Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali"

Transkriptio

1 Viranomainen No 10/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 231 KOKOUSAIKA Maanantai kello KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali puheenjohtaja varajäsen Mika Männistö Henri Kantola Katriina Koho Maarit Markkula Riitta Sianoja Heli Vanha-Rauvola Jari Viskari MUUT SAAPUVILLA OLLEET Marko Pelttari, valtuuston puheenjohtaja Timo Lehtonen, valtuuston I varapuheenjohtaja Jari Laaksonen, valtuuston III varapuheenjohtaja Seppo Saarinen, esittelijä Tarja Syvänen, pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Laillinen ja päätösvaltainen, 163 ASIAT :t (sivut ) PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOI- TUS JA VARMENNUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Puheenjohtaja Mika Männistö Tarkastusaika Köyliö Allekirjoitukset Pöytäkirjanpitäjä Tarja Syvänen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Katriina Koho Maarit Markkula Aika ja paikka Köyliön kunnanvirasto kello 9 15 Virka-asema Allekirjoitus Todistaa pöytäkirjanpitäjä

2 Kunnanhallitus SISÄLTÖ KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN LAUSUNTO SATAKUNTALIITON TALOUSARVIO- JA TALOUSSUUNNI- TELMAEHDOTUKSESTA ELINKEINOPALVELUIDEN NELJÄNNESVUOSIRAPORTTI HEINÄ SYYSKUU PK-YRITYSTEN KEHITTÄMISHANKE KAAKKOIS-SATAKUNNASSA (T3K -HANKE) SATAHIMA KOHTI HIILINEUTRAALIA SATAKUNTAA HANKKEESEEN OSALLISTUMINEN HUITTISTEN JA KOKEMÄEN KAUPUNKIEN SEKÄ KÖYLIÖN JA SÄKYLÄN KUNTIEN YHDISTYSMISSELVITYS TALOUSARVION MUUTOS/KIINTEISTÖJEN OSTO KAUPPAKIRJA HILKKA JOKELA/ KUNNAN TALOUSTILANNE TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE KUNNAN TULOVEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE KIINTEISTÖVEROPROSENTTIEN VAHVISTAMINEN VUODELLE VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TIEDOKSI SAATTAMINEN MUUT ASIAT ILMOITUSASIAT

3 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Khall 163 Kokouskutsu on toimitettu kunnanhallituksen jäsenille hallintosäännön 7 :ssä määrätyllä tavalla. Kokouksesta on samalla tavoin annettu tieto valtuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille sekä kunnanjohtajalle. Kuntalain 58 :n 2 momentin mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen silloin, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kunnanjohtaja: Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN Khall 164 Hallintosäännön 18 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan , että kokousten pöytäkirjat vuonna 2014 tarkastetaan kahden tehtävään valitun kunnanhallituksen jäsenen toimesta. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus valitsee kaksi jäsentään tarkastamaan tämän pöytäkirjan. Tarkastusvuorossa ovat kunnanhallituksen jäsenet Katriina Koho ja Maarit Markkula. Päätös: Tämän pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin kunnanhallituksen jäsenet Katriina Koho ja Maarit Markkula.

4 Kunnanhallitus LAUSUNTO SATAKUNTALIITON TALOUSARVIO- JA TALOUSSUUNNITELMAEHDOTUKSESTA Khall 165 Satakuntaliiton lausuntopyyntö jäsenkunnille : "Satakuntaliiton talousarvio 2015 ja -suunnitelmaehdotus jäsenkuntien lausunnolle Satakuntaliiton maakuntahallitus on hyväksynyt luonnoksen Satakuntaliiton vuoden 2015 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi, josta pyydetään Satakuntaliiton perussopimuksen 22 :n mukaisesti jäsenkuntien lausunto. Jäsenkuntien lausunnot luonnoksesta tulee toimittaa viimeistään Satakuntaliittoon, Pohjoisranta 11 D, PL 260, Pori. SATAKUNTALIITON MAAKUNTAHALLITUS Hallintojohtaja Jukka Mäkilä Satakuntaliiton talousarvio 2015 ja suunnitelmaehdotus on esityslistan liitteenä nro 1. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää todeta lausuntonaan, ettei sillä ole huomautettavaa Satakuntaliiton vuoden 2015 talousarvio- ja vuosien taloussuunnitelmaehdotuksesta. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite nro 1.

5 Kunnanhallitus ELINKEINOPALVELUIDEN NELJÄNNESVUOSIRAPORTTI HEINÄ SYYSKUU 2014 Khall 166 Euran kunnan elinkeinoyksikkö on huolehtinut vuoden 2011 alusta lukien myös Köyliön ja Säkylän kuntien alueilla elinkeinojen kehittämis- ja neuvontatehtävistä yhteistyösopimuksessa määritellyssä laajuudessa. Euran elinkeinoyksikkö on laatinut Köyliön kunnanhallitukselle neljännesvuosiraportin ajalta ja se on esityslistan liitteenä nro 2. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee elinkeinopalveluiden neljännesvuosiraportin heinä syyskuu 2014 tiedokseen. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite nro 2.

6 Kunnanhallitus PK-YRITYSTEN KEHITTÄMISHANKE KAAKKOIS-SATAKUNNASSA (T3K -HANKE) Khall 167 Huittisten kaupungin elinkeinotoimi on jättänyt hakemuksen Satakuntaliitolle uudesta Kaakkois-Satakunnan pk- sektorin teollisten yritysten toiminnan kehittämiseen kohdistuvasta hankkeesta nimeltään T3K; Tuotteita, tehokkuutta, tuottavuutta ja kilpailukykyä teknologisilla innovaatioilla. Hankkeen toiminta-ajaksi on suunniteltu ja se perustuu päättymässä olevalla Osaava verkosto -hankkeella rakennetun yritysverkoston edelleen kehittämiseen. Verkostoon kuuluu noin 50 teollista yritystä, mukana yrityksiä jokaisesta alueen kunnasta. Yritykset ovat toivoneet kehitystyön jatkamista ja yritysverkoston edelleen vahvistamista. Uudessa hankkeessa asetetaan entistä suurempia haasteita kehittämistoiminnalle, jonka perustavoitteina ovat uusien tuotteiden, palveluiden, uudenlaisen bisneksen ja niiden kautta yritysten kasvun sekä työllistämisen lisääminen. Tavoitteena on myös yritysten vientitoimintaponnistelujen helpottaminen sekä rohkaiseminen ja tukeminen viennin aloittamiseen. Hankkeen toimenpiteillä selvitetään yrityskohtaisesti olemassa olevia tuote- ja palveluideoita, käytettäviä tuotantomenetelmiä sekä niissä vallitsevia kehittämis- ja osaamistarpeita. Rakennetaan kehityspolkuja ja suunnitelmaehdotuksia kehittämistyön käynnistämiseksi ja vientimarkkinoille suuntautumiseksi. Valitaan soveltuvimpia toteutustapoja, yhteistyökumppaneita ja tarvittavia palvelun tarjoajia, valvotaan suunnitelmien toteutumista sekä arvioidaan saavutettuja tuloksia. Työtä tehdään mahdollisimman lähellä yrityksiä ja yritysten tarpeiden pohjalta. Hankkeen laadulliset vaikutukset tulevat näkymään yritysten kilpailukyvyn ja kannattavuuden paranemisena, työpaikkojen lisääntymisenä, vientitoiminnan käynnistymisenä ja lisääntymisenä sekä vähintäänkin nykyisten markkina-asemien säilymisenä. Kokonaisuutena hankkeen vaikutukset tuntuvat pitkällä aikavälillä seutukunnan ja maakunnan elinvoimaisuuden paranemisena. Kehittämistoimien yhteydessä syntyvien ns. sivuvirtaideoiden myötä on odotettavissa, että joillakin kehitystoimiin osallistuvista henkilöistä syntyy myös kiinnostus täysin uuden yritystoiminnan perustamiseen. Hanke tullaan toteuttamaan yhteistyössä Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskuksen kanssa siten, että rahoitus ja kustannukset budjetoidaan erikseen Pohjois- ja Kaakkois-Satakuntaan, mutta palveluiden ja ratkaisujen synnyttämisessä tehdään tiivistä yhteistyötä. Tämä oli Satakuntaliiton nimenomainen toivomus. Kaakkois-Satakunnan osalta kustannusrakenne muodostuu seuraavasti koko hankeajalle:

7 Kunnanhallitus Kustannukset: e Ostopalvelut Palkat Muut kulut Yhteensä Rahoitus: EAKR ja kansallinen Yksityinen rahoitus Kuntarahoitus Yhteensä Kuntien rahoitusosuudet kolmelle toimintavuodelle, jako perustuu väestö- ja yrityspohjaan: Huittinen e/vuosi Kokemäki e/vuosi Säkylä e/vuosi Köyliö e/vuosi Punkalaidun e/vuosi Laskutus kunnille tapahtuu tammikuussa 2015, 2016 ja Hankehakemus on esityslistan liitteenä nro 3. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, että Köyliön kunta osallistuu kehityshankkeeseen, kuntarahaosuudet ovat vuosille 2015, 2016 ja e/v. Osallistuminen hankkeeseen edellyttää, että EAKR- tuki, yksityinen rahoitus ja kuntarahoitus hankkeelle saadaan. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite nro 3.

8 Kunnanhallitus SATAHIMA KOHTI HIILINEUTRAALIA SATAKUNTAA -HANKKEESEEN OSALLISTUMINEN Khall 168 EU:n ilmasto- ja energiapolitiikan tavoite tarkoittaa, että vuoteen 2020 mennessä tulisi EU:n energiakulutuksesta 20 % saada uusiutuvista lähteistä, EU:n kasvihuonepäästöjä tulisi vähentää 20 % sekä energiatehokkuutta tulisi lisätä 20 %. Suomen uusiutuvan energian käytön tavoite on 38 % vuoteen 2020 mennessä. Vähimmäistavoitteet ovat niin suuria, että ne vaativat toimenpiteitä kunnilta, yrityksiltä ja yksityisiltä kuluttajilta sekä toimenpiteitä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioiden osalta. Yhtenä maakunnallisena suunnan näyttäjänä on vuonna 2011 laadittu Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia, jonka strategiset keskeiset tavoitteet ovat: - Energiankulutuksen vähentäminen - Uusiutuvien energiamuotojen käytön edistäminen - Päästöjen vähentäminen - Ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutuminen ja varautuminen. Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia tarjoaa maakunnalliset suuntaviivat ilmasto- ja energia-asioiden huomioonottamisen kehittämiseksi Satakunnassa. Osana näiden tavoitteiden saavuttamiseksi on perustettu SataHimahanke, jonka tavoitteena on maakunnan tasolla yhteistyössä kuntien, yritysten sekä muiden yhteistyötahojen kanssa kehittää ja hyödyntää uusinta tietoa sekä kehittää ja tuottaa uusia energia- sekä energiatehokkuuden ratkaisuja yritysten, kuntien sekä kuluttajien käyttöön. Hankkeen kohderyhminä ovat Satakunnan kunnat ja kuntalaiset, pienet ja keskisuuret yritykset sekä alueen oppilaitokset, energiayhtiöt ja muut toimijat. Hanke on kolmivuotinen Hankkeen koordinaattorina toimii Porin kaupungin ympäristövirasto. Hankkeen kokonaiskustannus on euroa. Rahoitus jakaantuu seuraavasti: Haettava EAKR- ja valtion rahoitus Kuntien rahoitus Yksityinen rahoitus yhteensä Rahoituksesta on jätetty hakemus , josta päätös on odotettavissa marraskuun loppuun mennessä. Säkylän kunnanvirastossa järjestettiin hankkeen informaatiotilaisuus, jossa kerrottiin hankkeesta sekä sen rahoituksesta. Mukana olivat edustajat Säkylän ja Köyliön kunnista sekä Porin kaupungista. Köyliön kunnan osuudeksi hankkeen kustannuksista muodostuisi 600.

9 Kunnanhallitus Valmistelu: tekninen johtaja Pertti Ollikka p Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, että Köyliön kunta osallistuu enintään 600 euron suuruisella osuudella SataHima -hankkeen kustannuksiin vuosina Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus HUITTISTEN JA KOKEMÄEN KAUPUNKIEN SEKÄ KÖYLIÖN JA SÄKYLÄN KUNTIEN YHDISTYS- MISSELVITYS Khall 21 Köyliön kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan , että se käynnistää kuntarakennelain mukaisen yhdistymisselvityksen valmistelun yhdessä Kokemäen, Huittisten ja Säkylän kanssa. Lisäksi valtuusto varasi Punkalaitumelle mahdollisuuden tulla mukaan yhdistymisselvitykseen. Punkalaidun päätti kuitenkin suuntautua asiassa Sastamalaan. Yhdistymisselvityksen valmistelun johtoa ja koordinointia varten asetetaan Huittisten, Kokemäen, Köyliön ja Säkylän kuntien yhteinen ohjausryhmä ja työvaliokunta. Ohjausryhmä ylimpänä valmistelutyötä ohjaavana toimielimenä koostuu kuntien valtuustoryhmien puheenjohtajista ja kuntien henkilöstön edustajista (1/kunta). Säkylän henkilöstön edustaja voidaan valita myös Säkylän ja Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymästä. Osallistumisoikeus ohjausryhmän kokouksiin on kuntien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajilla sekä kuntajohtajilla. Lisäksi selvitysmies osallistuu kokouksiin. Ohjausryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Sihteerinä toimii selvitysmiehen avustaja. Työvaliokunta vastaa yhdistymisselvityksen operatiivisesta johtamisesta ja valitsee tarvittavat viranhaltijatyöryhmät selvityksen valmisteluun. Lisäksi työvaliokunnan toimialaan kuuluvat mahdollisesti muodostettavan uuden kaupungin strateginen suunnittelu, ylimmän hallinnon ja johdon suunnittelu sekä paikallisdemokratian toteutuminen. Työvaliokuntaan nimetään joka kunnasta valtuuston ja hallituksen puheenjohtaja ja kuntajohtaja. Selvitysmies osallistuu työvaliokunnan kokouksiin. Työvaliokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Sihteerinä toimii selvitysmiehen avustaja. Työvaliokunta asettaa selvitystyötä valmistelemaan tarvittavat työryhmät ja nimeää niiden puheenjohtajat. Yhdistymisselvityksen selvitysmieheksi on kutsuttu Ulvilan kaupunginjohtajana toiminut Arto Saarinen ajalle Yhdistymisselvityksen kustannukset jaetaan kunnille asukasluvun suhteessa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää 1. nimetä ohjausryhmään valtuustoryhmien puheenjohtajat ja pyytää henkilöstöä nimeämään ohjausryhmään oman edustajansa; 2. nimetä työvaliokuntaan valtuuston puheenjohtajan, kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanjohtajan; 3. valtuuttaa Huittisten kaupungin rekrytoimaan Arto Saarisen selvitysmieheksi

11 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Khall 169 Työvaliokunnan kokouksessa keskusteltiin selvitystyön jatkamisesta. Selvitysmies Arto Saarisen tehtävä päättyi Työvaliokunnan päätös oli seuraava: Huittisten, Kokemäen ja Köyliön edustajat olivat sitä mieltä, että jatkettaisiin neuvotteluja yhdistymissopimuksen valmistelemiseksi. Koska työvaliokunta ei ollut asiassa yksimielinen, työvaliokunta esittää kunnanhallituksille, että hallitukset 1. päättävät merkitä selvitysraportin tiedokseen 2. päättävät kukin osaltaan kuntarakenneselvityksen jatkotoimenpiteistä Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää 1. merkitä selvitysraportin tiedokseen 2. että Köyliön kunta on valmis jatkamaan neuvotteluja yhdistymissopimuksen loppuunsaattamiseksi Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

12 Kunnanhallitus TALOUSARVION MUUTOS/KIINTEISTÖJEN OSTO Khall 170 Talousarviossa on varattu euron määräraha kiinteistöjen ostoon. Ristolan yritystoiminta-alueen kehittämiseksi ja yritystoiminnan edellytysten parantamiseksi on alueelta hankittu n. 8 hehtaarin suuruinen tila. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että talousarvion kiinteistöjen ostokohtaan lisätään euroa. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

13 Kunnanhallitus KAUPPAKIRJA HILKKA JOKELA/ Khall 171 Osapuolten kesken on neuvoteltu kiinteistökauppa, jossa Köyliön kunta ostaa Köyliön kunnan Ehtamon kylässä sijaitsevan Alanko -nimisen tilan (RN:o 1:621). Kauppakirja allekirjoitetaan ja se jaetaan kunnanhallituksen kokouksessa. Kiinteistön sijainti selviää karttaliitteestä. Liite nro 4. Tilan kiinteistörekisteriotteen mukaan pinta-ala on 7,96 ha, josta viljelyksessä olevaa peltoa 3,64 ha ja metsäpohjaa n. 4 ha. Kiinteistöllä sijaitsee n rakennettu asuinrakennus sekä vanhat heikkokuntoiset talousrakennukset. Kauppahinta on euroa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää 1. esittää kauppakirjan kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi 2. esittää, että kunnanvaltuusto valtuuttaa kunnanhallituksen päättämään kiinteistön edelleen myymisestä yritystoiminnan kehittämistarpeisiin Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

14 Kunnanhallitus KUNNAN TALOUSTILANNE Khall 172 Vuoden 2014 talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan kunnanhallitukselle esitetään vähintään kahden kuukauden välein selvitys talousarvion toteutumisesta sekä kunnan rahoitus- ja maksuvalmiustilanteesta. Tuloslaskelman tehtävänä on osoittaa, riittääkö tulorahoitus palvelujen tuottamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseen, ja riittääkö tulorahoitusta rahastointiin ja investointivarauksiin. Toimintakate, vuosikate ja tilikauden tulos ovat tuloslaskelman välituloksia. Toimintakate kertoo, paljonko käyttötalouden kuluista jää katettavaksi verotuloilla ja valtionosuuksilla ( euroa syyskuun lopussa). Vuosikate on kokonaistulorahoitusta kuvaava välitulos, joka ei sisällä satunnaisia tuottoja ja kuluja ( euroa syyskuun lopussa). Tilikauden tulos kertoo tilikauden tulojen ja menojen erotuksen, joka euron poistojen jälkeen on euroa positiivinen syyskuun lopussa. Rahoituslaskelma esitetään ns. rahavirtalaskelmana, jossa on erikseen nähtävissä varsinaisen toiminnan ja investointien nettorahavirrat ( euroa positiivinen syyskuun lopussa), jotka käsittävät tulorahoituksen ja investointierät. Rahoituksen rahavirta syyskuun lopussa oli euroa negatiivinen. Varsinaisen toiminnan ja investointien sekä rahoituksen rahavirtojen yhteenlaskettu muutos vastaa rahavarojen muutosta, mikä tammi-syyskuun 2014 osalta tarkoittaa rahavarojen lisääntymistä eurolla. Tuloslaskelma ja talousarvion toteutumavertailu on esityslistan liitteenä nro 5. Ulkoisten toimintatuottojen toteutuma on 62,8 %, toimintakulujen 71,5 % ja toimintakatteen 72,3 %. Verotulojen toteutuma oli 79,5 % ja valtionosuuksien 73,7 %. Tasaisen toiminnan mukainen talousarvion toteutumaprosentti syyskuun lopussa olisi 75. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee kunnan taloudellisen tilanteen tietoonsa saatetuksi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite nro 4.

15 Kunnanhallitus TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Khall 173 Kuntalain 65 :n mukaan valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Sen hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnittelukausi). Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarviossa ja -suunnitelmassa hyväksytään kunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio ja -suunnitelma on laadittava siten, että edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen turvataan. Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen enintään neljän vuoden pituisena suunnittelukautena, jos talousarvion laatimisvuoden taseeseen ei arvioida kertyvän ylijäämää. Jos taseen alijäämää ei saada katetuksi suunnittelukautena, taloussuunnitelman yhteydessä on päätettävä yksilöidyistä toimenpiteistä (toimenpideohjelma), joilla kattamaton alijäämä katetaan valtuuston erikseen päättämänä kattamiskautena (alijäämän kattamisvelvollisuus). Talousarvioon otetaan toiminnallisten tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot sekä siinä osoitetaan, miten rahoitustarve katetaan. Määrärahat ja tuloarviot esitetään talousarviossa suoriteperusteen mukaisina. Talousarviossa esitetään talousarviovuoden suunnitelman mukaiset poistot. Tehtävien väliset sisäiset erät otetaan mukaan määrärahoihin ja tuloarvioihin. Taloussuunnitelma ja -arvio ovat valtuuston toiminnan ja talouden keskeisiä ohjausvälineitä. Muut toimielimet ohjaavat palvelu- ja viranomaistoimintaansa omilla käyttösuunnitelmillaan. Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä muutoksista päättää valtuusto. Kuntalaissa korostuvat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet sekä niiden seuranta. Valtuuston hyväksymässä talousarviossa tavoitteet ovat sitovia kuten määrärahat ja tuloarviot. Tavoitteet asetetaan määrä-, laatu-, taloudellisuus- ym. tavoitteina sen mukaan, mitä eri tehtävissä katsotaan tarkoituksenmukaiseksi ja mahdolliseksi käyttää. Tavoitteet johdetaan tehtäväalueen toiminta-ajatuksesta ja asetetaan tunnuslukuina, jos mahdollista. Tavoitteet voidaan asettaa myös sanallisesti. Kuntastrategian tulee ohjata kunnan vuosittaista talousarviota ja toimintasuunnitelmaa.

16 Kunnanhallitus Kunnanhallitus antoi hallintokunnille valmisteluohjeet vuoden 2015 talousarviota ja vuosien taloussuunnitelmaa varten. Määräaika ehdotusten jättämiseen päättyi Kunnanhallituksen antamiin valmisteluohjeisiin sisältyi tuloslaskelmakehys ja hallintokuntakohtainen talousarviokehys 2015 ulkoisen käyttötalouden osalta. Kehys laadittiin käyttäen pohjana vuoden 2015 taloussuunnitelmaa. Talousarvion käsittelyssä tulee myös huomioida valtuuston hyväksymä talouden vakauttamisohjelman arviointi. Tuloslaskelmakehystä laskettaessa ulkoisten toimintatuottojen on arvioitu lisääntyvän 0,5 %:lla vuoden 2014 talousarvioon verrattuna. Talousarviovalmistelun yhteydessä hallintokuntia on kehotettu vakauttamisohjelman perusteella tarkastelemaan kaikkia kunnan päätösvallassa olevia maksuja ja taksoja sekä tekemään niihin kustannuskehitystä ja jälkeenjääneisyyttä vastaavat tarkistukset. Toimintakulukehyksessä 2015 palkkoihin sisällytettiin 1 %:n korotusvaraus. Henkilöstökulut laskettiin kehykseen vuoden 2014 toukokuun palkoilla. Vuoden 2015 talousarviokehyksessä ulkoiset toimintakulut ovat euroa. Vähennystä vuoden 2014 talousarvioon on euroa eli 0,2 %. Vuoden 2013 tilinpäätökseen verrattuna toimintakuluissa on kasvua euroa eli 1,7 %. Investointien osalta ohjeeksi annettiin, että investointiesitysten tulee pohjautua taloussuunnitelman investointiohjelmaan vuosille kuitenkin siten, että muuttuneista olosuhteista tai tarkentuneista suunnitelmista johtuvat tarkistukset tehdään. Investointien mahdollinen tulorahoitus tulee myös selvittää. Kunnanhallituksen antamiin valmisteluohjeisiin sisältynyt vuoden 2015 kehys verrattuna hallintokuntien ehdotuksiin sisältyy esityslistan liitemateriaaliin kuten myös hallintokuntakohtainen selvitys talousarvioehdotuksista verrattuna valmisteluohjeissa annettuun käyttötalouden kehykseen Investointimenojen kokonaismäärä kuluvalle vuodelle 2014 on euroa, investointitulojen euroa ja nettoinvestointien määrä euroa. Vuodelle 2015 hyväksytyn taloussuunnitelman investointiosassa investointimenojen kokonaismäärä on euroa, investointitulojen euroa ja nettomenojen euroa.

17 Kunnanhallitus Vuoden 2015 talousarvio- ja vuosien taloussuunnitelmaehdotuksista koottua aineistoa lähetetään kunnanhallituksen jäsenille esityslistan liitteenä nro 6. Aineisto sisältää - toiminnalliset tavoitteet 2015 tehtäväalueittain - hallintokuntakohtainen vertailu; kehys 2015/ehdotukset 2015 ulkoisen käyttötalouden osalta - tuloslaskelmavertailu: kehys 2015/ehdotukset tuloslaskelma 2015 tiliryhmä- ja tilitasolla - käyttötalouden tuotot/kulut/netto 2015 hallintokuntatasolla kustannuspaikoittain - investointiosa Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee vuoden 2015 talousarvioehdotuksen ja vuosien taloussuunnitelmaehdotuksen alustavan yhteenvedon tässä vaiheessa tiedokseen ja antaa ohjeet ehdotusten jatkovalmistelulle. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite nro 5.

18 Kunnanhallitus KUNNAN TULOVEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2015 Khall 174 Kuntalain 66 :n mukaan viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista. Verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) 91 a :n mukaan kunnan tulee ilmoittaa tuloveroprosentin suuruus Verohallitukselle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17 päivänä. Jos ilmoitusta ei ole toimitettu säädettynä aikana, verotuksessa (ennakkoperinnässä) voidaan noudattaa edellisen vuoden tuloveroprosenttia (verotusmenettelylain 91 a 2 momentti). Kunta ilmoittaa tuloveroprosentin neljännesprosenttiyksikön tarkkuudella (verotusmenettelylain 91 a 1 momentti). Vuoden 2013 verotus valmistuu lokakuun 2014 lopussa. Verohallinnon julkaiseman tiedon mukaan Köyliössä kertyi verovuodelta 2013 kunnallisveroa euroa. Verovuoteen 2012 verrattuna kasvua on 3,5 %. Kuntien tuloveroprosenttien vaihteluväli vuonna 2014 on 16,50 22,50. Vuoden 2014 tuloveroprosenttien painotettu keskiarvo koko maassa on 19,74 ja aritmeettinen keskiarvo 20,36. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että valtuusto vahvistaa Köyliön kunnan vuoden 2015 tuloveroprosentiksi 20,50. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

19 Kunnanhallitus KIINTEISTÖVEROPROSENTTIEN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2015 Khall 175 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001) mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien suuruuden laissa säädettyjen vaihteluvälien rajoissa vuosittain etukäteen samalla, kun se vahvistaa varainhoitovuoden tuloveroprosentin. Kiinteistöveroprosentit määrätään prosentin sadasosan tarkkuudella. Vuoden 2015 verotuksessa kiinteistöveroprosenttien rajat ovat seuraavat: Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): * yleinen kiinteistöveroprosentti 0,80 1,55 * vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,37 0,80 * KiintVL:n 12 b :ssä mainituissa kunnissa rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti on vähintään 1,5 prosenttiyksikköä valtuuston määräämää yleistä veroprosenttia korkeampi, kuitenkin enintään 3,00 prosenttia. Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13 a ja 14 ): * rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 1,00 3,00 * muiden asuinrakennusten veroprosentti voidaan määrätä vaihteluvälin 0,80 1,55 rajoissa enintään 0,60 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten veroprosentti tai jos näin laskettu veroprosentti on kunnanvaltuuston määräämää yleistä kiinteistöveroprosenttia alempi, enintään kunnanvaltuuston määräämän yleisen kiinteistöveroprosentin suuruiseksi. * yleishyödyllisen yhteisön kiinteistöveroprosentin alaraja on 0,00 * voimalaitosten veroprosentin yläraja on 2,85 Kunnan tulee ilmoittaa kiinteistöveroprosentit Verohallinnolle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17 päivänä. Jos ilmoitusta ei ole annettu määräajassa, verotuksessa voidaan noudattaa edellisen vuoden kiinteistöveroprosentteja, kuitenkin vähintään alinta lain mukaista prosenttia. Vuoden 2014 kiinteistöveroprosentit Köyliössä ovat: * yleinen kiinteistöveroprosentti 0,90 * vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,45 * muiden asuinrakennusten veroprosentti 1,00 * yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,00 Rakentamattomalle rakennuspaikalle ei ole määrätty erikseen veroprosenttia.

20 Kunnanhallitus Koko maan kiinteistöveroprosenttien keskiarvot ovat vuonna 2014 seuraavat: * yleinen kiinteistövero 0,94 * vakituisten asuinrakennusten kiinteistövero 0,43 * muiden asuinrakennusten kiinteistövero 1,05 Vuonna 2013 Köyliön kunnalle kertyi kiinteistöveroa euroa. Vuonna 2014 kiinteistöveron maksuunpantu määrä on euroa. Kiinteistöjen verotusarvot käyttötarkoituksen mukaan luokiteltuna 2014: * vakituinen asuinrakennus euroa * muu kuin vakituinen asuinrakennus euroa * yleishyöd. käytössä oleva rakennus euroa * yleishyöd. käytössä oleva maapohja euroa * yleinen rakennus euroa * yleinen maapohja euroa * voimalaitosrakennus euroa Verotusarvot yhteensä euroa Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että valtuusto vahvistaa Köyliön kunnan kiinteistöveroprosentit vuodelle 2015 seuraaviksi: - yleinen kiinteistöveroprosentti 0,90 - vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,45 - muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,00 - yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,00 Rakentamattomalle rakennuspaikalle ei määrätä erikseen kiinteistöveroprosenttia. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

21 Kunnanhallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TIEDOKSI SAATTAMINEN Khall 176 Kuntalain 51 :n määräykset otto-oikeudesta viranhaltijoiden siirretyn ratkaisuvallan nojalla tekemiin päätöksiin ovat samansisältöiset kuin hallintokuntienkin tekemiin päätöksiin. Hallintosäännön 20 :n mukaan ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan oteta saman säännön 27 :ssä mainittuja kunnanjohtajan, osastopäällikön ja vastuualueen esimiehen ratkaisuvaltaan kuuluvia henkilöstöasioita, kuten vuosilomat, eräät virka- ja työvapaat, virkamatkamääräykset, lisä- yli-, lauantai- ja sunnuntaityöt sekä varallaolot, koulutukset, oman auton käyttöoikeudet ja virkapuhelinetuudet. Viranhaltijapäätösten ilmoitusvelvollisuus koskee kunnanjohtajaa, palkka-asiamiestä (palkkasihteeri), perusturvajohtajaa ja teknistä johtajaa siltä osin kuin heille on kunnan johtosäännöissä annettu ratkaisuvaltaa. Kunnanhallitukselle esitellään seuraavat viranhaltijapäätökset: Kunnanjohtaja 1/44 Tilapäislainan ottaminen/kuntarahoitus Oyj 1/45 46 :t Ilmoitusten julkaiseminen 1/47 Merkkipäivän huomioiminen 1/48 Köyliön historia -kirjan luovuttaminen Palkka-asiamies (palkkasihteeri) 1/12 Vuosisidonnaisen lisän myöntäminen Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus toteaa viranhaltijoiden tekemät päätökset sekä päättää, etteivät tehdyt päätökset anna aihetta kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttämiseen ja asioiden siirtämiseen kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Päätökset todetaan näin ollen täytäntöönpanokelpoisiksi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

22 Kunnanhallitus MUUT ASIAT

23 Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT Khall 177 Kunnanhallitukselle esitellään seuraavat ilmoitusluontoiset asiat: 1. Suomen Kuntaliitto - yleiskirje , lastensuojelulain perusteella sijoitettujen oppilaiden kotikunnan maksuosuuden määräytyminen vuonna yleiskirje , kuntien maksuosuudet Kunnallisen työmarkkinalaitoksen 2013 nettokuluista 2. KT Kuntatyönantajat - yleiskirje 6/2014, kunnallinen eläinlääkäritaksa lukien - yleiskirje 7/2014, pääsopijajärjestöt lukien ja paikallinen luottamusmiesjärjestelmä 3. Opetus- ja kulttuuriministeriö - päätös , valtionavustuksen hakuohje etsivään nuorisotyöhön - lausuntopyyntö , aikuisten maahanmuuttajien perusopetus - kirje , opetusryhmien pienentämiseen varatun kohdennetun valtion erityisavustuksen hakeminen 4. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus - Satakunnan työllisyyskatsaus 9/2014 Köyliön työttömyysaste syyskuussa 8,3 % työttömät työnhakijat yhteensä 105: naisia 40, miehiä 65 avoimia työpaikkoja syyskuussa 0 5. Sataedu Satakunnan koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen kokouksen esityslista 6. Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymähallituksen ja kokousten esityslistat 7. Säkylän ja Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymä - yhtymähallituksen kokouksen esityslista - yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjajäljennös 8. Satakuntaliitto - maakuntahallituksen kokouksen pöytäkirjajäljennös

24 Kunnanhallitus tiedote , käynnissä oleville ohjelmakauden projekteille jatkorahoitusta 9. Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunnan kokouksen esityslista 10. Satakierto Oy - kutsu osakaskokoukseen kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen Ote Huittisten kaupunginhallituksen pöytäkirjasta ; Pkyritysten kehittämishanke Kaakkois-Satakunnassa (T3K -hanke) Kiinteistönluovutusilmoituksia 7 kpl Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee ilmoitusluontoiset asiat tietoonsa saatetuiksi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari Viranomainen No 4/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 46 KOKOUSAIKA Maanantai 10.11.2014 kello 19.00 19.14 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo Saapuvilla olleet Wiinamäki Petteri, pj. Kärkelä Pilvi jäsenet Markkola

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 8/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 190 KOKOUSAIKA Maanantai 15.9.2014 kello 18.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Kunnanhallitus ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 2.11.2009 kello 17.00 18.52 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Markkola Juha-Matti,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 Kokousaika 7.12.2015 klo 17.00 21.15 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 9/ 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 79 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Viranomainen No 11/2013

Viranomainen No 11/2013 Viranomainen No 11/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 291 KOKOUSAIKA Maanantai 4.11.2013 kello 18.00 20.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 9/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 199 KOKOUSAIKA Maanantai 5.10.2015 kello 18.03 18.48 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 4/ 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 33 KOKOUSAIKA Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 7/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 162 KOKOUSAIKA Maanantai 17.8.2015 kello 18.04 19.14 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 11/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 245 KOKOUSAIKA Maanantai 14.12.2015 kello 18.34 19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 01.11.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 07.11.2016 kello 19.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 247 KOKOUKSEN

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel

Lisätiedot

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen Viranomainen No 2/ 2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 17 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 2/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 53 KOKOUSAIKA Maanantai 9.2.2015 kello 17.00 17.58 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU No 11/2015 KÖYLIÖN KUNTA

KOKOUSKUTSU No 11/2015 KÖYLIÖN KUNTA Viranomainen KOKOUSKUTSU No 11/2015 Kunnanhallitus 9.12.2015 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Maanantai 14.12.2015 välittömästi valtuuston kokouksen jälkeen Köyliön kunnanvirasto, valtuuston

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 13/2006 KOKOUSAIKA Perjantaina 10.11.2006 kello 9.00-10.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 8.11.2016 kello 18.10-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti, l

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista Nro 5 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista Nro 5 / 2015 Esityslista Nro 5 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 10.6.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena Alkkiomäki Mervi

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013 -3, KH 25.11.2013 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 25.11.2013 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse Esityslista 22/2013 -2, KH 25.11.2013 14:00 Kokousaika Maanantai

Lisätiedot

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali

Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Viranomainen No 3/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 74 KOKOUSAIKA Maanantai 9.3.2015 kello 18.00 19.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.11.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61

Lisätiedot

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Timo Lehtonen

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Timo Lehtonen Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 19 KOKOUSAIKA Maanantai 16.6.2014 kello 18.00 19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Mauri Jokinen Aarre Lehtimäki Tiina Tuomisto Sirkku Hohenthal Matti Leino Niina Mikkola Tapani

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle 2008

Kunnanhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle 2008 PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 21/2007 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 24.10.2007 KOKOUSAIKA Maanantai 29.10.2007 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 536 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 89 16.11.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Elinkeinojaos 17.9.2015. Kunnanvirasto

Elinkeinojaos 17.9.2015. Kunnanvirasto ENONKOSKEN KUNTA Elinkeinojaos KOKOUSKUTSU 17.9.2015 Kokousaika 25.9.2015 klo 10.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 23/2012. Nuorisoseurantalo Soihtula, Soihtulantie 8, 07820 Porlammi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 23/2012. Nuorisoseurantalo Soihtula, Soihtulantie 8, 07820 Porlammi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 23/2012 Kokousaika 12.12.2012 klo 19.35 19.38 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Nuorisoseurantalo Soihtula, Soihtulantie 8, 07820 Porlammi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77 48 Ehdotus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 6/2009 104 KOKOUSAIKA 16.11.2009 klo 13.00-15.31 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 6/2009 104 KOKOUSAIKA 16.11.2009 klo 13.00-15.31 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 6/2009 104 KOKOUSAIKA 16.11.2009 klo 13.00-15.31 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaupungintalo

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 7/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 7/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 7/2017 109 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 kello 12.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kirjasto, Koulutie 1,

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Keskiviikko 4.9.2013 klo 16.00-17.30. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 4.9.2013 klo 16.00-17.30. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 6 /2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 56 KOKOUSAIKA Keskiviikko 4.9.2013 klo 16.00-17.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. ORSI-Ilmoitukset@vero.fi

VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. ORSI-Ilmoitukset@vero.fi VEROHALLINTO PL 325 00052 VERO 24.10.2014 Suomen Kuntaliitto Toinen Linja 14 Diaarinumero 00530 HELSINKI A7/31000/2014 VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT Verohallinto pyytää huomioimaan,

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/2017 80 Kokousaika 13.11.2017 kello 18.00 18.18 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 5.11.2012 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari Viranomainen No 3/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 20 KOKOUSAIKA Maanantai 15.6.2015 kello 18.02 18.26 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 6/2012 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 27 TILINPÄÄTÖS 2011 3 28 TARKASTUSLAUTAKUNNAN SEURAAVA KOKOUS 6 29 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 6 6/2012 2 Kokousaika Tiistai

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 24.11.2008 klo 17.30-19.02 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 158 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 10.12.2014 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 9.12.2014 klo 18.00 18.50 Paikka Puurtilan seurakuntakoti OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 Kunnanvaltuusto 101 11.11.2013 Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 KVALT 101 KHALL 273 Kunnanjohtaja Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2009 Kokousaika 16.11.2009 klo 13.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.06.2010 klo 17.30 18.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.9.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.9.2014 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.04.2015 klo 17.00 18.33 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Alkkiomäki Jari

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 21/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 21/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 21/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 08.11.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.11.2016 kello 19.30 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone 253 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 26.11.2018 klo 10.00 16.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi Pöytäkirjan

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot