Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuntaliitoskyselyn tuloksia 1.3.2012 1 (10)"

Transkriptio

1 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) Kesälahti & Kitee kuntaliitos 2013! Yhteenvetoraportti N=179 Julkaistu: Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Olen Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% 1. kesälahtelainen 66 38,60% 2. kiteeläinen 73 42,69% 3. vapaa-ajan asukas Kesälahdella 14 8,19% 4. vapaa-ajan asukas Kiteellä 14 8,19% 5. Kesälahden kunnan työntekijä 11 6,43% 6. Kiteen kaupungin työntekijä 28 16,37% Kesälahden kunnan 7. luottamushenkilö Kiteen kaupungin 8. luottamushenkilö 9. edustan sidosryhmiä/yhteistyökumppaneita 3 1,75% 8 4,68% 8 4,68% Yhteensä Olen Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% 1. nuori 3 1,78% 2. lapsiperheellinen 28 16,57% 3. eläkeläinen 35 20,71% 4. työssäkäyvä 90 53,25% 5. yrittäjä 22 13,02% 6. työtön 4 2,37% 7. opiskelija 6 3,55%

2 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) 8. Muu, mikä 2 1,18% Yhteensä Kuntaliitos on Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% 1. hyvä asia 58 34,12% 2. tarpeellinen 52 30,59% 3. välttämätön 53 31,18% 4. huono asia 10 5,88% 5. tarpeeton 4 2,35% 6. ei välttämätön en osaa 7. sanoa 14 8,24% 11 6,47% Yhteensä Mitä myönteisiä asioita kuntaliitos voi mielestäsi saada aikaan???? Hallinnollisten kulujen järkevöittäminen, yhteisen hyvän jakaminen, vastuunjaon rationalisoiminen kuntahallinnossa Ehkä palvelut säilyvät? Auttaa järjestämään palveluja laajemman kokonaisuuden mukaan, eikä sirpaleisesti. resurssien tehokkaampi hyödyntäminen Säästöjä hallintokuluissa. Saadaan toivottavasti esim. paremmin lääkäreitä/hammaslääkäreitä molempiin keskuksiin. Palvelujen turvaaminen. Uutta palveluajattelua, verkostoitumista, jopa uusia työpaikkoja nuorille ja nuorille lapsiperheille. Nyt on aika ikärakenteen muutoksille. Alueelle kaivataan eläkelaisiä paluumuuttajina ja lisäksi lisää erityististi kouluttautuneita nuoria ja nuoria lapsiperheitä paluumuuttajina.

3 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) Lisää elivoimaasuutta seutukunnalle. Palveluiden turvaaminen ja yleinen kehitys Suomessa vaatii kuntaliitoksia. Mihin unohtuivat Tohmajärvi ja Rääkkylä? Yksi johtaja.tonen pois. Tehokkuutta ja asiantuntemusta yhdistämällä molempien kuntien eri osastojen henkilöt järkevästi juuri oikeaan paikkaan Vahvempi kunta, pitemmällä tähtäimellä säästöjä ja tehokkuutta palvelujen tuottamiseen palvelujen saatavuus lähialueelta ammattitaitoisen henkilöstön säilyminen Kuntaorkanisaatio pienenee ja kulutkin ajastaan Kiteen ja Kesälahden palveluiden yhtenäistämistä ja tiettyjen palveluiden ulottamista myös Kesälahden asukkaille (esim. uimahalli). Myös hallinnon keventymistä siten, että valtuustoja on jatkossa vain kaksi. Myös maankäytön suunnittelu järkevöityy, kun kahden kunnan aluetta suunnitellaan yhtenä alueena. Turhat päällekkäisyydet hallinnosta pois. vahvempi talous Verot pienemmäksi uuteen, suurempaan kuntaan pystytään ehkä paremmin saamaan palkattua talouspuolen hallitsevia työntekijöitä. Mitä myönteisiä asioita kuntaliitoksen pitäisi saada aikaan? Miten pitäisi toimia, että myönteiset asiat toteutuvat? Olisi hienoa, jos kerrankin osattaisiin hyödyntää uusi tilanne ja luoda uusi, hyödyllinen käytäntö, jossa virkamiesporras ja kuntapäättäjät eivät vieraantuisi kuntalaisista omiin kapulakielisiin kabinetteihinsa. Kunnallista demokratiaa voisi voi tukea toteuttamalla esim. tällaista "kuulemismenettelyä", jolla voitaisiin taata kuntalaisille sekä suorat informaatiokanavat ja että mahdollisuudet sanoa mielipiteensä. Toisaalta on turvattava se, ettei kyse olisi mistään näennäisdemokratiasta vaan toimintakäytännöstä, jossa hyvät kannanotot ja ehdotukset voisivat myös päästä läpi. Vaikka hallintoelimiin kuntavaalien tuloksena valittujen poliittisten päättäjien tulisi edustaa kuntalaisten ääntä, kentällä vallitsee ajoittain voimakas "unohdetun kansan" tunne, jota voisi helpottaa myös suoraan vaikuttamisen mahdollisuus. Katso edellinen kohta. Toivottavasti turhaa hallintoa saadaan karsituksi mahdollisimman pian kuntaliitoksen jälkeen, yleishallinto,tekninen toimi, koulutoimi ja sosiaali ja teveyspalvelut kunnan hoidettaviksi.

4 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) Helpottaa palvelujen järjestämistä pienenevälle väestölle. turvata nykyistä paremmat peruspalvelut asukkailleen Nyt pitäisi unohtaa politiikka kokonaan ja "perustaa" yksi yhteinen "puolue" -> koko Keski-Karjala nousuun. Toivottavasti tämä puoluepolitiikka unohdetaan mahdolllisen uuden Kiteen valtuustoa valittaessa. Siis nyt pitäisi ajatella tulevaisuutta ja unohtaa kaikki vanhat kaunat. Pientenkin koulujen toimintaa jatkettava. Lapsiperheet huomioitava. Kuntien henkilökunnan asiantuntemusta hyödynnettävä. Tämä edellytää että koulutusta vastaavia työpaikkoja. Antakaa mahdollisuuksia. Monet toiminnot hoituvat suuremmallekin alueelle pienemmällä hallinnolla. Asukkaille parempi elämän laatu ja kohtuullinen kunnallisvero. Liian pieni kunta tulee Kesälahdesta ja Kiteestä ilman Tohmajärveä ja Rääkkylää. Vilkaiskaapa vähän karttaa! Tämänhetkiset naamat voitte unohtaa! Tehdään uusi kunta asukkaille,eikä johtajille. Että palvelut eivät vähenisi vaan joko lisääntyisivät tai ainakin pysyisivät nykytasolla. Että henkilöstö olisi tyytyväinen ja motivoitunut. Ottamalla huomioon kuntalaisten ja henkilöstön toiveet. Keskustelemalla henkilöstön kanssa mitä toiveita/ajatuksia heillä olisi Tehoa ja järkeä palvelujen järjestämiseen sekä päätöksen tekoon. Yhteistyökykyiset valtuusto ja hallitus. Oikeat ja osaavat virkamiehet oikeille paikoille. Uuden kunnan organisaatio järkeväksi. palvelujen säilyminen ihmisten tyytyväisyys elinvoimaisuus ja usko tulevaisuuteen Yhtenäistää palvelut ja päälekäiset toiminnat poistaa Menosäästöjä ja turvattuja, toimivia palveluita. Nopeasti kunnat yhteen ja joutavat hallinnot lakkautukseen. palvelut tulisi säilyä sekä työllisyyden ja yleisen tyytyväisyyden asuinkuntaansa parantua. Yhteistyön lisääminen myös Joensuun kanssa -kuntien keskinäisen lisäksi- toisi ymmärtääkseni uusia mahdollisuuksia. saada lisää teollisuutta eli lisää töitä kansalle Talous kuntoon. Uuteen kaupunkiin tulisi palkata osaavampi virkamies johto. Mitä kielteisiä asioita kuntaliitos voi mielestäsi saada aikaan?

5 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) Valitettavasti vuosikymmenien aikana syntyneet rasitteet, epäluottamus ja keskinäinen kyräily ovat kehitystä kielteiseen suuntaan vieviä asioita, jotka estävät tehokkaiden hallinnollisten ratkaisujen tekemisen silloin, jos jompikumpi osapuoli kokee kärsivänsä vääryyttä jonkin toimenpiteen suhteen. Valitettavasti yhteistyö HELLIn puitteissa ei antanut kovin rohkaisevia kokemuksia. Erityisesti on huolehdittava sosiaali- ja terveystoimen sekä varhaiskasvatuksen ja kouluolojen kehittämisestä, mikä vaikuttaa paikallisen väestön tyytyväisyyteen omien elinolosuhteittensa turvaamisesta. Mitä syntyy, kun kaksi pientä köyhää liittyvät yhteen? Yksi iso köyhä! Ei mitään Turhia jännitteitä ja nurkkakuntaisuutta. eriarvoistaa asukkaita Tapellaan vain siitä, että mitään ei saa poistaa minulta. Jos en saanut omaa kantaani esille, niin sitten en leiki kenenkään kanssa. Palvelut karkaavat uuteen kuntakeskukseen. Verotus kiristyy, työttömien määrä kasvaa... Lehdistön kielteisien asioiden nostaminen esille. Ei mitään kielteistä. Tulevaisuudessa kehitys olisi pelkästään positiivista. Tähän tarvittaisiin kuitenkin neljän kunnan liitos. Ei mitään. Palvelujen heikentymisen mm. terveyskeskuksen, lääkäripalvelujen, laboratorion yms. siirtyminen Kiteelle. Henkilöstön osalta: Henkilöstöä joudattaisiin siirtämään Kiteelle liian paljon, mutta mihin? Esim. kaupungintalollahan on sisäilmaohgelma Ei pystytä luomaan uudelle kunnalle yhteisiä tavoitteita vaan nurkkakuntaisesti puolustetaan entisiä reviirejä, totuttuja palveluja ja työpaikkoja. lähipalvelujen siirtyminen, etäisyys palvelujen karsiminen henkilöstön vähentäminen Ei mitään Vastakkain asettelua, lähinnä poliittisissa piireissä. Ei mitään. kesälahden liittäminen kiteeseen ei yksinkertaisesti voi kesälahtelaisten näkökulmasta katsottuna huonontaa tilannetta vaikka sitä yrittämällä yritettäisiin! Sen sijaan kesälahtelaisilla kaikki on voitettavissa jos kitee jaksaa elättää ruotiukkoaan.

6 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) pienempää voidaan "sorsia" Palveluiden heikkeneminen Kiteen ydin keskuksen ulkopuolella. Palvelut häviää pikkuhiljaa ja vain perus kiteeläisiä kuunnellaan. Henkilöstöä ei kohdella samanarvoisesti, niikuin ei nytkään Hellin aikana. Miten kielteisten asioiden toteutuminen voitaisiin estää? Läpinäkyvällä ja ammattitaitoisella päätöksenteolla, tasapuolisuudella ja järkevällä resursoinnilla, minkä seurauksena toteutetut päätökset ovat selkeästi perusteltavissa. Tämä ei ole meidän toteutettavissa, mutta kannatan Lääkäriliiton ehdostusta: Terveyspalvelujen järjestäminen pois kunnilta valtakunnalliseksi asiaksi, 2-3 vastuullista rahoittajaa tähän riittää. Ei mitään pysymällä itsenäisenä kuntana Asennoidutaan positiivisesti, yritetään unohtaa politiikka ja saada siis Keski-Karjala nousuun eikä vain tuijoteta oman kyläkaupan säilymisen tms. puolesta. Maailma on isompi asia kuin Kesälahti tai Kitee. Lupaukset pidetään. Kohdellaan kunnan osia tasapuolisesti. Visioidaan pitkälle tulevaisuuteen päätöksiä tehtäessä. Lehdistölle viesti miten seudun asioista tulee tiedottaa. Kehittäkää yhteisiä tapaamisia ja viestinnän tavoista yhdessä lehdistön kanssa. Säästöliekille kunnan asioiden hoidossa! Vahvuuksia ovat pääosin hyvin hoidetut metsät ja maatalous. Näiden toimintaedellytysten turvaaminen voisi pitemmän päälle turvata myös monenlaisen yritystoiminnan turvatuille raaka-ainelähteille. Pedot ja taimikoita tuhoavat hirvet kuriin metsistä. Luonnontuotteiden talteenotto kärsii petopelosta ja inhottavista hirvikärpäsistä. Laatutukitkin jäävät hyvin usein jo taimikkovaihessa hirvien hampaisiin. Terveyskeskus toimimaan.rääkkylän malliin. Täällä ei ole lääkäreillä,kokemusta terveyskeskustyöstä. Uudet päättäjät ottavat päätösvallan,kelle se kuuluu. Kaupungin valtuutuetut. Henkilöstön osalta kartoitettaisiin tarkasti ne henkilöt joiden on valttämätön siirtyä Kiteelle. Yhteistyöhenkisiä ja avarakatseisia, osaavia päättäjiä avainpaikoille. Määrätietoisiia muutoksen tekijöitä heidän myös pitää olla. laadun varmistaminen kauaskantoiset suunnitelmat, seurausten pohtiminen henkilöstön jaksamiseen ja hyvinvointiin panostaminen

7 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) Toteuttaa toiminnat yhteistyössä Poliittisten päättäjien yhtenäisellä näkemyksellä siitä, että jatkossa on vain yksi yhteinen kunta eikä enää Kesälahtea ja Kiteetä. Kun Kesälahden kunnanhallitus kunnanjohtajineen ei tuloksista päätellen ole kyennyt asiaa miettimään, niin eikö silloin tämä kysymys lienee liian vaikea ulkopuolisten vastattavaksi! Ainut varmasti toimiva neuvo on; hankkikaa asiansa osaavat henkilöt virkoihinsa. Se on ollut hyväksi havaittu ohje kautta maailmanhistorian. puhalletaan yhteiseen hiileen.avointa politiikkaa. Ei mitenkään. Juoniminen pitäisi lopettaa. Koko ajan välittyy,että kunhan saadaan kuntaliitos niin sitten?!! Mitkä asiat kiinnostavat/askarruttavat kuntaliitoksessa eniten? Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% 1. uuden kunnan palvelut 15 9,20% uuden kunnan päätöksentekojärjestelmä uuden kunnan eri alueiden tasapuolisuuden toteutuminen 9 5,52% 47 28,83% 4. uuden kunnan talous 30 18,40% 5. henkilöstön asema ja jaksaminen 22 13,50% 6. kuntalaisten vaikutusmahdollisuudet 6 3,68% 7. uuden kunnan nimi 3 1,84% 8. uuden kunnan vaakuna 0 0,00% 9. tiedon kulku uudessa kunnassa 3 1,84% 10. yhteishenki 16 9,82% 11. jokin muu, mikä 12 7,36% Yhteensä % Mitä muuta haluat sanoa kuntaliitoksesta?

8 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) Kuntaliitos on ilmeisen tarpeellinen, mutta sen väestöpohja on liian vähäinen. Enemmän olisi järkeä mielestäni liittää Savonlinnaan vielä Kitee ja Kesälahti. Ajan kanssa muuten on Joensuuhun päin pakko mennä. Sairaala päivystys on sinne liian kaukana. 30km. Ésim. tältä seudulta. Tilanne on varmasti väistämätön, ja sen hyväksyminen vie vähiten energiaa sellaisilta toimenpiteiltä, joihin nyt täytyy panostaa mahdollisimman hyvän lopputuleman aikaansaamiseksi. Jo nyt tulisi varmistaa edessä olevien prosessien pitkäkestoinen, jatkuva seuranta, jonka aikana mahdollisia epäkohtia jo matkan varrella korjataan ja kurssia muutetaan tarpeen mukaan. Toivoisin, että syntyisi vireä, dynaaminen tahtotila, joka edistäisi koko seutukunnan hyvinvointia kaikkien kansalaisryhmien elämän kohentamiseksi ja turvallisuuden lisäämiseksi. Siihen todella tarvitaan päättäjien avoimmutta ja keskinäistä vahvaa luottamusta ilman klikkiytymisiä ja kissanhännänvetoa, ja kuntalaisille mahdollisuuksia lausua mielipiteitään ja tulla kuulluiksi. Mielestäni Kesälahden ja Kiteen yhdistäminen ei riitä, koska mitä syntyy, jos kaksi köyhää liittyy yhteen? Yksi iso köyhä. Mielestäni kaikkien Keski-Karjalan kuntien tulisi liittyä Joensuuhun. Kesälahdelta ei sitten löytynyt yhtään luottamusnaista kuntaliitostyöryhmään?!! Uuden kunnan lautakuntatasolle ammattimaista osaamista. Pikkukunnat ovat täysin virkamiesvetoisia, eikä lautakuntatasolla ole ammattitaitoa kysealaistaa esityksiä. Hyvä, että vihdoin asiat näyttävät etenevän. Jaksamista neuvottelijoille! Unohtakaa keskinäinen kärhämöinti ja vetäkää köyttä samaan suuntaan. Toivottavasti saadaan uusi elinvoimainen kunta ja mahdollisesti sitten muutaman vuoden päästä Rääkkylä ja Tohmajärvikin ovat valmiit lähtemään nousuun mukaan. Uudelle kunnalle tarvittaisiin taloudesta oikeasti ymmärtävä johtaja, jotta saatavilla miljoonilla saataisiin kunta jaloilleen. Asiana hyvä, että liitos toteutetaan nyt eikä vasta pakon edessä. Suuntakin on oikea. Toivoisin koko Keski- Karjalan muodostamaa kuntaa. Jo on aika järkevöittää Suomessa kuntakarttaa. Näpertely Kesälahden ja Kiteen välillä ei paljon korjaa tilannetta. Tarvitaan ehdottomasti 2 naapurikuntaa lisää liitokseen Vihdoinkin Keski-Karjalassa on päästy kuntaliitoksissa alkuun ja lupaavaan valmisteluun. Järkeä, ymmärrystä ja luovuutta päättäjille. Suhdautun myönteisesti kuntaliitokseen Todella hienoa, että kuntaliitos on jo tässä vaiheessa etenemässä positiivisessa hengessä. Toivotaan, että henki kantaa myös viimeisen liitospäätöksen tekemiseen ja liitoksen toteuttamiseen. Kesälahtelaisille varmasti hyödyllinen asia.

9 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) Tarpeellinen toimi kahdelle persaukiselle,saattaa olla mahdollisuuksia pärjätä kunhan otetaan järki käteen,eikä hullutella rahoja turhuuteen. Erittäin hyvä juttu. Piiri pieni pyörii??!! Kysymykseni info- ja kuulemistilaisuutta varten? Olisin esittänyt aiemmin tässä kyselyssä perustelemani kysymyksen Kesälahden kunnan vaakunan käytöstä ja paikkakunnan nimen säilyttämisestä. Mielestäni olisi tärkeää, että liitoksen aiheuttamat muutokset toteutettaisiin mahdollisimman ekonomisesti ja ajatellen myös paikkakunnan omaa merkittävyyttä ja identiteettiä. Siksi tulisi miettiä monelta kannalta Kesälahden (tai minkä muun tahansa kunnan) nimen ja vaakunatunnuksen säilyttämistä niissä yhteyksissä kun se on mahdollista. Miten aiotaan sioittaa vapautuva virkamieskunta. Tavannomainen keinohan on palkata muutosjohtajia tarpeellinen määrä, tai sioittaa vapautuvat resursssit kunnan omistamiin liikelaitoksiin. (lämpö ja vesi esim) Hellin työntekijät? Koskeeko 5:n vuoden irtisanomissuoja hellin työntekijää, jonka työpiste on Tohmajärvellä? Mitä säästetään kuntaliitoksella? Mitkä asiat saadaan paremmalle tolalle liitoksen myötä? Mitä varten kuntaliitosasiassa ei katsota karttaan ja puhuta Keski-Karjalan kunnasta tulevan liitoksen nimenä? Liitoshan pitäisi tehdä tulevia sukupolvia varten. Kiteen kaupungintalon sisäilmaongelma, miten laaja se on ja pystyykö siellä työskentelemään sairastumatta? Miten uuden kunnan organisaatio rakennetaan ja miten virat täytetään? (avoin haku, sisäinen haku, jonkin porukan tekemä valinta?) Miten alueen elinvoimaisuus säilytetään? Miten turvataan työpaikat, toimeentulo ja elämisen mahdollisuudet tässä kauniissa ja puhtaassa ympäristössä? Ei kysymyksiä 1.On puhuttu ettei lähipalvelut heikkene Kesälahden alueella vaan jopa osittain paranevat. Miten uusi kaupunki aikoo hoitaa kirjasto palveluiden tason säilyttämisen haja-asutus alueella? Tämähän on sovittu aiesopimuksessakin. 2. VR.n linjauksissa on, että yleensä junat pysähtyvät vain yhdellä pysäkillä kunnassa. Aiesopimuksessa luvataan että uusi kaupunki puolustaa junien pysähtymistä Kesälahden asemalla. Aikovatko aiesopimuksen allekirjoittaneet pitää tästä kiinni jos tulee valinta junien pysähtymisestä Kiteen ja Kesälahden aseman välillä? 3. Aie-sopimuksessa on sovittu, että lääkärin/ hammaslääkärin vastaanotto on Kesälahdella jokaisena arkipäivänä. Mikäli ajaudutaan siihen tilanteeseen, että uudessa kaupungissa on vain yksi lääkäri tai hammaslääkäri niin onko hänen sijoitus paikkansa silloin Kesälahti?

10 Kuntaliitoskyselyn tuloksia (10) Vastata voi myös netissä: miten järjestellään kansalaisopiston toiminta syksyllä 2012 ja sitten vuoden 2013 alusta? Ryhmien jatkuvuus esim. kielten osalta? Opettajat yms. Mihin esitetään kurssitoiveet ernsi lukuvuodelle? Kurssit suunnitellaan kai jo osittain keväällä, joten tietoa pitäisi olla viimeistään huhtikuussa. Milloin Hellin koko henkilöstön palkat saadaan Kiteen tasolle? Päälliköiden alaisten määrä on pienentynyt, mutta heidän palkkansa harmonisoitiin heti Hellin alettua ylös.miksi päällikkö ja esimiespaikkoihin on valittu poliittisin perustein vaikka ei ole koulutusta

Kuntaliitoskyselyn tuloksia (5)

Kuntaliitoskyselyn tuloksia (5) Kuntaliitoskyselyn tuloksia 9. - 15.3.2012 1 (5) Kesälahti & Kitee kuntaliitos 2013! Yhteenvetoraportti N=208 Julkaistu: 10.2.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Olen 1. kesälahtelainen 77 38,50% 2. kiteeläinen

Lisätiedot

Kysymykset 25.4.2012 saakka 1 (6)

Kysymykset 25.4.2012 saakka 1 (6) Kysymykset 25.4.2012 saakka 1 (6) Kesälahti & Kitee kuntaliitos 2013! Yhteenvetoraportti N=241 Julkaistu: 10.2.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Olen 1. kesälahtelainen 93 40,26% 2. kiteeläinen 94 40,69%

Lisätiedot

Kuntaliitoskyselyn tuloksia (5)

Kuntaliitoskyselyn tuloksia (5) Kuntaliitoskyselyn tuloksia 16. - 27.3.2012 1 (5) Kesälahti & Kitee kuntaliitos 2013! Yhteenvetoraportti N=219 Julkaistu: 10.2.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Olen 1. kesälahtelainen 80 38,10% 2.

Lisätiedot

Kuntaliitoskyselyn tuloksia 2. - 8.3.2012 1 (7)

Kuntaliitoskyselyn tuloksia 2. - 8.3.2012 1 (7) Kuntaliitoskyselyn tuloksia 2. - 8.3.2012 1 (7) Kesälahti & Kitee kuntaliitos 2013! Yhteenvetoraportti N=199 Julkaistu: 10.2.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Olen 1. kesälahtelainen 71 37,17% 2. kiteeläinen

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä + Palveluverkkotyöryhmä Viestintä + Sisältö n Ymmärrämmekö sidosryhmiä? n Ymmärretäänkö meitä? n Mistä sidosryhmät saavat tietoa palveluverkkoasioista ja keneltä? n Mikä voi mennä pieleen jos viestintävastuu

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

Kuntarakenneselvitys. Kuntalaiskysely 2015 yhteenveto. Kysely toteutettiin 20.3.2015-8.4.2015 ja siihen vastasi yhteensä 1325 henkilöä

Kuntarakenneselvitys. Kuntalaiskysely 2015 yhteenveto. Kysely toteutettiin 20.3.2015-8.4.2015 ja siihen vastasi yhteensä 1325 henkilöä Kuntarakenneselvitys Kuntalaiskysely 2015 yhteenveto Kysely toteutettiin 20.3.2015-8.4.2015 ja siihen vastasi yhteensä 1325 henkilöä Hausjärvi 203 Loppi 757 Riihimäki 365 1. Hausjärven, Lopen ja Riihimäen

Lisätiedot

Ratkaisuja. kunnan terveyspalveluihin

Ratkaisuja. kunnan terveyspalveluihin Ratkaisuja kunnan terveyspalveluihin Valinnanvapaus parantaa kuntalaisten asemaa. Terveyspalvelut kuntalaisille Terveyspalveluiden tuotanto LPY korostaa kuntavaaleissa kansalaisten valinnanvapauden lisäämistä.

Lisätiedot

HYRYNSALMEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN LAADINTA SEMINAARIN YHTEENVETOA - KUNTALAISTEN NÄKEMYKSIÄ

HYRYNSALMEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN LAADINTA SEMINAARIN YHTEENVETOA - KUNTALAISTEN NÄKEMYKSIÄ HYRYNSALMEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN LAADINTA 13.1.2017 SEMINAARIN YHTEENVETOA - KUNTALAISTEN NÄKEMYKSIÄ MITÄ TEEMME TÄNÄÄN? Riskienhallinnan vaihe 3 seuranta ja raportointi Riskienhallinnan vaihe 2 operatiivinen

Lisätiedot

Pä ä tö ksentekö jä hällintö (päätöksenteko, hallinto, talous, henkilöstö ja tietojärjestelmät)

Pä ä tö ksentekö jä hällintö (päätöksenteko, hallinto, talous, henkilöstö ja tietojärjestelmät) Maaningan kuntalaisillat Keskusta 12.3.2012 Pä ä tö ksentekö jä hällintö (päätöksenteko, hallinto, talous, henkilöstö ja tietojärjestelmät) Mikä huolettaa eniten, jos Maaninka ja Kuopio liittyvät yhteen?

Lisätiedot

Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä?

Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä? Mitä kuntalaiset ajattelevat kuntapäättäjistä? - Ensimmäisiä osatuloksia kevään 2015 kuntalaiskyselystä Kuntapuheenjohtajapäivä 10.6.2015 Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö marianne.pekola-sjoblom@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan kuntajakoselvitys

Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan kuntajakoselvitys Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan kuntajakoselvitys Korpilahden kuntalaistilaisuus 16.1.2008 Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan kuntajakoselvitys 1 UUSI JYVÄSKYLÄ 0 5 10 Km Jyväskylän kaupungin

Lisätiedot

Monenlaisia viestikapuloita

Monenlaisia viestikapuloita Monenlaisia viestikapuloita Teemat Sosiaalinen media Viestinnän välineet vaikuttamisessa Yhteinen Järviset-lehti Alatunnistetiedot tähän 1.1.2010 2 Sosiaalinen media MLL:n Järvi-Suomen piirin Mikkelin

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää.

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Tiedottamisessa noudatetaan hyvän kunnallisen tiedottamisen periaatteita. Kuntalain

Lisätiedot

Marko Ekqvist Perussuomalaiset

Marko Ekqvist Perussuomalaiset 1 / 14 27.9.2012 9:45 Yle logo Hae Uutiset Areena TV Radio Svenska Yle Helsinki Vastausten esikatselu Marko Ekqvist Perussuomalaiset Tietoja minusta Nimi: Puolue: Ikä: Ammatti: Kaupunginosa/kylä: Marko

Lisätiedot

Ideapäivä Tampere - JAETAAN OSAAMISTA -

Ideapäivä Tampere - JAETAAN OSAAMISTA - Ideapäivä 25.5.2012 Tampere - JAETAAN OSAAMISTA - Karjalasta kajahtaa TERVEHDYS! Pohjois-Karjalan eteläkärjessä Tohmajärvi, Kitee, Kesälahti, Rääkkylä Keski-Karjalan Kehitysvammaiste Kvtl- IDEAPÄIVÄ 25.5.2012

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Ohjausryhmän tiedotustilaisuus 27.3.2015

Ohjausryhmän tiedotustilaisuus 27.3.2015 Ohjausryhmän tiedotustilaisuus 27.3.2015 Ohjausryhmä Laatija: Aleksi Saukkoriipi Prosessi Selvitys aloitettu lokakuussa Päättynyt maaliskuussa Seuraavaksi alkaa huomautusaika kuntalaisille 30 päivää (huhtikuussa)

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin 18 henkilölle, joista

Lisätiedot

ARVOT. Kehityshakuisuus. Asukaslähtöisyys. Avoimuus. Luotettavuus. Perusteltu ja selkeä valmistelu ja päätöksenteko

ARVOT. Kehityshakuisuus. Asukaslähtöisyys. Avoimuus. Luotettavuus. Perusteltu ja selkeä valmistelu ja päätöksenteko TOIMINTA-AJATUS Siilinjärvi luo hyvinvointia asukkaille elämän eri vaiheissa laadukkailla peruspalveluilla ja viihtyisällä elinympäristöllä yhteistyössä yritysten, yhteisöjen ja ympäristökuntien kanssa

Lisätiedot

Fiksulla kunnalla on. Oikeat kumppanit. parhaat palvelut

Fiksulla kunnalla on. Oikeat kumppanit. parhaat palvelut Fiksulla kunnalla on Oikeat kumppanit & parhaat palvelut Fiksusti toimiva pärjää aina. Myös tiukkoina aikoina. Fiksu katsoo eteenpäin Kuntien on tuotettava enemmän ja laadukkaampia palveluita entistä vähemmällä

Lisätiedot

KUNNAN VISIO JA STRATEGIA

KUNNAN VISIO JA STRATEGIA KUNNAN VISIO JA STRATEGIA LUONNOLLISEN KASVUN UURAINEN 2016 AKTIIVISTEN IHMISTEN UURAISILLA ON TOIMIVAT PERUSPALVELUT, TASAPAINOINEN TALOUS, MENESTYVÄ YRITYSELÄMÄ JA PARHAAT MAHDOLLISUUDET TAVOITELLA ONNEA

Lisätiedot

Matkalla hyvinvoivaan sivistyskuntaan Ryhmätyöskentely, ryhmä 1. Rokua

Matkalla hyvinvoivaan sivistyskuntaan Ryhmätyöskentely, ryhmä 1. Rokua Matkalla hyvinvoivaan sivistyskuntaan Ryhmätyöskentely, ryhmä 1 Rokua 24.11.2017 1 Tehtävä 1: Ihannekuntaa tai sen toimintaa kuvaavia sanoja Elävä Terve Esteetön Ekologinen Reilu Elinvoimainen Yritteliäs

Lisätiedot

Ketkä ovat täällä tänään? Olen. 13 1. Nainen. 16 2. Mies

Ketkä ovat täällä tänään? Olen. 13 1. Nainen. 16 2. Mies Ketkä ovat täällä tänään? Olen 13 1. Nainen 16 2. Mies 1 Taustatiedot Ketkä ovat täällä tänään? Ikä 5 1. < 25 1 6 8 6 3 2. < 35 3. < 45 4. < 55 5. < 65 6. 65 tai yli 2 7 3 5 1 9 Olen Ammatti 4 1. opiskelemassa

Lisätiedot

Talousarviokysely. Lokakuu 2016

Talousarviokysely. Lokakuu 2016 Talousarviokysely Lokakuu 2016 1. Miten kunnan tulisi tasapainottaa talouttaan? (N=48) 0 5 10 15 20 25 veroja korottamalla palveluita karsimalla maksuja ja hintoja korottamalla 2. Mitkä ovat tärkeimmät

Lisätiedot

Kuntauudistus on lasten ja nuorten asia

Kuntauudistus on lasten ja nuorten asia Tiedätkö, mitkä palvelut ovat lasten ja nuorten arjessa tärkeitä? Tiedottaako kuntasi suunnitelmista ja palveluista lapsille ja nuorille? Suunnitellaanko kunnassasi kuntaliitosta? Oletko kysynyt lapsilta

Lisätiedot

Verkkoaivoriihi: Mihin Suomessa tulisi keskittyä työurien pidentämiseksi?

Verkkoaivoriihi: Mihin Suomessa tulisi keskittyä työurien pidentämiseksi? Verkkoaivoriihi: Mihin Suomessa tulisi keskittyä työurien pidentämiseksi? Pauli Forma, Keva Toteuttaneet: Kalle Mäkinen & Tuomo Lähdeniemi, Fountain Park Verkkoaivoriihi, taustatietoa Tavoite: selvittää

Lisätiedot

Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012. Yhteenveto tuloksista 14.5.2012

Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012. Yhteenveto tuloksista 14.5.2012 Kuntauudistuskysely akavalaisille 0 Yhteenveto tuloksista 4.5.0 Kuntauudistuksen tarpeellisuus ja kunnallisten palveluiden järjestäminen Kuntauudistus on tarpeen, koska suuremmat kunnat pystyvät tarjoamaan

Lisätiedot

Tehyn. avain- sanat. päättäjille

Tehyn. avain- sanat. päättäjille Tehyn avain- sanat päättäjille Sosiaali- ja terveydenhuollon asiat ovat isoja ja monimutkaisia kokonaisuuksia. Myös niitä koskevia muutoksia voi olla vaikea hahmottaa. Siksi Tehy listaa päättäjille viisi

Lisätiedot

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 #tulevaisuudenpeloton Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 Opiskelijakyselyn tulokset Taustatiedot Kysely toteutettiin ajalla 20.3.-8.4.2018 Vastaajia 2055 Lähes 70 % kyselyyn vastanneista oli naisia

Lisätiedot

Järjestäminen. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Järjestäminen. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Järjestäminen Se on sarja tapahtumia, prosessi, jolla työpaikan järjestäytymisaste nousee, löydetään luontaisia johtajia ja uusia aktiiveja, sitoudutaan yhteisiin tavoitteisiin ja muutetaan voimasuhteet

Lisätiedot

Kysely 2013. Kyselyn vastausprosentti oli nyt 26 vastaava luku 2010 oli 33 ja vuonna 2008 se oli 43 %.

Kysely 2013. Kyselyn vastausprosentti oli nyt 26 vastaava luku 2010 oli 33 ja vuonna 2008 se oli 43 %. Kysely 13 Kyselyn vastausprosentti oli nyt 26 vastaava luku 1 oli 33 ja vuonna 8 se oli 43 %. 1. Roolini jokin muu rooli 2 kunnan tai kuntayhtymän työntekijä 26 kunnan luottamushenkilö 16 1. Roolini yrityksen

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN Lähtötiedot Asukaskyselyn tulokset 09.12.2011 ASUKASKYSELY: PÄLKÄNEEN TULEVAISUUS Kysely toteutettiin syys-lokakuussa 2011 Kysely on

Lisätiedot

Tulevaisuuden Tampere

Tulevaisuuden Tampere Tulevaisuuden Tampere Tampereen Lasten Parlamentin kommentit Tampereen tulevaisuustyöhön 1 Kysymys 1: Mitkä ovat Tampereen nykyiset vahvuudet? Missä olemme hyviä, mistä olemme ylpeitä? Tampereen nykyiset

Lisätiedot

Päätöksentekoon vaikuttaminen 18.01.2013. Minerva Krohn

Päätöksentekoon vaikuttaminen 18.01.2013. Minerva Krohn Päätöksentekoon vaikuttaminen 18.01.2013 Minerva Krohn 1 Sidonnaisuudet Perusterveydenhuollon kehittäjäylilääkäri (HL) Kaupunginvaltuutettu, Helsinki, Vihreät v 1997- Kouluttajana lääkeyrityksen tilaisuudessa

Lisätiedot

1. Edustamani kunta. Elinvoimakehittäjä-kampanja(1) (Miehikkälä) :20 100,0% 100% 90% 80% 70% 60% Prosentti 50% 40% 30% 20% 10% 0,0% 0,0%

1. Edustamani kunta. Elinvoimakehittäjä-kampanja(1) (Miehikkälä) :20 100,0% 100% 90% 80% 70% 60% Prosentti 50% 40% 30% 20% 10% 0,0% 0,0% 1. Edustamani kunta 100% 100,0% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% Hamina Kotka Miehikkälä Pyhtää Virolahti 1. Edustamani kunta Nimi Hamina 0,0% Kotka 0,0% Miehikkälä 100,0% Pyhtää

Lisätiedot

Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia?

Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia? Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia? Kuntamarkkinat 15.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista

Lisätiedot

Kuntastrategia Kh Liite 8 ( 105) Kv Liite 1 ( 23)

Kuntastrategia Kh Liite 8 ( 105) Kv Liite 1 ( 23) Kuntastrategia 2019-2025 Kh 20.5.2019 Liite 8 ( 105) Kv 10.6.2019 Liite 1 ( 23) Ihmisen kokoinen Marttila 2000 Asukasta 100 Työntekijää 11 Esimiestä 220 Yritystä 530 Työpaikkaa 41 Yhdistystä Kuntastrategia

Lisätiedot

Työllisyydenhoito kunnassa

Työllisyydenhoito kunnassa Työllisyydenhoito kunnassa Kuntamarkkinat 14.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista Lähde: TEM/Heikki Räisänen,

Lisätiedot

Luoman osayleiskaavan laadinta mitä on tapahtunut?

Luoman osayleiskaavan laadinta mitä on tapahtunut? Luoman osayleiskaavan laadinta mitä on tapahtunut? Luoman Kyläyhdistyksen vuosikokous 16.3.2016 Hannu Valtanen 16.3.2016 H.Valtanen 1 Kunnanvaltuusto 31.8.2015 Hyväksyi kunnan kaavoitusohjelman vuosiksi

Lisätiedot

1. Edustamani kunta. Elinvoimakehittäjä-kampanja(1) (Virolahti) :24 100,0% 100% 90% 80% 70% 60% Prosentti 50% 40% 30% 20% 10%

1. Edustamani kunta. Elinvoimakehittäjä-kampanja(1) (Virolahti) :24 100,0% 100% 90% 80% 70% 60% Prosentti 50% 40% 30% 20% 10% 1. Edustamani kunta 100% 100,0% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% Hamina Kotka Miehikkälä Pyhtää Virolahti 1. Edustamani kunta Nimi Hamina 0,0% Kotka 0,0% Miehikkälä 0,0% Pyhtää

Lisätiedot

Kuntarakenneselvityksistä

Kuntarakenneselvityksistä Kuntarakenneselvityksistä Aija Tuimala, Johtaja, FCG Konsultointi 4.12.2013 Page 1 NEUVOTTELUT HALUKKAIDEN KANSSA VARSINAISESTA SOPIMUKSESTA 4.12.2013 Page 2 Usein selvityksissä tarkasteltuja näkökulmia

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY. Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto

VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY. Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUJÄRJESTÖT RY Jäsenjärjestöjen ehkäisevät palvelut osana kunnan palvelutarjontaa kysely 2011, yhteenveto Vastaajat kunnittain yhteensä 168 Vastaajien työpaikka/taustayhteisö

Lisätiedot

AVOIN JA ARKTINEN. Kaivosalan tulevaisuuden kestävyyshaasteet ja niihin vastaaminen. Joanna Kuntonen-van t Riet

AVOIN JA ARKTINEN. Kaivosalan tulevaisuuden kestävyyshaasteet ja niihin vastaaminen. Joanna Kuntonen-van t Riet AVOIN JA ARKTINEN Kaivosalan tulevaisuuden kestävyyshaasteet ja niihin vastaaminen Joanna Kuntonen-van t Riet SISÄLTÖ Haasteet ja näkökulmat (kaivosala vs muut) & mahdolliset vastauskeinot Maankäyttö Resurssit

Lisätiedot

sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa Neuvotteleva virkamies Ulla Närhi Sosiaali- ja terveysministeriö

sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa Neuvotteleva virkamies Ulla Närhi Sosiaali- ja terveysministeriö Moniammatillisuus sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa Neuvotteleva virkamies Ulla Närhi Sosiaali- ja terveysministeriö Rakenteiden uudistaminen: Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan henkilöstöanalyysi 2012. Ulf Lindholm Bjarne Andersson Suomen Kuntaliitto 2012

Kemiönsaaren kunnan henkilöstöanalyysi 2012. Ulf Lindholm Bjarne Andersson Suomen Kuntaliitto 2012 Kemiönsaaren kunnan henkilöstöanalyysi 212 Ulf Lindholm Bjarne Andersson Suomen Kuntaliitto 212 1 Henkilöstökysely Kysely lähetettiin ruotsiksi ja suomeksi yhteensä 525 Kemiönsaaren kunnan työntekijälle

Lisätiedot

Kuntoutuksen ja koulun yhteistyö. Tarja Keltto/Vamlas 2017

Kuntoutuksen ja koulun yhteistyö. Tarja Keltto/Vamlas 2017 Kuntoutuksen ja koulun yhteistyö Tarja Keltto/Vamlas 2017 Webropol kysely kuntoutuksen ammattilaisille Avoinna 14.- 30.11.2016 ja sitä jatkettiin tammikuun 2017 ajan Vastauksia yhteensä 181 N Prosentti

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan

Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan Kuntajakoselvityksen tavoitteet ja tilannekatsaus 24.9.2007 Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan valtuustot Kuntajakoselvittäjä Jarmo Asikainen Jarmo Asikainen Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

SOTE-rakenneuudistus malleja Pohjois-Karjalaan nykyisten esitysten pohjalta

SOTE-rakenneuudistus malleja Pohjois-Karjalaan nykyisten esitysten pohjalta SOTE-rakenneuudistus 10.6.2013 - malleja Pohjois-Karjalaan nykyisten esitysten pohjalta PÄiVI SILLANAUKEE, STM, 12.6.13: Vastuukuntamalli ja hallinnolliset menettelytavat tarkentuvat sotejärjestämislakia

Lisätiedot

Hollolan kunta. Viestintäpolitiikka 2025

Hollolan kunta. Viestintäpolitiikka 2025 n kunta Viestintäpolitiikka 2025 Kunnanhallitus 25.6.2012 Viestinnän tavoitteet Viestinnän tavoitteena on omalta osaltaan tukea kuntastrategiassa 2025 määritellyn tahtotilamme saavuttamista ja arvojemme

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunta? Havaintoja kuntauudistusten valmisteluprosessien arvioinnista ARTTU2-tutkimusohjelmassa

Tulevaisuuden kunta? Havaintoja kuntauudistusten valmisteluprosessien arvioinnista ARTTU2-tutkimusohjelmassa Tulevaisuuden kunta? Havaintoja kuntauudistusten valmisteluprosessien arvioinnista ARTTU2-tutkimusohjelmassa Kuntatalous ja -johtaminen murroksessa -aluetilaisuus Kuntalaki -kiertue 27.1.2015 Rovaniemi

Lisätiedot

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi Senioribarometri 2006 Senioribarometrin tarkoitus Päätimme heti pilotoida myös Senioribarometrin, sillä vanhemman väestön tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

Lisätiedot

KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ

KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ PED-kumppanuusverkoston aloitusseminaari Kuntaliitto 10.3.2016 Projektisuunnittelija Marja Tiittanen Osuuskunta Viesimo Joensuun kaupungin kasvu kuntaliitosten

Lisätiedot

50+ TYÖELÄMÄSSÄ Kokemus Esiin 50+ -Seminaari

50+ TYÖELÄMÄSSÄ Kokemus Esiin 50+ -Seminaari 50+ TYÖELÄMÄSSÄ Kokemus Esiin 50+ -Seminaari 22.4.2015 Vantaa Kirsi Rasinaho koulutus- ja työvoimapoliittinen asiantuntija SAK ry 22.4.2015 SAK 1 IKÄÄNTYNEIDEN JAKSAMINEN SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA 22.4.2015

Lisätiedot

HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN. Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa

HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN. Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa Kaikille oikeus terveelliseen ja turvalliseen elämään Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen lähtökohtana ovat

Lisätiedot

Henkilöstökyselyn tulokset

Henkilöstökyselyn tulokset Henkilöstökyselyn tulokset 18.12.2017 Kyselyn toteuttaminen Vastauksia 616/1800 = 34 % Kyselyaika: 26.10 13.11.2017 Sivistyspalveluiden ja sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstö suurimmat vastaajaryhmät

Lisätiedot

Vaalan kuntastrategia 2030

Vaalan kuntastrategia 2030 Vaalan kuntastrategia 2030 Mikä on kuntastrategia? Kuntastrategiassa kunnanvaltuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategisen suunnittelun tarkoituksena on etsiä

Lisätiedot

Taivassalo 2020 Paremppa arkki!

Taivassalo 2020 Paremppa arkki! Taivassalo 2020 Paremppa arkki! Taivassalon kunnan arvot, visio ja strategia Taivassalon kunta Kv strategiaseminaarit 6.5.2013, 24.9.2013 Kh 4.11.2013 Kv 11.11.2013 - Mut sellaista piti varsinaisesti sanoa,

Lisätiedot

VIESTINTÄSTRATEGIA. Valtuusto liite nro 5

VIESTINTÄSTRATEGIA. Valtuusto liite nro 5 VIESTINTÄSTRATEGIA Valtuusto 14.11.2016 41 liite nro 5 Voimaantulo 1.1.2017 1 SONKAJÄRVEN KUNNAN VIESTINSTÄSTRATEGIA 1 Viestinnän periaatteet... 2 2 Kuntastrategia 2017-2021... 2 3 Viestinnän tavoitteet...

Lisätiedot

Olen vuotias 1/10. Olen - vuotias. Kaikki vastaajat (N=384) yli 65

Olen vuotias 1/10. Olen - vuotias. Kaikki vastaajat (N=384) yli 65 Olen vuotias Olen - vuotias 86 79 81 55 36 38 9-14 15-24 25-34 35-44 45-54 55-64 yli 65 1/1 Olen Olen 25 4 1 15 5 Mies ainen 2/1 Missä kunnassa asut? Missä kunnassa asut? 1 125 1 69 54 36 28 18 24 1 Lappeenranta

Lisätiedot

Raportti. TYÖELÄKEVAKUUTTAJAT TELA RY Kansalaisten näkemyksiä elämästään työuran jälkeen

Raportti. TYÖELÄKEVAKUUTTAJAT TELA RY Kansalaisten näkemyksiä elämästään työuran jälkeen Raportti TYÖELÄKEVAKUUTTAJAT TELA RY Kansalaisten näkemyksiä elämästään työuran jälkeen Selvityksen tausta Tavoitteena oli verkkoaivoriihen avulla saada kuva ihmisten näkemyksistä vanhuuteen ja eläköitymiseen

Lisätiedot

Anne Niemi. Osaava ja pätevä ja mukava

Anne Niemi. Osaava ja pätevä ja mukava eduskuntaan 2015 Hyvä ystävä, tule kanssani yhteiselle matkallemme tekemään Suomesta parempi paikka yrittää, tehdä työtä ja pitää huoli kaikista. Muutos parempaan alkaa nyt. Seuraa Annea Ota yhteyttä minuun.

Lisätiedot

kuntastrategia Ilomantsi idässä - turvallinen ja yritteliäs hyvien yhteyksien paikka, jossa on ilo elää ja tehdä työtä

kuntastrategia Ilomantsi idässä - turvallinen ja yritteliäs hyvien yhteyksien paikka, jossa on ilo elää ja tehdä työtä Ilomantsi idässä - turvallinen ja yritteliäs hyvien yhteyksien paikka, jossa on ilo elää ja tehdä työtä Yritteliäisyyttä Yhteyksiä Turvaa Työtä Ilomantsi vuonna 2030 Ilolla idästä VISIO 2 Painopisteet

Lisätiedot

STRATEGIALLA KILPAILUKYKYÄ MIKKELISSÄ Tähtäimessä avoin digitaalinen kaupunki

STRATEGIALLA KILPAILUKYKYÄ MIKKELISSÄ Tähtäimessä avoin digitaalinen kaupunki STRATEGIALLA KILPAILUKYKYÄ MIKKELISSÄ Tähtäimessä avoin digitaalinen kaupunki KAUPUNKIA RAKENNETAAN STRATEGIOIDEN JA UNELMIEN AVULLA Kaupunkia ei rakenneta vain materian, vaan myös strategioiden ja unelmien

Lisätiedot

PK 22.8.2014. Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014

PK 22.8.2014. Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014 Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014 Kyselyn taustaa - Toiveet ja tarpeet yhteistyön tiivistämiseen ja yhteiseen toimintamalliin

Lisätiedot

Kuntastrategia Kuva: Tiia Heimonen, Lemi

Kuntastrategia Kuva: Tiia Heimonen, Lemi Kuntastrategia 2025 Kuva: Tiia Heimonen, Lemi KUNNAN TEHTÄVÄ Hyvinvointi ja elinvoima SUUNTA: PIENESTÄ ISOKSI Lemi on hyvä paikka asua pienestä isoksi. Laadukkaita palveluja on tarjolla vauvasta vaariin.

Lisätiedot

Arvoisa Ville Niinistö,

Arvoisa Ville Niinistö, Arvoisa Ville Niinistö, Olitte haastateltavana TV 2:ssa eräänä iltana. Suoraselkäisesti ja rohkeasti, suorastaan intohimoisesti puolustitte Suomeen tulleitten pakolaisten oikeuksia. Hienoa. Heistä saadaan

Lisätiedot

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö Visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa yrittämisen perusedellytykset. Kunnan

Lisätiedot

Suomussalmen kunta. Perustettu vuonna 1867. Pinta-ala km 2 5 879. josta vesialuetta km 2 602 Väestö 31.12.13 8 661 Veroprosentti 20,5 %

Suomussalmen kunta. Perustettu vuonna 1867. Pinta-ala km 2 5 879. josta vesialuetta km 2 602 Väestö 31.12.13 8 661 Veroprosentti 20,5 % Suomussalmen kunta Perustettu vuonna 1867 Pinta-ala km 2 5 879 josta vesialuetta km 2 602 Väestö 31.12.13 8 661 Veroprosentti 20,5 % Historiaa Yli 9500 vuotta vanhoja kivikautisia asuinsijoja Kalliomaalaukset

Lisätiedot

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset 21.10.-11.11.2014 208 vastausta 66% vastaajista 41-65 v. Vastaajista 69 % kuntalaisia (sis. luottamushenkilöt) Muut: Oulunkaaren työntekijä 3. Kuinka usein käytät seuraavia

Lisätiedot

Perusterveysbarometri Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto

Perusterveysbarometri Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto Perusterveysbarometri Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto Johdanto ja keskeiset tulokset Perusterveysbarometri 2 Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto ovat toteuttaneet yhteistyössä

Lisätiedot

Sallan kunta: Tasa arvokysely 2011, sukupuoli, tulokset. (31.7.2011 23:03:00)

Sallan kunta: Tasa arvokysely 2011, sukupuoli, tulokset. (31.7.2011 23:03:00) Sallan kunta: Tasa arvokysely 2011, sukupuoli, tulokset. (31.7.2011 23:03:00) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 B2. Kuinka paljon olet viimeksi kuluneen kuukauden aikana tehnyt virallisen työajan ylittävää työtä,

Lisätiedot

Keski-Karjalan maaseutupalvelut Asiakastyytyväisyyskysely (6)

Keski-Karjalan maaseutupalvelut Asiakastyytyväisyyskysely (6) Keski-Karjalan maaseutupalvelut Asiakastyytyväisyyskysely 2015 1 (6) Yhteenvetoraportti Punaisella tekstillä vuoden 2012 kyselyn tilanne N=47 vastaus-% 8 107 kpl vastaus-% 17 Julkaistu: 27.11.2015 10.12.2012

Lisätiedot

Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan

Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan Kyselyn tuloksia käytetään lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulun koostamiseen. Kyselyn tuloksissa on yhdistetty alkuperäiset viisiluokkaiset

Lisätiedot

Missä Suomi on nyt? Tarvitaan tulevaisuudenuskoa vahvistava käänne!

Missä Suomi on nyt? Tarvitaan tulevaisuudenuskoa vahvistava käänne! Missä Suomi on nyt? Investoinnit jäissä Työpaikat vähenevät Yritykset eivät pärjää kansainvälisessä kilpailussa entiseen tapaan, markkinaosuudet pienenevät Talousnäkymä sumea Yritysten rahoituksen saatavuus

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Raportin otsikko: Kysely varhaiskasvatuksen henkilöstölle

Raportin otsikko: Kysely varhaiskasvatuksen henkilöstölle Vastaajien kokonaismäärä: 28 1. Työskentelen, valittujen vastausten lukumäärä: 28 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% Liljan päiväkodissa 46% Satulaivan päiväkodissa 46% Loiskeen esiopetusryhmä ja

Lisätiedot

Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot. Suomen Kuntaliitto

Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot. Suomen Kuntaliitto Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot Suomen Kuntaliitto Kyselyn tiedot Kysely toteutettiin 10.12.-21.12.2012 välisenä aikana. Kysely lähetettiin kuntajohtajille. Yhteensä 124 vastaajaa vastasi kyselyyn.

Lisätiedot

LIIKKUMISEN OHJAUS YRITYKSISSÄ

LIIKKUMISEN OHJAUS YRITYKSISSÄ LIIKKUMISEN OHJAUS YRITYKSISSÄ SUOMALAISET LIIKKEESSÄ Liikenne aiheuttaa viidenneksen (20%) Suomen hiilidoksidipäästöistä. Lentoliikenteen päästöt ovat viisinkertaiset junaan verrattuna Kaikista suomalaisten

Lisätiedot

Kuntalaiskyselyn tulokset. Taustatiedot: Vastauksia 178 N 55% M 45% Kaupunginkanslia / Suunnittelu ja rahoitusryhmä

Kuntalaiskyselyn tulokset. Taustatiedot: Vastauksia 178 N 55% M 45% Kaupunginkanslia / Suunnittelu ja rahoitusryhmä Kuntalaiskyselyn tulokset Taustatiedot: Vastauksia 178 N 55% M 45% Taustatiedot: ammatti 3 % 8 % 8 % 3 % 1 % 16 % 25 % 36 % Koululainen Kunnan tai valtion työntekijä Yrittäjä Työtön Opiskelija Töissä yksityisellä

Lisätiedot

Talousraportti 10/ Väestö

Talousraportti 10/ Väestö 1 (6) Väestö Syyskuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 391 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 378, Nurmeksessa 7 779 ja Valtimolla 2 234 asukasta. Juuassa asui 4 848 henkilöä. Koko Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

SAK:N NÄKEMYKSET HYVÄSTÄ TYÖSTÄ JA UUSI HYVÄN TYÖN MITTARI

SAK:N NÄKEMYKSET HYVÄSTÄ TYÖSTÄ JA UUSI HYVÄN TYÖN MITTARI SAK:N NÄKEMYKSET HYVÄSTÄ TYÖSTÄ JA UUSI HYVÄN TYÖN MITTARI LÄHTÖKOHDAT SAK:n tavoitteena on hyvinvointia rakentava työelämä SAK:n edustajakokous 2011: Työelämän ihmisoikeudet toteutuvat silloin, kun tärkeäksi

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA 2014-2016. Hyväksytty valtuustossa 7.10.2013/ 65

KUNTASTRATEGIA 2014-2016. Hyväksytty valtuustossa 7.10.2013/ 65 KUNTASTRATEGIA 2014-2016 Hyväksytty valtuustossa 7.10.2013/ 65 Rantasalmen kuntastrategia 2014-2016 Visio 2020 Rantasalmi - Monta Mainiota Mahdollisuutta Rantasalmi on itsenäinen maaseutukunta, joka toimii

Lisätiedot

Nordia-ilta Eriarvoistuminen ja arjen turvallisuus. Arjen turvaa Resurssien järkevää käyttöä ja voimavarojen kokoamista uudessa kunnassa

Nordia-ilta Eriarvoistuminen ja arjen turvallisuus. Arjen turvaa Resurssien järkevää käyttöä ja voimavarojen kokoamista uudessa kunnassa Nordia-ilta 26.4.2017 Eriarvoistuminen ja arjen turvallisuus Arjen turvaa Resurssien järkevää käyttöä ja voimavarojen kokoamista uudessa kunnassa Ilpo Tapaninen Pohjois-Pohjanmaan liitto Tärkeimmät

Lisätiedot

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 Kyselyyn vastasi kaikkiaan 149 ihmistä, joista 31 olivat ruotsinkielisiä ja 118 suomenkielisiä Kaikki ihmiset eivät vastanneet kaikkiin kysymyksiin

Lisätiedot

KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA

KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA Kh 19.1.2015 25 KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA Joulukuussa 2014 julkistetun sote-järjestämislakiluonnoksen mukaan kuntayhtymien on ilmoitettava

Lisätiedot

Lähemmäs. Marjo Lavikainen

Lähemmäs. Marjo Lavikainen Lähemmäs Marjo Lavikainen 20.9.2013 Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2012 2015 Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisuja 2012:6 Kehittämisohjelman valmistelu alkoi lasten ja nuorten verkkokuulemisella

Lisätiedot

Lähidemokratian vahvistaminen

Lähidemokratian vahvistaminen Lähidemokratian vahvistaminen Kuntaliitosverkoston seminaari Kuntatalo 4.6.2014 Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, tutkija ritva.pihlaja@pp.inet.fi Lähidemokratiasta on? enemmän kysymyksiä kuin vastauksia,

Lisätiedot

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Etelä-Savon RAMPE osahankkeessa toteutettiin moniammatillisen tiimityön valmennusta simulaatio oppimisympäristössä

Lisätiedot

Kysely taloyhtiöasumisesta ja taloyhtiön kehittämisestä

Kysely taloyhtiöasumisesta ja taloyhtiön kehittämisestä Kysely taloyhtiöasumisesta ja taloyhtiön kehittämisestä Kyselyn toteutus Vastaajamäärä: 500 Kohderyhmä: kerrostaloasukkaat Suomessa Tiedonkeruu: -9.1.017 Kyselyn teemat: Asukaskyselyjen hyödyntäminen taloyhtiön

Lisätiedot

MTV3 - Kunnallisvaalikone Ehdokaskortti Kuvasi. Lyhyt kuvaus itsestäsi: Ikä: Sukupuoli. Puolue: Linkki omalle nettisivustolle: Kunta

MTV3 - Kunnallisvaalikone Ehdokaskortti Kuvasi. Lyhyt kuvaus itsestäsi: Ikä: Sukupuoli. Puolue: Linkki omalle nettisivustolle: Kunta MTV3 - Kunnallisvaalikone 2012 Valm Koskinen Tommi kortti Kuvasi Lyhyt kuvaus itsestäsi: Olen Tommi Koskinen, 36-vuotias insinööri. Asun Lempäälän Kuljun Ketunmäessä yhdessä avovaimoni ja maaliskuussa

Lisätiedot

LIIKKUMISEN OHJAUS KUNNAN TYÖPAIKALLA

LIIKKUMISEN OHJAUS KUNNAN TYÖPAIKALLA LIIKKUMISEN OHJAUS KUNNAN TYÖPAIKALLA SUOMALAISET LIIKKEESSÄ Liikenne aiheuttaa viidenneksen (20%) Suomen hiilidoksidipäästöistä. Lentoliikenteen päästöt ovat viisinkertaiset junaan verrattuna Kaikista

Lisätiedot

ALUEELLINEN VETOVOIMA

ALUEELLINEN VETOVOIMA ALUEELLINEN VETOVOIMA Antti Mykkänen 6.11.2017 Oulussa 6.11.2017 Kunnallisalan kehittämissäätiö - Veli Pelkonen 2 6.11.2017 Kunnallisalan kehittämissäätiö 1 6.11.2017 Kunnallisalan kehittämissäätiö 4 6.11.2017

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Yhdistysten yhteistyö ja verkostoituminen Järjestöjen muutosvalmiuksien tukeminen maakunta- ja sote-uudistuksessa Järjestöjen toimintaedellytysten

Lisätiedot

kysely ja haastattelut, kevät 2014

kysely ja haastattelut, kevät 2014 kysely ja haastattelut, kevät 2014 Päätöksen äärellä - Avaimet käteen -seminaari, Kaupunkiverstas 25.3.2014 Minna Tarkka, Saija Salonen, Emmi Vainio, Stadi.TV / m-cult Päätöksen äärellä -kehityshanke Päätöksen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen Pudasjärvi sininen ajatus vihreä elämys PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen TAUSTAA Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa.. Arjen turvaa kunnissa -hankkeessa

Lisätiedot