TIKKAKOSKEN LÄHILIIKUNTAPAIKAN TOTEUTTAMISSUUNNITELMA Viherteema Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIKKAKOSKEN LÄHILIIKUNTAPAIKAN TOTEUTTAMISSUUNNITELMA Viherteema Oy"

Transkriptio

1 Viherteema Oy

2 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET ALUEEN NYKYTILA LIIKUNTAPUISTO LUONETJÄRVEN KOULUN PIHA TIKKAKOSKEN KOULUN PIHA KAAVOITUS NYKYTILA TULEVAT KAAVAMUUTOKSET KEHITTÄMISTARVE LIIKUNTAPUISTO LUONETJÄRVEN KOULU TIKKAKOSKEN KOULU KALUSTEIDEN JA VARUSTEIDEN PERIAATTEET LIIKUNTAPUISTON KALUSTEET JA VARUSTEET LUONETJÄRVEN KOULUN KALUSTEET JA VARUSTEET TIKKAKOSKEN KOULUN KALUSTEET JA VARUSTEET KUSTANNUSARVIO LIIKUNTAPUISTO LUONETJÄRVEN KOULU TIKKAKOSKEN KOULU LÄHTEET... 35

3 2 1 JOHDANTO Tikkakosken lähiliikuntapaikan toteuttamissuunnitelma on laadittu Jyväskylän Liikuntapalvelujen ja Tilapalvelun toimeksiantona. Suunnitteluprojektin tavoitteena oli laatia toteuttamissuunnitelma Tikkakosken lähiliikuntapaikalle alkuvuodesta 2015 valmistuneen yleissuunnitelman pohjalta. Suunnittelualue sijaitsee Tikkakoskella, noin 20 km Jyväskylästä pohjoiseen. Suunnittelualue kattaa Tikkakosken liikuntapuiston alueen ja Luonetjärven koulun sekä Tikkakosken koulun piha-alueet. Alueiden yhteenlaskettu pinta-ala on yhteensä noin 8 hehtaaria. Suunnittelualueen läpi kulkee Koulukatu, jonka pohjoispuolella sijaitsevat Tikkakosken ja Luonetjärven koulut. Liikuntapuisto jäähalleineen on kouluja vastapäätä kadun eteläpuolella. Ohjausryhmään ovat Jyväskylän kaupungilta kuuluneet: Mikko Pajunen, Liikuntapalvelut, liikuntasuunnittelija Markku Kautto, Liikuntapalvelut, palveluesimies Tuomo Mäkinen, Liikuntapalvelut, liikuntapaikkavastaava Ari Karimäki, Kulttuuri- ja liikuntapalvelut, palvelujohtaja Tuija Lepistö, Tilapalvelut, rakennuttajapäällikkö Anne Pitkänen, Kaupunkirakenne, kaavoitus, yleissuunnitteluhortonomi Lisäksi ohjausryhmään ovat kuuluneet: Petri Pouta, Ilmasotakoulu Pasi Hokka, Ilmasotakoulu Tikkakosken lähiliikuntapaikan toteuttamissuunnitelman on laatinut Viherteema Oy. Suunnitteluryhmään ovat kuuluneet: Jarmo Väisänen (pääsuunnittelija, Viherteema Oy) Henna Väisänen (pääsuunnittelija, Viherteema Oy) Jarmo Silvennoinen (rakennesuunnittelu, FCG Finnish Consulting Group Oy) Mari Kauppinen (rakennesuunnittelu, FCG Finnish Consulting Group Oy)

4 3 Jyväskylään valmistui alkuvuodesta 2013 lähiliikuntapaikkaohjelma, jossa on kaikkiaan 19 kehitettävää kohdetta. Lähiliikuntapaikkaohjelma perustuu Nuori Suomi Palvelut Oy:n laatimaan selvitykseen, jossa kartoitettiin vuoden 2012 aikana yhteensä 131 lähiliikunnan kannalta keskeistä kohdetta Jyväskylän alueella. Kehitettävän lähiliikuntapaikan valinnassa on pyritty löytämään sellainen sijainti, jossa se palvelisi mahdollisimman aktiivisesti kaikkia ikäryhmiä kaikkina vuoden aikoina. Asutuksen keskellä ja koulujen sekä päiväkotien yhteydessä tämä periaate on katsottu toteutuvan parhaimmin. Tikkakosken alueella lähiliikuntapaikan sijainniksi on ehdotettu Tikkakosken koulun ja Luonetjärven koulun piha-alueita. Raportissa todetaan Tikkakosken olevan maantieteellisen sijaintinsa niin erillään muusta Jyväskylän alueesta, että oman lähiliikuntapaikan tarve on todellinen. Nykyisellään Tikkakosken tilanne on heikko lähiliikuntaolosuhteiden suhteen eikä se palvele alueen n. 5300:aa asukasta. Suunnitteluprosessin aikana huomioitiin koulujen henkilöstön sekä ilmasotakoulun henkilöstön toiveet ja tarpeet. Projektin lopputuloksena on laadittu kolmeen osioon jaettu toteuttamissuunnitelma mittakaavassa 1:500, rakenne- ja poikkileikkauskuvat suunnitelmaraportti. sekä

5 4 2 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Suunnittelualue sijaitsee Jyväskylän Tikkakoskella, joka on taajama-alue Jyväskylän pohjoispuolella noin 20 km päässä keskustasta. Suunnittelualueen läpi kulkee Koulukatu, jonka varrella sijaitsevat Luonetjärven koulu ja Tikkakosken koulu. Tien toisella puolella, kouluja vastapäätä, sijaitsee Tikkakosken liikuntapuisto. Vuonna 2015 valmistuneen yleissuunnitelman suunnittelualueeseen kuului myös koulujen välissä olevan päiväkodin piha-alue, mutta toteuttamissuunnitelmasta alue rajattiin pois. Päiväkodin piha-alueille on tehty erillinen pihasuunnitelma Viherteema Oy:n toimesta vuonna Kuvio 1. Suunnittelualueen sijainti opaskartalla (Jyväskylän kaupungin karttapalvelu, hakupvm ).

6 5 2.1 ALUEEN NYKYTILA Maastonmuodoiltaan suunnittelualue on melko tasainen. Korkeuskäyrät vaihtelevat 137 ja 141 metrin välillä. Suunnittelualueen ympärillä on asuinrakennuksia sekä mäntymetsää. Kallioperältään alue on granodioriittiä, tonaliittia ja kvartsidioriittia ja maaperältään pääosin hienoa hietaa, hiekkaa ja hiekkamoreenia (GTK 2015). Kasvillisuuden menestymisvyöhykkeillä suunnittelualue kuuluu vyöhykkeeseen IV. Kuvio 2. Ilmakuva suunnittelualueesta (Jyväskylän kaupungin karttapalvelu, hakupvm ) LIIKUNTAPUISTO Liikuntapuiston alue pitää sisällään jäähallin piha-alueineen, hallin länsipuolella olevan urheilukentän sekä piha-alueen yhteydessä olevat luonnontilaiset metsäalueet. Jäähallin itäpuolella oleva toinen urheilukenttä jätettiin suunnittelualueen ulkopuolelle.

7 6 Kuvio 3. Liikuntapuisto, jäähallin edusta (Kuva: Henna Väisänen ). Jäähallin edusta toimii nykyisellään pysäköintialueena. Hallin toisessa päädyssä on asfaltoitu huoltopiha, jonka vieressä sijaitsee kivituhkapintainen, valaistu urheilukenttä. Pysäköintialueen reunassa on katukoriskenttä ja muutama skeittaukseen tarkoitettu pöytäelementti. Alueen läpi kulkee kevyenliikenteenväyliä. Jäähallin piha-alueiden ja Koulukadun välissä on luonnontilassa olevaa mäntymetsää. Myös kivituhkakenttää rajaa kapeahko mänty-koivuvyöhyke.

8 7 Kuvio 4. Liikuntapuisto, koripallokenttä (Kuva: Henna Väisänen ). Kuvio 5. Liikuntapuisto, uudistettava urheilukenttä nykytilassaan (Kuva: Henna Väisänen ).

9 LUONETJÄRVEN KOULUN PIHA Luonetjärven koulun piha käsittää nykyisellään koulun itä- ja eteläpuolella olevat pysäköintialueet sekä pyöräparkin, eteläpuolella olevan koripallokentän, länsipuolella olevan kivituhkakentän sekä kentän pohjoispäädyssä sijaitsevan pienehkön leikkialueen. Koulurakennuksen länsipäädyssä on myös sisäpiha, joka koostuu muutamasta istutusalueista sekä betonikiveysalueesta. Kuvio 6. Luonetjärven koulun piha, koripallokenttä ja kivituhkakenttä (Kuva: Henna Väisänen ). Koripallokenttä on nykytilassaan hieman kohollaan verrattuna ympäröivään maastoon. Yllä olevassa kuvassa näkyy tonttia rajaava puuaita, jonka uudistamista on toivottu.

10 9 Kuvio 7. Luonetjärven koulun piha, kivituhkakenttä (Kuva: Henna Väisänen ). Kivituhkakenttä on pihan hallitsevin elementti. Yllä olevassa kuvassa näkyvät pohjoispäädyn potkuseinät, joiden taakse leikkialue jää. Kivituhkakentän haasteeksi on koettu sen pölyäminen, sillä kenttä on jatkuvasti kovalla käytöllä. Kivituhkakentän eteläpäädyssä on yksi boulderointiväline, joka on asennettu muutama vuosi sitten.

11 10 Kuvio 8. Luonetjärven koulun piha, leikkialue (Kuva: Henna Väisänen ). Pihan leikkialueella on tällä hetkellä kaksi keinua, monitoimiväline sekä leikkikatoksia. Aluetta rajaavat potkuseinät, joiden takana kivituhkakentän puolella on vielä yksi keinu. Potkuseinien nykyinen sijainti on koettu haastavaksi, sillä ne katkaisevat näkymän leikkialueen ja kivituhkakentän välillä hankaloittaen valvontaa.

12 11 Kuvio 9. Luonetjärven koulun piha, sisäpiha (Kuva: Henna Väisänen ). Koulun sisäpihalle on rakennettu perennaistutusalueita, joiden hoito on jäänyt vähäiseksi. Istutusalueet ovat nykytilassaan rikkaruohottuneita ja epäsiistejä. Sisäpihan vieressä on seulanpääkivillä ympäröity istutusryhmä, jonka kasvillisuus on käytännössä kokonaan hävinnyt tallautumisen vuoksi TIKKAKOSKEN KOULUN PIHA Tikkakosken koulun piha on nykytilassaan erittäin vähävirikkeinen. Koulun pääsisäänkäyntiä ympäröi asfaltoitu alue, jonka keskellä on penkeillä ympäröity istutusalue. Asfalttialueen reunassa on kaksi koripallotelinettä. Koulun pihaan on asennettu pieni monitoimiareena muutama vuosi sitten. Lisäksi pihassa on muutama pöytäpenkkiyhdistelmä. Pysäköintialue sijaitsee nykyisellään urheiluhallin lounaispuolella, jossa säilytetään myös osaa pyöristä. Kulku koulun taakse huoltopihalle tapahtuu koulun pihan ja pysäköintialueen välistä kulkevaa väylää pitkin.

13 12 Kuvio 10. Tikkakosken koulun piha (Kuva: Henna Väisänen ). Kuvio 11. Tikkakosken koulun piha, näkymä liikuntahallin suuntaan. (Kuva: Henna Väisänen ).

14 KAAVOITUS Suunnittelualue kuuluu Jyväskylän asemakaava-alueeseen. Suunnittelualueen ympärillä kaavaan on merkitty puistoalueita sekä AO-, AR- ja AKR-alueita, jotka viittaavat omakoti-, rivitalo- ja kerrostalorakennusten korttelialueisiin (Ympäristöministeriö,2000) NYKYTILA Koulujen tontit ovat merkitty kaavaan tunnuksella YO, joka viittaa opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeseen ja jäähallin ympäristö tunnuksella YU, joka viittaa urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeseen (Ympäristöministeriö,2000). Kuvio 12. Suunnittelualueen asemakaava (Jyväskylän kaupungin karttapalvelu, hakupvm ).

15 TULEVAT KAAVAMUUTOKSET Alueen läheisyyteen on tulossa mahdollisia kaavamuutoksia, mutta lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty. 2.3 ALUEELLE TEHDYT SUUNNITELMAT JA SELVITYKSET Lähiliikuntapaikkaohjelma, Jyväskylän kaupungin lähiliikuntaolosuhteiden nykytilanne ja kehittämisehdotukset Loppuraportti, Nuori Suomi palvelut Oy 2013 Tikkakosken koulu- ja liikuntakeskuksen yleissuunnitelma, WSP Finland 2015 Tikkakosken kehittämissuunnitelma, 2015 Pikkutikan päiväkodin pihasuunnitelma 2014 Luonetjärven koulun pihan täydennyssuunnittelu 2012 Tikkakosken koulun pihan täydennyssuunnittelu KEHITTÄMISTARVE Suunnittelualueen kehittämistarve pohjautuu Nuori Suomi palvelut Oy:n laatimaan raporttiin, jonka mukaan Tikkakosken alue ei nykytilassaan palvele asukkaitaan lähiliikuntaolosuhteiden osalta tarpeeksi hyvin. Tikkakosken sijaitessa n. 20 kilometrin päässä Jyväskylästä ovat Jyväskylän alueen muut lähiliikuntapaikat hankalasti saavutettavissa. Tikkakosken ja Luonetjärven koulu ovat sijainniltaan helposti saavutettavissa ja luovat yhdessä liikuntapuiston kanssa kokonaisuuden, joka toimii hyvänä lähtökohtana lähiliikuntapaikkasuunnittelulle. Suunnittelualueesta toivotaan käytännöllistä ja viihtyisää sekä liikuntaan kannustavaa lähiliikuntaaluetta joka tarjoaa monipuolisesti toimintoja sekä välitunti- ja koululiikuntakäyttöön ja joka palvelee myös Tikkakosken asukkaiden, urheiluseurojen ja Ilmasotakoulun tarpeita.

16 15 3 Tikkakosken lähiliikuntapaikan toteuttamissuunnittelu aloitettiin projektin aloituskokouksen jälkeen elokuun 2015 alussa. Aloituskokouksen jälkeen järjestettiin erillinen kokous Tikkakosken ja Luonetjärven koulun henkilökunnan kanssa. Suunnitelmaluonnokset esiteltiin syyskuussa 2015, jonka jälkeen tehtiin tarvittavat muutokset sekä laadittiin kustannusarvio. Viimeinen suunnittelukokous, jossa valmis suunnitelma kustannusarvioineen käytiin läpi, järjestettiin Tämän jälkeen suunnitelmaan tehtiin vielä pieniä tarkennuksia. Valmis suunnitelma käsittää Tikkakosken koulun, Luonetjärven koulun sekä liikuntapuiston liikunnalliset elementit sekä uudet liikenne-ja pysäköintijärjestelyt Tikkakosken koulun ja liikuntapuiston piha-alueilla. Suunnitelma ei sisällä valaistusta, vaan valaistussuunnittelu tehdään erikseen. Suunnitelmakartat ovat raportin liitteenä LIIKUNTAPUISTO Tikkakosken jäähallin sisääntuloväylä siirtyy nykyiseltä sijainniltaan hieman itään. Uusi saattoliikenne- ja pysäköintialue on osittain nykyisen pysäköintialueen kohdalla. Kevyenliikenteenväylät päätettiin säilyttää ennallaan muutamaa lisäystä lukuun ottamatta, sillä väylät ovat nykyisellään hyväkuntoisia ja toimivia. Kivituhkakenttä muutetaan tekonurmipintaiseksi ja sen yhteyteen merkitään juoksurata. Kentän valaistus säilyy ennallaan, mutta ympäröivä aita uusitaan kokonaan. Kentän pohjoispäädyssä sijaitsee ulkokuntoilualue, jossa on erilaisia mm. kehon painolla toimivia ulkokuntoiluvälineitä sekä street workout-tyylinen monitoimiteline.

17 16 Kuvio 13. Ote liikuntapuiston alueen suunnitelmasta. Tekonurmikenttä juoksuratoineen. Kentän pohjoispäädyssä uusi ulkokuntoilualue. Itäpuolella oleva huoltopiha jätetään nykytilaiseksi lukuun ottamatta uutta istutusaluetta.

18 17 Uuden pysäköintialueen pohjoissivulle rakennetaan beach volley-kenttä, jääkiekkokaukalo jonka yhteydessä on myös koripallokorit, sekä skeittialue. Edellä mainittujen toiminnallisten alueiden viereen rakennetaan itä-länsisuunnassa uusi kevyenliikenteenväylä. Väylän pohjoispuolella sijaitsee metsään rakennettava pyöräilyrata. Liikunnallisten toimintojen lisäksi alueelle sijoitettiin useita pyöräparkkeja sekä uutta kasvillisuutta. Kuvio 14. Ote liikuntapuiston alueen suunnitelmasta. Kuvassa pyöräilyrata, skeittialue, jääkiekkokaukalo, beach volley-kenttä, ulkokuntoilualue sekä uusi sisääntuloväylä pysäköintialueineen. 3.2LUONETJÄRVEN KOULU Luonetjärven koulun suuri kivituhkakenttä muutetaan tekonurmipintaiseksi. Leikkialuetta rajaavat palloiluseinät siirretään kentän länsireunaan. Kentän eteläpäätyyn lisätään boulderointi- ja parkourvälineitä olemassa olevan boulderointiseinän viereen. Koulun pihaan sijoitetaan monitoimiareena. Areenan alueella aiemmin olleet koripallotelineet siirretään areenan viereen ja

19 18 alue asfaltoidaan ja tasataan. Kentän pohjoispäädyssä oleva keinu siirretään leikkialueelle kahden muun olemassa olevan keinun yhteyteen. Leikkialueelle lisätään kiipeilyteline sekä kiipeilyverkko. Kaikki olemassa olevat välineet penkkejä lukuun ottamatta ovat hyväkuntoisia, joten ne säilytetään. Leikkialueen ja kentän väliin rakennetaan kasvillisuusalue, johon istutetaan lehtipuita ja -pensaita. Leikkialueen ja istutusalueen väliin jätetään kivituhkakaista, joka rajataan aidalla. Koulun länsipäädyssä olevan sisäpihan kasvillisuus uusitaan vähemmän hoitoa tarvitsevaksi. Alueelle lisätään betonikiveystä ja sijoitetaan kaksi pingispöytää. Sisäpihan vieressä oleva huonokuntoinen istutus/mukulakivialue muutetaan tekonurmipintaiseksi alueeksi, jolle sijoitellaan erilaisia tasapainoiluvälineitä. Liikunnallisten toimintojen lisäksi koulun pihaan lisätään istuimia eri toimintojen yhteyteen. Koulun pääoven katoksen alle sijoitellaan nojailukaiteita jotka toimivat istuimien tavoin. Kuvio 15. Ote Luonetjärven koulun piha-alueiden suunnitelmasta. Leikkialue, sisäpiha ja osa tekonurmikentästä.

20 19 Kuvio 16. Ote Luonetjärven koulun piha-alueiden suunnitelmasta. Boulderointi- ja parkourvälineet, monitoimiareena, koripallokenttä sekä korotettu suojatie. Koulun sisääntuloväylää levennetään hieman suuremmaksi. Autojen ja pyörien pysäköintialueet säilyvät ennallaan. Koulun ja päiväkodin välissä kulkevan tien yhteyteen rakennetaan korotettu suojatie. 3.3 TIKKAKOSKEN KOULU Tikkakosken koulun pihan pysäköintialue siirtyy nykyiseltä sijainniltaan urheiluhallin luoteispäätyyn. Autopaikkojen lisäksi alueelle rakennetaan pyörä- ja mopoparkki. Uusi ajoväylä pysäköintialueelle sekä koulun taakse huoltopihalle kulkee urheiluhallin takaa. Pysäköintialueen ympärille lisätään kasvillisuutta. Pysäköintialueen pohjoispuolelle jäävälle metsäalueelle varataan alue frisbeegolfrataa varten.

21 20 Kuvio 17. Ote Tikkakosken koulun piha-alueiden suunnitelmasta. Uusi pysäköintialue ja mopo/pyöräparkki. Entisen pysäköintialueen tilalle sijoitetaan monitoimiareena, ulkokuntoiluvälineitä ja parkourvälineitä. Lisäksi alueelle on sijoiteltu pyöräkatoksia, sillä pihassa ei aiemmin ollut kunnollista määrättyä paikkaa pyörien pysäköinnille. Pihassa olemassa olevan pienen areenan viereen lisätään monitoimiteline, kiipeilyteline sekä linnunpesäkeinu, jolloin alue toimii pienempien koululaisten omana välituntialueena. Koulun pääoven eteen muotoillaan kaaren muotoinen betonikiveysalue johon sijoitellaan tasapainoilu- ja oleskeluelementtejä sekä muutama katos oleskelua varten. Uusien katoksien alle sekä koulun pääoven katoksen alle sijoitellaan nojailukaiteita. asfalttimaalauksia. Olemassa olevalle asfaltille tehdään

22 21 Kuvio 18. Ote Tikkakosken koulun piha-alueiden suunnitelmasta. Entisen pysäköintialueen tilalla monitoimiareena, parkourvälineet, ulkokuntoilualue sekä pyöräkatokset. Nykyisen areenan ympärillä kiipeily- ja monitoimiteline sekä keinu, koulun oven läheisyydessä uusi kiveysalue hengailuja tasapainovälineiden yhteydessä. 3.4 KALUSTEIDEN JA VARUSTEIDEN PERIAATTEET Suunnittelualueen kalusteet ja varusteet on valittu tilaajan sekä sidosryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Koulujen pihojen välinevalintoja tehdessä on huomioitu se, että uudet välineet täydentävät olemassa olevia leikki- ja liikuntavälineitä. Koulupihojen uusia välineitä valittaessa pyrittiin ratkaisuihin, jotka sekä aktivoivat koululaisia välituntiliikunnassa että toimivat osana lähiliikuntapaikkakokonaisuutta koulunkäyntiaikojen ulkopuolella.

23 22 Liikuntapuiston puolelle sijoiteltujen ulkokuntoiluvälineiden valinnassa on tehty yhteistyötä Ilmasotakoulun yhteyshenkilöiden kanssa LIIKUNTAPUISTON KALUSTEET JA VARUSTEET Kuvio 19. Tikkakosken liikuntapuiston välineet. Ulkokuntoiluvälineet Lappset Group Oy, koripalloteline Kerko Sport Oy, metallinen street workout-monitoimiteline LexMetal Oy.

24 LUONETJÄRVEN KOULUN KALUSTEET JA VARUSTEET Kuvio 20. Luonetjärven koulun pihan kalusteet ja välineet. Oranssit tasapainoiluelementit Kompan Oy, muut välineet Lappset Group Oy.

25 TIKKAKOSKEN KOULUN KALUSTEET JA VARUSTEET Kuvio 21. Tikkakosken koulun pihan kalusteet ja välineet. Yläkulman pyörä/oleskelukatos Alushel Oy, muut välineet Lappset Group Oy.

26 25 Kuvio 22. Oleskelu- ja tasapainoiluelementit, Kompan Oy

27 26 4 KUSTANNUSARVIO Toteuttamissuunnitelman kustannusarvion on laatinut FCG Finnish Consulting Group Oy. 4.1 LIIKUNTAPUISTO KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI > Tikkakosken lähiliikuntapaikka : Laskel Kustannusarvio LLP ma: Raport Mari Kauppinen oija: Asiakas Jyväskylän kaupunki : Projekti päällikk ö: Alueker 1 roin: Kustan 110,60 (2010=100) nusinde ksi: Päiväm äärä: Liikuntapuisto Laskelman kustannukset yhteensä: Rakennusosat Tunnis Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä te 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet Olevat rakenteet ja rakennusosat Hyötypuun hakkuu * kpl 22 20, Pintamaan poisto, normaali ( kuljetus < 5 km ) m2tr 9 452, Asfalttipäällysteen poisto, kaatopaikalle ( kuljetus < 15 km ) m2tr , Maaleikkaukset ja -kaivannot Maaleikkaus, massojen kuljetus penk. ja täyttöihin * m3ktr , Päällys- ja pintarakenteet Päällysrakenteen osat ja radan alusrakennekerrokset Jakava kerros KaM 0-63 * m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), jakavat kerrokset m3rtr , Sitomaton kantava kerros KaM 0-32 * m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), sitomattomat kantavat kerrokset m3rtr , AB 16 / 120 (50 mm) * m2tr , Betonikiviverhous, torikivi * m2tr , Beach-hiekka * m3rtr 93 9, Kivituhkapäällyste m2tr , Tekonurmikentän joustoalusta * m2tr 40 31, Hiekkatekonurmi (kuitupituus 20mm) * m2tr , Kaukalo ja kuntoiluvälineet Tekonurmi kumirouheella (kuitupituus 40mm) * m2tr , Tekonurmikenttä Tasauskerros murskeesta * m3rtr 500 7,

28 27 Tekonurmikenttä 2200 Reunatuet, kourut, askelmat ja eroosiosuojaukset Upotettava reunatuki betonista, h=120 mm mtr , Upotettava betoninen nurmikonreunakivi, harmaa m 89 12, Kasvillisuusrakenteet Tuotteistettu kasvualusta nurmikoille A1-A3 (m2tr) m2tr , Tuotteistettu kasvualusta, vaateliaat (m3rtr) m3rtr , Männynkuorikate m2tr 29 5, Nurmikko A2 m2tr , Puun 2-piste tuenta kpl 29 14, Puistopuu, rym cm * kpl , Pensas (kpl) kpl , Pensas, havu (kpl) kpl 92 24, Kuntta * m2tr , Järjestelmät Vesihuollon järjestelmät Muovinen hulevesiviemäri (vietto) 160 mm, SN 8 * mtr , Betoninen hulevesikaivo 600 mm, EK-kaivo * kpl 7 980, Vesiposti * kpl 1 899, Turvallisuusrakenteet ja opastusjärjestelmät Elementtiverkkoaita (kolmilanka-aita) (kork. 1,5m) * mtr 29 60, Elementtiverkkoaita (kolmilanka-aita) * m , h=5 m Elementtiverkkoaita (kolmilanka-aita) * m , h=2 m Kasvillisuuden suoja-aita * m 65 16, Elementtiverkkoaidan huoltoportti (korkeus 1,5m) * kpl , Rakennustekniset rakennusosat Rakennelmat ja kalusteet Polkupyöräteline * kpl , Sport Leg Press * kpl , Sport Barbell * kpl , Sport Back * kpl , Sport Chest * kpl , Sport Box S * kpl , Sport Info Sign * kpl 1 844, Battling Ropes Sport * kpl , Metallinen monitoimiteline ja dippitelineet * kpl , Sport Box M * kpl , Sport Box L * kpl , Beach-volley pylväät ja verkko * erä , Siirrettävät koripallotelineet * erä 1 960, Pituushyppypaikka * erä 1 500, Jääkiekkokaukalo * kpl , Skeittialue * erä , Rakennusosat yhteensä Työmaatehtävät 5100 Rakentamisen johtotehtävät

29 Rakentamisen työmaatehtävät ja erityiset työmaakulut Työmaapalvelut Työmaan kalusto Urakoitsijan yritystehtävät Hintatason muutokset 0 Työmaatehtävät yhteensä Rakennusosat ja työmaatehtävät yhteensä Tilaaj ateht ävät 5600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät Tilaajatehtävät yhteensä Rakennusosat, työmaatehtävät ja tilaajatehtävät yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 24%) Koko hanke yhteensä (Alv. 24%)

30 LUONETJÄRVEN KOULU KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI > Tikkakosken lähiliikuntapaikka Laskelma: Kustannusarvio LLP Raportoija: Mari Kauppinen Asiakas: Jyväskylän kaupunki Aluekerroin: 1 Kustannusindeksi: 110,60 (2010=100) Päivämäärä: Luonetjärven koulu Laskelman kustannukset yhteensä: Rakennusosat Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet Olevat rakenteet ja rakennusosat Hyötypuun hakkuu * kpl 5 20, Varusteiden ja välineiden siirto * erä , Pintamaan poisto, normaali ( kuljetus < 5 km ) m2tr 260, Asfalttipäällysteen poisto, kaatopaikalle ( kuljetus m2tr , < 15 km ) 2000 Päällys- ja pintarakenteet Päällysrakenteen osat ja radan alusrakennekerrokset Jakava kerros KaM 0-63 * m3rtr 90 16, kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), jakavat m3rtr 90 3, kerrokset Sitomaton kantava kerros KaM 0-32 * m3rtr 45 18, kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), m3rtr 45 3, sitomattomat kantavat kerrokset AB 16 / 120 (50 mm) * m2tr , Betonikiviverhous, sidekivi m2tr 34 38, Betonilaattaverhous, harmaa m2tr 78 35, Tekonurmikentän joustoalusta * m2tr , Hiekkatekonurmi (kuitupituus 20mm) * m2tr , Reunatuet, kourut, askelmat ja 514 eroosiosuojaukset Upotettava reunatuki betonista 170x1000x300 * mtr 16 32, Kasvillisuusrakenteet Tuotteistettu kasvualusta nurmikoille A1-A3 (m2tr) m2tr 208 6, Tuotteistettu kasvualusta, vaateliaat (m3rtr) m3rtr , Männynkuorikate m2tr 15 5, Nurmikko A2 m2tr 208 2, Puun 2-piste tuenta kpl 15 14, Puistopuu, rym cm * kpl , Pensas (kpl) kpl , Pensas, havu (kpl) kpl , Järjestelmät Vesihuollon järjestelmät Muovinen hulevesiviemäri (vietto) 160 mm, SN 8 mtr 30 12, * Betoninen hulevesikaivo 600 mm, EK-kaivo * kpl 1 980,70 981

31 Turvallisuusrakenteet ja opastusjärjestelmät Elementtiverkkoaita (kolmilanka-aita) (kork. 1,2m) mtr , * Kasvillisuuden suoja-aita * m , Juoksuesteaita * m 51 57, Kierrätysmuovi 3251 Korotettu suojatie * kpl , Liikennemerkki 400 mm * kpl 1 237, Rakennustekniset rakennusosat Rakennelmat ja kalusteet Penkki * kpl 6 696, Kiipeilyteline Lappset Finno * kpl , Kiipeilyteline Lappset Cloxx Pyramid Net * kpl , Kiipeilyteline Lappset Cloxx Wall Bouldering * kpl , Monitoimiareena * kpl , Nojailukaiteet * kpl 6 552, Lappset Cloxx Precision Ball yellow * kpl 1 621, Parkour 4622 Lappset Cloxx Vault Rails * kpl , Parkour 4622 Lappset Cloxx Precision Ball gray * kpl 3 621, Parkour 4622 Lappset Cloxx Spider Cage * kpl , Parkour 4622 Lappset Cloxx Tic-Tac Cube * kpl , Parkour 4622 Pingispöytä * kpl 2 799, Lappset Ionic * kpl , Tasapainoilu 4622 Kompan HopOp, punainen * kpl 4 466, Tasapainoilu 4622 Kompan HopOp, oranssi * kpl 2 466, Tasapainoilu 4622 Lappset Precicion Beam Wide * kpl , Tasapainoilu 4622 Lappset Sport Box S * kpl , Tasapainoilu 4622 Lappset Sport Box M * kpl , Tasapainoilu 4622 Lappset Sport Box L * kpl , Tasapainoilu Rakennusosat yhteensä Työmaatehtävät 5100 Rakentamisen johtotehtävät Rakentamisen työmaatehtävät ja erityiset työmaakulut 5400 Työmaapalvelut Työmaan kalusto Urakoitsijan yritystehtävät Hintatason muutokset 0 Työmaatehtävät yhteensä

32 Rakennusosat ja työmaatehtävät yhteensä Tilaajatehtävät 5600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät Tilaajatehtävät yhteensä Rakennusosat, työmaatehtävät ja tilaajatehtävät yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 24%) Koko hanke yhteensä (Alv. 24%)

33 TIKKAKOSKEN KOULU KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI > Tikkakosken lähiliikuntapaikka Laskelma: Kustannusarvio LLP Raportoija: Mari Kauppinen Asiakas: Jyväskylän kaupunki Aluekerroin: 1 Kustannusindeksi: 110,60 (2010=100) Päivämäärä: Tikkakosken koulu Laskelman kustannukset yhteensä: Rakennusosat Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet Olevat rakenteet ja rakennusosat Pintamaan poisto, normaali ( kuljetus < 5 km ) m2tr 1 624, Asfalttipäällysteen poisto, kaatopaikalle ( kuljetus < 15 km m2tr , ) 1600 Maaleikkaukset ja -kaivannot Maaleikkaus, massojen kuljetus läjitykseen (alle 500 m3ktr 880 6, m3ktr), helpot olosuhteet 2000 Päällys- ja pintarakenteet Päällysrakenteen osat ja radan alusrakennekerrokset Jakava kerros KaM 0-63 * m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), jakavat kerrokset m3rtr 707 3, Sitomaton kantava kerros KaM 0-32 * m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), sitomattomat m3rtr 546 3, kantavat kerrokset AB 16 / 120 (50 mm) * m2tr , Betonikiviverhous, sidekivi m2tr , Tekonurmikentän joustoalusta * m2tr , Tekonurmi (kuitupituus 20mm) * m2tr , Bergo Multisport- pinnoite * m2tr , Reunatuet, kourut, askelmat ja eroosiosuojaukset Upotettava reunatuki betonista, h=120 mm mtr , Upotettava betoninen nurmikonreunakivi, harmaa m , Kasvillisuusrakenteet Tuotteistettu kasvualusta nurmikoille A1-A3 (m2tr) m2tr 349 6, Tuotteistettu kasvualusta, vaateliaat (m3rtr) m3rtr 96 29, Männynkuorikate m2tr 11 5, Nurmikko A2 m2tr 349 2, Puun 2-piste tuenta kpl 11 14, Puistopuu, rym cm * kpl , Pensas (kpl) kpl , Järjestelmät Vesihuollon järjestelmät Muovinen hulevesiviemäri (vietto) 160 mm, SN 8 * mtr 30 12, Betoninen hulevesikaivo 600 mm, EK-kaivo * kpl 3 980,

34 Turvallisuusrakenteet ja opastusjärjestelmät Kasvillisuuden suoja-aita * m 33 16, Rakennustekniset rakennusosat Rakennelmat ja kalusteet Polkupyöräkatos * kpl , Penkki * kpl 4 696, Polkupyöräteline * kpl , Linnunpesäkeinu * kpl , Monitoimiteline Tornileikki * kpl , Kiipeilyteline Lappset Finno * kpl , Monitoimiareena * kpl , sis. koripallotelineet 4622 Lappset Sport Pull-Up * kpl , Ulkokuntoiluvälineet 4622 Lappset Sport Street Workout * kpl , Ulkokuntoiluvälineet 4622 Lappset Sport Back n abs * kpl , Ulkokuntoiluvälineet 4622 Lappset Sport Dip Bar * kpl , Ulkokuntoiluvälineet 4622 Kompan HopOp, oranssi * kpl 7 466, Tasapainoilu/oleskelu 4622 Kompan Loop * kpl , Tasapainoilu/oleskelu 4622 Kompan HopOp, punainen * kpl 9 466, Tasapainoilu/oleskelu 4622 Lappset Cloxx Precision Bar * kpl 3 346, Parkour 4622 Lappset Cloxx Precision Bar Long * kpl 1 410, Parkour 4622 Lappset Cloxx Gibbinswing * kpl , Parkour 4622 Lappset Sport Tic Tac Cube * kpl , Parkour 4622 Lappset Sport Launch Box * kpl , Parkour 4622 Pingispöytä * kpl 2 799, Oleskelukatos * kpl , Nojailukaiteet * kpl 4 552, Rakennusosat yhteensä Työmaatehtävät 5100 Rakentamisen johtotehtävät Rakentamisen työmaatehtävät ja erityiset työmaakulut Työmaapalvelut Työmaan kalusto Urakoitsijan yritystehtävät Hintatason muutokset 0 Työmaatehtävät yhteensä Rakennusosat ja työmaatehtävät yhteensä

35 34 Tilaajatehtävät 5600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät Tilaajatehtävät yhteensä Rakennusosat, työmaatehtävät ja tilaajatehtävät yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 24%) Koko hanke yhteensä (Alv. 24%)

36 35 5 LÄHTEET KARTTALÄHTEET: Asemakaavakartta, Jyväskylän kaupungin karttapalvelu. Hakupvm Ilmakuva, Jyväskylän kaupungin karttapalvelu. Hakupvm Opaskartta, Jyväskylän kaupungin karttapalvelu. Hakupvm Geologian tutkimuskeskus Kallioperäkartta 1: ja maaperäkartta 1: Hakupvm INTERNETLÄHTEET Jyväskylän kaupungin väestöarvio, Hakupvm Jyväskylän kaupungin lähiliikuntaolosuhteiden nykytilanne ja kehittämisehdotukset loppuraportti, Nuori Suomi Palvelut Oy, Hakupvm wwwstructure/59064_130205_jyvaskylan_loppuraportti.pdf Ympäristöministeriö Opas 1: Kaavamerkinnät, Hakupvm C47D6F0E6662%7D/32063

järjestelmät. Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 1 104, Kaivo (laatu määrittelemättä)

järjestelmät. Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 1 104, Kaivo (laatu määrittelemättä) KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Pöytyä > Laurilantie kt Laskelma: Laurilantie kt/vaihe 1 Työnumero: 20601549 Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas:

Lisätiedot

Määrä Yks. hinta Yhteensä Vt6 plv , Puupylväs ja ilmakaapeli, purku ( kuljetus < 5 km ) kpl , km )

Määrä Yks. hinta Yhteensä Vt6 plv , Puupylväs ja ilmakaapeli, purku ( kuljetus < 5 km ) kpl , km ) KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Vt 6 Taavetin eteläinen etl Taavetin eteläinen etl Työnumero: Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Simo Saros Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja:

Lisätiedot

Laskelman kustannukset yhteensä: 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet 1100 Olevat rakenteet ja rakennusosat 1140 Poistettavat ja siirrettävät maa- ja

Laskelman kustannukset yhteensä: 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet 1100 Olevat rakenteet ja rakennusosat 1140 Poistettavat ja siirrettävät maa- ja KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeisin muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi:

Lisätiedot

0,91 137,00 (2005=100) 1.4.2014 Laskelman kustannukset yhteensä: 960 900

0,91 137,00 (2005=100) 1.4.2014 Laskelman kustannukset yhteensä: 960 900 KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi: Päivämäärä:

Lisätiedot

1832 Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), alkutäytöt

1832 Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), alkutäytöt KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: 2 Konsultit > Ramboll Oy Karhunmäki_2017_alue_Juoksupolku_vesih uolto Investointi Lauri Jauhiainen Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO RYHMITTÄIN JA NIMIKKEITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat

MÄÄRÄLUETTELO RYHMITTÄIN JA NIMIKKEITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat MÄÄRÄLUETTELO RYHMITTÄIN JA NIMIKKEITTÄIN Projekti: 457_Pudasjärven_koulukeskus Laskelma: Pudasjärven_kadun_rakennussuunnitelma Työnumero: 457 Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Olli Planting

Lisätiedot

ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat

ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Laskelma: Vilkkalan klv RS Työnumero: 8240889 Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luo: Mika Kaukoranta Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaa: Pietari Kousa Päivämäärä:

Lisätiedot

Jylhänniemen asemakaavan liikenteen esiselvitys

Jylhänniemen asemakaavan liikenteen esiselvitys Karttunen Matti 3.10.2016 Jylhänniemen asemakaavan liikenteen esiselvitys Liikennettä tuottavan maankäytön nykytilanne ja sen ohjaaminen ympäröivään liikenneverkkoon Tällä hetkellä Jylhännimen alueella

Lisätiedot

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä Mänttä-Vilppulan kaupunki Miinanpellonkadun ja Niittykadun saneeraus ym ym -suunnittelu oy Teerikorventie 74 35820 Mänttä OHJEELLINEN MÄÄRÄLUETTELO 20.12.2016 Miinanpellonkatu Tunniste Yksikkö Määrä 1000

Lisätiedot

Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä V6 0, Kaiteiden purku mtr , Purettava vt6 osuus

Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä V6 0, Kaiteiden purku mtr , Purettava vt6 osuus KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois- Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Työnumero Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja:

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola

Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola Laskelma TIESUUNNITELMA Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Kari Seitsonen Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNISET PALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 rakentaminen kokonaisurakkana 14.7.2014 Työ n:o 12055 MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN

Lisätiedot

KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN

KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä 20601196 Talma Söderkulla VJ KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN 23.03.2018 / FIMKIT LIITE 2 Linjausvaihtoehdot on esitetty liitteenä 1 olevalla kartalla 101, MUUTOS A.

Lisätiedot

KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma Rakennusosat. Työmaatehtävät Metsäturve /uiskissa * m2tr Projekti :

KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma Rakennusosat. Työmaatehtävät Metsäturve /uiskissa * m2tr Projekti : KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti : Vt2 Ulkoilureitti Tammela Laskelma : Esisuunnitelma - - Työnumero................, Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö : Viimeinen muokkaaja: Raportoija:

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta SOPIMUS Luonnos 1 (4) Kaivokadun rakentaminen, plv 40-135, Lappeenranta Sopimus hankkeen rakennuttamisesta 1 Sopimusosapuolet Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Lappeenrannan Villimiehen

Lisätiedot

1432 Salaojakaivo 560 T 560/500 umpikansi 40 tn kpl , Betoniputkirumpu 500 mm mtr , Yhteyden Vaunutieltä alitse

1432 Salaojakaivo 560 T 560/500 umpikansi 40 tn kpl , Betoniputkirumpu 500 mm mtr , Yhteyden Vaunutieltä alitse KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Akaan raakapuuterminaalin ratasuunnitelma

Lisätiedot

KYRÖN TORIN PARANTAMINEN

KYRÖN TORIN PARANTAMINEN PÖYTYÄN KUNTA TEKNISET PALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: KYRÖN TORIN PARANTAMINEN Rakentaminen kokonaisurakkana 29.4.2019 Työ nro: 18013 KYRÖN TORIN PARANTAMINEN 2(6) Lisä-, muutos- ja kokonaisurakkahintaan

Lisätiedot

TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS

TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS TAMMIRINTEENPUISTO, SUUNNITELMASELOSTUS LÄHTÖTILANNE Tammirinteen leikkipuisto sijaitsee Jyväskylässä, Jyskän kaupunginosassa. Puisto pitää sisällään kaksi erikokoista kivituhkakenttää, skeittipoolin,

Lisätiedot

ESIKOPIO KLOSTRETINKUJA 2261/001. Suunnitelman raja 3P KATU ASEMAPIIRUSTUS JA TYYPPIPOIKKILEIKKAUS

ESIKOPIO KLOSTRETINKUJA 2261/001. Suunnitelman raja 3P KATU ASEMAPIIRUSTUS JA TYYPPIPOIKKILEIKKAUS 0 10 20 30 40 50 77-79.15- -55.15-45 45 +47.5-8.02-7787 -32.02-7784 +49.0 112 2 11 47.60 10 +47.4-17.31- -20.75- I -22.47- -40.94- +48.4-27.02-7 kt +48.1-9.00-6 +47.7 k ESIKOPIO 11.1.2018 Y = 25485100

Lisätiedot

MT 252 PARANTAMINEN HYRKIN ETELÄINEN KIERTOLIITTYMÄ, SASTAMALA

MT 252 PARANTAMINEN HYRKIN ETELÄINEN KIERTOLIITTYMÄ, SASTAMALA M1 1131 3U Putkijohdon purku, muoviputket mtr 33 1131 5K Betonikaivojen purku kpl 5 1131 7K Betonikaivojen puhdistus kpl 1 1135 1U Liikenteenohjauslaitteiden purku kpl 10 1135 3U Tieliikenteen portaalin

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: JOKIKUJA

PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: JOKIKUJA PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: 31.3.2017 2(6) Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät lisä- ja muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja. Yksikköhintojen tulee vastata

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN ASEMAKAAVA- ALUEEN KUNNALLISTEKNII- KAN YLEISSUUNNITELMA

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN ASEMAKAAVA- ALUEEN KUNNALLISTEKNII- KAN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 6.11.2014 Viite 1510014712 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN ASEMAKAAVA- ALUEEN KUNNALLISTEKNII- KAN YLEISSUUNNITELMA HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN

Lisätiedot

10.11.2014 Laskelman kustannukset yhteensä: 952 500

10.11.2014 Laskelman kustannukset yhteensä: 952 500 KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: 415721_Pudasjärven_koulukeskus Laskelma: Työnumero: Pudasjärven_kadun_rakennussuunnitelma 415721 Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Olli Planting Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO. Suodatus: V6

MÄÄRÄLUETTELO. Suodatus: V6 MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois-Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Rakennusosalaskelma, päivitetty Työnumero: Hankkeen tyyppi:

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO. Koko laskelma

MÄÄRÄLUETTELO. Koko laskelma MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois-Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Rakennusosalaskelma, päivitetty Työnumero: Hankkeen tyyppi:

Lisätiedot

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1 Liite 1 Kittilän kunta Tekninen osasto Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi Katusuunnitelma 2 SISÄLTÖ YLEISTÄ 3 1000 MAA-, POHJA- JA KALLIORAKENTEET 3 1000.01 Mittaustyöt

Lisätiedot

Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus

Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus 1(6) Liite urakkatarjoukseen Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus YKSIKKÖHINTALUETTTELO 101005338-005 2(6) MAKSU JA MITTAUSPERUSTEET Kaikki massa- ja ainemäärät, jotka liittyvät mittayksiköinä

Lisätiedot

1/11. Maisemarake. Viitanen Oy. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet , 00 /u rakka , 00 /urakka

1/11. Maisemarake. Viitanen Oy. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet , 00 /u rakka , 00 /urakka 1^. ^ ^ )( Päiväys 14, 06. 2018 1/11 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO RAK_9221 2018 / Mältintien KLV (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 3 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 3

Lisätiedot

KATUTYÖT. Hanke: Urakoitsija: Pvm:

KATUTYÖT. Hanke: Urakoitsija: Pvm: HINNOITEL Hanke: Urakoitsija: Pvm: Rakennusurakk Yksikköhintoja k hankinta, laadun pitää sisältyä ka suoritusvelvollis suoritus, jota ei tulee antaa lisä- KATUTYÖT Littera 1000 0 1100 1131 10 1131 11 1132

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO. Koko laskelma. Urheilutien silta, Kauhajoki. Vahanen Suunittelupalvelut Oy. Hankkeen sijainti: Muu Etelä-Pohjanmaa

YKSIKKÖHINTALUETTELO. Koko laskelma. Urheilutien silta, Kauhajoki. Vahanen Suunittelupalvelut Oy. Hankkeen sijainti: Muu Etelä-Pohjanmaa YKSIKKÖHINTALUETTELO Projekti: Urheilutien silta, Kauhajoki Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Silta SUPA224

Lisätiedot

23.5.2012. Yksikköhintojen sisällössä noudatetaan soveltuvin osin InfraRYLin määrämittausperusteita.

23.5.2012. Yksikköhintojen sisällössä noudatetaan soveltuvin osin InfraRYLin määrämittausperusteita. YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (5) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan Nurmijärven Syrjälän koulun lähiliikuntaalueen rakennusurakan lisä- ja muutostyöt tämän yksikköhintaluettelon

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTE Projekti Klaukkalan rakennettavuusselvitykset Projektinumero 421991 Tilaaja Destia Oy Yhteyshenkilö Jenni Myllymäki Tielinja/Ohjelma Klaukkala Nysäkuja-Velhonkaari Näytteenotin Laboratoriopalvelut

Lisätiedot

VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS

VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS kate 2.11.2016 71 liite 25 PROJEKT KUUBIS OÜ VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS ALUSTAVA Nietoinkuja 1, 03400 Vihti Arkkitehti: Projektinjohtaja: Katrin Männik Jarmo Nikland 07.10.2016 Tatari

Lisätiedot

1135 Opastustaulun siirto < 10 m2 kpl 2 Liikenneviraston juna-aseman opasteet

1135 Opastustaulun siirto < 10 m2 kpl 2 Liikenneviraston juna-aseman opasteet MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 02 Konsulttilaskenta > Ramboll > Bredanportti Laskelma: Bredanportti, rakennussuunnitelma Työnumero: 2256 Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Dokumentin omistaja: Viimeinen muokkaaja:

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ARPPEN LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

KITEEN KAUPUNGIN ARPPEN LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN KITEEN KAUPUNGIN ARPPEN LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN 1. YLEISTÄ Kiteen kaupungin Arppen koulukeskus sijaitsee Kiteen keskustassa osoitteessa Koulutie 3, 82500 KITEE. Kiteen kaupungin Arppen koulukeskusta

Lisätiedot

Hausjärven kunta Maa-,pohja- ja kalliorakenteet. Muutos-ja yksikköhintaluettelo

Hausjärven kunta Maa-,pohja- ja kalliorakenteet. Muutos-ja yksikköhintaluettelo Hausjärven kunta Muutos-ja intaluettelo Pionkaarteen alueen kunnallistekniikan ja vesiuollon rakentaminen Jokainen inta on täysin itsenäinen ja muista riippumaton.yksikköintoiin on sisällytettävä nimikkeen

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI PL PL Lutakon-satama 0... 15.5 Rantarakenteen informatiivinen määräluettelo. 7.4.2010 YHT NOIN 15.5 METRIÄ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI PL PL Lutakon-satama 0... 15.5 Rantarakenteen informatiivinen määräluettelo. 7.4.2010 YHT NOIN 15.5 METRIÄ Lutakon-satama 0... 15.5 YHT NOIN 15.5 METRIÄ Tukimuurilaituri Hs ~NW -nav -0,5 L(m) määrä / jm yks. määrä yks Mv-penkereen kaivu elementtien kohdalla. Arvio 15.5 28 m3 434 m3 Elementtien muotti noin 15.5

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) 24.5.2012

YKSIKKÖHINTALUETTELO YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) 24.5.2012 YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan Nurmijärven Kirkonkylän liikuntapuiston maanrakennusurakan lisä- ja muutostyöt tämän yksikköhintaluettelon

Lisätiedot

1/16. 'Maanrakennu s Esa Aaltonen Oy. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet

1/16. 'Maanrakennu s Esa Aaltonen Oy. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet v Paivays24. 05. 2017 1/16 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO RAK_9216 2017 / Uudenkaupungin sataman kaavaalueen kunnallistekniikan rakentaminen (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 RAKENNUSSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarvio 1 2 MITOITUS JA LIIKENTEELLINEN

Lisätiedot

Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan

Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan 1 Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan Infrasuunnittelu Tampere 11.9.2015 2 (7) 0 YLEISTÄ 01 Tilaaja Urjalan kunta Tampereentie

Lisätiedot

YKSIKKÖKUSTANNUKSET 8.6.2004

YKSIKKÖKUSTANNUKSET 8.6.2004 Nro: 452 Sivu1(8) VEIKKOLAN KATUVERKKOSELVITYS Yksikköhintoina käytetään Espoon kaupungin kunnallisteknisten töiden yksikköhintaluetteloa 2002. Hintaryhmittely B. Keskinkertaiset olosuhteet, suoritemäärät

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY

ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 8.3.2018 ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Ramboll Finland Oy

Lisätiedot

HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan

HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan 1 Urjalan kunta HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan Infrasuunnittelu Tampere 2018 A 2 (7) 0 YLEISTÄ 01 Tilaaja

Lisätiedot

RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS

RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS 1.3.2016 RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS TYÖSELITYS 2 RAKENNUSKOHDE Rakennuskohde on Räikän urheilukentän peruskorjaus. Kohde sijaitsee Ylöjärven kaupungin Keijärven rannalla. Kenttä on rakennettu 1980

Lisätiedot

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE Vastaanottaja Iitin kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 27.11.2013 Viite 82144450 IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILUALUE Päivämäärä 27.11.2013 Laatija Hyväksyjä

Lisätiedot

Kustannusarvio koostuu seuraavista alla esitetyistä osista. Kustannusarviot sisältävät yhteiskustannuksia

Kustannusarvio koostuu seuraavista alla esitetyistä osista. Kustannusarviot sisältävät yhteiskustannuksia RANNIKKO KILPAILUEHDOTUS KORSHOLMANPUISTIKON SILLAN SUUNNITTELUKILPAILUUN 2 Kustannusarvio Kustannusarvio koostuu seuraavista alla esitetyistä osista. Kustannusarviot sisältävät yhteiskustannuksia 25 %.

Lisätiedot

HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS, EEROLAN RYHMÄPUUTARHAN PROJEKTINJOHTOPALVELUT

HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS, EEROLAN RYHMÄPUUTARHAN PROJEKTINJOHTOPALVELUT HEL 2014-008040 1 / 6 HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS, EEROLAN RYHMÄPUUTARHAN PROJEKTINJOHTOPALVELUT OSAKOKONAISUUS I PALVELUHANKINTA, 17.7.2014 1 Yleiskuvaus palvelusta 2 Lähtötiedot Helsingin kaupungin omistamalle

Lisätiedot

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 30.5.2014 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 2 SISÄLLYSLUETTELO 1-50 Yleiset perusteet... 3 10 Maaperä... 3 50 Mittaustyöt... 3 1000 Maa-,

Lisätiedot

R/A. Kårkulla Samkommun. Liikennejärjestelyiden parantaminen, Kirjala RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS

R/A. Kårkulla Samkommun. Liikennejärjestelyiden parantaminen, Kirjala RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS R/A Kårkulla Samkommun Liikennejärjestelyiden parantaminen, RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS 28.8.2017 Rakennussuunnitelma 1 (7) SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 2 0650 MITTAUSTYÖT 3 0651 Koordinaatti-

Lisätiedot

VIREÄ MALISJOKI 2: PIENEMPIEN KOSTEIKKOKOHTEIDEN SUUNNITTELU

VIREÄ MALISJOKI 2: PIENEMPIEN KOSTEIKKOKOHTEIDEN SUUNNITTELU FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI VIREÄ MALISJOKI 2: PIENEMPIEN KOSTEIKKOKOHTEIDEN SUUNNITTELU P20455 26.2.2014 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy VIREÄ

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 YMPÄRISTÖSUUNNITTELU HARJU- SOINI KY Ympäristösuunnittelu Harju-Soini Ky Sivu 1/5 YLEISTÄ Sito

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

PEURANNIEMEN LEIKKIPAIKKA

PEURANNIEMEN LEIKKIPAIKKA TYRNÄVÄN KUNTA JUURTUMISEN PAIKKA PEURANNIEMEN LEIKKIPAIKKA SUUNNITELMASELOSTUS SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUALUE s. 3 2 SUUNNITELMAN RATKAISUT s. 4 2.1 KALUSTEET JA VARUSTEET s. 4 2.2 PÄÄLLYS- JA PINTARAKENTEET

Lisätiedot

RASINRINTEEN KORTTELILEIKKIPUISTO UUDISRAKENTAMINEN VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 8.5.2009

RASINRINTEEN KORTTELILEIKKIPUISTO UUDISRAKENTAMINEN VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 8.5.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT YHDYSKUNTATEKNIIKKA RASINRINTEEN KORTTELILEIKKIPUISTO UUDISRAKENTAMINEN VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 8.5.2009 YMPÄRISTÖSUUNNITTELU SOINI KY Ympäristösuunnittelu

Lisätiedot

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015.

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. Yleistä asemakaavasta ja rakennustapaohjeista Rakennustapaohjeet täydentävät asemakaavan

Lisätiedot

PYHÄNTÄ, VENEENLASKU-SEKÄ VENEENSÄILYTYSPAIKAT ISO-LAMUJÄRVELLÄ,

PYHÄNTÄ, VENEENLASKU-SEKÄ VENEENSÄILYTYSPAIKAT ISO-LAMUJÄRVELLÄ, POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUS PYHÄNTÄ,, Raportti FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY 7.3.2016 P28685P001 Raportti 1 (14) Verronen Hannu 7.3.2016 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Lamujoki, Vt 28... 4 2.1

Lisätiedot

Liitos nykyiseen tasaukseen. Mäntsälän kunta

Liitos nykyiseen tasaukseen. Mäntsälän kunta YLEISKARTTA PIETILÄNTIE MIKROPOLKU KAIJANPOLKU OLLINPOLKU Pietilänraitti Liitos nykyiseen tasaukseen RIIHENMÄENTIE PIETILÄNRAITTI Liitos nykyiseen tasaukseen Mäntsälän kunta Mäntsälän kunta PIETILÄNRAITTI

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI RAKENTAMISOHJE 3/2011 TEKNINEN TOIMI Kaavoitus ja yleissuunnittelu

IMATRAN KAUPUNKI RAKENTAMISOHJE 3/2011 TEKNINEN TOIMI Kaavoitus ja yleissuunnittelu IMATRAN KAUPUNKI RAKENTAMISOHJE 3/2011 TEKNINEN TOIMI Kaavoitus ja yleissuunnittelu Tontin osoite: Suokukonkatu 1 Korvaa ko. tontin rakentamisohjeen 26/1984 RAKENTAMISOHJE Hyväksytty Muutos RAKJA 69 20.9.2011

Lisätiedot

Infrarakentamisen kustannushallinnan ohje Vantaan kaupungille BH Lokakuu 2012

Infrarakentamisen kustannushallinnan ohje Vantaan kaupungille BH Lokakuu 2012 Infrarakentamisen kustannushallinnan ohje Vantaan kaupungille BH Lokakuu 2012 Rapal Oy 2 Lokakuu 2012...1 1 Yleistä kustannushallinnasta...4 1.1 Historia...4 1.2 Osapuolet...5 1.3 Työkalut...6 1.3.1 Fore...

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.08.2013 649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.08.2013 649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.08.2013 649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja. Yksikköhintojen

Lisätiedot

LOPPUVUODEN TARJOUS 2013

LOPPUVUODEN TARJOUS 2013 LOPPUVUODEN TARJOUS 2013 Leikki kuuluu kaikille! Me Lappsetilla uskomme, että leikki kuuluu jokaiselle. Olemassaolomme tarkoitus on saada kaiken ikäiset ihmiset ulos liikkumaan ja leikkimään. Tämä näkyy

Lisätiedot

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä SILLAN MÄÄRÄLUETTELO (sisältäen kulmatukimuurin raudoitusluettelon) 10.6.2010 Hannikaisenkatu

Lisätiedot

KOSKEN TL KESKUSTAN HOITO- JA KEHITTÄMISSUUNNITELMAN MÄÄRÄLUETTELO JA KUSTANNUSARVIO, sisältää alv 24%

KOSKEN TL KESKUSTAN HOITO- JA KEHITTÄMISSUUNNITELMAN MÄÄRÄLUETTELO JA KUSTANNUSARVIO, sisältää alv 24% KOSKEN TL KESKUSTAN HOITO- JA KEHITTÄMISSUUNNITELMAN MÄÄRÄLUETTELO JA KUSTANNUSARVIO, sisältää alv 24% Alue Kustannuslaji kuvaus määrä yksikkö hinta/yks kokonaishin ta Kunnanvirasto Puiden/pensaiden hoitoleikkaus

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 20.6.2018 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2.

Lisätiedot

Viikinrannan koira-aitaus

Viikinrannan koira-aitaus HELSINGIN KAUPUNKI Katu- ja puisto-osasto MA403-3 Viikinrannan koira-aitaus TYÖSELOSTUS 20.10.2014 HELSINGIN KAUPUNKI Työselostus 2 (10) Sisältö RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 4 RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS...

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

M1, mt (Vanhatie) M2, mt (Vanhatie) M2J_vas_0-122 M2J_oik M3, mt (Virastotie) Liikennemerkkipylvään purku kpl

M1, mt (Vanhatie) M2, mt (Vanhatie) M2J_vas_0-122 M2J_oik M3, mt (Virastotie) Liikennemerkkipylvään purku kpl MÄÄRÄLUETTELO RYHMITTÄIN JA NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Pyhäjoen taajamasuunnittelu

Lisätiedot

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit 6441-6443 ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon alue sijaitsee Voivalan kaupunginosassa, pääasiassa Koronniityntien länsipuolella.

Lisätiedot

MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS

MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS HELSINGIN KAUPUNKI HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HANKESUUNNITELMA MYLLYPURON

Lisätiedot

BOSTONIN ALUE. RAKENTAMISOHJEET korttelit 5503-5506, 5508 ja yleiset alueet

BOSTONIN ALUE. RAKENTAMISOHJEET korttelit 5503-5506, 5508 ja yleiset alueet Kuntakehityslautakunta 14.3.2012 BOSTONIN ALUE RAKENTAMISOHJEET korttelit 5503-5506, 5508 ja yleiset alueet yhteystiedot Asko Honkanen kaava-arkkitehti puh. 040 314 2012 asko.honkanen@tuusula.fi kortteli

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma Porvoon kaupunki 22.12.2010 Liikuntatoimi : Liikuntajohtaja, Per Högström. Puistoyksikkö: Kaupunginpuutarhuri, Mikko Kaunisto. Liikuntapaikkamestariopiskelija: Pasi Liitiäinen Horhattulan, Katajamäen ja

Lisätiedot

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 15.2.2017 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2. Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset ja työt 3 1.3. Tavoitteet ja lähtökohdat 3 2. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

7.8.2015. 2) KATUSUUNNITELMA Piirnro Sisältö Mk Pvm Muutos. P27466-001 Pellonkulma 1:500 7.8.2015. PELLONKULMA Piirnro Sisältö Mk Pvm Muutos

7.8.2015. 2) KATUSUUNNITELMA Piirnro Sisältö Mk Pvm Muutos. P27466-001 Pellonkulma 1:500 7.8.2015. PELLONKULMA Piirnro Sisältö Mk Pvm Muutos PIIRUSTUSLUETTELO 1 (2) 7.8.215 Siuntion kunta yhdyskunta ja ympäristö Tekninen toimisto Karlsåkerin asemakaava-alueen kunnallistekniikka URAKKALASKENTAA VARTEN 7.8.215 1) ASIAKIRJAT Työselostus Työturvallisuusasiakirja

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA 1 (14) Kaupunkirakenneyksikkö RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Yleissuunnitelma 2 (14) Sisällysluettelo 1. Suunnittelualue 1.1 Yleistä 1.2 Kadut, LP-alue, Rantakyläntori

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt (MALLIASIAKIRJA) 2(9) YLEISTÄ Nämä määrämittausperusteet noudattavat Infra 2015 Rakennusosa- ja hankenimikkeistöä ja Infraryl 2010 Osa 1 Väylät

Lisätiedot

117 vj M 160 s jv M 160 v M 160

117 vj M 160 s jv M 160 v M 160 117 vj M 160 jv M 160 sv M 160 Vattenfall Verkko Oy 10407526 Avux Maastosuunittelu ID Xpower 6JAN107709A10 TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS KOHDE: Kenttävahdintie Tervakoski Janakkala VATTENFALL VERKKO OY

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen MUUTOS- JA LISÄTÖIDEN 11.12.2016 Lisä-, muutos- ja kokonaisurakkahintaan sisältymättömien

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI MAISEMASUUNNITELMA

AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI MAISEMASUUNNITELMA M A I S E M A - A R K K I T E H D I T B Y M A N & R U O K O N E N O Y Mannerheimintie 81 00270 Helsinki puhelin 09-857 1761 telefax 09-857 1776 byman.ruokonen@ maisema-arkkitehdit.fi AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI

Lisätiedot

Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3. Sillan kustannusarvio

Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3. Sillan kustannusarvio Sivu 1 (6) Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3 Kivinen holvisilta (Kh) Jännemitta (m) Hyödyllinen leveys (m) 5,00... 7,13 Vapaa-aukko (m) 6,68+6,85 Vinous (gon) 0 Kokonaispituus

Lisätiedot

Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS

Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS 25.3.2015 2 (10) Sisältö RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT...

Lisätiedot

Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit , 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304

Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit , 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304 Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit 7299-7300, 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304 Lounais-Empon alue sijaitsee Kuusistossa Empon asemakaavoitetun pientaloalueen lounaiskulmassa.

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 16X JANAKKALAN VESI. Pahamyllyntien viemärisaneeraus

YKSIKKÖHINTALUETTELO 16X JANAKKALAN VESI. Pahamyllyntien viemärisaneeraus YKSIKKÖHINTALUETTELO 16X188095.007 10.12.2016 JANAKKALAN VESI Pahamyllyntien viemärisaneeraus 2 Pöyry Finland Oy PL 50 (Jaakonkatu 3) FI-01621 Vantaa Finland Kotipaikka Vantaa Y-tunnus 0625905-6 Puh. +358

Lisätiedot

VALTTERINTIEN KORTTELIPUISTON VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS

VALTTERINTIEN KORTTELIPUISTON VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS VALTTERINTIEN KORTTELIPUISTON VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 3.12.2009 Jyväskylän kaupunki Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka Sivu 2 / 5 1 Yleistä...3 2 Alueen nykytila...3 3 Suunnitelmaratkaisut...4

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan esitys kaavoituksessa huomioitavista liikunta-alueista

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan esitys kaavoituksessa huomioitavista liikunta-alueista 20.04.2017 Sivu 1 / 1 1608/2017 10.00.00 14 nuorisolautakunnan esitys kaavoituksessa huomioitavista liikunta-alueista Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Peltonen, puh. 050 363 3661 Jarmo Ikävalko, puh.

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

Hollontien kivisilta. Sillan määräluettelo. /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3

Hollontien kivisilta. Sillan määräluettelo. /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3 Sivu 1 (6) Hollontien kivisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3 Sillan määräluettelo Teräsbetoninen palkkisilta (Bp), 2-aukkoinen, ei jatkuva Jännemitta (m) Hyödyllinen leveys (m) 6,05 Vapaa-aukko

Lisätiedot

SELOSTUS Teilipolun_muutos 1 LIETO KIRKONSEUTU TEILIPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Teilipolun_muutos 1 LIETO KIRKONSEUTU TEILIPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Teilipolun_muutos L:\KAAA\TEXT\KAAASEL\07\_0_Teilipolun_m.docx\PS TEILIPOLUN ASEMAKAAAN MUUTOS KAAAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAOITUS JA TEKNISET PELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09 Kaavoitusarkkitehti

Lisätiedot

Oulaistenkosken silta, Oulainen

Oulaistenkosken silta, Oulainen Oulaistenkosken silta, Oulainen Suunnitelma n:o R15/7883 Määrä- ja yksikköhintaluettelo Teräsbetoninen jatkuva ontelopalkkisilta (Bjop) Jännemitta 22,0+27,50+22,0 m Hyödyllinen leveys 14,10 m Vinous 0

Lisätiedot

Suolijärvi: Reittikartta

Suolijärvi: Reittikartta Suolijärvi: Reittikartta Juoksureitin rajat määrittyvät koko matkalla ulkoilureitin reunojen mukaan. Jumi 55 Kataja (kävelytien pohjoispuolella sisäkaarteessa käännyttäessä sähkölinjalle) Pirkan Hölkän

Lisätiedot

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS Tilanne 7.12.2028 LÄHTÖKOHTIA Suunnittelukohteena Saaren koulu keskustaajamassa Nykyisiä rakennuksia korvataan uudisrakennuksilla Etäisyyskartta 3/5 km Ala- ja yläkoulurakennukset

Lisätiedot

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA VIITASAAREN KAUPUNKI Maankäyttö 10.3.2010 TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA KORTTELIT 270-274 SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA KATUALUEET RAKENNUSTAPAOHJEET TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVAN RAKENNUSTAPAOHJEET 2 KORTTELI

Lisätiedot