Geologinen tutkimuslaito s

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Geologinen tutkimuslaito s"

Transkriptio

1 S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Oulun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Esko Iisalo

2 Sisällysluettel o Osa I I Sivu 115 Karttalahti 3324 Salahmi " 119 Karttalehti 3413 Pyhdnt d " 131 Karttalehti 3414 Kestil ä " 137 Karttalehti 3423 Utajärvi " 148 Karttalehti Sanginkyl a " 163 KarttnIehti 3513 Kipin d 138 Karttalehti Pudas järvi " 200 Karttalehti 3523 Kuukasjärv i " 205 Karttalehti 34"1-2 Puolank a " 212 Karttalehti 3531 Jonku " 221 Karttalehti 3532 Iinattijdrvi " 228 Karttalehti 3541 Rytinki 240 Karttalehti 3542 SimojKrvi Liite Yhteenveto massamddrjstd

3 SALAN1I 3324 Karttalehti Pilpanperä Muodostuma 1, Häntämäk i Lajittunut lievemuodostuma, joka on kerrostunut huuhtoutunee n moreenimuodostuman eteläpuolelle. Aines on hiekkaa. Kerros - paksuus on 1,5-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pintaala on 7 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on n 3. Moreenimuodostuman pinnalla on 1-2 m :n vahvuine n kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Karttalehti Maaralanpe_rä Muodostuma 1, Pienimäk i Muodostuma käsittää hajallaan olevia rantakerr.ostumia, jotk a sijaitsevat huuhtoutuneen kallio - moreenimäen juurella. Aines on pääosaltaan hksr :a. Soravaltaista ja A--luokan ainest a esiintyy ylärinteillä ; uloin lieveosa on hiekkavaltaista aines - ta. Kerrospaksuus on 2-4 m. Mu.odostum_an pohjatasona ovat kal - lio, moreeni ja pohjavesi. Pinta-ala on 47 ha. Aines on pää-- luokkaa C. Aineksen käyttöä haittaavat paikoin ylisuuret lohka - reet. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m 3, c m3. Mor_eenimuodostuman pinnalla on 1-2 m :n vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Muodostuma 2, Kivimäenkanga s Rantakerrostuma, joka sijaitsee huuhtoutuneen moreeni- kallio - mäen juurella. Aines on pääosaltaan srlik : a. Kerrospaksuus o n 1,5-4 m. Muodostunnan pohjatasona moreeni ja pohjavesi. Pinta - ala on 16 ha. Aines on pääluekkaa C. Aineksen käyttöä haittaa - vat ylisuuret lohkareet vähäisessä määrin. Kokonaismassamäär ä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m 3. Viereisten moreenikohoumien pinnalla on 1-2 m :n vahvuinen kerro s huuhtoutunutta kisrmr :a.

4 116 - Muodostama 3, Suksikanga s Huu.btoutuneen moreenimäen laella sijaitseva, lajittunut muodos - tama, jonka kaakkoisosa on selännemäinen lievemuodostuma ja luoteisosa rantakerrostumaa. Aines on pääasiassa srhk :a. Kerrospaksuus on 2-3 m. Pinta-ala on 36 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, C m 3. Muodostama 4, Housukaart o Matala rantavalli, jonka aines hiekkaa. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on I ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuma 5, Pitkäkanga s Kalliomäen pinnalla oleva moreenimuodostuma, jonka pinnalla on 1-2 m :n vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Karttalehti Ahokyl ä Muodostama I, Kotakanga s Peräkkäisiä selänteitä käsittä moreenimuodostuma, jonka pinnall a on 1-2 m vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Muodostama 2, Kuivikkomäenkanga s Moreenimuodostuma ja siihen liittyvä rantakerrostuma. Moreenin pintaosa käsittää 1-2 m :n vahvuisen kerroksen huuhtoutunutt a kisrmr :a. Rantakerrostuman aines on hiekkaa. Sen kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 16 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonai smas aniäärä on m3. Muodostama 3, Virkkusenleht o hieveruodosturna, jonka pinnalla on rantakerrostumaa. Aines on s_rhk :a. Muodostu an pohjatasona ovat kallio, moreeni ja pohjavese. Kerrospaksuus on 2-5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 116 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3 'josta arvioitu B m3, c m 3.

5 Muodostuma 4, Honkamäk i Rantakerrostuna, jonka aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on 1,5 - " 3 m. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuma 5, Viitamäk i Lievemuodostuma, jonka pinnalla on rantakerrostumaa. Aines on pääasiassa srhk :a, jossa on paikoin kisr-välikerroksia. Kerros - paksuus on 1,5-4 m. Pinta-ala on 17 ha. Aines on pääluokkaa C o Kokonaismassamäärä on ' m3, josta arvioitu B m 3, C m m :n vahvui- Muodostuma 6, Lassinahonkanga s Selännenäinen moreenimuodostuma, jonka pinnalla on nen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Muodostuma 7, Salmensilta Moreenimuodostuma, jonka pinnalla on 1-2 m :n vahvuinen kerro s huuhtoutunutta kisrmr :a. Muodostuma 8, Selkäma a Vallimainen rantakerr.ostuna, jonka aines käsittää hiekkaa j a vähäisessä määrin soraa. Kerrospaksuus on 1-3 m. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m, josta arvioitu B m 3, C m3. Muodostuma 9, Lampisuonkaart o Vallimainen rantakerrostuna, jonka aines käsittää hiekkaa j a vähäisessä määrin soraa. Kerrospaksuus on 1-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m2.

6 Karttalehti Rokula Karttalehden pobjoisreunalla esiintyy Valkeiskankaan harju n lievealueeseen kuuluvia matalia hiekkakerrostumia ja dyynejä, joiden massamääriä ei ole arvioitu.

7 PYHÄNTÄ Karttalehti Iso Lamu 1järvi Muodostuma 1, Soidinkanga s Muodostuma käsittää kolme erillistä osaa, jotka ovat kallioko - houmien itä- ja kåakkoisrinteille syntyneitä lievemuodostumi a ja rantakerrostumaa. Niiden aines on jonkinverran suhteistunutta soraa ja hiekkaa, jossa esiintyy 5-10 % A-luokan ainesta. Keskiosassa on laaj a1,hiekkaa käsittävä alue. Muodostuman pohja - tasona ovat kallio, moreeni ja pohjavesi.. Kerrospaksuus o n yleensä 1-2 m, keski- ja kaakkoisosan vallimaisissa osissa 2-4 m. Muodostuma on suurelta osin käytetty. Pinta-ala on 47 ha. Aines on pääluokkaa B. Aineksen käyttöä haittaa paikoin vähäinen kerrospaksuus. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m3, c m 3. Muodostumast a on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostuma 2, Leppikanga s Huuhtoutunut inor_eenimuodostuma, jonka pinnalla on lajittunutrval - li.mainen rantakerrostuma. Moreenimuodostuman pinnalla on 1-2 m : n vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Lajittunut rantakerrostuma on ainekseltaan srhk :a. Sen kerrospaksuus on 2-3 m j a pinta-ala 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, C m3. Muodostuma 3, Tölpänkanga s Lievemuodostuma, jonka pinnalla on rantakerrostumaa. Aines on kiviä sisältävää srbk :a. Kerrospaksuus on 1,5-3 m. Pinta-al a on 4 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m 3. Muodostuma 4, Pitkäkanga s Matala rantakerrostuma, jonka aines on hiekkaa. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Mu.odostuman käyttöä rajoittaa tie. Kokonaismassamäärä on m3.

8 Muodosturna 5, Huhmarkanga s Moreenimuodostuma, jonka pinnalla on lujittunut rantakerrostuma. Moreenin 1-2 m :n paksuinen pintakerros on huuhtoutunutta kisrmr :a. Lajittuneen rantakerrostuman aines on srhk :a. Sen kerrospaksuu s on 1-3 m ja pinta-ala 7,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodosturna 6, Lusikkakangas Selännemäinen moreenimuodostuma, jonka pinnalla on 1-2 man vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Karttalehti Pyhänt ä Muodosturna I, Kivij ärvenkanga s Alueellisesti merkittävä harju, jonka lakikorkeus on lähes 30 m. Harjun ydinselänne on verrattain karkearakeinen käsittäen kisr : a sekä A-luokan ainesta, jonka määrä on %. Lievealue on pääosaltaan hiekkaa. Pinta-ala on 130 ha. Aines on pääluokkaa B. Muodostuman käyttöä rajoittavat maisemansuojelunäkohdat. Kokonaismassamäärä on 11,0 milj. m3, josta arvioitu A 1,8 milj. m3, B 5,6 milj. m 3, c 3,6 milj. m3. Muodosturna 2, Leiviskänkangas Harjulaajentuma, jonka keskellä on selännemäinen ydinalue. Ydinselänne on soravaltainen käsittäen pääasiassa kisr :a. Muodostuman lievealue on pääosaltaan hiekkaa. Sen ydinosaan rajoittuvassa vyöhykkeessä esiintyy paikoin soraa välikerroksina. Kerrospaksuus on 3-6 m ydinosassa ja 2-4 m lieveosassa. Pinta-ala on 174 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 3,6 milj. m3,josta arvioitu A m 3, B m3, c 2,9 milj. m3. Muodosturna 3, Kirkkoniemi Matala, harjujaksoon kuuluva muodostuma, jonka aines on pääosaltaan h I.-kkaa. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 13 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodosturnan käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärä on m3.

9 Muodostuva 4, Viitanev a Vallimainen rantakerrostuma,. joka kuuluu harjun lievealueeseen. Muodostuman aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on 1-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2,5 ha. Aines on pää - luokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 5, Kivimäk i Moreenimuodostuma, jonka pinnalla on 1-2 m vahvuinen kerro s huuhtoutunutta ja runsaskivistä SrMr :a. Muodostuma 6, Manninkanga s Moreenimuod.ostuma, jonka pinnalla on 1-2,5 m :n vahvuinen kerro s huuhtoutunutta kisrmr :a. Karttalehti 341L03Hyvölänrant a Muodostuma 1, Koulukanga s Ranta- ja jokikerrostumia käsittävä ; lajittunut muodostuma, joka on syntynyt huuhtoutuneiden moreenikohoumien juurelle. Aines on pääasiassa hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta-ala on 5, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Moreenimuodostumat käsittävät 1-4 m :n vahvuisen kerroksen huuhtoutunutta srhkmr :a. Muodostuma 2, Koskenkanga s Joki- ja rantakerrostumaa käsittävä,lajittunut muodostuma, jok a sijaitsee huuhtoutuneen moreenikohouman juurella. Aines on pääasiassa hiekkaa. Kerrospaksuus on 1-3 m. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Moreenimuodostuman pintaosa käsittää 2-4 m :n vahvuisen kerroksen huuh - toutunutta srillmr : a. Muodostumat 3 Lautakankaat, 8 Rytineva, 9 Hautakangas ja 10 Lie - vosenjärvi. Moreenikohoumien laella sijaitsevia,selännemäisiä moreeni_muodos - tumia, jotka yleensä käsittävät 1-2,5 m :n vahvuisen kerrokse n kisrmr :a.

10 Muodostumat 4 Mastokangas, 5 Makkosensuo, 6 Saarijärvi j a 7 Uljuansalm i Reunamoreenimuodostumia, joiden laella ja kaakkoisreunall a esiintyy 1-3 m :n vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisr.mr :a. Karttalehti Huhmarpuro, Muodostama 1, Siitankaart o Harjujaksoon kuuluva selännemäinen muodostuma, jonka aines o n soravaltaista. Kerrospaksuus on 1,5-2,5 m Muodostumassa e i ole leikkauksia. Pinta-ala on 1,5 ha. Aines on pääluokkaa B. Muodostuman käyttöä rajoittaa tie. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuma 2, Pitkäkanga s N. 5 km pitkä, selkämäinen harju, jonka soravaltainen ydin käsittää kisr :a ja välikerroksena Hk :aa-luokan ainesta esiinty y 5-15 %. Lieveosa on hiekkaa. Sen itäpäässä esiintyy kerroksittain soraa, jonka osuus on 50%. Kerrospaksuus on 3-6 m. Ydin - osassa ja 2-3 m lieveosassa. Pinta-ala on 140 ha. Kokonaismassamäärä on 3,2 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m3, c 2,1 milj. m3. Muodostama 3, Kokkomäki Hyvin kehittynyt, paikoin 20 m korkea harju, jonka luoteisosas - sa on selkämäinen harjanne ja kaakkoisosassa deltamainen harjulaajentuma, jossa esiintyy runsaasti kuoppa- ja kumpumaastoa. Ydin- - selänne on soravaltainen. Aines on karkeinta luoteisosassa. Lievealue on pääosaltaan hiekkaa, jossa esiintyy soraa välikerroksina runsaimmin ydinselänteesee n - rajoittuvassa vyöhykkeessä. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 118 ha. Muodostuman käyttöa rajoittavat maisemansuojelunäkökohdat. Kokonai,mas - samäärä on 8,3 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m3, c 7,4 milj. m3.

11 Muodostuma 4, Patramonkanga s Hajallaan olevia rantavalleja ja dyynejä, jotka sijaitseva t harjujaksoon kuuluvan matalan hiekka-alueen pinnalla. Muodostuman aines on HHk :a ja hkht :a. Kerrospaksuus on 2-3 m. Pinta - ala on 11 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa - osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostumat 5 Lapinsalonkangas, 6 Kerosenkangas, 7 Hangaskangas, 8 Pihlajaneva ja 9 Lassinahonkanga s Kallio- ja moreenikohoumien lakiosassa ja rinteillä sijaitsevi a moreenimuodostumia, joiden kerrospaksuus on 1-3 m. Muodostum :ie n aines on huuht outunutta k :isrmr : a. Karttalehti Tavastkenkä Muodostuva 1, Kontiokangas Komea harju, joka kohoaa 45 m ympäristöstään. Muodostuman ydi n- selänne on karkearakeista kisr :a, jossa on % A-luokan ainesta sekä välikerroksina hiekkaa. Harjun matala, rantavalleja käsittävä lieveosa on ainekseltaan hiekkaa, ulkoreunall a hthk :a. Pinta-ala on 345 ha. Muodostuman käyttöä rajoittava t maisemansuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäär_ä on 20,0 milj. m3, josta arvioitu A 1,2 milj. m3, B 7,0 milj. m3, c 11,8 milj. m3. Muodostuma 2, Palokanga s Matala, heikosti selännemäinen harju ja siihen kuuluva laaja - alainen lieveosa. Ydinosa on soravaltainen käsittäen kerroksittain soraa ja hiekkaa. Lieveosa on pääosaltaan hiekkaa. Soraa esiintyy pohjoisosassa kapeassa vyöhykk_eessä, joka sijaitse e pohjaveden pinnan tasolla ja sen alapuolella. Kerrospaksuus on ydinosassa 3-8 m ja lieveosassa 2-4 m. Pinta-ala on 167 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassarnäärä on 4,4 milj. m 3, jost a arvioitu A m3, B m3, c 3,9 milj. m3.

12 Muodostama 3, Kallionperä Tasoittunut, heikosti selännemäinen harju. Muodostuman keski - osassa arvioidaan esiintyvän jonkinverran soraa pohjakerroksin a kapeana vyöhykkeenä. Muodostama on pääosaltaan hiekkaa. Kerros - paksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 42 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1,2 milj. m3, josta arvioitu B m 3, C m 3. Muodostuma 4, Hirsikanga s Moreenimuodostuma, jonka 2-3 m :n vahvuinen selännemäinen pinta - osa sisältää huuhtoutunutta kisrmr :a. Karttalehti Törmäsenrimp i Muodostuma 1, Palokangas I Lakiosastaan tasoittunut, selännemäinen harju. Sen keskiosass a esiintyy sora- ja hiekkakerroksia. Lieveosa on pääasiassa hiek - kaa. Soraa arvioidaan esiintyvän ydinosan pohjoiseen ja etelää n suuntautuvissa jatkeissa. Kerrospaksuus on 2-13 m. Pinta-al a on 130 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 4, 4 milj. m3, josta arvioitu B m3, c 3,5 milj. m3. Muodostumasta on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostama 2, Palokangas I I Kumpumainen harjulaajentuma, jonka ydinselänne käsittää kisr :a, A-luokan ainesta sekä välikerroksina hiekkaa. Lieveosa on hiek - kaa. Sen keskiosassa esiintyy soraa pinta- ja välikerroksina. Kerrospaksuus on 2-16 m. Pinta-ala on 115 ha. Kokonaismassa - määrä on 5,50 milj. m3, josta arvioitu A m3, B 1,3 milj. m3, C 4,05 milj. m3. Muodostuma 3, Palokangas II I Laakea, keskiosastaan selännemäinen Larju,jonka ydinosa käsittä ä sora- ja hiekkakerroksia. Lieveosa on hiekkaa. Kerrospaksuus on 4-6 m ydinosassa ja 2-3 m lieveosassa. Pinta-ala on 209 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 6,0 milj. m3, jost a arvioitu A m 3, B m3, c 5,0 milj. m 3.

13 Muodostuma 4, Pyöriänev a Tasoittunut, harjujaksoon kuuluva lajittunut muodostuma, jonk a pinnalla on rantavalle j a ja dyyne j ä. Aines on pääosaltaan hiek - kaa. Muodostuman pohjatasona ovat kallioperä, moreeni ja pohja - vesi. Kerrospaksuus on 2-5 m. Muodostumassa ei ole leikkauk - sia. Pinta-ala on 107 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismas - samäärä on 2,4 milj. m3. Muodostuma 5, Kokkoharj u Lajittunut muodostuma, joka sijaitsee moreeniselänteen lakiosas - sa. Muodostuman pohjatasona on pohjavesi. Aines on jossain määrin suhteistunutta kisr :a, joka sisältää runsaasti kiviä j a lohkareita. Kerrospaksuus on 1-3 m. Pinta-ala on 7 ha. Aine s on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvi - oitu A m3, B m3, c m3. Muodostumasta on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostuma 6, Pahalamminharj u Harjun osa, jonka aines on soravaltainen. Muodostuman länsios a on verrattain heikosti lajittunutta ainesta. Kerrospaksuus on 3-6 m. Muodostumass a ' ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha. Aines on pääluokkaa B. Aineksen käyttöä haittaavat pintaloh - kareet vähäisessä määrin. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m3. Muodostuma 7, Vorninharj u Selkämäinen harju, joka käsittää jossain määrin suhteistunutta, soravaltaista ainesta. Muodostuman pinnalla on kiviä ja lohka - reita.pohjatasona ovat kallio ja pohjavesi. Kerrospaksuus on 3-6 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 14 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, jost a arvioitu A m 3, B m3, c m3.

14 Muodostuma 8, Kiviharj u Rantavalleja käsittävä rantakerrostuma, jonka pohjatasona o n moreeni. Rantavallien aines käsittää soraa, kiviä ja lohka - reita._ Kerrospaksuus on 1-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonais - massamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m3. Muodostuva 9, Melaräme Reunamoreenimuodostuma, jonka aines on huuhtoutunutta ja mah - dollisesti jossain määrin lajittunutta kisrmr :a. Kerrospak - suus on 2-5 m. Muodostuma 10, Pahalamp i Moreenimuodostuma, jonka pinnalla on huuhtoutunutta ja mandol - lisesti jossain määrin lajittunutta kisrmr :a 3-4 m :n vahvui - nen kerros. Karttalehti Juutinen Muodostuma 1, Kokkosuo Matala, harjuun kuuluva muodostuma, jonka aines on hiekkaa. Kerrospaksuus 1,5-3 m. Pinta-ala on 9 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuva 2, Iso Ahvenjärvi Hyvin kehittynyt, n 20 m ympäristöstään kohoava harju, jok a käsittää jyrkkärinteisen ydinharjanteen ja siihen liittyvi ä harjukumpuja. Harjun laaja-alaiseen ja hajanaiseen lievealueeeseen kuuluu kuoppa- ja kumpumaastoa, jossa kumpujen korkeu s on paikoin yli 15 m sekä suppajärviä. Karkein soravaltainen ai - nes sijaitsee ydinselänteessä ja siihen läheisesti liittyviss ä kummuissa. Lievealue on pääosaltaan hiekkavaltainen ; hksr : a ja srhk :a esiintyy suurimpien kumpujen keskiosissa. Pinta-al a on 240 ha. Muodostuvan käyttöä rajoittavat maisemansuojelunä - kökohdat. Kokonaismassamäärä on 16,0 milj. m 3, josta arvioitu

15 A 0,5 milj. m3, B 5,5 milj. m3, c 10,0 milj. m3. Muodostuman itäpuolella esiintyy laajalla alueella hyvinkehittyneitä dyy - nejä. Muodostuma on geologisesti arvokas ja alueellisest i edustava, minkä vuoksi se olisi pyrittävä ensisijaisesti suo - jaamaan aineksen otolta. Muodostuma 3, Vörssinvaara-Järrienkanga s N. 8 km pitkä, selkämäinen harju, jossa on useita harjulaajentumia. Jyrkkärinteisessä ydinharjanteessa sijaitsee karkei n soravaltainen aines, jonka on arvioitu sisältävän 50 % soraa ja 10 % A-luokan ainesta. Lievealue on pääosaltaan hiekkaa. Soraa esiintyy ydinosaan rajoittuvissa kummuissa ja kaakkois - päässä sijaitsevan lievealueen keskiosassa arviolta %. Pinta-ala on 352 ha. Muodostuman käyttöä rajoittavat maisemansuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäärä on 18,0 milj. m3, josta arvioitu A m3, B 5,6 milj. m3, c 12,0 milj. m3. Muodostuma 4, Korp i Kapea, teräväharjainen harju, jonka aines on soravaltaista. Muodostuman käyttöarvo on vähäinen. Kerrospaksuus on 2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines o n pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 5, Hein älamminkanga s Harjualueen lieveosassa sijaitseva selännemäinen 7 lajittunut muodostuma, joka mandollisesti on harjun sivuhaaraan kuuluva osa. Aineksen arvioidaan olevan srhk :a. Kerrospaksuus on 3-5 m. Muodostumas :ja ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2,5 ha. Aine s on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m3. Karttalehti Itämäki ' Muodostuma 1, Teerimäk i Selännemäinen harjun osa, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja

16 -'128 - kallio. Muodostuman ydinselänne on soravaltainen sisältäe n kisr :a, hiekkaa ja 10 % A-luokan ainesta. Kerrospaksuus o n 2-5 m. Pinta-ala on 16 ha. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Muodostuma 2, Teeriar o Matalia, harjuun kuuluvia kumpuja, joiden aines on soravaltaista. Kerrospaksuus on 1,5-2 m. Pinta-ala on 7 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioi tu A m3, B m 3, c m3. Muodostuma 3, Kontiolampi Harjun osa, jonka ydinosa on kisr :a ja hiekkaa. Lieveosa on hiekkaa. Kerrospaksuus on 3-6 m ydiuosassa ja 2 m lieveosassa. Pinta-ala on 21 ha. Muodostuman käyttöä rajoittaa tie. Koko - naismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m3, c m3. Muodostuma 4, Viisseinäsenkanga s Kapea, selännemäinen harju, jonka aines on soravaltaista. A- luokan ainesta esiintyy %. Muodostuman pinnalla on jos - sain määrin lohkareita. Kerrospaksuus on 3-5 m. Pinta-ala o n 9 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Muodostuma 5, Ruoholammenharj u Selännemäinen harju, jonka aines on soravaltaista ja sisältä ä A-luokan ainesta arviolta 10 %. Muodostuvan pohjatasona ova t kallio ja pohjavesi, joiden pinta viettää länteen useita metre - jä. Kerrospaksuus on 3-6 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m3, C m3.

17 Muodostuma 6, Kurkikaart o Selännemäinen harju,joka käsittää soravaltaista ainesta.a-luokan määräksi on arvioitu 10 %. Kerrospaksuus 3-6 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5,5 ha. Aines on pääluokka a B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m3, B m 3, c m3. Muodostuma 7, Tauskangas ja 8, Matinkukkul a Selännemäisiä moreenimuodostuxnia, joiden pinnalla on 1-3 m :n vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Tyypiltään samanlaisi a pienehköjä muodostumia esiintyy edellämainittujen moreenimuodostiunien ympäristössä. Karttalehti Kuura rjärvi Muodostuma I, Pahanlamm.inharj u Selkämäinen harju. Aines on kisr :a ja A-luokkaa, jonka määr ä on %. Kerrospaksuus on * 2-8 m. Pinta-ala on 7,5 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, jost a arvioitu A m3, B m3, c m3. Muodostuma 2, Kolkankanga s Kapea, selkämäinen harju,joka käsittää soravaltaista ainesta.aine s on jonkinverran suhteistunutta kisr :a, srhk :a sekä tasarakeista Hk :a. Kerrospaksuus 2-5 m. Pinta-ala on 14 ha. Aines on pääluokkaa B. Muodostuman käyttöä rajoittaa tie. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m3, C m 3. Muodostuma 3, Tihiänahonkangas Matala rantakerrostuma, jonka aines on hiekkaa. Pinta-ala on 1,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuman länsipuolella on vallimainen moreeniselänne, jok a käsittää 1-3 m :n vahvuisen kerroksen huuhtoutunutta kisrm_r :a.

18 Muodostiuna 4, Etelänk.angas Ranta- ja jokikerrostumaa käsittävä lajittunut muodostuma, jonka aines on Kh'k :a ja hthk :a. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta - ala on 9 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuma 5, Pölj ä Matala, rantakerrostuma, jonka pohjatasona on kallioperä. Aines on szhk : a. Kerrospaksuus on 1-3 in. Pinta-ala on 11 ha. Aines on pä.äl.uokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, jost a arvioitu B m3, c m3. Muodostumat 6 Kettulankangas, 7 Pyörätienkangas, 8 PiiparinmKk i ja 9 Torninev a Valleja ja selänteitä käsittäviä moreenimuodostu_tnia, joiden pinnalla on 1-3 m :n vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a.

19 KESTILÄ Karttalehti Kestil ä Muodostuma 1, Maksinharj u Selännemäinen, kaakkoisosastaan kapeneva harju, jonka ydin o n soravaltainen. Ydinselänteen aines on kisr :a ja hiekkaa. A- luokan ainesta esiintyy %. Karkein aines sijaitsee usei n hiekan päällä pintakerroksena. Harjun lievealue on hiekkaa, jossa on paikoin Sr-väliker_r.oksia. Kerrospaksuus on 3-15 m. Pinta - ala on 60 ha. Muodostuman käyttöä rajoittaa kaakkoisosassa asu - tus. Kokonaismassamdarä on 2,3 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m3, c 1,2 milj. m3. Muodostumasta on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostuma 2, Hovin se lk ä Kapea, harjujaksoon kuuluva selännemäinen muodostuma, jonka aines on osaksi hiekka-, osaksi soravaltaista. Kerrospaksuus o n 2-3 m. Pinta-ala on 3 ha. Aineksen käyttöä haittaa välikerroksena oleva lustosavi, jonka paksuus on 0,5-1 m. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 3, Isokanga s Kanden harjujakson yhtymäkohtaan syntynyt muodostuma. Muodostu - ma on muodoltaan laakea ja pääosaltaan hiekkavalt Unen. Keski - osan kapeat ydinselänteet sisältävät karkearakeista kisr :a j a A-luokan ainesta, jonka määrä on 5-15 %. Pinta-ala on 207 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaavat jossain määrin ylisuuret lohkareet muodostuman länsiosassa. Kokonaismassamäärä on 4,70 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m3, c 4,26 milj. m3. Muodostuma 4, Sorvonkanga s Laakea harju, joka on pääosaltaan hiekkavaltainen. Karkein aines sijaitsee ydinosassa, joka sisältää kerroksittain hiekkaa j a soraa. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta-ala on 87 ha. Aines on

20 pääluokkaa C. Kokonaismassamdarä on 1,9 milj. m3, josta arvioi - tu B m 3, C 1,6 milj. m3. Muodostuma 5, Teerikanga s Harjujaksoon kuuluva matala muodostama, jonka aines on srllk :a. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta-ala on 3,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m3. Muodostuma 6, Haapaniem i Matala, harjujaksoon kuuluva muodostuma, jonka aines on pääasiassa hiekkaa. Kerrospaksuus on n. 2 m. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala ön 5,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamadrä on m 3. Muodostuma 7, Kuivaskorp i Harjujaksoon kuuluva matala muodostuma, jonka aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on 1,5-2,5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamadrä on m3. Muodostuma 8, Korkeakanga s Muodostuman sisältämän aineksen laatu on epävarma. Muodostuma 9, Pieniharj u Harjun lieveosassa.sijaitseva, hiekkaa sisältävä kumpumaine n muodostuma, jonka pinnalla on 0,5-1,5 m :n vahvuinen kerros HkMr :a. Kerrospaksuus on 3-4 m. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassoa.äärä on m 3. Muodostumasta on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostuma 10, Isoharj u Harjun li_eveosassa sijaitseva, hiekkaa sisältävä kumpumaine n muodostuma, jonka pinnalla on n. 1 m :n vahvuinen kerros HkMr :a.

21 Aines on pääluok- Kerrospaksuus on 3-4 m. Pinta-ala on 7 ha. kaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Karttalehti Mäläsk ä Muodostuma I, Mäläskänkanga s Selännemäinen, matala harju, jonka aines on soravaltaista. Kerrospaksuus on 2-7 m. Pinta-ala on 23 ha. Aines on pääluokka a B. Muodostuman käyttöä rajoittaa tie. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Muodostuma 2, Maksinharj u Selkämäinen harju, joka on pääosaltaan soravaltainen käsittäe n kisr- ja Hk-kerroksia. A-luokan ainesta esiintyy 5-10 %. Uloin lieveosa on hiekkaa. Muodostuma on suurelta osin käytetty. Kerrospaksuus on 2-10 m. Pinta-ala on 61 ha. Aines on pääluokka a B. Muodostuman käyttöä rajoittavat tie ja leirintäalue., Koko - nai.smassamäärä on 1,9 milj. m 3, josta arvioitu A m fl, B 1,12 milj. m3, c m3. Muodostamassa on valokuvia gt : n arkistossa. Muodostuma 3, Kallioselk ä Rantavalleja käsittävä rantakerrostuma, jonka pohjatasona ova t kallio ja moreeni. Aines on runsaasti kiviä ja lohkareita sisältävää soraa. Kerrospaksuus on 2-3 m. Pinta-ala on 19 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, jost a arvioitu A m3, B m 3, c m3. Muodostuma 4, Tinakengänkankaa t Erillisiä harjuselänteitä käsittävä muodostuma, jonka aines o n soravaltaista ja osittain suhtei_stunutta. Muodostaman pinnall a on runsaasti lohkareita. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostamass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m,, josta arvioitu A m3, B m3, c m3.

22 Muodostuma 5, Kokkomaa Harjujaksoon kuuluva muodostuma, jonka pinnalla on rantavalleja. Muodostuman pohjarasona ovat pohjavesi ja mandollisest i länsiosassa moreeni. Aines on pääosaltaan hiekkaa. Soraa esiintyy muodostu:man keski- ja länsiosassa. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostunassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 35 ha. Aine s on pääluokkaa C. Kokonaismassamaarä on m 3, josta arvioitu A m3, B m3, C m3. Muodostuma 6, Mu_rtoselk ä Selännemäinen harju, jonka aines on soravaltaista. Kerrospak - suus on 2-4 m. Muodosturiassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 3,5 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamdarä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m3, c m 3. Muodostuma 7, Kokkokaart o Kapea-alainen harjuselänne, jonka aines on soravaltaista. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pintaala on 8 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä o n m 3, josta arvioitu A m3, B m 3, c m3. Muodostuma 8, Karinrooppikanga s Kapea-alainen harjuselänne, jonka aines on hksr :a. Kerrospaksuus on 1,5-4 m. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m 3, C m3. Muodostuma 9, Taninselk ä Natala, harjuun kuuluva hiekkavaltainen muodostuma, jonka aine s on KHk :a ja hthk :a. Kerrospaksuus on 1,5-3 m. Pinta-ala o n 30 ha. Aines on pääluokkaa C. ' Aineksen käyttöä haittaa paikoi n välikerroksena oleva ohut savikerros. Kokonaismassamaarä on m 3.

23 135 Muodostuma 10, Korkalansolk ä Se lännemäinen harju, jonka aines käsittää kerroksittain kisr : a ja hiekkaa. A-luokan ainesta esiintyy n. 10 %. Muodostuman pohjoisreuna on hiekkaa. Kerrospaksuus on 1,5-4 m. Pinta-al a on 18 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m3, B m3, c m3. Muodostuma 11, Härkäkaart o Matala, harjuun kuuluva muodostuma, jonka aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on 1,5-2,5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäär ä on m3. Muodostuma 12, Pikkumyllykanga s Moreenia sekä lajittunutta hiekkaa ja soraa käsittävä muodostu - ma. Moreeni esiintyy paikoin hiekan päällä pintakerroksena. Kerrospaksuus on 2-5 m. Pinta-ala on 8 ha. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m3. Muodostuma 13, Iso Myllykanga s Ainekseltaan epävarma muodostuma, joka saattaa sisältää moree - nin lisäksi lajittunutta ainesta. Karttalehti Tuulijärv i Muodostuma 1, Hukankankaa t Pienialaisia harjuselänteitä käsittävä muodostuma. Lounaisin osa-alue on mandollisesti rantavalli, jonka pohjatasona on mo - reeni. Aines on hksr :a. Kerrospaksuus on 1,5-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioit u B m3, c m 3.

24 Karttalehti Rivinper ä Muodostuma 1, Sorvonkanga s Laakea, harjujaksoon kuuluva muodostuma, jonka aines on hiekkaval.taista, osaksi hthk :a ja Ht :a sisältävää. Luoteispääss ä esiintyy soraa vähäisessä määrin. Kerrospaksuus on 2-3 m. Pinta-ala on 34 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttö ä haittaavat välikerroksena oleva savi, jonka paksuus on n. 0,5 m sekä hietakerrokset. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 2, Kirnuvaar a Matala, pienialainen rantakerrostuma, jonka aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on 2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 3, Kokkoharj u Rantavalleja, jotka sijaitsevat huuhtoutuneen moreenimuodostuman laella. Rantavallien aines on srhk :a. Moreenimuodostuman pinnalla on 1-1,5 m ':n vahvuinen kerros kisrmr_ :a. Rantaker - rostuman ker_rospaksuus on n. 2 m. Pinta-ala on 1,5 ha. Aine s on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 4, Kössärinharj u Reunamoreenimuodostuma, jonka lakiosassa ja kaakkoisreunall a on arviolta 1-4 m :n vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr : a ja srhknr : a. Muodostuu an pinnalla on runsaasti lohkareita. Muita,tyypiltään samanlaisia pienehköjä reunamoreeneita esiin - tyy melko laajalla alueella karttalehden eteläosassa. Karttalehti Veneheitt o Karttalehden alueella ei ole muodostumia. Karttalehti Enonkyl ä Karttalehden alueella ei ole muodostumia.

25 UTAJÄRVI Karttalehti Kylmäl ä Muodostuma 1, Kaartol a Vallimainen rantakerrostuma. Aines on tasarakeista hiekkaa, josta pääosa on HHk :a. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassarnäärä on m 3. Muodostuma 2, Peltola Matala rantakerrostuma, jonka pinnalla on rantavalleja. Aine s on HHk :a ja hthk :a. Kerrospaksuus on 1,5 m. Muodostumassa e i ole. leikkauksia. Pinta-ala on 9 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa csittain vähäinen kerrospaksuus. Kokonaismassamäär_ä on m 3. Karttalehti Hirsijärvi Muodostuma 1, Lamunkanga s Rantakerrostuma, joka käsittää. 2-5 m :n korkuisia rantavalleja. Aines on tasarakeista hiekkaa, josta pääosa on Tu k :a. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 24 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassanäärä on m 3. Muodostuma 2, Rovarimutk a Vallimaisia rantakerrostumia ja harjuainesta käsittävä muodon- - tuma, joka kuuluu karttalehden halki kulkevaan harjujaksoon. Aines on pääasiassa HHk :a. Muodostuman pohjoisosassa saatta a esiintyä vähäisessä määrin hksr :a pohjakerroksina. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala o n 20 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamddrä on m3, josta arvioitu B m3, c m 3.

26 Muodostama 3, Järventakakanga s Rantakerrostuma, joka käsittää 1-2 km :n pituisia ja 2-5 m : n korkuisia rantavalleja. Aines on tasarakeista hiekkaa, jok a on pääosaltaan HHk :a. Muodostuman pinnalla on peitemäist ä lentohiekkaa, jonka aines on hkht :a. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 40 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäär ä on m3. Muodostama 4, Hirsi.kanga s Harjujaksoon liittyvä rantakerrostuma, joka käsittää 2-5 km : n pituisia ja 2-5 m :n korkuisia rantavalleja. Muodostuman pin - nalla on peitemäistä lentohiekkaa. Aines on pääosaltaan HHk :a, jonka pinnalla on hkht :a. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 130 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttö ä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on 3, 0 milj. m3. Muodostama 5, Hyrkkäänkanga s Vallimainen rantakerrostuma, jonka aines on pääasiassa HHk :a. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 26 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 6, Torakanga s Selännemäinen harju ja siihen kuuluva' rantavalleja käsittävä lie - vealue. Ydinselänne sisältää kisr- ja Hk-kerroksia sekä A-luokan ainesta, jonka osuus on keskimäärin 5 %. Karkein aines esiin - tyy monin paikoin hiekan päällä pintakerroksena. Lievealue o n pääosaltaan HHk :a. Soraa esiintyy paikoin välikerroksina lieve - alueen pohjoisosassa, ydinalueeseen rajoittuvassa vyöhykkeessä. Kerrospaksuus on 2-6 m. Pinta-ala on 270 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 6,3 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m3, c 5,3 milj. m3.

27 Muodostama 7, Rausanselk ä Kapea, selännemäinen harju, johon kuuluu rantavalleja käsittäv ä lievealue. Ydinselänteen aines käsittää kerroksittain kisr : a ja hiekkaa. Li.evealieen aines on tasarakeista HHk :a. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta-ala on 66 ha. Kokonaismassamäärä on 1,35 milj. m 3, josta arvioitu A m3, B m 3, c 1,1 5 7 milj. m3. Muodostama 8, Iso Karpa s Matala rantakerrostuma, jonka pinnalla on rantavalleja. Aine s on pääosaltaan HHk :a. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-. ala on 11 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostama 9, Tunturikangas Rantakerrostuma, jonka pinnalla on rantavalleja. Aines on pääosaltaan HHk : a. Kerrospaksuus on n. 2 m. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 54 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1,0 milj. m3. Muodostuma 10, Ahmaskanga s Laaja-alainen harjulaajentuma, jonka korkeus on paikoin yli 15 m. Muodostama on Rokuanvaaran harjumuodostuman läntinen jatke. Muo - dostuman pinnalla on runsaasti 3-5 m :n korkuisia rantavalleja, joiden laella esiintyy yleisesti lentohiekkaa 0,5--1,5 m :n vahvui - nen kerros. Aines on yleensä verrattain hienorakeista, pääosaltaan hthk :a. Soraa ja kiviä esiintyy pintakerroksina vähäisess ä määrin luoteiskärjestä kaakkoon, muodostuman keskiosaan suuntau - tuvassa vyöhykkeessä. Hietaa esiintyy monin paikoin välikerroksina. Lisäksi esiintyy harjuaineksen ja rantakerrostuman välissä kerrallista savea. Arvioinnin apuna on.käytetty seismista luotausta ja koekuoppia. Pinta-ala on 360 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on 20,0 milj. m3, josta arvioitu B m3, C 19,9 milj. m 3.

28 Karttalehti Sotk a Muodostuma 1, Kattilanpal o Selännemäinen,lajittunut muodostuma, jonka pinnalla on rantaval - leja. Muodostuman pohjatasona ovat pohjavesi ja 1,5-5 m :n syvyydellä alkava hienorakeinen, kymmenien metrien vahvuinen hie - ta- ja silttikerrostuma. Muodostuman aines on pääasiassa HElk : a ja hthk :a. Muodostumassa ei ole leikkauksia.. Pinta-ala on 42 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain heinorakeisuus. Kokonaismassamäärä on 1,1 milj. m3. Muodostuva 2, Vähäoj a Rantavalleja käsittävä rantakerrostuma, jonka pohjatasona ova t hietaa ja silttiä käsittävä kerrostuma sekä pohjavesi. Aine s on pääasiassa HU :a ja hthk :a. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 46 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on 1,15 milj. m3. Muodostuma 3, Matolammenma a Rantakerrostuma, jonka pinnalla on 2-4 m :n korkuisia rantavalleja. Aines on pääasiassa HHk :a ja hthk :a. Muodostumassa e i ole leikkauksia. Pinta-ala on 37 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuma 4, Lamunkangas I I Rantavalleja käsittävä rantakerrostuma, jonka aines on pääasi - assa HEHk :a ja hthk :a. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 23 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 5, Lamunkangas I Rantakerrostuma, joka käsittää 2-5 m :n korkuisia rantavalleja.

29 Aines on -ik :a ja hthk :a. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 23 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttö ä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuva 6, Forrassu o Matala, rantavalleja käsittävä rantakerrostuma, jonka aines o n HHk :a ja hthk :a. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 10 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haitta a osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on m 3. Karttalehti Rokua Muodostuva 1, Ahmaskanga s Laaja-alaisen harjulaajentuman osa, jonka korkeus on paikoi n yli 10 m. Muodostuman pinnalla esiintyy runsaasti 3-5 m : n korkuisia rantavalleja, joiden pinnalla on 0,5-1,5 m :n vahvuinen kerros peitemäistä lentohiekkaa. Aines on yleensä verrattain hienorakeista, pääosaltaan hti :a. Muodostuvan keski- j a kaakkoisosassa esiintyy pintakerroksen alla paikoin srllk :a. Pinta-ala on 135 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttö ä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on 8, 1 milj. m 3. Muodostumasta on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostu:ma 2, Rokuanvaar a Mittasuhteiltaan alueen huomattavin lajittunut muodostama. Sen primäärinen keskiosa on jäätikköjoen kerrostamaa harjuainesta. Harjukuoppia, sekä niihin syntyneitä soita ja järviä esiinty y runsaasti muodostuman keskiosassa. Merivaiheen aikana muodostuma on rantavoimien vaikutuksesta tasoittunut ja sen lieve - osaan on syntynyt laaja-alainen, kaarevia rantavalleja käsittä - vä rantakerrostuma. Muodostuman länsiosassa on viimein tapahtunut länsi- ja luoteistuulten aiheuttamaa eroosiota ja muodos - tuman keski- ja itäosaan on kehittynyt dyynejä., jotka ovat

30 huomattavan korkeita kohoten jopa 30 m alustastaan. Dyynie n kehittymistä on edistänyt lähtöaineksen hienorakeisuus. Pookivaara, muodostuman korkein huippu, kohoaa n. 60 m pohjaveden - pinnan yläpuolelle. Muodostaman keskikorkeus on n. 15 m. Muodostuman sisältämä aines on verrattain hieno- ja tasarakeista. Kairaamalla harjuaineksesta otetut näytteet sisältävät yli 95 % läpimitaltaan 0,06-0,6 7m :n ainesta, josta KHt-lajitteen osuu s on hiukan suurempi kuin. HHk-lajitteen määrä. Pinnalla aines o n suhteistuneempaa kuin muodostuman sisäosissa, maalaji vaihtele e HHk :sta Klit :an. Dyynien sisältämä aines on hkht :a. Karkearakeista soraa ja hiekkaa muodostumassa ei ole todettu. Muodostu - man keskiosaan tehdyn seismisen luotauksen perusteella on saat u viitteitä siitä, että noin 10 metrin vahvuisen hienoa hiekkaa j a hietaa sisältävän kerrostuman alla esiintyisi paikoin myös sora - kerroksia. Ylisuuria pintalohkareita esiintyy paikoin alueella, joka sijaitsee Pookivaarasta n. I km koilliseen. Pintakerroksen alla esiintyy monin paikoin noin yhden metrin vahvuinen lus - tosavikerros, jonka väri on ruskean punainen. Aineksen yleinen hienorakeisuus selittyy ilmeisesti kallioperän kivilajisuhteiden perusteella. Muhoksen alueella, harjun tulosuunnassa o n verraten pehmeitä ja hienorakeisia kerroskivilajeja, joitte n aines on jäätikköjokikuljetuksen aikana murskautunut hienoks i hiekaksi ja hiedaksi. Muodostuman pinta-ala on 2730 ha. Koko naismassamäärä on n. 430 milj. m3. Koska muodostuman aines o n pääosaltaan hietaa, muodostuman massamäärää ei ole kokonaisarv i - oinnissa otettu huomioon. Muodostuma on geologisesti arvokas, minkä vuoksi se olisi pääosiltaan suojattava aineksen otolta. Karttalehti Ahma s Muodostuma 1, Ahmaskangas I Laaja-alainen harjulaajentuma, joka on osittain rantavoimie n tasoittama ja uudelleen kerrostuma. Muodostuman pinnalla o n rantavalleja sekä peitemäistä lentohiekkaa. Muodostuman sisältämä aines on pääosaltaan hthk :a. Monin paikoin esiintyy HHk :a

31 ja hkht :aa. Vähäisiä hksr-pintakerroksia esiintyy muodostuma n keskiosassa, missä kerrospaksuus on suurin. Kerrospaksuus o n 2-15 m. Arvioinnin apuna on käytetty koekuoppia ja seismist ä luotausta. Pinta-ala on 418 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa pohjavedenottamo. Aineksen käyttö ä haittaavat osittain hienorakeisuus sekä pintakerroksen alla pai - koin esiintyvä savi, jonka paksuus on 0,5-1 m. Kökonaismassamäärä on 31,0 milj. m3, josta arvioitu B C 30, 5 milj. m3. IvIuodostumasta on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostuma 2, Ahmaskangas I I Harjulaajentuma, joka on suurelta osin rantavoimien tasoittama ja uudelleen kerrostamana. Muodostuman pinnalla on dyynejä, joiden korkeus on 1-4 m. Aines on pääasiassa hthk :aa sekä monin paikoin HHk :a ja hkht :a. Hiekkaista soraa on todettu esiintyvän vähäisessä määrin pintakerroksena muodostuman lansireun an lakiosassa. Kerrospaksuus on 2-10 m. Pinta-ala on `712 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on 38,0 milj. m3, josta arvioitu B m3. Muodostuma 3, Sarvikanga s Pitkänomaisia valleja käsittävä rantakerrostuma, jonka aines o n HHk :a. Muodostuman pinnalla on peitemäistä lentohiekkaa, jok a on hkht :a. Kerrospaksuus on 1-4 m. Pinta-ala on 58 ha. Aine s on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on 1,2 milj. m 3. Muodostuma 4, Risukanga s Rantavalleja käsittävä matala rantakerrostuma, jonka aines o n HUk :a, ht1k :a ja hkht :a. Kerrospaksuus on 1-3 m. Pinta-ala o n 34 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonai.smassamaara on m3.

32 Muodostuma 5, Kurtinlamp i Muodostuma, jonka aineksen laatu on syvemmältä epävarma. Muodostuma 6, Kivimäk i Moreenimuodostuma, jonka pinnalla on huuhtoutunutta. kisrmr : a 1-3 m :n vahvuinen kerros. Muodostuma on osittain käytetty. Karttalehden itäosassa, Lähtevänojan suulla on laaja hkht-ker - rostuma, jonka paksuus on useita metrejä. Karttalehti Utajärvi Muodostuma 1, Mustikkakån gas Moreenipeitteinen, harjuainesta käsittävä muodostuma, jonk a aines on länsi- ja luoteisosassa KHk :a ja srhk :a, itäosass a HHk :a. Peittävän moreenin paksuus on 1-2 m. Muodostuman itä - reunalla lajittunut aines on usean metrin paksuisen moreenikerroksen alla. Kerrospaksuus on 2-5 m. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamää.rä. on m 3. Muodo3tumasta_.on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostuma 2, 0ilinginoj a Matala ja pinnanmuodoltaan laake a l lajittunut muodostuma, jonk a aines on hiekkaa ja HHk :a. Lounaisreunalla esiintyy hthk : a ja KHt :a. Muodostuma on suurelta osin käytetty. Kerrospaksuu s on 1,5-3 m. Pinta-ala on 14 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa osittain hienorakeisuus. Kokonaismassamäärä on m 3. Karttalehti Nuoju a Muodostuma 1, Murtokanga s Selännemäinen, pinnastaan tasoittunut harju, jonka ydinselänn e käsittää kerroksittain kisr :a, srflk :a ja tasarakeista hiekkaa.

33 B-luokan aineksen määrä on ydinosassa n. 50 %. Lievealue o n pääasiassa hiekkaa. Sen keskiosissa esiintyy KHk :a ja Sr-väli -. kerroksia. Harjun koillisreunalla esiintyy moreenia n. 1 m ; n vahvuisena pintakerroksena. Muodostuman lounaisreunalla on ai - nekseltaan epävarma alue, jonka pinta on moreenia. Kerrospaksuus on 2-5 m. Pinta-ala on 42 ha. Kokonaismassamäärä o n 1,14 milj. m3, josta arvioitu B m 3, c m 3. Karttalehti Naamajok i Muodostuma 1, Rova Selännemäinen, lakiosastaan tasoittunut, moreenipeitteinen har - ju. Ydinosa käsittää kisr :a, jossa on Hk :a välikerroksina. Lievealue on hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-6 m. Pinta-ala o n 42 ha. Aineksen käyttöä haittaa monin paikoin peittävä moreeni, jonka paksuus on 1-2,5 m. Kokonaismassamäärä on 1,3 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m 3, c m3. Muodostumasta on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostuma 2, Isokanga s Matala, vallimainen rantakerrostuma. Muodostuma kuuluu Naama - joen eteläpuolella sijaitsevaan karttalehden halki kulkevaan jaksoon, jossa esiintyy todennäköisesti harjuaineksesta syntyneitä rantake_rrostumia. Muodostuman sisltämä aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on n. 2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäär ä on m3. Muodostuma 3, Rekikaart o Rantakerrostuma, jonka aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 14 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Rantakerrostuma rajoittuu moreenimuodostumaan, jonka pinnalla on 1-2 m : n vahvuinen kerros kisrmr :a.

34 Muodostuma 4, Koskel a Rantakerrostuma, jonka aines on hiekkaa. Muodostuman pohjois - reuna käsittää jokikerrostumaa, jossa esiintyy v.likerroksina hietaa. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 13 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Rantakerrostuma rajoittuu moreenimuodostumaan, jonka pinnalla on 1-2 m :n vahvuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a. Muodostuma 5, Polvi Matala rantakerrostuma, jonka aines on hiekkaa. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 6, Hautal a Pienehkö rantakerrostuma, jonka aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on n. 2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 2,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa tie. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuma 7, Lehtol a Rantakerrostumaa ja mandollisesti osittain harjuainesta sisäl - tävä lajittunut muodostuma. Aines on kerroksellista hiekkaa, josta osa on KHk :a. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta-ala on 20 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 8, Varpukangas I Moreenimuodostuma, jonka pinnalla on 1-2 m :n vahvuinen kerro s kisrmr :a. Muodostuma 9, Varpukangas I I Moreenimuodostuma, jonka pinnalla on huuhtoutunutta kisrmr :a. 1-3 m :n vahvuinen kerro s 1-3 m :n vah- Muodostuma 10, Koivuleht o Selännem.äi_nen moreenimuodostuma, jonka pinnalla on vuinen kerros huuhtoutunutta kisrmr :a.

35 -'147 - Karttalehti Loiraskanga s Muodostuma 1, Mäntyvaara I Rantakerrostuma, joka sijaitsee huuhtoutuneen moreenimuodostu - man lakiosassa ja rinteellä. Aines on hiekkaa, josta osa o n KIIk :a. Muodostuva on suurelta osin käytetty. Kerrospaksuu s on 2-7 m. Pinta-ala on 5,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamaara on m. 3'. Muodostuma 2, Mäntyvaa_ra I I Yli 2.0 m :n korkuinen moreenimuodostuma, jonka pinnalla on 2-3 m :n korkuisia rantavalleja. Vallien aines on kivikkoa ja huuh - toutunutta SrMr :a. Muodostuvan koillisreunalla pintakerrokse n alla esiintyy primäärisesti huuhtoutunutta SrMr :a, joka sisäl - tää runsaasti lohkareita, joista osa on ylisuuria. Koillisreunan huuhtoutunut aines on suurelta osin käytetty. Muodostuma 3, Selkämaa Vallimainen moreenimuodostuma, jonka pinnalla on 1-3 m :n vahvui - nen kerros käyttökelpoista â huuhtoutunutta kis.rmr :a. Karttalehti Naam a Muodostuva 1, Varpukangas I Lievemuodostuman ja rantakerrostuman yhdistelmä, jonka pohjatasona on pohjoisosassa pohjavesi ja kaakkoisosassa moreeni. Pohjoisosassa aines on tasarakeista hiekkaa ja FHk :a. Kaakkois - osassa esiintyy soravaltaista ainesta, joka on hksr :a. Välikerroksina- esiintyy hiekkaa ja kisr :a. Lieveosa on hiekkavaltainen. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 42 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä o n m 3, josta arvioitu B m3, C m3. Muodostuva 2, Varpukangas II Vallimainen moreenimuodostuma, jonka pinnalla on i-2,5m :n vahvuine n kerros huuhtoutunutta k_isrmr :a.

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa IV s. 350 Karttalehti 4121 Torsantaka s. 430 4114 + Simpele 412 3 s. 457 "

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA IV Sivu 37 6 Karttalehti 2134 LAMMI (08-12

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa I~ s. 112 Karttalehti 3042 Hamina 138 Karttalehti 3131 Taavetti 180 Karttalehti

Lisätiedot

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N 1 A R V I O I N T I TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s 1971, 1978 Ilpo Kurkinen Jaakko--"fi.kkanen S I SXLLYSLUETTEL O OSA I I Sivu 101 Karttalehti 2243 REISJXRVI

Lisätiedot

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0. .. Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X .197 6 ... . - ., - I ~.

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0. .. Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X .197 6 ... . - ., - I ~. -S O A V A R O E. -.N A R V Z. O X N T X TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0.. Geologinen tutk4..mus.lai-tas.197 6....., -., - I ~.p~ Kurkisen OSA II Sivu 90 Karttalehti 4122 LOHIKOSKI 112 - - 4211 SAVONLINNA

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa III s. 251 Karttalehti 3134 Lappeenranta 288 3143 Puumala 308 " 4111 + Imatra

Lisätiedot

Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/1249/2018 Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s Esko Iisalo

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s Esko Iisalo S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä I Geologinen tutkimuslaito s 1 973 Esko Iisalo SISÄLLYSLUETTELO S. II Yleist ä I Nuodostumain l uvau s S. 1 Karttalehti 2314 Evijärvi

Lisätiedot

Muodostuva 2 Pienialainen tombolo. Muodostuva on kaunista hiekkarantaa, joten sitä ei ole arvioitu.

Muodostuva 2 Pienialainen tombolo. Muodostuva on kaunista hiekkarantaa, joten sitä ei ole arvioitu. - 203-113 2Rauna Karttalehti 113204 Rihtniemi Usk el in saari on pint ahavaint o j en perusteella kivikko a ja 1 ouhikkoa. Siitä on mandollisuus seulonalla saada B-luokan ja murskaus - kelpoista ainesta.

Lisätiedot

Osa I I. Geologinen tutkimuslaito s

Osa I I. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kainuun piirin itäosass a Osa I I Geologinen tutkimuslaito s 1976-1977 Esko Iisalo SISÄLLYSLUETTEL O Osa I I Sivu 113 Karttalehti 4414 Lentiir a " 129 4423

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho OSA IV Sivu 379 Karttalehti 4242 ENO (07-12 ) " 420 4243 MiHKO

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu I IX Kymen piirin soravarojen arviointi Kymen piirin hiekka- ja soraesiintymien

Lisätiedot

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos SORAVA ROJEN ARVIOINT I TVL:n Vaasan piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Ilpo Kurkinen OSA II Sivu 80 Karttalehti 2212 KARVIA 86 2221 JALASJÄRV I 94 " 2222 SEINÄJOKI 97 2311 LAPUA 101 2 312 JEPUA

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaitos

Geologinen tutkimuslaitos S O R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I T4'Lsn Oulun piirin itäosass a Geologinen tutkimuslaitos 1975 S I S A L L Y S L U E T T E L O Osa I7. Sivu 68 Karttalehti 4522 VasaraPer ä 78 Karttalehti 4611 Kitka

Lisätiedot

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N 1 A R V I O I N T I TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s 1971, 1978 Ilpo Kurkinen Jaakko--"fi.kkanen Sivu I I III IV X XIII SISÄLLYSLUE'TEL O OSA I Yleist ä Arviointityöt

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA I Sivu I Yleist ä IV VI Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a Geologinen tutkimuslaito s 1976 1977 1 Esko Iisalo Seppo Koho Jaakko Tikkanen SIS -1LLYSLUETTELO Osa I I Sivu 100 Karttalehti

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.2 Heinävesi Heinäveden kunnan alueella tehtiin tutkimuksia kolmessa kohteessa, joista Konttilanlehdon Hepoharjun alueilla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko

Lisätiedot

S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T. Tvl :n Turun piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T. Tvl :n Turun piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T I Tvl :n Turun piiriss ä Geologinen tutkimuslaito s 1972 Geologi Pentti Lindroos Sisällysluettelo : Sivu 1 Yleistä 12 1031 Ut ö 13 1033 Rosala 17 2011 Hanko 18 1032

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaito s

Geologinen tutkimuslaito s S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Oulun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Esko Iisalo I SISÄLLYSLUETTEL O Osa I Siva II Yleist ä " II Arviointity6 t " VII Yleiskatsaus Oulun

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I. TVL :n Kuopion piirin länsiosass a. Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I. TVL :n Kuopion piirin länsiosass a. Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kuopion piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä SISÅLLYSLUETTELO Sivu I Yleistä I Arviointityöt III Lausunto ja

Lisätiedot

Maa-ainesmuodostuma. !. GM200 -kairaus. !. GM50 -kairaus !. KP2 LIITE

Maa-ainesmuodostuma. !. GM200 -kairaus. !. GM50 -kairaus !. KP2 LIITE 526000 527000 528000 LIITE 529000!. AP9 ALAPITKÄ Tutkimuspistekartta!. GM200 -kairaus 7009000!. AP8!. KP_10!. GM50 -kairaus Pohjaveden havaintoputki Maatutkaluotauslinja 7009000 Painovoimamittauslinja

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 2.3 Rantasalmi Rantasalmen kunnan alueelta valittiin kaksi potentiaalista kohdetta, joista Varpasharjun alueella suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja

Lisätiedot

Utö 63193/ Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella.

Utö 63193/ Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella. Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella. Jurmo 63193/33-2fc Saari on pääasiassa II1 SS:ä (SrHk). Saaren N-reunalla on runsaasti kalliopaljastumia ja irtomaapeite on todennaköisesti

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA II Sivu 122 Karttalehti 2042 KARKKILA 155

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaito s

Geologinen tutkimuslaito s S 0 R A V A R 0 ~.T E Tv A R V I O I N T I TVL :n Kainuun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Seppo Koho SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu. I Yleist ä I Arviointityö t VI Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a Geologinen tutkimuslaito s 1976 1977 1 Esko Iisalo Seppo Koho Jaakko Tikkanen SISRLLYSLUETTELO Sivu I I III VI VIII

Lisätiedot

GEOLOGIA. Evon luonto-opas

GEOLOGIA. Evon luonto-opas Evon luonto-oppaan tekemiseen on saatu EU:n Life Luonto -rahoitustukea GEOLOGIA Korkokuva Evon Natura 2000 -alueen pohjois-, itä- ja länsireunoilla maasto kohoaa aina 180 m meren pinnan yläpuolelle asti.

Lisätiedot

Keski-Suomen POSKI 2008. Moreenikohteet

Keski-Suomen POSKI 2008. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 87 / 2012 31.12.2008 Keski-Suomen POSKI 2008 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 3 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Kainuun POSKI 2011. Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia. Maastoraportti. Hannu Rönty

Kainuun POSKI 2011. Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia. Maastoraportti. Hannu Rönty GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 93 / 2012 15.8.2011 Kainuun POSKI 2011 Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia Maastoraportti Hannu Rönty

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho SISXLLYSLUETTELO OSA I Sivu I Yleist ä " IV Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 2.7 Savonlinna Savonlinnan kaupungin alueelta valittiin kymmenen potentiaalista kohdetta, joista Tetrikankaan ja Ryöpänharjun alueilla suoritettiin jatkotutkimuksia

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Liite 1 Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Ennen luokitustarkistusta Korsnäs on ollut pääsijaintikuntana 6 vedenhankintaa varten tärkeällä I luokan

Lisätiedot

Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/1857/2017 Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/64/2018 Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978

SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978 AK 6i(j M 19/4121/-78/1/10 2 Rautj ärvi H. Seppänen 1978-11-15 SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978 Johdanto Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää jäätikön liikesuunta Rautjärven

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 2.3 Hirvensalmi Hirvensalmen kunnan alueella tehtiin tutkimuksia kahdessa kohteessa, joista Iso-Lautharjulla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja karttakuva

Lisätiedot

Pohjois-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet

Pohjois-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 88 / 2012 31.8.2009 Pohjois-Savon POSKI 2009 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 2 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Hannu Rönty

Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Hannu Rönty GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 91 / 2012 18.11.2010 Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Kukkoharju, Sotkamo Hannu Rönty SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/767/2017 8.5.2017 Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Sauvon kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Etelä-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet

Etelä-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 31. 12. 2009 89 / 2012 Etelä-Savon POSKI 2009 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 2 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset

Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset LIITE/Kuulutus KAIELY/576/2017 Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä annetun lain

Lisätiedot

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~.

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~. -S O A V A R O E. -.N A R V Z. O X N T X TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0.. Geologinen tutk4..mus.lai-tas.197 6....., -., - I ~.p~ Kurkisen SISXLL'YSLUETTELO OSA 1 Sivu I Xleis.tä IV Z.ausun-to ja ' karttai-aineå:st;a

Lisätiedot

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ Dnro LAPELY/423/2017 Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys pohjavesialue 12758209, SODANKYLÄ 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295 037 000 PL 8060

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 2.5 Kerimäki Savonlinnan Kerimäen alueelta valittiin 11 potentiaalista kohdetta, joista Kuutinkukkulan, Ahmalahti Hangaslammen ja Sorvalammen alueilla suoritettiin

Lisätiedot

Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI

Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI Dnro LAPELY/3146/2015 Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295 037 000 PL

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/2016 13.2.2017 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden luokitukset vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3793/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset

Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/460/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Ylitornion kunta Alkkulanraitti 55 95600 Ylitornio Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Siikaniemi 26. 27.10. 2010 Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Salpausselän haasteet ja mahdollisuudet Mari Aartolahti http://fi.wikipedia.org/wiki/salpaussel%c3%a4t Salpausselät Salpausselät

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 2.2 Mikkeli Mikkelin kaupungin alueella tehtiin tutkimuksia kuudessa kohteessa, joista Kaamalonkankaalla, Valkeajärvellä, Palokankaalla ja Hiidensilmäkankaalla

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (16) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueiden määrittäminen ja luokitus lisättiin vesien ja merenhoidon

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 2.4 Pertunmaa Pertunmaan kunnan alueella tehtiin tutkimuksia seitsemällä kohteella, joista Multakankaalla, Hiekkakankaalla, Pirttiharjulla, ja Susihaudankankaat

Lisätiedot

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Geologi Tapio Väänänen, Geologian tutkimuskeskus, Kuopio Projektin tulosten esittely 25.4.2016 Kohde: Mikkelin pohjavesien suojelun yhteistyöryhmä Paikka:

Lisätiedot

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY 43012016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/216 13.2.217 Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

MAAPERÄ JA RAKENNETTAVUUS

MAAPERÄ JA RAKENNETTAVUUS 1 RAAHEN KAUPUNKI RAAHEN KESKEISTEN TAAJAMA-ALUEIDEN OSAYLEISKAAVA MAAPERÄ JA RAKENNETTAVUUS 20.01.2005 SUUNNITTELUKESKUS OY 0147-C3938 2 Raahen keskeisten taajama-alueiden osayleiskaavan maaperä ja rakennettavuusselvitys

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 2.6 Sulkava Sulkavan kunnan alueelta valittiin kahdeksan potentiaalista kohdetta, joista Siikakosken, Iijärvenkankaan, Musta-Olhavinharjun ja Remesmäen alueilla

Lisätiedot

Eurajoen pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Eurajoen pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/523/2018 13.3.2018 Liitteet 1 kpl Eurajoen pohjavesialueiden luokka- ja rajausuutokset Varsinais-Suoen elinkeino-, liikenne- ja ypäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Eurajoen alueella

Lisätiedot

JÄÄKAUDEN JÄLJET SUOMEN MAAPERÄSSÄ OLLI RUTH, YLIOPISTONLEHTORI GEOTIETEIDEN JA MAANTIETEEN LAITOS

JÄÄKAUDEN JÄLJET SUOMEN MAAPERÄSSÄ OLLI RUTH, YLIOPISTONLEHTORI GEOTIETEIDEN JA MAANTIETEEN LAITOS JÄÄKAUDEN JÄLJET SUOMEN MAAPERÄSSÄ OLLI RUTH, YLIOPISTONLEHTORI GEOTIETEIDEN JA MAANTIETEEN LAITOS Pohjois-Euroopan mannerjäätiköiden laajimmat levinneisyydet ja reuna-asemat Jäätiköitymishistorialla keskeinen

Lisätiedot

Ykskuusen eteläkärjen korkeusmalli

Ykskuusen eteläkärjen korkeusmalli Simo Simon kunnan alueella tutkittiin kahdeksan POSKI-hankkeeseen valittua pohjavesialuetta. Muita pohjavesialueita tai muodostumia ei tutkittu. Tarkastelun perusteella kuudella tutkitulla alueilla on

Lisätiedot

PIHTIPUTAAN KUNTA. Niemenharjun alueen maisemaselvitys

PIHTIPUTAAN KUNTA. Niemenharjun alueen maisemaselvitys PIHTIPUTAAN KUNTA Niemenharjun alueen maisemaselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P33004P003 Maisemaselvitys 1 (8) Kärkkäinen Jari Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Käytetyt menetelmät... 1 3 Alueen

Lisätiedot

Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/40/2019 Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 Pieksämäen seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 Pieksämäen seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 2.2 Juva Juvan kunnan alueelta tutkittiin seitsemän kohdetta, joissa oli yhdeksän osa-aluetta (taulukko 1 ja karttakuva 1). Kohteiden pinta-ala oli yhteensä

Lisätiedot

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa 1 Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi 2011. Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Lappeenrannan Yritystila Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella KUULUTUS VARELY/2061/2018 5.11.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Kainuun POSKI Moreenikohteet

Kainuun POSKI Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 22. 12. 2010 92 / 2012 Kainuun POSKI 2009-2010 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 2 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Arvoluokka: 1 Pinta-ala: 342,2 ha

Arvoluokka: 1 Pinta-ala: 342,2 ha 3514000 3515000 3516000 TUU-11-098 7264000 7265000 7266000 7267000 7267000 7266000 7265000 7264000 ARVOKKAAT TUULI- JA RANTAKERROSTUMAT Tuura -alue Natura 2000 -alue 0 500m Karttatuloste Geologian tutkimuskeskus

Lisätiedot

Arvoluokka: 2 Pinta-ala: 67,8 ha

Arvoluokka: 2 Pinta-ala: 67,8 ha 3518000 3519000 3520000 TUU-11-094 7254000 7255000 7256000 7257000 7257000 7256000 7255000 7254000 7253000 ARVOKKAAT TUULI- JA RANTAKERROSTUMAT Tuura -alue Natura 2000 -alue 0 500m Karttatuloste Geologian

Lisätiedot

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa ESITYS LAPELY/3146/2015 Etelä-Savo 14.2.2018 Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon

Lisätiedot

KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005

KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005 1 KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005 Hannu Poutiainen, Hans-Peter Schulz, Timo Jussila Kustantaja: Kuortaneen kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Kartoitustyö...

Lisätiedot

Saukonmäki-Orajärvenkangas

Saukonmäki-Orajärvenkangas 1 Pello Pellon kunnan alueella tutkittiin yhdeksän POSKI-hankkeeseen valittua pohjavesialuetta ja 10 muuta pohjavesialuetta sekä yksi alue, joka ei ole luokiteltu pohjavesialue. Tarkastelun perusteella

Lisätiedot

Tervolan kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset

Tervolan kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/3829/2016 Etelä-Savo 13.2.2017 Tervolan kunta Keskustie 81 95300 Tervola Tervolan kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Pieksämäen seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Pieksämäen seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.1 Joroinen Joroisten kunnan alueelta tutkittiin Maavedenkankaan muodostuma (taulukko 1 ja karttakuva 1). Maavedenkankaalla maa-aineksia on yhteensä noin 2,45

Lisätiedot

1 KOKEMÄENJOEN SUISTON MAAPERÄN SYNTYHISTORIA

1 KOKEMÄENJOEN SUISTON MAAPERÄN SYNTYHISTORIA 1 KOKEMÄENJOEN SUISTON MAAPERÄN SYNTYHISTORIA Porin alueen maaperä on Suomen oloissa erityislaatuinen. Poikkeuksellisen paksun maaperäpeitteen syntyyn on vaikuttanut hiekkakiven hauras rakenne. Hiekkakivi

Lisätiedot

E-I htaiz -.. ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ. Harjumuodostuman synnystä

E-I htaiz -.. ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ. Harjumuodostuman synnystä ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ Arpaisten Saarilammen harju on runsaat viisi kilometriä pitkä yhtenäinen muodostuma Soinin ja Ahtärin kuntarajan tuntumassa Suomenselällä (kartta

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/423/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Sodankylän kunta Jäämerentie 1 (PL 60) 99601 Sodankylä Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos SORAVA ROJEN ARVIOINT I TVL:n Vaasan piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Ilpo Kurkinen SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu I V VIII Yleistä Yleiskatsaus Vaasan piirin esiintymiin Muodostumain kuvau s 1 Karttalehti

Lisätiedot

Pellon kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset

Pellon kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/458/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Pellon kunta Kunnantie 4 95700 Pello Pellon kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Virtain kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Virtain kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten Selvitys 1 (12) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Virtain kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueen määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella KUULUTUS VARELY/1831/2018 14.6.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset LIITE Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden - ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue Vesiyksikkö Hanna

Lisätiedot

KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002

KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002 1 KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002 Timo Jussila Mikroliitti Oy Kustantaja: Pohjois-Savon Liitto

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.1 Kangasniemi Kangasniemen kunnan alueella tehtiin tutkimuksia viidessä kohteessa, joista Kylmäkorvessa ja Haarajoella suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko

Lisätiedot

1. Vuotomaa (massaliikunto)

1. Vuotomaa (massaliikunto) 1. Vuotomaa (massaliikunto) Vuotomaa on yksi massaliikuntojen monista muodoista Tässä ilmiössä (usein vettynyt) maa aines valuu rinnetta alaspa in niin hitaasti, etta sen voi huomata vain rinteen pinnan

Lisätiedot

PYHÄJOEN PARHALAHDEN TUULIPUISTO- HANKEALUEEN SULFAATTIMAAESISELVITYS

PYHÄJOEN PARHALAHDEN TUULIPUISTO- HANKEALUEEN SULFAATTIMAAESISELVITYS Geologian tutkimuskeskus Länsi-Suomen yksikkö Kokkola 21.3.2013 PYHÄJOEN PARHALAHDEN TUULIPUISTO- HANKEALUEEN SULFAATTIMAAESISELVITYS Jaakko Auri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI 21.03.2013 / M29L2013

Lisätiedot

LAUSUNTO. Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta

LAUSUNTO. Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta Pöyry Finland Oy LAUSUNTO Viite Sivu 1 (5) Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta 1 POHJAVESIOLOSUHTEET Kaava-alueen lounaisosa sijoittuu Palokankaan

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Valkeakosken kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Valkeakosken kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (7) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Valkeakosken kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta en määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL 5 ) ja

Lisätiedot

ROVANIEMEN ALUEEN ASEMAKAAVOITUS, POHJANOLOSUHTEIDEN MAAPERÄN SELVI- TYS - VENNIVAARA

ROVANIEMEN ALUEEN ASEMAKAAVOITUS, POHJANOLOSUHTEIDEN MAAPERÄN SELVI- TYS - VENNIVAARA RAPORTTI 1 (5) Rovaniemen kaupunki Kaavoituspäällikkö Tarja Outila Hallituskatu 7, PL 8216 96100 ROVANIEMI ROVANIEMEN ALUEEN ASEMAKAAVOITUS, POHJANOLOSUHTEIDEN MAAPERÄN SELVI- TYS - VENNIVAARA YLEISTÄ

Lisätiedot

V : Koko alueelta oli käytettävissa ilmakuvat stereopeittona. Aimo Kejonen TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS

V : Koko alueelta oli käytettävissa ilmakuvat stereopeittona. Aimo Kejonen TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS _XL-- 1 Aimo Kejonen i ' Raportti P 13.1,079 TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS V. 1983 Johdanto Teiskon alueen kartoitus saatettiin päätökseen kesän 1983 aikana. Kartoitus- ta suoritettiin

Lisätiedot

PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET

PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET 1 PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET Timo Jussila, Mikroliitti Oy (email: Mikroliitti@dlc.fi, p: 0400-530057) Tutkimukset tehty vuosina 1994-1995 Puumalan kunnan kustannuksella, Puumalan muinaisjäännösten merkinnän

Lisätiedot

Kemin kaupungin pohjavesialueiden luokitusten ja rajauksen muuttaminen

Kemin kaupungin pohjavesialueiden luokitusten ja rajauksen muuttaminen LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/456/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Kemin kaupunki Valtakatu 26 94100 Kemi Kemin kaupungin pohjavesialueiden luokitusten ja rajauksen muuttaminen Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

MAATUTKALUOTAUS JÄMIJÄRVEN LAUTTAKANKAALLA 17.9.2009

MAATUTKALUOTAUS JÄMIJÄRVEN LAUTTAKANKAALLA 17.9.2009 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS LÄNSI-SUOMEN YKSIKKÖ TYÖRAPORTTI 28.10.2009 Miikka Paalijärvi Lounais-Suomen ympäristökeskus MAATUTKALUOTAUS JÄMIJÄRVEN LAUTTAKANKAALLA 17.9.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 1

Lisätiedot

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/778/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Pelkosenniemen kunta Sodankyläntie 1 98500 Pelkosenniemi Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot Harjut ja kalliot 52. Sotavallan harju Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status Metso soveltuvuus: 10,7 ha Sotavalta Yksityinen Arvokas harjualue, Pohjavesialue, Opetuskohde, Arvokas luontokohde Kyllä Merkittävä

Lisätiedot

Georetki Rautalammilla 11.9. 2011

Georetki Rautalammilla 11.9. 2011 Georetki Rautalammilla 11.9. 2011 Näköala Kilpimäeltä pohjoiseen. Hannu Rönty Hetteisenlampi Liimattalanharjun juurella. GEORETKEN KOHTEET 1. Kilpimäki Kilpimäki on kolmisen kilometriä Rautalammin kirkonkylän

Lisätiedot

Pohjavesialueiden muutosehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat. Pohjavesialueen hydrogeologinen kuvaus sekä tiedot vedenotosta

Pohjavesialueiden muutosehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat. Pohjavesialueen hydrogeologinen kuvaus sekä tiedot vedenotosta Liite 1 Pohjavesialueiden muutosehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Alakylä (1021801) II Vedenhankintaan soveltuva pohjavesialue Arvio muodostuvan pohjaveden määrästä: 2500 m 3 /vrk Pistemäinen

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 2.7 Puumala Puumalan kunnan alueella tehtiin tutkimuksia19 kohteella, joista kahdeksalla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja karttakuva 1). Suurimmat

Lisätiedot

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen 1 ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v. 2011 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: UPM / Sulkavan Palvelut Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot...

Lisätiedot