SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ"

Transkriptio

1 (5) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: klo 13:00-16:00 Paikka: Tieteiden talo, Sali 404 Kirkkokatu 6, Helsinki Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj Anne Kallio, STM, pääsihteeri Antti Eskola, TEM Mika Gissler, THL Minna Hendolin, Tekes (-) Hannu Hämäläinen, STM Pentti Itkonen, EKSOTE Virva Juurikkala, STM Pekka Kahri, THL (-) Antti Kivelä, Sitra Maritta Korhonen, STM Marina Lindgren, Kela Juha Mykkänen, THL Sari Mäntylä, Tampere Sirpa Mäntynen, Kouvola (-) Jouko Narikka, VM (-) Olli Nylander, Valvira Tommi Oikarinen, VM Tiina Pesonen, STM (-) Jari Porrasmaa, STM Minna Saario, Kuntaliitto Karri Vainio, Kuntaliitto Teemupekka Virtanen, STM Liisa-Maria Voipio-Pulkki, STM Raija Rahkila-Bergström, Prime Solutions Oy, siht Asiantuntijat: Sinikka Salo, Oulu 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Annakaisa Iivari avasi kokouksen. 2. Asialistan hyväksyminen Hyväksyttiin kokouksen asialista lisäyksellä, että käsitellään kohdassa Muut asiat johtoryhmän sihteeriys. Kokouksen esittelyjärjestys muutettiin siten, että korien toimeenpanosuunnitelmat sekä ajankohtaiskuulumisena esitettävä Sitran palveluoperaattorihanke läpikäydään ennen työvaliokunnassa työstettyjä dokumentteja/ehdotuksia: viestintäsuunnitelma, riskienhallinta ja kustannus-hyötyanalyysi. 3. Johtoryhmän edellisen kokouksen ( ) pöytäkirjan hyväksyminen Hyväksyttiin edellisen ( ) toimeenpanon johtoryhmän kokouksen pöytäkirja.

2 (5) 4. Toimeenpanokorien toimeenpanosuunnitelmien tilanne Kori 5 Infostruktuuri, esittelijänä Juha Mykkänen (Liite4_Kori ) Kori 5:n sihteerinä toimii jatkossa Marko Kaukonen Istekista (Jari Porrasmaan lisäksi). Marko K osallistuu jatkossa myös työvaliokunnan ja toimeenpanon johtoryhmän kokouksiin Korin yleisenä perusviestinä on turvallisuuden takaaminen, laadukkaat alustat ja tiedot, avoimuus ja yhteentoimivuus yhteistyön ja uudistamisen mahdollistajana Toimenpiteitä on tarkennettu yksityiskohtaisempaan sisältöön. Osa tehtävistä etenee jo muiden kansallisten ohjelmien tai toimenpiteiden kautta Korin työskentely etenee aiheittain eri asiantuntijoiden toimesta Innokylässä sekä LinkedInissä on materiaaleja ja erityiskysymyksiä, joihin toivotaan kommentteja Kokonaisarkkitehtuuri nivoo eri asioita yhteen huomioiden myös kansainväliset yhteydet Korien välinen yhteistyö tulee olemaan keskeisessä roolissa. Syksyllä 2015 tullaan järjestämän yhteistyöseminaari kokonaisuuden läpikäymiseksi. Kori 4 Ohjaus ja yhteistyö, esittelijänä Maritta Korhonen (Liite5_Kori4_ ) Sote-järjestämislain toimeenpano-organisaatio (IT-jaos) purettu Korin organisoituminen vielä kesken, kuntatoimijoiden edustajia ei ole vielä nimetty Toimeenpanosuunnitelman 1. versio neuvottelukunnan hyväksyttäväksi Syksyllä 2015 sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan ohjauksen suunnittelu- ja valmisteluprosessin kuvaus ja ehdotukset toimenpiteiksi ovat valmiina ja niiden vieminen muutosprosessiin on käynnistetty Ohjaus ja yhteistyö edellyttää isoja päätöksiä, osa niistä poliittisia Kansallisella tasolla on käynnissä erilaisia hankkeita, joiden tavoitteet ovat osittain epäselviä ja päällekkäisiä toisten hankkeiden kanssa. Todettiin, että hankkeiden tavoitteet, kriteerit sekä kokonaisarkkitehtuuriin soveltuvuuden arviointi tulee läpikäydä ennen hankkeiden rahoitusta ja käynnistämislupaa. Lisäksi hankkeille tulee mahdollistaa ohjaavat ja asiantuntevat resurssit. Ehdotettiin käynnistettäväksi työvaliokunnassa valmistelu strategiaan liittyvien hankkeiden ohjaukselle siten, että toimeenpanon johtoryhmä antaa kansallisen strategian hyväksynnän hankkeiden käynnistämiselle kuvaten samalla miten hankkeiden etenemistä tullaan seuraamaan. Hankkeiden käynnistämisen edellyttämä kriteeristö tulisi käsitellä myös korkeammalla tasolla, esim. kansliapäällikön toimesta. Työvaliokuntaan mukaan myös rahoittajien edustajat (Sitra, Tekes, VM). Sosiaali- ja terveyssektori voisi toimia ed mainitusti kokeilijana ja mikäli hankeohjaus koetaan onnistuneeksi voidaan samaa mallia kriteeristöjä muokaten soveltaa muillekin sektoreille Kori 3 Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen, esittelijänä Sari Mäntylä (Liite6_Kori4_ ) pidetään kori 3:n kokous, jota varten toimitetaan etukäteiskysely Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastiedon toissijaista käyttöä koskevaa lainsäädäntöä valmistelevan työryhmän toimikausi on Työryhmä valmistelee:

3 (5) o luonnoksen hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastiedon toissijaista käyttöä koskevasta lainsäädännöstä o ehdotuksen tarvittavista muista jatkotoimenpiteistä. Lainsäädäntöä valmistelevan työryhmän materiaaleja löytyy Innokylästä Kori 3:n kumppanuuksiin liittyy Sitran palveluoperaattoriselvitys, josta tarkemmin kuvausta pöytäkirjan kohdassa 5 Kori 2 Ammattilainen ja palvelujärjestelmä, Jari Porrasmaa (Liite7_Kori2_ ) Kori 2:ssa ei ole päästy vielä käymään sidosryhmien kanssa syventäviä keskusteluja eikä korin toimeenpanosuunnitelma tule olemaan neuvottelukunnan kokoukseen mennessä vielä täysin valmis. Puheenjohtaja Annakaisa Iivari totesi kuitenkin korin työn edenneen eikä toimeenpanosuunnitelman valmiusaste vielä aiheuta huolestumista. Kori 2:n tilannekatsauksen yhteydessä todettiin THL:n valtionavustushakemusten käsittelyn olevan työn alla, haku päättyi huhtikuun 2015 lopussa. Kori 1 Kansalaisen palvelut, esittelijänä Teemupekka Virtanen (Liite8_Kori1_ ) Kori 1:n toimeenpanosuunnitelma edistyy hyvin Sähköistä asiointia ja omahoitopalveluita kehitetään (käytössä 2016 ja 2018), Kantapalvelut täydentyy (käytössä 2017) ja lainsäädäntöön tulee muutoksia Innovaatioalustalla on teknisluonteisia sidoksia muihin koreihin. Myös korirajat ylittävät kansalliset vastuujakokysymykset tulee ratkaista tekniikan ja rahoituksen lisäksi. Tarve on globaali ja tulisikin arvioida missä vaiheessa tehdään ratkaisuja kansainvälistämisen osalta, jossa Suomen tulee olla aktiivisesti mukana. Kori 1 hakee toimijaa, joka vie asiakokonaisuutta eteenpäin. Todettiin tarpeelliseksi pitää korien välinen kokous yhteisistä asioista ja kysymyksistä 5. Ajankohtaiset asiat: Palveluoperaattorihanke Antti Kivelä esitteli Sitran palveluoperaattorihanketta (Liite9_Palveluoperaattori_ ). Hankkeen käsittely yhdessä Sitran, Tekesin, Akatemian, Finnveran, VTT:n ja Finpron kesken varmistaen ettei tehdä päällekkäisiä tehtäviä Palveluoperaattorihanke pyrkii mahdollistamaan datan hyödyntämisen yhdenmukaisessa formaatissa eettiset luvat huomioiden. Nykyisin tämä ei ole mahdollista ja datan määrän kasvaessa valtavalla vauhdilla tiedon kerääminen vie runsaasti aikaa. Esim. kansalaisen tulee nähdä yhdestä paikasta missä hänen tietonsa menevät ja mitä niillä tehdään Hankkeessa on runsaasti sidosryhmiä ja osa isoja kuten sairaanhoitopiirit Hankkeessa tietotekniikan osuus on pieni suhteessa prosessien ja käyttötapausten sekä lain vaatimusten kuvaamiseen jne. Lainsäädännön tulee olla olemassa, jotta palveluoperaattori voi toimia. Lakityöryhmä/laki ja palveluoperaattori-hanke kulkevat rinta rinnan tiiviissä yhteistyössä Palveluoperaattorin toimijaksi tulee todennäköisesti julkinen toimija Palveluoperaattori on tarkoitus pystyttää syksyllä 2017 Euroopassa ei ole tehty vastaavaa ratkaisua. Globaalissa kilpailussa tuotettava palvelu on elinehto. Missä lainsäädäntö ja resurssit on kunnossa sinne hakeudutaan.

4 (5) 6. Viestintäsuunnitelma Anne Kallion esityksen pohjalta keskusteltiin toimeenpanon viestinnästä (Liite3a_Viestintä_ , Liite3b_Korikohtaiset kärkiviestit_ ). Viestintää tulee tehdä sekä toimeenpano- että korikohtaisesti unohtaen lupaukset, joita ei pystytä täyttämään Toimeenpanon ydinviestinnässä tulee huomioida kohderyhmä (ammattilaiset, kansalaiset, päättäjät, ). Esimerkiksi: o ammattilaisille viestitään tiedon lisäarvon laajemman käytettävyyden edellyttävän myös toimintatapojen muutosta huomioiden, että käytettävissä oleva tieto on juuri niin laadukasta kuin se kirjataan/tallennetaan o päättäjille kerrotaan heiltä odotettavan lainsäädännön hyväksymistä, jotta muutokset ovat toteutettavissa o kansalaisille kuvataan mitä he hyötyvät strategian toimeenpanosta Viestinnässä tulee tuoda selkeästi esille mitkä ovat ne hyödyt ja tavoitteet ja mitä eri osapuolet toimeenpanosta hyötyvät ja miten ne konkreettisesti saavutetaan. 7. Riskienhallinta Päätettiin, että Anne Kallio ja STM:n viestintävastaava Lotta Englund jatkavat viestintäsuunnitelman ja viestipohjien työstämistä. Marraskuussa 2015 järjestetään strategian toimeenpanosta tiedotustilaisuus medialle. Samassa yhteydessä tiedotetaan sähköisen lääkemääräyksen uudistamispyynnöistä ja puolesta asioinnista Omakannan kautta. Syksyllä 2015 on tarkoitus järjestää uusille kansanedustajille tiedotustilaisuus lakimuutosehdotuksista. Anne Kallio esitteli riskianalyysissä esille nousseet keskeiset riskit ja niihin liittyvät toimenpiteet (Liite1_Riskit ja toimenpiteet_ ). 8. Kustannus-hyötyanalyysi 9. Muut asiat Työvaliokunnassa työstetty kustannus-hyötyarviointi toimitettiin Jouko Narikalle Valtiovarainministeriöön (Liite2_Strategian kustannus-hyötyarviointi_ ). Kysymyksiksi nousi miten säästöt todellisuudessa mitataan, miten alueille viestitään investointitarpeista, miten vähäisiä resursseja tulee kohdentaa? Kustannusten ja hyötyjen mittaamisessa tarvitaan Valtiovarainministeriön apua. Neuvottelukunnan kokouksessa esitellään toimeenpanosuunnitelman yhteenveto powerpoint-muodossa. Korikohtaiset toimeenpanosuunnitelmat toimitetaan neuvottelukunnalle word-muotoisena.

5 (5) Toimeenpanon johtoryhmässä läpikäydään jatkossa toimeenpanon keihään kärjet, ei kaikkien korien tarkkaa tilannetta, jotta aikaa jää keskustelulle ja päätöksille. Korien ajankohtainen tilanne viedään Innokylään, josta se on kaikkien luettavissa. Johtoryhmä kokoontuu syksyn 2015 aikana kaksi kertaa (doodle-kyselyt odottamassa). Vuoden 2016 kokouksista tehdään myöhemmin doodle-kysely. Toimeenpanon johtoryhmän sihteerinä jatkaa Raija Rahkila-Bergström Prime Solutions Oy:stä. Työvaliokunnan kokouksia tulee olla tiuhempaan ja tarvittaessa myös korien keskeisiä synergiakokouksia. 10. Seuraavat johtoryhmän kokoukset klo (paikka ilmoitetaan kalenterikutsussa) Marraskuun 2015 kokous vahvistuu doodle-kyselyn vastausten perusteella

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ 25.3.2015 1(5) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: 25.3.2015 klo 13:00-16:00 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj Anne Kallio,

Lisätiedot

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ 5.2.2015 1(7) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: torstai, 5.2.2015 klo 13:00-16:00 Paikka: STM, Meritullinkatu 8 Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj Anne Kallio, STM,

Lisätiedot

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ 19.5.2016 1(5) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: 19.5.2016 klo 13-16 Paikka: STM, Meritullinkatu 8, kh Meritulli Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj (+ ) Anne Kallio,

Lisätiedot

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena anne.kallio@stm.fi Tähtäimessä aktiivinen kansalainen ja sote-palvelujen vaikuttavuus Aktiivinen kansalainen

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 SOTE-tieto hyötykäyttöön käytännössä soteintegraatiossa Maritta Korhonen Anne Kallio 2 13.4.2015 Toimeenpano Strategiassa on 31 toimenpidettä, jotka on priorisoitu

Lisätiedot

Strategian kansalaisosion toimeenpanoryhmä

Strategian kansalaisosion toimeenpanoryhmä Strategian kansalaisosion toimeenpanoryhmä Ryhmän kokoonpano Teemupekka Virtanen, STM, pj Karri Vainio, Kuntaliitto, sihteeri Jari Numminen, Hämeenlinna Maija Paukkala, Esshp Kaisa Kostamo-Pääkkö, POSKE

Lisätiedot

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus JUHTA:n kokous 14.10.2015 Sote- ja aluehallintouudistus Sirpa Mäntynen Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto/digitalisaatio - yksikkö 2 Itsehallintoalueiden perustamisen ja soteuudistuksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous 12.6.2015 Pasi Oksanen 1 Tavoite ja lähtökohdat Tavoitteena aikaansaada Varsinais-Suomen

Lisätiedot

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON TYÖVALIOKUNTA

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON TYÖVALIOKUNTA SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON TYÖVALIOKUNTA Aika: tiistai, 7.3.2017 klo 12.00-14.00 Paikka: STM, kh. Iso, Kirkkokatu 14, Helsinki Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj ( +) Anne Kallio,

Lisätiedot

SOTE-TIEDON TOISSIJAISEN KÄYTÖN LAINSÄÄDÄNNÖN VALMISTELU

SOTE-TIEDON TOISSIJAISEN KÄYTÖN LAINSÄÄDÄNNÖN VALMISTELU SOTE-TIEDON TOISSIJAISEN KÄYTÖN LAINSÄÄDÄNNÖN VALMISTELU Kehittämispäällikkö Arto Vuori, THL Tietovarantopalvelut Tietoarkiston ja ATT-hankkeen seminaari, Tampereen yliopisto 17.3.2016 17.3.2016 1 SOTE-TIETO

Lisätiedot

Piirihallitus Pöytäkirja 8/2016 puh

Piirihallitus Pöytäkirja 8/2016 puh 1 / 6 Aika: Torstai 13.10.2016 klo 17.00 Paikka: Piiritoimisto, Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä Läsnä: Tom Nevanpää, pj. Kohdat 1-16; 8 (8) Auli pitkänen, varapj. Kohdat 1-16; 8 (6) Tapio Korhonen Kohdat

Lisätiedot

Asiointi ja omahoito KA nykytila

Asiointi ja omahoito KA nykytila 12.3.2019 Asiointi ja omahoito KA nykytila Timo Siira ASIOINTI JA OMAHOITO KA NYKYTILA Nykytilan kuvaus muodostetaan seuraavasti: 1. Aiemmin tehdyn työn kartoittaminen ja olemassa olevan materiaalin kerääminen

Lisätiedot

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Hannu Hämäläinen, STM

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Hannu Hämäläinen, STM Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Hannu Hämäläinen, STM 24.3.2015 Tähtäimessä aktiivinen kansalainen ja sote-palvelujen vaikuttavuus Aktiivinen

Lisätiedot

Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa

Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa Marjukka Turunen ja Maritta Korhonen Kela Kelan rooli maakunta- ja sote-uudistuksessa - lainsäädäntöpohja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Pöytäkirja VM140:00/2013 1 (5) 18.9.2014 Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Aika torstai 18.9.2014 klo 9.00 11.00 Paikka Osallistujat valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

TIEDONHALLINNAN KEHITTÄMINEN KANSALLISESTI OYS ERVA ALUEELLA SAIRAANHOITOPIIREISSÄ SIRPA HAKAMAA & MERJA HAAPAKORVA-KALLIO

TIEDONHALLINNAN KEHITTÄMINEN KANSALLISESTI OYS ERVA ALUEELLA SAIRAANHOITOPIIREISSÄ SIRPA HAKAMAA & MERJA HAAPAKORVA-KALLIO TIEDONHALLINNAN KEHITTÄMINEN KANSALLISESTI OYS ERVA ALUEELLA SAIRAANHOITOPIIREISSÄ SIRPA HAKAMAA & MERJA HAAPAKORVA-KALLIO Rahoittaa Kaste-hankkeen kautta STM säätää lakeja ja ohjaa kansallisella tasolla

Lisätiedot

Sähköinen asiointi ja palvelut Miten tästä eteenpäin?

Sähköinen asiointi ja palvelut Miten tästä eteenpäin? Sähköinen asiointi ja palvelut Miten tästä eteenpäin? Kauko Hartikainen, Kuntaliitto Terveyskeskusten johdon neuvottelupäivät 10.2.2012 Tavoiteltavat toteutukset Realistisia ja konkreettisia Hyötyjä jo

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena

Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena KANSALAINEN Pystyn itse AMMATTILAINEN Kyvykkäille käyttäjille fiksut järjestelmät Elämänhallinta Valinnanvapaus

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020. Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020. Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Strategiatyön vaiheet 1. Kartoitus 2. Visiointi 3. Priorisointi 4. Toimenpiteistä ja vastuista sopiminen 5.

Lisätiedot

Apteekkisopimus Päihdelääketieteen torstaikoulutus Maritta Korhonen, Kela Kanta-palvelut

Apteekkisopimus Päihdelääketieteen torstaikoulutus Maritta Korhonen, Kela Kanta-palvelut Apteekkisopimus Päihdelääketieteen torstaikoulutus 4.10.2018 Maritta Korhonen, Kela Kanta-palvelut 1 Kanta-palvelut Kaikille kansalaisille Apteekeille (~810) Julkiselle terveydenhuollolle ( > 1000 palveluyksikköä)

Lisätiedot

Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus

Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus 1. Millaista yhteistyötä alueellanne tehdään tietohallinnossa erva-laajuisesti (perusterveydenhuolto, sosiaalihuolto, erikoissairaanhoito)? 2. Entä muilla sote:n osa-alueilla

Lisätiedot

Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio. Hannu Hämäläinen

Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio. Hannu Hämäläinen Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio Hannu Hämäläinen 19.5.2016 Malmikasasta kansalliseksi aarteeksi - SOTE-tiedot hyötykäyttöön mahdollistava sääntely TUTKI- MUS TIETO- JOHTA- MINEN SOTE-

Lisätiedot

Maritta Korhonen. Sote-tieto hyötykäyttöön Kori 4: Ohjaus ja yhteistyö

Maritta Korhonen. Sote-tieto hyötykäyttöön Kori 4: Ohjaus ja yhteistyö Maritta Korhonen Sote-tieto hyötykäyttöön Kori 4: Ohjaus ja yhteistyö Sote-tieto hyötykäyttöön toimeenpano ja sote-uudistus Esitys: Ohjaus ja yhteistyö - toimenpidekorin työskentelyn yhdistäminen IT-jaoksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön Strategian sisältö ja toimeenpano

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön Strategian sisältö ja toimeenpano Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön Strategian sisältö ja toimeenpano Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmä 27.5.2015 Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id (3) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö

Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id (3) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö Ote pöytäkirjasta Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id7741694 1 (3) Sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä Aika 15.2.2013 klo 14.15 15.15 18.2.2013 Paikka Jäsenet Eduskunta, hallituksen iso huone Nimi Läsnä

Lisätiedot

Sote-uudistus ja ICT Sote-uudistuksen vaikutus IT-palveluihin ja tietohallinnon järjestämiseen IT-jaoksen tilannekatsaus Maritta Korhonen

Sote-uudistus ja ICT Sote-uudistuksen vaikutus IT-palveluihin ja tietohallinnon järjestämiseen IT-jaoksen tilannekatsaus Maritta Korhonen Sote-uudistus ja ICT Sote-uudistuksen vaikutus IT-palveluihin ja tietohallinnon järjestämiseen IT-jaoksen tilannekatsaus 10.12.2014 Maritta Korhonen Keinot uudistuksen tavoitteiden saavuttamiseksi Mahdollisimman

Lisätiedot

TOIMINNAN MUUTOS DIGITALISAATION AVULLA

TOIMINNAN MUUTOS DIGITALISAATION AVULLA TOIMINNAN MUUTOS DIGITALISAATION AVULLA Lapin ja Länsi-Pohjan sote-johdon seminaari Pohtimolammella 27.5.2016 JUHANI HEIKKA OULUN KAUPUNKI / KOORDINAATIORYHMÄN PJ. ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Lakivalmistelun

Lisätiedot

Maakuntien sote- ohjaus

Maakuntien sote- ohjaus Maakuntien sote ohjaus Hallintovaliokunta 28.3.2017 Hallitusneuvos RiittaMaija Jouttimäki STM 1 28.3.2017 Sotepalvelujen ohjaus Tavoitteena varmistaa Perustuslaissa turvatut riittävät sosiaali ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia

Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia Ikäteknologiakeskuksen verkostotapaaminen 1.12.2016 Vesa Kurikka Esityksen sisältö 1. Digitalisaatio mitä se on?

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä

SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä Mikko Huovila STM OHO DITI 1 15.3.2018 Mikko Huovila Ryhmän tehtävät Vastata sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisen kokonaisarkkitehtuurin tavoitetilan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu

Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu Muuta ajankohtaista sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnosta ja digitalisaatiosta 26.8.2015 Maritta Korhonen Sisältö Vaiheistusasetus, luonnoksen esittely

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA

AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA Mikko Huovila STM OHO DITI SOTE digitalisaation ja tiedonhallinnan kehittämispolut vuosille 2019-2023 SOTE kokonaisarkkitehtuurityön organisoituminen SOTE kokonaisarkkitehtuurityön

Lisätiedot

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ 24.2.2017 1(6) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: torstai 12.1.2017 klo 9-12 Paikka: STM, kh Vaikuttamo, Meritullinkatu 8, Hki Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj (

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Tähtäimessä aktiivinen kansalainen ja sote-palvelujen vaikuttavuus Aktiivinen kansalainen ottaa vastuuta omasta

Lisätiedot

Sote-digin valmistelun tilanne. Maritta Korhonen

Sote-digin valmistelun tilanne. Maritta Korhonen Sotedigin valmistelun tilanne Maritta Korhonen 1 17.01.2017 Vahala Mika Digivalmistelun ja toimeenpanon organisointimuutoksen tavoitteita Yhteinen tilannekuva Kaikilla työryhmillä ja muutokseen liittyvillä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön näkökulma sote-muutokseen ja tietohallintoyhteistyöhön

Sosiaali- ja terveysministeriön näkökulma sote-muutokseen ja tietohallintoyhteistyöhön Sosiaali- ja terveysministeriön näkökulma sote-muutokseen ja tietohallintoyhteistyöhön Terveydenhuollon atk-päivät 12.-13.5.2015 Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö Esityksen sisältö Sote-uudistuksen

Lisätiedot

Sote-uudistus Miten Kanta-palvelut tukevat Sotejärjestämislain

Sote-uudistus Miten Kanta-palvelut tukevat Sotejärjestämislain Sote-uudistus Miten Kanta-palvelut tukevat Sotejärjestämislain toimeenpanoa? 14.10.2014 Maritta Korhonen, STM Pekka Järvinen, STM Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari

Lisätiedot

Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne

Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne www.kunnat.net/akusti Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne Sairaanhoitopiirien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen Kuntatalo 5.5.2015 Minna Saario

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN

SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN Vaikutukset ICT-yhteistyön sisältöön ja organisointiin Maritta Korhonen 5.5.2015 Taustaa Sote-rakenneuudistuksen valmistelu käynnissä jo kahden edellisen vaalikauden aikana.

Lisätiedot

Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio. Hannu Hämäläinen

Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio. Hannu Hämäläinen Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio Hannu Hämäläinen 6.6..2016 Sote-tietojen toissijaisen käytön laki ja liittymät kansallisiin strategioihin Sipilän hallitusohjelma: digitalisaatio, mahdollistava

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö

Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö Kuntamarkkinat 11.9.2014 Juha Rannanheimo Ratkaisupäällikkö, sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisut + Kuntaliiton toimeksiannosta

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 14.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

TMP Prioriteetti valmiusas 2 STM. 2 Espoo, 3 käyttöönotettav issa. 3 tuotannossa 1 STM,

TMP Prioriteetti valmiusas 2 STM. 2 Espoo, 3 käyttöönotettav issa. 3 tuotannossa 1 STM, Kansalaisen palvelut toimenpiteet 1=suunnittelu, 2= toteutus, 3=valmis, 0= ei aloitettu TMP Prioriteetti valmiusas te Omien hyvinvointi- ja terveystietojen hallinta-alusta - Omakantan laajennus - PHR 1

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Sote-uudistus. Järjestämislain keskeinen sisältö

Sote-uudistus. Järjestämislain keskeinen sisältö Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet Päämääränä väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Turvata yhdenvertaiset, asiakaslähtöiset

Lisätiedot

Kansallinen organisoituminen - ohjausmalli. Anne Kallio

Kansallinen organisoituminen - ohjausmalli. Anne Kallio Kansallinen organisoituminen - KanTa-työnjako ja ohjausmalli Anne Kallio kehittämispäällikkö i äällikkö Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköiset tiedonhallintahankkeet KanTa-palvelut eresepti earkisto ekatselu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 16.08.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Hanketoimiston johtoryhmän kokous

Hanketoimiston johtoryhmän kokous Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutosohjelma Muistio 23.1.2018 Hanketoimiston johtoryhmän kokous Aika 23.1.2018 klo 13.30 16.00 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Puheenjohtaja, Maakuntien

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia Uudet kansalaispalvelut Toimeenpano

Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia Uudet kansalaispalvelut Toimeenpano Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 Uudet kansalaispalvelut Toimeenpano 2 18.5.2015 Tähtäimessä aktiivinen kansalainen ja sotepalvelujen vaikuttavuus Aktiivinen kansalainen ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnista

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

AKUSTI-foorumin tavoitteet ja toiminta. Tilanne 11/2014

AKUSTI-foorumin tavoitteet ja toiminta. Tilanne 11/2014 AKUSTI-foorumin tavoitteet ja toiminta Tilanne 11/2014 Mitä tarvitaan? Valtio (STM) YHTEINEN KEHITTÄMISSTRATEGIA - yhteiset tavoitteet - toimenpidesuunnitelma pitkälle aikavälille - asiakas / potilas toimenpiteiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

Kansallisella rahoituksella tuetut hankkeet

Kansallisella rahoituksella tuetut hankkeet Kansallisella rahoituksella tuetut hankkeet Pentti Itkonen Sosiaali- ja terveysministeriö 24.03.2013 1 Toimintaympäristö Palvelurakenteen muutokset Palvelurakenne uudistuu kansallisesti ja alueellisesti

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos Paikkatietomarkkinat 3.11.2009 Helsingin Messukeskus 9.11.2009 on paikkatietoinfrastruktuurin toteuttamiseen ja hyödyntämiseen liittyvän tiedon ja kokemusten vaihdon foorumi.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus)

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 18.10.2017 kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista:

Lisätiedot

Uuden koodiston julkaisu

Uuden koodiston julkaisu Uuden koodiston julkaisu Luokka Prosessin tarkoitus Prosessin omistaja Prosessin lähtötilanne Prosessin lopputilanne Prosessin asiakkaat ja sidosryhmät Asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset Prosessin keskeiset

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA. Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI

SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA. Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI SOTE TIEDONHALLINNAN KANSALLISET TOIMIJAT STM THL KELA SOTEDIGI Strateginen kokonaisvastuu Lainsäädäntö

Lisätiedot

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari 28.10.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Projektin ensisijaisena tavoitteena on yhteisesti suunnitella ja arvioida alueellisen ja paikallisen tason tietojärjestelmäarkkitehtuurin

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari Hotelli Lasaretti, Oulu 26.-27.3.2014 Terveyden ja THL Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon operatiivisen ohjauksen

Lisätiedot

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto JUHTA 11.6.2014 sosiaali- ja terveydenhuollossa toiminnalliset tarpeet

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.2.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Genomikeskuksen valmistelu ja genomilaki Suunnittelija Petra Ruuska, STM Lääketieteellisen tutkimusetiikan seminaari

Genomikeskuksen valmistelu ja genomilaki Suunnittelija Petra Ruuska, STM Lääketieteellisen tutkimusetiikan seminaari Genomikeskuksen valmistelu ja genomilaki Suunnittelija Petra Ruuska, STM Lääketieteellisen tutkimusetiikan seminaari 1.12.2017 1 1 1.12.2017 Genomikeskustyöryhmä Liisa-Maria Voipio-Pulkki, pj. STM Jaakko

Lisätiedot

VALINNANVAPAUDEN KOKONAISARKKITEHTUURI JA KANSALLISET TIETO- JÄRJESTELMÄPALVELUT. Työseminaari Etunimi Sukunimi

VALINNANVAPAUDEN KOKONAISARKKITEHTUURI JA KANSALLISET TIETO- JÄRJESTELMÄPALVELUT. Työseminaari Etunimi Sukunimi VALINNANVAPAUDEN KOKONAISARKKITEHTUURI JA KANSALLISET TIETO- JÄRJESTELMÄPALVELUT Työseminaari 7.11.2017 1 13.11.2017 Etunimi Sukunimi OHJELMA 10:00 11:00 Tilaisuuden avaus Jari Porrasmaa STM Valinnanvapauden

Lisätiedot

Sote-uudistus ja Kanta-palvelut

Sote-uudistus ja Kanta-palvelut Sote-uudistus ja Kanta-palvelut 3.5.2018 Maritta Korhonen Kela Kelan rooli maakunta- ja sote-uudistuksessa - lainsäädäntöpohja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä

Lisätiedot

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Valtioneuvoston yleisistunto 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Ministeri Vehviläinen Valtiovarainministeriö Neuvottelukunnan asettaminen Julkisen hallinnon tietohallinnon

Lisätiedot

Kela, Kanta-palvelut ja tietointegraatio

Kela, Kanta-palvelut ja tietointegraatio Kela, Kanta-palvelut ja tietointegraatio Maritta Korhonen, Kela tietopalvelut Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päivät Tampere 7.5.2019 Kelan tietopalvelutoiminnan kehittämistä ohjaavat tekijät Sosiaali-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Partalan kuninkaankartano, Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4 3 Maakunta-

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika, kello 9:00 12:00 Paikka TIEKE, Salomonkatu 17 A, 10.krs Paikalla Vesa Kotilainen Pirjo Ilola Taru Rastas Martti From Kristiina Seppälä Michael Burman Itella,pj, operaattori

Lisätiedot

JARI PORRASMAA

JARI PORRASMAA Genomitieto terveydenhuollossa - ajatuksia kokonaisarkkitehtuurista 11.11.2014 JARI PORRASMAA Kokonaisarkkitehtuuri? (VM et al) TOIMINTA prosessit palvelut TIETO käsitteet tietomallit TIETO- JÄRJESTELMÄ

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy tilannekatsaus 1 23.4.2018, SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy, toiminta-ajatus Yhtiön toiminta-ajatuksena on kehittää ja hankkia sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja

Lisätiedot

Innokylän laajentaminen ja kokonaiskonseptin uudistus

Innokylän laajentaminen ja kokonaiskonseptin uudistus Innokylän laajentaminen ja kokonaiskonseptin uudistus TIINA Viestintäkoordinaattori REIJA Ohjelmapäällikkö KATJA Ohjelmakoordinaattori Työpaja I Agenda (11.3.2016) Workshopin avaus Työpajan aloitus ja

Lisätiedot

lainsäädännön uudistaminen

lainsäädännön uudistaminen Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön uudistaminen Yksityisen terveydenhuollon ajankohtaispäivä 19.5.2016, PSAVI Lakimies Maarit Karjalainen, Valvira 21 Työryhmän tehtävät (STM työryhmä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 7/2018

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 7/2018 AIKA: 10.10.2018 klo 17.10-18.20 PAIKKA: Kaupungintalon kokoushuone 224, Keskuskatu 30, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika Ihanmäki Jussi Vuorela Ilmari Aho Niko Elo Jalmar Nieminen Aleksi

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Juha Myyryläinen Pukkilan kunta Heli Lähteenmäki Raision kaupunki. Christel Levander Vaasan kaupunki. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Juha Myyryläinen Pukkilan kunta Heli Lähteenmäki Raision kaupunki. Christel Levander Vaasan kaupunki. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri 1 (5) Kuntaohjelma / Kari-Mikael Markkanen Valmistelukomitean kokous 3/2010 Aika: klo 12:00-14:30 Paikka: Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, Helsinki Osallistujat Kai Roslakka Imatran kaupunki Erkki Hirsimäki

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen 4.12.2012 Kokonaisarkkitehtuuri hyvinvointipalveluissa seminaari Riitta Häkkinen, erikoissuunnittelija THL / OPER Esityksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus)

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 27.4.2017 kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä

Lisätiedot

SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN TOIMINNALLISUUKSIA TOTEUTTAVIEN TIETO- JÄRJESTELMIEN VAATIMUSTENMUKAISUUS SIIRTYMÄVAIHEESSA

SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN TOIMINNALLISUUKSIA TOTEUTTAVIEN TIETO- JÄRJESTELMIEN VAATIMUSTENMUKAISUUS SIIRTYMÄVAIHEESSA Ohje 9/2015 1(6) PÄIVITETTY OHJE: SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN TOIMINNALLISUUKSIA TOTEUTTAVIEN TIETO- JÄRJESTELMIEN VAATIMUSTENMUKAISUUS SIIRTYMÄVAIHEESSA Kohderyhmät: Voimassaolo: Sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 11 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt LIITE 6. VIRTA OULUN VIESTINTÄSUUNNITELMA Virta Oulu alahankkeessa noudatetaan Oulun kaupungin viestintäohjetta: http://www.ouka.fi/viestinta/pdf/viestintaohje.pdf Taulukko 1. Sisäinen viestintä. Kohderyhmä

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/ Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/ Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/2017 1 Kokousaika kello 10:00 Kokouspaikka Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Valtiovarainministeriön

Lisätiedot