HENKILÖKOHTAINEN SUUNNITELMA VERKKOVIESTINNÄN SUUNNITTELU JA ILMAISU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENKILÖKOHTAINEN SUUNNITELMA VERKKOVIESTINNÄN SUUNNITTELU JA ILMAISU"

Transkriptio

1 HENKILÖKOHTAINEN SUUNNITELMA VERKKOVIESTINNÄN SUUNNITTELU JA ILMAISU Emilia Ketola Eurajoen kristillinen opisto Avat

2 1 Johdanto Käsikirjoitusprosessi Käyttöliittymäsuunnittelu Rakennesuunnittelu Latteiden ja ohjelmien käyttö Oman työn merkitys osana tuotantoa Tuotannon hallinta Englannin kieli Tuotantoprojektin hallinta Julkaisukanavan ja tallennus- ja jakelumuotojen valinta... 11

3 3 1 JOHDANTO Verkkoviestinnän suunnittelun ja ilmaisun arvioinnin kohteena ovat tekemäni asiakastyöt, sekä muut työt, jotka olen tehnyt opintojen ohessa itsenäisenä harjoitteluna. Kerron jokaisessa kohdassa lyhyesti, missä töissäni kyseiset asiat tulevat ilmi. Tarkemmin töistäni kerron jokaisen projektin omassa dokumentaatiossa. Dokumentaatiossa viitatessani asiakastöihini käytän lyhenteitä, jotka näkyvät asiakkaan nimen perässä sulkumerkeissä. Asiakastyöt: Ritvan Toivematkat, kotisivu (Rt) Jari Hellbom, kotisivu (Jh) Piia Ristilä, kotisivu (Pr) Oona Karhunen, portfolio (Ok) Irene Järvi, kuvaus ja kuvien muokkaus (Ij) Muut työt: Monivalintakysely Instagramkuvat Verkkokauppa Kuvankäsittely Video

4 4 2 KÄSIKIRJOITUSPROSESSI Osaa toteuttaa riittävän tarkkoja, selkeitä ja ymmärrettäviä käsikirjoituksia, joista ilmenee tuotannon käyttötarkoitus Olen toteuttanut riittävän tarkkoja, selkeitä ja ymmärrettäviä käsikirjoituksia, joista ilmenee tuotannon käyttötarkoitus asiakastöissäni. Tein Rt:n ja Jr:n sivustoista layout-suunnitelmat ulkoasuista ja rautalankamallit, joista pystyi hahmottamaan elementtien kokoja ja paikkoja. Pr:n työssä tein layout-suunnitelman ulkoasusta. Tein myös luonnoksen sivustolla olevasta peitesivusta, jonka toteutin Google Web Designerilla. Tein kaikista sivustoista mindmapit ja rakennekartat sivustojen rakenteista. Kaikille sivustoille tein myös aikataulusuunnitelman, mistä ilmenee työvaiheet ja julkaisupäivä. Ok:n työssä tein mindmapin selventämään, mitä portfoliosta pitää löytyä. Osaa tuottaa asiatekstiä verkkokäyttöön Asiatekstin tuottaminen verkkokäyttöön käy ilmi Rt:n ja Jh:n asiakastöissäni. Rt:n sivustolle kirjoitin itse tekstit haastattelun perusteella. Jh:n projektissa sain tekstit asiakkaalta, jotka tarkistin nettiin sopiviksi ja tein hieman muutoksia.

5 5 3 KÄYTTÖLIITTYMÄSUUNNITTELU Osaa suunnitella viestintätuotteelle teknisesti toimivan ja visuaalisesti tarkoituksenmukaisen ulkoasun ja käyttöliittymän, jossa on huomioitu tuotteen tai palvelun käyttötarkoitus, kohderyhmä ja vuorovaikutteisuus Jh:n, Rt:n, Pr:n ja Ok:n töissä suunnittelin teknisesti toimivan ja visuaalisesti tarkoituksenmukaisen ulkoasun, jossa olen ottanut huomioon sivuston käyttötarkoituksen, kohderyhmän ja vuorovaikutteisuuden. Käyttöliittymän otin joka sivustolla erikseen huomioon kuunnellen asiakkaiden tarpeita liittyen hintaan ja päivitettävyyteen. Ij:n työssä olen ottanut huomioon valmiin tuotteen käyttötarkoituksen. Osaa havainnollistaa suunnitelman selkeällä tavalla. Tein Jh:n, Rt:n ja Pr:n sivustojen suunnitelmat värillisillä layoutsuunnitelmilla ja aikataulutuksesta Gantt in-kaaviot, joista pystyi havainnollistamaan suunnitelmat selkeällä tavalla. 4 RAKENNESUUNNITTELU Osaa suunnitella viestintätuotteelle selkeän, perustellun ja teknisesti toimivan rakenteen ja informaatio-arkkitehtuurin Rt:n, Jh:n ja Pr:n sivustoille tein selkeän, perustellun ja teknisesti toimivan rakenteen. Tein sivustoille layout-mallit, joissa käytin oikeita nimityksiä hahmottamaan ulkoasua. Tein Rt:n ja Jh:n sivustoon myös rakennekartan selventämään sivuston rakennetta.

6 6 Osaa ottaa suunnittelussa huomioon tuotteen käytettävyyden sekä ylläpidon ja päivitettävyyden Kaikki tekemäni sivustot olen yrittänyt toteuttaa asiakkaiden toiveiden mukaan pitäen mielessä hyvän käytettävyyden. Käytin Rt:n ja Jh:n sivustoilla helppoja elementtien nimiä ja kommentoin koodausta, jotta päivitettävät kohdat löytyvät jatkossa helposti. Nimesin myös kuvia tunnistettavasti, jotta niitä on helppo myöhemmin vaihtaa. Pr:n sivustolla tein käytettävään Wordpress-teemaan lapsiteeman, jotta muokkaaminen onnistuu jatkossa helpommin. 5 LATTEIDEN JA OHJELMIEN KÄYTTÖ Osaa käyttää työprosessin eri vaiheissa vaadittuja laitteita ja ohjelmia Asiakastöissäni ja muissa töissäni olen käyttänyt suunnitteluun ja toteutukseen Adoben ohjelmia ja ilmaisen lähdekoodin ohjelmia. Töiden dokumentaatioon, aikataulutukseen ja hinnoitteluun käytin Microsoft Officen ohjelmia. Adobe Creative Cloud: Dreamweaver Photoshop Illustrator InDesign Lightroom Flash Professional CC Adobe Reader Adobe Premiere Pro CC

7 7 Ilmainen lähdekoodi: Kompozer GimpShop Inkscape Google Web Designer Notepad++ FileZilla Bluefish HitFilm 3 Express Microsoft Office: Microsoft Word Microsoft Excel Osaa käyttää sopivia ohjelmia still- ja liikkuvan kuvan käsittelyyn, tekstinkäsittelyyn, äänenkäsittelyyn, koostamiseen ja dokumentointiin Ij:n valokuvaus projektissa muokkasin kuvat kuvankäsittelyohjelma Gimpi:llä. Myös muiden asiakkaiden nettisivuille menevät kuvat käsittelin Gimpillä. Kaikkien asiakkaideni projektidokumentaatiot ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman olen tehnyt Microsoftin Word tekstinkäsittelyohjelmalla. Sivustoihin liittyvät laskelmat ja aikataulukaavioihin olen käyttänyt Microsoft Exceliä. Ok:n blogiin olen tehnyt videon, jossa olen käsitellyt liikkuvaa kuvaa ja ääntä HitFilm 3 Expressillä. Muiden töiden videoissa olen käyttänyt liikkuvan kuvan ja äänen käsittelyyn Adoben Premiereä ja ilmaisen lähdekoodin Hitfilm 3 Expressiä.

8 8 Osaa käyttää tarvittavia pakkaus- ja tallennustapoja. Kaikissa asiakastöissäni olen tallentanut kuvat ja logot niiden käyttötarkoituksen mukaiseen tiedostomuotoon. Osaa tietotekniikan ja ohjelmoinnin perusteet Kaikki asiakastyöni olen tehnyt tietokoneella. Jh:n ja Rt:n sivustot olen tehnyt HTML:ää JA CSS:ää käyttäen. Pr:lle ja portfoliooni tein yhteydenotto lomakkeen PHP:llä. 6 OMAN TYÖN MERKITYS OSANA TUOTANTOA Osaa analysoida omaa työtään ja arvioida oman työnsä merkityksen osana tuotantoprosessia. Olen tehnyt kaikkiin asiakasdokumentaatioihin itsearvioinnin työskentelystäni. Osaa ammattimaiset työmenetelmät, alan ammattisanaston, selkeän havainnollistamisen ja tuotannon dokumentoinnin. Ammattimaiset työmenetelmät ja alan ammattisanasto tulee esille tekemissäni asiakastöissä ja niiden dokumentaatioissa. Olen tehnyt kaikista asiakastöistäni dokumentaatiot, joissa kerron eri työvaiheista. Osaa tulkita kuvakäsikirjoituksia ja konseptikuvituksia. Asiakastöissäni pääsääntöisesti itse suunnittelin ja tein käsikirjoitukset, joita osasin tulkita.

9 9 7 TUOTANNON HALLINTA Osaa suunnitella, toteuttaa ja testata viestintätuotteita eri käyttöympäristöissä. Olen suunnitellut kaikki tekemäni työt ja testannut niitä eri päätelaitteilla ja selaimilla. Olen käyttänyt testaukseen myös netissä toimivia ohjelmia. Sivuston responsiivisuuden testaukseen käytin Quirktools.com:ia ja hakukoneystävällisyyden testaukseen seotesti.dagmar.fi:ä. Sivuston kontrastin testaukseen käytin Mozilla Firefoxin WCAG Contrast Checkeriä ja validoin sivut validator.w3.org:ssa. Tietää osuutensa koko tuotantoprosessissa ja osaa työskennellä itsenäisesti. Asiakastöissäni kävin asiakkaiden kanssa läpi, mitä he toimittavat ja mitä minä teen. Kaikki työni olen tehnyt itsenäisesti. Tietää tuotannon eri vaiheet ja työtehtävät. Tein jokaiselle asiakkaalleni aikataulusuunnitelman, josta tulee ilmi tuotannon eri vaiheet ja työtehtävät. Ymmärtää viestinnän eettisiä kysymyksiä ja niiden vaikutusta omaan työhönsä. Asiakkaideni sivustoilla en ole julkaissut mitään eettisesti väärää sisältöä. Olen myös puhunut asiakkailleni tekijänoikeuksista ja pitänyt ne itse mielessäni sivustoja tehdessäni. Ymmärtää viestintäalan toiminnan yhteiskunnassa. Asiakastöissäni olen yrittänyt ottaa kohderyhmän huomioon, jotta oikeat asiakkaat löytäisivät sivustoille. En ole julkaissut sivustoilla mitään ala-arvoista, koska ne ovat kaikkien näkyvillä.

10 10 8 ENGLANNIN KIELI Ymmärtää englanninkielisiä työhönsä liittyviä asiakirjoja, käyttö- ja ylläpito-ohjeita ja tiedotusluonteista tekstiä. Pääsääntöisesti asiakastöissäni käytin kaikkia tarvitsemiani ohjelmia englanninkielisinä. Ohjelmien asennukset ja ohjeet olivat pääasiassa englanninkielisiä. Hain myös tarvittavia lisätietoja englanninkielellä. Osaa laatia englanninkielisen ansioluettelon ja kuvailla omaa ammattiosaamistaan englanniksi. Tein portfoliooni ansioluetteloni ja kertomuksen minusta nettisivujen tekijänä, Me as a web designer:in englanniksi. 9 TUOTANTOPROJEKTIN HALLINTA Osaa laatia tuotannolle aikataulun sekä resurssi- ja kustannusarvion. Tein jokaiseen asiakastyöhöni aikataulusuunnitelman ja kustannuslaskelman. Osaa raportoida työnjohdolle. Raportoin työnjohdolle eli asiakkailleni työn etenemisestä ja mahdollisista muutoksista.

11 11 Tuntee tarjous- ja tuotantosopimuskäytännöt ja tekijänoikeuslainsäädännön. Asiakastöistäni tein kirjalliset sopimukset, aikataulutuksen ja hintaarvion. Tekijänoikeuslainsäädännön olen ottanut jokaisessa asiakastyössäni huomioon. Osaa tuottaa selkeää työhönsä liittyvää kirjallista materiaalia. Kaikista asiakastöistäni tein projektidokumentaatiot, joissa kerron projektin kulusta alusta loppuun. Jh:lle ja Pr:lle tein ohjeet sivuston tekstien päivitykseen. Osaa esittää asiansa ymmärrettävästi asiakkaalle, työnantajalle ja muille työyhteisön jäsenille. Asiakastöissäni esitin asiani ymmärrettävästi kaikille asiakkailleni. Selitin heille asiat ammattisanastolla ja avaamalla sanat joita he eivät tienneet, esimerkiksi domain oli monelle vieras sana. 10 JULKAISUKANAVAN JA TALLENNUS- JA JAKELUMUOTO- JEN VALINTA Tuntee julkaisukanavien eroja ja merkityksiä. Otin julkaisukanavat huomioon ohjaamalla asiakkaani luotettaviin webhotelleihin. Suosittelin kaikkia asiakkaitani myös ottamaan maksullisen webhotellin, koska pääsääntöisesti ne toimivat paremmin kuin maksuttomat.

12 12 Osaa siirtää valmiin ja testatun tuotteen jakelukanavaan. Julkaisin kaikkien asiakkaiden sivut käyttäen FileZilla-ohjelmaa ja ftptiedonsiirtoa resurssienhallinnasta. Hallitsee työtiedostojen versionhallinnan. Tallensin kaikissa asiakastöissäni kuvat ja logot myös käyttämieni ohjelmien tiedostomuodoiksi eli työtiedostoiksi. Nimesin työtiedostot vielä samalla nimellä kuin valmiit tiedostot, jotta ne ovat selkeässä järjestyksessä. Hallitsee oikeiden tallennus- ja jakelumuotojen käyttämisen eri medioissa. Kaikissa asiakastöissäni olen tallentanut kuvat ja logot niiden tarvittavaan muotoon. Ok:n työssä olen julkaissut videon Youtuben kautta. Tuntee keskeisimmät tiedostomuodot. Kaikissa asiakastöissäni olen käyttänyt tunnettuja tiedostomuotoja ja tiedän mistä tarpeen vaatiessa etsin lisää tietoa.

HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA

HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA Jani Niemi Eurajoen kristillinen opisto Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto 1 JOHDANTO...1 2 VERKKOVIESTINNÄN SUUNNITTELU JA ILMAISU...2 2.1 Käsikirjoitusprosessi...2

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO RITVAN TOIVEMATKAT

PROJEKTIDOKUMENTAATIO RITVAN TOIVEMATKAT PROJEKTIDOKUMENTAATIO RITVAN TOIVEMATKAT Emilia Ketola Eurajoen kristillinen opisto Avat 2015-2016 1 Kartoitus... 3 1.1 Asiakas ja sivujen tarve... 3 1.2 Yhteydenotto asiakkaaseen... 3 1.3 Aikataulu ja

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN

PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN Emilia Ketola Eurajoen kristillinen opisto Avat 2015-2016 1 Projekti... 3 1.1 Asiakas ja kartoitus... 3 1.2 Asiakastapaaminen ja suunnittelu... 3 1.3 Toteutus... 5 1.4

Lisätiedot

Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus

Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus Minne Seppälä Avat 2014 Dokumentaatio 1 PROJEKTIN KUVAUS... 3 1.1 Projektin aloitus... 3 1.2 Aikataulu... 4 1.3 Kustannusarvio... 4 2 ULKOASU... 5 2.1

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO MONIPALVELU HALONEN

PROJEKTIDOKUMENTAATIO MONIPALVELU HALONEN PROJEKTIDOKUMENTAATIO MONIPALVELU HALONEN Jani Niemi Eurajoen kristillinen opisto Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto 1 ASIAKKAAN JA PROJEKTIN ESITTELY...1 1.1 Aikataulu...1 2 SUUNNITTELU...2 2.1

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO PARTURI-KAMPAAJA HIUSKASTANJA. Eurajoen kristillinen opisto Media-ala Mia Salminen

PROJEKTIDOKUMENTAATIO PARTURI-KAMPAAJA HIUSKASTANJA. Eurajoen kristillinen opisto Media-ala Mia Salminen PROJEKTIDOKUMENTAATIO PARTURI-KAMPAAJA HIUSKASTANJA Eurajoen kristillinen opisto Media-ala 2016 2017 Mia Salminen 1 SYNOPSIS PROJEKTISTA... 3 1.1 Rakennesuunnitelma... 3 1.2 Sivun rakenne... 5 1.3 Grafiikka...

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI

PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI Jani Niemi Eurajoen kristillinen opisto Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto 1 ASIAKKAAN JA PROJEKTIN ESITTELY...1 1.1 Aikataulu...1 2 SUUNNITTELU...1 2.1

Lisätiedot

Veistämö Knaapi. Projektidokumentaatio

Veistämö Knaapi. Projektidokumentaatio Veistämö Knaapi Projektidokumentaatio 2015 1 Sisällysluettelo 1 Esittely... 3 1.1 Idea/Tarve... 3 1.2 Synopsis/ Projektin kuvaus... 3 1.3 Aikataulutus ja kustannusarvio... 4 2 Suunnittelu... 6 2.1 Banneri

Lisätiedot

Henkilökohtainen näyttösuunnitelma Verkkoviestinnän osaamisala

Henkilökohtainen näyttösuunnitelma Verkkoviestinnän osaamisala Henkilökohtainen näyttösuunnitelma Verkkoviestinnän osaamisala Eveliina Aaltonen Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto Eurajoen kristillinen opisto, 2015 1 VERKKOVIESTINNÄN SUUNNITTELU JA ILMAISU...

Lisätiedot

MmK PHOTO. Projektidokumentaatio

MmK PHOTO. Projektidokumentaatio MmK PHOTO Projektidokumentaatio 2015 1 Sisällysluettelo 1 Esittely... 3 1.1 Idea/Tarve... 3 1.2 Synopsis/ Projektin kuvaus... 3 1.3 Aikataulutus ja kustannusarvio... 4 2 Suunnittelu... 6 2.1 Banneri ja

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO BEYOURSELF

PROJEKTIDOKUMENTAATIO BEYOURSELF PROJEKTIDOKUMENTAATIO BEYOURSELF Emilia Ketola Eurajoen kristillinen opisto Avat 2015-2016 1 Kartoitus... 3 1.1 Asiakas ja sivujen tarve... 3 1.2 Toiveet, ajatukset ja alkusuunnitelmat... 3 1.3 Aikataulu

Lisätiedot

Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu

Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu Tämän materiaalin käyttäminen ja muokkaaminen on sallittua tietyin ehdoin. Lue tarkemmat tiedot viimeiseltä sivulta. Mikko Lammi mikko.lammi@tampere.fi 040

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI

PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI Jani Niemi Eurajoen kristillinen opisto Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto 1 ASIAKKAAN JA PROJEKTIN ESITTELY...1 1.1 Aikataulu...1 2 SUUNNITTELU...2 2.1

Lisätiedot

Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen. Eveliina Aaltonen

Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen. Eveliina Aaltonen Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen Eveliina Aaltonen Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto Eurajoen kristillinen opisto, 2015 1 ASIAKAS JA PROJEKTI... 3 1.1 Asiakas...3 1.2 Projektin kuvaus...3

Lisätiedot

TAKE- työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen

TAKE- työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen Opinnollistaminen Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (3216040) / Julkaisugrafiikan tuotanto (105794) YRITYS, Yleiskuvaus yrityksestä (toimiala, päätehtävä ja tuotannon/toiminnan kuvaus sekä

Lisätiedot

Opinnollistaminen. TAKE- työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen 16. elokuuta 2018 YRITYS:

Opinnollistaminen. TAKE- työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen 16. elokuuta 2018 YRITYS: Opinnollistaminen Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon perusteet (321604) / tutkinnon osa; media-alalla toimiminen (105807) YRITYS: Tutkinnon osa: Media-alalla toimiminen, 15 osp Ammattitaitovaatimukset

Lisätiedot

Rauman nuorten työpaja

Rauman nuorten työpaja Rauman nuorten työpaja Projektidokumentaatio Työssäoppiminen 24.11. -12.12.2014 Susa Räikkälä AVAT 2014-2015 Sisältää : Kirjastokuvaus Kiitoskortti Painikkeet Joulumyyjäisten esite Ntp-Logo Uutiset Yhteenveto

Lisätiedot

Media-alan ammattitutkinto. Verkkopalvelun suunnittelu ja toteutus, logo. Suoritettavat tutkinnon osat: Julkaisugrafiikan suunnittelu

Media-alan ammattitutkinto. Verkkopalvelun suunnittelu ja toteutus, logo. Suoritettavat tutkinnon osat: Julkaisugrafiikan suunnittelu Tutkinnon suorittaja: Mia Salminen Koulutuksen tunnus: Media-alan ammattitutkinto Työpaikka: ilon HELMI, Parturi-kampaaja HiusKastanja + dokumentaatiot Näyttöprojektin aihe: Verkkopalvelun suunnittelu

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

PLAY. TP1 Mobiili musiikkikasvatusteknologia MEDIAT Kuvan ja äänen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen (v1.1)

PLAY. TP1 Mobiili musiikkikasvatusteknologia MEDIAT Kuvan ja äänen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen (v1.1) PLAY TP1 Mobiili musiikkikasvatusteknologia MEDIAT Kuvan ja äänen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen 4.2.2016 (v1.1), projektipäällikkö Sisältö Kuvan ja äänen tallentaminen, muokkaaminen ja jakaminen

Lisätiedot

Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon.

Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon. Kirjasto- ja tietopalvelut Theseus opas Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon. Pikaohje: 2 1. Aloita tallennus kun työsi on valmis ja ohjaava opettajasi on hyväksynyt

Lisätiedot

Ohjeita informaation saavutettavuuteen

Ohjeita informaation saavutettavuuteen Ohjeita informaation saavutettavuuteen Tarkoitus Kasvattaa tietoisuutta ja lisätä esteettömän informaation aiheen näkyvyyttä ja sen merkitystä elinikäisen tasapuolisen oppimisen mahdollisuuksista Tukea

Lisätiedot

Asiakas ja tavoite. Tekninen toteutus

Asiakas ja tavoite. Tekninen toteutus Asiakas ja tavoite Heikieli on vuonna 2015 perustettu yhden hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa käännös- ja oikolukupalveluita englannista ja saksasta suomeksi. Freelance-kääntäjiä on Suomessa paljon,

Lisätiedot

740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op)

740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op) 740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op) 8.-26.2.2016 Tuomo Glumoff Helmut Pospiech Johanna Veijola Jari Heikkinen Valmiustaitoja biokemisteille - Sisältö Yleisiä tietojenkäsittelytaitoja; työselostusten,

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

CURRICULUM VITAE 31.07.2014

CURRICULUM VITAE 31.07.2014 CURRICULUM VITAE 31.07.2014 NIMI: Joonas Seppo Ilmari Haukka SYNTYMÄAIKA: 05.02.1986 KATUOSOITE: Koulukatu 44 A 7, 80100, Joensuu PUHELIN: 0504122986 E-MAIL: joonas.haukka@me.com WWW: SKYPE: TWITTER: LINKEDIN:

Lisätiedot

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI 2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI SANNA@MEDIA-ASSARI.FI WWW.MEDIA-ASSARI.FI 040 930 58 22 SISÄLLYS Esittely 3 PALVELUT Brändääminen Verkkosivusuunnittelu Painotuotteet 4 5 6 Yhteystiedot 7 Welcome Sanna Döbert

Lisätiedot

OPAS TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN TOTEUTTAMISEEN

OPAS TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN TOTEUTTAMISEEN OPAS TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN TOTEUTTAMISEEN SISÄLTÖ Opiskelija suunnittelee ja toteuttaa monipuolisia tilaajalähtöisten viestintätuotteiden julkaisu-, tulostus- tai

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2.

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2. LAITTEISTOMME M&P PAINOSSA KÄYTÖSSÄMME OVAT SEURAAVAT OHJELMAT: Adobe Photoshop CS6 Adobe InDesign CS6 Adobe Illustrator CS6 Adobe Acrobat Pro Adobe Distiller Microsoft Word Microsoft Excel Microsoft Powerpoint

Lisätiedot

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen)

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) 1. Valitse sivu, jolle haluat lisätä sisältöä tai jota haluat muutoin muokata, ja klikkaa sitä.

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

eportfolion käyttöliittymä Perusportfolio (syyslukukausi 2014)

eportfolion käyttöliittymä Perusportfolio (syyslukukausi 2014) eportfolion käyttöliittymä Perusportfolio (syyslukukausi 2014) eportfolioon kirjaudutaan edu.hel.fi-tunnuksilla, samoilla joilla sähköpostiin. Etusivulla on heti aluksi ohjevideo sekä käyttöohjeet opiskelijalle

Lisätiedot

TIEDEJUTTUKURSSI 29.9.2011 FM VILLE SALMINEN

TIEDEJUTTUKURSSI 29.9.2011 FM VILLE SALMINEN TIEDEJUTTUKURSSI 29.9.2011 FM VILLE SALMINEN YLEISTÄ LUENNOT (8 H) & TYÖPAJA (2 H) YHTEYSTIEDOT ville.salminen@oulu.fi VÄLINEET Tekstieditori Mieluummin Windowsin Notepad kuin esimerkiksi Microsoft Word

Lisätiedot

Valmiustaitoja biokemisteille

Valmiustaitoja biokemisteille Valmiustaitoja biokemisteille jatkuu 3-Harjoituskerta Kuvan käsittely Microsoft PowerPointilla, kuvan tuominen Wordiin ja kuvatekstin lisääminen Ma 11.2.2019 Valmiustaitoja biokemisteille - Aikataulu Ryhmä

Lisätiedot

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 ULLA SANNIKKA SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 TALENTUM Helsinki 2015 11., uudistettu painos Talentum Media Oy ja Ulla Sannikka ISBN 978-952-14-2582-0 ISBN 978-952-14-2583-7 (sähkökirja) ISBN 978-952-14-2584-4

Lisätiedot

Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (10)

Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (10) 1 (10) TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta taulukosta. Ilmoittautuminen Koulutukset järjestetään Wistecin tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Itämerenkatu 1, 00180 Helsinki

Lisätiedot

Verkkosivut perinteisesti. Tanja Välisalo 11.2.2009

Verkkosivut perinteisesti. Tanja Välisalo 11.2.2009 Verkkosivut perinteisesti Tanja Välisalo 11.2.2009 WWW-sivujen vieminen omaan kotisivutilaan yliopiston mikroverkossa https://salasana.jyu.fi Klikkaa painiketta Activate WWW Klikkaa painiketta Activate

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Jussi Tuominen AVAT 2009. Loppuraportti. Verkkosivuston valmistus Henkilökohtainen Opintosuunnitelma Englaninkielinen CV (liite)

Jussi Tuominen AVAT 2009. Loppuraportti. Verkkosivuston valmistus Henkilökohtainen Opintosuunnitelma Englaninkielinen CV (liite) Jussi Tuominen AVAT 2009 Loppuraportti Verkkosivuston valmistus Henkilökohtainen Opintosuunnitelma Englaninkielinen CV (liite) 5. toukokuuta 2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 VERKKOSIVUSTON VALMISTUSPROSESSI...

Lisätiedot

Canva CV NÄIN PÄÄSET ALKUUN CANVA CV:N TEOSSA: Canva on graafisen suunnittelun

Canva CV NÄIN PÄÄSET ALKUUN CANVA CV:N TEOSSA: Canva on graafisen suunnittelun Canva CV Canva on graafisen suunnittelun ohjelma, jota voi käyttää niin selaimella kuin mobiiliapplikaatiollakin. Canvassa on paljon maksuttomia pohjia CV:n visualisointiin! Canvan perusominaisuuksia voit

Lisätiedot

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Viestintäpalvelut 9.6.2015 1 Sivupohjan tekeminen Ennen kuin alat tekemään hankkeen sivuja, tilaa Viestintäpalveluilta hankesivupohja ja ilmoita

Lisätiedot

Palaute kirjasta: www.talentumshop.fi. Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät. Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad.

Palaute kirjasta: www.talentumshop.fi. Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät. Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad. Talentum Helsinki 2011 Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad.fi ISBN: 978-952-14-1723-8 ISBN: 978-952-14-1724-5 (sähkökirja) Kariston Kirjapaino

Lisätiedot

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings Käytössämme olevat ohjelmat: Adobe Indesign CS5.5 (Mac/PC) Adobe Photoshop CS5.1 (Mac/PC) Adobe Illustrator CS5.1 (Mac/PC) Adobe Acrobat X Pro (Mac/PC) Microsoft Office Aineistosuositus Suosittelemme aineiston

Lisätiedot

T PIEN NT OPAS PIENPIEN NTN PAINA

T PIEN NT OPAS PIENPIEN NTN PAINA IEN PAS AINA ISEEN INFO Newprint info Newprint Oy on yksi Suomen monipuolisimmista ja merkittävimmistä painotaloista. Toimintamme kulmakiviä ovat ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö sekä moderni konekanta.

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta

Lisätiedot

Lyhyen videotyöpajan ohjelma (90 min)

Lyhyen videotyöpajan ohjelma (90 min) Lyhyen videotyöpajan ohjelma (90 min) Päätarkoitus: - Lyhyiden selitysvideoiden tuotanto (max 3 minuuttia) yksinkertaisin keinoin Selitysvideoiden tuottaminen edistää reflektioprosessia liittyen omaan

Lisätiedot

Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut

Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut Ajattele ennen kuin toimit Ei kannata lähteä suinpäin nettisivuja rakentamaan. Hyvin suunniteltu on enemmän kuin puoliksi tehty. Muuten voi käydä niin, että voit

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7)

Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7) Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7) Hyvä tekninen arvioija Haluamme FINAS - akkreditointipalvelussa varmistaa asiakkaiden tietojen luottamuksellisuuden säilymisen. Arviointiaineistot ja selosteet toimitetaan

Lisätiedot

"SUKUPUOLISENSITIIVISYYS VARHAISKASVATUKSESSA - TASA- ARVOINEN KOHTAAMINEN PÄIVÄKODISSA"- HANKKEEN VERKKOSIVUJEN TOTEUTTAMINEN

SUKUPUOLISENSITIIVISYYS VARHAISKASVATUKSESSA - TASA- ARVOINEN KOHTAAMINEN PÄIVÄKODISSA- HANKKEEN VERKKOSIVUJEN TOTEUTTAMINEN "SUKUPUOLISENSITIIVISYYS VARHAISKASVATUKSESSA - TASA- ARVOINEN KOHTAAMINEN PÄIVÄKODISSA"- HANKKEEN VERKKOSIVUJEN TOTEUTTAMINEN SISÄLLYSLUETTELO Sivu: 1 Sisällysluettelo... 1 1. TOTEUTTAJA... 2 1.1. Create2Gether...

Lisätiedot

DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana

DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana Googlen työkalut 7.11.2017 Google Nykyään osa 2015 perustettua emoyhtiötä Alphabet:ia Tunnettu sähköpostistaan gmail, selaimestaan Chrome sekä tietenkin

Lisätiedot

Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1

Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1 Mozilla Firefox 17.2.2014 Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1 Mac- käyttäjille suunnattuja erityishuomioita ohjeen lopussa. Selaimesta on aina suositeltavaa käyttää uusinta

Lisätiedot

OSAAMISTODISTUS* Todistus Jupiter säätiössä valmennusjakson aikana tunnistetusta ja saavutetusta ammatillisesta osaamisesta

OSAAMISTODISTUS* Todistus Jupiter säätiössä valmennusjakson aikana tunnistetusta ja saavutetusta ammatillisesta osaamisesta OSAAMISTODISTUS* Todistus Jupiter säätiössä valmennusjakson aikana tunnistetusta ja saavutetusta ammatillisesta osaamisesta Nimi Ville Valmentautuja Henkilötunnus 031111-094W Valmennuksen järjestäjä Todistuksen

Lisätiedot

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmä NTG CMS julkaisujärjestelmän avulla voit päivittää ja ylläpitää internetsivujen sisältöä helppokäyttöisen webkäyttöliittymän kautta, ilman minkäänlaista html-osaamista.

Lisätiedot

Ohjeistus kouluttajille

Ohjeistus kouluttajille Ohjeistus kouluttajille Käytyäsi Tajua mut! -toimintamallin kouluttajakoulutuksen olet valmis perehdyttämään kollegoitasi ja oman työyhteisösi jäseniä Tajua mut! -toimintamallin käyttöön. Jos toimipaikkasi

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

Ohje Lomakkeet Kansalainen

Ohje Lomakkeet Kansalainen 17.1.2018 Ohje Lomakkeet Kansalainen 1.0.7.0 Sisällysluettelo Lomakkeeni... 3 Lomakkeen muokkaus... 4 2 Lomakkeeni Löydät lomakkeet yläpalkin Lomakkeeni-välilehdeltä. Kaikki lomakkeet välilehdellä näkyvät

Lisätiedot

Köyliön Jalkahoitola Www-projektin kuvaus

Köyliön Jalkahoitola Www-projektin kuvaus Köyliön Jalkahoitola Www-projektin kuvaus Minne Seppälä Avat 2014 Dokumentaatio 1 PROJEKTIN KUVAUS... 3 1.1 Projektin aloitus... 3 1.2 Aikataulu... 4 1.3 Kustannusarvio... 5 2 ULKOASU... 5 2.1 Sivuston

Lisätiedot

Mikä on WordPress? itse ylläpidettävä (self-hosted) WordPress.com: ilmainen 3. osapuolen ylläpitämä pilvipalvelu (Cloud-hosted)

Mikä on WordPress? itse ylläpidettävä (self-hosted) WordPress.com: ilmainen 3. osapuolen ylläpitämä pilvipalvelu (Cloud-hosted) WordPress.com Mikä on WordPress? Tällä hetkellä maailman suosituin ns. julkaisujärjestelmä (CMS) Rakennettu blogialustaksi, nykyään myös muussa käytössä ilmainen ns. avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

Lisätiedot

4. Lausekielinen ohjelmointi 4.1

4. Lausekielinen ohjelmointi 4.1 4. Lausekielinen ohjelmointi 4.1 Sisällys Konekieli, symbolinen konekieli ja lausekieli. Lausekielestä konekieleksi: - Lähdekoodi, tekstitiedosto ja tekstieditorit. - Kääntäminen ja tulkinta. - Kääntäminen,

Lisätiedot

Pienyrityksen verkkotyökalut

Pienyrityksen verkkotyökalut Pienyrityksen verkkotyökalut 18.11.2009 Turo Numminen / Ad Express Oy Sisältö Verkkosivut TavoiEeet ja tarve Toteutusmahdollisuudet KoIsivut Verkkokauppa SähköposI Ylläpitäjän tarjoama Googlen työkalut

Lisätiedot

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Liiketalouden perustutkinto

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Liiketalouden perustutkinto VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT Liiketalouden perustutkinto Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Oulaisten ammattiopisto Hyväksytty: 2 Sisällys JOHDANTO... 3 4. VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT... 4

Lisätiedot

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas Xerox Device Agent, XDA-Lite Pika-asennusopas XDA-Liten esittely XDA-Lite on ohjelmisto, jolla kerätään laitetietoja ja sen päätehtävänä on lähettää automaattisia mittarilukemia laskutuksen tarkkuuden

Lisätiedot

Oppilaitoksen tarjonta audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen

Oppilaitoksen tarjonta audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen Oppilaitoksen tarjonta audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen Mallinnus rakenteesta, tuotekortteina kuvatusta sisällöstä ja toteutuksen vuosikellosta Henkilökohtaistamisen

Lisätiedot

IT ja viestintäteknologia

IT ja viestintäteknologia IT ja viestintäteknologia 206 Verkkosivujen tuottaminen Kuva: Skills Finland / Markku Heikkilä Lajivastaavat Miikka Merikanto 1 / 12 Suomen Liikemiesten Kauppaopisto miikka.merikanto(at)businesscollege.fi

Lisätiedot

Irina Kauppinen 050-339 2059 irina.kauppinen@gmail.com

Irina Kauppinen 050-339 2059 irina.kauppinen@gmail.com Irina Kauppinen 050-339 2059 irina.kauppinen@gmail.com Nimi: Syntymäaika ja -paikka: Irina Kauppinen 21.9.1979 Pietarsaari Curriculum Vitae Opintoni TTVOlla alkavat lähestyä päätöstään. Taivalta opintojen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

pikaohje selainten vianetsintään Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa

pikaohje selainten vianetsintään Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa 1 Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sivu Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa mozilla firefox 4 Asetukset Mozilla Firefox 3:ssa Yleisiä ongelmia 6 Selainten

Lisätiedot

Sähköposti 50 GB X X. Kalenteri X X. OneDrive Business 1 TB X X X. Office Web Apps- sovellukset X X X. Office työpöytäsovellukset X X

Sähköposti 50 GB X X. Kalenteri X X. OneDrive Business 1 TB X X X. Office Web Apps- sovellukset X X X. Office työpöytäsovellukset X X Lisenssivaihtoehdot Sisältää Office 365 Business Essentials Office 365 Business Office 365 Business Premium Sähköposti 50 GB X X Kalenteri X X Lync (pikaviestit, videoneuvo@elu) X X OneDrive Business 1

Lisätiedot

Seudullinen johtoryhmä. Aika: 12.2.2014 klo 9-12 Paikka: Kokoushuone 321, virastotalo, Mikkeli

Seudullinen johtoryhmä. Aika: 12.2.2014 klo 9-12 Paikka: Kokoushuone 321, virastotalo, Mikkeli Seudullinenjohtoryhmä Aika:12.2.2014klo9-12 Paikka:Kokoushuone321,virastotalo,Mikkeli Paikalla: MariaNärhinen(pj) MarkkuTuunainen TuijaHaatainen HansGärdström SatuKainulainen RiittaManninen(siht.) TimoTalo

Lisätiedot

Sulava. Markku Suominen. markku.suominen@sulava.com Puhelin: 040 743 2381. www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy 2. Käyttöönotto Käyttö

Sulava. Markku Suominen. markku.suominen@sulava.com Puhelin: 040 743 2381. www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy 2. Käyttöönotto Käyttö Sulava Visio Määrittely Kilpailutus Valvonta Markku Suominen Käyttöönotto Käyttö markku.suominen@sulava.com Puhelin: 040 743 2381. www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy 2 Convergence 2013 tapahtuman

Lisätiedot

Sivuston rakentaminen ja kehitysvaiheet

Sivuston rakentaminen ja kehitysvaiheet WWW.TRIP-SITE.NET Sivuston rakentaminen ja kehitysvaiheet Annette Asikainen 17.2.2016 Annette Asikainen www.trip-site.net 2/10 www.trip-site.net sivusto Olen kehittänyt ja rakentanut sivustoni Digitaalisen

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (8)

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (8) AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2018 1 (8) TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta taulukosta. Ilmoittautuminen Koulutukset järjestetään Wistecin tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa

Lisätiedot

740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op) Tuomo Glumoff Helmut Pospiech Jari Heikkinen Anne Mäkelä

740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op) Tuomo Glumoff Helmut Pospiech Jari Heikkinen Anne Mäkelä 740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op) 6.2.-24.2.2017 Tuomo Glumoff Helmut Pospiech Jari Heikkinen Anne Mäkelä Valmiustaitoja biokemisteille - Sisältö Yleisiä tietojenkäsittelytaitoja; työselostusten,

Lisätiedot

Tarjous sidonnaisuuspalvelusta

Tarjous sidonnaisuuspalvelusta 2017 Tarjous sidonnaisuuspalvelusta Jyrki Autio 2 Tarjous Sidonnaisuuspalvelu.fi TARJOUS SIDONNAISUUSPALVELUSTA Tarjous Kuntalain 810/2015, 84 S:n tarkoittaman sidonnaisuusrekisterin ylläpidosta. 1. ASIAKKAAN

Lisätiedot

Sanna Pensonen, suunnittelija. Saamelaisalueen koulutuskeskus Virtuaalikoulu www.sogsakk.fi/virtuaalikoulu

Sanna Pensonen, suunnittelija. Saamelaisalueen koulutuskeskus Virtuaalikoulu www.sogsakk.fi/virtuaalikoulu Sanna Pensonen, suunnittelija Tablettien hyödyntäminen opetuksessa Tablettien hyödyntäminen opetuksessa Tablettitietokoneiden käyttö koulussa vahvistaa lasten ongelmanratkaisutaitoja (Yle uutiset 6.8.14)

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN OSAAMINEN (7-9 lk.) OSAAMISEN KEHITTÄMISTARVEKARTOITUS

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN OSAAMINEN (7-9 lk.) OSAAMISEN KEHITTÄMISTARVEKARTOITUS 1/5 Koulu: Yhteisön osaamisen kehittäminen Tämä kysely on työyhteisön työkalu osaamisen kehittämistarpeiden yksilöimiseen työyhteisön tasolla ja kouluttautumisen yhteisölliseen suunnitteluun. Valtakunnallisen

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Wordpress sivuston. julkaisun tarkistuslista. Kirjoittanut Kim Laine. www.kimlaine.fi. 1.8.2015 Helsini

Wordpress sivuston. julkaisun tarkistuslista. Kirjoittanut Kim Laine. www.kimlaine.fi. 1.8.2015 Helsini Wordpress sivuston julkaisun tarkistuslista Kirjoittanut Kim Laine www.kimlaine.fi 1.8.2015 Helsini Kim Laine 29-vuotias helsinkiläinen web-suunnittelija. Yli 7 vuoden kokemus erilaisista CMS-pohjaisista

Lisätiedot

Luokka näytön käyttäminen opetuksessa.

Luokka näytön käyttäminen opetuksessa. Luokka näytön käyttäminen opetuksessa. - Kaikki alkaa totta kai kaukosäätimestä. - Source napista pääset valikkoon, mistä voit valita minkä lähteen otat käyttöön - Magic IWB S on piirto-ohjelma (valkotaulu)

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

ATK yrittäjän työvälineenä

ATK yrittäjän työvälineenä ATK yrittäjän työvälineenä Word ja Excel Timo Laapotti / F4U - Foto For You f4u@f4u.fi http://f4u.fi/mlykl/ 13.5.2008 Ohjelmisto Tietokoneohjelma on joukko toimintaohjeita ja käskyjä, jotka tietokoneen

Lisätiedot

Hinnasto 5.3.2013. Kotisivusorvi Peruspaketti. Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan.

Hinnasto 5.3.2013. Kotisivusorvi Peruspaketti. Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan. Hinnasto 5.3.2013 Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan. Kotisivusorvi Peruspaketti Hinta voimassa 12 kk:n sopimusjaksolla. Peruspaketti, laskutusjakson

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen

eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen Esimerkkejä eportfolioista ja lisätietoa eportfolio /web-sivujen julkaisupalveluista Few examples of eportfolios / personal websites. (with permission

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 1 (9) Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 2 (9) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 2.1 Microsoft Silverlight... 3 3 Tablet-laitteet... 4 4 Selaimet... 5 4.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)...

Lisätiedot

Salcom Learning. käyttäjäkoulutukset syksy 2015

Salcom Learning. käyttäjäkoulutukset syksy 2015 Salcom Learning käyttäjäkoulutukset syksy 2015 Tervetuloa avoimiin koulutuksiin, webinaareihin ja verkkokursseille! Koulutukset alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 16.00. Ilmoittautumiset ja lisätiedot www.salcomlearning.fi,

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot