HI-WAY ALUMIINISET ASENNUSTELINEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HI-WAY ALUMIINISET ASENNUSTELINEET"

Transkriptio

1 HI-WAY ALUMIINISET ASENNUSTELINEET A S E N N U S O H J E Nämä asennusohjeet noudattaa Euroopan Standardia HD 1004 SGB Youngman P.O. Box 72 Tehe Causseway, Maldon, Essex CM9 4LJ

2 Rakenne Hiway teline on tehty alumiinista. Siksi se on kevyt ja helppo siirtää. Telineitä on kahta eri kokoa, kapea tai leveä teline, jotka voidaan kasata kolmeen eri pituuteen. Pääasiassa Suomessa on käytössä vain kaksi eri pituutta 1,68 cm ja 3,05 cm. Tikastelineet koostuvat tikaskehyksistä, joita käytetään telineen päätyihin. Toinen päätykehä tulee olla varustettu nousutikkaalla ja toinen voi olla normaali tikaskehä. Eri pituisia vaaka/vinotukia ja työtasoja käyttäen voidaan teline kasta halutun pituiseksi. Useita työtasoja voidaan asentaa peräkkäin pitkin rakennuksen seinää. Suurimmat sallitut korkeudet eri telinekokonaisuuksille on selvitetty erillisessä taulukossa. Sama taulukko antaa tarvittavat osat ja tukijalkamallit. ( sivu 8 ja 9 ) Euroopan standardi HD 1004 käsittää ainoastaan liikuteltavia telineitä. Mikäli teline ankkuroidaan seniään ei teline kuulu enää standardin piiriin vaan katsotaan kuuluvan julkisivutelineiden luokkaan. Silloin telinekokonaisuutta määrittelee eri standardit. Valmistaja ei voi antaa ohjeita seinäharustamisesta, koska harustustiheys ja tapa voi muuttua monesta eri tekijän vaikutuksesta. Tarkemmat ohjeet katso sivu 9. HI-WAY kapea teline 0,76 cm HI-WAY leveä tleine 1,37 m Päätykehissä on sissänrakennetut lukot ei irrallisa osia.kehykset lukitaan toisinsa jousikuormitteisella lukitustapilla ja irroitetaan punaista nappia kiertämällä neljänneskierroksen. Vino- ja vaakatuet on varustettu pikalukitsimin, jotka avautuvat helposti yhdellä otteella 2. Vapaasti ohjautuvien pyörien korkeus voidaan säätää karkeasti jo ennen kuin ne työnnetään paikoilleen telineen alimpaan osaan. Säätökorkeus on noin 50 cm ja lopullinen hienosäätö voi tapahtua pyörien ollessa asennettuna paikoilleen. Säätövaraa voidaan käyttää maapinnan epätasaisuuksien tasaamiseen. Pyörät lukitaan alas painettavalla sangalla. Pyörän halkaisija on 20 cm.

3 HI-WAY telineiden osaluettelo ( yleisimmin käytetyt osat) Työtasot 305 cm 168 cm Työtaso kiinteä P 102 N P 62 N Työtaso osittain avattava PT 102 N PT 62 N Työtaso kokonaan avattava PH 62 N Vaaka ja vinotuet Vaakatuki BH 10 BH 6 Vinotuki BDS 10 BDS 6 Kaidekehä HIH 3 HIH 1 Säädettävät jalat Jalka ja pyörä Ø 200 mmca 8 Jalka pohjalaatalla BP/A Päätykehät 137 cm leveä 76 cm leveä 5 portainen kehä EF 546 EF portainen kehä EF 446 EF portainen kehä EF 346 EF portainen kehä EF 246 EF portainen tikaskehä SL 546 SL portainen tikaskehä SL 446 SL portainen tikaskehä SL 346 SL portainen kehä SL 246 EF 226 Kaidekehä HF 46 HF 26 Tukijalat kiinteä kaarituki jäykistetuki Pieni STAB 1 SORH BDS 8 Suuri STAB 2 LORH BDS 8 Lisäksi on saatavissa useita eri erikoisosia. Tarvittaessa ota yhteyttä valmistajaan tai maahanyuojaan. Standardiosina saa myös 2,44 cm pitkän telineen osat. Samoin löytyy eri pituisia tukijalkoja. Erikseen tilaamalla seuraavia osia: Läpikulkukehä WBF 46 Alikulkukehä (alla )HCF 6/8/10 Läpikulkikaidekehä WHF portainen kehä EF 126 Tukijalka STAB 3 Vaakatuki BH 8 ( 244 cm ) Tukijalka STAB 4 Vinotuki BDS ( 244 cm ) Kaidekehä HIH 3 ( 244 cm ) Työtaso P82N ( 244 cm ) Jalka ja pyörä 150 mm CA 6 Työtaso PT82N ( 244 cm ) Alikulkukehän asennus Asenna yksi alikulkukehä päätykehiin.varmista,että lukkosalvat kinnittyvät tukevasti pystyputkeen kuvan osoittamalla tavalla. Koukku on oltava telineen sisäpuo lella. 2. Asenna toinen alikulkukehä telineen toiselle puolelle. Varmista,kiinnityksestä kuten kohdassa yksi. Varmista, että teline on neliön muotoinen. HUOMIO! Alikulkukehällä varustetun telineen tasokorkeus ei saa olla yli 5,8 m. 3.

4 ASENNUS KAPEA ( 0,67 ) JA LEVEÄ TELINE (1,37 ) 1. Jalan ja pyörän asennus CA 8 1. Lukitse pyörä ja säädä korkeudensäätöhylsy noin 6 mm säätömutterin yläpuolelle. 2. Käännä päätykehä ( SL 546 ja EF543 ) vaakatasoon ja vapauta lukitus kehä osassa. 3. Työnnä pyörä ja jalka ( CA 8 ) kokonaan kehän putken sisään. Varmistu siitä, että lukitus lukitsee pyörän. ( vastapäivään lukitus aukeaa ja myötäpävään se menee kiinni ) Säätöhylsy Säätömutteri Lukitussalpa vapautettu Lukitussalpa avattu 2. Jarru lukittu ON Pyörän korkeuden säätö 1. Nosta telineen kulmaa noin 75 mm maasta. Vapauta lukituspainike, jotta pyörä ja säätöholkki irtoaa lukituksesta. Vapauta lukitsin välittö mästi, siten että säätöholkki jää osittain ulos. 2. Vedä pyörä ulos säätöholkista halutuun pituuteen. Laske torni takaisin säätöholkkiin ja varmistu sen lukkiutuminen oikeaan asentoon. 3. Lopullinen korkeus säätö tapahtuu pyörittämällä korkeudensäätömutteria. Tarvittaessa toista toimenpide pidentääksesi jalkaa. 3. Perusosan asennuksen aloittaminen Käytä vaakatukea ( BH 6 tai BH 10 ). Asenna toinen pää vaakatasossa päätykehään EF ja toinen pää tikaskehään SL kuvan osoittamalla tavalla. 4.

5 LEVEÄN TELINEEN ASENNUS Oikaise telineen perusosa Asenna vaakatuki (BH 6 tai BH 10) niin kohtisuoraan kuin mahdollista, alimpaan päätykehän vaakaputkeen. Oikaise teline kuten kuvassa on esitetty Vaakatuki Perusosan täydentäminen Asenna kaksi vinotukea ( BDS 6 tai BDS 10 ) vastakkaisiin suuntiin toisiinsa nähden.asenna työtaso ( P62 N tai P102N) neljännen päätykehän vaaputken tasolle. Poista jo aikaisemmin asennettu vaakatuki ( asennettu pystyputkeen ) ja asenna se kuvan mukaisesti vaakatasoon päätykehän vaakaputkeen kiinnittäen Lisäpäätykehien asentaminen Asenna seuraavat korotuskehät SL ja EF pohjakehiin ja huolehdi, että ne lukkiutuvat paikoilleen. Alin kehän vaakaputki KAPEAN TELINEEN ASENNUS Asenna Perusteline vaakasuoraan Säädä pyörät ja jalat tarvittaessa.(katso jalkojen asennus sivu5) Oikaise telineen perusosa Asenna kaksi vinotukea ( BDS 6 tai BDS 10 ) vastakkaisiin suuntiin toisiinsa nähden. Asenna vaakatuki (BH 6 tai BH 10) kohtisuoraan kuin mahdollista, alimpaan päätykehän vaakaputkeen kuten kuvassa on esitetty. Poista jo aikaisemmin asennettu vaakatuki ( asennettu pystyputkeen ) ja asenna se kuvan mukaisesti vaakatasoon päätykehän vaakaputkeen kiinnittäen. Perusosan täydentäminen Asenna työtaso ( P62 N tai P102N) ylimmän päätykehän vaaputken tasolle.( katso kuva ) Huolehdi tukijalkojen asentaminsesta. Ne on asennettava ennen kuin jatkat telineen asennusta korkeammaksi katso asennus sivu 7. Lisäpäätykehien asentaminen Asenna seuraavat korotuskehät SL ja EF pohjakehiin ja huolehdi, että nelukkiutuvat paikoilleen. 5.

6 LEVEÄN TELINEEN ASENNUS Seuraavan jakson täydentäminen Asenna kaksi vinotukea (BDS 6 tia BDS 10 ) lisää. Asenna ne toisiinsa nähden ristikkäin. ( Katso alakuvassa esitetty kaaviokuva vinositeiden asentamiseksi oikein ) Asenna tukijalat tai kaarituet heti kun saavutat korkeuden missä ne taulukon mukaan tarvitaan katso asennus sivu 7. Ylimmän työtason ja kaidekehien asennus Nosta Työtasoa (P62N tai P102N) 2-3:n vaakaputken verran ( päätykehässä).asenna kaidekehä (HF46) ja lukitse lukitussalvat. Jatka asennusta asentamalla 4 seuraava vinotukea (BDS6 tai BDS10) kuten kuvassa esitetty. Nosta työtaso luukulla ( PT62N tai PT102N) ja asenna se siten, että tikkaita pitkin voidaan nousta luukusta työtasolle.luukun tulee kääntyä Telineeen ulkolaitaa kohti ei keskelle. Asenna jalkalistat. Kaidekehien loppuasennus Nosta työtaso( P62N tai P102N) kaidekehien alempien putkien päälle. Asenna sen jälkeen 4 kpl vaakatukia (BH6 tai BH10) vaakaan kaidejohteiksi kuten kuvassa on näytetty KAPEAN TELINEEN ASENNUS 7. Seuraavan jakson täydentäminen Asenna kaksi vinotukea (BDS 6 tia BDS 10 ) lisää. Asenna ne toisiinsa nähden ristikkäin. ( Katso alakuva ja seuraava kuva vinositeiden asentamiseksi oikein ) 8. Kaidekehien loppuasennus Nosta työtaso( P62N tai P102N) kaidekehien alempien putkien päälle. Asenna sen jälkeen 4 kpl vaakatukia (BH6 tai BH10) vaakaan kaidejohteiksi kuten kuvassa on näytetty. 9. Kaidekehien ja telineen loppuasennus Nosta työtasoluukulla ( PT62N tai PT102N) kaidekehien alempien putkien päälle.siten, että tikkaita pitkin voidaan nousta luukusta työtasolle. Asenna sen jälkeen 4 kpl vaakatukia (BH6 tai BH10) vaakaan kaidejohteiksi kuten kuvassa on näytetty. Asenna jalkalistat. Huom! Kaidekehä HIH ( 2 kpl) tai vaakaputket BH 6 tai BH 10( 4 kpl ) tulee myös asentaa välitasolle samoin jalkalistat.

7 ASENNUS KAPEA ( 0,67 ) JA LEVEÄ TELINE ( 1,37 ) 10. Ylimmän työtason jalkalistat Jalkalistat tulee asentaa ylimmän työtason jokaiselle reunalle. Asenna ne oikeassa järjestyksessä. Huomioi pitkän sivun (2,98 m ) jalkalistassa on välituki, joka estää jalkalistan taipumisen, katso että keskituki painuu sille tarkoitettuun tasossa olevaan reikään. 11. Lepotason asennus kapeaan ja leveään telineeseen. Lepotaso HD 1004 :n mukaisesti tulee lepotaso asentaa siten ettei tasojen vlinen etäisyys ylitä 4 m:n korkeutta. Lepotaso tulee varustaa kaidejohteilla ja jalkalistoin. Mikäli telineen korkeus ylittää sallitun on huomioitava, että tikaskehä vaihtaa puolta jokaisen lepotason kohdalla kuten kuvassa on esitetty. Kapeassa telineessä ei välttämätön, koska käytetään luukullista tasoa.kaidejohde HIH tai vaakatuet BH 6 tai BH 10 ( korvaavat kaidekehän ) tulee asettaa lepotasolle sisäpuolelta, jolloin kiinnityskoura ei pääse aukeamaan painosta. 12. HUOMIO: Jalkalistat on asennettava kaikille työtasoilla jotka ylittävät 2 m:n korkeuden. Samoin kaidejohteet HIH tai niiden korvaavat vaakatuet on oltava asennettuna jokaisella lepotasolla. Mikäli välitasoa käytetään työtasona tulee jalkalistat ja suojakaiteet olla molemmilla puolilla tasoa. 7.

8 Tukijalkojen aennus kapea ja leveä teline Tukijalat ovat paras vaihtoento telineeseen, jota ei tarvitse liikutella jatkuvasti. Asenna tukijalan yläliitin telenekehän yläkulmaan. Kaaritukien aennus kapea ja leveä teline Kaarituet ovat paras vaihtoento telineeseen, jota tarvitsee liikutella jatkuvasti. Pieni kaarituki SORH Asenna kaarituen ylempi kiinnike päätykehän yläosaan. Asenna tukijalan alempi liitin kehän alempaa nurkkaan. Huomio, että tukijalat on oikeassa asennossa torniin nähden. ( ks KUVA ALAPUOLELLA ) Asenna vaakatuki BDS8 alla olevan kuan mukaisesti karituen pystyputkesta päätykehän pystyputken alaosaan. Kaikki neljä kaaritukea varmistetaan samalla tavoin. Kun siirrät telinettä jossa on tukijalat. Tukijalat tulee nostaa noin 12 mm:n korkeuteen maanpinnasta. Siirrä telinettä työntämäälä olkapäiden korkeudelta. Tukijalat tulee laskea takaisin maahan ja liittimet lukita ennen telineen käyttöönottoa. Iso kaarituki LORH Asenna kaarituen alemmat korvakeet alempaan päätykehään ja ylempi kiinnike alhaalta laskien toiseen päätykehään. Vaihtoehtoinen tukijalkojen asennustapa Mikäli teline asennetaa seinää vasten siten, että seinä on telineen koko korkeudella ja tukijalkoja ei voida asentaa normaalilla tavalla voidaan tukijalat asentaa kuvan osoittamalla tavalla. Asenna vaakatuki BDS8 alla olevan kuvan mukaisesti kaarituen keskipystyputkesta päätykehän pystyputken alaosaan. Kaikki neljä kaaritukea varmistettaan samalla tavoin. Varmistu siitä, että tukijalat ovat kiinnitetty telineeseen oikein. 8.

9 Korkeus ylimpään tasoon 2,51 2,89 3,27 3,65 4,03 4,45 4,80 5,18 5,56 5,94 6,32 6,70 7,08 7,46 7,84 CA 8jalka+pyörä Ø 200 mm EF portainen kehä SL portainen tikaskehä EF portainen kehä SL portainen tikaskehä EF portainen kehä SL portainen tikaskehä HF 26 kaidekehä BDS10 tai BDS6 vinotuki BH10 tai BH6 vaakatuki BH 10 tai BH 6 ( tai HIH1 tai HIH 3 ) PT62N tai PT102N työtaso+l T2 jalkalista 0,7 m T6 tai T10 jalkalista STAB 1 tukijalka STAB 2 tukijalka Vaintoehtoinen tukijalka ja tarvittavat lisäosat, silloin jätetään normaalit tukijalat pois Jos käytät HIH suojakaidekehia rivillä mainittu määrä jaettav kahdella SORH kaarituki LORH kaarituki CA 8 jalka+pyörä Ø 200 mm BDS 8 vinoside HUOMIO! Euroopan sytandardi HD 1004 kattaa ainoastaan vapaasti seisovat telineet 2,5 m - 8 m ulkoolosuhteissa ja 12 m rakennuksen sisällä. Kapea teline 0,67 m x 1,68 m tai 3,05 m vain sisäkäyttöön = Mikäli teline on niin ahtaassa paikassa, ettei tukijalkoja voida käyttää on olemassa vaihtoehto käyttää vastapainoja.painpoina käytetään 25 kg:n kokoisia ripustettavia painoja ja ne tulee asentaa alimpaan mahdolliseen kehän vaakaputken. Korkeus ylimpään tasoon 2,51 2,89 3,27 3,65 4,03 4,45 4,80 5,18 5,56 5,94 6,32 6,70 7,08 7,46 7,84 8,22 8,61 8,99 9,37 9,75 10,13 10,51 10,89 11,27 11,65 12,03 CA 8 jalka+pyörä Ø 200 mm EF portainen kehä SL port.tikaskehä EF portainen kehä SL446 4-port.tikaskehä EF portainen kehä SL port.tikaskehä HF 46 kaidekehä BDS 10 tai BDS 6 vinotuki BH 10 tai BH 6 vaakatuki BH 10 tai BH 6 ( tai HIH1 tai HIH 3 ) P102N tai P 62N työtaso PT102N tai PT62N työtaso+l T4 jalkalista T6 tai T 10 jalkalista STAB 1 tukijalka STAB 2 tukijalka Vaintoehtoinen pyörillä varustettu tukijalka SORH tai LORH ja tarvittavat lisäosat, silloin jätetään normaalit tukijalat pois ( STAB 1 tai 2 ) Jos käytät HIH suojakaidekehia rivillä mainittu määrä jaettav kahdella SORH kaarituki LORH kaarituki CA 8 jalka+pyörä Ø 200 mm BDS 8 vinoside Leveä teline 1,37 m x 1,68 m tai 3,05 m TELINE SISÄ JA ULKOKÄYTTÖÖN TELINE VAIN SISÄKÄYTTÖÖN 9.

10 HI-WAY ALUMIINISET ASENNUSTELINEET MAKSIMI ASENNUSKORKEUDET NOUDATTAEN STANDARDIA HD 1004 HUOMIO : Euroopan standardi HD 1004 kattaa vain siirrettävät telineet ulkotiloihin 2,5 m - 8 m ja sisätiloissa korkeuteen 12 m. Kaikki telineet, jotka ylittävät nämä korkeudet ovat tämän telinestandardin ulkopuolella. Tukijalkamalli Rakennuksen sisällä Rakennuksen ulkopuolella Kapea teline Leveä teline Kapea teline Leveä teline 0,68 m 1,35 m 0,68 m 1,35 m Ei tukijalkaa 1,98 2,51 1,98 2,51 STAB 1 7,84 12,00 4,03 4,80 STAB 2 7,84 12,00 6,70 7,46 STAB 3 7,84 12,00 5,18 5,94 STAB 4 7,84 12,00 7,46 7,84 SORH 4,80 10,89 2,51 3,65 LORH 7,84 12,00 4,80 6,70 Kaikki yllä mainitut korkeudet ovat työtason maksimikorkeus HD 1004 :n mukaisesti, kun ei käytetä alapainoja. Alumiinitelineen harustaminen Yleinen turvallisuusohje suosittelee ankkurointia seinään tai harustamista joka 4:s metri. Valmistajan mahdotonta antaa kiinteää ohjetta harustamisesta alumiinitelineelle, tai suurinta sallittua korkeutta. Valmistaja ei halua vetäytyä vastuusta, vaan koska harustustiheys ja malli riippuu seuraavista seikoista ei valmistajalle ole tietoja minkä perusteella määritellä harustustiheyttä. - kuinka monta työtaso kerrosta on käytössä - kuinka paljon telinettä kuormitetaan - kuinka monta harustus pistettä käytetään - minkälaisia harustankoja käytetään - kuinka tuulialtis paikka on kysymyksessä - asennus ulkona vai sisällä - minkälainen on ankkureiden kiinnityspinta ( seinämateriaali ) - kuinka kantava on maapohja Kaikki yllämainitut seikat vaikuttavat osittain jopa suuresti harusten määrään ja tiheyteen. Alumiini telineitä pystytetään jopa yli 20 m:n korkeuteen eikä Hi-Way voi valmistajana antaa yleisiä ohjeita mikäli heillä ei ole tarkkaa tietoa yllämainituista olosuhteista. On myös erittäin tärkeää tietää että Eurooppalainen standardi HD 1004 määrittelee liikuteltavia telineitä. Mikäli teline ankkuroidaan seinään ei se kuulu enää HD 1004 standardin piiriin vaan sen jälkeen telineluokitus on julkisivuteline. 10.

11 Jatketut tornin ja telineet HF 46 Suurin sallittu kuormitus työtasolle, kun telineet on jatkettu yhteen. Kuormitus tulee jakaa yasaisesti koko telineelle. WHF 46 Työtasot P62N, PH62N Jaksojen lukumäärä Sallittu kuormitus kg / työtaso Työtasot P82N, PT82N Jaksojen lukumäärä Sallittu kuormitus kg / työtaso Työtasot P102N, PT102N Jaksojen lukumäärä Sallittu kuormitus kg / työtaso Työtasot P62N, P82N tai P102N Turvallinen kuormitus 168 cm pitkä 244 cm pitkä 305 cm pitkä 7 jaksoa jaksoa jaksoa jaksoa jaksoa jaksoa jaksoa Työtaso max s.w.l Huomio! Yllä mainitut kuormitukset perustuvat olettamukseen, että käytetään kaksi työtasoa 4 jaksoisessa tornissa. 3 Kolme työtasoa 5 ja 7 jaksoisessa tornissa. 11.

12 HI-WAY ASENNUSTELINEIDEN TURVAOHJEET 1. Varmista, että telineet on pystytetty valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti 2. Varmistu siitä, että teline on pystytetty kantavalle maapohjalle ja käytä maapohjalevyjä mikäli tilanne niitä edellyttää. 3. Kun telinettä käytetään tai pystytetään varmistu siitä, että kaikki pyörät, pohjalaatat ja tuki jalat ovat tukevasti maassa. 4. Kun pystytät telinettä asenna vino ja vaakatuet valmistajan ohjeiden mukaisesti. 5. Varmistu siitä että tukijalat tai kaarituet on suhteessa asennuskorkeuteen 3:1 ulkokäytössä, 3,5:1 sisäkäytössä. 6. Asenna jalkalistat ja suojakaiteet kaikissa telineissä joiden korkeus ylittää 2 m. 7. Harusta tai ankkuroi kaikki telineet aina kun se on mahdollista kun korkeus ylittää 10 m. 8. Varmistu siitä, että teline on turvallinen kun poistut paikalta. 9. Ain ennen kuin käytät telinettä varmistu, että teline on turvallinen ja pyörät on lukittu. 10. Kiipeä aina telineelle sisöpulella tikkaita tai portaita pitkin. Älä koskaan käytä työtasolla tikkaita, laatikoita tai muita mahdollisia korokkeita. 11. Ennen kuin siirrät telinettä varmistu mahdollisista esteistä, sirtotason puhtaudesta ja siitä ettei telineellä ole ihmisiä tai tavaroita. 12. Kun siirrät telinettä käytä vain työntövoimaa telineen perusosasta ( ei apukoneita). 13. Huomioi että tietyt aineet kuten hydrocloridi, hapot ja kalium pitoiset aineet syövyttävät alumiinia ja saattavat aiheutttaa rakenteen vaurioitumisen. 14. Varo aina tuulisia olosuhteita, varsinkin rakennusten välissä. Kiinnitä, harusta teline aina olosuhteissa kun tuulen nopeus on suurempi kuin 6 m/s. 15. Varo telineeseen kohdistuvia vaakavoimia. Telineeseen vaikuttava vaakavoima ei saa ylittää 20 kg:n kuormaa vapaasti seisovassa telineessä. Huomoi tämä käyttäessäsi porakoneita. Harusta teline tarvittaessa. 16. Älä koskaan käytä rikkoutuneita tai muuten vahingoittuneita telineosia. 17. Tukijalat ja harukset on aina asennettava kun telinekorkeus sitä edellyttää. 18. Liikuteltavaa telinettä ei ole suunniteltu nostamalla siirrettäväksi. HUOMIO: Mikäli epäilet ettei teline ole turvallinen tarkasta, että se on pystytetty valmistajan ohjeiden mukaisesti. Mikäli vieläkin epäilet ota yhteys valmistajaan. Seuraava mahdollisuus on pyytää asennusohjeet mahdolliseen erikoistelineeseen. HUOLTO OHJEET 1. Telineosat on pidettävä puhtaina, varsinkin liittimet ja liikkuvat osat. Lukitsimia ja liittimiä ei saa käyttää väkivalloin. 2. Kaikki lukitus osat tulee huoltaa ja voidella kevyesti öljyllä jotta ne toimivat moitteettomasti. 3. Telineosia ei saa pudottaa maahan. Putoamisen aihettamat iskut saattavat vaikuttaa telineen lujuuden heikkenemiseen ja kuormitettavuuteen. 4. Rikkinäiset osat. Telineosien korjaustoimenpiteitä voi suorittaa ainoastaa valtuutettu korjaus paja, jonka valmistaja on valtuuttanut. Kaikki annetut mitat ovat nimellismittoja. 12.

HI-WAY ALUMIINISEN PORRASTELINEEN ASENNUSOHJE & TURVAOHJEITA

HI-WAY ALUMIINISEN PORRASTELINEEN ASENNUSOHJE & TURVAOHJEITA HI-WAY ALUMIINISEN PORRASTELINEEN ASENNUSOHJE & TURVAOHJEITA 1 Talhu Oy 09-8545 350 RAKENNEOSIEN TUNNISTUS Hi-Way rakennelohkot ovat täysin vaihtokelpoisia ja niitä 168 cm voidaan käyttää ilman muutoksia

Lisätiedot

Valmis 8 m alumiinitelinepaketti

Valmis 8 m alumiinitelinepaketti Valmis 8 m alumiinitelinepaketti Ota peräkärry hinaukseen! www.ramirent.fi www.ramirent.fi Peräkärryn sisältö Telinepaketti koostuu Instant Span 300 7,9 m korkeasta alumiinitelineestä, joka on valmiiksi

Lisätiedot

Siirreltävä teline. Zifa/Uniroll käyttöohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET

Siirreltävä teline. Zifa/Uniroll käyttöohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET Siirreltävä teline LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ Zifa/Uniroll käyttöohje RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET . JOHDANTO Siirreltävät Layher-telineet asennetaan ja puretaan turvallisesti, nopeasti ja yksinkertaisesti.

Lisätiedot

ASC-Alumiinitelineet

ASC-Alumiinitelineet ASC-Alumiinitelineet ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ALUMIINITELINEILLE MALLIT: ASC JA EURO VAROITUS! Tämä ohje opastaa ASC-alumiinitelineiden oikeaan ja turvalliseen asennukseen. Käyttäjä on vastuussa ohjekirjan

Lisätiedot

TT250 Trade Tower Asennusohje

TT250 Trade Tower Asennusohje TT250 Trade Tower Asennusohje DESIGNATION: TT250 TRADE TOWER EN 1004 3 8/8 XXXD Tämän käyttöohjeen CEN-merkintä EN 1298 IM en Rev-00 Tämä Asennusohje sisältää vaiheittaiset ohjeet tuotteen helppoon ja

Lisätiedot

Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla

Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla NIMIKE: SNAPPY LADDER 300 EN 1004 3 4/4 XXCD CEN-nimike tälle ohjeelle EN 1298 IM en Rev-00 Tämä kokoamisohje on suunniteltu toimimaan vaihe-vaiheelta ohjeena varmistamaan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE FLEXY PORRASTELINE NOPEA JA HELPPO PYSTYTTÄÄ

ASENNUSOHJE FLEXY PORRASTELINE NOPEA JA HELPPO PYSTYTTÄÄ ASENNUSOHJE FLEXY PORRASTELINE NOPEA JA HELPPO PYSTYTTÄÄ FLEXY Steens Mekaniska-yhtiöllä on pitkäaikainen kokemus ja laaja osaaminen rakennusalalta ja alan tarpeista. Tämä ilmenee FLEXY-alumiinitelineiden

Lisätiedot

Merkitsemien. Tiedoksi

Merkitsemien. Tiedoksi ASENNUSOHJE -2- Unihak järjestelmäteline muodostuu pystysaloista mallia FSB ( bajonetskarv) ja LB ( längdbalk) juokusupalkeista joita yhdistävät tavallisesti ERB (enrörbalk) jokat. Telineen leveys voi

Lisätiedot

Alumiinitelinejärjestelmä Instant Span 300

Alumiinitelinejärjestelmä Instant Span 300 Kokoonpano- ja käyttöohjeet Alumiinitelinejärjestelmä Instant Span 300 www.ramirent.fi Instant Span 300 asennusohje Tämä vaihe vaiheelta kuvattu asennusohje on suunniteltu telineen helppoa ja turvallista

Lisätiedot

Tuoteluettelo Kehäteline"Frame" 2009

Tuoteluettelo KehätelineFrame 2009 Tuoteluettelo Kehäteline"Frame" 2009 Scaffolds Ställningar Gerüste Echafaudages Impalcature Andamios Σκαλωσιές 4 Korkea laatu joustavat ratkaisut kilpailukykyisin hinnoin Kehäteline Frame eli Kehäteline

Lisätiedot

Tradie, Asennusohje DESIGNATION: TRADIE EN 1004 3 4/4 XXXD. Tämän käyttöohjeen CEN-merkintä EN 1298 IM en Rev 00 (QD 119FIN)

Tradie, Asennusohje DESIGNATION: TRADIE EN 1004 3 4/4 XXXD. Tämän käyttöohjeen CEN-merkintä EN 1298 IM en Rev 00 (QD 119FIN) Tradie, Asennusohje DESIGNATION: TRADIE EN 1004 3 4/4 XXXD (QD 119FIN) Tämän käyttöohjeen CEN-merkintä EN 1298 IM en Rev 00 Tradie on siirrettävä asennusteline, joka täyttää EN 1004- ja WAHR-standardit

Lisätiedot

Kokoonpano- ja käyttöohjeet Alumiinitelinejärjestelmä INSTANT SPAN 300

Kokoonpano- ja käyttöohjeet Alumiinitelinejärjestelmä INSTANT SPAN 300 Kokoonpano- ja käyttöohjeet Alumiinitelinejärjestelmä INSTANT SPAN 300 QUALITY & STRENGTH YOU CAN TRUST INSTANT Span 300 Asennusohje Tämä vaihe vaiheelta kuvattu asennusohje on suunniteltu telineen helppoa

Lisätiedot

Valmis telinepaketti omakotityömaalle

Valmis telinepaketti omakotityömaalle Valmis telinepaketti omakotityömaalle Ota peräkärry hinaukseen! www.ramirent.fi www.ramirent.fi Peräkärryn sisältö Telinepaketti koostuu Layher alumiinitelineistä, jotka ovat valmiiksi pakattu peräkärryyn.

Lisätiedot

www.ramirent.fi Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla

www.ramirent.fi Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla www.ramirent.fi Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla Snappy Ladder 300 askelmatikas Tämä kokoamisohje on suunniteltu toimimaan vaihe-vaiheelta ohjeena varmistamaan vaivaton ja turvallinen pystytys 3T-menetelmää

Lisätiedot

Muurauspukin käyttöohje

Muurauspukin käyttöohje Muurauspukin käyttöohje Muurauspukin käyttöohje SISÄLTÖ 1. Alkusanat ja ehdot. 2. Turvallisuus vaatimukset. 3. Muurauspukin pystytys. 4. Korotuskehän asennus. 5. Alumiinitason asennus. 6. Seinäkiinnikkeen

Lisätiedot

Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla

Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla www.ramirent.fi Snappy Ladder 300 askelmatikas nousulla Snappy Ladder 300 askelmatikas Tämä kokoamisohje on suunniteltu toimimaan vaihe-vaiheelta ohjeena varmistamaan vaivaton ja turvallinen pystytys 3T-menetelmää

Lisätiedot

Alumiinitelinejärjestelmä Instant Span 300

Alumiinitelinejärjestelmä Instant Span 300 Kokoonpano- ja käyttöohjeet Alumiinitelinejärjestelmä Instant Span 300 www.ramirent.fi Instant Span 300 asennusohje Tämä vaihe vaiheelta kuvattu asennusohje on suunniteltu telineen helppoa ja turvallista

Lisätiedot

ASENNUSTELINE. www.tikli.com 1. OLOSUHTEET / VASTUUVAPAUSLAUSEKE 2. TAKUU 3. KÄYTTÖ JA TOIMINTO 5. PAKKAUKSET JA MODUULIT 6.

ASENNUSTELINE. www.tikli.com 1. OLOSUHTEET / VASTUUVAPAUSLAUSEKE 2. TAKUU 3. KÄYTTÖ JA TOIMINTO 5. PAKKAUKSET JA MODUULIT 6. TIKLI JUMBO HOBBY VALMISTETTU HD 1004-3 MUKAISESTI ASENNUSTELINE TIKLI JUMBO HOBBY STÄLLNING TIKLI JUMBO HOBBY SCAFFOLD 1. OLOSUHTEET / VASTUUVAPAUSLAUSEKE 2. TAKUU 3. KÄYTTÖ JA TOIMINTO 4. Yleiset säännöt

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Turvallisuutta joka askeleella RAKENNUSTELINE RT 1400 / RT 750 PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 FT 750 RT 750 RT 1400 ST 1400

ASENNUSOHJE. Turvallisuutta joka askeleella RAKENNUSTELINE RT 1400 / RT 750 PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 FT 750 RT 750 RT 1400 ST 1400 ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 / RT 750 PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 EN 1298 - IM - fi RT 750 FT 750 RT 1400 ST 1400 SC1809 12 Turvallisuutta joka askeleella www.wibeladders.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ALUMIINITELINEEN PYSTYTYS- JA KÄYTTÖOPAS

ALUMIINITELINEEN PYSTYTYS- JA KÄYTTÖOPAS ALUMIINITELINEEN PYSTYTYS- JA KÄYTTÖOPAS SPAN 300N: HD 1004-3 - 8/8 SPAN 300 W: HD 1004-3 - 8/12 SIIRRETTÄVÄT KULKU- JA TYÖTORNITELINEET STANDARDIN HDIO04:1992 (BS 1139 OSA 3: 1994) MUKAAN SALLITTU KUORMITUS

Lisätiedot

AMO H - ja AMO O alumiinitelineet

AMO H - ja AMO O alumiinitelineet 1/8 AMO H - ja AMO O alumiinitelineet 2/8 Yleiset ohjeet: Telinetyyppi Vapaasti seisova, purkamatta siirrettävä teline. Telinettä ei ole tarkoitettu käytettäväksi porrastelineenä järjestämään kulkua muihin

Lisätiedot

MONITOIMITIKAS ALUMIININEN. FIN Käyttö- ja turvallisuusohje

MONITOIMITIKAS ALUMIININEN. FIN Käyttö- ja turvallisuusohje ALUMIININEN MONITOIMITIKAS FIN Käyttö- ja turvallisuusohje Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Säilytä käyttöohjeet myöhempää käyttöä varten. Yleistä Kiitos kun valitsit Kramforsin monitoimitikkaat.

Lisätiedot

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa.

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. KÄYTTÖTARKOITUS quick2go alumiiniramppi mahdollistaa esteettömän kulun

Lisätiedot

VAROITUS. Maksimi kantavuus: 135Kg (käyttäjä varusteineen).

VAROITUS. Maksimi kantavuus: 135Kg (käyttäjä varusteineen). Onnittelut ostoksestasi 25-875 kyttäyskoppi! Seuraavat tiedot on sisällytetty ohjeisiin: Turvallisuus ohjeet Varoitukset Pakkausten sisältö Asennusohje Huolto- ja hoito-ohjeet VAROITUS Maksimi kantavuus:

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Talhu Uniround QSR järjestelmäteline. kuormitusluokka 2-6 Käyttö ja asennusohje

Talhu Uniround QSR järjestelmäteline. kuormitusluokka 2-6 Käyttö ja asennusohje Talhu Uniround QSR järjestelmäteline kuormitusluokka 2-6 Käyttö ja asennusohje Yleistä Rakennustelineen on tutkinut SP Ruotsalainen kokeilu ja tutkimus instituutti kuormitusluokille 2-6 perustuen ASF

Lisätiedot

Kattolaatikko Xperience

Kattolaatikko Xperience Ohje nro Versio Osa nro 8698518 1.0 Kattolaatikko Xperience A8903209 Sivu 1 / 8 A8903214 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

Suojatuote PROxA Sääsuojan asennusohje. Suojatuote Pro Oy Rastaansiipi 15 D 10 90650 Oulu Suomi

Suojatuote PROxA Sääsuojan asennusohje. Suojatuote Pro Oy Rastaansiipi 15 D 10 90650 Oulu Suomi Suojatuote PROxA Sääsuojan asennusohje Suojatuote Pro Oy Rastaansiipi 15 D 10 90650 Oulu Suomi Yleisesti Sääsuoja on tilapäiseen suojaukseen tehty rakenne, jota ei ole mitoitettu täysille tuuli ja lumikuormille.

Lisätiedot

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä.

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. DINO 80R Pikaopas Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. Yhteystiedot: 040 6736064 Mikko Jokiranta 050 3171745 Jukka Jokiranta veljeksetjokiranta@gmail.com YLEISET TURVALLISUUSOHJEET

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HAKI UNIVERSAL

KÄYTTÖOHJE HAKI UNIVERSAL KÄYTTÖOHJE HAKI UNIVERSAL HAKI AB 2010 Tärkeitä tietoja HAKI tuotteiden tuotevastuu ja asennusohjeet koskevat ainoastaan rakenteita, jotka koostuvat pelkästään HAKIn valmistamista ja toimittamista tuotteista.

Lisätiedot

Freestanding Asennusohjeet

Freestanding Asennusohjeet sennusohjeet sennusvinkkejä 224 mm korkean ratkaisun kokoamiseen tarvitaan avustaja. Huomaa, että kaikissa seinästä irrallaan käytetyissä ratkaisuissa on oltava jalat kummallakin puolella. Jos sinulla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

amo prorakennustelineen

amo prorakennustelineen Amo Pro rakennustelinejärjestelmä on modulaarinen telinejärjestelmä joka koostuu eri komponenteista. Asennus on nopeaa ja joustavaa. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut on tyyppihyväksynyt rakennustelinejärjestelmän

Lisätiedot

HINTATAULUT. Hinnat verottomia: alv 0 % Sovitaan erikseen, nämä tuotteet eivät ole meillä varastotuotteena, vaan teemme ne tilausten mukaan.

HINTATAULUT. Hinnat verottomia: alv 0 % Sovitaan erikseen, nämä tuotteet eivät ole meillä varastotuotteena, vaan teemme ne tilausten mukaan. HINTATAULUT Hintojen merkitseminen on vähittäismyymälässä keskeinen työtehtävä. Merkintöjen pitäisi olla siistejä ja selkeitä sekä näkyvästi esillä. Alumiiniseen telineeseen saa A4- tai A5-kokoisen paperin

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin.

Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin. Nousutiet Layher-kalustosta kokoat myös turvalliset nousutiet tikkaista porrastorneihin. Kun telinekalustosi merkki on Layher, on Sinulla jo valmiiksi suurin osa nousuteiden rakentamiseen tarvittavista

Lisätiedot

HAKI MODUULITELINEET

HAKI MODUULITELINEET ASENNUSOHJEET HAKI MODUULITELINEET MUURAUS- JA RAPPAUSTELINE RAKENNEOSAT JA KUORMITUSEDELLYTYKSET 1 TYYPPIKATSASTUSTODISTUS nr 14 55 01 Moduuliteline Omistaja/Valmistaja/Toimittaja HAKI AB 280 63 Sibbhult

Lisätiedot

T-ONE EXPORT 155 & 180

T-ONE EXPORT 155 & 180 Asennus- ja käyttöohjeet: siirrettävä teline Tämä ohjekirja on pidettävä AINA käyttäjien saatavilla Tunnus: 61029/305 versio 2, päiväys: 20/07/12 Tuotenro AT22401532 Sivu 1/24 Luku 1: SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Welandin A-ritilä näyttää samanlaiselta kuin ritilä, jota aloimme valmistaa 50 vuotta sitten.

Welandin A-ritilä näyttää samanlaiselta kuin ritilä, jota aloimme valmistaa 50 vuotta sitten. A-ritilä A-ritilä Welandin A-ritilä näyttää samanlaiselta kuin ritilä, jota aloimme valmistaa 50 vuotta sitten. Valmistusmenetelmät ovat kuitenkin muuttuneet ja Welandin A-ritilää valmistetaan nykyään

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) Kaksisuuntainen sälekaihdin asennus a) Kaihdin on pakattu paperinauhoilla nippuun. Nämä nauhat voidaan poistaa, kun narukiinnikkeet on

Lisätiedot

G90 GL ULOKEHYLLY Asennusohje (04-2011)

G90 GL ULOKEHYLLY Asennusohje (04-2011) A Member of Constructor Group G90 GL ULOKEHYLLY Asennusohje (04-2011) Constructor Finland Oy Puh. (019) 36251 myynti@kasten.fi Kasteninkatu 1, Pl 100 Faksi (019) 3625 333 www.kasten.fi 08150 Lohja Til.nro.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Ulosvedettävä suksen-/lumilaudanpitimet Accessories Part No. Date Instruction

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi)

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi) Asennusja käyttöohje Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835 408110 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon!

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! - Jätehuollon laitteet FLAAMING OY Smart Syväsäiliöt Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! Olette ostaneet Smart Syväsäiliö tuotteen, joka on tehokas jätteenkeräysjärjestelmä. Lue tämä ohje,

Lisätiedot

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT 74 cm - 89 cm Suomi ASENNUSOHJEET KOMPACT KOMPACT - www.arke.ws Ennenkuin ryhdyt asennustyöhön, pura portaiden kaikki osat pakkauksistaan. Aseta kaikki osat tilavalle alustalle ja tarkista osien lukumäärä

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

FI fi ma PERI GmbH. PERI-vinotuet RS-vinotuki -järjestelmä

FI fi ma PERI GmbH. PERI-vinotuet RS-vinotuki -järjestelmä FI fi 06 2012 2ma 73076 PERI GmbH PERI-vinotuet RS-vinotuki -järjestelmä FI_RS11_00-00.indd 2 15.06.12 10:12 PERI-vinotuki RS RS 210, 260, 300, 450, 650 ja RS 1000, 1400 Uusien PERI RS 210, RS 300, RS

Lisätiedot

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET Allround-silta LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ ARS-asennusohje RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET 1 1. JOHDANTO Asennuksessa on käytettävä ainoastaan Layherin alkuperäisosia. Ennen asennusta tarkasta huolella

Lisätiedot

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master 000 -sarjan leikkureille Mallinro: 9-990 -9 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein.

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein. KÄYTTÖOHJE LASTENVAUNUJEN AVAAMINEN Aseta vaunut lattialle (kuva 1a) ja vedä lujasti kahvasta, kunnes taittomekanismi lukittuu (kuva 2, 3). HUOMAUTUS! Ennen kuin alat käyttää vaunuja, varmista, että ne

Lisätiedot

ASENNUSOHJE HT-SIILOT 7 m 3 JA 8 M 3

ASENNUSOHJE HT-SIILOT 7 m 3 JA 8 M 3 ASENNUSOHJE HT-SIILOT 7 m 3 JA 8 M 3 Siilon kokoonpano aloitetaan asettamalla siilon ylimmän vaippaosan levyt kehäksi lattialle (Kuva 1) Kuva 1, Vaippaosan levyt Yleensä siihen kuuluu kolme perussivua

Lisätiedot

Bender Megawall. BENDERS Pihakivet. www.benders.fi

Bender Megawall. BENDERS Pihakivet. www.benders.fi megawall GARDEN Bender Megawall Kaunis muuri, jolla voidaan rakentaa 1,05 m korkea tukimuuri. Sen mahdollistaa ainutlaatuinen rakenne ja geoverkkojärjestelmä. Muurikivet toimitetaan valmiiksi lohkottuina,

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

Pyörätuoliluiskat. 2 www.finnrasti.fi

Pyörätuoliluiskat. 2 www.finnrasti.fi Pyörätuoliluiskat Pyörätuoliluiskat Weland valmistaa tukevia, turvallisia ja helposti asennettavia pyörätuoliluiskia. Luiskia on saatavana sekä teräksestä että alumiinista valmistettuna. 2 www.finnrasti.fi

Lisätiedot

Boss-alumiinitelineet irtotikkain EN1004: /12 - XXCX

Boss-alumiinitelineet irtotikkain EN1004: /12 - XXCX Boss-alumiinitelineet irtotikkain EN1004:2004-3 - 8/12 - XXCX Liikuteltava alumiiniteline koukuilla varustetuilla, kaltevilla porrastikkailla 1 450 mm:n levyisille Clima-kehikoille KÄYTTÖOPAS Joulukuun

Lisätiedot

Telineiden turvallisuusohjeet

Telineiden turvallisuusohjeet Telineiden turvallisuusohjeet Sinun turvallisuus ja menestys on meille tärkeää. Tulosta tämä ohje ja lue se huolella. Jos sinulla on jotain ohjeisiin liittyviä kysymyksiä voit kysyä meiltä neuvoa. Olemme

Lisätiedot

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet KUNERT Professional KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet Suojakaari Istuin on varustettu suojakaarella. Kiinnitä kaari liittämällä se käsinojen kummaltakin puolelta löytyviin kiinnikkeisiin (kuva 21.) Poistaaksesi

Lisätiedot

Asennusohje. Fast Trac jääketjut

Asennusohje. Fast Trac jääketjut Asennusohje Fast Trac jääketjut Arvoisa lukija Tämä kirja sisältää ohjeet TRYGG Fast Trac jääketjujen asentamiseksi. Noudata aina näitä ohjeita, kun asennat jääketjut ensimmäisen kerran traktorin pyöriin.

Lisätiedot

Varitek. Kotitaloustikas turvakaarella. Turvauritettu peltinen työtaso 28 cm x 27,5 cm. Turvakaaren korkeus 60 cm.

Varitek. Kotitaloustikas turvakaarella. Turvauritettu peltinen työtaso 28 cm x 27,5 cm. Turvakaaren korkeus 60 cm. 1 Varitek Kotitaloustikas turvakaarella Turvauritettu peltinen työtaso 28 c x 27,5 c Turvakaaren korkeus 60 c Kansilukitteinen 5, 6 ja 7 ask nylon-nauhat Liukastuisen estolla varustetut 80 askelat Askelat

Lisätiedot

Taiter Oy. Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje

Taiter Oy. Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje Taiter-pistoansaan ja Taiter-tringaliansaan käyttöohje 17.3.2011 1 Taiter Oy Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje 17.3.2011 Liite 1 Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC2: nro 22

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0.

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0 Kattolaatikko A8901430 Sivu 1 / 8 B8901445 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE Maahantuoja: Agri-Kymi Oy Kaupinkatu 4 45130 KOUVOLA Varaosat: 020 743 2045 Toimisto: 020 743 2043 toimisto@agrikymi.fi 2 3 4 5 TEKNISET TIEDOT Takalanat Malli Työleveys

Lisätiedot

Saab. 900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Suksien-/lumilaudanpitimet

Saab. 900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Suksien-/lumilaudanpitimet SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Suksien-/lumilaudanpitimet MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

Reuna A. Kuormitus. Näkyvä ripustettu T-lista kannatinjärjestelmä, avattava

Reuna A. Kuormitus. Näkyvä ripustettu T-lista kannatinjärjestelmä, avattava Reuna A Näkyvä ripustettu T-lista kannatinjärjestelmä, avattava 5 B A Suorareunaiset Gyptone levyt, reuna A, kiinnitetään näkyviin kannatinjärjestelmiin T-5 tai T-4. Ne on valmistettu galvanoiduista teräsprofiileista,

Lisätiedot

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE PUOIPYÖREÄN SDEVESIJÄRJESTEMÄN SENNUSOHJE 1 6 5 8 7 10 3 11 14 9 2 4 12 13 11 14 17 Tuotelista Nro Tuote 1 Pisko kouru 2 Pisko ulkokulma 90 3 Pisko sisäkulma 90 4 Pisko tukkopää, oikea ja vasen 5 Pisko

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lighting Systems

ASENNUSOHJE Lighting Systems Suomi ASENNUSOHJE Lighting Systems Sisällys 3 4 6 8 9 10 11 Yleiset käyttö- ja turvallisuusohjeet Snep kiskoston osaluettelo Kiskoston asennus Kiskoston seinä- ja kattoasennus Linear L-valaisimen asennusohjeet

Lisätiedot

Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120

Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120 Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120 Käyttöohje Suomi 7FI160188-02 Handy Tube -liukurulla pitkä Handy Tube -liukurulla lyhyt Handy Tube -liukurulla leveä Tuotekuvaus Tuote Malli Tuotenumero Koko

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. 1. Olosuhteet 2. Takuu 3. Käyttö ja toiminto 4. Osat 5. Yleiset ohjeet sekä käyttöohjeet 6. Asennus

ASENNUSOHJE. 1. Olosuhteet 2. Takuu 3. Käyttö ja toiminto 4. Osat 5. Yleiset ohjeet sekä käyttöohjeet 6. Asennus TIKLI JUMBO 178 / (250 BK) ASENNUSTELINE ASENNUSOHJE OHJEET JA HUOLTO TIKLI JUMBO ASENNUSTELINEILLE 1. Olosuhteet 2. Takuu 3. Käyttö ja toiminto 4. Osat 5. Yleiset ohjeet sekä käyttöohjeet 6. Asennus 6.1

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly Asennus- ja käyttöohje Kuormalavahylly PÄÄDYN KOKOAMINEN Kiristysmomentti, ruuviliitos Ruuvi M0 8.8 Maks. kiristysmomentti 7 Nm Ruuviliitoksiin on käytettävä lukitusmuttereita M0 luokka 8 Taptite M6 Maks.

Lisätiedot

F2000 Karavaanimarkiisi

F2000 Karavaanimarkiisi Asennus ja käyttöohjeet F2000 Karavaanimarkiisi Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Pakkauksen sisältö NIMIKE KUVAUS 1 Kankaan lukitustanko 2 putki 3 Vasen varsi 4 Oikea varsi 5 Seinäkiinnike

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR SC1809 12 EN 1298 - IM - fi TURVALLISUUTTA JOKA ASKELEELLA wibeladders.fi

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen!

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen! Asennusohje Toimitussisältö Luxnel valopaneeli koostuu valaisinelementistä, laminoidusta valokuvasta ja karkaistusta turvalasista. Valaisinelementin on IP44 suojattu Virtalähde 24VDC IP65, pistotulpalla

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 ASENNUSOHJE DEPO ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 OSALUETTELO Pääosat Osa Nr Nimike 1 1498 Spiraali PFlex Ø53 2 8143 Ruuvi T6SS M6 x 20 3 1433 Sovitusakselitappi 4 1365 Akselitappi 5

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE 1 Keskipakoispuhallin C-sarja Näiden ohjeiden tulee aina olla puhallinta käyttävän henkilöstön saatavilla. Ennen asennusta ja kytkemistä tulee seuraavat ohjeet

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli matkalle, liikkeelle, keskelle elämää KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli XRover REHA -maastopyörätuolilla liikkuminen onnistuu monenlaisissa olosuhteissa. Työntämisen lisäksi maastopyörätuolia

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje 8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLA ENNEN ASENNUSTA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Maahantuoja: Horisont Enterprises Ltd Oy Atomitie 5 B, 00370 Helsinki 09-6866720

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi kahta jakoavainta, kumivasaraa, talttapääruuvimeisseliä, ristipääruuvimeisseliä sekä kirkasta

Lisätiedot

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Date Instruction Part No. Replaces 32 025 666 Sep 05 32

Lisätiedot

Yleiset asennusohjeet. Kaikella on paikkansa.

Yleiset asennusohjeet. Kaikella on paikkansa. Yleiset asennusohjeet 0 Kaikella on paikkansa. Ennen kalusteiden asennusta lue asennusohjeet huolellisesti läpi. Huomioon otettavia asioita ennen asennusta. Huomioi myös, että tämä asennusohje kertoo yleiset

Lisätiedot

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Työtaso, valinnainen HUOM. TUOTE ON KOOTTAVA AIKUISEN TOIMESTA PIENTEN OSIEN, TERÄVIEN KULMIEN JA TERÄVIEN REUNOJEN VUOKSI. Sivu 1 Osaluettelo Lue kaikki ohjeet ja

Lisätiedot

Onni Seisomatelineen Käyttöohje

Onni Seisomatelineen Käyttöohje Onni Seisomatelineen Käyttöohje Onni - seisomatelineen käyttöohje Sisällysluettelo Tuotteen kuvaus... 3 Perushuolto-ohje... 3 Tärkeää!... 3 1. Laatikon sisältö... 4 2. Alustan kokoonpano... 4 3. Rungon

Lisätiedot

25. TIKKAAT, TYÖTASOT, RAKENNUSTELINEET

25. TIKKAAT, TYÖTASOT, RAKENNUSTELINEET 25. TIKKAAT, TYÖTASOT, RAKENNUSTELINEET 32 Tikkaat Tikkaiden käyttö on suunniteltava asianmukaisesti. Nojatikkaita ei saa käyttää työalustana. Nojatikkaita saadaan käyttää vain tilapäisinä kulkuteinä,

Lisätiedot

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat.

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. Turner 210/230 1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. - Ovielementit 4kpl - Vaakajohteet - Pystyjohteen C-kiskot (kiinni L-kiskossa) - L-muotoiset pystykiskot

Lisätiedot