s/y Thaleia, 2011 veneen kunnostus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "s/y Thaleia, 2011 veneen kunnostus"

Transkriptio

1 s/y Thaleia, 2011 veneen kunnostus

2 s/y Thaleia, 2011 veneen kunnostus Venettä on varusteltu runsaasti, parannettavaa on edelleen, veneessä on yhä käyttöä hankaloittavia pikkujuttuja Purjehtiessa edelleen ehkä eniten kiusasi kankeasti säädettävä isopurje Purjesäätöjä parannettu: Genua on korjattu (taas) ja skuuttipiste on nyt säädettävissä. Isopurjeen kisko ja reivipisteiden köysilukitukset on lisätty Sisällä veneessä ehkä eniten kiusasi: Jääkaapin ongelmat Paapuurin WC:n septin toiminta Edelleen lukot ja säilytystilojen puute Akut on uusittu AGM-tekniikkaan, akkumonitori on lisätty ja sisällä on LED-valot Keulapotkurin sulake on vaihdettu kahvamalliin ja kestää nyt käytön Autopilotin gyrokompassi on asennettu 2010/12, seatrial 2011/7, toimii nyt hyvin Moottorin huollot on nyt tehty aiempaa huolellisemmin, ohjekirjan mukaaan Takuukorvauksina on korvattu vain muutama lukko, muut hoidettava itse.

3 Isopurje Väärin säädetyn ison johdosta puomi on taas hangannut jo kerran korjatun biminin etureunan rikki. Cleopatra-telakalta on pyydetty tarjous korjauksesta. Jos puomi roikkuu ja osuu sprayhoodiin tai biminiin, reivi on väärin säädetty Nostin laskettu merkkiin Köysien kiristyspaikat on merkitty reiviköysiin ja nostimeen. Nostinta laskettu ohi merkin Nostin lasketaan vain reivimerkkiin saakka, reivatessa kiristetään ensin reiviköysi merkkiin asti, sitten nostin. Tarvittaessa hienosäätö.

4 Genua Reivaus toimii hyvin (apuna voi käyttää sähkövinssiä). Skuuttipisteen säädöt on lisätty. Tämä ja takaliesman säätö ovat tärkeitä, muuten purjeen reuna helposti lepattaa ja hajoaa pian, taas. Köysi osuu skuutatessa helposti ruoriin, nahkapäällyste on jo vaurioitunut. Älä vedä köyttä ruoria vasten!

5 Mastovarusteet Spinnun nostin on rikkonut kansivalon suojakuvun. Nostinta voi pitää niin, että se on selvästi irti mastosta. Ison suojapussin tukiputki tulee pitää yhtenäisenä, nyt palat ovat rikkoneet pussin. Lazy Jack -köydet tulisi muuttaa säädettäviksi, nyt pussi roikkuu puomin päällä. Suojapussin keulaosa on aivan liian ahdas, pussin keulaosa ja kiinnitysremmit on uusittava/korjattava.

6 Keulapotkuri Sulake on vaihdettu MaxPowerin suosittamaan kuvan mukaiseen kahvasulakkeeseen, jossa on pitkä aikavakio. Käytettäessä tuplavirralla sulake kestää noin 2 min yhtäjaksoisen käytön. (400 A sulake, potkuri ottaa 630 A). Järjestelyllä saadaan moottorille (ja kaapeleille) hyvä ylikuumenemissuoja. Sulake on keulapunkan alla vesitankin vasemmalla puolella. Keulapotkurin pääkytkimet ovat kajuutan kaapin edessä punkan etureunan alla.

7 Akusto Akut on uusittu Varta Marine 4 x 128 Ah AGM akuilla, veneeseen on lisätty 3-vaiheinen lataussäädin ja akkumonitori. AGM-akut eivät ole yhtä arkoja syväpurkaukselle kuin perinteiset, silti: NÄITÄ AGM-AKKUJA EI SAA PÄÄSTÄÄ ALLE 40 % VARAUSTILAN. Akut ovat huoltovapaita, tarkkaile kuitenkin varaustilaa monitorista.

8 Mittarit 1. Veneen vesi- ja polttoainetankkien mittarit ovat epäluotettavia. Ne tulisi uusia tankin muoto huomioiviin erillisiin mittareihin. 2. Veneen Raymarinen ST70-moninäytöt eivät pidä asetuksiaan. Laite- vai asennusvika? 3. Septitankit tarvitsevat tankkimittarit, tankin tyhjeneminen pitää voida varmistaa. 4. Navtex-teksti on yleensä lukukelvotonta, häiriösäteily tai antennivika. Laturiin ja jääkaappiin häiriönpoistokondensaattorit?

9 Sähkön pääkytkintaulu Päätaulu tulisi muuttaa avattavaksi, jotta takatilaan pääsee tarvittaessa käsiksi. Sulakkeet tulisi merkitä. Sähköjen pääkytkimet ovat sinällään kätevällä paikalla, mutta taulun takana olevat sulakkeet ovat merkkaamatta ja todella vaikeasti vaihdettavissa. Lisäksi kytkennät on tehty paksuilla kaapeleilla suoraan pääkytkimille, mikä on tehnyt systeemin vaikeasti huollettavaksi. Osa johtimista on hankautumisvaarassa (nyt osin korjattu).

10 Septi Paapuurin septin tyhjennys on tuottanut ongelmia. Kiinteä aines kerääntyy helposti heti tankin alla olevaan mutkaan ja myös putken keskellä notkolla olevaan osaan. Myös tulevaisuudessa on odotettavissa ongelmia. Käytä hajunesto /saostuman hajotusainetta ja runsaasti vettä, mutta ei paperia eikä mielellään edes kiinteää jätettä tähän septiin. On varmaa, että normaalilla käytöllä tukkeutuu taas. Porto Santossa tarvittiin sukeltaja avuksi, poistoaukosta viemärivaijerilla, vesisuihkulla ja yläkautta paineella. Samalla todettiin, että edellisessä korjauksessa letkunkiristimet olivat jääneet kiristämättä! Onneksi letku on melko tiukka mutkakappaleen päällä.

11 Paapuurin septin korjaus. Runsas saostuman estoaineen käyttö. Pumpun vaihto jätteen murskaavaan sähköpumppuun. * Poistoletkun oikaisu ja veto koko ajan laskevana seacock ille. * Säiliön täyttöasteen valvontaan kunnollinen mittari. Sähköinen pumppu (manuaalisen korvaussarja) noin 500 Gobius 4 tankkimittari noin 300 *) Tarjous pyydetty telakalta

12 Jääkaappi Jääkaapin viat ja korjausongelmat haittasivat lähes koko kesän ajan: - Jääkaappi on rakennettu osaksi veneen sisustaa, todella vaikea huoltaa - Korjaus Lefkasissa / Prevezassa ei juuri auttanut. - Suomesta ei heti saatu oikeaa jäähdytinelementtiä, vietiin ja asennettiin liian pieni jäähdytin - Oikean elementin tilaus Maritimilta kesti luvattoman kauan - Jälkiviisaana olisi kannattanut heti uusia koko koneisto (Lefkasin venetarv.liikkeessä oli sopiva)

13 Liferaft Kovakuorinen pelastuslautta on siirretty avotilan tarvikelokerosta peräkaiteeseen: -Lokerossa oli (ja on edelleen) tilanpuutetta -Lautan kuorta oli murjottu lokerossa muilla tarvikkeilla tai päälle astumalla -Lautta on nyt helposti veteen laskettavissa, samoin uimatason kaapissa oleva. -Lauttojen tarkastus 2012?

14 Jollan kiinnitys Keulakanteen on asennettu jollan kiinnitykseen tuet, joihin jollan ponttonit asettuvat ja joiden köysillä jollan peräosa kiinnitetään. Köydet eivät mene sivukansien yli vaan jollan peräpeilin knaapeihin, toinen ponttonin nostokahvan kautta. Älä irrota köysiä veneen kannesta/puutuista. Jollan keula on syytä nostaa yöajaksi esim. genaakkerin nostimella (keulakajuutan hätäpoistumistie tulee pitää avoinna). Kovalla kelillä tai pitkillä avomerimatkoilla jollan keula on syytä tukea lisäköydellä veneen keulaknaapeihin. Normaalisti riittää kiinnitys jollan keulan alla olevaan D-lenkkiin. Jollan takaosan kansikiinnitys. Yöajaksi näin.

15 Thaleia Pasito Blancon telakalla Moottorin huollot, antifouling yms

16 Moottorin huollossa on ollut joitain puutteita. Pasito Blancon Yanmarhuolto on tehnyt moottorin täyden h huollon. Huollot, Yanmar 4JH4TE

17 Huollot telakalla ollessa, veneen runko Pasito Blanco: Kyljet kiillotettu, vahattu. Antifouling 2 x Hempels Mille. Akseliin ja köliin on laitettu sinkit (köliin ensimmäistä kertaa). Cleopatra marina: Runko vahattu ja kiillotettu. Sinkit ja antifouling keväällä 2012

18 . Huollot telakalla ollessa, sekalaista AISI/INOX-spesialistilta tilattiin ankkurien lukituksen rakentaminen, ankkuriboksin keulaan hylly 2-ankkurin kettingille (15m / 8mm), jollan telineen siirto ja genuan reiviköyden hankaussuojalevy. Ankkurien putoamisen estolenkit Ankkurien lukitustapit Hylly ja läpimeno 2- ankkurin kettingille 2-ankkurin kettinkilukko ja kansiläpivienti

19 Vinssien huolto Genuavinssien neulalaakerit olivat kuivat ja rahisevat, huollettava tiheämmin. Nostinvinssin (sähkö-) kampi menee nyt paikoilleen ja estää samanaikaisen sähkökäytön, mutta kammen lukitus on huono, epävarma. Ison skuuttivinssi on hankala huollettava, pitää irrottaa kannesta, jotta pääakselin osat saa huollettua. (ST40-vinssien apuakseleilla ei ole laakereita, vain liukupinnat vastakkain, ST46-genuavinsseissä on neulalaakerit myös apuakseleilla)

20 Sisätilat Salongin sohvan alustaa on muokattu, jotta säilytystilaan pääsy ja vesisäiliöiden vaihto olisi helpompaa. Myös toisen sohvan ja kajuuttojen sänkyjen alustat kaipaavat jotain vastaavaa.

21 Veneen hoito ja käsittely Vene jätetään seuraavalle purjehdusvalmiina: Vesi- ja polttoainetankit täynnä, septitankit tyhjinä Jolla ja kansivarusteet käyttökunnossa ja hyvin kiinnitettynä Vene siivottuna, ehyin varustein ja kansi pestynä Jos tavaraa katoaa tai rikkoontuu, osakkaan tulee ostaa tilalle vastaava Korjaustarpeen ilmetessä oma purjehdus on tarvittaessa keskeytettävä ja ryhdyttävä heti korjausta vaativiin toimiin Siistiin ja toimivaan veneeseen on mukava tulla!

Mitä on. Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu

Mitä on. Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu s/y Penelope 2014 Mitä on Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu Isopurje on korjattu Isopurje ja genaakkeri on korjattu 12/2014. Isopurje on North Sails radiaalileikattu, kuituvahvisteinen ja mastoliikin

Lisätiedot

Ensipurjehdukset Thaleialla. Thaleia. Veneyhtymä Thaleia. Beneteau Oceanis 46 FIN-11084 Muistiinpano. Helsinki 12.7.2009 AL

Ensipurjehdukset Thaleialla. Thaleia. Veneyhtymä Thaleia. Beneteau Oceanis 46 FIN-11084 Muistiinpano. Helsinki 12.7.2009 AL Ensipurjehdukset lla on hieno vene ja hyvin varusteltu, purjehtii mukavasti ja vauhdikkaastikin. Veneen varustelussa on vielä joitain puutteita eikä ihan kaikkia laitteita ole saatu vielä huippukuntoon

Lisätiedot

S/Y MIRILYN MITAT. (mukaanlukien uimataso 15.10 m) Uppouma (tankit täynnä) 17.5 t. 20.3 m. 17.9 m. Nukkumapaikat: 9

S/Y MIRILYN MITAT. (mukaanlukien uimataso 15.10 m) Uppouma (tankit täynnä) 17.5 t. 20.3 m. 17.9 m. Nukkumapaikat: 9 S/Y MIRILYN MITAT L.O.A. 14.52 m (mukaanlukien uimataso 15.10 m) L.W.L. 12.22 m Leveys 4.43 m Syväys 2.75 m Uppouma (tankit täynnä) 17.5 t Kölipaino 7.5 t I 20.3 m J 5.8 m P 17.9 m E 5.5 m Nukkumapaikat:

Lisätiedot

Venekunnostusprojektin ositus ja budjetti

Venekunnostusprojektin ositus ja budjetti Kristian Takala / Navigatores ry 1(12) Venekunnostusprojektin ositus ja budjetti Venekunnostusprojektin ositus ja budjetti...1 1 Kuvaus...2 2 Ositus...2 3 Budjetti...5 3.1 Arvioidut varat...5 3.2 Osituksen

Lisätiedot

Spinnupurjehduksen perusteet. Teekkaripurjehtijat Ville Valtonen ville.valtonen@tkk.fi 0407240098

Spinnupurjehduksen perusteet. Teekkaripurjehtijat Ville Valtonen ville.valtonen@tkk.fi 0407240098 Spinnupurjehduksen perusteet Teekkaripurjehtijat Ville Valtonen ville.valtonen@tkk.fi 0407240098 Mikä ihmeen spinnu? Symmetrinen vapaasti lentävä myötätuulipurje Yleensä paljon kokoa Paljon voimaa Paljon

Lisätiedot

Laskukunto. Voidaanko vene laskea veteen?

Laskukunto. Voidaanko vene laskea veteen? Laskukunto Voidaanko vene laskea veteen? Varmista, että Vene on tiivis Kaikki on asennettu Kaikki on tehty VARMISTA, ETTÄ VENE ON VESILLELASKUKUNNOSSA Onko kaikki työt tehty? Veneen hoitoon ja korjaukseen

Lisätiedot

Suomen Venetarkastajat ry. VENETARKASTUSRAPORTTI. Tarkastuksen tilaaja: Purjehtija X

Suomen Venetarkastajat ry. VENETARKASTUSRAPORTTI. Tarkastuksen tilaaja: Purjehtija X Suomen Venetarkastajat ry. VENETARKASTUSRAPORTTI Tarkastuksen tilaaja: Purjehtija X Tarkastuksen aika ja paikka: Talvisäilytystelakan tiloissa Tallinnassa. Tarkastuksen olosuhteet: Tarkastus suoritettiin

Lisätiedot

Tekniikka & varusteet. Veneyhtymä Thaleia Thaleia Helsinki 7.9.2012 AL. Beneteau Oceanis 46 FIN-11084 Vinkkejä Thaleian tekniikkaan

Tekniikka & varusteet. Veneyhtymä Thaleia Thaleia Helsinki 7.9.2012 AL. Beneteau Oceanis 46 FIN-11084 Vinkkejä Thaleian tekniikkaan Tekniikka & varusteet Thaleia on hieno vene ja hyvin varusteltu, purjehtii mukavasti ja vauhdikkaastikin. Veneen varustelussa on vielä joitain puutteita eikä ihan kaikkia laitteita ole saatu vielä huippukuntoon

Lisätiedot

Mitä on. Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu

Mitä on. Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu s/y Penelope 2017 Mitä on Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu Keväthuolto 2017, uusittua ja korjattua Keväällä 2017 veneeseen uusittiin mm: Kaikki vantit ja harukset Plotteri Raymarine es75 D2-55

Lisätiedot

Alandian kuntotarkastuspöytäkirja

Alandian kuntotarkastuspöytäkirja Alandian kuntotarkastuspöytäkirja Veneen osto yksityiseltä myyjältä on riskialtista. Vaikka kaikki näyttäisi hyvältä, voi kaupan jälkeen ilmetä vaarallisia vikoja. Tämä pöytäkirja on työkalusi varmempiin

Lisätiedot

Mitä on. Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu

Mitä on. Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu s/y Penelope 2015 Mitä on Hajonnut Korjattu Huollettu Hankittu Uusittu Genoa on uusittu Uusi genoa on isopurjeen tapainen triradial-leikattu vahvistekuitukankaan tukema ja keulaliikin rullaustäytteellä

Lisätiedot

PVM Tunnit Havaittu vika tai selostus huollosta / korjauksesta Käytetyt osat / nesteet

PVM Tunnit Havaittu vika tai selostus huollosta / korjauksesta Käytetyt osat / nesteet 1993 9.8. Otettu vene vastaan veneveistämö S Valkoselta 16.8. Vaihdettu hienosuodatin ja puhdistettu karkeasuodatin 31.8. Tyhjennetty ja puhdistettu polttoainetankit 3.11. 86 Vene telakoitu Santahaminaan.

Lisätiedot

Vesiurheilu, kellunta ja veneilyvarusteet

Vesiurheilu, kellunta ja veneilyvarusteet 2015 Vesiurheilu, kellunta ja veneilyvarusteet 1 119 Cadet sarjassa valittavanasi on 3 erilaista lattiaversiota tarpeesi ja halujesi mukaan. Ilmatäytteinen H2P korkeapainelattia (Aero) on helppokäyttöinen,

Lisätiedot

Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse?

Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse? Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse? Miksi minä? Aluksen omistajalla on laivaisännän vastuu. Aluksen päälliköllä on päällikön vastuu.

Lisätiedot

Olemme työskennelleet todella paljon viimeiset vuodet Iso-Britanniassa, ja ollakseni rehellinen, työ on vielä kesken.

Olemme työskennelleet todella paljon viimeiset vuodet Iso-Britanniassa, ja ollakseni rehellinen, työ on vielä kesken. Purjeet ja riki Olemme kääntäneet tämän tekstin ruotsinkielisestä artikkelista. http://www.swe.magicmicro.org/e107_files/public/segeltips.pdf Ruotsalaiset ovat keränneet eri MM-sivustoilta artikkeleita,

Lisätiedot

Maukas matkapursi. KOEPURJEHDUS Saare 38. Reilu vuosi sitten esitelty Saare 38 on aito matkavene, jolla tohtii lähteä ihan minne vain.

Maukas matkapursi. KOEPURJEHDUS Saare 38. Reilu vuosi sitten esitelty Saare 38 on aito matkavene, jolla tohtii lähteä ihan minne vain. Teksti Markku Kuronen Kuvat Jan Sjölund, Markku Kuronen Maukas matkapursi Reilu vuosi sitten esitelty Saare 38 on aito matkavene, jolla tohtii lähteä ihan minne vain. Saare 38 on vakaa merellä ja jättää

Lisätiedot

1. Alkusanat. 2. Käyttötarkoitus. 3. Turvallisuusohjeet

1. Alkusanat. 2. Käyttötarkoitus. 3. Turvallisuusohjeet Minikaivurit Tuotenumero Avant 200-sarjaan A33153 Tuotenumero Avant 500- ja 600-sarjaan 250 mm kauhalla A32393 Tuotenumero Avant 500- ja 600-sarjaan 400 mm kauhalla A32394 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy

Lisätiedot

s/y Little Magic BlueBird 25 Sparkman & Stephens design #2135 Perustiedot Rekisterinumero A Maston korkeus 11 m

s/y Little Magic BlueBird 25 Sparkman & Stephens design #2135 Perustiedot Rekisterinumero A Maston korkeus 11 m s/y Little Magic BlueBird 25 Sparkman & Stephens design #2135 Perustiedot Rekisterinumero A 55459 Pituus LOA 7,65 m Pituus LWL 6,1 m Leveys 2,85 m Syväys 1,5 m Paino 2500 kg Painolasti 780 kg Purjeala

Lisätiedot

Kun vesillelasku alkaa lähestyä

Kun vesillelasku alkaa lähestyä Kun vesillelasku alkaa lähestyä Nosturin tilaus Tilaa tai sovi vesillelasku kerhon ohjeiden mukaisella tavalla. Muista, että kerhossa on monta jäsentä ja venettä joten toimi yhteisesti sovitulla tavalla.

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

Vakiovene ilman moottoria Bella 485 R + MERCURY F50 ELPT EFI Bella 485 R + MERCURY F60 ELPT EFI

Vakiovene ilman moottoria Bella 485 R + MERCURY F50 ELPT EFI Bella 485 R + MERCURY F60 ELPT EFI Bella 485 R 4,90 m x 2,00 m, n. 470 kg + moott. 50-60 hv. L-riki. Vakiovene ilman moottoria 12 060 Bella 485 R + MERCURY F50 ELPT EFI 17 700 Bella 485 R + MERCURY F60 ELPT EFI 18 800 Ankkuri- ja köysiboksi

Lisätiedot

Shorthanded purjehduksesta. Avomeripurjehtijoiden koulutuspäivä 5.3.2016 Jussi Heikonen First 31.7 KumiTursas

Shorthanded purjehduksesta. Avomeripurjehtijoiden koulutuspäivä 5.3.2016 Jussi Heikonen First 31.7 KumiTursas Shorthanded purjehduksesta Avomeripurjehtijoiden koulutuspäivä 5.3.2016 Jussi Heikonen First 31.7 KumiTursas Taustaa E-jolla 82-88 505 88-94 Albin Express (OD, LYS, IMS) 99-04 505 05 08 First 31.7 (OD)

Lisätiedot

s/y Thaleia Thaleian ensipurjehdus Ranskasta Kreikkaan 11.7.2009 AL Beneteau Oceanis 46 FIN 11084 Helsinki To 4.6. Sables Olonne

s/y Thaleia Thaleian ensipurjehdus Ranskasta Kreikkaan 11.7.2009 AL Beneteau Oceanis 46 FIN 11084 Helsinki To 4.6. Sables Olonne Thaleian ensipurjehdus Ranskasta Kreikkaan To 4.6. Sables Olonne Veneen vastaanottotarkastus. Paikalla veneen myyjä Leif Karlsson, meiltä Lauri Hintikka, Harry Lindström, Jaakko Olkkonen ja Antti Lehtonen.

Lisätiedot

BELLA - HINNASTO Voimassa alkaen.

BELLA - HINNASTO Voimassa alkaen. Bella 485 R 4,90 m x 2,00 m, n. 470 kg + moott. 50-60 hv. L-riki. 12 060 Vakiovarusteet: Ankkuri- ja köysiboksi keulassa Erillisistuin, leveä monitoiminen Mukitelineet NFB-kaapeliohjaus Paikka karttaplotterille,

Lisätiedot

Asennusohje. 7340069 v.2

Asennusohje. 7340069 v.2 FI Asennusohje 7340069 v.2 FI IMP PUMS vakuuttaa, että nämä tuotteet ovat seuraavien EU-direktiivien vaatimusten mukaisia: FI Vianmääritys Vika Syy Korjaus Pumppu ei Virransyöttövika Tarkasta

Lisätiedot

Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448

Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448 Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

LATTIANHOITOKONEET. Laikka-ajurit MS ,00

LATTIANHOITOKONEET. Laikka-ajurit MS ,00 LATTIANHOITOKONEET MS 17-1600 Yhden laikan lattiakone Kierrokset 154/min, harjakoko 430 mm Testattu vaativissa työolosuhteissa Tarkat ja vakaat liikkeet Karkaistusta teräksestä valmistettu planeettavaihteisto

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 JOHDANTO Hyvä asiakas Kiitos siitä, että valitsit toimittajaksi Pullman-Ermatorin. Toivomme, että uusi teollisuusimurinne I 3000 toimii tyydyttävästi ja täyttää kaikki siihen asetetut

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF GROUP OY 1 ( 6 ) NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN ON MAHDOL- LISTA YHDEN AVUSTAJAN TOIMESTA. NOSTO MAKSIMIKUORAMA

Lisätiedot

s/y Livia, L 6567 Dufour 34 performance Sivu 1 / 10

s/y Livia, L 6567 Dufour 34 performance Sivu 1 / 10 Sivu 1 / 10 Veneen valmistaja DUFOUR YACHTS La Rochelle, 1, rue Blaise Pascal, 17187 PERIGNY Cedex France Veneen tyyppi DUFOUR 34 PERFORMANCE Certificate number BDUF004 Vuosimalli 2006/11/30 uusi (vesillelasku

Lisätiedot

Sympaattinen pursi eksoottisesta. koepurjehtiiege Yat 30 DS

Sympaattinen pursi eksoottisesta. koepurjehtiiege Yat 30 DS Kari Wilén Tom Finell Timo Utter koepurjehtiiege Yat 30 DS Ege Yat 30 DS:ssä on korkea ylärakenne, mutta purren laitakorkeus on kohtuullinen. Peräpeilissä on uimataso, jolle pääsee aukaisemalla kipparin

Lisätiedot

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE 1/8 KÄYTÖN ALOITUS Täyttö Kierrä tankin yläosa irti vastapäivään pitämällä toisella kädellä kiinni tankista ja tarttumalla toisella kädellä päädyn uritettuun osaan. Varo, ettei

Lisätiedot

Purjehdi Vegalla - Vinkki nro 2

Purjehdi Vegalla - Vinkki nro 2 Purjehdi Vegalla 1 1 Purjehdi Vegalla - Vinkki nro 2 Tuulen on puhallettava purjeita pitkin - ei niitä päin! Vielä menee pitkä aika, kunnes päästään käytännön harjoituksiin, joten joudutaan vielä tyytymään

Lisätiedot

Käyttetty lavetti 4 aks PPV 2.4.2015. Puoliperävaunu 80 T kuormalle

Käyttetty lavetti 4 aks PPV 2.4.2015. Puoliperävaunu 80 T kuormalle Puoliperävaunu 80 T kuormalle 1. Päämitat: Esitekuva T620-4 Reknro WLY-998; valm nro 734/2006 Vuosimalli 2006 (rek 30.3.2006) Renkaat 285 / 70 R19.5, 8-pulttiset Rakennekantavuus 80 tonnia Kuormatilan

Lisätiedot

Kilpapurjehduksesta. MP:n kilpakoulu 6.3.2006 Jussi Heikonen, EPS. 6.3.2006 MP:n kilpakoulu, Jussi Heikonen, EPS 1

Kilpapurjehduksesta. MP:n kilpakoulu 6.3.2006 Jussi Heikonen, EPS. 6.3.2006 MP:n kilpakoulu, Jussi Heikonen, EPS 1 Kilpapurjehduksesta MP:n kilpakoulu 6.3.2006 Jussi Heikonen, EPS 6.3.2006 MP:n kilpakoulu, Jussi Heikonen, EPS 1 Taustaa E-jolla 505 82-88 88-94 Albin Express (1-tyyppi, LYS, IMS) 505 99-04 05 1-tyyppiratapurjehtija!

Lisätiedot

Stopperi-/tukipalkki kestopuuta 50x100 mm 2 kpl 2490 mm (mitta aina sama)

Stopperi-/tukipalkki kestopuuta 50x100 mm 2 kpl 2490 mm (mitta aina sama) Sivu 1 / 5 KÄYTTÖ JA ASENNUS Kiitos, että valitsit laadukkaan suomalaisen Basketbuoy poijukorin. Poijukori sopii enintään 2,2 m leveiden ja moottorin kanssa enintään 800 kg painavien veneiden kiinnitykseen.

Lisätiedot

FLIPPER - HINNASTO. Voimassa alkaen. FLIPPER 600 SC 6,05 m x 2,22 m, 800 kg+m hv/l

FLIPPER - HINNASTO. Voimassa alkaen. FLIPPER 600 SC 6,05 m x 2,22 m, 800 kg+m hv/l FLIPPER 600 SC 6,05 m x 2,22 m, 800 kg+m. 80-150 hv/l 23 800 Kaiteet ja helat, haponkestävää terästä Kiintotankki, 130 l Offshore-istuimet, korkeussäädettävä jalka Ohjauspulpetin suojahuppu Paikka karttaplotterille

Lisätiedot

Veneen sähköt ja akusto. Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä

Veneen sähköt ja akusto. Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä Veneen sähköt ja akusto Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä Akku Akku on laite, joka ladattaessa muuttaa sähköenergian kemialliseksi energiaksi

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

HINNASTO FLIPPER. Suositushinta EUR sis.alv 24%

HINNASTO FLIPPER. Suositushinta EUR sis.alv 24% FLIPPER 600 SC 6,05 m x 2,22 m, 800 kg+m. 80-150 hv/l Vakiovene ilman moottoria 23 800 Flipper 600 SC + MERCURY F100 L CT 34 600 Flipper 600 SC + MERCURY F115 L CT 35 500 Flipper 600 SC + MERCURY F150

Lisätiedot

3-AKSELINEN PPV JATKETTAVA/LEVITETTÄVÄ IRTOKEULALAVETTI

3-AKSELINEN PPV JATKETTAVA/LEVITETTÄVÄ IRTOKEULALAVETTI KÄYTETTY LAVETTI 2.2.2015 Alkuperäinen omistaja: Moto-Olli Oy Nimike: PPV T492-23A Valmistenumero: YF9T492237L008762 Vuosimalli: 2008 Kuvat otettu kesällä 2014 3-AKSELINEN PPV JATKETTAVA/LEVITETTÄVÄ IRTOKEULALAVETTI

Lisätiedot

3.5 KG 9.4KG 17,0 KG

3.5 KG 9.4KG 17,0 KG TOIMENPITEET. 5.PAINEMITTARIN TARKASTUS JA PAINEEN MITTAAMINEN. 5.1 PAINEMITTARINNEULAN PITÄÄ OLLA VIHREÄLLÄ ALUEELLA PIENEN MITTARIIN NAPUTTELUN JÄLKEENKIN. 5.2 TARKISTUSMITTARILLA MITATAAN SÄILIÖN PAINE

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN. Käännös alkuperäisestä ohjeesta

KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN. Käännös alkuperäisestä ohjeesta KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN Käännös alkuperäisestä ohjeesta 1. Johdanto Tämä laturi on suunniteltu autojen, moottoripyörien, veneiden

Lisätiedot

LAGOON 400. Omistajan käsikirja. www.cata-lagoon.com

LAGOON 400. Omistajan käsikirja. www.cata-lagoon.com Omistajan käsikirja www.cata-lagoon.com Meillä on yhteinen intohimo mereen: meillä LAGOON:lla veneenrakentajina ja sinulla halutessasi toteuttaa rakasta harrastustasi meren aalloilla.. Haluamme toivottaa

Lisätiedot

Delphia 29. Konstailematon perhevene KOEPURJEHDUS. 100 Venemestari N:o 4 Kesäkuu 2007 TEKSTI RICHARD LAX KUVAT JARI LALLUKKA, RICHARD LAX

Delphia 29. Konstailematon perhevene KOEPURJEHDUS. 100 Venemestari N:o 4 Kesäkuu 2007 TEKSTI RICHARD LAX KUVAT JARI LALLUKKA, RICHARD LAX KOEPURJEHDUS TEKSTI RICHARD LAX KUVAT JARI LALLUKKA, RICHARD LAX Delphia 29 Konstailematon perhevene 100 Venemestari N:o 4 Kesäkuu 2007 Delphia 29 on tavanomaisen näköinen matkapursi, jossa on suhteellisen

Lisätiedot

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max Omistajan käsikirja Endura C2 Endura Max Käyttöohje Twist Tiller -ohjauskahva: virtakytkin, nopeus, eteen/taakse ja ohjaus 180 käännettävä ohjauspää Säädettävä syvyyskaulus Quick Release kallistusvipu

Lisätiedot

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg ICF Group Oy Myrttitie 1 Tel. 09-346 2574 www.icf.fi 01300 Vantaa Fax. 09-346 2576 KOKOAMINEN Huom! Nostin on tarkoitettu ainoastaan henkilöiden nostamiseen

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Cosmetal ProStream käyttöohjeet

Cosmetal ProStream käyttöohjeet 19.1.2017 Cosmetal ProStream käyttöohjeet 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Perustiedot 1.1 Turvallisuusohjeet s. 3 1.2 Tekniset tiedot s. 3 2. Laitteen käyttö s. 4 2.1 Käyttöpaneeli s. 4 2.2 Virtakytkin ja energiansäästötila

Lisätiedot

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa HAKAMÄENKUJA 4-6 01510 VANTAA PUH : 09 3462574 FAX: 09 346 25 74 www.icf.fi KÄYTTÖOHJE SOLO-HENKILÖNOSTIN NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN

Lisätiedot

Mökkisähköistyksen toteutus tuulivoimalla

Mökkisähköistyksen toteutus tuulivoimalla Mökkisähköistyksen toteutus tuulivoimalla Tämä esitys pyrkii vastaamaan kysymykseen kuinka mökkisähköistyksen voi toteuttaa käyttäen tuulivoimaa. 1. Sähköistys tuulivoimalla Sähköistys toteutetaan tuulivoimalan

Lisätiedot

Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni

Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni Installation instructions, accessories Ohje nro 31316253 Versio 1.2 Osa nro 31316217, 31316219, 31414750, 31428180 Hälytin, Volvo Guard Alarm System, sireeni Volvo Car Corporation Hälytin, Volvo Guard

Lisätiedot

Solmujen kertaus. paalusolmu (köysilenkin tekoon esim. paalukiinnitys, lepuuttajaan tms.)

Solmujen kertaus. paalusolmu (köysilenkin tekoon esim. paalukiinnitys, lepuuttajaan tms.) Solmujen kertaus paalusolmu (köysilenkin tekoon esim. paalukiinnitys, lepuuttajaan tms.) kaksoispolvi eli siansorkka (laituripaaluun, lepuuttaja kaiteeseen tms.) ulkosorkka (laiturisilmukkaan, rantapuuhun,

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

Tyylitietoinen. Beneteau Groupiin kuuluvan. KOEPURJEHDUS Jeanneau Sun Odyssey 409 VENEET

Tyylitietoinen. Beneteau Groupiin kuuluvan. KOEPURJEHDUS Jeanneau Sun Odyssey 409 VENEET KOEPURJEHDUS Jeanneau Sun Odyssey 409 TIMO KUUKKANEN Tyylitietoinen Sun Odyssey 409 edustaa uutta näkemystä purjeveneestä. Se on helppo purjehtia, mukava asua ja esteetön liikkua. Se on vieläpä viehättävä

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Huippunopea RC FT009 pikavene on peli jonka kanssa ei tarvitse pidätellä! Jopa 30 km/h nopeuteen kiihtyvä

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212 Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon 1.1.2008 Yleistä Auto on rekisteröity 4 hengelle. Kuljettajalle ja jokaiselle matkustajalle on kolmipisteturvavyöt.

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

päivää vapaa pistorasiasta!

päivää vapaa pistorasiasta! 365 päivää vapaa pistorasiasta! Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

Mark Summary. Taitaja2015. Skill Number 602 Skill Elektroniikka. Competitor Name

Mark Summary. Taitaja2015. Skill Number 602 Skill Elektroniikka. Competitor Name Summary Skill Number 602 Skill Elektroniikka ing Scheme Lock 04-05-2015 14:54:52 Final Lock 07-05-2015 12:11:00 Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C D E Piirilevysuunnittelu

Lisätiedot

Kaapelikelavaunu JKS 750V

Kaapelikelavaunu JKS 750V Kaapelikelavaunu JKS 750V Kaapelikelavaunu kevyempiin verkonrakennuksen tarpeisiin Kokonsa puolesta JKS 750 soveltuu erinomaisesti antenniurakoitsijoiden ja sähköasennusliikkeiden käyttöön. Vaunu on tarkoitettu

Lisätiedot

Small craft - Electric Propulsion Systems

Small craft - Electric Propulsion Systems Small craft - Electric Propulsion Systems ISO/TC 188 / SC N 1055 ABYC TE-30 ELECTRIC PROPULSION SYSTEMS American Boat and Yacht Council (ABYC) Scope Tarkoitettu AC ja DC venesähköjärjestelmille, joissa

Lisätiedot

TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI.

TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI. TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI. Sytytysvastuksen ja jännitteen kontrollointi Sytytysvastus tarkistetaan

Lisätiedot

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI UUSI Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen -

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

Vaihtolavetti 3 aks Siimet T390-33 25.1.2016

Vaihtolavetti 3 aks Siimet T390-33 25.1.2016 Vaihtolavetti 3 aks Siimet T390-33 25.1.2016 Nimike: Kolmiakselinen ppv; rakennekantavuus 55 T Renkaat 285/70 R19.5 Valm.nro: YF9T390332H008683 Rek.nro: WHF-522 Vm 2002 Nimike Piirustus Huomaa Esitekuva

Lisätiedot

HD Lumilinko Avant 600-sarjaan

HD Lumilinko Avant 600-sarjaan HD Lumilinko Avant 600-sarjaan Tuotenumero A21195 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen ketjuviputaljan käyttöönottoa. Sisällys 1. Esipuhe 2. Erittely 3. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

MALLISTO 2017 Hinnasto voimassa lukien.

MALLISTO 2017 Hinnasto voimassa lukien. MALLISTO 2017 Hinnasto voimassa 1.1.2017 lukien. 1 Horisontti on täynnä tuntemattomia salaisuuksia. Kaikki on mahdollista. Valloita yksi saari. Ja sitten vielä yksi lahti. Sukella pois kannelta tyyneen

Lisätiedot

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Kuivien ja nestemäisten aineiden puhallukseen ja imuun 14 m3 kippaavaan säiliöön, materiaalitilavuus 12 m3 Catepillar -moottori joka tuottaa max.

Lisätiedot

MALLISTO 2018 Hinnasto voimassa lukien.

MALLISTO 2018 Hinnasto voimassa lukien. MALLISTO 2018 Hinnasto voimassa 1.1.2018 lukien. 1 SC SPORT CONSOLE FLIPPER 600 SC...3 FLIPPER 640 SC...4 DC DAY CRUISER FLIPPER 600 DC... 5 FLIPPER 640 DC... 6 FLIPPER 670 DC...7 FLIPPER 760 DC... 8 ST

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Tervetuloa hyvään seuraan! www.bellaboats.fi

Sisällysluettelo. Tervetuloa hyvään seuraan! www.bellaboats.fi 1 Hinnasto 213 Sisällysluettelo Cabin Cruisers Bella 9... 3 Bella 8... 4 Falcon Fantino 26... 6 Bella 73... 8 Bella 7 Sunmar... 9 Bella 7 Patrol...1 Bella 8 C...12 Hardtop Boats Bella 6 HT...14 Bella 3

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Matkapuhelimen kattoantenni

Matkapuhelimen kattoantenni Ohje nro Versio Osa nro 30623028 1.0 Matkapuhelimen kattoantenni H3901401 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 H0000178 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Miten purjevene pannaan kulkemaan?

Miten purjevene pannaan kulkemaan? Miten purjevene pannaan kulkemaan? Ohjeita LYS- kilpapurjehtijalle. Prof. Olli Martio, s/y Inkeri S&S 6,6 5.3.2007 MP:n majalla Senioreiden kilpakoulu / Martio 5.3.2007 sivu 0 Kokemukseni ja taustani purjehduksessa

Lisätiedot

t t t.,, "-.*-*- a'i .tt te # ,fi hh-*" * " *.t *

t t t.,, -.*-*- a'i .tt te # ,fi hh-* *  *.t * u J t a ( ' { l t t t. U ^ f "-.*-*- r a'i.tt te # fi hh-*" * " *.t * n > ++35 H-35 on onnistuneen suunnittelunsaansiosta yhdistettykilpa- ja matkavene.se on nopea ja tilava vene vaativalle kipparilletai

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero h,k,s, 58,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00

Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero h,k,s, 58,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00 Rivitalo Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero 607234 2h,k,s, 58,0 m² Kov. 1987 Energialuokka e-tod. Mh. 65 250,00 Vh. 79 500,00 Kyntäjänkatu 3. Rivitalokaksio päättyvän kadun varrella lähellä keskustaa.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

S/Y Talisman! Markkinoiden parhaiten varusteltu Maestro 35 myytävänä! Välimerellä!

S/Y Talisman! Markkinoiden parhaiten varusteltu Maestro 35 myytävänä! Välimerellä! S/Y Talisman Markkinoiden parhaiten varusteltu Maestro 35 myytävänä Välimerellä Maestro 35 purjevene Vuosimalli: 1994, runkonumero 125 Sijainti: Korfu, Kreikka elokuu 2015 Pituus: 10,75m Leveys: 3,5m Syväys:

Lisätiedot

SC SPORT CONSOLE DC DAY CRUISER ST SPORT TOP

SC SPORT CONSOLE DC DAY CRUISER ST SPORT TOP MALLISTO 2016 1 Horisontti on täynnä tuntemattomia salaisuuksia. Kaikki on mahdollista. Valloita yksi saari. Ja sitten vielä yksi lahti. Sukella pois kannelta tyyneen veteen. Jahtaa toista saarta ja näe

Lisätiedot

Lumilinko. 500-Sarjan tuotenumero A Sarjan tuotenumero A21097

Lumilinko. 500-Sarjan tuotenumero A Sarjan tuotenumero A21097 Lumilinko 500-Sarjan tuotenumero A2847 200-Sarjan tuotenumero A21097 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä.

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. DINO 80R Pikaopas Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. Yhteystiedot: 040 6736064 Mikko Jokiranta 050 3171745 Jukka Jokiranta veljeksetjokiranta@gmail.com YLEISET TURVALLISUUSOHJEET

Lisätiedot

OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET

OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET 2007 SADEVESITYHJENEVÄT OHJAUSPULPETTIVENEET 50 HV 32 s 31 s 30 HV 25 s 24 s 4,86 m LEVEYS 1,96 280 kg KANTAVUUS 5 MOOTTORISUOSITUS 30-50 hv

Lisätiedot

VENESÄHKÖÄ EI SÄHKÖMIEHILLE!

VENESÄHKÖÄ EI SÄHKÖMIEHILLE! VENESÄHKÖÄ EI SÄHKÖMIEHILLE! Murphyn I laki: Jos on olemassa pienikin mahdollisuus että jotain menee pieleen, niin se menee. Ja se tapahtuu 99,7% varmuudella näissä olosuhteissa: Yöllä: Valot sammuvat.

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Kone: 721 FORD TRANSIT SKL-582. Sivu: 1 / 13 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm:

HUOLTOHISTORIA. Kone: 721 FORD TRANSIT SKL-582. Sivu: 1 / 13 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: Sivu: 1 / 13 Kone: 721 FORD TRANSIT SKL-582 L.Kohde: 230302 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 11.2.2003 62400 km ILMANSUODATTIMEN PUHDISTUS L.Kohde: 230799 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 2.5.2003 72143 ILMANSUODATTIMEN

Lisätiedot

302.7D CR. Hydraulinen minikaivukone. Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb

302.7D CR. Hydraulinen minikaivukone. Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb 302.7D CR Hydraulinen minikaivukone Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb Pieni koko Vähemmän vaurioita takuuvarma parempi tuottavuus Pieni säde

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! 10mm Aukkokorkeus Ovikorkeus 70mm Tarvittavat työkalut Kattokiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain13mm x 2 Mitta Pora Poranterä Ø5 mm ja 9mm * Ovessa valmiina Kisko

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit

Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit Sivu 1/7 Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit Tarkastus- ja säätöedellytykset Rengaspaineet ohjeenmukaiset Ajovalojen lasit puhtaat ja kuivat. Ajovalojen lasit eivät saa olla vioittuneet. Ajovalojen

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31454381 Versio 1.3 Osa nro 31454379 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)-

Lisätiedot

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi Maailman helppokäyttöisin akkulaturi -akkulaturilla saat helposti täyteenladatun akun. Sinun tarvitsee vain kytkeä akkulaturi sähköverkkoon, liittää helppokäyttöiset liittimet akkuun ja painaa virtapainiketta.

Lisätiedot