Skimmer- peräpeilianturin asennusohjeet sekä yksi- ja kaksitaajuusmallit.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Skimmer- peräpeilianturin asennusohjeet sekä yksi- ja kaksitaajuusmallit."

Transkriptio

1 Skimmer- peräpeilianturin asennusohjeet sekä yksi- ja kaksitaajuusmallit. Lue tämä ohjeet huolella ennen kuin asennat anturia. Määritä mikä asennustapa on sopivin sinun veneellesi. Noudata erityistä huolellisuutta asentaessa anturia pohjan sisäpuolelle, koska liimattuasi anturin pohjaan sitä on vaikea enää sen jälkeen liikuttaa. Luotaimen asennuksessa anturin sijoitus ja asentaminen on tärkein vaihe. Pienempi yksitaajuus Skimmer- anturi kiinnitetään ruostumatonta terästä olevalla kiinnikkeellä. Isompi kaksitaajuus Skimmer-anturi kaksiosaisella muovisella kiinnikkeellä. Nämä kiinnikkeet mahdollistavat anturin kääntymisen ylös jos anturi osuu johonkin kiinteään objektiin. Jos anturi on kääntynyt ylös se on helppo kääntää takaisin ilman työkaluja. Anturin paikan valitseminen 1. Anturi pitää olla vedessä koko ajan kaikilla nopeuksilla. 2. Anturi asennetaan sellaiseen paikkaan, jossa veden virtaus sen ohi on mahdollisimman hyvä ja tasainen. Ilmakuplat, jotka syntyvät veneen rungon liikkuessa veden halki häiritsevät kaikusignaalia. Kuplien aiheuttamat häiriöt näkyvät satunnaisina pisteinä tai viivoina kaiun näytössä. HUOMIOI: Jotkut alumiiniveneet, joissa on tukikaaria tai muita alumiinirakenteita pohjan ulkopuolella aiheuttavat paljon turbulenssia kovilla nopeuksilla. Näissä tapauksissa hyvä paikka anturille on nousulistojen välissä mahdollisimman lähellä moottoria. 3. Anturi pitää asentaa alapinta kohtisuoraan alaspäin jos mahdollista. Läpipohjan luotaavat sovellukset: monissa veneissä on tasainen kölin kohta veneen sisäpuolella johon on hyvä asentaa anturi. Vee pohjaisissa veneissä yritä asentaa anturi sellaiseen kohtaan, jossa nousukulma on alle 10. Nousukulma vähemmän kuin 10 Köli Nousulistat Vasemmalla kölillinen vee pohja ja oikealla vee pohja. Kuvassa erillinen sisäpuoliseen asennukseen tarkoitettu anturi. Periaate Skimmer anturin kanssa on sama.

2 4. Jos anturi on asennettu peräpeiliin varmista ettei se osu traileriin tai osu mihinkään vedettäessä venettä rannalle jne. Älä asenna anturia 30cm lähemmäksi moottorin alempia osia. Tällöin voi ilmetä kavitaatiota tai kuplia. 5. Anturikaapeli tulee johtaa eri reittiä kuin veneen muut sähköjohdot, jos mahdollista. Muista sähkölaitteista, erityisesti moottorista tai pilssipumpusta, anturikaapeliin johtuvat sähköhäiriöt saattavat näkyä kaiun näytöllä ylimääräisinä viivoina tai pisteinä. Kiinnitä anturinjohto lähelle anturia. Tämä estää anturin sinkoamisen jos se osuu johonkin kovassa nopeudessa Hyvä sijainti Hyvä sijainti Huono kulma Huono sijainti Hyvä sijainti Miten alas anturin voi asentaa? Useimmissa tapauksissa Skimmer anturi asennetaan siten, että sen keskilinja on veneen pohjan tasolla. Tämä on yleensä paras paikka. Vesi virtaa tasaisesti anturin ohi. Kohdista anturin keskilinja pohjantasoon. Kaksitaajuusanturi vasemmalla, yksitaajuusanturi oikealla.

3 Voi olla että joskus anturia tarvitsee nostaa tai laskea.(pitkät reiät anturin kiinnikkeessä sallii ruuveja löystämällä liuttaa anturia ylös ja alas.) Jos pohjasignaali katoaa toistuvasti kovilla nopeuksilla, syynä voi olla, että anturi nousee ylös vedestä aallokossa tai vanavedessä. Jos ajelet tai kalastelet vesissä joissa on matalaa ja anturi osuu johonkin objektiin ja kääntyy ylös kiinnikkeessä voit halutessasi nostaa hieman anturia. On kaksi ääripäätä joita tulee välttää. Älä koskaan asenna anturin kiinnikettä pohjalinjan alapuolelle. Älä asenna anturia pohjalinjan yläpuolelle. Läpipohjan mittaava v.s. peräpeiliasennus Läpipohjan mittaavalla anturilla tarkoitetaan anturia joka on kiinnitetty epoksilla, lasikuitukitillä ym. veneen pohjaan sisäpuolelle. Tällöin kaikusignaali kulkee pohjan läpi veteen. Tämä eroaa läpipohjan asennettavasta anturista. Läpipohjan asennettavalle anturille on porattava eikä ja erikoisvalmisteinen anturi kiinnitetään reikään. Tällöin anturi on suorassa kosketuksessa veteen. Yleensä läpipohjan mittaavalla asennuksella saavutetaan parempi toiminta nopeassa ajossa ja hyvät syvyys mittaus ominaisuudet. Anturi on suojassa ulkoisilta kolhuilta esim, rantautumisessa, trailerille nostossa ja kelluvat esineet eivät voi sitä rikkoa. Kuitenkin asennuksessa on myös omat haittansa. 1. Parhaissakin pohjatyypeissä ilmenee jonkin verran herkkyyden katoamista. Tämä vaihtelee eri pohjatyyppien mukaan sekä myös eri asennuksissa samalle pohjalle. 2. Anturikulman säätäminen on myös vaikeampaa kuin peräpeiliasennuksessa. Keilakulman säätäminen on vaikeaa veneissä joissa keula on pystyssä uistellessa ja paikallaan. Tällöin näytölle ei piirry selkeitä kalakaaria. 3. Läpipohjan mittaavaa asennusta EI VOI käyttää puu- tai metallipohjaisissa veneissä. Tällöin on käytettävä peräpeili tai läpipohjan asennusta. 4. Skimmer anturissa oleva lämpötilanmittaus mittaa tällöin lämpötilaa kiinnitys kohdasta ei veden pintalämpötilaa. Jäljempänä käsitellään tarkemmin pohjanläpimittaavaa asennusta.

4 Anturin asennus ja sijoitus peräpeiliin Paras tapa asentaa tämä anturi on koota kiinnitysosat löysästi yhteen ja asettaa anturinkiinnike perälautaa vasten ja katsoa voitko liikuttaa anturia siten, että sen alapinta on kohtisuoraan maata kohti. Seuraavat ohjeet vaihtelevat riippuen anturin mukana tulevasta kiinnikkeestä. Yksitaajuusanturin mukana tulee yksiosainen teräksinen kiinnike ja kaksitaajuuksisen anturin mukan kaksiosainen muovinen kiinnike. 1. Kiinnikkeen asennus A. Yksiosainen kiinnike: Paina ensin pienet hampaistetut muoviprikat metalliseen pidikkeeseen. Huomaa, että prikkoihin on painettu kirjaimia. Aseta muoviprikat siten, että kirjain A tulee metallipidikkeessä olevan pisteen kohdalle. Tämä toimenpide asettaa anturin ja peräpeilin välisen kulman 14 :seen. Suurin osa perälaudoista on 14 kulmassa. Aseta muoviprikat kiinnikkeeseen. B. Kaksiosainen kiinnike: Huomaa että muoviprikkoja on neljä kappaletta. Paina ensin kaksi hampaistettua muoviprikkaa muoviseen pidikkeeseen. Huomaa, että prikkoihin on painettu kirjaimia. Aseta muoviprikat siten, että kirjain A tulee muovitelineessä olevan merkin kohdalle. Aseta seuraavaksi pirkat anturinjalkaan siten, että kirjain A tulee klo12 olevan merkin kohdalle. Tämä toimenpide asettaa anturin ja peräpeilin välisen kulman 14 :seen. Suurin osa perälaudoista on 14 kulmassa.

5 Kohdistuskirjaimet Kohdistusmerkit Anturinteline Anturinjalka Anturinteline Anturinjalka Prikka Prikka Aseta muoviprikat anturinkiinnikkeeseen ja anturiin. 2. Anturin sijoittaminen peräpeiliin. A. Yksiosainen kiinnike: Aseta anturi pidikkeeseen muoviprikkojen väliin. Aseta pultti väliaikaisesti anturin ja pidikkeen reiästä läpi ja pidä anturia perälautaa vasten. Katso anturia sivulta ja tarkista, että anturin alapinta on kohtisuoraan maata kohti. Jos näin on niin A asennus on oikea veneen pohjaan nähden. Jos näin ei ole aseta prikassa oleva B kirjain pidikkeessä olevan pisteen kohdalle. Kokeile jälleen onko anturin alapinta kohtisuoraan maata kohti. Kokeile niin kauan eri vaihtoehtoja kunnes löydät sopivan vaihtoehdon.

6 Prikat Aseta pultti ja tarkista anturin sijoitus peräpeiliin. B. Kaksiosainen kiinnike: Asenna anturi ja kiinnike kuten seuraavassa kuvassa on esitetty. Aseta pultti väliaikaisesti anturin ja pidikkeen reiästä läpi ja pidä anturia perälautaa vasten. Katso anturia sivulta ja tarkista, että anturin alapinta on kohtisuoraan maata kohti. Jos näin on niin A asennus on oikea veneen pohjaan nähden. Jos näin ei ole aseta prikassa oleva B kirjain pidikkeessä olevan pisteen kohdalle. Kokeile jälleen onko anturin alapinta kohtisuoraan maata kohti. Kokeile niin kauan eri vaihtoehtoja kunnes löydät sopivan vaihtoehdon. Pultti Litteä prikka Lukkoprikka Mutteri Litteä prikka 3. Anturin asentaminen A. Yksiosainen kiinnike: Kun oikea asetus on löytynyt, aseta muut osat kuvan mukaisesti. Älä kiristä lukkomutteria tällä kertaa. Mutteri Metalliprikka Kumiprikat Metalliprikka Pultti

7 B. Kaksiosainen kiinnike: Kun oikea asetus on löytynyt, aseta muut osat kuvan 2 B mukaisesti. Älä kiristä lukkomutteria tällä kertaa. 4. Ruuvinreikien poraaminen Aseta anturi kiinnikkeineen perälautaa vasten kohtaan, jossa anturinkiinnike on tasan pohjan alapinnan kanssa. Älä kiinnitä kiinnikettä pohjan alapuolelle. Merkkaa ruuvien kiinnityskohdat asennusreikien keskelle. Poraa ruuveille sopivan kokoiset reiät merkittyihin kohtiin. 5. Anturin kiinnittäminen peräpeiliin A. Yksiosainen kiinnike: Poista vielä anturi kiinnikkeestä. Aseta johto kulkemaan kiinnikkeen ja anturin välistä. Yksitaajuusanturin kaapeli kulkee kiinnikkeen välistä.

8 Kumpikin kiinnike tyyppi: Kiinnitä anturi peräpeiliin. Liuta anturia ylös tai alas siten, että se sijaitsee kuvan osoittamalla tavalla pohjaan nähden. Kiristä kiinnikkeen ruuvit ja tiivistä ne sikaflexillä tai vastaavalla. Aseta anturi siten että se on kohtisuoraan maata kohti ja kiristä kunnes lukkoprikka kohtaa tasaisen prikan, käännä vielä ¼ kierrosta. Älä kiristä liikaa, sillä jos anturi osuu johonkin ajettaessa se ei käänny ylös vaan katkeaa. Kohdista anturin keskilinja veneen pohjan kanssa ja kiinnitä anturi peräpeiliin. Kuvassa kaksitaajuusanturi. 6. Vie anturin kaapeli luotaimeen läpi tai yli peräpeilin. Jätä pieni lenkki johtoa anturille. Vie johto jotakin muuta kautta kuin veneen muut johdot sillä ne saattavat aiheuttaa häiriöitä toinen toisilleen. VAROITUS: Kiinnitä anturinkaapeli peräpeiliin anturin läheisyyteen. Tämä estää anturin sinkoamisen veneeseen jos anturi osuu johonkin kovassa vauhdissa. Jos peräpeiliin täytyy porata reikä liittimen läpivientiä varten reiän suuruus riippuu liittimen mallista. Jos anturissa on manuaalisesti kiertämällä lukittava liitin se tarvitsee 26mm reiän. Jos liitin on työntämällä kiinnitettävä pikakiinnike se tarvitsee 1,7mm reiän.

9 HUOMIOI: Jos poraat reiän peräpeiliin älä poraa sitä vesirajan alapuolelle.asennuksen jälkeen sulje reikä sikaflexillä tai vastaavalla. 7. Tee koeajo todetaksesi onko asennus onnistunut. Jos pohja on kadoksissa kovilla nopeuksilla tai näytöllä on häiriöitä liikuta anturia alaspäin. Toivottavasti tämä auttaa eroon turbulenssien aiheuttamista häiriöistä. Kalakaaret Jos kalakaaret eivät näy kokonaan on mahdollista, että anturi ei ole vaakasuorassa pohjaan nähden kun vene kelluu paikallaan tai ajettaessa hitaalla nopeudella esim. uistelu. Jos kaaresta näkyy vain etuosa niin anturin takaosa on alempana kuin etuosa. Tällöin anturia pitää kääntää siten, että anturin etuosa laskee alaspäin. Jos kaaresta näkyy vain takaosa, tällöin anturin etuosa osoittaa liian alas. Anturia on käännettävä siten että etuosa nousee ylöspäin.

10 HUOMIO: Puhdista anturin pinta säännöllisin väliajoin saippualla ja vedellä. Näin estät öljyisen kalvon muodostumisen anturin pintaan. Öljy ja lika anturin pinnassa vähentää herkkyyttä ja saattaa estää koko toiminnan. Pohjan sisäpuolinen asennus Anturi on asennettava potkureiden etupuolelle veneen kulkusuuntaan nähden. Pohjat joissa on kelluntamateriaalia Asennettaessa anturi lasikuitupohjan sisäpuolelle pohjamateriaalissa ei saa olla ilmakuplia eikä useita erillisiä lasikuitukerroksia. Kaikusignaalin on päästävä kiinteän lasikuitukerroksen läpi. Anturin asennus onnistuu myös pohjaan, jossa on lasikuitukerrosten välissä vaneria, balsapuuta, laminaattia tms. kunhan tämä materiaali poistetaan asennusalueelta. Jotkut valmistajat käyttävät esimerkiksi materiaalina yhdistelmää, jossa on ensin lasikuitukerros, sitten balsapuukerros ja ulkopinnalla jälleen lasikuitukerros. Tällöin sisempi lasikuitukerros ja balsapuukerros on poistettava, jolloin ulompi lasikuitukerros paljastuu. Anturi kiinnitetään epoksilla suoraan ulompaan lasikuitukerrokseen. Kun epoksi kovettuu, pohja on vesitiivis ja rakenteellisesti kestävä. Muista että kaikusignaalin on päästävä kiinteän lasikuitukerroksen läpi. Lasikuidussa tai epoksissa olevat ilmakuplat vähentävät tai estävät kaikusignaalin läpipääsyä. VAROITUS: Älä poista mitään materiaalia veneen pohjasta ellet tiedä pohjan rakennetta. Huolimaton materiaalin poistaminen leikkaamalla tai muulla tavoin voi aiheuttaa vahingon, joka voi upottaa veneen. Ota yhteyttä veneen myyjään tai valmistajaan ja selvitä pohjan rakenne. Täytä epoxilla Kelluntamateriaali Sisäpohja Ensin epoxi pohjaan Ulkopohja

11 Parhaan sijainnin testaaminen Valitaksesi anturille parhaan mahdollisen asennuskohdan tee kuten tässä osiossa neuvotaan. (Voit tarvita avustajan). Anturin sijainti (kova nopeus) Anturin sijainti (uistelunopeus) 1. Ankkuroi vene n. 10 metriä syvään veteen. Laita hieman vettä veneen pohjalle tai mini-grip pussiin tai vastaavaan ja aseta anturi pussin päälle. Varmista ettei anturin, pussin ja pohjan välissä ole ilmakuplia. Liitä anturi kaikuluotaimeen ja kytke luotain päälle pitäen anturia veneen laidan vierellä vedessä. Säädä herkkyys- ja mitta - aluenäytöt kunnes toinen pohjakaiku ilmestyy näyttöön (automaattinen syvyysalue, automaattinen herkkyys ja ASP- on kytkettävä pois päältä. Säädä syvyysalue kaksin- tai kolminkertaiseksi syvyyteen nähden. Mitä kovempi pohja sitä helpommin saat toisen pohjakaiun näkyviin.) Älä koske säätöihin sen jälkeen kun ne on asetettu. Esimerkki toisesta pohjakaiusta. Laite mittaa 30 jalkaa vettä, syvyysalue on 80 jalassa ja herkkyys säädetty 87 prosenttiin.

12 2. Ota tämän jälkeen anturi vedestä ja aseta se veneen pohjalla olevaan veteen tai pussin päälle. Tarkkaile kaikusignaalia nähdäksesi tapahtuuko herkkyydessä muutoksia. Toinen pohjakaiku voi hävitä ja pohjakaiun voimakkuus voi vähetä 3. Liikuta anturia löytääksesi sille parhaimman sijainnin. Jos hyvä paikka löytyy merkitse se ja siirry kohtaan 4. Jos et saa tarpeeksi hyvää pohja signaalia lisää herkkyyttä kolmesta viiteen näppäimen painallusta ja etsi paikkaa uudelleen. Jos löydät sopivan kohdan merkitse se ja siirry kohtaan 4. Jos sinun tarvitsee lisätä herkkyyttä enemmän kuin viisi näppäimen painallusta tai lisätä herkkyys maksimiasentoon on syytä asentaa anturi peräpeiliin tai hankkia läpipohjan asennettava anturi. 4. Useimmissa tapauksissa hyvä tulos saadaan noudattamalla kohtia 1-3 asennuksessa. Jos haluat varmuuden, että asennus toimii kaikilla nopeuksilla tee koe ajo veneellä plaanissa. Aseta anturi valittuun paikkaan väliaikaisesti vaikkapa tiilen tai vastaavan tukemana jotta voit suorittaa koeajon. 5. Kun olet tyytyväinen anturin paikkaan, merkitse paikka ja suorita asennus. Sisäpuolinen asennus 1. Varmista, että asennus alue on puhdas, kuiva, öljytön ja rasvaton. Hio 100- karkeuksisella hiekkapaperilla sekä pohjan sisäpinta että anturin alapinta. Pohjan pinnan on oltava tasainen, jotta anturi on koko alapinnaltaan kosketuksissa siihen kun anturi kiinnitetään. Puhdista anturi ja pohja hiomapölystä. Levitä epoxi tähän Hio tämä pinta Suuntaa Skimmer - anturi etuosa veneen keulaa kohti. Anturi liimattu pohjaan

13 2. Noudata epoksi paketissa olevia ohjeita ja sekoita aine huolellisesti. Älä sekoita liian nopeasti, ettei aineeseen muodostu kuplia. (Huom.! Varmista että käytettävä epoksi sopii ao. kiinnitykseen.vääränlainen epoksi voi heikentää anturin toimintaa.) Levitä pieni määrä ainetta anturin ja veneen pohjan pinnoille oheisen kuvan osoittamalla tavalla. 3. Paina anturi veneen pohjapinnalle levitettyyn epoksiin. Kääntele anturia, jotta mahdolliset ilmakuplat pääsevät pintojen välistä pois. Anturin pinnan on oltava yhdensuuntainen pohjan pinnan kanssa, ja epoksia on oltava niiden välissä mahdollisimman vähän. 4. Käytä jotakin painoa anturin päällä kunnes epoksi on kuivunut. Älä liikuta anturi epoksin kuivuessa ettei muodostu ilmakuplia. Kun epoksi on kuivunut, johda kaapeli kaikuluotaimeen.

TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet. TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä.

TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet. TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä. TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä. Lue ohjeet huolella ennenkuin asennat anturin. Muista että

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Näin asennat. SUKUA90 suihkunurkan altaalla:

Näin asennat. SUKUA90 suihkunurkan altaalla: Näin asennat SUKUA90 suihkunurkan altaalla: Huomioithan että tuote on ehjä kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus.

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus. Form No. Ajovalo- ja katsastusvarustussarja 202-malli ja uudempi Workman HD -työajoneuvo Mallinro: 20-5030 Mallinro: 20-5045 3386-909 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Skidplate, takapuskuri

Skidplate, takapuskuri Installation instructions, accessories Ohje nro 31265633 Versio 1.3 Osa nro 31265630, 30756290, 31316484, 31316485, 31316074, 31316075 Skidplate, takapuskuri IMG-340000 Volvo Car Corporation Skidplate,

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET KÄÄNTÖSUIHKUOVI

ASENNUSOHJEET KÄÄNTÖSUIHKUOVI ASENNUSOHJEET KÄÄNTÖSUIHKUOVI TÄRKEÄÄ - ENNEN KUIN ALOITAT! Tarkista tuote välittömästi saatuasi sen kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen, puuttuvien osien ja tai valmistusvirheiden varalta. Vahingoista

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, Hitch. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 IMG

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, Hitch. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 30796885 Versio 1.1 Osa nro 30796880 Vetokoukku, Hitch IMG-228967 Volvo Car Corporation Vetokoukku, Hitch- 30796885 - V1.1 Sivu 1 / 21 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI

ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI TÄRKEÄÄ - ENNEN KUIN ALOITAT! Tarkista tuote välittömästi saatuasi sen kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen, puuttuvien osien ja tai valmistusvirheiden varalta. Vahingoista

Lisätiedot

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään.

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään. CREAVIT WC-ISTUIMEN ASENNUSOHJE WC-istuinten mitat Koti t Q2 Q3 WN 3141 175 235 235 DR3141 180 225 240 VT3641 175 230 230 SL 3141 180 220 225 KR 3141 180 210 220 SA 3141 185 235 235 MR 3641 175 185 215

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Koneen valmistelu. Ohjeet VAARA. Asennusohjeet

Koneen valmistelu. Ohjeet VAARA. Asennusohjeet Form No. 3416-605 Rev A Turvakehikkosarja Groundsmaster 4500/4700/ -sarjan tai Reelmaster 7000 -sarjan ajoyksikkö, jossa on kaksipylväisen kaatumissuojausjärjestelmän Mallinro: 136-2030 Asennusohjeet VAARA

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

NENTUOTETUKIp.0400244780

NENTUOTETUKIp.0400244780 PÄÄTÄI STUMAKORKEUSENNENASENNUSTA! TEKNI NENTUOTETUKIp.0400244780 SCHWAB ASENNUSOHJE Ennen asennusta: Tarkista, ettei tuotteessa ole kuljetuksen aikana tulleita halkeamia tai kolhuja. Märkätilassa elementti

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

MaxFloor Komposiittilautojen asennus

MaxFloor Komposiittilautojen asennus MaxFloor Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T - muovikiinnikkeet (vaiht. RST pikakiinnikkeet) Perustus (Runko) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa, ettei terassiin tule vääntöä tai

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907 Form No. Vetokoneiston päivityssarja GreensPro 00 -viheriöjyrä, mallit 44905, 44906 tai 44907 Mallinro: 7-5899 Mallinro: 7-5907 8-69 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master 000 -sarjan leikkureille Mallinro: 9-990 -9 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TAITESUIHKUOVI

ASENNUSOHJEET TAITESUIHKUOVI ASENNUSOHJEET TAITESUIHKUOVI TÄRKEÄÄ - ENNEN KUIN ALOITAT! Tarkista tuote välittömästi saatuasi sen kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen, puuttuvien osien ja tai valmistusvirheiden varalta. Vahingoista

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31269485 Versio 1.6 Osa nro 31269502, 31269500 Vetokoukku, irrotettava IMG-225145 Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31269485 - V1.6 Sivu 1 /

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle Pidätämme kaikki oikeudet teknisten tietojen muutoksiin, emme myöskään vastaa mahdollisista teksti

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO. ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO.  ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 CENTER Asennusohjeet DESIGN 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY Piilipuunkatu 11 21200 RAISIO Asennettaessa Design - kupua vinoon sisäkattoon, tulee rakentaa ns. oikaisulaatikko,

Lisätiedot

Asennusohjeet FIX Road system

Asennusohjeet FIX Road system Asennusohjeet FIX Road system Ennenkuin aloitat: FIX Road systeemin asennus pitää tehdä kahden henkilön voimin, jotta vaurioilta vältytään ja työn jälki on parempi. Kiskot on asennettava niin ylös kuin

Lisätiedot

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM)

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Ohje nro Versio Osa nro 31201696 1.0 31257593 Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0801178 IMG-239664 IMG-271243 M3603593 Sivu 2 / 18 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo Mallinro: 136-1199 Form No. 3407-726 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

Suojuspelti, moottorin alle

Suojuspelti, moottorin alle Installation instructions, accessories Ohje nro 31269439 Versio 1.2 Osa nro 31269431, 31269432, 31269433, 31269434 Suojuspelti, moottorin alle IMG-328898 Volvo Car Corporation Suojuspelti, moottorin alle-

Lisätiedot

Door View Cam -ovisilmäkamera

Door View Cam -ovisilmäkamera Door View Cam -ovisilmäkamera Malli: G63R9A Lataa mukana toimitettu akku. Lataa akku ensin täyteen. Akku löytyy Door View Kit -pakkauksesta, jossa on mukana myös sovitin ja kiristysmutteri. Liitä se USB-virtalähteeseen

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET. Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia.

PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET. Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia. PUUTARHAVAJA METALLIA KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET Asentamiseen tarvitaan kaksi ihmistä ja asennus vie aikaa 2-3 tuntia. ENNEN KUIN ALOITAT: Ennen vajan kokoamista tarkasta paikalliset rakennusmääräykset vajan

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 30756782 1.3 30660691 Vetokoukku, kiinteä IMG-218040 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 IMG-217920 IMG-308223 Sivu 2 / 14 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Ulosvedettävä suksen-/lumilaudanpitimet Accessories Part No. Date Instruction

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31454381 Versio 1.3 Osa nro 31454379 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)-

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Aurinkokeräinten asennusohjeet

Aurinkokeräinten asennusohjeet Aurinkokeräinten asennusohjeet Solar keymark sertifioitu Yleistä Kiitos, että valitsit St1 aurinkokeräimet. Seuraavilta sivuilta löydät ohjeita St1 tyhjiöputkikeräinten kokoamiseen ja asennukseen. Asennuksessa

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Kattolaatikko Xperience

Kattolaatikko Xperience Ohje nro Versio Osa nro 8698518 1.0 Kattolaatikko Xperience A8903209 Sivu 1 / 8 A8903214 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

Metallinen puutarhavaja

Metallinen puutarhavaja Metallinen puutarhavaja Asennusohjeet Koko 8' x 8' Varaa asennukseen aikaa -3 h ja kaksi työntekijää. YLEISIÄ OHJEITA Ennen asennuksen aloittamista tarkista paikalliset rakennusmääräykset koskien perustuksia,

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m.

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Lasikatot Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Takuun voimassaolo edellyttää tämän ohjeen noudattamista. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

Ajovalo- ja katsastussarjat / jarru- ja merkkivalosarjat Workman MD -sarjan työajoneuvot

Ajovalo- ja katsastussarjat / jarru- ja merkkivalosarjat Workman MD -sarjan työajoneuvot Ajovalo- ja katsastussarjat / jarru- ja merkkivalosarjat Workman MD -sarjan työajoneuvot Mallinro: 120-5031 Mallinro: 120-50 Form No. 3371-328 Rev B Asennusohjeet Irralliset osat Tarkista alla olevasta

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONSVÆSKE, OPLØSNING I FYLDT PEN 250 mikrogram/mikrogrammaa

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Lukulaite, pidin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 25

Installation instructions, accessories. Lukulaite, pidin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 25 Installation instructions, accessories Ohje nro 32204221 Versio 1.1 Osa nro 31470777 Lukulaite, pidin Volvo Car Corporation Lukulaite, pidin- 32204221 - V1.1 Sivu 1 / 25 Varuste A0000162 IMG-239664 IMG-431285

Lisätiedot

Asennus. Vaihtojarrusarja Workman HD/HDX -sarjan työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Vaihtojarrusarja Workman HD/HDX -sarjan työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Vaihtojarrusarja Workman HD/HDX -sarjan työajoneuvo Mallinro: 136-6291 Form No. 3410-431 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO VESISET Plus + ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO 50/ 75/ 100 mm SANEERAUS Kaivon asennus laattaan s.2 Kaivon asennustuurna s.3 Muhvin ja putken asennus s.4 Ylin kerros ja mutkat s.6 Seinäkiinnikkeet

Lisätiedot

Rihtausohje. J.Puhakka

Rihtausohje. J.Puhakka Rihtausohje Pyörän vanteen pinnoitus (rihtaus) on aikaa vievä toimenpide, joka vaatii kärsivällisyyttä tekijältään. Tässä on ohje, joka toivottavasti helpottaa osaltaan työn onnistumista. J.Puhakka 1 Pinnat

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31359727 Versio 1.3 Osa nro 31414266, 31359740, 31359718 Vetokoukku, kiinteä Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31359727 - V1.3 Sivu 1 / 41 Materiaali

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Beat

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Beat Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 31.01.2017) Beat Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Beat -liukuovi

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET Asennus- ja valmistusohje JB-AQUA:lle JB-AQUA suihkutilat voidaan rakentaa useina eri yhdistelminä. Kaarevilla laseilla, tasolaseilla, yhdellä ovella, pariovilla,

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 96899930/LZ5C joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 968999343 TRD5 TunnelRam -leikkuulaite, 968999344 TRD6 TunnelRam -leikkuulaite, 968999348 CD5 Combi -leikkuulaite,

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu.

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: 07318 Sarjanro: 310000001 tai suurempi Form No. 3363-444 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että

Lisätiedot

Side decor -sarja, Running board

Side decor -sarja, Running board Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399042 1.10 Osa nro 39836514, 39836505, 39836478, 39836469, 39836460, 39836451, 31439050, 39836541, 39836532, 39836523, 39836487, 39836442, 39836686

Lisätiedot

Saab 900 M94-, 9-3 -M03 (9400)

Saab 900 M94-, 9-3 -M03 (9400) SCdefault -3 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Vetokoukku, kiinteä ja irrotettava Accessories Part No. Group Date Instruction

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40 ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS Terassimarkiisi Varmista, että pinta, johon kiinnität markiisin, on riittävän tukeva. Laho puu, rapautunut rappaus tai tiili ja ohuet paneelit eivät sovellu kiinnityspinnaksi.

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31414772 Versio 1.3 Osa nro 31454698, 31373543, 31435945 Vetokoukku, kiinteä IMG-381926 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31414772 - V1.3 Sivu 1

Lisätiedot

Deckra Komposiittilautojen asennus

Deckra Komposiittilautojen asennus Deckra Scandinavia Ab Asennusopas, Deckra 4 v295787 / 2018 Deckra Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T -muovikiinnikkeet 1 Perustus (Kivijalka) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa,

Lisätiedot

Spoileri, takaluukku

Spoileri, takaluukku Ohje nro Versio Osa nro 30763557 1.2 39838432, 39839011, 39820254, 39820251, 39813508, 39812259, 39887612, 39887610, 39887608, 39887606, 39887602, 39887600, 39887596, 39887604, 39887594, 39887588, 39887584,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , , Installation instructions, accessories Ohje nro 30796884 Versio 1.3 Osa nro 30796879, 30796876, 31359712, 31359714 Vetokoukku, kiinteä IMG-211570 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 30796884 - V1.3

Lisätiedot

Side decor -sarja, kynnyslista

Side decor -sarja, kynnyslista Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399038 1.6 Osa nro 39836725, 39836730, 39836755, 39836775, 39836780, 39836785, 31439073, 39836735, 39836740, 39836745, 39836750, 39836765, 39836770

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 968999306/IZC Leikkuulaitteena: 96899934 TRD48 TunnelRam-leikkuulaite tai 968999347 CD48 Combi-leikkuulaite Asennus Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Decibel-pohjakulma. Asennusohjeet

Decibel-pohjakulma. Asennusohjeet Decibel-pohjakulma Asennusohjeet 3/2017 Decibel-pohjakulma 110 Asennusohjeet Yleistä Rakennuksen pystykokoojaviemärin pohjakulma on kohta, jossa jätevedessä virtaavan aineen massasta ja nopeudesta johtuen

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Asennusohje. Kääntölevy C780 C880. www.contura.eu

Asennusohje. Kääntölevy C780 C880. www.contura.eu Asennusohje Kääntölevy C780 C880 www.contura.eu 75 Yleistä Tässä ohjeessa selostetaan takan asennus kääntölevylle. Lue asennusohje huolella ennen asennuksen aloittamista. Kääntölevyn avulla on mahdollista

Lisätiedot

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia RAKENNUSOHJE Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia 251 Lehden nro 60 mukana sait 13 uutta radio-ohjattavan F2007-autosi osaa. Osat ovat vaihteistokotelo, jarruakseli,

Lisätiedot