SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ"

Transkriptio

1 (7) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: torstai, klo 13:00-16:00 Paikka: STM, Meritullinkatu 8 Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj Anne Kallio, STM, pääsihteeri Teemupekka Virtanen, STM Sirpa Mäntynen, Kouvola Sari Mäntylä, Tampere Maritta Korhonen, STM (-) Juha Mykkänen, THL Liisa-Maria Voipio-Pulkki, STM Virva Juurikkala, STM (-) Tiina Pesonen, STM Hannu Hämäläinen, STM Marina Lindgren, Kela Pekka Kahri, THL Kristiina Luukkonen, VM Jouko Narikka, VM Olli Nylander, Valvira Antti Eskola, TEM Antti Kivelä, Sitra Minna Hendolin, Tekes Pentti Itkonen, EKSOTE Raija Rahkila-Bergström, Prime Solutions Oy, siht 1. Kokouksen avaus Asiantuntijat: Sinikka Salo, Oulu (-) Sihteeristö: Jari Porrasmaa, STM Mika Gissler, THL (-) Karri Vainio, Kuntaliitto Minna Saario, Kuntaliitto Puheenjohtaja Annakaisa Iivari avasi kokouksen. 2. Asialistan hyväksyminen Hyväksyttiin kokouksen asialista. Johtoryhmän asettamispäätöksen tilanne läpikäytiin osallistujien esittäytymisen jälkeen. 3. Osallistujien esittäytyminen Suoritettiin esittäytymiskierros.

2 (7) 4. Sihteereiden ja asiantuntijoiden kutsuminen Päätösesitys: Korien sihteerit kutsutaan mukaan johtoryhmän työskentelyyn. Kori 1. Karri Vainio, Kuntaliitto Kori 2. Jari Porrasmaa, STM Kori 3. Mika Gissler, THL Kori 4. Minna Saario, Kuntaliitto Kori 5. Jari Porrasmaa, STM Sinikka Salo kutsutaan pysyväksi asiantuntijaksi. Päätös: Korien sihteerit kutsutaan mukaan johtoryhmän työskentelyyn. Sinikka Salo kutsutaan pysyväksi asiantuntijaksi. 5. Johtoryhmän asettamispäätös Puheenjohtaja Annakaisa Iivari esitteli johtoryhmän asettamispäätöksen ja läpikävi johtoryhmän tehtävät, jotka tarkemmin kuvattu liitteessä Sote-tieto hyötykäyttöön toimeenpanosuunnitelma (luonnos ). Asettamispäätöksen määräaika on saakka. Asettamispäätös toimitetaan lähiaikoina asianomaisille. 6. Työvaliokunnan perustaminen Päätösesitys: Työvaliokuntaan kutsutaan kunkin korin puheenjohtaja ja sihteeri. Lisäksi kutsutaan Hannu Hämäläinen (STM), joka on Kori 3:n jäsen ja vastaa ylisektoraalisesta yhteistyöstä. Työvaliokunnan puheenjohtajana toimii Annakaisa Iivari ja sihteerinä Anne Kallio. Korit puheenjohtajineen ja sihteereineen ovat: Kori 1 Kansalaisen palvelut Teemupekka Virtanen (pj), Karri Vainio (siht) Kori 2 Ammattilainen ja palvelujärjestelmä Sirpa Mäntynen (pj), Jari Porrasmaa (siht) Kori 3 Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen Sari Mäntylä (pj), Mika Gissler (siht) Kori 4 Ohjaus ja yhteistyö Maritta Korhonen (pj), Minna Saario (siht) Kori 5 Infostruktuuti Juha Mykkänen (pj), Jari Porrasmaa (siht) Päätös: Hyväksyttiin esitys. Työvaliokuntaan kutsutaan kunkin korin puheenjohtaja ja sihteeri sekä Hannu Hämäläinen. Työvaliokunnan puheenjohtajana toimii Annakaisa Iivari ja sihteerinä Anne Kallio.

3 (7) 7. Taustatietojen esittely Anne Kallio esitteli päätasolla Sote-tieto hyötykäyttöön strategian (liite Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 ). Strategia on käännettävänä ja menossa painoon paperiversion jakelua varten. Anne Kallio esitteli yleistasolla strategian toimeenpanosuunnitelman (liite _Kallio_strategia_toimeenpano ). Todettiin, että eri korien tehtävät vaikuttavat toisiinsa eivätkä ole tehtävissä ilman keskinäistä vuorovaikutusta. Strategiatyön suunnitteluvaiheessa mukana olleet siirtävät työn ohessa taustatietoa uusille henkilöille. Hannu Hämäläinen esitteli strategian toteutukseen liittyvät kumppanuudet (liite Kumppanuudet ). Strategioiden (Kansallinen Genomistrategia, Kansallinen terveyden tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategia, SOTE-tieto hyötykäyttöön strategia) välinen synergia sekä eri ohjelmien välinen yhteistyö on tärkeätä Kumppanuuksissa huomioidaan myös Kuntatieto-ohjelma sekä VM:n kanssa tehtävä kunta- ja yhteistyö Terveys- ja biopuolella on runsaasti aktiviteetteja ja kumppanuuksia. Sosiaalipuoli sisältyy toimeenpanon koreihin ja tulee jatkossa saamaan enemmän huomiota. Kumppanuuksien ristiintaulukointi strategian toimeenpanosuunnitelman kanssa koetaan tarpeelliseksi. 8. Toimeenpanokorien esittely Kori 1. Kansalaisen palvelut (Teemupekka Virtanen, Karri Vainio) Kori 1 on käynnistänyt työnsä Helmikuun-15 aikana tehdään taustatyötä sekä valmistellaan verkkotyöskentelyä Innokylän käyttöönoton myötä. Kori 1:n toimenpiteiden tarkentamista ja priorisointia työstetään maalishuhtikuun 2015 aikana siten, että toimenpiteiden suunnitelma on valmiina toukokuussa-15. Teemupekka Virtanen ja Karri Vainio aukipurkivat kori 1:n toimenpiteitä (liite Kansalaiskori ): 1. Kansalaisen hyvinvointi- ja terveystietojen hallinta-alusta jatkossa Omakanta toimenpiteistä kiireellisin 2. Omahoidon ja sähköisen asioinnin yhteiset palvelut kansalaisille tarjottava sähköinen palvelu koordinointi ja käyttöönotto yhteisen alustan kautta 3. Valinnanvapauden tukeminen palveluiden laatu ja saatavuus tulee olla kaikkien tiedossa 4. Kehittämisohjelma ja arviointi uusia palveluita voidaan toteuttaa erillisellä rahoituksella TEM tilannut Sitralta Innovaatioportaaliin liittyvät selvitystyön arviointijärjestelmästä ei ole vielä suunnitelmia mutta on osa palvelujärjestelmää yritysten hyväksynnän sertifiointi nähdään tarpeelliseksi varmistettava, että kansalaisten on mahdollista huolehtia omahoidostaan jo ennaltaehkäisevästi 5. Asiakaskohtainen kokonaissuunnitelma

4 (7) asiakkaan kanssa laaditaan yhteinen ja moniammatillinen kokonaissuunnitelma palveluiden hyödyntämiseksi asiakkaiden tarpeet ja kokemukset ovat tärkeitä, joihin tulee kiinnittää huomiota. Tulevassa hallitusohjelmassa yhtenä kokonaisuutena on digitalisaatio, jonka yksi osa on kansalaisten palvelut. Sähköisten palveluiden tulee toimia virheettä ennen kuin niistä voidaan viestiä kansalaisille. Toteutetaan strategiatyön toimeenpanolle viestintäsuunitelma. Sote-kenttä, kuntatoimi ja kansalaiset tulee ottaa mukaan toimeenpanotyöhön. Akustin kautta voidaan järjestää kuulemistilaisuuksia ja Innokylän myötä ottaa myös kansalaiset mukaan. Kori 2: Ammattilainen ja palvelujärjestelmä (Sirpa Mäntynen, Jari Porrasmaa) Kori 2:n työsuunnitelmaa valmistellaan ensin pienemmällä kokoonpanolla, jonka jälkeen koollekutsutaan koko ryhmä. Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen (Sari Mäntylä) Kori 3:n sihteeri on vahvistettu Ryhmä ei ole näin ollen vielä kokoontunut. Kori 3:n puheenjohtaja ja sihteeri eivät ole olleet mukana strategiatyön valmistelussa. Hannu Hämäläinen tukee ja vahvistaa ryhmän toimintaa. Kori 3:n työ luo pohjaa myös Sote-uudistusta varten. STM:ssä ollaan käynnistämässä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojen toissijaista käyttöä koskevan lainsäädännön valmistelua. Sitra valmistelee palveluoperaattori-selvitystä, joka valmistuu helmikuussa 2015 ja on mm. Kori 3:n käytettävissä. Kori 4. Ohjaus ja yhteistyö (Minna Saario) Minna Saario esitteli IT-jaoksen tilannekatsauksen (liite It-jaos_ _Korhonen ). IT-jaoksen tehtävänä on mm. koordinoida alueellisten tekemisten ja yhteistyön käynnistymistä sekä lain jalkauttamista kentälle. IT-jaos koordinoi myös sellaisia toimenpiteitä, jotka eivät ole strategian toimeenpanoja. Tehtävien priorisoinnista tulee keskustella resurssien varmistamiseksi sekä sote-uudistukseen että strategiatyöhön. Kori 5. Infostruktuuri (Juha Mykkänen, Jari Porrasmaa) Kori 5:n kokoonpano on vielä vahvistamatta eikä toimeenpanosuunnitelman läpikäyntiä ole koko ryhmän kanssa vielä käynnistetty. Ryhmän tehtävänä on luoda kokonaisarkkitehtuurin kokonaiskuva sisältäen mm. kehittämishankintayhteistyön, ohjauksen, arkkitehtuurisen yhteentoimivuuden (esim. moludaarisuus), tietoturva- ja tietosuojan asiakkaiden tietojen osalta, riittävien teknisten valmiuksien turvaamisen (esim. tietoliikenneyhteydet).

5 (7) Kori 5:ssa huolehditaan, että muut Korit etenevät kokonaisarkkitehtuurin mukaisesti. Toimeenpanokorien esittelyjen yhteenvetona todettiin, että kyseessä on massiivinen hanke, joka edellyttää hankesuunnitelman työstämisen kokonaisuuden sekä korien keskinäisten ja muiden hankkeiden/ohjelmien riippuvuuksien suunnittelua varten. Lisäksi todettiin tarpeelliseksi toteuttaa hankkeen riskianalyysi. Päätös: Päätettiin, että työvaliokunta toteuttaa toimeenpanon hankesuunnitelman ja riskianalyysin. Koreissa, joissa vastuuhenkilöt vaihtuvat, järjestetään tapaaminen strategian tekovaiheen työryhmän kanssa. 9. Strategiaa toteuttavat hankkeet Hannu Hämäläinen kertoi strategiaa toteuttavista kansallista ohjelmista (liite SOTE-tieto_hyötykäyttöön toimeenpano ohjelmat hh_5_2_2015 ). Minna Saario esitteli strategiaa toteuttavat alueelliset yhteistyömallit (liite Akusti_alueelliset yhteistyömallit_ ). Tavoitteena varmistaa, että eri ohjelmien kautta saavutetaan yhteiset strategiset tavoitteet: lainsäädännön kehittäminen ongelmien ratkaisu uusien ratkaisujen mahdollistaminen muutosten tuki Hannu Hämäläinen on tehnyt selvitystä mitkä hankkeet kuuluvat strategian toimeenpanon eri koreihin. Työ jatkuu koritasolla konkretisoimalla toimenpiteet, vuorovaikuttamalla toimeenpanon aikana, mahdollistamalla aktiiviset toimet, viestinnällä sekä sopimalla yhteisestä koordinaatiosta. Yksityisen puolen edustajat tulevat huomioiduksi kumppanuuksien kautta ja tulevat mukaan myös korien jäseniksi. Keskusteltiin tulisiko luoda yhteisiä kansallisia tavoitteita tukevat kriteerit, jotka tulee täyttyä ennen kuin annetaan rahoitusta eri hankkeille. Strategian toimeenpano -työn aikana kirjataan näkemyksiä ja asioita, jotka tarvitsevat jatkossa lausuntoja. Strategian toimeenpano työ huomioidaan tarvittavilta osin tekeillä olevissa lakivalmisteluissa. Korien työskentelyn havainnollistamiseksi ehdotettiin käyttöönotettavaksi liikennevalo-seuranta. 10. Johtoryhmän työskentely Jari Porrasmaa esitteli työ- ja julkaisualusta Innokylän (Liite Innokylä ja some ): jokainen käyttäjä rekisteröityy itse käytössä voi olla suljettu tai avoin työtila toteutetaan yleinen strategian toimeenpano sivusto järjestetään korien puheenjohtajille ja sihteereille erillinen koulutus ryhmäkohtaisten sivujen työstämisen tueksi

6 (7) hyödynnettävissä työryhmien työskentelyssä kuten materiaalien jakamisessa ja kokoustamisessa korit päättävät koska materiaalit julkaistavissa laajemmalti johtoryhmän pöytäkirjojen ja materiaalien jako (johtoryhmän jäsenille ilmoitus sähköpostitse kun materiaalia viety Innokylään). Johtoryhmän puheenjohtaja ja pääsihteeri oikolukevat pöytäkirjat. Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisen tietohallinnon neuvottelukunta toimii strategian toimeenpanon ohjausryhmänä. Neuvottelukunnan seuraavat kokoukset ovat ja Neuvottelukunnan kokouksessa on tavoitteena esittää : strategian toimeenpanon yleistason suunnitelma ja valmistelussa olevat asiakokonaisuudet (esim. tiedon toissijainen lakimuutos) Kori 1:n (Kansalaisen palvelut) osalta tarkempi toimeenpanosuunnitelma Kori 3:n (Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen) kokonaisuuden kuvaus. Keskeinen kokonaisuus liittyen myös lainsäädäntöön. Neuvottelukunnan kokouksessa esitetään hyväksyttäväksi: kaikkien korien toimeenpanosuunnitelmat. Työvaliokunta toteuttaa kevään 2015 aikana strategian toimeenpanon hankesuunnitelman ja riskianalyysin, jotka käsitellään johtoryhmän maalis- ja toukokuun 2015 kokouksissa. Työvaliokunta ylläpitää strategiatyön suunnittelun aikana toteutetun viestintäsuunnitelman, joka esitellään johtoryhmän maaliskuun-15 kokouksessa. Johtoryhmässä käsitellään strategian toimeenpanon aikana esille tulevat muutosehdotukset lakeihin liittyen ja näkemykset miten rahankäyttöä tulisi kontrolloida ja ohjata oikeisiin kohteisiin. 11. Seuraavat kokoukset Työvaliokunnan kokousajoiksi on ehdolla seuraavat ajankohdat: 1. kokous: klo tai klo kokous: klo kokous: klo 9-12 tai Anne Kallio vahvistaa ajankohdat työvaliokunnan jäsenille. Strategiatyön toimeenpanon johtoryhmän kokoukset pidetään kevään-15 aikana maaliskuussa ja toukokuussa, kokouspäivät kartoitetaan Doodle-kyselyllä. Johtoryhmä ja työvaliokunta voidaan kutsua sähköpostilla virtuaalikokouksiin (Innokylä, lync) esim. pikaisesti tarvittavia kannanottoja varten. LIITTEET Asia 5 Sote-tieto hyötykäyttöön toimeenpanosuunnitelma (luonnos ) Asia 7 Sote-tieto hyötykäyttöön strategia _Kallio_strategia_toimeenpano Kumppanuudet Asia 8 Kansalaiskori It-jaos_ _Korhonen

7 (7) Asia 9 Asia 10 SOTE-tieto_hyötykäyttöön toimeenpano ohjelmat hh_5_2_2015 Akusti_alueelliset yhteistyömallit_ Akusti_projektisalkku_1_2015 Innokylä ja some JAKELU Osallistujat TIEDOKSI

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ 25.3.2015 1(5) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: 25.3.2015 klo 13:00-16:00 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj Anne Kallio,

Lisätiedot

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ 7.5.2015 1(5) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: 7.5.2015 klo 13:00-16:00 Paikka: Tieteiden talo, Sali 404 Kirkkokatu 6, Helsinki Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj

Lisätiedot

Strategian kansalaisosion toimeenpanoryhmä

Strategian kansalaisosion toimeenpanoryhmä Strategian kansalaisosion toimeenpanoryhmä Ryhmän kokoonpano Teemupekka Virtanen, STM, pj Karri Vainio, Kuntaliitto, sihteeri Jari Numminen, Hämeenlinna Maija Paukkala, Esshp Kaisa Kostamo-Pääkkö, POSKE

Lisätiedot

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ 19.5.2016 1(5) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: 19.5.2016 klo 13-16 Paikka: STM, Meritullinkatu 8, kh Meritulli Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj (+ ) Anne Kallio,

Lisätiedot

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena anne.kallio@stm.fi Tähtäimessä aktiivinen kansalainen ja sote-palvelujen vaikuttavuus Aktiivinen kansalainen

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 SOTE-tieto hyötykäyttöön käytännössä soteintegraatiossa Maritta Korhonen Anne Kallio 2 13.4.2015 Toimeenpano Strategiassa on 31 toimenpidettä, jotka on priorisoitu

Lisätiedot

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus JUHTA:n kokous 14.10.2015 Sote- ja aluehallintouudistus Sirpa Mäntynen Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto/digitalisaatio - yksikkö 2 Itsehallintoalueiden perustamisen ja soteuudistuksen

Lisätiedot

TOIMINNAN MUUTOS DIGITALISAATION AVULLA

TOIMINNAN MUUTOS DIGITALISAATION AVULLA TOIMINNAN MUUTOS DIGITALISAATION AVULLA Lapin ja Länsi-Pohjan sote-johdon seminaari Pohtimolammella 27.5.2016 JUHANI HEIKKA OULUN KAUPUNKI / KOORDINAATIORYHMÄN PJ. ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Lakivalmistelun

Lisätiedot

Maritta Korhonen. Sote-tieto hyötykäyttöön Kori 4: Ohjaus ja yhteistyö

Maritta Korhonen. Sote-tieto hyötykäyttöön Kori 4: Ohjaus ja yhteistyö Maritta Korhonen Sote-tieto hyötykäyttöön Kori 4: Ohjaus ja yhteistyö Sote-tieto hyötykäyttöön toimeenpano ja sote-uudistus Esitys: Ohjaus ja yhteistyö - toimenpidekorin työskentelyn yhdistäminen IT-jaoksen

Lisätiedot

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON TYÖVALIOKUNTA

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON TYÖVALIOKUNTA SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON TYÖVALIOKUNTA Aika: tiistai, 7.3.2017 klo 12.00-14.00 Paikka: STM, kh. Iso, Kirkkokatu 14, Helsinki Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj ( +) Anne Kallio,

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia Uudet kansalaispalvelut Toimeenpano

Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia Uudet kansalaispalvelut Toimeenpano Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 Uudet kansalaispalvelut Toimeenpano 2 18.5.2015 Tähtäimessä aktiivinen kansalainen ja sotepalvelujen vaikuttavuus Aktiivinen kansalainen ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnista

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Tähtäimessä aktiivinen kansalainen ja sote-palvelujen vaikuttavuus Aktiivinen kansalainen ottaa vastuuta omasta

Lisätiedot

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Hannu Hämäläinen, STM

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Hannu Hämäläinen, STM Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Hannu Hämäläinen, STM 24.3.2015 Tähtäimessä aktiivinen kansalainen ja sote-palvelujen vaikuttavuus Aktiivinen

Lisätiedot

TMP Prioriteetti valmiusas 2 STM. 2 Espoo, 3 käyttöönotettav issa. 3 tuotannossa 1 STM,

TMP Prioriteetti valmiusas 2 STM. 2 Espoo, 3 käyttöönotettav issa. 3 tuotannossa 1 STM, Kansalaisen palvelut toimenpiteet 1=suunnittelu, 2= toteutus, 3=valmis, 0= ei aloitettu TMP Prioriteetti valmiusas te Omien hyvinvointi- ja terveystietojen hallinta-alusta - Omakantan laajennus - PHR 1

Lisätiedot

Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus

Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus 1. Millaista yhteistyötä alueellanne tehdään tietohallinnossa erva-laajuisesti (perusterveydenhuolto, sosiaalihuolto, erikoissairaanhoito)? 2. Entä muilla sote:n osa-alueilla

Lisätiedot

Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne

Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne www.kunnat.net/akusti Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne Sairaanhoitopiirien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen Kuntatalo 5.5.2015 Minna Saario

Lisätiedot

Asiointi ja omahoito KA nykytila

Asiointi ja omahoito KA nykytila 12.3.2019 Asiointi ja omahoito KA nykytila Timo Siira ASIOINTI JA OMAHOITO KA NYKYTILA Nykytilan kuvaus muodostetaan seuraavasti: 1. Aiemmin tehdyn työn kartoittaminen ja olemassa olevan materiaalin kerääminen

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN

SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN Vaikutukset ICT-yhteistyön sisältöön ja organisointiin Maritta Korhonen 5.5.2015 Taustaa Sote-rakenneuudistuksen valmistelu käynnissä jo kahden edellisen vaalikauden aikana.

Lisätiedot

Sote-digin valmistelun tilanne. Maritta Korhonen

Sote-digin valmistelun tilanne. Maritta Korhonen Sotedigin valmistelun tilanne Maritta Korhonen 1 17.01.2017 Vahala Mika Digivalmistelun ja toimeenpanon organisointimuutoksen tavoitteita Yhteinen tilannekuva Kaikilla työryhmillä ja muutokseen liittyvillä

Lisätiedot

Sote-uudistus ja ICT Sote-uudistuksen vaikutus IT-palveluihin ja tietohallinnon järjestämiseen IT-jaoksen tilannekatsaus Maritta Korhonen

Sote-uudistus ja ICT Sote-uudistuksen vaikutus IT-palveluihin ja tietohallinnon järjestämiseen IT-jaoksen tilannekatsaus Maritta Korhonen Sote-uudistus ja ICT Sote-uudistuksen vaikutus IT-palveluihin ja tietohallinnon järjestämiseen IT-jaoksen tilannekatsaus 10.12.2014 Maritta Korhonen Keinot uudistuksen tavoitteiden saavuttamiseksi Mahdollisimman

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Kuntajohtajakokous 12.6.2015 Pasi Oksanen 1 Tavoite ja lähtökohdat Tavoitteena aikaansaada Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020. Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020. Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Strategiatyön vaiheet 1. Kartoitus 2. Visiointi 3. Priorisointi 4. Toimenpiteistä ja vastuista sopiminen 5.

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena

Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena KANSALAINEN Pystyn itse AMMATTILAINEN Kyvykkäille käyttäjille fiksut järjestelmät Elämänhallinta Valinnanvapaus

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA

AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA Mikko Huovila STM OHO DITI SOTE digitalisaation ja tiedonhallinnan kehittämispolut vuosille 2019-2023 SOTE kokonaisarkkitehtuurityön organisoituminen SOTE kokonaisarkkitehtuurityön

Lisätiedot

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto JUHTA 11.6.2014 sosiaali- ja terveydenhuollossa toiminnalliset tarpeet

Lisätiedot

TIEDONHALLINNAN KEHITTÄMINEN KANSALLISESTI OYS ERVA ALUEELLA SAIRAANHOITOPIIREISSÄ SIRPA HAKAMAA & MERJA HAAPAKORVA-KALLIO

TIEDONHALLINNAN KEHITTÄMINEN KANSALLISESTI OYS ERVA ALUEELLA SAIRAANHOITOPIIREISSÄ SIRPA HAKAMAA & MERJA HAAPAKORVA-KALLIO TIEDONHALLINNAN KEHITTÄMINEN KANSALLISESTI OYS ERVA ALUEELLA SAIRAANHOITOPIIREISSÄ SIRPA HAKAMAA & MERJA HAAPAKORVA-KALLIO Rahoittaa Kaste-hankkeen kautta STM säätää lakeja ja ohjaa kansallisella tasolla

Lisätiedot

SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä

SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä SOTE valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuuriryhmä Mikko Huovila STM OHO DITI 1 15.3.2018 Mikko Huovila Ryhmän tehtävät Vastata sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisen kokonaisarkkitehtuurin tavoitetilan

Lisätiedot

Sote-uudistus Miten Kanta-palvelut tukevat Sotejärjestämislain

Sote-uudistus Miten Kanta-palvelut tukevat Sotejärjestämislain Sote-uudistus Miten Kanta-palvelut tukevat Sotejärjestämislain toimeenpanoa? 14.10.2014 Maritta Korhonen, STM Pekka Järvinen, STM Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari

Lisätiedot

Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa

Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa Marjukka Turunen ja Maritta Korhonen Kela Kelan rooli maakunta- ja sote-uudistuksessa - lainsäädäntöpohja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä

Lisätiedot

Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia

Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia Ikäteknologiakeskuksen verkostotapaaminen 1.12.2016 Vesa Kurikka Esityksen sisältö 1. Digitalisaatio mitä se on?

Lisätiedot

ICT rakenteiden ja toiminnan muutoksen mahdollistajana Maritta Korhonen

ICT rakenteiden ja toiminnan muutoksen mahdollistajana Maritta Korhonen ICT rakenteiden ja toiminnan muutoksen mahdollistajana Maritta Korhonen Esityksen rakenne Sote-uudistuksen tavoitteet Sote-ICTn tilanne Kansallisen ja alueellisen tietohallinnon ohjaus ja järjestäminen

Lisätiedot

Alueellisen sote-kokonaisarkkitehtuurityön valtakunnallinen tuki

Alueellisen sote-kokonaisarkkitehtuurityön valtakunnallinen tuki Alueellisen sote-kokonaisarkkitehtuurityön valtakunnallinen tuki Kokonaisarkkitehtuuri hyvinvointipalveluissa seminaari, 10.12.2014 Karri Vainio Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallintoyhteistyöfoorumi

Lisätiedot

KASTE-katsaus Pohjois-Suomen alueellinen johtoryhmä Oulu

KASTE-katsaus Pohjois-Suomen alueellinen johtoryhmä Oulu KASTE-katsaus 2012-2015 Pohjois-Suomen alueellinen johtoryhmä Oulu 16.4.2015 Miksi Kaste-ohjelmaa tarvitaan? Hyvinvointi- ja terveyseroja on kavennettava sosioekonomisten ryhmien väliset erot huono-osaisuus

Lisätiedot

Valtakunnalliset palvelut ja asiakastietojärjestelmien uudistaminen - Kansalliset linjaukset Anna Kärkkäinen, erityisasiantuntija STM

Valtakunnalliset palvelut ja asiakastietojärjestelmien uudistaminen - Kansalliset linjaukset Anna Kärkkäinen, erityisasiantuntija STM Valtakunnalliset palvelut ja asiakastietojärjestelmien uudistaminen - Kansalliset linjaukset 6.5.2019 Anna Kärkkäinen, erityisasiantuntija STM KANSALLISET LINJAUKSET Sote-tieto hyötykäyttöön strategia

Lisätiedot

SOTE-TIEDON TOISSIJAISEN KÄYTÖN LAINSÄÄDÄNNÖN VALMISTELU

SOTE-TIEDON TOISSIJAISEN KÄYTÖN LAINSÄÄDÄNNÖN VALMISTELU SOTE-TIEDON TOISSIJAISEN KÄYTÖN LAINSÄÄDÄNNÖN VALMISTELU Kehittämispäällikkö Arto Vuori, THL Tietovarantopalvelut Tietoarkiston ja ATT-hankkeen seminaari, Tampereen yliopisto 17.3.2016 17.3.2016 1 SOTE-TIETO

Lisätiedot

Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio. Hannu Hämäläinen

Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio. Hannu Hämäläinen Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio Hannu Hämäläinen 6.6..2016 Sote-tietojen toissijaisen käytön laki ja liittymät kansallisiin strategioihin Sipilän hallitusohjelma: digitalisaatio, mahdollistava

Lisätiedot

Sähköinen asiointi ja palvelut Miten tästä eteenpäin?

Sähköinen asiointi ja palvelut Miten tästä eteenpäin? Sähköinen asiointi ja palvelut Miten tästä eteenpäin? Kauko Hartikainen, Kuntaliitto Terveyskeskusten johdon neuvottelupäivät 10.2.2012 Tavoiteltavat toteutukset Realistisia ja konkreettisia Hyötyjä jo

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASIANTUNTIJAJAOSTON ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASIANTUNTIJAJAOSTON ASETTAMINEN Asettamispäätös 1 (5) VM130:01/2015 12.5.2016 JulkICT-osasto JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASIANTUNTIJAJAOSTON ASETTAMINEN Tausta Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnasta

Lisätiedot

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari 28.10.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Projektin ensisijaisena tavoitteena on yhteisesti suunnitella ja arvioida alueellisen ja paikallisen tason tietojärjestelmäarkkitehtuurin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön Strategian sisältö ja toimeenpano

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön Strategian sisältö ja toimeenpano Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön Strategian sisältö ja toimeenpano Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmä 27.5.2015 Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö

Lisätiedot

Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous

Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous Aika: klo 9:15 11:15 Paikka: VM, Mariankatu 9, kh Jakovara Paikalla: Projektinjohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Minna Saario. Johtaja Ohjausosasto, Digitalisaatio ja tiedonhallinta -yksikkö

Minna Saario. Johtaja Ohjausosasto, Digitalisaatio ja tiedonhallinta -yksikkö Minna Saario Johtaja Ohjausosasto, Digitalisaatio ja tiedonhallinta -yksikkö Sote-tiedonhallinnan ohjaus- ja toimintamalli, tavoitetilan kuvaus LUONNOS - Kehitystoiminnan ohjaus Tietohallinnon järjestäminen,

Lisätiedot

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ

SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ 24.2.2017 1(6) SOTE-TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -STRATEGIAN TOIMEENPANON JOHTORYHMÄ Aika: torstai 12.1.2017 klo 9-12 Paikka: STM, kh Vaikuttamo, Meritullinkatu 8, Hki Osallistujat: Annakaisa Iivari, STM, pj (

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro Karri Vainio, Kuntaliitto

Kommenttipuheenvuoro Karri Vainio, Kuntaliitto Kommenttipuheenvuoro Karri Vainio, Kuntaliitto Kansainväliset IT:n hallinnan hyvät käytännöt. Kokemukset ja soveltamisesimerkit Suomessa, SFS seminaari 22.10.2014 26.9.2014 Jyväskylä Tietohallinto Saumattoman

Lisätiedot

Kansallinen ASPAtietojärjestelmä

Kansallinen ASPAtietojärjestelmä Kansallinen ASPAtietojärjestelmä Taustoitus Järjestäjien tarve yhteiselle asiakaspalautteen keräämisen järjestelmälle nousi esiin kevään selvityksessä Asiakaspalautetieto on myös osa kansallista sote-tietopohjaa

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen 4.12.2012 Kokonaisarkkitehtuuri hyvinvointipalveluissa seminaari Riitta Häkkinen, erikoissuunnittelija THL / OPER Esityksen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

Piirihallitus Pöytäkirja 8/2016 puh

Piirihallitus Pöytäkirja 8/2016 puh 1 / 6 Aika: Torstai 13.10.2016 klo 17.00 Paikka: Piiritoimisto, Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä Läsnä: Tom Nevanpää, pj. Kohdat 1-16; 8 (8) Auli pitkänen, varapj. Kohdat 1-16; 8 (6) Tapio Korhonen Kohdat

Lisätiedot

Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio. Hannu Hämäläinen

Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio. Hannu Hämäläinen Sote-tietojen hyödyntämisen mahdollistava regulaatio Hannu Hämäläinen 19.5.2016 Malmikasasta kansalliseksi aarteeksi - SOTE-tiedot hyötykäyttöön mahdollistava sääntely TUTKI- MUS TIETO- JOHTA- MINEN SOTE-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id (3) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö

Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id (3) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö Ote pöytäkirjasta Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id7741694 1 (3) Sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä Aika 15.2.2013 klo 14.15 15.15 18.2.2013 Paikka Jäsenet Eduskunta, hallituksen iso huone Nimi Läsnä

Lisätiedot

Genomikeskuksen valmistelu ja genomilaki Suunnittelija Petra Ruuska, STM Lääketieteellisen tutkimusetiikan seminaari

Genomikeskuksen valmistelu ja genomilaki Suunnittelija Petra Ruuska, STM Lääketieteellisen tutkimusetiikan seminaari Genomikeskuksen valmistelu ja genomilaki Suunnittelija Petra Ruuska, STM Lääketieteellisen tutkimusetiikan seminaari 1.12.2017 1 1 1.12.2017 Genomikeskustyöryhmä Liisa-Maria Voipio-Pulkki, pj. STM Jaakko

Lisätiedot

Asiantuntijalausunto

Asiantuntijalausunto Sosiaali- ja terveysvaliokunta: HE 15/2017 edellyttämien ICT-ratkaisujen, tiedolla johtamisen, laaturekistereiden sekä SoteDigi Oy:n nykytilanne sekä uudistusta varten tarvittava valmistelu ja sen aikataulu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Hanketoimiston johtoryhmän kokous

Hanketoimiston johtoryhmän kokous Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutosohjelma Muistio 23.1.2018 Hanketoimiston johtoryhmän kokous Aika 23.1.2018 klo 13.30 16.00 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Puheenjohtaja, Maakuntien

Lisätiedot

Yhteistyömalli ja ICTkustannukset. valinnanvapauskokeiluja Etunimi Sukunimi

Yhteistyömalli ja ICTkustannukset. valinnanvapauskokeiluja Etunimi Sukunimi Yhteistyömalli ja ICTkustannukset osana valinnanvapauskokeiluja 1 16.2.2018 sisältö Yhteistyö karkeasti Jatkuu tiistai iltapäivän learning cafessa Kokeiluista pilotiksi, kuinka siirtymä tapahtuu migraatiopolku

Lisätiedot

Sote:n digimuutoksen toteutus

Sote:n digimuutoksen toteutus Sote:n digimuutoksen toteutus Valtiovarainvaliokunta 1 Sote:n digimuutoksen periaatteet ja tavoitteet asiakkaiden palvelut kyetään toteuttamaan mahdollisimman vähin häiriöin koko muutoksen ajan asiakkaiden

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA. Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI

SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA. Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI SOTE TIEDONHALLINNAN KANSALLISET TOIMIJAT STM THL KELA SOTEDIGI Strateginen kokonaisvastuu Lainsäädäntö

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu

Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu Vaiheistusasetuksen sisältö ja aikataulu Muuta ajankohtaista sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnosta ja digitalisaatiosta 26.8.2015 Maritta Korhonen Sisältö Vaiheistusasetus, luonnoksen esittely

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena

Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Sote-tieto hyötykäyttöön strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena KANSALAINEN Pystyn itse AMMATTILAINEN Kyvykkäille käyttäjille fiksut järjestelmät Elämänhallinta Valinnanvapaus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Sosiaali- ja terveysvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Sosiaali- ja terveysvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 199 n osallistuminen valtakunnalliseen Omahoito ja digitaaliset arvopalvelut hankkeeseen ja hankeorganisaation perustaminen HEL 2015-013633 T 00 01 06 Päätös Päätöksen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020. Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Toimeenpano

Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020. Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Toimeenpano Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Toimeenpano Terveydenhuollon sähköinen tiedonhallinta nyt - hyvä tilanne Kansainvälisesti Suomi on huipputasoa

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Pöytäkirja VM140:00/2013 1 (5) 18.9.2014 Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Aika torstai 18.9.2014 klo 9.00 11.00 Paikka Osallistujat valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

x Oulun kaupunki x x Päätalo, Kaste ohjelma, Pohjois-Suomi Sosiaalineuvos Pirjo Sarvimäki;

x Oulun kaupunki x x Päätalo, Kaste ohjelma, Pohjois-Suomi Sosiaalineuvos Pirjo Sarvimäki; 1(6) Hyve-johtamisen kartta hankkeen ohjausryhmän esityslista (1/2012) KOKOUSHALLINNAN TIEDOT kokousaika 02.10.2012 klo 12-14. kokouksen paikka Oulun kaupungintalo, nh. 106 Ohjausryhmän pj Sinikka Salo

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset 15.5.2017 Soteprojektiryhmä Tomi Hytönen Minna Saario 1 11.5.2017 ICT valmistelun alueita Valmisteltu ICTpalvelukeskuksen asetusluonnos (ML 119 ) Tehtävät

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 22.01. 2010, kello 9:00 16:00 Paikka Finanssialan keskusliitto, Bulevardi 28 Paikalla Martti From TIEKE, pj Ari Pulkkinen Agentit, ohjelmistotalotyöryhmä pj Pirjo Ilola

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 7/2017

Sote-johtajakokous Muistio 7/2017 Sote-johtajakokous Muistio 7/2017 Aika: Tiistai 22.8.2017, 14.00 15.03 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Osallistujat: (x)turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy tilannekatsaus 1 23.4.2018, SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy, toiminta-ajatus Yhtiön toiminta-ajatuksena on kehittää ja hankkia sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Sote-uudistuksen toimeenpano -pykälistä toiminnaksi

Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Sote-uudistuksen toimeenpano -pykälistä toiminnaksi Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät 3.-4.2.2015 Sote-uudistuksen toimeenpano -pykälistä toiminnaksi Sote-uudistuksen toimeenpano Organisoituminen kunnissa ja valtiolla ministeriöön on asetettu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja Ohjausryhmä EAKR-hankkeiden starttikoulutus 2.10. ja 4.10.2018 Ohjausryhmä Pääsääntöisesti rahoittaja edellyttää hankkeelle ohjausryhmää Tarkista hankepäätöksestä edellytetäänkö hankkeeltasi ohjausryhmää

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma eli Kaste-ohjelma 2012-2015

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma eli Kaste-ohjelma 2012-2015 Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma eli Kaste-ohjelma 2012-2015 1. Kaste-ohjelmalla uudistetaan sosiaali- ja terveyspolitiikkaa Ohjelmassa määritellään keskeisimmät sosiaali- ja

Lisätiedot

Paikkatieto-JHS-yhteistyön organisointi. Juhtan ja Patinen uusi yhteistyömalli

Paikkatieto-JHS-yhteistyön organisointi. Juhtan ja Patinen uusi yhteistyömalli Paikkatieto-JHS-yhteistyön organisointi Juhtan ja Patinen uusi yhteistyömalli 1 2. Digitalisaation iso kuva 1. Asiakaskeskeinen yhteiskunta Hallinto palveluna: tyytyväiset kansalaiset ja yritykset Kansalainen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos Paikkatietomarkkinat 3.11.2009 Helsingin Messukeskus 9.11.2009 on paikkatietoinfrastruktuurin toteuttamiseen ja hyödyntämiseen liittyvän tiedon ja kokemusten vaihdon foorumi.

Lisätiedot

ELINIKÄISEN OHJAUKSEN YHTEISTYÖRYHMÄ Jyväskylä Helena Kasurinen

ELINIKÄISEN OHJAUKSEN YHTEISTYÖRYHMÄ Jyväskylä Helena Kasurinen ELINIKÄISEN OHJAUKSEN YHTEISTYÖRYHMÄ 2010-2013 Jyväskylä 27.1.2011 Helena Kasurinen Elinikäinen ohjaus Elinikäiseen oppimiseen liittyvällä ohjauksella tarkoitetaan erilaisia toimia, joiden avulla kaikenikäiset

Lisätiedot

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Valtioneuvoston yleisistunto 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Ministeri Vehviläinen Valtiovarainministeriö Neuvottelukunnan asettaminen Julkisen hallinnon tietohallinnon

Lisätiedot

VALINNANVAPAUDEN KOKONAISARKKITEHTUURI JA KANSALLISET TIETO- JÄRJESTELMÄPALVELUT. Työseminaari Etunimi Sukunimi

VALINNANVAPAUDEN KOKONAISARKKITEHTUURI JA KANSALLISET TIETO- JÄRJESTELMÄPALVELUT. Työseminaari Etunimi Sukunimi VALINNANVAPAUDEN KOKONAISARKKITEHTUURI JA KANSALLISET TIETO- JÄRJESTELMÄPALVELUT Työseminaari 7.11.2017 1 13.11.2017 Etunimi Sukunimi OHJELMA 10:00 11:00 Tilaisuuden avaus Jari Porrasmaa STM Valinnanvapauden

Lisätiedot

Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö

Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö Kuntamarkkinat 11.9.2014 Juha Rannanheimo Ratkaisupäällikkö, sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisut + Kuntaliiton toimeksiannosta

Lisätiedot

Yhteistyöllä eteenpäin. Hanna Menna erityisasiantuntija Kuntaliitto

Yhteistyöllä eteenpäin. Hanna Menna erityisasiantuntija Kuntaliitto Yhteistyöllä eteenpäin Hanna Menna erityisasiantuntija Kuntaliitto Miksi tarvitaan yhteistyörakenne? Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen muutos Tietoteknisten ratkaisujen ja niiden

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Sote-uudistus ja Kanta-palvelut

Sote-uudistus ja Kanta-palvelut Sote-uudistus ja Kanta-palvelut 3.5.2018 Maritta Korhonen Kela Kelan rooli maakunta- ja sote-uudistuksessa - lainsäädäntöpohja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä

Lisätiedot

Avauspuheenvuoro. Erityisavustaja Tuomas Vanhanen, Digi-hankkeilla asiakaslähtöiseen ja hallittuun kokonaisuuteen? tilaisuus, EK 28.9.

Avauspuheenvuoro. Erityisavustaja Tuomas Vanhanen, Digi-hankkeilla asiakaslähtöiseen ja hallittuun kokonaisuuteen? tilaisuus, EK 28.9. Avauspuheenvuoro Erityisavustaja Tuomas Vanhanen, Digi-hankkeilla asiakaslähtöiseen ja hallittuun kokonaisuuteen? tilaisuus, EK 28.9.2016 Miten Suomi sijoittuu kansainvälisissä vertailuissa? Päivitetty

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 14.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot