SEURANTATUTKIMUS ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2, HELSINKI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SEURANTATUTKIMUS ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2, HELSINKI"

Transkriptio

1 SEURANTATUTKIMUS ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2, HELSINKI

2 RAPORTTI Nro: Sivu 1 / 11 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta Tietoja tutkittavasta kohteesta Tutkimuksen sisältö: Tiivistelmä tutkimuksesta Tutkimuksessa käytetyt mittauslaitteet ja -menetelmät Päähavaintoja kohteessa Mikrobien materiaalinäytteet Tulosten tulkinta, mikrobien materiaalinäytteet Tulokset mikrobien materiaalinäytteistä Johtopäätökset mikrobien materiaalinäytteistä Teolliset mineraalivillakuidut (MMMF) Näytteenotto Tulosten tulkinta Tulokset kuitunäytteistä Johtopäätokset kuitunäytteistä Tutkimuksen johtopäätökset Suositukset jatkotoimenpiteiksi Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

3 RAPORTTI Nro: Sivu 2 / 11 HKR - Rakennuttaja Riitta Harju Kasarmikatu 21 PL HELSINGIN KAUPUNKI ALPPILAN YLÄASTEEN JA LUKION JATKOTUTKIMUKSET 1. Yleistiedot tutkimuksesta Tutkimukset tilasi Riitta Harju / HKR-Rakennuttaja. Tutkimuskohde Alppilan yläaste ja lukio sijaitsee Helsingissä osoitteessa Tammisaarenkatu 2. Nyt suoritetun tutkimuksen tarkoituksena oli päivittää edellisen, vuoden 2011 alussa tehdyn tutkimuksen pohjalta tehtyjä korjaustoimenpiteitä sekä havainnoida rakennuksen nykytilaa. Tutkimukset suoritettiin Tutkijoina Vesa Nordström ja Kyösti Koskinen Sisäilmainsinöörit Oy:stä. Työssä sovelletaan Konsulttialan yleisiä sopimusehtoja KSE Tietoja tutkittavasta kohteesta Alppilan yläasteen ja lukion koulurakennus on osittain kalliorinteeseen rakennettu 1-4 kerroksinen, vuosina valmistunut koulurakennus. Pohjakerroksessa sijaitsee teknisiä tiloja, varasto-, sosiaali-, keittiö- ja ruokailutiloja sekä 2 kotitalousluokkaa, musiikkiluokka ja pieniä opetustiloja. 1. kerroksessa sijaitsee pääsisäänkäynti ja aula sekä muutamia erillisiä opetustiloja. Ylemmissä kerroksissa sijaitsevat pääasialliset opetustilat, opettajainhuoneet, kansliat, juhlasali ja liikuntasalit. Rakennuksen teräsbetonirunko on paikalla valettu, sen pystyrunko muodostuu kantavista seinistä ja pilareista, vaakarunko muodostuu teräsbetonisista palkeista sekä kantavista laatoista. Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

4 RAPORTTI Nro: Sivu 3 / 11 Koulun tiloihin vaikuttaa useita eri ilmanvaihtojärjestelmiä. Pohjakerroksen lämmönjakohuoneen tuloilmakone palvelee ruokalan ja kotitalousluokka1:n tiloja. Kotitalousluokka 2:ssa ja 1. kerroksen erillisosassa (entinen asuinsiipi) on oma tulo- ja poistoilmajärjestelmä. Keittiön kuiva-ainevaraston tulokone palvelee keittiön ja ruokalan tiloja. Ruokalan lisäosan poistokone sijaitsee lämmityskäytöstä poistetun vanhan tiilipiipun päässä (huippari). Ruokalan ja keittiön, vessojen sekä luokkien poistokoneet sijaitsevat ullakkotiloissa, jotka eivät hankalan kulun ja sijainnin puolesta sovellu muuhun käyttöön. Luokissa ei ole omaa tuloilmajärjestelmää, joissakin luokissa on korvausilmareitillä varustetut ikkunat. Juhlasalissa ja molemmissa liikuntasaleissa on alkuperäiset ilmanvaihtojärjestelmät, joissa tuloilman puhallinkammiot on eristetty paljaalla mineraalivillalla Tutkimuksen sisältö: Suoritettiin rakenteellisia ja kosteusteknisiä perustutkimuksia. Havaintoja täydennettiin pintakosteudentunnistimilla. Tutkimusten yhteydessä otettiin yhteensä 7 materiaalinäytettä oletetuista vauriokohdista. Näytteet analysoitiin suoraviljelymenetelmällä työterveyslaitoksella Kuopiossa. Koulun tiloihin tehtiin laskeuma-alustoja (yht. 7 kpl), joista tutkittiin kuitupitoisuutta kahden viikon laskeumapölystä. 2. Tiivistelmä tutkimuksesta Kohteessa todettiin uusi vesivuotokohta Tammisaarenkadun puoleisen portaikon katossa. Portaikon katto sekä ulkoseinä todettiin märäksi ensimmäiseen kerrokseen asti. Viipurinkadun puoleisella julkisivulla todettiin myös uusi kosteusvaurio 3. kerroksen ulkoseinässä luokkien 308 ja 309 välissä, vaurio ulottuu alakerran luokan 206 kattoon ja seinään (ikkunan eristetilaan). Ikkunoiden avonaisista ulkopuitteista on päässyt laajalti vettä sisätiloihin aiheuttaen materiaalivaurioita sisäpinnoille. Ikkunoiden huoltomaalaus ja käynnin tarkastus tai uusiminen on ajankohtaista. Edellisen tutkimuksen pohjalta ikkunapenkkien kunnostukset on tehty. Kanaalitilassa haisee home ja viemäri, alipaineistus on edelleen puutteellinen ja läpimenoja (mm. sähkökaapit) on edelleen tiivistämättä. Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

5 RAPORTTI Nro: Sivu 4 / Tutkimuksessa käytetyt mittauslaitteet ja -menetelmät Pintakosteuden tunnistamiseen käytettiin GANN hydrotest LG 1 mittalaitetta sekä LB 70 mitta-anturia. Mittauksen perustana on dielektrinen mittausmenetelmä. Mittaustulokseen vaikuttaa ensisijaisesti materiaalin tiheys ja kosteuspitoisuus. Mittaustulos on suuntaa-antava (vertailuarvo), sillä mittaustulokseen saattaa vaikuttaa rakenteessa olevat sähköä johtavat metallit tai kiteet (huomioitava mittaustuloksen tulkinnassa), lisäksi mittalaite ei huomioi rakenteen lämpötilaa. Mittalaitteen lukemat välillä ovat kohonneita kosteuden arvoja ja arvot yli 120 ovat märkiä kosteuden arvoja. Kuitunäytteet kerättiin geeliteipeillä kahden viikon laskeumapölystä. Materiaalinäytteet otettiin puhdistetuilla (desinfektol) välineillä minigrip pusseihin. Näytteenottopisteet on esitetty suuntaa-antavassa pohjakuvassa liitteessä Päähavaintoja kohteessa Pohjakerros Kaikki keittiötilojen lattialuukut oli tiivistetty. Talotekniset läpimenot sähköpääkeskuksessa, emännän sähkökaapissa ja sen viereisessä pystykotelossa olivat edelleen epätiiviitä, niistä aistittiin sekä mikrobiperäistä että viemäriperäistä hajua, kuvat 1-3. Keittiön alapuoliseen kanaaliin on käynti vain lämmönjakohuoneen kautta, kanaalissa ei käyty, kuva 4. Kanaalitilaa on yritetty alipaineistaa, kanava on viety vain hieman kanaalin puolelle, kuva 5. Poistokanava tulee asentaa ja haaroittaa kattamaan kanaalitila laajemmalti. Kanaalissa haisi viemäri ja home. Pohjakerroksen sisätiloissa (valokuvauslaboratorio, 108, 107) aistittiin homeen hajua. Luokan 109 korotetusta lattiasta ei aistittu tällä kertaa homeen/viemärin hajua, luokassa 108 oli aukko kanaaliin ja alipaineistus, kuvat 6-7. Lämmönjakohuoneen eteisestä on käynti juhlasalin alapuoleiseen varastoon ja kanaaliin, tilassa aistittiin edelleen mikrobiperäinen haju. Kanaali haarautuu juhlasalin alle ja luokan 101 alle. Luokan 101 varastossa aistittiin mikrobiperäinen haju ja louhoksen vastaisen seinän lattianrajasta aistittiin kreosootin hajua. Luokassa 101 ei aistittu poikkeavia hajuja. Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

6 RAPORTTI Nro: Sivu 5 / 11 Näyttämön alapuolisiin opetustiloihin oli asennettu sisäilmaa kierrättävä laite. Laite puhaltaa ilman suoraan katon akustiikkalevyihin, joista saattaa irrota kuituja sisätiloihin, kuva 8. Tilassa aistittiin poikkeava kemiallinen haju, jonka epäiltiin tulevan lattiamatosta. 1. kerros Poikkeavia kosteuden arvoja todettiin Tammisaarenkadun puoleisen portaikon katossa/yläosassa. Poikkeava kosteus johtuu katto / räystäsvuodosta. Sisääntuloaulan sivuilla, luokkien edustoilla on pesualtaiden roiskevedet tai viemäriliitoksen vuodot aiheuttanut lattiamateriaaleihin mikrobivaurioita, kuvat Luokan 105 edustalla portaiden kohdalla mitattiin alakaton ja sisäilman välistä paine-eroa reaaliaikaisesti. Mittaushetkellä alakattotila oli ylipaineinen 0-2 Pa. Ikkunapenkeistä oli poistettu muovimatot, poikkeavia kosteuden arvoja ei todettu. Työn jälki ei ole kehuttava, esimerkkikuva 11. Juhlasalin edustalla käytävän katossa on paljasta eristevillaa, kuvat kerros Poikkeavia kosteuden arvoja todettiin Tammisaarenkadun puoleisen portaikon ulkoseinien kulmauksessa. Kuvat Poikkeavat kosteudet johtuvat katto / räystäsvuodosta, kuvat Luokan 206 katossa todettiin uusi kosteus vaurio, ikkunan eristetilasta aistittiin mikrobiperäistä hajua, kuva 21. Aiheuttaja yläkerrassa. Luokan 208 edustalla on seinän vauriot korjattu eikä poikkeavia kosteuden arvoja todettu. Luokissa 210 ja 211 aistittiin poikkeava haju, joka tuli luokkien ilmoitustauluista, kuva 22. Luokan 202 lattiamatto ja ilmoitustaulu haisevat. Luokan 201? pukuhuoneen vastaisen seinän jalkalistan juuresta aistittiin kreosoottiin viittaavaa hajua, kuva kerros Luokan 301 keskimmäisen ikkunan eristetiloista (molemmin puolin) aistittiin mikrobiperäistä hajua, ulkoseinässä ei todettu poikkeavia kosteuden arvoja. Luokan 301 edustalla käytävän vesipisteiden lattiassa todettiin märkiä kosteuden arvoja, kuva 24. Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

7 RAPORTTI Nro: Sivu 6 / 11 Terveydenhoitajan tilat olivat remontissa. Avatuista rakenteista todettiin vanhaa sähköjohdon suojaputkea, jonka sisällä on kreosoottimassaa, kuva 25. Joihinkin luokkiin oli asennettu sisäilmaa kierrättäviä puhaltimia. Ilma puhalsi suoraan reunalistoittamattomiin akustiikkalevyihin, kuva 26. Kuituja saattaa irrota sisätiloihin. Luokkien 308 ja 309 välisessä ulkoseinässä todettiin uusi kosteusvaurio. Seinässä ja lattiassa todettiin poikkeavia kosteuden arvoja molemmissa luokissa. Kuvat Luokan 310 edustalla liikuntasauman vauriot on korjattu eikä poikkeavia kosteuden arvoja todettu. Luokan 310 ja kuvaamataidonluokan 117 välisellä matkalla todettiin ikkunapenkeillä vesijälkiä. Vesi on päässyt sisätiloihin ikkunapuitteiden vuodoista. Monin paikoin ulompi ikkunapuite oli auki (koskee koko koulua). Joko ikkunalukitus oli unohtunut auki tai ikkunakiskoa ei ole asennettu paikoilleen, kuvat Ikkunavuodoista on aiheutunut vaurioita sisäpinnoille, kuva 34. Tammikuun 2. päivän käyntihetkellä 3. kerroksen käytävällä, luokan 312 edustalla korjattiin vesipisteen edustaa ja seinustaa. Helmikuun 22. päivä lattiassa ja seinässä mitattiin kohonneita kosteuden arvoja, kuvat Onko korjattu märälle? Liikuntasalien kattoon oli asennettu sisäilmaa kierrättävät puhaltimet, kuva 38. Julkisivut Räystäs tai syöksyputki vuotaa kouluisännän toimipisteen yläpuolella, kuva 39 Molemmat tuloilman sisäänottosäleiköt olivat lähes lumen peitossa, kuva Mikrobien materiaalinäytteet Näytteet on otettu desinfioiduin näytteenottovälinein näytteenottopussiin. Näytteet kasvatettiin laboratoriossa +25 o C:ssa neljällä erilaisella kasvatusalustalla: Mesofiiliset sienet Mesofiiliset sienet Mesofiiliset sienet Mesofiiliset bakteerit Aktinobakteerit Hagem -agar (kasvatusaika 7 vrk) DG18 -agar (kasvatusaika 7 vrk) M2-agar (kasvatusaika 7 vrk) THG -agar (kasvatusaika 7 vrk) THG -agar (kasvatusaika 7-14 vrk) Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

8 RAPORTTI Nro: Sivu 7 / 11 Näytteet on analysoitu suoraviljelymenetelmällä työterveyslaitoksella Kuopiossa. Tarkemmin analyysimenetelmä yms. on kuvattu analyysivastauksessa (liite 2). Näytteenottopisteet on merkitty suuntaa-antavaan pohjakuvaan (liite 1) Tulosten tulkinta, mikrobien materiaalinäytteet Näytteet on analysoitu suoraviljelymenetelmällä, jossa elinkykyisten mikrobien määrä ilmoitetaan suhteellisella asteikolla. Suhteellisen asteikon pitoisuudet (+++/++++) vastaavat laimennossarjamenetelmän kohonnutta pitoisuutta yli cfu/g. Suhteellisen asteikon pitoisuuksilla (+/++) on mikrobilajisto otettava huomioon tuloksia tulkittaessa. Yksittäisten kosteusvauriomikrobien esiintyminen on normaalia. Elinkykyisten mikrobien määrä suoraviljelymenetelmän suhteellisella asteikolla: Suhteellisen asteikon pitoisuus Sanallinen pitoisuus - ei mikrobikasvua (+) yksittäinen pesäke + vähän mikrobeja ++ kohtalaisesti mikrobeja +++ runsaasti mikrobeja ++++ erittäin runsaasti mikrobeja Y ylikasvua Taulukko Tulokset mikrobien materiaalinäytteistä Näyte 1: Luokka 301, ulkoseinä, maali+tasoite Näytteessä esiintyi elinkykyisiä mikrobilajeja suhteellisella asteikolla runsaasti (+++). Näytteessä esiintyi Penicilliumia runsaana pitoisuutena (+++) sekä A. versicoloria niukkana pitoisuutena (+). Näytteen tulos on normaalista poikkeava. Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

9 RAPORTTI Nro: Sivu 8 / 11 Näyte 2: Luokka 308, ulkoseinä, maali+tasoite Näytteessä esiintyi elinkykyisiä mikrobeja suhteellisella asteikolla runsaasti (+++) Näytteessä esiintyi Penicilliumia ja A. ustusta runsaana pitoisuutena (+++) sekä A. niger ja Fusarium niukkana pitoisuutena (+). Näytteen tulos on normaalista poikkeava Näyte 3: Luokka 308, lattia, matto+liima Näytteessä esiintyi elinkykyisiä mikrobeja suhteellisella asteikolla runsaasti (+++) Näytteessä esiintyi viittä (5) eri poikkeavaa mikrobilajia. A. ustus ja Fusarium kohtalaisena pitoisuutena (++) sekä A. niger, A. versicolor ja Streptomyces niukkana pitoisuutena (+) Näytteen tulos on normaalista poikkeava Näyte 4: Portaikko 3. krs, ulkoseinä, maali+ tasoite Näytteessä esiintyi Penicilliumia suhteellisella asteikolla runsaasti / erittäin runsaasti (+++/++++), muita lajeja ei esiintynyt. Näytteen tulos on poikkeava Näyte 5: Luokka 310, ulkoseinä, maali+tasoite Näytteessä esiintyi elinkykyisiä mikrobeja suhteellisella asteikolla runsaasti (+++) Näytteessä esiintyi kahta (2) eri poikkeavaa sienilajia; Acremonium kohtalaisena pitoisuutena (++) ja Aureobasidium runsaana pitoisuutena (+++). Näytteen tulos on normaalista poikkeava Näyte 6: Luokka 313, ulkoseinä, maali+ tasoite Näytteessä esiintyi elinkykyisiä mikrobeja suhteellisella asteikolla runsaasti (+++) Näytteessä esiintyi kolmea (3) eri poikkeavaa mikrobilajia; A ustus ja Streptomyces runsaana pitoisuutena (+++) sekä Aureobasidium niukkana pitoisuutena (+). Näytteen tulos on normaalista poikkeava. Näyte 7: Portaikko 2. krs, ulkoseinä, maali+tasoite Näytteessä esiintyi Penicilliumia suhteellisella asteikolla runsaasti (+++), muita lajeja ei esiintynyt. Näytteen tulos on poikkeava Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

10 RAPORTTI Nro: Sivu 9 / Johtopäätökset mikrobien materiaalinäytteistä Kaikki näytetulokset ovat poikkeavia. 6. Teolliset mineraalivillakuidut (MMMF) Mineraalivillaa on käytetty yleisesti lämpö- ja äänieristysmateriaalina mm. ilmanvaihtokoneissa ja kanavissa sekä akustiikkalevyissä. Kuitupitoisuuksille ei ole olemassa terveysperusteista ohjearvoa, ihmiset oireilevat kuiduille ja niiden sideaineille yksilöllisesti. Eristevillojen valmistuksessa käytetyt hartsit, liimat, aldehydit ym. sideaineet aiheuttavat ihon, silmien ja hengitysteiden ärsytystä, lisäksi ne saattavat altistaa ylähengitysteiden tulehduksille, mm. poskiontelon tulehdukset. Elimistön puolustusjärjestelmät kykenevät poistamaan suurimman osan eristevillakuiduista tehokkaasti. Niiden poistumisaika elimistöstä on muutamia viikkoja tai kuukausia Näytteenotto Näytteenottopisteet on esitetty suuntaa-antavassa pohjakuvassa liitteessä 1. Kuitunäytteet kerättiin geeliteipeillä laskeumapinnoilta kahden viikon laskeumapölystä. Näytteet toimitettiin laboratorioon, jossa niistä analysoitiin valomikroskoopilla (VM) kuitujen laskennallinen määrä (kpl/cm 2 ). Näytteet on analysoitu WSP Finland Oy:n tutkimuslaboratoriossa Oulussa. Tulokset on esitetty liitteessä Tulosten tulkinta Sosiaali- ja terveysministeriön Asumisterveysohjeen mukaan sisäpintojen kuitupitoisuuksille ei ole annettu yksiselitteistä terveydellistä pitoisuusohjetta. Toimistotyyppisissä tiloissa, säännöllisesti siivottujen pintojen (alle 180 cm) mineraalikuitupitoisuuksille käytetään raja-arvoa 0,2 kuitua/cm 2 (Työterveyslaitos 2009). Pitoisuudet yli 0,2 kuitua/cm 2 ovat merkittävästi kohonneita. Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

11 RAPORTTI Nro: Sivu 10 / Tulokset kuitunäytteistä Taulukko Johtopäätokset kuitunäytteistä Ruokalan, kotitalousluokkien ja omaosaamisen toimiston kuitutulokset olivat normaaleja. Aulan korkeille kuitupitoisuuksille ei ole selkeää selitystä. Tilassa ei ole tuloilmaa eikä akustiikkalevyjä, silti kuitupitoisuus oli toistamiseen huomattavan korkea. Näytteenottopisteen yläpuolella ja läheisyydessä alakattotilassa ei todettu eristevillaa (tökittiin suoristetulla klemmarilla). Liikuntasalin kohonneet kuitupitoisuudet selittyvät tuloilman puhallinkammion paljailla eristevilloilla. 7. Tutkimuksen johtopäätökset Rakennuksen alla sijaitsevissa kanaaleissa ja rinteiden louhostiloissa on tilojen käytön kannalta merkittäviä epäpuhtauslähteitä. Kanaali- ja louhostiloissa on kosteudesta mikrobivaurioitunutta eloperäistä materiaalia sekä viemäriperäisiä hajuvuotoja. Viemäriperäisten hajulähteiden paikantaminen on hankalaa, koska tiiviiltä vaikuttava putkiliitos saattaa vuotaa. Ikkunapuitteiden vuodoista on aiheutunut mikrobivaurioita sisäpinnoille. Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

12 RAPORTTI Nro: Sivu 11 / Suositukset jatkotoimenpiteiksi Välitöntä kunnostustarvetta ilmenee rakennuksen pohjakerroksen alapuolisen kanaalitilan riittävällä alipaineistamisella. Alipaineistettua kanavaa tulee jatkaa ja haaroittaa syvemmälle ja laajemmalti kanaaliin. Kanaalitila tulee myös puhdistaa rakennusjätteistä ja eloperäisestä materiaalista mahdollisimman tarkasti. Uusi kattovuotokohta Tammisaarenkadun puoleisen portaikon yläpuolella tulee paikantaa ja korjata, samoin Viipurinkadun puoleisen julkisivuvaurion syy ja vauriot. Kosteudesta vaurioituneet materiaalit tulee uusia. Räystäät ja syöksyputket tulee tarkastaa ja puutteet ja vauriot korjata. Ikkunoiden huoltomaalaus sekä käynnin ja lukituksen tarkastus on ajankohtainen, vaihtoehtoisesti ikkunoiden uusiminen. Materiaalinäyttein todetut vauriokohdat tulee kunnostaa riittävässä laajuudessa RATU mukaisin menetelmin. Edellisen tutkimuksen suositukset tulee myös huomioida. Raportissa esitetyt jatkotoimenpidesuositukset perustuvat kohteessa tehtyihin havaintoihin sekä kohteesta saatuihin tutkimustuloksiin. Raportin osittainen esittäminen on kiellettyä. Sisäilmainsinöörit Oy Espoossa 16 / 05 / 2012 Vesa Nordström projektipäällikkö Liitteet: - 1. Suuntaa-antava pohjakuva kohteesta merkintöineen - 2. Työterveyslaitoksen materiaalinäytteiden analyysivastaus K MS WSP Finland Oy:n kuituanalyysin tutkimusraportti /KUITU/12-4 Kuvia kohteesta Sisäilmainsinöörit Oy Puh info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax internet: Espoo Y-tunnus:

13

14

15

16

17

18

19 WSP Finland Oy Laboratoriopalvelut Heikkiläntie HELSINKI Puhelin Fax Sisäilmainsinöörit Oy Vesa Nordström Luoteisrinne 4 C ESPOO 7232/KUITU/12 TUTKIMUSRAPORTTI 1 (1) KUITULASKENTA Kohde Tammisaarenkatu 2. Analyysimenetelmät Geeliteippinäytteiden mineraalivillakuitupitoisuudet tutkittiin valomikroskoopilla. Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. Näytteenotosta vastaa tilaaja. Tulokset Kuitupitoisuus: Näyte Näytteenottotila/ -paikka kpl/cm2* 1. Ruokala, ulkoseinusta, ikkunapenkki < 0,1 Mall: Error! Unknown document property name. ver Error! Unknown document property name. 2. Ruokala, keittiön edusta, kaapin päältä < 0,1 3. Kotitalousluokka 1, kaapin päältä 0,2 4. Kotitalousluokka 2, kaapin päältä 0 5. Omaosaamisen tsto. kaapin päältä kerroksen aula, sermin päältä 1,1 7. Liikuntasali pojat, puolapuun päältä 0,5** * Viitearvon >0,2 kpl/cm 2 ylittävät pitoisuudet kahden viikon laskeumanäytteille on lihavoitu (Työterveyslaitos 2009). ** Näyte sisältää erittäin runsaasti materiaalia, mikä on osittain tukkinut näyteteipin ja tulos ei ole luotettava. WSP FINLAND OY Vesa Kontio tutkija, FM WSP Finland Oy Laboratoriopalvelut Heikkiläntie HELSINKI Puhelin Kiviharjunlenkki 1 D OULU Puhelin Y-tunnus

20

21

22

23

24

25

26

SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: Sivu 1 / 10

SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: Sivu 1 / 10 Sivu 1 / 10 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Tietoja tutkittavasta kohteesta... 2 2. Tiivistelmä tutkimuksesta... 2 3. Tutkimuksessa käytetyt mittauslaitteet ja -menetelmät... 3 4. Päähavaintoja

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUKSET, VAIHE 2 VANTAANKOSKEN YLÄASTE ISONTAMMENTIE 15, VANTAA

SISÄILMATUTKIMUKSET, VAIHE 2 VANTAANKOSKEN YLÄASTE ISONTAMMENTIE 15, VANTAA SISÄILMATUTKIMUKSET, VAIHE 2 VANTAANKOSKEN YLÄASTE ISONTAMMENTIE 15, VANTAA Sivu 1 / 15 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä tutkimuksesta... 2 3. Päähavainnot kohteessa... 3 4. Mikrobitutkimukset...

Lisätiedot

KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO

KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS 3.1.- 31.3.2011 ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO Sivu 1 / 17 SISÄLLYS: ALPPILAN YLÄASTEEN JA LUKION KUNTOTUTKIMUKSET 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Tietoja tutkittavasta

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUKSET 21.5. 18.6.2013 SUUTARILAN YLÄASTE JA LUKIO VASKINIITYNKUJA 2, HELSINKI

SISÄILMATUTKIMUKSET 21.5. 18.6.2013 SUUTARILAN YLÄASTE JA LUKIO VASKINIITYNKUJA 2, HELSINKI SISÄILMATUTKIMUKSET 21.5. 18.6.2013 SUUTARILAN YLÄASTE JA LUKIO VASKINIITYNKUJA 2, HELSINKI SISÄLLYS: Sivu 1 / 16 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä tutkimuksesta... 2 3. Tutkimuksessa käytetyt

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS, JOKINIEMEN KOULU VALKOISENLÄHTEENTIE VANTAA

SISÄILMATUTKIMUS, JOKINIEMEN KOULU VALKOISENLÄHTEENTIE VANTAA SISÄILMATUTKIMUS, JOKINIEMEN KOULU VALKOISENLÄHTEENTIE 51 01370 VANTAA RAPORTTI Nro: 11115 Sivu 1 / 13 SISÄLLYS: SISÄILMATUTKIMUS, JOKINIEMEN KOULU 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä... 2

Lisätiedot

HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA

HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA RAPORTTI Sivu 1 / 6 HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ,

Lisätiedot

Sisäilmatutkimusraportti, Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen

Sisäilmatutkimusraportti, Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen Delete Tutkimus Oy 16.7.2012 p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Kaunialan Sairaala Oy Markku Kiuru Talous- ja hallintopäällikkö Kylpyläntie 19 02700 Kauniainen puh: 09-505 922 29 mp: 0500 711

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS JOKINIEMEN KOULUN KEITTIÖ VALKOISENLÄHTEENTIE 51, VANTAA

SISÄILMATUTKIMUS JOKINIEMEN KOULUN KEITTIÖ VALKOISENLÄHTEENTIE 51, VANTAA SISÄILMATUTKIMUS JOKINIEMEN KOULUN KEITTIÖ VALKOISENLÄHTEENTIE 51, 01370 VANTAA Sivu 1 / 14 SISÄLLYS: SISÄILMATUTKIMUS, JOKINIEMEN KOULUN KEITTIÖ 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Päähavainnot kohteessa...

Lisätiedot

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI Sivu 1 / 9 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Kohde... 2 1.2. Tutkimuksen tilaaja... 2 2. Tiivistelmä... 2 3.

Lisätiedot

SISÄILMASELVITYKSIÄ, VAIHE 2, KOMEETAN KOULU, KOMEETANKATU 1, ESPOO

SISÄILMASELVITYKSIÄ, VAIHE 2, KOMEETAN KOULU, KOMEETANKATU 1, ESPOO SISÄILMASELVITYKSIÄ, VAIHE 2, KOMEETAN KOULU, KOMEETANKATU 1, ESPOO RAPORTTI Nro: 16137 Sivu 1 / 7 SISÄLLYS: SISÄILMASELVITYKSIÄ, VAIHE 2, KOMEETAN KOULU, KOMEETANKATU 1, ESPOO 1. Yleistiedot tutkimuksesta...

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Leppäkorven koulu, Korpikontiontie 5

Tutkimusraportti, Leppäkorven koulu, Korpikontiontie 5 HB Sisäilmatutkimus Oy 29.12.2011 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan kaupunki Tilakeskus / Ulla Lignell Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti, Leppäkorven

Lisätiedot

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: 09091 KATTOTUTKIMUS, KIMNAASIPOLKU 5 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä... 2 3. Havainnot kohteessa... 2

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS 1.2. 17.3.2011 JOKINIEMEN ALA-ASTE, LUOKKA 2.24 VALKOISENLÄHTEENTIE 51, 01370 VANTAA

SISÄILMATUTKIMUS 1.2. 17.3.2011 JOKINIEMEN ALA-ASTE, LUOKKA 2.24 VALKOISENLÄHTEENTIE 51, 01370 VANTAA SISÄILMATUTKIMUS 1.2. 17.3.2011 JOKINIEMEN ALA-ASTE, LUOKKA 2.24 VALKOISENLÄHTEENTIE 51, 01370 VANTAA Sivu 1 / 12 SISÄLLYS: SISÄILMATUTKIMUS, JOKINIEMEN ALA-ASTE 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Päähavainnot

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI, LEPPÄKORVEN KOULU, VANTAA

TUTKIMUSRAPORTTI, LEPPÄKORVEN KOULU, VANTAA HB Sisäilmatutkimus Oy 6.3.2012 1 f. 09-3948 5721 Raportti Vantaan kaupunki, tilakeskus Hankepalvelut/Hankevalmistelu Ulla Lignell Sisäympäristöasiantuntija Kielotie 13, 01300 VANTAA e-mail. ulla.lignell@vantaa.fi

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Ilolan koulu, Vantaa

Tutkimusraportti, Ilolan koulu, Vantaa Delete Tutkimus Oy 17.09.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan kaupunki Tilakeskus Rakennuttaminen Ulla Lignell Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti,

Lisätiedot

SISÄILMASELVITYKSET KOSKIKUJAN PÄIVÄKOTI KOSKIKUJA 7, VANTAA

SISÄILMASELVITYKSET KOSKIKUJAN PÄIVÄKOTI KOSKIKUJA 7, VANTAA SISÄILMASELVITYKSET 2.9.- 16.9.2013 KOSKIKUJAN PÄIVÄKOTI KOSKIKUJA 7, VANTAA Sivu 1 / 21 KOSKIKUJAN PÄIVÄKODIN TUTKIMUKSET SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 3 1.1. Kohde... 3 1.2. Tutkimuksen tilaaja...

Lisätiedot

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset ja tutkimukset 3 2 KOSTEUSKARTOITUKSEN TULOKSET 4 2.1 Havainnot

Lisätiedot

MALMINIITYN PÄIVÄKODIN TUTKIMUKSET UUSINIITYNKUJA 3, VANTAA

MALMINIITYN PÄIVÄKODIN TUTKIMUKSET UUSINIITYNKUJA 3, VANTAA MALMINIITYN PÄIVÄKODIN TUTKIMUKSET 18.4. 2.5.2013 UUSINIITYNKUJA 3, VANTAA Sivu 1 / 13 MALMINIITYN PÄIVÄKODIN TUTKIMUKSET SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Kohde... 2 1.2. Tutkimuksen tilaaja...

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI, VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI

TUTKIMUSRAPORTTI, VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI TUTKIMUSRAPORTTI, 14.-28.5.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI Sivu 1 / 20 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Kohde... 2 1.2. Tutkimuksen tilaaja... 2 2. Yleistiedot tutkimuksesta...

Lisätiedot

RISTIPURON PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS

RISTIPURON PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 HAITTA-AINE- JA KOSTEUSKARTOITUS SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset

Lisätiedot

21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti

21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti 21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti 21.3.2013 VANAMONTIE 24, 15610 LAHTI 2 1.YLEISTIETOA Kohde: Muistion laatija: Sisältö: Omakotitalo Vanamontie 24 15610 Lahti Jarmo Sarja, rkm Anticimex Försäkringar

Lisätiedot

Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus. Ruukinkankaan koulu. Ruukinkatu 5, Suomussalmi

Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus. Ruukinkankaan koulu. Ruukinkatu 5, Suomussalmi Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus Ruukinkankaan koulu Ruukinkatu 5, Suomussalmi Tutkija Sotkamon Erikoispuhdistus Oy Sivu 1 / 4 MMMF-tutkimus Ruukinkankaan koulu, Suomussalmi Sisällysluettelo

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS MIKKOLAN KOULU, LYYRA LYYRANPOLKU 2, VANTAA

SISÄILMATUTKIMUS MIKKOLAN KOULU, LYYRA LYYRANPOLKU 2, VANTAA SISÄILMATUTKIMUS MIKKOLAN KOULU, LYYRA LYYRANPOLKU 2, 01480 VANTAA RAPORTTI Nro: 11061 Sivu 1 / 11 SISÄLLYS: SISÄILMATUTKIMUS, MIKKOLAN KOULU, LYYRA 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä...

Lisätiedot

Sisäilmatutkimusraportti, Havukosken koulu, Vantaa

Sisäilmatutkimusraportti, Havukosken koulu, Vantaa Delete Tutkimus Oy 26.6.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan kaupunki Tilakeskus Jouni Räsänen Sisäilmatutkimusraportti, Havukosken koulu, Vantaa Johdanto

Lisätiedot

VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013

VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013 VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013 Sisäilmainsinöörit Oy Puh. +358 20 7698 440 e-mail: info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax. +358 20 7698 449 internet: www.sisailmainsinoorit.fi

Lisätiedot

LISÄTUTKIMUKSET 30.12.2013-21.1.2014 SUUTARILAN YLÄASTE JA LUKIO VASKINIITYNKUJA 2, HELSINKI

LISÄTUTKIMUKSET 30.12.2013-21.1.2014 SUUTARILAN YLÄASTE JA LUKIO VASKINIITYNKUJA 2, HELSINKI LISÄTUTKIMUKSET 30.12.2013-21.1.2014 SUUTARILAN YLÄASTE JA LUKIO VASKINIITYNKUJA 2, HELSINKI SISÄLLYS: Sivu 1 / 13 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä tutkimuksesta... 2 3. Tutkimuksessa käytetyt

Lisätiedot

Karamzin koulu. Sisäilman mikrobit. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, E s p o o Työnro Ins.

Karamzin koulu. Sisäilman mikrobit. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, E s p o o Työnro Ins. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, 0 2 9 4 0 E s p o o Sisäilman mikrobit 5.4.2017 Työnro 319099.16 Ins. Terttu Rönkä 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 1.1 Tilaaja...3 1.2 Työn sisältö...3 1.3 Kohde ja

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Raportti 2014 1(6) Lpk Ågeli Kivalterinpolku 3 00640 Helsinki PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Taustatietoja

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE materiaalinäyte, lajistopainotettu suoraviljely

TESTAUSSELOSTE materiaalinäyte, lajistopainotettu suoraviljely materiaalinäyte, lajistopainotettu suoraviljely 1 / 6 Biodiversiteettiyksikkö Aerobiologian yksikkö pc-seloste, pessi, 17.7.2017 Tilaaja: Laskutus: Toimitusosoite: Tiedoksi: Loviisan kaupunki / Tilapalvelu

Lisätiedot

KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS

KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS S i v u - 1 - RAPORTTI KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS KOy Korson toimistokeskus Naalipolku 6 01450 Vantaa 12.7.-10.8.2011 RAPORTIN NUMERO: 21140 TILAAJA: Jari Porthén, Realco Oy VASTAAVA TUTKIJA: Mikko

Lisätiedot

Materiaalinäytteen mikrobianalyysi, suoraviljely MIK6919 Kiwalab,

Materiaalinäytteen mikrobianalyysi, suoraviljely MIK6919 Kiwalab, 1 (5) Tilaaja: Turun kaupunki, Tilapalvelut Yhteyshenkilö: Janne Virtanen Kohde: Turun AMK, Ruiskatu 8, 20740 Turku Työmääräin: WO-00675349 Näytteenottaja: Sanna Snell, Tom Jansén ja Jaana Vainio Näytteenottopäivä:

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/6 Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä 20.11.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/6 Sisällys

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/8 Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä 01.10.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/8 Sisällys 1.

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki/ Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: TOLKKISTEN KOULU Palomäentie 5 06750 TOLKKINEN Kosteuskartoitus. Porvoon Kaupunki

Lisätiedot

M I K P I N T A S I V E L Y N Ä Y T T E E T. Jokivarren koulu Sorvatie 16 Vantaa Hanke 5271

M I K P I N T A S I V E L Y N Ä Y T T E E T. Jokivarren koulu Sorvatie 16 Vantaa Hanke 5271 Kiratek Oy Irmeli Heikkinen, puh. 0207 401 008 07.03.2011 M I K 2 4 2 6 MIKROBITUTKIMUS P I N T A S I V E L Y N Ä Y T T E E T Jokivarren koulu Sorvatie 16 Vantaa Hanke 5271 2 (5) Kiratek Oy Jyrki Pulkki

Lisätiedot

Tuomarilan koulu, Tiivistyskorjausten jälkeinen tarkistusmittaus

Tuomarilan koulu, Tiivistyskorjausten jälkeinen tarkistusmittaus Tuomarilan koulu, Tiivistyskorjausten jälkeinen tarkistusmittaus Tutkimusraportti 19.4.2018 Projekti 308712 TIIVISTELMÄ Tutkimuksessa selvitettiin Tuomarilan koulun tiivistyskorjausten jälkeistä tilannetta

Lisätiedot

ulkoseinä, ikkunan tilkerako uretaanivaahto ulkoseinä, ikkunoiden karmiväli uretaanivaahto, puu

ulkoseinä, ikkunan tilkerako uretaanivaahto ulkoseinä, ikkunoiden karmiväli uretaanivaahto, puu Anttilan koulu, Kirkkokatu 6, 08100 Lohja 41 (43) MMS36: 1.18 MMS37: 2.03 MMS38: 2.03 MMS39: 2.50 uuden ja vanhan osan liitoskohta MMS40: 1.77, ulkopuoli MMS41: 1.77, ulkopuoli MMS42: 1.79, ulkopuoli MMS43:

Lisätiedot

SISÄILMAN LAADUN MITTAUS

SISÄILMAN LAADUN MITTAUS SISÄILMAN LAADUN MITTAUS 12.5.2017 TUTKIMUSRAPORTTI 22500612.019 Mika Metsäalho Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84, Birger Jaarlin katu 33, 2. krs 13101 Hämeenlinna Sähköposti:

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA HB Sisäilmatutkimus Oy 4.6.2008 Hämeentie 103 D 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 LAUSUNTO www.lifa.fi 1 Sisältö Kosteusvauriokartoitus, Kotkansiipi

Lisätiedot

Unajan koulu Laivolantie Unaja

Unajan koulu Laivolantie Unaja NÄYTTEENOTTO JA PAINE-EROSEURANTAMITTAUS Unajan koulu Laivolantie 10 26910 Unaja 1 Sisällys 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Näytteidenoton ja mittauksen suorittaja... 3 1.4 Näytteenotto-

Lisätiedot

Materiaalinäytteen mikrobianalyysi, suoraviljely MIK6471/18 Kiwalab,

Materiaalinäytteen mikrobianalyysi, suoraviljely MIK6471/18 Kiwalab, , 24.1.2018 1 (5) Tilaaja: Kohde: Näytteenottaja: Näytteenottopäivä: Näytteet vastaanotettu: 9.1.2018 Analysointi aloitettu: 9.1.2018 Kirkkonummen kunta, Benny Vilander Nissnikun alakoulu, Masalantie 268,

Lisätiedot

SISÄILMA- JA MATERIAALITUTKIMUS

SISÄILMA- JA MATERIAALITUTKIMUS Projekti SISÄILMA- JA MATERIAALITUTKIMUS Havukosken koulu Tarhakuja 2, 01360 VANTAA 25.3.2014 2 YHTEYSTIEDOT Tutkimuskohde aja Tutkimusryhmä Havukosken koulu Tarhakuja 2, 01360 VANTAA Vantaan keskus, Hankepalvelut,

Lisätiedot

KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS 19.6.- 9.8.2012 KANNELMÄEN ALA-ASTEEN SIVUKOULU KAARELAN RAITTI 1, HELSINKI

KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS 19.6.- 9.8.2012 KANNELMÄEN ALA-ASTEEN SIVUKOULU KAARELAN RAITTI 1, HELSINKI KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS 19.6.- 9.8.2012 KANNELMÄEN ALA-ASTEEN SIVUKOULU KAARELAN RAITTI 1, HELSINKI Sivu 1 / 17 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Tietoja tutkittavasta

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/7 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Peter Backman Raportti Kohde: Toimeksianto: Kvarnbergsgatan 18 06100 Borgå Kosteuskartoitus Tutkimus pvm: 19.2.2015 Läsnäolijat: Huoltomies Tomas Backman Raportointi

Lisätiedot

Materiaalinäytteen mikrobianalyysi, suoraviljely MIK7192 Kiwalab,

Materiaalinäytteen mikrobianalyysi, suoraviljely MIK7192 Kiwalab, 1 (5) Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kohde: Työmääräin: Näytteenottaja: Kirkkonummen kunta Jyrki Pulkki, Kiwa Inspecta Winellskan päiväkoti WO-00718940 Jyrki Pulkki Näytteenottopäivä: 16.10.2018 Näytteet vastaanotettu:

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Vastaanottaja: Sivuja:1/7 Padasjoen kunta / Seppo Rantanen Kellosalmentie 20 17501 Padasjoki Arkistokuva Raportti Työnumero: 051221700404 Kohde: Toimeksianto: Tutkimus pvm: Läsnäolijat: Pappilanmäen koulu

Lisätiedot

PÄIVITETTY TUTKIMUSSELOSTUS

PÄIVITETTY TUTKIMUSSELOSTUS PÄIVITETTY TUTKIMUSSELOSTUS 12.3.2019 Elisa Vene 225003-06 Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 0200 ESPOON KAUPUNKI Kohde Rehtorintien koulu, Rehtorintie 11, Espoo SISÄILMAN LAADUN MITTAUS 1 TUTKIMUKSEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

SISÄILMAN LAADUN MITTAUS

SISÄILMAN LAADUN MITTAUS SISÄILMAN LAADUN MITTAUS 12.5.2017 TUTKIMUSRAPORTTI 22500612.019 Mika Metsäalho Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84, Birger Jaarlin katu 33, 2. krs 13101 Hämeenlinna Sähköposti:

Lisätiedot

PÄÄSKYVUOREN KOULU, B-siipi. (Talvitie 10, Turku)

PÄÄSKYVUOREN KOULU, B-siipi. (Talvitie 10, Turku) 1 PÄÄSKYVUOREN KOULU, B-siipi (Talvitie 10, Turku) B-siiven rakennetekninen tutkimus, tutkimustulokset 1.3.2016 2 Kohdetiedot Kohde: Pääskyvuoren koulu, B-siipi Talvitie 10, 20610 Turku Tilaaja: Tilaajan

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon keskuskoulu puutyöluokat, 6.11.2017 1 / 13 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen syy ja rajaukset... 3 Käytetyt menetelmät ja

Lisätiedot

SISÄILMAMITTAUKSET. Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa

SISÄILMAMITTAUKSET. Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa SISÄILMAMITTAUKSET Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa Raportin päiväys 31.10.2012 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 SISÄILMAMITTAUKSET 2 KURIIRITIE

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208

TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208 TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208 Kotkan lyseo, Arcus-talo Kirkkokatu 15 48100 KOTKA Työ nro T8007-5 Kotka 5.4.2016 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25, 48101 KOTKA, PUH.

Lisätiedot

GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU. Sisäilma- ja kuntotutkimus

GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU. Sisäilma- ja kuntotutkimus GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU Sisäilma- ja kuntotutkimus Tiedotustilaisuus 5.3.2018 Olavi Vaittinen, rakennusterveysasiantuntija Inspector Sec Oy (ISEC) TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Koulurakennus ja liikuntasalirakennus:

Lisätiedot

PÖLYTUTKIMUS LATOKARTANON PERUSKOULU AGRONOMINKATU 22, HELSINKI

PÖLYTUTKIMUS LATOKARTANON PERUSKOULU AGRONOMINKATU 22, HELSINKI PÖLYTUTKIMUS LATOKARTANON PERUSKOULU AGRONOMINKATU 22, HELSINKI Nro: 175 Sivu 1 / 7 SISÄLLYS: PÖLYTUTKIMUS, AGRONOMINKATU 22 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tutkimuksen tarkoitus... 2 3. Tutkimuksen

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/7 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Peter Backman Raportti Kohde: Toimeksianto: Kvarnbergsgatan 18 06100 Borgå Kartoitus Tutkimus pvm: 7.8.2015 Läsnäolijat: Tomas Backman Raportointi pvm: 24.8.2015

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI

TUTKIMUSRAPORTTI TUTKIMUSRAPORTTI 21.3.2018 Elisa Vene Espoon kaupunki Tilakeskus liikelaitos Tiedoksi Ilmari Viljanen/Espoon kaupunki Kohde Rastaalan koulu, Alatalo, Espoo SISÄILMAN SEURANTANÄYTTEET 22500344.030 1 TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies puh Olli Kontinen, Rehtori puh Frej Andersson, Kiinteistönhoitaja puh.

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies puh Olli Kontinen, Rehtori puh Frej Andersson, Kiinteistönhoitaja puh. Sivuja:1/6 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: Isännöitsijä: HINTHAARAN KOULU Koulutie 26 07110 HINTHAARA Varastohuoneen 221 kartoitus.

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/5 Vastaanottaja: Porvoon Tilapalvelut Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kartoitus Tutkimus pvm: 16.6.2016 Läsnäolijat: Hans Bergman / Porvoon Tilapalvelut Kim Laaksonen

Lisätiedot

Sisäilman mikrobit. MITTAUSTULOKSET Mikkolan koulu Liite Bakteerit, Sieni-itiöt, pitoisuus, Näytteenottopisteen kuvaus

Sisäilman mikrobit. MITTAUSTULOKSET Mikkolan koulu Liite Bakteerit, Sieni-itiöt, pitoisuus, Näytteenottopisteen kuvaus 1 Sisäilman mikrobit Näytteet otettiin kuusivaihekeräimellä elatusalustoille, jotka olivat 2 % mallasuuteagar homesienille ja tryptoni-hiivauute-glukoosiagar bakteereille ja sädesienille eli aktinomykeeteille.

Lisätiedot

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 Uomarinteen koulu, Vantaa Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 WSP Finland Oy 1 (3) 1. TUTKIMUKSEN KOHDE JA TEHTÄVÄ 1.1 Kohde 1.2

Lisätiedot

SISÄILMAN LAADUN MITTAUS

SISÄILMAN LAADUN MITTAUS SISÄILMAN LAADUN MITTAUS 12.5.2017 TUTKIMUSRAPORTTI 22500612.019 Mika Metsäalho Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84, Birger Jaarlin katu 33, 2. krs 13101 Hämeenlinna Sähköposti:

Lisätiedot

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI JATKOTUTKIMUSRAPORTTI Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1 89400 Hyrynsalmi 27.10.2016 RI Joonas Koponen JATKOTUTKIMUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, 89400 Hyrynsalmi

Lisätiedot

Rauhalan koulu Mällinkatu 1A Kotka

Rauhalan koulu Mällinkatu 1A Kotka TUTKIMUSRAPORTTI Sisäilmatutkimus, mikrobinäytteet ilmasta Mällinkatu 1A 48600 Kotka 15.1.2018 Tornatorintie 3, P 25 48100 Kotka Y0811750 2 www.insinooristudio.fi T14054 6 TUTKIMUSRAPORTTI 1 / 5 SISÄLLYS

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI

TUTKIMUSRAPORTTI TUTKIMUSRAPORTTI 1.2.2018 Elisa Vene Espoon kaupunki Tilakeskus liikelaitos 225003.0 Kohde Rastaalan koulu, Alatalo, Espoo SISÄILMAN SEURANTANÄYTTEET 1 TUTKIMUKSEN LÄHTÖTIEDOT Tutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS 23.3.2015 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN

SISÄILMATUTKIMUS 23.3.2015 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN SISÄILMATUTKIMUS 2 (8) TIIVISTELMÄ Limingan paloasema sijaitsee Limingassa, osoitteessa Kramsuntie 3, 91900 Liminka.

Lisätiedot

Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut

Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut 4.4.2018 Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: 1903-1937 Tuiskulan koulut Rakennusala:- Käyttötarkoitus: koulu Tuiskulansuora 126 Tilavuus: - 61300 Kurikka Kerrosluku:

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/9 Vastaanottaja: Padasjoen kunta Seppo Rantanen Arkistokuva Raportti Työnumero: 051721700104 Kohde: Toimeksianto: Padasjoen Opistotalo Koulukuja 2 17500 Padasjoki Sisäilman mikrobitason määritys

Lisätiedot

Raportti Työnumero: 051421400493

Raportti Työnumero: 051421400493 Vastaanottaja: RISTO VILKKI MIKKELIN KAUPUNKI Sivuja:1/24 Raportti Kohde: Toimeksianto: LAUNIALAN KOULU SAIMAANNORPANKATU 1 50190 MIKKELI SISÄILMANLAATUUN VAIKUTTAVIEN TEKIJÖIDEN SELVITYS Tutkimus pvm:

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS Vantaan taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Raportointi pvm: 26.3.2012 Työ A12283 KOHDE: TILAT: TILAAJA: ISÄNNÖINTI: Vantaan Taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Näyttelytila

Lisätiedot

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus 1 (4) MUISTIO 16.4.2014 KOTTBY LÅGSTADIESKOLA Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus Tutkimusajankohta 19.2. 27.3.2014 Tilaaja

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012 Työ KOHDE: TILAT: Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Kerrokset 1,2,3,4 ja Iv-konehuone TILAAJA: Anne Krokfors ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki

Lisätiedot

ABS Consult Oy/Unto Kovanen Konalankuja 4 00390 HELSINKI MIKROBIMÄÄRITYS RAKENNUSMATERIAALINÄYTTEISTÄ

ABS Consult Oy/Unto Kovanen Konalankuja 4 00390 HELSINKI MIKROBIMÄÄRITYS RAKENNUSMATERIAALINÄYTTEISTÄ Kansanterveyslaitos Folkhälsoinstitutet LUONNOS RAPORTTI K0624M ABS Consult Oy/Unto Kovanen Konalankuja 4 00390 HELSINKI MIKROBIMÄÄRITYS RAKENNUSMATERIAALINÄYTTEISTÄ Kaivokselan koulusta otetuissa näytteissä

Lisätiedot

Tiloissa mitattiin tulo- ja poistoilmamääriä marras- joulukuussa Mittausten keskeisimmät

Tiloissa mitattiin tulo- ja poistoilmamääriä marras- joulukuussa Mittausten keskeisimmät 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 3.8.2010 Sibelius-lukio Liisankatu 13 00170 Helsinki Sibelius-lukio, yhteenveto jatkotutkimuksista 1. Aikaisemmat tutkimukset

Lisätiedot

Roland Blomqvist, kiinteistönhoitaja. Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p

Roland Blomqvist, kiinteistönhoitaja. Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p Sivuja:1/10 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki/ Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: TOLKKISTEN KOULU Palomäentie 5 06750 TOLKKINEN Kosteuskartoitus. Porvoon Kaupunki

Lisätiedot

MITTAUSTULOKSET Koskenkylän koulu, Koskenkyläntie 424, Pernaja Liite

MITTAUSTULOKSET Koskenkylän koulu, Koskenkyläntie 424, Pernaja Liite 77.0709 Sisäilman mikrobit Näytteet otettiin kuusivaihekeräimellä elatusalustoille, jotka olivat 2 % mallasuuteagar homesienille ja tryptoni-hiivauute-glukoosiagar bakteereille ja sädesienille eli aktinomykeeteille.

Lisätiedot

PORLAMMIN UIMAHALLI TILASTOVERTAILU MATERIAALINÄYTE DNA-ANALYYSI

PORLAMMIN UIMAHALLI TILASTOVERTAILU MATERIAALINÄYTE DNA-ANALYYSI PORLAMMIN UIMAHALLI TILASTOVERTAILU MATERIAALINÄYTE DNA-ANALYYSI Projekti 1492513 7.2.2013 Sisällysluettelo 1. YHTEYSTIEDOT... 3 2. TILASTOVERTAILU... 4 2.1 Tilastoaineisto... 4 2.2 Käsitteitä... 4 2.3

Lisätiedot

Kauhavan kaupunki, Pernaan koulu

Kauhavan kaupunki, Pernaan koulu Kauhavan kaupunki, Pernaan koulu Vanha- Lapuantie 22, 62220 Kauhava Sisäilmanäytteet 31.5.2017 Työnro 31 4384.34 RI (AMK) Irmeli Nutikka Rkm Timo Ekola 2 (6) Kauhavan kaupunki, Pernaan koulu Vanha-Lapuantie

Lisätiedot

Sisäilmatutkimus Kalottikeskus / Ivalon entinen emäntäkoulu

Sisäilmatutkimus Kalottikeskus / Ivalon entinen emäntäkoulu Sisäilmatutkimus Jokikuja 10 / 1/2017 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 2 (8) Sisällysluettelo 1 TUTKIMUSKOHDE...

Lisätiedot

HB Sisäilmatutkimus Oy 6.3.2012 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti

HB Sisäilmatutkimus Oy 6.3.2012 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti HB Sisäilmatutkimus Oy 6.3.2012 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Mikrobi-ilmanäytteet Elinympäristössämme esiintyy mikrobeja, joiden määrä vaihtelee kosteus-

Lisätiedot

KARTOITUSRAPORTTI. Asematie Vantaa 1710/

KARTOITUSRAPORTTI. Asematie Vantaa 1710/ Asematie 7 01300 Vantaa 1710/6416 26.3.2018 2 KOHDETIEDOT... 3 LÄHTÖTIEDOT... 4 RAKENTEET... 4 SUORITETUT TYÖT SEKÄ HAVAINNOT... 4 KÄYTETTY MITTAKALUSTO... 4 MITTAUSPÖYTÄKIRJA... 5 YHTEENVETO... 7 3 KOHDETIEDOT

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS 16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS PERTUN PARAKKIKOULU 05400 JOKELA 05400 JOKELA 2/6 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Toimeksiannon laatija... 3 1.3 Toimeksiannon

Lisätiedot

Kartoitus tilaajan kanssa sovituilla alueilla. Viktor Johansson, Polygon Finland Oy. Yhteyshenkilö: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies p.

Kartoitus tilaajan kanssa sovituilla alueilla. Viktor Johansson, Polygon Finland Oy. Yhteyshenkilö: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies p. Sivuja:1/18 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies. Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: Gammelbacka Skola Opintie 1 06400 PORVOO Kartoitus tilaajan kanssa sovituilla

Lisätiedot

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus Kattorakenteen kuntotutkimus Kottby lågstadie Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Raportin päiväys 16.2.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakenteenkuntotutkimus

Lisätiedot

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri)

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011 SISÄILMATUTKIMUS Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS Sivu 1 / 6 SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS MATTILAN PÄIVÄKOTI Hirsitie 2, 04340 Tuusula 1.4.2012 TILAAJA: Pertti Elg, Rakennusmestari, Tuusulan kunta TUTKIJA: Jari Järveläinen, Jakitec Ky Sivu

Lisätiedot

KIRKKOKADUN KOULU Sisäilman seurantanäytteet 15.3.2013. Rakennusterveysasiantuntija Minna Laurinen 29.4.2013

KIRKKOKADUN KOULU Sisäilman seurantanäytteet 15.3.2013. Rakennusterveysasiantuntija Minna Laurinen 29.4.2013 KIRKKOKADUN KOULU Sisäilman seurantanäytteet 15.3.2013 Rakennusterveysasiantuntija Minna Laurinen 29.4.2013 Sisäilmatalo Kärki Oy www.sisailmatalo.fi Sisäilmanäytteet maaliskuu 2013 Nurmeksen kaupungin

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

Jussi Grönman, Kymen Home-Etsintä Ilkka Meriläinen, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy

Jussi Grönman, Kymen Home-Etsintä Ilkka Meriläinen, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy MUISTIO 22500325.353 Ulla Lignell Vantaan kaupunki, tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Ulla.Lignell@vantaa.fi 2017-05-04 Koulun tilojen homekoiratarkastus Kohde:, Venuksentie 2, Vantaa Aika: 21.4.2017

Lisätiedot

Vantaan Tilakeskus RAPORTTI Hankepalvelut, Rakennuttaminen. VANTAA242RAUTPIHANPK A Mikko Krohn Kielotie 13 sivuja yhteensä VANTAA

Vantaan Tilakeskus RAPORTTI Hankepalvelut, Rakennuttaminen. VANTAA242RAUTPIHANPK A Mikko Krohn Kielotie 13 sivuja yhteensä VANTAA N O V O R I T E Home- ja lahovauriot, HTT tavarantarkastukset, mikrobianalyysit Laurinlahdentie 20, 02320 Espoo, www.novorite.fi GSM 040-5540617, Fax. 09-8845543, simo.valjakka@novorite.fi Vantaan Tilakeskus

Lisätiedot

3. OLOSUHTEET, KÄYTETYT MENETELMÄT JA NÄYTTEENOTTOPAIKAT

3. OLOSUHTEET, KÄYTETYT MENETELMÄT JA NÄYTTEENOTTOPAIKAT Vantaan kaupunki Sisäilmatutkimus 4.04.2012 1. Toimeksianto Tutkimuskohde: 01200 Vantaa Tutkimusajankohta: 24.02.2012 Tilaaja: Rakennesuunnittelijainsinööri Jouni Räsänen Vastuuhenkilö: Jouko Arvola, ISS

Lisätiedot

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 4.6.2013 1(4) Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimannintie 16 Helsinki PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 1. TEHTÄVÄ Tarkoituksena oli selvittää ilmanvaihtolaitteiden mahdolliset mineraalivillalähteet

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI, PATOTIEN PÄIVÄKOTI, VANTAA

TUTKIMUSRAPORTTI, PATOTIEN PÄIVÄKOTI, VANTAA sivu 1 Vantaan kaupunki, Tilakeskus, rakennuttaminen Ulla Lignell Kielotie 13, 01300 Vantaa puh. 050 304 1141 e-mail. ulla.lignell@vantaa.fi Johdanto TUTKIMUSRAPORTTI, PATOTIEN PÄIVÄKOTI, VANTAA Tutkimuksen

Lisätiedot

Päivitetty

Päivitetty TUTKIMUSRAPORTTI Sisäilmatutkimus, mikrobinäytteet ilmasta Vesivallintie 16 48600 Kotka Päivitetty 21.2.2018 OY INSINÖÖRI STUDIO Tornatorintie 3, P 25 48100 Kotka Y0811750-2 www.insinooristudio.fi T13034-8

Lisätiedot

S I S Ä I L M A T U T K I M U S

S I S Ä I L M A T U T K I M U S Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 6.6.2011 S I S Ä I L M A T U T K I M U S Simonkallion Koulu Simonkalliontie 1, 01350 Vantaa 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

SISÄILMASTONÄYTTEENOTTO Koy Mukulatori Mukulamäentie Vanha-Ulvila

SISÄILMASTONÄYTTEENOTTO Koy Mukulatori Mukulamäentie Vanha-Ulvila SISÄILMASTONÄYTTEENOTTO Koy Mukulatori Mukulamäentie 1 28450 Vanha-Ulvila 1 Sisällys 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Näytteidenoton ja mittauksen suorittajat... 3 1.4 Näytteenotto-

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän päiväkoti, Vantaa

Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän päiväkoti, Vantaa Delete Tutkimus Oy 14.09.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan Tilakeskus Jouni Räsänen Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän

Lisätiedot