Exchange Online. Järjestelmänvalvojan perusopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Exchange Online. Järjestelmänvalvojan perusopas"

Transkriptio

1 Järjestelmänvalvojan perusopas

2 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot Yleistä Sähköpostialiaksen lisääminen Jakeluryhmän luominen Jakeluryhmän luominen OWA:ssa Luo lisäpostilaatikkoja Kalenterin jakaminen Ulkoisten yhteystietojen lisääminen Jaettujen postilaatikoiden luominen Jaetun postilaatikon luonti Powershellillä Jaetun postilaatikon luonti työkalulla... 25

3 Johdanto Tämän dokumentin tarkoituksena on kuvata kuinka luodaan ja hallitaan menestyksellisesti Exchange Online tilejä ja palvelua. Kohdeyleisö Tämä dokumentti on tarkoitettu Microsoft Office 365:n järjestelmänvalvojille. Dokumentin sisältämät tiedot saattavat olla hyödyllisiä myös muille Office 365-käyttäjille, mutta kaikki tässä dokumentissa mainitut vaihtoehdot eivät välttämättä ole käytettävissä. Dokumentin sijainti Tämä dokumentti sijaitsee Atea Microsoft Office 365 tukisivulla. Tämä on ote verkossa sijaitsevasta dokumentista. Paperikopiot ovat voimassa ainoastaan tulostuspäivänä. Ota yhteyttä dokumentin tekijään jos epäilet dokumentin ajankohtaisuutta. Erityiset tiedot Tärkeät tiedot ja erityisehdot ilmoitetaan seuraavalla tavalla: Ota erityisesti huomioon Hyödyllistä tietää. Ehdotus. Atea suosittelee...

4 1. Yleistä Käyttäjän Exchange Online tili luodaan samalla kun Office 365 käyttäjätili luodaan. eshopissa valitaan käyttäjälle sähköpostiosoite ja annetaan Exchange -lisenssi. Päästäkseen sähköpostiin (OWA), käyttäjän tulee kirjautua MOP:iin ja valita Outlook sivun ylälaidasta. Asettaaksenne automaattivastauksia tai sähköpostisääntöjä, valitkaa Outlook Web Accessissa (OWA) Asetukset. Sieltä voitte joko valita suoraan jomman kumman vaihtoehdon tai valita Näytä kaikki asetukset. Mikäli haluatte lisätä Exchange tilin mobiililaitteesenne tms. joka vaatii POP, IMAP tai SMTP asetuksia, ne löytyvät valitsemalla Näytä kaikki asetukset OWA:ssa.

5 o Oma Tili välilehdellä valitse POP-, IMAP- ja SMTP-käytön asetukset.

6 2. Sähköpostialiaksen lisääminen Voitte lisätä sähköpostialiaksia (edelleenlähettäviä sähköpostiosoitteita) käyttäjille tarvittaessa. Tämä on käytännöllistä, mikäli haluatte että organisaatiossanne käyttäjillä on useampia sähköpostiosoitteita omaan sähköpostilaatikkoonsa (esimerkiksi ja voivat kaikki osoittaa samaan osoitteeseen ja siten päätyä samaan sähköpostilaatikkoon). Kirjaudu MOP:iin järjestelmänvalvojan tunnuksilla, valitse Järjestemänvalvoja välilehti ja Exchangen alta Hallinta päästäksenne ECP:iin (mikäli olette kirjautunut järjestelmänvalvojan tunnuksilla OWA:iin, pääsette sieltäkin ECP:iin). Valitse Tiedot valittuanne postilaatikon, tai tuplaklikkaa postilaatikon nimeä, jota haluatte muokata. Postilaatikon tiedot avautuvat ikkunaan. Valitse Sähköpostiasetukset ja Lisää. Avautuu ikkuna, johon voit syöttää tarvittavan sähköpostiosoitteen. Valitse OK kun olet valmis.

7 Nyt voit nähdä lisäämäsi aliaksen luettelossa. Valitse Tallenna tallentaaksesi tekemäsi muutokset. 3. Jakeluryhmän luominen Voitte luoda jaetusta osoitekirjasta löytyvän jakeluryhmän organisaatiollenne. Käyttäkää jakeluryhmiä pitääksenne käyttäjät järjestyksessä. Lisätkää käyttäjät ryhmään ja kun haluatte lähettää viestin kaikille ryhmän jäsenille, valitkaa vastaanottajaksi ko. jakeluryhmä sen sijaan, että

8 lähettäisitte postin erikseen kaikille vastaanottajille. Jakeluryhmien luominen projekti- tai osastokohtaisesti on kätevä tapa järjestää käyttäjiä. Kirjaudu MOP:iin järjestelmänvalvojan tunnuksilla, valitse Järjestemänvalvoja välilehti ja Exchangen alta Hallinta päästäksenne ECP:iin (mikäli olette kirjautunut järjestelmänvalvojan tunnuksilla OWA:iin, pääsette sieltäkin ECP:iin). Valitse vaihtoehto Jakeluryhmät ja valitse Uusi. Lisää tarvittavat tiedot ponnahdusikkunassa:

9 Valitse Lisää kohdassa Omistus, valitaksesi kuka on postilaatikon omistaja. Kohdassa Jäsenyys lisää käyttäjät, joilla on oikeudet postilaatikkoon. Kohdassa Jäsenyyden hyväksyntä valitse kuka voi hyväksyä jäseniä postilaatikkoon. Valitse Tallenna!

10 3.1. Jakeluryhmän luominen OWA:ssa Vaihtoehtoisesti jakeluryhmiä voi luoda OWA:ssa. Tällä tavalla myös normaalikäyttäjillä on mahdollisuus luoda jakeluryhmiä. Luodaksesi jakeluryhmän OWA:ssa, kirjaudu OWA:aan ja valitse Asetukset ja Näytä kaikki asetukset. Valitse Ryhmät ja Uusi. Ponnahdusikkuna avautuu. Täytä tarvittavat tiedot.

11 Valitse Lisää kohdassa Omistus, valitaksesi kuka on postilaatikon omistaja. Kohdassa Jäsenyys lisää käyttäjät, joilla on oikeudet postilaatikkoon. Kohdassa Jäsenyyden hyväksyntä valitse kuka voi hyväksyä jäseniä postilaatikkoon. Valitse Tallenna! Uusi jakeluryhmä on nyt luettelossa Julkiset ryhmät jotka omistan. Kertomalla käyttäjille kuinka he voivat luoda itse jakeluryhmiä, ja täten vähentää järjestelmänvalvojan työmäärää.

12 4. Luo lisäpostilaatikkoja Mikäli haluatte luoda lisää postilaatikoita, kirjautukaa MOP:iin järjestelmänvalvojan tunnuksilla ja Hallinnan yhteenvedosta valitkaa Exchangen alta vaihtoehto Hallinta. Postilaatikot -välilehdellä, valitse Uusi. Täyttäkää tarvittavat tiedot ponnahdusikkunaan ja valitkaa Tallenna.

13 Kun olette luoneet uuden postilaatikon, teidän pitää navigoida takaisin hallinnan yhteenvetoon MOP:ssa ja valita käyttäjät.

14 Valitkaa käyttäjälistasta juuri luomanne postilaatikko ja klikatkaa sitä. Kun klikkaatte käyttäjää, teidät uudelleenohjataan sivulle, jossa voitte määrittää käyttäjälle lisenssin. Valitse laatikot niistä lisensseistä, joita käyttäjälle/postilaatikolle haluatte antaa.

15 Käyttääksenne tätä postilaatikkoa voitte joko kirjautua MOP:iin luomallanne tunnuksella tai voitte lisätä postilaatikon olemassa olevaan Exchange-tiliinne Lisätäksenne postilaatikon, kirjautukaa tunnuksillanne Outlookiin. Valitse alasvetovalikko Asetukset Outlookissa (OWA) ja valitse Näytä kaikki asetukset.

16 Valitse välilehti Yhdistetyt tilit ja valitse Uusi. Kirjoita ponnahdusikkunaan uuden sähköpostilaatikon nimi ja salasana ja valitse Seuraava.

17 Seuraavaksi järjestelmä etsii tilisi ja kertoo, että tili on yhdistetty. Posti yhdistetyltä tililtä lisätään nykyiseen saapuneet-kansioosi.

18 5. Kalenterin jakaminen Jokainen sähköpostilaatikko on varustettu kalenterilla. Mikäli haluatte, voitte jakaa kalenterin toisille käyttäjille seuraavasti: Kirjaudu OWA:iin ja avaa valitse Kalenteri. Kalenterinäkymän yläpuolelta, valitse Jaa sekä Jaa kalenteri.

19 Kirjoita ponnahdusikkunaan vastanottajien sähköpostiosoitteet ja valitse millä tasolla haluat kalenterin jakaa. Vastaanottajat saavat sähköpostin, joka sisältää kutsun ja mahdollisuuden lisätä kalenterin omaan Outlookiinsa.

20 6. Ulkoisten yhteystietojen lisääminen Voitte määrittää organisaationne ulkoisia yhteystietoja salliaksenne ulkopuolisien käyttäjien vastaanottaa ja lähettää sähköpostia ryhmällenne. Ulkopuoliset käyttäjät näkyvät ryhmänne osoitekirjassa, mutta eivät pysty kirjautumaan sivustollenne. Lisätäksenne ulkopuolisia käyttäjiä, kirjautukaa MOP:iin ja hallinnan yhteenvedossa valitkaa Hallinta Exchangen alta. Valitse välilehti Ulkoiset yhteystiedot ja valitse Uusi. Täytä tarvittavat tiedot ponnahdusikkunaan ja valitse Tallenna.

21 7. Jaettujen postilaatikoiden luominen Jaettuja postilaatikkoja voi luoda kahdella tavalla: 1. Käyttäen Microsoft online Services Module for Windows Powershelliä. 2. Käyttäen tarkoitukseen erityistä työkalua Jaetun postilaatikon luonti Powershellillä Käynnistä Windows Powershell Yhdistä Office 365 palveluun seuraavilla komennoilla: $LiveCred = Get-Credential Kirjoita Windows Powershell Credential Request ikkunaan Office 365 kirjautumistunnuksesi. Valitse OK.

22 Aja seuraava komento: $Session = New-PSSession ConfigurationName Microsoft.Exchange ConnectUri https://ps.outlook.com/powershell/ -Credential $LiveCred Authentication Basic AllowRedirection Ikkunaan tulee edistymistä näyttävä indikaattori, joka näyttää, miten käskyjen lataaminen pilvipalvelusta tietokoneelle etenee. Kun prosessin on valmis, voit ajaa muita komentoja. Luodaksesi jaetun postilaatikon Powershellissä, kirjoita seuraava komento: New-Mailbox -Name "Shared Mailbox 2" -Alias testbox2 Shared *Shared Mailbox 2 = postilaatikon nimi *testbox2 = postilaatikon osoite (esimerkiksi: Luo käyttöoikeusryhmä jaetulle postilaatikolle:

23 o Kirjaudu MOP:iin järjestelmänvalvojan tunnuksilla ja valitse Hallinta Exchangen alta. o Valitse Jakeluryhmät ja Uusi. o Täytä tarvittavat tiedot ponnahdusikkunaan:

24 Älä käytä jakeluryhmän luomiseen samaa sähköpostiosoitetta, mitä käytit Powershellissä jaetun postilaatikon luomiseen. Sähköpostit jakeluryhmille voidaan lähettää ryhmän jäsenille, mutta jaetun postilaatikon osoite on se, joka on määritetty Powershellissä. o Ruksaa Tee tästä ryhmästä suojausryhmä. o Valitse Lisää kohdassa Omistus, valitaksesi kuka on postilaatikon omistaja. o Kohdassa Jäsenyys lisää käyttäjät, joilla on oikeudet postilaatikkoon. o Kohdassa Jäsenyyden hyväksyntä valitse kuka voi hyväksyä jäseniä postilaatikkoon. o Valitse Tallenna! Lisää Powershellissä Full Access ja Send As oikeudet luodulle jakeluryhmälle syöttämällä seuraavat komennot: Add-MailboxPermission "testbox2" -User testbox2dg -AccessRights FullAccess Add-RecipientPermission "testbox2" -Trustee testbox2dg -AccessRights SendAs

25 7.2. Jaetun postilaatikon luonti työkalulla Lataa Office 365 Shared Mailbox Tool Luo käyttöoikeusryhmä jaetulle postilaatikolle: o Kirjaudu MOP:iin järjestelmänvalvojan tunnuksilla ja valitse Hallinta Exchangen alta. o Valitse Jakeluryhmät ja Uusi.

26 o Täytä tarvittavat tiedot ponnahdusikkunaan: o Valitse Tee tästä ryhmästä suojausryhmä. o Valitse Lisää kohdassa Omistus, valitaksesi kuka on postilaatikon omistaja. o Kohdassa Jäsenyys lisää käyttäjät, joilla on oikeudet postilaatikkoon. o Kohdassa Jäsenyyden hyväksyntä valitse kuka voi hyväksyä jäseniä postilaatikkoon. o Valitse Tallenna! Käynnistä työkalu ja syötä tunnukset:

27 Kirjoita tarvittavat tiedot: o Jaetun postilaatikon nimi (Shared Mailbox name). Tämä nimi näkyy osoitekirjassa, Vastaanottaja- ja Lähettäjä riveillä sähköposteissa ja ECP:n sähköpostilaatikkolistassa.

28 o o Jaetun postilaatikon alias (Shared mailbox alias). Uuden jaetun postilaatikon osoite koostuu vasemmalla puolella ja toimialueen nimestä (esim. fourthcoffee.com) oikealla puolella. Käyttöoikeusryhmän nimi (name of the security group that will be assigned permissions to the shared mailbox). Voitte käyttää käyttöoikeusryhmän nimeä tai aliasta. Klikkaa Create luodaksesi jaetun postilaatikon ja antaaksesi oikeudet määritetylle käyttöoikeusryhmälle. Voi kestää jopa tunnin ennen kuin käyttöoikeusryhmän jäsenet saavat oikeudet uuteen jaettuun sähköpostilaatikkoon. Jos haluatte nähdä millä käyttöoikeusryhmillä on oikeudet jaettuun postilaatikkoon, valitkaa Shared Mailbox Permissions välilehteä Office 365 Shared Mailbox Toolissa. Syötä jaetun postilaatikon nimi tai alias ja valitse View Permissions. Työkalu listaa käyttöoikeusryhmät joilla on oikeudet kyseiseen postilaatikkoon sekä oikeudet, mitkä ryhmille on annettu. Antaaksenne oikeudet työkalulla luotuun postilaatikkoon toiselle käyttöoikeusryhmälle, pitää tämä tehdä Powershelliä käyttäen. Lue lisää kuinka OWA:ssa voit käyttää jaettuja postilaatikoita:

Aloitusopas. Järjestelmänvalvojan perusopas

Aloitusopas. Järjestelmänvalvojan perusopas Järjestelmänvalvojan perusopas Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot... 3 1. Käyttäjät... 4 2. Lisenssit... 4 3. Toimialueet (Domainit)... 4 4. Tilaussuunnitelman

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas

Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas Sonera Yrityssähköposti Sonera Työtila Sonera Toimistoviestintä 27.11.2012 Sisältö 1/39 Sonera Toimisto -palveluiden pääkäyttäjän opas 27.11.2012 1 Perusteet... 4 1.1

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Microsoft Outlook. Käyttöönotto

Microsoft Outlook. Käyttöönotto YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Microsoft Outlook Käyttöönotto Tämä on käyttöopas Microsoft Outlook sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan.

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education Olen saanut opettajalta ihan oman sähköpostiosoitteen, jonka loppu on @eduouka.fi. Voin kirjautua O365 palveluun omalla tunnuksella myös kotona. Tunnus on sama, jolla kirjaudun koulun tietokoneelle. Minulla

Lisätiedot

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla Sami Lavikko Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 MIKSI LUKISIT TÄMÄN OPPAAN?... 2 MIKÄ ON OFFICE 365?... 2 MITEN HYÖDYN OFFICE 365:STÄ?... 3 MINKÄ

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL 132 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:...

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1

Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1 Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-04-05 Sisällysluettelo Webforum Alusta - Johdanto... 5 Johdanto... 5 Sisään kirjautuminen... 5 Monikielinen alusta... 6

Lisätiedot

v.3.12c Käyttöohjeet

v.3.12c Käyttöohjeet v.3.12c Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...4 1.1 Mitä sähköposti on...4 1.2 Sähköpostin edut ja haitat...4 1.3 Sähköpostin tietoturvallisuus...5 2. PEGASUS MAIL -SÄHKÖPOSTIOHJELMA...7 2.1 Pegasus

Lisätiedot

Eurocard e-view Käyttöopas. Versio 1.2, 2014

Eurocard e-view Käyttöopas. Versio 1.2, 2014 Eurocard e-view Käyttöopas Versio., 04 Sisällysluettelo Palveluun kirjautuminen.... Selainvaatimukset.... Kirjautuminen tekstiviestillä (kertakäyttöinen salasana)..... Käytön aloittaminen..... Kirjaudu

Lisätiedot

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje Visma Approval 1.50 Käsikirja Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Käyttäjienhallintatyökalu

Käyttäjienhallintatyökalu Käyttäjienhallintatyökalu 2 Käyttäjienhallinta-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Käyttäjienhallintatyökalusta... 3 1.1 Excel-taulukko csv-tiedoston luomisessa...4 2 Käyttäjien luominen... 4 2.1 Käyttäjien

Lisätiedot

Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun. Siirtyminen

Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun. Siirtyminen Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun Siirtyminen Yrityksille suunnattu Office 365 on ulkoasultaan erilainen kuin Google Apps. Kun kirjaudut sisään, näyttöön avautuu oheinen näkymä,

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot