HUOM. Jos olette jo aikaisemmin aloittaneet kyselylomakkeen täyttämisen ja teillä on tunnistekoodi, jatkakaa lomakkeen täyttämistä tästä linkistä:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HUOM. Jos olette jo aikaisemmin aloittaneet kyselylomakkeen täyttämisen ja teillä on tunnistekoodi, jatkakaa lomakkeen täyttämistä tästä linkistä:"

Transkriptio

1 (ttp:// (ttp:// Vanuspalvelulain toimeenpanon seuranta 2014: itayksikkökysely tavallisen ja teostetun palveluasumisen, vanainkotien ja terveyskeskusten pitkäaikaisoidon yksiköiin ja osastoille HUOM. Jos olette jo aikaisem aloittaneet kyselylomakkeen täyttämisen ja teillä on tunnistekoodi, jatkakaa lomakkeen täyttämistä tästä linkistä: osittelemme käyttämään välitallennusmadollisuutta lomaketta täyttäessä. Lomake on pitkä, eikä sitä siksi kannata yrittää täyttää ydellä kertaa loppuun asti, sillä vireen sattuessa välitallentamattoman lomakkeen tiedot saattavat kadota kokonaan. Välitallennus varmistaa sen, että ainakin osa tiedoista säilyy muistissa myös yllättävien viretilanteiden jälkeen. Välitallennus toimii lomakkeen loppuosan "jatka myöem" napilla. Tervetuloa Olette saapunut täyttämään tavallisen ja teostetun palveluasumisen, vanainkotien ja terveyskeskusten pitkäaikaisoidon toitayksikkökyselyä, joka liittyy lakiin ikääntyneen väestön toitakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali ja terveyspalveluista (jatkossa vanuspalvelulaki, 980/2012, (ttp:// ja sen toimeenpanoon. itayksiköllä tarkoitetaan "julkisen tai yksityisen palveluntuottajan ylläpitämää toinallista kokonaisuutta, jossa tuotetaan sosiaali tai terveyspalveluja pääasiassa iäkkäille enkilöille siten, että palvelut toteutetaan palveluntuottajan tiloissa tai iäkkään enkilön yksityiskodissa" (Vanuspalvelulaki 980/2012, 3 ). Tämä kysely tedään, koska eduskunta edellytti vanuspalvelulakiin liittyvässä vastauksessaan (EV 162/2012 vp) muun muassa,"että allitus arvioi enkilöstömitoituksen toteutumisen vanuspalvelulaissa tarkoitetulla tavalla vuoden 2014 aikana ja mikäli ympärivuorokautisessa oidossa ei ole saavutettu suositusten mukaista enkilöstömitoitusta (väintään 0,5), antaa eduskunnalle esityksen lain täsmentämisestä." Lisäksi eduskunta edellytti, "että allitus seuraa ja arvioi lain tavoitteiden toteutumista ja vaikutusta erityisesti ikääntyneen väestön yvinvointiin, terveyteen ja toitakykyyn ja sosiaali ja terveyspalvelujen saatavuuteen sekä kunnille aieutuviin kustannuksiin". Sosiaali ja terveysisteriön (STM) toimeksiannosta Terveyden ja yvinvoinnin laitos (THL) ja Sosiaali ja terveysalan lupa ja valvontavirasto (Valvira) toteuttavat tämän seurannan nyt toista kertaa. itayksikköseurannan tulokset julkistetaan toitayksikkötasolla osoitteessa: (ttp:// Valvira ja AVI:t voivat kodentaa valvontaa tämän kyselyn perusteella. Valvontaa kodennetaan myös niiin yksiköiin, jotka jättävät kyselyyn vastaamatta.

2 Ojeistus Tään kyselyyn vastaavat omessa toimivat iäkkäille enkilöille (pääasiassa 65 vuotiaille tai vanemmille) suunnattua asumispalveluja, pitkäaikaista oitoa ja kuntoutusta tarjoavat toitayksiköt: Tavallinen palveluasuen Asiakkaat asuvat vuokralla ja ankkivat palveluja vain tarvitessaan tai alutessaan. Mikäli yksikössänne ei ole ympärivuorokauden enkilökuntaa paikalla tai jos paikalla on vain yksi tai useampi enkilökuntaan kuuluva, mutta vain satunnaiseen palveluun vastaamiseksi, valitkaa tämä vaitoeto. Teostettu palveluasuen Asiakkaat asuvat vuokralla asumispalveluyksikössä, jossa enkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden vastaamassa asiakkaiden palvelutarpeisiin. Mikäli öisin paikalla on yksi tai useampi enkilökuntaan kuuluva, mutta vain satunnaisesti ilmenevää palvelutarvetta varten, valitse tällöin vaitoeto tavallinen palveluasuen. Määrittele myös kodentuuko antamanne palvelu 1) pääasiassa ympärivuorokautista oitoa tarvitseville asiakkaille vai 2) ydistelmään tavallista ja teostettua palvelua tai kuntoutusasiakkaille. Vanainkotioito itayksiköt, joissa annetaan sosiaaliuoltolain mukaista pitkä tai lyytaikaista oitoa, oivaa ja kuntoutusta. Terveyskeskuksen/kunnan sairaalan/kaupungin sairaalan tai kuntoutussairaalan pitkäaikaisoito Terveydenuollossa annettava pitkäaikainen laitosoito (joko pitkäaikaisoidon päätös tai oitoaika useimmilla asiakkailla yli kolme kuukautta) tai kuntoutusoito tai osasto, jossa tarjotaan sekä lyytaikaista että pitkäaikaisoitoa asiakkaille. Sotainvalidien laitosoito Veteraaneille tarkoitettu oito tai kuntoutusyksikkö Vastaustaso: Kyselyyn tulee vastata madollisimman tarkalla tasolla. Mikäli toita on jaettu ja jodettu osastoittain, kerroksittain tai yksiköittäin, tulee kyselyyn vastata jokaisen osaston/kerroksen/yksikön osalta erikseen. Lisäksi mikäli sama toitayksikkö tarjoaa myös muunlaisia palveluita kuin yllä on mainittu (esimerkiksi tavallista palveluasumista tai lyytaikaista kuntoutus tai akuuttioitoa) vastauksesta toitayksikön tyypin määrittelyyn tulee käydä ilmi, että kyseessä on yksikkö, jossa on tarjolla useammanlaista palvelua. Tällä on merkitystä oitoenkilöstömitoitusten laskennalle. itayksikkökyselyyn liittyy enkilöstön toteutuneen työajanseuranta, joka tedään viikolla 38 eli ja jonka voi tedä kadella eri tavalla: JOKO täyttämällä päiväkotaisen seurantalomakkeen, joon pääsette tästä: Kirjautuessanne seurantalomakkeelle ensimmäisen kerran teidän on luotava itsellenne salasana, jolla pääsette jatkamaan kirjaamista myöem. Erillisessä seurantalomakkeessa voi jokaisen työntekijän työtunnit merkitä erikseen HUOM. Ainoastaan toitayksikkönne ammattirymittäiset työtuntitiedot palautuvat Terveyden ja yvinvoinnin laitokselle. TAI kokoamalla työajanseurantatiedot muulla tavoin ja täyttämällä työtunnit ammattirymittäin osana tätä kyselyä. Teknisiä ojeita: Kyselyssä on välitallennusmadollisuus ja valmiin lomakkeen tulostusmadollisuus.

3 Lomake läetetään tämän sivun alalaidan läetyspainikkeesta Jos aluatte jatkaa lomakkeen täyttämistä myöem painakaa jatka myöem, jolloin teille ilmoitetaan lomakkeen täytön jatkamista varten lomakkeen tunniste ja jatkamislinkki. Tallentakaa tunniste ja linkki, jotta pääsette myöem jatkamaan. Tulostakaa täytetty lomake itsellenne madollista tarkistusta varten Painettuanne läetä nappia Lomake joko lätee onnistuneesti ja onnistuneesta läetyksestä näette ilmoituksen näytöllä Tai ojelma ilmoittaa puuttuvista ja korjattavista tiedoista. Korjausten jälkeen voitte yrittää läetystä uudelleen. Lisätietoa kyselyiin liittyen: pu pu pu Pyydämme vastaamaan kyselyyn viimeistään keskiviikkona Lomakkeen täyttäjän tiedot T1. Lomakkeen täyttäjä* T2. Virkanimike* T3. Säköposti* T4. Puelin* A) Taustatietoa toitayksiköstä K01. Palveluntuottajan yritysmuoto* Valitkaa ensin, onko kyseessä kunta, kuntaytymä, yteistoita alue vai yksityinen palveluntuottaja. Tämän jälkeen valitkaa listasta palveluntuottajan nimi. Yksityiset palveluntuottajat on jaettu aakkosten mukaan vielä yteen valikkoon.

4 Kunnat Kuntaytymät Yksityiset palveluntuottajat Yteistoita alueet K02_1. Palveluntuottajan nimi* Valitkaa sen palveluntuottajan nimi, mitä vastauksenne koskevat. Mikäli nimeä ei löydy listalta, valitkaa "Jokin muu, mikä" vaitoeto,ja kirjoittakaa palveluntuottajan nimi sille avautuvaan kenttään. K02_2. Yksityisen palveluntuottajan Y tunnus K03. itayksikön nimi* Valitkaa listalta sen toitayksikön nimi, jota vastaukset koskevat (esim. itayksikkölän palvelutalo / rymäkoti Yksikkölä). Mikäli nimeä ei löydy listalta, valitkaa "Jokin muu, mikä" vaitoeto ja kirjoittakaa toitayksikön nimi sille avautuvaan kenttään. Kotioidon yksiköille on oma lomakkeensa ttps://www3.tl.fi/lomake/vpls_kotioito ( ttps://www3.tl.fi/lomake/vpls_kotioito ). valitkaa listalta K04. itayksikön sijaintikunta* valitkaa listalta K04_1. Oliko yksikönne toinassa toukokuussa 2013?* K05. itayksikön RAI tunniste(et) RAI tietokannan mukaan toitayksikkönne RAI tunnisteet ovat K05_1. Jos tään on korjattavaa, täydennettävää tai lisättävää kirjoittakaa ne avautuvaan kenttään. K06_1. Mikä on toitayksikkönne pääasiallinen palvelumuoto?* Tavallinen palveluasuen Asiakkaat asuvat vuokralla ja ankkivat palveluja vain tarvitessaan tai alutessaan. Mikäli yksikössänne ei ole

5 ympärivuorokauden enkilökuntaa paikalla tai jos paikalla on vain yksi tai useampi enkilökuntaan kuuluva, mutta vain satunnaiseen palveluun vastaamiseksi, valitkaa tämä vaitoeto. Teostettu palveluasuen Asiakkaat asuvat vuokralla asumispalveluyksikössä, jossa enkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden vastaamassa asiakkaiden palvelutarpeisiin. Mikäli öisin paikalla on yksi tai useampi enkilökuntaan kuuluva, mutta vain satunnaisesti ilmenevää palvelutarvetta varten, valitse tällöin vaitoeto tavallinen palveluasuen. Määrittele myös kodentuuko antamanne palvelu 1) pääasiassa ympärivuorokautista oitoa tarvitseville asiakkaille vai 2) ydistelmään tavallista ja teostettua palvelua tai kuntoutusasiakkaille. Vanainkotioito itayksiköt, joissa annetaan sosiaaliuoltolain mukaista pitkä tai lyytaikaista oitoa, oivaa ja kuntoutusta. Terveyskeskuksen/kunnan sairaalan/kaupungin sairaalan tai kuntoutussairaalan pitkäaikaisoito Terveydenuollossa annettava pitkäaikainen laitosoito (joko pitkäaikaisoidon päätös tai oitoaika useimmilla asiakkailla yli kolme kuukautta) tai kuntoutusoito tai osasto, jossa tarjotaan sekä lyytaikaista että pitkäaikaisoitoa asiakkaille. Sotainvalidien laitosoito Veteraaneille tarkoitettu oito tai kuntoutusyksikkö Kotioidolle on oma vastauslomakkeensa ttps://www3.tl.fi/lomake/vpls_kotioito ( ttps://www3.tl.fi/lomake/vpls_kotioito ) Tavallinen palveluasuen Teostettu palveluasuen: ympärivuorokautista oitoa saaville asiakkaille Teostettu palveluasuen: ydistelmälle tavallisen palveluasumisen ja ympärivuorokautisen oidon asiakkaita, kuntoutusasiakkaita ja/tai osavuorokautista oitoa saavia asiakkaita Vanainkotioito Terveyskeskuksen/kunnan tai kaupungin tai kuntoutussairaalan: pitkäaikaisoidon yksikkö Terveyskeskuksen/kunnan tai kaupungin tai kuntoutussairaalan: pitkäaikais ja lyytaikaisoidon yksikkö Terveyskeskuksen/kunnan tai kaupungin tai kuntoutussairaalan: kuntoutusyksikkö Sotainvalidien laitosoito (veteraanit) K08. Mikä on toitayksikkönne asiakaspaikkojen lukumäärä?* Huom, kentät yväksyvät vain numeroita Kysymyksessä tarkoitetaan vain niitä asiakaspaikkoja, joista toitayksikkönne enkilöstö vastaa. Kysymyksellä aetaan laskennallista asiakaspaikkojen lukumäärä, jota varten enkilöstön määrä on mitoitettu. Lyytaikaisella oidolla tarkoitetaan alle kolme kuukautta kestävää oitoa toitayksikössä. K08_1. Asiakaspaikat yteensä, lkm., joista K08_2. Lyytaikaiseen ympärivuorokautiseen oitoon varattuja paikkoja

6 K08_3. Pitkäaikaiseen ympärivuorokautiseen oitoon varattuja paikkoja K08_4. Lyytaikaiseen ei ympärivuorokautiseen oitoon varattuja paikkoja K08_5. Pitkäaikaiseen ei ympärivuorokautiseen oitoon varattuja paikkoja K08_6. Kuntoutukseen ei ympärivuorokautiseen varattuja paikkoja K08_7. Mikä on luvanmukainen (Valviran tai AVI:n lupa) asiakaspaikkamääränne K09. Kuinka monta asiakasuonetta tai uoneistoa on toitayksikössänne?* Mikäli asiakasuoneesta on suora sisäänkäynti toisen uoneen kanssa jaettuun WC:en, merkitään se omalla WC:llä oleviin uoneisiin. Sen sijaan, jos WC:en ei ole suoraa sisäänkäyntiä uoneesta/uoneistosta, merkitään se uoneisiin ilman omaa WC:tä. K09_0. Asiakasuoneet tai uoneistot yteensä*, joista K09_1. Yden (1) engen uoneita tai uoneistoja, joissa oma WC* K09_2. Yden (1) engen uoneita tai uoneistoja ilman omaa WC:tä* K09_3. Kaden (2) engen uoneita tai uoneistoja, joissa oma WC* K09_4. Kaden (2) engen uoneita tai uoneistoja ilman omaa WC:tä* K09_5. Kolmen ja yli kolmen (3+) engen uoneita, joissa oma WC* K09_6. Kolmen ja yli kolmen (3+) engen uoneita tai uoneistoja ilman omaa WC:tä*

7 K10. Montako uonetta sijoittuu seuraaviin kokoluokkiin?* K10_5. Asiakasuoneita yteensä*, joista K10_1. Alle 15 m K10_2. 15 m 20 m 2 2 K10_3. 20,1m 30 m K10_4. Yli 30 m 2 K11. Millaisiksi arvioitte toitayksikkönne asukkaiden käytössä olevat toimitilat (22 )?* K11_1. Asukkaiden uoneet/uoneistot ovat riittävän kokoisia Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K11_2. itayksikön toimitilat kokonaisuudessaan ovat riittäviä Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K11_3. imitilat ovat turvallisia Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä

8 K12. Onko pariskunnille järjestetty madollisuus asua ydessä (samassa uoneessa) toitayksikössänne (14 )?*, jos molemmat tarvitsevat tarjoamaamme palvelumuotoa, vaikka vain toinen puolisoista tarvitsisi tarjoamaamme palvelumuotoa Täysin eri mieltä K11_4. imitilat ovat esteettömiä Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K11_5. imitilat ovat kodikkaita Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K11_6. imitilat ovat iäkkäiden asiakkaiden palvelutarpeisiin soveltuvia Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K13_1. Saako asiakas yleensä asua elämänsä loppuun asti toitayksikössänne (14 )?* Kysymys ei koske akuuttia sairaalaoidon tarvetta., myös elämän loppuvaieen lisääntyneeseen palvelutarpeeseen voidaan yleensä vastata oman enkilöstön osaamisen turvin, myös elämän loppuvaieen lisääntyneeseen palvelutarpeeseen voidaan yleensä vastata ulkopuolisen tuen turvin esim. kotisairaala tai ostopalvelu, asiakas siirretään palvelutarpeen lisääntyessä useimmiten toiseen toitayksikköön, mutta vasta pysyvästi palvelutarpeeltaan vuodepotilas siirretään useimmiten toiseen toitayksikköön

9 B) Palvelutarpeen ja toitakyvyn arviointi sekä oito ja palvelusuunnitelma K14. Arvioidaanko ja millä keinoin toitayksikkönne asiakkaiden palvelutarvetta ja/tai toitakykyä järjestelmällisesti (15 )?* K14_61. Fyysinen toitakyky K14_62. Millä mittareilla? Bergin tasapainotesti Elderly Mobility Scale (EMS) Guralnikin tasapainotesti Kaatumisvaaran mittarit (FROP Com, FRAT, IKINÄ laaja kaatumisvaaran arviointi) Käden puristusvoima Lyyen matkan kävelytesti (4m tai 10m) RAI järjestelmän mittarit (mm. tasapainotesti) SPPB (Sort Portable Pysical Battery) Tuolilta nousutesti (5 tai 10 kertaa) TUG (med Up and Go) Organisaation tai alueen oma mittari K14_71. Psyykkinen toitakyky K14_72. Millä mittareilla? AUDIT Beckin depressiokysely (BDS 21) CES D, Te Center for Epidemiologic Studies Depression Scale Coen nsfieldin levottomuusasteikko (CMAI) Cornellin masennusasteikko Myöäisiän depressioseula (GDS 15, GDS 30) NPI Neuropsykiatrinen oiremittari RAI järjestelmän mittarit (mm. DRS) Organisaation tai alueen oma mittari K14_81. Kognitiivinen toitakyky

10 K14_82. Millä mittareilla? ADAS cog CERAD mittaristo Clinical Dementia Rating (CDR) llotaulutesti (CDT) LOTCA Mini Mental State Exaation (MMSE) RAI järjestelmän mittarit (mm. CPS) Organisaation tai alueen oma mittari K14_91. Sosiaalinen toitakyky K14_92. Millä mittareilla? RAI järjestelmän mittarit (mm. SES) Social Provision Scale (SPS) Organisaation tai alueen oma mittari K14_101. Arkitoimista suoriutuen K14_102. Millä mittareilla? ADCS ADL ADL (Katzin ADL indeksi) Bartelin indeksi IADL (wtonin IADL indeksi) RAI järjestelmän mittarit (mm. ADL H, IADL capacity) RaVa Organisaation tai alueen oma mittari K15. Kuinka suurella osalla toitayksikkönne asiakkaista on ajantasainen oito ja palvelusuunnitelma (16 )?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista)

11 ytäkään K16. Kuinka suurella osalla toitayksikkönne asiakkaista oito ja palvelusuunnitelmaan sisältyy tavoitteellinen suunnitelma kuntoutumisen edistämiseksi ja toitakyvyn ylläpitämiseksi (16 )?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K17. Kuinka suurella osalla toitayksikkönne asiakkaista oito ja palvelusuunnitelmaan sisältyy tavoitteellinen suunnitelma asiakkaan itsemääräämisoikeuden toteutumisesta (16 )?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään C) itamalli toitayksikössä K18. Kuinka suurella osalla toitayksikkönne asiakkaista on käytössä apteekin lääkeannosjakelu?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K19. Kuinka suurelle osalle toitayksikkönne asiakkaista tedään yksityiskotainen lääkeoidon tarkistus väintään puolivuosittain?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K20. Kuinka suurelle osalle toitayksikkönne asiakkaista on järjestetty madollisuus osallistua mielekkääseen, yvinvointia, terveyttä ja toitakykyä edistävään ja ylläpitävään toitaan (14 )?* K20_0. dollisuus ulkoiluun viikoittain

12 K21_1. Kuinka suuri osa yksikkönne asiakkaista on punnittu viimeisen puolen vuoden aikana?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K21_2. Kuinka pitkä on ruokailun yötauko toitayksikössänne?* Merkitkää kuinka monta tuntia ja uuttia on päivän viimeisen asiakkaille tarjottavan aterian (iltapala) ja seuraavan päivän ensimmäisen aterian (aamupala) välillä. Jos esimerkiksi iltapala tarjoillaan klo 20:00 ja aamupala klo 7:00, vastaukseksi tulee 11:00 (tuntia ja uuttia). valitkaa listalta Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K20_1. dollisuus ulkoiluun päivittäin Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K20_2. dollisuus sisäliikuntaan Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K20_3. Mielekästä tekemistä ja arrastusmadollisuuksia Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K21_3. Onko asiakkailla madollisuus saada yöpalaa iltapalan ja aamiaisen välillä?*, kaikille tarjotaan, asiakkaan niin alutessa

13 K22. Kuinka suurella osalla yksikkönne asiakkaista on omainen, joka osallistuu oitamiseen ja auttamiseen?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K23. Kuinka moni toitayksikkönne asiakkaista on vuoteeseen oidettavia (vuoteessa väintään 22 /vrk)?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K23a. Kuinka moni toitayksikkönne asiakkaista käy suikussa itsenäisesti tai avustettuna päivittäin?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K23b. Kuinka moni toitayksikkönne asiakkaista käy itsenäisesti tai avustettuna WC:ssä useamman kerran päivittäin?* Läes kaikki (väintään 2/3 asiakkaista tai kaikki) Useat (1/3 2/3 asiakkaista) Joitakin (alle 1/3 asiakkaista) ytäkään K24. rättiinkö viimeisen vuoden aikana kirjallista palautetta toitayksikkönne tarjoamien palvelujen koetusta laadusta ja riittävyydestä (23 )?* K24_1. Asiakkailta Miten, mutta on suunnitelmissa Julkaistu kansallinen mittari Organisaation tai alueen oma mittari laisuudet ja rymät

14 Vapaamuotoinen palaute K24_2. Asiakkaiden omaisilta tai läeisiltä, mutta on suunnitelmissa Miten Julkaistu kansallinen mittari Organisaation tai alueen oma mittari laisuudet ja rymät Vapaamuotoinen palaute K24_3. Henkilöstöltä, mutta on suunnitelmissa Miten Julkaistu kansallinen mittari Organisaation tai alueen oma mittari laisuudet ja rymät Vapaamuotoinen palaute D) Jotaen ja enkilöstö K26_1. Onko toitayksiköllenne laadittu omavalvontasuunnitelma (23 )?*, ja se on julkisesti nätävillä (esim. toitayksikön ilmoitustaululla tai verkkosivuilla), mutta se ei ole julkisesti nätävillä K26_2. Sisältyykö enkilöstön luotettavuuden varmistaen toitayksikkönne omavalvontasuunnitelmaan tai vaitoetoisesti, onko enkilöstön luotettavuuden varmistamiseksi erikseen laadittu toitayksikössä menettelytapaojeet?* Jos omavalvontasuunnitelmassa tai erilliset ojeet, vastaa kyllä.

15 K27_1. Miten toitayksikköönne ankitaan ammattitaitoiset sijaiset ja muu väliaikainen työvoima (6 )?* Valitkaa se tapa, jolla työvoima ensisijaisesti ankitaan. skitetysti saman palveluntuottajan varaenkilöstöjärjestelmän avulla skitetysti useamman palveluntuottajan kanssa yteisen varaenkilöstöjärjestelmän avulla skitetysti ostopalveluna joltain toiselta palveluntuottajalta (esim. vuokratyötyöntekijät) keskitetysti, vaan esimies ankkii itse tapauskotaisesti sopivat keikkatyöntekijät Muu tapa K27b. Miten arvioitte toitayksikkönne enkilöstön sijaistamisen yleensä onnistuvan?* K27_2. Sijaisia on vaikea saada koskaan Joskus Usein Jatkuvasti K27_3. Sijaisuuksiin on vaikea saada vastaavan koulutuksen saaneita enkilöitä koskaan Joskus Usein Jatkuvasti K30. Millaisena arvioitte jotamisen toteutuvan toitayksikössänne (21 )?* K30_1. Jotaen on asiakaslätöistä Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K30_2. Jotaen on kuntouttavaa työotetta edistävää Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K30_3. Jotaen on eri viranomaisten ja ammattirymien yteistyötä keittävää

16 Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K30_4. Jotaen on toitatapoja keittävää Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä K30a. Millaiseksi arvioitte nykyisen enkilöstönne osaamisen seuraavilla alueilla?* K30a_1. Kivun oito Hyvä Kotalainen Lisäkoulutuksen tarvetta K30a_2. Muistisairaan itsemääräämisoikeuden tukeen Hyvä Kotalainen Lisäkoulutuksen tarvetta K30a_3. Kuntoutumista edistävä toimitapa Hyvä Kotalainen Lisäkoulutuksen tarvetta K30a_4. Ravitsemus Hyvä Kotalainen Lisäkoulutuksen tarvetta K30a_5. Kaatumisten ekäisy Hyvä Kotalainen Lisäkoulutuksen tarvetta

17 K30a_6. Saattooito K30b_1. Onko yksikössänne luotu ja käytössä kirjalliset ojeet itsemääräämisoikeuden rajoittamisen käytännöistä?* Hyvä Kotalainen Lisäkoulutuksen tarvetta K30a_7. itakyvyn moniulotteinen arviointi Hyvä Kotalainen Lisäkoulutuksen tarvetta K30a_8. Lääkeoito Hyvä Kotalainen Lisäkoulutuksen tarvetta E) itayksikön enkilöstön lukumäärän ja oitotyöön osallistuen Näillä kysymyksillä pyrimme tarkastelemaan suunniteltua (laskennallista kodennusta) enkilöstömitoitusta toitayksikössänne. E1. itayksikössänne syyskuussa 2014 työskentelevien vakanssit, työtetävät yteensä* a. Kysymyksellä aetaan sen enkilöstön määrää, joka on tällä etkellä suunniteltu työskentelemään toitayksikössänne (yksikölle kodennettu laskennallinen määrä enkilöstöä). b. Mikäli enkilö työskentelee useassa toitayksikössä tai osa aikaisesti, jaetaan enkilön työpanos toitayksikölle tetävän työn mukaisesti: Jos enkilö työskentelee päivän aikana puoliksi kadessa toitayksikössä, merkitään kummankin toitayksikön vastaukseen 0,5. Jos toitayksikössä työskentelee vaitelevasti esim. 4 5 läioitajaa, merkitään lomakkeeseen läioitajien määräksi 4,5. Jos työntekijä työskentelee osa aikaisesti, tulee vastauksessa ottaa uomioon osaaikaisuuden 'aste'. Jos esimerkiksi läioitaja tekee 60 % työaikaa, tulee vakanssimääräksi änen osaltaan merkitä 0,6. c. Lukumääriin ei lasketa esim. opiskelijoita, työllistettyjä, arjoittelijoita ja siviilipalvelusmieiä yms. d. Lukumääriin merkitään myös toitayksikössä työskentelevä ostopalveluenkilöstö.

18 e. Työntekijöiden työpanos merkitään vastauksiin riippumatta siitä, kä toitayksikön budjetista työntekijän palkka maksetaan. f. Oppisopimusopiskelijat kirjataan enkilöstöön mukaan, mikäli eidän opinnoistaan on suoritettuna väintään 2/3 g. Mikäli kyseisiä työntekijöitä ei työskentele toitayksikössä, merkitkää 0.. Muu sosiaali ja terveydenuollon koulutettu enkilöstö, jota ei ole erikseen mainittu kyselyn ammattirymissä (esim. terveydenuollon koulutus, jota ei nykyisin enää tarjota), merkitään kotaan "Muu sosiaali ja terveydenuollon koulutus". i. Muu kuin sosiaali ja terveydenuollon koulutettu enkilöstö kotaan kirjataan esim. keittäjät, virikeojaajat, talonmieet ym., jotka työskentelevät toitayksikössä. E2. Millä osuudella esimieet ja avustava enkilöstö ovat mukana päivittäisessä oitotyössä?* Kysymykseen vastataan esimiesten (osaston ja apulaisosastonoitajien sekä tiimivastaavien) ja avustavan enkilöstön (koulutettujen kodinoitajien ja kotiavustajien, oiva avustajien, oito ja laitosapulaisten) keskimääräinen oitotyöön osallistumisen osuus eidän kokonaistyöajastaan. Jos esimerkiksi avustavan enkilöstön työpäivästä puolet kodistuu asiakkaiden perustarpeisiin vastaamiseen (esim. asiakkaiden syöttäen), valitaan osuudeksi 50 %. Jos työaika kodistuu kokonaisuudessa perustarpeisiin vastaamiseen, valitaan osuudeksi 100 %. Vastaavasti, jos osastonoitajien työajasta kolmasosa käsittää asiakkaiden perustarpeisiin vastaamista, valitaan osuudeksi 35 % Vakanssi, työtetävä Lukumäärä Osuus oitotyötä työajasta, % (arvio 5 %:n tarkkuudella) Osastonoitajat* Apulaisosastonoitajat, tiimivastaavat* valitkaa listalta valitkaa listalta Sairaanoitajat, terveydenoitajat* Läioitajat, perusoitajat* Koulutetut kodinoitajat ja kotiavustajat* Hoiva avustajat* Hoito ja laitosapulaiset* valitkaa listalta valitkaa listalta valitkaa listalta Fysioterapeutit* Pueterapeutit* itaterapeutit*

19 Sosiaaliojaajat ja kasvattajat* Geronomit* Sosionomit* Muu sosiaali ja terveydenuollon koulutus* Muu enkilöstö (ei sosiaali ja terveydenuollon koulutusta) K33. Kuinka monta oitotyötä tekevää työntekijää toitayksikössänne työskentelee yövuorossa keskimäärin?* Mikäli yövuoron työntekijät vastaavat usean yksikön/osaston asiakkaista merkitään se osuus, joka kodistuu omaan toitayksikköönne. Esimerkiksi jos kolme läioitajaa vastaa öisin kadesta samansuuruisesta osastosta, merkitään kummallekin osastolle 1,5 työntekijää. F) Seurantaviikkoa koskevat kysymykset itayksikkökyselyyn liittyvä enkilöstön toteutuneen työajan seuranta (viikko 38 eli ) voi tedä kadella eri tavalla: JOKO täyttämällä päiväkotaisen seurantalomakkeen, joon pääsette tästä: Kirjautuessanne seurantalomakkeelle ensimmäisen kerran teidän on luotava itsellenne salasana, jolla pääsette jatkamaan kirjaamista myöem. Erillisessä seurantalomakkeessa voi jokaisen työntekijän työtunnit merkitä erikseen HUOM. Ainoastaan toitayksikkönne ammattirymittäiset työtuntitiedot palautuvat Terveyden ja yvinvoinnin laitokselle. TAI kokoamalla työajanseurantatiedot muulla tavoin ja täyttämällä työtunnit ammattirymittäin osana tätä kyselyä. K34a. Sisältyykö ruokatauko toitayksikkönne enkilöstön työaikaan?*

20 K34valinta. Oletteko täyttäneet seurantaviikon työntekijöiden työtunnit kyselyn mukana annetulla erillisellä lomakkeella?* Seurantajakson avulla tarkastellaan toitayksikköön kodennettua enkilöstön kokonaistyöaikaa. Seurantaviikon aikana tedyt työtunnit* Merkitkää kaikkien työntekijöiden seurantaviikon aikana tekemät työtunnit alla olevaan taulukkoon. Työaika kirjataan siten, että tunnit ja uutit ovat omissa sarakkeissaan. Välitallennus madollistaa työtuntien kirjaamisen esim. päivittäin seurantaviikolla. Henkilöstön työtunteja kirjattaessa valitkaa ensin ammattinimike, kirjattava päivä ja merkitkää taulukkoon kaikkien samaa ammattia edustavien työntekijöiden työtunnit yteensä. Vastausten tulee sisältää myös sijaisten, varaenkilöstön ja vuokratyövoiman tekemät työtunnit viikon aikana. Sijaisten työtunnit merkitään sen ammattinimikkeen alle, jota e ovat oitaneet. Jos esimerkiksi sairaanoitajaopiskelija työskentelee läioitajan vakanssilla, merkitkää työtunnit läioitajan kodalle. Merkitkää kaikkien (yksikkönne asiakkaiden oitamiseen osallistuvien) työntekijöiden työpanos riippumatta siitä, kä toitayksikön budjetista työntekijän palkka maksetaan. Jos esimerkiksi fysioterapeutti vierailee toisesta toitayksiköstä, merkitään änen toitayksikkönne asiakkaille antama työaika listaan. Työsuteessa olevat oppisopimuskoulutettavat lasketaan työtunteiin vasta, kun opinnoista on suoritettuna väintään kaksi kolmasosaa. Muut sosiaali ja terveydenuollon opiskelijat voidaan laskea työtunteiin, mikäli eidät on palkattu toitayksikköön sijaiseksi, kun eillä on opintojen kautta riittävästi ankittua osaamista alan tetäviin. Muun enkilöstön toteutuneisiin työtunteiin kirjataan muiden yksikössä toimivien työtunnit ml. siviilipalvelusmiesten ja työllistettyjen tekemät työtunnit dollista tarkistusta varten on edottoman tärkeää, että vastaaja tulostaa itselleen työntekijäkotaiset seurantaviikon tiedot. Vakanssi, työtetävä Päivä Työaika Osastonoitajat*

21 Apulaisosastonoitajat, tiimivastaavat* Sairaanoitajat, terveydenoitajat* Läioitajat, perusoitajat* 15.9.

22 Koulutetut kodinoitajat ja kotiavustajat* Hoiva avustajat*

23 21.9. Hoito ja laitosapulaiset* Fysioterapeutit* Pueterapeutit*

24 itaterapeutit* Sosiaaliojaajat ja kasvattajat* Geronomit*

25 Sosionomit* Muu sosiaali ja terveydenuollon koulutus*

26 Muu enkilöstö (ei sosiaali ja terveydenuollon koulutusta) K37. Kuinka monta asiakasta toitayksikössänne oli seurantaviikon aikana keskimäärin?* Täyttäkää vastaukset seurannasta. Kysymyksessä tarkoitetaan vain niitä asiakaspaikkoja, joista toitayksikkönne enkilöstö vastaa. Ympärivuorokautisen oidon asiakkaiksi lasketaan sellaiset asiakkaat, joista vastaava enkilökunta on paikalla ympärivuorokauden (pelkkä turvaranneke ei riitä). Pitkäaikaisella oidolla tarkoitetaan yli kolme kuukautta kestävää oitoa ja asumista toitayksikössä. Lyytaikaisella oidolla tarkoitetaan tätä lyyempiä oitojaksoja. Mikäli toitayksikössänne ei ole kyseisiä asiakkaita, merkitkää kotaan 0. Asiakkaiden lukumäärät Ympärivuorokautinen oito K37_1. Pitkäaikaista oitoa saavia asiakkaita* K37_2a. Omaisen levon takia

27 lyytaikaista oitoa saavia asiakkaita* K37_2b. Lyytaikaista oitoa saavia kuntoutusasiakkaita* K37_2. Muita lyytaikaista oitoa saavia asiakkaita* ympärivuorokautinen oito K37_3. Pitkäaikaista oitoa saavia asiakkaita* K37_4a. Omaisen levon takia lyytaikaista oitoa saavia asiakkaita* K37_4b. Lyytaikaista oitoa saavia kuntoutusasiakkaita* K37_4. Muita lyytaikaista oitoa saavia asiakkaita* K39. Oliko asiakkaita enemmän vai väemmän kuin keskimääräisenä työviikkona?* Valitkaa sopivin vaitoeto. skimääräistä väemmän keskimääräistä enempää eikä väempää (normaali työviikko) skimääräistä enemmän K40. Kuinka paljon enkilökunnan lomapäiviä, sairauspoissaoloja tai muita poissaoloja sattui seurantaviikolle (verrattuna keskimääräiseen työviikkoon)?* Valitkaa sopivin vaitoeto skimääräistä väemmän Palveluntuottajan nimi* keskimääräistä enemmän eikä väemmän (normaali työviikko) skimääräistä enemmän, mutta ne saatiin paikattua sijaisten tai omien työntekijöiden tekemillä työvuoroilla skimääräistä enemmän eikä kaikkia niitä saatu paikattua sijaisten tai omien työntekijöiden tekemillä työvuoroilla

28 K41. Miten yvin toitayksikkönne enkilöstön määrä, koulutus ja tetävärakenne mielestänne vastasivat toitayksikön palveluja tarvitsevien ikäimisten määrää ja palvelutarvetta?* Hyvin yvin eikä uonosti Huonosti Lopuksi teillä on madollisuus kertoa mielipiteenne ja alukkuutenne lisätutkimukseen K42. Haluatteko kommentoida vanuspalvelulain toimeenpanoa tai siien liittyvää kyselyä? K43. Haluaako toitayksikkönne osallistua Terveyden ja yvinvoinnin laitoksen erilliseen ja vapaaetoiseen tutkimusosioon, jossa tavoitteena on selvittää toitayksikkönne enkilöstön yvinvointia, kokemusta jotamisesta ja työimua?* Jos aluatte osallistua, tutkimuksesta tulee Teille erillinen ojeistus syksyn 2014 aikana K44. Haluaako toitayksikkönne osallistua Terveyden ja yvinvoinnin laitoksen erilliseen ja vapaaetoiseen tutkimusosioon, jossa tavoitteena on selvittää koettua oidon laatua asiakkaiden, eidän omaistensa ja enkilöstön näkökulmasta?* Jos aluatte osallistua, tutkimuksesta tulee Teille erillinen ojeistus syksyn 2014 aikana. uret kiitokset vastaamisesta! Tulokset tullaan julkaisemaan osoitteessa: (ttp:// Läettämiseen liittyvät ojeet: Jos aluatte jatkaa lomakkeen täyttämistä myöem painakaa jatka myöem, jolloin teille ilmoitetaan lomakkeen täytön jatkamista varten lomakkeentunniste ja jatkamislinkki. Tallentakaa tunniste ja linkki, jotta pääsette myöem jatkamaan. Tulostakaa täytetty lomake itsellenne madollista tarkistusta varten Huom. Tarkistakaa oletteko täyttäneet enkilöstön työajanseurannan koko seurantaviikolta ( ) joko erillisellä lomakkeella tai osana tätä kyselyä ennen kuin painatte läetä nappia. Painettuanne läetä nappia

29 Lomake joko lätee onnistuneesti ja onnistuneesta läetyksestä saatte ilmoituksen näytölle Tai ojelma ilmoittaa puuttuvista ja korjattavista tiedoista. Korjausten jälkeen voitte yrittää läetystä uudelleen. Tulosta lomake Jatka myöem Läetä THL 2014 Terveyden ja yvinvoinnin laitos PL 30, Helsinki

K05_1. Jos tähän on korjattavaa, täydennettävää tai lisättävää kirjoittakaa ne avautuvaan kenttään.

K05_1. Jos tähän on korjattavaa, täydennettävää tai lisättävää kirjoittakaa ne avautuvaan kenttään. Vanhuspalvelulain seuranta 2016: Toimintayksikkökysely tavallisen ja tehostetun palveluasumisen, vanhainkotien ja terveyskeskusten pitkäaikaishoidon yksiköihin ja osastoille A) Taustatietoa toimintayksiköstä

Lisätiedot

K05_1. Jos tähän on korjattavaa, täydennettävää tai lisättävää kirjoittakaa ne avautuvaan kenttään.

K05_1. Jos tähän on korjattavaa, täydennettävää tai lisättävää kirjoittakaa ne avautuvaan kenttään. Vanhuspalvelulain seuranta 2016: Kotihoidon toimintayksikkökysely A) Taustatietoa toimintayksiköstä K01. Palveluntuottajan yritysmuoto* 1 Kunnat 2 Kuntayhtymät 3 Yksityiset palveluntuottajat 4 Yhteistoiminta-alueet

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖHALLINNOSSA

LUOTTAMUSHENKILÖHALLINNOSSA Terveydenedistämisaktiivisuus ikääntyneiden palveluissa 2014 Tässä vanhuspalvelulain toimeenpanon seuranta-kyselystä 2014 valitut kysymykset, joiden avulla kuvataan TEAviisari-verkkopalvelussa kuntien

Lisätiedot

Vanhuspalveluiden valvonnan toimeenpano

Vanhuspalveluiden valvonnan toimeenpano Vanhuspalveluiden valvonnan toimeenpano 2014-2017 Ylitarkastaja Lilli Autti Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen oikeutta hyvinvointiin, laadukkaisiin palveluihin ja turvallisiin

Lisätiedot

Vanhuspalvelulain toimeenpanon valvonta

Vanhuspalvelulain toimeenpanon valvonta Vanhuspalvelulain toimeenpanon valvonta Ylitarkastaja Lilli Autti Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen oikeutta hyvinvointiin, laadukkaisiin palveluihin ja turvallisiin

Lisätiedot

Vanhuspalvelulain seurantakyselyjen yhteenvedot / Keski-Suomi

Vanhuspalvelulain seurantakyselyjen yhteenvedot / Keski-Suomi Vanhuspalvelulain seurantakyselyjen yhteenvedot / Keski-Suomi Syksy 2014 (vko 38) ja syksy 2016 (vko 44) Koonnut I&O muutosagentti Tuija Koivisto Vanhuspalvelulain seurantakyselyt THL on toteuttanut vanhuspalvelulain

Lisätiedot

Riskinarviointi vanhustenhuollon palveluiden valvonnassa

Riskinarviointi vanhustenhuollon palveluiden valvonnassa Riskinarviointi vanhustenhuollon palveluiden valvonnassa Ylitarkastaja Elina Uusitalo Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen oikeutta hyvinvointiin, laadukkaisiin palveluihin

Lisätiedot

Vanhuspalvelulakiin tehdyt keskeiset muutokset

Vanhuspalvelulakiin tehdyt keskeiset muutokset Vanhuspalvelulakiin tehdyt keskeiset muutokset Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain muuttamisesta (HE 240/2014) Eduskunnan päätöksen

Lisätiedot

Vanhuspalveluiden tila. Yhteenveto THL Tutkimuksesta 2018 Yksityiset vs Julkiset Yksiköt

Vanhuspalveluiden tila. Yhteenveto THL Tutkimuksesta 2018 Yksityiset vs Julkiset Yksiköt Vanhuspalveluiden tila Yhteenveto THL Tutkimuksesta 2018 Yksityiset vs Julkiset Yksiköt Lähde: vanhuspalveluiden tila 2018, thl https://thl.fi/fi/web/ikaantyminen/toimivat-vanhuspalvelut/vanhuspalvelujen-tila

Lisätiedot

Palveluasumisen nykytila seurantatutkimuksen. Sari Kehusmaa tutkimuspäällikkö

Palveluasumisen nykytila seurantatutkimuksen. Sari Kehusmaa tutkimuspäällikkö Palveluasumisen nykytila seurantatutkimuksen valossa Sari Kehusmaa tutkimuspäällikkö Tutkimus on osa I&O-kärkihankkeen seurantaa Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Lisätiedot

Kotihoidon, tavallisen palveluasumisen ja ympärivuorokautisen hoidon toimintatavat 2016

Kotihoidon, tavallisen palveluasumisen ja ympärivuorokautisen hoidon toimintatavat 2016 Kotihoidon, tavallisen palveluasumisen ja ympärivuorokautisen hoidon toimintatavat 2016 Vanhuspalvelujen seuranta -tutkimuksen toimintayksikkökyselyn tuloksia 11.4.2017 Vanhuspalvelujen seuranta 2016 Sisältö

Lisätiedot

Ympärivuorokautista hoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013

Ympärivuorokautista hoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013 Ympärivuorokautista hoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013 - Tiedonkeruu ja tulokset tilanteesta ennen vanhuspalvelulain toimeenpanoa Kirjoittajat: THL: Anja Noro, Hanna Alastalo, Teppo Jussmäki,

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (2617 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (2617 hlöä) KEMIJÄRVI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 7 892 31,9 % (2617 hlöä) 6 517 6 068 Ikääntynden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 2 544 (32%) 2 901 (45%) kasvu

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,2 %

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,2 % KOLARI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 840 23,2 % 4 168 4 247 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 901 (23%) 1 312 (32%) kasvu 411 hlöä 75

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (1163 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (1163 hlöä) POSIO 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 633 30,8 % (1163 hlöä) 2975 2766 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 1123 (31 %) 1341 (45%) kasvu

Lisätiedot

2. Ikääntyneiden asuminen vuonna 2013 (% 75 vuotta täyttäneestä väestöstä)

2. Ikääntyneiden asuminen vuonna 2013 (% 75 vuotta täyttäneestä väestöstä) KITTILÄ 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 6 470 18,7 % 7 476 7 835 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 211 (19%) 1 798 (24%) kasvu 587 hlöä

Lisätiedot

kotihoito palveluasuminen laitoshoito tukipalvelut

kotihoito palveluasuminen laitoshoito tukipalvelut MYÖNTÄMISPERUSTEET kotihoito palveluasuminen tehostettu palveluasuminen laitoshoito tukipalvelut Sisällys 1. Kotihoidon myöntämisperusteet.3 2. Palveluasumisen myöntämisperusteet 5 3.Tehostetun palveluasumisen

Lisätiedot

Kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon asiakkaat, henkilöstö ja johtaminen 2016

Kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon asiakkaat, henkilöstö ja johtaminen 2016 Kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon asiakkaat, henkilöstö ja johtaminen 2016 Vanhuspalvelujen seuranta -tutkimuksen toimintayksikkökyselyn tuloksia 11.4.2017 Vanhuspalvelujen seuranta 2016 Sisältö

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAPROFIILI

PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAPROFIILI PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAPROFIILI Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O-kärkihanke) 21.6.2018 1 1. PALVELUTARPEEN ENNAKOINTI 21.6.2018 2 PALVELUTARPEEN ENNAKOINTI

Lisätiedot

Vanhuspalvelulain toimeenpanon seuranta 2014: KUNTAKYSELY

Vanhuspalvelulain toimeenpanon seuranta 2014: KUNTAKYSELY (http://www.thl.fi) (http://www.valvira.fi) Vanhuspalvelulain toimeenpanon seuranta 2014: KUNTAKYSELY HUOM. Jos olette jo aikaisemmin aloittaneet kyselylomakkeen täyttämisen ja teillä on tunnistekoodi,

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAPROFIILI

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAPROFIILI KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAPROFIILI Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O-kärkihanke) 3.8.2018 1 1. PALVELUTARPEEN ENNAKOINTI 3.8.2018 2 PALVELUTARPEEN ENNAKOINTI

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (1258 hlöä) Kasvu

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (1258 hlöä) Kasvu SALLA 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 781 31,9 % (1258 hlöä) 3 091 2 852 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 1 240 (32%) 1 430 (46%) kasvu

Lisätiedot

Palvelujen hyvän laadun varmistaminen omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan avulla

Palvelujen hyvän laadun varmistaminen omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan avulla Palvelujen hyvän laadun varmistaminen omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan avulla Vanhustyön vastuunkantajat 15.5.2014 Hanna Ahonen Sosiaalineuvos Valvira 15.5.2014 Hanna Ahonen 1 Omavalvonta Palveluntuottaja

Lisätiedot

Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet

Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet 24.2.2015 Rovaniemi Lakimies Timo Mutalahti Sininauhaliitto Asuminen ja päihteet Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden

Lisätiedot

Ikäihmisten palveluiden kehittäminen Minna-Liisa Luoma RISTO hankkeen tuotosten esittely ja päätösseminaari Näin me sen teimme

Ikäihmisten palveluiden kehittäminen Minna-Liisa Luoma RISTO hankkeen tuotosten esittely ja päätösseminaari Näin me sen teimme Ikäihmisten palveluiden kehittäminen Minna-Liisa Luoma RISTO hankkeen tuotosten esittely ja päätösseminaari Näin me sen teimme Minna-Liisa Luoma 1 Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä

Lisätiedot

Jäävätkö asiakkaalle myönnetyt palvelut toteutumatta?

Jäävätkö asiakkaalle myönnetyt palvelut toteutumatta? Jäävätkö asiakkaalle myönnetyt palvelut toteutumatta? KOTIHOIDON HENKILÖSTÖMITOITUS Vanhuspalvelulaki säätää, että toimintayksikössä on oltava henkilöstö, jonka määrä, koulutus ja tehtävärakenne vastaavat

Lisätiedot

Mitä valvontaviranomaiset edellyttävät. asumispalveluilta Ylitarkastaja Elina Uusitalo 1

Mitä valvontaviranomaiset edellyttävät. asumispalveluilta Ylitarkastaja Elina Uusitalo 1 Mitä valvontaviranomaiset edellyttävät sosiaalihuollon ll asumispalveluilta 12.8.2013 Ylitarkastaja Elina Uusitalo 1 Iäkkään henkilön palvelutarpeisiin vastaaminen, yleiset periaatteet Kunnan on järjestettävä

Lisätiedot

Kotihoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013

Kotihoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013 Kotihoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013 - Tiedonkeruu ja tulokset tilanteesta ennen vanhuspalvelulain toimeenpanoa Kirjoittajat: THL: Anja Noro, Hanna Alastalo, Teppo Jussmäki, Matti Mäkelä, Joonas

Lisätiedot

Kotihoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013

Kotihoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013 Kotihoitoa tarjoavat toimintayksiköt vuonna 2013 - Tiedonkeruu ja tulokset tilanteesta ennen vanhuspalvelulain toimeenpanoa Kirjoittajat: THL: Anja Noro, Hanna Alastalo, Teppo Jussmäki, Matti Mäkelä, Joonas

Lisätiedot

VANHUSPALVELULAKI. Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista Seminaaripäivä 3.10.

VANHUSPALVELULAKI. Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista Seminaaripäivä 3.10. VANHUSPALVELULAKI Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista Seminaaripäivä 3.10.2013 Lain tarkoitus ( 1 ) IKÄÄNTYNYTTÄ VÄESTÖÄ KOSKEVAT TAVOITTEET

Lisätiedot

Kunnan perusturvalautakunta/ sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava toimielin

Kunnan perusturvalautakunta/ sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava toimielin Johanna Lohtander Muutosagentti, I & O- kärkihanke, Maakunta- sote valmistelu Kunnan perusturvalautakunta/ sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava toimielin Lapin maakunnan Ikäihmisten sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

Kukoistava Kotihoito. Yhteenvetoa kuntien nykytilasta kyselylomakkeiden pohjalta

Kukoistava Kotihoito. Yhteenvetoa kuntien nykytilasta kyselylomakkeiden pohjalta Kukoistava Kotihoito Yhteenvetoa kuntien nykytilasta kyselylomakkeiden pohjalta Miten palveluohjaus ja neuvonta toteutuvat tällä hetkellä kunnassa? Kunta Palveluneuvonta ja ohjaus erillinen yksikkönsä

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (296 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (296 hlöä) PELKOSENNIEMI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 947 29,9 % (296 hlöä) 807 766 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 289 (30%) 354 (44%) kasvu

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelujen hyvän laadun ja lainmukaisen toiminnan varmistaminen Ylitarkastaja Elina Uusitalo 1

Ikäihmisten palvelujen hyvän laadun ja lainmukaisen toiminnan varmistaminen Ylitarkastaja Elina Uusitalo 1 Ikäihmisten palvelujen hyvän laadun ja lainmukaisen toiminnan varmistaminen 24.9.2014 Ylitarkastaja Elina Uusitalo 1 Vanhuspalvelulaki Laissa säädetään järjestämisvastuussa olevan kunnan velvollisuuksista,

Lisätiedot

Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet

Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet Ikäihmisten, muistisairaiden tai pitkäaikaissairaiden ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon asiakkuuskriteerit ja soveltamisohjeet Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 2. LYHYTAIKAINEN HOITO, TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN,

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) % (317 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) % (317 hlöä) SAVUKOSKI 2. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 ennuste 2030 ennuste 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 1 103 28 % (317 hlöä) 986 943 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 315 (28 %) 453

Lisätiedot

Lähtökohta: Myöntämisperusteet ohjaavat kotihoidon palvelujen. voimavarojen käyttöä ja päätöksentekoa kotihoidossa.

Lähtökohta: Myöntämisperusteet ohjaavat kotihoidon palvelujen. voimavarojen käyttöä ja päätöksentekoa kotihoidossa. Kotihoidon id myöntämisen perusteet 1.4.2014 alkaen - Rovaniemi Lähtökohta: Myöntämisperusteet ohjaavat kotihoidon palvelujen kohdentumista t (oikea-aikaisuus, i saavutettavuus), tt varattujen voimavarojen

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,1 % (544 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,1 % (544 hlöä) MUONIO 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 ennuste 2030 ennuste 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 2 375 22,1 % (544 hlöä) 2 313 2 297 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 527 (22%) 658

Lisätiedot

Sirkka Jakonen Johtaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto. Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat vastuualue. Vanhuspalvelulaki seminaari 27.3.

Sirkka Jakonen Johtaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto. Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat vastuualue. Vanhuspalvelulaki seminaari 27.3. Vanhuspalvelulain valvonta Sirkka Jakonen Johtaja Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat vastuualue Vanhuspalvelulaki seminaari 27.3.2014 Tavoitteena ikäystävällinen Suomi! Vanhuspalvelulailla pyritään turvaamaan

Lisätiedot

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia Satu Loippo 27.3.2013 Satu Loippo 1 Vanhuspalvelulain tarkoitus 1 Tuetaan ikääntyneen väestön

Lisätiedot

Vanhuspalvelulain käytännön toteutus Vanhusneuvosto 4.2.2015

Vanhuspalvelulain käytännön toteutus Vanhusneuvosto 4.2.2015 Vanhuspalvelulain käytännön toteutus Vanhusneuvosto 4.2.2015 Palvelujohtaja Eeva-Liisa Saarman Ympärivuorokautinen asuminen ja hoito 5.2.2015 Lain tarkoitus on tukea koko ikääntyneen väestön hyvinvointia,

Lisätiedot

TOTEUTTAAKO VANHUSPALVELULAKI VALTAA VANHUUS -LIIKKEEN TEEMOJA?

TOTEUTTAAKO VANHUSPALVELULAKI VALTAA VANHUUS -LIIKKEEN TEEMOJA? TOTEUTTAAKO VANHUSPALVELULAKI VALTAA VANHUUS -LIIKKEEN TEEMOJA? Senioriliikkeen kevätkokous 22.04.2013 Helsinki Aulikki Kananoja LAKI l l Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden

Lisätiedot

YHTENÄISET KRITEERIT LÄNSI-POHJASSA

YHTENÄISET KRITEERIT LÄNSI-POHJASSA YHTENÄISET KRITEERIT LÄNSI-POHJASSA VANHUSTEN, VAMMAISTEN JA PITKÄAIKAISSAIRAIDEN OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISPERUSTEET KOTIHOIDON KRITEERIT IKÄIHMISTEN SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISTEN ASUMIS- JA HOIVAHOITOPALVELUJEN

Lisätiedot

Kuntoutus ja ennaltaehkäisy. TYÖPAJAPÄIVÄ 1: Kuntouttava arviointijakso

Kuntoutus ja ennaltaehkäisy. TYÖPAJAPÄIVÄ 1: Kuntouttava arviointijakso KOKONAISUUS A: Kotiin vietävien palvelujen sisältö ja kohdentuminen Kuntoutus ja ennaltaehkäisy TYÖPAJAPÄIVÄ 1: Kuntouttava arviointijakso Eija Janhunen TAVOITTEENA MAAKUNNALLINEN IDEAALIMALLI KUNTOUTTAVAN

Lisätiedot

VANHUSPALVELULAIN UUDISTUS

VANHUSPALVELULAIN UUDISTUS VANHUSPALVELULAIN UUDISTUS LÄNSI- JA SISÄSUOMEN AVI JA VALVIRA VANHUSTENHUOLLON ALUETILAISUUS 17.9.2019 SATU KARPPANEN NEUVOTTELEVA VIRKAMIES, STM HALLITUSOHJELMA: OIKEUDENMUKAINEN, YHDENVERTAINEN JA MUKAAN

Lisätiedot

TOIMIHENKILÖIDEN PALKKOJEN TARKISTAMINEN SYKSY 2010

TOIMIHENKILÖIDEN PALKKOJEN TARKISTAMINEN SYKSY 2010 Jäsentiedote 9-2010 / Työmarkkinat Ruooniemi 5.10.2010 TOIMIHENKILÖIDEN PALKKOJEN TARKISTAMINEN SYKSY 2010 Keskustelu yrityksen tilanteesta ja palkanmuodostuksesta On tärkeää, että paikallisesti tarkastellaan

Lisätiedot

RAI-vertailukehittäminen

RAI-vertailukehittäminen RAI-vertailukehittäminen Opas yhdistetyn henkilöstötietokannan tietosisältöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) PL 30 (Mannerheimintie 166) 00271 Helsinki Telephone: 029 524 6000 www.thl.fi 72 Opas

Lisätiedot

Lainsäädännölläkö toimivaa arkea ikäihmisille? Ikääntyvän arki / TERVE-SOS Neuvotteleva virkamies Päivi Voutilainen

Lainsäädännölläkö toimivaa arkea ikäihmisille? Ikääntyvän arki / TERVE-SOS Neuvotteleva virkamies Päivi Voutilainen Lainsäädännölläkö toimivaa arkea ikäihmisille? Ikääntyvän arki / TERVE-SOS 2010 20.5.2010 Neuvotteleva virkamies Onko informaatio-ohjauksella tulevaisuutta? Suosituksen tavoitteena on lisätä ikäihmisten

Lisätiedot

Varsinais-Suomen alueen vastaukset

Varsinais-Suomen alueen vastaukset Varsinais-Suomen alueen vastaukset 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1. Valitkaa kunta, tai kunnat, jotka kuuluvat kuntayhtymään/yhteistoiminta-alueeseen. 10 2. Valitkaa yksi parhaaksi arvioimanne vaihtoehto : Kyselyn

Lisätiedot

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista ( alkaen asteittain voimaan)

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista ( alkaen asteittain voimaan) Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (1.7.2013 alkaen asteittain voimaan) Vanhuslain toimeenpano Espoossa Story 16.9.2014 5 Kunnan tulee laatia

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (930 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (930 hlöä) RANUA 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 ennuste 2030 ennuste 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 4 093 21,8 % (930 hlöä) 3 254 3 040 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 904 (22 %) 1

Lisätiedot

suomalaisille? Lappi Vanhuspalvelujen tavoitteet / Matti Mäkelä 1

suomalaisille? Lappi Vanhuspalvelujen tavoitteet / Matti Mäkelä 1 Millaisia palveluja vanhoille suomalaisille? Lappi 28.11.2014 28.11.2014 Vanhuspalvelujen tavoitteet / Matti Mäkelä 1 Muutosten tuulia 2014 Vanhoja ihmisiä on vuosi vuodelta enemmän Hyvinvoivia vanhoja

Lisätiedot

TOIMIA-suositukset tukevat ikäpalvelulain toimeenpanoa

TOIMIA-suositukset tukevat ikäpalvelulain toimeenpanoa TOIMIA-suositukset tukevat ikäpalvelulain toimeenpanoa Matti Mäkelä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos TOIMIA-seminaari TOIMIA Ikäpalvelulain tukena Suositus iäkkään henkilön palvelutarpeen arviointiin Toimintakyvyn

Lisätiedot

TERVETULOA PALVELUKESKUS JOUSEEN

TERVETULOA PALVELUKESKUS JOUSEEN Sitten, kun en enää muista nimeäni, sitten, kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen, sitten, kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen, sitten, kun en enää ole tuottava yksilö. Kohdelkaa

Lisätiedot

Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset

Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset Vanhuspalvelulaki Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista 980/2012 - voimaan 1.7.2013 Kuntamarkkinat

Lisätiedot

Laatusuositus ikäystävällisen Suomen asialla

Laatusuositus ikäystävällisen Suomen asialla Laatusuositus ikäystävällisen Suomen asialla Kaste-kehittämisfoorumi 13.11.2013 13.11.2013 Laatusuositus / Matti Mäkelä 1 Laatusuositusten taustaa Aiemmat suositukset 2001, 2008: STM ja Kuntaliitto Suosituksissa

Lisätiedot

VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN

VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO Lainsäädännöllinen perusta ja kaupungin vanhustyön

Lisätiedot

Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013

Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013 Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013 Hyvinvointipalveluiden järjestäjän organisaatio 1.1.2013 HYVINVOINTIPALVELUT Hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

Lisätiedot

Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013

Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013 Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013 Hyvinvointipalveluiden järjestäjän organisaatio 1.1.2013 HYVINVOINTIPALVELUT Hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

Lisätiedot

PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA:

PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA: Liite 2 PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA: Kuvaus tehostetun palveluasumisen asiakkaiden hoidon, hoivan ja

Lisätiedot

Tehdään yhdessä hyviä vuosia HENKILÖSTÖMITOITUS VANHUSTENHUOLLON YKSIKÖISSÄ

Tehdään yhdessä hyviä vuosia HENKILÖSTÖMITOITUS VANHUSTENHUOLLON YKSIKÖISSÄ Tehdään yhdessä hyviä vuosia HENKILÖSTÖMITOITUS VANHUSTENHUOLLON YKSIKÖISSÄ Vanhuspalvelulaki säätää, että toimintayksikössä on oltava henkilöstö, jonka määrä, koulutus ja tehtävärakenne vastaavat toimintayksikön

Lisätiedot

IKÄLAIN SISÄLTÖ. Kela halli Yrjö Mattila

IKÄLAIN SISÄLTÖ. Kela halli Yrjö Mattila IKÄLAIN SISÄLTÖ Kela halli 16.5.2013 Yrjö Mattila Lain tarkoitus on.. Tukea ikääntyneen väestön hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista Parantaa ikääntyneen väestön mahdollisuutta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyyttä ja laatua koskeva arviointiraportti

Espoon kaupunki Pöytäkirja Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyyttä ja laatua koskeva arviointiraportti 21.10.2015 Sivu 1 / 1 4727/00.01.03/2014 96 Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyyttä ja laatua koskeva arviointiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Niina Savikko, puh. 043 825 3353 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

Ikääntyneen mielenterveys kotihoidossa

Ikääntyneen mielenterveys kotihoidossa Ikääntyneen mielenterveys kotihoidossa VI Valtakunnallinen depressiofoorumi ja IV Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Britta Sohlman, FT THL/Ikäihmisten palvelut Esityksen sisältö Käytetyn aineiston kuvaus

Lisätiedot

Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet. Johdanto

Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet. Johdanto Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet 1 (5) Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet Johdanto n ja Imatran kaupungin kotihoidon toiminta perustuu lakiin sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista,

Lisätiedot

Omaishoidon tuen toimintaohje Sote- johtoryhmä Liisa Niiranen

Omaishoidon tuen toimintaohje Sote- johtoryhmä Liisa Niiranen Omaishoidon tuen toimintaohje Sote- johtoryhmä 24.5.2017 Liisa Niiranen 21.9.2017 1 Toiminta-ohjeen valmistelu Kysely kunnille omaishoidon tuen nykytilanteesta. Kaikille kunnille lähetetty kutsu osallistua

Lisätiedot

Perusturva/hoivapalvelut LEPPÄVIRRAN KUNNAN KOTIHOIDON MYÖNTÄMISPERUSTEET

Perusturva/hoivapalvelut LEPPÄVIRRAN KUNNAN KOTIHOIDON MYÖNTÄMISPERUSTEET Perusturva/hoivapalvelut LEPPÄVIRRAN KUNNAN KOTIHOIDON MYÖNTÄMISPERUSTEET Laadittu 27.4.2017 KOTIHOIDON MÄÄRITTELY Kotihoidon palveluiden myöntäminen perustuu palvelutarpeen ja toimintakyvyn kokonaisvaltaiseen

Lisätiedot

Ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon (YAH) palveluseteli. 12.5.2014 Vanhusneuvoston kokous

Ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon (YAH) palveluseteli. 12.5.2014 Vanhusneuvoston kokous Ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon (YAH) palveluseteli 12.5.2014 Vanhusneuvoston kokous YAH:n asiakkuus Asiakas on oikeutettu ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon palveluihin silloin, kun asiakas

Lisätiedot

Kuntouttavan hoitotyön vahvistaminen ja tarkoituksellisen arjen luominen Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa

Kuntouttavan hoitotyön vahvistaminen ja tarkoituksellisen arjen luominen Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa Kuntouttavan hoitotyön vahvistaminen ja tarkoituksellisen arjen luominen Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa Sisältö Kivelän monipuolinen palvelukeskus Kuntouttavan hoitotyön vahvistaminen Tarkoituksellisen

Lisätiedot

VANHUSTEN PALVELUASUMISEEN JA YMPÄRIVUOROKAUTISEEN HOITOON PÄÄSYN KRITEERIT

VANHUSTEN PALVELUASUMISEEN JA YMPÄRIVUOROKAUTISEEN HOITOON PÄÄSYN KRITEERIT VANHUSTEN PALVELUASUMISEEN JA YMPÄRIVUOROKAUTISEEN HOITOON PÄÄSYN KRITEERIT Sallan kunta Sosiaali- ja terveyslautakunta SAS-työryhmä 2015 VANHUSTEN PALVELUASUMISEEN JA YMPÄRIVUOROKAUTISEEN HOITOON PÄÄSYN

Lisätiedot

Kuntouttavan palveluasumisen valtakunnallisten kehittämissuositusten. Pohjanmaa-hankkeen toimintaalueella

Kuntouttavan palveluasumisen valtakunnallisten kehittämissuositusten. Pohjanmaa-hankkeen toimintaalueella Kuntouttavan palveluasumisen valtakunnallisten kehittämissuositusten toteutuminen Pohjanmaa-hankkeen toimintaalueella Esa Nordling PsT,kehittämisp mispäällikkö Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sosiaali-

Lisätiedot

Kuntoutusasiantuntemuksen tarve sosiaali- ja terveydenhuollossa

Kuntoutusasiantuntemuksen tarve sosiaali- ja terveydenhuollossa Kuntoutusasiantuntemuksen tarve sosiaali- ja terveydenhuollossa Työpaja ammattikorkeakouluille ja sidosryhmille kuntousalan koulutuksesta 27.5.2014 Johtaja Päivi Voutilainen Sosiaali- ja terveysministeriö

Lisätiedot

Kotihoidon tukipalvelujen sisältö ja myöntämisen perusteet alkaen

Kotihoidon tukipalvelujen sisältö ja myöntämisen perusteet alkaen Kotihoidon tukipalvelujen sisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2014 alkaen Ikäihmisten lautakunta 17.12.2013 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Ateriapalvelu... 3 2. Kylvetyspalvelu... 4 3. Kauppapalvelu... 4 4. Päiväkeskustoiminta...

Lisätiedot

Mitä RAI-tietokanta kertoo omaishoidosta?

Mitä RAI-tietokanta kertoo omaishoidosta? Mitä RAI-tietokanta kertoo omaishoidosta? Anja Noro, THT, Tutkimuspäällikkö Ikäihmisten palvelut yksikkö, THL RAI-seminaari 4.4.213 Paasitorni, Helsinki Esityksen rakenne Omaisapuun liittyviä kysymyksiä

Lisätiedot

Iäkäs ihminen, asuminen, hoito ja huolenpito

Iäkäs ihminen, asuminen, hoito ja huolenpito Iäkäs ihminen, asuminen, hoito ja huolenpito RAI-seminaari 24.3.2011 Kirsi Kiviniemi TtT, kehittämispäällikkö Sisältö Ihmislähtöisen asumisen sekä hoidon ja huolenpidon yhdistäminen Iäkäs ihminen Asuminen

Lisätiedot

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. OMAAN TOIMINTAAN TILAT... 3 3. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 4. OMAVALVONTAVELVOITE... 5 5. TURVALLISUUS JA TAPATURMIEN

Lisätiedot

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.2010 YLEISTÄ Kotona asumista tuetaan ensisijaisesti tukipalvelujen avulla (ateria-, turva- ja kuljetuspalvelu).

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEIDEN PITKÄAIKAISTEN ASUMISPALVELUJEN JA LAITOSHOIDON MYÖNTÄMISPERUSTEET ALKAEN

IKÄÄNTYNEIDEN PITKÄAIKAISTEN ASUMISPALVELUJEN JA LAITOSHOIDON MYÖNTÄMISPERUSTEET ALKAEN 1 (5) Perusturvalautakunta 11.6.2019 54 Liite nro 3 IKÄÄNTYNEIDEN PITKÄAIKAISTEN ASUMISPALVELUJEN JA LAITOSHOIDON MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.7.2019 ALKAEN 1. IKÄÄNTYNEIDEN ASUMISPALVELUJEN JA LAITOSHOIDON YLEISET

Lisätiedot

Ikäihmisten lyhytaikaishoidon myöntämisperusteet

Ikäihmisten lyhytaikaishoidon myöntämisperusteet 10 Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä HOITO- JA HOIVAPALVELUT Ikäihmisten lyhytaikaishoidon myöntämisperusteet 2(5) Sisällys 1 IKÄIHMISTEN LYHYTAIKAISHOITO JA SEN TOTEUTUS... 3 2 OHJAUTUMINEN IKÄIHMISTEN LYHYTAIKAISHOITOON

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2013 1 (5) 14 Sosiaali- ja terveyslautakunnan selvitys kaupunginhallitukselle 1.7.2013 voimaan astuvan ns. vanhuspalvelulain vaikutuksista kaupungin vanhusten hoiva- ja

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

Asuminen ja uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö. Palvelut yksilöllisen asumisen tukena THL, Helsinki Jaana Huhta, STM

Asuminen ja uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö. Palvelut yksilöllisen asumisen tukena THL, Helsinki Jaana Huhta, STM Asuminen ja uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö Palvelut yksilöllisen asumisen tukena THL, Helsinki 15.3. 2018 Jaana Huhta, STM Esityksen sisältö Uudistuksen lähtökohdat Keskeinen sisältö Asumisen tuen

Lisätiedot

Vantaan oman toiminnan ja ostopalvelujen laatutason ja saumattomuuden varmistaminen omavalvonnalla

Vantaan oman toiminnan ja ostopalvelujen laatutason ja saumattomuuden varmistaminen omavalvonnalla Vantaan oman toiminnan ja ostopalvelujen laatutason ja saumattomuuden varmistaminen omavalvonnalla Vanhus- ja vammaispalvelut Hoiva-asumisen palvelut Erityisasiantuntija Kristiina Matikainen Pitkäaikaisen

Lisätiedot

PALVELUTARPEEN ARVIOINTIPROSESSI ja. varhaisen puuttumisen tunnisteet

PALVELUTARPEEN ARVIOINTIPROSESSI ja. varhaisen puuttumisen tunnisteet PALVELUTARPEEN ARVIOINTIPROSESSI ja varhaisen puuttumisen tunnisteet Katriina Niemelä 4.4.2013 Sisältö Mitä on palvelutarpeen arviointi? määrittely Esimerkki palvelutarpeen arviointiprosessista ja sen

Lisätiedot

Ostopalveluiden hankinta ja valvonta

Ostopalveluiden hankinta ja valvonta Ostopalveluiden hankinta ja valvonta Raija Hietikko Arjessa selviytymistä tukevien palveluiden johtaja 29.1.2019/ Kaupunginhallituksen kokous Ikäihmisten tehostettu palveluasuminen Keravalla tehostettuun

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut sisältävät palveluohjauksen, kotihoidon tukipalveluineen, omaishoidontuen, palveluasumisen ja terveyskeskussairaalan palvelut ja ennakoivan ja kuntouttavan toiminnan

Lisätiedot

Vertailutietoa kustannuksista, toimintatiedoista ja laadusta RAI-seminaari 24.3.2011

Vertailutietoa kustannuksista, toimintatiedoista ja laadusta RAI-seminaari 24.3.2011 Vertailutietoa kustannuksista, toimintatiedoista ja laadusta RAI-seminaari 24.3.2011 Jutta Nieminen Vertailutietoa kustannuksista, toimintatiedoista ja laadusta Ohjausryhmän terveiset Tiedonkeruut Henkilöstömitoitus

Lisätiedot

Liite 4 / johtokunta 17.11.2014 SEUDULLINEN SAS -TOIMINTA HOIDON JA HOIVAN PALVELUISSA 1.1.2015 ALKAEN

Liite 4 / johtokunta 17.11.2014 SEUDULLINEN SAS -TOIMINTA HOIDON JA HOIVAN PALVELUISSA 1.1.2015 ALKAEN Liite 4 / johtokunta 17.11.2014 SEUDULLINEN SAS -TOIMINTA HOIDON JA HOIVAN PALVELUISSA 1.1.2015 ALKAEN Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. SAS työryhmän tehtävät... 1 3. Asumispalvelun hakeminen, asiakkaan

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O kärkihanke)

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O kärkihanke) Sosiaali- ja terveysvaliokunta keskiviikko 12.10.2016 klo 09:30 / HE 134/2016 Pyydetty tilastoyhteenveto (12.10.2016) Asiantuntija: Anja Noro, THT, dosentti, Projektipäällikkö, STM kotihoitoa ja vahvistetaan

Lisätiedot

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa. 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa. 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kotikuntoutus (EKSOTE)

Lisätiedot

Iäkkään henkilön kuntoutumista edistävä hoitotyön malli (Routasalo & Lauri, 2001 )

Iäkkään henkilön kuntoutumista edistävä hoitotyön malli (Routasalo & Lauri, 2001 ) Kuvio 1. Iäkkään henkilön kuntoutumista edistävä hoitotyön malli (Routasalo & Lauri, 2001 ) TOIMINTAYMPÄRISTÖ Iäkäs kuntoutuja ja hänen omaisensa Lähtökohta Terveysongelma Edellytys Sitoutuminen tavoitteen

Lisätiedot

Pia Vähäkangas Katriina Niemelä Anja Noro

Pia Vähäkangas Katriina Niemelä Anja Noro Lähijohtaja toiminnan kehittäjänä ja hoidon laadun turvaajana IKÄIHMISEN KUNTOUTUMISTA EDISTÄVÄN TOIMINNAN JOHTAMINEN koti- ja ympärivuorokautisessa hoidossa Pia Vähäkangas Katriina Niemelä Anja Noro Kirjan

Lisätiedot

Ikäneuvo Työryhmä kokous

Ikäneuvo Työryhmä kokous Ikäneuvo Työryhmä 2 12.4.2017 kokous 1 Kotihoito yhteiset kriteerit 1/2 Kotihoitoa järjestetään eri-ikäisille asiakkaille, jotka eivät selviydy kotona arkielämän toiminnoissa itsenäisesti, omaisten tuella

Lisätiedot

Toimintakyvyn tukeminen ja kuntoutus

Toimintakyvyn tukeminen ja kuntoutus Toimintakyvyn tukeminen ja kuntoutus Luokka Tarkoitus Prosessin omistaja Prosessin asiakkaat ja sidosryhmät Asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset Prosessin lähtötilanne Prosessin lopputilanne Prosessin keskeiset

Lisätiedot

Työkykyjohtamisen tila

Työkykyjohtamisen tila Työkykyjohtamisen tila Kaari-laskurin lisäanalyysipalvelussa tehdään Kevan asiantuntijoiden arviointi siitä, miten organisaation työkykyjohtamisen toimintatavat tukevat työkyvyttömyyskustannusten hallintaa.

Lisätiedot

Hyvästä parempaan RAI muutoksen tukena

Hyvästä parempaan RAI muutoksen tukena Hyvästä parempaan RAI muutoksen tukena RAI - seminaari 10.3.2010 Kirsi Kiviniemi, kehittämispäällikkö 11.3.2010 1 Hyvästä parempaan - missä olemme nyt? Muutoksella kohti parempaa Ikäihmisten palveluiden

Lisätiedot

VANHUSPALVELULAKI Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012)

VANHUSPALVELULAKI Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012) VANHUSPALVELULAKI Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012) Tapio Siirilä 29.9.2013 Lain sisällöstä ja toteuttamisesta Lakiin on kirjattu

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013

Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013 Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013 Tuula Kärkkäinen sh yamk Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäminen ja johtaminen

Lisätiedot