Kaikille harrasteliikuntaa hyvällä fiiliksellä!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaikille harrasteliikuntaa hyvällä fiiliksellä!"

Transkriptio

1 TAMPEREEN JUMPPATIIMI TAJU RY Kaikille harrasteliikuntaa hyvällä fiiliksellä! Toimintakertomus 2016

2 Kaikille harrasteliikuntaa hyvällä fiiliksellä! Vuonna 2016 TAJUssa liikuttiin paljon. 723 alle 20vuotiasta jäsentä Vuoden toimintaa ohjasi visio Liikunnan iloa tasapuolisesti kaikille Tampereen seudun tunnetuin liikuntaseura TAJU. Vision toteuttamisen tukena toimi strategia ja sen kehityspolut toimenpiteineen. Kehityspolkuja oli kolme: markkinointija viestintäsuunnitelma, ohjaajapolku ja ohjaajien koulutus sekä laadun 835 yli 20vuotiasta jäsentä ylläpitäminen ja toiminnan kehittäminen. Jäsenmäärä ylitti ensimmäistä kertaa 1500 rajan ja myös ryhmiä ohjattiin enemmän kuin ennen. Aloitimme useampia uusia ryhmiä LänsiTampereella, jossa toimintamme on aiemmin ollut vähäistä 79 viikoittaista ryhmää

3 Vuoden 2016 aikana järjestimme useita kaikille avoimia liikuntatapahtumia ja osallistuimme myös muiden järjestämiin tapahtumiin aktiivisesti. Suurimmat osallistujamäärät keräsivät perinteiset kauden päättävät kevät- ja joulunäytös. Aikuisten jumppatapahtumista vuoden alussa järjestettyyn TAJUmppamaratoniin osallistui 124 jumppaajaa niin seuran jäsenistöstä kuin ulkopuoleltakin. Vuonna 2016 seurassamme oli käynnissä useita hankkeita uusien kohderyhmien tavoittamiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuen avulla käynnistettiin nuorten Freegym-ryhmiä ja sen myötä saimme käynnistettyä myös useamman uuden ryhmän kouluikäisille. KKI-hankeavustuksen avulla syksyllä oli käynnissä Löydä liikunta -ryhmä, joka oli suunnattu vähän liikkuville tueksi liikunnan aloittamiseen. Lisäksi syksyllä pidimme Hervannassa kahta Liiku ja opi suomea -ryhmää Tampereen kaupungin hakeman Opetus- ja kulttuuriministeriön Kotouttaminen liikunnan avulla -avustuksen turvin. Aloitimme myös uudenlaisia tunteja ja kursseja. Syksyllä järjestimme kauden alussa erityisesti aloittaville liikkujille suunnattuja tunteja, joissa harjoiteltiin lihaskuntoliikkeiden ja kahvakuulaharjoittelun tekniikkaa. Keväällä järjestimme ensimmäistä kertaa pientreeniryhmä Juoksutiimin, jossa treenattiin yhdessä juoksua. Juoksutiimi jatkui myös syksyllä.

4 Viikoittainen toiminta Aikuisten liikunta Keväällä viikoittaisia kaikille avoimia ryhmiä oli 26 ja syksyllä 30. Tämän lisäksi järjestimme syksyllä ja keväällä Juoksutiimi-kurssin. Syksyllä startattiin myös Löydä liikunta -ryhmä vähän liikkuville aikuisille KKI-hankkeen tuella sekä Liiku ja opi suomea -ryhmä naisille kotouttamistuella. Vuonna 2016 aloitettiin uutuuksina seurassamme Lavis-tunnit ja Freegym aikuisille. Kesäjumppia pidettiin Leinolan koululla ja Kalevan kirkon nurmella sekä yhteistyössä omakotiyhdistysten kanssa Korkinmäessä ja Kumpulassa. Ikääntyvien päiväryhmiä Kekkeitä ohjattiin kaksi kertaa viikossa Hämeen Naisvoimistelijoiden kanssa. Nuorten ryhmät Keväällä 2016 aloitettiin Freegym-ryhmä vuotiaille Leinolan koululla. Kävijöitä oli vähän, joten syksyllä siirsimme nuorten Freegym-ryhmät Kanjonin ja Karosen kouluille. Tämän lisäksi syksyllä aloitettiin Streetdance Leinolassa. Nuoret voivat omien tuntien lisäksi käydä suurella osalla aikuisten ryhmäliikuntatunteja.

5 Lasten ryhmät Keväällä alle kouluikäisten ryhmiä oli 12 ja 7-12-vuotiaille suunnattuja ryhmiä 5. Syksyllä 7-12-vuotiaille oli tarjolla 8 ryhmää ja 3-6-vuotiaille 15. Uutuutena syksyllä alkoi Freegym. Seuran omien ryhmien lisäksi lapsia ohjattiin Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä -kerhoissa eli HIP-kerhoissa. Keväällä ohjattiin yhtä kerhoa ja syksyllä kymmentä. Perheliikunnan ryhmät Seurassamme liikutettiin alle kouluikäisiä lapsia myös vanhempineen. Perheliikunnan ryhmiä oli sekä keväällä että syksyllä 11. Syksyllä toimi lisäksi perheliikuntaryhmä Liiku ja opi suomea. Perheliikunnan ryhmissä liikkui keskimäärin 220 osallistujaa viikoittain.

6 Kehityspolut Ohjaajapolku ja ohjaajien koulutus Ohjaajille tehtiin omat TAJUpolut, joihin kirjattiin ohjaajien käymä koulutus, ohjaajakokemus sekä tulevaisuuden suunnitelmat. Ohjaajakoulutusvastaavat yhdessä puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan kanssa työstivät TAJUtarjottimen, jonka avulla tehdään näkyväksi monenlaiset seurassa toimimisen mahdollisuudet. Syyskauden alussa seura järjesti oman koulutuksen lasten ryhmien apuohjaajille. Syksyllä seura järjesti hätäensiapukoulutuksen, johon osallistui 12 ohjaajaa. Käydyt koulutukset: Lasten, nuorten ja perheliikunnan koulutukset Jumppakoulu, osa 1 9 ohjaajaa Perheliikunnan perusteet 5 ohjaajaa Freegym 6 ohjaajaa Erilaiset ideapäivät 4 ohjaajaa Apuohjaajien koulutus 8 ohjaajaa 56 suoritettua koulutusta Aikuisten liikunnan koulutukset Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutus 2 ohjaajaa Ikääntyneiden ohjaajien koulutus 5 ohjaajaa Ryhmäliikunnan ohjaajan jatkokoulutus 1 ohjaaja Erilaiset ideapäivät 4 ohjaajaa

7 Markkinointi- ja viestintäsuunnitelma Vuoden 2016 aikana tehtiin seuralle markkinointi- ja viestintäsuunnitelma sekä asetettiin tavoitteita tuleville vuosille. Erityisesti ennen syyskauden alkua markkinointia tehtiin monipuolisesti: jaoimme paperisia mainoksia koteihin, mainostimme lehdissä, sosiaalisessa mediassa ja monenlaisissa tapahtumissa. Syksyllä osallistujia ryhmissämme oli ennätysmäärä, joten olimme onnistuneet tavoittamaan myös uusia jäseniä. Sosiaalisen median kanavista Facebook ja Instagram olivat ahkerassa käytössä ja niitä päivitettiin entistä enemmän. Vuodelle 2016 oli asetettu myös tavoitteeksi tehdä markkinointimateriaali yhteistyökumppaneille, mutta tämän toteuttaminen siirtyi vuoden 2017 alkuun. 99,4 % aikuisjumppaajista suosittelee TAJUa ystävilleen Laadun ylläpitäminen ja toiminnan kehittäminen Vuoden aikana tehtiin useampi jäsenkysely. Keväällä aikuisliikkujien jäsenkysely toteutettiin Priima-arvioinnin yhteydessä ja lasten ja nuorten kysely osana Harrasteliikunnan laatu - tutkimusta. Syksyllä jäsenkysely teetettiin tilaus-tutkimuksena Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden harjoitustyönä. TAJU uusi Priima-tunnuksensa neljättä kertaa ja on nyt Tampereen ainut aikuisliikunnan Priima-seura. Keväällä päivitettiin työnjakoa johtokunnan ja toiminnanjohtajan kesken sekä tiimeittäin selkeyttämään vastuita. Kolme johtokunnan jäsentä osallistui Seurajohdon vastuut, tehtävät ja roolit -koulutukseen.

8 Johtokunta ja tiimit Johtokunta Johtokuntaan kuului 9 varsinaista jäsentä ja puheenjohtaja. Johtokunta kokoontui vuoden aikana 12 kertaa. Johtokunnan jäsenillä oli omat tiimit vastuullaan. Jokaisessa tiimissä oli 2-3 johtokuntalaista, jotka toimivat tiimin puheenjohtajina. Tämän lisäksi Sinetti- ja Priima-tiimeissä johtokuntalaiset toimivat myös tapahtuma-, koulutus- ja markkinointivastaavina. Sinetti-tiimi Sinetti-tiimi vastaa seuramme lasten, perheiden ja nuorten liikunnasta ja kehittämisestä. Tiimi kokoontui vuoden 2016 aikana 4 kertaa ja järjesti useita tapahtumia: kevät- ja joulunäytökset, perheiden ulkoilutapahtumat keväällä ja Nenäpäivä-temppuilu syksyllä.

9 Priima-tiimi Priima-tiimi vastaa seuramme aikuisten liikunnasta ja sen kehittämisestä. Tiimi kokoontui vuoden 2016 aikana 3 kertaa. Vuoden aikana järjestettiin useita aikuisten tapahtumia: TAJUmppamaraton, hiihtolomajumpat, kesäjumppien avaus Unelmien liikuntapäivänä, SyysStartti, Halloweenjumpat sekä Kinkkujumpat. TaLaHeStra-tiimi TaLaHeStra-tiimi on seuran johtokunnan apuna talous-, laatu-, henkilöstö- ja strategia-asioissa. Tiimi kokoontui vuoden 2016 aikana 2 kertaa. Tiimissä päivitettiin toiminnanjohtajan ja tiimin työtehtäviä, tehtiin talousarviota sekä tarkasteltiin seuran sääntöjen muutostarvetta. Tämän lisäksi vuoden aikana työstettiin strategian toimenpiteitä erillisessä strategiaryhmässä. Länsi-tiimi Syksyllä TAJUn toimintaa laajennettiin uusille alueille Länsi- Tampereelle ja toiminnan käynnistymisen tueksi perustettiin Länsi-tiimi. Tiimin vastuulla oli Länsi-Tampereen ryhmien markkinointi sekä alueen tapahtumien järjestäminen. Vuoden 2016 aikana tiimi kokoontui yhden kerran.

10 Hankkeet Nuorten Freegym Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän seuratuen avulla aloitettiin seurassamme Freegymin tarjoaminen uutena harrastusmahdollisuutena. Aloitimme yhdellä nuorten Freegymryhmällä tammikuun alusta ja syksyllä Freegym-ryhmiä oli yhteensä 9: 2 ryhmää nuorille, 3 lapsille, yksi aikuisille ja koulujen Harrastava iltapäivä -toiminnassa 3 ryhmää. Järjestimme useamman lajikokeilun yläkouluilla ja mainostimme ryhmiä aktiivisesti, mutta siitä huolimatta nuorten ryhmät jäivät pieniksi. Saimme kuitenkin uusia nuoria mukaan seuran toimintaan. Lisäksi hanke mahdollisti seurassamme Freegym-ryhmien käynnistämisen lapsille, nuorille ja aikuisille. Kotouttaminen liikunnan avulla Saimme syksyksi Tampereen kaupungin myöntämän avustuksen maahanmuuttajien liikunnan järjestämiseen. Järjestimme syksyllä kaksi Liiku ja opi suomea -ryhmää: toisen naisille ja toisen äideille ja lapsille. Löydä liikunta Kunnossa kaiken ikää -ohjelman myöntämällä avustuksella hankkeeseemme PYH! Pylly ylös sohvalta järjestimme syksyllä ryhmän vähän liikkuville aikuisille. Ryhmässä tutustuttiin useampaan liikuntalajiin ryhmän osallistujien toiveiden mukaan ja sytytettiin kipinä säännöllisen liikunnan aloittamiseen.

11 Talous Vuoden 2016 tilinpäätös oli 1654,54 ylijäämäinen. Varainhankintaa tehtiin omalla tuotemyynnillä tapahtumissa, tapahtumien järjestämisellä sekä inventoimalla Bauhausissa. Yleisavustuksen toimintaan saimme Tampereen kaupungilta. Lisäksi saimme kolme kohdeavustusta hankkeisiin, jotka on esitelty edellä. Sponsoritukea saimme Turtolan Citymarketilta KPlussa sponsoriyhteistyöllä.

TAMPEREEN JUMPPATIIMI TAJU RY

TAMPEREEN JUMPPATIIMI TAJU RY TAMPEREEN JUMPPATIIMI TAJU RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 TAMPEREEN JUMPPATIIMI TAJU RY 1 KAIKILLE HARRASTE- LIIKUNTAA HYVÄLLÄ FIILIKSELLÄ TAJU on lähellä KAIKILLE HARRASTELIIKUNTAA HYVÄLLÄ FIILIKSELLÄ

Lisätiedot

TAMPEREEN JUMPPATIIMI TAJU RY

TAMPEREEN JUMPPATIIMI TAJU RY JUMPPATIIMI TAJU RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 JUMPPATIIMI TAJU RY 1 KAIKILLE HARRASTE- LIIKUNTAA HYVÄLLÄ FIILIKSELLÄ KAIKILLE HARRASTELIIKUNTAA HYVÄLLÄ FIILIKSELLÄ Tampereen Jumppatiimi TAJU ry

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Sykkeen viestintäsuunnitelma vastaa kysymyksiin: miksi viestitään, mitä ja miten viestitään, kuka viestii ja kenelle, milloin ja missä. Suunnitelma laaditaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Hämeen Naisvoimistelijat ry on harrasteliikuntaseura, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista ryhmäliikuntaa aikuisille ja alle kouluikäisille

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Hämeen Naisvoimistelijat ry on harrasteliikuntaseura, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista ryhmäliikuntaa aikuisille ja alle kouluikäisille

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Seuran toiminta-ajatuksen toteuttaminen 2 1.1.Missio 3 1.2 Arvot 3 1.3 Visio v. 2020 3 1.3.1 Haasteet ja mahdollisuudet 4 2. Toiminta 4 2.1. Lasten ja nuorten liikunta

Lisätiedot

Savitaipaleen Liikuntaseura ry. Toimintakäsikirja. Päivitetty

Savitaipaleen Liikuntaseura ry. Toimintakäsikirja. Päivitetty Savitaipaleen Liikuntaseura ry Toimintakäsikirja Päivitetty 17.9.2017 Sisällys 1 Toiminta-ajatus... 3 2 Savitaipaleen Liikuntaseura ry:n historiasta... 3 3 Seuran hallinto... 4 3.1 Johtokunta... 4 3.2

Lisätiedot

11.4. kaupungin tavoitteet liikunnan ja terveyden osalta taksa- ja avustuspolitiikka kaupungissa, ryhmätyöt

11.4. kaupungin tavoitteet liikunnan ja terveyden osalta taksa- ja avustuspolitiikka kaupungissa, ryhmätyöt Rauman seuraparlamentin vuosi 2016 17.2. Puheenjohtajaksi valittiin Daniela Tanhua. Kokouskäytännöt koululiikuntayhteistyön tilannekatsaus liikunnan rooli kaupungin hyvinvoinnissa tulevat tapahtumat, koulutukset

Lisätiedot

Aikuisliikunta Tähtiseura-ohjelmassa. Seuratoiminnan kahvit

Aikuisliikunta Tähtiseura-ohjelmassa. Seuratoiminnan kahvit Aikuisliikunta Tähtiseura-ohjelmassa Seuratoiminnan kahvit Tapaamisen ohjelma Tervetuloa uuteen aikuisliikunnan osuuteen seuratoiminnan kahveilla Tämän kerran teemana Aikuisten osa-alue Tähtiseura-ohjelmassa

Lisätiedot

Aikuisliikunta seuroissa. Aikuisliikunnan kysely seuroille kesällä 2015

Aikuisliikunta seuroissa. Aikuisliikunnan kysely seuroille kesällä 2015 Aikuisliikunta seuroissa Aikuisliikunnan kysely seuroille kesällä 2015 Kyselyyn vastanneet Vastanneita kaikilta alueilta, yhteensä 276 kpl Suurin jäsenmäärä vastanneiden edustamissa seuroissa Millaista

Lisätiedot

Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan

Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan Opas Nuvo-toiminnan käynnistämiseen voimisteluseurassa Nuvo-toiminnan tavoitteet Saada nuoret aktiivisiksi osallistujiksi seuratoimintaan Seura saa nuorista uusia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015-31.7.2016. Iisalmen Naisvoimistelijat ry

TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015-31.7.2016. Iisalmen Naisvoimistelijat ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2015-31.7.2016 Iisalmen Naisvoimistelijat ry TOIMINTA-AJATUS IINA on iisalmelainen voimisteluseura, joka tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia liikuntaelämyksiä monen ikäisille liikkujille.

Lisätiedot

Muuramen Syke ry. Mahtava marraskuu Nenäpäivä-Lavis 2.11.15

Muuramen Syke ry. Mahtava marraskuu Nenäpäivä-Lavis 2.11.15 Muuramen Syke ry Mahtava marraskuu Nenäpäivä-Lavis 2.11.15 Muuramen Syke ry Perustettu v. 2009 Jäsenmäärä 31.12.2014: 1 047 jäsentä, josta lapsia 719 ja aikuisia 328 Toiminta-alue: Muurame + Korpilahti

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Terveyttä edistävä Vapaaehtoistyötä arvostava TNV:n arvot ja visio Ihmisläheinen ja positiivinen Luotettava ja osaava VANTAAN KAUPUNKI/ LIIKUNTAPALVELUT JÄSENET OHJAAJAT Valo,

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 YHDISTYKSEN ARVOT VISIO Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Suvaitsevaisuus Ilo Visio on näkymä yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 1 Tikkakosken Voimistelu- ja Liikuntaseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.1. 31.12.2014 1. YLEISTÄ Tikkakosken Voimistelu- ja Liikuntaseura ry tarjoaa monipuolista voimisteluliikuntaa

Lisätiedot

HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY

HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Hämeen Naisvoimistelijat ry on harrasteliikuntaseura, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista ryhmäliikuntaa aikuisille sekä alle 7-vuotiaille lapsille. Järjestämme myös

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Naantalin Voimistelijat ry:n hallitus vuonna 2017 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Sihteeri: Rahastonhoitaja: Lasten ja nuorten jaoston vastaavat: Aikuisten jaoston vastaavat:

Lisätiedot

b) Seuran/yhdistyksen/yhteisön kokonaisbudjetti kaudelle, jolle avustusta haetaan: 3 000

b) Seuran/yhdistyksen/yhteisön kokonaisbudjetti kaudelle, jolle avustusta haetaan: 3 000 Polvijärven kunta Sivistyslautakunta YLEISAVUSTUKSEN HAKEMUS 1. HAKEMUKSEN KATEGORIA. VAIN YKSI RASTI/HAKEMUS x yleisavustus urheiluseuroille yleisavustus liikuntaa harrastaville yhteisöille yleisavustus

Lisätiedot

ISYY:n järjestökoulutus Kuopion korkeakoululiikunta

ISYY:n järjestökoulutus Kuopion korkeakoululiikunta ISYY:n järjestökoulutus 7.2.2018 Kuopion korkeakoululiikunta Sirpa Risto, korkeakoululiikunnan suunnittelija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, ISYY MITÄ ON SYKETTÄ? SYKETTÄ on hyvinvointia Kuopion

Lisätiedot

Seuralla on yhteiset kirjalliset seuran sisäiset pelisäännöt.

Seuralla on yhteiset kirjalliset seuran sisäiset pelisäännöt. TOIMINTALINJA 2014 2015 SISÄLLYS 1 Visio... 1 2 Kuvaus seurasta... 1 3 Seuran pelisäännöt... 1 4 Vastuun jakaminen seurassa... 2 5 Seuran ongelmaratkaisupolku... 2 6 Seuran kehittäminen ja laadun tarkkailu...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODELLE 2014 Iisalmen Naisvoimistelijat ry

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODELLE 2014 Iisalmen Naisvoimistelijat ry TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODELLE 2014 Iisalmen Naisvoimistelijat ry TOIMINTA-AJATUS IINA on iisalmelainen voimisteluseura, joka tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia liikuntaelämyksiä monenikäisille

Lisätiedot

Case Seurakuntavaalit Kotka-Kymin seurakunnassa Mikkeli Emilia Mänttäri, viestintäpäällikkö Kotka-Kymin seurakunta

Case Seurakuntavaalit Kotka-Kymin seurakunnassa Mikkeli Emilia Mänttäri, viestintäpäällikkö Kotka-Kymin seurakunta Case Seurakuntavaalit Kotka-Kymin seurakunnassa Ensimmäiset seurakuntavaalit Kotka-Kymin seurakunnassa syntyi vuonna 2017 Kotkan, Langinkosken ja Kymin seurakuntatien liitoksessa Vuoden 2018 seurakuntavaalit

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Olkahisen koulu, Olkahisen ja Sorilan koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Olkahisen koulu, Olkahisen ja Sorilan koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Olkahisen koulu, Olkahisen ja t lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot

Lisätiedot

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013 Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen Mäntsälän Voimistelijat Perustettu 1983 Jäseniä noin 750, joista valtaosa alle 19-vuotiaita Ohjaajia ja valmentajia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 Tässä toimintasuunnitelmassa esitellään seuran eri toimialojen tärkeimmät kehityskohteet kaudelle 2017 2018. Erityisesti näihin kehityskohteisiin halutaan panostaa laadukkaan

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Kaarilan koulupolku. Rahola - Kaarila. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Kaarilan koulupolku. Rahola - Kaarila. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ Kaarilan koulupolku Rahola - Kaarila lv. 2019-2020 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 9.9. - 13.12.2019 ja keväällä 13.1. - 8.5.2020. Koulu tiedottaa

Lisätiedot

Aikuisten harrasteliikkuminen yhdistyksissä

Aikuisten harrasteliikkuminen yhdistyksissä Aikuisten harrasteliikkuminen yhdistyksissä Suomalainen tapa on organisoitua ja perustaa yhdistyksiä eri toimintoja ja tavoitteita varten Yhdistystoiminta on hyvin kirjavaa ja pääosin toiminta perustuu

Lisätiedot

LiikuTe kysely neuvottelukunnalle ja

LiikuTe kysely neuvottelukunnalle ja LiikuTe kysely neuvottelukunnalle ja yhteistyökumppaneille 2009 Webropol sähköpostikysely tehtiin kesä- ja elokuussa 2009 NK vastaukset 53 % (N=38, n=20) YTK vastaukset 30 % (N=57, n=17) Asiaa kannatetaan

Lisätiedot

80 000 jäsenen raja rikki tuote on kunnossa, onnistunutta jäsenhankintaa ja -hallinnointia

80 000 jäsenen raja rikki tuote on kunnossa, onnistunutta jäsenhankintaa ja -hallinnointia Vuoden 2015 kohokohdat 80 000 jäsenen raja rikki tuote on kunnossa, onnistunutta jäsenhankintaa ja -hallinnointia Kiilopäällä siirtyminen maalämpöön ja erinomainen tulos Paljon panostusta uusiin lajeihin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 1.1. 31.12.2017 1 1. YLEISTÄ Tikkakosken Voimistelu- ja Liikuntaseura ry:n toimintaa ohjaavat toiminta-ajatus, visio ja arvot. Ne ovat määritelty yhdistyksen toimintalinjassa. Vuoden

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Toimintakertomus toimintakausi

Toimintakertomus toimintakausi Toimintakertomus 1.5.2017 30.4.2018 18. toimintakausi 1. Johdanto Hiihtoseuran 18. toimintakausi oli Ski Jyväskylä nimellä ensimmäinen täysimittainen toiminta kausi sääntömuutoksesta johtuen. Huhtikuussa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA

SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA 1 SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA 2019 23.11.2018 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOFIA-OPISTON TEHTÄVÄ.. 3 2. TOIMINNAN KEHITTÄMINEN 3 3. HENKILÖSTÖN KOULUTUS JA OSALLISTAMINEN 4 4.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO UNELMISTA INNOSTUMISTA, BLOGGAAJIA JA UUSIA YRITYKSIÄ Vuosi 2016 alkoi varsin vilkkaasti oppisopimuskoulutuksen osalta uusia oppisopimuksia aloitettiin ensimmäisen

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 201 Paikallistoimikunta Paikallistoimikunnan kokouksia oli vuonna 201 kaksi: kevätkokous (11.2.) ja syyskokous (13.11.).

Lisätiedot

Työkirja uimaseuran harrasteliikunnan kehittämiseen

Työkirja uimaseuran harrasteliikunnan kehittämiseen Työkirja uimaseuran harrasteliikunnan kehittämiseen Nykytilan arviointi ja tahtotila Nykytilan arviointi ja tahtotila Seuranta Jatkuva arviointi Suunnittelu Toteutus Pisaraan on avattu työkalu uimaseuroille

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Päävalmentaja, s (100 %) Päävalmentaja, hs (50 %) NOV / TRE (100 %) + toimintakulut NOV / TKU (100 %) + toimintakulut NOV / HKI (100 %) + toimintakulut

Lisätiedot

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Tehtävä LiikU on liikunnan asiantuntija Lounais- Suomessa. Liikutamme lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Koulutamme lasten kanssa työskenteleviä,

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2017-2018 Seuran organisaatio Johtokunta Kilta Valmentajat Ohjaajat Nuorisoklubi Jumppakummit Seuran toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät Aikuisten

Lisätiedot

HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY

HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 Hämeen Naisvoimistelijat ry on harrasteliikuntaseura, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista ryhmäliikuntaa aikuisille ja alle kouluikäisille lapsille. Järjestämme myös

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019

Toimintasuunnitelma 2019 Toimintasuunnitelma 2019 Naantalin Voimistelijat ry:n hallitus vuonna 2018 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Sihteeri: Rahastonhoitaja: Lasten ja nuorten jaoston vastaava: Aikuisten jaoston vastaavat:

Lisätiedot

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät 6.9.20182 Tähtiseura-ohjelman laatutekijät Yhteiset laatutekijät Lapset & nuoret Aikuiset Johtaminen ja hallinto Johtaminen Hallinto Viestintä ja markkinointi

Lisätiedot

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen Selvitys järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöstä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson

Lisätiedot

Laatuseuratyön historia

Laatuseuratyön historia Tähtiseura-ohjelma Laatuseuratyön historia Sinettiseuratoiminta käynnistyy (1992) FootPass ja IcePass starttaavat Voimisteluliitolla Sinetti-, Priima ja Huippu-seuroja Uimaliitolla Sinetti- ja Huima-seuroja

Lisätiedot

Hae vuoden 2013 seuratukea!

Hae vuoden 2013 seuratukea! Hae vuoden 2013 seuratukea! Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukien hakuaika on 24.1. 15.3.2013 Tuen hakuperiaate on muuttunut aiemmista vuosista! Hakemuksen tulee olla perillä OKM:ssä 15.3.2013! Varaa

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen

Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen Uimaseurasta terveyttä ja elinvoimaa Taustatietoa harrasteliikunnan kehittämiseen Miksi vesiliikuntaa? Monipuolista uimaseuratoimintaa! Esimerkki Tampereelta https://youtu.be/nk2u0b6_2gs https://youtu.be/8ji4lkvdqcg

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA HYVOLI RY

TOIMINTASUUNNITELMA HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA HYVOLI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA HYVOLI RY 1 TOIMINTA-AJATUS Seuran tarkoituksena on tarjota jäsenistölleen terveyttä edistävää liikuntaa, ja tarjota eri-ikäisille mahdollisuuksia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Liikuntalautakunta LIOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Liikuntalautakunta LIOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2011 1 (5) 205 Lausunto lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa koskevasta toivomusponnesta (hallintokuntien yhteiset matalan kynnyksen palvelut) HEL 2011-001645 T 05

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

Kämmenniemen koulupolku

Kämmenniemen koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ Kämmenniemen koulupolku Kämmenniemi - Terälahti - Olkahinen - Sorila lv. 2019-2020 8.8.2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 9.9. - 13.12.2019

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2013-31.8.2014

Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2013-31.8.2014 Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2013-31.8.2014 1 Reilu, reipas ja riemukas - Raision Jumpparit on monipuolinen ja lämminhenkinen raisiolainen liikuntaseura. Raision Jumpparit tarjoaa liikuntaa kaiken

Lisätiedot

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA SUOMEN SOTILASURHEILULIITON STRATEGIA 2018-2021 Visio 2018-2020 Elinikäisen liikuntainnostuksen aktivoija Talous- ja viestintävaliokunta Toimintaympäristö Nykyinen toimintaympäristö Viestintä Liiton viestintä

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Sisällys 1. Seuran toiminta-ajatuksen toteuttaminen... 3 1.1.Missio... 3 1.2 Arvot... 3 1.3 Visio v. 2020... 3 1.3.1 Haasteet ja mahdollisuudet... 4 2. Toiminta... 4 2.1.

Lisätiedot

Toimintalinja. Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603

Toimintalinja. Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603 2013 Toimintalinja Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603 Ratsastusseuran toimintalinja Yleistä toimintalinjasta - Toimintalinjan työstäminen aloitetaan

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2016-2017 UVL:n organisaatio Ohjaajat ja Valmentajat Valmentajatiimi Jumppakummit Nuorisoklubi Kilta Johtokunta UVL:n toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät

Lisätiedot

Juoksussa kaiken ikää

Juoksussa kaiken ikää Juoksussa kaiken ikää Liikunta on yksi mielenterveyden tukipilareista Yhdistyksemme haluaa tukea liikkumista ja sitä kautta myös mielenterveyttä Tavoitteena järjestää kaksi juoksukouluryhmää nuorille aikuisille

Lisätiedot

Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa

Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa Suomen Latu ry ulkoilun ja retkeilyn asiantuntija Perustettu 1938 Toimii valtakunnallisesti ja paikallisesti 215 yhdistystä, joissa 80 000 jäsentä Kaikki löytävät mielekkään

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry Viisi jaostoa: jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja taitoluistelu. Vuonna 2016 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa.

Lisätiedot

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Kenelle Liikkuvasta koulusta pitäisi viestiä? Oppilaat Opettajat Rehtori Muu henkilökunta Vanhemmat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Sisällys 1 Seuran toiminta-ajatuksen toteuttaminen... 2 1.1 Missio... 2 1.2 Arvot... 2 1.3 Visio v. 2020... 2 2 Toiminta... 3 2.1 Lasten ja nuorten harrasteliikunta...

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

Kevään jumpat KEVÄTKOKOUS

Kevään jumpat KEVÄTKOKOUS Hämeen Naisvoimistelijat ry:n jäsentiedote 1/2017 www.hameennaisvoimistelijat.fi HIKOILE, NAUTI VIRKISTY! Kevään jumpat 9.1. 14.5.2017 Kevään jumppakausi alkaa maanantaina 9.1.2017. Ensimmäisellä jumppaviikolla

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ja Vihdin kunta yhdessä rakentamassa aktiivisten ihmisten Vihtiä. Timo Tuomi kehittämispäällikkö Nummelan Palloseura

Nummelan Palloseura ja Vihdin kunta yhdessä rakentamassa aktiivisten ihmisten Vihtiä. Timo Tuomi kehittämispäällikkö Nummelan Palloseura Nummelan Palloseura ja Vihdin kunta yhdessä rakentamassa aktiivisten ihmisten Vihtiä Timo Tuomi kehittämispäällikkö Nummelan Palloseura Perustietoja NUPS 1964 perustettu Jalkapallo + futsal 5 päätoimista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA HYVOLI RY

TOIMINTASUUNNITELMA HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA HYVOLI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA HYVOLI RY 1 TOIMINTA-AJATUS Seuran tarkoituksena on tarjota jäsenistölleen terveyttä edistävää liikuntaa ja tarjota eri-ikäisille mahdollisuuksia

Lisätiedot

Liikunnan avustusten uudistaminen. Alustava valmisteluluonnos

Liikunnan avustusten uudistaminen. Alustava valmisteluluonnos Liikunnan avustusten uudistaminen Alustava valmisteluluonnos Tampereen kaupungin strategiset tavoitteet Kaupunkistrategia Strategiset painotukset ja tavoitteet on ryhmitelty viiteen näkökulmaan yhdessä

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 1. TAUSTATIEDOT Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 58,6 % 31,0 % 10,3 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.79, Hajonta:0.61)

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Seurakunnan väkilukutietoja vuodelta 2012

Seurakunnan väkilukutietoja vuodelta 2012 Seurakunnan väkilukutietoja vuodelta 212 Kastetut 646 Seurakuntaan muuttaneet 5 32 Kirkkoon liittyneet 286 Lisäys yhteensä 5 964 Kuolleet 463 Seurakunnasta muuttaneet 5 455 Kirkosta eronneet 768 Vähennys

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016 Vaajakosken Kuohu / Painijaosto Toimintakertomus 2016 1 1 Sisällysluettelo 1.0 Johdanto 1.1 Painijaosto 1.2 Jäsenmäärä 1.3 Jäsenyydet 2.0 Toiminta 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin 2.2 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia. SGL aluekierros Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry

Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia. SGL aluekierros Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia SGL aluekierros 10.11.2016 Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry Kurk Golf pähkinänkuoressa 629 C-osakasta (yksityishenkilöt) ja 100 B-osakasta (yritykset)

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Iisalmen Naisvoimistelijat ry

TOIMINTASUUNNITELMA Iisalmen Naisvoimistelijat ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2016-31.7.2017 Iisalmen Naisvoimistelijat ry TOIMINTA-AJATUS IINA on iisalmelainen voimisteluseura, joka tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia liikuntaelämyksiä monen ikäisille liikkujille.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1. - 10.5.2019. Koulu tiedottaa myönnetyistä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Sisällys Seuran toiminta-ajatuksen toteuttaminen 3 1.1.Missio 3 1.2 Arvot 3 1.3 Visio vuodelle 2020 4 2. Toiminta 5 2.1 Lasten ja nuorten harrasteliikunta 5 2.2. Valmennustoiminta

Lisätiedot

LAPSET JA NUORET Tiia Murtonen Anna-Elina Pekonen HALISKO Tänä päivänä Halisko on paljon muutakin kuin vihreä lisko, Halisko on TUL:n nuorisotoiminnan näkyvin tunnus Se on nuorisotoiminnan lippulaiva yhdessä

Lisätiedot

TOIVO-TOIMINTAMALLI TYÖPAJOJEN SUUNNITTELU- JA ARVIOINTIKEHIKKO!

TOIVO-TOIMINTAMALLI TYÖPAJOJEN SUUNNITTELU- JA ARVIOINTIKEHIKKO! SUUNNITELMA (LUONNOS) Työpajan/toiminnan järjestäjä/vastuutaho Nimi, organisaatio Turun ammattikorkeakoulun kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelijat Satu Heikkinen, Kukka Olsoni ja Anna-Maija Saariaho

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY

TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY Sisällys TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY... 1... 1 1. UUSI TOIMINTA 19.11.2018-2019... 3 1.1. Aiemmin käynnistyneet projektit... 3 1.2. Uudet projektit... 3 2. VAKIINTUNUT TOIMINTA VUONNA 2019...

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua. Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020

LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua. Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020 LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020 VISIO 1 + 2 Jokaisella koululaisella on mahdollisuus liikkua monipuolisesti koulupäivän

Lisätiedot

Linnainmaan koulupolku

Linnainmaan koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Linnainmaan koulupolku Linnainmaa - Leinola lv. 2018-2019 1 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1. - 10.5.2019.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2019

TOIMINTASUUNNITELMA 2019 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2 Sisällys 1. TEHDÄÄN YHDESSÄ 3 2. SEURA 3 2.1 Johtokunta 4 2.2 Seuran työntekijät 4 2.3 Henkilöstön koulutus 4 2.4 Koulutuskalenteri 2019 5 3. KÄYTÄNNÖN TOIMINTAPERIAATTEITA

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1 Keravan Naisvoimistelijat KNV ry 17.10.2006 Johtokunta Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1. Toiminta-ajatus Keravan Naisvoimistelijat KNV ry:n tarkoituksena on tarjota kuntalaisille liikuntaharrastus

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014 Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti ESITYSLISTA Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Edellisen pöytäkirjan (kokous nro

Lisätiedot

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2016

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2016 Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2016 KAJAANIN HIIHTÄJÄT ry JOHTOKUNTA 2016 Puheenjohtaja Kauko Berg Mesiheinäntie 28 C8 87500 Kajaani puh. 0500670625 Varapuheenjohtaja Jari Kinnunen Rauhalantie 14

Lisätiedot

Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn tulokset

Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn tulokset Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn tulokset Kysely koski perheen yhteistä harrastamista ja harrastamiseen liittyviä toiveita Pirkkalassa. Kyselyyn vastanneiden perheiden lasten ikäryhmät jakautuivat seuraavasti:

Lisätiedot

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Strategian tavoitteena on selkeyttää ja fokusoida seuran toimintaa. Se on tulevaisuuden rakentamisen työväline. Strategia on työstetty ryhmässä, jonka jäseniä

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta mennessä. PL 50, 36201 Kangasala Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura /

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot