Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) 2 Asuntotontin (pientalo, 400 k-m²) varaaminen yksityishenkilöille ryhmärakennuttamista varten (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39235/12) HEL T Kiinteistökartta 131/ , Päivöläntie 74 Päätösehdotus A päättää varata ********** Helsingin kaupungin 39. kaupunginosan (Tapanila, Tapaninkylä) korttelin ohjeellisen tontin 12 vapaarahoitteisten ja sääntelemättömien omistusasuntojen suunnittelua varten saakka seuraavin ehdoin: - Varauksensaajien tulee toteuttaa varausalueelle asuntoja varauksensaajina oleville luonnollisille henkilöille tai näiden muodostaman asunto-osakeyhtiön osakkeenomistajille. Varauksensaajien on noudatettava tontin toteuttamisessa ryhmärakennuttamisen periaatteita. Kaupungilla on oikeus määrätä varaus päättymään, olla jatkamatta varausta tai pidättäytyä tontin luovuttamisesta, mikäli on ilmeistä, ettei edellä mainittuja varausehtoja noudateta eikä kiinteistöviraston tonttiosaston kanssa ole sovittu perustelluista poikkeuksista. Kaupungilla on lisäksi oikeus määrätä varaus päättymään, olla jatkamatta varausta tai pidättäytyä tontin luovuttamisesta, mikäli on ilmeistä, ettei hanke enää vastaa alkuperäistä tarkoitustaan eikä kiinteistöviraston tonttiosaston kanssa ole sovittu perustelluista poikkeuksista. Tällaisena seikkana voidaan pitää esimerkiksi sitä, että varauksensaajista vain vähemmistö tulee tontin pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen vuokralaisiksi tai hanketta varten perustetun asunto-osakeyhtiön perustajaosakkaiksi. - Varauksensaajien on perustettava tontin hallinnointia varten asuntoosakeyhtiö, mikäli tontille toteutetaan enemmän kuin kolme (3) asuntoa. Muussa tapauksessa tontti voidaan toteuttaa kiinteistömuodossa, jolloin tontti vuokrataan määräosin varauksensaajille. - Varauksensaajien tulee maksaa 800 euron suuruinen varausmaksu lautakunnan päätöksen perusteella lähetettävän laskun mukaisesti. - Varauksensaajien on noudatettava liitteenä nro 2 olevia yleisiä varausehtoja.

2 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Tiivistelmä B C D Esittelijän perustelut Aiemmat päätökset päättää, että varaus tulee voimaan ja varausaika alkaa varauksensaajan hakemuksesta kiinteistöviraston tonttiosaston asuntotonttitoimiston erillisellä päätöksellä seuraavin edellytyksin: - Päätöskohdasta A ilmenevä varausmaksu on maksettu laskun mukaisesti. Varausmaksu hyvitetään pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen vuokrassa. Mikäli pitkäaikaista vuokrasopimusta ei tehdä, varausmaksua ei hyvitetä. - Varauksensaaja täyttää edelleen muutoin varauksen ehdot. päättää, että kiinteistöviraston tonttiosaston asuntotonttitoimiston toimistopäälliköllä on oikeus tehdä - varauksensaajia koskevia muutoksia ja - muutoin varauspäätökseen vähäisiä muutoksia ja tarkennuksia. päättää todeta, että tonttia koskeva toinen hakemus ei anna aihetta toimenpiteille. Tapaninkylässä sijaitseva tontti 39235/12 on ollut haettavana jatkuvassa tonttihaussa saakka. Tontista on jätetty hakuaikana kaksi hakemusta. Hakuehtojen mukaisesti varauksensaajaksi esitetään luonnollisista henkilöistä koostuvaa ryhmää. Kaupunginhallitus päätti (139 ) varata tontin 39235/12 luovutettavaksi erillisellä menettelyllä ryhmärakennuttamishanketta varten saakka. päätti (43 ) hyväksyä muun muassa tonttia 39235/12 koskevan Ryhmärakennuttaminen hakuohje, KLK hakuohjeen ja oikeuttaa kiinteistöviraston järjestämään hakumenettelyn.

3 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Jatkuva tonttihaku ja hakuehdot Hakuaika päättyi varasi kilpailussa mukana olleet tontit päätöksellään (426 ). Tontit, joista ei tullut yhtään hakemusta tai jotka jäivät valitsematta, siirrettiin osana mainittua päätöstä jatkuvaan tonttihakuun haettaviksi ryhmärakennuttamistarkoitukseen tähän muokatuin ehdoin. Kaupunginhallitus oikeutti tammikuussa 2013 kiinteistölautakunnan varaamaan ns. jatkuvan tonttihaun perusteella säätelemättömään asuntotuotantoon tai välimuodon asuntotuotantoon sellaiset asuntojen ja yleisten rakennusten tontit, jotka ovat vähintään kerran kuulutettu yleisen tonttihaun, ilmoittautumismenettelyn tai kilpailun yhteydessä yleisesti haettaviksi mutta joille ei ole tonttihaussa löydetty tällöin varaajaa. Tontit, joille ei ole mainituissa luovutusmenettelyissä löydetty toteuttajaa, siirtyvät siten jatkuvaan tonttihakuun. Jatkuvan tonttihaun tontit ilmoitetaan haettaviksi kiinteistöviraston tonttiosaston Internet-sivuilla. Tontit ovat kaikkien kiinnostuneiden haettavissa vähintään neljä viikkoa julkaisupäivästä. Kiinteistöviraston tonttiosasto on ottanut jatkuvan tonttihaun tontinvarausesitysten valmistelussa käyttöön lokakuun 2013 alussa. Nyt puheena oleva tontti on aiemmin ollut yleisesti haettavana julkisesti vireille kuulutettujen tonttihakujen/kilpailujen yhteydessä. Tästä huolimatta tontilla ei ole vireillä hankkeita ja tontilla ei ole varaajaa. Kiinteistöviraston tonttiosasto on tontin varausesityksen valmistelua varten ilmoittanut kyseisen tontin haettavaksi jatkuvan tonttihaun mukaisella menettelyllä. Jatkuvaan tonttihakuun siirrettyjen tonttien haku jatkuu kunkin tontin osalta siihen saakka, kunnes varausesityksen valmistelun kannalta riittävä määrä hyväksyttäviksi arvioituja hakemuksia on saatu. Kun hakemusten määrä arvioidaan riittäväksi, tonttiosasto ilmoittaa Internet-sivuillaan kyseisen tontin osalta määräpäivän, johon mennessä hakemukset tulee viimeistään toimittaa. Määräaika on yleensä noin 2-3 viikkoa ilmoituksen julkaisemisesta. Määräajan päätyttyä tontti poistuu jatkuvasta tonttihausta, ja määräajan jälkeen toimitetut hakemukset voidaan jättää huomioitta varausesityksen valmistelussa. Tontit ovat edellä mainitusta riippumatta kaikissa tilanteissa haettavissa vähintään 4 viikkoa siitä, kun tontti on ensimmäisen kerran julkaistu haettavaksi. Ryhmärakennuttamiseen osoitettujen tonttien hakuehtojen mukaan nyt varattavaksi esitettävää tonttia ovat voineet hakea luonnollisista henkilöistä koostuvat ryhmät (ryhmähakijat) ja yhteisöt, joiden tarkoituksena on ryhmärakennuttamishankkeen toteuttaminen, sekä konsulttihakijat.

4 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Hakemukset ja varausneuvottelut Asemakaava- ja tonttitiedot Varauksensaajat ja suunnitelmat Varausmaksu ja varauspäätöksen muutokset Mikäli hakemuksia tulee useampia, tarjotaan hakuehtojen mukaisesti tonttia ensisijaisesti ryhmä- tai yhteisöhakijoille. Mikäli ryhmä- tai yhteisöhakijoiden hakemuksia tulee useampia, suoritetaan näiden kesken arvonta. Tonttia 39235/12 koskien on jätetty hakuaikana kaksi kriteerit täyttävää hakemusta. Toisen hakemuksen ovat jättäneet nyt varauksensaajiksi esitettävät viisi yksityishenkilöä (ns. ryhmähakija). Toinen hakemus tuli konsulttihakija Yksiö Puutarhassa Oy:ltä. Hakuehtojen mukaan varauksensaajaksi esitetään ensisijaisesti ryhmätai yhteisöhakijaa, jos hakemuksia tulee useampia. Nyt varauksensaajiksi esitettävien henkilöiden kanssa on pidetty varausneuvottelut. Varausneuvottelut konsulttihakijan kanssa eivät olleet tarpeen, sillä hakuehtojen mukaan tonttia tarjotaan ensisijaisesti ryhmä- tai yhteisöhakijoille. Kaupunginvaltuuston hyväksymän ja lainvoimaiseksi tulleen asemakaavan muutoksen nro mukaan tontti 39235/12 kuuluu asuinrakennusten korttelialueeseen (A). Tontin rakennusoikeus on osoitettu tehokkuusluvulla e=0,25. Tontin pinta-ala on m² ja osoite Päivöläntie 74. Tontille ei ole vielä laadittu tonttijakoa eikä sitä ole merkitty kiinteistörekisteriin. Sijaintikartta ja ote ajantasa-asemakaavasta ovat liitteenä nro 1. Tontin varauksensaajiksi esitetään päätöskohdasta A ilmeneviä viittä yksityishenkilöä. Varauksensaajien suunnitelmissa on toteuttaa tontille kiinteistömuodossa kolme asuntoa. Lautakunnan varauspäätös tulee voimaan ja varausaika alkaa erillisellä kiinteistöviraston tonttiosaston asuntotonttitoimiston toimistopäällikön päätöksellä. Hakuehtojen mukaan varauksensaajien tulee maksaa 800 euron varausmaksu. Varausmaksu on kaksi kertaa tontin rakennusoikeuden määrä (2 x 400).

5 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Varausehdot Edellä mainittu päätös tehdään varauksensaajan hakemuksesta. Sen edellytyksenä on varausmaksun maksaminen. Asuntotonttitoimiston toimistopäällikölle esitetään annettavaksi oikeus tehdä varauksensaajia koskevia muutoksia sekä oikeus tehdä varauspäätökseen muita vähäisiä muutoksia ja tarkennuksia. Mainittu tontti varataan lautakunnan päätöksellä yksityishenkilöille yhteisesti. Tällaisissa hankkeissa on mahdollista, että esimerkiksi yksi henkilö haluaa luopua hankkeesta. Tällöin on tarkoituksenmukaista, että muu ryhmä voi osoittaa uuden jäsenen ja muutos varauksensaajasta tehdään viranhaltijan päätöksenä. Edellä mainitut ehdot ovat sisältyneet myös kiinteistölautakunnan päätökseen (426 ), jolla varattiin Ryhmärakennuttaminen hakumenettelyssä olleet tontit. Varauksensaajien tulee toteuttaa varausalueelle asuntoja varauksensaajana olevan ryhmän jäsenille tai perustettavan asunto-osakeyhtiön osakkeenomistajille. Varauksensaajien on noudatettava tontin toteuttamisessa ryhmärakennuttamisen periaatteita. Muussa tapauksessa kaupungilla on oikeus määrätä varaus päättymään, olla jatkamatta varausta tai pidättäytyä tontin luovuttamisesta. Kaupungilla on oikeus lisäksi määrätä varaus päättymään, olla jatkamatta varausta tai pidättäytyä tontin luovuttamisesta, mikäli on ilmeistä, ettei hanke enää vastaa alkuperäistä tarkoitustaan. Tällaisena seikkana voidaan pitää esimerkiksi sitä, että varauksensaajista vain vähemmistö tulee tontin pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen vuokralaisiksi tai hanketta varten perustetun asuntoyhteisön perustajaosakkaiksi. Muutoin noudatetaan tavanomaisia varausehtoja (yleiset varausehdot). Esittelijä Lisätiedot vs. osastopäällikkö Esko Patrikainen Katarina Nordberg, kiinteistölakimies, puhelin: katarina.nordberg(a)hel.fi Liitteet 1 Sijaintikartta ja ote ajantasa-asemakaavasta 2 Yleiset varausehdot

6 . Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Muutoksenhaku Otteet Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Ote Varauksensaajat Muut hakijat Kv/tonttiosasto Liite 1 Muut otteidensaajat Liite 1 Otteen liitteet Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Liite 1 Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Liite 1

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 5 Asuntotonttien (pientalo) varaaminen yksityishenkilöille (Mellunkylä, Mellunmäki, tontit 47214/3, 6 ja 7) HEL 2017-004907 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta 119/680

Lisätiedot

Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015

Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015 1 Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015 1 Hakukohteet Jatkuvaan tonttihakuun on siirretty neljä ryhmärakennuttamiseen tarkoitettua tonttia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (6) 13 Kaupunkipientalotonttien varaaminen asuntohankkeiden suunnittelua varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/35-41) HEL 2015-008889 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/204 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 429/2) HEL 204-006387 T 0 0 0 00 Kiinteistökartta 3/683

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/014 1 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 4191/6) HEL 014-00750 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 106 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin (AK) varaamiseksi Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (Herttoniemi, Roihuvuori, tontti 43233/5)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 190 Asuntotonttien varaaminen jatkuvan tonttihaun kautta, kortteli 36265 tontit 1, 2 ja 3 HEL 2017-004175 T 10 01 01 00 Harjannetie 22 ja 24, Bysantinkuja 5 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 10 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle suunnitellun asuntotontin (AK) varaamiseksi Kiinteistö Oy PJV:lle / NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (8) 350 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (6) 2 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (9) 10 Ryhmärakennuttamishaun hakuohjeen hyväksyminen ja haun järjestäminen HEL 2014-014438 T 10 01 01 00 Päätösehdotus Tiivistelmä A B päättää hyväksyä liitteenä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 574 Omakotitalotonttien varaaminen omatoimiseen rakentamiseen Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) 4 Asuntotontin (rivitalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Halkosuontie 14-16:lle sekä yhtiöjärjestyksen hyväksyminen (Länsi-Pakila, tontti 34117/6)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (7) 5 Osto-option sisällyttäminen tonttien maanvuokrasopimuksiin (Viikki, tontit 36113/2, 3 ja 4) HEL 2017-001849 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 103/679 499, Ristiretkeläistenkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (7) 6 Honkasuon Haapaperhosen alueen asuntotonttien varausten jatkaminen, muuttaminen sekä päättäminen ja siirtäminen jatkuvaan hakuun (Kaarela, Honkasuo, tontit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2016 1 (6) 859 Maa-alueen varaaminen Helsingin Kalasataman alueelta hotellin suunnittelua varten HEL 2016-006543 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289.

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289. 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 14.2.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 6 289 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen yhteisesti määräosin Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:lle ja Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (7) 94 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeiden suunnittelua varten (Haaga, tontti 29081/11

Lisätiedot

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti:

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti: 1 MUISTIO/KN 10.3.2015 Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pestikuja 1:lle vapaarahoitteista Hitas II-ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Malmi, Ruotutorppa,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/2014 1 (6) 788 Kauppakeskushanketta varten Laajasalon keskustasta varatun alueen varauksen uusiminen ja muuttaminen, varauksensaajina Helsingin Osuuskauppa Elanto, Kesko

Lisätiedot

liittyvän painavan syyn vuoksi perusteltua.

liittyvän painavan syyn vuoksi perusteltua. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 108 Päätös tonttia 28321/10 koskevan varauspäätöksen ehdon vähäisestä muuttamisesta HEL 2016-006854 T 10 01 01 00 Suonotkonkuja 1 Päätös Päätöksen perustelut Hakemus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 606 Liiketontin vuokraaminen Lidl Suomi Ky:lle ja esitys kaupunginhallitukselle osto-option lisäämisestä (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41292/1) HEL 2015-013242

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 547 V 7.6.2017, Vuokrausperusteiden määrääminen omakotitalotonteille Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kiinteistölautakunta To/ varten saakka muutoin entisin ehdoin.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kiinteistölautakunta To/ varten saakka muutoin entisin ehdoin. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2016 1 (6) 503 Kalasataman Verkkosaaren kelluvia asuntoja koskevan varauspäätöksen muutos (Sörnäinen, Kalasatama, tontit 10619/1-4) HEL 2016-012687 T 10 01 01 00 Verkkosaarenranta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/06 (5) 84 Vuokrausperusteet yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevan rakennuksen tontille (Laajasalo, tontti 4930/5) Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/04 (5) Suunnitteluvarauksen jatkaminen Kesko Oyj:lle Itäkeskuksesta koskien tontteja 4573/3 ja 4576/6 8 sekä Itäväylän yläpuolisia alueita (Vartiokylä, Itäkeskus) HEL 0-03

Lisätiedot

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 304 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Tähtisaranpolku 3:lle (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47352/3) Tähtisaranpolku 3 Hakemus Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) 550 Verkkosaaren eteläosan asuinkortteleita 10600 ja 10601 koskevan ilmoitus- ja neuvottelumenettelyn ratkaiseminen sekä esitys kaupunginhallitukselle tonttien

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2013 1 (5) 13 Myllypuron yhteiskerhotila Oy:n liittymismaksujen hyväksyminen HEL 2013-004761 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J5 T3, J5 T2, K5 P3, K5 P2, Mamsellimyllynkatu,

Lisätiedot

MUISTIO/Katarina Nordberg

MUISTIO/Katarina Nordberg 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 22.12.2016 Liiketontin maanvuokrasopimuksen päättäminen ja asuntotontin (kerrostalo, 2 010 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 31:lle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2017 1 (5) 8 Oikaisuvaatimus koskien kiinteistölautakunnan päätöstä 1.12.2016 ( 484) vuokrata Kiinteistö Oy Helsingin Uimarannantien palvelukodille tontti 39049/4 (kiinteistötunnus

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 19/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1228 HEL 2013-013390 T 10 01 01 01 Päätös A Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6)

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 400 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) Mellinintie 3 Hakemus Asuntosäätiön Asumisoikeus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 1.6.2015 15 1.2.2016 30 Kahden omakotitontin lisääminen jatkuvaan tonttihakuun Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 23/2013 1 (6) 19 Viiden vuokrattavan omakotitalotontin varaajien valintaperusteet (Maunula, tontit 28325/1-4 ja 28326/11) HEL 2013-015426 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta G6

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 370 Myllypuron yhteiskerhotila Oy:n liittymismaksujen hyväksyminen HEL 2013-004761 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J5 T3, J5 T2, K5 P3, K5 P2, Mamsellimyllynkatu,

Lisätiedot

Asuntotontin (700 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Peltopuistolle Hitas II-ehdoin (Tapaninkylä, 39148/13)

Asuntotontin (700 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Peltopuistolle Hitas II-ehdoin (Tapaninkylä, 39148/13) MUISTIO/TUT 10.7.2017 Asuntotontin (700 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Peltopuistolle Hitas II-ehdoin (Tapaninkylä, 39148/13) Kotinummentie 11 Hakemus Varauspäätös Master Kodit Oy

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kiinteistölautakunta Vp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kiinteistölautakunta Vp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (6) 210 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Hakaniemenrannassa sijaitsevan alueen varaamiseksi AB Invest AS:lle (Kallio, Siltasaari) HEL 2016-004071

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (7) 2 Sato Oyj:lle varatun asuntotontin varausehtojen muuttaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle tontin myyntiperusteiden määräämiseksi (Länsisatama, Jätkäsaari,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) 13 Kaartinkaupungin tontin pitkäaikainen vuokraaminen Royal Ravintolat Oy:lle (Kaartinkaupunki, tontti 3052/30) HEL 2012-015034 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (5) 263 Esitys kaupunginhallitukselle maa-alueen varaamiseksi kehittämishanketta varten Espoon Viherlaaksosta (SATO-Asunnot Oy, 49-402-1-13 ja 49-402-1-20) HEL 2013-006395

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) 228 Asunto-oy Sarvastonkaarelle vuokratun asuntotontin pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen muuttaminen ja täydennysrakentamiskorvauksen suorittaminen (Laajasalo,

Lisätiedot

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona.

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona. 1 MUISTIO/TUT Asuntotontin (kerrostalo 6 000 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Pukinmäki, tontti 37186/5) Isonpellontie 4 Hakemus Asuntotuotantotoimisto

Lisätiedot

Varauspäätöksen mukaan varauksensaajan tulee noudattaa muun muassa seuraavia ehtoja:

Varauspäätöksen mukaan varauksensaajan tulee noudattaa muun muassa seuraavia ehtoja: Liite 2, Muistio Asuntotontin (kerrostalo, 714 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto-osakeyhtiö Helsingin Isonnevan Kotikutoselle Hitas II -ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Etelä-Haaga,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (8) 11 Eräiden asuntotonttien varausten jatkaminen sekä muuttaminen Alppikylässä ja Maunulassa sekä Kivikossa HEL 2016-006562 T 10 01 01 00 Päätösehdotus A B C

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2012 1 (5) 133 Rakentamisen aloittamisen määräajan jatkaminen ja varausehtojen tarkentaminen e-house Oy:n Alppikylän kohteissa (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41299/7 ja 41300/1)

Lisätiedot

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus 1 MUISTIO/KN 25.5.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (10) 237 Tontin ja yleisen alueen varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeiden suunnittelua varten (Haaga, tontti 29081/11

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 8 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin varaamiseksi Asunto Oy Helsingin Kommodorille (SVK Yhtymä Oy) kehittämishanketta varten (Länsisatama,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2014 1 (6) 18 Länsisataman Jätkäsaaren korttelin 20820 asuntotontille (kerrostalo) 2 toteutettavan hankkeen hankesuunnitelman hyväksyminen (Länsisatama, Jätkäsaari, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2018 1 (7) 323 Vuokrausperusteiden määrittäminen eräille tonteille (Malmi ja Viikki) HEL 2018-008488 T 10 01 01 02 Päätös vahvisti Helsingin kaupungin 38. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 11 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen vuokra-ajan jatkaminen (Vartiokylä, Myllypuro, tontti 45136/1 ja määräala

Lisätiedot

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja.

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja. 1 MUISTIO/TUT 30.3.2016 Asuntotontin (kerrostalo, 9 850 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Kaarela, Malminkartano, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (8) 670 V 31.8.2016, Vuokraus- ja myyntiperusteet toimistotontille (Vallila, tontti 22403/2) HEL 2016-006505 T 10 01 01 02 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2012 1 (7) 488 Lausunto kaupunginhallitukselle liittyen kirjelmään, joka koskee yleisten rakennusten tontin (Y) 40063/4 käyttötarkoituksen muuttamiseen liittyvää menettelyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (12) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (12) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2016 1 (12) 292 Vuokraus- ja myyntiperusteiden vahvistaminen asuinkerrostalotonteille Roihuvuoressa (tontit 43233/6 ja 7) HEL 2016-010504 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (8) 18 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi asuntohankkeen suunnitteluun (Haaga, tontti 29100/1 sekä määräala kiinteistöstä 91-403-2-805)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (9) 329 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Kannelmäen ja Pitäjänmäen ostoskeskustonttien varaamiseksi kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2014 1 (6) 12 Asuinkerrostalotontin (AK) pitkäaikainen vuokraaminen ostooikeudella Asunto Oy Helsingin Gunillalle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/1) HEL 2013-014402

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/207 (0) 2 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokrattujen asuntotonttien vuokrasopimusten vuokra-aikojen jatkaminen (Maunula, Malminkartano, Kannelmäki, Pukinmäki, Jakomäki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (10) 12 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kerrostalotonttien varaamiseksi Att:lle, Kevalle ja HOK-Elannolle sekä eräiden tonttien rahoitus- ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (14) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (14) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (14) 14 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperusteiden määräämisestä Roihuvuoren, Mellunmäen, Kivikon ja Laajasalon asunto- ja autopaikkatonteille

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (10) 140 Suutarilan Siltalanpuiston eräiden asuntotonttien vuokrausperusteet HEL 2016-003911 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 15 Toimitilatontin pitkäaikainen vuokraaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle vuokraus- ja myyntiperusteiden määräämiseksi Myllypuron Metropolian kampushanketta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 3 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (7) 500 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Katajanokan autopaikkatontin (LPA) 8189/4 varaamiseksi YIT Rakennus Oy:lle toimitilahankeen suunnittelua

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/06 (8) 79 Vuokrausperusteet ja osto-oikeuden sisällyttäminen toimisto- ja hotellitonttien vuokrasopimukseen (Länsisatama, korttelin 0007 tontit 0 ja, Jätkäsaarenlaituri,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (5) 57 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokraus- ja myyntiperusteiden määräämiseksi Jätkäsaaren Wood City -hankkeen toimisto- ja hotellitonteille

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) Kiinteistölautakunta To/14 27.11.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) Kiinteistölautakunta To/14 27.11.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) 14 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle eräiden tonttien varaamiseksi kehittämishankkeiden suunnittelua varten HEL 2014-014004 T 10 01 01 00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 11 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen vuokra-ajan jatkaminen (Käpylä, tontti 25857/1) HEL 2015-013448 T 10

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2016 1 (5) 5 Hakaniemenrannassa sijaitsevan alueen varaaminen AB Invest AS:lle (Kallio,Siltasaari) HEL 2016-004071 T 10 01 01 00 Päätösehdotus Erityiset varausehdot päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (6) 267 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 13.02.2017 Sivu 1 / 1 3908/2016 02.07.00 22 Kerrostalotonttihaun tonttien myynnit, vuokraukset ja varaukset Henttaalta, Olarista, Nöykkiöstä, Espoon keskuksesta, Saunalahdesta ja Kauklahdesta Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 619 Kiinteistö Oy Vaasankatu 10:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen jatkaminen (Alppiharju, Harju, tontti 12348/10) HEL 2014-014290 T 10

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varaaminen Matinkylän urheilupuistosta Espoon Kiekkoilun Tuki Ry:lle jäähallin suunnittelua varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varaaminen Matinkylän urheilupuistosta Espoon Kiekkoilun Tuki Ry:lle jäähallin suunnittelua varten 13.03.2017 Sivu 1 / 1 859/2016 02.07.00 24 7.3.2016 34 Alueen varaaminen Matinkylän urheilupuistosta Espoon Kiekkoilun Tuki Ry:lle jäähallin suunnittelua varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (6) 265 Vuokrausperusteet Oulunkylän omakotitalotontille (Oulunkylä, tontti 28105/32) HEL 2016-009127 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

MUISTIO Harjannetie 28 (Bysantinkuja 6), Harjannetie 30 (Bysantinkuja 4), Harjannetie 32 (Bysantinkuja 2)

MUISTIO Harjannetie 28 (Bysantinkuja 6), Harjannetie 30 (Bysantinkuja 4), Harjannetie 32 (Bysantinkuja 2) MUISTIO 9.2.2016 Asuntotonttien ja autopaikkatontin lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Laatuasunnot Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun rakennusluvan hakemista varten (Viikki, Viikinmäki, tontit 36264/1,

Lisätiedot

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa 1 MUISTIO/KN 22.4.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 5 530 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Margaretalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49040/1) Föglönkuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (13) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (13) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (13) 62 Alppikylän kaupunkipientalotonttien varaaminen (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/3-8) HEL 2013-001346 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta J7 T2 ja K7 P2, Tattarikatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (5) 40 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi koulutustoimintaa varten Planmeca Oy:lle (Vuosaari, Lohiniemenranta) HEL 2014-014754

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin tontti 1 08.09.2014 Sivu 1 / 1 4713/10.00.02/2012 124 3.12.2012 116 4.11.2013 87 Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin 44059 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 129 Asuntotontin (AK) lyhytaikainen vuokraaminen Setlementtiasunnot Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49096/2) HEL 2016-002597

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2015 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi Speed Group Oy:lle rekkojen levähdysalueen ja siihen liittyvien palvelujen suunnittelua

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten 16.01.2017 Sivu 1 / 1 4377/2015 10.00.02 113 16.11.2015 10 Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka.

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka. 1 MUISTIO/KN 31.3.2017 Asuntotontin (erityisasuminen, 4 000 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, Kontula, tontti 47031/12) Kotikonnuntie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2012 1 (6) 201 Kaupunkipientalojen hakuohjeen hyväksyminen ja haun järjestäminen omatoimiseen ryhmärakennuttamiseen Kalasataman Sörnäistenniemestä (tontit 10590/4-8) Pöydälle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (5) 41 Tontin varauksen jatkaminen Stora Enso Oyj:lle ja SRV Yhtiöt Oyj:lle hotellin suunnittelua varten (Länsisatama, Jätkäsaari) Päätös päätti jatkaa Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (8) 4 Tontin (kerrostalo) myyminen Asunto Oy Helsingin Retkeilijänkatu 1:lle (Vuosaari, Rastila, tontti 54003/2) HEL 2014-012368 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 93/676

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2014 1 (8) 14 Asuntotontin (AR) pitkäaikainen vuokraaminen määräosin ryhmärakennuttajille (Suutarila, Tapulikaupunki, tontti 40223/3) HEL 2013-004685 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (5) 197 Tontin varaaminen Espoon Pohjois-Tapiolasta YIT Rakennus Oy:lle ja Uudenmaan Seniorikodit Oy:lle HEL 2016-000720 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata YIT Rakennus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja /06 () 555 Hakaniemenrannassa sijaitsevan alueen varaaminen AB Invest AS:lle (Kallio,Siltasaari) HEL 06-00407 T 0 0 0 00 Päätös Erityiset varausehdot päätti varata AB Invest

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2012 1 (7) 219 Tontin 22392/1 varaaminen Vallilasta Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnalle HEL 2011-008965 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnalle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (6) 13 Omakotitalotonttien vuokraajien valintaperusteet vuonna 2017 HEL 2017-001377 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää ilmoittaa vuonna 2017 vuokrattaviksi omakotitalotontteja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (7) 24 Vallilan toimistotontin varaaminen Lemminkäinen Talo Oy:lle hotellin suunnittelua varten (Vallila, tontti 22400/1) HEL 2017-004205 T 10 01 01 00 Päätös 1 2

Lisätiedot