Scanian uusi kuorma-automallisto on enemmän kaikkea

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Scanian uusi kuorma-automallisto on enemmän kaikkea"

Transkriptio

1 PRESS RELEASE 29. elokuuta 2016 Scanian uusi kuorma-automallisto on enemmän kaikkea Sisältä ja ulkoa täysin uusi, silti täysin Scaniamainen ohjaamomallisto S- ja R-mallit esitellään ensimmäisinä; S-ohjaamossa on mukavuuden vuoksi täysin tasainen lattia Vahvempi, turvallisempi, aerodynaamisempi Moduulirakenteen ansiosta esim. kolarissa vaurioitunut Scaniaohjaamo on helpompi korjata Siirretty etuakseli ja matalammalla oleva painopiste lisäävät ja ajomukavuutta Maailman ensimmäinen kuorma-auto, jossa on kaatumisturvatyynyt Scania uudistaa koko ohjaamomallistonsa uuden kuorma-automalliston myötä. Ensimmäisinä julkistusvuorossa ovat R-sarja ja aivan uusi S-sarja. S-sarja on tasalattiainen uusi huippuluokan makuuohjaamo kaikkein vaativimpien asiakkaiden makuun. Ohjaamot on suunniteltu viimeistä piirtoa myöten vastaamaan kaikkia nykyisiä ja tulevia asiakkaiden ja lainsäätäjien vaatimuksia, ja ne tuovat runsaasti uusia vaihtoehtoja Scanian tuote- ja palveluvalikoimaan. Täysin uusi moduulirakenteinen ohjaamomallisto on hengeltään ja ulkonäöltään täysiverinen Scania; ohjaamot valmistetaan Oskarshamnin vastarakennetussa tehtaassa Ruotsissa. Scanian omat suunnittelijat ovat piirtäneet, kehittäneet ja viimeistelleet Scanian uuden ohjaamosukupolven. Niiden ulkonäkö on leimallisesti Scaniaa, vielä selkeämmin kuin ennen; se henkii niin tulevaisuutta kuin sellaista arvokkuutta ja läsnäoloa, josta tunnistaa todellisen premium-auton. Scanian uuden kuorma-autosukupolven muotokieli henkii arvokkuutta ja premium-tunnetta, josta voi välittömästi tunnistaa valmistajan. Scania Corporate Relations Telephone SE Södertälje Fax Sweden

2 2 (7) Ohjaamojen perusrakenne suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä Scanian sisaryhtiö Porsche Engineeringin kanssa. Uudessa ohjaamovalikoimassa ei ole ainoatakaan nykyisessä ohjaamovalikoimassa käytettävää osaa, mutta kylläkin Scanian ohjaamoille tunnusomaiset myönteiset piirteet edelleen kehitettyinä. Neljä painopistealuetta Uuden sukupolven kehitystyöllä oli useita painopistealueita: kuljettajan työympäristö, polttoainetalous, sisätilojen optimaalinen käyttö ja ylivertainen luotettavuus. Samat painopistealueet ovat ohjanneet myös ohjaamojen kehitystä, ja se näkyy niin yksityiskohdissa kuin suurissa linjoissa. Kaikki muunnokset mukaan luettuina Scanian moduulijärjestelmässä on yhteensä 24 perusohjaamoa. Sen ansiosta Scania voi räätälöidä jokaiselle asiakkaalle oikean ratkaisun jokaiseen sovellukseen riippumatta siitä, painotetaanko sisätiloja, polttonestetaloutta, mukavuutta tai ajoneuvon kantavuutta. Ohjaamojen runko on suurlujuusterästä. Rakenneosat on muotoiltu puristamalla tai valssaamalla ja liitetty yhteen erittäin vahvaksi monocoque-rakenteeksi käyttäen erilaisia hitsaustekniikoita, laserjuottamista tai korkeateknologista liimaustekniikkaa. "Uusien kuorma-auto-ohjaamojen suunnittelu raskaaseen premium-segmenttiin on erittäin mutkikas prosessi", Scanian ohjaamokehityksestä vastaava Göran Hammarberg sanoo. "Näkyvyys, mukavuus, lainsäädännölliset vaatimukset, ergonomia, hyvä korjattavuus, alhainen paino ja erinomainen turvallisuus ovat vain muutama monista tarpeellisista ominaisuuksista, jotka on toteutettava tekemättä kovin ilmeisiä kompromisseja, ajoneuvon tehtäväalueesta riippumatta. Olemme erittäin tyytyväisiä saavutuksiimme ja olemme vakuuttuneita siitä, että nämä kuormaautot ovat alamme uusi mittapuu muille. Muoto ja toiminta käsi kädessä "Olemme panostaneet valtavan työmäärän Scania-brändin edustamien ominaisuuksien toteamiseen, ilmaisemiseen ja suunnittelun kautta korostamiseen, Scanian pääsuunnittelija ja uuden kuorma-automalliston visuaalisen ilmeen luoja Kristofer Hansén sanoo. "Pyrimme luomaan hyvin kiinnostavan tuotteen, jossa on sitä aitoa Scania-tunnetta ja joka samalla on viimeistä yksityiskohtaa myöten suunniteltu tehokkaaksi työkaluksi." Ulkoasun suhteen Scania on asettanut etusijalle aerodynamiikkaan ja sen kautta polttoaineenkulutukseen liittyvät asiat. Jokainen pinta, sekä nokassa että kyljissä ja jopa auton alla, on optimoitu ilmanvastuksen suhteen. Ilmanvastusta on ajateltu myös sellaisia osia kuin tuulilasin pyyhkimiä, taustapeilejä ja erilaisia valoja suunniteltaessa. Konkreettinen esimerkki tästä on se, että alan vakiovaruste, aurinkolippa, ei ole vakiovarusteena. Ilmanohjaimet ja sivuhelmat on huolellisesti integroitu rakenteisiin ja myös niiden suunnitteluun panostettiin huolellisesti kehitysvaiheen aikana.

3 3 (7) Alan paras aerodynamiikka oli eräs Scanian kehitystyön tavoitteista. Scania on hyödyntänyt Scania Streamlinesta saamansa kokemukset, ja tuloksena on niin sileä kuorma-auto, että kaukoliikenteessä olevan yhdistelmän kulutus voi laskea jopa kaksi prosenttia alhaisemman ilmanvastuksen ansiosta. "Aerodynamiikka on erittäin tärkeä tekijä jahdatessamme polttoainevarkaita", Scanian ohjaamokehityksestä vastaava Göran Hammarberg sanoo. "Alan parhaimpiin, eli nykyisen sukupolven malleihimme, verrattuna ilmanvastus on vähentynyt noin 2 %. Tämä vaikuttaa suoraan polttoaineenkulutukseen, joka tässä tapauksessa vähenee noin 2 %. Jos asiaa tarkastellaan kaukoliikenneauton koko käyttöiän ja sen kulkeman hyvin pitkän ajomatkan osalta, säästöllä on suuri vaikutus sekä tuottavuuteen että ympäristöön." "Tässä on kyse näennäisesti pienistä mutta pitkän päälle hyvin tärkeistä yksityiskohdista ja ominaisuuksista", Scanian pääsuunnittelija Kristofer Hansén painottaa. "Kaikki raot ja välykset on vähennetty minimiin. Hyvä aerodynamiikka vaikuttaa myös melutasoa alentavasti sekä ohjaamossa että auton ulkopuolella, kuten myös melua ja värähtelyjä absorboivien materiaalien, kuten mattojen ja laajenevien vaimennusmateriaalien käyttö." Kuorma-auton suunnittelun eräs tärkeä tehtävä on auton piirteiden esilletuominen samalla korostaen, että kyseessä on ammattilaisille tarkoitettu työkalu. "Jokainen linja ja muoto on suunniteltu ilmentämään ja kernaasti myös korostamaan ajoneuvon ominaisuuksia, sen kestävyyttä ja jokaiseen Scaniaan kuuluvaa ylpeää perinnettä," Kristofer Hansén maalailee. "Olemme järjestelmällisesti rakentaneet kaikista osasista harmoniaa ja dynaamisuutta henkivän kokonaisuuden, vaikka se on järeä työkalu, jonka kaikki osat kuuluvat edistyneeseen moduulijärjestelmäämme.

4 4 (7) S-ohjaamo on tilan jättiläinen Riippumatta siitä, minkä ohjaamon asiakas valitsee, hän saa entistä suuremmat sisätilat. Osittain se johtuu tehokkaammasta tilankäytöstä, osittain siitä, että ohjaamojen sisäpituus on kasvanut runsaat 5 cm, ja myös siitä, että uuden ohjaamosukupolven kattokorkeus on suurempi. "Uusi vakiokorkeus on nykyistä 10 cm korkeampi", Scanian pääsuunnittelija Kristofer Hansén sanoo. "Myös korkeammat ohjaamomallit ovat hieman entistä tilavammat; korkeusero on 16 cm, mistä ovat mielissään erityisesti ne kuljettajat, jotka sekä työskentelevät että asuvat autossaan." Malliston huippuna on tietysti uusi S-ohjaamo, joka täysin tasaisine lattioineen ja hulppeine sisätiloineen on mukavuutta, statusta ja käytettävyyttä arvostavan asiakkaan ykkösvalinta. Uudessa S-ohjaamossa on täysin tasainen lattia ja upeat sisätilat. Scania on vakuuttunut siitä, että jokainen kuljettaja, joka nousee S-ohjaamoon älykkäästi suunnitellun neliaskelmaisen portaan kautta, ihastuu ohjaamoon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Näemme näkökulmien vaihtuvan ja asiakkaiden vaatimusten kasvavan", Scanian ohjaamokehityksestä vastaava Göran Hammarberg sanoo. Uusi S-ohjaamomme lyö ehdottomasti kaikki aikaisemmat aikaansaannoksemme mukavuuden, säilytystilan, tilavuuden, ergonomian ja näkyvyyden osalta. Käyttäjäystävällistä ja ergonomiseksi suunniteltua neliaskelmaista porrasta pitkin noustaan työpaikalle, johon uskomme kaikkien sitä kokeilleiden kuljettajien ihastuvan.

5 5 (7) Ratkaisevasti parempi näkyvyys Kaikissa uusissa ohjaamoissa kuljettajan istuimen perussijainti on siirtynyt nykyiseen verrattuna 65 mm lähemmäksi tuulilasia ja 20 mm ulospäin sivulle. Kuljettajan työpaikan siirtoon on useita syitä mutta tärkeimmät liittyvät turvallisuuteen, näkyvyyteen ja sisätiloihin (vuoteita ja istuimen säätövaraa ajatellen). Uudet ohjaamot tarjoavat erittäin paljon parantuneen näkyvyyden suurempien lasipintojen, matalamman kojelaudan, ohuempien ovien sekä optimoitujen A- pilareiden ansiosta. Taustapeilit ovat tietenkin olennainen tekijä näkyvyydestä puhuttaessa; vakiopeili on täysin uusi ja suunniteltu ajatellen aerodynamiikkaa ja optimaalista näkyvyyttä (sekä peilin kautta että sen ohi). R- ja S-ohjaamojen peileissä on laajakulmatoiminto, ne ovat sähkösääteisiä ja sähkölämmitteisiä ja niissä on tehokas värähtelynvaimennus. Scanian uusissa ohjaamoissa kuljettaja istuu sekä edempänä että sivummalla kuin nykyisissä malleissa. Suuremman säätövaran lisäksi uusi istuimen sijoittelu tarjoaa kuljettajalle vielä paremmat näkymät auton välittömään läheisyyteen. Myös etu- ja lähipeilit ovat uusia: näkökenttä on laajempi ja aerodynamiikka parempi. Sähkösäätö on valinnaisvaruste, ja kaikki peilit voidaan maalata. Joidenkin peilien tilalle tai täydennykseksi voidaan lisävarusteena asentaa kamera.

6 6 (7) Hyvä näkyvyys on ratkaisevan tärkeää sekä ajokokemuksen että turvallisuuden kannalta, ja niihin vaikuttavia parametreja on lukuisia", Scanian pääsuunnittelija Kristofer Hansén painottaa. "Olemme panostaneet näihin asioihin kaiken ergonomiaa, designia sekä ihmisen ja ajoneuvon välistä rajapintaa koskevan osaamisemme. Jotkut tulokset ovat hyvinkin ilmeisiä, toiset eivät juurikaan näy. Hyvä esimerkki jälkimmäisestä on tuulilasin puhtaanapitojärjestelmä: pyyhkimien liike on laajempi, ne toimivat tehokkaammin lumisissa ja jäisissä olosuhteissa ja pesujärjestelmä on 20 % entistä tehokkaampi. Ajokokemukseen on panostettu Scania on aina panostanut ajokokemukseen, ja uusi kuorma-automallisto ei ole tässä suhteessa poikkeus. "Kuljettajana huomaa, että painopiste on alempana", Scanian ohjaamokehityksestä vastaava Göran Hammarberg kertoo. "Auto on vakaampi kaarteissa ja jarrutettaessa voimakkaasti, ja kuitenkin yhtä mukava ajaa. Voin vakuuttaa, että Scania, valitusta ohjaamosta ja kuljetustehtävästä riippumatta tarjoaa samalla sekä hyvin dynaamisen että turvallisen ja ennustettavan ajokokemuksen. Entistäkin paremman jarrujärjestelmän, edemmäksi sijoitetun etuakselin ja alhaisemman painopisteen ansiosta tyypillinen Scania-puoliperävaunuyhdistelmä, jonka kokonaismassa on noin 40 tonnia, voi normaaleissa olosuhteissa jarruttaa matkanopeudesta (80 km/h) 5 prosenttia lyhemmällä matkalla. Parantuneesta jarrutuskyvystä voidaan kertoa esimerkkinä, että tyypillinen 40 tonnin yhdistelmä, 4x2-veturi puoliperävaunuineen, pysähtyy täydestä matkanopeudesta 5 prosenttia lyhemmällä matkalla. Etuakselin uusi sijainti myötävaikuttaa myös parantuneisiin jarrutusominaisuuksiin. Se on siirretty 50 mm eteenpäin ja tarjoaa lisäksi entistä suuremman maavaran.

7 7 (7) Parannustyö on jatkuvaa Scania ei tietenkään olisi Scania, ellei uuden malliston kehitystyön aikana olisi tehty lukuisia parannuksia se seuraa yhtiön jatkuvaan parantamiseen tähtäävästä ajattelusta. Tyypillinen muutos on esim. se, että Scanian ohjattua tukiakselia ohjataan sähköhydraulisesti. Siitä on lukuisia etuja: ohjauskulma on kasvanut 14 asteesta 19 asteeseen, paino on pudonnut 30 kg, akselin kantavuus on noussut 9 tonniin, eikä akselin asentaminen vaikeuta päällirakentajan työtä (esimerkkinä mainittakoon, että kaapelointi ei nouse rungon yläpuolelle). Kaatumisturvatyynyt maailman ensiesittelyssä Scanian uuden sukupolven ohjaamoihin voidaan asentaa kattoon integroidut kaatumisturvatyynyt; tekniikkaa ei ole aikaisemmin käytetty kuormaautoteollisuudessa. Turvavyön käyttöön yhdistettynä kaatumisturvatyynyt ovat ratkaisevan tärkeä turvavaruste, koska ne estävät yleisimpiin kuuluvan vakavan onnettomuuden: kuljettajan jäämisen loukkuun auton kaaduttua esimerkiksi auton tieltä suistaneen väistöliikkeen jälkeen. "Nyt esittelemämme kuorma-automallisto on tuhansien ihmisten vuosikausien sitkeän työn ja valtavan rahallisen panostuksen tulos", Göran Hammarberg sanoo. "Olemme hyvin ylpeitä tuloksista, ja nyt haluamme kertoa asiakkaillemme kaikista uusista ratkaisuista ja palveluista." Scanian uuden kuorma-automalliston aktiivista ja passiivista turvallisuutta esitellään erillisessä tiedotteessa. Lisätiedot: Örjan Åslund, Head of Product Affairs, Scania Trucks, puh (0) sähköposti orjan.aslund@scania.com

Scanian uudet ohjaamot: Kaunis yhdistelmä ergonomiaa ja mukavuutta

Scanian uudet ohjaamot: Kaunis yhdistelmä ergonomiaa ja mukavuutta PRESS RELEASE 29. elokuuta 2016 Scanian uudet ohjaamot: Kaunis yhdistelmä ergonomiaa ja mukavuutta Scanian moduuliajattelu luo pohjan asiakaskohtaisille ratkaisuille Kuljettajan istuimen uusi sijoittelu

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 PRESS info P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 Scanian kulutusoptimoidut vetoautot Uuden R-sarjan kuorma-autojen julkistuksen yhteydessä Scania esittelee uuden vetoautomalliston, joka on räätälöity

Lisätiedot

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Voimanotto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa siihen, kuinka

Lisätiedot

PRESS RELEASE. Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % 29. elokuuta 2016

PRESS RELEASE. Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % 29. elokuuta 2016 PRESS RELEASE 29. elokuuta 2016 Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % Scanian tavoite, olla kestävän kuljetustoiminnan johtava toimija, heijastuu kautta

Lisätiedot

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin PRESS info P13X02EN / Örjan Åslund 24.10.2013 Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin Scanian moottorimallistossa on nyt 11 Euro 6 -moottoria, joiden

Lisätiedot

Scania laajentaa edelleen maansiirtoajoneuvojen tarjontaa

Scania laajentaa edelleen maansiirtoajoneuvojen tarjontaa PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16. syyskuuta 2011 Scania laajentaa edelleen maansiirtoajoneuvojen tarjontaa Scania jatkaa rakennus- ja maansiirtoajoon suunniteltujen ajoneuvojen tarjonnan laajentamista

Lisätiedot

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ponsse fox -harvesteri sujuvaa tuottavuutta PONSSE Fox -harvesteri on uusimman teknologian ja luotettavien perusratkaisujen tehokas kokonaisuus. Innovatiivinen

Lisätiedot

Scania Streamline tuulitunnelissa syntynyt

Scania Streamline tuulitunnelissa syntynyt PRESS info P13302FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 Scania Streamline tuulitunnelissa syntynyt Scania on edelleen parantanut ilmanvirtauksia G- ja R-sarjan ohjaamoiden etuosan ympärillä ja sivuilla

Lisätiedot

Yleistietoja polttoaineenkulutuksesta. Yhteenveto PGRT

Yleistietoja polttoaineenkulutuksesta. Yhteenveto PGRT Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat useat eri tekijät: Renkaat

Lisätiedot

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen PRESS info P14901EN / Örjan Åslund 24. syyskuuta 2014 Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen Scania Citywide LE hybridivoimansiirrolla Uusia innovaatioita, joilla saavutetaan

Lisätiedot

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR UUSI PONSSE BEAR TEHO, TUOTTAVUUS JA TEK Täysin uusi PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys, tuottavuus

Lisätiedot

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ponsse fox -harvesteri sujuvaa tuottavuutta PONSSE Fox -harvesteri on uusimman teknologian ja luotettavien perusratkaisujen tehokas kokonaisuus. Innovatiivinen

Lisätiedot

UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA

UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA TUOTE-ESITE M4 TUTUSTU SEURAAVAAN SUKUPOL MOFFETT M4 NX VEEN Seuraavan sukupolven MOFFETT M4 NX nostaa Euroopan luotetuimman ajoneuvotrukin suorituskyvyn

Lisätiedot

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle LÖYDÄ TÄYSIN UUSI SUKUPOLVI Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Uusi TX-sukupolvi:

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN PONSSE SCORPION PONSSE SCORPION -HARVESTERI YLIVOIMAISTA TEHOA & ERGONOMIAA Uskomaton näkyvyys ja ohjattavuus, vakaudeltaan voittamaton, tehoa ja tuottavuutta ympäristön ehdoilla,

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR UUSI PONSSE BEAR TEHO, TUOTTAVUUS JA TEKEMISEN ILO Täysin uusi PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys,

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN Modul-Express JAKELUAUTOIHIN TAITTUVAT HYLLYT TAITTUVAT HYLLYT Järjestelmä on valmistettu erittäin lujasta teräksestä ja on sekä kevyt että kestävä. Järjestelmä sopii yrityksille, jotka tarvitsevat hyvää

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin Tervetuloa kyytiin Korosta yrityskuvaasi Tutustu Scania Touringiin. Tämä näyttävästi muotoiltu monikäyttöinen linja-auto on suunniteltu täyttämään niin linja- kuin tilausliikenteen vaatimukset myös pitkillä

Lisätiedot

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat R9 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat Työselostuksessa kuvataan koko kattohyllyn irrotus ja asennus. Noudata työselostusta komponenttiosien vaihdon tai korjauksen yhteydessä. Irrota ensin

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

TODELLINEN VOIMANPESÄ VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TODELLINEN VOIMANPESÄ VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TODELLINEN VOIMANPESÄ VOIMANPESÄ TEHO, TUOTTAVUUS JA TEKEMISEN ILO PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys, tuottavuus ja huollettavuus. PONSSE Bear,

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat

Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 18.8.2014 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

Alustatiedot ja mallinimikkeet. Scanian moduulijärjestelmä

Alustatiedot ja mallinimikkeet. Scanian moduulijärjestelmä Scanian moduulijärjestelmä Scanian moduulijärjestelmä Scanian kattava moduulijärjestelmä mahdollistaa alustan optimaalisen sopeuttamisen eri käyttötarkoituksiin. Scanian jokaisen alustan varustelu on ainutkertainen,

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

INDUSTRIAL HYÖDYLLISTÄ TIETOA. Tutustu Firestonen etuihin. DURAFORCE-UTILITY R8000 UTILITY

INDUSTRIAL HYÖDYLLISTÄ TIETOA. Tutustu Firestonen etuihin. DURAFORCE-UTILITY R8000 UTILITY RENGASVALIKOIMA MAATALOUSVYÖRENKAAT 2015 HYÖDYLLISTÄ TIETOA Tutustu Firestonen etuihin. Italiassa suunnitellut ja Espanjassa valmistetut Firestonen eurooppalaiset maataloustuotteet vastaavat eurooppalaisten

Lisätiedot

Seppo Salmi 28. lokakuuta 2011 Julkaisuvapaa heti. Scania Citywide LF ja LE uusi bussimallisto keskija esikaupunkiliikenteeseen

Seppo Salmi 28. lokakuuta 2011 Julkaisuvapaa heti. Scania Citywide LF ja LE uusi bussimallisto keskija esikaupunkiliikenteeseen PRESS info Seppo Salmi 28. lokakuuta 2011 Julkaisuvapaa heti ja LE uusi bussimallisto keskija esikaupunkiliikenteeseen Scania Citywide on Scanian kokonaan uusi bussimallisto, joka sisältää sekä täysin

Lisätiedot

TRAKTORI MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä.

TRAKTORI MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä. RENGASVALIKOIMA MAATALOUSVYÖRENKAAT 2016 TRAKTORI MAXI TRACTION IF Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä. Jopa 20 % suuremmat kuormat. Erinomainen ajomukavuus suurissakin

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän

luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän m at k a i luau tot Matkailuautolla matkustaminen on kätevä tapa päästä lähelle luontoa. Matkanteko on lisäksi oikein mukavaa, sillä ohjaamon ja asunto-osan

Lisätiedot

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT Kuvaus Kuvaus Ilmajousituksen normaali käyttöyksikkö sijaitsee kuljettajan istuimen sivulla. Ajoneuvon tasoa voidaan säätää käyttöyksiköllä. Kuormankäsittelyn aikana voi olla hyötyä kuorma-auton takaosaan

Lisätiedot

Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit

Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit PRESS info P13101EN / Per-Erik Nordström 29 Jan 2013 Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit Scania

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa

LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa Yhteystiedot: Hindrek Pikk Commercial Marketing Manager Nordic +372 565 5880 hindrek_pikk@goodyear.com LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa Goodyearin uusimpien polttoainetehokkaiden

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO -ROLLAATTORIT Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO aktiivisen ihmisen rollaattori Rollaattoreita suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota rollaattorin painoon, laatuun, turvallisuuteen,

Lisätiedot

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Jyrisevä legenda täyttää 40. P09301EN / Per-Erik Nordström 31.3.2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Jyrisevä legenda täyttää 40. P09301EN / Per-Erik Nordström 31.3.2009 PRESS info P09301EN / Per-Erik Nordström 31.3.2009 Scania V8 1969-2009 Jyrisevä legenda täyttää 40 Teho, erityislaatuinen tuntu sekä ääni, josta ei voi erehtyä, tekevät Scanian V8- moottorista legendan.

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Scania Citywide LF Scania Citywide LF Scania Citywide LE

Scania Citywide LF Scania Citywide LF Scania Citywide LE PRESS info P12904SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012 Scania linja-autot mallisto Scania Citywide on uusi mallisto matalalattiaisia ja etuosastaan matalia low entry -kaupunkibusseja, joiden muotokieli

Lisätiedot

voimanpesä Vaativiin hakkuisiin PONSSE BEAR

voimanpesä Vaativiin hakkuisiin PONSSE BEAR voimanpesä Vaativiin hakkuisiin PONSSE BEAR Suurten haasteiden harvesteri Lajissaan lyömätön Laajat savotat ja suuret puut vaativat koneelta äärimmäistä voimaa ja kestävyyttä. Näistä aineksista on tehty

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI)

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) KOLMIPYÖRÄT Trident SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) 5 7-vaihteinen (kts. lisävarusteet) perusmalli moottoriton vasemmalla istuva kuljettaja huolehtii jarruttamisesta ja ohjaamisesta molemmat voivat

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

PRESS info. Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan. P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013

PRESS info. Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan. P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 PRESS info P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan Scania Communicator, joka on vakiovaruste monilla markkinoilla, kuten Suomessa, tarjoaa

Lisätiedot

taloudellista tehokkuutta PONSSE BEAver

taloudellista tehokkuutta PONSSE BEAver taloudellista tehokkuutta PONSSE BEAver Pienemmän kokoluokan yleisharvesteri todellinen tehopakkaus Monipuolinen PONSSE Beaver soveltuu erinomaisesti korjuutyöhön tiheiltä ensiharvennuksilta uudistushakkuuseen.

Lisätiedot

Nokian E-Truck. Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen

Nokian E-Truck. Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen Nokian E-Truck Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen Teiden tarinoita GERARD LEUSHUIS, HOLLANTI Lähden sunnuntaina ja palaan lauantaina, turvallisesti. Gerard Leushuis

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2015 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI PONSSE GAZELLE KETTERYYTTÄ JA VOIMAA KOMPAKTISSA PAKETISSA PONSSE Gazelle on kooltaan pieni, mutta voimiltaan suuri. Pieni omapaino ja tasainen painonjakauma yhdistettynä tehokkaaseen

Lisätiedot

Uudenlainen R-sarja AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX

Uudenlainen R-sarja AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX Suomi R-sarja Uudenlainen R-sarja Avantin R-sarja eroaa muista Avantin mallisarjoista ohjaustapansa vuoksi. R-sarjassa kuljettaja istuu kuormaajan takarungossa kun taas muissa Avantin mallisarjoissa istutaan

Lisätiedot

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T Kurottajien uusi teholuokka Pien-, pyörä- ja teleskooppikuormaajat... 14 kilowatista (20 hv) 130 kilowattiin (177 hv). Olemme suunnitelleet

Lisätiedot

2015-09-14 LEHDISTÖTIEDOTE

2015-09-14 LEHDISTÖTIEDOTE KABE 2016 Design ja toiminnallisuus KABEn filosofia on aina ollut se, että haluamme olla kehityksen kärjessä. Näyttäessämme vuosimallin 2016 uutuudet, haluamme jälleen parantaa vaunujen ja autojen jo ennestään

Lisätiedot

ET65 EZ65 EZ80 ET90 UUDISTIMME KAIVUKONEET EDECO. tools

ET65 EZ65 EZ80 ET90 UUDISTIMME KAIVUKONEET EDECO. tools ET65 EZ65 EZ80 ET90 UUDISTIMME KAIVUKONEET EDECO tools +25% SUUREMMAT MURTOVOIMAT -20% POLTTOAINEKULUTUS +30% TEHOKKUUTTA JAPANILAISET MOOTTORIT Moottori teholtaan 36.2 kw ei tarvitse 3B-päästötason vaatimia

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone AVR nostaa 2-rivisen korjuutekniikan uudelle tasolle! Spirit 9200 nostaa 2-rivisen korjuutekniikan aivan uudelle tasolle. Tunnustettua Spirit-konseptia

Lisätiedot

UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA. work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN.

UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA. work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN. UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN. PARASTA LAATUA PENSAILLE. Metabo-pensasleikkurit asettavat standardit. Näin tekee myös uusi mallistomme. Uudet pensasleikkurimme vakuuttavat

Lisätiedot

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE Tehokas ja ympärist Av 4 AVANTMAGAZINE öystävällinen ant 760i Avant-kuormaajasarja kokee jälleen kerran suuren mullistuksen kun kuormaajavalikoimaan liittyy uusi Avant 760i. Avant 760i on uusi kuormaajamalli

Lisätiedot

Määräys ajoneuvoyhdistelmien teknisistä vaatimuksista

Määräys ajoneuvoyhdistelmien teknisistä vaatimuksista Määräys ajoneuvoyhdistelmien teknisistä vaatimuksista Yleistä määräyksestä Määräyksellä annetaan osoittamistavat asetuksella annettuihin vaatimuksiin kääntyvyyden, stabiliteetin ja turvavarusteiden osalta

Lisätiedot

Betonipumppuautot. Yleisiä tietoja betonipumppuautoista. Rakenne. Betonipumppuautojen päällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä.

Betonipumppuautot. Yleisiä tietoja betonipumppuautoista. Rakenne. Betonipumppuautojen päällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Yleisiä tietoja betonipumppuautoista Yleisiä tietoja betonipumppuautoista Betonipumppuautojen päällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Rakenne Tee päällirakenteesta niin vahva ja jäykkä, että

Lisätiedot

Sertifioitujen Scania-komponenttien ja -järjestelmien muuttaminen

Sertifioitujen Scania-komponenttien ja -järjestelmien muuttaminen Yleistä Yleistä Ajoneuvot ja niihin sisältyvät järjestelmät ovat sertifioituja liikenneturvallisuutta, ympäristövaikutuksia jne. koskevien lakimääräysten täyttämiseksi. Jos sertifioituja Scania-komponentteja

Lisätiedot

Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot

Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot Huom. Liikenteestä poisto (alkaen 06.08.2015) Tietoja ajoneuvosta Ajoneuvo: Audi A4 LIMOUSINE Sedan (AA) 4ov 1968cm3 Ajoneuvolaji: Henkilöauto Väri: Harmaa Istumapaikkojen

Lisätiedot

Drop. D E S I G N P O O L

Drop. D E S I G N P O O L Drop. D E S I G N P O O L MIKÄ ON DROP? Drop on ulkoallas, jonka viimeistellyn kaunis ulkomuoto, ergonomisuus ja helppokäyttöisyys tarjoavat todellista arjen luksusta niin kodin pihamaalle, terassille

Lisätiedot

PRESS INFO. XT järeimpien Scanioiden kasvot. 4. syyskuuta 2017

PRESS INFO. XT järeimpien Scanioiden kasvot. 4. syyskuuta 2017 PRESS INFO 4. syyskuuta 2017 XT järeimpien Scanioiden kasvot XT edustaa järeyttä ja kovaa työtä n XT-osat voidaan yhdistää jokaiseen ohjaamoon ja moottoriin Auton polttoainetalous on tärkeää myös maanrakennusalalla

Lisätiedot

Ambulanssien ketterä tilaihme

Ambulanssien ketterä tilaihme Ambulanssien ketterä tilaihme Ambulanssien ketterä tilaihme Mahdutimme samaan ambulanssiin uudet innovaatiomme ja kehitimme niitä vielä edelleen. Syntyi Profile Advanz. Profile Advanz on Mercedes-Benz

Lisätiedot

SCANIA OMNIEXPRESS. Yksilöllisyyden inspiroima

SCANIA OMNIEXPRESS. Yksilöllisyyden inspiroima SCANIA OMNIEXPRESS Yksilöllisyyden inspiroima SCANIA OMNIEXPRESS 2-3 Mallisto kaikenlaisiin tarpeisiin. Pyörät pyörivät ja maailma muuttuu, päivä päivältä nopeammin. Tästä johtuen on entistä tärkeämpää

Lisätiedot

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 ROCLA PICKUP PHL-10 TEKNISET TIEDOT Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 Yleistä Kaikki mallit CE-vaatimusten mukaisia. Materiaaleista on n. 95% kierrätettäviä. Kuljettajan tila Ergonomisesti haarukoiden

Lisätiedot

Dynaaminen Sarja 4350]4360]5050 5058]5370]5390 9300. Kestävyyttä ja nostokorkeutta

Dynaaminen Sarja 4350]4360]5050 5058]5370]5390 9300. Kestävyyttä ja nostokorkeutta Dynaaminen Sarja 4350]4360]5050 5058]5370]5390 9300 Kestävyyttä ja nostokorkeutta Pien-, pyörä- ja teleskooppikuormaajat... 14 kilowatista (20 hv) 130 kilowattiin (177 hv). Olemme suunnitelleet ja rakentaneet

Lisätiedot

uusi Scania streamline Muotoiltu pysymään edellä

uusi Scania streamline Muotoiltu pysymään edellä uusi Scania streamline Muotoiltu pysymään edellä uusi Scania streamline 2-3 Ja matka jatkuu. Hyvääkin voi aina parantaa. Tänä päivänä polttoaineenkulutus ratkaisee ja tiedämme, ettet halua tyytyä toiseksi

Lisätiedot

Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1

Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 2 Sisältö 1. HIO-MEX... 3 1.1 Yritys... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.2.1 Tilaukset... 3 1.2.2 Markkinointi ja jälkimarkkinointi... 3

Lisätiedot

Uusi Volvo FH -sarja astuu julkisuuteen IAAmessuilla

Uusi Volvo FH -sarja astuu julkisuuteen IAAmessuilla Lehdistöinfo Uusi Volvo FH -sarja astuu julkisuuteen IAAmessuilla Kattava valikoima uuden Volvo FH mallin kuorma-autoja esitellään IAA-messuilla Hannoverissa 20.-27. syyskuuta. Mukana on myös valikoima

Lisätiedot

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Vaihtolava-autoja käytetään, jotta kuormalava olisi nopea vaihtaa, mikä lisää ajoneuvon monipuolisuutta ja lyhentää seisokkeja. Esivalmiudet

Lisätiedot

Pinoamistrukkimallisto SPE10/12(i)/14(i)/16(i)/16s

Pinoamistrukkimallisto SPE10/12(i)/14(i)/16(i)/16s Roclan ajotasolla varustetut Solid-pinoamistrukit lisäävät työn tuottavuutta ja sujuvuutta monikäyttöisyytensä ansiosta. Hyllyttämiseen ja lavansiirtoon pidemmilläkin ajomatkoilla suunnitellut ulkomitoiltaan

Lisätiedot

Scania-sertifioitujen komponenttien muuttaminen

Scania-sertifioitujen komponenttien muuttaminen Yleistä Yleistä Sertifiointi tehdään liikenneturvallisuutta, ympäristövaikutuksia jne. koskevien lakivaatimusten täyttämiseksi. Jos Scania-sertifioituja komponentteja muutetaan tai uusia komponentteja

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1

Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 2 Sisältö 1. HIO-MEX... 3 1.1 Yritys... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.2.1 Tilaukset... 3 1.2.2 Markkinointi ja jälkimarkkinointi... 3

Lisätiedot

Pinoamistrukkimallisto

Pinoamistrukkimallisto Roclan käyden ajettavat Solid-pinoamistrukit lisäävät työn tuottavuutta ja sujuvuutta monikäyttöisyytensä ansiosta. Hyllyttämiseen ja lavansiirtoon tarkoitetut ulkomitoiltaan kompaktit ja ketterästi liikkuvat

Lisätiedot

HCT-tyyppiyhdistelmät

HCT-tyyppiyhdistelmät Muistio 1 (9) 17.5.2019 HCT-tyyppiyhdistelmät Tähän muistioon on koottu todellisia esimerkkejä mittamuutoksen mukaisista yhdistelmistä ja autoista. Tammikuussa annettu asetusmuutos mahdollistaa hyvin paljon

Lisätiedot

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011 EkoAuton julkistustilaisuus Katja Lohko Trafi Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Trafi 2 Sisältö Trafin Ekoautoilusivusto ja henkilöauton hankintaohje Turvallinen auto Ympäristöä vähemmän kuormittava

Lisätiedot

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä.

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Yleistä tietoa säiliöautoista Yleistä tietoa säiliöautoista Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Malli Akselivälin tulee olla mahdollisimman lyhyt, jotta rungon värähtelyjen vaara

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

Tiemerkintäpäivät 2018

Tiemerkintäpäivät 2018 ADAS Advanced Driver Assistant System Sustainable Transport Automaattiajo ja Platooning Tiemerkintäpäivät 2018 Scania Suomi Oy / Mika Jukkara, Tuotepäällikkö ADAS Advanced Driver Assistant System Automaattiajon

Lisätiedot

SCANIA KAUKOLIIKENNEAUTOT

SCANIA KAUKOLIIKENNEAUTOT Kaukoliikenneautot 2 SCANIA KAUKOLIIKENNEAUTOT Sitoudumme kumppanuuteen. Me Scanialla olemme vakuuttuneita siitä, että avain menestykseen on toimivat ja tehokkaat kumppanuudet. Sitoutumalla sinun tarpeidesi

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Uusia ohjaamoja ja ominaisuuksia jokaiseen tarpeeseen

Uusia ohjaamoja ja ominaisuuksia jokaiseen tarpeeseen PRESS INFO 4. syyskuuta 2017 n uusi sukupolvi: Uusia ohjaamoja ja ominaisuuksia jokaiseen tarpeeseen Kaikki G-ohjaamon versiot ja joukko P-ohjaamoja on esitelty Päähuomio maansiirto- ja rakennusalan käyttöön

Lisätiedot

TALVIRENKAAT HINNASTO

TALVIRENKAAT HINNASTO TALVIRENKAAT HINNASTO 2.5.2018 2 RENKAAT TALVIRENKAAT SISÄLLYS 3 HAKKAPELIITTA 9 4 HAKKAPELIITTA 8 5 HAKKAPELIITTA R3 7 HAKKAPELIITTA 9 SUV 9 HAKKAPELIITTA 8 SUV 10 HAKKAPELIITTA R3 SUV 11 HAKKAPELIITTA

Lisätiedot

taattua Voimaa ja mukavuutta PONSSE BUFFALO

taattua Voimaa ja mukavuutta PONSSE BUFFALO taattua Voimaa ja mukavuutta PONSSE BUFFALO Kuormatraktoreiden uusi johtotähti Työskentelet sitten uudistushakkuilla tai harvennuskohteissa, uusi PONSSE Buffalo tarjoaa työhösi ennen kokematonta voimaa

Lisätiedot

Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet

Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet TURVALLISUUSOHJEET (tarkistettava aina ennen liikkeelle lähtemistä) Aseta kuulakytkin auton vetokoukkuun ja tarkista, että kuulakytkin on varmasti

Lisätiedot

3M Ikkunakalvot. Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot. Kirkkaasti. Ensiluokkainen

3M Ikkunakalvot. Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot. Kirkkaasti. Ensiluokkainen 3M Ikkunakalvot Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot Kirkkaasti Ensiluokkainen Uuden sukupolven 3M Ikkunakalvo Uutta toimivuutta Useat lämpöä torjuvat ikkunakalvot ovat sävyltään tummia, sisältävät metallia

Lisätiedot

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys AUTOTALLIN NOSTO-OVET Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys OVI JOKAISEEN TYYLIIN Door Master ovet valmistetaan sinun toiveidesi mukaan piditpä sitten ultramodernista tai

Lisätiedot