Varhaiskasvat uksen palveluset elin säänt ökirjan laadulliset vaat imukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varhaiskasvat uksen palveluset elin säänt ökirjan laadulliset vaat imukset"

Transkriptio

1 1 LIITE 2. Varhaiskasvat uksen palveluset elin säänt ökirjan laadulliset vaat imukset Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirjassa käsitellään yksityisen palveluntuottajan järjestämän varhaiskasvatuksen laadullisia vaatimuksia useassa kohdassa. Seuraavassa on esitetty sääntökirjan olennaisimmat laat uvaat imuksia sisält ävät kohdat. 1. Kulut t ajansuoja Palvelujen tuottamiseen palvelusetelillä sovelletaan kuluttajansuojalakia (Kuluttajansuojalaki 1978/ 38). Asiakkaalla on oikeus käyttää kuluttajan oikeuden mukaisia oikeusturvakeinoja reklamaatiotilanteessa. Reklamaatio palvelun laadusta tai havaituista puutteista on saatettava myös Kirkkonummen kunnan tietoon. Kunta voi pyytää selvitystä palveluntuottajalta reklamaation johdosta ja vaatia laadun korjausta. (Asiast a t arkemmin 11.2). 2. Palvelunt uot t ajaa koskevat yleiset vaat imukset 1) Palveluntuottajan toiminta täyttää lasten varhaiskasvatuksesta annetun lain (13/ 1973) ja asetuksen (239/ 1973) mukaiset vaat imukset 2) Palveluntuottajan toiminta täyttää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain (569/ 2009) 5 mukaiset vaat imukset. 3) Palvelunt uot t aja t äyt t ää yksit yisist ä sosiaalipalveluist a säädet yn lain (922/ 2011) mukaiset vaat imukset. 4) Palvelunt uot t aja on huoleht inut lakisäät eisist ä t yönant ajan sosiaalivakuut usmaksuist a, YELvakuutuksesta ja muista työnantajan velvoitteista ja sitoutuu pyydettäessä esittämään tästä selvityksen 5) Palveluntuottajan toiminta täyttää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/ 2016 annetun lain vaatimukset. Palveluntuottaja ei saa kunnan antamaa tukea tai muuta julkista tukea palveluset elillä t uot et t aviin palveluihin. 6) Palvelunt uot t aja vast aa myös alihankkijoidensa t oiminnast a. 7) Palveluntuottaja sitoutuu olemaan rekisteröitynä verohallinnon ennakkoperintärekisterissä. Ennakkoperintärekisteri on yksi yritystoiminnan perustunnusmerkeistä ja palvelusetelilaki edellyttää sitä jokaiselta palvelustelituotannossa olevalta palveluntuottajalta. 8) Palvelutuottajan on sitouduttava noudattamaan valtakunnallista sekä kunnallista voimassa olevaa varhaiskasvat ussuunnit elmaa ja laadit t ava ryhmäkoht ainen varhaiskasvat ussuunnit elma.

2 2 9) Palveluntuottajan on nimettävä palvelujen vastuuhenkilö, joka toimii yhteyshenkilönä ja vastaa sääntökirjan sitoumusten toteuttamisesta. Päiväkodissa tulee noudattaa voimassa olevia t yöeht osopimuksia. 10) Kunnalla on oikeus vaatia palveluntuottajaa toimittamaan kirjalliset todistukset ja muut mahdolliset selvitykset siitä, että yleiset edellytykset täyttyvät. 11) Palveluntuottaja sitoutuu sääntökirjaan myös kunnan muuttaessa sääntökirjan ehtoja, jollei ole asiasta muuta ilmoittanut. M ikäli palveluntuottaja ei sitoudu uusiin ehtoihin, niin palveluntuottaja tullaan poist amaan palvelunt uot t ajarekist erist ä 12) Palveluntuottaja huolehtii, että vastuuhenkilö sitoutuu osallistumaan kunnan järjestämiin yht eist yökokouksiin ja kehit t ämist yöhön (mm. asiakast yyt yväisyyskyselyt). 13) Päiväkotien on tarjottava varhaiskasvatusta huoltajien tarpeen mukaan klo 6-18 sillä edellytyksellä, että klo 6-7 ja klo välisen ajan todellinen hoidon tarve tarkistetaan palveluntuottajan toimesta ja että tarve johtuu huoltajien työstä tai opiskelusta. Palveluntuottajalla on mahdollisuus tarjota myös ilt ahoit oa klo korot et ulla kert oimella. Aukioloajat voivat vaihdella päiväkot ikoht aisest i. 14) Palveluntuottajan tulee informoida valvontaviranomaista säännöllisesti tarjoamiensa palvelujen laadun valvonnasta sekä palvelujen osalta asiakasturvallisuudesta. Valvontaviranomaista tulee informoida asiakkaiden tekemistä reklamaatioista, reklamaatioihin johtaneista syistä ja niiden johdosta tehdyistä toimenpiteistä. 15) Palvelujen tuottajalla on oltava Internet-sivut, joilta käy ilmi: toimitilojen osoite ja yhteystiedot, palvelujen hint at iedot ja aukioloaika. 16) Palvelujen tuottajan markkinoinnin on oltava asiallista, luotettavaa ja hyvän tavan mukaista. 17) M ikäli myöhemmin päätetään, että kunnassa käytössä oleva lasten läsnä- ja poissaolojen kirjaamiseen tarkoitettu mobiilisovellus otetaan palvelusetelipäiväkotien osalta käyttöön, hankkii palveluntuottaja sovelluksen käyttämistä varten tarvittavat laitteet. Lisenssin laajenemisesta mahdollisesti syntyvän kust annusosuuden maksaa palvelunt uot t aja. 3. M uut yleiset ehdot Henkilöst ö ja osaaminen 1) Palveluntuottaja vastaa siitä, että henkilöstö täyttää laissa säädetyt vaatimukset (laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista / 272 7, 8, 13, 10, 15, 16, 17 ) sekä vastaa henkilöstön täydennyskoulutuksesta (Varhaiskasvatuslaki 36/ ). 2) Palveluntuottaja sitoutuu selvittämään työntekijöidensä rikostaustan (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä 504/ 2002) 3) Toiminnan vastuuhenkilöllä on 7 :n mukainen kelpoisuus (Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/ 2005) sekä riittävä johtamistaito lasten päivähoidon ammat illisiin joht ot eht äviin.

3 3 M aksukäyt ännöt 3) Palveluntuottaja toimittaa sovitusti lapsiluettelon ja läsnäolopäiväkirjat sekä tarvittavat tilastot Kirkkonummen kunnalle. 4. Palvelun sisält övaat imukset Palveluntuottajan on tuotettava vähintään saman tasoista varhaiskasvatuspalvelua kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa on. Lapsen osallistuessa sekä esiopetukseen että sitä täydentävään varhaiskasvatukseen, on palveluntuottajan tarjottava perusopetuslain, esiopetuksen opetussuunnitelman perust eiden, kunnan esiopet ussuunnit elman sekä kunnan linjaust en mukaist a esiopet ust a. Palveluntuottajan tulee täyttää lisäksi seuraavat velvoitteet: Palveluntuottajan toimitilojen on jatkuvasti täytettävä turvallisuusmääräykset niin, että yksikössä huolehdit aan last en t urvallisuudest a lain ja viranomaist en määräyst en mukaisest i. Palveluntuottajan on noudatettava varhaiskasvatuslakia, valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteita ja kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa. Palveluntuottajan on laadittava vuosittain ryhmäkohtaiset varhaiskasvatus- ja esiopet ussuunnit elmat. Palveluntuottajan tulee laatia vuosittain esiopetuksen lukuvuosisuunnitelma Kirkkonummen kunnan ohjeen mukaisesti. Palveluntuottajan tulee laatia lapsikohtaiset varhaiskasvatussuunnitelmat. Palveluntuottajan tulee laatia lapsikohtaiset esiopetussuunnitelmat. Palveluntuottaja vastaa työntekijöidensä täydennyskoulutuksesta. Palveluntuottaja sitoutuu toimittamaan kuukausittain kunnalle perustietolomakkeen, joka sisältää tiedot henkilökunnan määrästä ja kelpoisuudesta sekä lapsiluettelon ja päiväkirjan ryhmittäin. Palvelutuottaja sitoutuu toimittamaan Kirkkonummen kunnan määrittelemän osavuotiskatsauksen 30.4, 31.8 ja Palveluntuottaja laatii palvelujen laadun ja asiakasturvallisuuden varmistamiseksi ja parantamiseksi omavalvontasuunnitelman, joka tarkistetaan vuosittain valvontakäynnillä. Omavalvontasuunnitelma kattaa kaikki palveluntuottajan palvelukokonaisuudet. Uuden palveluntuottajan on laadittava omavalvontasuunnitelma kuuden kuukauden sisällä uuden yksikön toiminnan aloittamisesta Palveluntuottaja huolehtii kunnan pyytämistä muista raportointi- ja valvontatehtävistä. Valvontaviranomainen toteuttaa valvontaa ensisijaisesti antamalla palvelujen tuottamisessa tarpeellista ohjausta ja neuvontaa palveluntuottajalle sekä seuraa toiminnan kehitystä yhteistyössä palveluntuottajan kanssa. Valvontaviranomainen voi tarkastaa palveluntuottajan toiminnan sekä toiminnan järjestämisessä käytettävät tilat silloin, kun tarkastuksen tekemiseen on perusteltu syy. (Laki yksityisistä sosiaalipalveluist a 922/ ja 17)

4 4 Yksityisen palveluntuottajan tulee varmistaa lähihoitajien ja avustajien lääkeosaaminen esim. käyttäen. Lääkehoidon osaaminen verkossa (LOVE koulutus) tai muulla vastaavan sisällön tasoisella osaamisen varmistamisella. 4.1 Kasvun ja oppimisen tuki varhaiskasvatuksessa Varhaiskasvatuksen lähtökohtana on kaikille lapsille yhteinen ja yhtäläinen laadukas varhaiskasvatuksen perusta. Lasten kasvun ja kehityksen tukeminen toteutuu varhaiskasvatuksen arjessa laadukkaan pedagogiikan ja suunnitellun kasvu- ja oppimisympäristön keinoin. Kirkkonummen kunnan varhaiskasvatuksessa on käytössä kasvun ja oppimisen tuen kolmiportainen malli, jossa tuki jaotellaan kasvun ja oppimisen yleiseksi, tehostetuksi ja erityiseksi tueksi. Tuen tarve voi vaihdella tilapäisestä jat kuvaan, vähäisest ä vahvempaan. Varhaiskasvatuksessa lapsen tuki järjestetään lähtökohtaisesti lähipäivähoitopaikassa inkluusioperiaatteen mukaisesti. Kunnan tuottaman ja tukeman varhaiskasvatuksen tavoite on, että myös tukea tarvitsevien lasten varhaiskasvatuspalvelut järjestetään lähipalveluna riippumatta palveluntuottajasta. Kuntatason koordinoinnilla varmistetaan tuen tasa-arvoinen toteutuminen koko kunnan alueella, palveluntuottajasta riippumatta.. Yleisen tuen menetelmät tulee olla käytössä päiväkodissa sekä lapsen varhaiskasvatussuunnitelma on asianmukaisesti laadittu, tarkistettu ja arvioitu yhdessä huoltajien kanssa. Suunnitelmasta tulee ilmetä lapsen vahvuuksien ja tuen tarpeiden lisäksi yhdessä asetetut konkreettiset tavoitteet ja menetelmät, sekä niiden seuranta ja toteutuminen. Palveluntuottajan tulee ottaa tarvittaessa käyttöön yksilöllisiä opetus- ja apuvälineitä. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmassa tulee olla määritelty arviointi, jatkosuunnitelma ja säännöllinen asiant unt ijayht eist yö. M ikäli palveluntuottajalla on kertoimen saaneita lapsia, on palveluntuottajan osoitettava Kirkkonummen kunnalle tällöin käytettävä lisäresurssointi, esimerkiksi henkilöresurssina henkilöstöluettelossa tai lapsiluettelossa. Varhaiskasvatukselliset tukitoimet on kuitenkin aloitettava välittömästi, kun tuen tarve on havaittu. Lapsen tarvitseman tuen toteuttamista voidaan edesauttaa seuraavilla toimenpiteillä ryhmän pienennys: lapsiryhmän kokoa voidaan pienentää korotetulla arvolla ryhmäavustaja kolmelle tai useammalle tehostetun tuen lapselle tai henkilökohtainen avustaja palveluntuottajan hankkiman erityislastentarhanopettajan säännöllinen tuki 5. Laadunhallint a Kunta on palvelusetelilain nojalla velvollinen valvomaan hyväksymiensä yksityisten palveluntuottajien tuottamien palvelujen tasoa ja poistamaan palveluntuottajan hyväksyttyjen palveluntuottajien joukosta,

5 5 mikäli sääntökirjan määräyksiä ei noudateta. Palveluntuottaja sitoutuu noudattamaan tämän sääntökirjan ehtoja. Kunnan viranomainen tekee vähintään yhden valvontakäynnin palvelusetelipäiväkotiin toimintavuoden aikana. M uutoin kunta valvontaviranomaisena toteuttaa valvontaa ensisijaisesti antamalla palvelujen tuottamisessa tarpeellista ohjausta ja neuvontaa palveluntuottajalle sekä seuraa toiminnan kehit yst ä yhdessä palvelunt uot t ajan kanssa. 5.1 Laatumittarien seuranta ja raportointi Kirkkonummen kunta voi tehdä palveluntuottajien asiakkaille laatukyselyitä ja kyselyiden tulokset ovat myös palveluntuottajien hyödynnettävissä. Laatukyselyistä tiedotetaan etukäteen ja ne suoritetaan yhdessä palvelunt uot t ajien kanssa. 5.2 M uistutukset, kantelut, vahinkoilmoitukset ja asiakasvalitukset Palveluntuottaja kuvaa kirjallisesti päiväkodin palautejärjestelmän yksikön omavalvontasuunnitelmassa. Palveluntuottajan tulee raportoida kunnalle palvelusetelillä tuotettua palvelua koskevista muistutuksista, kanteluista ja hoitovahinkoilmoituksista. Kirkkonummen kunta velvoittaa palveluntuottajat antamaan tiedot kunnalle palvelua koskevista reklamaatioista, kanteluista ja hoitovahinkoilmoituksista samoin kuin kaikkia edellä mainittuja koskevista ratkaisuista. Palvelun laadusta annetun reklamaation johdosta voi Kirkkonummen kunta pyytää selvitystä palveluntuottajalta ja vaatia laadun korjausta. Kirkkonummen kunta toimittaa tarvittaessa edelleen reklamaat iot aluehallint ovirast oon t ai muille asiaa hoit aville viranomaisille. Palaut e Asiakas voi antaa saamastaan palvelusta palautetta sähköpostitse, puhelimitse tai paikan päällä. Palautteen vastaanottaja, joko palvelunjärjestäjän tai palveluntuottajan edustaja, kirjaa palautteen. Asiakas voi antaa saamastaan palvelusta palautetta myös suoraan Kirkkonummen kunnan varhaiskasvatuksen viranomaisille t ai esimerkiksi aluehallint ovirast oon. Palveluntuottaja vastaa asiakkaan antamaan palautteeseen. Palautteeseen tulee vastata kahden viikon sisällä. Palveluntuottajan on toimitettava saamansa palvelupalaute mahdollisimman pian, vähintään kahden viikon kuluessa palautteen antamisesta, tiedoksi valvovalle viranomaiselle. Palvelupalautteen toimittaminen on aina palveluntuottajan vastuulla. 6. Palvelujen käytön raportointi Palvelujentuottaja pitää päiväkirjaa lasten läsnä -ja poissaoloista. Päiväkirjaan merkitään päivittäin lasten poissaolot, myös päiväkodin sulkemisajalta. Ilmoitetut läsnäolot ja palvelusetelin voimassaolo muodostavat laskutusperusteen. Palveluntuottajalla on velvollisuus pitää ja ilmoittaa Kirkkonummen kunnalle lasten sijoitus- ja läsnäolotiedot ajantasaisina seuraavan kuukauden 5. päivään mennessä. Päiväkodin vastuuhenkilö/ johtaja tarkistaa päiväkirjasivun ja lasten sijoituksen tiedot päiväkirjalta sekä ilmoittaa mahdolliset muutokset välittömästi Kirkkonummen kunnan varhaiskasvatuspalveluihin. Tietojen oikeellisuudest a on aina vast uussa t oimint ayksikön esimies t ai hänen est yneenä ollessa varahenkilö.

6 6

Päiväkotipalvelujen palveluntuottajien hyväksyminen edellyttää seuraavien vaatimusten täyttymistä:

Päiväkotipalvelujen palveluntuottajien hyväksyminen edellyttää seuraavien vaatimusten täyttymistä: Nastolan kunta Varhaiskasvatus Palveluseteli lasten päivähoidossa PALVELUNTUOTTAJIEN HYVÄKSYMISEN EDELLYTYKSET Päiväkotipalvelujen palveluntuottajien hyväksyminen edellyttää seuraavien vaatimusten täyttymistä:

Lisätiedot

Sivistysosasto / varhaiskasvatuspalvelut. HAKEMUS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI alkaen. Puhelinnumero / faksinumero / sähköposti

Sivistysosasto / varhaiskasvatuspalvelut. HAKEMUS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI alkaen. Puhelinnumero / faksinumero / sähköposti HAKEMUS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI alkaen Jokaisesta päivähoitoyksiköstä täytetään oma hakemus Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja (Vk.jtk 10.12.2013 20 ) PALVELUNTUOTTAJAN TIEDOT

Lisätiedot

HAKEMUS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI alkaen

HAKEMUS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI alkaen Sivistysosasto / varhaiskasvatuspalvelut HAKEMUS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI alkaen Jokaisesta varhaiskasvatusyksiköstä täytetään oma hakemus Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja

Lisätiedot

Hyväksymisen voimassaoloaika Merkintä tuottajarekisteriin tehdään toistaiseksi sääntökirjan mukaisesti.

Hyväksymisen voimassaoloaika Merkintä tuottajarekisteriin tehdään toistaiseksi sääntökirjan mukaisesti. Varhaiskasvatuspalvelut 19.3.2014 HAKU VARHAISKASVATUSPALVELUIDEN PALVELUTUOTTAJAKSI Pöytyän kunnan koulutuslautakunta on kokouksessaan 19.3.2014 19 päättänyt, että ostopalvelujärjestelmä muutetaan palvelusetelijärjestelmäksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonta suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa vuonna 2012

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonta suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa vuonna 2012 17.04.2013 Sivu 1 / 1 1774/00.01.01/2013 3 Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonta suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa vuonna 2012 Päätösehdotus Valmistelijat / lisätiedot: Marjatta Korhonen, puh. (09)

Lisätiedot

SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA

SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA 2(6) SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA 15 PALVELUSETELIJÄRJESTELMÄN PIIRIIN KUULUVAT ASIAKKAAT Palveluseteli voidaan myöntää Salon kaupungin asukkaalle, joka on oikeutettu lakisääteiseen varhaiskasvatukseen.

Lisätiedot

Liite 1, Palvelukuvaus 1 (6) 3766/ / HANKINNAN TAUSTA

Liite 1, Palvelukuvaus 1 (6) 3766/ / HANKINNAN TAUSTA Liite 1, Palvelukuvaus 1 (6) 3766/02.08.00/2012 8.11.2012 1. HANKINNAN TAUSTA Espoon Kaupunki hakee tällä hankinalla yksityisiä päivähoitopalvelujen tuottajia kahteen päiväkotiin. Palveluntuottajia haetaan

Lisätiedot

Janakkalan kunta. Yksityisen päivähoidon palvelusetelin sääntökirja

Janakkalan kunta. Yksityisen päivähoidon palvelusetelin sääntökirja Janakkalan kunta Yksityisen päivähoidon palvelusetelin sääntökirja Kasvatus- ja koulutuslautakunta 22.2.2017 Sisällys 1. SÄÄNTÖKIRJA 3 2. SÄÄNTÖKIRJASSA KÄYTETTÄVÄT KÄSITTEET 3 3. VARHAISKASVATUSPALVELUIHIN

Lisätiedot

Liite 1, Palvelukuvaus 1 (7) 3624/ / HANKINNAN TAUSTA

Liite 1, Palvelukuvaus 1 (7) 3624/ / HANKINNAN TAUSTA Liite 1, Palvelukuvaus 1 (7) 3624/02.08.00/2013 2.12.2013 1. HANKINNAN TAUSTA Espoon Kaupunki hakee tällä hankinnalla yksityisiä päivähoitopalvelujen tuottajia viiteen päiväkotiin: Kyyhkysmäen päiväkoti,

Lisätiedot

Ohjeet palvelutuottajien hakumenettelyyn

Ohjeet palvelutuottajien hakumenettelyyn Ohjeet palvelutuottajien hakumenettelyyn Hakeminen palvelusetelilain mukaiseksi lasten päiväkoti/ryhmäperhepäivähoidon palveluntuottajaksi Hakulomake ja liitteet Palvelusetelillä toimivaksi palveluntuottajaksi

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA

VARHAISKASVATUKSEN SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA VARHAISKASVATUKSEN SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA Sisällysluettelo 15. PALVELUSETELIJÄRJESTELMÄN PIIRIIN KUULUVAT ASIAKKAAT s.2 16. HENKILÖKUNNAN PÄTEVYYSVAATIMUKSET JA HENKILÖKUNNAN MÄÄRÄ...s.2 16.1 Uusi

Lisätiedot

Palveluseteli hankintamuotona

Palveluseteli hankintamuotona Palveluseteli hankintamuotona Työllisyysseminaari 23.2.2017 Virpi Noronen Yleistä palvelusetelistä 1/2 Tapa järjestää kunnan lakisääteisiä sosiaalija terveydenhuoltopalveluita Palveluja tuottavat kunnan

Lisätiedot

Puolangan kunta VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI. Sääntökirjan erityinen osa

Puolangan kunta VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI. Sääntökirjan erityinen osa Puolangan kunta VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI Sääntökirjan erityinen osa Khall 16.4.2018 Sisällys 1 PALVELUSETELIJÄRJESTELMÄN PIIRIIN KUULUVAT ASIAKKAAT... 1 1.1 Palvelusetelin hakeminen ja myöntäminen...

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Varhaiskasvatuksen palvelusetelin alustavat perusteet alkaen

Lappeenrannan kaupunki Varhaiskasvatuksen palvelusetelin alustavat perusteet alkaen 1 (5) 24.10.2017 Lappeenrannan kaupunki Varhaiskasvatuksen palvelusetelin alustavat perusteet 1.8.2018 alkaen Palveluseteli Palvelusetelillä voidaan järjestää kunnan lakisääteisiä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluita,

Lisätiedot

Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue

Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Itä-Suomen aluehallintovirasto 15.2.2012 1 YKSITYINEN SOSIAALIPALVELU: Laki yksityisistä

Lisätiedot

Janakkalan kunta. Yksityisen päivähoidon palvelusetelin sääntökirja

Janakkalan kunta. Yksityisen päivähoidon palvelusetelin sääntökirja Janakkalan kunta Yksityisen päivähoidon palvelusetelin sääntökirja Kasvatus- ja koulutuslautakunta 31.5.2017 Sisällys 1. SÄÄNTÖKIRJA 3 2. SÄÄNTÖKIRJASSA KÄYTETTÄVÄT KÄSITTEET 3 3. VARHAISKASVATUSPALVELUIHIN

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI Sivistystoimen lautakunta 7.12.2017 Erillisliite 98 VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI Sääntökirjan erityinen osa 1 Sisällys VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI... 1 1 PALVELUSETELIJÄRJESTELMÄN PIIRIIN KUULUVAT

Lisätiedot

Ilmoituksenvaraisen yksityisen varhaiskasvatuksen rekisteröinti ja omavalvontasuunnitelma

Ilmoituksenvaraisen yksityisen varhaiskasvatuksen rekisteröinti ja omavalvontasuunnitelma Ilmoituksenvaraisen yksityisen varhaiskasvatuksen rekisteröinti ja omavalvontasuunnitelma Jyväskylä 25.10.2016 Marja-Liisa Keski-Rauska Ylitarkastaja (varhaiskasvatus) 1 Ilmoitus yksityisestä sosiaalipalvelutoiminnasta

Lisätiedot

Asianro 308/ / Palvelusetelin käyttöönotto päivähoidossa

Asianro 308/ / Palvelusetelin käyttöönotto päivähoidossa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 308/12.01.06/2012 120 Palvelusetelin käyttöönotto päivähoidossa Tiivistelmä Kaupunginhallitus on kokouksessaan 20.8.2012 303 päättänyt pyytää sivistyslautakunnalta

Lisätiedot

SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA

SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA SÄÄNTÖKIRJAN ERITYINEN OSA 15 PALVELUSETELIJÄRJESTELMÄN PIIRIIN KUULUVAT ASIAKKAAT Palveluseteli voidaan myöntää Turun kaupungin asukkaalle, joka olisi muutoinkin oikeutettu lakisääteiseen päivähoitopalveluun

Lisätiedot

HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI

HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI HÄMEENLINNAN KAUPUNKI LASTEN JA NUORTEN PALVELUT Palveluseteli/Varhaiskasvatus HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI Vastaanottaja: Saapumispäivämäärä: Uusi hakemus Muutoshakemus

Lisätiedot

Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen

Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen ja palveluasumiseen Hakemus saapunut / 201 Palveluntuottajaa koskevat tiedot Yritys/järjestö/yhteisö Y-tunnus

Lisätiedot

Yksityiset päiväkodit Yksityiset ryhmäperhepäiväkodit

Yksityiset päiväkodit Yksityiset ryhmäperhepäiväkodit JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Varhaiskasvatus Yksityiset kerhot Yksityiset päiväkodit Yksityiset ryhmäperhepäiväkodit Hakemus ja sopimus palvelusetelipalvelun tuottajaksi Tällä hakemuksella yksityinen päiväkoti,

Lisätiedot

YKSITYISTEN VARHAISKASVATUSPALVELUJEN VALVONTASUUNNITELMA

YKSITYISTEN VARHAISKASVATUSPALVELUJEN VALVONTASUUNNITELMA YKSITYISTEN VARHAISKASVATUSPALVELUJEN VALVONTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 05.11.2014 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen valvonta... 4 3 Yksityisen päivähoitopalvelun aloittaminen...

Lisätiedot

HAKEMUS OMAISHOIDON VAPAAN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI KOTIIN ANNETTAVA PALVELU

HAKEMUS OMAISHOIDON VAPAAN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI KOTIIN ANNETTAVA PALVELU 1 Hakemus saapunut: HAKEMUS OMAISHOIDON VAPAAN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI KOTIIN ANNETTAVA PALVELU Hakeminen palveluntuottajaksi on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki omaishoidon palvelusetelin toimintaohjeen

Lisätiedot

Mikkeli 3.11.2015. Sirkka Koponen Sosiaalihuollon ylitarkastaja

Mikkeli 3.11.2015. Sirkka Koponen Sosiaalihuollon ylitarkastaja Mikkeli 3.11.2015 Sirkka Koponen Sosiaalihuollon ylitarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat vastuualue Itä-Suomen aluehallintovirasto, Sirkka Koponen, PEOL 3.11.2015

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan valvonnan vuosisuunnitelma vuodelle 2018

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan valvonnan vuosisuunnitelma vuodelle 2018 Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan valvonnan vuosisuunnitelma vuodelle 2018 Hyvinvointipalvelut 1(7) 1. Valvonnan tarkoitus ja tavoite..2 2. Valvonnan toteuttaminen.3

Lisätiedot

Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja

Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja Käsittelyt: Hyväksytty: kasvatus- ja opetuslautakunta 26.10.2016/113 Päivitetty: kasvatus- ja opetuslautakunta

Lisätiedot

Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta. Erityinen osa

Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta. Erityinen osa Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Erityinen osa 2 Sisällysluettelo 1 Palvelusetelin hakeminen ja myöntäminen... 3 2 Palvelusetelin arvon määrittäminen... 3 3 Henkilökunnan

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT

PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINVOINTILAUTAKUNTA VARHAISKASVATUSPALVELUT TUOTE YKSIKKÖ HINTA MÄÄRÄ YHT. Päiväkotihoito Päiväkotihoito 0-2 vuotiaalle lapselle hpv 63,17 13 200 833

Lisätiedot

OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE

OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE Yleistä palvelusetelistä: Palveluseteli on yksi kuntien käytössä oleva varhaiskasvatuksen järjestämistapa. Hausjärvellä varhaiskasvatuksen palvelusetelin

Lisätiedot

Hakemus yksityisen päiväkodin palvelusetelipalvelun tuottajaksi

Hakemus yksityisen päiväkodin palvelusetelipalvelun tuottajaksi Hakemus yksityisen päiväkodin palvelusetelipalvelun tuottajaksi Yksityiset päiväkodit Hyvinvointi- ja sivistyspalvelut Varhaiskasvatus Tällä hakemuksella haetaan Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Palvelusetelin sääntökirja. erityinen osa

Palvelusetelin sääntökirja. erityinen osa Palvelusetelin sääntökirja erityinen osa Hyväksytty kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 25.1.2018 Vaasan kaupunki varhaiskasvatus / Palvelusetelin sääntökirjan erityinen osa 2 (18) Sisältö 1. Palvelusetelijärjestelmän

Lisätiedot

Palveluseteliselvitys koskien Vihdin yksityistä päiväkotihoitoa

Palveluseteliselvitys koskien Vihdin yksityistä päiväkotihoitoa Palveluseteliselvitys koskien Vihdin yksityistä päiväkotihoitoa Yksityisen hoidon tuki Lapsen hoidon järjestämiseksi vanhemman tai muun huoltajan osoittamalle hoidon tuottajalle suoritettavaa tukea. Tuottaja

Lisätiedot

3 Varhaiskasvatuspalvelujen tuottamiseen sovellettava lainsäädäntö Asiakkaan asema...6

3 Varhaiskasvatuspalvelujen tuottamiseen sovellettava lainsäädäntö Asiakkaan asema...6 Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 13.12.2017 Sisällysluettelo Sääntökirja palvelusetelipalvelujen tuottamisesta yleinen osa...3 1 Palveluseteli...3 2 Sääntökirja...3

Lisätiedot

Espoon Kaupunki hakee tällä hankinnalla yksityisiä päivähoitopalvelujen tuottajia 4 koululle. Palveluntuottajia haetaan seuraaville kouluille:

Espoon Kaupunki hakee tällä hankinnalla yksityisiä päivähoitopalvelujen tuottajia 4 koululle. Palveluntuottajia haetaan seuraaville kouluille: Tarjouspyyntö / Liite 1, Palvelukuvaus 1 (6) 3625/02.08.00/2013 3.2.2014 1. HANKINNAN TAUSTA Espoon Kaupunki hakee tällä hankinnalla yksityisiä päivähoitopalvelujen tuottajia 4 koululle. Palveluntuottajia

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan valvontasuunnitelma

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan valvontasuunnitelma Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan valvontasuunnitelma Hyvinvointipalvelut 1(11) Sisällys 1 Valvonnan tarkoitus ja tavoite.2 2 Valvonnan lainsäädännöllinen perusta.3

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

Palveluntuottajan nimi: Yhteyshenkilö: Sähköpostiosoite:

Palveluntuottajan nimi: Yhteyshenkilö: Sähköpostiosoite: 1 HAKEMUS HENKILÖKOHTAISEN AVUN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI PIETAR- SAAREN KAUPUNKI, SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON YHTEISTYÖALUE (Pietarsaari, Pedersöre, Uusikaarlepyy, Luoto) Vastaanottaja: Saapumispäivämäärä:

Lisätiedot

Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus)

Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus) Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus) Oulussa Omassa kodissaan työskenteleviä yksityisiä perhepäivähoitajia 95 (kunnallisia hoitajia 120) Työsopimussuhteisia (yksityisen hoidon tuella palkattuja)

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet alkaen

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet alkaen MUURAMEN KUNTA 1 (5) Varhaiskasvatuspalvelut 16.8.2016 Lapsi- ja perhepalveluiden lautakunta LIITE 1 Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet 1.8.2016 alkaen PALVELUSETELI Palveluseteli on yksi tapa

Lisätiedot

Päivähoidon palveluseteli. Rovaniemen kaupunki

Päivähoidon palveluseteli. Rovaniemen kaupunki Päivähoidon palveluseteli Rovaniemen kaupunki Miksi palveluseteli? Vastaus kuntien kasvavaan palvelun tarpeeseen, palvelutarjonnan ja palvelujen sisällön monipuolistamiseen ja yrittäjyyden edistäminen

Lisätiedot

PALVELUSETELILLÄ HANKITTAVAN AVOIMEN VARHAISKASVATUKSEN KERHOTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJALLE ASETETTAVAT KELPOISUUSEHDOT JA LAATUKRITEERIT

PALVELUSETELILLÄ HANKITTAVAN AVOIMEN VARHAISKASVATUKSEN KERHOTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJALLE ASETETTAVAT KELPOISUUSEHDOT JA LAATUKRITEERIT TAMPERE Konsernihallinto Lasten ja nuorten kasvun tukeminen PALVELUSETELILLÄ HANKITTAVAN AVOIMEN VARHAISKASVATUKSEN KERHOTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJALLE ASETETTAVAT KELPOISUUSEHDOT JA LAATUKRITEERIT Avoimen

Lisätiedot

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman mukainen hoito, kasvatus ja opetus - vuorohoidon erityispiirteet huomioon

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman mukainen hoito, kasvatus ja opetus - vuorohoidon erityispiirteet huomioon OHOI Osaamista vuorohoitoon Henkilöstökoulutus 7.3.2016 Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman mukainen hoito, kasvatus ja opetus - vuorohoidon erityispiirteet huomioon tuula.dahlblom@jamk.fi Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

LUONNOS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELISÄÄNTÖKIRJ A

LUONNOS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELISÄÄNTÖKIRJ A LUONNOS VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELISÄÄNTÖKIRJ A Opetus- ja kasvatuslautakunta.2015 Sisällys SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA 3 1. MÄÄRITELMÄT JA KÄSITTEET 3 1.1 Palveluseteli 3 1.2 Sääntökirja 3 1.3 Sääntökirjassa

Lisätiedot

Ajankohtaista aluehallintovirastosta

Ajankohtaista aluehallintovirastosta Ajankohtaista aluehallintovirastosta Sosiaalihuollon ylitarkastajat Marja-Leena Alanko ja Jaana Jokiniitty Etelä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat Sosiaalihuollon ylitarkastajat

Lisätiedot

CASE MIKKELI Kaupungin rooli varhaiskasvatuksessa. Varhaiskasvatuksen ohjaus ja valvonta Leila M. Korhonen

CASE MIKKELI Kaupungin rooli varhaiskasvatuksessa. Varhaiskasvatuksen ohjaus ja valvonta Leila M. Korhonen CASE MIKKELI Kaupungin rooli varhaiskasvatuksessa Varhaiskasvatuksen ohjaus ja valvonta Leila M. Korhonen 21.4.2016 2 21.4.2016 Palvelutuotannon periaatteet Mikkelin kaupungin varhaiskasvatuksessa Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Lisätietoja Varhaiskasvatuksen johtaja Kirsi Häkkinen, puh

Lisätietoja Varhaiskasvatuksen johtaja Kirsi Häkkinen, puh Opetus- ja kasvatuslautakunta 105 16.12.2015 Opetus- ja kasvatuslautakunta 4 27.01.2016 Opetus- ja kasvatuslautakunta 18 30.03.2016 Opetus- ja kasvatuslautakunta 31 27.04.2016 Opetus- ja kasvatuslautakunta

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI. Sääntökirja

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI. Sääntökirja VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI Sääntökirja Elokuu 2016 1 Turku, Sivistystoimiala Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta hyväksyi 20.6.2012 sääntökirjan yleisen osan, joka otettiin käyttöön 1.8.2012

Lisätiedot

Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja

Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja Käsittelyt: Hyväksytty: kasvatus- ja opetuslautakunta 26.10.2016/113 Päivitetty: kasvatus- ja opetuslautakunta

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet alkaen

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet alkaen 1 (6) Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet 1.3.2017 alkaen Palveluseteli Palveluseteli on yksi tapa järjestää kunnan vastuulle kuuluvia sosiaali- ja terveyspalveluja. Laki sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Oheismateriaali / sivltk 29.9.2015 80. Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Yleinen osa Ylöjärven kaupunki

Oheismateriaali / sivltk 29.9.2015 80. Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Yleinen osa Ylöjärven kaupunki 1 Oheismateriaali / sivltk 29.9.2015 80 Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Yleinen osa Ylöjärven kaupunki 1 2 Sisältö SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA... 3 1 Palveluseteli...

Lisätiedot

Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015. Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari

Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015. Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015 Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari Varhaiskasvatus tukee lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä

Lisätiedot

Hakemus ja kriiteerit palvelusetelituottajaksi

Hakemus ja kriiteerit palvelusetelituottajaksi 1 (6) Hakemus ja kriiteerit palvelusetelituottajaksi 1) KYLVETYS- / SAUNAPALVELU Kaikki alla mainitut ehdot täyttävä palveluntuottaja voidaan hyväksyä palvelusetelituottajaksi. Hyväksymisestä lähetetään

Lisätiedot

Mitä palvelusetelillä tarkoitetaan. Infotilaisuus 23.2.2012. Maritta Koskinen 1 22.2.2012

Mitä palvelusetelillä tarkoitetaan. Infotilaisuus 23.2.2012. Maritta Koskinen 1 22.2.2012 Mitä palvelusetelillä tarkoitetaan Infotilaisuus 23.2.2012 Maritta Koskinen 1 Taustaa palvelusetelille Aiemmat säädökset palvelusetelistä vuonna 2004 Laajentui vuonna 2008 Palvelusetelilaki (569/2009)

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJA. Sivistyslautakunta

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJA. Sivistyslautakunta VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJA Sivistyslautakunta 17.12.2018 77 Sisällys 1. Palvelusetelipalvelujen tuottamisesta... 3 2. Palvelusetelin määritelmä... 3 3. Varhaiskasvatuksen palveluseteli...

Lisätiedot

KOUVOLAN KAUPUNKI

KOUVOLAN KAUPUNKI Päiväkodin palvelusetelin sääntökirja KOUVOLAN KAUPUNKI 1.8.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 08.02.2017 5 Sisältö 1. Sääntökirja palvelusetelipalvelujen tuottamisesta... 1 1.1 Sääntökirjan noudattamisen

Lisätiedot

Palveluntuottaja hyväksytty (pvm) Palveluntuottajan nimi. Osoite, puhelinnumero,sähköpostiosoite

Palveluntuottaja hyväksytty (pvm) Palveluntuottajan nimi. Osoite, puhelinnumero,sähköpostiosoite JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Sivistyksen toimiala Varhaiskasvatuspalvelut Yksityiset päiväkodit Yksityiset ryhmäperhepäiväkodit Yksityiset kerhot Hakemus palvelusetelipalvelun tuottajaksi Tällä hakemuksella haetaan

Lisätiedot

Päivähoidon palvelusetelin sääntökirja

Päivähoidon palvelusetelin sääntökirja Päivähoidon palvelusetelin sääntökirja Nurmijärven kunta Varhaiskasvatuspalvelut 12.11.2014 www.nurmijarvi.fi Sisällysluettelo Yleinen osa... 1 1. Yleistä sääntökirjasta... 1 1.1 Sääntökirjassa käytettävät

Lisätiedot

MUURAMEN KUNTA Yksityiset päiväkodit 1 (5) Yksityiset ryhmäperhepäiväkodit

MUURAMEN KUNTA Yksityiset päiväkodit 1 (5) Yksityiset ryhmäperhepäiväkodit MUURAMEN KUNTA Yksityiset päiväkodit 1 (5) Yksityiset ryhmäperhepäiväkodit Varhaiskasvatuspalvelut 7.6.2016 Hakemus palvelusetelipalvelun tuottajaksi Tällä hakemuksella haetaan Muuramen kunnan varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖKYSELY HALLITUKSEN ESITYSLUONNOKSESTA LAIKSI SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA

LAUSUNTOPYYNTÖKYSELY HALLITUKSEN ESITYSLUONNOKSESTA LAIKSI SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA LAUSUNTOPYYNTÖKYSELY HALLITUKSEN ESITYSLUONNOKSESTA LAIKSI SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Sosiaalijohto - Socialledning ry 2. Vastauksen kirjanneen

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet alkaen

Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet alkaen JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 19.4.2016 1 (5) Varhaiskasvatuksen palvelusetelin perusteet 1.8.2016 alkaen PALVELUSETELI Palveluseteli on yksi tapa järjestää kunnan vastuulle kuuluvia sosiaali- ja terveyspalveluja.

Lisätiedot

Hakemus yksityisen päiväkodin palvelusetelipalvelun tuottajaksi

Hakemus yksityisen päiväkodin palvelusetelipalvelun tuottajaksi Hakemus yksityisen päiväkodin palvelusetelipalvelun tuottajaksi Yksityiset päiväkodit Hyvinvointi- ja sivistyspalvelut Varhaiskasvatus Tällä hakemuksella haetaan Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Ilmoittautuminen esiopetuksen palveluntuottajaksi Infotilaisuus

Ilmoittautuminen esiopetuksen palveluntuottajaksi Infotilaisuus Ilmoittautuminen esiopetuksen palveluntuottajaksi Infotilaisuus 24.11.2017 Ilmoittautumismenettely 9.11.2017 lasten ja nuorten lautakunta ( 62) päätti: ottaa 1.8.2018 käyttöön tulosidonnaisen palvelusetelin

Lisätiedot

Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja

Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja KIRKKONUMMEN KUNTA Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 13.12.2017 (Päivitys 27.2.2019)

Lisätiedot

Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja

Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja KIRKKONUMMEN KUNTA Kirkkonummen varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 13.12.2017 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Asiakasseteli. Hallituksen esityksen mukaisesti Etunimi Sukunimi

Asiakasseteli. Hallituksen esityksen mukaisesti Etunimi Sukunimi Asiakasseteli Hallituksen esityksen mukaisesti 1 Etunimi Sukunimi 2 Maakunnan liikelaitoksen palvelut Maakunnan liikelaitos tuottaa mm. kaikki sosiaalipalvelut, erikoissairaanhoidon palveluja, neuvolapalvelut

Lisätiedot

Sääntökirjan erityinen osa 1(11)

Sääntökirjan erityinen osa 1(11) 1(11) 2(11) Sisältö 1 PALVELUSETELIJÄRJESTELMÄN PIIRIIN KUULUVAT ASIAKKAAT... 3 1.1 Palvelusetelin hakeminen ja myöntäminen... 3 2 PÄIVÄKOTIHENKILÖSTÖN JA PERHEPÄIVÄHOITAJIEN PÄTEVYYSVAATIMUKSET SEKÄ HENKILÖKUNNAN

Lisätiedot

Sosiaalihuollon valvonnan ajankohtaispäivä Oulussa. Markku Mattila

Sosiaalihuollon valvonnan ajankohtaispäivä Oulussa. Markku Mattila Sosiaalihuollon valvonnan ajankohtaispäivä Oulussa Markku Mattila 28.5.2013 Ennakoiva valvonta Reaktiivinen valvonta Sopimusvalvonta/ -seuranta Hyvinvointilautakunnan delegointisäännön mukaan tilaaja-

Lisätiedot

Omaishoidon tuen palvelusetelin sääntökirja. Hyväksytty Sipoon sosiaali- ja terveysvaliokunta

Omaishoidon tuen palvelusetelin sääntökirja. Hyväksytty Sipoon sosiaali- ja terveysvaliokunta Omaishoidon tuen palvelusetelin sääntökirja Hyväksytty 14.3.2018 Sipoon sosiaali- ja terveysvaliokunta Sisällysluettelo 1. MÄÄRITELMÄT JA KÄSITTEET... 1 1.1 Palveluseteli... 1 1.2 Sääntökirja... 1 1.3

Lisätiedot

Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja

Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja Keravan varhaiskasvatuksen yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnaisen palvelusetelin sääntökirja Käsittelyt: Kasvatus- ja opetuslautakunta 26.10.2016/XXX Sisällys 1. SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA... 4 1.1 Palveluseteli...

Lisätiedot

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita 7 ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN 7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonta suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa vuonna 2011

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonta suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa vuonna 2011 06.03.2012 Sivu 1 / 1 1106/00.01.02/2012 3 Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonta suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa vuonna 2011 Valmistelijat / lisätiedot: Ulla Valtonen, puh. (09) 816 45536 Anna-Liisa

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Yksityisen hoidon tuen kuntalisä alkaen. Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Yksityisen hoidon tuen kuntalisä alkaen. Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 16 02.03.2016 tuen kuntalisä 1.8.2016 alkaen Sivistyslautakunta 02.03.2016 16 Lakia lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta muutetaan 1.8.2016 alkaen. Muutokset koskevat pääosin

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja. koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan. valvonnan vuosisuunnitelma

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja. koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan. valvonnan vuosisuunnitelma Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan valvonnan vuosisuunnitelma 2017-2018 Hyvinvointipalvelut 1(4) Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamupäiväiltapäivätoiminnan

Lisätiedot

Sijaishuollon valvonnasta aluehallintovirastossa

Sijaishuollon valvonnasta aluehallintovirastossa Sijaishuollon valvonnasta aluehallintovirastossa Näkökulmia sijaishuollon lastensuojelutyöhön Petrea 29.10.2014 1 Toimivaltapykäliä SHL 3.2 : aluehallintovirastolle kuuluu sosiaalihuollon suunnittelu,

Lisätiedot

Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue

Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Itä-Suomen aluehallintovirasto 3.2.2011 1 YKSITYINEN SOSIAALIPALVELU: Laki yksityisten

Lisätiedot

Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue

Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Itä-Suomen aluehallintovirasto 13.12.2010 1 YKSITYINEN SOSIAALIPALVELU: Laki

Lisätiedot

Leppäkaarteen päiväkodin yhteisöllinen oppilashuolto

Leppäkaarteen päiväkodin yhteisöllinen oppilashuolto 25.08.2016 Leppäkaarteen päiväkodin yhteisöllinen oppilashuolto Päiväkodissamme noudatetaan Siilinjärven kunnan esiopetuksen oppilashuoltosuunnitelmaa. Yhteisöllisen oppilashuollon tarkoituksena on luoda

Lisätiedot

HAKEMUS PALVELUSETELIPALVELUN TUOTTAJAKSI

HAKEMUS PALVELUSETELIPALVELUN TUOTTAJAKSI JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Yksityinen perhepäivähoito Varhaiskasvatuspalvelut HAKEMUS PALVELUSETELIPALVELUN TUOTTAJAKSI Ennen kuin palveluntuottaja voi hakeutua palvelusetelipalvelun tuottajaksi hänen tulee olla

Lisätiedot

Kangasalan kunta/ Varhaiskasvatus 18.11.2014 Sääntökirja päivähoidon palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Sääntökirjan erityinen osa Liite 1

Kangasalan kunta/ Varhaiskasvatus 18.11.2014 Sääntökirja päivähoidon palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Sääntökirjan erityinen osa Liite 1 PÄIVÄHOITOTOIMINNAN EHDOTTOMAT KELPOISUUSEHDOT JA LAATUVAATIMUKSET Palveluntuottajan on täytettävä kaikki kohdissa 1-3 laadulle asetetut laatukriteerit. Kelpoisuusehtoihin sisältyvät lainsäädännön vaatimukset

Lisätiedot

Palveluntuottajan vaatimukset sotelainsäädännössä

Palveluntuottajan vaatimukset sotelainsäädännössä Palveluntuottajan vaatimukset sotelainsäädännössä 9.5.2017 1 16.5.2017 Kuka voi tuottaa sotepalveluja? Julkisia sotepalveluja voivat tuottaa maakunnan liikelaitos sekä maakunnan yhtiö, yksityinen yritys

Lisätiedot

HAKEMUS JA SOPIMUS PALVELUSETELIPALVELUN TUOTTAJAKSI

HAKEMUS JA SOPIMUS PALVELUSETELIPALVELUN TUOTTAJAKSI JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Yksityinen perhepäivähoito Varhaiskasvatuspalvelut HAKEMUS JA SOPIMUS PALVELUSETELIPALVELUN TUOTTAJAKSI Tällä hakemuksella yksityinen perhepäivähoitaja hakeutuu Jyväskylän kaupungin

Lisätiedot

Vihdin varhaiskasvatus. Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja alkaen

Vihdin varhaiskasvatus. Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja alkaen Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirja 1.8.2018 alkaen luo 1. SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA... 4 1.1 Palveluseteli... 4 1.2 Sääntökirja... 5 1.3 Sääntökirjassa käytettävät käsitteet... 6 2. SOVELLETTAVA

Lisätiedot

Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta. Erityinen osa

Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta. Erityinen osa Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Erityinen osa Liite 1 Sisällysluettelo 1 PALVELUSETELIN HAKEMINEN JA MYÖNTÄMINEN... 3 2 PALVELUSETELIN ARVON MÄÄRITTÄMINEN... 3 3 HENKILÖKUNNAN

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI SÄÄNTÖKIRJA Tammikuu 2019 1 Sisällysluettelo VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI... 1 SÄÄNTÖKIRJA... 1 SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA... 3 Soveltamisala ja määritelmät... 3 Toimintaa

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI 0 Ruskon kunta VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELI Sääntökirja vahvistettu: 23.1.2019 opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 1 Sisällysluettelo SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA... 4 Soveltamisala ja määritelmät...

Lisätiedot

Omavalvontasuunnitelma yksityissektorilla

Omavalvontasuunnitelma yksityissektorilla Omavalvontasuunnitelma yksityissektorilla Yksityissektorin edunvalvonnalliset päivät 2017 Tehy Yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen toimiala 15.9.2017 1 Keskustele naapurisi kanssa: Onko työpaikallasi omavalvontasuunnitelma?

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELISÄÄNTÖKIRJA

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELISÄÄNTÖKIRJA 30.3.2016 LOHJAN KAUPUNKI VARHAISKASVATUKSEN PALVELUSETELISÄÄNTÖKIRJA LOHJAN KAUPUNKI, Kasvatus- ja opetuslautakunta 30.3.2016 Sisällys 1 Soveltamisala... 3 2 Sääntökirja... 3 3 Määritelmät... 3 4 Asiakkaan

Lisätiedot

Vaasan kaupunki Varhaiskasvatus. Palvelusetelin sääntökirjan erityinen osa

Vaasan kaupunki Varhaiskasvatus. Palvelusetelin sääntökirjan erityinen osa Vaasan kaupunki Varhaiskasvatus Palvelusetelin sääntökirjan erityinen osa Alustava luonnos hyväksytty kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 6.9.2017 1. Palvelusetelijärjestelmän piiriin kuuluvat asiakkaat

Lisätiedot

PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA

PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA Laihian kunta Varhaiskasvatus PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJAN YLEINEN OSA Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta 11.12.2018, 133 Sisällysluettelo PALVELUSETELI... 3 SÄÄNTÖKIRJA JA MÄÄRITELMÄT... 3 2.1. Määritelmät...

Lisätiedot

Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta. Erityinen osa

Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta. Erityinen osa Sääntökirja varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Erityinen osa 2 Sisällysluettelo 1 Palvelusetelin hakeminen ja myöntäminen... 3 2 Palvelusetelin arvon määrittäminen... 3 3 Henkilökunnan

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALA PALVELUSETELITUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

POHJOIS-KARJALA PALVELUSETELITUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN HAKEMUKSEN TUNNISTE 2015/2 HAKEMUS LÄHETETTY KÄSITELTÄVÄKSI 22.02.2015 PALVELUNTUOTTAJAN TIEDOT POGOSTAN ARJENAPU Y-Tunnus 2644362-7 Toimipaikka Osoite Rajatie 2b 82900 YHTEYSHENKILÖN TIEDOT Etunimi Jorma

Lisätiedot

Kontiolahden varhaiskasvatuksen vuosisuunnitelma

Kontiolahden varhaiskasvatuksen vuosisuunnitelma Kontiolahden varhaiskasvatuksen vuosisuunnitelma 2017-2018 Opetushallitus määräsi 18.10.2016 uusista varhaiskasvatussuunnitelman perusteista 1.8.2015 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain mukaisesti. Joensuun

Lisätiedot

Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi

Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi Palvelun tuottaja Y-tunnus Toimintayksikön nimi Toimintayksikön postiosoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelin Toiminnasta vastaavan henkilön nimi

Lisätiedot

Vammaisten valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus opetussuunnitelman perusteiden toimeenpano

Vammaisten valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus opetussuunnitelman perusteiden toimeenpano Vammaisten valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus opetussuunnitelman perusteiden toimeenpano 3. 4.12.2009, Helsinki Liisa Metsola Ammattikoulutuksen kehittäminen-yksikkö Liiisa.metsola@oph.fi Opetussuunnitelman

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 1 Konsernihallinto, tilaajaryhmä Lasten ja nuorten kasvun tukeminen 1 (6)

TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 1 Konsernihallinto, tilaajaryhmä Lasten ja nuorten kasvun tukeminen 1 (6) Lasten ja nuorten kasvun tukeminen 1 (6) Päivähoitotoiminnan kelpoisuusehdot ja laatuvaatimukset Palveluntuottajan on täytettävä kaikki kohdissa 1-3 asetetut laatukriteerit. Kelpoisuusehtoihin sisältyvät

Lisätiedot

Tiedote lasten vanhemmille 6/2016

Tiedote lasten vanhemmille 6/2016 Tiedote lasten vanhemmille 6/2016 Tiedoksi seuraavat sivistyslautakunnan päätökset 18.5.2016 1. Subjektiivinen päivähoito-oikeus Eduskunta on hyväksynyt 15.12.2015 hallituksen esityksen varhaiskasvatuslain

Lisätiedot

Espoon Kaupunki hakee tällä hankinnalla yksityisiä päivähoitopalvelujen tuottajia 14 koululle. Palveluntuottajia haetaan seuraaville kouluille:

Espoon Kaupunki hakee tällä hankinnalla yksityisiä päivähoitopalvelujen tuottajia 14 koululle. Palveluntuottajia haetaan seuraaville kouluille: Tarjouspyyntö / Liite 1, Palvelukuvaus 1 (6) 7/02.08.00/2013 21.1.2013 1. HANKINNAN TAUSTA Espoon Kaupunki hakee tällä hankinnalla yksityisiä päivähoitopalvelujen tuottajia 14 koululle. Palveluntuottajia

Lisätiedot

Palvelusetelin sääntökirja päiväkotihoidossa

Palvelusetelin sääntökirja päiväkotihoidossa Palvelusetelin sääntökirja päiväkotihoidossa Sivistyslautakunta 7.3.2013 Voimassa 1.8.2013 alkaen 1 Sisältö 1 Yleistä palvelusetelistä... 3 2 Palveluseteliasiakas... 4 Palveluseteliin oikeutetut asiakkaat...

Lisätiedot