ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2012-13"

Transkriptio

1 ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta

2 YLEISTÄ Askolan kunnan sivistystoimi järjestää ja vastaa Opetushallituksen antamien perusteiden (PoL 48 a 3) ja perusopetuslain 8 a luvun mukaisesta koulujen iltapäivätoiminnan järjestämisestä lukukaudella Iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä luokkien erityisopetukseen otetuille/siirretyille oppilaille mikäli ryhmissä on tilaa. Toiminnan järjestäminen on kunnalle vapaaehtoista, eikä lapsella tai hänen huoltajallaan ole subjektiivista oikeutta palvelun saamiseen. Iltapäivätoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja mikäli lapsi osallistuu huoltaja päättää lapsen osallistumisajoista toiminnan aukioloaikojen rajoissa. Toiminnan järjestäminen on kunnalle edullista, sillä se saa valtionosuutta 57% toteutuneista laskennallisista ohjaustuntikustannuksista. Toiminnan järjestämisen yhteiskunnallisena lähtökohtana on turvallisen kasvuympäristön tarjoaminen lapselle ennen ja jälkeen koulupäivän. Toiminnan tarkoituksena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä, luoda perustaa hyville vapaa-ajanviettotavoille ja auttaa perheitä kasvatustehtävän toteutumisessa. Lisäksi toiminnan tarkoituksena on ennaltaehkäistä riskitekijöitä, jotka liittyvät lapsen valvomattomaan ajankäyttöön ja yksinoloon. Toiminnalla pyritään myös edistämään yhteiskunnallista tasa-arvoa ja ehkäisemään syrjäytymistä. Aamu- ja iltapäivätoiminta tulee rakentaa jatkumona varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kasvatustehtävälle, ja sen lähtökohtana ovat perusopetuksen yleiset kasvatustavoitteet. Toiminnalla on myös oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta. Lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa itsenäisyys lisääntyy vähitellen, mutta lapsi tarvitsee vielä aikuisen turvaa, läsnäoloa ja ohjausta. Aamu- ja iltapäivätoiminnassa painotetaan lapsen omia kokemuksia. Toiminnan suunnittelun lähtökohtana ovat yksilölliset ja yhteisölliset sekä sosiaaliseen kasvuun liittyvät näkökohdat. Tavoitteena on tarjota lapselle hänen tarpeensa huomioonottavaa, monipuolista ja virkistävää toimintaa sekä antaa myös mahdollisuus lepoon ja itsekseen oloon. Koulupäivän aikana tapahtuneet asiat tulee mahdollisuuksien mukaan ottaa toiminnassa huomioon. Lapsille tarjotaan joka päivä maittava välipala.

3 Kunta vastaa toiminnan kokonaisuudesta. Kunta voi järjestää toimintaa itse tai hankkia palveluja erilaisilta julkisilta tai yksityisiltä palveluntuottajilta. Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisessä voidaan hyödyntää kunnan eri toimialojen sekä muiden toimijoiden palveluja. Toiminnan toteutuksen tulee tapahtua ammattitaitoisen ja tehtävään soveltuvan henkilöstön valvonnassa. Aamu- ja iltapäivätoiminnassa voidaan käyttää koulun tiloja tai muita toimintaan soveltuvia toimintaympäristöjä ja tiloja. Kunnan on huolehdittava siitä, että tilat ja välineet ovat turvallisia. Lapset eivät saa joutua kiusaamisen, häirinnän tai väkivallan kohteiksi. Toimintaympäristön tulee tukea toiminnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamista, ja sitä suunniteltaessa tulee ottaa turvallisuuden lisäksi huomioon toiminnan luonne ja tarkoitus, lapsen kiinnostuksen kohteet ja toiminnan monipuolisuus. Iltapäivätoiminnan laadun arvioinnin vuoksi huoltajille lähetetään kysely toiminnan toimivuudesta ja kehittämistarpeista kaksi kertaa toimintakauden aikana. Ensimmäinen kysely tehdään joulukuussa syyslukukauden päätteeksi ja toinen toukokuussa lukuvuoden lopuksi. Vastausten perusteella pyritään kehittämään toimintaa vieläkin paremmin lapsia ja heidän huoltajiaan palvelemaan, mikäli mahdollista. Tuloksia käsitellään lukuvuosittain järjestettävässä vanhempainillassa, jonka ajankohta sovitaan ohjaajien kanssa syksyllä. Vanhempainillassa kerrotaan myös kaikesta toimintaan liittyvästä ja huoltajilla on myös mahdollista esittää kysymyksiä ja antaa palautetta kerhon toiminnasta. Iltapäivätoiminnassa oleville lapsille tulee tarjota mahdollisuus osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Tämä järjestetään jokaisessa toimipisteessä tehdyllä joko suullisella tai kirjallisella kyselyllä (ohjaajien avustaessa) joka lukukauden alussa. ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTA-AIKA Toimintaa voidaan järjestää koulun työvuoden aikana arkipäivisin tuntia keskimäärin 3 tai 4 tuntia päivässä pääsääntöisesti kello välisenä aikana. Iltapäivätoiminta on koulupäivien kanssa samaan aikaan. Syyslukukaudella sekä kevätkaudella kaikkina koulupäivinä (ei lauantaisin) klo välisenä aikana. Koulujen loma-aikoina iltapäivätoimintaa ei järjestetä.

4 Lukuvuoden loma-ajat: syysloma , joululoma ja talviloma Lisäksi koulut voivat anoa sivistyslautakunnalta oikeutta lauantaityöpäivään ja korvata sillä jonkin koulupäivän, jolloin iltapäivätoimintaa ei järjestetä. Iltapäivätoimintaa ei järjestetä lukukausien päättöpäivinä. Askolan kunta järjestää perusopetuksen oppilaille (1.- 9.lk) ainoastaan iltapäivätoimintaa. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTAPERIAATTEET - Perusopetuslaissa tarkoitettu aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien erityisopetukseen otetuille tai siirretyille oppilaille. - Toimintaa voidaan järjestää koulun työvuoden aikana arkipäivisin tuntia keskimäärin 3 tai 4 tuntia päivässä pääsääntöisesti kello välisenä aikana. - Aamu- ja iltapäivätoimintaan otettaviin lapsiin on sovellettava yhdenvertaisia valintaperusteita. - Toimintaan osallistumisesta voidaan periä kohtuullisia asiakasmaksuja ( /kk). - Päätös koululaisten iltapäivätoiminnasta tehdään lukukaudeksi/lukuvuodeksi kerrallaan. - Mikäli huoltaja pakottavasta syystä (esim. muutto, perhesyyt) sanoo iltapäiväpaikan irti, tulee irtisanominen tehdä kirjallisesti kuukautta ennen. - Vapaita paikkoja voi tiedustella iltapäivätoiminnan koordinaattorilta varsinaisen hakuajan jälkeen - Matkaa koulusta kerhoon ja kerhosta kotiin ei järjestetä

5 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN VALINTAPERUSTEET Iltapäivätoimintaa tarjotaan työssä tai opiskelemassa käyvien perheiden lapsille. Lapsia iltapäivätoimintaan otettaessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Ellei kaikille hakeneille voida järjestää paikkaa niin etusijalla ovat koulunsa aloittavat ensimmäisen luokan oppilaat. Paikkaa hakeneiden toisen luokan oppilaiden kesken tullaan tarvittaessa järjestämään arvonta määräaikaan mennessä. Paikan saamisen perusteena voi käy olla myös kasvatuksellisia ja sosiaalisia perusteita. Ryhmämitoitus on lasta/ohjaaja. Mikäli ryhmässä on tukea tarvitsevia lapsia niin ryhmän koko voi olla pienempi. Keväällä voidaan ottaa varapaikoille muutama lapsi. Jos ryhmän lasten enimmäismäärä ylittyy, niin hakemukset tullaan määrittelemän tarpeellisuuden ja yhdenvertaisuuden mukaisesti seuraavalla tavalla: 1. Ensimmäisen luokan oppilaat. Etusijalla ovat koko lukuvuoden toimintaan sitoutuvat hakijat. 2. Erityisen tarpeessa olevat toisen vuosiluokan oppilaat. Erityinen tarve määritellään seuraavasti: I. lapsella on asiantuntijalausunto iltapäivätoiminnan tarpeesta II. lapsen vanhempi on yksinhuoltaja III. vanhemmat ovat ansiotyössä tai opiskelevat toisella paikkakunnalla 3. Muut toisen luokan oppilaat. Etusijalla ovat koko lukuvuoden toimintaan sitoutuvat hakijat. 4. Muut toimintaan hakeneet oppilaat 5. Arvonta, jos hakijoiden välillä ei ole eroa.

6 Varsinaisen hakuajan jälkeen vapaiksi jääneet paikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Iltapäivätoiminnan ryhmä muodostetaan, jos hakijoita on vähintään 7. Mikäli ryhmän toiminta joudutaan lopettamaan lapsimäärän vähenemisen vuoksi, oppilaat sijoitetaan, huoltajan halutessa, toisiin ryhmiin. Syksyllä toiminnan alkaessa huoltaja allekirjoittaa sopimuksen, jossa hän sitoutuu iltapäivätoiminnan sääntöihin ja velvoitteisiin. KERHOMAKSUN MÄÄRITTÄMINEN JA KERHOSTA IRTISANOUTUMINEN Kerhoajan voi valita. Kerhomaksu on 60 euroa/kk (3 tuntia/ päivä), 80 euroa/kk (4 tuntia/ päivä) tai 100 euroa/kk (5 tuntia/päivä). Kuukausimaksu vahvistetaan pisimmän kerhoajan mukaan ja se koskee koko kuukautta. Järjestäjällä on myös oikeus vahvistaa alhaisempi kerhomaksu sekä veloittaa viiden euron päivämaksua tilapäisiltä kerholaisilta. Elokuussa kerhomaksu on puolet kuukausimaksusta ja kesäkuussa neljäsosa kuukausimaksusta. Maksu voidaan periä jokaiselta sellaiselta kuukaudelta, jona lapsi osallistuu toimintaan. Maksusta peritään puolet, jos toimintaa järjestetään enintään 10 päivänä tai lapsi ei sairautensa vuoksi voi osallistua toimintaan yli 10 päivänä kyseisen kuukauden aikana. Jos sairauspoissaolo toiminnasta jatkuu koko kuukauden, maksua ei peritä. Sairauslomista tulee esittää sairaustodistus. Jos lapsi jostakin muusta syystä kuin sairauden vuoksi on poissa toiminnasta koko kalenterikuukauden, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. Iltapäivätoimintaa rahoitetaan pääosin vanhempien maksamilla osallistumismaksuilla. Allekirjoittamalla hakulomakkeet perheet sitoutuvat toimintaan ja kerhomaksujen maksamiseen koko lukuvuodeksi. Kerhomaksujen laiminlyöminen voi johtaa kerhopaikan menettämiseen kirjallisen muistutuksen jälkeen. Paikan voi lakkauttaa, jos lapsi on ollut koko kuukauden kerhosta pois ja yhteyttä vanhempiin ei saada. Iltapäivätoimintapaikka voidaan jättää myöntämättä maksamattomien toimintamaksujen perusteella. Kerhotoiminnan järjestäjä laskuttaa osanottajamaksut kuukausittain. Kerhopaikan irtisanoutumisaika on vähintään kalenterikuukausi ennen muutoksen alkua.

7 Kerhosuhde päättyy aina kuukauden loppuun. Sama koskee myös kerhoajan muuttamista. Muutosta myönnettyyn päivittäiseen toiminta-aikaan tulee hakea vähintään kuukautta ennen muutoksen astumista voimaan. Perustellusta syystä toiminta-aikaa voidaan myös muuttaa edellä mainittua lyhyemmällä hakuajalla. Toiminnan järjestäjällä on oikeus periä 4 tunnin toimintapaikasta pidennetyn toiminta-ajan maksu, mikäli lapsen kotiinlähtö iltapäivätoiminnasta viivästyy toistuvasti. Kerhon lopettamisesta on aina oltava ensisijaisesti yhteydessä kerho-ohjaajaan. Kerhoajan muuttaminen voi tapahtua vain kerran lukuvuoden aikana. Kirjallinen irtisanoutuminen ja kerhoajan muuttaminen perusteluineen tulee tehdä koordinaattorille vähintään 4 viikkoa ennen viimeisen läsnäolokuukauden loppua. Lopettamisesta tulee olla aina yhteydessä myös ryhmän ohjaajaan. Lomakkeen irtisanoutumiseen saa kerhosta. Irtisanoutumistilanteissa täydellisen vapautuksen maksuista irtisanomisajan jälkeen saa ainoastaan seuraavista syistä: 1. paikkakunnalta muutto 2. muutos perhetilanteessa (mm. työttömyys, vuorotteluvapaa, äitiysloma) 3. lapsen edun sitä vaatiessa Mikäli irtisanoutuminen tehdään lapsen edun perusteella, tullaan asiassa kuulemaan myös ryhmän ohjaajia ja tarvittaessa myös muita tahoja. Muilla kuin edellä mainituilla perusteilla tehtävissä toimipaikan irtisanomisissa laskutetaan irtisanomisajan jälkeen puolet toimintamaksusta kulloinkin kuluvan kuukauden loppuun saakka. Alennusta kerhomaksuun voi anoa sosiaalisista tai taloudellisista syistä Askolan kunnan sosiaalipalveluilta oman sosiaalityöntekijän kautta.

8 HAKEMINEN ILTAPÄIVÄTOIMINTAAN Iltapäivätoimintaan haetaan keväisin ja ilmoittautumislomake jaetaan koululla 1. ja 2.lk:n oppilaille. Lomake on myös saatavilla kunnan kotisivuilta. Hakemus tulee toimittaa suoraan siihen kouluun, jonka kerhoon haetaan. Iltapäivätoiminnan koordinaattori tekee päätöksen toimintaan otettavista oppilaista toiminnan järjestäjien toiminnan järjestäjien esityksen mukaisesti. Päätös iltapäivätoimintaan pääsystä lähetetään oppilaan kotiin viimeistään viikolla 22. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTAOHJEET HUOLTAJALLE - Muutoksista hoitopäiviin tai aikoihin on ilmoitettava riittävän aikaisin, viimeistään edellisenä päivänä, iltapäiväkerhoon. - Sairaspoissaoloista on ilmoitettava viipymättä iltapäiväkerhoon. - Oppilas on haettava kerhosta viimeistään sen päättymisaikaan. Ellei huoltaja ei pysty hakemaan oppilasta kerhon loppumisaikaan mennessä niin tästä on sovittava kirjallisesti iltapäiväkerhon kanssa. - Oppilas on velvollinen ilmoittautumaan iltapäiväkerhoon viipymättä koulun päättymisen jälkeen. OHJAAJIEN KELPOISUUSVAATIMUKSET Ohjaajaksi on kelpoinen henkilö, jolla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, opistoasteen tutkinto, ammatillinen perustutkinto tai sitä vastaavat aikaisemmat opinnot, näyttötutkintona suoritettu ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Kelpoisuus antaa luokanopetusta, esiopetusta, erityisopetusta tai aineenopetusta tai toimia oppilaanohjaajana tuottaa myös pätevyyden toimia aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajana.

9 Ohjaajilla on valtioneuvoston asetuksen 115/2004 mukainen pätevyys. Ohjaajien lisäksi henkilökuntaan voi kuulua tilapäisesti mm. liikunnanohjaajia, alan opiskelijoita työssäoppijoina ja sairas-/vuosilomasijaisia. Toiminnan järjestäjä vastaa henkilöstön hankinnasta ja palkkauksesta ja huolehtii työnantajavelvoitteista, perehdytyksestä sekä henkilöstönsä rikosrekisteriotteiden tarkistamisesta. Iltapäivätoiminnan ohjaamiseen osallistuva henkilöstö perehdytetään henkilötietojen käsittelyyn, salassapitoon, ja vaitiolovelvollisuuteen liittyviin säädöksiin sekä lastensuojelulain velvoitteisiin. Henkilöstön tulee olla alalle soveltuvaa ja sen vaihtuvuus tulisi olla mahdollisimman vähäistä. Ohjaaja on lapselle aikuisen esimerkki, innostaja ja turvallisuuden luoja. Jokaisessa Askolan kunnassa toimivassa ryhmässä tulee työskennellä toiminnasta vastaava ohjaaja, sekä ryhmän toimintojen eriyttämiseksi lapsimäärästä, tukea tarvitsevien lasten määrästä ja käytettävissä olevista tiloista riippuen muita vastuullisia ohjaajia. Ohjaajien työ koostuu iltapäivätoiminnanohjaajan ja koulunkäyntiavustajan tehtävistä tai kokonaan iltapäivätoiminnanohjaajan tehtävistä. Kaikille Askolan kunnassa iltapäivätoiminnassa työskenteleville tullaan järjestämään perehdytyskoulutusta vuosittain ennen koulujen alkua. Ohjaajilla on myös mahdollisuus hakeutua täydennyskoulutukseen ja ohjaajatapaamisiin toimintavuoden aikana. Koulutuksiin ja tapaamisiin osallistumisesta ja niiden sisällöistä päättää koordinaattori. TIEDOTUS Yleinen tiedotusvastuu on Askolan kunnalla, joka tiedottaa iltapäivätoiminnan paikkojen hausta, ottaa vastaan hakemukset, tekee paikkapäätökset ja toimittaa ne lasten vanhemmille. Kulloinkin ajantasaiset tiedot iltapäivätoiminnasta ovat nähtävissä sekä toimintaan liittyvät lomakkeet saatavissa kunnan Internet -sivuilla. Toiminnan järjestäjän vastuulla on omien ryhmiensä tiedotus koteihin ja kouluille. Toiminnan järjestäjä voi tiedottaa omasta toiminnastaan omien toimintaryhmiensä kautta.

10 Toiminnassa tapahtuvista poikkeamista ja muutoksista tiedotetaan ensitilassa koordinaattorille. YHTEYSTIEDOT Iltapäivätoiminnan koordinaattori Jani Alakangas Monninkylän koulun iltapäiväkerho Kirkonkylän koulun iltapäiväkerho Särkijärven koulun iltapäiväkerho Juornaankylän koulun iltapäiväkerho

ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2013-14 2 SISÄLTÖ Johdanto. 4 Toiminnan tavoitteet.. 5 Toiminta-aika.. 6 Iltapäivätoiminnan periaatteet..6-7 Iltapäivätoiminnan hakumenettely ja haku

Lisätiedot

2016-17 ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA. Siv.ltk. 7.6.2016 45 VAKKOLAN KOSKI

2016-17 ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA. Siv.ltk. 7.6.2016 45 VAKKOLAN KOSKI 2016-17 ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA VAKKOLAN KOSKI Siv.ltk. 7.6.2016 45 SISÄLTÖ: Johdanto 2 Toiminnan tavoitteet 2 Toiminta-aika ja lukuvuoden työajat 3 Hakumenettely ja haku

Lisätiedot

2015-16 ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

2015-16 ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2015-16 ASKOLAN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA VAKKOLAN KOSKI SISÄLTÖ: Johdanto 2 Toiminnan tavoitteet 3 Toiminta-aika ja lukuvuoden työajat 4 Haku iltapäivätoimintaan 4 Maksun määrittäminen

Lisätiedot

Askolan kunnan iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma. Vakkolan koski

Askolan kunnan iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma. Vakkolan koski 2017-18 Askolan kunnan iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Vakkolan koski SIV.LTK. 25.4.2017 SISÄLTÖ: Johdanto 2 Toiminnan tavoitteet 2 Toiminta-aika ja lukuvuoden työajat 3 Hakumenettely ja haku iltapäivätoimintaan

Lisätiedot

Askolan kunnan iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Askolan kunnan iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 2019-2020 Askolan kunnan iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Takajärvi Sivistyslautakunta 16.4.2019 SISÄLTÖ: Johdanto 2 Toiminnan tavoitteet 2 Toiminta-aika ja lukuvuoden työ- ja loma-ajat 3 Hakumenettely

Lisätiedot

Ko u l u l a i s t e n LAINSÄÄDÄNTÖ TOIMINTA OHJAAJAT VASTUU

Ko u l u l a i s t e n LAINSÄÄDÄNTÖ TOIMINTA OHJAAJAT VASTUU Ko u l u l a i s t e n AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LAINSÄÄDÄNTÖ TOIMINTA OHJAAJAT VASTUU Monet lapset viettävät pitkiä aikoja ilman aikuisen läsnäoloa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on ennaltaehkäistä

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNKI PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014-2015. 1. Soveltamisala

KAARINAN KAUPUNKI PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014-2015. 1. Soveltamisala KAARINAN KAUPUNKI 1 PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014-2015 1. Soveltamisala Lasten aamu- ja iltapäivätoimintaa säätelee Perusopetuslaki (628/1998). Mikäli kunta

Lisätiedot

Ohjaajien perehdyttämiskansio

Ohjaajien perehdyttämiskansio Ohjaajien perehdyttämiskansio Perehdyttämiskansio ohjaajien tueksi Opetushallitus yhdessä Kymenlaakson/Etelä-Karjalan kehittämisverkoston kanssa on toteuttanut ohjaajien perehdyttämisen tueksi perehdyttämiskansion.

Lisätiedot

Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 30.11.2016 2 Sisällys 1. Toiminta-ajatus ja toiminnan tavoitteet 3 2. Aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnittelu

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ALKAEN

KITEEN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ALKAEN 1/1 KITEEN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2013 ALKAEN 1. Taustaa Kiteen kaupungin sivistystoimi on järjestänyt perusopetuslain 8 a luvun mukaista aamu- ja

Lisätiedot

Liite 2 nuorisoltk 22.4.2015

Liite 2 nuorisoltk 22.4.2015 Nuorisopalvelut 1 Liite 2 nuorisoltk 22.4.2015 SUUNNITELMA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA NURMIJÄRVELLÄ YLEISTÄ Iltapäivätoiminta on perusopetuslain mukaista päivittäin koulupäivän päättymisen

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

SAVITAIPALEEN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA SAVITAIPALEEN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Hyväksytty sivistyslautakunnassa 13.3.2018 6 2 Sisällys JOHDANTO 3 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN YLEISET PERIAATTEET...3

Lisätiedot

Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017. Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31

Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017. Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31 Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017 Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31 2 (5) 1. TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET Aamu- ja iltapäivätoiminta on perusopetuslain

Lisätiedot

LIITE 22 Opetus- ja kasvatuslautakunta ULVILAN KAUPUNGIN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LV

LIITE 22 Opetus- ja kasvatuslautakunta ULVILAN KAUPUNGIN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LV LIITE 22 Opetus- ja kasvatuslautakunta 13.12.2016 ULVILAN KAUPUNGIN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LV 2016-2017 2 1. JOHDANTO Aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on taata lapselle

Lisätiedot

LASTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yleissivistävän koulutuksen yksikkö /tm /16.2.2004 /3.1.

LASTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yleissivistävän koulutuksen yksikkö /tm /16.2.2004 /3.1. LASTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA OPETUSMINISTERIÖ OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yleissivistävän koulutuksen yksikkö /tm /16.2.2004 /3.1. UUDISTUKSEN TAVOITTEET Työn- ja vastuunjaon

Lisätiedot

Mäntsälän kunnan perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Mäntsälän kunnan perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Mäntsälän kunnan perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma voimassa 1.8.2015- Anne Kihlman vapaa-aikapäällikkö 1 JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT TOIMINNAN TAVOITTEET TOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN JA KOORDINOINTI

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA

ILMAJOEN KUNTA PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 27.1.2016 3 ILMAJOEN KUNTA PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA Sisällys 1 JOHDANTO 2 2 TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET 2 3 SISÄLLÖLLISET PAINOALUEET JA SUUNNITTELUN

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Muonion kunta AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 3.4.2012 59 Sisällys 1. TOIMINTA-AJATUS JA TOIMINNAN TAVOITTEET... 3 2. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITTELU JA SISÄLTÖ...

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN PERUSTEET

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN PERUSTEET 27.2.2004 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN PERUSTEET OPETUSHALLITUS 1 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN PERUSTEET 1. LUKU AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT...3 2. LUKU

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA. Sivistyslautakunta (Päivitetty )

ILMAJOEN KUNTA PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA. Sivistyslautakunta (Päivitetty ) ILMAJOEN KUNTA PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 27.1.2016 (Päivitetty 16.1.2017) Sisällys 1 JOHDANTO 2 2 TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET 2 3 SISÄLLÖLLISET

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2007 31.7.2011 Sivistyslautakunnassa : Hyväksytty 19.6.2007 44 Muutettu 13.11.2007 85 Opetus- ja kasvatuslautakunnassa:

Lisätiedot

LOPEN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

LOPEN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LOPEN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2018 2019 Käsittely: Sivistyslautakunta 15.3.2018 ( 35) SISÄLLYSLUETTELO 1 LAKISÄÄTEINEN AAMU-JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA... 1 2 TOIMINNAN

Lisätiedot

Järvenpään perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma. Alkaen 1.8.2011. Opetus- ja kasvatuslautakunta 1.3.2011 7

Järvenpään perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma. Alkaen 1.8.2011. Opetus- ja kasvatuslautakunta 1.3.2011 7 Järvenpään perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Alkaen 1.8.2011. Opetus- ja kasvatuslautakunta 1.3.2011 7 Sisältö Järjestämisen lähtökohdat.... 1 Toiminnan tavoitteet... 1 Toiminnan järjestäminen

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 alkaen

NOUSIAISTEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 alkaen NOUSIAISTEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 alkaen Käsittely: Sivistyslautakunta 9.12.2014 Sivistyslautakunta 3.3.2015 Kunnanhallitus 30.3.2015 Sivistyslautakunta

Lisätiedot

LOPEN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

LOPEN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LOPEN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2020 Käsittely: Sivistyslautakunta 31.1.2019 ( 13) SISÄLLYSLUETTELO 1 LAKISÄÄTEINEN AAMU-JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA... 1 2 TOIMINNAN

Lisätiedot

Hattulan kunta PERUSOPETUKSEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA HATTULASSA 2015-2016 TOIMINTASUUNNITELMA

Hattulan kunta PERUSOPETUKSEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA HATTULASSA 2015-2016 TOIMINTASUUNNITELMA Hattulan kunta PERUSOPETUKSEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA HATTULASSA 2015-2016 TOIMINTASUUNNITELMA Päivitetty / Hyväksytty 22.5.2015 Sisällys 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA, TAVOITTEET JA SISÄLLÖLLISET PAINOTUKSET... 2

Lisätiedot

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet. Opetushallitus

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet. Opetushallitus Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet Opetushallitus Kunnanhallituksille DNO 5/011/2004 MÄÄRÄYS Velvoittavana noudatettava PÄIVÄMÄÄRÄ 27.2.2004 Voimassaoloaika 1.8.2004 alkaen toistaiseksi

Lisätiedot

KUIVANIEMEN KOULUN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

KUIVANIEMEN KOULUN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA SISALTÖ 1 Toiminnan tavoitteet ja laajuus 2 Toiminnan järjestämisen periaatteet 3 Hakeminen 4 Maksut 5 Tilat 6 Henkilöstö 7 Sisältö 8 Yhteistyö ö 8.1. Yhteistyö kotien kanssa 8.2. Yhteistyö koulun kanssa

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin koululaisten 1(6) aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma alk.

Kuusamon kaupungin koululaisten 1(6) aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma alk. Kuusamon kaupungin koululaisten 1(6) 1. Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisen periaatteet 2. Aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteet 2.1 Kodin ja koulun kasvatustyön tukeminen 2.2 Hyvinvoinnin, tunne-elämän

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoimintaa koskeva lainsäädäntö (lait 1136/2003, 1137/2003).

Aamu- ja iltapäivätoimintaa koskeva lainsäädäntö (lait 1136/2003, 1137/2003). 1 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT 1.1 Lainsäädäntö Aamu- ja iltapäivätoimintaa koskeva lainsäädäntö (lait 1136/2003, 1137/2003). Valtioneuvoston asetus perusopetuslaissa säädetyn

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 alkaen. (luonnos)

NOUSIAISTEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 alkaen. (luonnos) NOUSIAISTEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 alkaen (luonnos) Käsittely: Sivistyslautakunta 9.12.2014 2 Nousiaisten kunta Sivistysosasto Perusopetuksen aamu-

Lisätiedot

Jämsän kaupunki ei tarjoa aamutoimintaa lukuvuonna

Jämsän kaupunki ei tarjoa aamutoimintaa lukuvuonna KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI LUKUVUOSI 2016-2017 TOIMINNAN PERUSTEET Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään Perusopetuslain 48 a 3 momentin ja Opetushallituksen

Lisätiedot

RAASEPORIN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Toimintasuunnitelma 2016-

RAASEPORIN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Toimintasuunnitelma 2016- RAASEPORIN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Toimintasuunnitelma 2016- Sisältö 1 Johdanto... 2 Visio ja toiminta-ajatus... 3 Yhteistyötahot... Koti...#### Koulu ja muu ammatillinen yhteistyö...###..

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan

Aamu- ja iltapäivätoiminnan 1 Sivistyslautakunta 73/2011 Yli-Iin kunnan koululaisten Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2011 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa ohjaa Opetushallituksen julkaisema Perusopetuksen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 10.8.2010 4.6.2011

ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 10.8.2010 4.6.2011 ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 10.8.2010 4.6.2011 Sivistyslautakunta 15.6.2010 SISÄLTÖ ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE

Lisätiedot

TEUVAN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

TEUVAN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA TEUVAN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUONNA 2010 2011 2 SISÄLTÖ 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1. Lainsäädäntö 3 1.2. Yleistä 3 1.3. Toimintaan

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp Hallituksen esitys laeiksi perusopetuslain, opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain sekä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain

Lisätiedot

Hattulan kunta. Hattulan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Hattulan kunta. Hattulan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Hattulan kunta Hattulan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Päivitetty 5.1.2017 Sisällys 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA, TAVOITTEET JA SISÄLLÖLLISET PAINOTUKSET... 2 2. TOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET...

Lisätiedot

Tohmajärven kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Tohmajärven kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Tohmajärven kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2016 - Tohmajärven kunta SIVITYSTOIMI Sivistyslautakunta 7.6.2016 73 Sisällys 1 Aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteet... 2 1.1 Toimintaa

Lisätiedot

VANTAAN LAKISÄÄTEISEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

VANTAAN LAKISÄÄTEISEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA VANTAAN LAKISÄÄTEISEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 21.10.2009 alkaen Vantaan kaupunki Sivistystoimi Suomenkielisen perusopetuksen tulosalue Ruotsinkielisten palveluiden

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA

KINNULAN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KINNULAN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2017 ALKAEN SISÄLTÖ 1. JOHDANTO. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTIA JA ARVOPOHJA 2. TOIMINNAN

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA

LOHJAN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LOHJAN KAUPUNGIN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto 22.10.2008 20 1. TOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT.. 2 1. Lainsäädäntö.. 2 2. Toiminta

Lisätiedot

Perusopetuslain mukainen koululaisten Hyväksytty aamu- ja iltapäivätoiminta Anne Kihlman vapaa-aikapäällikkö

Perusopetuslain mukainen koululaisten Hyväksytty aamu- ja iltapäivätoiminta Anne Kihlman vapaa-aikapäällikkö TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2018-1.6.2019 Aamu- ja iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan perusopetuslain mukaista ennen ja jälkeen koulupäivän tarjottavaa vapaa-ajan toimintaa perusopetuksen 1. - 2. luokkien sekä

Lisätiedot

Karstulan kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma lukuvuodeksi

Karstulan kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma lukuvuodeksi Karstulan kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma lukuvuodeksi 2011 2012 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT 1.1. Lainsäädäntö Perusopetuslaki (628/1998) Laki perusopetuslain

Lisätiedot

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Voimassa 1.8.2016- Siviltk 17.5.2016 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN... 2 2. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TAVOITTEET... 3 2.1 KODIN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Mäntsälän kunta perusopetuslain mukainen koululaisten iltapäivätoiminta Anne Kihlman vapaa-aikapäällikkö TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2016- Iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan perusopetuslain mukaista päivittäin

Lisätiedot

LUHANGAN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA. (Laadittu Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet 2011 mukaisesti.

LUHANGAN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA. (Laadittu Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet 2011 mukaisesti. LUHANGAN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA (Laadittu Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet 2011 mukaisesti.) 1.TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET Iltapäivätoiminnan tarkoituksena

Lisätiedot

Hyväksytty Sivistyslautakunnassa Päivitetty Päivitetty Päivitetty Päivitetty 21.6.

Hyväksytty Sivistyslautakunnassa Päivitetty Päivitetty Päivitetty Päivitetty 21.6. Tyrnävän kunta Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2011- Hyväksytty Sivistyslautakunnassa 9.6.2011 86 Päivitetty 19.1.2012 4 Päivitetty 4.4.2013 51 Päivitetty 24.9.2015 104

Lisätiedot

Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta Koululaisten iltapäivätoiminta Lukuvuosi 2015 2016 Huolenpitoa ja kavereita Turvallinen iltapäivä koulupäivän jälkeen Helsingissä järjestetään 1. 2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA ASIKKALAN KUNTA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA ASIKKALAN KUNTA 1 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA ASIKKALAN KUNTA 1. Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisen lähtökohdat Aamu- ja iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan perusopetuslain mukaista

Lisätiedot

TAMMELAN KUNTA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2011

TAMMELAN KUNTA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TAMMELAN KUNTA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Hyväksytty: Koulutuslautakunta 16.3.2005 22 Muutettu: Koulutuslautakunta 18.2.2009 20 Muutettu: Koulutuslautakunta 16.6.2011 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA ISONKYRÖN KUNNASSA

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA ISONKYRÖN KUNNASSA Liite nro 4, sivltk. 1/2014, 10 AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA ISONKYRÖN KUNNASSA TOIMINTASUUNNITELMA Sisällys 1. Toiminnan yleiset periaatteet 2. Toiminnan laajuus 3. Valintaperusteet 4. Toiminnan sisältö

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA. Suonenjoen kaupunki

PERUSOPETUKSEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA. Suonenjoen kaupunki PERUSOPETUKSEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Suonenjoen kaupunki 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT 1.1. Lainsäädäntö Aamu- ja iltapäivätoimintaa koskeva lainsäädäntö (lait

Lisätiedot

KERAVAN PERUSOPETUKSEN AAMU-JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

KERAVAN PERUSOPETUKSEN AAMU-JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA KERAVAN PERUSOPETUKSEN AAMU-JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Kasvatus -ja opetuslautakunta 2 SISÄLLYS SISÄLLYS... 2 KERAVAN PERUSOPETUKSEN AAMU - JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA... 3

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 2015 -

TURUN KAUPUNKI. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 2015 - TURUN KAUPUNKI Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 2015 - SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2. TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET 3. SISÄLLÖLLISET PAINOALUEET JA TOIMINNAN TOTEUTUS 3.1. Toiminnan

Lisätiedot

Sivistyspalvelukeskus Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta 2015 2016. Sisällysluettelo

Sivistyspalvelukeskus Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta 2015 2016. Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo 1 Toiminta-ajatus ja tavoitteet... 2 1.1 Kodin ja koulun kasvatustyön tukeminen... 2 1.2 Hyvinvoinnin, tunne-elämän ja sosiaalisen kehityksen tukeminen... 2 1.3 Eettisen kasvun tukeminen...

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Nastolan kunta KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 SIVLA 19.5.2015 33 Nastolan kunnassa järjestetään koululaisten iltapäivätoimintaa kunnanvaltuuston päätöksellä 21.6.2004 29 sekä

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.

KINNULAN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8. KINNULAN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2011 ALKAEN SISÄLTÖ 1. JOHDANTO. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTIA JA ARVOPOHJA 2. TOIMINNAN

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN PERUSOPETUSLAIN MUKAISEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 31.7.2016. Kakola 12.3.

LOPEN KUNNAN PERUSOPETUSLAIN MUKAISEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 31.7.2016. Kakola 12.3. LOPEN KUNNAN PERUSOPETUSLAIN MUKAISEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 31.7.2016 Kakola 12.3.2015 28, OHEINEN E 2 SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. LAKISÄÄTEINEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA...

Lisätiedot

Hyvinvointilautakunta 21.6.2011 68, liite 4 KIIMINGIN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITELMA

Hyvinvointilautakunta 21.6.2011 68, liite 4 KIIMINGIN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITELMA Hyvinvointilautakunta 21.6.2011 68, liite 4 KIIMINGIN KUNTA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN 2 LÄHTÖKOHDAT 2. AAMU- JA

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA ASIKKALAN KUNNASSA. Kasvatus- ja opetuslautakunta

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA ASIKKALAN KUNNASSA. Kasvatus- ja opetuslautakunta KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA ASIKKALAN KUNNASSA Kasvatus- ja opetuslautakunta 16.10.2018 Asikkalan kunnan iltapäivätoiminta kuuluu kasvatus -ja opetuspalvelujen alaiseen toimintaan

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma KEMIÖNSAAREN KUNTA Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 2013 2 Sisällysluettelo 1 Perusteet... 3 2 Tavoitteet... 4 3 Toimintaympäristö... 5 4 Yhteistyö... 5 5 Henkilöstö... 6 6 Toimintaan hakeminen

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA ISONKYRÖN KUNNASSA

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA ISONKYRÖN KUNNASSA Liite nro 12, sivistyslautakunta 4/2016 38 AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA ISONKYRÖN KUNNASSA TOIMINTASUUNNITELMA Sisällys 1. Toiminnan yleiset periaatteet 2. Toiminnan laajuus 3. Valintaperusteet 4. Toiminnasta

Lisätiedot

LUKUVUONNA 2014 2015

LUKUVUONNA 2014 2015 1 TEUVAN KUNNAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUONNA 2014 2015 2 SISÄLTÖ 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1. Yleistä 3 1.2. Toimintaan hakeminen ja valintaperusteet

Lisätiedot

Orimattilan kaupunki. Koululaisten iltapäivätoiminnan. Toimintasuunnitelma

Orimattilan kaupunki. Koululaisten iltapäivätoiminnan. Toimintasuunnitelma Orimattilan kaupunki Koululaisten iltapäivätoiminnan Toimintasuunnitelma (1. ja 2. luokkien sekä erityisen tuen oppilaille) Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 28.4.2015 Iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN. (1. ja 2. luokkien sekä erityisen tuen oppilaille) TOIMINTASUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN. (1. ja 2. luokkien sekä erityisen tuen oppilaille) TOIMINTASUUNNITELMA ORIMATTILAN KAUPUNKI PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN (1. ja 2. luokkien sekä erityisen tuen oppilaille) TOIMINTASUUNNITELMA 11.8.2014 29.5.2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

Koululautakunta 29.09.2011 33, liite 2. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Siilinjärvi. Sisällysluettelo

Koululautakunta 29.09.2011 33, liite 2. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Siilinjärvi. Sisällysluettelo 1 Koululautakunta 29.09.2011 33, liite 2 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Siilinjärvi Sisällysluettelo 1 Toiminta-ajatus ja tavoitteet... 2 1.1 Kodin ja koulun kasvatustyön tukeminen... 2 1.2 Hyvinvoinnin,

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN PERUSOPETUSLAIN MUKAISEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

LOPEN KUNNAN PERUSOPETUSLAIN MUKAISEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LOPEN KUNNAN PERUSOPETUSLAIN MUKAISEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2017 31.7.2018 Käsittely: Kasvatus- ja koulutuslautakunta 16.3.2017 ( 17) Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Yhdistymishallitus 2.11.2015?

Yhdistymishallitus 2.11.2015? KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Nastolan palvelualueella Nastolan kunnan ja Lahden kaupungin yhdistymisen siirtymäkaudella 1.1. 31.7.2016 Yhdistymishallitus 2.11.2015? Järjestäessään

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA RAAHESSA LV

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA RAAHESSA LV Opetustoimi Toimintatiedote 25.4.2019 KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA RAAHESSA LV. 2019 2020 Perusopetuslain mukainen koululaisten iltapäivätoiminta on tarkoitettu Raahen kaupungissa toimivien koulujen

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA

VIHDIN KUNTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA VIHDIN KUNTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 Vihdin kunta Kasvatus- ja koulutuslautakunta 24.2.2009 12 SISÄLLYS 1 Johdanto...3 2 Perusopetuslain mukainen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI SIVISTYSTOIMI AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI SIVISTYSTOIMI AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KANKAANPÄÄN KAUPUNKI SIVISTYSTOIMI AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 JOHDANTO Toimintasuunnitelma on tehty tukemaan

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1 Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Huittisten kaupunki Kasvatus- ja opetuspalvelut Kasvatus- ja opetuslautakunta 2 TOIMINTASUUNNITELMA PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA lukuvuodeksi 2010 2011. Jyväskylän seudun koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintajälkkäri

TOIMINTASUUNNITELMA lukuvuodeksi 2010 2011. Jyväskylän seudun koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintajälkkäri TOIMINTASUUNNITELMA lukuvuodeksi 2010 2011 Jyväskylän seudun koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintajälkkäri SISÄLTÖ 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT... 1 1.1. LAINSÄÄDÄNTÖ... 1

Lisätiedot

Tuusniemen kunnan toimintasuunnitelma koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämistä varten

Tuusniemen kunnan toimintasuunnitelma koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämistä varten Tuusniemen kunnan toimintasuunnitelma koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämistä varten Tuusniemen kunnan toimintasuunnitelma 1. Toiminnan tavoitteet ja laajuus... 3 1.1. Toiminnan tavoitteet...

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNGIN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA

LAITILAN KAUPUNGIN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LAITILAN KAUPUNGIN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA Päivitetty 1.9.2015 Sisällys 1. Toiminta-ajatus ja tavoitteet... 3 2. Sisällölliset painoalueet ja suunnittelun periaatteet... 3 3. Toiminnan

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA PARAISTEN SUOMENKIELISESSÄ OPETUKSESSA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA PARAISTEN SUOMENKIELISESSÄ OPETUKSESSA KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA PARAISTEN SUOMENKIELISESSÄ OPETUKSESSA Hyväksytty 25.4.2018, sivistyslautakunnan suomenkielinen jaosto AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN

Lisätiedot

Esioppilaiden ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Pirkkalassa

Esioppilaiden ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Pirkkalassa Esioppilaiden ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Pirkkalassa Toimintasuunnitelma 1.8.2016 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Toiminnan järjestämisen periaatteet... 3 2.1 Aamu- ja iltapäivätoiminnan

Lisätiedot

1.-2. LUOKKALAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN LAAJUUS JA MAKSUT

1.-2. LUOKKALAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN LAAJUUS JA MAKSUT 1.-2. LUOKKALAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN LAAJUUS JA MAKSUT Aamu- ja iltapäivätoiminta PerusopetusL: 8 a luku (19.12.2003/1136) Aamu- ja iltapäivätoiminta 48 b (19.12.2003/1136) Järjestäminen ja

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI. Uudenkaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI. Uudenkaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Uudenkaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1 Sisällysluettelo 1. Toiminnan tavoitteet ja tehtävät 3 2. Toiminnan laajuus 3 3. Toiminnan järjestämisen periaatteet

Lisätiedot

Aamu- ja iltäpäivätoiminnan toimintasuunnitelma Tammisaaressa

Aamu- ja iltäpäivätoiminnan toimintasuunnitelma Tammisaaressa Aamu- ja iltäpäivätoiminnan toimintasuunnitelma Tammisaaressa Sisältö 1. luku Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisen lähtökohdat 2. luku Aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteet 2.1 Kodin ja koulun kasvatustyön

Lisätiedot

Iin kunta. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2015

Iin kunta. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2015 Iin kunta Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2015 PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPAIVATOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015 SISALTÖ 1 Toiminnan tavoitteet ja laajuus 2 Toiminnan

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Lumijoen kunta päivitetty 4/11 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan laki astui voimaan 1.8.2004. Kunta vastaa järjestetystä iltapäivätoiminnan lainmukaisuudesta.

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun KOULULAISTEN AAMU JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun KOULULAISTEN AAMU JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun KOULULAISTEN AAMU JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2007 31.7.2008 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Perusopetuslain mukainen koululaisten aamu

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN SUOMALAIS-VENÄLÄISEN KOULUN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

ITÄ-SUOMEN SUOMALAIS-VENÄLÄISEN KOULUN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 ITÄ-SUOMEN SUOMALAIS-VENÄLÄISEN KOULUN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 1. Toiminnan järjestämisen lähtökohdat Itä-Suomen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan lähtökohtana on tarjota

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016. Inarin koulu

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016. Inarin koulu ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 Inarin koulu 2 1. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TAVOITTEET JA ARVOT Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea koulun ja kodin yhteistä kasvatustyötä. Toiminnan

Lisätiedot

Juvan aamu- ja iltapäivätoiminnan TOIMINTASUUNNITELMA

Juvan aamu- ja iltapäivätoiminnan TOIMINTASUUNNITELMA Juvan aamu- ja iltapäivätoiminnan 2015 - 2 1. JOHDANTO Toimintasuunnitelma on tehty tukemaan Juvan kunnan perusopetuslain mukaisen aamu- ja iltapäivätoiminnan toteuttamista. Toimintasuunnitelmassa määritellään

Lisätiedot

Koululaisten. Kangasalla

Koululaisten. Kangasalla 1 Koululaisten iltapäivätoiminta Kangasalla Toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2015 2016 2 SISÄLLYS: Toiminta-ajatus ja tavoitteet 3 Sisällölliset painoalueet ja suunnittelun periaatteet 4 Toiminnan järjestämiseen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN TOIMINTASUUNNITELMA

UUDENKAUPUNGIN TOIMINTASUUNNITELMA UUDENKAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1. TOIMINNAN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄT Aamu-iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan perusopetuslain 8 a luvun mukaista lapsille ja nuorille suunnattua

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KEMPELEEN KUNNASSA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KEMPELEEN KUNNASSA - 1 - KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA KEMPELEEN KUNNASSA Toimintasuunnitelma Hyvä kasvaa Kempeleessä Sivistyslautakunta 17.5.2006 SISÄLLYS - 2 - SIVU JOHDANTO 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

TURUN KAUPUNKI Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma TURUN KAUPUNKI Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 2018 - Turun kaupunki 1.8.2018 Sisällys 1. JOHDANTO... 1 2. TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET... 1 3. SISÄLLÖLLISET PAINOALUEET

Lisätiedot

SULKAVAN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014-

SULKAVAN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014- SULKAVAN KUNNAN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014-1 SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT... 3 1.1. Arvopohja

Lisätiedot

1. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminta-ajatus ja tavoitteet 2. 2. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen 2

1. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminta-ajatus ja tavoitteet 2. 2. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen 2 JOENSUUN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi 2014 2015 1 Sisältö 1. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminta-ajatus ja tavoitteet 2 2. Perusopetuksen

Lisätiedot

Perusopetuksen iltapäivätoiminta Oulussa

Perusopetuksen iltapäivätoiminta Oulussa Perusopetuksen iltapäivätoiminta Oulussa 1 Kenelle tarjotaan? 1. 2. vuosiluokkien oppilaille 3. 10. vuosiluokkien oppilaille, jotka ovat erityisen tukeen oikeutettuja Paikka myönnetään, mikäli lapsen vanhempi/

Lisätiedot

SivLtk 7.10.2015 46. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Siilinjärvi. Sisällysluettelo

SivLtk 7.10.2015 46. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Siilinjärvi. Sisällysluettelo 1 SivLtk 7.10.2015 46 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Siilinjärvi Sisällysluettelo 1 Toiminta-ajatus ja tavoitteet... 2 1.1 Kodin ja koulun kasvatustyön tukeminen... 2 1.2 Hyvinvoinnin, tunne-elämän

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA JOROINEN

PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA JOROINEN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA JOROINEN Vastaava ohjaaja Laura Manninen Sivistysjohtaja Jaakko Kuronen SISÄLTÖ 1. TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET 2. SISÄLLÖLLISET PAINOALUEET

Lisätiedot

Perusopetuksen iltapäivätoiminta Oulussa

Perusopetuksen iltapäivätoiminta Oulussa Perusopetuksen iltapäivätoiminta Oulussa 1 Kenelle tarjotaan? 1. 2. vuosiluokkien oppilaille 3. 10. vuosiluokkien oppilaille, jotka ovat erityisen tukeen oikeutettuja Paikka myönnetään, mikäli lapsen vanhempi/

Lisätiedot

KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma

KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma Tominta-ajatus ja tavoitteet Tavoitteena on tukea erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempia heidän kasvatustyössään sekä mahdollistaa vanhempien

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Sivistystoimi. Heinolan kaupungin perusopetuslain mukainen koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Heinolan kaupunki Sivistystoimi. Heinolan kaupungin perusopetuslain mukainen koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Heinolan kaupunki Sivistystoimi Heinolan kaupungin perusopetuslain mukainen koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Toimintasuunnitelma 2015 2016 1. Johdanto... 3 2. Toiminta-ajatus... 3 3. Tavoitteet...

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2008-2009

VIHDIN KUNTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2008-2009 nuorisopalvelut VIHDIN KUNTA PERUSOPETUSLAIN MUKAINEN KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2008-2009 Vihdin kunta Nuorisolautakunta 12.12.2007 31 SISÄLLYS 1 Johdanto...3 2 Perusopetuslain

Lisätiedot