amo prorakennustelineen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "amo prorakennustelineen"

Transkriptio

1 Amo Pro rakennustelinejärjestelmä on modulaarinen telinejärjestelmä joka koostuu eri komponenteista. Asennus on nopeaa ja joustavaa. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut on tyyppihyväksynyt rakennustelinejärjestelmän kuormaluokille,,, ja AFs 1990:1 mukaan. Tyyppihyväksyntätodistusnumero SC098 Laskelmat ja kokeelliset testaukset ovat suoritettu SSEN 1810 standardin mukaisesti. Kaikissa komponenteissa on stanssattu SP leima ja valmistusvuosi. Järjestelmä koostuu pystyputkista, juoksuista, vinositeistä ja ulokkeista. Pystyputki koostuu ympyrälevyistä 0 cm välein, jossa on kpl kiilareikää johon liitetään juoksut ja vinositeet. Pystyputket ovat maksimissaan kolme metriä pitkiä. Työtaso koostuu telinetasoista. Lohkopituudet ovat m;,07 m;,7 m; ja,07 m. Lohkoleveydet ovat 0,7 m; 9 m ja m. Kaikki osat ovat kuumasinkittyjä EN ISO 11 standardin mukaisesti. Kuormaluokat Telinejärjestelmän lujuus, jäykkyys ja stabiliteetti määrittyy telineen solmupisteistä ja kuormaakantavien komponenttien jäykkyydestä. Rakennustelineiden kuormaluokat Luokat 1: Kevyt teline. Yleisin käytetty telinemalli maalaus, saumaus, asennus,korjaustöihin sekä sääsuojan tukitelineenä. Telineen leveys normaalisti 0,7 m tai 1, m. Luokka : Keskiraskas teline, jota käytetään silloin kun materiaalia varastoidaan telineelle sen välitöntä käyttöä varten esimerkiksi raskaissa asennustöissä. Telineen leveys on yleensä 1, m. Luokka : Raskas teline, jota käytetään mm. muuraustöihin. Telineen leveys yleensä 1, m. Luokka : Erittäin raskas teline, jota käytetään suuren tavaramäärän säilyttämiseen tai muissa erikoistilanteissa.! huom! Rakennustelineitä saa asentaa tai purkaa vain pätevän asentajan valvonnassa. Vaurioituneita osia ei saa käyttää. Osien kunto on tarkistettava silmämääräisesti ennen niiden asentamista. Kuormitukset luokittain kuormaluokka pintakuorma kn/m Keskitetty kuorma 00 x 00 mm kn/m Keskitetty kuorma 00 x 00 mm kn/m Osaaluekuorma kn/m 1 0,7 1, 1, 1,,0 1,,0,0,0,,0 7,,0,0 10,0 1 kn (kilonewton) vastaa noin 100 kg.

2 Kuormaluokat ja jäykkyydet vaihtelevat eri telinelohkojen leveyden ja pituuden mukaan. Alla olevassa taulukossa on kuvailtu miten eri kuormaluokkiin päästään eri konfiguraatioilla kerroskorkeuden ollessa korkeintaan kaksi metriä. konfiguraatiot kuormaluokat Lohkoleveys (m) Lohkopituus (m),07 Seinäkiinnikkeiden etäisyys (m) 0,7,7,07,7,07 Telineen korkeus ilman ulokekonsoleita (m) Telineen korkeus 0, metrin ulokekonsolilla (kaikki kerrokset) 1 Telineen korkeus 0, m ulokekonsolilla (kaikki kerrokset) 1 0 Solmupisteen asennus Pystyputken ja juoksun yhteys jäykistetään kiilan avulla. Tällöin saavutetaan juoksun ja pystyn välinen 90 asteen kulma. Yhteys jäykistetään lyömällä kiilaa esimerkiksi vasaralla. Ympyrälevyssä on neljä pienempää reikää jotka ovat 90 asteen kulmassa toisiinsa. Juoksut liitetään näihin neljään reikään, jolloin komponentit asettuvat oikeaan kulmaan toisiinsa verrattuna. Liitos tehdään seuraavien vaiheiden perusteella: Työntämällä kiilalla varustettu telineosa ympyrälevyn päälle. Työtämällä kiila reikään.. Turvataan kiilaliitos esimerkiksi vasaran iskulla.. Ohjeita seuraamalla kiilaliitoksesta tulee voimaa siirtävä jäykkä liitos jonka kautta voimat siirtyvät jokaiseen suuntaan. Komponenttilista Pystyputki, teräsputki Ø 8 mm, kuumasinkitty, ympyrälevy 0 cm välein. Koot: 0, m; 1 m; 1, m; m; m Painot:, kg;, kg; 11 kg; 1,8 kg Juoksu, teräsputki Ø 8 mm, kuumasinkitty. Käytetään kaiteena ja vaakatukena. Koot: 0, m; 0,7 m; 1, m;,07 m;,7 m;,07 m Painot:, 0 kg;,1 kg;,0 kg; 9, kg; 10, kg; 1, kg Vahvistettu juoksu. Koot: m ja,07 m Painot: 1, kg ja 17, kg Vinoside, teräsputki Ø 8 mm, kuumasinkitty, kääntyvillä kiilaliittimillä.

3 Terästaso, kuumasinkitty, koukkumainen kiinnitys, joka sopii Oputkijuoksuun ja Oulokekonsoliin. Koot: 1, m;,07 m;,7 m;,07 m Painot: 1 kg; 1,8 kg; 18,7 kg; kg Ulokekonsoli, kuumasinkitty, käytetään työskentelytason levitykseen. Koot: 0, m ja 0,7 m Painot:, kg ja 9, kg Horisontaalinen vinotuki. Koko m. Alumiiniporras. Leveys 0, m, korkeus m. Koot:,07 m ja,7 m Painot: 8, kg ja, kg Säätöjalka. Koko: 0, m Paino: kg Potkulista. Koot: 0,7 m; 1, m;,07 m;,7 m;,07 m Painot:, kg;, kg;, kg; 7, kg; 7, kg Portaan ulkopuolinen kaidekehä. Koot:,07 m ja,7 m Painot: 1,1 kg ja 1, kg Amo Pro järjestelmässä voidaan käyttää muiden järjestelmien komponentteja vain siinä tapauksessa, kun komponentit ovat tyyppihyväksyttyjä ja ne eivät heikennä telineen kantavuutta. Komponenttien kantokyky tai kuormaluokka ULOKEKONSOLI terästaso konsoli kuormaluokka 0, 0,7 tyyppi,07,7,07 10 mm 0 mm Koskee terästasoja, jotka ovat asennettuina telineeseen. juoksu juoksu pituus tasaisesti jaettu kuorma kn/m sallittu pistekuorma, halkaisija 0 mm (kn) lohkopituus,07,7,07 1,7 0,7 0,,07 1,8,8,7,,,07,0,1 8,7,1 0,7 1,9 11, 0, 8,0 18,9 Tasokuormitus maks. kg/m

4 vahvistettu juoksu juoksu lohkopituus,07,7,07 1,7,07 sallittu pistekuorma, halkaisija 0 mm (kn) 0,7 0,, 0,0 Tasokuormitus maks. kg/m Kiilaliitoksen jäykkyys momenttikapasiteetti alaspäin momenttikapasiteetti ylöspäin My,d 1 10 Mz,d kuormakapasiteetti (kn) Nd 7,1 Vz,d 1, Vy,d 0,7 Telineen asennus Aseta säätöjalat ja aloituspalat paikoilleen ja asenna niiden alle laudanpalat. Laudanpalat jakavat kuorman suuremmalle alueelle. Toista tämä muiden pystyputkien kohdalla, ja yhdistä lopuksi putket vaakakannattimilla. Vaihtoehtoisesti voit asentaa telineen myös ilman aloituspaloja asettamalla pystyputken säätöjalan päälle. Toista tämä muiden pystyputkien kohdalla, ja yhdistä lopuksi putket vaakakannattimilla. Toista tämä muiden pystyputkien kohdalla niin, että saat koko pohjakerroksen valmiiksi. Tarkista vesivaakaa apuna käyttäen, että pohjakerros on suorassa.

5 . Aloita ensimmäisen työtason asennus asettamalla vaakakannattimet paikoilleen. Asenna kannattimet sille korkeudelle, jolle haluat tasojen asettuvan... Asenna vinotuet ja telinetasot. Kun ensimmäinen kerros on valmis, voit aloittaa toisen kerroksen asentamisen. Asennus täytyy suorittaa voimassa olevien turvallisuusohjeiden mukaisesti... Asenna portaat ja potkulistat. Tarkista, että telineen jokaisella työtasolla on kaiteet ja potkulistat..! huom! Rakennustelineitä saa asentaa tai purkaa vain pätevän asentajan valvonnassa. Vaurioituneita osia ei saa käyttää. Osien kunto on tarkistettava silmämääräisesti ennen niiden asentamista. Tarkistuslista ennen asennusta Tiedosta telineen käyttötarkoitus.. Tiedosta telineen etäisyys julkisivusta. Tarkista kaikki telineeseen kohdistuvat kuormat, myös kuormien kohdat telineessä tulee ottaa huomioon.. Tarkista maan kunto. Huomioi seuraavat kuormat:. Varmista että teline kestää sille tarkoitetut kuormat. Telineen omapaino 7. Tarkista että teline ei ole muiden tiellä. Työkuormat jokaisella työtasolla 8. Asentajien tulee olla päteviä.. Tuulikuormat(erityisesti, jos teline peitetään). Lumikuormat 9. Asentajien tulee olla tietoisia telineen käyttötarkoituksesta ja suunnitelmasta.. Tarkista julkisivun kunto ankkuroinnin varalta. 10. Tarkista telineen osat ennen niiden asentamista. Viallisia osia ei saa käyttää.

6 Telineen käyttö Telineen purku Telineen käyttö vaatii, että: Teline puretaan turvallisesti seuraavia ohjeita noudattaen: käyttäjä on tietoinen telineen suurimmasta painokuormasta työtasoa kohden, ja siitä että kuinka monta työtasoa voi kuormittaa kerralla. kukaan muu kuin asentaja (tai asentajan hyväksymä edustaja) ei saa tehdä telineeseen muutoksia. telinettä ei saa käyttää vaarallisissa sääolosuhteissa. teline pitää tarkistaa viikottain. Työtasot siivotaan irrallisesta materiaalista, ja tarkistetaan että teline on samassa kunnossa kuin asennettaessa; mitään osia ei ole poistettu asennuksen jälkeen. Ennen purkua telinekorttin on kirjoitettava, että telinettä ei saa käyttää. Teline on purettava käänteisessä järjestyksessä, eli purku aloitetaan ylhäältä käsin.. Poista potkulistat ja kaiteet korkeimmalta tasolta.. Poista kaikki pystyputket ja kannattimet jotka on kiinnitetty ylimmän työtason yläpuolella.. Poista kaikki telinetasot työtason alapuolelta.. Toista yllä olevat kohdat kunnes olet purkanut koko telineen. HUOM: Ankkurointikiinnikkeet poistetaan sitä mukaa, kun telinettä puretaan. 7. Ankkurointi Telineen jäykistämiseen käytetään seinäkiinnittimiä, joilla varmistetaan, että koko teline jäykistyy pystyputkien taipumatta. Seinäkiinnittimet tulee kiinnittää jokaiseen pystyputkiriviin putkilukolla, vähintään 0, m etäisyydelle solmupisteestä. HUOM: kiinteän rakenteen kiinnityskohdan lujuus pitää varmistaa. Ankkurit sijoitetaan esimerkiksi siten, että vierekkäiset ankkurit eivät ole samalla tasolla vaakasuunnassa. Kiinnikkeiden täytyy kestää kohtisuoraa veto tai painovoimaa, kn ja ristivetoa 7,0 kn (Vankkuri) ja, kn (tavallinen ankkuri) Ankkurit tulee asentaa neljän metrin välein korkeussuunnassa, alin ankkuri korkeintaan, metrin korkeuteen. Kun teline peitetään, ankkurointivälin tulee olla kaksi metriä uloimmissa lohkoissa. Telineosat lasketaan huolellisesti maahan jotteivät ne vaurioidu. Jäykistäminen Telineen ulkopuolen jäykistämiseen käytetään vinotukia, jotka tulee asentaa vähintään joka viidenteen lohkoon (aina uloimmaisiin lohkoihin) jokaisessa kerroksessa. Edellytykset: Telineen korkeuden, lohkoleveyden, lohkopituuden, kerros ja ankkurointivälin tulee olla tämän ohjeen mukaisia. Pystyputken kantavuudeksi voidaan laskea 11, kn / pystyputki, kun lasketaan muiden telinekorkeuksien ja leveyksien lujuuksia. Telineen alustan / maaperän kestävyys on oltava kn / pystyputki. Kakkien laskelmien tulee perustua yhden työkerroksen kuormitukseen. Kaikkiin työtasohin tulee asentaa tasot, kaksi kaidetta sekä potkulistat. Kulku tehdään portailta telineen ulkopuolelle. Portaissa tulee olla kaiteet. Ankkuroinnin eri malleja (kuvassa yksi neliö on noin m x m)

7 Tuuli, lumi ja jäävaroitus Talvella eletään yleensä ääriolosuhteissa: tuuli, lumi ja jäätilanteet vaihtelevat nopeasti ja niiden aiheuttamat kuormat pitää ottaa huomioon. Säilytys ja korjaustoimenpiteet Telinekomponentit säilytetään niihin tarkoitetuissa häkeissä. Komponentit tarkistetaan silmämääräisesti ennen asennusta ja silloin kun teline puretaan. Vaurioituneet osat tulee vaihtaa uusiin. Osien huolto ja korjaustoimenpiteet saat Machinerysta.pelkkä vaakatuki. Korkealla tehtävän työn vähentämiseksi, välilohkon materiaalit kiinnitetään tukilohkoon maassa jolloin tukilohko ja välilohkoon tarvittava materiaali nostetaan ylös samaan aikaan. Kun tukilohko on asennettu, välilohkon vaakatuet asennetaan paikoilleen. Peitteen asennukseen tarvittavat vetonarut kaannattaa asentaan ennen noston aloittamista ettei myöhemmin tarvitse kiivetä lohkon yli narun asentamista varten. ota yhteyttä! Pääkaupunkiseutu EteläSuomi LänsiSuomi Häme ja KeskiSuomi Itä ja PohjoisSuomi

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR SC1809 12 EN 1298 - IM - fi TURVALLISUUTTA JOKA ASKELEELLA wibeladders.fi

Lisätiedot

TELINEIDEN TURVALLISUUS OHJE

TELINEIDEN TURVALLISUUS OHJE Sinun turvallisuus ja menestys on meille tärkeää. Tulosta tämä ohje ja lue se huolella. Jos sinulla on jotain nähin liittyviä kysymyksiä voit kysyä meiltä neuvoa. Olemme täällä teitä varten. TELINEIDEN

Lisätiedot

Ympäristöenergia aurinkokeräimet SF100-03-DE / SF100-03-DS

Ympäristöenergia aurinkokeräimet SF100-03-DE / SF100-03-DS Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Ympäristöenergia aurinkokeräimet SF100-03-DE / SF100-03-DS Jodat YMPÄRISTÖENERGIA Oy Uittosalmentie 210 35990 Kolho puh. 040-77321 39 Perehdy tähän ohjeeseen huolella

Lisätiedot

Ohje KAIVOLLE. HUOMIOI! Huomioi että käytössä olevaan kaivoon voi muodostua kaasuja, KOMBIKAIVO. Kuva 1. SISÄÄN ULOS SISÄÄN PB (2)

Ohje KAIVOLLE. HUOMIOI! Huomioi että käytössä olevaan kaivoon voi muodostua kaasuja, KOMBIKAIVO. Kuva 1. SISÄÄN ULOS SISÄÄN PB (2) Versio 1.0 2012-01-27 Kuva 1. ULOS KOMBIKAIVO PB (2) 1 kpl sisään tulo jako-/ tarkastuskaivolle 130 mm pohjasta 4 kpl ulostuloja (joista 2 kpl ovat valinnaisia) jako-/ tarkastuskaivolle, 30 mm pohjalta

Lisätiedot

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA www.termopanels.fi SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA Sisällysluettelo Johdanto 3 Seinäelementit PUR/PIR PolTherma DS PolTherma PS PolTherma

Lisätiedot

Leikkipaikan turvallisuuden varmistaminen

Leikkipaikan turvallisuuden varmistaminen 3 Leikkipaikan turvallisuuden varmistaminen Lappset Group Oy hyväksyttää tuotteensa TÜV:llä (Technischer Überwachnungsverein) Saksassa ja noudattaa EN 1176 stardardeja. Leikkipaikan turvallisuuden varmistaminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Oman turvallisuutesi vuoksi ja jotta saisit kaiken hyödyn

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D KÄYTTÖOHJE FI -D Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 20 -pyörätuoli on Handicare:n valmistama. Oman

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-opas

Asennus-, käyttö- ja huolto-opas Goulds Pumps Asennus-, käyttö- ja huolto-opas Model 3600, API 610 10th Edition (ISO 13709) Sisällysluettelo Sisällysluettelo Johdanto ja turvallisuus...4 Johdanto...4 Toimituksen tarkistaminen...4 Tuotteen

Lisätiedot

www.actsafe.se 1 Copyright ActSafe Systems AB Jakelija:

www.actsafe.se 1 Copyright ActSafe Systems AB Jakelija: Jakelija: Copyright ActSafe Systems AB Act Safe Systems AB Sagbäcksvägen 13 SE-437 31 Lindome Ruotsi Puhelin +46 31 65 56 60 Faksi + +46 31 65 56 69 info@ actsafe.se www.actsafe.se www.actsafe.se 1 Copyright

Lisätiedot

Kokoamis- ja käyttöohje. belluno

Kokoamis- ja käyttöohje. belluno Kokoamis- ja käyttöohje belluno Hyvä asiakkaamme, Ostaessanne Bock hoitosängyn, olette hankkineet erittäin turvallisen ja toiminnoiltaan monipuolisen tuotteen, jonka käyttöikä on pitkä. Sähkösäätöiset

Lisätiedot

Ympäristöministeriön asetus Eurocode-standardien soveltamisesta talonrakentamisessa annetun asetuksen muuttamisesta

Ympäristöministeriön asetus Eurocode-standardien soveltamisesta talonrakentamisessa annetun asetuksen muuttamisesta Ympäristöministeriön asetus Eurocode-standardien soveltamisesta talonrakentamisessa annetun asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä 30 päivänä syyskuuta 2009 Ympäristöministeriön päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 10 -pyörätuoli on Handicare: n valmistama. Oman turvallisuutesi

Lisätiedot

AMMUNTATEKNIIKKA YLEISTÄ

AMMUNTATEKNIIKKA YLEISTÄ TALJAJOUSI Tämän taljajousiosion on tarkoitus tulla osaksi SJAL:n valmentajakoulutusmateriaalia täydentämään sitä taljajousen osalta. Materiaalin kirjoittamiseen ovat osallistuneet mm. Jouni Väre, Anne

Lisätiedot

145 FI-32210 LOIMAA T. +358 2 762 5900 F.

145 FI-32210 LOIMAA T. +358 2 762 5900 F. DINO 150ZX KÄYTTÖOHJE Raikkolantie 145 FI-32210 LOIMAA T. +358 2 762 5900 F. +358 2 762 7160 dino@dinolift.com www.dinolift.com 2 KÄYTTÖOHJE Voimassa valmistusnumerosta 3904 3 SISÄLLYSLUETTELO ULOTTUVUUSKAAVIO...6

Lisätiedot

INDI, / 1 EASY enhet, BOX, UZ0001-UZ0008

INDI, / 1 EASY enhet, BOX, UZ0001-UZ0008 INDI, / 1 EASY enhet, BOX, UZ0001-UZ0008 tuotenro: UZ0001-UZ0002 Käyttöohje ja asennusohje Bruksanvisning och Installationsanvisning Original Detta dokument ska alltid förvaras vid produkten! Tämän ohjeen

Lisätiedot

BETONIELEMENTTIEN NOSTOLENKIT JA -ANKKURIT

BETONIELEMENTTIEN NOSTOLENKIT JA -ANKKURIT BETONIELEMENTTIEN NOSTOLENKIT JA -ANKKURIT 2 Julkaisija: Betoniteollisuus ry Kustantaja: Suomen Rakennusmedia Oy Copyright: Betoniteollisuus ry Suomen Rakennusmedia Oy ISBN: 978-952-5785-75-3 ISBN (pdf):

Lisätiedot

version 1.0 Made by NARVI Oy Finland Kota Kuru 14 ja 20 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

version 1.0 Made by NARVI Oy Finland Kota Kuru 14 ja 20 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje version 1.0 Made by NARVI Oy Finland Kota Kuru 14 ja 20 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje FI FI 2 FI Sisällysluettelo 1.1 Tekniset tiedot 4 2. Huomioitavaa ennen kiukaan asentamista 5 2.1 Saunatila 5 2.2

Lisätiedot

Käyttö- ja huolto-ohje. HADEF Sähköketjutalja malli 62/05

Käyttö- ja huolto-ohje. HADEF Sähköketjutalja malli 62/05 5.52.420.21.15.0 Painos 16.06.2009 Käyttö- ja huolto-ohje _ HADEF Sähköketjutalja malli 62/05 Tämän asiakirjan edelleen luovuttaminen ja monistaminen sekä sen sisällön hyväksikäyttö ja tiedoksi antaminen

Lisätiedot

Sähkö- ja telejohdot ja maantiet. Koekäytössä 28.4.2014 alkaen

Sähkö- ja telejohdot ja maantiet. Koekäytössä 28.4.2014 alkaen 15 2014 LIIKENNEVIRASTON ohjeita Sähkö- ja telejohdot ja maantiet Koekäytössä 28.4.2014 alkaen Sähkö- ja telejohdot ja maantiet 28.4.2014 Liikenneviraston ohjeita 15/2014 Liikennevirasto Helsinki 2014

Lisätiedot

Käyttöohjekirja JC 3000 4000. kylvölannoitin. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa! NO: 98674304 C 26.01.10 TUME-AGRI OY

Käyttöohjekirja JC 3000 4000. kylvölannoitin. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa! NO: 98674304 C 26.01.10 TUME-AGRI OY 1 TUME-AGRI OY NO: 98674304 C 26.01.10 Käyttöohjekirja JC 3000 4000 kylvölannoitin Alkaen valmistusnumerosta JJ 49140 Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa! 2 EY-vaatimustenmukaisuusvakuutus TUME-AGRI

Lisätiedot

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI sampo R O S E N L E W SR1046X HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI ALKUSANAT Tämän kirjan tarkoituksena on auttaa käyttäjää tutustumaan harvesteriin. On tärkeää, että harvesterin käyttäjä

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Käyttöohje Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO

Lisätiedot

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen käyttöturvallisuudesta

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen käyttöturvallisuudesta F2 SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA 1 Rakennuksen käyttöturvallisuus Määräykset ja ohjeet 2001 Ympäristöministeriön asetus rakennuksen käyttöturvallisuudesta Annettu Helsingissä 1 päivänä maaliskuuta 2001

Lisätiedot

Mover SE R / TE R. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan

Mover SE R / TE R. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan Mover SE R / TE R Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan Mover SE R / TE R Asennusesimerkki 1 Kauko-ohjaus 2 Käyttömoottori 3 Ajorulla 4 Elektroninen ohjaus 5 Akku 6 Turvapistorasia

Lisätiedot

Palkin laskentaohjelma PupaX5 Pikaohje 1.10.2013

Palkin laskentaohjelma PupaX5 Pikaohje 1.10.2013 Palkin laskentaohjelma PupaX5 Pikaohje 1.10.2013 Copyright 2012-2013 Insinööritoimisto Pauli Närhi Kesantokuja 6 75530 Nurmes 1 YLEISTÄ Ohjelma on laadittu käytännön rakenteiden suunnittelussa esiintyviä

Lisätiedot

Tarkastus & Huolto. Leikkikentät ja aukiot. Eurooppa-normien EN 1176 1177 mukaan 2006-05

Tarkastus & Huolto. Leikkikentät ja aukiot. Eurooppa-normien EN 1176 1177 mukaan 2006-05 Tarkastus & Huolto Leikkikentät ja aukiot Eurooppa-normien EN 1176 1177 mukaan 2006-05 Uudet normit Koko Eurooppaan Tammikuun 1. päivästä 1999 lähtien pätevät leikkivälineiden uudet normit. Ne ovat hyvin

Lisätiedot

METROMINI 4. Käyttöohje Sähkökäyttöinen läpivirtausvedenlämmitin

METROMINI 4. Käyttöohje Sähkökäyttöinen läpivirtausvedenlämmitin METROMINI 4 Käyttöohje Sähkökäyttöinen läpivirtausvedenlämmitin 2 METROMINI 4 LVI-numero: 5273252 Sisällysluettelo Kuljettaminen 4 Kaaviokuva 4 Sijoittaminen 5 LVI-asennus 5 Sähköasennus 10 Käyttöohje

Lisätiedot

16 VÄYLÄT JA LAITURIT... 5. 16.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 16.1.1 Lyhenteet... 7 16.1.2 Symbolit... 8

16 VÄYLÄT JA LAITURIT... 5. 16.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 16.1.1 Lyhenteet... 7 16.1.2 Symbolit... 8 1 RATO 16 Sisältö SISÄLTÖ 16 VÄYLÄT JA LAITURIT... 5 16.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 16.1.1 Lyhenteet... 7 16.1.2 Symbolit... 8 16.2 MITOITUSPERUSTEITA... 9 16.2.1 Ihmiset... 9 16.2.2 Ajoneuvot... 9 16.2.2.1 Pelastusreitit...

Lisätiedot

Liesikupu 782 16 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...7

Liesikupu 782 16 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...7 Liesikupu 782 16 Stil Vitrum FI...3 Asennus...3 Käyttö...7 125660/15.5.2013 (2741) ASENNUS Liesikupu 782-16 Stil Vitrum on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Liesikuvussa on muuntaja keskustuulettimen

Lisätiedot