Palveluiden kuvaaminen monituottajatilanteissa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palveluiden kuvaaminen monituottajatilanteissa"

Transkriptio

1 Palveluiden kuvaaminen monituottajatilanteissa Miten kuvausvastuut jaetaan, kun yhtä palvelua tai sen asiointikanavia tuottaa useampi taho? Muokattu

2 Monituottajatilanteita on erilaisia Palvelua tai asiointikanavaa voi esim. kunnalle tuottaa: toinen kunta kuntayhtymä, sairaanhoitopiiri, pelastuslaitos kunnan omistama yhtiö kuntien yhdessä omistama yhtiö yksityinen yritys järjestö seurakunta. Asiointikanavaa voi esim. virastolle tuottaa: toinen virasto yritys.

3 Kuka huolehtii kunnan palveluiden kuvaamisesta? Yksi kunta järjestää muiden kuntien toimeksiannosta palvelua, jota kuntalaiset käyttävät. Kunta Kunta ottaa yhteyttä Toinen kunta 1. Kunta, joka on lain edessä vastuussa palvelun järjestämisestä, varmistaa, että palvelu tulee kuvatuksi PTV:hen asiointikanavineen. 2. Kunta sopii toisen kunnan kanssa palvelun ja/tai asiointikanavien kuvaamisesta. 3. Päävastuuorganisaatioksi merkitään se kunta, joka palvelun kuvaa. Kaikki palvelun taustalla olevat kunnat merkitään silti aina palvelun vastuuorganisaatioksi.

4 Kuka huolehtii kunnan palveluiden kuvaamisesta? Yhteistyökumppani tuottaa kunnan toimeksiannosta palvelua, jota kuntalaiset käyttävät. Kunta Kunta ottaa yhteyttä Yhteistyökumppani (yritys, järjestö, seurakunta) 1. Kunta, joka on lain edessä vastuussa palvelun järjestämisestä, varmistaa, että palvelu tulee kuvatuksi PTV:hen asiointikanavineen. 2. Kunta sopii yhteistyökumppanin kanssa palvelun ja/tai asiointikanavien kuvaamisesta. 3. Yhteistyökumppani liittyy PTV:hen. 4. Kunta ja yhteistyökumppani kuvaavat sopimansa mukaisesti palvelun ja asiointikanavat PTV:hen. 5. Päävastuuorganisaatioksi merkitään se taho, joka palvelun kuvaa. Kunta merkitään silti aina palvelun vastuuorganisaatioksi.

5 Kuka huolehtii kuntien yhteisten palveluiden kuvaamisesta? Kunta 1 Yhteistyökumppani tuottaa kuntien toimeksiannosta palvelua, jota eri kuntien kuntalaiset käyttävät. Kunta 2 Kunta 3 Sovittu kunta ottaa yhteyttä Yhteistyökumppani (yritys, järjestö, seurakunta) 1. Kunnat varmistavat, että palvelu tulee kuvatuksi PTV:hen asiointikanavineen. 2. Kunnat sopivat keskenään, kuka asioi yhteistyökumppanin kanssa PTV:hen liittyen. 3. Tämä kunta sopii yhteistyökumppanin kanssa palvelun ja/tai asiointikanavien kuvaamisesta. 4. Yhteistyökumppani liittyy PTV:hen. 5. Kunnat ja yhteistyökumppani kuvaavat sopimansa mukaisesti palvelun ja asiointikanavat PTV:hen. 6. Päävastuuorganisaatioksi merkitään se taho, joka palvelun kuvaa. Palvelun vastuuorganisaatioiksi merkitään silti aina kunnat.

6 Kuka huolehtii kuntien yhteisten palveluiden kuvaamisesta? Yksi kunta tuottaa usealle kunnalle palvelua, jota eri kuntien kuntalaiset käyttävät. Kunta 1 Kunta 1 ottaa yhteyttä Kunta 2 Kunta 3 Kunta 4 1. Lähtökohta: Eri kunnat eivät saa kuvata erikseen palvelua, jota tuottaa usealle kunnalle yksi kunta. 2. Palvelua käytännössä tuottava kunta 1 on vastuussa palvelun kuvaamisesta. 3. Tämä kunta sopii muiden kuntien kanssa palvelun ja/tai asiointikanavien kuvaamisesta. 3. Päävastuuorganisaatioksi ja palvelun tuottajaksi merkitään se kunta, joka palvelun kuvaa. Palvelun vastuuorganisaatioiksi merkitään silti aina kaikki kunnat.

7 Aluetiedon merkitseminen Kun kunnan vastuulla olevan palvelun kuvaa yhteistyökumppani, on yhteistyökumppanin merkittävä palvelulle alue, jolla palvelu on käytettävissä (=kunta, useampi kunta, maakunta, sairaanhoitopiiri jne.) Ilman aluetietoa kunnan asukas ei löydä alueensa palvelua Suomi.fiverkkopalvelun hakutoiminnolla. Yhteistyökumppani on palvelun päävastuuorganisaatio, mutta sen on merkittävä vastuuorganisaatioiksi myös kunnat. Palvelun kuvaaja voi halutessaan mainita palvelun kuvaustekstissä, että taho X tuottaa kyseisen palvelun kunnissa A, B ja C.

8 Kuka huolehtii viraston asiointikanavien kuvaamisesta? Yhteistyökumppani tuottaa viraston toimeksiannosta palvelua, jota asiakkaat käyttävät. Virasto Virasto ottaa yhteyttä Yhteistyökumppani 1. Virasto, joka on lain edessä vastuussa palvelun järjestämisestä, varmistaa, että palvelu tulee kuvatuksi PTV:hen asiointikanavineen. 2. Virasto sopii yhteistyökumppanin kanssa asiointikanavien kuvaamisesta. 3. Yhteistyökumppani liittyy PTV:hen. 4. Virasto ja yhteistyökumppani kuvaavat sopimansa mukaisesti palvelun ja asiointikanavat PTV:hen. 5. Virasto merkitään palvelun vastuuorganisaatioksi, vaikka yhteistyökumppani olisikin palvelun päävastuuorganisaatio.

9 Palvelusta vastuussa oleva huolehtii vastuiden jakamisesta Lähtökohtaisesti se organisaatio, joka on lain edessä vastuussa palvelun järjestämisestä, varmistaa, että kyseinen palvelu tulee kuvatuksi PTV:hen. Organisaatiot sopia varsinaisesta kuvausvastuusta haluamallaan tavalla, kunhan ylläpitovastuut tulevat eri osapuolille selväksi. Järkevintä on, että palvelun kuvaa se organisaatio, joka oikeasti tarjoaa palvelua loppukäyttäjille. Monituottajatilanteissa on tärkeää, että tunnistatte kyseiset palvelut sovitte yhteistyökumppaneittenne kanssa työnjaosta pysytte sopimassanne käytännössä. Etenkin kuntien palveluiden osalta on tärkeää, etteivät eri kunnat kuvaa erikseen palvelua, jota tuottaa usealle kunnalle yksi kunta tai kuntayhtymä. Selvittäkää aluksi esim., miten palvelun tiedot toimitetaan tällä hetkellä organisaationne verkkosivuille ja mitä tietojen ylläpidosta on toimijoiden kesken sovittu.

10 Mitä jos yritys tai järjestö ei ole liittynyt tai ei liity PTV:hen? Tilanne: organisaation vastuulla olevaa palvelua tuottaa yksityinen yritys tai järjestö. Ota yhteyttä yritykseen tai järjestöön ja pyydä sitä liittymään Palvelutietovarantoon. Liittyvä organisaatio saa käyttäjätukea ja ohjeet Väestörekisterikeskuksesta normaalin käyttöönottoprosessin mukaisesti. A. Jos yritys tai järjestö liittyy PTV:hen, pyydä siltä tieto aikataulusta, jossa se lupaa tuottaa palvelu- tai asiointikanavatiedot. Jos palvelu- ja/tai asiointikanavatiedot ovat tulossa PTV:hen lähikuukausina, odota, että yritys tai järjestö tuottaa ne. Sen jälkeen voit liittää yrityksen tai järjestön asiointikanavia omiin palveluihisi. Väliaikaisratkaisuna voit liittää palveluun asiointikanavaksi mahdollisen verkkosivun, jolla ulkopuolisen tahon palvelupisteet tai muut kanavat luetellaan. B. Jos yritys tai järjestö ei liity PTV:hen, kuvaa sen tuottamat palvelut ja/tai asiointikanavat itse oman organisaatiosi nimissä. Et voi luoda yritystä tai järjestöä PTV-organisaatioksi. Kirjoita palvelun ja/tai asiointikanavan kuvauskenttään, että palvelun tuottaa kyseinen yritys tai järjestö. Sinun on myös huolehdittava tietojen ajantasaisuudesta. Kun organisaatiosi solmii jatkossa sopimuksia palvelujen ostamisesta yrityksiltä tai järjestöiltä, kannattaa yrityksen tai järjestön PTV:hen liittyvät velvoitteet sopia jo sopimusvaiheessa.

11 Hyödynnä yhteiskäyttöisiä asiointikanavia Älä kuvaa toisen organisaation asiointikanavia. Poikkeustapaus sivulla nro 9 Mitä jos yritys tai järjestö ei ole liittynyt tai liity PTV:hen. Jos toinen organisaatio on merkinnyt kuvaamansa asiointikanavan yhteiskäyttöiseksi, voit liittää sen omaan palveluusi. Asiointikanavat ovat oletusarvoisesti yhteiskäyttöisiä. Hae yhteiskäyttöinen asiointikanava PTV-käyttöliittymässä ja liitä se palveluusi. Esuomesta löydät listan käytetyimmistä valtakunnallisista yhteiskäyttöisistä kanavista. Voit etsiä kanavia myös PTVkäyttöliittymässä organisaation nimellä.

12 Yhteenveto kuntien palvelujen monituottajatilanteista Organisaatio on Liittyy PTV:hen Kuvaa itse palvelun Kuvaa itse kanavat On palvelun päävastuuorganisaa tio On palvelun tuottaja Kunnat merkitään alueelliseen kattavuuteen Esimerkki palvelusta, joka voi olla tällainen Kunnan/kuntien vastuutettava organisaatio PTVtehtäviin Kuntayhtymä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Eläinlääkäripalvelu Kyllä Pelastuslaitos Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Palotarkastus Kyllä Yksityinen päivähoitoyrittäjä, jota kunta valvoo (ei ostopalvelu) Yksi kunta isäntäkuntaperiaatteella tai muulla sopimuksella Kunnan alainen organisaatio, joka järjestää palvelun usealle kunnalle Kunnan omistama yhtiö tai kunnan liikelaitos Kyllä/Ei (kunta ja yrittäjä voivat sopia asiasta Kyllä, kunnat ovat jo liittyneet Kyllä, jos on virallinen organisaatio. Muulloin kunta, ks. ylempi rivi. Kyllä/Ei (kunta ja yhtiö tai laitos voivat sopia, liittyykö yhtiö) Ei, kunta kuvaa Kyllä/Ei (kunta ja yrittäjä voivat sopia asiasta) Kyllä Kyllä Kyllä Muut kunnat merkittävä vastuuorganisaatioiksi Kyllä Kyllä Kyllä Muut kunnat merkittävä vastuuorganisaatioiksi Kyllä/Ei (kunta ja yhtiö tai laitos voivat sopia kuvaako yhtiö palvelunsa) Kyllä Ei, kunta on Kyllä Kyllä Yksityinen päiväkotihoito ja perhepäivähoito Kyllä, jos kuvaa itse palvelun Kyllä Kyllä Maatalouslomitus Kyllä Kyllä Kyllä Ympäristöterveyden huollon palvelut usein Kyllä Kyllä Vuokra-asunnot Vesihuolto Kyllä/Ei (kunta ja yrittäjä voivat sopia asiasta) Kyllä Kyllä Usean kunnan omistama yhtiö Kyllä Kyllä/Ei (kunnat ja yhtiö voivat sopia asiasta) Kyllä Kyllä, jos kuvaa itse palvelut. Muulloin vastuutaho on kunta. Kyllä Kyllä Jätehuolto Kyllä

13 Tapausesimerkkejä kuntien palveluista

14 Usean kunnan kuntayhtymä Case: Eläinlääkäri ja eläinlääkäripäivystys Katso myös kuva seuraavalla sivulla Palvelun kuvaa ja palvelun päävastuutaho on kuntayhtymä. Kuntayhtymä valitsee alueellinen rajaus -kohdassa kaikki kunnat, joissa palvelu on tarjolla. Jos joku kuntayhtymän ulkopuolinen kunta hyödyntää jotain kuntayhtymän asiointikanavaa, myös tämä ulkopuolinen kunta voi liittää palveluunsa kuntayhtymän asiointikanavan. Kuntayhtymän tulee merkitä tämä asiointikanava yhteiskäyttöiseksi.

15 Organisaatio Asiointikanavat Palvelut Case: Usean kunnan kuntayhtymä Eläinlääkäri ja eläinlääkäripäivystys Kuntayhtymä, jonka osakaskuntia ovat kunnat 1,2,3 ja 4, liittyy PTV:hen erillisenä organisaationa merkitään palveluille päävastuuorganisaatioksi merkitään palvelujen ja asiointikanavien tuottajaksi kuvaa palvelut, joita se tuottaa tai joista se vastaa kuvaa asiointikanavat, joita se hallinnoi. Kukin palvelu ja asiointikanava kuvataan vain kerran. Yhteistyökunnat merkitään palvelun tietoihin alueellinen kattavuus -kohdassa. Kunta 5 hyödyntää kuntayhtymän tuottamaa yöja viikonloppupäivystyksen palvelupistettä. Kunnan 5 ei tarvitse kuvata uudelleen tätä asiointikanavaa, vaan riittää että se on kuvattu yhden kerran. Mahdolliset poikkeavat palveluajat tms. kuvataan liitostiedossa. Kunta 1 Kunnan 1 eläinlääkintävastaanotto Eläinlääkäri Kunta 2 Kunta 3 Kunta 4 Kunnan 1 puhelinpalvelu ALUEELLINEN KATTAVUUS Kuntien 2, 3 ja 4 yhteinen vastaanotto Kuntien 2, 3 ja 4 puhelinpalvelu ORGANISAATIO Kunta 5 Yö- ja viikonloppupäivystyksen vastaanotto Kunnan 5 puhelinpalvelu Eläinlääkäripäivystys Eläinlääkäripäivystys Peruspalvelukuntayhtymä 15

16 Kunnan tai usean kunnan palvelua tuottaa kuntien omistama yhtiö Katso myös kuva seuraavalla sivulla Kunnat varmistavat, että lakisääteistä tehtävää hoitava yhtiö liittyy PTV:hen ja kuvaa (palvelut ja) asiointikanavat. Kunnat ja yhtiö sopivat keskenään palvelutietojen kuvaamisesta ja ylläpidosta. Palvelun kuvaa sen yksityiskohdista riippuen kukin kunta erikseen TAI yhtiö kaikkien kuntien puolesta. Jos palvelussa on kunnittaisia eroja, yhtiö voi kuvata palvelun erikseen joka kunnalle. Kun kunta kuvaa itse palvelun, kunta merkitään palvelun vastuutahoksi tuottajaksi merkitään yhtiö ja tuotantotavaksi ostopalvelut. Kun yhtiö kuvaa palvelun, yhtiö merkitään palvelun päävastuuorganisaatioksi ja tuottajaksi. Palvelu merkitään yhtiön itse tuottamaksi. palvelun alueellinen kattavuus -kohdassa yhtiö merkitsee kaikki kunnat, joissa palvelu on saatavilla. palvelun kuvaustekstissä tulee sanallisesti kertoa, että yhtiö hoitaa palvelut tietyissä kunnissa.

17 Organisaatio Asiointikanavat Palvelut Organisaatiot Case: Jätehuolto Kunnan palvelua tuottaa usean kunnan omistama yhtiö Jokainen kunta kuvaa itse tai yhtiö kuvaa palvelun. Kunta tai useampi kunta Jätehuoltoyhtiö liittyy PTV:hen ja kuvaa sovitun mukaisesti itse vähintään omat asiointikanavansa. Vastuukuntia voi olla useita, jos jäteyhtiön osakkaana on useita kuntia. Kierrätyskeskus Jätehuolto Jäteastian tyhjentämisvälin harventamishakemus Jätteenkuljetus Jätekimpan muodostamishakemus Alueellinen kattavuus - kohdassa palvelulle merkitään kunnat, joissa palvelu on saatavilla. Jätehuollon ja jätteenkuljetuksen puhelinpalvelu ORGANISAATIO Jätefirma Oy (tuottajaorganisaatio) 17

18 Palvelun kuvaa usean kunnan puolesta yksi kunta Case: rakennusvalvonnan palvelut Katso myös kuva seuraavalla sivulla Palvelun kuvaa ja palvelun päävastuuorganisaatio on joko ns. isäntäkunta tai usean kunnan yhteinen rakennusvalvonta, jos se on virallinen organisaatio. Jos kuntien yhteinen rakennusvalvonta on virallinen organisaatio, se luodaan joko omaksi PTV-organisaatiokseen tai lisätään isäntäkunnan alaorganisaatioksi, jos se on osa kunnan organisaatiota eikä sillä ole muita omistajia. Tämä organisaatio merkitään palvelujen päävastuuorganisaatioksi. Palvelulle valitaan alueellinen kattavuus -kohdassa kaikki kunnat, joissa palvelu on tarjolla. Lisäksi nämä kunnat merkitään vastuuorganisaatioiksi. Palvelun kuvannut kunta tai yhteinen rakennusvalvonta voi liittää omaan palveluunsa mm. Lupapiste-verkkoasiointikanavan ja omat rakennusvalvontaan liittyvät kanavansa (muut lomakkeet, puhelinasioinnin, palvelupisteet). Palvelun kuvannut taho informoi muita kuntia siitä, että se on kuvannut palvelut näiden kuntien osalta PTV:hen. 18

19 Organisaatio Asiointikanavat Palvelut Organisaatiot Case: Rakennusvalvonnan palvelut Usean kunnan yhteinen rakennusvalvonta Organisaatio, joka tuottaa palvelun kunnille 1,2,3 ja 4 Kunta 1 Kunta 2 Kunta 3 Kunta 4 VASTUUORGANISAATIO + ALUEELLINEN KATTAVUUS liittyy PTV:hen joko omana pääorganisaationaan tai lisätään isäntäkunnan alaorganisaatioksi merkitään päävastuutahoksi ja tuottajatahoksi Rakennuslupa Purkamislupa kuvaa ne palvelut, joita se tuottaa tai joista se vastaa kuvaa omat asiointikanavansa. Kukin palvelu ja asiointikanava kuvataan vain kerran. Yhteistyökunnat merkitään palvelun vastuuorganisaatioiksi ja kunniksi alueellinen kattavuus -kohdassa. Jos käytössä on valtakunnallinen kanava, kuten Lupapiste, se liitetään palveluille kanavaksi. Rakennusvalvonnan palvelupiste Puhelinpalvelu ORGANISAATIO Mökkilän seudun rakennusvalvonta (päävastuu- ja tuottajaorganisaatio) Purkamislupalomake Lupapisteverkkoasiointikanava ORGANISAATIO Evolta Oy (kanavan tuottajaorg.) 19

20 Case: yksityinen päivähoito, jossa kunnalla valvojan rooli Katso myös kuva seuraavalla sivulla Yksityiselle päiväkotihoidolle on olemassa pohjakuvaus. Kunta kuvaa palvelun. Kunta kuvaa omat asiointikanavansa (verkkoasiointi, lomakkeet, puhelinasiointi). Kunta voi tehdä verkkosivukanavan sivustaan, jolla yksityiset päivähoitoyrittäjät ja palvelupisteet luetellaan. Yksityiset päiväkotiyrittäjät ja -yhdistykset voivat liittyä organisaatioiksi PTV:hen ja kuvata asiointikanavansa itse. Kunta kuvaa silti palvelun. HUOM. Jos kyseessä on yrityksen ostopalveluna kunnalle tuottama päiväkotihoito, kunta kuvaa palvelun omanaan kunnallisena päivähoitona tai perhepäivähoitona.

21 Organisaatiot Asiointikanavat Palvelut Organisaatiot Case: Yksityinen päiväkotihoito HUOM! Jos kunta ostaa ostopalveluna palvelua päiväkotiyrittäjältä, on kyseessä kunnallinen päivähoito, ei yksityinen. Yksityiselle päiväkotihoidolle on olemassa palvelun pohjakuvaus. Kunta kuvaa palvelun. Kunta kuvaa omat asiointikanavansa (verkkoasiointi, lomakkeet, puhelinasiointi). Kunta voi tehdä verkkosivukanavan sivustaan, jolla yksityiset päivähoitoyrittäjät ja palvelupisteet luetellaan. Jos kyseessä on ostopalveluna tuotettu yksityinen päiväkotihoito, kunta voi merkitä sen palvelun toteutustapa ja tuottaja -kohdassa ohjeiden mukaisesti. Yksityisen päiväkotihoidon palveluseteli-hakemus Päivähoidon palveluohjaus puhelimitse Kunta 1 Yksityinen päiväkotihoito Päiväkoti xyz 1 xyz - päiväkotien yhteinen hakupalvelu Päiväkoti xyz 2 Yksityinen päiväkotihoito Kunta 2 Päiväkoti 3 Päivähoidon hakulomake Yksityisen päiväkotihoidon palvelusetelihakemus Päivähoidon palveluohjaus puhelimitse Yksityiset päiväkotiyrittäjät ja -yhdistykset voivat liittyä organisaatioiksi PTV:hen ja kuvata asiointikanavansa itse. Kunta kuvaa silti palvelun. ORGANISAATIO Päiväkotiyhdistys xyz ORGANISAATIO Yksityinen päiväkotiyhdistys 21

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto PTV-sisällöntuotannon ajankohtaiset asiat 5.10.2017 Koulutus nauhoitetaan Koulutuksen tavoitteet PTV-sisällöntuotannon ajankohtaiset asiat -koulutuksen tavoitteena on koota

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto PTV-sisällöntuotannon ajankohtaiset asiat 26.10.2017 Koulutus nauhoitetaan Koulutuksen tavoitteet PTV-sisällöntuotannon ajankohtaiset asiat -koulutuksen tavoitteena on koota

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Ohje: Järjestöjen palvelujen ja asiointikanavien kuvaaminen Palvelutietovarantoon monituottajatilanteissa 6.3.2018 Organisaation ja järjestön yhdessä tuottaman palvelun kuvaaminen

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-sisällöntuotannon teemakoulutus Palvelujen kuvaaminen monituottajatilanteissa 25.08.2017 Tämä koulutus nauhoitetaan

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-sisällöntuotannon teemakoulutus Palvelujen kuvaamisen aloittaminen ja pohjakuvausten hyödyntäminen 25.08.2017

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto PTV-sisällöntuotannon ajankohtaiset asiat 14.9.2017 Koulutus nauhoitetaan Koulutuksen tavoitteet PTV-sisällöntuotannon ajankohtaiset asiat -koulutuksen tavoitteena on koota

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto PTV-sisällöntuotannon perusteet Syksy 2017 Koulutuksen tavoitteet Koulutuksen tavoitteena on antaa kuulijalle tietoa o PTV:n käytön aloittamisesta o PTV:n tietomallista ja

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto. Klinikka: Digituen kuvaaminen palveluna Palvelutietovarantoon (PTV)

Suomi.fi-palvelutietovaranto. Klinikka: Digituen kuvaaminen palveluna Palvelutietovarantoon (PTV) Suomi.fi-palvelutietovaranto Klinikka: Digituen kuvaaminen palveluna Palvelutietovarantoon (PTV) 21.3.2019 Käyttöönottoprosessi Jos haluat saada organisaatiosi tarjoaman Digituen näkymään esim. Suomi.fiverkkopalvelussa,

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto. Info: Digituen kuvaaminen palveluna Palvelutietovarantoon (PTV)

Suomi.fi-palvelutietovaranto. Info: Digituen kuvaaminen palveluna Palvelutietovarantoon (PTV) Suomi.fi-palvelutietovaranto Info: Digituen kuvaaminen palveluna Palvelutietovarantoon (PTV) 11.10.2018 Käyttöönottoprosessi Suomi.fi-palvelutietovaranto on keskitetty tietovaranto, johon organisaatiot

Lisätiedot

Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV)

Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) PTV-palvelujen kuvaamisen teemakoulutus Teema: Palvelujen kuvaaminen monituottajatilanteissa 8.11.2016 Sisältö PTV-tietojen tuottamisen taustaa 3 Mitä tarkoitetaan

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Ohje: Palvelupaikkojen kuvaaminen Palvelutietovarantoon 26.4.2018 Kertausta: Palvelutietovaranto rakentuu moduuleista Palvelutietovarannon taustaa PALVELUT ORGANISAATIOT ASIOINTIKANAVAT

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa Tilannetietoa ja kuvaamisohjeita erityisesti kunnille 12.5.2017 Sisältö Jätehuollon palvelut Vesihuollon palvelut

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen palveluista yhdessä paikassa. PTV-teemakoulutus Palvelujen kuvaaminen ja pohjakuvausten hyödyntäminen 8.12.2016 Sisältö PTV-teemakoulutus - Palvelujen kuvaaminen

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-sisällöntuotannon teemakoulutus Seudullisten yrityspalvelupohjakuvausten hyödyntäminen Toukokuu 2017 Koulutuksen

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa Ohje: Palvelujen kuvaamisen aloittaminen pohjakuvausten hyödyntämällä Huhtikuu 2018 Käyttöönottoprosessin vaiheet

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa Ohje: Palvelujen kuvaamisen aloittaminen (ilman pohjakuvausta) Huhtikuu 2018 Käyttöönottoprosessin vaiheet Tämä

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelupaikkojen kuvaaminen Palvelutietovarantoon 9.2.2018 Taustaa Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden valintaa tukeva tietopalvelu toteutetaan

Lisätiedot

Aluetiedot. PTV:ssä annettavat aluetiedot ja niiden hyödyntäminen Suomi.fi-verkkopalvelussa

Aluetiedot. PTV:ssä annettavat aluetiedot ja niiden hyödyntäminen Suomi.fi-verkkopalvelussa Aluetiedot PTV:ssä annettavat aluetiedot ja niiden hyödyntäminen Suomi.fi-verkkopalvelussa 8.6.2017 Aluetiedot PTV-sisällöissä Organisaatio Organisaation tiedoissa määritellään alue, jolla organisaatio

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa

Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-käyttöliittymän ajankohtaiset asiat 7.9.2017 Koulutus nauhoitetaan Koulutuksen sisältö ja tavoite Sisältö

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto PTV-sisällöntuotannon ajankohtaiset asiat Elina Huhta Iida-Maria Mattila 14.3.2018 Koulutus nauhoitetaan Koulutuksen sisältö PTV-sisällöntuotannon ajankohtaiskoulutuksen tavoitteena

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-sisällöntuotannon teemakoulutus Palvelujen kuvaaminen silloin kun pohjakuvausta ei ole 7.6.2017 Sisältö PTV-teemakoulutus

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-sisällöntuotannon teemakoulutus Sote-palvelutietojen tuottaminen PTV:hen 6.6.2017 Tilaisuus nauhoitetaan

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV)

Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa Suomi.fi-palvelut-tilaisuus Tampere 24.11.2017 Esimerkkejä Suomi.fi-palvelutietovaranto on yksi Suomi.fi-palveluista

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV:n perusteet ja hyödyt -tiivistetty tietopaketti 29.11.2017 Esimerkkejä Suomi.fi-palvelutietovaranto on yksi

Lisätiedot

PTV & ASTI infotilaisuus

PTV & ASTI infotilaisuus PTV & ASTI infotilaisuus Suomi.fi-palvelutietovarannon ja yhteisten asiakaspalvelupisteiden uuden tietojärjestelmän yhteydestä Tilaisuus nauhoitetaan Sisältö ASTI:n ja PTV:n yleisesittelyt Mitä ASTI-tarkoittaa

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto-info järjestöille Tilaisuus nauhoitetaan. Kysymykset tilaisuuden aikana chattiikkunaan

Suomi.fi-palvelutietovaranto-info järjestöille Tilaisuus nauhoitetaan. Kysymykset tilaisuuden aikana chattiikkunaan Suomi.fi-palvelutietovaranto-info järjestöille 7.3.2018 Tilaisuus nauhoitetaan. Kysymykset tilaisuuden aikana chattiikkunaan Valtakunnallinen näkyvyys palvelutiedoille Mikä on Palvelutietovaranto ja miten

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto 22.5.2018 Sisältö Mikä on Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV)? PTV-tietojen hyödyntäminen Suomi.fissä PTV-tietojen hyödyntäminen muissa verkkopalveluissa PTV-tietojen hyödyntäminen

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV)

Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV:n perusteet ja käyttöönotto -koulutusmateriaali 21.11.2017 Koulutuksen sisältö Mikä Palvelutietovaranto

Lisätiedot

Suomi.fi Palvelutietovaranto (PTV) Mitä, miksi, miten ja milloin?

Suomi.fi Palvelutietovaranto (PTV) Mitä, miksi, miten ja milloin? Suomi.fi Palvelutietovaranto (PTV) Mitä, miksi, miten ja milloin? Annette Hotari, PTV-käyttöönottojen projektipäällikkö, Väestörekisterikeskus KaPA-info 16.8.2016 Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) Kansallinen

Lisätiedot

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Jätehuollon vastuut Jätelain mukaisen toiminnan yleinen ohjaus, seuranta ja kehittäminen kuuluu ympäristöministeriölle ELY-keskus ohjaa ja edistää jätelaissa ja sen

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUOHJAUS JA YKSITYINEN PERHEPÄIVÄHOITO JYVÄSKYLÄSSÄ 24.9.2014 Auli Majuri-Naappi

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUOHJAUS JA YKSITYINEN PERHEPÄIVÄHOITO JYVÄSKYLÄSSÄ 24.9.2014 Auli Majuri-Naappi VARHAISKASVATUKSEN PALVELUOHJAUS JA YKSITYINEN PERHEPÄIVÄHOITO JYVÄSKYLÄSSÄ 24.9.2014 Auli Majuri-Naappi 29.9.2014 Varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi Yksityisen pph:n ohjaajat (2½ hlöä) (5 hlöä) Palvelupäällikkö

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje. Ohje palvelutietojen ylläpitoon Suomi.fi-palvelutietovarannon ylläpitokäyttöliittymissä

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje. Ohje palvelutietojen ylläpitoon Suomi.fi-palvelutietovarannon ylläpitokäyttöliittymissä Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje Ohje palvelutietojen ylläpitoon Suomi.fi-palvelutietovarannon ylläpitokäyttöliittymissä OHJE 2 (58) VERSION HALLINTA 1.0 PTV-ylläpitokäyttöliittymän version 1.1

Lisätiedot

Pelastuslaitoksille lähetetty saatekirje ja ohjemateriaali

Pelastuslaitoksille lähetetty saatekirje ja ohjemateriaali Palvelutietovarannon taustaa Pelastuslaitoksille 5.4.2017 lähetetty saatekirje ja ohjemateriaali Aihe: Pelastuslaitosten palvelut Suomi.fi-palvelutietovarantoon Jakelu: Pelastuslaitokset (tai kirjaamot)

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueet

Yhteistoiminta-alueet Yhteistoiminta-alueet Talous- ja toimintatilasto Mikko Mehtonen Erityisasiantuntija Kuntaliitto kuntatalous Yleistä Yhteistoiminta-alue on kunnallisessa palvelutuotannossa runsaasti yleistynyt palvelujen

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa

Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV & ASTI -infotilaisuus Suomi.fi-palvelutietovarannon ja yhteisten asiakaspalvelupisteiden uuden tietojärjestelmän

Lisätiedot

Sisällys Palvelu Palvelutietovarannon näkökulmasta... 3 Miten tunnistan palvelun?... 3 Palveluilla ei tarkoiteta organisaation tehtäviä...

Sisällys Palvelu Palvelutietovarannon näkökulmasta... 3 Miten tunnistan palvelun?... 3 Palveluilla ei tarkoiteta organisaation tehtäviä... Sisällys Palvelu Palvelutietovarannon näkökulmasta... 3 Miten tunnistan palvelun?... 3 Palveluilla ei tarkoiteta organisaation tehtäviä... 4 Pohjakuvaukset palvelukuvausten apuna... 4 Pohjakuvaus vähentää

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje OHJE 1 (88) 12.10.2018 Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje Ohje palvelutietojen ylläpitoon Suomi.fi-palvelutietovarannon ylläpitokäyttöliittymissä OHJE 2 (88) 12.10.2018 VERSION HALLINTA 1.0 PTV-ylläpitokäyttöliittymän

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-pääkäyttäjien teemakoulutus Tietojen tuottaminen usealla kielellä 29.3.2017 Koulutuksen tavoite Koulutuksen

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa

Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa Valinnanvapauden ATK-ratkaisut, Jyväskylä 21.05.2018 Matti Hiltunen, Sote kehityspäällikkö, VRK VRK toteuttaa Suomi.fi-palvelujen

Lisätiedot

Palveluseteliselvitys koskien Vihdin yksityistä päiväkotihoitoa

Palveluseteliselvitys koskien Vihdin yksityistä päiväkotihoitoa Palveluseteliselvitys koskien Vihdin yksityistä päiväkotihoitoa Yksityisen hoidon tuki Lapsen hoidon järjestämiseksi vanhemman tai muun huoltajan osoittamalle hoidon tuottajalle suoritettavaa tukea. Tuottaja

Lisätiedot

Ravinto- ja siivouspalvelut. Valtuustoseminaari Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus Siun sote, väliaikainen valmistelutiimi

Ravinto- ja siivouspalvelut. Valtuustoseminaari Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus Siun sote, väliaikainen valmistelutiimi Ravinto- ja siivouspalvelut Valtuustoseminaari 17.3.2016 Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus, väliaikainen valmistelutiimi 31.3.2016 1 Palvelutuotannon kokonaisuus tällä hetkellä Ravinto-

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje. Ohje palvelutietojen ylläpitoon Suomi.fi-palvelutietovarannon ylläpitokäyttöliittymissä

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje. Ohje palvelutietojen ylläpitoon Suomi.fi-palvelutietovarannon ylläpitokäyttöliittymissä Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöohje Ohje palvelutietojen ylläpitoon Suomi.fi-palvelutietovarannon ylläpitokäyttöliittymissä OHJE 2 (47) VERSION HALLINTA 1.0 PTV-ylläpitokäyttöliittymän version 1.1

Lisätiedot

Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) PTV-sisällöntuotannon kyselytunti

Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) PTV-sisällöntuotannon kyselytunti Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) PTV-sisällöntuotannon kyselytunti 28.6.2016 Mitä palvelulla PTV:ssä tarkoitetaan? Yksittäisen palvelun pitäisi olla niin suppea, että se voidaan kuvata riittävän yksityiskohtaisesti

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspalvelut. (Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska)

Varhaiskasvatuspalvelut. (Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska) Varhaiskasvatuspalvelut (Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska) Puheenvuoron sisältö Peruspalvelukuntayhtymä Kallion esittelyä Varhaiskasvatuspalveluiden esittelyä Kehittämistyö varhaiskasvatuspalveluissa

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa. PTV-rajapintojen ajankohtaiset asiat

Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa. PTV-rajapintojen ajankohtaiset asiat Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-rajapintojen ajankohtaiset asiat Tavoitteet ja sisältö Tavoitteet Tiedottaa PTV:n IN-rajapinnan seuraavaan

Lisätiedot

Palvelutietovaranto, soten palveluluokitukset ja valinnanvapauden tietopalvelu

Palvelutietovaranto, soten palveluluokitukset ja valinnanvapauden tietopalvelu Palvelutietovaranto, soten palveluluokitukset ja valinnanvapauden tietopalvelu Marko Latvanen, Tuuli Krekelä, Terhi Tuokkola VRK, digitaaliset palvelut 23.1.2018 1. Palvelutietovarannon esittely 1. Asiakkaan

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet. Miten pyydän valtuutta yrityksen nimissä?

Suomi.fi-valtuudet. Miten pyydän valtuutta yrityksen nimissä? Suomi.fi-valtuudet Miten pyydän valtuutta yrityksen nimissä? Valtuuspyynnöllä pyydät yritykselle haluamaltasi henkilöltä tai yritykseltä oikeuden asioida tämän puolesta valitsemassasi asiassa. Valtuuspyyntö

Lisätiedot

CASE MIKKELI Kaupungin rooli varhaiskasvatuksessa. Varhaiskasvatuksen ohjaus ja valvonta Leila M. Korhonen

CASE MIKKELI Kaupungin rooli varhaiskasvatuksessa. Varhaiskasvatuksen ohjaus ja valvonta Leila M. Korhonen CASE MIKKELI Kaupungin rooli varhaiskasvatuksessa Varhaiskasvatuksen ohjaus ja valvonta Leila M. Korhonen 21.4.2016 2 21.4.2016 Palvelutuotannon periaatteet Mikkelin kaupungin varhaiskasvatuksessa Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV)

Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) Miksi, miten ja mihin sitä käytetään KaPA-päivä 26.11.2015 Annette Hotari ja Nina Wiiala, Väestörekisterikeskus Mikä Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) on? Kansallinen

Lisätiedot

Käyttäjien valtuuttaminen Energiaviraston sähköisiin asiointipalveluihin. (Suomi.fi-valtuutus)

Käyttäjien valtuuttaminen Energiaviraston sähköisiin asiointipalveluihin. (Suomi.fi-valtuutus) O Käyttäjien valtuuttaminen Energiaviraston sähköisiin asiointipalveluihin (Suomi.fi-valtuutus) 2 (14) 1 KÄYTTÄJÄN VALTUUTTAMINEN ENERGIAVIRASTON SÄHKÖISIIN ASIOINTIPALVELUIHIN Energiaviraston sähköisissä

Lisätiedot

Onnistuneeseen omistajanvaihdokseen Mika Haavisto. Hyrrät-Metropolia 23.5.2014

Onnistuneeseen omistajanvaihdokseen Mika Haavisto. Hyrrät-Metropolia 23.5.2014 Onnistuneeseen omistajanvaihdokseen Mika Haavisto Hyrrät-Metropolia 23.5.2014 Omistajanvaihdosnäkymät 2010-2020 Yrittäjät ikääntyvät, 50 % yrittäjistä iältään 50+ Myyntiin (ulkop.) 28 000 yritystä Sukupolvenvaihdos

Lisätiedot

Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV)

Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) PTV-tietojen tuottamisen teemakoulutus PTV:n käytön aloittaminen ja ensimmäisen palvelun kuvaaminen Ensimmäisen julkisen version ominaisuudet 13.9.2016 Sisältö PTV:n

Lisätiedot

Uuden hankintalain vaikutukset kunnallisen jätehuoltoyhtiön toimintaan; case Jätekukko. Jätekukko Oy, Arto Ryhänen

Uuden hankintalain vaikutukset kunnallisen jätehuoltoyhtiön toimintaan; case Jätekukko. Jätekukko Oy, Arto Ryhänen Uuden hankintalain vaikutukset kunnallisen jätehuoltoyhtiön toimintaan; case Jätekukko Jätekukko Oy, Arto Ryhänen Jätekukko Oy 16 kuntaa ja 220 000 as. pinta-ala 21 955 km 2, 10 asukasta/km 2 henkilöstöä

Lisätiedot

PALVELUSETELIN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JJR-KUNNISSA 1.3.2012 ALKAEN

PALVELUSETELIN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JJR-KUNNISSA 1.3.2012 ALKAEN Yhteislautakunnan liite nro 14 / 26.1.2012 PALVELUSETELIN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JJR-KUNNISSA 1.3.2012 ALKAEN Perusturvan yhteislautakunta 22.1.2009 7 26.1.2012 14 2 Palvelusetelin käyttö JJR-kunnissa Kunnalla

Lisätiedot

Mielipiteet, huomautukset ja muutosehdotukset Sydän-Suomen jätehuoltolautakunnan kuuluttamaan:

Mielipiteet, huomautukset ja muutosehdotukset Sydän-Suomen jätehuoltolautakunnan kuuluttamaan: Mielipiteet, huomautukset ja muutosehdotukset Sydän-Suomen jätehuoltolautakunnan kuuluttamaan: Sydän-Suomen jätelautakunta Yleiset jätehuoltomääräykset LUONNOS http://www.saarijarvi.fi/sites/saarijarvi.fi/files/atoms/files/ehdotus_kunnallisiksi_jatehuoltoma

Lisätiedot

Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot FI lausuntopyyntö VV 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Lausuntopyynnön käsittelypäivämäärä toimielimessä

Lisätiedot

Palvelutietovaranto Miten tunnistan palvelun

Palvelutietovaranto Miten tunnistan palvelun Palvelutietovaranto Miten tunnistan palvelun 7.6.2016 Palvelut pitää tunnistaa ennen kuin ne voidaan kuvata Miten tunnistan palvelun? Palvelulla tarkoitetaan ei-materiaalisia, organisaatiossa määriteltyjä

Lisätiedot

Sisällys Palvelu... 3 Miten tunnistan palvelun?... 3 Palveluilla ei tarkoiteta organisaation tehtäviä... 4 Pohjakuvaukset palvelukuvausten apuna...

Sisällys Palvelu... 3 Miten tunnistan palvelun?... 3 Palveluilla ei tarkoiteta organisaation tehtäviä... 4 Pohjakuvaukset palvelukuvausten apuna... Sisällys Palvelu... 3 Miten tunnistan palvelun?... 3 Palveluilla ei tarkoiteta organisaation tehtäviä... 4 Pohjakuvaukset palvelukuvausten apuna... 4 Pohjakuvaus vähentää ylläpitotyötä... 5 Yritysten seutupalveluiden

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet. Miten valtuutan yrityksenä henkilön toimimaan yritykseni puolesta?

Suomi.fi-valtuudet. Miten valtuutan yrityksenä henkilön toimimaan yritykseni puolesta? Suomi.fi-valtuudet Miten valtuutan yrityksenä henkilön toimimaan yritykseni puolesta? Suomi.fi-valtuuksissa voit valtuuttaa toisen henkilön tai yrityksen toimimaan puolestasi valitsemissasi asioissa. Aloita

Lisätiedot

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää.

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Tiedottamisessa noudatetaan hyvän kunnallisen tiedottamisen periaatteita. Kuntalain

Lisätiedot

Kansallinen Palvelutietovaranto

Kansallinen Palvelutietovaranto Kansallinen Palvelutietovaranto (PTV) PTV-perusteet ja taustat 14.6.2016 Sisältö MITÄ JA MIKSI 3 Palvelutietovarannon taustaa 4 Hyödyt ja mahdollisuudet 9 MITEN 13 Palvelutietovarannon keskeisiä käsitteitä

Lisätiedot

Palveluseteli ja asiakkaan valinnanmahdollisuudet

Palveluseteli ja asiakkaan valinnanmahdollisuudet Palveluseteli ja asiakkaan valinnanmahdollisuudet 18.11.2011 Riitta Pylvänen Projektipäällikkö Asiakas-tuottajamalli hanke (ASTU) Käynnistettiin lokakuussa 2009, päättyy 29.2.2012 Jyväskylän seudun kehittämisyhtiön

Lisätiedot

Kuka kokkaa sote-soppaa?

Kuka kokkaa sote-soppaa? Kuka kokkaa sote-soppaa? Minna Salminen sopimustoimitsija tiimin vastaava, JHL Seinäjoki 19.4. Maakuntiin siirtyvä henkilöstö Kaikkea maakunnille siirtyvää henkilöstöä ei ole pystytty määrittelemään, arviolta

Lisätiedot

energiatehokkuussopimus

energiatehokkuussopimus HUS-kuntayhtymän energiatehokkuussopimus Liittyjä Tämän sopimuksen kiinteänä osana ovat liittymistiedot sekä työ- ja elinkeinoministeriön, Energiaviraston ja Kuntaliiton allekirjoittama Kunta-alan energiatehokkuussopimus.

Lisätiedot

KanTa. Liittyjät -ohje v. 1.0

KanTa. Liittyjät -ohje v. 1.0 1 (20) KanTa Liittyjät -ohje v. 1.0 2 (20) Sisältö Säädöstausta... 3 1 Liittymään velvoitetut terveydenhuollon organisaatiot ja apteekit... 4 2 Terveydenhuollon toimintayksikkö... 6 1. Kansanterveyslain

Lisätiedot

Sote ja valinnanvapaus katsaus

Sote ja valinnanvapaus katsaus Sote ja valinnanvapaus katsaus Valinnanvapauslain luonnoksen mukaisesti 31.1.2017 Kirsi Varhila 1 21.3.2017 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Sotekeskustuottajat Maakunta Järjestämisvastuu

Lisätiedot

Lapin maakunnan palveluseteli-ilta Mikä ihmeen palveluseteli? Maija Valta Lapin Sote-Savotta -hanke

Lapin maakunnan palveluseteli-ilta Mikä ihmeen palveluseteli? Maija Valta Lapin Sote-Savotta -hanke Lapin maakunnan palveluseteli-ilta Mikä ihmeen palveluseteli? 11.10.2016 Maija Valta Lapin Sote-Savotta -hanke Mikä ihmeen palveluseteli? Palvelusetelillä edistetään sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjien

Lisätiedot

KETKÄ LIITTYVÄT KANTA-PALVELUIHIN. Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin. Kanta-liittyjän ohje

KETKÄ LIITTYVÄT KANTA-PALVELUIHIN. Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin. Kanta-liittyjän ohje Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin Kanta-liittyjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Käsitteet... 1 3 Kanta-palveluun liittyjät... 2 3.1 Potilastiedon arkistoon liittyjät... 2 3.2 Sähköiseen reseptiin liittyjät...

Lisätiedot

Julkiset hankinnat tutuksi - Hankintaneuvonta Uudellamaalla Lapinjärvi

Julkiset hankinnat tutuksi - Hankintaneuvonta Uudellamaalla Lapinjärvi Julkiset hankinnat tutuksi - Hankintaneuvonta Uudellamaalla Lapinjärvi 7.2.2019 Hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius sanna.meronen-vilenius@yrittajat.fi 050 567 9233 Uudenmaan Yrittäjät & julkiset hankinnat

Lisätiedot

Jätelain täytäntöönpanosta kuntien kannalta. Leena Eränkö 13.9.2012

Jätelain täytäntöönpanosta kuntien kannalta. Leena Eränkö 13.9.2012 Jätelain täytäntöönpanosta kuntien kannalta Leena Eränkö 13.9.2012 23 Kunnan jätehuoltoviranomainen Kunnalle kuuluvista tämän lain mukaisista jätehuollon viranomaistehtävistä huolehtii kunnan määräämä

Lisätiedot

Jätelautakunnan tavoittaa tarvittaessa myös sähköpostitse:

Jätelautakunnan tavoittaa tarvittaessa myös sähköpostitse: Tiedote 1 (6) Porvoon alueellinen jätelautakunta Rihkamatori B 06100 Porvoo Kunnan järjestämään jätehuoltoon siirtyminen Porvoon alueellinen jätelautakunta toimii jätelain (646/2011) mukaisena jätehuoltoviranomaisena

Lisätiedot

KETKÄ LIITTYVÄT KANTA-PALVELUIHIN Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin. Kanta-liittyjän ohje

KETKÄ LIITTYVÄT KANTA-PALVELUIHIN Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin. Kanta-liittyjän ohje Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin Kanta-liittyjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 1.1 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen säädöstausta... 1 1.2 Sähköisen lääkemääräyksen säädöstausta... 1 2 Käsitteet...

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Peruspalvelukuntayhtymä Selänne 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Tuomas Aikkila 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi

Lisätiedot

LIITE 4. Lisätietopyyntö Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie Kerava. Hakemus 11030/ /2015

LIITE 4. Lisätietopyyntö Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie Kerava. Hakemus 11030/ /2015 LIITE 4 1 Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie 8 04260 Kerava Hakemus 11030/14.06.02/2015 Mehiläinen Oy:n sekä Mediverkko-yhtiöiden poikkeuslupahakemus Olemme vastaanottaneet edustamanne Mehiläinen

Lisätiedot

Eläinlääkäripalveluiden saatavuus ja kustannukset-hankkeen alustavia tuloksia

Eläinlääkäripalveluiden saatavuus ja kustannukset-hankkeen alustavia tuloksia Eläinlääkäripalveluiden saatavuus ja kustannukset-hankkeen alustavia tuloksia Eläinlääkintähuollon neuvottelupäivä, Evira, Helsinki 1.11.2016 I Kauko Koikkalainen, Timo Karhula ja Jarkko Niemi Esityksen

Lisätiedot

Intermetso palveluhakemisto ja koodistopalvelin

Intermetso palveluhakemisto ja koodistopalvelin Intermetso palveluhakemisto ja koodistopalvelin Terveydenhuollon Atk-päivät 26.-27.5.2009 Jyväskylä Arja Juutilainen - Liikelaitos MediKes 1 Esityksen keskeisin sisältö Keski-Suomen shp:n kaikille verkkopalvelusivuille

Lisätiedot

Maakuntien yhteiset verkkosisällöt -hanke. Hanke-esittely

Maakuntien yhteiset verkkosisällöt -hanke. Hanke-esittely Maakuntien yhteiset verkkosisällöt -hanke Hanke-esittely 26.3.2018 1 Sisältö Terminologiaa Tausta Tavoitteet Hankkeen tuotokset Sisältöjen aihekokonaisuuksien rajaukset Hankeorganisaatio Aikataulu Palvelupolut

Lisätiedot

Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa

Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa 1(6) Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa 1) Isäntäkunta tuottaa ja/tai tilaa palvelut sopimuskuntien puolesta a) Taulukko 01 Käyttötalous: Isäntäkunta kirjaa kustannukset ja tuotot

Lisätiedot

Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa

Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa Yksityiset palvelut varhaiskasvatuksessa Kustannukset kunnan itse tuottamassa ja kunnan palvelusetelillä ostamassa päivähoidossa JHL:n tilaama selvitys VERTIKAL OY Lisätiedot: tilastotoimitsija Jorma Peussa

Lisätiedot

SeutuICT -strategian periaate- ja aiesopimus

SeutuICT -strategian periaate- ja aiesopimus SeutuICT -strategian periaate- ja aiesopimus Näiden periaatteiden piirissä ovat Kaarinan, Liedon, Naantalin, Paimion, Raision ja Turun kuntien ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ICT-vastuualueet ja

Lisätiedot

VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ 2 ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki alle 3-vuotiaista

Lisätiedot

KYSELYN TULOSGRAFIIKKA TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ VERTIKAL OY

KYSELYN TULOSGRAFIIKKA TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ VERTIKAL OY KYSELYN TULOSGRAFIIKKA PORVOON VARHAISKASVATUKSEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄSELVITYS TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ 26.1.2018 VERTIKAL OY 2. Vastaajan (toinen huoltaja) pääasiallinen toiminta tällä hetkellä a.

Lisätiedot

Kylien palvelut sopimalla, hyviä käytäntöjä!

Kylien palvelut sopimalla, hyviä käytäntöjä! Kylien palvelut sopimalla, hyviä käytäntöjä! Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä, erityisasiantuntija Lappeenranta 24.1.2012 25.1.2012 1 Esityksen kooste Mistä maaseudun palvelusopimuksessa on kyse?

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen mukaisesti Tehyn kutsuseminaari 24.11 hallitussihteeri, STM 1 2 3 Sote-keskuksen valinta Sosiaali- ja terveyskeskukset aloittavat toimintansa 1.1.2021.

Lisätiedot

H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L U, O U L U N S A L O, Y L I - II

H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L U, O U L U N S A L O, Y L I - II Varhaiskasvatuspalvelut Varhaiskasvatuspalveluiden päiväkotihoidon palveluseteli Oulun Kauppakamarin tilaisuus 29.3.2012 Arto Lamberg, varhaiskasvatusjohtaja H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L

Lisätiedot

KUUMA-johtokunta

KUUMA-johtokunta KUUMA-johtokunta 28.4.2016 Maakuntauudistuksen / ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Erkki Kukkonen Järvenpään kaupunginjohtaja Koonnut: Teija Sutinen / HS, grafiikka: Jukka Himanen / HS, lähde: Selvityshenkilön

Lisätiedot

Matkalla uuteen maakuntaan

Matkalla uuteen maakuntaan Matkalla uuteen maakuntaan Lapin maakuntauudistuksen viestintä & osallisuus Kemin henkilöstölle Jenni Lintula 27.11.2017 Maakunta- ja sote-uudistus on suurin Suomessa koskaan tehty julkisen hallinnon kokonaisuudistus.

Lisätiedot

Kuka kokkaa sotessa? Ruokahuollon tulevaisuus sote-uudistuksessa.

Kuka kokkaa sotessa? Ruokahuollon tulevaisuus sote-uudistuksessa. Kuka kokkaa sotessa? Ruokahuollon tulevaisuus sote-uudistuksessa. Ateria-tapahtuma 7.11.2017 Wanha Satama, Helsinki Minna Salminen, erityisasiantuntija Tukipalvelut erillään vai keskitetysti? Ruokahuolto

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Karim Peltonen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Maakuntien yhteiset verkkosisällöt

Maakuntien yhteiset verkkosisällöt Maakuntien yhteiset verkkosisällöt Sote-alatyöryhmän sisältötyöpaja: sosiaalipalveluiden pohjakuvaukset 2.4.2019 Osallistujat Berit Kivimäki (Vaasa) Tiina Lehtonen (SoteDigi) Marko Lipponen (Kainuu) Terhi

Lisätiedot

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä.

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. MIKÄ HITAS ON? Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. Hitasin tarkoituksena on tarjota asunnon ostajille kohtuuhintaisia omistusasuntoja

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa

Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-rajapinnat ja integraatiot teemakoulutus Teema: PTV-rajapinta versio 4 / metodien rakenne Tavoitteet ja sisältö

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 5 Kaupunkiympäristö Asuntopalvelut

HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 5 Kaupunkiympäristö Asuntopalvelut HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 5 MIKÄ HITAS ON? Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hintaja laatutason sääntelyjärjestelmä. Hitasin tarkoituksena on tarjota asunnon ostajille

Lisätiedot

Kuntien teknisen toimen ulkoistus, kannattiko?

Kuntien teknisen toimen ulkoistus, kannattiko? Kuntien teknisen toimen ulkoistus, kannattiko? Opinnäytetyö: KUNTAINFRAN PALVELUIDEN ORGANISOITUMISTAVAT Vaihtoehtojen edut ja haitat Sisältö Esipuhe Toimintaympäristö Tuotannon organisoituminen Organisoitumistapojen

Lisätiedot

KUNNILLA HALUTAAN SÄILYTTÄÄ TEHTÄVIÄ

KUNNILLA HALUTAAN SÄILYTTÄÄ TEHTÄVIÄ Tiedote KUNNILLA HALUTAAN SÄILYTTÄÄ TEHTÄVIÄ Kolme neljästä katsoo, että lasten päivähoidon (%), nuorisotyön (%) ja liikunnan (%) järjestäminen kuuluvat kunnan vastuulle, käy ilmi KAKS Kunnallisalan kehittämissäätiön

Lisätiedot

1.9.2012 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

1.9.2012 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ 1.9.2012 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysyksikkö 19.6.2012. Selvitys lasten kotihoidon tuen sekä yksityisen hoidon tuen kuntalisistä sekä palvelusetelistä

Sosiaali- ja terveysyksikkö 19.6.2012. Selvitys lasten kotihoidon tuen sekä yksityisen hoidon tuen kuntalisistä sekä palvelusetelistä Sosiaali- ja terveysyksikkö 19.6.2012 Selvitys lasten kotihoidon tuen sekä yksityisen hoidon tuen kuntalisistä sekä palvelusetelistä Kuntaliitto selvitti keväällä 2012, kuinka monessa Manner-Suomen kunnassa

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

Maakuntien yhteiset verkkosisällöt

Maakuntien yhteiset verkkosisällöt Maakuntien yhteiset verkkosisällöt Sote-alatyöryhmän sisältötyöpaja 11.4.2019 Osallistujat Päivi Lehto-Trapnowski (Terveyskylä) Tiina Lehtonen (SoteDigi) Terhi Tuokkola (VRK) Heli Hautaniemi (VRK) Ohjelma

Lisätiedot