TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi A32211

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi A32211"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA OHJAUSRYHMÄN 3. KOKOUS Aika: klo :30 Paikka: kokoustila Otso, Haltia - Suomen luontokeskus, Nuuksiontie 84, Espoo Paikalla: Poissa: Tuulikki Becker, Helsingin Matkailu Oy Vesa Gran, Culminatum Innovatio Oy Ltd Terhi Hakkarainen, Minna Halmetoja, Haaga-Helia AMK Tarja Hartikainen, Uudenmaan liitto Eva Holmberg, Haaga-Helia AMK Terhi Hook, MEK Otto Härkönen, Vihdin kunta Marika Karhula, Järvenpään kaupunki Karoliina Korpela, (sihteeri) Virpi Martikainen, Heli Mende, Finpro Jukka Punamäki, Kirsti Simola, Lahti Region Oy Juha Sorjonen, Imatran seudun kehitysyhtiö Oy Jaana Tuomi, Espoon Matkailu Oy (puheenjohtaja) Petri Veijalainen, Päijät-Hämeen liitto Ari Vilkki, Hanasaari ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Saija Äikäs, Helsingin seudun kauppakamari Nina Vesterinen, TEM 27. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Puheenjohtaja Jaana Tuomi avasi kokouksen ja läsnäolijat todettiin. 28. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsu on lähetetty ohjausryhmän jäsenille ja kokousmateriaalit on lähetetty sähköpostilla. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 29. Työjärjestyksen hyväksyminen Työjärjestys hyväksyttiin sellaisenaan.

2 30. Ohjausryhmän 1. kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja on lähetetty sähköpostitse tarkistettavaksi. Muutosehdotukset on vastaanotettu mennessä ja muutokset on tehty pöytäkirjaan. Korjattu pöytäkirja on lähetetty ohjausryhmän jäsenille Puheenjohtaja ja sihteeri allekirjoittivat pöytäkirjan. 31. TouNet hankkeen seurantatiedot ja maksatushakemus (liite 1. TouNet, Turku ja TINNOesitys) Hankkeen seurantatiedot ja maksatushakemus on toimitettu ohjausryhmän jäsenille kokousmateriaalin mukana Projektipäällikkö Karoliina Korpela esitteli koko hankkeen yhteiset seurantatiedot ja taloudellisen tilanteen (Tinno 164/41) Ohjausryhmässä käytiin keskustelua hankkeen viestinnästä ja ohjausryhmä muistutti viestinnän tärkeydestä. Erityisesti toivottiin että hankkeiden tuloksista ja hyödystä yrittäjille viestittäisiin enemmän. 32. (jatkossa Culminatum) tilanteen vaikutus hankkeeseen Tiedote Culminatumin tilanteesta on lähetetty ohjausryhmän jäsenille Culminatumin hallitus on päättänyt että kansallisen osaamiskeskusohjelman päättyessä organisaation toiminta päätetään nykymuodossaan mennessä. TouNet -hankkeessa tullaan toteuttamaan suuria hankintoja, jonka vuoksi hankkeen loppuun vieminen Culminatumissa on hankalaa. TouNet hankkeelle on myönnetty rahoitus saakka, jonka jälkeen on vielä raportoinnit ja maksatushakemusten tekemiset. Osahankkeiden tulee jättää seurantatiedot ja loppuraportit (ajalta ) hallinnoijalle mennessä ja hallinnoija kokoaa ja toimittaa hankkeen yhteiset seurantatiedot rahoittajalle mennessä. Osahankkeiden tulee toimittaa hallinnoijalle mennessä viimeisen maksatushakemuksen, jonka hallinnoija kokoaa ja toimittaa rahoittajalle mennessä. Hankkeelle tarvitaan hallinnoija myös jälkeen. Hankkeen toteuttamisen turvaamiseksi ja raportoinnin mahdollistamiseksi, on alustavia neuvotteluja hankkeen siirtämiseksi käyty Uudenmaan liiton kanssa. Mahdollinen siirto tapahtuisi alustavien suunnitelmien mukaan Mahdollisen siirron tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä avoinna. Ohjausryhmän jäseniä tiedotetaan asian etenemisestä. Petri Veijalainen kertoi, että Päijät-Hämeen liitto on alustavasti keskustellut Culminatumin kanssa hankkeista ja TouNetin osalta siirto näyttäisi onnistuvan. Hankeen siirto Uudenmaan liittoon olisi luonnollisinta tehdä vuoden vaihteessa, jolloin maksatuskausikin vaihtuu. Culminatum tulee muuttamaan TDC -taloon alkaen. Muutto konkretisoituu joulukuun 2013 puolivälissä. Culminatumin taloudellinen tilanne ja muutosprosessi on vaikuttanut ja vaikuttaa konkreettisesti hankkeen toimintaan. 1. taloudellinen tilanne ja syksyn hankintakielto, 2. henkilöstön jatkuvuus, 3. toiminnan suunnittelu, selvitysten, siirtodokumenttien ja budjettien laatiminen, 4. fyysinen muutto uusiin tiloihin ja mahdollisen uuden organisaation

3 toimintatapoihin perehtyminen. Toimenpiteiden suorittamiseksi ja loppuun viemiseksi Korpela tulee ehdottamaan budjettimuutoksessa kulusiirtoja henkilöstökustannuksiin. 33. Sustainability in Tourism osahankkeen taloudellinen tilanne (liite 1. TouNet, Turku ja TINNOesitys) Turku Touringista ei kukaan päässyt paikalle, joten Korpela esitteli Turun puolesta heidän maksatushakemuksensa. Sustainability in Tourism osahankkeessa ei ole sisällöllisiä tapahtumia v lainkaan vaan kaikki toimenpiteet on jo suoritettu. Osahankkeeseen ei ole tulossa enää lisäkustannuksia. Kustannuksia on (budjetoitu ). Osahanke on aikataulussa ja toimenpiteet on toteutettu. 34. Matkailuinnovaatiot Etelä-Suomessa (MINNO) osahankkeen tilanne (liite 2. MINNO -esitys) maksatushakemus, tehdyt toimenpiteet, tulevat tapahtumat ja toimenpiteet Lehtorit Leena Grönroos ja Eva Holmberg esittelevät MINNO -osahankkeen taloudellisen ja sisällöllisen tilanteen. Grönroos kertoi osiosta Matkailuinnovaatiot Etelä-Suomen kolmen maakunnan (Häme, Päijät-Häme, Uusimaa) alueella. Haaga-Helia toteutti kevään 2013 aikana matkailutoimijoiden haastattelun opiskelijayhteisprojektina kolmen maakunnan alueella. Sen lisäksi toteutettiin kysely, jota myös matkailun alueorganisaatiot ja kunnalliset matkailuorganisaatiot välittivät. Kevään 2013 aikana järjestettiin Helsingissä myös työpajoja yhteistyön lisäämiseksi alueen kansainvälisessä markkinointityössä. Haastatteluiden, kyselyjen ja työpajojen pohjalta on koottu Etelä-Suomen matkailun teemapohja, jonka Grönroos esitti ohjausryhmälle. Ohjausryhmän kommentteja teemapohjasta: - Teemapohja paketoi koko Etelä-Suomen teemat. Kuvaan on helppo sijoittaa yrityksiä. - Vastuullisuuden voisi vielä lisätä läpileikkaavana tekijänä kaikkeen tekemiseen. - Suomessa yritykset ajattelevat olevansa vastuullisia, mutta tosiasiassa vastuullisuus ei ole monellekaan yritykselle itsestäänselvyys. - Teemat keskittyvät vapaa-ajanmatkailuun; teemojen ulkopuolelle jäävät kokonaan työmatkailu, kongressit jne. - Matkailussa on hyvä huomioida kuinka muut toimialat saadaan mukaan edistämään matkailua. - Teemapohja sopii myös modernit humanistit -kohderyhmälle. Kaikki kuvassa esitetyt teemat ovat alueen vahvuuksia, joista kaiken tekemisen tulisi lähteä kohderyhmien määrittelyn lisäksi. Painotuksia voi hakea maakohtaisten kiinnostusten mukaankin. - Toimialarajojen ylittäminen on kansallisella tasolla myös tärkeä asia. On hyvä kuitenkin muistaa, ettei asiakasta tule lähestyä yksittäisillä teemoilla, vaan täytyy pystyä paketoimaan erilaisia kokonaisuuksia.

4 Uudenmaan matkailun tulo- ja työllisyystutkimus Tavoitteena tutkimuksessa on arvioida matkailun vaikutuksia Uudellamaalla sekä maakunnan eri osissa haastattelua tehty on eri puolilla maakuntaa kevään ja kesän 2013 aikana. Raportin ensimmäinen versio valmistuu ja se on suunnitelmien mukaan julkaistavissa Tutkimuksessa näkyy kulutuskohtaisesti mihin matkailijat ovat alueella käyttäneet rahaa. Ohjausryhmä kysyi onko tutkimus vertailukelpoinen muiden alueiden tulo- ja työllisyystutkimusten kanssa. - Matkailun tulo- ja työllisyystutkimuksen vertailukelpoisuutta on edistetty TEM:n Nina Vesterisen johdolla, joka kokosi alueiden edustajat yhteen ja sovittiin yhteiset toimintatavat tutkimuksen toteuttamisessa. - Lapissa tutkimuksissa on tähän asti tehty rajahaastattelututkimusten avulla joissa huomioitu ainoastaan kansainväliset matkustajat, joka ei anna kokonaiskuvaa matkailusta. Eteläisen Suomen tutkimusta tullaan vertailemaan Lapissa tehdyn tutkimuksen kanssa. - Eva kertoi että Lapin ja Etelä-Suomen välisiä tulo- ja työllisyyslukuja voidaan vertailla keskenään. - Gran kertoi OSKEssa tehdystä matkailun infograafista jossa keskeisiä alan lukuja. MINNOssa tullaan tekemään budjettimuutosehdotus kustannusten siirtämisestä matkakustannuksista henkilöstökustannuksiin. - Veijalainen: Muutosesityksen voi ajoittaa vuoden vaihteeseen, sillä muillakin osahankkeilla on budjettimuutoksia ja budjettimuutokset voidaan hyväksyttää kerralla. Haaga-Helia ollut asiasta jo yhteydessä Päijät-Hämeen liittoon ja muutos on periaatteessa hyväksytty. 35. Venäjän markkinoille etabloituminen osahankkeen tilanne (liite 3. Lahti Regionin esitys) maksatushakemus, tehdyt toimenpiteet, tulevat tapahtumat ja toimenpiteet Markkinointi päällikkö Kirsti Simola esitteli Lahden osahankkeen taloudellisen ja sisällöllisen tilanteen. Osahanke ja toimenpiteet alkoivat heti vuoden 2013 alusta. Osahankkeessa ollut mukana n. 40 matkailun- ja kaupan alan yritystä sekä tapahtumaa ja tuotteet on viety jälleenmyyntikanaviin teemoilla. Lisäksi on osallistuttu myynti- ja verkostoitumistilaisuuksiin sekä toteutettu seitsemän tutustumismatkaa Lahden seudulle. Osahankkeessa on viety alueen yrityksiä konkreettisesti Venäjän markkinoille. Hanke on ollut käytännössä viestintää ja markkinointia. Sähköisen viestinnän osalta on tehty: - nettisivu-uudistus - asiakasrekisterin kasvattaminen - sähköiset uutiskirjeet, joiden lukuprosentti (25-37%)

5 - Sosiaalinen media: VK.comiin on avattu oma ryhmä, jossa kerrotaan uutisia Lahden seudulta. Jäsenmäärää kasvatetaan kampanjoiden avulla (tällä hetkellä ryhmässä 2300 jäsentä) - hyödynnetty bloggareita - Ville Haapasalo toimii Lahden Seudun kasvona tämän vuoden loppuun. - Hyviksi yhteistyökumppaneiksi Simola kertoi Zeelandin ja Circes Oy:n. Alkuvuonna 2013 venäläisten hotelliyöpymiset nousivat +28% Päijät-Hämeessä. Loppuvuonna 2013 jopa nykyisen tason ylläpitäminen on haasteellista. Taloudellinen tilanne näkyy myös Pietarissa. Simola kertoi Lahti Regionin myynnin olevan yli 2 miljoonaa euroa. Rahoittaja kysyi mitä konkreettista hyötyä tutustumismatkoista on ollut. Simolan mukaan matkoista on tuloksena näkyvyyttä; kirjallista materiaalia, blogitekstejä jne. jotka ovat arkistoituna. Aktiivisimmat yritykset ovat hyödyntäneet itsekin paikallisia matkanjärjestäjiä. Osahanke on siirtänyt muista kustannuslajeista ostopalveluihin niin paljon kuin mahdollista, jotta on pystytty panostamaan konkreettisiin toimenpiteisiin venäjän markkinoilla. Tavoitteena on saada vuoden 2013 aikana tehtyä kaikki toimenpiteet. 36. Tourism Networks (TINNO) osahankkeen tilanne (liite 1. TouNet, Turku ja TINNO esitys) maksatushakemus, tehdyt toimenpiteet, tulevat tapahtumat ja toimenpiteet Karoliina Korpela esitteli osahankkeen taloudellisen tilanteen ( ), tehdyt toimenpiteet ja tulevat tapahtumat. Toteutetut toimenpiteet: - Smart Tourism -teemaan liittyvä osasto, ohjelma ja kutsuvierastilaisuus matkamessuilla ja neljä aamiaistilaisuutta keväällä Venäjän valmennukset kevät Kiina valmennukset syksy Etelä-Suomen Tourism Roundtable Matkailun tilanne ja tulospohjainen kumppanuusmalli - markkinoinnin toteuttaminen teemojen kautta, kuntarajat unohtaen - alueelle verkkokauppa - markkinointiyhteistyö tulospohjaisesti Veijalainen kertoi, että verkkokaupasta ja sen ostamisesta on ollut viestintää Culminatumin kanssa, eikä näe estettä järjestelmän hankkimiselle. Toiminnan pitäisi olla pysyvää, eli järjestelmällä ei saa tehdä bisnestä jonka jälkeen järjestelmä myytäisiin jollekin toiselle organisaatiolle. Järjestelmästä täytyykin koitua hyötyä yrityksille, muttei yksittäiselle yritykselle. Veijalainen antoi luvan jatkaa verkkokaupan suunnittelua ja miettimään kuka ottaisi järjestelmän hallinnan.

6 Jaana Tuomi kertoi, että hankkeesta on ajateltu saatavan pesämuna verkkokaupalle. Verkkokauppa on saatava alueelle, sillä olemme jäljessä muihin Euroopan suuriin metropoleihin verrattuna. Tuomi näki hyväksi asiaksi, että toimenpiteessä etenemiselle saatiin selkeys ja sitä voidaan työstää eteenpäin. Veijalainen täydensi, että hallinnoivan tahon tulee olla pysyvä organisaatio, joka hallinnoi ratkaisua pidempään. Päijät-Hämeen liitto on pyrkinyt tulkitsemaan joustavasti artikloita; esim. hankerahoilla kehitetyn ratkaisun päälle voi myöhemmin rakentaa uutta. Tulevia toimenpiteitä: - Matkailun rahoittaja-yrittäjätilaisuudet - Tulevaisuuden neuvontapalvelut - kv. matkailuinnovaatiokilpailu - verkkokauppa -toimenpiteen eteenpäin vieminen rahoittajalta saatujen kommenttien perusteella Korpela kävi läpi osahankkeen taloudellisen tilanteen. Veijalainen pyysi tarkastelemaan kriittisesti, saadaanko koko budjetti käytettyä. Mikäli rahaa on jäämässä yli, voi Päijät-Hämeen liitto hyödyttää rahalla muita sitä tarvitsevia tahoja. Grönroos muistutti huomioimaan ja hyödyntämään Haaga-Helian tekemän teemapohjan TINNOn toimenpiteissä. 37. Seuraavan kokousajankohdan päättäminen Seuraava kokous sovittiin pidettävän to klo 10:00-12:00 Lahdessa Lahti Regionin toimistolla osoitteessa Askonkatu 4F. Kokouksen jälkeen on mahdollisuus lounaaseen ja tutustumiseen Lahti Regionin toimintaan. Mahdollinen kesäkuun tapaaminen sovitaan myöhemmin. 38. Muut esille tulevat asiat Veijalainen kertoi että TouNet hankkeen molemmat maksatushakemukset on vastaanotettu hyväksytysti. Veijalainen toivoo, että tulevan kauden sähköiset kanavat helpottavat ja nopeuttavat maksatusten käsittelyaikoja. Gran kertoi, että matkailun OSKE perintö siirretään ohjelmakauden loputtua hyödynnettäväksi keskeiseen paikkaan. 39. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 12.15

TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi: A32211 Ohjausryhmän kokous 21.10.

TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi: A32211 Ohjausryhmän kokous 21.10. TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi: A32211 Ohjausryhmän kokous 21.10.2013 Karoliina Korpela TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern

Lisätiedot

TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region, projektikoodi A32211

TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region, projektikoodi A32211 TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region, projektikoodi A32211 PÖYTÄKIRJA OHJAUSRYHMÄN 4. KOKOUS Aika: 13.3.2014 klo 10:00-12:00 Paikka: Lahden seutu Lahti Region

Lisätiedot

TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi: A32211 Ohjausryhmän kokous 25.3.

TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi: A32211 Ohjausryhmän kokous 25.3. TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi: A32211 Ohjausryhmän kokous 25.3.2013 Karoliina Korpela TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern

Lisätiedot

Tourism Development in Co-opetion in Southern Finland and Baltic Region (TouNet)

Tourism Development in Co-opetion in Southern Finland and Baltic Region (TouNet) Tourism Development in Co-opetion in Southern Finland and Baltic Region (TouNet) TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Karoliina korpela Tourism Development in

Lisätiedot

Myynti ja markkinointi verkossa seminaari 23.9.2014 Karoliina Korpela. Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region

Myynti ja markkinointi verkossa seminaari 23.9.2014 Karoliina Korpela. Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Myynti ja markkinointi verkossa seminaari 23.9.2014 Karoliina Korpela Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region TouNet hanke 2012-2014 Tourism Development in Co-opetition

Lisätiedot

TouNet hankkeen (Tourism development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region) jatkoajan hyväksyminen

TouNet hankkeen (Tourism development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region) jatkoajan hyväksyminen Maakuntahallitus 154 25.11.2013 Maakuntahallitus 71 02.06.2014 TouNet hankkeen (Tourism development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region) jatkoajan hyväksyminen 304/06.00/2013 MHS 25.11.2013

Lisätiedot

Etelä-Suomen Tourism Roundtable TouNet-hanke Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region. Tarja Koistinen 23.9.

Etelä-Suomen Tourism Roundtable TouNet-hanke Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region. Tarja Koistinen 23.9. Etelä-Suomen Tourism Roundtable TouNet-hanke Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Tarja Koistinen 23.9.2014 Mikä pyöreä pöytä? Hankesuunnitelmassa Uudenmaan TINNO;

Lisätiedot

Aika: klo 9.00 Paikka: Kokoustila Piikki, Culmintaum Innovation Oy Ltd, 5 krs. Innopoli 1, Tekniikantie 12, Espoo

Aika: klo 9.00 Paikka: Kokoustila Piikki, Culmintaum Innovation Oy Ltd, 5 krs. Innopoli 1, Tekniikantie 12, Espoo TOUNET-HANKKEEN OHJAUSRYHMÄN 1. KOKOUS Aika: 18.12.2012 klo 9.00 Paikka: Kokoustila Piikki, Culmintaum Innovation Oy Ltd, 5 krs. Innopoli 1, Tekniikantie 12, Espoo Läsnä Poissa Petri Allekotte, Jari Ahjoharju,

Lisätiedot

MINNO-osaprojekti. Matkailuinnovaatiot & Uudenmaan tulo- ja työllisyystutkimus Leena Grönroos & Eva Holmberg. TouNet-projektin ohjausryhmä 15.10.

MINNO-osaprojekti. Matkailuinnovaatiot & Uudenmaan tulo- ja työllisyystutkimus Leena Grönroos & Eva Holmberg. TouNet-projektin ohjausryhmä 15.10. MINNO-osaprojekti Matkailuinnovaatiot & Uudenmaan tulo- ja työllisyystutkimus Leena Grönroos & Eva Holmberg TouNet-projektin ohjausryhmä 15.10.2013 Matkailuinnovaatiot Tavoitteena Etelä-Suomen kolmen maakunnan

Lisätiedot

MINNO-osaprojekti. Leena Grönroosin puolesta Eva Holmberg. TouNet-projektin ohjausryhmä 25.3.2013

MINNO-osaprojekti. Leena Grönroosin puolesta Eva Holmberg. TouNet-projektin ohjausryhmä 25.3.2013 MINNO-osaprojekti Leena Grönroosin puolesta Eva Holmberg TouNet-projektin ohjausryhmä 25.3.2013 MINNOssa on kaksi erillistä osiota Etelä-Suomen matkailun tulevaisuus : Häme, Päijät-Häme, Uusimaa Toteuttaja

Lisätiedot

MINNO-osaprojekti. Matkailuinnovaatiot & Uudenmaan tulo- ja työllisyystutkimus Leena Grönroos & Eva Holmberg. TouNet-projektin ohjausryhmä 13.3.

MINNO-osaprojekti. Matkailuinnovaatiot & Uudenmaan tulo- ja työllisyystutkimus Leena Grönroos & Eva Holmberg. TouNet-projektin ohjausryhmä 13.3. MINNO-osaprojekti Matkailuinnovaatiot & Uudenmaan tulo- ja työllisyystutkimus Leena Grönroos & Eva Holmberg TouNet-projektin ohjausryhmä 13.3.2014 Matkailuinnovaatiot Tavoite Etelä-Suomen kolmen maakunnan

Lisätiedot

TouNet ohjausryhmän kokous Lahdessa Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region

TouNet ohjausryhmän kokous Lahdessa Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region TouNet ohjausryhmän kokous Lahdessa 13.3.2014 Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region TouNet -seurantaraportti Projektiin mukaan tulleet yritykset Tavoite yhteensä 350

Lisätiedot

Eteläisen Suomen matkailuyhteistyökyselyn tuloksia työpajan taustatiedoksi

Eteläisen Suomen matkailuyhteistyökyselyn tuloksia työpajan taustatiedoksi Eteläisen Suomen matkailuyhteistyökyselyn tuloksia työpajan taustatiedoksi Tourism Development in Co-opetition in Southern Finland and Baltic Region TouNet (Tinnoosahanke) Nina Järveläinen 8.5.2014 Eteläisen

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3.

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. 2 0 1 4 L a h t i E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o

Lisätiedot

Sustainability in Tourism -osahanke

Sustainability in Tourism -osahanke 25.3.2013 Päivi Lappalainen Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskus Osaprojektin tavoitteet Osaprojektin tavoitteena oli työpajojen ja tilaisuuksien kautta koota yritysten näkemyksiä ja tarvetta vastuullisen

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Vainio kertoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä meneillään olevasta luottamusjohdon valintaprosessista,

Lisätiedot

MATKAILU. KasvuKraft 13.3.2014 Jukka Punamäki Länsi-Uudenmaan matkailun aluekoordinaattori Uudenmaan liitto / Novago Yrityskehitys

MATKAILU. KasvuKraft 13.3.2014 Jukka Punamäki Länsi-Uudenmaan matkailun aluekoordinaattori Uudenmaan liitto / Novago Yrityskehitys MATKAILU KasvuKraft 13.3.2014 Jukka Punamäki Länsi-Uudenmaan matkailun aluekoordinaattori Uudenmaan liitto / Novago Yrityskehitys Globaali matkailu 1950 25 miljoonaa kansainvälistä saapumista 2012 1 miljardi

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet KOKOUSTIEDOT Aika ke 12.2.2014 klo 13-14.17 Paikka Oulu10, neuvotteluhuone 156 (Os. Torikatu 10, Oulu) Osallistujat Ohjausryhmän jäsenet: Pj Henrika Pihlajaniemi Risto Vuoria Sari Hyvärinen Henna Ukonmaanaho

Lisätiedot

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e 1. 4. 2 0 1 2-3 0. 6. 2 0 1 4

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e 1. 4. 2 0 1 2-3 0. 6. 2 0 1 4 To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e 1. 4. 2 0 1 2-3 0. 6. 2 0 1 4 E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e 1. 4. 2 0

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103)

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Esityslista 25.3.2014 Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

TouNet ohjausryhmän kokous Espoossa Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region

TouNet ohjausryhmän kokous Espoossa Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region TouNet ohjausryhmän kokous Espoossa 10.6.2014 Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Sustainability in Tourism osahankkeen maksatus-hakemus II /kustannukset Sustainability

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Ajankohtaiset

Lisätiedot

Piirihallitus Pöytäkirja 8/2016 puh

Piirihallitus Pöytäkirja 8/2016 puh 1 / 6 Aika: Torstai 13.10.2016 klo 17.00 Paikka: Piiritoimisto, Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä Läsnä: Tom Nevanpää, pj. Kohdat 1-16; 8 (8) Auli pitkänen, varapj. Kohdat 1-16; 8 (6) Tapio Korhonen Kohdat

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.35 17.55 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Ohjausryhmä. Petri Veijalainen

Ohjausryhmä. Petri Veijalainen Ohjausryhmä Petri Veijalainen 1 Ohjausryhmä Ohjausryhmä asetetaan, jos tuensaaja tai rahoittaja katsoo sen tarpeelliseksi Edellytetään esim. kun toiminta ulottuu useammalle alueelle tai on muuten laaja-alaista,

Lisätiedot

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja Ohjausryhmä EAKR-hankkeiden starttikoulutus 2.10. ja 4.10.2018 Ohjausryhmä Pääsääntöisesti rahoittaja edellyttää hankkeelle ohjausryhmää Tarkista hankepäätöksestä edellytetäänkö hankkeeltasi ohjausryhmää

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 10/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS

PÖYTÄKIRJA 10/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS Aika Maanantai 27.11.2017 klo 8.15 8.53 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 AIKA 22.11.2017, klo 18:00 PAIKKA Jakun koulu Paikalla 12 osallistujaa. Aluksi oli kahvitarjoilu. 1 KOKOUKSEN AVAUS Jakkukylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2018

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.06.2018 PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjan tarkastaminen 5

Lisätiedot

Aika: Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 5/2012 Aika: Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 Paikka: Turun

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1 Kokousaika klo 13.00 15.30 Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, kokoushuone 2 :t Liite Asiat Sivu 33 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 34 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 04.12.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 Pöytäkirjan tarkastajat 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 26.11.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet KOKOUSTIEDOT Aika ti 27.5.2014 klo 13-14.10 Paikka Kaupungintalo, Kirkkokatu 2A, nvh 103 Osallistujat Ohjausryhmän jäsenet: Pj Henrika Pihlajaniemi Tutkija, yliopisto-opettaja, arkkitehti SAFA, Mukautuva

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 1/6 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1

ASKOLAN KUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 ASKOLAN KUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 Elinkeinotoimikunta AIKA 27.11.2017 klo 17:00 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KOKOUSASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke Ohjausryhmän kokous Muistio 3/2012 AIKA: 7.9.2012 klo 9.15-12.05 PAIKKA: Kokouskeskus Juvenes, Åkerlundinkatu 1, Kokoustila

Lisätiedot

Hyväksyttiin kokoukselle jaettu työjärjestys noudatettavaksi.

Hyväksyttiin kokoukselle jaettu työjärjestys noudatettavaksi. KOTILAISTEN SUKUSEURA R.Y. PÖYTÄKIRJA VUOSISUKUKOKOUS 2013 Aika Lauantai 15.6.2013 kello 14.00 16.15 Paikka Kokoushotelli Gustavelund Kirkkotie 36, 01430 Tuusula Osanottajat Läsnäololuettelo liitteenä,

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 10/2006 HALLITUKSEN KOKOUS 12.10.2006

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 10/2006 HALLITUKSEN KOKOUS 12.10.2006 1(5) Aika 12.10.2006 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Olli

Lisätiedot

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet KOKOUSTIEDOT Aika ti 27.5.2014 klo 13-15 Paikka Kaupungintalo, Kirkkokatu 2A, nvh 103 Osallistujat Ohjausryhmän jäsenet: Pj Henrika Pihlajaniemi Risto Vuoria Sari Hyvärinen Henna Ukonmaanaho Heikki Pulkkinen

Lisätiedot

Tulevaisuuden matkailun neuvontapalvelut eteläisessä Suomessa -konsepti ja pilotti

Tulevaisuuden matkailun neuvontapalvelut eteläisessä Suomessa -konsepti ja pilotti Tulevaisuuden matkailun neuvontapalvelut eteläisessä Suomessa -konsepti ja pilotti TouNet Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Loppuseminaari 23.9.2014 Terhi Hakkarainen

Lisätiedot

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Pöytäkirja Numero 1/2019 1 (5) Tarkastuslautakunta Aika 15.3.2019 klo 9.00-12.00 Paikka Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat (x) Ruotsalainen Olavi, pj. ( ) Hynninen Erkki,

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 3

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 3 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA HÄMÄLÄIS OSAKUNNAN JOULUKUUN YLEISKOKOUKSESTA 2014

PÖYTÄKIRJA HÄMÄLÄIS OSAKUNNAN JOULUKUUN YLEISKOKOUKSESTA 2014 1(5) PÖYTÄKIRJA HÄMÄLÄIS OSAKUNNAN JOULUKUUN YLEISKOKOUKSESTA 2014 Aika 17.12.2014 klo 18.00 Paikka HO / Osakuntabaari Läsnä: Pekka Hassinen, kuraattori Jenni Rönkkö, sihteeri Teemu Laakso, toiminnanohjaaja

Lisätiedot

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet 1/5 KOKOUSTIEDOT Aika pe 17.5.2013 klo 13-14.52 Paikka Oulu10, neuvotteluhuone 156 (Os. Torikatu 10, Oulu) Osallistujat Ohjausryhmän jäsenet: Pj Henrika Pihlajaniemi Risto Vuoria Henna Ukonmaanaho Jouko

Lisätiedot

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, Vuohijärvi

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, Vuohijärvi Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/2016 14 Vapaa-ajan asukastoimikunta 13.05.2016 Aika 13.05.2016 klo 16:00-18:45 Paikka Läsnä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, 47900 Vuohijärvi Luettelon

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 1/2019 1 Aika 01.02.2019 klo 15:00-16:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankkeen tilannekuva 4 3 Brändivalmistelun tilannekatsaus 5 4 Hankintatoimen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014 Saaristotoimikunta 10.09.2014 PÖYTÄKIRJA 3/2014 24 Kokouksen avaus 25 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 26 27 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 28 Varsinais-Suomen maakuntastrategia ja

Lisätiedot

8.12.2011. Esitys: Valitaan kokouksen ääntenlaskijoiksi Vigrén ja Lempiäinen. Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

8.12.2011. Esitys: Valitaan kokouksen ääntenlaskijoiksi Vigrén ja Lempiäinen. Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi PÖYTÄKIRJA 26 (1/5) HALLITUS PÖYTÄKIRJA Aika: 2.12.2011 kello 14 Paikka: Opiskelijakunnan neuvotteluhuone Läsnä: Valtonen Mikko puheenjohtaja Lempiäinen Mika varapuheenjohtaja Kurronen Laura jäsen (saapui

Lisätiedot

4.10.2013 Esityksen laatija. Maakunnan ajankohtaisia matkailukuulumisia Matkailukoordinaattori Leena Pajala 3.10.2013

4.10.2013 Esityksen laatija. Maakunnan ajankohtaisia matkailukuulumisia Matkailukoordinaattori Leena Pajala 3.10.2013 4.10.2013 Esityksen laatija Maakunnan ajankohtaisia matkailukuulumisia Matkailukoordinaattori Leena Pajala 3.10.2013 1 Keski-Suomen liitto / Keski-Suomi Loma-Suomi Keski-Suomen liiton rooli matkailussa

Lisätiedot

NUMMEN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Kokouspaikka ja aika Nummen seurakuntatoimisto klo 18.00

NUMMEN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Kokouspaikka ja aika Nummen seurakuntatoimisto klo 18.00 NUMMEN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Kokouspaikka ja aika Nummen seurakuntatoimisto 28.3.2019 klo 18.00 Osallistujat Erkki Kuusanmäki puheenjohtaja Aarnio Kaisa Forsström Pirjo-Leena Huuhka-Tarkiainen Minna

Lisätiedot

Houkutteleva merenrantaympäristö ja mikromatkailu

Houkutteleva merenrantaympäristö ja mikromatkailu Houkutteleva merenrantaympäristö ja mikromatkailu Culminatum Innovation Oy Ltd Uudenmaan asumisen oske & Uudenmaan matkailun ja elämystuotannon oske Tuusulanjärvi Tuusulan vetovoiman rakentajana - tilaisuus

Lisätiedot

Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi

Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi Missio & visio Missio Johtaa ja toteuttaa maakunnan matkailumarkkinointia yhteismarkkinoinnin perusperiaatteiden mukaisesti (kotimaa ja kv) Visio Suomen suosituin

Lisätiedot

Ammattiopisto Omnia, Kirkkokatu 16 A, Espoo. Tila: tila 3017

Ammattiopisto Omnia, Kirkkokatu 16 A, Espoo. Tila: tila 3017 PÖYTÄKIRJA 2 / 18.01.2017 TEINIMINNOTALKOOT- hankkeen (ESR) ohjausryhmä / 2. Kokous Aika: ke 18.01.2017 klo 9.30-12.00 Paikka: Läsnä: Ammattiopisto Omnia, Kirkkokatu 16 A, Espoo. Tila: tila 3017 Ohjausryhmän

Lisätiedot

28.2.2012 klo 13.00-15.58. Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340

28.2.2012 klo 13.00-15.58. Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340 PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat klo 13.00-15.58 Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340 Varsinaiset jäsenet Johtajaylilääkäri Aino-Liisa Oukka, puheenjohtaja, PPSHP Professori, ylilääkäri

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana MUISTIO 3/2019 1 AIKA 08.04.2019 klo 08:30-11:20 PAIKKA Kallion virastotalo, nh 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Tietojohtaminen 6 4 Terveydenhuollon ekosysteemit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 17:40-19:00 Mustasaari, Stidi -kokoustila.

PÖYTÄKIRJA. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 17:40-19:00 Mustasaari, Stidi -kokoustila. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 05.06.2018 klo 17:40-19:00 Paikka Mustasaari, Stidi -kokoustila. Saapuvilla olleet jäsenet Minna Hietamäki, puheenjohtaja Kari Kanala, kirkkoherra

Lisätiedot

Wibom Pirjo jäsen (paikalla alkaen klo 16.34) Yrjövuori Matti

Wibom Pirjo jäsen (paikalla alkaen klo 16.34) Yrjövuori Matti Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 8 / 2018 Aika tiistai klo 16.30 17.20 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet 1/7 KOKOUSTIEDOT Aika to 31.1.2013 klo 10-12 Paikka Kaupungintalo, Kirkkokatu 2a, Neuvotteluhuone 111 Osallistujat Ohjausryhmän jäsenet: Henrika Pihlajaniemi Risto Vuoria Sari Hyvärinen Henna Ukonmaanaho

Lisätiedot

PIRAATTIPUOLUE 22.9.2008 1(5)

PIRAATTIPUOLUE 22.9.2008 1(5) PIRAATTIPUOLUE 22.9.2008 1(5) PÖYTÄKIRJA Piraattipuolue ry Hallituksen kokous 11/2008 Aika: 15.9.2008 kello 18.30 Paikka: Läsnä: #hallituskokous PirateNet-IRC-verkossa Pasi Palmulehto (pj) Ahto Apajalahti

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkovaltuuston kokous pidetään 2.6.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla, Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2017 23.5.2017, kello 9.30-14.30 Paikka: Kaupungintalo (neuvotteluhuone Havukoski) Asematie 7, 01300 Vantaa Osallistujat: Kimmo Heinonen, Helsingin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PAKETTI KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI Ohjausryhmä 1/2011 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 12.00 13.30 Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki Kokous Vammaisneuvoston kokous 1/2018 Aika, paikka Tiistaina 23.1.2018 kello 16.00-17.50 Imatran kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski, h 308 Osallistujat Heikki Luukkanen, puheenjohtaja Helena Roiha,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018 1/6 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018 Aika 15.4.2018 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 20 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki.

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Hallituksen kokous 1 (5) Aika 24.9.2016, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Läsnä Hallituksen puheen ja jäsenet poissa Aaltonen Jaana Ahonen Outi Blundin Elina Hanhikoski Cecilia Lähteenmäki

Lisätiedot

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 1 RYMÄTTYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 Seurakuntaneuvosto 20.1.2010 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 20.1.2010 klo 17-18.20 Paikka: Seurakuntakoti Läsnä: Sirén Petri puheenjohtaja Heino,

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 03.09.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 12 Kokouksen avaus 13 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 14 Pöytäkirjan tarkastaminen 15 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, Turku. Hallituksen kokous 6/2016

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, Turku. Hallituksen kokous 6/2016 Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku PÖYTÄKIRJA Hallituksen kokous 6/2016 Aika: Torstaina 15.12.2016 klo 17.00. Paikka:

Lisätiedot

3. Työjärjestys Esityslista (liite 1) hyväksyttiin työjärjestykseksi, kun siihen oli lisätty kohta 10. Tilinpäätöksen käsittely.

3. Työjärjestys Esityslista (liite 1) hyväksyttiin työjärjestykseksi, kun siihen oli lisätty kohta 10. Tilinpäätöksen käsittely. PÖYTÄKIRJA OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUKSESTA 9/2014 Aika: 14.5.2014 klo 18:00 Paikka: HO / Paasikivi Läsnä: Pekka Hassinen, kuraattori Teemu Laakso, toiminnanohjaaja Laura Kylliäinen, taloudenhoitaja Olga

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Kokousaika Keskiviikko 14.12.2016 klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 89 3 Kokouksen avaus 90 4

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Markku Toikkanen. vpj Esko Pelkonen (-) Olavi Tuikkanen. siht. Marjatta Suominen (x) Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Markku Toikkanen. vpj Esko Pelkonen (-) Olavi Tuikkanen. siht. Marjatta Suominen (x) Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu markkinointitoimikunta Nro 6 / 2009 29 Kokousaika 30.06.2009 klo 9.00 9.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

Kulttuuritoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2019

Kulttuuritoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kulttuuritoimikunta 11.01.2019 PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 4 Keskustelu kulttuuritoimikunnan

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Kirkkovaltuutettu Raimo Sulonen avasi kokouksen.

Kirkkovaltuutettu Raimo Sulonen avasi kokouksen. 1(7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2015 Aika Keskiviikkona 7.1.2015 kello 18.00-19.54 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Allen Pipsa Arikka Heikki Vanto Jukka Haavisto

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA 16.5.2016 klo 10:07 14.32 PAIKKA Kainuun liitto, Kauppakatu 1, 2. krs kokoushuone Kanerva KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Läsnäolijoiden toteaminen ja esittäytyminen 5 3

Lisätiedot

Sisällysluettelo KULTTMK, :00, Esityslista 1

Sisällysluettelo KULTTMK, :00, Esityslista 1 Sisällysluettelo KULTTMK, 8.4.2019 09:00, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen... 4

Lisätiedot

Borgström Toni, edustajiston varapuheenjohtaja

Borgström Toni, edustajiston varapuheenjohtaja Pöytäkirja 15 1 (5) HALLITUKSEN KOKOUS 15/2014 Aika: 24.9.2014 kello 16.00 Paikka: Kutsutut: Neuvottelutila Kummeli, Lappeenranta Paakki Pauliina, hallituksen puheenjohtaja Huhtiranta Sonja Hämäläinen

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2019 Aika keskiviikko klo 15.30 16.15 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 Jäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo Erkkilä Pentti Harinen Ari poissa Hickey Hanna-Leena Kaurila

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sivu 1/5 Pöytäkirja 1/2017 Aika: 15. joulukuuta 2016 klo 10.45 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 A Miika Tiainen, puheenjohtaja Ali Benkherouf Inari Harjuniemi

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

KAUPAN ESIMIESVETERAANIT ry VUOSIKOKOUS. Paikka Baltic Princess laiva matkalla Helsingistä Tallinnaan Kokoustila 5 krs Aika 22.8.2012 alkaen klo 19.

KAUPAN ESIMIESVETERAANIT ry VUOSIKOKOUS. Paikka Baltic Princess laiva matkalla Helsingistä Tallinnaan Kokoustila 5 krs Aika 22.8.2012 alkaen klo 19. KAUPAN ESIMIESVETERAANIT ry VUOSIKOKOUS Pöytäkirja Paikka Baltic Princess laiva matkalla Helsingistä Tallinnaan Kokoustila 5 krs Aika 22.8.2012 alkaen klo 19.00 Läsnä osanottajaluettelossa mainitut 55

Lisätiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n yhdistyskokous

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n yhdistyskokous :n yhdistyskokous Aika Torstai 18.11.2010 klo 15.00 16.00 Paikka Osallistujat Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere Jäsenten valtuuttamat viralliset edustajat ja muut paikalla olijat Yhdistyskokousasiat

Lisätiedot

Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi 13.12.2016 Koko Lapin Sote Lapin sote-valmistelun johtoryhmän 3. kokous Muistio Aika: 13.12.2016 klo 10-13 Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat:

Lisätiedot