SMOKE MASTER SMWH WALL HATCH. Asennus- ja huolto-ohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SMOKE MASTER SMWH WALL HATCH. Asennus- ja huolto-ohjeet"

Transkriptio

1 SMOKE MASTER SMWH WALL HATCH Asennus- ja huolto-ohjeet

2 2 SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Tärkeitä ohjeita... s Turvallisuus... s Tuotteen kuvaus... s Kuljetus... s Asennusohjeet... s Käyttöönotto...s Huolto...s.8 8. Virhetilanteet... s Varaosat... s Tuotekoodi... s Valmistajan vakuutus...s TÄRKEITÄ OHJEITA Fläkt Woods savukaasupuhaltimet täyttävät standardin EN ja Koneturvallisuusdirektiivin määräykset. Kaikki puhaltimet on tarkastettu tehtaalla ennen toimitusta. Nämä ohjeet on tarkoitettu ammattitaitoisen henkilöstön käyttöön. Asennus, käyttöönotto ja tuotteen käyttö täytyy tapahtua asiantuntevan henkilöstön toimesta, joka tuntee tarvittavat turvallisuusohjeet. Paikallisten työturvallisuusohjeiden mukaisia työkaluja ja suojalaitteita on käytettävä asennuksen, huollon ja käytön aikana. Kaikkien tuotteen kanssa tekemisissä olevien henkilöiden on tutustuttava tähän dokumenttiin ja noudatettava tässä olevia ohjeita. Fläkt Woods ei vastaa vaurioista tai tapaturmista, jotka johtuvat siitä, ettei tämän ohjeen ohjeita ole noudatettu. Takuu koskee vain alkuperäistä tuotetta ja siinä käytettyjä hyväksyttyjä varaosia. 2. TURVALLISUUS Sähköasennuksia saa tehdä vain riittävät oikeudet omaava sähköalan ammattilainen. Luukun tulee saada avautua 30 s ennen kuin puhallin käynnistyy. Tämä tulee järjestää aikaviiveellä järjestelmän ohjauksessa. Ennen puhallinyksikön huoltotoimenpiteitä puhallin, sekä luukun avausmoottori on tehtävä jännitteettömiksi. Mikäli puhallinyksikkö on paikassa, jossa sen toiminta aiheuttaa vaaratilanteita, on sen luokse pääsy estettävä. Asentaja ja käyttäjä vastaavat siitä, että asennus on paikallisten sääntöjen ja vaatimusten mukainen. Huolto- ja kunnossapitotöitä varten laitteen ympärillä tulee olla tilaa vaatimukset täyttäville portaille, tikkaille ja työtasoille. Fläkt Woods ei vastaa muista järjestelmään asennetuista komponenteista, kuten savunilmaisimista tms.

3 Asennus- ja huolto-ohjeet SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch 3 3. TUOTTEEN KUVAUS JMHT Hatch seinäluukku / savunpoistopuhallin yhdistelmä on SMOKE MASTER-paloteknisten tuotteiden sarjaan kuuluva koneellisen savunpoiston laitteisto seinäasennukseen. Savunpoistopuhallin, savunpoistoluukku avauslaitteineen ja muurauskehyksineen, sekä asennuslevy ovat tehdasvalmisteinen kokonaisuus, jotka asennetaan työmaalla valmiiksi kokonaisuudeksi. Savunpoistopuhallin tarvitsee erillisen kannatusrakenteen (ei sisälly toimitukseen), tuenta tai ripustus katosta. Toimitukseen sisältyy myös rajakytkin, jolta on mahdollista saada luukun tilatieto (kiinni). Rajakytkin on kiinnitetty luukun karmiin. Savunpoistopuhallin ja savunpoistoluukun avauslaitteisto tarvitsevat kumpikin omat sähkösyöttönsä ja ohjaukset rakennuksen sähkö- ja automaatiojärjestelmistä. Fläkt Woodsilta on myös saatavana laitteeseen soveltuva sähkö- ja ohjauskeskus lisätarvikkeena. WallHatch on tarkoitettu vain savunpoistoon ja lämpötilaluokka on 400 C/2 tuntia. SMWH-kokonaisuus soveltuu myös käytettäväksi savunpoiston korvausilmakäyttöön. Se ei ole tarkoitettu jatkuvaan ilmanvaihdon poistoilmakäyttöön. Savunpoistoluukun avaa yksi ketjumoottori (liitäntä 230V/1-v). Luukku avautuu aina alaspäin (aukeamiskulma 60 C) ja mitoituksessa on huomioitu mahdollinen tuulikuorma. Suositeltava puhaltimen käynnistystapa on suora käynnistys 30 sekunnin viiveellä ketjumoottorin käynnistämisestä. Tällöin luukku on avautunut niin paljon, että se ei estä määritetyn savunpoistoilmavirran saavuttamista puhaltimen saavuttaessa täyden pyörimisnopeuden. 1. Avautuva lämpöeristetty savunpoistoluukku 2. Luukun karmi / muurauskehys 3. Ketjumoottori 4. Puhaltimen asennuslevy 5. JMHT savunpoistopuhallin

4 4 SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet 4. KULJETUS 4.1 Tarkastus Tuotteen komponentit toimitetaan irrallisena. Tarkista välittömästi tuotteen saavuttua, että se sisältää kaikki komponentit eikä siinä ole kuljetuksen aiheuttamia vaurioita. Mikäli huomaat tuotteessa tai pakkauksessa vaurioita, ota välittömästi yhteyttä kuljetusliikkeeseen. Tarkista puhallinkilven informaatio. Tuotetta pitää käsitellä asianmukaisesti. Kuljetuksen aikana tapahtuneet laiminlyönnit saattavat aiheuttaa tuotteen viallisen toiminnan. 4.2 Turvallisuus Kuljetus ja pakkaus tulee mitoittaa huomioiden tuotteen mitat ja paino. Lastaus ja nosto täytyy tapahtua ohjeiden mukaisesti. 4.3 Tuotteen väliaikainen varastointi Jos tuote varastoidaan ennen käyttöönottoa, huomioi seuraavat asiat: Käytä alkuperäistä pakkausta myös välivarastoinnin aikana. Jos varastointiolosuhteet edellyttävät, käytä tarvittavaa lisäsuojausta. Pitkäaikainen varastointi suositellaan tehtäväksi sisällä. Siipipyörää tulee pyörittää aika ajoin mikäli varastointiaika on pitkä.

5 Asennus- ja huolto-ohjeet SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch 5 5. ASENNUSOHJEET Tuote toimitetaan osissa työmaalle. Ketjumoottori on valmiiksi asennettu karmiin. Luukku voidaan asennusvaiheessa avata irroittamalla sokka, joka yhdistää ketjumoottorin luukun kanteen. Huom! Ketjumoottorin käyttöjännite on 230 V. Karmin asennus seinään Luukku kiinnitetään karmin läpi ruuveilla seinärakenteeseen. Karmissa on porattuna valmiiksi kiinnitysreiät ruuveille, josta karmi kiinnitetään seinään. Kiinnitysruuvit eivät sisälly toimitukseen. Kiinnitysruuvit 5 x kpl k/k min. 200 mm Seinän ja karmin väliin jätetään tasainen tilkitysrako (n. 10 mm) ja tarkastetaan, että karmi tulee ristimittaan. Rako tilkitään asennuksen jälkeen sopivalla materiaalilla esim. uretaanivaahdolla. Lopuksi luukun ja seinän välinen rako pellitetään ulkopuolelta kohteen edellyttämällä tavalla. Aukon sisäpuoli pellitetään tarvittaessa (RU)

6 6 SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet Puhaltimen asennus Puhaltimen muunto-osa kiinnitetään ruuveilla seinään kuvan mukaisesti. Muunto-osan ja seinän väliset epätasaisuudet tulee tiivistää sopivalla materiaalilla tarvittaessa. Puhallin kiinnitetään muunto-osaan niittimutteri-pulttiliitoksella. Puhaltimilla SMWH on niittimutterikoko M8, puhaltimella SWMH-100 koko M10 ja SMWH-125 koko M12. Ennen puhaltimen kiinnitystä asennuslevyyn varmista puhaltimen tuenta joko katosta tai erikseen rakennetulle alustalle. Katso tuotteen paino esitteestä ja mitoita tuotteen kannakointi sen mukaisesti. Ota mitoituksessa huomioon lämpötilankestovaatimus min. 400 C/2h. A A Niittimutteripulttiliitos DETAIL B SCALE 2 : 5 Ruuvikiinnitys seinään B SECTION A-A SCALE 1 : 5 C DETAIL C SCALE 2 : 5 Sähkökytkennät Puhallin: Katso puhaltimen mukana tuleva kytkentäohje. Ketjumoottori: Kytketään alla olevan kuvan mukaisesti. Rajakytkin: Jännite: max. 230V AC Rajakytkin kytketään viereisen kuvan mukaisesti. Huom! Rajakytkintietoa ei yleensä käytetä savunpoistopuhaltimen käynnistyksen ohjaamiseen.

7 Asennus- ja huolto-ohjeet SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch 7 6. KÄYTTÖÖNOTTO Käyttöönottotarkastus Varmista luukun liikeradan esteettömyys. Tarkista että puhaltimen käynnistysviive on n. 30 s. Varmistu siitä, että puhaltimen pyörimissuunta on oikea (puhallussuunta ulospäin). 6 kuukauden välein Toista käyttöönottotarkastuksessa määritellyt toimenpiteet. Tarkista, että laitteen toimintakuntoa symboloivat merkkivalot tms. indikaattorit toimivat. Tarkista, että merkintä- ja ohjekilvet sekä laukaisukaaviot ovat näkyvissä. Tarkista, että luukut ja laitteet ovat silmämääräisesti tarkastettuna toimintakunnossa. Tarkista puhaltimelle tehtävät toimenpiteet. Katso taulukko kohdassa huolto. Koekäyttö Varmista korvausilmareitti ja kytke puhallinmoottoriin sähkö. Tarkista, että puhallin pyörii oikeaan suuntaan. Kuuntele, ettei puhaltimesta kuulu mitään epänormaalia ääntä ja tarkista ettei puhaltimen tärinä ole epänormaalia. Anna puhaltimen käydä yhtäjaksoisesti vähintään 30 min. Mikäli puhaltimen ääni ei ole normaali tai tärinää on liikaa, sammuta puhallin välittömästi.

8 8 SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet 7. HUOLTO Takuu Voimassaolevalle takuulle on edellytyksenä, että puhallinta on käytetty ja huollettu ohjeiden mukaisesti. Huoltotoimenpiteet pitää olla dokumentoitu kirjallisesti. Mahdollisista ongelmista on välittömästi ilmoitettava valmistajalle tai maahantuojalle. Tuotetakuu ei kata huoltotöitä eikä muita epäsuoria kustannuksia. Ennen huoltoa huomioitavia asioita Luukku voidaan avata kytkemällä karamoottori sähköverkkoon. Käännä puhaltimen ja karamoottorin turvakytkimet aukiasentoon (turvakytkiment eivät kuulu Fläkt Woods Oy:n toimitukseen). Tuotteen luukku pysyy siinä asennossa kuin se ennen virran pois kytkemistä oli. Huoltovälit Puhaltimen testaus- ja huoltovälit voi olla määritelty viranomaisten toimesta. Mikäli muita määräyksiä ei ole, puhallin tulee tarkastaa oheisen taulukon mukaisesti, kuitenkin vähintään 6 kk välein. Huolto- ja tarkastustoimet tulee tehdä ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta. Pos. Kuvaus Käyttöönotto 6 kk 12 kk Puhallin 1. Tarkista, että luukku avautuu kunnolla x x x 2. Tarkista, että puhallinmoottori käynnistyy 30 s ketjumoottorin jälkeen x x x 3. Tarkista, että puhallin pyörii oikein päin x x x 4. Tarkista, että kaikki merkinnät ovat oikein ja näkyvillä x x 5. Tarkista silmämääräisesti puhaltimen moottori ja ketjumoottori x x 6. Puhaltimen koekäyttö yhtäjaksoisesti vähintään 30 min ajan x x 7. Tarkasta koko tuote vaurioiden havaitsemiseksi x x x 8. Tee tarkastuspäytäkirja x x x Puhaltimen moottori 1. Tarkista koekäytön aikana, ettei laakereista kuulu epänormaalia ääntä x 2. Voitele laakerit tarvittaessa x 3. Tarkista, että puhallinpyörä pyörii kunnolla x 4. Tee silmämääräinen tarkistus x x 5. Laakereiden voitelu (rasvanipalliset) x

9 Asennus- ja huolto-ohjeet SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch 9 Moottorin laakerien tarkastus Moottoreita käytetään vain koekäytön, huollon tai palotilanteen yhteydessä. Pienten moottorien (0,9 kw 11 kw) kestovoidellut ZZ/-2Z-laakerit on vaihdettava käyttötunnin välein. Rasvanippoja on yleensä moottorikoosta 13,2 kw ylöspäin, näiden laakerit on vaihdettava käyttötunnin välein. Rasvatyyppi, voiteluväli, tarvittava rasvamäärä, laakerityyppi ja välys on merkitty moottorin tyyppikilpeen. Voiteluväli riippuu moottorin koosta, käyntinopeudesta, käyttöolosuhteista, rasvatyypistä ja ympäristön lämpötilasta. Koska moottoria ei käytetä jatkuvasti, on merkittävä muistiin asennuspäivä, sillä voitelu on suositeltavaa kuuden kuukauden välein, vaikka moottoria ei olisi välillä käytettykään. Puhallinpyörä Moottorin ja puhallinpyörän vaihtaminen 1. Varmista, että puhaltimen moottori ja karamoottori on irroitettu sähköverkosta. 2. Poista imuaukon suojaverkko tai pura imukanavistoa riittävästi. 3. Irroita puhallinpyörä moottorin akselilta avaamaalla lukituspultti akselin päästä. 4. Irroita puhallinpyörä akselilta, huolehdi, ettei kiila pääse putoamaan. 5. Puhallinpyörä voidaan irroittaa ja laakerit voidaan tarkistaa/vaihtaa. Lopputarkastus Varmista, että: Puhallipyörä on asennettu oikein päin. Kaikki ruuvit ja mutterit on kiristetty kunnolla. Ettei mitään vieraita esineitä ole jäänyt kaavun sisälle. Määräaikaistarkastus Toista käyttöönottotarkastuksessa määritellyt toimenpiteet. Tarkista huoltokirjan ja muun dokumentaation asianmukaisuus ja tee pöytäkirja tarkastuksesta. Puhallinyksikön luukun avattavuus on tarkastettava. Mahdolliset esteet on poistettava. Tarkasta ja korjaa mahdolliset kulumisen tai korroosion aiheuttamat vauriot. Luukun avausmoottorin tarkastettavia kohteita ovat: Moottorin kiinnitys. Suojaus kosteudelta. Moottorin toiminta (koestus) ja sähköliitokset. Luukun saranoiden kiinnitys tulee myös tarkastaa,samoin laitteen puhtaus ja tiivisteiden pitävyys. Tiivisteiden uusiminen on tehtävä tarpeen mukaan. Puhaltimen huolto Puhallinta huollettaessa on puhallin ja moottoriavaaja tehtävä jännitteettömiksi, ja varmistuttava siitä, ettei laitteita voida vahingossa käynnistää huoltotöiden aikana. Huolto-ohjeet, katso mukana toimitettu erillinen puhaltimen JMHT-huolto-ohje.

10 10 SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet 8. VIRHETILANTEET Mikäli tuotteessa esiintyy ongelmia, joita huoltohenkilöstö ei pysty korjaamaan, ottakaa ystävällisesti yhteyttä Fläkt Woodsiin. Mahdollisia ongelmatilanteita voivat olla esimerkiksi: vieraat esineet puhaltimen sisällä ruostetta synnyttäviä materiaaleja kaavun sisällä liian korkeat tärinäarvot huolimaton huolto luukku ei aukene Mahdolliset ongelmat, jotka aiheutuvat: laakerivauriosta korroosiosta liian voimakkaasta tärinästä 9. VARAOSAT Vain Fläkt Woodsin hyväksymiä varaosia saa käyttää. Mikäli käytetään muita varaosia, tuotteen takuu ja sertifiointi eivät ole voimassa. Varaosat: puhallinmoottori ketjumoottori 10. TUOTEKOODI SMWH - AAA - BBB - CD - 0 AAA = koko, , esim. 050 = 500mm kanavakoko BBB = moottoriteho, 017 = 1,7 kw = 27 kw 400V/3-v C = luukun koko, 1 = vakio, X = erikoiskoko D = liitostapa, 1 = suojaverkko, 2 = imukartio verkolla, 3 = vastalaippa kanavaliitokseen E = versio, 0 = ensimmäinen Esim. SMWH

11 Asennus- ja huolto-ohjeet SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch VALMISTAJAN VAKUUTUS EY-VAATIMUSTENMUKAISUUSLAUSUNTO & SUORITUSTASOILMOITUS Julistamme täten, että alla nimetty ilmaa liikuttava laite on rakenteen ja suunnittelun osalta markkinoille tuomassamme muodossa rakennustuotteita koskevan säädöksen mukainen (EU) Nro 305/2011 (CPR). Jos laitteeseen tehdään muutoksia neuvottelematta tästä etukäteen meidän kanssamme, tämä lausunto mitätöityy. Laitteen nimi: Sähköllä toimiva puhallin savun ja kuumuuden tuulettamista varten Käyttötarkoitus Asennettava osaksi sähköllä toimivaa savu- ja kuumuus-tuuletinjärjestelmää Sarja/tyyppi: JM Aerofoil HT Arviointijärjestelmä: Järjestelmä 1 Fläkt Woods Limited Järjestysnumero (DoP-viitenumero): Luokka/palonkestävyys: F400 (120) Sovelluskatergoriat: Luokka H 100K Moottorin teho/kestävyys: Kaksitoiminen, Eristämätön, Savulohko Vastausviive, ei avaudu lumi- tai tuulikuorman alla annetun ajan sisällä: Kaasuvirtaus savun ja lämmön Poistotestin aikana Asianmukainen EU-neuvoston säädös: Sovellettava standardi: Todistuksen perusta: N/A -10% : +25% (EU) Nro 305/2011 (CPR) EN :2002-standardin liite ZA Varmenteen numero 0086-CPR (Jet Thrust -tuulettimet: 0086-CPD ) Myöntäjä: BSI Products Services (Numero 0086), Maylands Avenue, Hemel Hempstead, Hertfordshire HP2 4SQ, UK Valmistajan allekirjoitus: Allekirjoittajan asema: Toimitusjohtaja Colchester, Fläkt Woods Limited Axial Way Colchester CO4 5ZD United Kingdom Puhelin: +44 (0) Faksi: +44 (0) info.uk@flaktwoods.com Verkkosivusto: Rekisteröity Lontoossa numerolla Rekisteröity Lontoossa numerolla

12 Fläkt Woods Oy, Kalevantie 39, TURKU p f w Myynti ESPOO PL 5, Espoo p f KUOPIO Microkatu 1, Kuopio p f OULU Kiilakiventie 1, Oulu p f TOIJALA PL 6, Toijala p f TURKU Kalevantie 39, Turku p f VAASA PL 607, Vaasa p f

SMHA Hatch Savukaasupuhallin Asennus ja huolto

SMHA Hatch Savukaasupuhallin Asennus ja huolto Savukaasupuhallin Asennus ja huolto 22.8.2012 Sisällysluettelo 1. Tärkeitä ohjeita 2. Turvallisuus 3. Tuotteen kuvaus 4. Kuljetus 5. Asennusohjeet 6. Käyttöönotto 7. Huolto 8. Virhetilanteet 9. Varaosat

Lisätiedot

SMHA HATCH SAVUKAASUPUHALLIN. Asennus- ja huolto-ohjeet

SMHA HATCH SAVUKAASUPUHALLIN. Asennus- ja huolto-ohjeet SMHA HATCH SAVUKAASUPUHALLIN Asennus- ja huolto-ohjeet 2 SMHA Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Tärkeitä ohjeita... s. 2 2. Turvallisuus... s. 2 3. Tuotteen kuvaus... s. 3 4. Kuljetus...

Lisätiedot

Savunpoistoseinäikkunan ja -luukun asennus seinään

Savunpoistoseinäikkunan ja -luukun asennus seinään Käkeläntie 41, 16300 Orimattila puh / phone (03) 544 3100 Fax (03) 544 3160 www.keraplast.fi ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Savunpoistoseinäikkuna ja -luukku ORIVENT 70/SI ja 70SL moottoritoiminen

Lisätiedot

Savupuhallin SMHA HATCH

Savupuhallin SMHA HATCH Sisällysluettelo Yleiskuvaus... 3 Tuoterakenne... 4 Spesifikaatio... 5 Valinta... 6 Asennus... 7 Sähkökytkennät... 8 Mitat ja painot... 9 Tuotekoodi ja lisävarusteet... 10 Fläkt Woods FIFLO FI 2012.11

Lisätiedot

HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja

HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja Savunpoistopuhaltimien oikean huollon varmistamiseksi tämä ohje tulee toimittaa käyttäjälle.

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 70 SL/SI MOOTTORITOIMINEN, KETJUAVAAJALLA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 70 SL/SI MOOTTORITOIMINEN, KETJUAVAAJALLA ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 70 SL/SI MOOTTORITOIMINEN, KETJUAVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA

Lisätiedot

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE LAITTEEN KÄYTÖSTÄ JA HUOLLOSTA VASTAAVALLE MIRACO OY 37800 TOIJALA puh. 03-5423205 fax. 03-5424243 YLEISTÄ 1. Puhallin tulee tarkistaa kuljetuksen aikana syntyneiden

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 51 ja 51L MOOTTORITOIMINEN Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 31 ja 41 MOOTTORITOIMINEN Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3

Lisätiedot

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 Asennusohje pdfmuodossa Säästä tämä ohje myöhempää koelaukaisua ja huoltoa varten Savunpoistoluukku voidaan asentaa täysin vaakasuoraan

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 21 ja 23 MOOTTORITOIMINEN, ACTULUX-AVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1B Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, ACTULUX-AVAAJALLA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, ACTULUX-AVAAJALLA ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, ACTULUX-AVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1B Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, HAMMASTANKOAVAAJALLA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, HAMMASTANKOAVAAJALLA ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, HAMMASTANKOAVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 21 ja 23 MOOTTORITOIMINEN, HAMMASTANKOAVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA

Lisätiedot

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat OHJEKIRJA ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat Sisällysluettelo ASENNUSOHJE Yleistä Tehtaan lähtötarkastus Kuljetus ja varastointi Laitteen ympäristö Nostaminen

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE 1 Keskipakoispuhallin C-sarja Näiden ohjeiden tulee aina olla puhallinta käyttävän henkilöstön saatavilla. Ennen asennusta ja kytkemistä tulee seuraavat ohjeet

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 31 ja 41 KAASUJOUSITOIMINEN Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 21 ja 23 KAASUJOUSIAVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358

Lisätiedot

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE DC 500 E Puruimuri KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo 1. Tekniset tiedot 2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Pakkauksen purkaminen 4. Toimitussisältö 5. Rakenne 5.1. Imurin kokoaminen 5.2. Sähköliitäntä 6. Varaosalista

Lisätiedot

MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT ASENNUSOHJEET

MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT ASENNUSOHJEET MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT JA ASENNUSOHJEET YLEISTÄ 1. Puhallin tulee tarkastaa vastaanotettaessa kuljetuksen aikana mahdollisesti syntyneiden vaurioiden toteamiseksi heti

Lisätiedot

Onnline EC-huippuimuri / Asennus- ja huolto-ohje

Onnline EC-huippuimuri / Asennus- ja huolto-ohje 2.1.2018 1 Tärkeää tietoa Onnline EC huippuimurit noudattavat EU:n konedirektiivissä annettuja terveys- ja turvallisuusvaatimuksia. Kaikki puhaltimet testataan tehtaalla ennen toimitusta ja ne varustetaan

Lisätiedot

Onnline EC-huippuimuri / Asennus- ja huolto-ohje

Onnline EC-huippuimuri / Asennus- ja huolto-ohje 20.02.2015 1 Tärkeää tietoa Onnline EC huippuimurit noudattavat EU:n konedirektiivissä annettuja terveys- ja turvallisuusvaatimuksia. Kaikki puhaltimet testataan tehtaalla ennen toimitusta ja ne varustetaan

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje CoolLine- -nestejäähdyttimet CLMG, CLVG, CLWG, CLSWG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS Valmistaja Koja Oy Osoite Lentokentänkatu 7 FIN-33900 Tampere Finland Teknisen tiedoston

Lisätiedot

OHJEKIRJA PUHALTIMILLA VARUSTETUT ILMANJÄÄHDYTTIMET. tuotesarjat. ECF ja ECFL

OHJEKIRJA PUHALTIMILLA VARUSTETUT ILMANJÄÄHDYTTIMET. tuotesarjat. ECF ja ECFL OHJEKIRJA PUHALTIMILLA VARUSTETUT ILMANJÄÄHDYTTIMET tuotesarjat ECF ja ECFL Sisällysluettelo ASENNUSOHJE Yleistä Tehtaan lähtötarkastus Kuljetus ja varastointi Laitteen ympäristö Putkistoliitännät Puhallinkytkennät

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HEL

LÄMMINILMAPUHALLIN HEL ASEUS- JA HUOLTO-OHJE 7.2.2012 LÄIILAPUHALLI HEL A. ASEUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Puhallinmoottorit...1 Pyörimisnopeudensäädin...1 ittakuva...2 Kytkentäkaaviot...2

Lisätiedot

STEF/STOF/STEC Huippuimuri Asennus- ja huolto-ohje 16.11.2010

STEF/STOF/STEC Huippuimuri Asennus- ja huolto-ohje 16.11.2010 STEF/STOF/STEC Huippuimuri Asennus- ja huolto-ohje 16.11.2010 1 Tärkeää tietoa 2 Fläkt Woodsin puhaltimet noudattavat EU:n konedirektiivissä annettuja terveys ja turvallisuus vaatimuksia. Kaikki puhaltimet

Lisätiedot

CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALTIMET GMPM JA GMEB

CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALTIMET GMPM JA GMEB CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALTIMET GMPM JA GMEB >> ASENNUS JA HUOLTO AIR COMFORT CENTRIFLOW 3D 2 Kammiopuhaltimet CentriFlow 3D GMPM ja GMEB Asennus ja huolto TÄRKEÄÄ, TURVALLISUUS JA TEKNINEN KUVAUS 1. TÄRKEÄÄ

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

HT-SARJAN SAVUNPOISTO- PUHALTIMET

HT-SARJAN SAVUNPOISTO- PUHALTIMET FIRE SAFETY AIR MOVEMENT HT-SARJAN SAVUNPOISTO- PUHALTIMET LÄMPÖTILALUOKKA +200 C / 2 TUNTIA... +600 C / 1 TUNTIA» TURVALLISUUS-, ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE OSANRO 412111 SISÄLLYS KOHTA TURVALLISUUS

Lisätiedot

POISTUNUT TUOTE. Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK. Veloduct. Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C

POISTUNUT TUOTE. Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK. Veloduct. Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C KANSIO 3 VÄLI 5 ESITE 3 Veloduct Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK Yleistä DMAC/DMAK vastakkain kääntyvine

Lisätiedot

SAVUNPOISTOSUUNNITELMA

SAVUNPOISTOSUUNNITELMA SAVUNPOISTOSUUNNITELMA 25.5.2016 Muutos kappaleessa 5. Savunpoistopuhaltimien mallit muutettu. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.no SANEERAUS SAVUNPOISTOSUUNNITELMA

Lisätiedot

CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALLIN GMEC

CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALLIN GMEC CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALLIN GMEC >> ASENNUS JA HUOLTO AIR COMFORT CENTRIFLOW 3D 2 Kammiopuhallin CentriFlow 3D GMEC Asennus ja huolto TÄRKEÄÄ, TURVALLISUUS JA TEKNINEN KUVAUS 1. TÄRKEÄÄ Fläkt Woodsin

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

Palopelti ETPR POISTUNUT TUOTE KANSIO 3 VÄLI 3 ESITE 1. Veloduct

Palopelti ETPR POISTUNUT TUOTE KANSIO 3 VÄLI 3 ESITE 1. Veloduct Palopelti ETPR KANSIO 3 VÄLI 3 ESITE 1 Veloduct 16.12.2002 Rakenne Palopelti ETPR-6 on suorakaiteen muotoinen verhopalopelti. Palopelti ETPR-6 on varustettu joko PG- (kuva 1) tai VELODUCT- (kuva 2) liitännällä.

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HMP

LÄMMINILMAPUHALLIN HMP ASENNUS-JA HUOLTO-OHJE LÄMMINILMAPUHALLIN HMP A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Mittakuva...1 Lämmösiirto-osa...1 Puhaltimet ja moottorit...2 Kytkentäkaaviot...3

Lisätiedot

Asennusohje SILVER C RX/CX, koot 100/120

Asennusohje SILVER C RX/CX, koot 100/120 Asennusohje SILVER C RX/CX, koot 100/120 Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 Sisällys 1. Asennus...3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Haalaus... 3 1.3 Mukana toimitetut

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! 10mm Aukkokorkeus Ovikorkeus 70mm Tarvittavat työkalut Kattokiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain13mm x 2 Mitta Pora Poranterä Ø5 mm ja 9mm * Ovessa valmiina Kisko

Lisätiedot

SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO

SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO Savunpoistosta 2-3 Asennus ja kytkentä 4 Vianhaku 5 Kunnossapito-ohjelma 6 Huoltovihko 7 TOIMIVA SAVUNPOISTO SÄÄSTÄÄ IHMISHENKIÄ JA

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE LÄMMINILMAPUHALLIN HKP A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Mittakuva...1 Lämmönsiirto-osa...1 HKP asennuskannake...2 Puhaltimet ja

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

Kuljetus ja varastointi Laitteiden sijoitus Asennuksessa huomioitavaa...1 Putkistoliitännät Puhaltimet ja sähköliitännät

Kuljetus ja varastointi Laitteiden sijoitus Asennuksessa huomioitavaa...1 Putkistoliitännät Puhaltimet ja sähköliitännät ASENNUS JA HUOLTO-OHJE 18.4.2008 OVIVERHOKOJE HEV A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä......1 Kuljetus ja varastointi......1 Laitteiden sijoitus......1 Asennuksessa huomioitavaa......1 Putkistoliitännät......2 Puhaltimet

Lisätiedot

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen Palopellit yleisesti ja uusi ETPR-palopelti FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION 21.3.2017 / Raimo Perttunen Paloturvaa ilmanvaihdon keinoin Paloluokka E estää savun leviämisen E luokiteltu palopelti (palonrajoitin)

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE LÄMMINILMAPUHALLIN HKP A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Mittakuva...1 Lämmönsiirto-osa...1 HKP asennuskannake...2 Puhaltimet ja

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

Sivu:1/8. Käyttö- ja huolto-ohje Tyyppi: 2/100*1/125*165

Sivu:1/8. Käyttö- ja huolto-ohje Tyyppi: 2/100*1/125*165 Sivu:1/8 Käyttö- ja huolto-ohje Tyyppi: 2/100*1/125*165 Sivu:2/8 Sisällysluettelo: 1. Alkusanat... 3 2. Toimintakuvaus... 3 3. Turvallisuus... 3 4. Asennus... 4 5. Yleiset käyttöohjeet... 4 6. Huolto...

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 KAASUJOUSIAVAAJALLA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 KAASUJOUSIAVAAJALLA ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 KAASUJOUSIAVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544

Lisätiedot

Ulkosäleikkösarja RIS

Ulkosäleikkösarja RIS RIS-ulkosäleiköt ovat lujarakenteisia säleikköjä ilmastointilaitoksen tulo- ja poistoilma-aukkoihin KANSIO 4 VÄLI 9 ESITE 1 RIS RISD RISJ 29.01.2013 Rakenne, mitat ja materiaali Rakenne RIS-ulkosäleikkö

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 elektroninen termostaatti asennusohje LED-ilmaisin On/Off kytkin Asetusarvoalue (5 C - 40 C) Kuvaus: Uppoasennettava termostaatti lämmityksen

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

TARKASTUSMENETTELYLLÄ SAVUNPOISTO HALLINTAAN. 10_12_2009_Timo Salmi

TARKASTUSMENETTELYLLÄ SAVUNPOISTO HALLINTAAN. 10_12_2009_Timo Salmi TARKASTUSMENETTELYLLÄ SAVUNPOISTO HALLINTAAN Savunhallintaprojekti 12/2008 03/2010 Status 1. Savunhallintalaitteistojen määrittely ja kartoitus valmis 2. Savunhallintalaitteiden tarkastustoiminnan nykytilanne

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET 12/2017

ASENNUSOHJEET 12/2017 1 ASENNUSOHJEET 12/2017 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen väärä käyttö

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

kammiopuhallin CENTRIFLOW 3D (EQLP) KAMMIOPUHALLIN SUORAKÄYTTÖINEN » ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE

kammiopuhallin CENTRIFLOW 3D (EQLP) KAMMIOPUHALLIN SUORAKÄYTTÖINEN » ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE AIR COMFORT AIR TREATMENT 9933 FI 2016.05.26 kammiopuhallin CENTRIFLOW 3D (EQLP) KAMMIOPUHALLIN SUORAKÄYTTÖINEN» ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE sisältö sivu Puhallin Asennusvaihtoehdot...... 2 Tarkasta ennen

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

THT/HATCH AKSIAALISET PUHALTIMET JA KATTOASENNETTAVAT POISTOPUHALTIMET

THT/HATCH AKSIAALISET PUHALTIMET JA KATTOASENNETTAVAT POISTOPUHALTIMET THT/HATCH 400 C/2h ja 300 C/2h -luokitellut dynaamiset savunpoistojärjestelmät moottoroidulla avaustoiminnolla. Varustettu kattoasennetulla poistopuhaltimella, joka poistaa savun palotilanteessa Dynaamiset

Lisätiedot

TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ)

TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ) t TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ) Sisältö I. Komponentit... 3 II. Täydentävät tuotteet... 3 III. Tuotekuvaus... 4 IV. Tuotteen käyttötarkoitus... 4 V.

Lisätiedot

Onninen Eco poistopuhallin

Onninen Eco poistopuhallin Onninen Eco poistopuhallin Käyttö- ja asennusohjeet 1 FIN Käyttö- ja asennusohjeet LUE NÄMÄ KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN ALAT ASENTAA LAITETTA. VALMISTAJA JA MAAHANTUOJA EIVÄT VASTAA

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JOHDANTO. Hyvä asiakas!

KÄYTTÖOHJE JOHDANTO. Hyvä asiakas! - 1 - KÄYTTÖOHJE JOHDANTO Hyvä asiakas! Kiitos, että olet valinnut yrityksemme tuotteen. Tämä käyttöohje on laadittu yksinomaan asiakkaitamme varten. Tästä käsikirjasta löydät tiedot, joita tarvitset käyttääksesi

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Agrosec Optivol M11. 408107 (fi)

Asennusja käyttöohje. Agrosec Optivol M11. 408107 (fi) Asennusja käyttöohje Agrosec Optivol M11 408107 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

Käyttöohje. Asiakaspalvelu. Lue tämä käyttöohje aina ennen Stedox. Supportin käyttöä ja asennusta.

Käyttöohje. Asiakaspalvelu. Lue tämä käyttöohje aina ennen Stedox. Supportin käyttöä ja asennusta. Me haluamme tehdä työnteosta helpompaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa rakentajille ympäri maailman kehittämällä luovia menetelmiä ja työkaluja, jotka helpottavat rakennusalan asennustöitä. Oikeanlaisilla

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

CR60/CR2/CR120/CR60-1S

CR60/CR2/CR120/CR60-1S sennus 2019091 Varastointi ja käsittely Tuote on turvatuote ja sitä pitää käsitellä ja säilyttää huolella. Vältä: Voimakkaita iskuja. Kosketusta veden kanssa. Kotelon muodonmuutoksia. Suosittelemme: Pura

Lisätiedot

Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN. Asennus- ja käyttöohje

Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN. Asennus- ja käyttöohje Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN Asennus- ja käyttöohje 1. Symbolien selitykset 2. Sisällysluettelo Ohje 1. Symbolien selitykset.........2 2. Sisällysluettelo..............2 3. Yleisiä turvallisuusohjeita.....3

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, 20 53

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, 20 53 Pyörivä lämmönsiirrin EURA, 0 5 Kuva Perussäätö Vakionopeusroottori: Tarkista, että roottori pyörii oikeaan suuntaan. Pyörimissuunta on merkitty vaippaan. Jos käytetään puhtaaksipuhallussektoria, sen asetuskulma

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO SUOMI Tämä käyttöohje käsittää seuraavat tuotteet: CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250 ja CK 315 KÄYTTÖ Puhallinta

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300A asbesti-imuria. Näitä ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300A asbesti-imuri

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin

Pyörivä lämmönsiirrin Koot 005-018 Koot 020-072 Tarkastukset ennen lämmönsiirtimen käynnistämistä: Puhaltimia ei saa käyttää rakennusaikana ilman, että lämmönsiirrin on käynnissä. Tarkista, että ilmanvaihtokoneen suodattimet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 ASENNUSOHJE Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen.

Lisätiedot

T8 Sanpek-LED PUTKET

T8 Sanpek-LED PUTKET 50000H Takuu CE RoHS T8 Sanpek-LED PUTKET 45026 T8 9W 950LM 450mm 60026 T8 10W 1100LM 600mm 90026 T8 15W 1650LM 900mm 120026 T8 20W 2200LM 1200mm 150026 T8 26W 2850LM 1500mm 150026 T8 35W 3900LM 1500mm

Lisätiedot

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE Kaukora Oy 2014 EW tulisija PAK Asennusohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 Yleistä... 4 Tuotekuvaus... 4 Takuu... 4 Kierrätys... 4 3 Putkiliitännät...

Lisätiedot

SAVUHATTU SPPIT, kattomalli

SAVUHATTU SPPIT, kattomalli 1 Säästöjä ja turvallisuutta savunpoistoon Savunpoistopuhallin Puhallin on Novenco:n ACN puhallin, joka on CE merkitty ja hyväksytty standardin EN 12101-3 mukaisesti toimimaan 400 C/2 tuntia. Puhallin

Lisätiedot

SAVUNHALLINTAPELTI SEDM» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

SAVUNHALLINTAPELTI SEDM» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE FIRE SAFETY AIR MANAGEMENT SMOKE DAMPERS SAVUNHALLINTAPELTI SEDM» ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE 2 SEDM Savunhallintapelti Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje YLEISTÄ JA ASENNUS YLEISTÄ Savunhallintapeltiä

Lisätiedot

A Fläkt Woods Company. Lämminilmakoje ATD

A Fläkt Woods Company. Lämminilmakoje ATD A Fläkt Woods Company ATD lisätarvikkeineen et ATDA ja ATDG on tarkoitettu teollisuus-, konepaja-, myymälä-, varastotilojen, autotallien, automarkettien ja vastaavien tilojen lämmitykseen ja ilmanvaihtoon.

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. 408106 (fi) AGROSEC 6-TIEJAKAJA Viljaputkistoon / kuljetinlaitteistoon

Asennusja käyttöohje. 408106 (fi) AGROSEC 6-TIEJAKAJA Viljaputkistoon / kuljetinlaitteistoon Asennusja käyttöohje AGROSEC 6-TIEJAKAJA Viljaputkistoon / kuljetinlaitteistoon 408106 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE. Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61

TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE. Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61 TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61 EY-Vaatimustenmukaisuusvakuutus koneesta Lapinlahden levypalvelu Oy vakuuttaa,

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Tulo- ja poistoilmavirtojen mittaus 3 Sähkökytkentä 4 TurboSwing puhdistus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. ARIMAX BIO 300/3000 sarja lisävarusteet

ASENNUSOHJE. ARIMAX BIO 300/3000 sarja lisävarusteet ASENNUSOHJE ARIMAX BIO 300/3000 sarja lisävarusteet ja niiden asennus POLTINVARUSTUS Bio- tai muun polttimen asennuksen tarvitaan kattilan poltinsovite silloin kun polttimen koko poikkeaa poltinaukon mitoituksesta.

Lisätiedot

LevelControl Basic 2. Liite. Akun huoltosarja: tyyppi BC. Materiaalinumero:

LevelControl Basic 2. Liite. Akun huoltosarja: tyyppi BC. Materiaalinumero: LevelControl Basic 2 Akun huoltosarja: tyyppi BC Liite Materiaalinumero: 19 074 194 Julkaisutiedot Liite LevelControl Basic 2 Alkuperäinen käyttöohje Kaikki oikeudet pidätetään. Sisältöä ei saa levittää,

Lisätiedot

TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT

TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT POISTUMISREITTIVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS- PÖYTÄKIRJA 08/07 VOT6502 2 Poistumisreittivalaistuksen kunnossapito-ohjelma Poistumisreitin

Lisätiedot

Palopelti ETPR-E-1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013

Palopelti ETPR-E-1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Yleistä Palopeltiä ETPR-E-1 käytetään sulkeutuvana palonrajoittimena ilmastointikanavissa. Palopelti täyttää Suomen Rak Mk osien E1, E7 ja D2 vaatimustason palonkestävyyden,

Lisätiedot

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET VO80281/ S / H - 1 - ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET Tuotekuvaus Yleistä huomioitavaa Tekniset tiedot Valaisin on tarkoitettu jatkuvatoimiseksi turvavalaisimeksi,

Lisätiedot

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN ASENNUSOHJE OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN PANGE TÄHELE: 1. Tämä ohje ei korvaa käyttö- ja huolto-ohjetta. 2. Yhtiö pidättää itselleen oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus ETR/F 1447 termostaattia käytetään esimerkiksi ulkoalueiden ja vesikourujen sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BPW-tukijalka Sisällysluettelo Sivu Yleiset turvallisuusohjeet...3 Käyttötarkoitus...4 Asennusohje...5 Käyttöohje...6 Voitelu- ja huolto-ohje...8 Tekniset tiedot...10 BPW-tyyppikilpi...11

Lisätiedot

kammiopuhallin LQLK SUORAKÄYTTÖINEN KAMMIOPUHALLIN

kammiopuhallin LQLK SUORAKÄYTTÖINEN KAMMIOPUHALLIN AIR COMFORT AIR TREATMENT 9201 FI 2016.03.02 kammiopuhallin LQLK SUORAKÄYTTÖINEN KAMMIOPUHALLIN» ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE Sisältö Sivu LQLK Puhallin Asennusvaihtoehdot...... 2 Tarkasta ennen käyttöönottoa....

Lisätiedot

THR880i Ex. Turvallisuusohjeet

THR880i Ex. Turvallisuusohjeet THR880i Ex Turvallisuusohjeet 1 Sisällysluettelo 1 Käyttötarkoitus... 3 2 Turvallisuustiedot... 3 3 Turvallisuusmääräykset... 3 4 Akun kannen suojaus... 5 4.1 Akun kannen avaaminen... 5 4.2 Turvatulpan

Lisätiedot