HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Hämeen Naisvoimistelijat ry on harrasteliikuntaseura, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista ryhmäliikuntaa aikuisille sekä alle 7-vuotiaille lapsille. Järjestämme myös aamu- ja iltapäivätoimintaa 1-2 -luokkalaisille Irjalan makasiinilla Takahuhdissa sekä Aitolahden kerhohuoneella Olkahisissa. Aikuisille tarjotaan jumppia kevät- ja syyskaudella lähes viikon jokaisena päivänä. Jumppatarjonnassa on vaihtoehtoja eri taito- ja kuntotasoille. Seura tarjoaa aikuisille myös Hydrobiciä. Vuodenvaihteessa järjestetään joulujumppia, ja kesällä jumpataan sekä salissa että puistossa. Jatkamme vuonna 2014 alkanutta ikääntyvien liikunnan kehittämishanketta (Ikiliike) yhteistyössä TAJU ry:n ja Tampereen kaupungin kanssa. Lasten liikuntaa ja perheliikuntaa järjestetään maanantaista torstaihin Messukylän ja Leinolan kouluilla. Seuramme työllistää aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattorin Miia Oinon päätoimisena työntekijänä. Toiminta-alueet vuonna Talous ja hallinto 2. Aikuisten liikunta 3. Lasten liikunta 4. Viestintä ja markkinointi 5. Irjalan ja Olkahisten aamu- ja iltapäivätoiminta

2 Visio ja tavoitteet vuonna Seuramme säilyttää paikkansa Tampereen liikunta- ja voimisteluelämän ytimessä. Olemme laadukas, ammattimainen ja välitön vakiintuneiden ja uusien jäsenien seura. Laadukkaan ja yhteisöllisen aamu- ja iltapäivätoiminnan painopistealueina ovat päivittäinen liikunta, tunne- ja sosiaalisten taitojen kehittäminen sekä kiusaamisen ennaltaehkäisy. Seuramme on viihtyisä työpaikka. Tavoitteenamme on lisätä yhteistyötä tamperelaisten liikuntaseurojen ja muiden yhdistysten kesken. Osallistumme Helsingissä heinäkuussa 2015 järjestettävään kansainväliseen Gymnaestrada-suurtapahtumaan. Kehitämme toiminnanohjaajan roolia tukemaan seuran aktiiveja ja hallintoa.

3 1. TALOUS JA HALLINTO Seuramme taloudesta ja hallinnosta vastaa vuosikokouksen valitsema johtokunta, jonka puheenjohtaja valitaan vuosittain ja muut jäsenet kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan sisäinen työnjako määrittää tehtävät ja vastuualueet. Puheenjohtajan lisäksi johtokunnassa ovat varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, viestintä- ja markkinointivastaava, jäsenvastaava, tekniikasta ja välineistä, aikuisten liikunnasta ja lasten liikunnasta vastaavat. Työskentely tapahtuu erilaisissa työryhmissä ja johtokunnan kokouksissa. Johtokuntalaiset saavat osittaisia kulukorvauksia, mm. aiheutuneista puhelinkuluista. Tilitoimisto hoitaa seuran kirjanpidon, palkanlaskennan, palkkojen maksun sekä tilinpäätöksen. TAVOITTEET: 1. Pidämme seuran talouden tasapainossa. 2. Kehitämme toiminnanohjaajan roolia, jotta hän voi tukea seuran aktiiveja ja auttaa toiminnan kehitystyössä. KEINOT: 1. Suunnittelemme ajoissa jumppatoiminnan ja aamu- ja iltapäivätoiminnan budjetit. Seuraamme talouden kehittymistä jatkuvasti vuoden aikana. Teemme pankkitilien kassavirtalaskelmat kuukausittain. Huolehdimme, että tilinpäätös ja toiminnantarkastus tehdään sääntöjen määräämissä aikarajoissa. Hyödynnämme mahdollisuuksien mukaan erilaisia toimintaavustuksia ja palkkatukia. Hallinto- ja talousasioita käsitellään säännöllisesti omassa työryhmässä, joka valmistelee asioita johtokunnan päätettäväksi. 2. Palkkaamme toiminnanohjaajan. Haemme opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea, jotta toiminnanohjaaja voi kehittää seuran hallintoa ja tukea seuran aktiivien (mm. jäsenrinki, ohjaajat) toimintaa. Myös yhteistoimintaa muiden seurojen ja yhdistysten kanssa kartoitetaan ja käynnistetään mahdollisuuksien mukaan.

4 2. AIKUISTEN LIIKUNTA Hämeen Naisvoimistelijat ry on Suomen Voimisteluliiton PRIIMA-laatuseura (sertifikaatti ). Monipuolinen tuntitarjonta sekä koulutetut ohjaajat luovat pohjan innostavalle liikuntakokemukselle seurassamme. Aikuisliikunnan tuntitarjonnassa on aerobisia, lihaskunto- ja kehonhuoltopainotteisia tunteja sekä special-tunteja. Seurassamme voi pitää huolta kunnostaan ja terveydestään arkisin ja sunnuntaisin. Ikääntyvien liikunnan kehittämishankkeen (IKILIIKE) Kekkeet - liikuntaryhmän jumpat (3 viikkotuntia keväällä 2015) järjestämme yhteistyössä TAJU ry:n ja Tampereen kaupungin kanssa. Seurassamme toimii vapaaehtoisten porukka jäsenrinkiläisinä. He luovuttavat muun muassa kausitarrat jäsenille maksukuittia vastaan sekä vastaanottavat kertamaksuja, liikuntaseteleitä ja muita maksuvälineitä salijumpissa. TAVOITTEET: Järjestämme laadukkaita ryhmäliikuntatunteja naisille ja miehille. Ikääntyvät huomioimme Ikiliike-hankkeen puitteissa (Kekkeet). Teemme yhteistyötä muiden seurojen kanssa. Vakiinnutamme jäsenmäärän ja houkuttelemme uusia jäseniä. Panostamme jäsenrinkiläisten näkyvyyteen, jotta jäsenet tunnistavat heidät entistä helpommin. KEINOT: Päivitämme tuntitarjontaa kysynnän mukaiseksi (esim. Pilates ja Kekkeet). IKILIIKE- hankkeessa teemme yhteistyötä Tampereen Jumppatiimi ry:n ja Tampereen kaupungin kanssa ja verkostoidumme muidenkin yhdistysten ja seurojen kanssa. Teemme jumppien laadusta ja tarjonnasta palautekyselyn. Hankimme jäsenrinkiläisille yhtenäiset tunnisteet.

5 3. LASTEN LIIKUNTA Seurassamme voi aloittaa jumppaamisen perheliikuntaryhmässä aikuisen kanssa jo 2-vuotiaana. Perhetemppuiluryhmiä on kolme erilaista. Perheliikunnassa aikuinen ja lapsi jumppaavat koko kauden yhdessä. Kun ikä ja taidot kehittyvät ja lapsi rohkaistuu, hän voi siirtyä temppukouluun, jossa jumpataan ilman aikuista. Temppukoulussa järjestetään kauden aikana yhteisjumppia aikuisen kanssa. Näin aikuinen pääsee näkemään, miten lapsi on kauden aikana kehittynyt. Temppukouluryhmät ovat 3-4 -vuotiaille ja 5-6 -vuotiaille. Kun lapsi on ylittänyt temppukouluiän, hän voi siirtyä jumppakouluun jatkamaan harrastustaan. Jumppakoulu on suunnattu 5-7 -vuotiaille. Toimintaa on Messukylän ja Leinolan kouluilla. TAVOITTEET: 1. Panostamme liikuntaryhmien mainostamiseen ja lasten liikunnasta tiedottamiseen. 2. Järjestämme tutustumistapahtuman. 3. Luomme yhteisöllisyyttä järjestämällä kevätkauden lopetustapahtuman. 4. Osallistumme lapsiperheille suunnattuihin tapahtumiin ja markkinoimme niiden yhteydessä toimintaamme. 5. Ohjaamme lasten jumppia maanantaista torstaihin.

6 KEINOT: 1. Jaamme mainoksia jumppapaikkojen lähelle kotien postilaatikkoihin, perhe- ja muiden kerhojen ilmoitustauluille. Lasten ja perheiden jumpista tehdään lehtimainos yhteistyössä VIMAn kanssa. 2. Järjestämme aina ennen kauden alkua (syksy/kevät) Messukylän liikuntasalissa tutustumistapahtuman, josta mahdollisesti kerätään pieni maksu. Tapahtumassa on temppurata perheille. Lapsi osallistuu oman aikuisen vastuulla, ja kaikki LALI-ohjaajat ovat paikalla. Näin jumppapaikat ja ohjaajat tulevat perheille ja lapsille tutuiksi. Tapahtumassa voi ilmoittautua kauden jumppaan. 3. Järjestetään kaikkien Messukylässä olevien LALI-ryhmien yhteinen kevätjuhla. Mukavassa kevätkauden lopetuksessa on yhteistä tekemistä koko perheelle. Juhlalle varataan aika kevään kausisuunnitelmaan, esimerkiksi kevään viimeiselle torstain tunnille. 4. Näkyvyyden saamiseksi osallistumme lapsiperheille suunnattuihin tapahtumiin, joissa voimme esitellä ja mainostaa toimintaamme tehtäväpisteen avulla (esim. temppuhyppy). Tapahtumissa voi myös ilmoittautua kauden jumpille. 5. Messukylän koululla maanantaisin perhetemppuilu 3-6 v, tiistaisin temppukoulut 3-4 v ja 5-6 v sekä torstaisin perhetemppuilut 2-3 v ja 4-6 v. Leinolan koululla keskiviikkoisin jumppakoulu 5-7 v.

7 4. VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI Viman pääpainoalueet vuodelle 2015 ovat netti, tiedotteet, lehtimainonta + flyerit, kampanjat (kuten ystävänpäiväviikko) ja Gymnaestrada Internetin monipuoliseen hyödyntämiseen panostetaan jatkuvasti: Facebookin lisäksi HNV ry näkyy Twitterissä. Ajankohtaisten uutisten ja muutosten tiedottaminen netin etusivua päivittämällä sujuu jo kiitettävästi tiedotukseen panostetaan jatkuvasti. Sisällön, valikoiden ja linkkien selkeyteen on panostettu, samoin kuvituksen hyödyntämiseen. Sivuston käytettävyys on hiottu huippuunsa myös älypuhelin- ja tablettikäyttöä ajatellen. Seura julkaisee vuosittain myös neljä jäsentiedotetta, joissa infotaan tulevan kauden tarjonnasta ja aikatauluista. Priima-arvioinnissa esiin nostettu jäsenkysely toteutetaan alkuvuonna Kyselyn tuloksia hyödynnetään jumppatarjonnan suunnittelussa. TAVOITTEET: 1. Pidämme jäsenistön ajan tasalla uutuuksista, muutoksista ym. jäsenistölle tärkeistä ja toimintaan vaikuttavista asioista. 2. Houkuttelemme uusia jäseniä toimintaamme, saamme myös uudet tulokkaat kiinnostumaan seurastamme ja hakeutumaan mukaan. 3. Hankimme näkyvyyttä Gymnaestradan siivellä. 4. Lehtimainonnan avulla saamme lasten ryhmät täyteen. 5. Kasvatamme entisestään nettinäkyvyyttä.

8 KEINOT: 1. Kerrotaan tärkeistä asioista neljästi vuodessa ilmestyvien tiedotteiden ja nettisivujen, flyereiden yms. avulla. Pidetään yllä korkeatasoisia, mielenkiintoisia ja ajantasaisia nettisivuja. 2. Tehdään HNV:n yleisesite, jota voidaan jakaa erilaisissa tapahtumissa. Kehitetään viestintää ja markkinointia kuuntelemalla herkin korvin jäsenistön toiveita suullisen palautteen, sosiaalisen median ja jäsenkyselyn muodossa. Seurataan myös ympäröivää liikuntamaailmaa. 3. Rekrytoidaan Gymnaestradaan menijät toimittamaan videoklippejä, kuvia ja tunnelmatekstejä FB:iin ja myös nettisivuillemme. 4. Kaiken mainonnan yleisilmettä yhtenäistetään värien, fonttien ja graafisen ulkoasun osalta. Tehdään flyerin peruspohja, jolle on nopea ja helppo luoda tekstitykset. 5. Hakukoneoptimointia kehitetään jatkuvasti. Googlen hakutuloksissa näkyvien linkitysten esittelytekstejä muokataan, jotta ne houkuttelevat klikkaamaan ja näin nettikävijä etenee seuramme sivuille asti.

9 5. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Hämeen Naisvoimistelijat järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa kahdessa toimipisteessä: Irjalan Makasiinilla Takahuhdissa ja Aitolahden seurakunnan partiotilassa, Kolossa Olkahisissa. Toiminnassa on mukana noin 60 lasta. Vuosi 2015 on seuramme aamu- ja iltapäivätoiminnan neljäs lukuvuosi. Toiminta työllistää yhden kokopäiväisen työntekijän, kolme osa-aikaista ja muutamia tuntityöntekijöitä. Tarkoituksena on luoda mahdollisimman kodinomaista pienissä ryhmissä tapahtuvaa toimintaa, jossa jokaisella lapsella on turvallinen olla. Lapsen mieli pääsee rauhoittumaan ja rentoutumaan koulupäivän jälkeen. TAVOITTEET: Lapsen kohtaaminen ja huomioiminen päivittäin sekä yksilöllisen kasvun ja kehityksen tukeminen. Kiusaamisen ennaltaehkäisy. Välitön puuttuminen kiusaamiseen. Avoin, välittävä ja vuorovaikutuksellinen yhteistyö perheiden kanssa. Kuunteleva, keskusteleva ja reflektoiva työilmapiiri.

10 KEINOT: 1. Pienet ryhmät, joissa on keskimäärin 10 lasta ja ohjaaja. Alkupiirin ohjatut harjoitteet: tunnistan tunteeni ja osaan hallita niitä, tiedän ja tunnistan vahvuuteni olen arvokas, osaan kuunnella muita ja kertoa omia ajatuksiani olen keskustelutaitoinen. 2. Pienet ryhmät ja vaihtuvat leikkiryhmät, jolloin kaikki tutustuvat paremmin toisiinsa ja ryhmäytyvät. Ryhmät muodostuvat niin, että lapsia on eri luokilta ja eri sukupuolta. Leikkiryhmät muodostetaan toisinaan lasten toiveiden mukaan ja toisinaan ohjaaja päättää kokoonpanon. Ohjaaja on aina aktiivisesti läsnä ryhmien toiminnassa ja auttaa lapsia neuvottelemaan ja sopimaan asioista. 3. Mikäli ennaltaehkäisevistä toimista huolimatta havaitaan kiusaamista, niin ohjaaja puuttuu siihen heti. Ohjaaja käy keskusteluja osallisten kanssa yksitellen ja/tai erikseen. Tarvittaessa ohjaaja ottaa yhteyttä kaikkien osallisten perheisiin soittaen ja/tai sähköpostilla. Tarpeen vaatiessa kutsutaan myös vanhemmat lastensa kanssa keskusteluun. Tilanne käydään läpi jokaista osapuolta kunnioittaen, uusia toimintatapoja opetellen. 4. Perheisiin luodaan yhteys päivittäisissä haku- ja tuonti-tilanteissa. Kerran lukuvuodessa järjestetään mahdollisuuksien mukaan keskusteluhetki vanhempi-lapsi ja ohjaaja. Vanhemmille tiedotetaan aktiivisesti toiminnan tapahtumista ja retkistä. Nettisivuilla tiedotetaan ap-ip toiminnasta. 5. Työyhteisön henkeä rakennetaan lukukauden alun starttipäivillä. Toimipisteiden yhteisiä palavereja järjestetään kahden viikon välein. Päivittäisiä tapahtumia käydään läpi omassa tiimissä. Kehityskeskustelut pidetään tarvittaessa kevätkaudella.