Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Jäsentiedote 2/2015 ja kutsu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Jäsentiedote 2/2015 ja kutsu"

Transkriptio

1 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Jäsentiedote 2/2015 ja kutsu

2 Toimipisteemme on Psorila. Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 2 Löydät meidät Turusta osoitteesta: Eerikinkatu 30, 4. krs, Turku. Psorila on avoinna arkisin klo Puhelin: Internet: Sähköposti: turunpsori@psorila.fi Facebook: facebook.com/turunpsori Tiliyhteys: Liedon säästöpankki, IBAN FI , BIC ITELFIHH Y-tunnus: Turun Seudun Psoriasisyhdistys on perustettu vuonna Jäsenmäärämme on lähes Yhdistyksen hallitus 2015 Kari Malinen, puheenjohtaja kari.ek.malinen@gmail.com, puh Tuula Salmivaara, varapuheenjohtaja t.salmivaara@gmail.com, puh Timo Ellä, varajäsen timoella0@gmail.com, puh Rainer Lundström, jäsen raiski44@gmail.com, puh Eero Mäki, varajäsen eeromaki@gmail.com, puh Erkki Narmala, jäsen erkki.narmala@gmail.com, puh Marja Nevalainen, päiväryhmävastaava mantu60@gmail.com, puh Sirkku Nuolemo, vertaistukivastaava sirkku.nuolemo@utu.fi, puh Hannu Sjöman, liikuntavastaava hannu.sjoman@gmail.com, puh Hallituksen kokouksiin osallistuvat myös Tuire Helle, taloudenhoitaja tuire.helle@gmail.com, puh Päivi Rahkonen-Ellä, sihteeri pairah@utu.fi, puh Esa Timonen, kunniajäsen esa.timonen@pp1.inet.fi, puh Yhdistyksemme toiminta-alue kattaa 18 kuntaa: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Turku Jäsentiedote ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Jakelu Yhdistyksen jäsenet ja sidosryhmät, n kpl Päätoimittaja Kari Malinen Ilmoitusmyynti Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry, Kari Malinen Sivuntaitto Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry, Päivi Rahkonen-Ellä Painopaikka X-Copy Oy, Turku

3 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 3 Puheenjohtajan terveiset Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi, kun päätä leikattiin. Vanha suomalainen sanonta, jota käytetään silloin, kun jokin aikakausi päättyy. Ja nythän päättyy, nimittäin allekirjoittaneella. On tullut aika valita uusi puheenjohtaja yhdistyksellemme. Elettiin vuotta 2006 kun silloinen puheenjohtajamme Esa Timonen sairastui vakavasti ja silloinen varapuheenjohtaja joutui ottamaan tehtävän hoitaakseen. Saman vuoden syyskokouksessa varapuheenjohtajuus vaihtui puheenjohtajuudeksi. Siitä on miltei kymmenen vuotta ja siihen ajanjaksoon mahtuu monenmoista. On joitakin asioita, jotka eivät paljoakaan muutu ja yksi niistä on yhdistyksemme jäsenmäärä. Se on vaihdellut tuhannen molemmin puolin. Joka vuosi liittyy noin 100 uutta jäsentä ja saman verran poistuu tai poistetaan maksamattomien jäsenmaksujen johdosta. JOS jäsenmaksujen maksamisesta huolehdittaisi paremmin, niin jäsenmäärämme kyllä selkeästi kasvaisi. Tuleva syyskokous on historiallinen. Se on viimeinen syyskokous. Keväällä hyväksyttyjen uusien sääntöjen myötä siirrymme ensi vuonna yhden vuosikokouksen aikakauteen. Syyskokous pidetään toimintasuunnitelman mukaisesti henkilövalintoja lukuun ottamatta. Ne tehdään vuoden 2016 vuosikokouksessa. Uusien sääntöjen myötä hallitustehtävät muuttuvat määräaikaisiksi ensi vuoden vuosikokouksesta lähtien. Nyt on aika kiittää yhteistyöstä, niin hallituskumppaneita kuin koko jäsenistöä unohtamatta yhteistyökumppaneita. Yhteistyössä on voimaa ja sen resurssin käyttöä kannattaa entisestään tehostaa. Tuumii Kari Tähän jäsentiedotteeseen on 40- vuotisjuhliemme kunniaksi kerätty muutamia muistoja vuosien varrelta. Lähinnä viimeisen 15 vuoden ajalta, jolloin kuvia on ollut saatavissa paremmin. Kiitokset Marjalle hyvästä arkistoinnista. Kuvat on kerännyt Päivi. Osa näistä (kuten vieressä oleva kuva) ovat yksinkertaisesti valokuvia valokuvista. Hyvin säilyneitä, kuten me itsekin J Tässä nykyinen puheenjohtajamme Kari Malinen yhdistyksemme 25-vuotisjuhlissa vuonna Tule mukaan 40-vuotisjuhliimme lokakuussa muistelemaan vanhoja ja luomaan uusia muistoja!

4 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 4 Yhdistyksen juhlavuosi liikuntaa koko vuosi Yhdistyksen oma vesijumppa- ja uintivuoro Ruusukorttelissa Joka keskiviikko klo vesijumppaa ja uintia Ruusukorttelissa osoitteessa Puistokatu 11, Turku. Vuoron aluksi puoli tuntia ohjattua vesijumppaa klo alkaen. Ruusukorttelin syyskauden maksu on 35 euroa/hlö. Syyskuu 2, 9 16, 23, 30 Lokakuu 7, 14, 21, 28 Marraskuu 4, 11, 18, 25 Joulukuu 2, 9, 16 Keilailua Turussa Kupittaan keilahallilla Lähde kanssamme keilaamaan. Oletpa ensikertalainen tai konkari, mukaan sopii. Hinta 7,50 euroa (huom.muuttunut hinta) Hinta ei sisällä 2 euron kenkävuokraa. Maksetaan hallilla. Varaathan tasarahan! Ruusukorttelissa uimaan mennään pääovesta tulleessa oikealta. Ovet avautuvat klo 19 ja vesijumppa alkaa klo Naisten ja miesten pukuhuoneet löytyvät saman käytävän varrella. Altaaseen mahtuu parisen kymmentä ja sen verran toisinaan onkin paikalla! Mutta aina uusiakin uimareita mahtuu joukkoon. Vesijumppa kestää puolisen tuntia, voit toki tulla vaikka vesijumpan jälkeenkin. Tila on varattuna meille psoriaatikoille iltayhdeksään asti. Syyskuu to klo Lokakuu to klo Marraskuu to klo Joulukuu to klo Vuonna 2007 lajivalikoimassa oli mm. petankkia.

5 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 5 Yhdistyksen juhlavuosi - Elokuu Eduskuntavaalit 2015 kiitos kaikille keräykseen osallistuneille! Uittamolla Muistimme lipaskerääjiä arvokkaasta työstä! Elokuussa Uittamon Paviljongilla järjestetyssä tilaisuudessa oli mukana nelisen kymmentä kevään eduskuntavaaleissa mukana ollutta. Tarjolla oli lohisoppaa, yhteislaulua ja mukavaa illanviettoa. Tilaisuuden jälkeen meillä oli vielä mahdollisuus jäädä tanssimaan tangokuningas Kari Piirosen ja orkesterin tahdeissa. Pieni ele Osallistuimme vuoden 2015 eduskuntavaalien yhteydessä toimitettuun lipaskeräykseen. Pieni ele (ent. Vaalikeräys) on kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi suoritettu keräys ja toteutettiin äänestyspaikoilla lipaskeräyksenä. Keräys sai alkunsa jo vuonna 1907, jolloin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä kerättiin varoja tuberkuloosin vastustamiseen. Tänä päivänä Pieni ele keräys perustuu 18 valtakunnallisen järjestön yhteistoimintaan. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin kunnittain ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Lipaskerääjät ovat keräyksen sielu. Keräystuotto jaetaan kahteen yhtä suureen osaan. Toinen puoli lähetetään keräystoimistoon Helsinkiin edelleen jaettavaksi keräykseen osallistuneiden valtakunnallisten järjestöjen kesken. Toinen puoli jaetaan paikallisesti osallistuneiden järjestöjen kesken tehtyjen lipasvahtituntien suhteessa. Valtakunnallisesti kertyi euroja ja esim. Turussa ,63. Vielä kerran suurkiitos kaikille keräykseen ja illanviettoon osallistuneille!

6 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 6 Yhdistyksen juhlavuosi - Syyskuu klo 18 Loimaa. Vaella Eksyssuolle kuulemaan kuunnelma! Perjantaina 4.9. klo 18 kuullaan Loimaan Eksyssuolla Pirkko Jaakolan kuunnelma Eksyssuon lapset. Tule mukaan tähän jo kymmenennettä kertaa järjestettävään hieman erilaiseen tapahtumaan, jonne vaeltaa vuosittain jopa sata kuulijaa! Matka Eksyssuolle, noin 1,5 km, taitetaan kävellen metsän ja suon poikki. Tarvitset siksi ehdottomasti jalkaasi varrelliset kumisaappaat! Ota mukaan myös istuinalusta sekä sään mukainen varustus. Vaelluksen lähtöpaikkaan pääsee bussikuljetuksella Loimaan Taidetalolta (Rantatie 2) klo Edestakaisen bussimatkan hinta on 10 e/hlö (maksu tasarahalla paikan päällä). Jos kiinnostuneita löytyy, voidaan Turusta järjestää myös kimppakyyti Loimaalle. Kuunnelman jälkeen palataan bussilla Taidetalolle kahvitilaisuuteen, jossa ovat paikalla kirjailija Pirkko Jaakola sekä toimittaja kirjailija Pentti Kemppainen. Lisäksi bussimatkan hinnalla pääsee tutustumaan Taidetalon näyttelyihin. Ilmoittaudu bussin kyytiin ottamalla yhteyttä Psorilaan mennessä. Lisätietoja: Tule keskustelemaan psorista tapaamme kaksi kertaa syksyn aikana Keskusteluryhmä on Psorilassa kokoontuva vertaistukiryhmä, jossa yhdessä keskustellen haemme apua jaksamiseen. Sillä kukapa muu kuin toinen psoriaatikko olisi psorin paras asiantuntija? Juttelemme illan teeman mukaan kahvikupin ääressä, kuuntelemme ja tulemme myös itse kuulluiksi. Ryhmän vetäjinä toimivat Sirkku Nuolemo ja Marja Nevalainen. Ma klo 18-20: Kukkiiko iho, särkeekö niveliä? Keskustellaan, miten jaksamme psorin kanssa. Ma klo 18-20: Mihin uskoa psorin hoidossa? Lisääkö tietotulva tuskaa? Kasvohoitoa 2004 Päiväryhmä Psorilassa 2004 Näkyyk tutui? Entä muistatko tämän Humalistonkadun tilan?

7 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 7 Psoriasisliiton juhlavuosi - Syyskuu

8 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 8 Yhdistyksen juhlavuosi Koko vuosi Päiväryhmä tapaa joka toinen keskiviikko Päiväryhmä vierailulla Elonissa keväällä 2015 Voidaan syystä sanoa, että päiväryhmä on jo perinteinen osa yhdistyksemme elämää. Se on päiväisin tapahtuvaa toimintaa, joka on tarkoitettu kaikille. Päiväryhmä kokoontuu parillisten viikkojen keskiviikkoina klo Noin joka toinen kerta olemme Psorilassa ja joka toinen kerta retkillä lähialueilla. Retkillä tutustumme kohteisiin, joihin ei muuten ehkä tulisi lähdettyä. Retket ovat omakustanteisia ja niihin on usein myös ennakkoilmoittautuminen. Muista myös peruuttaa jos oletkin estynyt! Tarkemmat tiedot löytyvät TS - palstalta Yhdistykset toimivat maanantaisin. Psorilassa on tuote - esittelyjä, vertaistukea ym. ja kahvia on tarjolla pientä maksua vastaan. SYKSYN OHJELMA ke klo Psorilassa syyskauden avaus. Turun kaupungin liikunnanohjaaja kertoo kaupungin palveluista kunnon kohottamiseen. ke klo 12 alkaen retki Vilkkimäen kahvimuseoon sekä Kakku ja kahvi kahvilaan. Osoite Vilkkimäentie 5, Lieto, Vanhan Tampereentien varrella. ke klo nautimme kahvit Psorilassa ja sen jälkeen siirrymme Siirtolaisinstituutin näyttelyjä katsomaan, Eerikinkatu 34. ke klo 12 alkaen retki. Menemme tutustumaan NEO-sairaalan toimintaan ja palveluihin. Joukahaisenkatu 6 Turku (saa ajaa Neon parkkihalliin). ke klo Psorilassa. Farmaseutti Daniela Toivonen Raunistulan apteekista kertoo mm. talven ihohoidosta. ke klo 12 alkaen retki Föritupaan, Sairashuoneenkatu 1, Turku. Tutustutaan Turku-seuran toimintaan. Kahvi/tee tarjoilu josta pieni maksu. ke klo ohjelmallinen joulukahvitus Psorilassa.

9 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 9 Yhdistyksen juhlavuosi Lokakuu Ma klo keskustelurymä Psorilassa Kukkiiko iho, särkeekö niveliä? Keskustellaan, miten jaksamme psorin kanssa. Ti tai to Loimaalla tapahtuu! Lokakuussa Loimaalla. Päivämäärä on vielä avoin, alustavasti joko tai Seuraa netti- ja fb-sivujamme sekä Loimaan lehteä. To JÄRJESTÖEXTREME IV yhteistyössä järjestöjen/yhdistysten ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa Turun ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan yksikössä Ruiskadulla toteutetaan neljännen kerran to klo 9-15 Järjestöextreme -oppilaitostapahtuma syksyllä opintonsa aloittaville sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Tapahtuman tarkoitus on esitellä tuleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille järjestöjen ammatillista asiantuntijatyötä sekä kokemustiedon ja vapaaehtoistoiminnan merkitystä. Kohtaamiset tapahtuvat Järjestötorilla oppilaitoksen liikuntasalissa. Järjestötoria tullaan myös markkinoimaan muille oppilaitoksen opiskelijoille ja opettajille. Turun Seudun Psoriasisyhdistys osallistuu ja tulee esittelemään sekä yhdistyksen että psoriasisliiton toimintaa MAAILMAN PSORIASISPÄIVÄ Juhlistamme maailman psoriasispäivää yhdistyksemme 40-vuotisjuhlien merkeissä jo hiukan etukäteen. Tervetuloa mukaan juhlimaan kanssamme perjantaina Lue lisää seuraavilta sivuilta. Leila, Ritva, Päivi ja Minna yhdistyksen 25-vuotisjuhlien tunnelmissa vuonna Päiväryhmä vieraili keväällä 2015 Turun kiskoliikennekerholla.

10 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 10 Ohjelmassa Tervetuloa, pj. Kari Malinen Tervehdykset klo Ruokailu noutopöydästä klo Kuusi vuotta ihanasti argentiinalaisessa koukussa Tangon syntyhistoriaa, näkymiä Buenos Airesista sekä esityksiä kolmesta eri tanssista professori emeritus Christer Jansen klo Ansiomerkkien jako klo Kahvi Kahvin lomassa taikurin esityksiä Vapaata seurustelua Lopuksi musiikkia ja tanssia Orkesterina Rosa & Letkis Baari auki omakustanteisesti Olette lämpimästi tervetullut yhdistyksemme 40-vuotisjuhliin perjantaina klo Linnasmäelle Illalliskortti 25 euroa / hlö Ilmoitathan tulostasi mennessä puh , turunpsori@psorila.fi Mainitsethan samalla mahdollisista ruoka-aineallergioista. Linnasmäki (Kristillinen opisto) Lustkokatu 7, Turku.

11 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 11 Tunnetko juhliemme esiintyjiä? Yhdistyksemme pitkäaikainen asiantuntijalääkäri, professori emeritus Christer Jansén on löytänyt uuden harrastuksen, tanssin. Hän kertoo tangon syntyhistoriasta havainnollistaen Argentiinan matkoilla ottamin kuvin esitystään. Lisäksi hän kertoo argentiinalaisen tangon tanssipaikoissa tanssittavista kahdesta muusta tanssista, argentiinalaisesta valssista sekä milongasta. Milonga on nopeaa tangoa, tavallaan heidän "humppaansa". Kaikista näistä saamme nähdä myös tanssiesityksen. Rosa & Letkis on 2011 perustettu harrastajabändi. Triona aloittaneen bändin jäsenet ovat hieman vaihdelleet ja lisääntyneet matkan varrella. Alusta asti vanha tanssimusiikki on kuitenkin ollut pääasiallisena tyylinä. Tilaisuuden mukaan bändi on soittanut myös uudempaa suomi-iskelmää ja suomipoppia. Laulajana toimiva Rosa Salmi-Narmala on ollut mukana myös tangomarkkinoilla ja sijoittunut kolmanneksi Laila & Olavi - laulukilpailussa.

12 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 12 Yhdistyksemme alkutaipaleelta Niin kauan kuin ihmisistä on säilynyt kirjallista tietoa, voidaan löytää mainintoja psoriasiksesta. Sairaus on pysynyt vuosituhansien ajan pelottavana ja outona sairautena. Siitä ei juurikaan puhuttu, eikä tautiin ollut varmaa hoitokeinoa. Psoriasikseen sairastuneet koettivat peitellä ihottumiaan. Työpaikkakin saattoi mennä taudin puhjettua. Tuntuu uskomattomalta, että ensimmäinen potilasyhdistys psoriaatikoille perustettiin Suomeen vasta 1960 luvun lopulla. Yhdistys sai nimen Suomen Psoriasisyhdistys ry ja perustamis-päivämäärä oli Aluksi yhdistys toimi valtakunnallisena yhdistyksenä. Turusta hallituksessa oli Ola Wilpola, joka lienee osaltaan vaikuttanut siihen, että kun vuonna 1971 perustettiin paikallisia alaosastoja, niin yksi niistä perustettiin Turkuun. Muut tulivat Jyväskylään, Pietarsaareen ja Ouluun. Vuonna 1974 kuvaan astui konttoripäällikkö Heikki Lumio. Hän oli saanut tietää Helsingissä toimivasta Suomen Psoriasisyhdistyksestä ja sai sitä kautta muutaman turkulaisen jäsenen nimet. Tämä ryhmä keräsi ympärilleen muita turkulaisia psoriaatikkoja. Oma paikallinen yhdistys kangasti silmissä. Eri vaiheiden jälkeen päätettiin kutsua lehti-ilmoituksella psoriaatikkoja perustamaan omaa yhdistystä, paikkana Taimi II Puutarhakadulla. Tilaisuudessa prof. Väinö K. Havu puhui kuvien kera aiheenaan Ihon itsepintainen tauti psoriasis. Paikalle oli tullut koko salin täydeltä osallistujia, n. 160 henkilöä. Perustavan kokouksen päivämäärä oli ja yhdistyksen perustamiskirjan allekirjoittivat proviisori Kaarina Kerttula, konttoripäällikkö Heikki Lumio ja ylivääpeli Matti Winberg. Näin käynnistyi yhdistyksemme, Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry:n toiminta. Sittemmin samana vuonna perustettiin valtakunnallinen Psoriasisliitto ry, jonka yhtenä perustajajäsenenä oli Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry. Mainittakoon, että Heikki Lumio valittiin myöhemmin yhdistyksemme ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi. - Kari Malinen Kunniapuheenjohtaja Heikki Lumio Kirjoitus perustuu Vesa Mustosen laatimaan yhdistyksemme historiikkiin, joka ilmestyy vuoden lopulla.

13 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 13 Yhdistyksen juhlavuosi Valoa koko vuosi Syksy pimenee vuokraa valohoitolaite kotiin Voit vuokrata UVB-valohoitolaitteen Psorilasta. Lamppuvarauksiin tarvitaan ihotautilääkärin lähete. Poikkeuksena ovat mm. hankala pääsy ihotautilääkärille tai taloudelliset syyt, jolloin riittää myös yleislääkärin lähete. Lähetettä hankkiessasi, muista keskustella lääkärisi kanssa olemassa olevasta lääkityksestäsi, myös luontaistuotteista. Ne voivat aiheuttaa suurempaa valoherkkyyttä, mikä lisää palamisriskiä ja voi aiheuttaa aurinkoihottumaa. o UVB-valohoitolaitteet 38 /kk jäsenille, muut 57 o valokampaa hiuspohjan hoitoon 38 /kk jäsenille, muut 57 o ylimenevältä ajalta 10 /alkava viikko jäsenille, muut 15 Valovastaavana toimii Ritva Johansson. Vuonna 2010 haettiin valoa syksyn pimeisiin iltoihin myös Herrankukkarosta.

14 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 14 Yhdistyksen juhlavuosi Koko vuosi Kädentaitoryhmä ja taidekerho Happy Housessa Happy Housen ryhmiin ovat kaikki jäsenemme tervetulleita tervetuloa mukaan, vaikka et olisi aiemmin ryhmissä ollutkaan. Kädentaitoryhmä tapaa joka toinen torstai klo Aloitamme , aiheena palavirkkaus tai oman käsityö. Taideryhmä on Happy Housen toimintaa, johon myös yhdistyksemme jäsenet saavat osallistua. Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai klo Syyskausi alkaa Tarkemmat tiedot ryhmistä saat niiden vetäjältä, Marja Nevalaiselta. Ylemmässä kuvassa ryhmä vuodelta 2010, alemmassa kädentaitajat kevätkauden päättäjäislounaalla 2015 Marraskuun ajan Happy Housessa kädentaito- ja taideryhmien yhteisnäyttely Tässä pystytetään näyttelyä vuonna 2010.

15 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 15 Yhdistyksen juhlavuosi Marraskuu Ma klo keskustelurymä Psorilassa Mihin uskoa psorin hoidossa? Lisääkö tietotulva tuskaa? K o k o u s k u t s u Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous torstaina klo 18 Paikka: Psorila, Eerikinkatu 30, 4. krs. Turku. Kevätkokouksessa hyväksyttiin yhdistyksellemme uudet säännöt. Vaikka uusien sääntöjen myötä tullaan siirtymään yhden vuosikokouksen käytäntöön, niin kokous päätti, että pidetään vielä syyskokous. Syyskokous pidetään vanhojen sääntöjen mukaisesti muulta osin paitsi henkilövalintojen osalta. Henkilövalinnat tullaan suorittamaan uusien sääntöjen mukaisesti ensi vuoden vuosikokouksessa. Uusien sääntöjen mukaan vuosikokous tulee pitää tammi-huhtikuussa. Mikä on TVJ? Entä Happy House? Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry on Turun talousalueella toimivien vammais- ja pitkäaikaissairausjärjestöjen yhteistyöelin. Siihen kuuluu tällä hetkellä 38 eri järjestöä. Jäsenjärjestöissä on jäseniä kaikkiaan lähes henkilöä. Turun vammaisjärjestöjen monitoimikeskus Happy House löytyy osoitteesta Ursininkatu 11, Turku. Taideryhmä on siirtynyt osaksi Happy Housen toimintaa ja kädentaitoryhmämme jatkaa edelleen toimintaansa Happy Housen tiloissa. Tutustu: ja Yhdistyksen 30-vuotisjuhlia juhlittiin Happy Housessa.

16 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 16 Koulutetut vertaistukihenkilöt Yhdistyksen juhlavuosi Iho- ja nivelpsori o Leila Ali-Sippola, Mynämäki, puh , leila.ali-sippola@suomi24.fi o Saara Haloila, Mynämäki, puh o Ritva Johansson, Turku, puh , ritvaliisa.johansson@turkulainen.com o Anneli Karppinen, Loimaa, puh , anneli.karppinen@loimaa.fi o Reijo Leino, Turku, puh , rehoniin@sunpoint.net o Kari Malinen, Turku, puh , kari.ek.malinen@gmail.com o Marja Nevalainen, Turku, puh , mantu60@gmail.com o Sirkku Nuolemo, Turku puh , sirkku.nuolemo@utu.fi o Minna Saarinen, Turku, puh , minnanen@luukku.com PPP-nettitukihenkilö o Pirjo Karjalainen, pikekster@gmail.com Tärpit! Käy tykkäämässä yhdistyksestämme Facebookissa! Nuorten, alle kolmekymppisten psorilaisten toiminnasta tietoa verkossa Ryhmä myös fb:ssä. Nivelpsorille löytyy oma ryhmä facebookista, äläkä unohda valtakunnallista Psoriasliittoa. Tarinoita psoriaatikon elämästä Psoriasisliiton YouTube kanavalla Ovatko yhteystietosi muuttuneet? Ilmoita osoitteesi, nimesi tai sähköpostiosoitteesi Psorilaan tai psori.fi. Kaikkiin jäsentapahtumiin ovat tervetulleita myös läheiset. Tapahtumat ovat maksuttomia, ellei niiden yhteydessä toisin ilmoiteta. Maanantain TS:stä Yhdistykset toimivat otsikon alta näet viimeisimmät tiedot tapahtumista. Ja netistä sekä fb:stä totta kai! Ruusukortteli 2013 ja Happy House 2009 täyttyivät tyytyväisistä kuulijoista

17 Psorilassa myynnissä Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 17 Yhdistyksen juhlavuosi o Psorilan t-paita, musta, koot M, L, XL, 15 o Psoriasisliiton aurinkopyyhe, 20 o Yhdistyksen suru- ja onnitteluadressi 10 o Bio Bzz voide / 500 ml putkilo o Auringonkukka-taulu, keramiikkaa, käsityötä 20 /pieni, 30 /iso o Serenadi aamulle, Esa Pethmanin levy, 20 o Pentti Koskinen: Kuin elämä itse, 20, Elämänpölyä, 20, Elää ja rakastaa, 20 o Mauno Mäkiharju: Mooses-Mannen psoriasis, 10 Psorilinja on psoripotilaan maksuton puhelinpalvelu, jossa voit keskustella psoriasikseen perehtyneen ihohoitajan kanssa. Psorilinja kuuntelee, neuvoo ja opastaa eteenpäin kaikissa psoriasikseen ja psoriasiksen kanssa elämiseen liittyvissä tilanteissa. Psorilinjaan voivat soittaa myös psoriasispotilaan läheiset. Psorilinja toimii numerossa ja on avoinna ma klo , ti-ke klo Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse näiden sivujen kautta, valikossa Kysy ihohoitajalta. Tutustu Psorilinjan toimintaan ja ota rohkeasti yhteyttä. Psorilinjan puhelinvastaajaan voit jättää viestin ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Jätä vastaajaan nimesi ja puhelinnumerosi. Hoitaja soittaa takaisin seuraavana palvelupäivänä ma klo , ti-ke klo välillä. Ihopäivä Turun suomenkielisellä työväenopistolla 2005 Aurinkoisissa tunnelmissa Inglesissä 2009

18 Jäsenkyselyn satoa Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 18 Toukokuussa 2015 toteutimme jäsenten keskuudessa kyselyn, jossa tiedusteltiin muun muassa yhdistyksen eri toimintojen tunnettavuutta ja kiinnostavuutta. Avoimien kysymysten kohdalla oli myös mahdollisuus kertoa tarkemmin ajatuksiaan, ehdotuksiaan ja antaa palautetta. Kysely lähetettiin nettiversiona sähköpostiosoitteen antaneille, ja lopuille jäsenille paperiversiona. Ensimmäisessä osiossa kartoitettiin vastaajat. Vastaajia oli yhteensä 180, joista naisia oli 113 (63%) ja miehiä 67 (37%); ikäjakauma oli (keskiarvo 59 vuotta). Psoriasista vastaajat olivat sairastaneet keskimäärin 27 vuotta, ja jäsenenä yhdistyksessä on oltu keskimäärin 15 vuotta. Toisessa osiossa kysyimme, miten tuttua jäsenillemme on yhdistyksen toiminta. Oma jäsentiedotteemme oli tuttua lähes kaikille (91%), kuten myös valtakunnallinen IhonAika lehti (97%). Noin puolet jäsenistä ovat käyneet sekä yhdistyksen nettisivuilla (55%), että myös liiton nettisivuilla (49%). Melkein puolet on käynyt myös Psorilassa (42%), ja lähes neljännes on osallistunut liiton tapahtumiin (23%). Sekä yhdistyksen että liiton Facebook-sivut eivät sen sijaan ole vielä kovin tunnettuja kaikille; vain 16 % vastaajista ilmoitti sekä yhdistyksen että liiton Facebook-sivujen olevan tuttuja. Seuraavissa osioissa kartoitettiin eri toimintojen ja aihepiirien kiinnostavuutta. Erilaiset retket lähiympäristöön ja teattereihin sekä vesijumppa nousivat esille kiinnostavimpina aktiviteetteina. Tietopuolisista aihepiireistä kiinnostavimpina nousivat esille perusasiat kuten iho-, nivel-, ja hiuspohjan psoriasis. Myös apteekin ja Kelan palvelut sekä tuote-esittelyt, kuten myös liitännäissairaudet, hoitomenetelmät ja hoidon ohjaus olivat kiinnostavia aiheita. Kaiken kaikkiaan vastausten perusteella jäsenistö kaipaa tällä hetkellä vahvemmin tietoa kuin uusia aktiviteetteja. Tietopuoleen liittyvät asiat saivat enemmän kiinnostaa paljon tai kiinnostaa erittäin paljon arvioita. Tämä tuli esille myös avoimissa kysymyksissä, joissa tuotiin esille tarve lisätietoon eri aiheista. Yhdistyksen hallitus on kuullut tämän, ja pyrimme saamaan lisää esimerkiksi lääkäriluentoja lähitulevaisuuteen. Kysyttäessä jäsenistön halukkuutta olla mukana tapahtumien käytännön järjestelyissä, eniten kiinnostusta herätti lipasvahtina toimiminen Pieni Elekeräyksessä. Vastaajista 24% oli valmis tähän tehtävään. Yhdistys sai kaiken kaikkiaan sekä risuja että ruusuja. Kiitosta tuli yleisesti yhdistyksen toiminnoista, risuja jonkin verran informaation kulkuun ja käytännön järjestelyihin liittyen. Pyrimme ottamaan nämä palautteet huomioon toiminnan suunnittelussa. Tyytyväisyyttä toimintaan yleisesti arvioitaessa asteikolla 1-5 (1=en osaa sanoa, 5=hyvin tyytyväinen), keskiarvoksi tuli 3,4. Jäsenistö on siis jokseenkin tyytyväisen ja tyytyväisen välimaastossa. Suuri kiitos kaikille vastanneille! Vastaajien kesken tehty arvonta on suoritettu ja voittajille on ilmoitettu voitoista.

19 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 19 Jäsenetusi Yhdistyksemme jäsenet saavat alennusta alla mainituista paikoista vuoden 2015 aikana osoitettuaan jäsenyytensä ennen kaupantekoa. Florea, kukka- ja lahjatavaraliike, Hämeenkatu 9. Avoinna , la , su Turku. 10 %:n alennus jäsenillemme. Puh. (02) , Gold Ounce, Koskinen & Timonen Vanha-Hämeentie 74 A, Turku. Puh. (02) Koruista 15% alennusta. Mehiläinen, Aurakatu 9, Turku. Valohoidoista jäsenille 10% alennus. Ajanvaraus (02) , Terveystalo Pulssi, Humalistonkatu 9 11, Turku. Valohoidoista jäsenille 5% alennus. Ajanvaraus , TYA oppilaitokset, Aikuiskoulutuskeskus Oy, Maariankatu 2. Jalkahoitoa oppilastyönä opettajan valvonnassa. Jäsenkortilla 15% alennus. Jäsenyydestä on mainittava aikaa varattaessa. Puh. (02) , Katso valtakunnalliset jäsenedut Etkö vielä ole jäsen? Vuoden 2015 jäsenmaksu on 20 euroa aikuisilta ja 10 euroa nuorisojäseniltä (15-30-vuotiaat). Alle 15-vuotiailta ei peritä jäsenmaksua. Liity nyt Psorilassa tai Psoriasisyhdistyksen jäsenenä saat vastauksia psoriasikseen liittyviin kysymyksiin, vertaistukea muilta psoriaatikoilta ja neuvoja parempaan arkeen. Psoriasisyhdistyksen jäsenyys tuo sinulle myös rahanarvoisia jäsenetuja. Jäsenmaksun maksettuasi saat Psoriasisliiton jäsenlehden, Ihonaika-lehden, ja voit käyttää jäsenetuja.

20 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry jäsentiedote 2/ sivu 20 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Eerikinkatu 30, TURKU ECONOMY

Yhdistyksen oma vesijumppa- ja uintivuoro Ruusukorttelissa

Yhdistyksen oma vesijumppa- ja uintivuoro Ruusukorttelissa Yhdistyksen juhlavuosi liikuntaa koko vuosi Yhdistyksen oma vesijumppa- ja uintivuoro Ruusukorttelissa Joka keskiviikko klo 19-21 vesijumppaa ja uintia Ruusukorttelissa osoitteessa Puistokatu 11, Turku.

Lisätiedot

Tiedotteessa kevään ohjelmaa, mm. 28.1.2016 psori-ilta. Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Jäsentiedote 1/2016

Tiedotteessa kevään ohjelmaa, mm. 28.1.2016 psori-ilta. Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Jäsentiedote 1/2016 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Jäsentiedote 1/2016 Tiedotteessa kevään ohjelmaa, mm. 28.1.2016 psori-ilta Ruusukorttelissa ja helmikuussa teatterimatka Tampereelle. Paljon muutakin luvassa, tervetuloa

Lisätiedot

Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry KEVÄT Tervetuloa mukaan toimintaan!

Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry KEVÄT Tervetuloa mukaan toimintaan! Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry KEVÄT 2019 Tervetuloa mukaan toimintaan! Tervetuloa Turun Seudun Psoriasisyhdistykseen! Turun Seudun Psoriasisyhdistys on psoriasista sairastaville ja heidän läheisilleen

Lisätiedot

Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry

Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Tervetuloa mukaan toimintaan! Sisäsivuilla syksyn 2018 tapahtumat Tervetuloa Turun Seudun Psoriasisyhdistykseen! Turun Seudun Psoriasisyhdistys on psoriasista sairastaville

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Yleistä Turun Seudun Psoriasisyhdistys on psoriasista sairastaville ja heidän läheisilleen tarkoitettu yhdistys, joka toimii Turun alueella. Toiminta-alueeseemme kuuluvat

Lisätiedot

Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Yleistä Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry on yksi Psoriasisliitto Psoriasisförbundet ry:n

Lisätiedot

Psorilan uutiset. Teemana nivel- ja ihopsoriasis. Maailman psoriasispäivää. Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Syksyn 2016 jäsentiedote

Psorilan uutiset. Teemana nivel- ja ihopsoriasis. Maailman psoriasispäivää. Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Syksyn 2016 jäsentiedote Psorilan uutiset Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Syksyn 2016 jäsentiedote Syksyn ohjelmassa luvassa Keilailu Keskustelukerho Kädentaitoryhmä Loimaa Lääkäriluento Opastus Turun tuomiokirkossa Pieni ele

Lisätiedot

Psorilan uutiset Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Syksyn 2017 jäsentiedote

Psorilan uutiset Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Syksyn 2017 jäsentiedote Psorilan uutiset Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Syksyn 2017 jäsentiedote Maailman Psoriasispäivänä lääkäriluento Turun Ruusukorttelissa lauantaina 28.10.2017 Tämä on nyt viimeinen jäsentiedote, joka

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Psorilan uutiset. Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry. Kevään 2017 jäsentiedote

Psorilan uutiset. Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry. Kevään 2017 jäsentiedote Psorilan uutiset Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry Kevään 2017 jäsentiedote Jäsentiedote on ruudulla tai kädessäsi. Luet yhdistyksemme tämän vuoden ensimmäistä jäsentiedotetta. Tiedote lähetetään kaikille

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

LOKAKUU Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia. Lounais-Suomen Diabetes ry. Päivityspäivä ja pienoismessut

LOKAKUU Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia. Lounais-Suomen Diabetes ry. Päivityspäivä ja pienoismessut Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia LOKAKUU 2017 Lounais-Suomen Diabetes ry Päivityspäivä ja pienoismessut Järjestäjä: Lounais-Suomen Diabetesyhdistys ry Aika: lauantai 11.11.2017

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 15.08.2014 ELOKUU 2014 Avoinna arkisin ti - pe klo 10-12, lisäksi ke 6.8. ja 20.8. klo 16-18 Aila Schwartzin valokuvanäyttely Ke 20.8. klo 13.00-15.00 Peli-iltapäivä,

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

Atopialiiton avoin valokuvauskilpailu facebookissa

Atopialiiton avoin valokuvauskilpailu facebookissa puheenjohtaja ja vertaistukihenkilö varapuheenjohtaja ja vertaistukihenkilö sihteeri rahastonhoitaja varsinainen jäsen Varajäsen varajäsen varajäsen YHDISTYKSEN HALLITUS KAUDELLA 2013 Tony Kallioinen Pia

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Nina Jaara-Sagulin, yhdistyksen puheenjohtaja

Nina Jaara-Sagulin, yhdistyksen puheenjohtaja Kokouskutsu Tehyn Vapaat Vaikuttajat ry 1/2014 Elin: Hallitus Aika: 3.2.2014 klo 17.30 Paikka: Messukeskus, Helsinki Asialuettelo Pykälä Käsiteltävä asia 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2017 2018 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 26.5.2017 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

HYVÄÄ SYKSYN JATKOA JA TAPAAMISIIN!

HYVÄÄ SYKSYN JATKOA JA TAPAAMISIIN! JÄSENTIEDOTE 3/2015 Kuva: Taina Kaarto 18.9.2015 HYVÄ LUKIJA! Syksy etenee ja olemme saaneet nauttia pitkään lämmöstä sekä kesäkukkien jatkuvasta hehkeästä kukinnasta. Metsän antimet ovat olleet runsaimmillaan

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE

KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE KYSELY YHDYSKUNTATEKNIIKKA 2019 -NÄYTTELYN KÄVIJÖILLE Sivu 1 / 7 Kyselyn avulla selvitettiin Yhdyskuntatekniikka 2019 -näyttelyn kävijärakennetta, kävijöiden tyytyväisyyttä ja mielipiteitä näyttelystä.

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2014 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 2/2014 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 2/2014 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hei, Yhdistystämme vaivaa sama ongelma kuin muitakin yhdistyksiä. Toimintamme kuihtuu entisestään.

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 24.01.2014 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat 1. Sukupuoli 1. Nainen 415 49,11% 2. Mies 430 50,89% 2. Ikä 1. alle 30 19 2,25%

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Jäsentiedote 1/2017 1 HALLITUS V. 2017 Puheenjohtaja Tuiri Iso-Hollo tuiri.iso-hollo@elisanet.fi p. 050-3016043 Varapuheenjohtaja Rainer Paakkonen rainer.paakkonen@pp.inet.fi

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2016 2017 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 1.6.2016 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 Hyvääsyksynalkuakaikillejäsenillemme! KävimmeelokuunlopussaretkelläPorvoossajaHangossa.Oliupeasääjamuutenkin reissuolionnistunut.kuvassaistunmustionlinnankartanonportaikolla.enollutkäynytsiellä

Lisätiedot

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018 Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a syksy 2018 YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN On hyvä tietää, kuka olen. On tärkeää ja välttämätöntä on tunnistaa asioita itsestään ja omasta mielentilastaan ja tunteistaan.

Lisätiedot

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016 Mielenvireys ry:n Jäsentiedote 4/2016 Taas eletään vuoden pimeintä aikaa. Loppuvuosi tuo mukanaan erilaisia tapahtumia ja juhlia. Mielenvireydessä vietämme mm. mielenterveysviikkoa, kynttilätapahtumaa,

Lisätiedot

www.loimaanseudundiabetes.net loimaanseudundiabetes@gmail.com Yhdistyksen puh.nro 0400-169046 Löydät meidät myös facebookista! Jäsentiedote syksy 2017 Tule mukaan yhdistyksen toimintaan! Jäseneksi voit

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset KARLIN SUKUSEURA RY KUTSU SUKUJUHLAAN JA SUKUKOKOUKSEEN 16.6.2013 Karlin sukuseura ry:n sukuneuvostolla on ilo kutsua Sinut perheineen yhdistyksen sääntöjen edellyttämään varsinaiseen sukukokoukseen 16.6.2013.

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 24.10.2013 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvun hidastuminen jatkuu Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli syyskuussa 2013 hieman maan keskiarvoa korkeampi. Työttömyysaste oli

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2018. Sääntömääräinen syyskokous TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs Tampere

Jäsentiedote 2/2018. Sääntömääräinen syyskokous TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs Tampere Jäsentiedote 2/2018 Sääntömääräinen syyskokous 27.11.2018 TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs 33520 Tampere Lähde: http://perheklinikka.fi/ota-yhteytta/ 17.10.2018 Sääntömääräisen syyskokouksen

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 Lauantai 1.12. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.12. 16.00-19.00 Aava Iranilaisten naisten liikunta- ja vertaistukiryhmä

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

SENTRAALI -IKÄIHMISTEN KOHTAAMISPAIKKA

SENTRAALI -IKÄIHMISTEN KOHTAAMISPAIKKA 1 SENTRAALI -IKÄIHMISTEN KOHTAAMISPAIKKA Porrassalmenkatu 28, 50100 Mikkeli HELMIKUU 2016 OHJELMA VESIVAHINGON VUOKSI OHJELMA JÄRJESTETÄÄN HELMIKUUN AJAN SENTRAALIN VIEREISESSÄ TILASSA, RYHMÄT KOKOONTUVAT

Lisätiedot

Jäsenillat. Seniorikerho

Jäsenillat. Seniorikerho JÄSENTIEDOTE 3/14 5.5.2014 Toimistomme osoite Matarankatu 4, 3 krs huone 339 (Tourulassa JKL) Toimisto on lomalla kesä-heinäkuun ajan. Toimisto avoinna 4.8 alkaen maanantaisin klo 11.00 13.00, puh. 045-318

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009

Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009 Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009 Hyvät sukuseuran jäsenet ja muut sukuun kuuluvat! Lähestymme TEITÄ näin ensimmäisellä sukuseuratiedotteella. Tiedotteessa

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä KOTIEN PUOLESTA RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1. Yhdistyksen nimi on.. Kotien Puolesta ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on kaupunki/kunta 3. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä jäljempänä

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 2/2019

Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 2/2019 Jäsentiedote 2/2019 Hyvä Maanpuolustusnainen Toivottavasti kaikki ovat saaneet viettää mukavan ja rentouttavan kesän. Tätä kirjoittaessani ilmassa on vielä kesän tuntua, vaikka ollaan jo virallisesti syksyssä.

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 50230K TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 1-9 2 015 SU34L 01 PKLKÄYNTI 03 ETÄHOITO 04 MUU KÄYNTI 06 VARAUS Summa: Akaa Akaa Summa:

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2017. Sääntömääräinen syyskokous Tesoman Jäähalli Tuomarinkatu 7, Tampere

Jäsentiedote 2/2017. Sääntömääräinen syyskokous Tesoman Jäähalli Tuomarinkatu 7, Tampere Jäsentiedote 2/2017 Sääntömääräinen syyskokous 29.11.2017 Tesoman Jäähalli Tuomarinkatu 7, 33310 Tampere Lähde: http://www.tampere.fi/tilakeskus/rakennuttaminen/kaynnissaolevatrakennushankkeet/tesomanjaahalli.html

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon !

Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon ! Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon 12. 13.2.2019! Hyvää huomenta hyvät kollegat! Eija Lönnroos Suomen Geriatrit ry:n puheenjohtaja Geriatrian professori Itä-Suomen yliopisto MUUTAMA KYSYMYS Oletko Suomen

Lisätiedot

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi TYÖLLISYYSKEHITYS VAROVAISEN POSITIIVISTA Varsinais-Suomen työllisyystilanne on kuluvan syksyn aikana kehittynyt hiljalleen positiivisempaan suuntaan. Maakunnan työttömyysaste laski lokakuussa koko maan

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4 / 2014

JÄSENTIEDOTE 4 / 2014 JÄSENTIEDOTE 4 / 2014 Kuva Jaana Boström: Alastaro 3.10.2014 Tuttujen tuvan edustalta Kuva Jaana Boström: Toimiston kaktus keräsi voimaa taloyhtiön pihalla aidan vieressä ja 23.10.2014 kukinta oli todella

Lisätiedot

4. Kokouksen työjärjestys Kokouksen työjfi estys hyvåiksyttiin esitetyssä muodossa.

4. Kokouksen työjärjestys Kokouksen työjfi estys hyvåiksyttiin esitetyssä muodossa. Jylhän Sukuseura Pöytäkirja (tlz) Aihe: Sukukokous Aika 25.7.2015 klo 15.00-16.28 Paikka Finlaysonin Palatsi, Tampere Läsnä 26 sukuseuran jäsentä (liite 1) 1. Kokouksen avaus Sukuseuran puheenjohtaja Jarmo

Lisätiedot

TALOUSTUTKIMUS OY:N TUTKIMUS VARSINAISSUOMALAISTEN MIELIKUVISTA SAARISTOMERESTÄ

TALOUSTUTKIMUS OY:N TUTKIMUS VARSINAISSUOMALAISTEN MIELIKUVISTA SAARISTOMERESTÄ TALOUSTUTKIMUS OY:N TUTKIMUS VARSINAISSUOMALAISTEN MIELIKUVISTA SAARISTOMERESTÄ Saaristomeren sijain; ;edetään kyllä, mu>a varsinaissuomalaisista vain % tuntee meren hyvin SUKUPUOLI Kuinka hyvin tunnet

Lisätiedot

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - on vuonna 1935 perustettu valtakunnallinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - liittyi kansainväliseen hostelliliittoon, IYHF:ään,

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston kokous 1 (6) Nuorisovaltuusto. Aika Päivä klo

Kaarinan kaupunki Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston kokous 1 (6) Nuorisovaltuusto. Aika Päivä klo 1 (6) n kokous Aika Päivä klo 16.33 18.21 Paikka Kaarina-talo, Lautakunnankatu 1 Läsnä Jäsenet Henriksson Julia, pj Hakala Rasmus Halen Tua, vpj Hautalampi Heini, sihteeri Kesäniemi Maija Koskinen Eino

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013 Tule mukaan hallitukseen Haavin hallituksessa toimii iloinen ja aktiivinen joukko ympäristökasvattajia. Haluaisitko sinä tulla mukaan? Hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

FINNSECURITY RY JÄSENKYSELY (7) Hallitus

FINNSECURITY RY JÄSENKYSELY (7) Hallitus FINNSECURITY RY JÄSENKYSELY 2015 1 (7) YRITYSSUOJELUYHDISTYS RY:N JÄSENKYSELY 2017 Hyvä jäsen, Yhdistyksen hallitus on päättänyt toteuttaa jäsenkyselyn toiminnan kehittämiseksi, jäsenten tarpeita ja toiveita

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 2.4.2013 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 Hei! Tässä Haka Gym ry:n jäsentiedote kaikille jäsenille! Tiedotteesta löydät tietoa mm. kesän jumppa- tarjonnasta sekä leikkikenttä- ja kesäkerhoista. Muistuttelemme

Lisätiedot

SYYSKUU Tervetuloa! Puh

SYYSKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Merkitty rekisteriin 26.03.1996 Jäljennös annettu 18.02.2015 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan

Lisätiedot

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme 1 Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme entistä enemmän mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen,

Lisätiedot

SPL-KOUVOLA RY. Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto

SPL-KOUVOLA RY. Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto SPL-KOUVOLA RY Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto JÄSENTIEDOTE 1/2014 YHTEYSTIEDOT: Johtokunta 2014 Puheenjohtaja Jenni Martikainen p. 040 756 9781 jenni_martikainen@luukku.com Jäsenet Ville Juntunen Jukka

Lisätiedot

Me Itse ry. Tule mukaan toimintaan!

Me Itse ry. Tule mukaan toimintaan! Me Itse ry Tule mukaan toimintaan! Haluamme kaikille yhteis Me Itse -yhdistyksessä kehitysvammaiset ihmiset voivat toimia yhdessä. Saamme toisiltamme tietoa, tukea ja rohkeutta niin, että voimme itse vaikuttaa

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Vakka-Suomen Työllisyystilanne valoisa Vakka-Suomen työttömyysaste laski merkittävästi tammikuussa. Tämä johtui erityisesti myönteisestä työllisyyskehityksestä Uudessakaupungissa, jossa työttömyysaste

Lisätiedot

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Historiaa Turun A-Kilta on perustettu 1962. Sen toiminnan tarkoituksena on auttaa ja tukea päihdeongelmaisia ponnisteluissa riippumattomuuteen päihteistä sekä tukea

Lisätiedot