Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2016 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2016 1"

Transkriptio

1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Aika klo 17:00-18:40 Paikka Yhdyskuntatekniikan kanslian kokoushuone Kielo, Asematie 3, Kirkkonummi Läsnäolijat Tammenmaa Corinna puheenjohtaja Parviainen Päivi varapuheenjohtaja Grönberg Ralf jäsen saapui klo. 18: käsittelyn aikana Saranpää Tommi jäsen Lassheikki Henrik Markus jäsen Juuti Katja jäsen Manninen Antti-Jussi jäsen Karlsson Robert jäsen Cajander Veli Risto varajäsen Wehka-ahon varajäsen Latvala Panu johtava rakennustarkastaja esittelijä 91 ja 93, poistui klo. 17:20 93 käsittelyn jälkeen Sihvola Arja lupa-arkkitehti esittelijä Soini Sari ympäristöpäällikkö esittelijä 90, 92, 94-97, poistui klo. 18:10 99 käsittelyn jälkeen Träskelin-Vallius Susanne hallintosihteeri pöytäkirjanpitäjä Poissa Wehka-aho Emmi jäsen Lehtinen Pirkko kunnanhallituksen edustaja Allekirjoitukset Corinna Tammenmaa puheenjohtaja Susanne Träskelin-Vallius pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Riku Cajander pöytäkirjantarkastaja lukuun ottamatta 94, joka tarkastettiin kokouksessa. Katja Juuti pöytäkirjantarkastaja lukuun ottamatta 94, joka tarkastettiin kokouksessa.

2 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä Kunnan palvelupiste, Ervastintie :00 Susanne Träskelin-Vallius pöytäkirjanpitäjä Pykälät 97 ja 108 olivat lisälista-asioita.

3 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Käsitellyt asiat :t Otsikko sivu 88 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 89 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 5 90 Valvottavat viranhaltijapäätökset 6 91 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita 7 92 Ympäristönsuojelun ilmoitusasioita 9 93 Rakennus- ja ympäristölautakunnan käyttösuunnitelman toteutuminen 2016, Rakennus- ja ympäristölautakunnan talousarvion mukaiset ympäristönsuojeluavustukset vuodelle Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Jolkbyjoen ruoppausta, uoman siirtoa ja Jokiniityntien sillan rakentamista koskevasta vesilain mukaisesta lupahakemuksesta 96 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle Ämmässuon-Kulmakorven alueen vesien yhteistarkkailun ohjelmaehdotuksesta 97 Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle valitukseen rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksestä Poikkeaminen POI / Torsvik M Poikkeaminen POI / Torsvik M Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen 16-3-POI / Oitmäki Poikkeaminen POI / Överby Poikkeaminen POI / Evitskog Poikkeaminen 16-1-POI / Masala Poikkeaminen 16-2-POI / Torsvik Lausunto 16-8-LAU Helsingin hallinto-oikeudelle, suunnnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen POI / Gesterby Lausunto 16-9-LAU Helsingin hallinto-oikeudelle, suunnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen POI / Gesterby Lausunto LAU korkeimmalle hallinto-oikeudelle, poikkeaminen POI / Österby Poikkeaminen POI / Munkinmäki , Jatke Oy 38

4 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Rakennus- ja ympäristölautakunta Puheenjohtaja: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Rakennus- js ympäristölautakunta: Todettiin.

5 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Rakennus- ja ympäristölautakunta Puheenjohtaja: Lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa tarkastamaan sähköisesti tämän kokouksen pöytäkirjan. Pöytäkirja tarkastetaan maanantaina ja se pidetään yleisesti nähtävänä kunnan palvelupisteessä torstaina Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta valitsi tämän pöytäkirjan tarkastajiksi Riku Cajanderin ja Katja Juutin. Pöytäkirja tarkastetaan sähköisesti maanantaina ja se pidetään yleisesti nähtävänä kunnan palvelupisteessä torstaina

6 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Valvottavat viranhaltijapäätökset Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi ja valvottavaksi seuraava kuntalain 51 :n mukainen päätös: Ympäristötarkastaja 1 / (Dnro 346/ /2016) ilmoitukseen melua ja tärinää aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta / Rotorway Oy / Framnäsin urheilupuisto, Masala 2 / (Dnro 328/ /2016) ympäristönsuojelumääräysten 19 poikkeamisesta, talon purkaminen polttamalla palokunnan harjoituskohteena Valmistelija: hallintosihteeri Susanne Träskelin-Vallius, puh susanne.traskelin-vallius(at)kirkkonummi.fi Johtava rakennustarkastaja: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi ylläolevat päätökset, sekä todeta, että niiden sisältämiä, kuntalain 51 :n nojalla käsiteltäväksi otettavia asioita ei oteta rakennus- ja ympäristölautakunnan käsiteltäväksi. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti merkitä tiedoksi ylläolevat päätökset, sekä todeta, että niiden sisältämiä, kuntalain 51 :n nojalla käsiteltäväksi otettavia asioita ei oteta rakennus- ja ympäristölautakunnan käsiteltäväksi.

7 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautkaunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset: Viranhaltijat ovat ajalla ovat tehneet toimivaltaansa yhdyskuntatekniikan johtosäännöllä siirrettyjä päätöksiä liitteen mukaisesti. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus , Dnro UUDELY/2615/2015 Rakennuspaikka: Evitskog Jofs, 0,77 ha:n suuruinen määräala MA1 Rakennustoimenpide: Lomarakennus Sivulomarakennus Sauna Talousrakennus 150 k-m2, 1½-kerrosta 50 k-m2, 1-kerros 30 K-m2, 1-kerros 50 k-m2, 1-kerros Hakemukseen liittyvä lausunto: Rakennus- ja ympäristölautakunta (puollettu) Uudenmaan ELY-keskuksen ratkaisu: ELY-keskus ei myönnä haettua poikkeusta. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus , Dnro UUDELY/2619/2015 Rakennuspaikka: Evitskog Jofs ja Lugnet, 0,415 ha:n suuruinen määräala MA2 Rakennustoimenpide: Lomarakennus Sivulomarakennus Sauna Talousrakennus 150 k-m2, 1½-kerrosta 50 k-m2, 1-kerros 30 K-m2, 1-kerros 50 k-m2, 1-kerros Hakemukseen liittyvä lausunto: Rakennus- ja ympäristölautakunta (puollettu) Uudenmaan ELY-keskuksen ratkaisu: ELY-keskus myöntää haetun poikkeuksen lomarakennuksen osalta ehdolla, että vesikäymälää ei asenneta. Sitä vastoin ELY-keskus ei myönnä haettua poikkeusta sivulomarakennuksen osalta.

8 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelija: hallintosihteeri Susanne Träskelin-Vallius, puh susanne.traskelin-vallius(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - viranhaltijapäätökset ajalla , liite 1 Johtava rakennustarkastaja: Lautakunta päättää merkitä tiedokseen päätökset, joihin ei ole kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti merkitä tiedokseen päätökset, joihin ei ole kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta.

9 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Ympäristönsuojelun ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunnan tietoon saatetaan seuraavat asiat: Vaasan hallinto-oikeuden päätös nro 16/0085/2 Hallinto-oikeuden päätös valituksiin vesitalousasiassa koskien Finnträskiin laskevien ojien jo toteutettua perkaamista. Etelä-Suomen aluehallintovirasto hylkäsi päätöksellään nro 16/2015/2 Liikenneviraston vesitalouslupaa koskevan hakemuksen tarpeettomana. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä valitettiin Vaasan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset. Pilaantuneen maaperän kunnostuksen loppuraportin tarkistamisen Uudenmaan ELY-keskuksen lausunnot: UUDELY/7201/2014 pilaantuneen maaperän puhdistaminen osoitteessa Heinäkedontie, Sarvvik. ELY-keskus on tarkastanut sille toimitetun pilaantuneen maaperän kunnostuksen loppuraportin hyväksyen sen ja toteaa, ettei kohteen kiinteistöillä ole tarvetta tällä hetkellä muihin maaperän kunnostustoimenpiteisiin UUDELY/687/07.00/2013, pilaantuneen maaperän puhdistaminen osoitteissa Grandalantie 4-6 tehtyyn pilaantuneen maaperän puhdistukseen. ELY-keskus on tarkastanut sille toimitetun kunnostuksen loppuraportin ja toteaa, että sen perusteella alueella ei ole tällä hetkellä tarvetta muihin maaperän puhdistustoimenpiteisiin. JASKA-hanke kohdenumero , Vanhanen Environment Oy, Asiakirjat ovat kokouksessa. Valmistelija: tekninen avustaja Sari Salminen, puh sari.salminen(at)kirkkonummi.fi Ympäristöpäällikkö Merkitään tiedoksi. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Merkittiin tiedoksi.

10 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunnan käyttösuunnitelman toteutuminen 2016, / /2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta on päättänyt, että tilivelvolliset vastuuhenkilöt raportoivat lautakunnalle talousarvion ja tavoitteiden toteutumisesta kolme kertaa vuodessa, tilanteissa 30.4., sekä tilinpäätökseen kuuluva vuosikertomus. Arvio tulojen kertymästä ja määrärahojen riittävyydestä Toimielimen toimintatuottojen kertymä lienee saavutettavissa, mikäli rakentamisvolyymi pysyy edelleen korkeana. Muutosten vaikutukset toimintaan Rakennusvalvonta Voimaan tulleet ja suunnitellut maankäyttö- ja rakennuslain säädösmuutokset eivät ole helpottaneet tai vähentäneet rakennusvalvonnan työmäärää eivätkä vastuuta, kuten päätösvallan siirtämisessä ELY-keskuksilta kuntiin. Neuvonnan ja erityisosaamisen tarve on lisääntynyt entisestään. Kunnassa rakennetaan edelleen varsin paljon ja käsitellään paljon lupia, joiden toteutuksen katselmuksiin sitoutuu edelleen viranhaltijoiden aikaa merkittävästi. Neuvontainsinöörin työpanos on osoittautunut merkittäväksi neuvonnan tarjoamisessa ja lupapiste.fi palvelussa. Ympäristönsuojelu Ympäristö ja maa-aineslupien valmistelu on työllistänyt paljon seurantakaudella. Asiakkaiden ja kuntalaisten erilaisia ilmoituksia on vastaanotettu ja käsitelty runsaasti. Alkuvuonna ympäristönsuojelussa oli henkilöstövajetta. Helmikuussa aloittivat ympäristötarkastaja ja vs. ympäristötarkastaja. Muutokset lainsäädännössä ja muussa ohjeistossa aiheuttavat jatkuvaa koulutustarvetta. Valmistelija: johtava rakennustarkastaja Panu Latvala ja ympäristöpäällikkö Sari Soini Esityslistan liite: - käyttösuunnitelman seurantaraportti, liite 2 Oheismateriaali: - osavuositilastoja Johtava rakennustarkastaja: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää merkitä raportin tilanteessa tiedoksi ja lähettää sen kunnanhallitukselle.

11 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta: Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti merkitä raportin tilanteessa tiedoksi ja lähettää sen kunnanhallitukselle.

12 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunnan talousarvion mukaiset ympäristönsuojeluavustukset vuodelle / /2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta on varannut vuoden 2016 talousarvioonsa euroa ympäristönsuojeluavustuksiin. Kun avustussummasta vähennetään kuulutuskustannukset, jaettavaa on euroa. Avustukset on julistettu haettavaksi mennessä. Kuulutus on ollut Kirkkonummen Sanomissa ja Västra Nyland -sanomalehdessä sekä kunnan ilmoitustaululla ja internet-sivuilla. Ympäristönsuojeluavustuksia hakevat: Kylmälän kalastuskunta Kylmälän kalastuskunta hakee avustusta vesikasvuston niittoon, roskakalan nuottaukseen ja laskuojan perkaamiseen. Toimenpiteiden kokonaiskustannukset ovat noin euroa. Kirkkonummen ympäristöyhdistys Kirkkonummen ympäristöyhdistys hakee rahaa projektiin, jolla parannetaan Kirkkonummen kunnan alueella sijaitsevien luonnonsuojelualueiden tunnettuutta. Projektissa viedään kohdeopasteita yhdeksälle vähemmän tunnetulle suojelualueelle ja lisäksi opasteiden teksteistä laaditaan kunnan verkkosivuille sopivat versiot. Opasteiden pystytyksen yhteydessä luonnonsuojelualueille viedään linnunpönttöjä. Kyrkslätts Natur och Miljö rf Kyrkslätts Natur och Miljö hakee avustusta ympäristötoimintaan. Etelärannikon Tassutiimi ry Etelärannikon Tassutiimi hakee avustusta kuivakäymälän vuokraukseen ja hoitoon kesäkaudelle, tavoitteena pitää harrastuskentän ympäristö ja lähialue siistinä. Hakemukset ovat nähtävänä kokouksessa. Avustusten kohde ja jakoperusteet Ympäristönsuojeluavustuksia myönnetään lautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti kirkkonummelaisille rekisteröidyille, yleishyödyllisiksi katsottaville, voittoa tuottamattomille yhdistyksille, joiden toiminnalla edistetään tai toteutetaan Kirkkonummen kunnan alueella: - ympäristön-, vesien- tai luonnonsuojelua - luonnon- tai kulttuuriympäristön hoitoa - ympäristön siisteyttä ja viihtyisyyttä - ympäristövalistusta

13 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta energian säästöä ja uusiutuvan energian käyttöä - jätteiden hyötykäyttöä, kierrätystä ja jätteiden synnyn vähentämistä - muita kunnan ympäristönsuojeluyksiön toiminnan tavoitteita Avustuksia voidaan myöntää myös rekisteröitymättömille kirkkonummelaisille yhteisöille em. toimintaan edellyttäen, että sillä on säännöt ja sen hallinto, toiminta ja talous on järjestetty soveltuvin osin, kuten rekisteröidyn yhdistyksen, ja sen nimenkirjoittajat ovat täysi-ikäisiä. Avustusta ei myönnetä: - toimintaan, johon voidaan hakea tai on saatu toiminta-avustusta kunnan muulta toimielimeltä - lakisääteisten ympäristönsuojeluvelvoitteiden täyttämiselle - luonnolliselle henkilölle tai kiinteistöille Avustusten jakoperusteena käytetään: - määrärahaa jaetaan ensisijaisesti yksilöityihin kohteisiin - toiminnan vaikutuksen laajuus, pitkäaikaisuus ja yleishyödyllisyys - toiminnan laatu - yhdistyksen jäsenmäärä - yksilöidyn kohteen käyttäjien määrä - aiempina vuosina tai muilta tahoilta saatujen avustusten määrä Valmistelija: ympäristöpäällikkö Sari Soini, p , etunimi.sukunimi(at)kirkkonummi.fi Ympäristöpäällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta jakaa vuoden 2016 ympäristönsuojeluavustukset seuraavasti: Kylmälän kalastuskunta Kirkkonummen ympäristöyhdistys Kyrkslätts Natur och Miljö rf 500 Etelärannikon Tassutiimi ry 300 Maksatus ja raportointi Avustus maksetaan hakijan ilmoittamalle tilille avustuspäätöksen saatua lainvoimain. Avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ympäristönsuojeluyksikölle avustusvuotta seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. Yhdistykset voivat raportoida toimittamalla ympäristönsuojeluyksikölle avustusvuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, ja yksilöityihin kohteisiin avustusta saaneet toimittamalla tositteet avustuksen käytöstä.

14 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Avustus voidaan periä takaisin, jos: - sen käytöstä ei raportoida em. määräaikaan mennessä - sitä on käytetty muuhun kuin haettuun tarkoitukseen - avustuksen saaja on antanut kunnan viranomaiselle virheellisiä tietoja. Perustelut ja toimintaohjeita Tuen saajien toiminta edistää ympäristön-, vesien- tai luonnonsuojelua ja kohteiden virkistyskäyttöä Kirkkonummen kunnassa eikä haetulle toiminnalle ole haettu tai saatu tukea kunnan muilta toimielimiltä. Myös muilta osin hakemukset täyttävät avustusperiaatteissa edellytetyt ehdot. Kylmälän järviin, erityisesti Hepariin ja Petäjärveen, on alueen kalastuskuntien toimesta toteutettu hoito- ja kunnostustoimia yli 15 vuoden ajan. Kunnostus- ja hoitotoimiin käytetään vuosittain yli euroa. Hepari ja Petäjärvi ovat valtakunnallisen vesien ekologisen luokituksen mukaan huonossa tilassa ja toimenpiteet niiden tilan parantamiseksi ovat erityisen perusteltuja. Ravinteiden poiston kannalta loppukesä on paras ajankohta niitolle, niittojäte tulee korjata vedestä. Niitosta tulee ilmoittaa vesialueen omistajalle ja Uudenmaan ELY-keskukselle. Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen projekti edistää Kirkkonummen luonnonsuojelualueiden tunnettuutta sekä paikan päällä tutustuen että internetissä. Kyrkslätts Natur och Miljö teke arvokasta työtä Kirkkonummen luonnon- ja ympäristönsuojelu edistämiseksi. Ympäristönsuojeluavustuksia myönnetään avustusperiaatteiden mukaan ensisijaisesti yksilöityihin kohteisiin. Etelärannikon Tassutiimin hanke edistää ympäristön siisteyttä. KÄSITTELY: Merkittiin, että varajäsen Riku Cajander ilmoittti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Hän palasi kokoukseen kun 95 käsittely alkoi. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lautakunta myös tarkasti pöytäkirjan tämän pykälän osalta kokouksessa.

15 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Tiedoksi Muutoksenhakuohje hakijat oikaisuvaatimus rakennus- ja ympäristölautakunnalle

16 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Jolkbyjoen ruoppausta, uoman siirtoa ja Jokiniityntien sillan rakentamista koskevasta vesilain mukaisesta lupahakemuksesta 557/ /2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Kirkkonummen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen lausuntoa Jolkbyjoen ruoppausta, uoman siirtoa ja Jokiniityntien sillan rakentamista koskevasta vesilain mukaisesta lupahakemuksesta. Lausuntoa on pyydetty mennessä. Asia voidaan ratkaista, vaikka lausuntoa ei anneta. Kirkkonummen kunta hakee vesiasetuksessa määritetyin asiakirjoin ja selvityksin lupaa Kirkkonummen Kyrkvallan kunnanosassa sijaitsevan Jolkbyn jokiuoman syventämiselle, osittaiselle siirrolle ja Jokiniityntien sillan rakentamiselle vesistön yli. Lupaa haetaan tulvahallinnan vaatimille jokiympäristössä tehtäville kaivuille ja ruoppauksille, nykyisen jokiuoman osittaiselle täyttämiselle sekä ajo- ja kevyenliikenteen sillan rakentamiselle joen yli ja sen tarvitsemille jokiuoman siirroille. Suunnitellut muutokset jokiympäristössä ehkäisevät tulvimisriskiä kohdealueen pohjoispuolisille tonteille, parantavat nykyisten urheilutoimintoalueiden alueellista vakavuutta ja palvelevat uuden Vesitorninmäen asemakaava-alueen asukkaita. Jokiuoman syventäminen ja osittainen siirto edellyttävät jokiuoman ruoppausta, ympäröivän maa-alueen kaivua sekä täyttöä kaivumassoilla. Ruoppaus- ja kaivumassat on esitetty osittain läjitettäväksi suoraan kohteeseen ja osittain poisvietäviksi. Jolkbyn jokiuoma sijaitsee Kirkkonummen kunnan omistamilla mailla. Jokiympäristö on alueen tuoreimmassa kaavaluonnoksessa merkitty vesialueeksi. Hankkeesta ei aiheudu sellaisia vesilain mukaisia haittoja tai vahinkoja ympäristölle eikä vesiluonnolle, jotka olisivat luvan myöntämisen esteenä. Hankkeesta ei myöskään koidu merkittäviä haitallisia vaikutuksia kalastukselle tai vesistön käytölle. Valmistelija: ympäristöpäällikkö Sari Soini, p , etunimi.sukunimi(at)kirkkonummi.fi Oheismateriaali: - lupahakemus, vain sähköisesti Ympäristöpäällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle seuraavan lausunnon: Viite ESAVI/10395/2015 Kirkkonummen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisella (rakennus- ja ympäristölautakunta) ei ole huomautettavaa hakemuksesta.

17 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle seuraavan lausunnon: Viite ESAVI/10395/2015 Kirkkonummen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisella (rakennus- ja ympäristölautakunta) ei ole huomautettavaa hakemuksesta.

18 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle Ämmässuon-Kulmakorven alueen vesien yhteistarkkailun ohjelmaehdotuksesta 924/ /2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Uudenmaan ELY- keskus on pyytänyt Kirkkonummen kunnan ympäristönsuojelun lausuntoa Ämmässuon-Kulmakorven alueen vesien yhteistarkkailun ohjelmaehdotuksesta. Lausuntoa on pyydetty mennessä. Tiivistelmä yhteistarkkailun ohjelmaehdotuksesta on oheismateriaalina. Paperikopiona toimitettu ohjelmaehdotus on tutustuttavana kokouksessa. Valmistelija: ympäristöpäällikkö Sari Soini, p , etunimi.sukunimi(at)kirkkonummi.fi Oheismateriaali: - tarkkailuohjelman tiivistelmä (suomi/på svenska) Ympäristöpäällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta antaa Uudenmaan ELY- keskukselle seuraavan lausunnon: Ämmässuon-Kulmakorven alueen vesien yhteistarkkailuohjelma on kattava. Kirkkonummen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisella ei ole huomautettavaa ohjelmaehdotuksesta. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

19 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle valitukseen rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksestä / /2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Helsingin hallinto-oikeus on pyytänyt kunnanhallitusta hankkimaan rakennusja ympäristölautakunnan lausunnon valitukseen rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksestä Lausunto tulee antaa ja asiakirjat palauttaa hallinto-oikeudelle viimeistään Valmistelija: ympäristöpäällikkö Sari Soini, p , etunimi.sukunimi(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle, liite 10 Oheismateriaali: - Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyyntö Ympäristöpäällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta antaa Helsingin hallinto-oikeudelle liitteen mukaisen lausunnon. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti antaa Helsingin hallinto-oikeudelle liitteen mukaisen lausunnon.

20 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen POI / Torsvik M-0002 Rakennus- ja ympäristölautakunta Asia Poikkeaminen MRL 72 1 mom. ja 2 mom. Hakemus on saapunut ja sitä on täydennetty Rakennuspaikka TORSVIK, M-0002 Hakija Höylä Reijo Vuoriharjunpuisto 4, ESPOO Toimenpide Omakotitalon 400 k-m2, II, 1 asunto, rakentaminen Talousrakennuksen, 100 k-m2, I, rakentaminen Saunan 30 k-m2, I, rakentaminen Omakotitalon ja talousrakennusten purkaminen Kuuleminen Naapurit kuultu, ei huomautettavaa. Poikkeus MRL 72 1 mom. ja 2 mom. (rantavyöhykkeelle ja ranta-alueelle ei saa rakentaa ilman asemakaavaa) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 7 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. KÄSITTELY: Ympäristöpäällikkö Sari Soini oli läsnä pykälien käsittelyjen aikana. Keskusteltiin paikalla äskettäin sattuneesta merkittävästä maanvyörymästä mereen, joka johtunee sekä ruoppauksesta että tienrakentamisesta. Kunnan mittausyksikkö on käynyt paikalla, mutta kokoukseen kartta ei vielä valmistunut. Keskustelun aikana varajäsen Riku Cajander ehdotti, että pykälät 98-99

21 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta jätettäisiin pöydälle kunnes ruoppaushaitta on käsitelty. Puheenjohtaja julisti keskustelun asiasta päättyneeksi ja totesi, että oli tehty ehdotus asian pöydällepanosta jota ei kannatettu, joten se raukesi. Lautakunta päätti pohjaehdotuksen mukaisesti. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Lunastus: 820,00 Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa yhden vuoden julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

22 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen POI / Torsvik M-0001 Rakennus- ja ympäristölautakunta Asia Poikkeaminen MRL 72 1 mom. ja 2 mom. Hakemus on saapunut ja sitä on täydennetty Rakennuspaikka TORSVIK, M-0001 Hakija Karikoski Esko Kotiportintie 10 B, ESPOO Toimenpide Omakotitalon 400 k-m2, II, 1 asunto, rakentaminen Talousrakennuksen, 100 k-m2, I, rakentaminen Saunan 30 k-m2, I, rakentaminen Omakotitalon ja talousrakennusten purkaminen Kuuleminen Naapurit kuultu, ei huomautettavaa. Poikkeus MRL 72 1 mom. ja 2 mom. (rantavyöhykkeelle ja ranta-alueelle ei saa rakentaa ilman asemakaavaa) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 8 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. KÄSITTELY: Ympäristöpäällikkö Sari Soini oli läsnä pykälien käsittelyjen aikana. Keskusteltiin paikalla äskettäin sattuneesta merkittävästä maanvyörymästä mereen, joka johtunee sekä ruoppauksesta että tienrakentamisesta. Kunnan mittausyksikkö on käynyt paikalla, mutta kokoukseen kartta ei vielä valmistunut.

23 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Keskustelun aikana varajäsen Riku Cajander ehdotti, että pykälät jätettäisiin pöydälle kunnes ruoppaushaitta on käsitelty. Puheenjohtaja julisti keskustelun asiasta päättyneeksi ja totesi, että oli tehty ehdotus asian pöydällepanosta jota ei kannatettu, joten se raukesi. Lautakunta päätti pohjaehdotuksen mukaisesti. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Lunastus: 820,00 Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa yhden vuoden julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

24 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen 16-3-POI / Oitmäki Rakennus- ja ympäristölautakunta Asia Suunnittelutarveratkaisu MRL 137 ja MRL 16 1 mom. Poikkeamispäätös Rakennusjärjestys 20 kohta 5 Rakennuspaikka OITMÄKI, Kiseleffin puistotie 57b, OITMÄKI Kiinteistön nimi SLOTTS Pinta-ala m² Rakennettu kerrosala 2366 m² Hakija Suunnittelutoimisto Autio, Kokkokalliontie 1 A 7, HELSINKI Salenius Isabella, Kiseleffin puistotie 23a, Oitmäki Toimenpide Vanhan kanalan käyttötarkoituksen muutos taimimyymäläksi 84 k-m2 (muu osa: sepän paja 70 k-m2 ja varasto 60 k-m2) yht. 214 k-m2 Taimimyymälään liittyy lisäksi ulkomyyntialue n. 320 m2 Taimimyymälän varasto 50 k-m2 konehalliin länsipäätyyn Tilan talousrakennusten muuttaminen osittain maatilamatkailua palveleviksi Kuuleminen Muita naapureita kuin tilaa 1:38 ja ELY-keskusta (liikenne- ja infrastruktuuri vastuualue) ei ole katsottu tarpeelliseksi kuulla, koska hakija omistaa ympäröivät maat Lapinkyläntiehen asti ja vähintään 400 metrin etäisyydellä rakennuspaikasta. Hakija on kuullut toisen naapurin ja kunta toisen. Kuuleminen päättyy Poikkeus Poikkeamispäätös Rakennusjärjestys 20 kohta 5 (pienyritystilan koko ja lukumäärä) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 3 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää suostua hakemukseen MRL 137 :n nojalla ja myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen.

25 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Ehto: 1) Yritystoiminnasta ei saa aiheutua pysyvää haittaa lähellä asuville. 2) Rakennusluvasta on pyydettävä jo luonnosvaiheessa maakuntamuseon lausunto. 3) Poikkeuslupapäätös on kaksi (2) vuotta voimassa. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 1.230,00 Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa kaksi vuotta julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

26 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen POI / Överby Rakennus- ja ympäristölautakunta Asia Poikkeamispäätös Rakennusjärjestys 20 kohta 6 Hakemus on saapunut ja kuuleminen suoritettu , museon kommentti saap Rakennuspaikka ÖVERBY, Kiinteistön nimi GUNTORP Pinta-ala m² Rakennettu kerrosala 336 m² Hakija Kallio Lauri Matias Karlbergintie 184, KIRKKONUMMI Toimenpide Talousrakennuksen (auto/konetallin) rakentaminen, 84 k-m2, osittain II, ei asuntoja Kuuleminen Kunta on kuullut naapurit. Heillä ei ole huomauttamista. Poikkeus Rakennusjärjestys 20 kohta 6 (talousrakennusten sallittu kerrosala enintään 100 k-m2) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 4 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Ehto: Rakennuslupapiirustukset on esitettävä sekä maakuntamuseolle että rakennusvalvonnalle jo luonnosvaiheessa kommentteja sekä maakuntamuseon lopullista lausuntoa varten; huomiota tulee kiinnittää erityisesti kattokulmaan sekä ikkunoiden muotoon ja detaljointiin.

27 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 820,00 (+ naapureiden kuuleminen) Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa yhden vuoden julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

28 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen POI / Evitskog Rakennus- ja ympäristölautakunta Asia Poikkeaminen MRL 72 1 mom. ja 2 mom. Hakemus on saapunut , kunnan kuuleminen suoritettu , korjaus hakemukseen Rakennuspaikka EVITSKOG, Stenbackantie 92, EVITSKOG Kiinteistön nimi NURMIRANTA Pinta-ala 7500 m² Hakija Aralehto Tiina Aralehto Juha Katajalaakso 12 a, ESPOO Toimenpide Omakotitalon 200 k-m2, I, 1 asunto, rakentaminen Talousrakennuksen, 100 k-m2, I, rakentaminen Saunan 20 k-m2, I, ei asuntoja, rakentaminen Kuuleminen Hakija on kuullut osan naapureista ja kunta on kuullut tilan omistajan. Heillä ei ole huomauttamista. Poikkeus MRL 72 1 mom. ja 2 mom. (rantavyöhykkeelle ja ranta-alueelle ei saa rakentaa ilman asemakaavaa) Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 5 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Ehto: Omakotitalo on enintään 200 k-m2. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

29 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lunastus: 820,00 (+ naapureiden kuuleminen) Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa yhden vuoden julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

30 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen 16-1-POI / Masala Rakennus- ja ympäristölautakunta Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Rakennuspaikka MASALA, Eteläinen Salmitie 1, MASALA Kiinteistön nimi ASTRA Pinta-ala m² Rakennettu kerrosala 4358 m² Hakija Elmotion Oy Yhtymä Masalan portti JMP-sijoitus Oy Hommaksenkaari 19A4, MASALA Toimenpide Jo rakennetun sähkömoottoripyöräradan toiminnan jatkaminen määräaikaisena 10 vuotta lähtien Kuuleminen Hakija on kuullut naapurit. Ei huomauttamista. Poikkeus MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 6 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Ehdot: 1) Toimenpidelupaa on haettava kolmen kuukauden kuluessa. 2) Toiminnasta ei saa aiheutua ympäristöhäiriötä naapureille. 3) Toiminta on lopetettava määräajan päättymiseen mennessä.

31 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 820,00 Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa kolme kuukautta julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

32 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen 16-2-POI / Torsvik Rakennus- ja ympäristölautakunta Asia Poikkeamispäätös Rakennusjärjestys 20 kohta 2 Rakennuspaikka TORSVIK, Torsvikintie 160d, MASALA Kiinteistön nimi THORSVIK Pinta-ala m² Rakennettu kerrosala 1418 m² Hakija tekninen korjaus: Antti Herlin Torsvikintie 160a SARVVIK Toimenpide Omakotitalon 480 k-m2, II, 1 asunto, laajentaminen +25 k-m2, yht. 500 k-m2 Samalla puretaan vanha kuisti -5 k-m2 Kuuleminen Hakija omistaa ympäröivät rakennuspaikat, joten naapurien kuulemista ei tarvita. Poikkeus Rakennusjärjestys 20 kohta 2 (omakotitalon enimmäiskerrosala 400 k-m2) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 9 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Ehdot: 1) Laajennuksen sopeutumiseen ympäristöön ja olevaan rakennukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. 2) Louhinnan tulee olla maltillista. 3) Rakennusluvasta on hankittava maakuntamuseon lausunto.

33 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 820,00 Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa yhden vuoden julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

34 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto 16-8-LAU Helsingin hallinto-oikeudelle, suunnnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen POI / Gesterby / /2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti hylätä poikkeamisen omakotitalon rakentamiseksi. Hakija valitti päätöksestä. Oheismateriaali: - valituskirjelmä, Dnro 02562/16/4112 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: 1) Rakennus- ja ympäristölautakunta viittaa päätökseensä ) Valituksen osalta rakennus- ja ympäristölautakunta lausuu seuraavaa: Gesterby-Sepänkylän osayleiskaava on tuore kaava. Se on hyväksytty kunnanvaltuustossa Päätöksen viittauksessa yleiskaava 2020:en, on kyse yleiskaavan mitoituksesta eli rakennuspaikkojen määrästä. Nimitys 2020 viittaa yleiskaavan ohjevuoteen. Valituksessa todetaan, että hakijan rakennuspaikka on ainoa, jolle vaaditaan kunnallistekniikka. Se ei pidä paikkaansa, sillä osayleiskaavan alueella on myös muita AO-1-alueita. Todettakoon vielä uudestaan, että kyseisellä tilalla ei ole yleiskaava 2020:n mukaan laskennallista rakennuspaikkaa, mutta alueellisen vesihuollon myötä rakennuspaikka voidaan myöntää. KÄSITTELY: Merkittiin, että jäsen Markus Lassheikki ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Hän palasi kokoukseen kun 106 käsittely alkoi. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

35 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto 16-9-LAU Helsingin hallinto-oikeudelle, suunnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen POI / Gesterby / /2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti myöntää suunnittelutarveratkaisun ja poikkeamisen omakotitalon rakentamiseksi ja omakotitalon muuttamiskesi sivuasunnoksi. ELY-keskus valitti päätöksestä. Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Oheismateriaali: - valituskirjelmä , Dnro 03028/16/4112 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: 1) Rakennus- ja ympäristölautakunta viittaa päätökseensä ) Valituksen osalta rakennus- ja ympäristölautakunta lausuu seuraavaa: Gesterby-Sepänkylän osayleiskaava on tuore kaava. Se on hyväksytty kunnanvaltuustossa Osayleiskaavan AO-alueen kaavamääräyksessä sanotaan, että "Muutoin rakentamisessa noudatetaan rakennusjärjestyksen määräyksiä" ja rakennusjärjestyksen 20 :n kohdassa 3 mainitaan sivuasunnot. Osayleiskaavaselostuksen sivulla 37 on mainittu kahteen kertaan sivuasunnot. Osayleiskaavaselostuksen luvussa 6 Osayleiskaavan kuvaus ja perustelut, kohdassa 6.1 Asuinrakentaminen todetaan, että asemakaavojen ulkopuolisilla alueilla rakennuspaikkamitoitus perustuu Kirkkonummen yleiskaavan 2020 kantatilalaskelmaan ja että erillispientalojen alueilla (AO) yli 5000 suuruiselle rakennuspaikalle saa rakentaa sivuasunnon. Kaavaselostuksen kohdassa 6.2. Mitoitus, alaotsikossa: Asemakaavojen ulkopuoliset, nk. haja-asutusalueet mainitaan, että asemakaavojen ulkopuolisilla AO-alueilla yli 5000 suuruiselle rakennuspaikalle saa rakentaa sivuasunnon. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

36 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto LAU korkeimmalle hallinto-oikeudelle, poikkeaminen POI / Österby / /2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Korkein hallinto-oikeus pyytää selitystä Helsingin hallinto-oikeuden päätöstä koskevasta valituksesta. Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti myöntää poikkeamisen omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamiseksi. ELY-keskus valitti päätöksestä. Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksen. Hakija valitti päätöksestä. Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Oheismateriaali: - valituskirjelmä Dnro 0922/1/16 - Helsingin hallinto-oikeuden päätös , Nro 16/0168/5 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: 1) Rakennus- ja ympäristölautakunta viittaa päätökseensä ) Valituksen osalta rakennus- ja ympäristölautakunta yhtyy hakijan valituksessa esittämään, ja toteaa samalla, että Kirkkonummen kunnan kaavoitusohjelmassa vuosille kyseiselle alueelle ei ole esitetty kaavahankkeita. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

37 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen POI / Munkinmäki , Jatke Oy Rakennus- ja ympäristölautakunta Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Hakemus on saapunut , hakemusta täydennetty , kaavoituksen lausunto on saap Rakennuspaikka MUNKINMÄKI, Munkinmäentie 6, KIRKKONUMMI Kiinteistön nimi K201T1 Pinta-ala m² Kaavatilanne 3195 Rakennettu kerrosala 7790 m² Hakija Jatke Oy Keskikatu 2, KOUVOLA Toimenpide Liikerakennuksen 4970 k-m2, II, rakentaminen, josta päivittäistavaran myyntitilaa 749 k-m2 Kuuleminen Hakija on kuullut naapurit. Liikenneviraston lausunnossa on esitetty seuraavat huomiot: Asemakaavamääräyksen mukaan rautatiealueelle tulee järjestää kulkuyhteys korttelialueen kautta ja rakennuksen huoltopiha tulee aidata, ja kulkuyhteyden järjestämiseksi aitaan on toteutettava portti. Lisäksi virasto huomauttaa tärinästä sekä aitaamisen jatkamisesta itään päin. Hakija ilmoittaa vastineessaan seuraavasti: Suunnitelmissa on esitetty 2 m korkea aita, alueen käytöstä järjestetään yhteisjärjestelysopimus, jonka mukaan kulkureitille järjestetään portti. Hakija toteaa tärinästä muun muassa, että asemakaavan laadinnan yhteydessä tehdyn tärinäselvityksen mukaan raideliikenne ei aiheuta teknisiä ongelmia, mikäli rakennus sijoittuu yli 25 m etäisyydelle ulommasta raiteesta. Näin on myös suunnitelmassa. Raidelaajennusten (kahden raiteen lisäys) jälkeisessä tilanteessa ainoastaan rakennuksen yhden nurkan pilariperustus osuu tärinäselvityksen mukaisen 25 metrin vaikutusalueen reunalle. Aidan jatkamisesta itään hakija toteaa, ettei hakijan maanomistus jatku sinne. Muilla naapureilla ei ole huomauttamista. Poikkeus MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus: vähittäiskaupan sijoittaminen alueelle ei sallittu) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi

38 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 11 Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 820,00 Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa yhden vuoden julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

39 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ MUUTOKSENHAKULOMAKE RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNALLE OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKELPOISUUSKIELTO Seuraaviin päätöksiin ei saa tehdä oikaisuvaatimuksia eikä kunnallisvalituksia (KuntaL 91) koska päätökset ovat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: 88, 89, 90, 91, 92, 93, 95, 95, 97, 105, 106, 107 tä koskeva muutoksenhakukielto liitetään tässä tapauksessa valitusta var ten pyydettyyn pöy täkirjanotteeseen. OIKAISUVAATIMUS Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89): 94 Oikaisuvaatimus tehdään rakennus- ja ympäristölautakunnalle 14 päivän kuluessä päätöksen tiedok sisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu ylei sesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näy tetä, seitse män päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodis tuksen osoittamana aikana tai erilli seen tie doksisaantitodistukseen merkittynä aikana. KUNNALLISVALITUS Seuraaviin päätöksiin voi hakea muutosta kirjallisella valituksella (KuntaL 90): Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnal lisvali tuksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosai nen sekä kunnan jä sen. Valitusviranomainen on Helsingin hallinto-oikeus. Valitusaika on 30 päivää. Kun päätöksestä valitetaan kunnan jäsenille kuuluvan valitusoikeuden nojalla, vali tusaika luetaan sii tä, kun päätös on asetettu yleisesti nähtäväksi. Jos päätös on annettava asianomaiselle erikseen tie doksi, valitusaika luetaan kuitenkin tiedoksisaamisesta. Yksityiskohtainen valitusosoitus liitetään valitusta varten pyydettyyn pöytäkirjanot teeseen. HALLINTOVALITUS Erityislain nojalla käsiteltävien asioiden päätöksistä (rakennus-, poikkeamis-, suunnittelu tarveratkai su-, ympäristöluvat ym.) voi hakea muutosta kirjallisella hallintovalituk sella seu raaviin pää töksiin: 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 108 Valitusmenettely on pääsääntöisesti sama kuin kunnallisvalituksessa, mutta vali tusviranomainen tai valitusaika vaihtelee. Hallintovalituksen voi tehdä ainoastaan asianomai nen. Valituksen voi tehdä myös tarkoituksenmukaisuusperusteilla. Yksityiskohtaisessa valitusosoituksessa, joka liitetään valitusta varten pyydettyyn pöytäkirjanottee seen, annetaan valituksen tekemiseen tarvittavat tiedot.

40 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ Yhteystiedot: Kirkkonummen kunta/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Postiosoite: PL 20, KIRKKONUMMI Käyntiosoite: Ervastintie 2, Kirkkonummi puhelin: faksi: sähköposti:kirjaamo(at)kirkkonummi.fi Kirkkonummen kunta/ Yhdyskuntatekniikan lautakunta Postiosoite: PL 20, KIRKKONUMMI Käyntiosoite: Ervastintie 2, Kirkkonummi puhelin: sähköposti:kirjaamo(at)kirkkonummi.fi Helsingin hallinto-oikeus, kirjaamo Osoite: Radanrakentajantie 5, HELSINKI Puhelin: Telekopio: Sähköposti: Vaasan hallinto-oikeus Postiosoite: PL 204, Vaasa Käyntiosoite: Korsholmanpuistikko 43, 4. krs, Vaasa puhelin: faksi: sähköposti: vaasa.hao(at)oikeus.fi Lisätietoja antaa ensisijaisesti pöytäkirjanpitäjä.

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK Rakennus- ja ympäristölautakunta 26 26.01.2016 Suunnittelutarveratkaisu 14-54-POI, Gesterby 418-2-95 / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK 1023/10.03.00.01/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 26 Asia

Lisätiedot

Överby Asuinrakennuksen (rak. v. 1910) purkaminen. Rakennuspaikka: Haapajärvi , Majtorp

Överby Asuinrakennuksen (rak. v. 1910) purkaminen. Rakennuspaikka: Haapajärvi , Majtorp Rakennus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2016 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 4 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset:

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä / Suunnittelutarveratkaisu POI / Haapajärvi

Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä / Suunnittelutarveratkaisu POI / Haapajärvi Rakennus- ja ympäristölautakunta 75 14.04.2015 Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä 9.3.2015 85 / Suunnittelutarveratkaisu 15-15-POI / Haapajärvi 425-5-83 Rakennus- ja ympäristölautakunta 75

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 16) Rakennus- ja ympäristölautakunta Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 16) Rakennus- ja ympäristölautakunta Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 16) Aika 02.04.2019, klo 17:03-17:28 Paikka Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14 Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 25.08.2015 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset ja asiat:

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1 Eerikinkartanon johtokunta Aika 27.09.2016 klo 18:00-18:40 Paikka Eerikinkartano, Eerikinkartanontie 164, Veikkola Läsnäolijat Piironen Marjokaisa puheenjohtaja Kämpe-Hellenius

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu POI, Sepänkylä / Oikaisuvaatimus OIK

Suunnittelutarveratkaisu POI, Sepänkylä / Oikaisuvaatimus OIK Rakennus- ja ympäristölautakunta 116 09.06.2015 Suunnittelutarveratkaisu 13-51-POI, Sepänkylä 476-5-54 / Oikaisuvaatimus 15-11-OIK 459/10.03.00.01/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 116 Asia Suunnittelutarveratkaisu

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Palvelutuotannon lautakunnan tiejaosto Aika 19.01.2017 klo 17:30-18:50 Paikka Yhdyskuntatekniikan kokoushuone Lumme, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Liuhta

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2016 1 Palvelutuotannon lautakunnan tiejaosto Aika 20.06.2016 klo 17:30-18:22 Paikka Yhdyskuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Liuhta

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Julkipanolista 13. 10.2014

Julkipanolista 13. 10.2014 13. 10.2014 RY BM 9. 12.2014 Liite Bilaga 1 ovat tehneet seuraavat päätökset. Päätös annetaan julkipanon jälkeen 14. 10. 2014, jolloin sen katsotaan tulevan kaikkien asianomaisten tietoon. Lupapäätös ja

Lisätiedot

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 25.08.2015 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Julkipanolista 18. 08. 2015

Julkipanolista 18. 08. 2015 18. 08. 2015 ^y SH ^. f. '^'s- CA^ 3/^L^ -/ t Sivu 1 ovat tehneet seuraavat päätökset. Päätös annetaan julkipanon jälkeen 18.08.2015, jolloin sen katsotaan tulevan kaikkien asianomaisten tietoon. Lupapäätös

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 53/2018 1 (5) LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.2018 Lupayksikön viranhaltijat ovat 31.7.2018 tehneet seuraavat rakennuslupapäätökset 445 Päätökset annetaan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1 Rakennus- ja ympäristölautakunta Aika 22.09.2015 klo 17:30-20:00 Paikka Yhdyskuntatekniikan kanslian kokoushuone Kielo, Asematie 3, Kirkkonummi Läsnäolijat Tammenmaa

Lisätiedot

Rak-ennu^valvonnanv.iranhaltijat ovat tehneet seuraavat päätökset. Päätös annetaan julkipanon

Rak-ennu^valvonnanv.iranhaltijat ovat tehneet seuraavat päätökset. Päätös annetaan julkipanon 17. 10. 2017 Sivu 1 Rak-ennu^valvonnanv.iranhaltijat ovat tehneet seuraavat päätökset. Päätös annetaan julkipanon S!rL1Z:1J!'2?17. '. jol.loin sen.!

Lisätiedot

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero Hakija Nimi Pappila Ari-Pekka Pulkkinen Minna Elisa Postitoimipaikka Lähiosoite 88900 KUHMO Lylykuja 2 Rakennuspaikka Kunta Kuhmo Kaupunginosa / kylä Korpisalmi RN:o 220:4 X-koordinaatti Y-koordinaatti

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito Ympäristö- ja tekninen lautakunta 124 23.10.2019 Poikkeamislupapäätös 351/10.03.00/2019 YMPTEKLT 124 Kaavoittaja Rakennuspaikka Kunta Sotkamo Kiinteistö Raito 765-401-6-255 Pinta-ala 0,2167 ha Rakennuspaikan

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Rakennus- ja 111 09.06.015 ympäristölautakunta Kunnanhallitus 346 0.11.015 Rakennusjärjestys 5 ja 6 uusiminen ja muuttaminen (kv) 605/00.01.01/01 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.06.015 111 Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta PL KIRKKONUMMI

Kirkkonummen kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta PL KIRKKONUMMI Kirkkonummen kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta PL 20 02401 KIRKKONUMMI Oikaisuvaatimus Suunnittelutarveratkaisupäätös, hakemustunnukset 14-0085-POI ja 14-0086-POI. Hakija Asiamies Karin Sofia Björkmanin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Kiviaineksen ottaminen rakentamisen yhteydessä. Tapaus Masku

Kiviaineksen ottaminen rakentamisen yhteydessä. Tapaus Masku Kiviaineksen ottaminen rakentamisen yhteydessä Tapaus Masku Varsinais-Suomen ELY-keskus, johtava lakimies Pauli Rajala 11.11.2016 Säännöstaustaa Maa-aineslaki ei koske rakentamisen yhteydessä irrotettujen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

253 Poikkeamishakemus tilalle Sarkainniemi , Hirviniemenranta 41, talousrakennuksen rakentaminen. Valmistelija / lisätiedot: Hastio Pia

253 Poikkeamishakemus tilalle Sarkainniemi , Hirviniemenranta 41, talousrakennuksen rakentaminen. Valmistelija / lisätiedot: Hastio Pia Tampere Ote pöytäkirjasta 19/2018 1 (5) 253 Poikkeamishakemus tilalle Sarkainniemi 837-501-3-57, Hirviniemenranta 41, talousrakennuksen rakentaminen TRE:6558/10.03.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Hastio

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ ( 18) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ ( 18) Rakennus- ja ympäristölautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/2018 1 ( 18) Aika 18.12.2018, klo 17:07-18:10 Paikka Kokoushuone Kielo Käsitellyt asiat 189 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 190 Pöytäkirjan tarkastus 191 Ympäristönsuojelun

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Naapureilla ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta. Poikkeamistoimivalta on MRL 171 :n 1 momentin mukaan kunnalla.

Naapureilla ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta. Poikkeamistoimivalta on MRL 171 :n 1 momentin mukaan kunnalla. Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 13/2015 1 (5) Tekninen lautakunta, 58, 12.08.2015 Kunnanhallitus, 132, 14.09.2015 132 Poikkeamishakemus / Boman Janne KNGDno-2015-512 Tekninen lautakunta, 12.08.2015, 58 Valmistelija

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 39 03.03.2015 58 14.04.2015 Juoksevan uhkasakon tuomitseminen maksettavaksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteella kiinteistölle

Lisätiedot

Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Hakija: Iitin seurakunta

Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Hakija: Iitin seurakunta Kaavoitustoimikunta 61 09.11.2015 Kunnanhallitus 263 16.11.2015 Suunnittelutarveratkaisu, Iitin seurakunta 642/10.03.00.01/2015 Hakija: Iitin seurakunta Rakennuspaikka: Kirkonkylässä sijaitseva Kirkonmaa-niminen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti Yhdyskuntatekniikan lautakunta 17 16.02.2017 Kunnanhallitus 61 27.02.2017 Kunnanvaltuusto 12 13.03.2017 Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Lisätiedot

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (12) Aika 03.11.2015, klo 16:30-16:50 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Talousarvio

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen 4.1.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Ivalojoen Pajakosken alueen rantojen suojaamista koskevan lupapäätöksen nro 90/04/1 rakentamisajan jatkaminen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA Rakennus- ja ympäristölautakunta Esityslista Liite Bilaga 4. Lupatunnus POI Sivu 1

KIRKKONUMMEN KUNTA Rakennus- ja ympäristölautakunta Esityslista Liite Bilaga 4. Lupatunnus POI Sivu 1 Lupatunnus 17-0008-POI 04.04.2017 Sivu 1 Asia Poikkeaminen MRL 72 1 mom. ja 2 mom. Poikkeamispäätös MRL 38 (kiellot yleiskaavaa laadittaessa) Hakemus on saapunut 2.5.2016, kaavoituksen lausunto saap. 21.3.2017.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Rakennuspaikka DÅVITS, Brakeudden 37, JORVAS. Rakennettu kerrosala 157 m²

Rakennuspaikka DÅVITS, Brakeudden 37, JORVAS. Rakennettu kerrosala 157 m² Rakennus- ja ympäristölautakunta 105 09.06.2015 Rakennuslupa 15-64-A, Dåvits 410-1-81 / Oikaisuvaatimus 15-12-OIK 490/10.03.00.02/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 105 Asia Rakennuslupa Hakemus on

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 ASIA HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Ounasjoen alitse Alanivan kohdalla, Kittilä Tepaston Vesihuolto-osuuskunta 99150

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Palvelutuotannon lautakunnan tiejaosto Aika 29.09.2016 klo 17:30-19:25 Paikka Yhdyskuntatekniikan kokoushuone Lumme, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Liuhta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

fty <^/y ^3 ^.ö/^ o4^ 3>^f^L / Sivu 1

fty <^/y ^3 ^.ö/^ o4^ 3>^f^L / Sivu 1 28.01.2014 fty ^f^L / Sivu 1 ja ympäristösuunnittelija ovat tehneet seuraavat päätökset. Päätös annetaan julkipanon jälkeen 28.01.2014, jolloin sen katsotaan tulevan kaikkien asianomaisten

Lisätiedot

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 30.5.2018 Sisällys Poikkeamislupahakemus... 21 Teknisen toimen talousraportti 18.5.2018... 23 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset ja viranhaltijapäätösten nähtävillä

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1 Eerikinkartanon johtokunta Aika 08.12.2015 klo 18:00-19:38 Paikka Sjundbyn linna, Sjundbyntie 251, Siuntio Läsnäolijat Piironen Marjokaisa puheenjohtaja Kämpe-Hellenius

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2006 ASIA HAKIJA Iiroonjärven vedenkorkeuden tarkkailuohjelmaa koskeva oikaisuvaatimus,

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/ Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/2016 15.7.2016 Kuulutus Vesilain mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 15.7.2016 antanut päätöksen nro 56/2016/2. Hakija Asia Sähkökaapelin rakentaminen

Lisätiedot

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan.

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan. Puumala Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) 48 Poikkeamislupa / Barthelet Philippe ja Ritva PuuDno-2015-315 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Barthelet2015.pdf (Salassa

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 27 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Jani ja Sari Aalto Petäjäkuja 3 O 34600 Ruovesi Rakennuspaikan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (12) Tiejaosto Luomanrannan tiekunnan ja Kehä III liittymän parantaminen

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (12) Tiejaosto Luomanrannan tiekunnan ja Kehä III liittymän parantaminen Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 (12) Aika 25.01.2018, klo 17:00-17:30 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastaminen 10

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää Etelä-Suomi Päätös Nro 116/2011/4 Dnro ESAVI/62/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Selkäsaaren aallonmurtajan poistamisajan jatkaminen, Kemi Morenia Oy PL 81 90101 OULU 2 HAKEMUS Morenia

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 09:00-11:20. Toivakkatalo, neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 09:00-11:20. Toivakkatalo, neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 8/2017 1 / 9 Keskusvaalilautakunta 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-11:20 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus)

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Lupatunnus 17-0066-POI 12.12.2017 Sivu 1 Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Hakemus on saapunut 3.11.2017 ja sitä on täydennetty 1.12.2017. Rakennuspaikka EDIS, 257-411-0001-0296

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen Keskusvaalilautakunta 12.04.2017 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 12.04.2017 keskiviikko klo 16:00-17:45 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Kotka, 3. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot