KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2012"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA OM005:00/ KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2012 Aika: keskiviikko klo Paikka: Aktia-Sali, Allianssi-talo (Asemapäällikönkatu 1, Helsinki) Läsnä: Neuvottelukunnan puheenjohtaja: x puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry Varapuheenjohtaja: pääsihteeri Vertti Kiukas SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry Pääsihteeri x Erikoissuunnittelija Niklas Wilhelmsson, oikeusministeriö Jäsenet (henkilökohtainen varajäsen suluissa): x yksikön päällikkö Pirkko-Liisa Kyöstilä, kansalaisjärjestöyksikkö, ulkoasiainministeriö (apulaisosastopäällikkö Jari Sinkari, viestintä- ja kulttuuriosasto, ulkoasiainministeriö) x johtaja Johanna Suurpää, demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikkö, oikeusministeriö x (lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen, lainvalmisteluosasto, oikeusministeriö) kulttuuriasiainneuvos Esa Pirnes, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan osasto, opetus- ja kulttuuriministeriö (opetusneuvos Armi Mikkola, korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto, opetus- ja kulttuuriministeriö) x päällikkö Tarja Mankkinen, sisäisen turvallisuuden sihteeristö, sisäasiainministeriö (ylitarkastaja Peter Kariuki, oikeusyksikkö, sisäasiainministeriö) johtaja Kari Ilmonen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osasto, sosiaali- ja terveysministeriö x (ylitarkastaja Markus Seppelin, hallinto- ja suunnitteluosasto, sosiaali- ja terveysministeriö) x työmarkkinaneuvos Päivi Järviniemi, tieto-osasto, tutkimus- ja ennakointiryhmä, työ- ja elinkeinoministeriö (neuvotteleva virkamies Seppo Kangaspunta, tieto-osasto, tutkimus- ja ennakointiryhmä, työ- ja x elinkeinoministeriö) x finanssineuvos Marja Granlund, henkilöstö- ja hallintopolitiikan osasto, valtiovarainministeriö (neuvotteleva virkamies Inga Nyholm, kunta- ja aluehallinto-osasto, valtiovarainministeriö) x lainsäädäntöjohtaja Riitta Rönn, kansliapäällikön esikunta, ympäristöministeriö x (lainsäädäntöneuvos Marja Mäntynen, rakennetun ympäristön osasto, ympäristöministeriö) x erityisasiantuntija Päivi Kurikka, kuntakehitys- ja tutkimus, Suomen Kuntaliitto ry x (johtava lakimies Heikki Harjula, lakiasiat, Suomen Kuntaliitto ry) x dosentti Pertti Lappalainen, kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden maisteriohjelma, Jyväskylän yliopisto (rehtori Jorma Niemelä, Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak)

2 x johtaja Rauno Vanhanen, Suomen Yrittäjät ry (viestintäpäällikkö Johanna Sipola, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry) x pääsihteeri Teemu Japisson, Suomen Liikunta ja Urheilu ry (kehittämisjohtaja Sari Virta, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry) x ohjelmajohtaja Hanna Heinonen, Lastensuojelun Keskusliitto ry x (toiminnanjohtaja Tuija Sivonen, Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry) x toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry x (pääsihteeri Sakari Karjalainen, Suomen Syöpäyhdistys - Cancerföreningen i Finland ry) x toimitusjohtaja Stefan Mutanen, Samfundet Folkhälsan i svenska Finland rf (rehtori Björn Wallén, Svenska studiecentralen) liittovaltuuston puheenjohtaja Tuire Laurinolli, Suomen luonnonsuojeluliitto ry x (pääsihteeri Pentti Lemmetyinen, Suomen Setlementtiliitto r.y.) hallituksen varajäsen Milja Saari, Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS x ry (järjestöjohtaja Merja Heikkonen, Näkövammaisten Keskusliitto ry) hallituksen jäsen Juha-Pekka Hippi, SETA ry (varapuheenjohtaja Abdirahim Hussein, Pääkaupunkiseudun monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto x Moniheli ry) x HM Leo Stranius, vapaan kansalaistoiminnan edustaja x (VTK Erkki Perälä, vapaan kansalaistoiminnan edustaja) Muut virkamiehet x Suunnittelija Maria Wakeham-Hartonen, oikeusministeriö x Sami Demirbas, oikeusministeriö 1. Kokouksen avaaminen Puheenjohtaja Manninen avasi kokouksen ja toivotti KANEn tervetulleeksi Allianssi-talolle. Suoritettiin esittäytymiskierros. Läsnäolijat todettiin ja asialista hyväksyttiin sillä huomiolla, että rahankeräyslain uudistamista koskeva ehdotus (asialistan kohta 3) päätettiin aikataulusyistä käsitellä ennen toimintasuunnitelmaa (asialistan kohta 2). Edellisen pöytäkirjaan lisättiin Laurinollin sähköpostitse lähettämästä pyynnöstä oikeus terveelliseen elinympäristöön ja lähiympäristövaikuttamiseen. Pöytäkirja hyväksyttiin ja puheenjohtaja totesi sen julkaistun myös verkossa. 2. Rahankeräyslain uudistaminen KANEn ensimmäisessä kokouksessa keskusteltiin kansalaisyhteiskunnan piirissä esiin nousseesta tarpeesta uudistaa nykyistä rahankeräyslakia. Perälän ehdotuksesta Riikka Kämppi kutsuttiin neuvottelukunnan toiseen kokoukseen kertomaan kansalaislähtöisestä rahankeräyslain uudistamista koskevasta valmistelusta. Esitys on, että säädetään täysin uudistettu rahankeräyslaki, jossa luovutaan etukäteisluvista ja rahankeräyksien yleishyödyllisyyden edellytyksestä. Tavoitteena on tehostaa kansalaistoimintaa, vähentää byrokratiaa ja lisätä valvontaa ilmoitusrekisterin kautta. Tilintarkastusvelvollisuutta esitetään yli

3 euron keräyksille. Myös taidetoiminta ja start-up yritykset voisivat hyötyä uudistuksesta. Tarkoituksena on muokata verkossa perusteluosiota ja tehdä kokonaisuudesta kansalaisaloite. Esitys löytyy osoitteesta Muita aiheeseen liittyviä sivustoja ovat mm. ja Neuvottelukunta kävi keskustelua rahankeräyslain uudistamisesta. Haasteita nähtiin edelleen valvonnassa ja yleisesti kansalaisten asenteissa ja luottamuksessa rahankeräyksiin. Toivottiin myös pohjoismaista mittakaavatietoa vertailua varten. Kämppi kertoi, että Vala ry:n tilastojen mukaan muualla kerätään moninkertaisesti enemmän rahaa Suomeen verrattuna. Esitys nähtiin myös innostavana mm. sen mahdollistaman avoimuuden vuoksi. Päätettiin Perälän organisoimana järjestää seminaari, johon kootaan lakiuudistuksen suunnittelijat sekä edustajia KANEsta, verohallinnosta ja sisäasiainministeriöstä. Rahankeräyslakia käsitellään myös neuvottelukunnan toimintasuunnitelmassa, jossa esitetään työryhmän perustamista pohtimaan rahankeräyslain uudistamista. 3. Toimintasuunnittelu ja järjestäytyminen Puheenjohtaja kertoi KANEn toimintasuunnitelmaluonnoksen periaatteista ja totesi sen sisältävän niin neuvottelukunnan ensimmäisen kokouksen ideointia kuin edellisen neuvottelukunnan testamentin kohtia. Uudelle neuvottelukunnalle toivottiin kevyempää ja ketterämpää organisaatiota sekä selkeitä toiminnan kärkiä. Wilhelmsson esitteli luonnoksen neuvottelukunnan toimintasuunnitelmaksi ja totesi keskustelun siitä olevan avoinna kaikille Otakantaa.fi-verkkopalvelussa. Toimintasuunnitelma vahvistetaan KANEn ensimmäisessä kokouksessa helmikuussa Puheenjohtaja avasi yleiskeskustelun pääteemoista. Kolmea suunnitelman kärkiteemaa pidettiin hyvinä. Teemat ovat: - kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten vahvistaminen; - osallistumisen, hyvän hallinnon sekä järjestöjen ja hallinnon välisen vuorovaikutuksen edistäminen; - järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan näkökulmien tuominen kuntauudistukseen. Esitettiin, että tutkimuksen edistäminen lisättäisiin osaksi kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten vahvistaminen -teemaa. Esitystä kannatettiin. Läpileikkaavia teemoja, kuten sukupuolinäkökulmaa, tutkimusta ja tietopohjan laventamista tulisi konkretisoida toimintasuunnitelmassa. Kielinäkökulma haluttiin esille selkeämmin. Toivottiin myös, että neuvottelukunnan taloudelliset resurssit todettaisiin osana suunnitelmaa. Wilhelmsson pyysi neuvottelukunnan jäseniä tuottamaan konkreettisia ehdotuksia läpileikkaavien teemojen toteuttamiseksi. Ehdotuksia voi lähettää vuoden loppuun asti myös sähköpostilla sihteeristölle.

4 Pohdittiin työryhmien toiminnan tavoitetta ja sitä, pyritäänkö kaikissa asioissa yhteiseen kannanmuodostukseen. Ehdotettiin sovellettavaksi eräissä järjestöissä käytettyä periaatetta, joissa laaditaan vaihtoehtoisia skenaarioita. Julkisuuteen päin operoidaan kuitenkin pääosin konsensusperiaatteella. Uudistuneen Otakantaa.fi käyttö ja avoimuuden lisääminen nähtiin positiivisena asiana neuvottelukunnan toiminnassa. Interaktiivisuuden lisäämiseksi toivottiin sähköpostilistan käyttöä ja mahdollisesti Facebook-ryhmän perustamista. Puheenjohtaja piti ehdotuksia hyvinä ja niitä päätettiin edelleen selvittää. Käytiin keskustelua toimintasuunnitelman asiakohdista. 3.1 Kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytykset Päätettiin perustaa työryhmät - seuraamaan ja tekemään esityksiä kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten vahvistamiseksi (Harju & Niemelä ja Laaksonen & Stranius selvitykset) - pohtimaan rahankeräyslain uudistamista - sekä lisäksi nimetä raportoijat seuraamaan muita suunnitelman kohdassa 3.1 olevia toimenpidekokonaisuuksia. Ehdotuksia ja ilmoittautumisia työryhmiin ja raportoijiksi voi lähettää sihteeristölle mennessä. Seurattavien dokumenttien listalla päätettiin mainita hallitusohjelma ja valtioneuvoston periaatepäätös demokratian edistämisestä, fokus toimintojen käynnistämisessä. Todettiin, että hallitusohjelmaan toki viitataan jo monessakin kohtaa suunnitelmaa. Myös hallituskauden puoliväliarviointia ja demokratiapoliittisen selonteon puitteissa tehtävää ministeriöiden itsearviointia tullaan soveltuvin osin hyödyntämään. Lisäksi monien KANEn toimintasuunnitelmassa esitettyjen tavoitteiden toteuttaminen edellyttää kansalaisyhteiskunnan tietopohjan vahvistamista. Tämän vuoksi KANE kuluvalla toimikaudella edistää kansalaisyhteiskunnan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen perustamista. Verkostomaisesti toimivan keskuksen tavoite olisi alan valtakunnallisen tutkimuksen ja kehittämisen koordinointi, konkreettisten ehdotusten innovointi ja uuden korkeatasoisen tieteellisen tiedon tuottaminen. 3.2 Osallistuminen, vuorovaikutus ja hyvä hallinto Päätettiin perustaa demokratiapolitiikka-työryhmä, joka osallistuu demokratiapoliittisen selonteon laatimiseen tuoden siihen kansalaisyhteiskunnan näkökulmaa. Todettiin, että työryhmän kenttä on sisällöllisesti varsin laaja. Yhtenä vaihtoehtona pidettiin sen pilkkomista moduuleihin. Puheenjohtaja esitti toivomuksen, että työryhmään ilmoittautuvat miettisivät jo valmiiksi erilaisia toiminta- ja työtapoja.

5 Todettiin, että näkökulma edellisessä KANEssa ja kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelmassa on ollut varsin perinteinen ja keskittynyt paljon edustuksellisen demokratian haasteiden selvittämiseen. Kannatettiin näkökulmien avartamista. Edellisen KANEn testamentissa mainittu hallituksen lainsäädäntöohjelma ja paremman sääntelyn edistäminen voisivat olla vahvemmin mukana toimintasuunnitelmassa. Myös lasten ja nuorten osallistumisen edistäminen tulisi kiinnittää konkreettisemmin tietopohjaan. Hyvänä esimerkkinä kansalaisyhteiskuntastrategioiden seuraamisessa pidettiin UM:n Kehityspoliittista toimenpideohjelmaa, jossa seurantaa tehdään kuukausitasolla. Pohdittiin myös, kuinka hallinnon ja kansalaisjärjestöjen vuorovaikutus liittyy kuluttaja- ja innovaatiopolitiikkaan (kuluttajakansalaisen näkökulma). Korjattiin luonnoksen kohtaan, että sosiaali- ja terveysministeriö on jo päivittänyt kansalaisyhteiskuntastrategiansa, ja suunnittelee nyt sen seurantaa. Todettiin, että kuntien kansalaisyhteiskuntalinjauksia ja strategioita olisi hyvä kartoittaa ja niiden laatimista edesauttaa. Kerrottiin EU:n kansalaisten teemavuodesta 2013, jota valtioneuvoston kanslia koordinoi. KANE voisi olla soveltuvin osin toteuttamassa joitakin teemavuoteen liittyviä tapahtumia tai kampanjaa. Kokoonpanoon ja kumppanuuksiin palataan, kun asian etenemisestä saadaan lisätietoa. 3.3 Kunta- ja palvelurakenneuudistus Muutettiin toimintasuunnitelman kohdan 3.3. otsikoksi Kuntauudistus, joka on käsitteenä laajempi. Pidettiin hyvänä, että kuntauudistus on nostettu yhdeksi toimintasuunnitelman kärjistä ja päätettiin perustaa KANEn kuntademokratiatyöryhmä. Ryhmään esitettiin jäsentä tai yhteyshenkilöä valtiovarainministeriöstä kommunikaation ylläpitämiseksi. Esitystä kannatettiin. Todettiin, että KANEn kautta voidaan saada kansalaisyhteiskuntaulottuvuutta myös kuntaliitosten arviointiin. Lähivaikuttamisesta ja kuntaliitoksista tehtyjä selvityksiä (mm. Pihjala & Sandberg) tulisi hyödyntää. Lisäksi ehdotettiin, että KANE kuulisi työssään myös tasaarvokysymyksiin perehtyneitä asiantuntijoita. KANEa on pyydetty nimeämään asiantuntija kuntalain kokonaisuudistusta valmistelevan työryhmän demokratiajaostoon. Työtä koordinoi valtiovarainministeriö. Nimeäminen käsitellään asialistan kohdassa 5. (Muut asiat). Toimintasuunnitelmaan tehtiin terminologinen muutos: KANE nimeää asiantuntijan, ei edustajaa, kuntalain kokonaisuudistusta valmistelevan työryhmän demokratiajaostoon. Esitettiin, että KANE tavoittelisi asiantuntijajäsenyyttä myös Kunnat ja markkinat -jaostossa. Esitystä kannatettiin.

6 Puheenjohtaja päätti keskustelun asiakohdista ja toivoi jäseniltä konkreettisia esityksiä sisältöön ja työryhmiin vuoden loppuun mennessä. 4. Aikataulu Vuonna 2013 neuvottelukunta kokoontuu kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä. Kevään kokoukset sijoittunevat helmi- ja toukokuulle. Päätettiin laatia Doodle-kysely neuvottelukunnan kevään kokouksien ajankohdista sekä kartoittaa työryhmiä niiden järjestäytymisasteen mukaisesti. 5. Muut asiat Asiantuntijan nimeäminen kuntalakiuudistuksen demokratiajaostoon. Mutanen esitti nimettäväksi neuvottelukunnan jäsen Aalto-Matturia. Esitystä kannatettiin. Asiantuntijan tulee raportoida KANElle. 6. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 13.

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2012

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2012 6.9.2012 PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2012 Aika: Perjantai 24.8.2012 klo 9.00 12.00 Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9 11 Läsnä: Puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen,

Lisätiedot

Valtioneuvoston yleisistunto Huotarinen Heini (85) Ylitarkastaja p

Valtioneuvoston yleisistunto Huotarinen Heini (85) Ylitarkastaja p Valtioneuvoston yleisistunto 9.2.2017 Huotarinen Heini (85) Ylitarkastaja p. 029 5150127 Ministeri Lindström Oikeusministeriö Neuvottelukunnan asettaminen Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan

Lisätiedot

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta. Esittely

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta. Esittely Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta Esittely Neuvottelukunnan jäsenistö Puheenjohtaja: Pääsihteeri Jukka Pekkala, Suomen liikunta ja urheilu ry Varapuheenjohtaja: Toiminnanjohtaja Riitta Särkelä,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 4/2014

PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 4/2014 PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 4/2014 Aika: tiistai 2.12.2014 klo 9-12 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, nh. Jakovara Läsnä Eero Rämö, neuvottelukunnan puheenjohtaja

Lisätiedot

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti Laatija: Oikeusministeriö Vastauksen määräpäivä: 30.11.2015 Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti Sisältö Johdanto, Tausta... 1 Jakelu... 2

Lisätiedot

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti Vastausaika päättyy: 30.11.2015 Lausuntopyynnön taustatiedot Johdanto, Tausta, Tavoitteet Johdanto Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS

PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika: torstai 26.2.2015 klo 9-12 Paikka: oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10 (nh. Julkisuus) Osallistujat: Rämö Eero, puheenjohtaja, Suomen

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika: 1.3.klo 9-12 Paikka: Työ- ja elinkeinoministeriö, Auditorio (5. krs), Ratakatu 3, Helsinki Osallistujat: Puheenjohtajisto Eero Rämö, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut. Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö

Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut. Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö Demokratian kehittäminen: taustaa Kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelma

Lisätiedot

Säädösvalmistelun kuulemisohjeet. Sisältö. Johdanto, Tavoitteet. Luonnos KANEn lausunnoksi (kokous 26.11.2015) Laatija: Oikeusministeriö

Säädösvalmistelun kuulemisohjeet. Sisältö. Johdanto, Tavoitteet. Luonnos KANEn lausunnoksi (kokous 26.11.2015) Laatija: Oikeusministeriö Luonnos KANEn lausunnoksi (kokous 26.11.2015) Laatija: Oikeusministeriö Vastauksen määräpäivä: 16.11.2015 (KANE hakenut ja saanut lisäaikaa) Säädösvalmistelun kuulemisohjeet Sisältö Johdanto, Tavoitteet...

Lisätiedot

Johdanto, Tausta... 1 Jakelu... 1 Aikataulu, Vastuuvalmistelijan yhteystiedot:... 3 Kommentoi työryhmän esityksiä... 3

Johdanto, Tausta... 1 Jakelu... 1 Aikataulu, Vastuuvalmistelijan yhteystiedot:... 3 Kommentoi työryhmän esityksiä... 3 Laatija: Hengitysliitto Vastauksen määräpäivä: 30.11.2015 Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti VM005:00/2015 Sisältö Johdanto, Tausta... 1

Lisätiedot

Valtion demokratiapolitiikka ja demokratian uudet haasteet. Niklas Wilhelmsson oikeusministeriö demokratia- kieli ja perusoikeusasioiden yksikkö

Valtion demokratiapolitiikka ja demokratian uudet haasteet. Niklas Wilhelmsson oikeusministeriö demokratia- kieli ja perusoikeusasioiden yksikkö Valtion demokratiapolitiikka ja demokratian uudet haasteet Niklas Wilhelmsson oikeusministeriö demokratia- kieli ja perusoikeusasioiden yksikkö 1 Taulukko, Democracy indexin kymmenen kärki Overall score

Lisätiedot

Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja) Särkelä Riitta, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto STKL (varapuheenjohtaja)

Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja) Särkelä Riitta, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto STKL (varapuheenjohtaja) 2.9.2009 Läsnä: Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja) Särkelä Riitta, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto STKL (varapuheenjohtaja) Salmimies Okko-Pekka, UM Virtala Mirja, OPM Granlund

Lisätiedot

TOIMINTA JA HALLINTO VERKSAMHET OCH FÖRVALTNING. Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan loppuraportti

TOIMINTA JA HALLINTO VERKSAMHET OCH FÖRVALTNING. Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan loppuraportti TOIMINTA JA HALLINTO VERKSAMHET OCH FÖRVALTNING 22 2016 Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan loppuraportti 2012 2016 Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan loppuraportti 2012 2016

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Aika: ti klo Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10, kh Julkisuus

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Aika: ti klo Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10, kh Julkisuus KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika: ti 20.3.2017 klo 13-15 Paikka: Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10, kh Julkisuus Osallistujat (x): (varajäsen suluissa) (x) Kristiina Kumpula,

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2010

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2010 31.5.2010 PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2010 Aika: perjantaina 23. huhtikuuta 2010 klo 9-12 Paikka: SLU-talo, sali 2 (Radiokatu 20) Läsnä: Jukka Pekkala, Suomen Liikunta

Lisätiedot

SIR ~ OIKEUSMINISTERiÖ

SIR ~ OIKEUSMINISTERiÖ SIR ~ OIKEUSMINISTERiÖ 23.10.2015 OM 5/69/2015 Jakelussa mainituille JÄSENEN NIMEÄMINEN KORRUPTIONVASTAISEEN YHTEISTYÖVERKOSTOON Oikeusministeriön asettamana on toiminut korruptionvastainen yhteistyö verkosto,

Lisätiedot

MITÄ NYT PITÄISI TEHDÄ? FT AARO HARJU YTT JORMA NIEMELÄ SELVITYSHENKILÖIDEN RAPORTTI 2011

MITÄ NYT PITÄISI TEHDÄ? FT AARO HARJU YTT JORMA NIEMELÄ SELVITYSHENKILÖIDEN RAPORTTI 2011 MITÄ NYT PITÄISI TEHDÄ? FT AARO HARJU YTT JORMA NIEMELÄ SELVITYSHENKILÖIDEN RAPORTTI 2011 TOIMEKSIANNON TAUSTA Valtioneuvoston periaatepäätös 4.2.2010 demokratian edistämisestä Taustalla mm. kansalaisyhteiskuntapolitiikan

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Aika: torstai klo 10-12

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Aika: torstai klo 10-12 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika: torstai 26.11.2015 klo 10-12 Paikka: työ- ja elinkeinoministeriö, Eteläesplanadi 4, auditorio Osallistujat Puheenjohtajisto pääsihteeri Vertti

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Maanantai 26. helmikuuta

Maanantai 26. helmikuuta OPETUSMINISTERIÖ OHJELMA Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto 15.2.2007 Elinikäinen oppiminen ja koulutuspolitiikka 2012 -konferenssi 26. 27. helmikuuta 2007, Marina Congress Centre, Helsinki Maanantai

Lisätiedot

Kansallinen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus. Suomen kestävän kehityksen toimikunnan kokous

Kansallinen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus. Suomen kestävän kehityksen toimikunnan kokous Kansallinen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus Suomen kestävän kehityksen toimikunnan kokous 20.12.2012 Taustaa Hallitusohjelman mukaisesti pääministeri Kataisen hallitus uudistaa kansallisen kestävän

Lisätiedot

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti VM005:00/2015

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti VM005:00/2015 Lausuntopyyntö on suljettu eikä siihen voi enää antaa lausuntoja Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti VM005:00/2015 Lausunnon diaarinumero

Lisätiedot

SISÄASIAINMINISTERIÖ. Jakelussa mainitut JÄSENEN NIMEÄMINEN ALUEELLISEN SISÄISEN TURVALLISUUDEN TOIMINTAMALLIA LAATIVAAN TYÖRYHMÄÄN

SISÄASIAINMINISTERIÖ. Jakelussa mainitut JÄSENEN NIMEÄMINEN ALUEELLISEN SISÄISEN TURVALLISUUDEN TOIMINTAMALLIA LAATIVAAN TYÖRYHMÄÄN SISÄASIAINMINISTERIÖ 25.10.2010 SM050:00/2010 Jakelussa mainitut JÄSENEN NIMEÄMINEN ALUEELLISEN SISÄISEN TURVALLISUUDEN TOIMINTAMALLIA LAATIVAAN TYÖRYHMÄÄN Saatekirje jäsenen nimeäminen 26.10.2010 Sisäasiainministeriö

Lisätiedot

Teeman laajuuden ja monimuotoisuuden vuoksi demokratiapoliittisen selonteon rakenne jaetaan yleiseen ja temaattiseen osaan.

Teeman laajuuden ja monimuotoisuuden vuoksi demokratiapoliittisen selonteon rakenne jaetaan yleiseen ja temaattiseen osaan. Liite 1 OM 7/021/2011 Demokratiapoliittinen selonteko, arviointisuunnitelma 1 Demokratiapoliittinen selonteko Hallitusohjelmassa linjataan, että äänestysaktiivisuutta ja kansalaisvaikuttamisen edellytyksiä

Lisätiedot

Sektoritutkimuksen neuvottelukunta tutkimusjärjestelmän uudistajana

Sektoritutkimuksen neuvottelukunta tutkimusjärjestelmän uudistajana Sektoritutkimuksen neuvottelukunta tutkimusjärjestelmän uudistajana pääsihteeri Sari Löytökorpi sektoritutkimuksen neuvottelukunta Sektoritutkimus poliittista päätöksentekoa ja yhteiskunnallisia palveluja

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id (3) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö

Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id (3) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö Ote pöytäkirjasta Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id7741694 1 (3) Sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä Aika 15.2.2013 klo 14.15 15.15 18.2.2013 Paikka Jäsenet Eduskunta, hallituksen iso huone Nimi Läsnä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA JA NIMEÄMISPYYNNÖSTÄ NEUVOTTELUKUNTAAN

YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA JA NIMEÄMISPYYNNÖSTÄ NEUVOTTELUKUNTAAN MUISTIO VM129:00/2015 Julkisen hallinnon ICT-toiminto neuvotteleva virkamies Heikki Talkkari 9.2.2016 YHTEENVETO LAUSUNTOPYYNNÖSTÄ JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETUKSEN MUUTOKSESTA

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 6/2009

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 6/2009 23.11.2009 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 6/2009 Aika: 17. marraskuuta 2009 klo 15-17 Paikka: Aulakabinetti, Valkea talo (Ilkantie 4, Helsinki) Läsnä: Jukka Pekkala, Suomen Liikunta

Lisätiedot

Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat. Kuntamarkkinat Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto

Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat. Kuntamarkkinat Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat Kuntamarkkinat 11.9.2019 Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto Kuntalain muutostarpeiden taustaa Taustaa Vuoden 2015 kuntalakia

Lisätiedot

Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska

Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2013 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 19.11.2013 klo 09:30-11:00 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Asia: Opetus-ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö hallituksen esitykseksi

Asia: Opetus-ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö hallituksen esitykseksi Lausuntopyyntö 24.2.2015 Jakelussa mainituille OKM 15/010/2015 Asia: Opetus-ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö hallituksen esitykseksi varhaiskasvatuslaiksi Opetus-ja kulttuuriministeriä pyytää lausuntoanne

Lisätiedot

Säädösvalmistelun kuulemisohjeet. Sisältö. Johdanto, Tavoitteet. Laatija: Vastauksen määräpäivä: 16.11.2015

Säädösvalmistelun kuulemisohjeet. Sisältö. Johdanto, Tavoitteet. Laatija: Vastauksen määräpäivä: 16.11.2015 Laatija: Vastauksen määräpäivä: 16.11.2015 Säädösvalmistelun kuulemisohjeet Sisältö Johdanto, Tavoitteet... 1 Jakelu, Vastausohjeet vastaanottajille... 2 Aikataulu, Vastuuvalmistelijan yhteystiedot:...

Lisätiedot

Kuluttajatutkimuskeskuksen yhdistäminen Helsingin yliopistoon

Kuluttajatutkimuskeskuksen yhdistäminen Helsingin yliopistoon Kuluttajatutkimuskeskuksen yhdistäminen Helsingin yliopistoon - informaatiotilaisuus henkilöstölle 7.5.2014 Johtaja Riitta Maijala Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika: torstai 3.9.2015 klo 9-12 Paikka: oikeusministeriö, Kasarminkatu 25, nh. Kuukkeli Osallistujat Puheenjohtajisto Eero Rämö, puheenjohtaja, Suomen

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2009. Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja)

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2009. Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja) PÖYTÄKIRJA 27.2.2009 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2009 Aika ja paikka: maanantai 23.2.2009 klo 13 16, Säätytalo Läsnä: Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja)

Lisätiedot

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN 2007 2013 SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ESITYSLISTA Aika 7. 8.6.2012 7.6. klo 12 16.30, lounas klo 11 8.6. klo 9, aamukahvia

Lisätiedot

Ajankohtaista - 14 päivän jälkeen

Ajankohtaista - 14 päivän jälkeen Ajankohtaista - 14 päivän jälkeen 1 Mission possible: access on, ilmatilaa on 2 Painopisteet Lapsivaikutusten arviointi ja lapsibudjetointi Lapsiystävällinen työelämä Lasten Suomi - kuuleminen, kohtaaminen

Lisätiedot

Paikkatietoasiain neuvottelukunta

Paikkatietoasiain neuvottelukunta Paikkatietoasiain neuvottelukunta 2013-2016 2.5.2016 1 Taustaa 1983-91 LIS-projekti kehittämään paikkatietojen yhteiskäyttöä - yhteiskäytön edistäminen lisättiin MML:n tehtäviin - paikkatietohakemisto

Lisätiedot

Linnavirta Heikki Jäsen. Lemberg Monica Jäsen. Puistosalo Pekka Jäsen Perämäki Pasi. Partanen Henri Jäsen

Linnavirta Heikki Jäsen. Lemberg Monica Jäsen. Puistosalo Pekka Jäsen Perämäki Pasi. Partanen Henri Jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 02.12.2014 AIKA 02.12.2014 klo 17:00-19:16 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Äyräväinen Irene Puheenjohtaja Räsänen Joona Pajuoja Matti Virtanen Nina Rintanen

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 7/2009

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 7/2009 10.1.2010 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 7/2009 Aika: 16. joulukuuta 2009 klo 10-13 Paikka: Ravintola Lasipalatsi Läsnä: Jukka Pekkala, Suomen Liikunta ja Urheilu (pj) Riitta Särkelä,

Lisätiedot

Ulla Lauttamus edustaja. Tarja Tähkänen alakoulu

Ulla Lauttamus edustaja. Tarja Tähkänen alakoulu JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULU PÖYTÄKIRJA 3/2010 Johtokunta Yläkoulu ja lukio, Luokka 1038, I krs Yliopistonkatu 1 klo 18.00 20.14 tiistai 30.11.2010 Päätöksentekijät Sami Kalaja Marianne Aho *Anne Kilpeläinen,

Lisätiedot

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu KOKOUSMUISTIO 2 / 2016 1 (5) Seuturyhmän kokousmuistio Aika: ke 24.8.2016 klo 13:00 16:15 Paikka: Ilomantsin kunnanvirasto, Kalevalasali Läsnä: Pekka Kukkonen seututyöryhmän puheenjohtaja, poistui kokouksesta

Lisätiedot

Asettamispäätös OKM asettamispäätös Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan tietohallinnon ohjausryhmä (OpIT)

Asettamispäätös OKM asettamispäätös Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan tietohallinnon ohjausryhmä (OpIT) Asettamispäätös OKM/12/040/2012 03.09.2012 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM013:00/2012 OKM asettamispäätös Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan tietohallinnon ohjausryhmä (OpIT) Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: , klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: , klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: 11.2.2019, klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje Osoite: Yliopistonkatu 5 Pöytäkirja Läsnä: x Jukka Tahvanainen, puheenjohtaja este

Lisätiedot

Miksi se ei toimi mitä esteitä vapaaehtoistyölle on asetettu?

Miksi se ei toimi mitä esteitä vapaaehtoistyölle on asetettu? Miksi se ei toimi mitä esteitä vapaaehtoistyölle on asetettu? Marjo Riitta Tervonen, erityisasiantuntija, SOSTE Anne Mustakangas-Mäkelä, Hyvinvointi- ja yhteisötyön johtaja, Vuolle Setlementti Sosiaali-

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 19.12.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 19.12.2012 klo 13:00 15:00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

1 Tukiryhmän puheenjohtaja Sanna Lauslahti avasi kokouksen klo 8:20. 2 Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan haastekampanja

1 Tukiryhmän puheenjohtaja Sanna Lauslahti avasi kokouksen klo 8:20. 2 Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan haastekampanja 1 EDUSKUNNAN VAPAAEHTOISTOIMINNAN TUKIRYHMÄN KOKOUS Aika: To 2.10.2014 klo 8.20-9 Paikka: Eduskunta, Sali A 107 MUISTIO 3.10.2014 Läsnä eduskunnasta: Anne Kalmari Sanna Lauslahti Kari Uotila Pirkko Mattila

Lisätiedot

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs Perjantai 12.10.2018 12.00 14.00 Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs läsnä: Tornion Invalidit ry. Raimo Toratti Lapin Näkövammaiset ry., Soile Järvirova Tornion kerho Tornion kaupunginhallitus

Lisätiedot

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Aika: 7.2.2014 klo 13.00-15.50 Paikka: Merikarvian kunnatalo Läsnä: Jaana Laitinen-Pesola, pj x Aino-Maija Luukkonen x Pori Leena Jokinen-Anttila

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Juankosken pitäjäraati. Aika tiistai klo 18:00-19:55

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Juankosken pitäjäraati. Aika tiistai klo 18:00-19:55 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 18:00-19:55 Paikka Juankosken kaupungintalo, kaupunginhall. kokoushuone ent. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet: Päivi

Lisätiedot

Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet. Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM

Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet. Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM Palkeet Asiakasneuvottelukunnan uudet tuulet Kieku-foorumi Risto Hakoila, UM Uudistettu asiakasneuvottelukunta on aloittanut tänä vuonna Valtiovarainministeriön asettamispäätös 6.2.2017 Asiakasneuvottelukunta

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 18.2.2019 VM210:00/2018 JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1. Yleistä

Lisätiedot

OKM ajankohtaiset asiat. Yleisten kirjastojen neuvoston kokous , Oulu. Leena Aaltonen

OKM ajankohtaiset asiat. Yleisten kirjastojen neuvoston kokous , Oulu. Leena Aaltonen OKM ajankohtaiset asiat Yleisten kirjastojen neuvoston kokous 19.4.2018, Oulu Leena Aaltonen Hallinnon uudistus osana maakuntauudistusta valtion lupa-, valvonta- ja ohjaustehtävät kootaan yhteen valtakunnalliseen,

Lisätiedot

Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön syventämisen tiekartan kuulemistilaisuus 10.2.2015, Tieteiden talo, Helsinki

Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön syventämisen tiekartan kuulemistilaisuus 10.2.2015, Tieteiden talo, Helsinki Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön syventämisen tiekartan kuulemistilaisuus 10.2.2015, Tieteiden talo, Helsinki Johtaja Riitta Maijala Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto 1 TULA VNP*): Korkeakoulujen

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE 2017 2021 Selitteet i KOKO TOIMIKAUDEN JATKUVAT TOIMENPITEET 1. Toimitaan kumppanina relevanteissa avointa hallintoa sekä osallistumista ja vaikuttamista edistävissä hankkeissa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Pöytäkirja VM140:00/2013 1 (5) 18.9.2014 Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Aika torstai 18.9.2014 klo 9.00 11.00 Paikka Osallistujat valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Oikeusministeriön toimet kuntavaaleihin Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö

Oikeusministeriön toimet kuntavaaleihin Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö Oikeusministeriön toimet kuntavaaleihin 2017 Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö 1 Johdanto Demokratiapoliittisessa selonteossa (VNS 3/2014 vp) todetaan yhdeksi suomalaisen demokratian

Lisätiedot

1 Asettamispäätös VM055:00/2017, VM056:00/2017, VM057:00/2017, VM058:00/2017, VM059:00/2017, VM060:00/2017

1 Asettamispäätös VM055:00/2017, VM056:00/2017, VM057:00/2017, VM058:00/2017, VM059:00/2017, VM060:00/2017 1 MAAKUNTAUUDISTUKSEN TIEKARTAN VALMISTELURYHMIEN ASETTAMINEN Asettaminen Toimikausi Tausta Tavoite ja tehtävät Toimeenpanon valtakunnallinen valmisteluryhmä (VM037:09/2016) valmisteli maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, Suunnittelija Merja-Maaria Oinas

Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, Suunnittelija Merja-Maaria Oinas Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, 3.10.2014 Suunnittelija Merja-Maaria Oinas Nuorten osallistuminen ja kuuleminen - taustalla lain velvoitteet Lainsäädäntö

Lisätiedot

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 25.9.2014 LAPELY/5/07.02/2012 Paikka: Lapin liitto Aika: 22.9.2014 klo 9:30-11:45 Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2017

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2017 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan 1/2017 Aika to 16.2.2017 klo 13.00 15.00 Paikka Lintulahdenkatu 5, Helsinki, Monitoimitila B Osallistujat toimialajohtaja Max Hamberg, valtioneuvoston kanslia, puheenjohtaja

Lisätiedot

Rinnakkaisseminaari A7 Kannanotto lukiokoulutuksen uudistamiseen

Rinnakkaisseminaari A7 Kannanotto lukiokoulutuksen uudistamiseen Rinnakkaisseminaari A7 Kannanotto lukiokoulutuksen uudistamiseen Lukiopäivät 12.11.2013 Opetusneuvos Tiina Tähkä OPETUSHALLITUS 1 Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö 2012-2017 2012 2013

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (5) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 2 luku 3 ).

PÖYTÄKIRJA 1 (5) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 2 luku 3 ). PÖYTÄKIRJA 1 (5) KUITINMÄEN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 15.11.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Poissa Kuitinmäen koulu, opettajien huone Mika-Erik Walls, puheenjohtaja Erkka Ala-Tauriala Johanna

Lisätiedot

Julkaisija: Oikeusministeriö Tekijät: Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta. ISBN (nid.) ISBN (pdf)

Julkaisija: Oikeusministeriö Tekijät: Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta. ISBN (nid.) ISBN (pdf) Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan toimintasuunnitelma 2012 2016 Julkaisija: Oikeusministeriö Tekijät: Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta ISBN 978-952-259-301-6 (nid.) ISBN 978-952-259-302-3

Lisätiedot

Ajankohtaista korkeakoulu- ja tiedepolitiikassa. Mineraaliverkosto Ylitarkastaja Tarmo Mykkänen Opetus- ja kulttuuriministeriö

Ajankohtaista korkeakoulu- ja tiedepolitiikassa. Mineraaliverkosto Ylitarkastaja Tarmo Mykkänen Opetus- ja kulttuuriministeriö Ajankohtaista korkeakoulu- ja tiedepolitiikassa Mineraaliverkosto 16.2.2017 Ylitarkastaja Tarmo Mykkänen Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Korkeakoulutus- ja tutkimus 2030 - visiotyö Visiotyön tarkoituksena

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Perjantai 15.11.2013 Paikka Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle Läsnä Läsnä 32 jäsentä (LIITE 1) 1. Kokouksen avaus 2. Päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Avoin tiede ja tutkimus Suomessa

Avoin tiede ja tutkimus Suomessa Avoin tiede ja tutkimus Suomessa ylijohtaja Tapio Kosunen 19.3.2014 Tieteen ja tutkimuksen avoimuudesta Avoin tiede on kansainvälisesti merkittävä tapa edistää tiedettä ja tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa.

Lisätiedot

Järjestöjen aluetyön kokous. Kuopio 24.4.2012

Järjestöjen aluetyön kokous. Kuopio 24.4.2012 Järjestöjen aluetyön kokous Kuopio 24.4.2012 Ohjelma klo 10.00 Avaus ja esittäytyminen klo 10.15 KASTE ohjelman tps Itä-Suomessa - alueellinen ohjelmapäällikkö Jouko Miettinen - klo 11.00 Järjestöt ja

Lisätiedot

Kansainvälistymisen mallit, haasteet ja mahdollisuudet - Mitä Team Finland -verkosto tarjoaa yrityksille. Green Growth 10.10.2012

Kansainvälistymisen mallit, haasteet ja mahdollisuudet - Mitä Team Finland -verkosto tarjoaa yrityksille. Green Growth 10.10.2012 Kansainvälistymisen mallit, haasteet ja mahdollisuudet - Mitä Team Finland -verkosto tarjoaa yrityksille Green Growth 10.10.2012 Taustaa Nykyisen VKE-toimintamallin kehittämistarpeet: VKE-toimijoiden yhteisen

Lisätiedot

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4. Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.2018 Satakunnan maakuntauudistuksen tarkennettu toimintasuunnitelma ajalle

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI LAIKSI EHKÄISEVÄSTÄ PÄIHDETYÖSTÄ

LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI LAIKSI EHKÄISEVÄSTÄ PÄIHDETYÖSTÄ Webropol-lomakkeen pohja vastausten työstämistä varten, lopullinen versio täytetään ja lähetetään verkossa https://www.webropolsurveys.com/answer/surveyparticipation.aspx?sdid=fin816056&sid=73345042-21cd-460b-a733-0761690afc05&dy=1865296839

Lisätiedot

Sakari Karjalainen Opetusministeriön toiminnan kehittäminen ja organisaation uudistaminen. OPM:n ja korkeakoulujen rehtorien kokous 1.3.

Sakari Karjalainen Opetusministeriön toiminnan kehittäminen ja organisaation uudistaminen. OPM:n ja korkeakoulujen rehtorien kokous 1.3. Sakari Karjalainen Opetusministeriön toiminnan kehittäminen ja organisaation uudistaminen OPM:n ja korkeakoulujen rehtorien kokous 1.3.2007 Opetusministeriön kehittämisohjelman tausta Ministeriön kehittämistyö

Lisätiedot

kokonaisuudistus - Työryhmän esitys Hyvä neuvottelukunta 11.6.2014 Hallitusneuvos Auli Valli-Lintu 17.6.2014

kokonaisuudistus - Työryhmän esitys Hyvä neuvottelukunta 11.6.2014 Hallitusneuvos Auli Valli-Lintu 17.6.2014 Kuntalain kokonaisuudistus - Työryhmän esitys Hyvä neuvottelukunta 11.6.2014 Hallitusneuvos Auli Valli-Lintu Kuntalain valmistelun organisointi Hallinnon ja aluekehityksen ministeriryhmä Parlamentaarinen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät

Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät Liite LUONNOS VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 13.4.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät 1. Toimialakohtaisten tehtävien maakunnille siirron valmistelua koordinoiva ja ohjaava

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistiot , ja Työryhmien tilannekatsaus 5

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistiot , ja Työryhmien tilannekatsaus 5 Asialista/ Pöytäkirja Nro 2/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 14.00 15.40 Kokouspaikka Frami D, Siru&Bitti Käsitellyt asiat 1-8 Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistiot 13.1.2016, 5.2.2016 ja

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Elinvoima- ja omistajaohjausjaosto Aika 16.06.2017 klo 08:00-10:32 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Uusi kuntalaki demokratian ja osallistumisen näkökulmasta - miten verkostotyöllä on voitu vaikuttaa lainvalmisteluun?

Uusi kuntalaki demokratian ja osallistumisen näkökulmasta - miten verkostotyöllä on voitu vaikuttaa lainvalmisteluun? Uusi kuntalaki demokratian ja osallistumisen näkökulmasta - miten verkostotyöllä on voitu vaikuttaa lainvalmisteluun? Neuvotteleva virkamies, HT Inga Nyholm Valtiovarainministeriö Säädösvalmistelun kehittäminen

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖ. Luonnos Demokratiaselonteko

OIKEUSMINISTERIÖ. Luonnos Demokratiaselonteko OIKEUSMINISTERIÖ MUISTIO Luonnos 15.8.2012 1 Demokratiaselonteko Hallitusohjelmassa linjataan, että äänestysaktiivisuutta ja kansalaisvaikuttamisen edellytyksiä kehitetään kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelman

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. PÖYTÄKIRJA 1(7) Edustajisto 6/12 16.4.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 16.4.2012 Klo 17.

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. PÖYTÄKIRJA 1(7) Edustajisto 6/12 16.4.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 16.4.2012 Klo 17. PÖYTÄKIRJA 1(7) EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS AIKA Klo 17.00 PAIKKA Pasilan toimipiste, tila 1207 KUTSUTUT Varsinaiset edustajat: 1 Juho Karhumäki pj paikalla 2 Eetu Salminen vpj paikalla 3 Salla Korhonen paikalla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Karttulan pitäjäraati. Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Karttulan pitäjäraati. Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:05-20:20 Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6 Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Boman, puheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos HALLINTOVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 95/2013 vp Torstai 28.11.2013 kello 12.15-14.00 Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps Rakel Hiltunen /sd Reijo Hongisto /ps Risto Kalliorinne /vas Mika Kari

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUKUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 24.4.2019 kello 9-9.05, keskeytys klo 9.05 10.44, jatkui 10.45-11.46 Halikon

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 7. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:00-19:40. Toivakan kunnanvirasto

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 7. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:00-19:40. Toivakan kunnanvirasto Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2011 1 / 7 Maaseutuelinkeinolautakunta 11.10.2011 Aika 11.10.2011 klo 18:00-19:40 Paikka Toivakan kunnanvirasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

A B C. Avoimen hallinnon ja LOGO

A B C. Avoimen hallinnon ja LOGO Kokei le!?! A B C Avoimen hallinnon ja vuoropuhelun edistäjä LOGO Otakantaa.fi on oikeusministeriön kehittämä avoimen valmistelun vuorovaikutuskanava. Ota käyttöön päätöksenteon valmistelun ja johtamisen

Lisätiedot

Kirjastolain uudistaminen

Kirjastolain uudistaminen Kirjastolain uudistaminen Kirjastolain uudistuksen päätavoite Kirjastolain uudistamisen tavoitteena on edistää verkottuneessa kansalaisyhteiskunnassa asukkaiden sivistyksellisten perusoikeuksien toteutumista

Lisätiedot

Digitaalinen Suomi Yhdenvertainen kaikille #Digiarkeen: huomiot kehittämisen tueksi

Digitaalinen Suomi Yhdenvertainen kaikille #Digiarkeen: huomiot kehittämisen tueksi Digitaalinen Suomi Yhdenvertainen kaikille #Digiarkeen: huomiot kehittämisen tueksi 29.3.2019 1 VIDEO Lahden Lähimmäispalvelu ry:n YouTube -kanavalla julkaistu kappale https://youtu.be/71tjh6bzkek 2 Ohjelma

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara 21.2.2013 JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN (JUHTA) 1. Yleistä Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnasta

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 06.02.2018 Aika 06.02.2018, 10:00-13:55 Paikka Kuopion kampus, Medistudia luentosali MS306, Yliopistonranta 1 A Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai

Lisätiedot

Suomen työelämästä Euroopan paras vuoteen 2020. Margita Klemetti, TEM, 2013/08

Suomen työelämästä Euroopan paras vuoteen 2020. Margita Klemetti, TEM, 2013/08 Suomen työelämästä Euroopan paras vuoteen 2020 Margita Klemetti, TEM, 2013/08 Työelämän kehittämisstrategia Hallitusohjelman kirjaus kesäkuu 2011 Työ- ja elinkeinoministeriö asettaa työryhmän valmistelemaan

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Palvelukonsortion johtoryhmän kokous , PÖYTÄKIRJA Aika: torstai klo Paikka:

Palvelukonsortion johtoryhmän kokous , PÖYTÄKIRJA Aika: torstai klo Paikka: Palvelukonsortion johtoryhmän kokous 4-2012, PÖYTÄKIRJA Aika: torstai 22.11.2012 klo 10-12 Paikka: Luonnos CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy, Monitoimitila 1. Kerros, Keilaranta 14, 02101 Espoo Videoneuvotteluyhteys

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 6/

PÖYTÄKIRJA 6/ Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 6/2011 6.9.2011 -- SIVU 54 ILMOITUSASIAT 2 56 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 2 57 SEURAKUNNAN TYÖRYHMIEN JÄSENTEN NIMEÄMINEN 3 59 SEURAKUNTANEUVOSTON JÄSENEN PUHEENVUORO 4 60

Lisätiedot