YLEISÖTILAISUUS NOORMARKUN KANKAAN KOULULLA TIISTAINA, KELLO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLEISÖTILAISUUS NOORMARKUN KANKAAN KOULULLA TIISTAINA, 29.9.2009 KELLO 18.30-20.05"

Transkriptio

1 1 "MITÄ KUNTALIITOS MERKITSEE NOORMARKUN KUNNAN ASUKKAILLE" MUISTIO: 1 TILAISUUDEN AVAUS YLEISÖTILAISUUS NOORMARKUN KANKAAN KOULULLA TIISTAINA, KELLO Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pentti Kilkku toivotti kaikki läsnäolijat tervetulleiksi tähän Noormarkun asukkaille tarkoitettuun yleisötilaisuuteen. Kilkku esitteli tilaisuuteen kutsutut hallintokuntien ja muiden yhteisöjen edustajat. Tilaisuuden avasi Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen. Luukkonen totesi, että Porin ja Noormarkun kuntaliitoksen H-hetkeen on aikaa kolmisen kuukautta. Uudelle vuosikymmenelle siirrytään yhdistetyin voimin. Asukkaita uudessa kunnassa tulee olemaan n Pori on kuntaliitoksen jälkeen edelleen Suomen 11. suurin kaupunki. Kuntaliitoksen valmisteluvastuu kuului alkuvuoden ajan molempien kunnanhallitusten muodostamalle ohjausryhmälle, jossa oli mukana henkilöstön edustus. Valmistelu on tapahtunut normaalina virkatyönä yhteistyössä kuntien kesken. Lisäksi on perustettu kolme erillistä työryhmää valmistelemaan kuntaliitosta; hallintotyöryhmä, taajamatyöryhmä ja tietohallintotyöryhmä. Sosiaalitoimen ja terveydenhuollon osalta valmistelu on siirtynyt Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen toimintojen järjestämisen yhteyteen. Yhteistoiminta-alueella on asukasta ja perusturvan yhteistoiminta-alueen henkilömäärä tulee olemaan noin Valtioneuvoston tekemän yhdistämispäätöksen jälkeen Noormarkun kunnanvaltuusto ja Porin kaupunginvaltuusto on yhdistetty ja se on ryhtynyt hoitamaan valmistelutehtävää. Valtuuston ensimmäinen kokous pidettiin Noormarkussa Ahlströmin kerholla. Valmistelutilanne on päivitetty yhteishallituksen kokouksessa maanantaina Kuntaliitoksen valmistelu on sujunut pääosin suunnitellusti ja etenee aikataulussa. Merkittäviä ratkaisemattomia ongelmia ei ole. Vaikka työtä on vielä paljon jäljellä vallitsee kentällä luottamus siihen, että ratkaisemattomatkin kysymykset hoidetaan. Tunnelma on positiivinen ja odottava.

2 2 Yhteisvaltuusto ja hallitus sekä valtaosa yhteislautakunnista ovat jo kokoontuneet. Ensimmäiset kokemukset ovat hyviä tai neutraaleja. Vuoden 2010 talousarvion laadinta etenee aikataulun mukaisesti. Yhteisvaltuuston päättää veroprosentista ja varsinainen talousarviokokous pidetään Noormarkun henkilöstöä koskevat siirtopäätökset on tehty. Pori 2016 strategian valmistelu on tapahtunut yhteistyössä Porin ja Noormarkun virkamiesjohdon ja luottamushenkilöiden kesken. Se on tulossa yhteisvaltuuston hyväksyttäväksi Hallinnon ja palveluiden järjestäminen hoidetaan kuntaliitospäätöksen mukaisesti. Siinä noudatetaan yhteisesti hyväksyttyä palvelujen järjestämissuunnitelmaa. Yhdistymissopimusta valvomaan tullaan asettamaan Noormarkkutoimikunta, jonka tehtävänä on valvoa yhdistymissopimuksen toteutumista tehdä aloitteita ja esityksiä Noormarkun aluetta koskevissa asioissa edistää ja seurata alueen kehitystä 2 NOORMARKUN KUNNAN PUHEENVUORO Noormarkkulaisille esitellään Poria ja sen palveluja useissa eri tilaisuuksissa. Porin kaupunginjohtajat olivat ensimmäisen kerran noormarkkulaisten tavattavissa Noormarkun torilla ja kaikille noormarkkulaisille tarkoitettu yleisötilaisuus on nyt tänään täällä Kankaan koululla. Lisäksi vuoden 2010 aikana eri puolilla Noormarkkua järjestetään yhteensä neljä yleisötilaisuutta. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toivotti kaikki noormarkkulaiset ja muut paikalla olijat lämpimästi tervetulleiksi tähän tilaisuuteen. Noormarkun kunnanjohtaja Ilmo Marttila toivotti Noormarkun kunnan puolesta kaikki tervetulleiksi tähän yleisötilaisuuteen ja totesi puheenvuorossaan mm. seuraavaa: Noin vuosi sitten tähän saliin oli kokoontunut satapäinen joukko noormarkkulaisia kuulemaan konsulttien esityksiä kahdesta kuntaliitosselvityksestä ja kolmesta vaihtoehdosta: Porin vai Pomarkun kanssa vaiko edelleen itsenäisenä kuntana. Kysymyksiä tehtiin runsaasti ja myös mielipiteitä esitettiin kaikkein kolmen vaihtoehdon puolesta ja vastaan. Silloinkin kysyttiin, mitä kuntaliitos merkitsee noormarkkulaisille. Nyt olemme tilanteessa, että päätökset on tehty ja niiden toimeenpano käynnissä siten, että kuntaliitos tapahtuu joustavasti ja ilman palvelukatkoksia. Nyt voimme siis kysyä: Mitä kuntaliitos Porin kaupungin kanssa merkitsee Noormarkun kunnan asukkaille? Siteeraan kuntaliitossopimusta: Laajentuneen kunnan tavoitteena on vahvistaa kunnan osa-alueiden asukkaiden paikallisen identiteetin ja kuntalaisvastuullisuuden kehit-

3 3 tymistä Kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia edistetään tukemalla asukas- ja kyläyhdistysten sekä järjestöjen toimintaa. Laajentuneen kunnan yhtenä tavoitteena on lähipalvelujen turvaaminen. Tässä mielessä tämäkin tilaisuus on järjestetty. Henkilökohtaisesti koen kuntaliitoksen ensisijaisesti hallinnon ja talouden muutoksena: Näin siksi, että palvelut päivähoito, vanhustenhuolto, terveyden- ja sairaanhoito, koulut - säilyvät täällä tulevassa Noormarkun kaupunginosassa nykyisinä; niitä kehitetään kuntaliitossopimuksessa sovitulla tavalla Porin kaupungin tavoitteiden mukaisesti; henkilöstön työpaikat ovat pääosin entiset. Oikeastaan vain kunnantalo tyhjenee. Nykyinen henkilöstö siirtyy Porin kaupungin organisaation eri työpaikoille. Kaiken kaikkiaan suuren kunnan taloudelliset resurssit luovat uusia mahdollisuuksia palvelujen turvaamiseen ja kehittämiseen. Siinä ehkä tärkein asia Noormarkun asukkaan kannalta. Kuntaliitoksen kanssa yhtä aikaa toteutetaan suuri perusturvan uudistus: Porin perusturvan yhteistoiminta-alue, johon tulevat mukaan Porin ja Noormarkun lisäksi Merikarvian, Luvian ja Pomarkun kunnat ja Ulvilan kaupunki. Lähipalvelut ovat varsin kattavia ja Noormarkun asukkaiden kannalta erittäin merkittäviä. Tyhjenevä kunnantalokin on saamassa uutta käyttöä. Päärakennuksen alakerta on suunniteltu muutettavaksi kirjastotilaksi, jossa kirjastotoimen kehittäminen saa aivan uusia ulottuvuuksia Noormarkussa. Kunnantalon yläkerran soisi pysyvän suurin piirtein nykyisellään, jolloin esim. valtuustosali olisi erilaisten kokousten ja tilaisuuksien pitopaikka, eräänlainen kulttuuritila, jossa olisi entistä Noormarkun kuntaa koskevaa esineistöä, mutta ei kuitenkaan pelkkä museo. Perusopetuksen nykyiset koulut säilyvät ja koulutointa kehitetään siten, että varmistetaan peruskoulutuksen taso ja saatavuus Noormarkun alueella. Yksi paljon keskustelua aiheuttavia asioita ovat olleet yhdistysten ja seurojen tukeminen sekä toimitiloista perittävät maksut, sillä käytännöt Porissa ja Noormarkussa ovat olleet erilaiset. Asiaa pohtinut työryhmä on saamassa työnsä päätökseen. Selvää kuitenkin on, että koko kaupungin alueella noudatetaan ehkä lyhyen siirtymäkauden jälkeen samaa käytäntöä. Marraskuussa päätetään ensi vuoden kunnallisveroprosentista. En halua ennakoida tulevaa yhteisvaltuuston päätöstä, mutta todennäköisesti noormarkkulaisten kunnallisverotus alenee ensi vuonna. Siinä ainakin yksi Noormarkun kunnan asukkaan kannalta merkittävä kuntaliitoksesta johtuva muutos. Yhteenvetona totean, että kuntaliitos Porin kanssa merkitsee Noormarkun asukkaille palveluiden säilymis- ja kehittämismahdollisuuksien lisääntymistä, uudenlaisia mahdollisuuksia kuntarakenteen kehittämiseen ja omaleimaisen kaupunginosan rakentamiseen sekä lisääntyviä voimavaroja erilaisten investointien toteuttamiseen siten, että asukkaita kuullaan ja heidän toiveensa otetaan huomioon.

4 4 3 NOORMARKUN ALUEEN KEHITYSNÄKYMÄT Olisi tietysti tarpeen tarkastella kysymystä Mitä kuntaliitos merkitsee Porin kaupungin asukkaille, mutta koska ei ole tämän tilaisuuden tarkoitus, jätän tarkastelun tykkänänsä tekemättä Porin kaupungin suunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä totesi, että Noormarkkuliitoksessa Porin maapinta-alaa tulee puolet lisää. Pori käsitti perustamisvaiheessa vain suppean keskusta-alueen. Kaupunki on laajentunut monissa alueliitoksissa. Noormarkun keskustaajama ja lähialueet on jaettu kaupunginosiksi. Esitys tulee yleisön nähtäväksi lähiaikoina. Kaupunkisuunnittelullisesti Noormarkun alue rakentuu valtatie 8 kautta lähemmäs Porin keskustaa ja Mäntylän alueen osayleiskaavan kautta lähemmäs Ruosniemeä. Kartat ja rekisterit on tavoitteena saada samaan tasoon nopeasti. Korttelien numerot muuttuvat ja tiloja voi muuttaa tonteiksi. Kartat tulevat pian nähtäville. Lopuksi Mäkelä kertoi, että taajamien, kylien ja lähiöiden kehittäminen- työryhmä on käsitellyt seuraavia isoja asiakokonaisuuksia - Yhdyskuntarakenteen kehittäminen - Yhdistysten ja vastaavien toiminnan turvaaminen - Liikunta-, nuoriso- ym paikkojen ja tilojen ylläpito ja investointiohjelma - Asumispalvelujen turvaaminen 4. TILAISUUDESSA ESITETYT KYSYMYKSET, ALOITTEET JA ESITYKSET - Saavatko yhdistykset Porin kaupungilta samansuuruisen avustuksen kuin ne ovat saaneet Noormarkun kunnalta? - Urheilukentän huoltorakennus tarvitaan, mutta mistä muodostuu sen suuri hinta Paranevatko Noormarkun linja-autovuorot? Nykyisin viimeinen vuoro Poriin lähtee kello Toteutuuko pyörätie Söörmarkku-Neste? - NoKulla on ollut käytössään ilmainen varastotila Myllykartanossa. Miten suurta vuokraa tilasta tullaan perimään? - Kormanon Sahan alue on aivan keskustan läheisyydessä. Se sopisi esimerkiksi rivitaloille. Onko alueesta kehittämissuunnitelmia? Saako Pori vauhtia tilanteen ratkaisemiseksi? - Minne lähetetään kunnalle tarkoitetut kutsut tiekuntakokouksiin? Miten Porin kaupunki avustaa yksityisteitä?

5 5 - Palveluseteli on auttanut Noormarkussa monia vanhuksia. Vanhukset ovat saaneet mm. siivousapua. Jääkö palveluseteli pois Porissa? Lisäksi vanhusten osalta huolestuttaa, kun Kela siirtyy Poriin ja postipalvelut ovat siirtyneet Nesteen luo. - Kankaan koulun ohi menevän tien vierellä oleva kevyen liikenteen väylä kulkee syvän montun kautta. Monttu pitäisi täyttää. - Jos Pohjoinen Satamatie toteutuu, olisi Poriinkin saatava kunnollinen kehätie valtatie 8:lle saakka. Töyssyt liikennehidasteina toisaalta provosoivat kiihdyttämään. - Nousevatko Noormarkun vesimaksut? Tuleeko Noormarkkuun hulevesimaksu? - Pysyykö Noormarkun postinumero? - Raukeaako Sataseitin ylikunnallinen ulkoilureitti? - Mikä on Noormarkun kunnan kuntaliitoksesta saama porkkanalista? - Milloin Noormarkkuun saadaan vastaavanlainen lähiliikuntapaikka, mikä on tehty Länsi-Poriin? - Säilyykö kunnantalon yläkerta yhdistysten ja yritysten kokousym. käytössä? Tuleeko sen käytöstä maksu? - Noormarkku.fi-sivuilla on paljon yhdistyksiä? Säilyvätkö ne Porin kotisivuilla? - Miten jatkuu ja järjestetään työväenopiston toiminta Noormarkussa? - Joko Kahaluotoon saataisiin katuvalot? - Miten Noormarkun alueen turvallisuusasiat ja poliisitoiminta tullaan hoitamaan? - Miten lasten koulukuljetukset tullaan järjestämään? - Järvikylän kohdalla on asfaltti huonossa kunnossa. Saadaanko kevyen liikenteen väylä? - Miten Noormarkun keskustassa olevien vuokratalojen käy? Tulevatko ne myyntiin? - Salme Ahtiainen Karhuseudusta kertoi, että Noormarkussa on tehty kuusi kyläsuunnitelmaa Karhuseudulta saa apua kyläsuunnitelmien päivittämiseen. Kyläsuunnitelmia voidaan käyttää kaupunkisuunnittelussa ja ne tulevat esille järjestettäessä yleisötilaisuuksia Noormarkun alueen kylissä

6 6 5 KYSYMYKSIIN JA ALOITTEISIIN ANNETUT VASTAUKSET Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen: - Kuntaliitoksessa Noormarkun osalta toteutettavat toimenpiteet käyvät ilmi sanasta sanaan hallinnon ja palveluiden järjestämissopimuksesta, joka on nähtävissä Porin kaupungin kotisivuilla kohdassa Pori-Noormarkku kuntaliitos Kunnanjohtaja Ilmo Marttila: - Kunnantaloon on suunnitteilla kirjasto ja toiveissa on, että yläkerrasta muodostuisi erilaisten yhdistysten ja yritysten kokoontumistila. Yksityiskohtainen suunnitelma kirjaston käytöstä valmistuu ensi vuonna. - Noormarkun kunnan yleisavustukset vuodelle 2009 on julistettu haettavaksi mennessä, jonka jälkeen selviää, mikä on Noormarkussa eri yhteisöille myönnettyjen avustusten määrä kuluvana vuotena. - Noormarkku.fi-sivuilla olevat yhdistykset tulevat siirtymään Porin kaupungin kotisivuille. Perusturvajohtaja Terttu Nordman: - Palveluseteli on käytössä Porissa ja muissa tulevan yhteistoiminta-alueen kunnissa. Käyttöehdot eroavat eri kunnissa jonkin verran toisistaan. Palveluseteli tulee pysymään, sen käyttöehdot yhtenäistetään ja palvelusetelin käyttöä tullaa laajentamaan. Teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi: - Tekninen palvelukeskus tulee vuokraamaan Myllykartanon tilat kulttuuritoimelle, joka puolestaan perii käyttäjiltä korvausta heille annetuista tiloista. Tarkkaa vuokraa ei vielä voida sanoa. Varastotilojen osalta arvio noin 2 /m2 vuokrasta voisi olla lähellä. - Huolto- ja saunarakennuksen pinta-ala on 81 m2, josta märkätiloja on 40 m2. Märkätilojen osalta kustannus on yli /m2, joten kokonaiskustannusarvio pitää paikkansa. - Sataseitin ylikunnallisen ulkoilureitin tilanne selvitetään ja sitä voi uudelleen tiedustella häneltä lähiviikkoina. - Yksityistiekuntien kokoontumiskutsut kunnan kiinteistöjen osalta voi lähettää hänelle. - Yksityisteiden avustaminen säilyy entisenlaisena niin, että myös Pori siirtymäajan jälkeen alkaa noudattaa Noormarkun järjestelmää. Tulevien vuosien yksityistiemäärärahoja on vaikea ennustaa.

7 7 Porin veden johtaja Ilkka Mikkola: - Porin ja Noormarkun vesimaksut ovat lähes samat ja pysyvät entisellään vuonna Luotsinmäen jätevesipuhdistamoinvestointeihin kerätään maksua viiden vuoden ajan ja tämä tulee koskemaan myös Noormarkun aluetta alkaen. Hulevesimaksua ei peritä Noormarkussa vielä vuonna 2010, koska siihen ei ole vielä valmiuksia, mutta myöhempinä vuosina hulevesimaksu tulee myös Noormarkun alueelle. Kunnaninsinööri Markku Mäkitalo: - Kormanon Saha Oy ei ole päässyt konkurssiin ja pankki ei ole ollut valmis luopumaan alueesta, joten sahan alueen osalta ollaan pattitilanteessa. Alue on kaavoittamaton. - Huolto- ja saunarakennuksen kustannuksissa on otettava huomioon myös vesijohdot ja viemäröinti, pumppaamo, valvonta ja valaistus sekä rakennuksen perustamisolosuhteet jokipenkkaan. Liikenneinsinööri Markku Setälä: - Pori on laittanut hiljan tarjouskilpailuun Noormarkussa sijaitsevan maantien kevyen liikenteen tie- ja rakennussuunnitelmien laadinnan välillä Lehtolantie -Kirkkokalliontie ja maantie ja valtatie 23:n kevyen liikenteen väylän toimenpideselvityksen laadinnan välillä Söörmarkku- Noormarkku. - Porin liikenneturvallisuussuunnitelmaa 2010 ollaan parhaillaan päivittämässä ja Noormarkku kuuluu mukaan suunnitelmaan. Aloitteita turvallisuuden parantamiseksi voi lähettää sähköpostilla katu- ja puistosuunnitteluun osoitteella markku.setala (at) pori.fi. Poriin tulee kahdeksan valvontakameraa, joista neljä tänä vuonna. Porissa maaperäolosuhteet ovat huonoja töyssyille. Liikenneturvallisuusasioista keskustellaan laajasti mm. liikennefoorumissa, jossa on mukana eri alojen ammattilaisia. - Kahaluodon alueen valaistus otetaan yhtenä kohteena mukaan, kun tarkastellaan vuoden 2011 katuvalaistuksia Porin osalta. Huomattavaa on, että lähivuosina tulee olemaan suurena kustannuksena Porin tulevan koko alueen valaisimien uusiminen uusien EU-normien mukaisiksi. - Ruosniemi-Noormarkku kevyen liikenteen väylä on ollut esillä. aiemminkin. Väylä on tiehallinnon tiellä, jonka rakennustarve tulee kasvamaan mm. Mäntylän alueen rakentamisen myötä. - Joukkoliikenteen osalta on huomattavaa, että noormarkkulaisten matkustuskustannukset halpenevat erilaisten kaupunki-, siirtoja alennuslippujen takia. Esimerkiksi noormarkkulaiset voivat ottaa käyttöön seutulipun (55) sijasta kausilipun (aikuiset 47 ja nuoret 34). Porin paikallisliikenteen liikennöitsijöiden lanseeraama ns. kymppilippu (22) tulee myös noormarkkulaisten käytettäväksi. Vuorojen määrä taas riippuu siitä, millä määrärahoilla kaupunki voi ostaa joukkoliikennepalveluja vuosittain ja toisaalta

8 8 siitä, että jatkuvasti tyhjiä vuoroja ei voida ajaa. Porin Linjat Oy toimii kuten muutkin liikennöitsijät. Mahdollisten lisävuorojen ostaminen riippuu käytössä olevista määrärahoista. Tiemestari Tapani Sipilä: - Tiehallinnon Turun piirin vuotuisista määrärahoista menee suurin osa päällystykseen, päivittäiseen hoitoon ja lauttoihin ja losseihin, joten uusiin kevyen liikenteen väyliin jää hyvin pieni määräraha. Tämän takia tielaitos voi osallistua kustannuksiin enintään puolella. Lisäksi päivittäisen kunnossapidon kustannukset nousevat jatkuvasti, joten on valitettavasti jouduttu myös laatimaan karsintalistoja. Ympäristöjohtaja Matti Lankiniemi: - Kormanon sahan alueen siistimisestä käydään neuvotteluja Kormanon Saha Oy:n velkojapankin kanssa. Vapaa-aikatoimenjohtaja Kimmo Rinne: - Yhdistysten avustusten osalta Porissa on ns. yhden luukun periaate, että hakemukset ohjataan sille viranomaiselle, jolle ne kuuluvat. Valmistelutyöryhmä ehdottaa, että avustukset vuonna 2010 olisivat sillä tasolla mitä ne ovat Noormarkussa olleet vuonna Lähiliikuntapaikan rakentaminen Noormarkkuun otetaan mukaan toimintasuunnitelmaan seuraaville viidelle vuodelle. Sivistystoimen johtaja Esa Kohtamäki: - Työväenopistotoiminta pysyy tänä lukuvuotena entisellään Noormarkussa. Työryhmä tutkii paraikaa opistojen resurssien jakamista. Mahdolliset uudistukset tapahtuvat myöhempinä lukuvuosina. Koulutoimenjohtaja Jari Leinonen: - Kaikki koulukuljetusreitit tullaan tutkimaan ja vallitsevat käytännöt tullevat jatkumaan. - Kevyen liikenteen väylien rakentaminen on kannatettavaa myös nuorten ja lasten liikkumisen takia. Aluepäällikkö Timo Honkasalo: - Postinumeroina voi käyttää Pori tai Noormarkku. Ylikonstaapeli Jorma Välke: - Noormarkku ja Pomarkku ovat kuuluneet samalle poliisin toimintaryhmälle jo vuosia Porin kihlakunnankunnan poliisilaitoksen alueella ja näiden kuntien turvallisuustilannetta on tarkasteltu vuosittain yhdessä kuntien viranomaisten kanssa. Vuoden 2009

9 9 6 TILAISUUDEN PÄÄTÖSSANAT alusta on poliisin organisaatiomuutoksessa muodostettu Satakunnan poliisipiiri, jonka alue on jaettu eri poliisipartioiden vastuualueiksi. Entinen turvallisuus- ja toimintataso pyritään säilyttämään. Projektilakimies Paavo Immonen: - Noormarkun kunnan ja Porin YH-Asunnot Oy:n välisten neuvottelujen tuloksena keskusta-alueella olevat aravavuokratalot fuusioidaan Porin kaupungin kokonaan omistamaan Porin YH- Asunnot Oy:öön. Fuusio astuu voimaan saman aikaan kuin kuntaliitos eli Aravavuokrataloalueen kehittäminen alkaa vuokrataloissa keväällä 2010 järjestettävillä asukaskokouksilla. - Noormarkun keskusta-alue on Noormarkun kunnan esittämänä kehittämiskohteena Porin seudun PARAS-kaupunkiseutusuunnitelman kärkihankkeeksi otetussa Porin seudun kuntien asuntoalueiden profilointihankkeessa. Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pentti Kilkku katsoi, että kuntaliitoksen toteuttamisessa on edelleen paljon töitä. Taustana ja perusteena kuntaliitokselle on, että joudutaan kilpailemaan kaupunkiseutuna muiden kaupunkiseutujen kanssa. Kaikkialla on haasteena, miten suuret ikäluokat hoidetaan ja miten kannetaan vastuuta tulevaisuudesta kaikkien ikäluokkien osalta. Kuntaliitosneuvottelut ovat olleet hengeltään hyvät. Kuntaliitoksessa ei ole voittajia ja häviäjiä, vaan pitkässä juoksussa kaikki ovat voittajia. Perusturvan yhteistoiminta-alueen muodostaminen on pitkä työsarka. Satakunta on pärjännyt hyvin valtakunnallisessa terveydenhuollon vertailussa. Kilkku esitti kiitokset kaikille tilaisuuden osanottajille ja korosti, että kaikissa esille tulevissa kysymyksissä tulee ottaa aktiivisesti yhteyttä Porin kaupungin viranomaisiin, niin silloin selviää kenelle ko. asian hoitaminen kuuluu. Tilaisuus päättyi kello Pentti Kilkku Pentti Kilkku Puheenjohtaja Paavo Immonen Paavo Immonen Muistion laatija

KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN. 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula,

KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN. 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula, KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula, NOORMARKKU-TOIMIKUNTA Peruskirjana kuntaliitossopimus Noormarkun alueellisen edustavuuden lisäämiseksi ja asukkaiden vaikutusvallan

Lisätiedot

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2 -2, SOTEOHRY 14.3.2016 9:00 Sivu 2 Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Aika 14.3.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Huittisten kaupungintalo, Risto Rytin katu 36, Huittinen Euran kunta Eurajoen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Aika 19.4.2016 kello 18:00-19:53 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016 Aika 10.10.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Rauman kaupungintalo, Kanalinranta 3, valtuuston kokoushuone, sisäänkäynti kanaalin

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 4/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 4/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 4/2016 Aika 11.4.2016 kello 09:00-11.00 Paikka Porin perusturvakeskuksen auditorio, Maantiekatu 31, 28120 Pori Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja

Lisätiedot

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 5 16.11.2015 5 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011. Porin kaupunki 2.6.

Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011. Porin kaupunki 2.6. Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011 Porin kaupunki 2.6.2010 Kompakti kaupunki -hanke Hankkeessa käsitellään Porin

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (11) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00 Paikka Porin kaupunginvaltuuston istuntosali Läsnäolijat Vasama Juha Lehtonen Harri Heino Oili Jokinen-Anttila

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan kaupunki

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Muistio 1 (11) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Aika 13.6.2016 kello 09:00-10:17 Paikka Karviatalo, Tyyni Tuulionk.12, Karvia Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Maija Arola sihteeri

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00-19:48 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

LÄHIÖOHJELMA 2008-2011, KOMPAKTI KAUPUNKI-HANKE IMPOLAN LÄHIÖKÄVELY, MUISTIO. AIKA Keskiviikkona, 12.8.2009, kello 13.00-15.00

LÄHIÖOHJELMA 2008-2011, KOMPAKTI KAUPUNKI-HANKE IMPOLAN LÄHIÖKÄVELY, MUISTIO. AIKA Keskiviikkona, 12.8.2009, kello 13.00-15.00 LÄHIÖOHJELMA 2008-2011, KOMPAKTI KAUPUNKI-HANKE IMPOLAN LÄHIÖKÄVELY, MUISTIO AIKA Keskiviikkona, 12.8.2009, kello 13.00-15.00 PAIKKA Impolan kaupunginosa Sininen lounashuone OSANOTTAJAT: Aarne Saari As

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS LASSILAN, KAIRILAN, RUDANMAAN JA HARJAKANKAAN ALUEIDEN ASUKKAILLE LASSILAN MAAMIESSEURANTALOLLA TORSTAINA, 29.4.2010 KELLO 19.00-20.

YLEISÖTILAISUUS LASSILAN, KAIRILAN, RUDANMAAN JA HARJAKANKAAN ALUEIDEN ASUKKAILLE LASSILAN MAAMIESSEURANTALOLLA TORSTAINA, 29.4.2010 KELLO 19.00-20. 1 YLEISÖTILAISUUS LASSILAN, KAIRILAN, RUDANMAAN JA HARJAKANKAAN ALUEIDEN ASUKKAILLE LASSILAN MAAMIESSEURANTALOLLA TORSTAINA, 29.4.2010 KELLO 19.00-20.57 MUISTIO: 1 TILAISUUDEN AVAUS Porin kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja /0 () 7 Asianro 89/0.00.0.0/0 Alueen varaaminen Männistön kaupunginosan korttelista 0 (Untamonkatu) / Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden

Lisätiedot

Porin seudun kuntajako-selvitys

Porin seudun kuntajako-selvitys Porin seudun kuntajako-selvitys Pomarkku Alustavan suunnitelma yhdistymissopimusneuvotteluvaiheen prosessista, toteuttamisesta ja aikataulusta Pori Ulvila Luvia Nakkila Lavia 13.10.2014 Kehitysjohtaja

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS KUNTALIITOKSEN TOTEUTUMISEEN JA NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN

TILANNEKATSAUS KUNTALIITOKSEN TOTEUTUMISEEN JA NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN TILANNEKATSAUS KUNTALIITOKSEN TOTEUTUMISEEN JA NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN 2.2.2011 Helvi Walli, Ari Vaitiniemi, Henna Lempiäinen NOORMARKKU-TOIMIKUNTA Peruskirjana kuntaliitossopimus Toimikunnan toiminta-ajatus,

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Pöytäkirja 3/2015 Aika Keskiviikko 3.6.2015 klo 16.00-18.30 Paikka Mäntsälän kunnantalo Valtuustosali Heikinkuja 4, Mäntsälä 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Muistio 1 (11) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Aika 14.3.2016 kello 09:00-10:02 Paikka Huittisten kaupungintalo, Risto Rytin katu 36, Huittinen Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEOHRY, :00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEOHRY, :00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEOHRY, 23.1.2017 9:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen... 2 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen... 3 3 Satasoten ohjausryhmän

Lisätiedot

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 23 Kokousaika 21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS

PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS Merikarvia Siikainen PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS Työryhmien toimeksianto II Uuden kunnan palvelujen järjestäminen, organisointi ja kehittäminen Luvia Pori Nakkila Pomarkku Ulvila Harjavalta Lavia 17.1.2014

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.04.2016 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:15 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:15 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 4/08 Työvaliokunta

UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 4/08 Työvaliokunta UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 4/08 Työvaliokunta 20.3.2008 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Puheenjohtaja OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut läsnäolijat maanantai 25.3.2008, kello 10.30 12.30 Jyväskylän kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Katsaus paikallisdemokratian haasteisiin ja alueellisen edustuksellisuuden mahdollisuuksiin

Katsaus paikallisdemokratian haasteisiin ja alueellisen edustuksellisuuden mahdollisuuksiin Katsaus paikallisdemokratian haasteisiin ja alueellisen edustuksellisuuden mahdollisuuksiin Paikallisdemokratian ja osallistumisen toimikunta 24.2.2010 José Valanta toimikunnan sihteeri Paikallisdemokratia

Lisätiedot

Seutukierros. Kuhmoinen

Seutukierros. Kuhmoinen Seutukierros Kuhmoinen 8.9.2016 Asukkaita n. 2326 (31.12.2015) Itsenäinen vuodesta 1868 Vapaa-ajanasuntoja noin 3 000 Pinta- ala: 937 km2 Veroprosentti 20,75 Kunnanvaltuusto 21 jäsentä Kunnanhallitus 7

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (10) Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Aika 3.5.2016 kello 18:00 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali, Hallituskatu 12 Läsnäolijat

Lisätiedot

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477 Tekninen lautakunta 133 18.09.2012 Kaupunginhallitus 545 01.10.2012 Kaupunginvaltuusto 91 29.10.2012 Yksityisteiden hoidon harmonisointi 918/10/03/01/2012 TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen,

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016 Pöytäkirja 1 (8) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016 Aika 1.3.2016 kello 18:00-19:10 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali Allekirjoittajat Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen sihteeri

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Kysymyksiä yhdistymissopimuksesta. Johtoryhmä 8.2.2010 Nastola

Kysymyksiä yhdistymissopimuksesta. Johtoryhmä 8.2.2010 Nastola Kysymyksiä yhdistymissopimuksesta Johtoryhmä 8.2.2010 Nastola Toteuttamistapa ja ajankohta Nykyiset kunnat lakkautetaan 31.12.2012 Uusi Kunta perustetaan 1.1.2013 Yhdistymissopimus voimassa 2015 loppuun

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

KUNTAJAON MUUTTAMISEN VALMISTELU LEIVONMÄEN JA JOUTSAN KESKEN

KUNTAJAON MUUTTAMISEN VALMISTELU LEIVONMÄEN JA JOUTSAN KESKEN Kunnanhallitus 72 19.02.2007 Kunnanhallitus 87 12.03.2007 Kunnanvaltuusto 12 26.03.2007 KUNTAJAON MUUTTAMISEN VALMISTELU LEIVONMÄEN JA JOUTSAN KESKEN 165/01/019/2005 Khall 72 Leivonmäen kunnanvaltuusto

Lisätiedot

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva 1 NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous Aika 1.4.2008 kello 18.00 19.00 Paikka Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat Jäsenet: Naantali: Markku

Lisätiedot

valmistelija:

valmistelija: Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 114 16.11.2015 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS NOORMARKUN KESKUSTA-ALUEEN, FIN- PYYN, LÄNSIMETSÄN, MÄNTYLÄN JA LÄHIALUEIDEN ASUK- KAILLE, NOORMARKUN YHTENÄISKOULULLA, MUSEOTIE 2.

YLEISÖTILAISUUS NOORMARKUN KESKUSTA-ALUEEN, FIN- PYYN, LÄNSIMETSÄN, MÄNTYLÄN JA LÄHIALUEIDEN ASUK- KAILLE, NOORMARKUN YHTENÄISKOULULLA, MUSEOTIE 2. 1 YLEISÖTILAISUUS NOORMARKUN KESKUSTA-ALUEEN, FIN- PYYN, LÄNSIMETSÄN, MÄNTYLÄN JA LÄHIALUEIDEN ASUK- KAILLE, NOORMARKUN YHTENÄISKOULULLA, MUSEOTIE 2. MUISTIO: MAANANTAINA, 8.11.2010 KELLO 19.00 20.27 1

Lisätiedot

Parasta kylissä. Kehitysjohtaja Markku Heinonen L A PPEE N R A N N A N K A U P U N KI 2.6.2010 1

Parasta kylissä. Kehitysjohtaja Markku Heinonen L A PPEE N R A N N A N K A U P U N KI 2.6.2010 1 Parasta kylissä Kehitysjohtaja Markku Heinonen L A PPEE N R A N N A N K A U P U N KI 2.6.2010 1 Joutseno osana Lappeenrantaa Kuntaliitos toteutunut onnistuneesti. Joutsenon kuten Ylämaankin palvelut on

Lisätiedot

PORIN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMÄ YLEISÖTILAISUUS ITÄ-PORIN ALUEEN ASUK- KAILLE. Aika ja paikka Tiistaina, 13.10.2009, Väinölän koulussa, kello 18.30-20.

PORIN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMÄ YLEISÖTILAISUUS ITÄ-PORIN ALUEEN ASUK- KAILLE. Aika ja paikka Tiistaina, 13.10.2009, Väinölän koulussa, kello 18.30-20. 1 MUISTIO PORIN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMÄ YLEISÖTILAISUUS ITÄ-PORIN ALUEEN ASUK- KAILLE Aika ja paikka Tiistaina, 13.10.2009, Väinölän koulussa, kello 18.30-20.25 1 TILAISUUDEN OSANOTTAJAT Porin kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh Kaupunginhallitus 269 02.11.2015 Kulttuurilautakunta 33 17.11.2015 Kulttuuripoliittinen ohjelma 49/12.03.00/2014 KH 269 (Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.1.2014 15 tehtiin aloite kulttuuripoliittisesta

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

KORPILAHTELAISTEN ARKI KUNTALIITOKSEN JÄLKEEN

KORPILAHTELAISTEN ARKI KUNTALIITOKSEN JÄLKEEN KORPILAHTELAISTEN ARKI KUNTALIITOKSEN JÄLKEEN Paula Määttä Korpilahden aluelautakunnan pj. 2009-2012 Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry:n pj. KUNTALIITOKSEN TAUSTOJA Kunnanhallituksen aloite Kansanäänestyksen

Lisätiedot

KUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS

KUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS KUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS Kuntauudistuksen eteneminen Porin alueen kunnat päättivät käynnistää vapaaehtoisen kuntauudistusselvityksen keväällä 2013: määräaikaan mennessä10 kuntaa ilmoittautui Porin

Lisätiedot

.XQWDMDSDOYHOXUDNHQQHXXGLVWXV

.XQWDMDSDOYHOXUDNHQQHXXGLVWXV 16.8.2007/RLÖ/hul.XQWDMDSDOYHOXUDNHQQHXXGLVWXV Kunta- ja palvelurakenneuudistusta koskevan lain 10 :n mukaisen selvityksen ja toimeenpanosuunnitelman keskeisten tietojen toimittaminen valtioneuvostolle

Lisätiedot

MUISTIO 5/2014 Aika 5.6.2014 klo 17.30-19.15 Paikka Nikkilän uusi terveysasema, Jussaksentie 14, Sipoo, iso kokoustila, 3. kerros

MUISTIO 5/2014 Aika 5.6.2014 klo 17.30-19.15 Paikka Nikkilän uusi terveysasema, Jussaksentie 14, Sipoo, iso kokoustila, 3. kerros ASKOLA LAPINJÄRVI LOVIISA MYRSKYLÄ PORVOO SIPOO LAPPTRÄSK LOVISA MÖRSKOM BORGÅ SIBBO OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 5/2014 5.6.2014 Muistio ITÄ-UUDENMAAN KUNTIEN YHDISTYMISSELVITYKSEN OHJAUSRYHMÄ MUISTIO 5/2014 Aika

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 25.1.2018 klo 17:00 18:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

Alustava yleissuunnittelu valtatie 3:n parantamiseksi välillä Ylöjärvi Hämeenkyrö alkaa; samalla käynnistyy hankkeen ympäristövaikutusten arviointi

Alustava yleissuunnittelu valtatie 3:n parantamiseksi välillä Ylöjärvi Hämeenkyrö alkaa; samalla käynnistyy hankkeen ympäristövaikutusten arviointi TIEDOTE 1 () Valtatie :n parantaminen Ylöjärven ja Hämeenkyrön välillä Alustava yleissuunnittelu valtatie :n parantamiseksi välillä Ylöjärvi Hämeenkyrö alkaa; samalla käynnistyy hankkeen ympäristövaikutusten

Lisätiedot

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018 avustusten hakuinfo 2018 14.3.2018 Kaupunginhallituksen toiminta-, kohde- ja talkoo Hyvinvointilautakunnan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen sekä sosiaali- ja terveystoiminnan toiminta- ja kohde 15.3.2018

Lisätiedot

Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä klo Kunnanjohtaja Pekka Määttänen

Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä klo Kunnanjohtaja Pekka Määttänen Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä 11.4.2017 klo 18.00 Kunnanjohtaja Pekka Määttänen Kuntastrategia on kunnan toiminnan punainen lanka, tie kohti haluttua tulevaisuutta Uuden kuntalain

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 4/2014 Kokousaika: 18.8.2014 klo 13.00-15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

YLEISET KOKOUKSET. - Kokoontumislaki

YLEISET KOKOUKSET. - Kokoontumislaki YLEISÖTILAISUUDET JA YLEISET KOKOUKSET - Kokoontumislaki KOKOONTUMISLAKI Lain tarkoituksena perustuslaissa säädetyn kokoontumisvapauden turvaaminen Lakia sovelletaan sekä yleisötilaisuuksiin että yleisiin

Lisätiedot

PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS

PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS Merikarvia Siikainen PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS Työryhmien toimeksianto 25.9.2013 Pori Pomarkku Ulvila Lavia Luvia Nakkila Harjavalta Kokemäki MML, 2012 Työryhmät ja ryhmien pj:t 1. Sosiaali- ja terveystoimi

Lisätiedot

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Aika: 7.2.2014 klo 13.00-15.50 Paikka: Merikarvian kunnatalo Läsnä: Jaana Laitinen-Pesola, pj x Aino-Maija Luukkonen x Pori Leena Jokinen-Anttila

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2008 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Sari Söderman.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2008 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Sari Söderman. 14.1.2008 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 13.1.2008 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Heikki Niemi, Sari Söderman. Asiat: 1. Avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo. 18.00. 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Etelä-Karjalan kuntarakenneselvitys

Etelä-Karjalan kuntarakenneselvitys Etelä-Karjalan kuntarakenneselvitys Ohjausryhmä 170914 1 2 Kuntainfoista Osallistujia yhteensä noin 370 henkilöä vajaa puolet valtuutettuja Imatralla muita enemmän viranhaltijoita 20 henkilön lukioluokka

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA/KOKOUSKUTSU 2/2017. Perusturvalautakunta (8)

SAVONLINNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA/KOKOUSKUTSU 2/2017. Perusturvalautakunta (8) Perusturvalautakunta 03.05.2017 1(8) Esityslista 03.05.2017 Aika Kello 16:30 Paikka Kh:n iso kabinetti, Olavinkatu 27 Läsnä Linnamurto Erja puheenjohtaja Jantunen Mikko varapuheenjohtaja Cederström Tiina

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Suomenniemen aluejohtokunta 03.12.2015. Aika 08.12.2015, klo 18:00. kahvila-ravintola Salmenranta. Käsiteltävät asiat

Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Suomenniemen aluejohtokunta 03.12.2015. Aika 08.12.2015, klo 18:00. kahvila-ravintola Salmenranta. Käsiteltävät asiat Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Aika 08.12.2015, klo 18:00 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsiteltävät asiat 68 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 69 Pöytäkirjan tarkastus 70 Suomenniemen kärkihankkeet

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, :00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, :00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEJORY, 1.3.2016 18:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus... 2 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 3 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 4 4 Edellisen

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 13.2.2018 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

Titta Roslakka, Eksoten edustaja

Titta Roslakka, Eksoten edustaja Kokous Vanhusneuvoston kokous 5/2018 Aika, paikka Osallistujat Keskiviikko 6.6.2018 kello 15.00-16.56, kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski (h 308) Sinikka Poskiparta, Imatran kansalliset seniorit ry.

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 12/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 12/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 12/2016 Aika 15.11.2016 kello 18:00 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Läsnäolijat Vasama Juha Lehtonen Harri Heino Oili

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 3/2013. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 3/2013. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. [Kirjoita teksti] RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 28.2.2013 kello 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro 1 2 3 4 16 17 18 19 20 21 22

Lisätiedot

Joululounas Siiskosella klo 12.00, jonka jälkeen kokous Kangasniemen kunnantalolla, kunnanhallituksen huoneessa

Joululounas Siiskosella klo 12.00, jonka jälkeen kokous Kangasniemen kunnantalolla, kunnanhallituksen huoneessa Kangasniemi Kokouskutsu 1 (8) Aika 14.12.2017, klo 12:00 Paikka Joululounas Siiskosella klo 12.00, jonka jälkeen kokous Kangasniemen kunnantalolla, kunnanhallituksen huoneessa Käsiteltävät asiat 69 Kokouksen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

SYYSKOKOUSPÖYTÄKIRJA 2014

SYYSKOKOUSPÖYTÄKIRJA 2014 SUOMUSSALMEN URHEILUAMPUJAT RY SYYSKOKOUSPÖYTÄKIRJA 2014 AIKA PAIKKA LÄSNÄ 21.11.2014, klo 18.00-20:03 Hotelli Kiannon Kuohut, Suomussalmi Liite 1, nimiluettelon mukaisesti 61 henkilöä 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Pöytäkirja 1 (10) Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Aika 3.5.2016 kello 18:00-19:46 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali, Hallituskatu 12 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Terveysosasto. Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu Kelan järjestettäväksi 1.9.2010

Terveysosasto. Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu Kelan järjestettäväksi 1.9.2010 Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu Kelan järjestettäväksi 1.9.2010 Järjestämisvastuun siirto Kelaan Kyseessä on hallinnollinen siirto Asiakkaan oikeus tulkkauspalveluun säilyy pääosin entisellään Siirron

Lisätiedot

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää.

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Tiedottamisessa noudatetaan hyvän kunnallisen tiedottamisen periaatteita. Kuntalain

Lisätiedot

Liikunnan avustusten uudistaminen. Alustava valmisteluluonnos

Liikunnan avustusten uudistaminen. Alustava valmisteluluonnos Liikunnan avustusten uudistaminen Alustava valmisteluluonnos Tampereen kaupungin strategiset tavoitteet Kaupunkistrategia Strategiset painotukset ja tavoitteet on ryhmitelty viiteen näkökulmaan yhdessä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54 14.05.2012 Sivu 1 / 1 3449/02.07.00/2011 54 Tontin myyminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Espoon Lähdekeskukselle liikerakennushankkeen rakentamista varten, kortteli 60022 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00-20.07 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA Porin seudulla

AJANKOHTAISTA Porin seudulla AJANKOHTAISTA Porin seudulla Kokouksessa esitelty aineisto ja täydennykset kursiivilla Liikenneviraston päätös rahoituksesta ja joukkoliikenteen kehittämissuunnitelma Liikenneviraston valtionavustuspäätös

Lisätiedot

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin nykyisen yhteistyösopimuksen irtisanominen / Pihtipudas

Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin nykyisen yhteistyösopimuksen irtisanominen / Pihtipudas Kunnanhallitus 88 18.04.2017 Kunnanvaltuusto 30 29.05.2017 Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin nykyisen yhteistyösopimuksen irtisanominen / Pihtipudas Viitasaaren kaupunginhallitus 03.04.2017 80

Lisätiedot

Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori

Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori MUISTIO 1 (3) KUNNALLISJOHTAJIEN KOKOUS Aika: tiistai klo 10.00 12.06 Paikka Osallistujat Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori liite Kaikkien esiintyjien esitykset

Lisätiedot

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kuntauudistus ja Kittilä Kuntalaisinfo 22.10.2013 Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kaikki mitä olet halunnut kysyä! Mikä on kuntauudistus ja mihin sitä tarvitaan? Miksi Kittilän kunta on mukana kuntauudistuksessa?

Lisätiedot

Muistio 1 (6) Paikka Porin perusturvan hallintorakennus, 1. krs, kokoushuone 1

Muistio 1 (6) Paikka Porin perusturvan hallintorakennus, 1. krs, kokoushuone 1 Muistio 1 (6) Kuntaneuvottelukierros Porin perusturvan jäsenkunnat Muistio 19.9.2016 Aika maanantai 19.9.2016 klo 13.30 15.36 Paikka Porin perusturvan hallintorakennus, 1. krs, kokoushuone 1 Paikalla Kuntien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA Teollisuuskylän 9. kaupunginosan osakorttelia 125 ja korttelia 128, osaa Maakarintietä sekä puistoalueita koskeva asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako (Lieksan Saha Oy:n asemakaavamuutos) Kuva 1: Ilmakuva

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-17:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Mensonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot

Aura Pöytyä kuntaliitosselvitys

Aura Pöytyä kuntaliitosselvitys Aura Pöytyä kuntaliitosselvitys Suunnitelma selvityksen etemisestä Jarkko Majava 12.3.2012 4.4.2012 Page 1 Selvityksen lähtökohdat ja tavoitteet Lähtökohta: Aura ja Pöytyä ovat päättäneet kuntaliitoselvityksen

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN PALAUTE- JA NEUVOTTELUVAIHE

KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN PALAUTE- JA NEUVOTTELUVAIHE KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN PALAUTE- JA NEUVOTTELUVAIHE Aika 6.3.2008 klo 15-16.20 Paikka Osallistujat Ulvilan kaupungin kaupungintalo Heljä Misukka, valtiosihteeri, pj. Martti Lähteinen, sosiaalineuvos

Lisätiedot

Raision kaupunginvaltuuston esitys kuntajakoselvityksen tekemisestä Turun seudun läntisissä kunnissa

Raision kaupunginvaltuuston esitys kuntajakoselvityksen tekemisestä Turun seudun läntisissä kunnissa MYNÄMÄEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA Kunnanhallitus 275 29.09.2014 Kunnanvaltuusto 57 20.10.2014 Raision kaupunginvaltuuston esitys kuntajakoselvityksen tekemisestä Turun seudun läntisissä kunnissa 648/00.04.00/2014

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 20.9.2012, kello 18.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen lukio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA ESITYSLISTA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00- Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten.

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten. Sivistyslautakunta 22 26.02.2015 Sivistyslautakunta 52 28.04.2015 Sivistyslautakunta 66 28.05.2015 Sivistyslautakunta 78 27.08.2015 Sivistystoimen strategian toimeenpano 3356/01.017/2014 SIVLK 22 Siikajoen

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50. Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne. Paikka:

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50. Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne. Paikka: 25.01.2016 1. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50 Paikka: Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne Paikalla: Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Seppo Eskola, Pöytyän sotaveteraanit Jaakko Mäkelä, Eläkeliiton

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 26.1.2007 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 21.1.2007 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Kerttu Ojajärvi, Annikki Lindfors, Heikki Niemi, Juha Saranpää, Kari Meriläinen, Sari Söderman, Jari Kaivolahti.

Lisätiedot

Palvelut ja viihtyminen kuntaliitoskylissä - Salo

Palvelut ja viihtyminen kuntaliitoskylissä - Salo Palvelut ja viihtyminen kuntaliitoskylissä - Salo Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo kehittämishanke, Salon kaupunki Etunimi Sukunimi 29.8.2014 Kylien Salo -kehittämishanke Kylätoimijoiden

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2016. Sivu 1. Haavisto Marika pj :issä 2-8

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2016. Sivu 1. Haavisto Marika pj :issä 2-8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2016 KOKOUSAIKA 18.1.2016 klo 17.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Haavisto Marika pj :issä 2-8 (ja merkintä siitä, kuka Mauriala Anni toimii

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Taloustyöryhmä AIKA 28.05.2018 kello 17:00-19:07 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus 3 7 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot