Viranomainen No 12/2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viranomainen No 12/2013"

Transkriptio

1 Viranomainen No 12/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 314 KOKOUSAIKA Maanantai kello KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali puheenjohtaja Mika Männistö Henri Kantola Katriina Koho Maarit Markkula Marko Pelttari Riitta Sianoja Heli Vanha-Rauvola MUUT SAAPUVILLA OLLEET Veli-Pekka Suni, valtuuston puheenjohtaja Hannu Rantala, valtuuston II varapuheenjohtaja Jari Laaksonen, valtuuston III varapuheenjohtaja Seppo Saarinen, esittelijä Reijo Siltala, pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Laillinen ja päätösvaltainen, 233 ASIAT :t (sivut ) PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOI- TUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Mika Männistö Tarkastusaika Köyliö Allekirjoitukset Reijo Siltala PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY Aika ja paikka Maarit Markkula Marko Pelttari YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Köyliön kunnanvirasto kello 9 15 Virka-asema Allekirjoitus Todistaa pöytäkirjanpitäjä

2 Kunnanhallitus SISÄLTÖ KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN VALTUUSTON PIDETYN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄN- TÖÖNPANO KUNNANHALLITUKSEN KOKOUKSET VUONNA 2014 JA PÖYTÄKIRJOJEN NÄHTÄVÄNÄPITO KUNNANJOHTAJA SEPPO SAARISEN VUOSILOMA TARJA NURMEN OIKAISUVAATIMUS KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖKSEEN VANHUSTYÖN OHJAAJAN VALINNASTA TALOUS- JA VELKANEUVONNAN RAHOITUKSEN LISÄÄMINEN /RAUMAN SEUDUN MIELENTERVEYSSEURA RY MÄÄRÄALAN MYYMINEN SÄKYLÄN-KÖYLIÖN RIISTANHOITOYHDISTYKSELLE ERON MYÖNTÄMINEN ANNA-MAIJA KOTIRANNALLE PERUSTURVA- LAUTAKUNNAN VARAJÄSENYYDESTÄ ERON MYÖNTÄMINEN JUHA HONKASELLE PYHÄJÄRVISEUDUN YMPÄRISTÖ- LAUTAKUNNAN VARAJÄSENYYDESTÄ KUNTALIITOSSELVITYKSEN TEKEMINEN SÄKYLÄN KUNNAN KANSSA TYÖSUOJELUTARKASTUKSET KUNNAN TALOUSTILANNE TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE HALLINTOKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TIEDOKSI SAATTAMINEN MUUT ASIAT ILMOITUSASIAT

3 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Khall 233 Kokouskutsu on toimitettu kunnanhallituksen jäsenille hallintosäännön 7 :ssä määrätyllä tavalla. Kokouksesta on samalla tavoin annettu tieto valtuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille sekä kunnanjohtajalle. Kuntalain 58 :n 2 momentin mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen silloin, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kunnanjohtaja: Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN Khall 234 Hallintosäännön 18 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan , että kokousten pöytäkirjat vuonna 2013 tarkastetaan kahden tehtävään valitun kunnanhallituksen jäsenen toimesta. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus valitsee kaksi jäsentään tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan. Tarkastusvuorossa ovat kunnanhallituksen jäsenet Maarit Markkula ja Marko Pelttari. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin ja tämän pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin kunnanhallituksen jäsenet Maarit Markkula ja Marko Pelttari.

4 Kunnanhallitus VALTUUSTON PIDETYN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Khall 235 Kunnanhallituksen tehtäviin kuuluu kuntalain 23 :n mukaan vastata mm. valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kuntalain 56 :ssä säädetään, että jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Kuntalain 98 :n mukaan päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka jos valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon. Valtuusto on pitämässään kokouksessa käsitellyt seuraavat asiat: 58 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 59 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 60 Köyliön kunnan jätevesitaksan korottaminen 61 Kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle Kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodelle Tilapäisluoton enimmäismäärän vahvistaminen 64 Kuntarakennelain edellyttämä ilmoitus yhdistymisselvityksen tekemisestä 65 Ilmoitusasiat Kunnanhallituksen ehdotukset tulivat valtuustossa hyväksytyiksi. Kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle , hyväksyttiin äänestyksen jälkeen, äänin 18 2, muut ehdotukset yksimielisesti. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus katsoo, että valtuuston tekemiä päätöksiä ei ole tehty virheellisessä järjestyksessä eivätkä ne mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi tai ole muutoin lainvastaisia ja päättää panna päätökset täytäntöön. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

5 Kunnanhallitus KUNNANHALLITUKSEN KOKOUKSET VUONNA 2014 JA PÖYTÄKIRJOJEN NÄHTÄVÄNÄPITO Khall 236 Kunnan hallintosäännön 6 :n mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään aikana ja päättämässään paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Hallintosäännön 7 :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Hallintosäännön 13 :n mukaan valtuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla on läsnäolo- ja puheoikeus kunnanhallituksen kokouksissa. Hallintosäännön 15 :n mukaan asiat päätetään toimielimen kokouksessa viranhaltijan esittelystä. Esittelijän ehdotus on käsittelyn pohjana (pohjaehdotus). Jos esittelijä on muuttanut esityslistalla olevaa ehdotustaan ennen kuin toimielin on tehnyt päätöksen asiasta, pohjaehdotus on muutettu ehdotus. Jos esittelijä peruu ehdotuksensa, asia poistetaan esityslistalta, jollei toimielin toisin päätä. Esittelijästä määrätään kunnanhallituksen ja päävastuualueitten johtosäännöissä. Esittelijän sijaisena toimii henkilö, joka muutenkin hoitaa esittelijänä toimivan viranhaltijan virkatehtävät hänen poissa tai esteellisenä ollessaan. Mikäli viranhaltijalla ei ole sijaista, tai myös sijainen on estynyt/esteellinen, asiat esittelee puheenjohtaja. Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Kunnanhallituksen esittelijänä toimii kunnanjohtaja. Kunnanjohtajan ollessa esteellinen tai estynyt esittelijänä toimii hallintojohtaja tai se viranhaltija, jonka tehtävänä tällöin on muidenkin kunnanjohtajan virkatehtävien hoitaminen. Kuntalain 63 :n mukaan valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu.

6 Kunnanhallitus Vuonna 2013 kunnanhallitus piti 12 kokousta. Valtuusto kokoontui 6 kertaa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää pitää varsinaiset kokouksensa alkuvuonna 2014 kunnanvirastossa seuraavina päivinä 20.1., 10.2., 10.3., 31.3., ja 2.6. Kokoukset alkavat kello Loppuvuoden kokousajankohdista päätetään erikseen. Tarvittaessa kokouksia pidetään muinakin aikoina. Myös mahdolliset ylimääräiset kokoukset pyritään pitämään maanantaisin edellä mainittuna aikana. Kokouskutsu, johon liitetään esityslista kokouksessa käsiteltävistä asioista perusteluineen ja päätösehdotuksineen lähetetään vähintään kolme (3) päivää ennen kokousta. Esityslista liitteineen lähetetään tiedoksi myös valtuuston jäsenille ja tiedotusvälineille aikaisemman käytännön mukaisesti. Kunnanhallituksen kokousten pöytäkirjat, siltä osin kuin ne ovat julkisia, pidetään yleisesti nähtävänä kunnanviraston hallinto- ja talousosastolla kokousta seuraavan viikon ensimmäisenä arkipäivänä klo Kunnanhallituksen alaisten viranhaltijoiden päätökset pidetään yleisesti nähtävänä kunnanviraston hallinto- ja talousosastolla päätöksen tekemistä seuraavan viikon ensimmäisenä arkipäivänä klo Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että valtuuston ja kunnanhallituksen kokousten esityslistojen ja pöytäkirjojen julkaisemisesta internetissä noudatetaan erikseen annettua ohjetta. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

7 Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJA SEPPO SAARISEN VUOSILOMA Khall 237 Kunnanjohtaja Seppo Saarinen pyytää, että hänelle myönnettäisiin jäljellä olevat 11 vuosilomapäivää pidettäväksi seuraavasti: päivää päivää päivää päivää yhteensä 11 päivää Kunnanhallituksen johtosäännön 1 :n mukaan kunnanjohtajan ollessa esteellinen tai estynyt kunnanhallituksen esittelijänä toimii hallintojohtaja tai se viranhaltija, jonka tehtävänä tällöin on muidenkin kunnanjohtajan virkatehtävien hoitaminen. Hallintojohtaja: Kunnanhallitus päättää myöntää kunnanjohtaja Seppo Saarisen vahvistamatta olevat 11 vuosilomapäivää pidettäväksi , , ja Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. - Merkittiin, että kunnanjohtaja Seppo Saarinen ei esteellisenä osallistunut asian käsittelyyn.

8 Kunnanhallitus TARJA NURMEN OIKAISUVAATIMUS KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖKSEEN VANHUSTYÖN OHJAA- JAN VALINNASTA Khall 238 Vanhustyön ohjaaja toimii kotihoitoyksikön sekä vanhusten palvelukeskuksen esimiehenä. Vanhustyön ohjaajan virka oli haettavana klo mennessä. Julkaistussa ilmoituksessa kelpoisuusehtona virkaan mainittiin sosiaali- tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto. Hakijoilta toivottiin myös vanhustyön esimieskokemusta, joustavuutta ja yhteistyökykyä. Kunnan hallintosäännön 24 :n mukaan valtuusto päättää kunnanjohtajan, hallintojohtajan, Lallin koulun rehtorin, perusturvajohtajan ja teknisen johtajan valinnasta. Kunnanjohtaja päättää osastopäällikön esityksestä muiden johtavassa tai itsenäisessä asemassa olevien viranhaltijoiden valinnasta. Vanhustyön ohjaajan virkaa haki määräaikaan mennessä 16 henkilöä. Kaikilla hakijoilla oli kelpoisuusehtona mainittu koulutus. Kunnanjohtaja ja perusturvajohtaja haastattelivat neljä hakijaa ja Vanhustyön ohjaajan virkaa hakenut Tarja Nurmi on tehnyt oikaisuvaatimuksen kunnanjohtajan päätöksestä. Päätös ja oikaisuvaatimus ovat liitteenä nro 1. Kunnanjohtaja: Olen päätökselläni valinnut täytettävänä olevaan virkaan perusturvajohtaja Ritva Vainion esityksen mukaisesti Kalevi Suhosen. Perusteena valinnalle on kokonaisarvioinnin lisäksi suorittamamme haastattelut. Valittu täyttää viran kelpoisuusehdot ja omaa kokemusta vanhustyön esimiehenä toimimisesta. Valinnalla ei ole millään lailla rikottu naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Myöskään yhdenvertaisuuslain syrjintäperusteet eivät päätöksessä tule kyseeseen. Esitän, että kunnanhallitus hylkää Tarja Nurmen oikaisuvaatimuksen ja pitää voimassa kunnanjohtajan päätöksen Päätös: Kunnanhallitus päätti hylätä Tarja Nurmen oikaisuvaatimuksen. Eriävä mielipide Markkula jätti päätöksestä eriävän mielipiteen: Asia on palautettava uudelleen käsittelyyn. - Merkittiin, että Heli Vanha-Rauvola ja Henri Kantola poistuivat esteellisinä kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Liite nro 1.

9 Kunnanhallitus TALOUS- JA VELKANEUVONNAN RAHOITUKSEN LISÄÄMINEN /RAUMAN SEUDUN MIELENTER- VEYSSEURA RY Khall 239 Rauman Seudun Mielenterveysseura ry pyytää Rauman kaupungilta ja Euran, Eurajoen, Köyliön ja Säkylän kunnilta talous- ja velkaneuvonnan rahoituksen lisäämistä. Talous- ja velkaneuvonnan järjestäminen on kuntien lakisääteinen tehtävä. Rauman kaupungilla on toimeksiantosopimus Länsi-Suomen aluehallintoviraston kanssa palvelun järjestämisestä seutukunnille. Rauman Seudun Mielenterveysseura tuottaa talous- ja velkaneuvontapalvelut alueella. Kuluttajavirasto ohjaa aluehallintoviraston kautta vuosittain muuttuvan korvauksen toiminnan järjestämiseksi. Korvaus koostuu sekä perus- että lisäkorvauksesta. Perusavustuksen jakoperusteena on kuntien asukasluku. Peruskorvauksen suuruus on ollut tänä vuonna 0,76 euroa/asukas ja lisäkorvauksen n. 0,13 euroa/asukas. Ylivelkaantuneiden ja talous- ja velkaneuvontaa tarvitsevien yksityishenkilöiden määrät ovat kasvaneet joka vuosi aikaisempien vuosien tilanteeseen verrattuna. Talous- ja velkaneuvontaan on tullut vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana 294 vastaanottoasiakasta. Vuonna 2012 uusia asiakkaita oli yhteensä 225. Vuoden 2013 asiakkaista 61% on ollut raumalaisia, 19% euralaisia, 9% eurajokilaisia, 7% säkyläläisiä ja 4% köyliöläisiä. Asiakasmäärien kasvamisen syynä voidaan pääosin pitää ihmisten vakuudettomien kulutusluottojen määrän huomattavaa kasvua. Myös työttömyys, sairaus tai muu elämänhallintaa järkyttävä tilanne voi syöstä ihmisen velkakierteeseen. Rauman seutukunnan ( asukasta) aluetta hoitaa yksi talous- ja velkaneuvoja sekä osa-aikainen avustava työntekijä. Toiminta on vakiintunut omaksi, erityistä osaamista ja ammattitaitoa vaativaksi neuvontapalveluksi. Valtion rahoitusta talous- ja velkaneuvonnan järjestämiseen pidetään riittämättömänä. Kunnilta toivotaan rahoitusosuudellaan palvelun tuottamiseen liittyvien kustannusten kattamista, jotta kriisikeskuksen on mahdollista tuottaa palvelua jatkossakin koko seutukunnan asukkaille. Lisärahoituksella katetaan perustoiminnan nousseita kustannuksia, joita valtion korvauksella ei ole pystytty kattamaan. Lisärahoituksen tarve vuodelle 2014 on 0,49 /asukas eli n euroa. Köyliön osuudeksi tästä on esitetty 4,16 % osuutta eli euroa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, että Köyliön kunta on valmis osallistumaan talous- ja velkaneuvonnan rahoituksen lisäämiseen laskelman mukaisella osuudella.

10 Kunnanhallitus Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

11 Kunnanhallitus MÄÄRÄALAN MYYMINEN SÄKYLÄN-KÖYLIÖN RIISTANHOITOYHDISTYKSELLE Khall 240 Säkylän-Köyliön Riistanhoitoyhdistys on ilmaissut halukkuutensa oheisen kartan mukaisen määräalan (n. 6,15 ha) ostamiseen ja erottamiseen itsenäiseksi tilaksi. Liite nro 2. Alue koostuu kahdesta erillisestä kantatilasta (Nummi ja Nummela ). Kaupan kohde on kokonaan metsämaata ja sillä sijaitsee Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen omistama ampumarata paikoitusalueineen. Alueella sijaitsee ampumaratatoimintaan liittyviä kevytrakenteisia huoltorakennuksia. Tällä hetkellä kaupan kohde on ollut vuokrattuna em. yhdistykselle. Alueen puustosta on teetetty metsänhoitoyhdistyksellä puustoarvio, jossa on päädytty n euron arvoon. Osapuolien kesken on neuvoteltu kauppahinnaksi euroa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se 1. hyväksyy kauppahinnan euroa 2. valtuuttaa kunnanhallituksen hyväksymään määräalasta tehtävän lopullisen kauppakirjan Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. - Merkittiin, että Veli-Pekka Suni ei esteellisenä osallistunut asian käsittelyyn.

12 Kunnanhallitus ERON MYÖNTÄMINEN ANNA-MAIJA KOTIRANNALLE PERUSTURVALAUTAKUNNAN VARAJÄ- SENYYDESTÄ Khall 241 Anna-Maija Kotiranta pyytää päivätyssä kirjeessään eroa perusturvalautakunnan varajäsenyydestä. Anna-Maija Kotiranta on tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja se aiheuttaa jääviysesteen perusturvalautakunnan varajäsenyydelle. Valtuusto on valinnut Anna-Maija Kotirannan Leena Karilaisen henkilökohtaiseksi varajäseneksi perusturvalautakuntaan toimikaudeksi Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää Anna-Maija Kotirannalle eron perusturvalautakunnan varajäsenyydestä ja valitsee hänen tilalleen uuden varajäsenen perusturvalautakuntaan toimikauden loppuun. Keskustelun kuluessa kunnanjohtaja esitteli Harri Valtoselta tullutta eropyyntöä ja muutti päätösehdotustaan seuraavasti: Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää Anna-Maija Kotirannalle eron perusturvalautakunnan varajäsenyydestä ja valitsee hänen tilalleen uuden varajäsenen perusturvalautakuntaan toimikauden loppuun. Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää Harri Valtoselle eron kunnanhallituksen varajäsenyydestä ja valitsee hänen tilalleen uuden varajäsenen kunnanhallitukseen. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

13 Kunnanhallitus ERON MYÖNTÄMINEN JUHA HONKASELLE PYHÄJÄRVISEUDUN YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN VARAJÄSENYYDESTÄ Khall 242 Juha Honkanen on lähettänyt kunnalle päivätyn kirjeen, jossa hän pyytää eroa Pyhäjärviseudun ympäristölautakunnan varajäsenyydestä työkiireisiin vedoten. Valtuusto on valinnut Juha Honkasen Pyhäjärviseudun ympäristölautakuntaan Teuvo Sulinin henkilökohtaiseksi varajäseneksi toimikaudeksi Kuntalain 38 :n mukaisesti luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää se toimielin, jonka valittava luottamushenkilö on. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää Juha Honkaselle eron Pyhäjärviseudun ympäristölautakunnan varajäsenyydestä ja valitsee hänen tilalleen uuden varajäsenen Pyhäjärviseudun ympäristölautakuntaan toimikauden loppuun. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

14 Kunnanhallitus Kunnanhallitus KUNTALIITOSSELVITYKSEN TEKEMINEN SÄKYLÄN KUNNAN KANSSA Khall 227 Köyliön kunta on viimeisimmän kahden vuoden aikana aktiivisesti tunnustellut naapurikuntien valmiuksia monikuntaliitokseen. Selvityskierrosten jälkeen näyttää ilmeiseltä, että nopea eteneminen ei tavoitellussa monikuntaliitoksessa ole mahdollista. Mahdolliseksi etenemiseksi vaiheittain kohti suurempaa kuntaa jää tällöin kahdenkeskisen kuntaliitoksen tekeminen. Tähän ovat ilmaisseet halukkuutensa Eura, Huittinen ja Säkylä. Kaikkien edellä mainittujen kuntien kanssa Köyliöllä on hyvää ja toimivaa yhteistyötä, mutta selkeästi eniten sitä on Säkylän kanssa. Kunnilla on muun muassa yhteinen perusterveydenhuollon kuntayhtymä sekä lukuisia muita yhteistyötoimintoja. Perustelluimmalta vaihtoehdolta tuntuu siis kahdenkeskisen liitoksen selvittäminen Säkylän kunnan kanssa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus keskustelee asiasta ja päättää valtuustolle mahdollisesti tehtävästä esityksestä. Keskustelun kuluessa Heli Vanha-Rauvola ehdotti Maarit Markkulan kannattamana, että asia jätetään pöydälle. Päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle. Khall 243 Asian merkittävyyden kannalta kunnanhallituksen tulisi käsitellä asia tässä kokouksessa. Kunnanjohtaja: Päätösesitys annetaan kokouksessa. Käydyn keskustelun jälkeen kunnanjohtaja teki seuraavan päätösehdotuksen: Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle kuntaliitosselvityksen tekemistä Säkylän kunnan kanssa. Heli Vanha-Rauvola ehdotti Maarit Markkulan kannattamana, että kuntaliitosselvitystä ei tehdä Säkylän kunnan kanssa. Puheenjohtaja totesi, että oli tehty päätösehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, joten suoritetaan kädennostoäänestys. Äänestyksessä kunnanjohtajan esitystä kannatti 5 kunnanhallituksen jäsentä (Kantola, Koho, Männistö, Pelttari ja Sianoja) ja Vanha- Rauvolan esitystä kannatti 2 (Vanha-Rauvola ja Markkula), joten pu-

15 Kunnanhallitus heenjohtaja totesi kunnanjohtajan päätösehdotuksen tulleen hyväksytyksi. Päätös: Kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen, äänin 5 2, ehdottaa valtuustolle kuntaliitosselvityksen tekemistä Säkylän kunnan kanssa.

16 Yhteistyötoimikunta Kunnanhallitus TYÖSUOJELUTARKASTUKSET Yhteistyötmk 27 Osana työsuojeluhallinnon valtakunnallista kunta-alan valvontahanketta Kepolan koulussa ja Köyliön kotihoidossa tehdään työsuojelutarkastukset Työntekijöille on tehty työsuojelutarkastukseen liittyen VALMERI-työolosuhdekysely. Kyselyyn on vastattu mennessä. Työsuojelutarkastuksella käsiteltäviä asioita ovat: - työpaikan työsuojelutoiminta - työterveyshuoltosopimus, työterveyshuollon toimintasuunnitelma ja työterveyshuollon tekemät työpaikkaselvitykset ja terveystarkastukset - työn vaarojen selvittäminen ja arviointi - psykososiaalisten kuormitustekijöiden hallinta - asiakasväkivallan uhan hallinta - häirinnän ja epäasiallisen kohtelun hallinta - kosteus- ja homeongelmien hallinta - muut esille tulevat asiat Tarkastuksella tulee olla nähtävänä edellä mainittuihin asioihin liittyvät asiakirjat, kuten työpaikan vaarojen arviointia, työterveyshuoltoa sekä asialistassa mainittuja hallintajärjestelmiä koskevat dokumentit. Työsuojelupäällikkö: Työsuojelupäällikkö sekä koulun ja kotihoidon vastuuhenkilöt kertovat yhteistyötoimikunnalle toteutuneesta työsuojelutarkastuksesta. Työsuojelutarkastuksen tarkastuskertomus käsitellään seuraavassa yhteistyötoimikunnan kokouksessa. VALMERI-kyselyn raporttien mukaan sekä Kepolan koulun että Köyliön kotihoidon vastaukset olivat yli keskiarvon verrattuna vertailutyöpaikkoihin. Työsuojelutarkastuksella Aluehallintoviraston tarkastaja ohjeisti esimiehiä havaitsemistaan puutteista ja huomautti samalla, että kunnassa tulee olla laadittuna toimintaohjeet sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi. Päätös: Yhteistyötoimikunta käsitteli Köyliön kunnan toimintaohjeet sisäilmaongelmissa raportin ja päätti esittää sen hyväksymistä kunnanhallitukselle. Liite n:o 2. Khall 244 Köyliön kunnan toimintaohjeet sisäilmaongelmissa ovat esityslistan liitteenä nro 3. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy yhteistyötoimikunnan esityksen ja hyväksyy liitteenä olevat toimintaohjeet.

17 Kunnanhallitus Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite nro 2.

18 Kunnanhallitus KUNNAN TALOUSTILANNE Khall 245 Vuoden 2013 talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan kunnanhallitukselle esitetään vähintään kahden kuukauden välein selvitys talousarvion toteutumisesta sekä kunnan rahoitus- ja maksuvalmiustilanteesta. Tuloslaskelman tehtävänä on osoittaa, riittääkö tulorahoitus palvelujen tuottamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseen, ja riittääkö tulorahoitusta rahastointiin ja investointivarauksiin. Toimintakate, vuosikate ja tilikauden tulos ovat tuloslaskelman välituloksia. Toimintakate kertoo, paljonko käyttötalouden kuluista jää katettavaksi verotuloilla ja valtionosuuksilla ( euroa lokakuun lopussa). Vuosikate on kokonaistulorahoitusta kuvaava välitulos, joka ei sisällä satunnaisia tuottoja ja kuluja ( euroa lokakuun lopussa). Tilikauden tulos kertoo tilikauden tulojen ja menojen erotuksen, joka euron poistojen jälkeen on euroa positiivinen lokakuun lopussa. Rahoituslaskelma esitetään ns. rahavirtalaskelmana, jossa on erikseen nähtävissä varsinaisen toiminnan ja investointien nettorahavirrat ( euroa positiivinen lokakuun lopussa), jotka käsittävät tulorahoituksen ja investointierät. Rahoituksen rahavirta lokakuun lopussa oli euroa negatiivinen. Varsinaisen toiminnan ja investointien sekä rahoituksen rahavirtojen yhteenlaskettu muutos vastaa rahavarojen muutosta, mikä tammi-lokakuun 2013 osalta tarkoittaa rahavarojen lisääntymistä eurolla. Talousarvion toteutumavertailu ja tuloslaskelma ovat esityslistan liitteenä nro 4. Ulkoisten toimintatuottojen toteutuma on 68,7 %, toimintakulujen 82,2 % ja toimintakatteen 83,5 %. Verotulojen toteutuma on 89,0 % ja valtionosuuksien 80,1 %. Tasaisen toiminnan mukainen talousarvion toteutumaprosentti lokakuun lopussa olisi 83,3. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee kunnan taloudellisen tilanteen tietoonsa saatetuksi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite nro 3.

19 Kunnanhallitus Kunnanhallitus TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Khall 218 Kuntalain 65 :n mukaan valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Sen hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnittelukausi). Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarviossa ja suunnitelmassa hyväksytään kunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio ja -suunnitelma on laadittava siten, että edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen turvataan. Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen enintään neljän vuoden pituisena suunnittelukautena, jos talousarvion laatimisvuoden taseeseen ei arvioida kertyvän ylijäämää. Jos taseen alijäämää ei saada katetuksi suunnittelukautena, taloussuunnitelman yhteydessä on päätettävä yksilöidyistä toimenpiteistä (toimenpideohjelma), joilla kattamaton alijäämä katetaan valtuuston erikseen päättämänä kattamiskautena (alijäämän kattamisvelvollisuus). Talousarvioon otetaan toiminnallisten tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot sekä siinä osoitetaan, miten rahoitustarve katetaan. Määrärahat ja tuloarviot esitetään talousarviossa suoriteperusteen mukaisina. Talousarviossa esitetään talousarviovuoden suunnitelman mukaiset poistot. Tehtävien väliset sisäiset erät otetaan mukaan määrärahoihin ja tuloarvioihin. Taloussuunnitelma ja arvio ovat valtuuston toiminnan ja talouden keskeisiä ohjausvälineitä. Muut toimielimet ohjaavat palvelu- ja viranomaistoimintaansa omilla käyttösuunnitelmillaan. Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä muutoksista päättää valtuusto. Kuntalaissa korostuvat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet sekä niiden seuranta. Valtuuston hyväksymässä talousarviossa tavoitteet ovat sitovia kuten määrärahat ja tuloarviot. Tavoitteet asetetaan määrä-, laatu-, taloudellisuus- ym. tavoitteina sen mukaan, mitä eri tehtävissä katsotaan tarkoituksenmukaiseksi ja mahdolliseksi käyttää. Tavoitteet johdetaan tehtäväalueen toiminta-ajatuksesta ja asetetaan tunnuslukuina, jos mahdollista. Tavoitteet voidaan asettaa myös sanallisesti. Kuntastrategian tulee ohjata kunnan vuosittaista talousarviota ja toimintasuunnitelmaa.

20 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus antoi hallintokunnille valmisteluohjeet vuoden 2014 talousarviota ja vuosien taloussuunnitelmaa varten. Määräaika ehdotusten jättämiseen päättyi Kunnanhallituksen antamiin valmisteluohjeisiin sisältyi tuloslaskelmakehys ja hallintokuntakohtainen talousarviokehys 2014 ulkoisen käyttötalouden osalta. Kehys laadittiin käyttäen pohjana vuoden 2014 taloussuunnitelmaa. Talousarvion käsittelyssä tulee myös huomioida valtuuston hyväksymä talouden vakauttamisohjelman arviointi. Tuloslaskelmakehystä laskettaessa ulkoisten toimintatuottojen on arvioitu lisääntyvän 1,4 %:lla vuoden 2013 talousarvioon verrattuna. Talousarviovalmistelun yhteydessä hallintokuntia on kehotettu vakauttamisohjelman perusteella tarkastelemaan kaikkia kunnan päätösvallassa olevia maksuja ja taksoja sekä tekemään niihin kustannuskehitystä ja jälkeenjääneisyyttä vastaavat tarkistukset. Toimintakulukehyksessä 2014 palkkoihin sisällytettiin 0,7 %:n korotusvaraus. Henkilöstökulut laskettiin kehykseen vuoden 2013 toukokuun palkoilla. Vuoden 2014 talousarviokehyksessä ulkoiset toimintakulut ovat euroa. Lisäystä vuoden 2013 talousarvioon on euroa eli 0,3 %. Vuoden 2012 tilinpäätökseen verrattuna toimintakuluissa on vähennystä euroa eli 0,6 %. Investointien osalta ohjeeksi annettiin, että investointiesitysten tulee pohjautua taloussuunnitelman investointiohjelmaan vuosille kuitenkin siten, että muuttuneista olosuhteista tai tarkentuneista suunnitelmista johtuvat tarkistukset tehdään. Investointien mahdollinen tulorahoitus tulee myös selvittää. Kunnanhallituksen antamiin valmisteluohjeisiin sisältynyt vuoden 2014 kehys verrattuna hallintokuntien ehdotuksiin sisältyy esityslistan liitemateriaaliin kuten myös hallintokuntakohtainen selvitys talousarvioehdotuksista verrattuna valmisteluohjeissa annettuun käyttötalouden kehykseen Investointimenojen kokonaismäärä kuluvalle vuodelle 2013 on euroa, investointitulojen euroa ja nettoinvestointien määrä euroa. Vuodelle 2014 hyväksytyn taloussuunnitelman investointiosassa investointimenojen kokonaismäärä on euroa, investointitulojen euroa ja nettomenojen euroa.

21 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Vuoden 2014 talousarvio- ja vuosien taloussuunnitelmaehdotuksista koottua aineistoa lähetetään kunnanhallituksen jäsenille esityslistan liitteenä nro 1. Aineisto sisältää - toiminnalliset tavoitteet 2014 tehtäväalueittain - hallintokuntakohtainen vertailu; kehys 2014/ehdotukset 2014 ulkoisen käyttötalouden osalta - tuloslaskelmavertailu: kehys 2014/ehdotukset tuloslaskelma 2014 tilitasolla - käyttötalouden tuotot/kulut/netto 2014 hallintokuntatasolla kustannuspaikoittain - investointiosa Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee vuoden 2014 talousarvioehdotuksen ja vuosien taloussuunnitelmaehdotuksen alustavan yhteenvedon tässä vaiheessa tiedokseen ja antaa ohjeet ehdotusten jatkovalmistelulle. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin ja kunnanhallitus antoi ohjeet talousarvion 2014 ja taloussuunnitelman jatkovalmistelulle. Liite nro 1. Khall 246 Köyliön kunnan v talousarvioluonnos oli lautakuntien esitysten jälkeen euroa alijäämäinen. Kunnanhallituksen antamassa kehyksessä arvioitiin alijäämää. Vuoden 2014 talousarvioluonnokseen on lautakuntien ehdotuksista koottuun yhteenvetoon tehty tulo- ja menoarvioihin tarkennuksia. Käyttötalouteen tehtyjen tulo- ja menoarvioiden tarkistuksilla ja rahoitusosassa kiinteistöveroihin tehdyillä korotuksilla päästiin TA ylijäämään. Valmistuneessa vuoden 2014 talousarvioehdotuksessa toimintatuotot ovat euroa ja toimintakulut euroa. Toimintatuotot ovat euroa eli 2,4 % suuremmat ja toimintakulut euroa eli 0,13 % suuremmat kuin vuodelle 2013 hyväksytyssä alkuperäisessä talousarviossa. Tuloslaskelman mukainen toimintakate vuonna 2014 on euroa. Se on euroa parempi kuin vuoden 2013 talousarviossa. Vuosikate on euroa positiivinen, vuoden 2013 talousarviossa vuosikate oli euroa positiivinen.

22 Kunnanhallitus Poistot pysyvistä vastaavista ovat Vähennystä v talousarvioon 1 %. Tilikauden 2014 tulos on euroa ylijäämäinen. Investoinnit suunnitelmakaudella : Investointimenot Investointitulot Nettoinvestoinnit Vuoden 2014 talousarvioehdotukseen sisältyy uutta pitkäaikaista talousarviolainaa euroa. Pitkäaikaisia lainoja lyhennetään vuoden 2014 aikana eurolla. Vuoden 2013 lopussa Köyliön kunnan pitkäaikaisten lainojen määrä on euroa eli 302 euroa/asukas ja talousarviovuoden 2014 lopussa euroa eli 317 euroa/asukas. Köyliön kunnan taseessa on alijäämää ,34 euroa. Ehdotus Köyliön kunnan talousarvioksi vuodelle 2014 ja taloussuunnitelmaksi vuosille on esityslistan liitteenä nro 5. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että valtuusto hyväksyy laaditun ehdotuksen Köyliön kunnan talousarvioksi vuodelle 2014 ja taloussuunnitelmaksi vuosille Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

23 Kunnanhallitus HALLINTOKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT Khall 247 Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on kuntalain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen (otto-oikeus). Asia on otettava kunnanhallituksen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa kuntalain 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä eli 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnanhallitus voi ottaa käsiteltäväkseen myös lautakunnan alaisen viranomaisen asian. Hallintosäännön 19 :n mukaan asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi voi päättää kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanjohtaja. Päätös otto-oikeuden käyttämisestä on tehtävä kirjallisesti. Hallintosäännön 20 :n mukaan kunnan viranomaisen on ilmoitettava niistä päätöksistä, jotka voidaan ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Ilmoitus on tehtävä neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta. Jos pöytäkirjaa ei tarkasteta, määräaika lasketaan pöytäkirjan allekirjoittamisesta. Muilta osin kunnanhallitus määrää, miten ilmoitus on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei saa ottaa: - lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita tai asioita, jotka lain mukaan kuuluvat tietyn viranomaisen ratkaistavaksi eikä - yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita Kunnanhallitukselle esitellään seuraavat hallintokuntien pöytäkirjat: 1. Tekninen lautakunta Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus toteaa hallintokuntien tekemät päätökset sekä päättää, etteivät tehdyt päätökset anna aihetta kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttämiseen ja asioiden siirtämiseen kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Päätökset todetaan näin ollen täytäntöönpanokelpoisiksi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

24 Kunnanhallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TIEDOKSI SAATTAMINEN Khall 248 Kuntalain 51 :n määräykset otto-oikeudesta viranhaltijoiden siirretyn ratkaisuvallan nojalla tekemiin päätöksiin ovat samansisältöiset kuin hallintokuntienkin tekemiin päätöksiin. Hallintosäännön 20 :n mukaan ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan oteta saman säännön 27 :ssä mainittuja kunnanjohtajan, osastopäällikön ja vastuualueen esimiehen ratkaisuvaltaan kuuluvia henkilöstöasioita, kuten vuosilomat, eräät virka- ja työvapaat, virkamatkamääräykset, lisä- yli-, lauantai- ja sunnuntaityöt sekä varallaolot, koulutukset, oman auton käyttöoikeudet ja virkapuhelinetuudet. Viranhaltijapäätösten ilmoitusvelvollisuus koskee kunnanjohtajaa, hallintojohtajaa, palkka-asiamiestä (palkkasihteeri), perusturvajohtajaa ja teknistä johtajaa siltä osin kuin heille on kunnan johtosäännöissä annettu ratkaisuvaltaa. Kunnanhallitukselle esitellään seuraavat viranhaltijapäätökset: Kunnanjohtaja 1/43, 49 :t Tilapäislainan ottaminen/kuntarahoitus Oyj 1/44 45 :t Ilmoitusten julkaiseminen 1/46, 48 :t Merkkipäivien huomioiminen 1/47 Köyliön historia II kirjojen luovuttaminen Perusturvajohtaja 1/31 Eron myöntäminen vs. sosiaaliohjaajan virasta/anne Salonen 1/42 Sosiaaliohjaajan sijaisen valitseminen saakka/johanna Levola 1/47 Eron myöntäminen hoitajan toimesta/tiina Kivineva 1/53 Ravitsemistyöntekijän valitseminen/seija Mäenpää Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus toteaa viranhaltijoiden tekemät päätökset sekä päättää, etteivät tehdyt päätökset anna aihetta kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttämiseen ja asioiden siirtämiseen kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Päätökset todetaan näin ollen täytäntöönpanokelpoisiksi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

25 Kunnanhallitus MUUT ASIAT

26 Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT Khall 249 Kunnanhallitukselle esitellään seuraavat ilmoitusluontoiset asiat: 1. Suomen Kuntaliitto - yleiskirje 19/80/2013, , lastensuojelulain perusteella sijoitettujen oppilaiden kotikunnan maksuosuuden määräytyminen vuonna Kuntatalous 3/13 2. KT Kuntatyönantajat - yleiskirje 13/2013, , kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES ) - yleiskirje 14/2013, , kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus (OVTES ) - yleiskirje 15/2013, , kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus Opetus- ja kulttuuriministeriö - kirje , opetusryhmien pienentämiseen varatun kohdennetun valtion erityisavustuksen hakeminen - kirje , kirjastojen kulttuurilehtien tilaukset BJT Kirjastopalvelu Oy:stä vuonna kirje , ajankohtaista liikuntatoimen kentässä 4. Aluehallintovirasto - päätös , hoitoon pääsy kiireelliseen suun terveydenhuoltoon - kirje , varautumisen peruskurssi - kirje , ohje avustuksen hakemisesta Palosuojelurahastosta 5. Satakunnan ELY-keskuksen päätös tuesta yleishyödylliseen kehittämishankkeeseen (Kotipesäksi Kylien Köyliö) 6. Sataedu, Satakunnan koulutuskuntayhtymä - yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjajäljennös - yhtymäkokouksen esityslista

27 Kunnanhallitus Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä - ote yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjasta; 203, osavuosikatsaus 1-8 kk/ kirje , vastine lausuntoon Satakunnan sairaanhoitopiirin vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaluonnoksesta, vuoden 2014 talousarvioluonnoksesta ja investointiohjelmaluonnoksesta vuoteen yhtymävaltuuston kokouksen esityslista - kirje , kuntakierros tammikuussa, kuntainfo helmikuussa ja kumppanuusneuvottelut maaliskuussa yhtymähallituksen kokouksen esityslista 8. Säkylän ja Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymä - yhtymähallituksen kokouksen esityslista ja pöytäkirjajäljennös - yhtymäkokouksen kokouksen pöytäkirjajäljennös - yhtymähallituksen kokouksen esityslista 9. Satakuntaliitto - tiedotteet Strafica Oy on valittu konsultiksi vastaamaan Satakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta Satakunnan maakuntahallitus hyväksyi vastineet vaihemaakuntakaavan palautteisiin - maakuntahallituksen pöytäkirjat ja ovat nettisivulla Länsi-Suomen pelastusalan liiton kirje , sääntömääräinen syyskokous Noormarkun Klubilla 11. Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunnan kokouksen esityslista 12. Ympäristöyritysten Liitto ry:n kirje , lausunnon antaminen jätteenkuljetusjärjestelmästä 13. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ry:n kirje , lausunto jätteenkuljetusjärjestelmästä 14. Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n kirje , mielipide jätteenkuljetusjärjestelmästä kunnissa

28 Kunnanhallitus Satakierto Oy:n kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen Säkylän kunnantalolle 16. Huittisten kaupunki - ote kaupunginvaltuuston kokouksen pöytäkirjasta ; 61, esitys kuntajakoselvityksen käynnistämisestä - ote kaupunginhallituksen kokouksen pöytäkirjasta ; 285, perustettavan jätelaitoksen liittyminen Lounaisen Suomen hankintarenkaaseen 17. Köyliön kunta, yhteistyötoimikunnan kokouksen pöytäkirjajäljennös 18. Säkylän kunta - ote kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjasta ; 264, Satakierto Oy:n järjestelyt - ote kunnanvaltuuston kokouksen pöytäkirjasta ; 95, kuntarakennelain mukainen selvitysvelvollisuus - Pyhäjärviseudun ympäristölautakunnan kokouksen pöytäkirjajäljennös 19. Kiinteistönluovutusilmoituksia 4 kpl Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee ilmoitusluontoiset asiat tietoonsa saatetuiksi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 9/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 199 KOKOUSAIKA Maanantai 5.10.2015 kello 18.03 18.48 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU No 11/2015 KÖYLIÖN KUNTA

KOKOUSKUTSU No 11/2015 KÖYLIÖN KUNTA Viranomainen KOKOUSKUTSU No 11/2015 Kunnanhallitus 9.12.2015 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Maanantai 14.12.2015 välittömästi valtuuston kokouksen jälkeen Köyliön kunnanvirasto, valtuuston

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 11/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 245 KOKOUSAIKA Maanantai 14.12.2015 kello 18.34 19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 9/ 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 79 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 4/ 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 33 KOKOUSAIKA Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68 Kokouksen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 13/2006 KOKOUSAIKA Perjantaina 10.11.2006 kello 9.00-10.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti, l

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen Viranomainen No 2/ 2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 17 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivu 47. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Eskola Tanja Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki.

Sivistyslautakunta Sivu 47. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Eskola Tanja Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki. Viranomainen No 4/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 47 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.6.2014 17.00 17.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Yttilän

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013 -3, KH 25.11.2013 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 25.11.2013 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse Esityslista 22/2013 -2, KH 25.11.2013 14:00 Kokousaika Maanantai

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Keskiviikko 4.9.2013 klo 16.00-17.30. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 4.9.2013 klo 16.00-17.30. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 6 /2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 56 KOKOUSAIKA Keskiviikko 4.9.2013 klo 16.00-17.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Viranomainen No 11/2013

Viranomainen No 11/2013 Viranomainen No 11/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 291 KOKOUSAIKA Maanantai 4.11.2013 kello 18.00 20.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 8/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 190 KOKOUSAIKA Maanantai 15.9.2014 kello 18.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2013 Kokousaika: 31.10.2013 klo 13.00-16.25 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 3/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 74 KOKOUSAIKA Maanantai 9.3.2015 kello 18.00 19.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivu 42. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki Ilola Anne.

Sivistyslautakunta Sivu 42. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki Ilola Anne. Viranomainen No 4/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 42 KOKOUSAIKA Tiistai 18.6.2013 klo 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Yttilän

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 13.12.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Viranomainen No 9/2013

Viranomainen No 9/2013 Viranomainen No 9/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 244 KOKOUSAIKA Maanantai 9.9.2013 kello 18.00 20.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 18.10 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti,

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu KÖYLIÖN KUNTA Kunnanhallitus 5.5.2014

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu KÖYLIÖN KUNTA Kunnanhallitus 5.5.2014 Viranomainen No 5/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 117 KOKOUSAIKA Maanantai 5.5.2014 kello 15.00 16.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Huittisten

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/ 1 KOKOUSAIKA klo 9.00 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rak. kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskof jäsen Nina Schulman jäsen POISSA MUUT Tuula

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet 18.01.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 10/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 231 KOKOUSAIKA Maanantai 3.11.2014 kello 18.00 20.06 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 11.9.2018 klo 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Siikaisten kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 5/2016 Kokousaika: 16.11.2016 klo 13.15 16.20 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 Sivistyslautakunta 26.01.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 26.01.2010 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 58/2006 vp. Hallituksen esitys laeiksi kuntalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 58/2006 vp. Hallituksen esitys laeiksi kuntalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely EDUSKUNNAN VASTAUS 58/2006 vp Hallituksen esitys laeiksi kuntalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi kuntalain ja eräiden siihen

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 28. 6.2010 kello 17.00 19.12 Kunnan mökki Pyhäniemessä Törmä Tapani Keskinen Irja Aho Pirjo

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 41 Toimielinten pöytäkirjat 42 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 11/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 255 KOKOUSAIKA Maanantai 1.12.2014 kello 18.00 20.16 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä.

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2016 Kokousaika: 13.4.2016 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari Viranomainen No 3/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 20 KOKOUSAIKA Maanantai 15.6.2015 kello 18.02 18.26 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 1/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 1/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/7.3.2012 Kokousaika 7.3.2012 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen 1 KOKOUSAIKA klo 9.10 12.35 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27 A-rakennus, kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskopf jäsen Nina Schulman jäsen POISSA

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Vapaa-aikalautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA. Tiistai kello Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Vapaa-aikalautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA. Tiistai kello Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 4.2.2014 kello 18.30 20.35 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot