Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Positiivi. Tässä numerossa. Kansi"

Transkriptio

1 SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2008

2 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) Lappeenranta Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille. Sitä jaetaan KaakkoisSuomen valokuvakeskuksessa (Snellmanink. 13) ja lappeenrantalaisissa valokuvaliikkeissä. saimaan.kameraseura/ Saimaan kameraseura on Suomen kameraseurojen liiton jäsenseura. Hallitus 2008 Puheenjohtaja Tatu Kosonen p Sihteeri Anu Kosonen p Taloudenhoitaja Maarit Välikauppi p Kilpailusihteeri Marko Taimela p Kalustonhoitaja Tommi Kähärä p Varapuheenjohtaja Aulikki Korpela-Taimela p Varajäsenet Matti Jalkanen ja Juha Turunen 2. Seuraava numero ilmestyy huhti-toukokuussa. Tässä numerossa 3. Puheenjohtajalta 4. Esko ja Tapani kunniajäseniksi sekä muita uutisia 10. Kilpolla on asiaa: euroa tarjolla 12. Uudet näyttelysäännöt 15. Linssilude 17. Kansainvälisiä näyttelyitä Tapahtumakalenteri Kansi Tatu Kosonen, sarjasta Moninainen

3 Puheenjohtajalta Vuoden juuri vaihtuessa alkoi toimikauteni Saimaan kameraseuran puheenjohtajana. Syyskokouksessahan oli pientä vallankaappauksen makua, kun siinä vaihdettiin samalla vauhdilla melkein koko hallitus. Vain Maarit ja Marko jäivät jäljelle, lisäksi edellinen pj. Juha Turunen ylipuhuttiin jatkamaan varajäsenenä. Uudistuksista huolimatta uutta hallitusta ei voi moittia kovin vihreäksi. Mukana on kaksi entistä puheenjohtajaa, ja melkein kaikki muutkin ovat kuuluneet hallitukseen myös aikaisempina vuosina. Tämä ei ole sattumaa, vaan hallitus valittiin nimenomaan sellaiseksi, että sillä on tänä vuonna paljon tekemistä. Alkavan vuoden tärkein asia on saada seura taas toimimaan aktiivisesti muutaman hieman hiljaisemman vuoden jälkeen. Toimintaa tulee olemaan paljon, ja uusien jäsenten hankkiminen on asetettu päätehtäväksi. Tämä ei tieten- kään tarkoita sitä, että vanhat jäsenet unohdettaisiin. Jotta perälauta ei vuotaisi, on jäsenpalveluiden tarjoaminen myös tärkeää. Tavoitteenamme on jäsenmäärän selkeä kasvu. Ensimmäinen toimi on jo toteutettu. Se oli tiedotuksen ajantasaistaminen. Jäsenlehtemme Positiivi palasi taas entistäkin tuoreempana, ja seuran kotisivut päivitettiin nykyaikaisemmiksi. Lehdistötiedotekin lähetettiin! Lopuksi haluan vielä lausua lämpimät onnittelut Eskolle ja Tapanille, jotka jatkavat jo edesmenneiden herrasmiesten Gunnar Grönqvistin, Erkki Niemelän ja Unto Oikkosen jalanjäljissä uusina kunniajäseninä. Tatu Kosonen puheenjohtaja Kuvassa uusi hallitus rellestämässä Lappeenrannan yössä: edessä vasemmalla Marko, taakse piiloutuu Maarit. Oikealla takaa lueteltuna Tatu, Anu, Aulikki ja edessä Tommi. 3.

4 Uusia kunniajäseniä Saimaan kameraseuran syyskokous 2007 päätti kutsua seuran kunniajäseniksi pitkän linjan veteraanit Tapani Räsäsen ja Esko Turkkilan. Kutsuperusteista mainittakoon pitkäaikainen, useiden vuosikymmenten mittainen ja yhä jatkuva toiminta seuran hyväksi. Tässä hyvin tiivistetyt ansioluettelot: Esko Turkkila (kuva: Tommi Kähärä) Esko Turkkila toimi seuran puheenjohtajana vuosina Lukuisia hallitusvuosia on mahdotonta edes arvioida, ja yhä edelleen Esko on tuttu näky seuramme tapahtumissa. Hän on myös toiminut kouluttajana ja Positiivin toimittajana, ja osallistunut ahkerasti seuran yhteisnäyttelyihin. Vuoden kuvaajaksi Esko nimitettiin vuonna 1991, AFIAP-arvo tuli 1996 ja SKsL:n hopeisen ansiomerkki samoin vuonna Omia näyttelyitä on takana kuusi. Tapani Räsänen on kerännyt mainetta ja kunniaa niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin yhteyksissä. Paitsi omia näyttelyitä ja kirjoja, Vuoden luontokuva -kilpailun voitto kahdesti (1991 ja 2000), Suomen kansainvälisin valokuvaaja , arvonimiä ainakin EFIAP, FRPS, HKCPAC... Saavutuksia riittää ja Tapanin kautta maineesta on ehkä saanut pienen siivun myös Saimaan kameraseura - ja eteläkarjalainen valokuvaus taatusti suuren siivun. Tapani Räsänen (kuva: Ilkka Räsänen) 4. Seuran aikaisemmat kunniajäsenet ovat olleet perustajajäsen Gunnar Grönqvist (1958), Erkki Niemelä (1976) ja Unto Oikkonen (1976).

5 Historia kaipaa täydennystä Saimaan kameraseura ry:n toimintakertomuksia puuttuu arkistoistamme. Jos olet sattumalta säästänyt niitä, niin ottaisimme erittäin mielellämme niistä kopiot, ja täydentäisimme kokoelmaa. Tällä hetkellä kadoksissa toimintakertomukset vuosilta 1971, 1972, 1976, 1977, 1978, 1980, 1991, 1992, 1993, 1994, 2002 ja ovat 1965, 1979, 1996, Samalla toimitamme kopion myös kaupunginarkistoon ja kotisivuille. Jos löydät itseltäsi jonkin näistä, ole ystävällinen ja ota yhteyttä puheenjohtajaan: Huom! Alkuperäistä tekstiä emme tarvitse, kopio riittää. Tatu Kosonen, tai p Korjauksia historiikkiin Saimaan kameraseura ry:n vuonna 2006 julkaistuun historiikkiin on tähän mennessä löytynyt kaksi oikaisua: 1. Vuoden 1950 puheenjohtajan nimeksi on varmistunut Kauko Tiili (historiikissa oli käytetty muotoa K.Tiili). 2. Vuonna 1986 Suomen kameraseurojen liiton hopeisen ansiomerkin sai kunniajäsenten Erkki Niemelän ja Unto Oikkosen lisäksi myös seuran entinen puheenjohtaja Mauri Kokkola. Pyydämme tekemään mainitut korjaukset omiin historiikkeihinne. Uudet kotisivut Saimaan kameraseuran uudet kotisivut julkaistiin vuoden alussa. Tarkoitus on pitää sivuja jatkossa yllä siten, että tiedot olisivat aina ajan tasalla. Kotisivuilta on siis mahdollista esim. tarkistaa kulloisenkin kuukauden jäsenillan aika, paikka ja esiintyjä. Sivuille on siirretty myös seuran 60vuotishistoriikki ja kaikki tallessa olevat toimintakertomukset vuosilta Kotisivut löytyvät osoitteesta 5.

6 SKsL:n vuosinäyttely 2009 Saimaan kameraseuralle Suomen kameraseurojen liitto on myöntänyt vuosinäyttelynsä 2009 järjestämisoikeuden Saimaan kameraseuralle. Näyttelyn järjestäminen on suuri projekti, ja se aloitetaan jo tänä vuonna. Niin mainostajista kuin talkooporukastakin on huutava pula mutta toiselta kantilta ajateltuna meillä on loistava tilaisuus korjata seuran talous taas kuntoon. Kun näyttelyn työt tehdään talkoilla, tämä onnistuu. Koska Lappeenrannassa pidettiin vuosinäyttely vasta hiljattain, keväällä 2006, on tämä seuraava näyttely tarkoitus järjestää jollain muulla paikkakunnalla. Vahvimpina vaihtoeh- ehtoina tällä hetkellä ovat Lemi ja Ylämaa, tässä järjestyksessä. Lemin etu on tietysti särä, ja yhteistyökuvioihin olemme kyselleet Taikalyhtyä. Jos se lähtee mukaan, olisi näyttelyllä arvokkaat puitteet. Näyttelystä tehdään värillinen luettelo, johon painetaan kaikki näyttelyyn hyväksytyt kuvat. Painokulujen rahoittamiseksi on kaikkein kiireisin asia nyt mainostajien löytäminen. Mainoshinnat julkaistaan kotisivuilla lähiaikoina. Valtakunnallisten näyttelyiden järjestäminen on meillä tuoreessa muistissa, ja Kaakkois-Suomen valokuvakeskus on luvannut tukea meitä. Uusi puheenjohtaja Saimaan kameraseuran uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2008 valittiin 29-vuotias Tatu Kosonen Ylämaalta. Valinta tehtiin seuran syyskokouksessa joulukuussa. - Koen tärkeimmäksi tehtäväkseni seuran toiminnan aktivoimisen. Hiljaisten vuosien jälkeen on taas aika toimia. Paikkakunnalle syntynyt valokuvakeskus on meille tärkeä yhteistyökumppani, samoin Suomen kameraseurojen liiton palvelut meidän kannattaa hyödyntää täysin. Kosonen on toiminut SKsL:n puheenjohtajana vuodesta 2005 lähtien. - Minulla on ollut etuoikeus seurata läheltä ja vertailla monien eri kameraseurojen toimintaa. - Meidän seuramme vahvuuksia ovat ennen kaikkea nuorekkuus, tasa-arvo ja ennakkoluulottomuus. Emme jämähdä rutiineihin, vaan keksimme omia juttuja - kuten tangoluennot. 6.

7 Teemanäyttely Mielikuvitus ja liittokokous Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttely järjestettiin marraskuussa Lempäälässä, uudessa Piippokeskukseksi nimetyssä kulttuuritalossa. Näyttelyn raadin muodostivat valokuvataiteen museon johtaja Asko Mäkelä ja valokuvaaja Merja Ojala. Näyttelyn avajaisten yhteydessä vietettiin myös SKsL:n 75vuotisjuhlia, samoin järjestävän seuran Mielikuvitus ry:n 20vuotisjuhlia. Avajaisissa kuultiin petokuvauksesta väitelleen tohtori Juha Suonpään luento. Liiton syyskokous pidettiin Valkeakoskella. Suuria muutoksia ei tullut, vaan hallitus jatkaa suunnilleen vanhalla kokoonpanolla. Ainoa muutos oli se, että pois jääneen tamperelaisen Pekka Pakulan tilalle valittiin uutena jäsenenä Janne Leppänen Haminasta. Tämä on positiivista, koska pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle painottuneeseen liittohallitukseen saatin nyt toi- nenkin edustaja Kaakkois-Suomesta oman seuramme Tatu Kososen jatkaessa liiton puheenjohtajana. Hallituksessa jatkavat myös Reino Havumäki (Nurmijärvi), Leena-Maija Lindqvist (Hämeenkyrö), Sakari Mäkelä (Siuntio), Monica Nordling (Helsinki), Raimo Paukku (Valkeakoski) sekä Marko Seppälä (Rauma). Myös Kari Tolonen (Lempäälä) jatkaa liiton toiminnanjohtajana. Vielä erikseen on mainittava, kuinka hyvällä mallilla kulttuurin tekeminen on teemanäyttelypaikkakunnalla eli Lempäälässä. Kuntahan on kokoluokaltaan (noin asukasta) jotain Joutsenon ja Imatran välimaastosta. Pienistä resursseista huolimatta paikallisen liike-elämän ja kunnan yhteistyöllä paikkakunnalle on saatu hyvälle paikalle, aivan rautatieaseman viereen vanhasta teollisuusrakennuksesta muokattu kulttuurikeskus, josta ei tila lopu kesken. Tällaista ei satu meilläpäin! Itä-Länsi Haminan kirjaston galleriassa oli joulukuussa esillä neljän mustavalkokiihkoilijan kuvia yhteisnäyttelynä. Sami Tahko (Kotka) ja Tatu Kosonen edustivat ItäSuomea, Tommi Laitio (Hämeenlinna) ja Marko Seppälä (Rauma) länttä. 7.

8 Saimaan kameraseuran näyttely Retnografonomia oli esillä Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa Joulunäyttely Retnografonomia Saimaan kameraseura piti joulukuussa näyttelyn KaakkoisSuomen valokuvakeskuksessa. Näyttelyn nimenä oli Retnografonomia, ja siinä nähtiin kuvia seuran pitkäaikaisilta jäseniltä Matti Jalkaselta, Aulikki Korpela-Taimelalta, Anu Kososelta, Tatu Kososelta, Tommi Kähärältä, Marianne Stelanderilta ja Marko Taimelalta. 8. Kuvat oli koottu joulun tienoon kokoomanäyttelyn hengessä. Mukana oli sekä mustavalkoisia että värillisiä vedoksia. Koska näyttelyn järjestelyt kuitekin hoidettiin aika vauhdikkaasti, jäi innokkaita kuvaajia valitettavasti myös ulkopuolelle. Mutta ehkäpä vuonna 2008? Hyvä perinne on aluillaan...

9 Valokuvakeskuksessa tavataan! Tulevia näyttelyitä 9.1. klo 18 tammikuun näyttelyiden avajaiset Juha-Allan Ekholm: Replay - kaupunki roolipelin läpi (suuri tila) ja Esko Naskali: Pierre X (pieni tila), lisätietoja ohessa 6.2. klo 18 helmikuun näyttelyiden avajaiset Ismo Luukkonen (suuri tila) ja Marko Taimela (pieni tila) 5.3. klo 18 maaliskuun näyttelyiden avajaiset Arto Korhonen (suuri tila) ja Juha Partanen (pieni tila), molemmilta musiikkiaiheisia valokuvia (pääsiäisen ajan keskus suljettu) 9.4. klo 18 huhtikuun näyttelyiden avajaiset Seppo Kiljunen (suuri tila) ja Tuuli Truhponen (pieni tila) Valokuvakeskus avoinna näyttelyiden aikana ke-pe klo ja la-su Näyttelyihin on vapaa pääsy. Tammikuun näyttelyistä Valokuvakeskuksen suuressa tilassa nähdään tammikuussa turkulaisen JuhaAllan Ekholmin valokuvia. Ekholm tunnetaan parhaiten lähiöelämän kuvauksestaan, joka on nähty nimellä Keskipäivän haave myös Lappeenrannassa, galleria Pihatossa, vuonna Näyttelyssä Replay kaupunki roolipelin läpi kaupunki näyttäytyy totutusta poikkeavalla tavalla taiteilijan luoman roolipelin läpi katsottuna. Roolipeli paljastaa vaihtoehtoisia merkityksiä tutulle ja tunnistettavalle, rakentaen uusia kertomuksia. Välineinä taiteilijan luomassa roolipelissä ovat pelikortit, joita nähdään dataprojektoriesityksenä, sekä kehystetyt työt, triptyykit, jotka syntyivät pasianssin tuottamista kolmen kortin sarjoista digitaalikameralla kuvaten. Valokuvakeskuksen pienessä galleriassa nähdään valokuvia helsinkiläiseltä Esko Naskalilta. Naskali on itseoppinut valokuvauksen harrastaja, jonka päätyö on television puolella. Näyttelyn Pierre X kuvat ovat eräänlaisia reproduktioita suomalaisen nyky(taide)valokuvauksen keskeisistä teoksista. Näyttelyllään Naskali onkin halunnut kokeilla sekä taidevalokuvauksen normeja että sitä, onko tavallisen harrastajan mahdollista ottaa niin sanottu taidevalokuva. KAAKKOIS-SUOMEN VALOKUVAKESKUS Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta (käynti pihan puolelta) tj Anu Kosonen

10 Kilpolla on asiaa GP-1: Luonto Seuramme perinteinen GPosakilpailuiden sarja on päätetty elvyttää henkiin viiden vuoden tauon jälkeen. Hallitus laati uudet kilpailusäännöt. Ne ovat seuraavalla aukeamalla. Kilpailun lajityyppi on kai luontokuva. Hyviä luontokuvaajia seurastamme löytyy useampikin. Hallitus toivoo runsasta osallistumista! Vanhoihin sääntöihin eroa on siinä, että SKsL:n ja FIAP:n näyttelyihin osallistumisesta palkitaan nyt entistä paremmin. Myös kuvatiedostot on otettu sääntöihin mukaan. Kuvat voi tuoda jäseniltaan Tai toimittaa mennessä Kaakkois-Suomen valokuvakeskukseen (Snellmaninkatu 13 A, ke-pe 12-17, la-su 12-15) Vuoden ensimmäinen osakilpailu on perinteinen talvikuvakilpailu. Sen aiheeksi on valittu Luonto. Aihe on sattumalta sama kuin liiton teemanäyttelyssä ensi syksynä, eli hyvä tilaisuus sparrata jo oman porukan kesken sitä varten. Tai postittaa viimeistään osoitteella Saimaan kameraseura ry, PL 49, Lappeenranta Tuloksia katsellaan ja arvosteluja kuunnellaan huhtikuun jäsenillassa klo 18 keskuksella. Kilpailun aikataulu on seuraava: Nyt on aika tsempata (kuva: Tommi Kähärä) 10.

11 Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttely 2008 Vammalassa Kuvat lähetetään viimeistään osoitteella Vammalan kameraseura ry, PL 99, Vammala. Kolme sarjaa: A: mustavalkoiset ja värilliset kuvat ja kuvakokonaisuudet (maksimikoko 40x50 cm sis. paspiksen), B: projisoitavat teokset (diat ja kuvatiedostot), C: vapaa sarja (teokset, jotka eivät kuulu muihin sarjoihin). Lisäksi erityinen vuoden kuvaaja -sarja (tarkemmin alla). 29-v. ja nuoremmat puoleen hintaan. Sähköisen kuvat voi lähettää myös suoraan sähköpostitse osoitteeseen Osallistumismaksu on 4 euroa / teos, ja se maksetaan tilille Näyttely on esillä Vammalan Jaatsilla (Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti) , ma-pe ja la Näyttelyn avajaiset pidetään 1.3. klo 17.30, ja Vammalan kameraseuran 30-vuotisjuhlaillallinen Liekorannassa klo Hinta 35 eur/henkilö, varaukset Jaakko Lampimäki puh SKsL:n kevätkokous pidetään Liekorannassa su klo 10. Tarkemmin liiton kotisivuilla euroa?! Kaakkois-Suomen valokuvakeskukseen klo 17 mennessä tuodut kuvat lähetetään yhteislähetyksenä, seura maksaa postikulut. Haluatko tienata Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyn yhteydessä käydään tänä vuonna SKsL:n Vuoden kuvaaja -kisa aiemmasta poiketen omana sarjanaan. Siihen osallistutaan 3-5 kuvan kokoelmalla. Kuvakoko tai teosten ulkomitta on 40x50 cm. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kuvat on laitettava yhtenäisiin paspiksiin, joiden koko on 40 x 50 cm, tai tehtävä suoraan sen kokoisiksi. Kuvat voivat olla mustavalkoisia tai värillisiä. Osallistumismaksu on 4 euroa/kuva. Vuosinäyttelyn raati valitsee tarjotuista tietenkin Vuoden kuvaajan, mutta ei tässä vielä kaikki: Neljä parasta kuvakokonaisuutta pääsee edustamaan Suomen kameraseurojen liittoa Fotofinlandiakisaan, jonka kuvat ovat esillä Sanomatalossa Samalla nämä sarjat kisaavat Fotofinlandian pääpalkinnosta, joka on euroa rahaa. Aika hyvä syy kuulua jäsenenä paikalliseen kameraseuraan! Merkitse kuvien taakse selvästi kuvien esitysjärjestys: Vuoden kuvaaja -sarja 1/5, Vuoden kuvaaja -sarja 2/5, jne. 11.

12 Uudet kilpailusäännöt Voimassa alkaen 1. Yleistä Valokuvakilpailut ovat tärkeä osa Saimaan kameraseura ry:n (myöhemmin: seura) toimintaa. Ne kannustavat jäseniä tuomaan kuviaan kokouksiin nähtäviksi. Kuva-arvioinnin tulee olla tekniseen osaamiseen ja visuaaliseen ilmaisuun opastavaa, tarvittaessa myös kannustavaa. Kaikki esille tuotavat kuvat on arvioitava. 2. Kilpailut Seura järjestää vuosittain kolme GPosakilpailua. Ne on nimetty talvikuvakilpailuksi (järjestetään tammitoukokuussa), kesäkuvakilpailuksi (järjestetään elo-lokakuussa) sekä vuosi kilpailuksi (järjestetään joulukuussa). Talvi- ja kesäkuvakilpailuihin seuran hallitus valitsee aiheen, mutta vuosikilpailu kilpaillaan ilman aihetta. Talvikuvakilpailun aiheeksi pyritään valitsemaan Suomen kameraseurojen liiton kulloisenkin teemanäyttelyn aihe. Hallitus voi päättää, että kuukausittaisen jäsenillan yhteydessä järjestetään Kuukauden kuva -kilpailu. Siihen voi osallistua sellaisilla kuvilla, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Kuukauden kuva -kilpailuun. Kilpailuun osallistuvien kuvien tulisi olla tuoreita. Kuva: Juha Turunen 12.

13 3. Sarjat Seuran GP-osakilpailuissa on kolme sarjaa: A. Mustavalkoiset vedokset ja kuvakokonaisuudet B. Värilliset vedokset ja kuvakokonaisuudet C. Projisoitavat teokset eli diat ja kuvatiedostot Kuukauden kuva -kilpailuissa ei ole sarjoja, vaan kaikki kuvat kilpailevat samassa sarjassa. 4. Osallistumisoikeus Seuran kilpailuihin on osallistumisoikeus kaikilla seuran jäsenillä heidän itse ottamillaan valokuvilla. GP-osakilpailuissa yhden henkilön osallistumisoikeus on kuitenkin rajattu maksimissaan neljään teokseen per sarja per kilpailu. GP-osakilpailuissa ei saa osallistua sellaisilla teoksilla tai niiden rinnakkaisteoksilla, jotka on aiemmin palkittu joko itsenäisinä teoksina tai osana kuvakokonaisuutta GPosakilpailuissa. Digitaalisesti koostettujen kuvien kaikkien kuvaoriginaalien tulee olla osallistujan itsensä kuvaamia ja koostamia. Kuvalähetysten mukaan suositellaan liitettäväksi kuvaluettelo. 5. Pisteet Seuran GP-osakilpailuissa jaetaan jokaisessa sarjassa pisteitä seuraavasti: 1) 15 pistettä, 2) 12 pistettä, 3) 10 pistettä, 4) 8 pistettä, 5) 6 pistettä, 6) 5 pistettä, 7) 4 pistettä, 8) 3 pistettä 9) 2 pistettä, 10) 1 piste. Jos sama henkilö sijoittuu yhdessä kilpailussa samassa sarjassa useammalla kuin yhdellä teoksella, saa hän parhaasta sijoituksesta normaalit pisteet, mutta muista sijoituksista vain yhden pisteen kustakin. Jokaisesta kuukauden kuvasta saa kolme pistettä. Seuran hallitus voi päättää, että jostain muusta kilpailusta (esim. perinteinen Lappeenranta-Imatra -kilpailu) jaetaan GP-pisteitä. Tällöin pisteitä jaetaan sijoituksista siten, kuin ne olisivat olleet sijoituksia GPosakilpailuissa. Suomen kameraseurojen liiton vuositai teemanäyttelyyn hyväksytystä teoksesta saa kolme GP-pistettä. Näyttelyssä saadusta kunniakirjasta saa toiset kolme pistettä lisää. SKsL:n vuoden kuvaajan tai vuoden nuoren kuvaajan arvonimestä saa 10 pistettä. Jos seura palkitaan näyttelyssä menestyneimpänä kameraseurana, saavat kaikki näyttelyyn kuviaan lähettäneet henkilöt yhden pisteen. Jokaisesta FIAP:n suojelemaan kansainväliseen näyttelyyn saadusta hyväksynnästä saa yhden pisteen. 6. Vuoden kuvaaja Vuoden kuvaajaksi nimetään se henkilö, joka yhden kalenterivuoden aikana kerää eniten GP-pisteitä. Kaikkien pisteiden mennessä tasan ratkaisee voittajien keskinäisen järjestyksen pelkissä GP-osakilpailuissa kerättyjen pisteiden lukumäärä. 13.

14 Jos nekin menevät tasan, ratkaisevat GP-osakilpailuiden sarjakohtaisten ykköstilojen lukumäärä, sen jälkeen kakkostilojen lukumäärä, jne. Jos Vuoden kuvaajaa ei vieläkään saada valittua, määrätään lopullinen järjestys arvalla. Vuoden kuvaaja nimitetään vuosikilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä. FIAP:n näyttelyistä kerättyjä pisteitä laskettaessa otetaan huomioon vain ne, joiden tulokset on julkaistu ennen vuosikilpailun kuvien arvostelupäivää. Loput pisteet siirretään automaattisesti seuraavalle vuodelle. Osallistujien on itse ilmoitettava pisteet seuran hallitukselle ennen vuosikilpailun tulosten julkistamista. 7. Vedokset Vedosten etupuolella ei saa kuvaajan nimeä, ellei se olennaisena osana teokseen. olla liity Seuran varsinaisiin kilpailuihin osallistuvien vedosten tulee olla kooltaan 15x15-50x60 cm. Tämä mitta sisältää mahdollisen passepartout-kehyksen. Vedoksen maksimipaksuus passepartout ja pohjustus mukaanlukien on 3 mm. Vedosten taakse on merkittävä kuvaajan nimi ja yhteystiedot sekä mahdollinen teoksen nimi. Selvyyden vuoksi suositellaan merkitsemään myös sen kilpailun nimi ja sarja, johon teos osallistuu. Kuukauden kuva -kilpailuihin osallistuvilla vedoksilla ei ole kokorajoitusta. Koska kilpailijat ovat läsnä, ei tunnistetietojen merkitseminenkään ole pakollista Diat Diojen tulee olla kehystettyjä 5x5 cm kehykseen. Kehykseen tulee merkitä kuvaajan nimi sekä mahdollinen teoksen nimi. Tarrojen käyttäminen on sallittua edellyttäen, etteivät ne vaikeuta teoksen esittämistä. Dia, joka juuttuu projektoriin huonon kehystyksen vuoksi, voidaan hylätä. Kehykseen on merkittävä projisointimerkki (mieluimmin punainen ympyrä) kuvan vasempaan alakulmaan kuvaa oikein päin katsottaessa. Kaikkien kilpailua varten tehtyjen merkintöjen tulee olla kehyksen valkoisella puolella. 9. Kuvatiedostot Dataprojektorilla esitettävien kuvatiedostojen on oltava jpg-tiedostoja, kuvan mitat (vaaka x pysty) 1024 x 768 pikseliä. Mitoiltaan pienempi kuva on täydennettävä mustalla (tai muun värisellä) reunuksella mainitun kokoiseksi. Suurin sallittu tiedostokoko on 600 kilotavua. 10. Järjestäjän oikeudet ja velvollisuudet Seuralla on oikeus julkaista ilman palkittuja kuvia vapaasti seuran omissa julkaisuissa ja seuran kotisivuilla, sekä muutenkin kilpailutuloksiin liittyvän tiedottamisen yhteydessä. Kilpailuteokset on palautettava kuvaajille viim. toisessa jäsenillassa kilpailutulosten julkaisun jälkeen. Järjestäjä ja arvostelijat ovat velvollisia käsittelemään teoksia huolellisesti, mutta eivät ole korvausvelvollisia vahinkotai katoamistapauksissa.

15 Linssilude Anteeksi, minun pitäisi päästä tähän kuvaamaan OK, sori vaa Asia selvä, sir Pardon! Menin jo! klik! 15.

16 16.

17 Kansainvälisiä näyttelyitä 2008 Nyt uudetkin harrastajat lähettämään kuvia kansainvälisiin näyttelyihin! FIAP:n näyttelyistä entry formit (ilmoittautumiskaavakkeet) ja säännöt löytyvät nettisivulta lu/public/suyswill/index.html Sivustolle tipahtelee näyttelyjä lisää pikkuhiljaa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa aina silloin tällöin. Talleta osoite vaikka suosikkeihisi! Lyhenteiden selityksiä: AV = äänidiaohjelmat, clo = closing day eli viimeinen sisäänjättöpäivä, JUR = raadituspäivä, NOT = näyttelyn järjestäjän lähettämien tulostietojen lähettämispäivämäärä, EXH = näyttelyn avajaispäivä, CAT = näyttelyluettelon taso/tähdet (0 = kuvaton, 1 = luettelomainen, vähän kuvia, 2 = vaatimaton painoasu, ei värikuvia, 3 = tyydyttävä, 4 = paljon kuvia, hieno painoasu, 5 = korkealuokkainen painoasu, CAT? = ei aikaisempaa luetteloa), IRC = postin kv. vastauskuponki, SEC = sections, sarjat (MP = mustavalkoiset ja monokromaattiset kuvat, CP = värivedokset, NP = luontovedokset, P-JP = fotojournalistiset vedokset - ei tarkoita lehtikuvia - HP = huumorivedokset, FFP = henkilömuotokuvavedokset, P-TP = matkailukuvavedokset, FSP = vapaat valokuvavedokset, DIG = digitaalisessa muodossa olevat kuvat, DIGP = digitaalisesti tehdyt vedokset, EXPP = Kuva: Tommi Laitio (näyttelystä ItäLänsi). Kuva on menestynyt maailmalla eli ei se kansainvälinen näyttelytoiminta tämän vaikeampaa ole! kokeelliset vedokset, CS = väridiat, EXPCS = kokeelliset väridiat, CON = nykykuvat, CR = luovat kuvat / muutettu todellisuus, NS = luontoväridiat, P-JS = fotojournalistiset väridiat, P-TS = matkailuväridiat, PFS = henkilömuotokuvaväridiat, HS = huumoriväridiat, SS = stereodiat. Kysy lisää Suomen kameraseurojen liiton kansainvälisten asioiden hoitaja neuvoo mielellään näissä asioissa. Yhteystiedot: Leena-Maija Lindqvist, Lemmenpolku 21, Kyröskoski, puh , sähköpostios. SKsL:n kotisivuille ( ja alaotsikko näyttelyt) kootaan myös silloin tällöin listoja tulevista näyttelyistä, samoin Kamera-lehteen. Tässä esimerkkinä pari ensimmäistä: 2008/015 Maitland International Salon of Photography, sarjat M/CP/CS. Sarjoja 5 kpl. Open + Nature prints and slides. CLO: 07/01/2008. Maksut USD 14,- / first section; each sect. more USD 12,- / RG. JUR: 11/01/2008. INFO: Maitland Salon Committee, Mr. J. Thomson, P.O. Box 144, AU-2320 Maitland / Australie. NOT: 18/01/2008, EXH: 11/02/2008, RET: 22/02/2008, CAT: *** /010 Swansea City Exhibition of International Photography, sarjat M & or CP/PI. Sarjoja 3 kpl. Prints = open, PI = Open, PT & NAT. CLO: 11/01/2008. Maksut 9,-; 12,- or 15,- (USD 13,-; 17,- or 21,-) for 1, 2 or 3 sect. + return postage. JUR: 18/01/2008. INFO: Swansea Camera Club, Mr. Philip Davies, Chapel House, Oxwich Green, SA3 1LU Gower / Pays de Galles. NOT: 25/01/2008, EXH: 01/02/2008, RET: 15/03/08 CAT****,

18 MFIAP:ia hakemaan joukolla MFIAP-arvonimeä haetaan 20 kuvan portfoliolla. Kaikkien kuvien on oltava ennen julkaisemattomia. MFIAP:ia voi hakea, kun EFIAP:n myöntämisestä on kaksi vuotta. Suomeen tuli ensimmäinen MFIAP 2007, mutta meidänkin seurassamme on runsaasti kansainvälistä näyttelytoimintaa harrastavia, joilla on jo EFIAP-arvonimi. Hakemukset+portfoliot toimitetaan liiton FIAP-yhteyshenkilölle LeenaMaija Lindqvistille mennessä (yhteystiedot ed. sivulla). Nyt siis vain pohtimaan omaa portfoliota ja hakemus sisään, jotta saamme Suomeen useampiakin MFIAP-arvonimen haltijoita. SKsL:n ja FIAP:n arvonimien haku Suomen kameraseurojen liiton arvonimet ovat haettavana mennessä, ja FIAP:n arvonimet mennessä (paitsi MFIAP). Arvonimiä SKsLA*, SKsLB* ja SKsLC* haetaan liiton vuosinäyttelyn yhteydessä arvioitavalla työnäytteellä, jossa on 12 teosta. SKsL:n mestarin arvo (SKsLM): Arvonimeen vaaditaan kuvaajan teosten hyväksyminen SKsL:n vuositai teemanäyttelyyn väh. kuutena (6) eri vuonna, sekä vähintään 30 näyttelyistä kerättyä pistettä. 100 Kirjainlyhenteet edellä vastaavat liiton näyttelyiden sarjajakoa. Arvonimen hakijan on ilmoittauduttava etukäteen mennessä. Suurmestarin arvo (SKsLSM): Kuvaajan teosten hyväksyminen vuosi- tai teemanäyttelyyn vähintään 10 eri vuonna, sekä vähintään 60 näyttelyistä kerättyä pistettä, sekä mestarikuvaajan arvo. 150 Eminenssikuvaajan arvo (SKsLE): Kuvaajan teosten hyväksyminen vuosi- tai teemanäyttelyyn vähintään 13 eri vuonna, sekä vähintään 100 näyttelyistä kerättyä pistettä, sekä suurmestarikuvaajan arvo. 200 Pisteitä saa kaikista vuosinäyttelyistä, ja vuoden 2000 ja sen jälkeen pidetyistä teemanäyttelyistä. Tarkemmin Artiste FIAP (AFIAP): Arvonimeä voi hakea sinä vuonna, jona tulee kuluneeksi viisi vuotta ensimmäisestä hyväksymisestä FIAP:n näyttelyyn. Hyväksymisiä tulee olla vähintään 10, vähintään viidellä eri kuvalla. Hyväksymiset pitää olla vähintään viidestä eri näyttelystä ja kolmesta eri maasta. Kiertonäyttely (circuit) lasketaan yhdeksi näyttelyksi. 150 Excellence FIAP (EFIAP): Arvonimeä voi hakea sinä vuonna, jona tulee kuluneeksi kolme vuotta AFIAP:n myöntämisestä. Hyväksymisiä tulee olla vähintään 50 kpl, 20 tai useammalla eri kuvalla. Hyväksymiset pitää olla vähintään kymmenestä eri näyttelystä ja viidestä eri maasta. 200

19 Tapahtumakalenteri Tammikuu Maaliskuu Kuvien viimeinen lähetyspäivä Vammalaan SKsL:n vuosinäyttelyyn. Kuvat lähetetään osoitteella Vammalan kameraseura ry, PL 99, Vammala SKsL:n vuosinäyttelyn avajaiset ja liiton sääntömääräinen kevätkokous Vammalassa. Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo Tarkemmin Illan vieraana kunniajäsenemme Esko Turkkila, joka näyttää kuvia vuosien varrelta teemalla Vanhaa ja vielä vanhempaa. Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Illan vieraana kunniajäsenemme Tapani Räsänen, joka näyttää luontokuvia. Kahvitarjoilu. Kahvitarjoilu Helmikuu Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Kuvat joko jäseniltaan, valokuvakeskukseen tai postilokeroon (Saimaan kameraseura ry, PL 49, L:ranta). Illan vieraana Tommi Kähärä mustavalkoisine kuvineen. Kahvitarjoilu. KUTSU Saimaan kameraseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmaninkatu 13 A, käynti pihan puolelta) maanantaina klo Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat vv Kuvien viimeinen lähetys-/ toimituspäivä talvikuvakilpailuun (GP-1). Huhtikuu Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Kevätkokous, eli muistellaan mitä tapahtui vuosina Talvikuvakilpailun (GP-1) tulokset, kuvien katselua ja arvostelun kuuntelua. Kahvitarjoilu. 19.

20 Liity jäseneksi! Saimaan kameraseura ry etsii uusia jäseniä, koska vanhoja on niin vähän. Jäseneksi kelpaavat kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset kuin harrastajatkin. Jäseneksi on helppo liittyä. Helpoiten liittyminen onnistuu ottamalla yhteyttä sihteeriin: Anu Kosonen, p , Toimintaan pääset heti mukaan ilman sen kummempia muodollisuuksia. Voit myös liittyä maksamalla jäsenmaksun seuran tilille ja merkitsemällä viestiosaan tiedoksi nimesi ja yhteystietosi (ainakin postiosoite). Jäsenmaksua vastaan saat 3-5 kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden Positiivin, oikeuden käyttää seuran kalustoa ja tiloja, sekä mahdollisuuden ottaa osaa kaikkeen seuran toimintaan. Jäsenmaksu sisältää myös Suomen kameraseurojen liiton jäsenmaksun.

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja kunniamainintoja Mahdollisuus hakea arvonimiä Saa vuosin saatossa

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Liiton hallituksen jäseniin saa ottaa yhteyttä Kesä alkaa olla lopuillaan, ja monet siirtyvät taas talveksi kameran takaa pimiöihin tai tietokoneiden

Lisätiedot

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Vuosinäyttely 2009 Lemillä Keväisen vuosinäyttelyn järjestelyistä vastaa Saimaan kameraseura ry. Aihe on vapaa, kuten vuosinäyttelyissä aina. Näyttelykuvat

Lisätiedot

kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE

kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE KERHOTOIMINTA: Kannuksen kamerakerho kokoontuu kuukauskokoukseen aina kuukauden toinen maanantai, ellei vuosikokouksessa toisin sovita. Kokouspaikkana Takalon koulun käsityö-

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Hämeenkyrössä 30.10.2005 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 30.10.2005

Lisätiedot

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Meilivälähdys1/2010 Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Elokuu (29.8): Hetki (projisoitavat), Meren äärellä (mustavalkokuvat) Syyskuu (26.9):

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Teemanäyttely Aika Naantalissa Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttely järjestetään 28.11.- 31.12. Naantalissa. Näyttelyn järjestävät Raisiosta

Lisätiedot

Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY LÄMPIMÄT KIITOKSET LUOTTAMUKSESTA JA YHTEISTYÖSTÄ! Vuoden viimeinen jäsentiedote on samalla viimeinen minun tekemäni. Olen joka syksy muistuttanut

Lisätiedot

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely...4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus...5 Tilintarkastajat...5 Liittyminen

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Valkeakoskella 11.11.2007 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 11.11.2007

Lisätiedot

Pohjoismainen yhteistyö

Pohjoismainen yhteistyö Pohjoismainen yhteistyö Pohjoismainen valokuvausliitto / Nordiska Förbundet för fotografin NFFF Nordic Society of Photography Nordiska Förbundet för Fotografi Nordisk Forbund for Fotografi Pohjoismainen

Lisätiedot

Jäsentiedote 5 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 5 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 5 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Tiedottaminen jatkuu Tiedotustoiminta taitaa olla edelleen kuumimpia kysymyksiä SKsL:n osalta, Klik-lehden jäätyä unholaan. Vuoden 2005 ehkä tärkeimpiä

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Suomen kameraseurojen liitto 75 vuotta Suomen kameraseurojen liitolla on taas juhlavuosi. Liitto perustettiin vuonna 1932, joten vuonna 2007 on menossa

Lisätiedot

Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsenkirjeet ovat julkisia Syyskokous Tampereella saatiin pidettyä. Minäkin sain taas vuoden jatkoaikaa liiton puheenjohtajana, kiitos vielä kerran

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011 Saimaan Kameraseura ry 1 (5) Toimintakertomus vuodelta 2011 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2011 oli sen 66. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

1. Yleistä Nämä säännöt koskevat Kameraseura ry:n (jatkossa Kameraseura tai Seura) sisäisiä valokuvakilpailuja.

1. Yleistä Nämä säännöt koskevat Kameraseura ry:n (jatkossa Kameraseura tai Seura) sisäisiä valokuvakilpailuja. KAMERASEURA RY:N KILPAILUSÄÄNNÖT Voimassa 1.9.2011 alkaen YLEISET SÄÄNNÖT 1. Yleistä Nämä säännöt koskevat Kameraseura ry:n (jatkossa Kameraseura tai Seura) sisäisiä valokuvakilpailuja. Kameraseuran hallitus

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 3 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Lehti

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 4 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 1 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Kevätkokous Vammalassa 2.3.2008 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 2.3.2008 klo

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa

Positiivi. Tässä numerossa SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 2 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Tampereella 12.11.2006 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 12.11.2006

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Helsingissä 12.10.2008 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 12.10.2008

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Teemanäyttely Luonto Helsingissä Vuoden 2008 teemanäyttelyn "Luonto" järjestää helsinkiläinen Laajasalon Valokuvaajat ry. Tarkistakaa kuvien koot ja

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT

KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Heinolan Kameraseura ry ja kotipaikka Heinolan kaupunki. Yhdistyksen aatteellisena tarkoituksena on edistää valokuvausharrastusta Heinolassa ja

Lisätiedot

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kameraseura ry edistää valokuvaharrastusta monipuolisesti ja laadukkaasti ja tarjoaa yhteisöllisen tavan harrastaa valokuvausta sekä kehittää luovuutta. Kameraseura

Lisätiedot

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely... 4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus... 5 Tilintarkastajat... 5 Liittyminen

Lisätiedot

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 1(5) SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Nämä säännöt on käännetty alkuperäisistä ruotsinkielisistä säännöistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sääntöjen alkuperäinen ruotsinkielinen

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Marinaa, purinaa ja nurinaa näyttelyistä Kahden liiton taloudellisella vastuulla järjestetyn näyttelyn: teemanäyttelyn "Romantiikka" syksyllä 2004

Lisätiedot

SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY THE ASSOCIATION OF FINNISH CAMERA CLUBS Tässä lehdessä: Kohti juhlavuotta 2012 s.2 FIAP:n arvonimet, Finland Circuit s.2 FIAP:n biennaalit, Vuosinäyttely s.3 Nuorten kuvia

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

Soukan Kamerat ry. 2014 1. Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014

Soukan Kamerat ry. 2014 1. Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014 Soukan Kamerat ry. 2014 1 Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sisältö Johtokunta... 2 Tilintarkastajat... 2 Jäsenistö... 2 Jäsenmaksut... 2 Talous... 3 Projektit... 3 Koulutus... 3 Näyttelytoiminta...

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 1 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Kevätkokous Haminassa 11.3.2007 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 11.3.2007 klo

Lisätiedot

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi.

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi. Jäsentiedote 11.10.2010 Iloiset syksyn toivotukset jäsenistöllemme! Vaikka viimeiset lehdet putoilevatkin jo puista, ei yhdistyksemme siirry talviunille. Porhallamme iloisesti kohti joulua ja syksyn ja

Lisätiedot

Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Tervehdys, ja hauska tutustua! Vuoden juuri vaihtuessa alkoi toimikauteni SKsL:n puheenjohtajana syyskokouksen näin päätettyä. Edellinen pj. Markku

Lisätiedot

Päivitetty

Päivitetty Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry:n Vuoden Koira -kilpailujen säännöt 1.1.2017 alkaen 1. Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry järjestää Vuoden Koira -kilpailut yhdistyksen edustamille roduille (englanninsetteri,

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi.

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Saimaan kameraseura ry:n toimintakertomus vuodelta 2014 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely Astuu voimaan vuonna 2015 Näyttelykilpailujen säännöt Vuoden Coton ja Vuoden VeteraaniCoton-kilpailuihin osallistuu vakituisesti Suomessa asuvan Coton de Tuléar Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenen omistuksessa

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 1/2006

Körpäkkäsanomat 1/2006 Körpäkkäsanomat 1/2006 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

KANSAINVÄLINEN NÄYTTELYTOIMINTA

KANSAINVÄLINEN NÄYTTELYTOIMINTA KANSAINVÄLINEN NÄYTTELYTOIMINTA Kansainväliset näyttelyt taustaorganisaatiot, joiden lisensseillä näyttelyitä järjestetään FIAP Fédération Internationale de l`art Photographique, englanniksi International

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2009

Toimintakertomus vuodelta 2009 TAMPEREEN KAMERASEURA RY PL 218 33101 TAMPERE Toimintakertomus vuodelta 2009 1 JOHDANTO Seuran tavoitteena on ollut valokuvausta, valokuvausharrastusta ja valokuvailmaisua edistävän toiminnan järjestäminen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma.

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. Rauman Kameraseura ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää

Lisätiedot

JOENSUUN KAMERASEURA RY

JOENSUUN KAMERASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 Kesäkuukausia lukuun ottamatta kokoonnuttiin kuukausikokouksiin Seura järjesti perinteiset vuosi-, ja fotomartonkilpailut.kilpailuun osallistujille kirjataan pisteitä sekä

Lisätiedot

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei,

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei, Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku Hei, valitettavasti hallituksesta riippumattomista syistä Vuoden Coton kilpailun pisteiden lasku on tänä vuonna viivästynyt. Aikuisten ja veteraanien, sekä kasvattajien

Lisätiedot

Yhteystiedot. Positiivi. Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta

Yhteystiedot. Positiivi. Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1/2010 Yhteystiedot Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura Positiivi Saimaan Kameraseura ry:n jäsenlehti

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Saimaan kameraseura ry

Saimaan kameraseura ry Saimaan kameraseura ry 1946-2006 SAIMAAN KAMERASEURA Saimaan kameraseura ry:n 60-vuotisjuhlajulkaisu Reprot: Juha Turunen Ulkoasu ja taitto: Juha Turunen Historia: Tatu Kosonen Painopaikka: Lappeenrannan

Lisätiedot

Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku

Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku VUODEN NÄYTTELYKOIRA Pistelaskussa huomioidaan viiden (5) näyttelyn tulokset. Tulokset tulee olla kahdelta (2) eri tuomarilta ja pistelaskussa huomioidaan vain

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2014 klo 18.00 Paikka: Kahvila Nanda Wanha Talo, Savilahdenkatu 12, Mikkeli 1. VUOSIKOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maaria

Lisätiedot

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT Turunmaan Kennelyhdistys Åbolands Kennelförening ry palkitsee vuosittain voitokkaimmat jäsentensä omistuksessa olevat koirat. Lisäksi

Lisätiedot

TIEDOTTAA /

TIEDOTTAA / Keilaseura POLE ry TIEDOTTAA 2008-2009 / 2 04.11.08 POLE tiedottaa 2008-2009 / 2 04.11.08 1(4) Tiedottajan palsta Huomioikaa kutsu ylimääräiseen vuosikokoukseen, joka on Tapiolassa su 23.11. n. klo 15:40,

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. Kososten Sukuseura ry:n SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on: 1) ylläpitää yhteyttä Kososten suvun jäsenten

Lisätiedot

VALTION TAIDETEOSTOIMIKUNNAN KILPAILUSÄÄNNÖT

VALTION TAIDETEOSTOIMIKUNNAN KILPAILUSÄÄNNÖT 4.11.2014 VALTION TAIDETEOSTOIMIKUNNAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 Kilpailun tarkoituksena on kullekin kilpailulle laaditun ohjelman mukaan aikaansaada luonnoksia, joiden pohjalta kilpailun päämääränä oleva teos

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 30.9.2015 Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 21.11.2015 klo 13:00 alkaen Rannikkoprikaatissa,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 1 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Kevätkokous Lappeenrannassa 5.3.2006 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 5.3.2006

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 1 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Kevätkokous Lappeenrannassa 24.5.2009 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 24.5.2009

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan)

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT Alkaen 1.1.2017 (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) 1. Kunkin Vuoden havannankoira kilpailun kilpailukausi käsittää kalenterivuoden aikana

Lisätiedot

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta.

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. SÄÄNTÖMUUTOSMUISTIO 23.09.2009 Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. Muistiossa on kirjattuna ensin nykyinen sääntökohta ja sen perään esitetty muutos perusteluineen.

Lisätiedot

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi 6.10.2006 Voimassa olevat säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Ravitsemustieteen Yhdistys Föreningen

Lisätiedot

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009 Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna Hämeenlinna 7.11.2009. Järjestäjä: Hämeenlinnan Taekwondoseura ry Kilpailukutsu Liikesarjakilpailut Hämeenlinnan Taekwondoseura järjestää liikesarjojen SM-liigan kilpailun

Lisätiedot

TIEDOTTAA /

TIEDOTTAA / Keilaseura POLE ry TIEDOTTAA 2008-2009 / 3 29.01.09 POLE tiedottaa 2008-2009 / 3 29.01.09 1(4) Tiedottajan palsta Helmikuun kk-kisa käydään Talissa la 21.2. klo 13:30 alkaen, ohjeet tarkemmin tässä tiedotteessa.

Lisätiedot

Läsnä: Perttu Ristimella (siht.), Tommi Kohonen, Teemu Kursu, Lauri Uotinen (pj.), Juha Päällysaho, Elisa Kaurala, Antti Hoivala ja Antti Törmä.

Läsnä: Perttu Ristimella (siht.), Tommi Kohonen, Teemu Kursu, Lauri Uotinen (pj.), Juha Päällysaho, Elisa Kaurala, Antti Hoivala ja Antti Törmä. Oulun ylioppilaskamerat ry Yhdistyksen syyskokous 4/2011 Pöytäkirja Aika: ke 30.11.2011 klo 18:00 Paikka: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu Läsnä: Perttu Ristimella (siht.), Tommi Kohonen, Teemu

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa:

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat r.y. Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Helsingin ja Turun kaupunkien esittämä haaste toimiin Itämeren tilan parantamiseksi: Tietoisuuden

Lisätiedot

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com 1. YHDISTYS 2. ORGANISAATIO Kuopion kuvataiteilijat ry eli Ars Libera

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 2 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 2 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 2 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Kevätkokous Karjalohjalla 3.4.2005 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 3.4.2005

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajiston työvaliokunta/paavilainen Sääntömuutosehdotus Edustajiston sääntöihin Versio 280215 Edustajiston syksyn kasvokkaistapaamisen pohjalta Suomen Nuorisovaltuustojen

Lisätiedot

Säännöt. 1. Yhdistyksen nimi oti Suomen. Paneuropalainen. Helsingin kaupunki.

Säännöt. 1. Yhdistyksen nimi oti Suomen. Paneuropalainen. Helsingin kaupunki. Paneuropeiska Suomen Paneuropalaisen Yhdistyksen r. y. Föreningen i Finland r. f. Säännöt. 1. Yhdistyksen nimi oti Suomen. Paneuropalainen Yhdistys r. y. - Paneuropeiska Föreningen i Finland I', f. ja

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 5 V E R 1 0. 3 Hallitus 2014 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-085 9670 Jouni Laurikainen,

Lisätiedot

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Säännöt voimassa??.2016 alkaen (edellinen päivitys 01.01.2010). Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailun kiertopalkinnoista kilpailevat kuitenkin ainoastaan Suomen Pyreneläiset

Lisätiedot

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11 Aika 16.01.10 klo: 10:00 Paikka Siikaranta. Naruportintie 68, Espoo Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Vpj. valinta 4. Raksanuoret

Lisätiedot

OSTYn vuoden 2014 terrierikilpailut

OSTYn vuoden 2014 terrierikilpailut OSTYn vuoden 2014 terrierikilpailut Oheisiin kilpailuihin on ehdottomasti ilmoittauduttava kirjallisesti määräaikaan mennessä. Tämä koskee myös valiokoiria, myöskin vuoden kuluessa ilmoitetut tittelit

Lisätiedot

Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku

Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Sisällys Vuoden Kerry ja Vuoden Vehnä -kilpailut... 2 Vuoden Kerry- ja Vehnäveteraani -kilpailu... Vuoden Kerry- ja Vehnäkasvattaja... Vuoden Agilitykoira...

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. 143 Kokouksen avaus. 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Aika: Keskiviikko klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. 143 Kokouksen avaus. 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS Aika: Keskiviikko 10.12.2014 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista 143 Kokouksen avaus 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 145 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen.

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen. SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI RY:n SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi 1. Yhdistyksen nimi on Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri ry ja sen kotipaikka on Lappeenranta 2. Näissä säännöissä yhdistystä

Lisätiedot

LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5)

LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5) LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5) LAPPEENRANNAN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖKUNTAYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimenä on Lappeenrannan teknillisen yliopiston henkilökuntayhdistys ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoitus on taloudellista voittoa tavoittelematta toimia

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 2005

Körpäkkäsanomat 2005 Körpäkkäsanomat 2005 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 I YLEISTÄ Vuoden päätavoitteena on kasvavalle jäsenmäärälle kohdistettavan palvelutarjonnan kehittäminen. Panostetaan monipuoliseen koulutustarjontaan, nuorisotoimintaan sekä seurojen

Lisätiedot

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt.

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. 1. Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Kameraseura ry, ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. Seura toimii Hämeenlinnassa. 2. Seuran tarkoituksena on edistää ja kohottaa

Lisätiedot

Vuoden Beauceron -säännöt Yleisiä periaatteita

Vuoden Beauceron -säännöt Yleisiä periaatteita Vuoden Beauceron -säännöt Yleisiä periaatteita Kilpailukausi on kalenterivuosi Yhden suorituksen pisteet muodostuvat peruspisteistä (taulukoissa ilman +-merkkiä) ja mahdollisista arvokisalisäpisteistä

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 TAMPEREEN KAMERASEURA RY PL 218 33101 TAMPERE Toimintakertomus vuodelta 2010 1 JOHDANTO Seuran tavoitteena on ollut valokuvausta, valokuvausharrastusta ja valokuvailmaisua edistävän toiminnan järjestäminen

Lisätiedot