2.0: järjestöt mukana muutoksessa

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Sisältömarkkinointi Suomessa

Sisältömarkkinointi Suomessa Sisältömarkkinointi Suomessa 2014 Vastaajat Vastaajien asema Ylin johto 11 % Päällikkötaso 36 % Asiantuntija 43 % Yrittäjä 4 % Jokin muu, mikä 7 % 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Kaikki (KA:2.6, Hajonta:0.97)

Lisätiedot

SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma

SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma 1 (5) SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma 1 Yleistä SosKanta-hankkeessa viestitään sekä organisaation sisällä että ulkoisesti. THL vastaa Kansa-hankkeen ja Kanta-palveluiden käyttöönoton kansallisesta

Lisätiedot

Tiedotejakelun trendit 2014!

Tiedotejakelun trendit 2014! Tiedotejakelun trendit 2014 Riina Vasala Toimitusjohtaja epressi.com epressi.com epressi.com on kotimainen yksityisesti omistettu yritys. Tarjoaa yritysviestinnän ammattilaisille työkalun mediajulkisuuden

Lisätiedot

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää.

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Tiedottamisessa noudatetaan hyvän kunnallisen tiedottamisen periaatteita. Kuntalain

Lisätiedot

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville?

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mikä on tutkimusohjelman tai hankkeen tulos? Tutkijoille työtä, opinnäytteitä, meriittejä

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme 2017-2020 Yhdessä saadaan aikaiseksi Vireä, näkyvä ja arvostettu yhdistystoiminta Aktiivinen yhdistysväki Yhdistykset,

Lisätiedot

Videotuotanto SOK:lla. Tehokas nettivideo 5.2.2015

Videotuotanto SOK:lla. Tehokas nettivideo 5.2.2015 Videotuotanto SOK:lla Tehokas nettivideo 5.2.2015 Viestintä ja yhteiskuntasuhteet +asiakasvuorovaikutus ja asiakasymmärrys Kai Ovaskainen Strateginen viestintä ja vaikuttaminen Kai Ovaskainen Monikanavainen

Lisätiedot

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Suomen Ladun koulutus Salo 25.4.2014 Piritta Seppälä Viestintä-Piritta www.viestintapiritta.fi keskiviikkona 2. huhtikuuta 2014 Kuka Viestintä-Piritta? keskiviikkona

Lisätiedot

Sometetaan Sitoumusta! Sitoumuksen yhteinen sosiaalisen median kampanja. #sitoumus2050

Sometetaan Sitoumusta! Sitoumuksen yhteinen sosiaalisen median kampanja. #sitoumus2050 Sometetaan Sitoumusta! Sitoumuksen yhteinen sosiaalisen median kampanja #sitoumus2050 Tervetuloa mukaan! Suomi osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Euroopan kestävän kehityksen viikkoon. Kestävän

Lisätiedot