Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Härkönen Juha. Kukkonen Päivi Munnukka Riitta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Härkönen Juha. Kukkonen Päivi Munnukka Riitta"

Transkriptio

1 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ AIKA klo 15:00-17:25 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja Hänninen Jyri 1. varapuheenjohtaja Härkönen Juha Jäsen Kakkola Risto Puheenjohtaja Kukkonen Päivi Jäsen Munnukka Riitta Jäsen Mäkelä Jani Pöytäkirjan tarkastaja Puolakka Helena Pöytäkirjan tarkastaja Turkia Juha Jäsen Pykäläinen Tuija Maaret Jäsen Muut osallistujat Willberg Juha Kaupunginsihteeri Jarva Kimmo Kaupunginjohtaja Torniainen Ari Muu osallistuja Grönlund Joonas Muu osallistuja Holopainen Hanna Muu osallistuja Arvela Eeva Varajäsen Poissaolevat Kujansivu Alina II kaupunginsihteeri Kiljunen Anneli Jäsen

2 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 63 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 64 Pöytäkirjan tarkastus 4 65 Joukkoliikennepoliittinen ohjelma Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen 13 joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi 67 Johanna Thomander- Tiaisen ym. valtuustoaloite 22 hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi 68 Kevään 2019 eduskuntavaalien ja europarlamenttivaalien/ 29 mahdollisten yhdistelmävaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 69 Viranhaltijapäätökset Tiedoksi merkittävät asiat Lappeenrannan kaupunginhallituksen omistajaohjaus Eksoten 33 hallituksen ja valtuuston lappeenrantalaisille edustajille 72 Muutoksenhakuohjeet 35

3 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtajan ehdotus Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Todettiin.

4 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Pöytäkirjan tarkastus Puheenjohtajan ehdotus Tämän kokouksen pöytäkirja päätetään tarkastaa ja valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi Lappeenrannan kaupunginhallituksen jäsenet Jani Mäkelä ja Helena Puolakka. Päätös Hyväksyttiin.

5 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Joukkoliikennepoliittinen ohjelma Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1661/ /2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Aiempi käsittely: Kaupunkikehityslautakunta 190 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Valmistelija/lisätiedot: Kaupungininsinööri Hirvonen Olli etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Liitteet 1. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma 2018_2030 Lappeenrannan kaupungin valtuusto on hyväksynyt edellisen joukkoliikennepoliittisen ohjelman vuonna 2013 ja se on tarpeen päivittää muun muassa paikallisliikenteen tulevan kilpailutuksen vuoksi. Elinvoima ja kaupunkikehitys -toimialan kadut ja ympäristö - vastuualue on laatinut yhdessä konsultin kanssa Joukkoliikennepoliittisen ohjelman ajalle ohjaamaan joukkoliikenteen suunnittelua. Ohjelman laatimisessa on otettu huomioon eri asukasryhmät kehittämistyöpajoissa ja työn laatimista on ohjannut kaupunkikehityslautakunnan jäseniä ohjausryhmässä. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma kattaa koko kaupungin alueen joukkoliikenteen ja laajasti eri toimijoiden näkemyksiä. Työhön on kytketty kiinteästi asiakasnäkökulma ja eri käyttäjätahoja osallistunut uusien ideoiden tuottamiseen. Siinä on määritelty asiakasnäkökulmasta kehityssuunnat ja tavoitteet joukkoliikenteelle, joukkoliikenteen rahoituksen tilanne sekä palvelutaso Lappeenrannan alueelle. Jotta joukkoliikennettä

6 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Esittelijän ehdotus Päätös Hyväksyttiin. pääsee kehittämään tämän ohjelman mukaisesti, on siihen varattavaa rahoitusta nostettava. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma määrittelee paikallisliikenteen seuraavien sopimuskausien vaatimuksia. Paikallisliikenteen seuraava sopimuskausi alkaa ja se on tarkoituksena kilpailuttaa vuoden 2019 alkupuolella. Kaupunkikehityslautakunta päättää omalta osaltaan hyväksyä joukkoliikennepoliittisen ohjelman ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Täytäntöönpano kaupunginhallitus Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus 357 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Willberg Juha Rahoitusjohtaja Iskanius Jari Talous- ja kehittämispäällikkö Huovila Krista etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Liitteet 1. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma 2018_2030 Konsernihallinnon lausunto joukkoliikennepoliittisesta ohjelmasta Joukkoliikennepoliittinen ohjelma on laadittu ohjaamaan joukkoliikenteen suunnittelua. Ohjelmassa on määritelty joukkoliikenteen kehityssuunnat ja tavoitteet.

7 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Esittelijän ehdotus Joukkoliikennepoliittisessa ohjelmassa korostuvat Lappeenranta 2033 strategiankin mukaisesti asiakaslähtöisyys, digitaalisuus ja ympäristöystävällisyys. Joukkoliikennepoliittisen ohjelman yksi keskeisimmistä tavoitteista on nostaa paikallisliikenteen matkustajamäärä vuoteen 2030 mennessä noin 20 % eli noin 2 miljoonaan matkustajaan/vuosi. Vuotuinen matkustajamäärän kasvu tulisi olla n. 1,4 %. Matkustajamäärän kasvu on vahvasti sidoksissa muiden joukkoliikennepoliittisessa ohjelmassa esitettyjen tavoitteiden toteutumiseen. Palvelutason osalta tavoitteena on parantaa erityisesti runkoyhteytenä toimivaa keskusta-skinnarila yhteysväliä. Muilla alueilla palvelutaso säilyisi lähes nykyisellä, vuonna 2010 määritellyllä, palvelutasolla. Joukkoliikenteen kehittäminen ohjelmassa esitettyjen tavoitteiden mukaiselle tasolle vaatii merkittävää lisärahoitusta. Esitetty subventiotaso 10 /asukas tarkoittaisi vuositasolla euron lisärahoitusta. Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialaan kuuluvan kaupunkikehityksen sitovuustason arvioidaan ylittävän vuodelle 2018 asetetun kehyksensä eurolla. Yksi merkittävimmistä syistä on juuri joukkoliikenne. Tilastokeskuksen Kuntien palvelutuotannon nettokustannusvertailussa vuodelta 2016 Lappeenrannan yhdyskuntapalveluiden kustannukset/asukas ovat 389 /asukas. Vertailukaupunkien keskiarvo on 377 /asukas. Joukkoliikenteen osalta nettokustannukset ovat 23 /asukas (ka. 29 /asukas). Konsernihallinnon näkökulmasta joukkoliikenteen kehittäminen nähdään merkittävänä strategisena toimenpiteenä, jota tulee edistää muun muassa joukkoliikennepoliittisessa ohjelmassa esitetyin toimenpitein. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma edustaa kuitenkin tavoitetilaa, jota kohti tulee mennä toimialan talousarviokehyksen asettamissa raameissa. Kaupungin nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, lähivuosien kehitys huomioiden, ei ole mahdollista lisätä kaupungin nettomenoja.

8 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että liitteenä oleva joukkoliikennepoliittinen ohjelma hyväksytään ohjaamaan joukkoliikenteen kehittämistä. Kaupungin nettolisäysmäärärahoja vaativia toimenpiteitä voidaan toteuttaa kulloinkin käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa. Päätös Asian käsittelyn aikana esittelijä muutti esitystään kuulumaan seuraavasti: Asia jätetään pöydälle ja siitä pyydetään hallintosäännön mukaisten vaikuttamistoimielinten eli nuorisovaltuuston, vanhusneuvoston, vammaisneuvoston ja asukas- ja alueneuvoston lausunnot mennessä ja ohjelmaluonnos asetetaan myös julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialan tulee ottaa kantaa lausuntoihin ja nähtävilläoloajan aikana mahdollisesti annettuihin mielipiteisiin, jonka jälkeen asia tuodaan uudelleen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Hyväksyttiin muutettu esitys. Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus 57 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Liitteet 1. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma 2018_ Asukas- ja alueneuvoston lausunto joukkoliikennepoliittisesta ohjelmasta Vammaisneuvoston lausunto joukkoliikennepoliittisesta ohjelmasta Vanhusneuvoston lausunto joukkoliikennepoliittisesta ohjelmasta Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialan vastine :

9 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Joukkoliikennepoliittinen ohjelma on ollut julkisesti nähtävillä 30 päivän ajan mielipiteiden ja ehdotusten esittämistä varten. Nähtävillä oloaikana siitä annettiin kolme lausuntoa, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto sekä asukas- ja alueneuvosto. Lausunnoissa käydään läpi ohjelman laatimisen yhteydessä olleiden työpajojen materiaalin liittäminen varsinaiseen ohjelmaan, hinnoittelumuutoksia, toimintarajoitteisten huomioimista linja-autoissa ja pysäkeillä. Edellään lausunnoissa on käyty läpi maaseutualueen liittäminen joukkoliikennepoliittiseen ohjelmaan sekä liityntäpysäköinnin rakentamista. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma on laadittu ohjaamaan joukkoliikenteen kehittämistä ja siinä on määritelty strategiset toimenpiteet matkustajien lisäämiseksi. Työn taustaa ja tavoitteita kohdassa on kerrottu, että päivitystyö kattaa koko kaupungin joukkoliikenteen ja laajasti eri toimijoiden näkemyksiä. Työhön on kytketty kiinteästi asiakasnäkökulma ja eri käyttäjätahoja osallistunut uusien ideoiden tuottamiseen. Ohjelma ohjaa jatkossa Lappeenrannan joukkoliikenteen kehittämistä, suunnittelua ja kilpailuttamista vuoden 2020 jälkeen. Ohjelman strategisissa toimenpiteissä on huomioitu pyöräilyn liittäminen liityntäpysäkkien avulla joukkoliikennejärjestelmään sekä pitkän matkan liikenteen huomioiminen kaupungin joukkoliikenteessä. Hinnoittelussa sekä lippu- ja maksujärjestelmässä huomioidaan eri asiakasryhmien tarpeet. Erinomaisen asiakaskokemuksen elementit osiossa on mainittu, että kaikkien käyttäjäryhmien tarpeet huomioidaan joukkoliikenteen kokonaisuudessa. Kalustovaatimuksissa tulee näin ollen huomioida toimintarajoitteisten ja muiden ryhmien tarpeet. Ohjelmassa tehty palvelutasomäärittely kattaa koko kaupungin alueen ja siinä on nostettu korkeimpaan palvelutaso luokkaan keskusta Skinnarila väli, jossa liikkuu eniten ihmisiä. Asukkaita on kuultu kattavasti työn laatimisen yhteydessä ja niistä saatu materiaali on ollut pohjana työn laatimiseen. Kuitenkaan niistä ei ole tehty erillistä materiaalia, jonka voisi liittää joukkoliikennepoliittiseen ohjelmaan. Joukkoliikennepoliittisen ohjelman tulleisiin lausuntoihin on vastaukset jo ohjelmassa, jonka hyväksymisen

10 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Esittelijän ehdotus jälkeen erilliset tarkemmat päätökset kehitykseen, kilpailutuksiin ja hinnoitteluun tekee tapauskohtaisesti kaupunkikehityslautakunta. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että liitteenä oleva joukkoliikennepoliittinen ohjelma hyväksytään ohjaamaan joukkoliikenteen kehittämistä. Kaupungin nettolisäysmäärärahoja vaativia toimenpiteitä voidaan toteuttaa kulloinkin käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa. Päätös Asia jätettiin viikoksi pöydälle. Täytäntöönpano kaupunginvaltuusto Tämän kokouksen käsittely: Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg Liitteet 1. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma 2018_ Asukas- ja alueneuvoston lausunto joukkoliikennepoliittisesta ohjelmasta Vammaisneuvoston lausunto joukkoliikennepoliittisesta ohjelmasta Vanhusneuvoston lausunto joukkoliikennepoliittisesta ohjelmasta Lappeenrannan nuorisovaltuuston lausunto : Nuorisovaltuusto haluaa ottaa esille julkisen liikenteen aikataulut ja reitit, muun muassa syrjäisten seutujen alueella (Joutseno, Nuijamaa, Lemi, Savitaipale, Luumäki, Korkea-aho ja Korvenkylä). Nuorisovaltuuston ehdotuksena on, että

11 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ joukkoliikenteelle ja aikatauluille tehdään tarvekartoitus. Nuorisovaltuusto haluaa korostaa kommunikoinnin tärkeyttä eri toimijoiden kesken, esimerkiksi koulujen, erilaisten harrastustoimijoiden ja kauko- ja lähiliikenteen, jotta yhteydet ja yhteysketjut olisivat toimivampia. Näin saataisiin lisää nuoria mm. harrastusten pariin. Busseissa olisi tärkeää kehittää mobiilimaksamista. Mobiilisovellukset olisi hyvä saada tarjoamaan luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Nettimaksu/Waltti-kortin lataaminen on hyvä saada luotettavaksi. Joutsenon S-marketin yhteyteen toivotaan virallista mopoparkkia, johon voisi katetulle alueelle jättää kulkuvälineensä (mopot, fillarit) suojaan. Keskusta-yliopisto-väli on nykyisellään hyvä ja toimiva, jos kohta ruuhka-aikana olisi hyvä saada riittävän tilavia busseja reitille. Lisäksi nuorisovaltuusto haluaa ottaa esiin kuskien ammatillisen ajotavan ja asiakaspalvelutaitojen kehittämisen. Ekologisuus on tärkeä osa joukkoliikennettä, mutta nuorisovaltuusto kokee, että yhteydet ja aikataulut ovat ensisijaisia kehittämiskohteita. Toimiva joukkoliikenne auttaa tekemään Lappeenrannasta houkuttelevamman opiskelu- ja asuinkaupungin. Elinvoima ja kaupunkikehitys toimialan vastine Nuorisovaltuuston lausuntoon : Nuorisovaltuusto ottaa kantaa lausunnossaan joukkoliikennepoliittiseen ohjelmaan syrjäisten seutujen joukkoliikenteen kehittämiseen ja tarvekartoituksen tekoon. Edelleen lausunnossa kannatetaan mobiilimaksamisen, liityntäpysäköinnin ja kuljettajien asiakaspalvelun kehittämistä. Joukkoliikennepoliittisessa ohjelmassa on huomioitu eri alueiden palvelutasoluokittelussa matkustajamäärät ja tarpeet. Lisäksi ohjelmassa mainitaan, että mikäli määrärahoissa tulee lisäyksiä, voidaan palvelutasoa parantaa. Joukkoliikenteen suunnitteluun pyritään ottamaan mukaan nuoria, jotta joukkoliikenteestä saadaan jatkossa houkutteleva vaihtoehto liikkumiseen. Lappeenrannan joukkoliikenteessä on jo käytössä mobiililiput ja joukkoliikennepoliittisen ohjelman mukaisesti niiden markkinointia kehitetään. Edelleen liityntäpysäköinnin kehittäminen on ohjelmassa jo mainittu.

12 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Esittelijän ehdotus Nuorisovaltuuston esiin ottamat asiat ovat mukana joukkoliikennepoliittisessa ohjelmassa, joten sitä ei ole tarpeen muuttaa. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että liitteenä oleva joukkoliikennepoliittinen ohjelma hyväksytään ohjaamaan joukkoliikenteen kehittämistä. Kaupungin nettolisäysmäärärahoja vaativia toimenpiteitä voidaan toteuttaa kulloinkin käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa. Päätös Hyväksyttiin. Merkittiin, että toimialajohtaja Pasi Leimi ja kaupungininsinööri Olli Hirvonen olivat kokouksessa esittelemässä joukkoliikennettä koskevia lista-asioita ja että saapuvilla oli myös rahoitusjohtaja Jari Iskanius. Leimi ja Hirvonen poistuivat kokouksesta klo 15.45, Iskanius klo Täytäntöönpano kaupunginvaltuusto

13 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/2049/ /2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Aiempi käsittely: Kaupunkikehityslautakunta 24 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Valmistelija/lisätiedot: Kaupungininsinööri Olli Hirvonen Oheismateriaali 1. Valtuustoaloite Lappeenrannan joukkoliikenteen rahoituksen lisäämisestä Vihreiden valtuustoryhmä on tehnyt oheismateriaalina olevan valtuustoaloitteen Lappeenrannan joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi. Aloitteessa esitetään perusrahoituksen nostamista tasolle, joka kattaa nykyisen palvelutason, strategisen rahoituksen osoittamista joukkoliikenteen kehittämiseen sekä joukkoliikenteen kehitysmahdollisuuksien varmistaminen Greenreality-hengessä strategisena tavoitteena. Lappeenrannan joukkoliikenne jakaantuu paikallisliikenteeseen, lähiliikenteeseen sekä koulukuljetuksiin, joista kaksi viimeisintä on lähes kokonaan lakisääteisiä koulukuljetuksia. Paikallisliikenteessä tehdään kuitenkin vajaa 90 % joukkoliikenteen matkoista Lappeenrannan alueella. Lappeenrannan paikallisliikenteen matkustajamäärä on kasvanut vuoden 2014 alusta alkaen, pois lukien syksyn 2015 vähennys, ja vuonna 2018 matkustajamäärä kasvoi 1,1 % ( matkaa)

14 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ verrattuna vuoteen Vuonna 2018 kokonaismatkustajamäärä oli matkaa. Joukkoliikenteen talous on ollut heikko ja se on ylittänyt talousarvion vuosittain noin eurolla. Taloutta on pyritty parantamaan paikallisliikenteen hiljaisia vuoroja karsimalla sekä vuoden 2019 alussa voimaan tulevilla hintojen korotuksilla. Lisäksi rahoitusta on siirretty toimialan sisällä joukkoliikenteeseen vuodelle Lappeenrannan joukkoliikenteen suunnitteluun ja kehittämiseen on laadittu joukkoliikennepoliittinen ohjelma 2030, joka on vielä käsittelyssä. Siinä on määritelty joukkoliikenteen kehittämisen suuntaviivat ja tavoitteet vuoteen 2030 saakka. Keskeisimpänä tavoitteena on paikallisliikenteen matkustajamäärän kasvu kahteen miljoonaan matkaan sekä joukkoliikenteen kehittäminen ja oman brändin luominen sille. Kehittämistoimenpiteinä on ympäristöystävällisemmän kaluston vaatiminen tulevissa kilpailutuksissa sekä asiakasinformaation ja lippujärjestelmien kehittäminen. Valtuustoaloitteessa olevaan joukkoliikenteen määrärahojen nostamiseen on pyydetty konsernihallinnosta taloushallinnon lausunto, joka on alla. Kaupunginhallitus on pyytänyt taloushallinnolta lausuntoa Vihreän valtuustoryhmän valtuustoaloitteeseen Lappeenrannan joukkoliikenteen rahoituksen lisäämisestä. Valtuustoaloitteessa esitetään, että kaupunki Lisää joukkoliikenteen perusrahoituksen tasolle, joka kattaa nykyisen palvelutason. Osoittaa strategisesta rahoituksesta rahaa joukkoliikenteen kehittämiselle. Varmistaa joukkoliikenteen kehitysmahdollisuudet jatkossakin yhtenä Greenreality-hengen mukaisena strategisena tavoitteena. Kaupungin taloussuunnitelma laadittiin vuonna 2017.valtuustokauden pituisena. Toimialojen toimintaa sitovat valtuustokauden pituiset kehykset. Joukkoliikenne kuuluu kaupunkikehityksen kehykseen. Kaupunkikehityksen arvioidaan ylittävän vuodelle 2018 asetetun kehyksen reilulla eurolla. Voimassa olevan käytännön mukaan toimialan tulee siten kattaa mahdollinen talousarvioylitys tulevina vuosina.

15 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Esittelijän ehdotus Lappeenranta 2033 strategialle on asetettu kahdeksan päämittaria mm. elämän laatunsa hyväksi kokevien määrä, työssäkäyvien määrä, henkilöstötyytyväisyys ja lainat/asukas. CO2-päästöjen väheneminen on strategian Puhdasta ja kestävää toimenpideohjelman mittari. Tavoitteena on CO2-päästöjen väheneminen vuoden 2007 tasosta vuoteen 2021 mennessä 50 % ja 80 % vuoteen 2033 mennessä. Tällä hetkellä päästöjen lasketaan vähentyneen 40 %. Puhdasta ja kestävää ohjelman toimenpidekokonaisuuksiksi valikoitui strategian valmisteluprosessin aikana Resurssiviisaus ja kiertotalous, Puhdas vesi sekä Energia ja ilmasto. Strategian valmisteluprosessin aikana todettiin, että kaupungin resurssit eivät tällä valtuustokaudella tule riittämään merkittäviin joukkoliikenteen kehittämispanoksiin (mm. sähköbusseihin). Strateginen erillis- ja kehittämisrahoitus on tarkoitettu pääasiallisesti tuottavuutta kasvattaviin ja palvelunlaatua parantaviin kertaluontoisiin toimenpiteisiin. Erilaisia lyhytkestoisia ja kokeiluluonteisia toimenpiteitä joukkoliikenteen kehittämiseksi voidaan esittää strategisella rahoituksella katettavaksi. Joukkoliikenteen perusrahoituksen kasvattaminen on kuitenkin jatkuvaluonteinen meno eikä siksi sovellu strategisesta rahoituksesta rahoitettavaksi. Taloushallinto on yhdessä muun konsernihallinnon kanssa antanut syksyllä 2018 oman lausuntonsa myös joukkoliikennepoliittisesta ohjelmasta. Ja kuten em. lausunnossakin todetaan, taloushallinnon näkökulmasta joukkoliikenteen kehittäminen nähdään merkittävänä strategisena toimenpiteenä, jota tulee edistää muun muassa joukkoliikennepoliittisessa ohjelmassa esitetyin toimenpitein. Joukkoliikennepoliittinen ohjelma edustaa kuitenkin tavoitetilaa, jota kohti tulee mennä toimialan talousarviokehyksen asettamissa raameissa. Kaupungin nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, lähivuosien kehitys huomioiden, ei ole mahdollista lisätä kaupungin nettomenoja. Kaupunkikehityslautakunta päättää antaa edellä mainitun lausuntona vihreiden valtuustoaloitteeseen Päätös Hyväksyttiin.

16 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Merkittiin, että kaupunginhallituksen edustaja Vesa Räsänen poistui lautakunnan kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo Täytäntöönpano kaupunginhallitus Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus 36 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg Oheismateriaali 1. Valtuustoaloite Lappeenrannan joukkoliikenteen rahoituksen lisäämisestä Esittelijän ehdotus Kaupunginhallitus merkitsee aloitteen ja siihen annetut lausunnot tiedoksi. Asia saatetaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Päätös Asia jätettiin lisäselvityksiä varten viikoksi pöydälle. Täytäntöönpano kaupunginvaltuusto Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus 56 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg

17 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Oheismateriaali 1. Valtuustoaloite Lappeenrannan joukkoliikenteen rahoituksen lisäämisestä Strategiajohtajan lausunto : Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi - jatkovalmistelu Kaupunginhallitus käsitteli vastauksen Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi. Vastauksessa ja sen valmisteluaineistossa todetaan mm. Paikallisliikenteessä tehdään vajaa 90 % joukkoliikenteen matkoista Lappeenrannan alueella. Lappeenrannan paikallisliikenteen matkustajamäärä on kasvanut vuoden 2014 alusta alkaen, pois lukien syksyn 2015 vähennys, ja vuonna 2018 matkustajamäärä kasvoi 1,1 % ( matkaa) verrattuna vuoteen Vuonna 2018 kokonaismatkustajamäärä oli matkaa. Taloutta on pyritty parantamaan paikallisliikenteen hiljaisia vuoroja karsimalla sekä vuoden 2019 alussa voimaan tulevilla hintojen korotuksilla. Lappeenrannan joukkoliikenteen suunnitteluun ja kehittämiseen on laadittu joukkoliikennepoliittinen ohjelma 2030, joka on vielä käsittelyssä. Siinä on määritelty joukkoliikenteen kehittämisen suuntaviivat ja tavoitteet vuoteen 2030 saakka. Keskeisimpänä tavoitteena on paikallisliikenteen matkustajamäärän kasvu kahteen miljoonaan matkaan sekä joukkoliikenteen kehittäminen ja oman brändin luominen sille. Lappeenranta 2033 strategialle on asetettu kahdeksan päämittaria mm. elämän laatunsa hyväksi kokevien määrä, työssäkäyvien määrä, henkilöstötyytyväisyys ja lainat/asukas. CO2-päästöjen väheneminen on strategian Puhdasta ja kestävää toimenpideohjelman mittari. Tavoitteena on CO2- päästöjen väheneminen vuoden 2007 tasosta vuoteen 2021 mennessä 50 % ja 80 % vuoteen 2033 mennessä. Tällä hetkellä päästöjen lasketaan vähentyneen 40 %. Puhdasta ja kestävää ohjelman toimenpidekokonaisuuksiksi valikoitui strategian valmisteluprosessin aikana Resurssiviisaus ja kiertotalous, Puhdas vesi sekä Energia ja

18 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ ilmasto. Strategian valmisteluprosessin aikana todettiin, että kaupungin resurssit eivät tällä valtuustokaudella tule riittämään merkittäviin joukkoliikenteen kehittämispanoksiin (mm. sähköbusseihin). Strateginen erillis- ja kehittämisrahoitus on tarkoitettu pääasiallisesti tuottavuutta kasvattaviin ja palvelunlaatua parantaviin kertaluontoisiin toimenpiteisiin. Erilaisia lyhytkestoisia ja kokeiluluonteisia toimenpiteitä joukkoliikenteen kehittämiseksi voidaan esittää strategisella rahoituksella katettavaksi. Joukkoliikenteen perusrahoituksen kasvattaminen on kuitenkin jatkuvaluonteinen meno eikä siksi sovellu strategisesta rahoituksesta rahoitettavaksi. Strategiajohtajan lausunto: Joukkoliikenteellä on merkittävä ja monipuolinen rooli kaupungin strategian tavoitteiden saavuttamisessa, niin toimialojen kuin myös strategisten erillisohjelmien näkökulmasta. Liikenteen päästöt ovat Lappeenrannan suurin yksittäinen CO2-päästöjen lähde, noin 40 % kokonaispäästöistä. Kaupungin houkuttelevuus opiskelupaikkakuntana riippuu merkittävässä määrin joukkoliikenteen toimivuudesta, kun opiskelijat ja koululaiset ovat joukkoliikenteen keskeinen käyttäjäryhmä. Kaupungin eri puolella sijaitsevat harrastusmahdollisuudet ovat joukkoliikenteen kautta myös nuorison ja muiden ei-autoilevien lappeenrantalaisten saavutettavissa. Joukkoliikenne voi lisätä yhteisöllisyyttä ja kannustaa lappeenrantalaisia liikkumaan lisää palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien äärelle. Joukkoliikennepalveluja voidaan myös tuotteistaa yhteistyössä keskustassa tarjottaviin kaupallisiin palveluihin, mm. sähköisiä jakelukanavia hyödyntäen. Yleisesti tunnistetut keinot liikenteen päästöjen vähentämiseksi ovat liikkumistarpeen vähentäminen maankäytön keinoin, kuljetuskaluston muuttaminen biopolttoaineita hyödyntäväksi, jakamistalouden edistäminen sekä joukkoliikenteen ja pyöräilyn kehittäminen entistä merkittävämmäksi tekijäksi kaupunkien liikennesuoritteessa. Perusteet, joiden mukaan joukkoliikenne on rajattu alun perin Lappeenrannan strategian toimenpiteiden ulkopuolelle, ovat joiltain osin muuttuneet. Erityisesti liikkumistottumusten muuttamiseen tähtäävät toimet ovat tulleet edullisemmin toteutettavaksi. Uusia, kuluttajia kiinnostavia liikennevälineitä on tullut markkinoille ja sähköiset aikataulu-, varaus- ja paikantamissovellutukset ovat yleistyneet. Tuloksena

19 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ joukkoliikenteen kiinnostavuus esimerkiksi täydentävänä liikkumismuotona voi kasvaa nopeammin kuin vielä joitakin vuosia sitten on pidetty mahdollisena. Myös paine CO2-päästöjen nopeammalle pienentämiselle on vahvassa kasvussa ilmastopääkaupunki Lappeenrannassa, kansallisesti ja kansainvälisesti. Kaupungin elinkeinorakenteessa myös liikkumispalveluita tukevien sovellusten kehitystyössä mukana olevat ohjelmisto- ja muiden alojen yritykset ovat kasvussa. Liikkumispalveluiden kehittämiseksi käytössä olevat palvelut ja toimintamallit ovat kehittyneet ja Lappeenrannalla on mahdollisuus soveltaa kustannustehokkaasti kiinnostavia kansainvälisiä ja kansallisia kokeiluja omiin kehitystoimenpiteisiin. Vielä käsittelyvaiheessa olevassa joukkoliikennepoliittisessa ohjelmassa on tunnistettu joukkoliikenteen kasvupotentiaali ja esitetty joitakin kehittämisehdotuksia, joiden perusteella matkustajamäärät kasvaisivat 12 vuoden aikana yhteensä noin 18 %, kahteen miljoonaan vuosittaiseen matkustajaan. Tämä kasvupotentiaalin arvio on vaatimaton ja joukkoliikenteen kehittämispotentiaalin ja -tarpeen näkökulmasta alimitoitettu. Esimerkiksi kestävän kehityksen mukaisissa kaupunkiohjelmissa on asetettu tavoitteeksi liikennesuoritteen jakautuminen tasaisesti yksityisautoilun, kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen kesken. Vaikka Lappeenrannan kaupungin liikennesuoritteen jakautumisesta on tällä hetkellä vain arvioita, joukkoliikenteen matkustajamäärät voivat kasvaa nopeammin kuin joukkoliikennepoliittisessa ohjelmassa ehdotetaan. Joukkoliikenteen kehittämiseen voidaan panostaa esimerkiksi työssäkäyvän väestön joukkoliikenteen käytön lisäämisen kautta eri liikkumismuotoja ja muita palveluja yhdistäviä palvelutuotteita kehittämällä keskeisten työnantajien henkilöstöpolitiikan keinoin Käyttökelpoinen kaupungin innovatiivisten hankintojen kehittämiseen liittyvä keino on joukkoliikenteen käyttäjäkunnan ja lipunmyyntituottojen kasvattaminen tavoitteellisen vaikuttavuushankinnan kautta. Kehitystyö tulee olla ajallisesti rajattu kuluvan valtuustokauden loppuun. Toimenpiteet tulee suunnata sellaisiin toimenpiteisiin, joilla on selkeä joukkoliikenteen myyntiä ja kannattavuutta parantava vaikutus. Näillä edellytyksillä valmistellulle joukkoliikenteen kehittämisohjelmalle voidaan osoittaa enintään euroa

20 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ strategista erillisrahoitusta. Lisäksi toimialojen strategisessa kehittämisrahoituksessa voidaan varata vastaavan kokoinen panostus, mikäli kehittämisohjelman resurssitarve näin edellyttää. Esittelijän ehdotus Kaupunginhallitus osoittaa elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialalle strategisesta erillisrahoituksesta joukkoliikenteeseen edellä strategiajohtajan lausunnossa esitetyillä perusteilla ja reunaehdoilla. Päätös Asia jätettiin viikoksi pöydälle. Täytäntöönpano Strategiajohtaja Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimiala Tämän kokouksen käsittely: Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg Oheismateriaali 1. Valtuustoaloite Lappeenrannan joukkoliikenteen rahoituksen lisäämisestä Esittelijän ehdotus Kaupunginhallitus osoittaa elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialalle strategisesta erillisrahoituksesta joukkoliikenteeseen edellä strategiajohtajan lausunnossa esitetyillä perusteilla ja reunaehdoilla. Päätös Hyväksyttiin.

21 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Täytäntöönpano Strategiajohtaja Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimiala

22 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Johanna Thomander- Tiaisen ym. valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/229/ /2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus 51 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Rahoitusjohtaja Jari Iskanius Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen Oheismateriaali 1. Valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi Konsernihallinnon lausunto : Johanna Thomander-Tiainen ym. ovat jättäneet valtuustoaloitteen hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi. Valtuustoaloitteessa toivotaan, että kaupunki harkitsisi uudelleen tehostetun palveluasumisen kiinteistöjen myynnin. Lisäksi valtuustoaloitteessa pyydetään selvittämään, miten mahdollisten ulkoistuksien jälkeen vanhusten ja vammaisten palvelut tullaan toteuttamaan, minkälaiset resurssit ja henkilöstömitoitukset ja henkilöstön ammatillinen osaaminen hoivayksiköissä on, sekä kuinka toiminnan valvonta ja yhteistyö Eksoten kanssa toteutuu. Valtuustoaloite on osoitettu konsernihallinnolle vastattavaksi. Valtuustoaloitteessa esiintuodut riskit kohdistuvat erityisesti kiinteistöissä tapahtuvaan palvelutuotantoon, joka on Etelä- Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän (Eksoten) järjestämisvastuun piirissä. Vastauksen valmistelussa on

23 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ hyödynnetty Eksoten viranhaltijoiden asiantuntemusta ja Eksoten hallituksen ( 122) hyväksymää ikääntyneiden asumispalvelujen ulkoistamisstrategiaa. Ulkoistamisstrategian valmistelussa on arvioitu ulkoistamiseen liittyviä vaikutuksia henkilöstön, asiakkaan, talouden ja toimintaympäristön näkökulmasta. Konsernihallinnon vastaus valtuustoaloitteeseen Lappeenrannan kaupunki on antanut sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun Eksotelle Lappeenrannan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Eksoten muutetun perussopimuksen, joka tuli voimaan lukien korvaten samalla voimaan tulleen Eksoten perussopimuksen. Perussopimuksen mukaan kuntayhtymän tehtävänä on järjestää kaikkien jäsenkuntien puolesta erikoissairaanhoitolaissa ja terveydenhuoltolaissa tarkoitettu erikoissairaanhoito ja kehitysvammaisten erityishuollosta annetussa laissa tarkoitettu erityishuolto sekä järjestää jäsenkuntiensa puolesta kansanterveyslaissa ja terveydenhuoltolaissa tarkoitettu perusterveydenhuolto ja sosiaalihuoltolaissa tarkoitettu sosiaalihuolto sekä sosiaalihuoltoasetuksessa tarkoitettu ehkäisevä työ. Palvelujen järjestämisestä sovitaan vuosittain palvelusopimuksella. Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti ( 414) käynnistää kaupunkikonsernin omistamien, Eksoten ikääntyneiden asumispalveluiden käyttöön vuokrattujen sotekohteiden myyntimenettelyn. Myyntineuvottelujen käyminen annettiin kaupunginjohtajan ja rahoitusjohtajan tehtäväksi. Kyseisen päätöksen esittelytekstissä on kuvattu kaupunkikonsernin riskit sote-kiinteistöjen omistamisesta ja taustat sille, miksi myyntimenettely on käynnistetty. Neuvotteluja on käyty muutamasta ikäihmisten tehostetun ja/tai palveluasumisen kohteista. Ikääntyneiden ympärivuorokautinen hoiva järjestetään yhä useammin laitoshoidon sijaan tehostetussa palveluasumisessa. Nykyisin yksityiset palveluntuottajat tuottavat sosiaalihuollon palveluasumisesta merkittävän osan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan valtakunnan tasolla Ikääntyneiden tehostetussa palveluasumisessa yksityisten (yritykset ja järjestöt) toimipaikoissa asui 48 prosenttia asiakkaista Myös Eksote käyttää ikääntyneiden asumispalveluissa yksityisiä palveluntuottajia. Ostopalvelujen palveluntuottajina toimii sekä yksityisiä yrityksiä ja säätiöitä. Eksoten ikääntyneiden palveluasumisen periaate on ollut, että ostot täydentävät omaa toimintaa. Asumispalvelujen paikkoja on ostettu tarpeen mukaan,

24 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ joten ostojen määrä vaihtelee kuukausittain ostopalvelujen piirissä oli koko Eksoten alueella 266 tehostetun palveluasumisen asiakasta ja 107 palveluasumisen asiakasta. Lappeenrannan alueella tehostetun palveluasumisen ostopalvelupaikkoja oli 194 ja palveluasumisen 72. Kaikkiaan Eksotessa on 952 tehostetun palveluasumisen ja 229 palveluasumisen paikkaa sekä 86 pitkäaikaisen laitoshoidon paikkaa. Kevyempien asumispalvelujen ostamiseksi on käytössä myös ikääntyneille suunnattu tuetun asumisen palveluseteli. Tuetun asumisen palveluseteli on tarkoitettu ikääntyneille, jotka tarvitsevat apua asumiseensa ja hoivaa sekä hoitoa pääsääntöisesti päivittäin (vähintään 35 tuntia kuukaudessa) eikä näitä palveluja pystytä järjestämään asiakkaan tarpeita vastaavasti hänen kodissaan, vaan asiakas tarvitsee palvelut keskitetymmin järjestettyinä asumisyksikössä. Seteliasiakkaita koko Eksoten alueella noin 60. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen valvonnassa korostuu palveluntuottajien oma vastuu toiminnan asianmukaisuudesta ja tuottamiensa palvelujen laadusta sekä asiakas- ja potilasturvallisuudesta. Palveluntuottajan tulee tehdä omavalvontasuunnitelma Valviran antaman määräyksen (1/2014) mukaisesti kuuden kuukauden kuluessa yrityksen perustamisesta. Omavalvontasuunnitelman avulla palveluntuottaja kehittää ja seuraa palvelujen laatua toimintayksiköiden päivittäisessä toiminnassa. Omavalvonnan tavoitteena on, että yrityksen johto ja henkilökunta arvioivat yrityksen toimintaa. Omavalvontasuunnitelmassa kuvataan, miten yrityksessä varmistetaan, että palvelu toteutetaan laadukkaasti ja asiakasturvallisesti. Omavalvontasuunnitelmassa tulee ennakoida mahdollisia kriittisiä tilanteita, kuvata miten toimitaan, jos huomataan, että palvelu ei syystä tai toisesta toteudu sille asetettujen tavoitteiden mukaisesti tai asiakasturvallisuus uhkaa vaarantua. Omavalvontasuunnitelma on julkinen asiakirja ja sen voi antaa asiakkaalle tutustuttavaksi esimerkiksi palvelua sovittaessa. Yrityksen tulee tarkistaa omavalvontasuunnitelma vuosittain ja päivittää aina tilanteen muuttuessa. Eksote tarkistaa vuosittain alueen toimijoiden omavalvontasuunnitelmat. Omavalvontasuunnitelman ohella valvonta toteutuu kilpailutuksen ja sopimusten kautta. Asumispalvelujen edellisellä puitesopimuskaudella Eksote yhdisti sopimusvalvonnan ja toiminnan laadunvalvonnan siten, että palveluntuottajat osallistuivat kerran vuodessa minikilpailutukseen. Minikilpailutuksessa tuotiin esille, miten tarjouspyynnön mukaiset sitoumukset ja lupaukset oli toteutettu. Lisäksi joka vuosi edellytettiin toimijoita raportoimaan jostain pyydetystä laatukriteeristä sekä toimittamaan tositteet

25 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ tilaajavastuulain mukaisten velvoitteiden täyttymisestä. Minikilpailutukseen liittyi lisäksi bonus- sanktiojärjestelmä. Sanktioita ei tarvinnut käyttää kertaakaan sopimuskauden aikana. Parhaiten minikilpailutuksessa pärjänneet yritykset saivat palkkiona yhden maksuttoman koulutustilaisuuden. Eksoten ostopalvelupäällikkö on minikilpailutusten ja raporttien lisäksi pitänyt yhteyttä yrityksiin sähköpostitse, puhelimitse sekä käymällä paikan päällä eri yksiköissä. Vuoden 2018 aikana ostopalvelupäällikkö kävi yhdeksässä eri palvelukodissa. Eksote valitsee asukkaat yksiköihin ja näihin valintoihin liittyen Eksoten SAS-toiminnan työntekijät ovat myös säännöllisesti palvelukoteihin yhteydessä. Eksote tarkistaa lisäksi yksityisten yritysten lääkehoitosuunnitelmat. Palveluntuottajien työntekijöiden tulee pitää lääkeluvat voimassa samalla tavoin kuin Eksoten omassa toiminnassakin. Lääkelupiin tarvittavien suoritusten tarkistusten jälkeen Eksoten lääkäri myöntää lääkeluvat. Eksote on siirtymässä ikääntyneiden asumispalvelujen ostopalveluissaan palvelusetelien käyttöön. Palveluseteleihin siirtymisessä on ollut haasteita ja siksi palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen ostopalvelu kilpailutettiin syksyllä Uuden puitesopimuksen hankinnan valintakriteerinä oli kokonaistaloudellinen edullisuus siten, että hinnan osuus oli 70 % ja laadun 30 %. Kilpailutuksessa ehdottomana hoitaja vähimmäismitoituksena oli AVI:n ja Valviran vähimmäisvaatimukset (0.5 ja 0.4). Hankinnassa palvelun ehdottomat laadulliset edellytykset ja sisältö oli määritelty palvelukuvauksissa. Ehdottomilla edellytyksillä pyritään takamaan asiakkaalle asianmukainen, laadukas ja hänen yksilöllisten tarpeidensa mukainen palvelu palveluntuottajasta riippumatta eli palvelun lähtötaso on nostettu korkeaksi. Varsinaista minikilpailutusta ei toteutettu lyhyestä sopimuskaudesta johtuen (2 vuotta), mutta laatuun liittyvien lupausten ja vaatimusten toteutumisesta palveluntuottajat edelleen raportoivat puolivuosittain. Laadun seuraamiseksi sopimuskaudella käytetään uutena keinona RAI-järjestelmän mittareita. THL on tehnyt vuosittain seurantatutkimusta ikäihmisten palveluista vuodesta 2013, jolloin vanhuspalvelulaki tuli voimaan. Tutkimuksella seurataan vanhuspalvelulain noudattamista. Tuoreimmat tiedot ovat huhtikuulta. THL kysyi hoitopaikan vastaavilta hoidon laadusta, saatavuudesta, palautteen keräämisestä ja palvelujen kehittämisestä. THL sai vastaukset toimipaikasta. Tutkimuksessa oli 26 eri kategoriaa. Tutkimuksen mukaan yksityiset toimijat olivat julkisia parempia 18 kategoriassa. Ero yksityisten toimijoiden hyväksi tuli

26 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ selvimmin näkyviin hoidon laatuun liittyvissä kysymyksissä. Julkinen puoli pärjäsi yksityistä paremmin palvelujen saatavuuteen liittyvissä kysymyksissä. Erot toimijoiden välillä ovat kuitenkin pieniä. Seuranta- ja vertailu aineistoa on kertynyt vuosilta 2014, 2016, THL on kartoittanut myös asukkaiden ja omaisten mielipiteitä vuonna 2016 ASLA-tutkimuksessa ja sen tulokset ovat samansuuntaiset kuin ikäihmisten palvelujen seurantatutkimuksenkin. Tuloksiin voi tutustua osoitteessa Lappeenrannan alueen yksityisten palveluntuottajien yksikköjä koskien Eksotelle tuli yksi kantelu, yksi muistutus ja kaksi asiakaspalautetta vuoden 2018 aikana. Eksoten oman toiminnan hoiva- ja palveluasumisessa on vuonna 2018 tullut kaksi muistutusta, kaksi asiakaspalautetta, kolme sotepalautetta, yksi potilasvahinkoilmoitus ja yksi kantelu AVI:lle. Jos ostopalvelujen valvonta ei ole riittävää, hoidon riittävän laadun takaaminen on riski. Riittävän tehokkaalla valvonnalla ja sopimuksilla on kuitenkin mahdollisuus saavuttaa hyvä hoidon laatu. Yleisesti voidaan todeta, että Etelä-Karjalan ja Lappeenrannan alueella ei ole ollut suuria ongelmia ostopalveluina tuotetuissa asumispalveluissa. Myös Eksoten oman toiminnan valvonta on ollut systemaattista ja tehokasta. Kaupunki pitää erittäin tärkeänä, että Eksotella on myös omaa ikääntyneiden asumispalvelua. Tämä on myös tärkeää asianmukaisen ja ammattitaitoisen ostopalvelujen valvonnan järjestämisen näkökulmasta. Ulkoistamisen tulee olla hallittua ja alueella tulee säilyä riittävän laaja ja monipuolinen tarjonta valinnanvapauden mahdollistamiseksi. Ikäihmisten asumispalvelujen valvonta ja kilpailuttaminen sekä niihin liittyvät sopimukset ovat Eksoten operatiivista toimintaa. Kaupunki on antanut järjestämisvastuun Eksotelle ja Eksote vastaa toiminnasta. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat kuitenkin erittäin merkittävä osa kaupunkikonsernin ja kuntalaisten palvelukokonaisuutta. Vaikka maakuntauudistus toteutuisikin, on sosiaali- ja terveydenhuolto jatkossakin osa julkishallintoa ja suurelta osin veronmaksajien rahoittamaa toimintaa. Tämän takia Lappeenrannan kaupunki ei hoivapalvelukiinteistöjen myynnin valmistelussa ole halunnut ohittaa palveluiden tuottamiseen liittyviä mahdollisia riskejä. Riskejä on minimoitu yhteisvalmistelulla Eksoten kanssa. Esittelijän ehdotus

27 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus merkitsee aloitteen ja siihen annetut lausunnot tiedoksi. Asia saatetaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Päätös Asia jätettiin viikoksi pöydälle. Täytäntöönpano Kaupunginvaltuusto Tämän kokouksen käsittely: Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Rahoitusjohtaja Jari Iskanius Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen Liitteet 1. Eksote_lisäselvitys 2. Tarkastuskertomus hoiva- ja palveluasuminen Sosiaalipalvelujen_omavalvontasuunnitelma Oheismateriaali 1. Valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi Kaupunginhallitus käsitteli konsernihallinnon vastausta valtuustoaloitteeseen hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi. Hallitus pyysi lisäselvitystä Eksoten järjestämisvastuun piirissä olevista asioista kuten omavalvonnan toteutuksesta, laadun varmistamisesta kilpailutuksessa ja järjestäjän vastuusta valvonnassa. Konsernihallinto on pyytänyt Eksoten viranhaltijoilta lisäselvitystä esitettyihin kysymyksiin. Eksoten toimittama lisäselvitys liitteineen on liitteenä.

28 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Esittelijän ehdotus Kaupunginhallitus merkitsee aloitteen ja siihen annetut lausunnot tiedoksi. Asia saatetaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Päätös Hyväksyttiin. Täytäntöönpano kaupunginhallitus

29 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Kevään 2019 eduskuntavaalien ja europarlamenttivaalien/ mahdollisten yhdistelmävaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1387/ /2018 LPR/1941/ /2018 LPR/1940/ /2018 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Toimistopalvelupäällikkö Raija Tokkola Liitteet 1. Eduskuntavaalien 2019 vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat 2. Europarlamenttivaalien/ mahdollisten yhdistelmävaalien 2019 vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat Kaupunginhallitus asetti kokouksessaan työryhmän valmistelemaan vuoden 2019 eduskuntavaalien ja europarlamenttivaalien/ mahdollisten yhdistelmävaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettamista. Työryhmään kutsuttiin jäseniksi edustajat kaikista niistä rekisteröidyistä puolueista ja äänestäjäryhmistä, joilla on oikeus asettaa jäseniä ko. lautakuntiin ja toimikuntiin vaalilain mukaisesti. Työryhmään nimettiin em. mukaisesti seuraavat edustajat: Partanen Tuula, Suomen Keskusta r.p., pj Manninen Risto, Kansallinen Kokoomus r.p., vpj Ahonen Annamaria, Sitoutumaton kansalaisliike Myö -yhteislista Holopainen Hanna, Vihreä liitto r.p. Kokko Jaakko, Vasemmistoliitto r.p. Koskenranta Sanna, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. Papinniemi Markku, Perussuomalaiset r.p. Rantalainen Juha, Suomen Kristillisdemokraatit (KD) r.p. Tokkola Raija, vaalityöryhmän kokoonkutsuja, sihteeri

30 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Esittelijän ehdotus Työryhmän tuli valmistella esitys kevään 2019 vaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien kokoonpanoista kaupunginhallitukselle. Työryhmä on kokoontunut kolme kertaa ja valmistellut liitteinä olevat esitykset vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien kokoonpanoiksi eduskuntavaalien ja europarlamenttivaalien/ mahdollisten yhdistelmävaalien osalta. Aiemmin on nimetty kolme vaalitoimikuntaa, mutta kotiäänestäjien määrän kasvun johdosta, katsoi työryhmä tarpeelliseksi nimetä neljä vaalitoimikuntaa, jotta vaalitoimikuntien jäsenten laitos- ja kotiäänestyspäivien määrät ja päivien pituudet saadaan kohtuullisiksi. Kaupunginhallitus päättänee asettaa varsinaiset jäsenet ja varajäsenet liitteinä olevien luetteloiden mukaisesti Lappeenrannan 20 vaalilautakuntaan ja 4 vaalitoimikuntaan. Luettelot vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien kokoonpanoista ovat esityslistan liitteinä. Vaalityöryhmän kokouksien pöytäkirjat ovat nähtävänä kokouksen asiakirjoissa. (JW) Kaupunginhallitus päättää asettaa vuoden 2019 eduskuntavaaleja ja europarlamenttivaaleja/ mahdollisia yhdistelmävaaleja varten varsinaiset jäsenet ja varajäsenet liitteinä olevien luetteloiden mukaisesti Lappeenrannan 20 vaalilautakuntaan ja neljään vaalitoimikuntaan. Samalla kaupunginhallitus kehottaa vaalilautakuntien puheenjohtajia kutsumaan ja käyttämään vaalilautakuntien työssä tarkoituksenmukaisella tavalla kaikkia varsinaisia jäseniä ja varajäseniä. Edelleen kaupunginhallitus päättää, että mikäli nyt nimetty vaalilautakunnan tai vaalitoimikunnan varsinainen tai varajäsen on estynyt toimimaan vaalilautakunnassa/ vaalitoimikunnassa, voi ko. henkilöä esittänyt taho nimetä hänen tilalleen uuden henkilön siten, että vaalilautakunnan/vaalitoimikunnan kokoonpanon lainmukaiset kriteerit täyttyvät. Kaupunginhallitus oikeuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin hyväksymään em. muutoksen. Päätös Hyväksyttiin.

31 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Viranhaltijapäätökset Esittelijän ehdotus Kaupunginjohtajan viranhaltijapäätökset LPR/272/ /2019 Edustajan nimeäminen lapsi- ja perhepaveluiden muutosohjelmaan LPR/334/ /2019 Vieraanvaraisuuden osoittaminen Lappeenrannan kaupunginteatterin 70-vuotisjuhlanäytöksen yhteydessä LPR/342/ /2019 Vieraanvaraisuuden osoittaminen International Police Assosiation (IPA) Suomen osaston vuosikokouksen yhteydessä Viranhaltijapäätökset ovat oheismateriaalina. Merkitään tiedoksi. Päätös Hyväksyttiin.

32 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Tiedoksi merkittävät asiat Liittyy asiahallinnan asiaan: Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Saapuneet pöytäkirjat Esittelijän ehdotus Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg Lupalautakunnan pöytäkirja pidetystä kokouksesta. Pöytäkirjojen asialuettelot ovat nähtävänä kokouksessa ja pöytäkirjat kokonaisuudessaan on julkaistu kaupungin kotisivuilla kohdassa Päätöksenteko ja talous Esityslistat ja pöytäkirjat. Merkitään tiedoksi. Päätös Hyväksyttiin.

33 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Lappeenrannan kaupunginhallituksen omistajaohjaus Eksoten hallituksen ja valtuuston lappeenrantalaisille edustajille Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/368/ /2019 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Esittelijän ehdotus Valmistelija/lisätiedot: Rahoitusjohtaja Jari Iskanius Eksoten valtuustoseminaari pidetään Seminaarissa linjataan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluverkon tulevaisuutta Etelä-Karjalassa. Palveluverkosta päätettäessä Eksoten hallituksen jäsenillä ja valtuutetuilla tulee olla tiedossaan ne rahoitusraamit vuosille , joihin tämän hetken näkemyksen mukaan jäsenkunnat pystyvät sitoutumaan. Kaupungin konsernihallinnossa on arvioitu, että Lappeenrannan talous ei riitä kattamaan esillä ollutta sote-menojen kasvua ilman merkittävää menojen leikkausta muusta palvelutuotannosta tai kunnallisveron korottamista. Konsernihallinnon arvion mukaan kaupungin rahoitusraami riittää palveluverkkoon, jossa palvelut vähenevät nykytasosta. Vähenevien palvelujen palveluverkon yksityiskohdista sekä vaikutuksista palvelujen saatavuuteen ja kustannuksiin tulisi sopia yhdessä kuntien kanssa nopealla aikataululla. Koska Lappeenrannan kaupungin oma kantokyky ja esimerkiksi Perlacon Oy:n selvityksen mukaan muidenkaan Etelä-Karjalan kuntien kantokyvyt eivät kestä juurikaan sote-kustannusten kasvua, kaupunginhallitus saattaa omistajaohjauksena Eksoten lappeenrantalaisille hallituksen ja valtuuston jäsenille tiedoksi ja valmistelussa huomioon otettavaksi, että Lappeenrannan taloudelliset resurssit riittävät Eksoten laatimista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluverkkoskenaarioista vain vähenevien palvelujen palveluverkkoratkaisuun. Palveluverkon yksityiskohdat

34 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ sekä vaikutukset palvelujen saatavuuteen ja kustannuksiin on sovittava yhdessä jäsenkuntien kanssa kevään 2019 aikana. Päätös Hyväksyttiin. Merkittiin, että rahoitusjohtaja Jari Iskanius oli kokouksessa tämän asian esittelyn aikana.

35 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 6/ Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 63 67, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 68 HLL 5 :n, 13 :n ja 15 :n /muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet. Päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen, joka lähetetään osoitteeseen Lappeenrannan kaupunginhallitus Käyntiosoite: Villimiehenkatu 1 Postiosoite: PL 11, Lappeenranta Sähköpostiosoite: kirjaamo@lappeenranta.fi Pykälät 68 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä kun pöytäkirja on asetettu nähtäväksi yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksi saantitodistukseen merkittynä aikana. Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä päätös oheisasiakirjoineen katsotaan tapahtuneen kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Pöytäkirja on asetettu nähtäväksi yleisessä tietoverkossa

Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi

Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/2049/00.02.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 24 23.1.2019 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Johanna Thomander- Tiaisen ym. valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi

Johanna Thomander- Tiaisen ym. valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi Johanna Thomander- Tiaisen ym. valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/229/00.02.10/2019 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Johanna Thomander- Tiaisen ym. valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi

Johanna Thomander- Tiaisen ym. valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi Johanna Thomander- Tiaisen ym. valtuustoaloite hoivapalvelujen kiinteistöjen myynnistä aiheutuvien riskien selvittämiseksi Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/229/00.02.10/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi

Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/2049/00.02.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 24 23.1.2019 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Munnukka Riitta Puolakka Helena Jäsen. Pykäläinen Tuija Maaret Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Munnukka Riitta Puolakka Helena Jäsen. Pykäläinen Tuija Maaret Jäsen Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 38/2018 1 AIKA 19.11.2018 klo 8:30-15:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja Hänninen Jyri

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Munnukka Riitta. Puolakka Helena Jäsen. Pykäläinen Tuija Maaret Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Munnukka Riitta. Puolakka Helena Jäsen. Pykäläinen Tuija Maaret Jäsen Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 30/2019 1 AIKA 7.10.2019 klo 15:00-17:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja Hänninen Jyri

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Jäsen Luottamushenkilö Herttuainen Teppo Pöytäkirjan tarkastaja. Jäsen. Jäsen. Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Jäsen Luottamushenkilö Herttuainen Teppo Pöytäkirjan tarkastaja. Jäsen. Jäsen. Jäsen Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 AIKA 20.3.2018 klo 16:15-17:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen sali, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Auranen Johanna Jäsen Herttuainen Teppo

Lisätiedot

AIKA klo 16:15-17:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen sali, 4. krs, Kaupungintalo, Villimiehenkatu 1. Nimi Tehtävä Lisätieto

AIKA klo 16:15-17:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen sali, 4. krs, Kaupungintalo, Villimiehenkatu 1. Nimi Tehtävä Lisätieto Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 AIKA 23.1.2018 klo 16:15-17:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen sali, 4. krs, Kaupungintalo, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Muut osallistujat Nimi Tehtävä Lisätieto

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Herttuainen Teppo Jäsen Lamminpää Kirsti Jäsen Lehtonen Kullervo Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Herttuainen Teppo Jäsen Lamminpää Kirsti Jäsen Lehtonen Kullervo Jäsen Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 AIKA 19.3.2019 klo 16:15-18:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Herttuainen Teppo Jäsen Lamminpää Kirsti Jäsen

Lisätiedot

AIKA klo 20:00-23:00 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Mahonki, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

AIKA klo 20:00-23:00 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Mahonki, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 AIKA 14.4.2019 klo 20:00-23:00 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Mahonki, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Huhtiranta

Lisätiedot

Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo

Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/961/01.01.00.02/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 146 3.4.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Alander Paavo Pöytäkirjan tarkastaja. Koskenranta Sanna Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Alander Paavo Pöytäkirjan tarkastaja. Koskenranta Sanna Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 AIKA 13.11.2018 klo 16:50-17:01 PAIKKA Kokoushuone Sorjonen, 2. krs Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Alander Paavo Pöytäkirjan tarkastaja Iljin Harri

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30 Julkinen Aika 15.1.2019 klo 17:00-17:30 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (h. 138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 3 Tiedoksiannot

Lisätiedot

AIKA klo 17:08-18:56 Kunnantalo, kokoushuone Messi, Kellomäentie 1, Taipalsaari

AIKA klo 17:08-18:56 Kunnantalo, kokoushuone Messi, Kellomäentie 1, Taipalsaari Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:08-18:56 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Messi, Kellomäentie 1, 54920 Taipalsaari Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Karhu Jari Puheenjohtaja

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:00-18:35 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 48 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille ja Lappeenranta strategia

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille ja Lappeenranta strategia Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille 2019-2021 ja Lappeenranta 2033- strategia Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1734/02.02.00.00/2018 Valmistelija/lisätiedot: puh. Rahoitusjohtaja Jari Iskanius

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 1 AIKA 19.9.2018 klo 17:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön 405-408-1-30 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1749/10.00.03.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 204 5.9.2018 Aiempi käsittely: Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-19:05 Paikka Kuopion Energia, Haapaniementie 30 Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Jaakko Kosunen,

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Jäsen Luottamushenkilö Herttuainen Teppo Pöytäkirjan tarkastaja. Jäsen. Jäsen. Jäsen. lakimies

Nimi Tehtävä Lisätieto Jäsen Luottamushenkilö Herttuainen Teppo Pöytäkirjan tarkastaja. Jäsen. Jäsen. Jäsen. lakimies Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 AIKA 23.5.2018 klo 16:15-17:05 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Auranen Johanna Jäsen Herttuainen Teppo Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 16:01-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 16/2018 1 AIKA 13.12.2018 klo 17:00-18:12 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 30 Ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen 5 31 Muut asiat 6

Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 30 Ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen 5 31 Muut asiat 6 Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2017 1 / 8 Keskusvaalilautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 16:00-16:20 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 8:00-9:30 Paikka Kuopion Klubi, Kuninkaankatu 10, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Antti

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10.

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10. Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.08.2016 kello 10:00-11:09 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Tohkanen Matti Karjalainen

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 tarkastusta varten 14.12.2011 AIKA 14.12.2011 klo 16:30-17:30 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2019 1 ( 11) Aika 27.05.2019, klo 08:30-11:20 Paikka Nä sijä rvi Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastajat 34 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30. 2. 27 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.30. 3. 28 Työjärjestyksen hyväksyminen 31

1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30. 2. 27 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.30. 3. 28 Työjärjestyksen hyväksyminen 31 Tekninen lautakunta 07.04.2015 29 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4/2015 Kokousaika 07.04.2015 klo 15.00 16.22 Kokouspaikka Heikinniemi, Heikinkoti ASIAT 1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 8 Kehitysvammaisten Palvelusäätiö sr, palvelusetelituottaja, omaishoidon tuen kotiin annettava palvelu HEL 2017-008876 T 05 00 00 Päätös Päätöksen perustelut Sairaala-,

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Hallintosäännön täydentäminen osa-aikaisen puheenjohtajan palkkaa ja muita ehtoja sekä kaupunkikehityslautakunnan toimivaltaa koskevilla lisäyksillä

Hallintosäännön täydentäminen osa-aikaisen puheenjohtajan palkkaa ja muita ehtoja sekä kaupunkikehityslautakunnan toimivaltaa koskevilla lisäyksillä Hallintosäännön täydentäminen osa-aikaisen puheenjohtajan palkkaa ja muita ehtoja sekä kaupunkikehityslautakunnan toimivaltaa koskevilla lisäyksillä Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/867/00.01.01.00/2018

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 104 Tekninen lautakunta 24.11.2016 AIKA 24.11.2016 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 106 72 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 21.9.2017 1 AIKA Torstai 21.9.2017 klo 17.00-17.54 PAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1 PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja Pasi Koski, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 13/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen Lappeenranta Free Zone Oy Ltd:n hallitus Pöytäkirja 9/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 09:00-13:45 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 40 Kokouksen

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

AIKA klo 16:00-16:32 PAIKKA Kokoushuone Sorjonen, kaupungintalo 2. krs, Villimiehenkatu 1. Nimi Tehtävä Lisätieto. Jäsen

AIKA klo 16:00-16:32 PAIKKA Kokoushuone Sorjonen, kaupungintalo 2. krs, Villimiehenkatu 1. Nimi Tehtävä Lisätieto. Jäsen Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 AIKA 6.3.2018 klo 16:00-16:32 PAIKKA Kokoushuone Sorjonen, kaupungintalo 2. krs, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Arminen Antti Jäsen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 21.11.2018 klo 17:15-19:30 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05 AIKA 13.12.2018 15:02-17:28 PAIKKA Toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone Norppa C6 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 76 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 77 Hoivajohtaja

Lisätiedot

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama)

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:30 Paikka Läsnä M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Ilkka

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Härkönen Juha. Kukkonen Päivi. Puolakka Helena Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Härkönen Juha. Kukkonen Päivi. Puolakka Helena Jäsen Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 40/2018 1 AIKA 26.11.2018 klo 8:30-11:45 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja Hänninen Jyri

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Härkönen Juha

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja. Härkönen Juha Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 29/2019 1 AIKA 30.9.2019 klo 14:00-15:51 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja Hänninen Jyri

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

AIKA klo 8:40-9:08 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1

AIKA klo 8:40-9:08 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 AIKA 24.4.2018 klo 8:40-9:08 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Puolakka Helena Puheenjohtaja

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA TERVEYDENHUOLON KY. Kokousaika [Ti klo17. 00-18.50 Paikka Muonion kunnanvirasto, alakerran kahvio Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 19 Vuoden 2016 arviointikertomus 5 20 Muut asiat 6

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 19 Vuoden 2016 arviointikertomus 5 20 Muut asiat 6 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (7) Tarkastuslautakunta Aika 24.04.2017 klo 08:00 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 4/2018. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 4/2018. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30 Aika 18.9.2018 klo 17:00-17:30 Paikka Kulttuuritalo Virta, Taiteilijalämpiö Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Pöytäkirjantarkastajat 4 22 Tilintarkastuksen

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:30. kaupunginhallituksen kokoustila.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:30. kaupunginhallituksen kokoustila. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 07.11.2016 klo 08:00-10:30 Paikka kaupunginhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat 47 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 48 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 13) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 13) Aika 23.04.2019, klo 08:30-11:55 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto. Jäsen. Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto. Jäsen. Jäsen Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy:n hallituspöytäkirja 9/2018 1 AIKA 5.9.2018 klo 17:22 19:14 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kristiina Päätöksentekijät Muut osallistujat Poissaolevat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika T0 16.3.2017 klo 16.00 19.35 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-18:55

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-18:55 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 31.10.2018 klo 17:15-18:55 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 36 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Saatavien poisto 4. 3 Mainostilan myynti Maijamäen liikuntahalliin 5

Sisällysluettelo. 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Saatavien poisto 4. 3 Mainostilan myynti Maijamäen liikuntahalliin 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Vapaa-aikalautakunta 01.03.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2015 3 2 Saatavien poisto 4 3 Mainostilan myynti Maijamäen

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Tarkastuslautakunta 03.10.2013 AIKA 03.10.2013 klo 16:50-19:10 PAIKKA KPMG:n toimisto, Isokatu 32, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika 23.05.2017, klo 18:07-21:09 Paikka Vuolijoen koulu, Ouluntie 2 Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Työllisyysvarojen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Herttuainen Teppo Jäsen Lamminpää Kirsti Jäsen Lehtonen Kullervo Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Herttuainen Teppo Jäsen Lamminpää Kirsti Jäsen Lehtonen Kullervo Jäsen Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 AIKA 27.11.2018 klo 16:15-17:35 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Herttuainen Teppo Jäsen Lamminpää Kirsti Jäsen

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 27.03.2017 klo 08:00-10:15 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 04.11.2015 79 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 8 / 2015 Kokousaika Keskiviikko 04.11.2015 klo 15:00 16:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone. 1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.80

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (8) TOPPELUNDIN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 7.2.2018 klo 18.00 Paikka: Toppelundin koulu, opettajainhuone Läsnä: Anna Forssen (pj.), Nora Lehtinen, Risto Schiray, Mikko

Lisätiedot

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta 2 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 19.01.2017, klo 17:59-19:33 Paikka Otanmäen urheilutalo, Rullaajantie 4, Otanmäki Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 8) Aika 08.04.2019, klo 08:30-08:32 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 53 Pöytäkirjan tarkastajat 54 Sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Tarkastuslautakunta 05.11.2013 AIKA 05.11.2013 klo 16:45 PAIKKA KPMG:n toimist, Isokatu 32 B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen avaus 3 16 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Vapaa-ajanlautakunta

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Vapaa-ajanlautakunta Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 5/2017 1 (5) 53 Lausunto museopoliittiseen ohjelmaan ROIDno-2017-1275 Valmistelija / lisätiedot: Merja Tervo merja.tervo@rovaniemi.fi palvelualuepäällikkö Liitteet

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 tarkastusta varten 11.04.2012 AIKA 11.04.2012 klo 16:30-19:15 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto 3. varapuheenjohtaja Luottamushenkilö Hänninen Jyri. 1. varapuheenjohtaja Luottamushenkilö Härkönen Juha

Nimi Tehtävä Lisätieto 3. varapuheenjohtaja Luottamushenkilö Hänninen Jyri. 1. varapuheenjohtaja Luottamushenkilö Härkönen Juha Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 AIKA 5.2.2018 klo 15:00-17:05 PAIKKA Kaupunginhallituksen sali, 4. krs Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Arola Tapio 3. varapuheenjohtaja Hänninen Jyri

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja. Kaijansinkko Leena Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja. Kaijansinkko Leena Jäsen Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 1/2019 1 AIKA 16.1.2019 klo 17:00-18:21 PAIKKA Ravintola Nautilus, Ainonkatu 35 Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.03.2017 klo 14:00-17:20 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 2/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Hooman

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52 Tekninen lautakunta 18.6.2013 51 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4 / 2013 Kokousaika 18.6.2013 klo 15.00-15.50 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52

Lisätiedot