Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL Lappeenranta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura"

Transkriptio

1 SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 3 / 2009

2 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää ja edistää valokuvauksen ja valokuvataiteen harrastusta ja tasoa, sekä koota harrastajat yhteiseen toimintaan. Tarkoituksena on myös uudistaa ja kehittää kansalaisten käsitystä valokuvataiteesta. Seura on Suomen kameraseurojen liiton ja sitä kautta myös Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n ja Fédération Internationale de l'art Photographique:n jäsen. Seura on perustettu vuonna Positiivi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille. Sitä jaetaan Kaakkois Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmanink. 13) ja lappeenrantalaisissa valokuvaliikkeissä. Seuraava numero ilmestyy joulukuussa. Kansikuva Tunnelmallinen kuutostie, syyskuu 2009, kuvannut Tatu Kosonen Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL Lappeenranta Hallitus 2009 Puheenjohtaja Tatu Kosonen p Varapuheenjohtaja Marko Taimela p Sihteeri Anu Kosonen p Taloudenhoitaja Maarit Välikauppi p Hallituksen jäsen Aulikki Korpela Taimela p Hallituksen jäsen Tommi Kähärä p Varajäsen Matti Jalkanen Varajäsen Eija Hirvi Talka 2.

3 Puheenjohtajalta Saimaan kameraseuran syyskausi on alka massa ja sen mukana paluu arkirutiinei hin. Syksy tuo mukanaan myös suuren Lappeenranta näyttelymme, johon on mahdollista kuvata lisää materiaalia vielä loka marraskuuhun asti. Tällä lupauksella pyritään ehkäisemään myös sitä valitettavan virheellistä käsitystä, että kamerat tulee haudata naftaliiniin talven ajaksi. Ajatus kun tuntuu olevan yhä voimissaan jäsenistömme keskuudessa... Lappeenranta näyttelyhän koostuu nyky päivän kuvien lisäksi materiaalista vuosien ja vuosikymmenten takaa. Yksi jäljellä olevista tehtävistä on tulossa loka marraskuussa: kuvaamme uudelleen mu seaalisten valokuvien paikkoja. Näytte lyssä näitä kuvia voidaan sitten ripustaa vierekkäin ja tarjota katsojille kulttuuri historiallinen vertailukohta siitä, onko kaupungin harjoittama kaavoitus ja ra kennuspolitiikka johtanut asukkaiden kan nalta miellyttävämpään lopputulokseen vai ei... Kuvaajien on jopa mahdollista ottaa kantaa asiaan kuvien voimin. Alkava syksy sisältää toki myös perus toimintaamme; jäsenillat, kurssit ja kilpailut pyörähtävät käyntiin totuttuun tyyliin. Erityisesti digitaalikuvauksen kurssit ovat olleet kysyttyjä, ja sen vuoksi niihin panostetaankin. Alkeiskursseja järjestetään peräti kolme kappaletta, eli nyt vihdoinkin koulutetaan kaikki halukkaat! Paitsi tietysti, jos kysyntä taas ylittää tarjonnan... ; ) Suunnitteilla on myös malli ja muotokuvauskurssi vuoden lopuksi. Kurssien tukemiseksi seura on hankkinut uutta kalustoa, joista merkittävimpinä mainittakoon kauan toivottu näytönkalib rointilaite sekä neljä digitaalijärjestelmä kameraa. Viimeksimainitut on tarkoitettu madaltamaan kynnystä digijärkkärin ostamista suunnitteleville seuran kamera tarjoaa mahdollisuuden ensin kokeilla, millaiset ominaisuudet tuntuvat itselle tärkeiltä. Tatu Kosonen puheenjohtaja Puheenjohtaja otti mallia Matti A. Pitkäsestä. On syytäkin ottaa; Pitkänen oli herrasmies. 3.

4 Museoretki 4.9. Saimaan kameraseuran jäsenistö tekee syyskuun aluksi tutustumisretken Etelä Karjalan taidemuseoon, jossa on esillä kesänäyttely Ihana kamala elämä. Siinä nähdään valokuva ja videotaidetta kuu delta taiteilijalta, joita yhdistää henkilö kohtainen lähestymistapa taiteen tekemi seen. Teosten lähtökohtina ovat olleet taiteilijoiden oma elämä, lähipiiri ja muistot. Näyttely on osa Suomen valokuvataiteen museon ja Valokuvataiteilijoiden liiton Valokuvan vuosi 2009 tapahtuma kokonaisuutta. Näyttelyn taiteilijoista meille tutuin lienee Jari Silomäki, jonka näyttely on nähty myös valokuvakeskuksessa. Muut taiteilijat ovat Eeva Mari Haikala, Elina Brotherus, Maarit Hohteri, Milja Laurila ja Wilma Hurskainen. Koska 4.9. on sattumalta ns. museo perjantai, on taidemuseoon vapaa pääsy. Kokonnumme museon ovella vähän ennen klo 16 ja marssimme porukalla sisään. Näyttelykokemuksen jälkeen saatamme käydä jossain porukalla syömässä joten ehkä rahaa silti kannattaa varata mukaan. Jari Silomäki: Sääpäiväkirjani 4.

5 Kaksi digikurssia syksyn aikana Saimaan kameraseura järjestää kaksi tai kolme digitaalisen valokuvauksen perus kurssia tänä syksynä. Kurssit kestävät viisi maanantai iltaa, ja ne alkavat aina klo 18. Yksi kerta on samalla jäseniltam me, eli tavoitteena tutustua myös seuraan. Kursseja on monta, jotta mahdollisimman moni mahtuisi mukaan. Tarkoitus on kuitenkin pienentää ryhmäkokoa siten, että yhden kurssin koko on 10 henkilöä. Näin kouluttajien on mahdollista panostaa opetuksen laatuun. Kurssimaksu tulee olemaan 40 euroa kameraseuran jäseniltä ja 50 euroa muilta (sisältäen jäsenmaksun takakannen mai noksen mukaisin maininnoin). Kurssi sopii aivan vasta alkajillekin. Oma kamera ei ole välttämätön, koska kamera seuralla on neljä digitaalista järjestelmä kameraa. Oman kameran hankintaa suosi tellaan viimeistään kurssin aikana. Lisätietoja Anulta p tai Uutta kalustoa Saimaan kameraseura on hankkinut kalustoa jäsentensä käyttöön. Pitkään toivottu näytönkalibrointilaite oli ensimmäinen hankinta. Laitetta käytetään tietokoneen näytön säätämiseksi siten, että valokuvat näyttävät siinä juuri oikeilta toimitettavaksi eteenpäin (esim. kuvavalmistamoon). Ilman kalibrointia on olemassa riski siitä, että näytön värisävyt ovat pielessä, ja lopputuloksena sutta ja sekundaa. Laitteen lainausvuorot organisoidaan valokuvakeskukselle heti, kun puheen johtaja saa englanninkielisen käyttö ohjeen suomennettua, kuitenkin viimeis tään syyskuun jäsenillassa. Lainausvuorot ovat lyhyitä, mutta siihen perusteena on laitteen helppokäyttöys. Säädettyä näyttöä ei tarvitse tarkistaa joka käytön yhtey dessä, vaan pari kolme kertaa vuodessa on taatusti riittävä taso tai jopa harvemminkin. Vanhaa studiosalamavalopakettiamme on täydennetty yhdellä 500 Joulen salama valolla, joka on saman merkkinen ja muutenkin samaa tasoa kuin entisetkin. Aiemminhan käytössä oli vain yksi 250 ja yksi 500 Joulen valo. Hienoin hankinta on kuitenkin vielä mainitsematta: kameraseura osti neljä digitaalista järjestelmäkameraa jäsenis tönsä käyttöön. Ensimmäisenä ne tosin vuokrataan valokuvakeskuksen Metku projektiin, joten tänä syksynä käyttö vuorot ovat tiukassa. Jatkossa ne kuitenkin ovat seuralaisten lainattavissa, tosin pitkiä laina aikoja ei suosita tässäkään tapauksessa. Tärkein asia on tarjota tutustumismahdollisuus digitaali kameroiden maailmaan ennen oman ostamista. Seuralaisen käsikirjaa päivitetään mainit tujen laitteiden käyttöohjeistuksilla toivon mukaan seuraavan Positiivin mukana. 5.

6 Finnfoton apurahat haettavissa Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry jakaa vuosittain apurahoja. Kyseessä ovat Kopiosto ry:n valoku vaajille myöntämät kopiointikorvaukset, joita Finnfoto ry valvoo. Apurahojen myöntäminen edellyttää, että hakija on luovuttanut valvontavaltakirjan. Myös Saimaan kameraseuran jäsenillä on mahdollisuus hakea apurahoja, koska seura kuuluu Finnfotoon Suomen kamera seurojen liiton kautta. Sen verran vinkkiä annettakoon, että hakemus kannattaa tehdä huolellisesti, ja että siihen pitää ehdottomasti liittää kuvanäytteitä. Apurahoja jaetaan taiteelliseen ja tieteelliseen työhön, ammatillisiin tarkoituksiin tai tieteellisen työn edellyttämiin hankintoihin jne. Apurahoja voidaan myöntää sekä yksityisille henkilöille että työryhmille. Hakemukset on lähetettävä mennes sä (postileiman päiväys riittää) osoit teeseen Finnfoto ry, Laivurinkatu 39, Helsinki. Lisätietoja ja lomakkeita voi kysellä sieltä tai kotisivuosoitteesta tai toiminnan johtaja Mikko Säteriltä puh tai Pimiötarvikkeiden yhteistilaus Saksaan Filmien, pimiökemikaalien ja vedostuspa pereiden saatavuus on huonontunut Suomessa. Vaikka Anttilan filmivali koimista löytyy vielä mustavalkoisiakin vaihtoehtoja, ja sekä helsinkiläinen Tele foto että tamperelainen Hertell pitävätkin yllä perusvalikoimaa, on esimerkiksi ortokromaattisen filmin hankkiminen käytännössä mahdotonta. Etupäässä tästä syystä Saimaan kamera seura toteuttaa syyskuussa yhteistilauksen Saksaan, jossa markkinat ovat huomatta vasti Suomea laajemmat ja tuotetaso sen mukainen. Valitsimme liikkeeksi Berliinissä toimivan Fotoimpexin ( koska heillä on kattava valikoima ja englanninkielinen luettelo myynnissä olevista tuotteista. Tarjolla on niin materiaaleja kuin filminkehitystankkeja, arkistohuuhtelu laitteita ja paljon muuta. 6. Esimerkkejä hintatasosta: APX 100, kinokoossa, 10 kpl: 17,80 euroa Adox Ortho 25, kinokoossa: 4,64 e / kpl TMAX 100, 120 koossa, 10 kpl: 31,90 e Agfa MCP 24x30cm 50kpl: 27,37 euroa Patersonin kehitystankki, 3 p: 30,34 e Patersonin spiraalit: 9,52 euroa / kpl Rodinal 500ml: 11,89 euroa... eli varsin edullista Suomeen verrattuna. Yhteistilaus kootaan syyskuun jäsenil lassa jossa luettelo on tulostettuna esillä ja selailtavissa. Tilaus tehdään välittömästi jäsenillan jälkeen, eikä toimitusajankaan pitäisi raastaa hermoja. Postimaksut jaetaan tilaajien kesken, eli kameraseuran kautta maksuja ei ole tarpeen pyörittää vaan kyseessä on yksityishenkilöiden suorittama yhteis tilaus.

7 Teemanäyttely Aika Naantalissa Suomen kameraseurojen liiton teema näyttely 2009 järjestetään Naantalin taidehuoneella. Näyttelyn jär jestävät Raisiosta käsin toimivat Raision Kamerat ry ja Vapaavalo ry. Näyttelylle on valittu teemaksi Aika Teemaa on kuitenkin päätetty soveltaa hyvin vapaasti, joten rohkeasti kuvia mukaan! Näyttelyn avajaiset pidetään lauantaina Avajaisten jälkeen viikonlopun oh jelmassa yhteinen illallisella lauantaina, ja SKsL:n syyskokouksella sunnuntaina. Osallistumisfaktoista tarkemmin Kilpon palstalla, sivulla 14. Lisätietoja: Anu Kosonen, puh tai e mail anu.kosonen@iki.fi. 7.

8 Mennyttä toimintaa Toukokuiseen työpajaan Joutsenon opistolla osallistui 20 oppilasta, joista peräti 18 seuran ulkopuolelta. Tulijoita olisi ollut vielä puolet enemmän, jonka vuoksi seuraava kurssi päätettiin järjestää syyskuussa. Kouluttajana toimi tällä kertaa Tommi Kähärä. Kouluttajan upea läppäri keräsi kateellisimmat katseet osakseen Toukokuun jäsenilta oli poikkeuksellinen. Paitsi, että vierailimme mainostoimisto Mediakolmion huippuvarustellussa studiossa, jäsenistöllä oli mukana poikkeuksellisen paljon kameroita. Kameraseurassa! Paikalla oli malli, jota saimme kuvata, ja samalla testata studion vehkeitä. Vaikka tutustumisretkestä jäikin paha mieli ("miksei meillä ole tällaista studiota"), voimme vain lausua suurkiitokset! 8.

9 6.6. Säät suosivat kameraseuran kesäretkeläisiä. Aurinko paistoi, mutta silti ei ollut liian kuuma. Söimme Kägösen noutopöydän, vierailimme Kirmon luona ja tutustuimme Valolla gallerian alkukesän näyttelyyn. Tarjolla oli mm. Alfred Stieglitzin, Paul Strandin ja kolmen eri Westonin teoksia Saimaan kameraseuran joukkue osal listui valokuvakeskuksen järjestämälle Linnoituksen yön kuvamaratonille. Kilpailun voitti jäsenemme Eija Hirvi Talka, lämpimät onnittelut! Kameraseuran mainokset pääsivät kisatoimistona toimineen valokuvakeskuksen auton kylkeen, ja Positiivia jaettiin runsaasti Saimaan kameraseuran saunailta vietettiin kesän lopuksi Vierulan rantasaunalla, Skinnarilassa. Totuttuun tyyliin paikalle oli pyydetty myös makkaraa ja perunalastuja. 9.

10 SKsL:n vuosinäyttely oli ja meni Ensimmäinen näyttelyurak kamme alkaa olla loppusuo ralla, vain kuvat ovat enää palauttamatta. Suomen kame raseurojen liiton vuosinäyttely järjestettiin Lemillä, Luumäel lä ja Parikkalassa kesällä Avajaisia vietettiin Lemillä Taikalyhdyssä Avajaispuheita pi tivät Taikalyhdyn isäntä Aapo Pekari, sekä luonnollisesti oma puheenjohta jamme. Piha avajai set siirtyivät hetkes sä sisälle, kun sade alkoi yllättäen. Sisällä tunnelma oli tiiviihkö ja edelleen kostea. Näyttelyn projisoitavat teokset pyörivät takahuoneessa samalla, kun avajaisvieraat tutustuivat näyt telyyn. Taikalyhdyn kirjatar jontakin taisi löytää kiinnos tuneita asiakkaita. 10.

11 Avajaispäivä huipennettiin luonnolli sesti Kippurasarven särälle. Ruoka oli hyvää ja sitä oli tarpeeksi! Ruokailun yhteydessä palkittiin ansiomerkeillä seuran aktiiveja. Ari Nakari sai SKsL:n jär jestötoiminnan kultaisen ansiomerkin ja Marko Taimela hopeisen mer kin. Kuvassa liiton pj. ojentaa merkin Markolle. Onnittelut! 11.

12 12.

13 Henkilö ja väline Haastateltavana Eija Hirvi Talka Linnoituksen yön kuvamaraton kilpai lun voitti aktiivijäsenemme Eija Hirvi Talka. Miksi? miestäni. Sukujuhlat ja kissanristiäiset on tietysti kuvattava ja ylipäänsä kotoista arkea, kun ei oikein muuallekaan pääse. En osaa sanoa, olen tästä itsekin hämmäs tynyt. Isäntäkin ihmetteli aamukahvipöy dästä, että miten niin voitit, kun kerroin tuloksista... Milloin aloitit kuvaamisen? Mikä sai osallistumaan kilpailuun? Kaipa päätin vain todistaa, että minulla ylipäänsä on kamera, ja että oikeasti myös otan sillä valokuvia. Linnoituksen yö on mukava tapahtuma, ja mielestäni siihen pääsi vielä paremmin sisälle kameran kanssa. Annetuista aiheis ta kuvaaminen oli mukavaa, mutta samal la yllättävän vaikeaa. En arvannut, että yhden kuvan toteuttamiseen menisi niin paljon aikaa. Kai kilpailutoimintasi saa nyt jatkoa? Kaipa sitä nyt pitäisi rohkaistua osallistu maan myös kameraseuran omiin kilpailui hin. Olisihan se mukava saada omista kuvista joskus kritiikkiä. Kuvamaratonin erona kameraseuran kil pailuihin verrattuna oli kyllä sekin, että kilpailukuvat sai jättää saman tien. Kameraseuran kisoihin kuvia joutuu kaivelemaan tietokoneen syövereistä, ja se voi joskus olla hieman turhauttavaa. Mitä kuvaat kilpailuiden ulkopuolella? Kamera kulkee mukanani joka paikassa. Kuvaan metsässä, luontoa muutenkin, hevosia, kotona kuvaan lapsia ja joskus Jo ollessani lapsi kotonani kuvattiin aika paljon, niin valokuvaa kuin kaitafilmejä ja videokuvaakin. Aika pienenä minulle jo työnnettiin kamera käteen, ja sen jälkeen se onkin kulkenut aina mukanani. Miksi liityit kameraseuraan? Heh, onhan tämä aika halpa harrastus. Kameraseurasta saa virikkeitä omaan kuvaamiseen. Olen mielestäni oppinut kameraseurassa paljon, ja mielenkiintoista on katsella kuvia ja kuunnella kuvaajien omia kertomuksia kuvaamisesta. Jäsenilloista pidän eniten. Mukava, että niitä järjestetään niin usein. Rehellisesti sanottuna jouduin kyllä miettimään aika tarkasti, uskallanko liittyä kameraseuraan, kun en pitänyt itseäni vakavasti otettavana harrastajana. Jälki käteen olen kyllä ollut tyytyväinen siitä, että liityin. Millä kuvaat? Halvimmalla mahdollisella Pentaxilla, muistaakseni malliltaan 100D. Perusteena valinnalleni oli edullinen hinta, sekä filmi Pentaxien objektiivien yhteensopi vuus. Kamera on mielestäni myös mukavan tuntuinen kädessä. Parempia objektiiveja haluaisin tosin hankkia. Järkkärin parina kulkee Olympuksen pokkari tekemässä likaiset työt. 13.

14 Kilpolla on asiaa GP 3: Vuosikilpailu Tätä kirjoittaessa ovat GP 2 kisan kuvat vielä arvosteltavana Pirkanmaalla, mutta siitä huolimatta vuosikilpailu julistetaan nyt. Vuoden viimeinen kilpailuhan on perinteiseen tapaan aiheeltaan vapaa, mutta ratkaisee samalla Vuoden kuvaajan tittelin haltijan. Kuvat voi tuoda marraskuun jäseniltaan tai toimittaa siihen mennessä joko valokuvakeskukselle tai seuran postilo keroon (Saimaan kameraseura ry, PL 49, Lappeenranta). Tulokset kuulemme joulukuun jäsenillassa Kaakkois Suomen haastekilpailu Kouvolan kameraseura on kutsunut seuramme mukaan tämänvuotiseen Kaak kois Suomen haastekilpailuun. Kuva paketteja kokoamme lokakuun jäsenil lassa Kuvia voi toimittaa myös valokuvakeskukselle tai postilokeroon ennen mainittua ajankohtaa. Tuloksia lähdemme kuuntelemaan Kouvolaan torstaina klo 18, jolloin Kouvolan kameraseura kokoontuu osoitteessa Hallituskatu 11 C, 2. kerros. Mainittakoon vielä, että oman seuramme hallitus päätti myöntää kisassa pärjänneille tärkeitä GP pisteitä, joten nyt kannattaa osallistua! Teemanäyttely Aika Naantalissa Suomen kameraseurojen liiton teemanäyt tely järjestetään Naanta lissa. Näyttelyn järjestävät Raisiosta käsin toimivat Raision Kamerat ja Vapaavalo ry. Näyttelylle on valittu teemaksi Aika, jota kaikkien näyttelykuvien tulee siis jollain lailla ilmentää. Teemaa on kuitenkin päätetty soveltaa hyvin vapaasti, joten rohkeasti kuvia mukaan! Kuvia voi tarjota kolmessa sarjassa: sarjaan A tarjotaan vedoksia, sarjaan B projisoitavia teoksia eli dioja tai tiedostoja, ja sarjaan C teoksia, jotka eivät noudata A ja B sarjojen rajoituksia esimerkiksi kokonsa vuoksi. Tarkat näyttelysäännöt liiton kotisivuilla. 14. Näyttelyyn tarjottavien teosten viimeinen postituspäivä on maanantai (postileiman päiväys riittää). Kuvat toimitetaan osoitteella Arto Korhonen, Sorolaisenkatu 7 as 39, Raisio. Kuvapakettiin on myös liitettävä kuitti maksetuista osallistumismaksuista, joka on 4 euroa/teos, paitsi näyttelyn avajais päivänä 30 vuotiailta ja nuoremmilta 2 euroa/teos. Maksut maksetaan Vapaavalon tilille, Nordea Kuvia voi lähettää myös sähköisesti osoitteeseen aika2009@sksl.fi. Viestiin merkittävä selvästi tiedot kuvaajasta kuvista. Yhteislähetys jäsenillassa kootaan syyskuun

15 Liiton näyttely ja arvonimisäännöt muuttuivat Suomen kameraseurojen liitto on muuttanut arvonimisääntöjään. Muutosten voidaan katsoa olevan oikein hyviä. Tästä lähtien kaikki liiton vuosi ja teema näyttelyt lasketaan mukaan pisteisiin. Täl lä on tarkoitus kannustaa etenkin vanhoja harrastajia hakemaan arvonimiä. Pisteitä saa seuraavasti: Näyttelyyn hyväksytty yksittäinen teos: yksi (1) piste. Kunnia kirja tai maininta: kaksi (2) pistettä. Vuoden kuvaaja palkinto tai Vuoden nuori kuvaaja palkinto: neljä (4) pistettä. Suomen kameraseurojen liiton mestarin arvo (SKsLM): Arvonimeen vaaditaan kuvaajan teosten hyväksyminen SKsL:n vuosi tai teemanäyttelyyn vähintään viidessä eri näyttelyssä, sekä vähintään 30 näyttelyistä kerättyä pistettä. Suomen kameraseurojen liiton suur mestarin arvo (SKsLSM): Teosten hyväk syminen vähintään 10 eri näyttelyyn, sekä vähintään 60 näyttelyistä kerättyä pistettä. Saadakseen suurmestarikuvaajan arvon täytyy hakijalla olla mestarikuvaajan arvo. Suomen kameraseurojen liiton eminenssi kuvaajan arvo (SKsLE): Teosten hyväk syminen vähintään 15 eri näyttelyssä, sekä vähintään 100 näyttelyistä kerättyä pistet tä. Suurmestarikuvaajan arvo. Arvonimien hinnat löytyvät liiton kotisivuilta Näyttelysääntöjen muutokset eivät sen si jaan ole kovin suuria: 1) Erillinen vuoden kuvaaja sarja on poistettu ja yhdistetty muualle. 2) Nuoren kuvaajan ikäraja on nostettu 30 vuoteen, koska liiton näyttelyvastaavakin on jo 30 vuotias ja jääviys asian ajamiseksi siis poistui. Eija Hirvi Talka: Ja kauppa käy (aihepal kinto Linnoituksen yön kuvamaratonilla). 15.

16 Vielä yksi kuva kuvamaratonilta: Marlikki Korpela Taimela: Sooloilua Finland Digital Circuit Suomen kameraseurojen liitto järjestää tänä vuonna digitaalikuvien kierto näyttelyn 1st. Finland Digital Circuit. Liiton hallitus toivoo aktiivista osallis tumista erityisesti niiltä jäseniltä, jotka normaalistikin osallistuvat liiton omiin näyttelyihin. On tärkeää, että suomalaisten osanottajien osuus omassa Circuitissa on iso, eli nyt mukaan nekin, jotka eivät yleensä harrasta kansainvälisiä näyttelyjä! Circuitin closing day eli kuvien viimeinen 16. mahdollinen päivä olla perillä on joka on lähellä teemanäyttelyn postilei man päivää Tämä ei ole mikään vahinko, vaan hyvä tilaisuus postittaa samoja kuvia molempiin. Kiertonäyttelyn säännöt ja entry form eli osallistumiskaavake löytyvät näyttelyn kotisivuilta Circuit on esillä myös Lappeenrannassa, valokuvakeskuksen pienessä galleriassa non stop esityksenä. Jeah.

17 Etelä Karjalan ruokakilpailu Kaikille avoin kilpailu Ei oo läheskää nii nälkä ko välil ain syöp etsii kuvia eteläkarjalaisesta ruokakulttuurista. Kilpailuun tarjottavat kuvat on toimitet tava kilpailuun viimeistään Kilpailuun osallistutaan kolmella digikuvalla. Palkintona on rahaa. Lisätietoja: Anni Kekki, p tai tai osoitteesta Al Thani Awards Jatkamme osallistumista kansainvälisiin näyttelyihin yhteislähetyksin. Syys lokakuussa on vuorossa Al Thani Awards ( thaniaward.com/). Seura maksaa postikulut ja porkkanana hyvien kuvien lähettämiseksi seura maksaa myös kaikkien sellaisten jäsenten osallistumis maksut per sarja, johon kuvia menee läpi! KV kilpailutoiminta palautettiin tänä vuonna osaksi seuramme toimintaa noin 20 vuoden tauon jälkeen. Ensimmäinen yhteislähetys lähti Trierenberg Super Circuitiin, Itävaltaan. Toukokuun puolivälissä saimme miellyttävää postia; Lare sai kuusi hyväksyntää (kahdella värivedoksella), ja pääsi mukaan kaikkiin neljään eri osanäyttelyyn. Tatu sai viisi hyväksyntää (kahdella mustavalkovedoksella) samoin neljään osanäyttelyyn, ja Anu kolme hyväksyntää (yhdellä dialla) kolmeen eri osanäyttelyyn. Tilasto on varsin mairitteleva. Parasta oli kuitenkin tuloskortin reunaan kirjoitettu, seurallemme osoitettu tervehdys näyttelyn järjestäjältä: Well done! All of you! Welcome to TSC! Hope to see you back so good in our next big contest: The 2009 Al Thani Award. Good luck! 17.

18 Valokuvamatkalla Turussa Saimaan kameraseuran edustusto teki heinäkuun puolivälissä jälleen retken maakuntarajojemme ulkopuolisten valo kuvakulttuureiden pariin. Tällä kertaa vuorossa oli tutustuminen Turussa toimivaan valokuvakeskus Periin, jonka galleriahuoneet sijaitsevat Turun kulttuu rikeskuksessa lähes vastapäätä tuomio kirkkoa. Galleria koostuu kahdesta huo neesta, jotka sijaitsevat hyvin vanhan kerrostalon kakkoskerroksessa. Lasten vaunuilla ei ollut tähänkään valokuvakes kukseen asiaa, sen verran jyrkkiä portaita sinne kiivetään. Galleriassa oli esillä italialaisen valoku vaajan Veronica Dell'Agostinon (s. 1981) näyttely. Kuvat olivat tutkielmia sisaruudesta ja väkivallasta, mutta tyylisuunnaksi valittu muka humoristinen 18. kitsch ei matkalaistemme mielestä oikein sopinut tähän aiheeseen. Vaikka tämä tietysti onkin makuasiasta, oli näyttely kuitenkin mitä ilmeisimmin valittu nuoren taiteilijan tukemisen perusteella ennem min kuin taiteellisin perustein. Perihän tekee varsin paljon tällaista työtä, siis esittelee nuoria ja/tai ulkomaalaisia nousevia taiteilijoita. Gallerian tiloista totesimme, että kadeh dittavan korkeista huoneista ja kauniin, vanhan rakennuksen valloittavista yksi tyiskohdista voivat oman valokuvakeskuk semme ylläpitäjät olla kateellisia. Sen sijaan ripustusmetrien pieni määrä sulkee pois vähänkään suuremmat näyttelyt. Ikkunoista tuleva ylimääräinen valo oli saatu hallintaan verhoilla, ja valaistuskin ihan kohtuullinen. Henkilökuntaa ei pai

19 kalla näkynyt ollen kaan, mutta tämä voidaan laskea lou nasajasta johtuvaksi. Turun keskustassa ai kaa saa kulutettua vaikka kuinka paljon. Lappeenrantamaisten mauttomien betoni laatikoiden ja brutaa leiden lasijulkisivujen lisäksi löytyy varsin valloittavia alueita, joissa vanhoja raken nuksia on säästetty ja hoidettu. Aurajoen rannassa näkee kesä aikaan rentoa ja kiireetöntä elämän menoa, ja ajan saa ku lumaan vaikka vain istuskelemalla puiston penkillä. Vartiovuorenmäen käsityöläis korttelissa voi tutustua kädentaitoihin ja historiaan, ja lisää historiaa löytyy mm. Turun linnasta, tuomiokirkosta ja Aboa Vetus museosta. Mainitsematta ei oikein voi jättää valtavaa kulttuuritarjontaakaan konsertteineen, teattereineen, näyttelyi neen ja erilaisine ravintoloineen. Jos aika Turussa kaikesta huolimatta käy pitkäksi, voi matkaa jatkaa naapuri kaupunkeihin Raisioon, Rymättylään ja Naantaliin. Esimerkiksi Naantalissa tarjol la on valloittava, puinen, vanha kaupunki sekä vilkas vierasvenesatama (erityisesti Merisalin terassi houkuttelee aurinkoisena päivänä). Muumimaailma sen sijaan osoittautui meidän seurueellemme petty mykseksi kalliin hintatasonsa vuoksi. (jatkuu seuraavalla sivulla) Veronica Dell'Agnostino on opiskellut valokuvausta Milanossa, European Insti tute of Designissa, josta valmistui Hänen teostensa inspiraation lähteenä toimivat usein lasten sadut ja lapsuuden aikaiset kokemukset. Nykymuodin mukaisesti hän toimii itse usein mallina valokuvissaan. Dell'Agnostino elää Val tellinassa Pohjois Italiassa. Anastasia ja Rodolfo ironisoi sisaruut ta ja sisarusten välistä suhdetta, jossa viattomuus voi kääntyä julmuudeksi. Särkyvä pikku ruhtinatar on tarina herkästä tytöstä, joka pirstoutuu palasiksi joka kerran yrittäessään lähteä ulos huoneestaan. Agata ja Cloridia ovat siamilaiset kaksostytöt. Agata on hyvä, mutta Cloridia haluaa vain tappaa Agatan. 19.

20 Perin kaksi galleriahuonetta ovat keskenään samanlaiset. Ripustus tilaa ei ole paljon. Sisäänkäynti sijaitsee Uudenmaankadun varressa, Hämeenkadun risteyksessä (ulko ovi linja auton keulan takana). 20.

21 Linssilude Tai vaikka kuvan lukemisesta sisällöstä... Eisenstaedt oli sitten Tyypillinen muotokuvavalaistus raken kova jätkä... netaan 45ᴼ kulmaan... Päävalo oikealta ja tasaus vasemmalta. Taustan kanssa ei ole niin justiinsa. Lisäksi... äh. Miksi minä taas pidän tekniikkakurssia? Voisinko vaihteeksi puhua vähän sommittelusta? Todistettavasti tämän objektiivin aukoista juuri f/8 on optisesti päte vin. Bokeh tosin on par haimmillaan vasta f/11. Silti 50 millinen... Minun unelmani olisi Ahhh millinen objektiivi... Jeh! Joo. 21.

22 Valokuvakeskuksessa tavataan! Matti A. Pitkänen Kaakkois Suomen valokuvakeskus tuottaa oman galleriatilansa syyskuuhun ainutlaatuisen näyttelyn, kun esille saadaan Matti A. Pitkäsen valokuvia. Näyttely on koottu yhteistyössä Pitkäsen jälkeläisten kanssa. Näyttely koostuu kolmesta kuvako konaisuudesta, joista kukin sisältää valokuvia tietyiltä ajanjaksoilta. Vanhinta tuotantoa näyttelyssä edustavat Pitkäsen 1940 ja 1950 luvuilla kuvaamat musta valkotyöt, joiden joukossa on niin muotokuvia kuin dokumentaristisella otteella kuvattuja miljöökuviakin. Pitkänen työsti näitä kuvia varsinaisen ammatillisen valokuvaustyönsä ohessa. Tulossa: Taneli Eskola ja Markku Teerikorpi Janne Koivuniemi ja Finland Digital Circuit Vanhaa ja uutta Lappeenrantaa KAAKKOIS SUOMEN VALOKUVAKESKUS Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta (käynti pihan puolelta) kaakkois puh suomen.valokuvakeskus.fi/ Avoinna näyttelyiden aikaan ti pe klo 12 17, la klo

23 Tapahtumakalenteri HUOM! Digikurssi tiedotetaan tarkemmin kotisivuilla syksyn aikana! Syyskuu Lokakuu Tutustumme Etelä Karjalan taidemuseon (Kristiinankatu 8 10) valokuvanäyttelyyn Ihana, kamala elämä klo Kyseessä on ns. museoperjantai, jolloin taidemuseoon on vapaa pääsy. Kokonnumme museon ovella vähän ennen tasaa ja marssimme porukalla sisään. Näyttelyn jälkeen saatamme käydä jossain porukalla syömässä joten rahaa kannattaa varata mukaan. Jäsenilta Kaakkois Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmanin katu 13 A) klo Photoshop ilta, eli kaikki kysy mykset ovat taas sallittuja. Tällä kertaa johtavana teemana RAW kuva ja sen käsittely. GP 2 kilpailun tulokset. Kokoamme yhteislähetyksen liiton teemanäyttelyyn. Kahvitarjoilu. KUTSU Saimaan kameraseura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Kaakkois Suomen valokuvakes kuksessa (Snellmaninkatu 13 A) maanantaina klo Tervetuloa! Jäsenilta Kaakkois Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmanin katu 13 A) klo Olli Räty näyttää vauhdikkaita kuviaan moottoripyöristä ja ralliautoista Sääntömääräinen syyskokous Kokoamme paketin Kouvolaan, Kaakkois Suomen haastekilpailuun Kahvitarjoilu Marraskuu Jäsenilta Kaakkois Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmanin katu 13 A) klo Esa Toppila näyttää valokuviaan ja kertoo kuulumisiaan Kahvitarjoilu Kuvien toimituspäivä vuosikilpai luun. Perinteiseen tyyliin joko jäseniltaan, postilokeroon tai valo kuvakeskukselle. Joulukuu Kaakkois Suomen haastekilpailun tulokset Kouvolassa, ks. s Pikkujoulut jossain... Vuosikilpailun tulokset Tarjoiluakin on. 23.

24 Liity jäseneksi! Saimaan kameraseura ry:n jäseneksi kelpaavat kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset kuin harrastajatkin. Jäseneksi on helppo liittyä: maksa jäsenmaksu seuran tilille Handelsbanken ja merkitse viestiosaan tiedoksi nimesi ja postiosoitteesi. Jäsenmaksu sisältää myös Suomen kameraseurojen liiton jäsenmaksun. Liittyminen ei ole hinnasta kiinni! Jäsenmaksut vuonna 2009 ovat virallisesti 20 euroa (normaali jäsenmaksu) tai 10 euroa (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet, yms), mutta: NYT LOPPUVUOSI PUOLEEN HINTAAN UUSILLE JÄSENILLE!

Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Teemanäyttely Aika Naantalissa Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttely järjestetään 28.11.- 31.12. Naantalissa. Näyttelyn järjestävät Raisiosta

Lisätiedot

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Meilivälähdys1/2010 Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Elokuu (29.8): Hetki (projisoitavat), Meren äärellä (mustavalkokuvat) Syyskuu (26.9):

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 4 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja kunniamainintoja Mahdollisuus hakea arvonimiä Saa vuosin saatossa

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Hämeenkyrössä 30.10.2005 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 30.10.2005

Lisätiedot

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi.

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi. Jäsentiedote 11.10.2010 Iloiset syksyn toivotukset jäsenistöllemme! Vaikka viimeiset lehdet putoilevatkin jo puista, ei yhdistyksemme siirry talviunille. Porhallamme iloisesti kohti joulua ja syksyn ja

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Liiton hallituksen jäseniin saa ottaa yhteyttä Kesä alkaa olla lopuillaan, ja monet siirtyvät taas talveksi kameran takaa pimiöihin tai tietokoneiden

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 3 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Lehti

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Yhteystiedot. Positiivi. Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta

Yhteystiedot. Positiivi. Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1/2010 Yhteystiedot Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura Positiivi Saimaan Kameraseura ry:n jäsenlehti

Lisätiedot

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Vuosinäyttely 2009 Lemillä Keväisen vuosinäyttelyn järjestelyistä vastaa Saimaan kameraseura ry. Aihe on vapaa, kuten vuosinäyttelyissä aina. Näyttelykuvat

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 1/2006

Körpäkkäsanomat 1/2006 Körpäkkäsanomat 1/2006 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kameraseura ry edistää valokuvaharrastusta monipuolisesti ja laadukkaasti ja tarjoaa yhteisöllisen tavan harrastaa valokuvausta sekä kehittää luovuutta. Kameraseura

Lisätiedot

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely...4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus...5 Tilintarkastajat...5 Liittyminen

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011 Saimaan Kameraseura ry 1 (5) Toimintakertomus vuodelta 2011 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2011 oli sen 66. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTIO Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa Studio Kuutio on oululaisten ammatti- ja harrastajavalokuvaajien yhdessä

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa

Positiivi. Tässä numerossa SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 2 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa

Lisätiedot

Pohjoismainen yhteistyö

Pohjoismainen yhteistyö Pohjoismainen yhteistyö Pohjoismainen valokuvausliitto / Nordiska Förbundet för fotografin NFFF Nordic Society of Photography Nordiska Förbundet för Fotografi Nordisk Forbund for Fotografi Pohjoismainen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Puheenjohtaja Teemu Laulajainen Sihteeri Sanna Kinnunen

Puheenjohtaja Teemu Laulajainen Sihteeri Sanna Kinnunen RAUMAN KAMERASEURA ry www.raumankameraseura.net Puheenjohtaja Teemu Laulajainen rkshallitus@gmail.com Sihteeri Sanna Kinnunen raumanksinfo@gmail.com Kiitos kaikille seuralaisille menneestä vuodesta 2017!

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma.

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. Rauman Kameraseura ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Marinaa, purinaa ja nurinaa näyttelyistä Kahden liiton taloudellisella vastuulla järjestetyn näyttelyn: teemanäyttelyn "Romantiikka" syksyllä 2004

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

MONSTERIN JÄLJILLÄ. ohje lapsiryhmien omatoimikierrokselle

MONSTERIN JÄLJILLÄ. ohje lapsiryhmien omatoimikierrokselle MONSTERIN JÄLJILLÄ ohje lapsiryhmien omatoimikierrokselle Kiasmassa asuu ujo monsteri, joka rakastaa taidetta. Se on merkannut Kiasman neljännen kerroksen Face to Face-näyttelyyn (13.3.2015-7.2.2016) viisi

Lisätiedot

TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17

TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17 1 TAIDENÄYTTELY KOIRAKOTKA JÄMSÄN KIVIPANKISSA 4.7. 1.8.2010 joka päivä 12-17 TIEDOTE c/o Veijo Kare Särkilahdentie 29 19700 SYSMÄ Puh 0500 734910 veijo.kare@sysma.fi 7.7. 2010 LEHDISTÖ JA MUUT NÄYTTELYVIERAAT

Lisätiedot

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009 LATTOMERI :n sääntömääräinen Lattomeren koululla keskiviikkona 4.11.2009 klo 18.00 Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. TERVETULOA! Länsi-Porin seurakunnan perhekerho Lattomeren kirkko

Lisätiedot

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia.

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Johtokunta kokoontuu säännöllisesti puheenjohtaja Teemu Tuomisen

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 2/2007

Körpäkkäsanomat 2/2007 Körpäkkäsanomat 2/2007 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla 3/2015 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu

STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu KUUTIOKLUBI Studiovalokuvauksen perustaidot hallitseville harrastajille

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE

kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE KERHOTOIMINTA: Kannuksen kamerakerho kokoontuu kuukauskokoukseen aina kuukauden toinen maanantai, ellei vuosikokouksessa toisin sovita. Kokouspaikkana Takalon koulun käsityö-

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 23.9.2016 Ehdottakaa Vuoden lappilainen opettaja 2016 -diplomin saajaa 30.9. mennessä Lapin aluehallintovirasto ja OAJ:n Lapin alueyhdistys valitsevat jälleen

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Suomen kameraseurojen liitto 75 vuotta Suomen kameraseurojen liitolla on taas juhlavuosi. Liitto perustettiin vuonna 1932, joten vuonna 2007 on menossa

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Soukan Kamerat ry. 2014 1. Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014

Soukan Kamerat ry. 2014 1. Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014 Soukan Kamerat ry. 2014 1 Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sisältö Johtokunta... 2 Tilintarkastajat... 2 Jäsenistö... 2 Jäsenmaksut... 2 Talous... 3 Projektit... 3 Koulutus... 3 Näyttelytoiminta...

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 21.10.2018 Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 17.11.2018 klo 13.00 alkaen Kouvolan

Lisätiedot

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ!

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! Nuortenillan toiminta-ajatus ja tavoite Kahden eri seurakunnan nuoret kohtaavat toisiaan ja tutustuvat seurakuntien nuorisotoimintaan, jakavat kokemuksia, ideoita,

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Suomen Ammattivalokuvaajat ry www.ammattivalokuvaajat.fi Kalevan Puistotie 23 A 33500 TAMPERE puh. 050 4399439 toimisto@ammattivalokuvaajat.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry www.ammattivalokuvaajat.fi Kalevan Puistotie 23 A 33500 TAMPERE puh. 050 4399439 toimisto@ammattivalokuvaajat. Suomen Ammattivalokuvaajat ry www.ammattivalokuvaajat.fi Kalevan Puistotie 23 A 33500 TAMPERE puh. 050 4399439 toimisto@ammattivalokuvaajat.fi SUOMEN AMMATTIVALOKUVAAJAT RY Yhdistyksen tarkoitus on o toimia

Lisätiedot

Sukuseuran kesäretki Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä

Sukuseuran kesäretki Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä Sukuseuran kesäretki 12.8.2017 Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä Pitkän sateisen jakson jälkeen vihdoin oli luvassa puolipilvistä ja jopa aurinkoistakin säätä. Tätä viikonloppua oli jo odoteltukin

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

nykyisyydestä ja kenties tulevastakin.

nykyisyydestä ja kenties tulevastakin. Tervepä teille! Kesä, syksy ja kohta jo talvikin on takana. Eli onko nyt tallikausi? Kaipa niin sitten. Pitänee yrittää sitäkin, mutta mutta Lienee tässä hieman muutakin asiaa kuin noista saamattomuuksistani

Lisätiedot

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely... 4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus... 5 Tilintarkastajat... 5 Liittyminen

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11 Aika 16.01.10 klo: 10:00 Paikka Siikaranta. Naruportintie 68, Espoo Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Vpj. valinta 4. Raksanuoret

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start 2. painos 2019 Julkaisija ja kustantaja: Varsinais-Suomen Yrittäjät Tekijät: Johanna Vainio ja Hanna Tarvainen / Varsinais-Suomen Yrittäjät Valokuvat: Emmi

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Kuvallinen viikkotiedote. Mitä se tarkoittaa?

Kuvallinen viikkotiedote. Mitä se tarkoittaa? Kuvallinen viikkotiedote Mitä se tarkoittaa? Taustaa Työskentelen Ammattiopisto Luovin Liperin yksikössä. Olen tehnyt työtä erityisopettajana ja kotitalousopettajana kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten

Lisätiedot

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 Valmistelut Hochschule Offenburg Offenburg Gengenbach Asuminen Opiskelut Yhteydenpito kotimaahan Vapaa-aika Mietteitä vaihdosta Kuvia reissusta

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 -

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - KAUSIJULKAISU 2011-2012 26. kausi www.netikka.net/ruha.wolley Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011 Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - - 2 - Ruha Wolley ry Viime kausi päättyi hienosti kolmanteen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja

Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja Ammattiosaston tehtävä ja tarkoitus 1. Koota palvelu- ja niitä lähellä olevilla aloilla työskenteleviä jäseniksi 2. Toimia palkka- ja työehtojen parantamiseksi

Lisätiedot

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010.

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. Yhdistyksen säännöt Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Metsäsertifiointi

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Helsingissä 12.10.2008 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 12.10.2008

Lisätiedot

Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa.

Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa. Säännöt Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa. Teema: Cutrin Pohjoisen luonnon taika Suunnittele ja toteuta oma näkemyksesi: Mihin

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Referenssi FRIISILÄNTIE 33, ESPOO. Ripeää toimintaa ja upea lopputulos

Referenssi FRIISILÄNTIE 33, ESPOO. Ripeää toimintaa ja upea lopputulos Ripeää toimintaa ja upea lopputulos Talomme katto on rakennettu vuonna 1986. Tiilet olivat tulleet huokoiseksi ja sammalta kertynyt, joten huoltoa kaivattiin, kertoo talon omistaja. Referenssi FRIISILÄNTIE

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

LUUPPI RY: VAATIMUSMÄÄRITTELY. Toiminnot Sivu / Osio Sisältö / Huomioita Peruskäyttäjä Ylläpito Vastuullinen

LUUPPI RY: VAATIMUSMÄÄRITTELY. Toiminnot Sivu / Osio Sisältö / Huomioita Peruskäyttäjä Ylläpito Vastuullinen LUUPPI RY: VAATIMUSMÄÄRITTELY Toiminnot Sivu / Osio Sisältö / Huomioita Peruskäyttäjä Ylläpito Vastuullinen Etusivu Etusivu Lukee ja saa tietoa Voi kirjautua sisään omilla tunnuksillaan (muillakin sivuilla

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 1/2015 Kausi 2015 on startannut, Tervetuloa mukaan toimintaamme kaudelle 2015. Tulet jatkossa saamaan kaikille jäsenillemme

Lisätiedot

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUARA 2/2013 Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi PIKKUJOULUT Kuopion Urheiluautoilijoiden pikkujoulut vietetään lauantaina 23.11.2013 Hotelli Savoniassa,

Lisätiedot

Tulevat havaintokampanjat ja fotometriatyöpajan suunnittelu. Havaintotorniverkon kokous Cygnus 2011, Jokioinen

Tulevat havaintokampanjat ja fotometriatyöpajan suunnittelu. Havaintotorniverkon kokous Cygnus 2011, Jokioinen Tulevat havaintokampanjat ja fotometriatyöpajan suunnittelu Havaintotorniverkon kokous Cygnus 2011, Jokioinen 1.8.2011 Tarjolla mielenkiintoisia havaintohankkeita Grazissa, Itävallassa, pidettiin tammikuun

Lisätiedot

Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma

Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma Rauman kaupungin matkailuneuvoja Sanna Rantalan mukaan joulukuussa tapahtuu paljon. Lapset ja lapsenmieliset voivat ihastella Rauman taitoluistelijoiden

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

How to prepare for the 7th grade entrance exam? Kuinka lukea englannin linjan soveltuvuuskokeisiin?

How to prepare for the 7th grade entrance exam? Kuinka lukea englannin linjan soveltuvuuskokeisiin? How to prepare for the 7th grade entrance exam? Kuinka lukea englannin linjan soveltuvuuskokeisiin? When? Milloin? Tärkeitä päivämääriä: - 12.1. 2017 Infotilaisuus Helsingin Uudessa Yhteiskoulussa - 19.1.

Lisätiedot