Tietojärjestelmäpalveluiden palvelukäsikirja. 1 - Palveluluettelo. Versiotieto: 1.0 /

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietojärjestelmäpalveluiden palvelukäsikirja. 1 - Palveluluettelo. Versiotieto: 1.0 /"

Transkriptio

1 Tietojärjestelmäpalveluiden palvelukäsikirja 1 - Palveluluettelo Versiotieto: 1.0 /

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 EFFICA Sovelluksen käyttötuki Sovellusalusta Integraatiot Versiopäivitys URANUS Sovelluksen käyttötuki Sovellusalusta Integraatiot Versiopäivitys ESKO Sovelluksen käyttötuki Sovellusalusta Integraatiot Versiopäivitys PEGASOS Sovellusalusta Integraatiot DIAGNOSTIIKKA Sovelluksen käyttötuki Sovellusalusta Integraatiot Versiopäivitys TUKIJÄRJESTELMÄT Sovelluksen käyttötuki Sovellusalusta Integraatiot Versiopäivitys (13)

3 1 EFFICA 1.1 Sovelluksen käyttötuki 1.2 Sovellusalusta 1.3 Integraatiot Effica potilastietojärjestelmän käyttötuki tarjoaa sovellusten käytön ja ylläpidon kannalta tarpeelliset tukipalvelut pääkäyttäjille sekä loppukäyttäjille. Sovellustuki Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen ja rekisteröinti. Opastus, neuvonta, vian paikallistaminen puhelimitse, sähköpostitse tai etäyhteydellä. Korjaustoimenpiteet, ongelman kiertäminen ja toimintaohjeistus loppukäyttäjälle. Tuotevirheestä tiedottaminen. Pääkäyttäjätuki, käyttäjäopastus ja ohjeiden tekeminen. Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen, rekisteröinti ja ratkaisu. Käytön suunnitteluun osallistuminen ja käytön tukeminen. Sovelluskehitys Kehittämissuunnitelmien (roadmap) tuottaminen ja ylläpito. Effica sovellusalustaan tehtävät tekniset tukitoiminnot tehdään tiiviissä yhteistyössä sovellustoimittajan kanssa. Sovelluksen tekninen ylläpito Käyttöliittymän taustalla tehtävät konfiguroinnit, suunnittelut, testaukset ja virheiden selvitykset. Integraatioiden suunnittelu ja toteutus. Toimittajan tukeminen palvelinasennusten osalta sekä osallistuminen huoltokatkoihin. Integraatiot liittävät sovellusosiot, järjestelmät ja organisaatiot yhteen. Liitännäisjärjestelmäintegraatiot Integraatiot Effican ja liitännäisjärjestelmien välillä. Esim. muut potilashoitoa tukevat järjestelmät, laskutus, jne. Kansallisen potilastiedon arkisto (KanTa) integraatio Potilastiedon välittäminen kansallisen potilastiedon arkistoon. Sähköinen resepti -palvelu. 3 (13)

4 1.4 Versiopäivitys 2 URANUS 2.1 Sovelluksen käyttötuki Työpöytäintegraatiot Efficasta käynnistettävien liitännäisjärjestelmien integraatiot. Mobiililaiteintegraatiot Lääkityskirjaukset mobiilisti. Hoitajan mobiilikirjaaminen. Sosiaali- ja terveyspalveluiden kotikirjaukset mobiilisti. Lähete- ja hoitopalauteintegraatiot Perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja yksityisten toimijoiden potilastietojärjestelmistä vastaanotettavat ja niihin lähetettävät sanomat. Läheteliitetoiminnallisuus. Effica versiopäivitykset 2-3 kertaa vuodessa. Pienempiä korjauspaketteja useammin. Versiokehityspalvelu Tulevan versiokehityksen suunnittelu ja hyväksymismenettelyt yhdessä asiakkaan ja toimittajan kanssa. Aikataulutus Resurssisuunnittelu ja työvaiheiden aikataulutus Asennus ja konfigurointi Asennukset ja konfiguroinnit kaikkiin ympäristöihin (esim. tuotanto, tuotantotesti, koulutus, testi). toteutetaan ryhmäkoulutuksina, koulutuksen tueksi laaditaan ajantasaiset koulutusmateriaalit sekä käyttöohjeet. Uranus potilastietojärjestelmän käyttötuki tarjoaa sovellusten käytön ja ylläpidon kannalta tarpeelliset tukipalvelut pääkäyttäjille sekä loppukäyttäjille. Sovelluksen tekninen tuki Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen ja rekisteröinti. Opastus, neuvonta, vian paikallistaminen puhelimitse, sähköpostitse tai etäyhteydellä. Korjaustoimenpiteet, ongelman 4 (13)

5 2.2 Sovellusalusta 2.3 Integraatiot kiertäminen ja toimintaohjeistus loppukäyttäjälle. Tuotevirheestä tiedottaminen. Sovelluksen pääkäyttäjätuki Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen, rekisteröinti ja ratkaisu. Uranus -ympäristön muutosten ohjeistaminen pääkäyttäjille. Uranus luetaan lääkintälaitteeksi, jonka kouluttamisessa on huomioitava lääkelaitedirektiivi. Kouluttajat ovat lääkelaitedirektiivi huomioiden terveydenhuollon ammattilaisia. tarjotaan pääkäyttäjille ryhmäkoulutuksina. Versionvaihtokoulutusten lisäksi koulutuksia tarjotaan uusille työntekijöille säännöllisesti. Sovelluskehitys Kehittämissuunnitelmien (roadmap) tuottaminen ja ylläpito. Määrittelykatselmointeihin osallistuminen asiakasorganisaatioiden kanssa. Uranuksen sovellusalustan asennus ja ylläpito mahdollistavat palvelinkerroksen ja sovelluskerroksen yhteen sovittamalla järjestelmäkokonaisuuden käytön. Sovelluksen tekninen ylläpito Järjestelmäkokonaisuuden konfigurointi paikallisen käyttäjäorganisaation ympäristöön ja organisaation toimintaan yhteensopivaksi. Sovellusosien tekninen muutoksenhallinta. Uranus pääversioiden, korjauspakettien ja hot fixien asennuspalvelu. Middleware Sovellusten välisten väliohjelmistojen asennukset ja ylläpito. Sertifikaatit Sovellusten sertifikaattien asennukset. Integraatiot liittävät sovellusosiot, järjestelmät ja organisaatiot yhteen. Liitännäisjärjestelmäintegraatiot 5 (13)

6 2.4 Versiopäivitys Integraatiot Uranuksen ja liitännäisjärjestelmien välillä. Esim. muut potilashoitoa tukevat järjestelmät, laskutus, jne. Kansallisen potilastiedon arkisto (KanTa) integraatio Potilastiedon välittäminen kansallisen potilastiedon arkistoon. Arkistointipalvelu erillisjärjestelmille. Sähköinen resepti -palvelu. Työpöytäintegraatiot Uranuksesta käynnistettävien liitännäisjärjestelmien integraatiot. Mobiililaiteintegraatiot Havaintoarvojen kirjaaminen mobiilisti hoitotaulukkoon, lääkityksenantokirjaus mobiilisti, hoitajan ja potilaan mobiili kotikirjaaminen Lähete- ja hoitopalauteintegraatiot Perusterveydenhuollon potilastietojärjestelmistä vastaanotettavat ja niihin lähetettävät sanomat. Läheteliitetoiminnallisuus. Uranus versiopäivitykset 1-2 kertaa vuodessa. Versionvaihtotyöt toteutetaan tarkasti hiottuina versionvaihtoprojekteina. Versiokehityspalvelu Tulevan versiokehityksen suunnittelu ja hyväksymismenettelyt yhdessä asiakkaan ja toimittajan kanssa. Aikataulutus Resurssisuunnittelu ja työvaiheiden aikataulutus Asennus ja konfigurointi Asennukset ja konfiguroinnit kaikkiin ympäristöihin (esim. tuotanto, tuotantotesti, koulutus, testi). Uranus luetaan lääkintälaitteeksi, jonka kouluttamisessa on huomioitava lääkelaitedirektiivi. Kouluttajat ovat lääkelaitedirektiivi huomioiden terveydenhuollon ammattilaisia. tarjotaan pääkäyttäjille ryhmäkoulutuksina. 6 (13)

7 3 ESKO 3.1 Sovelluksen käyttötuki 3.2 Sovellusalusta 3.3 Integraatiot Esko potilastietojärjestelmän käyttötuki tarjoaa sovellusten käytön ja ylläpidon kannalta tarpeelliset tukipalvelut pääkäyttäjille sekä loppukäyttäjille. Sovellustuki Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen ja rekisteröinti. Opastus, neuvonta, vian paikallistaminen puhelimitse, sähköpostitse tai etäyhteydellä. Korjaustoimenpiteet, ongelman kiertäminen ja toimintaohjeistus loppukäyttäjälle. Tuotevirheestä tiedottaminen. Pääkäyttäjätuki, käyttäjäopastus ja ohjeiden tekeminen. Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen, rekisteröinti ja ratkaisu. Käytön suunnitteluun osallistuminen ja käytön tukeminen. Sovelluskehitys Kehittämissuunnitelmien (roadmap) tuottaminen ja ylläpito. Sovellusalustaan tehtävät tekniset tukitoiminnot tehdään tiiviissä yhteistyössä sovellustoimittajan kanssa. Sovelluksen tekninen ylläpito Käyttöliittymän taustalla tehtävät konfiguroinnit, suunnittelut, testaukset ja virheiden selvitykset. Integraatioiden suunnittelu ja toteutus. Toimittajan tukeminen palvelinasennusten osalta sekä osallistuminen huoltokatkoihin. Integraatiot liittävät sovellusosiot, järjestelmät ja organisaatiot yhteen. Liitännäisjärjestelmäintegraatiot Integraatiot pää- ja liitännäisjärjestelmien välillä. Esim. muut potilashoitoa tukevat järjestelmät. Lähete- ja hoitopalauteintegraatiot 7 (13)

8 Perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja yksityisten toimijoiden potilastietojärjestelmistä vastaanotettavat ja niihin lähetettävät sanomat. 3.4 Versiopäivitys Versiopäivitykset tehdään versionhallintasuunnitelmien mukaisesti. Versiokehityspalvelu Tulevan versiokehityksen suunnittelu ja hyväksymismenettelyt yhdessä asiakkaan ja toimittajan kanssa. Aikataulutus Resurssisuunnittelu ja työvaiheiden aikataulutus Asennus ja konfigurointi Asennukset ja konfiguroinnit kaikkiin ympäristöihin (esim. tuotanto, tuotantotesti, koulutus, testi). toteutetaan ryhmäkoulutuksina, koulutuksen tueksi laaditaan ajantasaiset koulutusmateriaalit sekä käyttöohjeet. 4 PEGASOS 4.1 Sovellusalusta 4.2 Integraatiot Pegasos sovellusalustaan tehtävät tekniset tukitoiminnot tehdään tiiviissä yhteistyössä sovellustoimittajan kanssa. Sovelluksen tekninen ylläpito Pegasos sovellusalustan tekninen ylläpito sekä palveluiden muutoksiin liittyvät asennukset, konfigurointi ja testaus tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan ja järjestelmätoimittajan kanssa. Integraatiot liittävät sovellusosiot, järjestelmät ja organisaatiot yhteen. Kansallisen potilastiedon arkisto (KanTa) integraatio KanTa -välittäjäpalvelu. 8 (13)

9 5 DIAGNOSTIIKKA 5.1 Sovelluksen käyttötuki 5.2 Sovellusalusta Lähete- ja hoitopalauteintegraatiot Perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja yksityisten toimijoiden potilastietojärjestelmistä vastaanotettavat ja niihin lähetettävät sanomat. Diagnostiikkaa tukevien IT-sovellusten käyttötuki tarjoaa sovellusten käytön ja ylläpidon kannalta tarpeelliset tukipalvelut pääkäyttäjille sekä loppukäyttäjille. Sovelluksen tekninen tuki Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen ja rekisteröinti. Opastus, neuvonta, vian paikallistaminen puhelimitse, sähköpostitse tai etäyhteydellä. Korjaustoimenpiteet, ongelman kiertäminen ja toimintaohjeistus loppukäyttäjälle. Tuotevirheestä tiedottaminen. Sovelluksen pääkäyttäjätuki Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen, rekisteröinti ja ratkaisu. Tuotantoympäristön muutosten ohjeistaminen pääkäyttäjille. tarjotaan pääkäyttäjille ryhmäkoulutuksina. Versionvaihtokoulutusten lisäksi koulutuksia tarjotaan uusille työntekijöille säännöllisesti. Sovellusversioiden hyväksymistestaus sekä integraatiotestaus. Testauksen koordinointi. Sovelluskehitys Kehittämissuunnitelmien (roadmap) tuottaminen ja ylläpito. Määrittelykatselmointeihin osallistuminen asiakasorganisaatioiden kanssa. Sovellusalustan asennus ja ylläpito mahdollistavat palvelinkerroksen ja sovelluskerroksen yhteensovittamisen. Sovelluksen tekninen ylläpito Järjestelmäkokonaisuuden konfigurointi paikallisen käyttäjäorganisaation ympäristöön ja organisaation toimintaan yhteensopivaksi. Sovellusosien tekninen muutoksenhallinta. 9 (13)

10 5.3 Integraatiot 5.4 Versiopäivitys Sovellusversioiden, korjauspakettien ja hot fixien asennuspalvelu. Integraatiot liittävät sovellusosiot, järjestelmät ja organisaatiot yhteen. Liitännäisjärjestelmäintegraatiot Integraatiot potilastietojärjestelmien sekä kuvantamisen ja laboratorion järjestelmien välillä. Kansallisen potilastiedon arkisto (KanTa) integraatio Laboratorion ja kuvantamisen potilastiedon arkistointi Kan- Taan. Tarvittaessa hyödynnetään potilastietojärjestelmien arkistointirajapintoja. Työpöytäintegraatiot Potilastietojärjestelmiin rakennetut työpöytäintegraatiot mahdollistavat diagnostistenjärjestelmien käytön kertakirjautumisella. Myös diagnostisten järjestelmien välisten keskinäisten integraatioiden hyödyntäminen on mahdollista. Mobiililaiteintegraatiot Mahdollisuus tukea järjestelmien mobiilitoiminnallisuuksia ja integraatioita. Laboratorion järjestelmissä mobiiliratkaisuja hyödynnetään päivittäin. Kuvantamisessa mobiiliratkaisuja kehitetään voimakkaasti. Lähete- ja palauteintegraatiot Lähete-palaute -liikenteen tuki organisaatioiden välillä. Versiopäivitykset diagnostisiin järjestelmiin tehdään versionhallintasuunnitelmien mukaisesti. Versiokehityspalvelu Tulevan versiokehityksen suunnittelu ja hyväksymismenettelyt yhdessä asiakkaan ja toimittajan kanssa. Aikataulutus Resurssisuunnittelu ja työvaiheiden aikataulutus Asennus ja konfigurointi Asennukset ja konfiguroinnit kaikkiin ympäristöihin (esim. tuotanto, tuotantotesti, koulutus, testi). 10 (13)

11 6 TUKIJÄRJESTELMÄT 6.1 Sovelluksen käyttötuki 6.2 Sovellusalusta tarjotaan pääkäyttäjille ryhmäkoulutuksina. Versionvaihtokoulutusten lisäksi koulutuksia tarjotaan uusille työntekijöille säännöllisesti. Tukijärjestelmien käyttötukea tuotetaan sekä potilashoitoa tukeviin, että ei-hoidollisiin järjestelmiin. Tuettavia tuotantosovelluksia on noin 220. Sovelluksen tekninen tuki Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen ja rekisteröinti. Opastus, neuvonta, vian paikallistaminen puhelimitse, sähköpostitse tai etäyhteydellä. Korjaustoimenpiteet, ongelman kiertäminen ja toimintaohjeistus loppukäyttäjälle. Tuotevirheestä tiedottaminen. Sovelluksen pääkäyttäjätuki Tukipyyntöjen vastaanotto, tarkentaminen, rekisteröinti ja ratkaisu. Tuotantoympäristöjen muutosten ohjeistaminen pääkäyttäjille. Sovellusversioiden hyväksymistestaus sekä liitännäisjärjestelmien integraatiotestaus. Sovelluskehitys Kehittämissuunnitelmien (roadmap) tuottaminen ja ylläpito. Määrittelykatselmointeihin osallistuminen asiakasorganisaatioiden kanssa. Sovellusalustan asennus ja ylläpito yhdessä järjestelmätoimittajien kanssa yhteensovittavat palvelinkerroksen ja sovelluskerroksen ja täten mahdollistavat järjestelmäkokonaisuuden käytön. Sovelluksen tekninen ylläpito 11 (13)

12 6.3 Integraatiot 6.4 Versiopäivitys Käyttöliittymän taustalla tehtävät konfiguroinnit, suunnittelut, testaukset ja virheiden selvitykset. Integraatioiden suunnittelu ja toteutus. Toimittajan tukeminen palvelinasennusten osalta sekä osallistuminen huoltokatkoihin. Integraatiot liittävät sovellusosiot, järjestelmät ja organisaatiot yhteen. Liitännäisjärjestelmäintegraatiot Integraatiot potilastietojärjestelmien ja liitännäisjärjestelmien välillä. Kansallisen potilastiedon arkisto (KanTa) integraatio Erillisjärjestelmien osalta hyödynnetään potilastietojärjestelmien arkistointirajapintoja. Työpöytäintegraatiot Potilastietojärjestelmiin rakennetut työpöytäintegraatiot mahdollistavat haluttujen erillisjärjestelmien käytön kertakirjautumisella. Mobiililaiteintegraatiot Mahdollisuus tukea erillisjärjestelmien mobiilitoiminnallisuuksia ja integraatioita. Lähete- ja hoitopalauteintegraatiot Mahdollisuus tukea erillisjärjestelmien hoitopalautteiden lähettämistä potilastietojärjestelmiin. Versiopäivitysten suunnittelu ja toteutus yhteistyössä sovellustoimittajien kanssa. Versiokehityspalvelu Versiokehityksen tuki ja hyväksymismenettelyt yhdessä asiakkaan ja toimittajan kanssa. Aikataulutus Resurssisuunnittelu ja työvaiheiden aikataulutus Asennus ja konfigurointi Asennukset ja konfiguroinnit kaikkiin ympäristöihin (esim. tuotanto, tuotantotesti, koulutus, testi) yhteistyössä sovellustoimittajien kanssa. 12 (13)

13 Sovellusversioiden hyväksymistestaus sekä integraatiotestaus. 13 (13)

Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Liite N: Kielivaatimukset

Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Liite N: Kielivaatimukset Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä Liite N: Kielivaatimukset VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 JÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

Apotti-hanke - Alueellisuus ja organisaatioiden yhteistyö

Apotti-hanke - Alueellisuus ja organisaatioiden yhteistyö Apotti-hanke - Alueellisuus ja organisaatioiden yhteistyö ATK-päivät 29.5.2013 IT-Kehitysjohtaja Mikko Rotonen HUS & Apotti-hanketoimisto Mikä on APOTTI-hanke? Apotti-nimi on yhdistelmä sanoista Asiakas-

Lisätiedot

Toiminta häiriötilanteissa. Versio

Toiminta häiriötilanteissa. Versio Toiminta häiriötilanteissa Versio 2.0 6.8.2015 Sisällys Toiminta häiriö- ja poikkeustilanteissa Kanta-palvelun häiriökriteerit Kelan Kanta-tuki Häiriöilmoitus Kanta-tukeen Häiriöviestintä Vaaratilanneilmoitus

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin kehittäminen Lapinlahden kunnan perusterveydenhuollossa

Sähköisen asioinnin kehittäminen Lapinlahden kunnan perusterveydenhuollossa ASSI-hanke - Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palvelujen ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa, 1.10.2012-31.12.2014 Sähköisen asioinnin kehittäminen

Lisätiedot

Hallitus 283 11.12.2013. Hankintapäätös, earkistojärjestelmän käyttöönottoprojekti 1266/02.08.00.04.00.03.05/2013

Hallitus 283 11.12.2013. Hankintapäätös, earkistojärjestelmän käyttöönottoprojekti 1266/02.08.00.04.00.03.05/2013 Hallitus 283 11.12.2013 Hankintapäätös, earkistojärjestelmän käyttöönottoprojekti 1266/02.08.00.04.00.03.05/2013 EKSTPHAL 283 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan

Lisätiedot

earkki vaikuttajafoorumi Potilastiedon arkisto Eeva Huotarinen 31.8.2014

earkki vaikuttajafoorumi Potilastiedon arkisto Eeva Huotarinen 31.8.2014 earkki vaikuttajafoorumi Potilastiedon arkisto Eeva Huotarinen 31.8.2014 Esityksen sisältö Potilastiedon arkiston tuotannon tilanne Kelan tarjoamat palvelut Yksityisen terveydenhuollon liittymisen tunnistetut

Lisätiedot

Yhteiset maakunnalliset asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisut

Yhteiset maakunnalliset asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisut Yhteiset maakunnalliset asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisut 30.08.2018 Satakunnan sairaanhoitopiiri Leena Ollonqvist tietohallintopäällikkö Satakunnan järjestelmätilanne Kahdeksan eri organisaatiota,

Lisätiedot

Integral Reactive PALVELUKUVAUS

Integral Reactive PALVELUKUVAUS 2016 Integral Reactive PALVELUKUVAUS Helpdesk 09 4247 5858 PALVELUKUVAUS, INTEGRAL PROACTIVE 1 (6) Sisällys 1 YLEISTÄ... 2 2 PALVELUN SISÄLTÖ... 2 3 PALVELUN TOTEUTTAMINEN... 2 3.1 Palvelupyyntöjen vastaanottaminen...

Lisätiedot

Potilastiedon arkistoon liittyminen 3 kk tukikokous

Potilastiedon arkistoon liittyminen 3 kk tukikokous Potilastiedon arkistoon liittyminen 3 kk tukikokous Kela, Kanta-palvelut, 7.4.2014 Viimeisin versio: Kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Käsiteltävät asiat Kansalaisviestintä Liittyminen

Lisätiedot

Suunnannäyttäjä paikassa kuin paikassa.

Suunnannäyttäjä paikassa kuin paikassa. Suunnannäyttäjä paikassa kuin paikassa www.mediware.fi Äitiyshuollon alueellinen kokonaisratkaisu ja investoinnin tuottolaskelma Juha Saikkonen myyntipäällikkö www.mediware.fi sähköinen asiointi lastenneuvola

Lisätiedot

Ajankohtaista yhteistestauksesta

Ajankohtaista yhteistestauksesta Ajankohtaista yhteistestauksesta Toimittajayhteistyökokous 24.4.2019 Kysely Kanta-katselinten kehittämisestä Kanta-palvelut lähettää kyselyn tietojärjestelmätoimittajille lähiaikoina Kyselyn tarkoituksena

Lisätiedot

Lifecare Suun terveydenhuollon kehitys

Lifecare Suun terveydenhuollon kehitys Lifecare Suun terveydenhuollon kehitys Tilannekatsaus Kumppanuusforum 26.8.2016 Tampere-talo Jani Rahko Senior Project Manager Tieto, ZSP Industry Products / ZSPHH Healthcare and Welfare jani.rahko@tieto.com

Lisätiedot

Mitä kaikkea tehdään kehittämisessä? Kaisu Anttila vs. kehittämispäällikkö

Mitä kaikkea tehdään kehittämisessä? Kaisu Anttila vs. kehittämispäällikkö Mitä kaikkea tehdään kehittämisessä? Kaisu Anttila vs. kehittämispäällikkö Kehittämisyksikön tehtävä Toimintaa ohjaa LSHP:n painopistealueet ja tuottavuusohjelma Jatkuva kehittäminen Kehittämisen koordinointi

Lisätiedot

Soveltaen sujuvaan käyttökokemukseen, miten CGI:n mentorointipalvelu käytännössä toimii?

Soveltaen sujuvaan käyttökokemukseen, miten CGI:n mentorointipalvelu käytännössä toimii? Soveltaen sujuvaan käyttökokemukseen, miten CGI:n mentorointipalvelu käytännössä toimii? Heikki Aatola ja Virpi Pelto 9.10.2014, WICT Forum 2014 CGI Group Inc. 2014 Miksi mentorointi? Potilastietojärjestelmän

Lisätiedot

Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista:

Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista: Tarjouspyynnön palveluvaatimus: Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista: 1. Ajanvaraus kriittinen 2. Kertomus kriittinen 3. Työnantajan kertomus 4.

Lisätiedot

Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille

Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille LÄNSI-POHJASSA SAIRAANHOITOPIIRI TARJOAA TERVEYDENHUOLLON TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUT Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille Alueellisten hankevastaavien seminaari 14.09.2009

Lisätiedot

Potilastietojärjestelmien käytön osaamisen turvaaminen organisaatioissa

Potilastietojärjestelmien käytön osaamisen turvaaminen organisaatioissa Lappi earkistoon hanke 12.11.2014 1 Potilastietojärjestelmien käytön osaamisen turvaaminen organisaatioissa Potilastietojärjestelmä luokitellaan lääkintälaitteeksi, jonka käytön osaaminen on todennettava

Lisätiedot

Yliopistollisten sairaanhoitopiirien klusteri

Yliopistollisten sairaanhoitopiirien klusteri Yliopistollisten sairaanhoitopiirien klusteri Kehittämispäällikkö Sinikka Ripatti HUS Tieto- ja lääkintätekniikan tulosalue Kehittämis- ja sovelluspalvelut Osapuolet Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri,

Lisätiedot

Tietopyyntö / Markkinakartoitus

Tietopyyntö / Markkinakartoitus Apotti-hanke Tietopyyntö / Markkinakartoitus 5.3.2015 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Mahdollisen hankinnan kohde... 4 3 Mahdolliseen hankintaan liittyvät muut tarpeet... 8 1 Johdanto Apotti-hankkeen tarkoituksena

Lisätiedot

Kanta-palveluiden laajentaminen Suun terveydenhuolto

Kanta-palveluiden laajentaminen Suun terveydenhuolto Kanta-palveluiden laajentaminen Suun terveydenhuolto Terveydenhuollon Atk-päivät 13.5.2015 Jari Suhonen 5.5.2015 THL / OPER 1 Miksi tarvittiin SuunTa-hanke? Suun terveydenhuollon toimintayksiköiden (julkinen

Lisätiedot

Mikko Rotonen on IT-kehitysjohtaja HUS Tietohallinossa ja APOTTI-hankkeen IT-osuuden projektipäällikkö.

Mikko Rotonen on IT-kehitysjohtaja HUS Tietohallinossa ja APOTTI-hankkeen IT-osuuden projektipäällikkö. Mikko Rotonen on IT-kehitysjohtaja HUS Tietohallinossa ja APOTTI-hankkeen IT-osuuden projektipäällikkö. Selviytymistä vai suorituskykyä seminaari 3.9.2012 Sivu 1 Apotti hankekokonaisuuden tavoitteena on

Lisätiedot

KanTa-palvelut. Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma. versio 1.0

KanTa-palvelut. Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma. versio 1.0 Kela Testauspalvelusuunnitelma 1 (7) KanTa-palvelut Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma versio 1.0 Dokumentin muutoshistoria Versio Pvm Tekijä / hyväksyjä Kuvaus 1.0 11.11.2011 KanTa-palveluryhmä,

Lisätiedot

SUOMESSA ALUEELLINEN TOIMIJA

SUOMESSA ALUEELLINEN TOIMIJA KOHTI KANTAA KESKI-SUOMESSA SUOMESSA ALUEELLINEN TOIMIJA Tietohallintojohtaja Martti Pysäys Keski-Suomen sairaanhoitopiiri KESKI-SUOMEN SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI 23 kuntaa 270 701 asukasta Perusterveydenhuolto

Lisätiedot

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelukuvaus. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta. Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelukuvaus. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta. Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.08/2014 3.12.2014 Liite 1, Tiera Sähköinen arkistointi Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki

Lisätiedot

Kanta-palveluiden käyttöönotto. Psykologiliitto 15.4.2014

Kanta-palveluiden käyttöönotto. Psykologiliitto 15.4.2014 Kanta-palveluiden käyttöönotto Psykologiliitto 15.4.2014 Kansallisten tietojärjestelmäpalveluiden kokonaisuus ja hyödyntäminen VRK:n varmennepalvelut Valviran attribuuttipalvelu Valveri-rekisteri Lääketietokanta

Lisätiedot

Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan -palvelu 7.3.2016

Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan -palvelu 7.3.2016 Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan -palvelu 7.3.2016 Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan Toiminnallisuus yleisellä tasolla Palvelun käyttöönotto Tekniset määrittelyt Merkitys terveydenhuollon

Lisätiedot

earkiston KATSAUS Terveydenhuollon ATK-päivät

earkiston KATSAUS Terveydenhuollon ATK-päivät earkiston KATSAUS Terveydenhuollon ATK-päivät 24.-25.5.2011 Pauli Kuosmanen Asiantuntijalääkäri Kuopion kaupunki Tietohallinto pauli.kuosmanen@kuopio.fi earkiston KATSAUS Lainsäädäntömuutokset Määrittelyt

Lisätiedot

KArkisto. - Kansallisen potilastietoarkistoliittymän testaaminen ja liittymismallin laatiminen. Terveydenhuollon Atk päivät 26.-27.5.

KArkisto. - Kansallisen potilastietoarkistoliittymän testaaminen ja liittymismallin laatiminen. Terveydenhuollon Atk päivät 26.-27.5. KArkisto - Kansallisen potilastietoarkistoliittymän testaaminen ja liittymismallin laatiminen Terveydenhuollon Atk päivät 26.-27.5.2009 Jyväskylä Riitta Häkkinen KArkisto Projektipäällikkö Kuopion sosiaali-

Lisätiedot

Alueellisista palveluista kansallisen tason ratkaisuihin

Alueellisista palveluista kansallisen tason ratkaisuihin Alueellisista palveluista kansallisen tason ratkaisuihin Terveydenhuollon ATK -päivät 10.5.2004 Mika Tervonen lyhyesti Modernien tietojärjestelmien palveluntuottaja ja tuoteratkaisujen toimittaja Yli 40

Lisätiedot

KAMU alueellisen laboratoriojärjestelmän käytännön toteutuksen arkea

KAMU alueellisen laboratoriojärjestelmän käytännön toteutuksen arkea KAMU alueellisen laboratoriojärjestelmän käytännön toteutuksen arkea kehityspäällikkö Juhana Suurnäkki Medi-IT Oy Terveydenhuollon atk-päivät 11.5.2004, Tampere KAAPO ja sen KAMU KAAPO = KAakkois-Suomen

Lisätiedot

Digitalisaation seuranta sosiaali- ja terveydenhuollossa

Digitalisaation seuranta sosiaali- ja terveydenhuollossa Digitalisaation seuranta sosiaali- ja terveydenhuollossa STePS 2.0 13.6.2016 13.6.2016/ Hannele Hyppönen 1 STM:n ja osallistujien yhteisrahoitteinen hanke 1.4.2016-31.3.2019 Jatkoa STePS-hankkeelle (systemaattinen

Lisätiedot

Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Jukka Mattila

Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Jukka Mattila Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma 10.2.2011 Jukka Mattila Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Terveydenhuoltolain 34 Samaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien on laadittava terveydenhuollon

Lisätiedot

KanTa-kokonaisuus ja kunnat

KanTa-kokonaisuus ja kunnat KanTa-kokonaisuus ja kunnat KanTa earkisto: kansallinen sähköinen arkisto- ja välityspalvelu potilasasiakirjoille eresepti ekatselu kansalaisen katseluyhteys omiin tietoihinsa perustuu lainsäädäntöön liittymisvelvoite

Lisätiedot

SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ

SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite L: Teknisten ympäristöjen kuvaus SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite L: Teknisten ympäristöjen kuvaus VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi

Lisätiedot

Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät

Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät Siilinjärven kunta Aromi-yhteiskäytön politiikan liite 1 24.11.2014 Savon koulutuskuntayhtymä Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät Rooli

Lisätiedot

HE 30/2015 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2016

HE 30/2015 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2016 uj30lgm 22.10.2015 HE 30/2015 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2016 Teema: Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmähankkeet ja niiden eteneminen Kanta-palvelut ja

Lisätiedot

Esityksen sisältö Määrittelyjen mukaisuudesta varmistuminen - PlugIT-leima

Esityksen sisältö Määrittelyjen mukaisuudesta varmistuminen - PlugIT-leima Esityksen sisältö Johdanto Yleistä leimausmenettelystä ja leimasta Leimausmenettelyn vaiheet Kuinka määrittelyjen mukaisuus testataan: esimerkkejä testitapauksista Olennaisimmat kysymykset leimausmenettelyn

Lisätiedot

TOIMINTA KANTA-PALVELUJEN HÄIRIÖTILANTEESSA

TOIMINTA KANTA-PALVELUJEN HÄIRIÖTILANTEESSA Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 2 Kanta-palvelujen toiminnassa tai yhteyksissä havaitaan häiriö 4 3 Ilmoitus käyttötukeen 5 4 Tiedota häiriöstä muuta henkilöstöä 6 5 Häiriön laajuus 6 6 Toimintamalli Kanta-palvelujen

Lisätiedot

PlugIT-projektin työsuunnitelma 3. jaksolle 1.11.2002-30.4.2003 EHDOTUS johtoryhmälle, 27.10.2003. Koko projektin keskeiset tehtävät

PlugIT-projektin työsuunnitelma 3. jaksolle 1.11.2002-30.4.2003 EHDOTUS johtoryhmälle, 27.10.2003. Koko projektin keskeiset tehtävät PlugIT-projektin työsuunnitelma 3. jaksolle 1.11.2002-30.4.2003 EHDOTUS johtoryhmälle, 27.10.2003 Tässä työsuunnitelmassa on esitetty vain tutkimussuunnitelman mukaisten tärkeimpien tuotosten aikaansaamiseksi

Lisätiedot

Vanhojen potilastietojen arkistointi palvelun käyttöönotto

Vanhojen potilastietojen arkistointi palvelun käyttöönotto Vanhojen potilastietojen arkistointi palvelun käyttöönotto 30.3.2017 Sisältö Palvelun kuvaus Julkaistu materiaali Palvelun käyttöönotto Rekisterinpitäjän vastuut Katselimen käyttöönotto Toiminta tuotannossa

Lisätiedot

Tules potilaan painonhallintapolku (BMI >30) ja aikuisten lihavuuden hoitoketju

Tules potilaan painonhallintapolku (BMI >30) ja aikuisten lihavuuden hoitoketju Tules potilaan painonhallintapolku (BMI >30) ja aikuisten lihavuuden hoitoketju Leea Järvi terveyden edistämisen koordinaattori Sirpa Hyyrönmäki Terveysliikuntakoordinaattori PPSHP / perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö

Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö Varsinais-Suomen nykytilan kuvaus 27 kuntaa, väestöpohja 470 000 asukasta Sosiaali- ja

Lisätiedot

KJ-info Yhteinen Effica askelmerkit

KJ-info Yhteinen Effica askelmerkit KJ-info Yhteinen Effica askelmerkit 22.8.2017 ARI SALMELA Tajuton potilas tuodaan sairaalaan, henkilötiedot ok Marevan? Hoitotahto? Veri? Poikkeava hoitoon vaikuttava taipumus? Kuka Nykyinen byrokraatti,

Lisätiedot

Kanta-palvelut, Kelan näkökulma

Kanta-palvelut, Kelan näkökulma Kanta-palvelut, Kelan näkökulma Pia Järvinen-Hiekkanen Lääkäriliitto 6.3.2014 Kela Kanta-palvelujen toteuttajana Kela on myös iso IT-talo Tietohallinnon toimialalla toimii IT-osasto, Tietohallinto-osasto

Lisätiedot

Kohti paperitonta potilaskertomusta. Asko Nieminen Asiantuntijalääkäri PSHP Tietohallinto

Kohti paperitonta potilaskertomusta. Asko Nieminen Asiantuntijalääkäri PSHP Tietohallinto Kohti paperitonta potilaskertomusta Asko Nieminen Asiantuntijalääkäri PSHP Tietohallinto Nykytilanne Paperin käyttö Esteet ja hyödyt Tavoite Paperittomuus Sähköinen potilaskertomus Rakenteinen kirjaaminen

Lisätiedot

PEGASOS Tuotekehitys Versio 9.2.00 ja katsaus tulevaisuuteen

PEGASOS Tuotekehitys Versio 9.2.00 ja katsaus tulevaisuuteen PEGASOS Tuotekehitys Versio 9.2.00 ja katsaus tulevaisuuteen Uusien temppujen yksikön rehtori Seppo Karhunen CGI Group Inc. 2015 1.10.2015 Lyhyt katsaus aikaisempiin versioihin Versiot 3.1 3.2 3.3 4.1

Lisätiedot

Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta.

Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta. Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, 8.1.2015 Viimeisin versio: Kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Potilastiedon arkistoon

Lisätiedot

Potilastiedon arkiston tilannekatsaus

Potilastiedon arkiston tilannekatsaus Potilastiedon arkiston tilannekatsaus 24.4.2019 Sole Salmijärvi Esityksen sisältö Potilastiedon arkiston ajankohtaiset asiat Vanhojen tietojen arkistoinnin ajankohtaiset asiat Potilastiedon arkiston kehitysprojektien

Lisätiedot

Omakanta ja Potilastiedon arkisto - tietoa terveydenhuollon henkilöstölle OPER

Omakanta ja Potilastiedon arkisto - tietoa terveydenhuollon henkilöstölle OPER Omakanta ja Potilastiedon arkisto - tietoa terveydenhuollon henkilöstölle OPER Potilastiedon arkisto ja Omakannan toimintaperiaatteet Omakannalla ei ole omaa tietovarastoa. Se näyttää Potilastiedon arkistoon

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja sote sekä valinnanvapauden toteuttaminen

Maakuntauudistus ja sote sekä valinnanvapauden toteuttaminen Maakuntauudistus ja sote sekä valinnanvapauden toteuttaminen Digitalisaatio, ICT-palvelut ja tietohallinto Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta 21.4.2017 Mikael Forss/Johtaja Kela Maakuntauudistus ja sote

Lisätiedot

Kanta-sertifiointi ja omavalvonta yleiskuva ja prosessit

Kanta-sertifiointi ja omavalvonta yleiskuva ja prosessit 1(8) Kanta-sertifiointi ja omavalvonta yleiskuva ja prosessit Versio 08, 31.3.2015 Sisällys 1 Dokumentin tarkoitus... 2 2 Yleiskuva... 2 3 Toimijat... 3 4 Prosessit... 4 4.1 Prosessi: Asiakasorganisaation

Lisätiedot

Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta.

Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta. Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, 17.4.2014 Viimeisin versio: Kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Liittyminen Potilastiedon

Lisätiedot

OPERin toimintasuunnitelman valmistelu vuodelle Operatiivisen toiminnan ohjaus -yksikkö (OPER) Tietopalvelut-osasto

OPERin toimintasuunnitelman valmistelu vuodelle Operatiivisen toiminnan ohjaus -yksikkö (OPER) Tietopalvelut-osasto OPERin toimintasuunnitelman valmistelu vuodelle 2019 Operatiivisen toiminnan ohjaus -yksikkö (OPER) Tietopalvelut-osasto 20..9.2018 1 Suunnittelun valmistelun aikataulutus 29.8.2018 Ensimmäiset karkeat

Lisätiedot

Kelan lääkärinlausuntolomakkeiden uudistaminen (LLAUS)

Kelan lääkärinlausuntolomakkeiden uudistaminen (LLAUS) Kelan lääkärinlausuntolomakkeiden uudistaminen (LLAUS) Pia Alava Suunnittelija Welfare ICT Forum 10.10.2014 Uudistuksen taustaa Palautteet Lomakkeissa liian vähän tilaa, täyttäminen vie liikaa aikaa, epäselviä

Lisätiedot

Tervetuloa LapIT päiville. Tiedolla turvattuun tulevaisuuteen

Tervetuloa LapIT päiville. Tiedolla turvattuun tulevaisuuteen Tervetuloa LapIT päiville Tiedolla turvattuun tulevaisuuteen LapIT päivät 16.8.2019 Seminaariamme tukevat Tuemme asiakkaitamme Lapin yhteisten terveydenhuollon palveluiden rakentamisessa tuomalla tiedonhallinnan,

Lisätiedot

Laboratoriopalveluiden alueellinen järjestäminen: Tietojärjestelmäratkaisut uuden toimintamallin perustana

Laboratoriopalveluiden alueellinen järjestäminen: Tietojärjestelmäratkaisut uuden toimintamallin perustana Laboratoriopalveluiden alueellinen järjestäminen: Tietojärjestelmäratkaisut uuden toimintamallin perustana Terveydenhuollon ATK-päivät 11.5.2004 Maija-Liisa Virtanen KANSALLINEN PROJEKTI TERVEYDENHUOLLON

Lisätiedot

Kansallisen arkiston ja ereseptin tilannekatsaus Terveydenhuollon atk päivät 25.5.2009 Erkki Aaltonen

Kansallisen arkiston ja ereseptin tilannekatsaus Terveydenhuollon atk päivät 25.5.2009 Erkki Aaltonen Kansallisen arkiston ja ereseptin tilannekatsaus Terveydenhuollon atk päivät 25.5.2009 Erkki Aaltonen Esityksen sisältö KanTa ja sen tausta Käyttöönotto ja tilanne nyt Mikä muuttuu eresepti earkisto Omien

Lisätiedot

Omakanta ja Potilastiedon arkisto

Omakanta ja Potilastiedon arkisto Omakanta ja Potilastiedon arkisto -tietoa terveydenhuollon henkilöstölle Päivitetty 2018 Potilastiedon arkisto ja Omakannan toimintaperiaatteet Omakannalla ei ole omaa tietovarastoa. Se näyttää Potilastiedon

Lisätiedot

Alueellinen apuvälinepalvelumalli

Alueellinen apuvälinepalvelumalli Alueellinen apuvälinepalvelumalli Tilaajarenkaan pääneuvottelijoiden ja PSHP:n yhteistyökokous 14.6.16 Anne Ojala apuvälinepalvelupäällikkö Alueellinen apuvälinepalvelumalli K380 Projektipäällikkö Jaana

Lisätiedot

Hankesuunnitelma. Novus-Hanke. Novus-Hanke. YYL:n tietojärjestelmien kokonaisuudistus HANKESUUNNITELMA. www.prh.fi LIITE 1

Hankesuunnitelma. Novus-Hanke. Novus-Hanke. YYL:n tietojärjestelmien kokonaisuudistus HANKESUUNNITELMA. www.prh.fi LIITE 1 Hankesuunnitelma YYL:n tietojärjestelmien kokonaisuudistus HANKESUUNNITELMA Hankesuunnitelma - Sisältö Tausta Hankkeen tavoitteet, hyödyt, riskit ja laadunvarmistus Arkkitehtuurit Kustannukset Organisaatio

Lisätiedot

Liite 1: KualiKSB skenaariot ja PoC tulokset. 1. Palvelun kehittäjän näkökulma. KualiKSB. Sivu 1. Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu

Liite 1: KualiKSB skenaariot ja PoC tulokset. 1. Palvelun kehittäjän näkökulma. KualiKSB. Sivu 1. Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu Liite 1: skenaariot ja PoC tulokset 1. Palvelun kehittäjän näkökulma Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu Palvelun uusi versio on Palveluiden kehittäminen voitava asentaa tuotantoon vaikeutuu

Lisätiedot

Palveluväyläkokemuksia, Espoon palveluväyläpilotti 15.5.2014

Palveluväyläkokemuksia, Espoon palveluväyläpilotti 15.5.2014 Palveluväyläkokemuksia, Espoon väyläpilotti 15.5.2014 Espoon väyläpilotin sisältö Projektin tavoitteena oli todentaa väylän soveltuminen paikallisten integraatioiden toteuttamiseen eri ympäristöissä olevien

Lisätiedot

ATK-päivä Joensuu 27.5.2002. Pentti Itkonen

ATK-päivä Joensuu 27.5.2002. Pentti Itkonen ATK-päivä Joensuu 27.5.2002 Pentti Itkonen Miksi strategia? Tulevaisuuteen ajautuminen Passiivinen kohtalonusko Strateginen liikkumavara koetaan vähäisenä Tulevaisuuteen sopeutuminen Menneisyyden trendit

Lisätiedot

Yhteentoimivuuden ja standardisoinnin merkitys terveydenhuollon tuottavuudelle. Sinikka Ripatti Kehittämispäällikkö HUS 14.11.2008

Yhteentoimivuuden ja standardisoinnin merkitys terveydenhuollon tuottavuudelle. Sinikka Ripatti Kehittämispäällikkö HUS 14.11.2008 Yhteentoimivuuden ja standardisoinnin merkitys terveydenhuollon tuottavuudelle Sinikka Ripatti Kehittämispäällikkö HUS 14.11.2008 Sisältöä Muuttuva terveydenhuollon toimintaympäristö Yhteentoimivuus ja

Lisätiedot

Käytännön kokemuksia Potilastiedon arkistosta Itä-Savossa Jyväskylä Sirpa Taskinen

Käytännön kokemuksia Potilastiedon arkistosta Itä-Savossa Jyväskylä Sirpa Taskinen Käytännön kokemuksia Potilastiedon arkistosta Itä-Savossa Jyväskylä 20.5.2014 Itä-Savon sairaanhoitopiiri Terveydenhuoltopiiri, joka hoitaa alueensa kuntien erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Potilastiedon arkisto, tilanne. Tarja Räty

Potilastiedon arkisto, tilanne. Tarja Räty Potilastiedon arkisto, tilanne Tarja Räty 1 Käyttöönotot Koko julkinen terveydenhuolto on liittynyt. Yksityisen terveydenhuollon liittyneitä tällä hetkellä 41 yritystä. (yhteensä Suomessa n. 10 000 terveydenhuollon

Lisätiedot

Liittyminen eresepti-palveluun. Yksityisten terveydenhuollon toimijoiden ereseptin käyttöönottoon valmistautuminen 13.5.2013

Liittyminen eresepti-palveluun. Yksityisten terveydenhuollon toimijoiden ereseptin käyttöönottoon valmistautuminen 13.5.2013 Liittyminen eresepti-palveluun Yksityisten terveydenhuollon toimijoiden ereseptin käyttöönottoon valmistautuminen 13.5.2013 eresepti-palveluun liittyjä eresepti-palveluun liittyjä on terveydenhuollon toimintayksikkö

Lisätiedot

Keski-Suomi ja kanta-palvelut

Keski-Suomi ja kanta-palvelut Keski-Suomi ja kanta-palvelut - Missä mennään ja mitä tiedetään? Lähtökohdat esiselvitykseen Toteutus 1.1-31.3.2019 Maakunta- ja sote-uudistus Lakiesityksen toteutuminen? Kokonaiskuva Keski-Suomen sosiaalipalveluiden

Lisätiedot

SÄTKY SÄHKÖINEN KOTIHOITO ensikokemuksia ja ajatuksia käyttöönotosta

SÄTKY SÄHKÖINEN KOTIHOITO ensikokemuksia ja ajatuksia käyttöönotosta SÄTKY SÄHKÖINEN KOTIHOITO ensikokemuksia ja ajatuksia käyttöönotosta Hyvinvointiteknologiaohjaaja Mika Mitikka 28.11.2012 Me olemme Eksote Hoitajan näkökulma? Pertti Jarla SÄTKY sähköinen kotihoito SÄTKY

Lisätiedot

ereseptin toteutus 26.5.2009 Riitta Söderlund etunimi.sukunimi@turku.fi projektipäällikkö/ TERES Turun kaupunki

ereseptin toteutus 26.5.2009 Riitta Söderlund etunimi.sukunimi@turku.fi projektipäällikkö/ TERES Turun kaupunki ereseptin toteutus 26.5.2009 Riitta Söderlund etunimi.sukunimi@turku.fi projektipäällikkö/ TERES Turun kaupunki Tietojärjestelmien kehittämisen vaiheet Esitutkimus Vaatimusmäärittely Järjestelmän suunnittelu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Sosiaali- ja terveysvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Sosiaali- ja terveysvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 77 Suun terveydenhuollon asiakastietojärjestelmän Lifecare Vuosijulkaisu 2015 versiopäivitys HEL 2017-003299 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut n virastopäällikkö

Lisätiedot

Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta.

Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta. Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, 19.3.2014 Viimeisin versio: Kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Liittyminen Potilastiedon

Lisätiedot

Terveydenhuollon yksiköiden valmiudet liittyä KanTa an

Terveydenhuollon yksiköiden valmiudet liittyä KanTa an Terveydenhuollon yksiköiden valmiudet liittyä KanTa an ATK-päivät 27.5.09 Sessio: Sähköinen asiointi Ilkka Winblad*, Päivi Hämäläinen**, Jarmo Reponen* *FinnTelemedicum Oulun yliopisto **Terveyden ja hyvinvoinnin

Lisätiedot

Kanta-palveluiden vaatimukset sote- ja maakuntauudistuksessa

Kanta-palveluiden vaatimukset sote- ja maakuntauudistuksessa Kanta-palveluiden vaatimukset sote- ja maakuntauudistuksessa 1 Kanta-palvelut käytettävissä ja käytössä Palvelut ovat käytettävissä valtakunnallisesti 24/7 ja yhteisiä toimintamalleja on rakennettu Sähköinen

Lisätiedot

Omatietovaranto. Sovellustoimittajat

Omatietovaranto. Sovellustoimittajat Omatietovaranto Sovellustoimittajat 2 Lääketietokanta Kelain Terveydenhuollon todistusten välitys Vanhojen potilastietojen arkistointi RESEPTI OMAKANTA Kantayhteistestauspalvelu Rajat ylittävä resepti

Lisätiedot

Organisaatiomuutokset yksityisessä terveydenhuollossa

Organisaatiomuutokset yksityisessä terveydenhuollossa Organisaatiomuutokset yksityisessä terveydenhuollossa 19.10.2017 1 Johdanto Terveydenhuollon palvelunantaja tai itsenäinen ammatinharjoittaja (IAH) vastaa potilastietojen rekisterinpitäjänä arkistoitujen

Lisätiedot

Potilastiedon arkiston 2. vaihe

Potilastiedon arkiston 2. vaihe Potilastiedon arkiston 2. vaihe THL, Operatiivisen toiminnan yksikkö 24.8.2015 Potilas arkiston 2.vaihe / Paasitorni 26.8.15 1 Potilastiedon arkisto:julkinen terveydenhuolto 15.08.2015 7 Potilastietojärjestelmää

Lisätiedot

Kansallinen Terveysarkisto KanTa

Kansallinen Terveysarkisto KanTa Kansallinen Terveysarkisto KanTa KanTa - palveluihin kuuluvat sähköinen resepti, Potilastiedon arkisto ja Tiedonhallintapalvelu, Lääketietokanta sekä Oma Kanta (=Omien tietojen katselu) Kansalainen käyttää

Lisätiedot

tilanne nyt entä tulevaisuudessa?

tilanne nyt entä tulevaisuudessa? Potilastiedon alueelliset hallintapalvelut Pohdintaa vaihtoehtoja? tilanne nyt entä tulevaisuudessa? Kyösti Kopra Agenda Perusjuoni arkkitehtuurin viitekehys 1. HUS-alueen aluetietojärjestelmän taustat

Lisätiedot

Liittyminen Kanta-palveluihin Valmistelukokous. Kela, Kanta-palvelut,

Liittyminen Kanta-palveluihin Valmistelukokous. Kela, Kanta-palvelut, Liittyminen Kanta-palveluihin Valmistelukokous Kela, Kanta-palvelut, 6.9.2016 Käsiteltävät asiat Kelan rooli ja Kanta-palvelut Kanta-palveluihin liittymisen päävaiheet Käyttöliittymä rekisterinpitäjän

Lisätiedot

SIIKA Asiakas- ja potilastietojärjestelmien tehtäväverkon toimeenpanon pilotointi

SIIKA Asiakas- ja potilastietojärjestelmien tehtäväverkon toimeenpanon pilotointi Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallintoyhteistyöfoorumi SIIKA Asiakas- ja potilastietojärjestelmien tehtäväverkon toimeenpanon pilotointi www.kunnat.net www.kommunerna.net Suomen

Lisätiedot

Terveydenhuollon ATK-päivät

Terveydenhuollon ATK-päivät Terveydenhuollon ATK-päivät 27.5.2002 Tero Tammisalo Myyntipäällikkö Alueellinen digitaalinen arkisto Aiheet Aiheen esittely Asiointi ja prosessit sähköiseksi, verkkoon Sähköinen käsittely ja päätöksenteko

Lisätiedot

Kansallinen palveluarkkitehtuuri TUNNISTUSPALVELU INFO

Kansallinen palveluarkkitehtuuri TUNNISTUSPALVELU INFO Kansallinen palveluarkkitehtuuri TUNNISTUSPALVELU INFO 29.9.2015 Palvelulupauksemme Tarjoamme julkishallinnolle mahdollisuuden Suomen ja EU-kansalaisen sähköiseen tunnistamiseen tietoturvallisesti eri

Lisätiedot

Määräys 3/ (5) Dnro 2028/03.00/

Määräys 3/ (5) Dnro 2028/03.00/ Määräys 3/2011 1 (5) In vitro diagnostiikkaan tarkoitettujen terveydenhuollon laitteiden suorituskyvyn arviointitutkimukset ja niistä ilmoittaminen Valtuutussäännökset Laki terveydenhuollon laitteista

Lisätiedot

Asiointi sähköistymässä

Asiointi sähköistymässä Asiointi sähköistymässä Johtava asiantuntija Esa Pitkänen Tilaisuuden tavoitteet Antaa alustavaa tietoa Fivan tulevasta sähköisestä asioinnista Kuulla, mitä ajatuksia ja kysymyksiä asia herättää Testata

Lisätiedot

Uuden vieritestin käyttöönotto avoterveydenhuollossa

Uuden vieritestin käyttöönotto avoterveydenhuollossa Uuden vieritestin käyttöönotto avoterveydenhuollossa HUSLAB Kliininen kemia ja hematologia 2009 kemisti Paula Pohja-Nylander Tavallisimmat vieritestit avoterveydenhuollossa Hemoglobiini Anemiadiagnostiikka

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen Juulia-ohjausjärjestelmä

Varhaiskasvatuksen Juulia-ohjausjärjestelmä Altostratus Oy Vertikal Oy TARJOUS 9.12.2016 Varhaiskasvatuksen Juulia-ohjausjärjestelmä Toimittaja ALTOSTRATUS OY VERTIKAL OY Tuote/palvelu Varhaiskasvatuksen Juulia-ohjausjärjestelmä Tarjouksen lähtökohtia

Lisätiedot

Kanta-palveluiden kokonaistilanne. Terveydenhuollon ATK-päivät 20.5.2014, Jyväskylä Projektipäällikkö Anna Kärkkäinen

Kanta-palveluiden kokonaistilanne. Terveydenhuollon ATK-päivät 20.5.2014, Jyväskylä Projektipäällikkö Anna Kärkkäinen Kanta-palveluiden kokonaistilanne Terveydenhuollon ATK-päivät 20.5.2014, Jyväskylä Projektipäällikkö Anna Kärkkäinen Esityksen sisältö Kanta-palveluiden hyödyntäminen terveydenhuollossa Potilastiedon arkiston

Lisätiedot

Ohje ja testitapaus. 1 Käyttöönottokoe. 1.1 Kanta-arkistonhoitaja ja Arkistonhoitajan käyttöliittymä. 1.2 Käyttöönottokokeessa esiintyvät ongelmat

Ohje ja testitapaus. 1 Käyttöönottokoe. 1.1 Kanta-arkistonhoitaja ja Arkistonhoitajan käyttöliittymä. 1.2 Käyttöönottokokeessa esiintyvät ongelmat Ohje ja testitapaus 1 (5) Ohje ja testitapaus 1 Käyttöönottokoe Käyttöönottokokeen tarkoituksena on varmistaa teknisesti tietojärjestelmien yhteentoimivuus tuotantoympäristössä. Tätä käyttöönottokokeen

Lisätiedot

Apteekkisopimus Päihdelääketieteen torstaikoulutus Maritta Korhonen, Kela Kanta-palvelut

Apteekkisopimus Päihdelääketieteen torstaikoulutus Maritta Korhonen, Kela Kanta-palvelut Apteekkisopimus Päihdelääketieteen torstaikoulutus 4.10.2018 Maritta Korhonen, Kela Kanta-palvelut 1 Kanta-palvelut Kaikille kansalaisille Apteekeille (~810) Julkiselle terveydenhuollolle ( > 1000 palveluyksikköä)

Lisätiedot

Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle

Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle 5.2.2019 Erja Vornanen 1 Kanta-palveluiden vaatimukset palveluntuottajille Liittyminen Kanta-palveluihin ja palveluiden käyttöönotto 2 Vaatimuksia palveluntuottajille

Lisätiedot

KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä Henna Koli, Kela

KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä Henna Koli, Kela KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä 28.5.2013 Henna Koli, Kela KanTa-palvelut Kansallinen Terveysarkisto (KanTa) on yhteinen nimitys terveydenhuollon, apteekkien

Lisätiedot

sivu 1 (5) Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely versio 2.91

sivu 1 (5) Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely versio 2.91 sivu 1 (5) Sähköinen vaatimusmäärittely 7.10.2016 versio 2.91 LIITE 2: Reseptikeskuksesta / Potilastietojärjestelmät HL7 MedicalRecords dokumentissa on määritelty tarkat ehdot, joiden mukaisesti ja voidaan

Lisätiedot

POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät. Sote johton kokous Merja Hauhtonen Pekka Kantola

POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät. Sote johton kokous Merja Hauhtonen Pekka Kantola POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät Sote johton kokous 8.6.2018 Merja Hauhtonen Pekka Kantola Tilannekatsaus Sosiaalihuollon asiakastietomalli ja asiakirjat maakunnan käyttöön Sote ICT muutosohjelma

Lisätiedot

Potilastiedon arkistoon liittyminen 3 kk tukikokous

Potilastiedon arkistoon liittyminen 3 kk tukikokous Potilastiedon arkistoon liittyminen 3 kk tukikokous Kela, Kanta-palvelut, 8.1.2015 Viimeisin versio: kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Käsiteltävät asiat Tilaisuuden avaus (Kela)

Lisätiedot

Potilas-ja asiakastieto hoidon ja hoivan tukena Satakunnassa. Kuntainfo 25.2.2015 Leena Ollonqvist Tietohallintopäällikkö

Potilas-ja asiakastieto hoidon ja hoivan tukena Satakunnassa. Kuntainfo 25.2.2015 Leena Ollonqvist Tietohallintopäällikkö Potilas-ja asiakastieto hoidon ja hoivan tukena Satakunnassa Kuntainfo 25.2.2015 Leena Ollonqvist Tietohallintopäällikkö Esityksen sisältö Potilasjärjestelmäuusinta Satakunnan sairaanhoitopiirissä Käytännön

Lisätiedot

Ajankohtaista yhteistestauksesta

Ajankohtaista yhteistestauksesta Ajankohtaista yhteistestauksesta Toimittajayhteistyökokous 25.9.2019 Kanta-palvelut, Yhteistestaus Kysely puolesta-asioinnista Kanta-palvelut on lähettänyt kyselyn järjestelmätoimittajille koskien potilastietojärjestelmien

Lisätiedot

Kuntoutuspäivät Kimmo Kääriä

Kuntoutuspäivät Kimmo Kääriä Kuntoutuspäivät 2018 8.6.2018 Kimmo Kääriä salivirta.fi Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotannon rakenne Julkiset palvelut Yksityiset palvelut Maakunta toimii SOTE-palvelujen järjestäjänä Itse maksavat

Lisätiedot

Tavoitteena saada päätökseen yliopiston ja Enfon tekninen järjestelmän kehittämisprojekti 06/2014 mennessä (minimitavoitteiden osalta).

Tavoitteena saada päätökseen yliopiston ja Enfon tekninen järjestelmän kehittämisprojekti 06/2014 mennessä (minimitavoitteiden osalta). IAM-HANKE -PROJEKTIN TILANNEKATSAUS 22.4.2014 Toteutuksen tilanne Saavutukset Projektin toiminnalliset minimitavoitteet alkavat valmistua (korvataan nykyinen käyttäjähallinta, uudet loppukäyttäjän palvelut

Lisätiedot