Emme voi taata, että sylilapsen voi varauksen teon jälkeen lisätä varaukseen. Suosittelemme, että teet varauksen vasta vauvan syntymän jälkeen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Emme voi taata, että sylilapsen voi varauksen teon jälkeen lisätä varaukseen. Suosittelemme, että teet varauksen vasta vauvan syntymän jälkeen."

Transkriptio

1 OPODON MATKAEHDOT Pidätämme itsellämme oikeuden palata asiakkaalle 24 tunnin sisällä varauksen teosta, mikäli lippua ei pystytä kirjoittamaan lipunkirjoituksessa ilmenneen teknisen syyn tai hinnoitteluongelmien vuoksi. Viikonlopun tai pyhien aikana varattaessa, otamme yhteyttä seuraavana arkipäivänä. Tällöin pidätämme oikeuden muuttaa vahvistuksessa ilmoitettua hintaa tai hyvittää rahat asiakkaalle. Ikä Huomaa, että sinun tulee olla täyttänyt 18 vuotta, jotta voit ostaa matkan Opodolta. Käyttäessään Opodon varauspalvelua, ostaja vakuuttaa samalla olevansa 18 vuotta täyttänyt. Tietyt maat eivät ota vastaan alle 18 v. lapsia ilman huoltajaa. Lisätietoja kunkin maan suurlähetystöstä. Sama sääntö pätee tiettyihin hotelleihin. Ota yhteyttä suoraan hotelliin saadaksesi lisätietoja. Opodo ei tee varauksia yksinmatkustaville alle 18-vuotiaille lapsille. Näissä tapauksissa tulee sinun olla yhteydessä suoraan palveluntarjoajaan, esim. lentoyhtiöön. VARAUS Matkustajan nimi ja yhteystiedot antaa matkustajan/matkustajien oikeat nimitiedot. Nimien tulee olla samassa muodossa kuin passissa. Muussa tapauksessa matkalippu saattaa olla käyttökelvoton. Asiakas vastaa mahdollisista lisäkustannuksista nimen muutoksissa, mikäli lentoyhtiö sallii nimenmuutoksen. antaa toimiva sähköpostiosoite varauksen yhteydessä sekä huolehtia sen toimivuudesta sekä oikeinkirjoituksesta. Kommunikointi asiakkaan ja Opodon välillä tapahtuu sähköpostitse varauksen teon jälkeen. Mahdollisesta sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron muutoksesta varauksen teon jälkeen tulee viipymättä ilmoittaa Opodolle. tarkistaa, että sähköpostitse lähetettävä varausvahvistuksen tiedot vastaavat varattua matkaa. Mikäli varausvahvistuksessa on virhe tai varausvahvistus ei tule sähköpostitse heti varauksen teon jälkeen, tulee siitä ilmoittaa viipymättä asiakaspalveluumme. Virheiden korjaamisesta aiheutuvat lisäkustannukset ovat asiakkaan vastuulla. Alle 2-vuotiaat lapset Alle 2-vuotiailla sylilapsilla ei ole omaa istuinpaikkaa lentokoneessa. Halutessasi voit varata oman istuinpaikan alle 2-vuotiaalle lapselle maksamalla 2-11-vuotiaan lapsen hinnan. Varaukset asiakaspalvelusta. Sylilapselle tai henkilölle, jonka nimeä et tiedä ei voi varata matkaa. Et voi siis tehdä varausta ja antaa nimeksi esim. "vauva", sillä varaukseen annettavien nimitietojen tulee vastata passissa olevia. Emme voi taata, että sylilapsen voi varauksen teon jälkeen lisätä varaukseen. Suosittelemme, että teet varauksen vasta vauvan syntymän jälkeen. Tuplavaraukset Jos olet tehnyt tuplavarauksen, voi lentoyhtiö peruuttaa varaukset. Tämä pätee myös silloin, kun varaukset on tehty eri matkatoimistojen kautta. Tuplavarauksella käsitetään samalle matkustajalle, samalle lentoyhtiölle ja

2 samalle ajankohdalle tehdyt varaukset. Opodo ei vastaa lentoyhtiön peruutuksista tuplavarausten vuoksi. Opodo ei suorita takaisinmaksua näissä tapauksissa. Hinnat Hintamme sisältävät verot, matkustaja- ja lentokenttämaksut sekä palvelumaksut. Hintaan ei sisälly: mahdolliset paikalliset lentokenttäverot. Asiakas maksaa nämä paikan päällä. paikalliset maakuljetukset eikä lentokentän vaihdosta aiheutuvat kuljetuskulut (esim. New York, Lontoo, Pariisi). Asiakas maksaa nämä paikan päällä. luottokortin hallintokulut. Luottokortilla maksettaessa veloitetaan hallintokulut. Hallintokulu lisätään kokonaishintaan maksu-sivulla. Varauksen uudelleen vahvistus Opodo suosittelee, että matkustaja vahvistaa matkansa suoraan lentoyhtiölle viimeistään 72 tuntia ennen paluulentoa. Tämä ei koske Euroopan sisäisiä lentoja. Viisumi, passi ja rokotukset Ostajan / matkustajan vastuulla on tarkistaa kohdemaan viisumi-, passi- ja rokotussäännöt varmistaa, että passi ja viisumi ovat voimassa tarvittavan ajan ja oikeuttavan matkustukseen ko. kohteeseen. Asiakas vastaa näistä aiheutuvista lisäkustannuksista. Lääkeresepti ottaa matkalle mukaan mahdolliset lääkereseptit, mikäli kohdemaa niitä vaatii Kuljetusehdot Ostajan / matkustajan vastuulla on tutustua jokaisen varaukseen sisältyvän lentoyhtiön kuljetusehtoihin, nk. "conditions of carriage for passengers and baggage", lentoyhtiön kotisivuilla. Matkatavarat Ostajan / matkustajan vastuulla on selvittää ko. lentoyhtiön/-yhtiöiden matkatavarasäännöt ja -ehdot. varata erikoismatkatavarat (golfbagi, sukset, eläin, aseet jne.) erikseen. Huomaa, että varauksesta koituu lisämaksu ja, että erikoismatkatavaraa ei voida taata. MAKSU Riippumatta lentoyhtiön säännöistä veloitamme tiliäsi ja lähetämme sinulle liput välittömästi varauksen jälkeen.

3 huolehtia, että tilillä/kortilla on riittävästi katetta varauksen maksun yhteydessä Matkan voi maksaa luottokortilla tai verkkopankin kautta. Luottokortilla maksettaessa veloitetaan hallintokulut. VARAUSVAHVISTUS Loppuunsaatettu varaus päättyy aina vahvistussivulle, joka sisältää varausnumeron. Samalla lähetämme varausvahvistuksen asiakkaan varauksen yhteydessä antamaan sähköpostiosoitteeseen.mikäli varauksesi ei päädy varausvahvistussivulle, ota viipymättä yhteyttä asiakaspalveluumme. Älä tee uutta varausta, ennen kuin olet ollut yhteydessä meihin. Emme vastaa mahdollisista tuplavarauksista. Mikäli et vastaanota varausvahvistusta sähköpostitse, tarkista ensin roskapostisuodattimesi ja ota vasta sen jälkeen yhteyttä asiakaspalveluumme. Vinkki: lisää Opodo sähköpostisi osoitekirjaan, jolloin riski olla vastaanottamatta sähköpostia meiltä pienenee. Varausnumero ja -vahvistus ovat asiakkaan todiste Opodon kautta tehdystä varauksesta. ottaa viipymättä yhteyttä Opodoon, mikäli varausnumeroa tai varausvahvistusta ei ole vastaanotettu olla tekemättä uutta varausta ennen, kuin on ollut yhteydessä Opodoon huolehtia sähköpostiosoitteen toimivuudesta sekä oikeinkirjoituksesta, jotta Opodo voi lähettää varausvahvistuksen. Sähköpostiosoitetta käytetään asiakkaan ja Opodon väliseen kommunikointiin varauksen teon jälkeen, esim. aikataulumuutoksissa ilmoittaa mikäli sähköpostiosoite muuttuu varauksen teon jälkeen Varausvahvistuksen tekstiviestitse Tekstiviestipalvelu on lisäpalvelu varausvahvistukselle ja sinulla tulee olla kaikki lähettämämme matkustusdokumentit mukana matkallasi.mikäli matkaasi tulee muutos varauksen jälkeen, tiedotetaan siitä sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse. TIETOA MATKALIPUISTA Toimitus Riippumatta lentoyhtiön säännöistä veloitamme tiliäsi ja lähetämme sinulle liput välittömästi varauksen jälkeen. Lähetämme elektronisen lentolipun sähköpostitse. Paperilippua ei toimiteta vaan voit suorittaa lähtöselvityksen varausnumerollasi jamatkalle/matkalla hyväksyttävällä henkilöllisyystodistuksella. Halpalentoyhtiöt Varatessa lentolipun halpalentoyhtiöllä, esim. EasuJEt, Wizz ja Norwegian varausvahvistuksessa ilmoitetaan kaksi erillistä varausnumeroa. Toista käytetään asioidessa Opodon kanssa ja toinen on lentoyhtiön oma varausnumero, mitä käytetään lennolle sisäänkirjautuessa. Matkalippujen käyttäminen Matkaliput tulee käyttää kokonaan ja siinä järjestyksessä kun ne on kirjoitettu. Lentoyhtiöt ja Opodo pidättää itsellään oikeudet perua ja olla suorittamatta takaisinmaksua matkalipuista, joita ei ole käytetty varatussa järjestyksessä ja kokonaisuudessaan. Mikäli matka on meno-paluu, lipusta ei voi käyttää ainoastaan paluumatkaa, sillä lentoyhtiö peruu tuolloin käyttämättä jääneen menon vuoksi siihen kuuluvan paluumatkan.

4 Yhdensuuntaiset matkat Tietyt maat voivat evätä maahan pääsyn jos matkustat yhdensuuntaisella lipulla eikä sinulla ole osoittaa paluutai jatkolippua maasta. tarkistaa voimassaolevat passi- ja viisumisäännöt yllä mainitun kaltaisille matkoille. PERUUTUKSET JA MUUTOKSET Peruutukset Useat lentoliput eivät ole takaisinmaksukelpoisia. Suosittelemme peruutusturvan hankkimista. Peruutusturva korvaa äkillisestä sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta johtuvat peruuntumiset. Peruutukset tulee aina ilmoittaa puhelimitse ennen matkan alkua. Aukioloaikojemme ulkopuolella pyydämme kääntymään suoraan ko. lentoyhtiöön ja ilmoittamaan meille sähköpostitse peruutuksesta. Mikäli lentolipun takaisinmaksu on sallittu, perii Opodo aina peruutusmaksun lentoyhtiön peruutusmaksun lisäksi. Mikäli hyvitys voidaan peruutuksen sattuessa tehdä, veloittaa Opodo hallinnollisen kulun lentoyhtiön kulun lisäksi. Emme hyvitä aikaisemmin veloitettua palvelumaksua, muita maksuja ja mahdollisia lisäpalveluita (poikkeuksena hoitokuluvakuutus). Matka tulee olla peruttuna ennen lähtöä, jotta mahdollinen hyvitys voidaan suorittaa. Muutokset Useat lentoliput eivät ole muutos- tai takaisinmaksukelpoisia. HUOM! Mikäli lentolipun muuttaminen on sallittu, perii Opodo muutoksesta aina lisämaksun lentoyhtiön muutoskulujen lisäksi. Peruutusoikeus etämyynnissä Etämyyntilain mukainen peruutusoikeus ei koske matkoja. AIKATAULUMUUTOKSET aikataulumuutosten tarkistaminen. Aikataulumuutoksista ilmoitamme sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka annoit varauksen yhteydessä. Joissakin tapauksissa voimme olla yhteydessä myös tekstiviestitse ja/tai puhelimitse. Tarkista siis sähköpostisi ennen matkaasi. Löydät aina ajankohtaiset aikataulut etusivultamme Hae varauksesi - kohdasta. Sinun tulee antaa varausnumero sekä matkustajan sukunimi. Huomaa, että toiminto ei ole käytettävissä, mikäli olet varannut halpalentoyhtiön lennot (esim. Norwegian). Ota näissä tapauksissa yhteyttä suoraan lentoyhtiöön tai asiakaspalveluumme. Opodo ei vastaa mikäli sähköpostia tai tekstiviestiä ei vastaanoteta esim. roskapostisuodattimen asetusten vuoksi.

5 Mikäli lentoyhtiö sallii peruutuksen aikataulumuutoksen vuoksi, hyvitämme lentohinnan lukuunottamatta Opodon käsittelykuluja. Lentoyhtiö ei vastaa erillisellä varauksella olevista lennoista ja niiden menetyksestä aikataulumuutoksen vuoksi. OPODON VASTUU Opodo välittää ainoastaan lentolippuja eikä näin ollen vastaa lentomatkaan, matkatavaroihin, myöhästymisiin tai peruutuksiin jne. liittyvistä tapahtumista. Mikäli näistä asioista on huomautettavaa tai reklamoitavaa, tulee asiakkaan ottaa yhteyttä suoraan kyseessä olevaan lentoyhtiöön. Lentoyhtiö vastaa näistä asioista. Kadonneesta tai rikkoutuneesta matkatavarasta tulee aina ilmoittaa suoraan lentoasemalla vastuussa olevalle lentoyhtiölle. REKLAMAATIOT JA PALAUTTEET Mikäli matkasi aikana tapahtuu jotain, mikä antaa aihetta palautteelle, tulee sinun viipymättä ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan (lentoyhtiö, autovuokraamo, hotelli jne.). Mikäli saat palveluntarjoajalta hyvityksen heti matkasi aikana, ei muita hyvityksiä voi vaatia jälkikäteen. Ota yhteys Opodoon, jos hyvitystä ei ole suoritettu paikanpäällä / matkan aikana. Muista säilyttää kaikki matkaasi ja palautteeseen liittyvät tositteet. Palaute lähetetään kotisivujemme kautta, (katso Kysymyksiä & vastauksia). Ilmoita meille varausnumerosi ja anna selkeä selvitys tapahtuneesta. Reklamaatio tulee tehdä kuukauden sisällä matkan jälkeen. Muussa tapauksessa reklamaatioita ei käsitellä. HOTELLI - ERITYISEHDOT Muutokset ja peruutukset Muutos-, peruutus- ja takaisinmaksusäännöt vaihtelevat eri hotellien välillä. Hotellivaraus tulee perua viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä/sisäänkirjautumista, jotta takaisinmaksu voidaan myöntää. Opodo perii lisämaksun hotellin peruutuksesta hotellin perimän lisämaksun lisäksi, mikäli hotellivarauksesta myönnetään takaisinmaksu. Takaisinmaksujen yhteydessä emme hyvitä aikaisemmin veloitettua palvelumaksua, muita maksuja ja mahdollisia lisäpalveluita. Hotelliluokitus Luokitusjärjestelmä on hotellitarjoajan määrittelemä, eikä se välttämättä vastaa virallista luokitusta. Sisäänkirjautuminen Suurin osa välittämistämme hotelleista (mikäli toisin ei mainita) tarjoaa sisäänkirjautumismahdollisuuden puoleen yöhön asti. Sisäänkirjautumisen on aina tapahduttava sinä päivänä, joka on merkitty tulopäiväksi varausvahvistukseesi. Muussa tapauksessa hotellivaraus perutaan eikä siitä myönnetä takaisinmaksua. Huomioi myös hotellin aukioloajat. Vastuullasi on tarkistaa hotellin aukioloaika ja ilmoittaa hotellille siitä poikkeavista sisäänkirjautumisajoista. Hotellit eivät salli useamman henkilön yöpymistä huoneessa, kuin mitä varauksessa on merkitty huonetyypistä

6 riippumatta. Päivystysnumero Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on ongelmia hotellin kanssa. Aukioloaikojemme ulkopuolella ota yhteys hotellitarjoajaamme. Puhelinnumeron löydät varausvahvistuksestasi. Maakuljetus Maakuljetus hotelliin/hotellilta ei sisälly Opodolle maksettuun hintaan. Hotelliverot Tietyt hotellit veloittavat paikallisen hotelliveron. Matkustaja suorittaa nämä maksut paikan päällä. YLEISET KÄYTTÖEHDOT Matkaa, kuljetusta, palvelua tai tuotetta koskeva sopimus solmitaan asiakkaan ja vastaavan toimittajan välillä. Opodo ei vastaa missään olosuhteissa siitä, että kolmas osapuoli (esim. toimittaja, kuten lentoyhtiö tai hotelli tai alihankkija tai muu matkanjärjestäjä) suorittaa tai toimittaa sopimuksen mukaisesti ne kuljetukset, palvelut tai tuotteet, jotka asiakas ostaa. Ostajan / matkustajan vastuulla on tarkistaa kohdemaan viisumi-, läpikulkuviisumi-, passi- ja rokotussäännöt sekä varmistaa, että passi ja viisumi ovat voimassa tarvittavan ajan ja oikeuttavan matkustukseen ko. kohteeseen. Monet maat vaativat, että passin on oltava voimassa 6 kuukautta paluumatkan päivämäärästä. Säännöt muuttuvat jatkuvasti, joten vaikka ennen johonkin kohteeseen ei ole tarvinnut viisumia, voi se nyt olla toisin. Opodo ei vastaa asiakkaalle mistään epäsuorista tai välillisistä vahingoista (mukaan lukien tuotannon tai liikevaihdon väheneminen tai loppuminen, tappiot, jotka johtuvat siitä, että matkaa, kuljetusta, palvelua tai tuotetta ei ole voitu käyttää hyväksi halutulla tavalla, saamatta jäänyt voitto, joka johtuu siitä, että kolmannen osapuolen kanssa tehty sopimus purkautuu tai ettei sitä ole täysin noudatettu tai ettei sitä ole voitu solmia tai siitä seuraava vahingonkorvaus tai vastaavat tappiot tai saamatta jääneet tai pienentyneet voitot), jotka johtuvat kotisivujen tai sen sisällön käytöstä. Yleiset käyttöehdot Nämä käyttöehdot säätelevät kaikkea verkkosivujen ja niiden sisällön käyttöä. Opodo pidättää itsellään oikeuden muuttaa käyttöehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Aineettomat oikeudet Kaikki aineettomat oikeudet (mukaan lukien tekijäoikeudet, tavaramerkkioikeudet ja patentit) verkkosivuihin ja sen sisältöön, mukaan lukien tekstit, luvut, hinnat, aikataulut, kuvat, graafiset kuvat ja kuviot (seuraavassa kaikkia näitä kutsutaan yhteisellä nimellä "sisällöksi") ovat Opodon tai Opodon alihankkijoiden ja yhteistyökumppaneiden omaisuutta. Saat noutaa ja tulostaa kopioita näyttökuvista informaatiota omaan käyttöön haettaessa ja varauksia tehtäessä. Sitä vastoin on kiellettyä käyttää hyväksi web-sivuja ja niiden sisältöä kaupallisesti esim. niiden edelleen jakeluun tai julkaisemiseen ilman Opodon antamaa kirjallista lupaa. Väärinkäyttö Verkkosivuja ja niiden sisältöä ei saa käyttää keinottelutarkoituksessa tai väärien tai vilpillisten varausten

7 tekemiseen - tarkoitusperästä riippumatta. Tämä ja muu väärinkäyttö voi olla rikollista ja voidaan ilmoittaa poliisille. Sitä paitsi se voi johtaa vahingonkorvausvastuuseen. Opodo pidättää itselleen oikeuden estää verkkosivuja tai niiden sisältöä väärinkäyttäneiltä pääsyn kaikille verkkosivuille tai niiden sisältöön tai osaan siitä. Salasanat ja vastaavat Käyttäjän velvollisuuksiin kuuluu pitää kaikki salasanat, käyttäjätunnukset ja muut koodit salaisina ja säilyttää ne asiattomien saavuttamattomissa. Jos käyttäjällä on useita koodeja, joita käytetään verkkosivujen yhteydessä, ne on säilytettävä erillään toisistaan. Käyttäjä vastaa hänen koodeillaan tehdyistä toimista. Koodin kadottaminen tai jo epäilys siitä, että joku asiaankuulumaton on saanut tietoonsa koodin, pitää ilmoittaa välittömästi Opodolle. Linkit Opodo ei ota mitään vastuuta sisällöstä, toimivuudesta, aineistosta yms., joka koskee Opodon verkkosivuille tai verkkosivuilta linkitettyjä muita verkkosivuja. Vastuu Verkkosivujen sisältö voi olla virheellinen tai puutteellinen johtuen teknisistä syistä, kirjoitusvirheistä tai muista syistä. Opodo ei ota vastuulleen sellaisia virheitä tai puutteita. Opodo ei takaa, että sisältöä voi käyttää johonkin tiettyyn tarkoitukseen tai että kolmannen osapuolen tarjoama sisältö on oikea, päivitetty tai täydellinen. Opodo ei takaa myöskään omistajuutta tai tekijänoikeutta kolmannen osapuolen tarjoamaan sisältöön. Käyttäjä hyväksyy, ettei Opodo ole vastuussa seurauksista, jotka johtuvat käyttäjän toiminnasta (tai toiminnan puutteesta), joka perustuu verkkosivujen sisältöön. Opodo ei takaa, että verkkosivuille on tietty pääsy tai tietyt vastausajat. Opodo sanoutuu irti kaikesta vastuusta niin suorista kuin epäsuorista vahingoista tai menetyksistä, jotka syntyvät seurauksena verkkosivujen sisällöstä (tai sen puuttumisesta), tai siitä että verkkosivut eivät toimi tyydyttävästi. Opodon tavoitteena on, että kaiken tietoliikenteen tulee olla vapaa viruksista, mutta Opodo ei ota itselleen vastuuta seurauksista, jotka johtuvat siitä, että tavoitetta ei saavuteta. Sisältö tarjotaan "SELLAISENA KUIN SE ON". TIETTYÄ KULJETUSTA, PALVELUA TAI TUOTETTA KOSKEVA SOPIMUS SOLMITAAN KÄYTTÄJÄN JA VASTAAVAN ALIHANKKIJAN TAI MATKANJÄRJESTÄJÄN VÄLILLÄ. OPODO EI OTA MISSÄÄN OLOSUHTEISSA VASTUUTA SIITÄ, ETTÄ KOLMAS OSAPUOLI (ESIM. ALIHANKKIJA TAI MATKANJÄRJESTÄJÄ) SUORITTAA TAI TOIMITTAA SOPIMUKSEN MUKAISESTI NE KULJETUKSET, PALVELUT TAI TUOTTEET, JOTKA KÄYTTÄJÄ OSTAA. OPODO EI VASTAA MISSÄÄN OLOSUHTEISSA EPÄSUORISTA TAPPIOISTA (MUKAAN LUKIEN TUOTANNON TAI LIIKEVAIHDON VÄHENEMINEN TAI LOPPUMINEN, TAPPIOT, JOTKA JOHTUVAT SIITÄ, ETTÄ KULJETUSTA, PALVELUA TAI TUOTETTA EI OLE VOITU KÄYTTÄÄ HYVÄKSI HALUTULLA TAVALLA, SAAMATTA JÄÄNYT VOITTO, JOKA JOHTUU SIITÄ, ETTÄ KOLMANNEN OSAPUOLEN KANSSA TEHTY SOPIMUS PURKAUTUU TAI ETTEI SITÄ OLE TÄYSIN NOUDATETTU TAI ETTEI SITÄ OLE VOITU SOLMIA (TAI SIITÄ SEURAAVA VAHINGONKORVAUS TAI VASTAAVAT TAPPIOT TAI SAAMATTA JÄÄNEET TAI PIENENTYNEET VOITOT), JOTKA AIHEUTUVAT KÄYTTÄJÄLLE

8 SEURAUKSENA VERKKOSIVUJEN TAI SEN SISÄLLÖN KÄYTTÄMISESTÄ. Sovellettavissa oleva laki Verkkosivuja tai sen käyttöä koskevissa kiistoissa tulee soveltaa Suomen lakia ottamatta huomioon lakivalintasääntöjä. HUOM! Kiistat ja muut ehdot, jotka koskevat käyttäjän ostamaa kuljetusta, tuotetta tai palvelua säädellään siinä sopimuksessa, jonka käyttäjä solmii vastaavan alihankkijan tai matkanjärjestäjän kanssa. HENKILÖTIETOSUOJA Sopimusosapuoli Asiakkaan sopimusosapuolena toimii Opodo AB, Sverige Seuraavassa kerrotaan, miten Opodo käsittelee vastaanottamiaan henkilötietoja. Käsittelyä säätelee tietysti myös henkilötietolaki ja muut säädökset. Varauksen tai tilauksen yhteydessä annat meille henkilötietoja, esim. nimesi, osoitteesi ja korttinumerosi, joita käsitellään sähköisesti. Kolmannelle osapuolelle Opodo luovuttaa henkilötietojasi ainoastaan silloin, kun niitä tarvitaan tilauksesi toteuttamiseksi, hallinnoimiseksi tai veloittamiseksi. Näihin osapuoliin lukeutuvat yritykset ja viranomaiset sekä EU:n ja EEC:n sisällä että ulkopuolella, esim. lentoyhtiöt, hotellit ja muut, joilta varaat palveluja. Käytämme henkilötietojasi markkinointiin vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi. Muussa tapauksessa niitä käytetään vain suorittamiesi ostojen toteuttamiseksi. Opodo tekee aktiivisesti työtä henkilötietojen väärinkäytösten ja häviämisten estämiseksi. Erityisesti yritysasiakkaille Yritysasiakkaille tarjotaan mahdollisuus yksinkertaistaa varauksiaan, laskutustaan jne. Tämä edellyttää henkilötietojen käsittelyä meidän tai yhteistyökumppaneidemme tietokannoissa. Tämä tapahtuu vain sinun myöntymykselläsi. Sen annat kirjautuessasi ensimmäistä kertaa palveluumme. Samalla myönnät Opodolle oikeuden käyttää tietoja markkinointitarkoituksiin. Henkilötietosi saatetaan ajaa ristiin muiden Opodorekisterien kanssa päivitystarkoituksiin. Ellet olet käyttänyt käyttäjäprofiiliasi vuoteen, saattaa Opodo poistaa sen. Erityisesti vapaa-ajan asiakkaille Sinä joka olet täyttänyt 18-vuotta voit varata matkoja Opodolta. Varauksen tai tilauksen yhteydessä antamiasi henkilötietoja käytetään ainoastaan varauksen toteuttamiseeen, hallinnointiin ja veloittamiseen tai tilauksen toimittamiseen (esimerkiksi sähköinen uutiskirje). Virheellisten tietojen oikaisu Opodo oikaisee pyytämättä havaitsemansa virheelliset henkilötiedot. Havaitessasi tästä huolimatta virheellisiä tietoja olemme kiitollisia jos ilmoitat niistä meille, jotta voimme oikaista, estää tai poistaa ne. Sinulla on myös oikeus kerran vuodessa kirjallisesti pyytää tietoa niistä sinua koskevista henkilötiedoista, joita käsitellään. Voit koska tahansa jättää meille ilmoituksen, että sinua koskevia henkilötietoja ei jatkossa saa käyttää suoramarkkinointiin. Henkilötietovastaava Travellink AB, Bodil Månsson, Box 1108, SE

9 Sundbyberg, Ruotsi,(y-tunnus ) Puh: Opodo vastaa käsiteltävistä henkilötiedoista ja voit koska tahansa olla meihin yhteydessä jollakin yllä mainituista tavoista.

SAS EuroBonus-jäsenehdot 01Heinäkuu 08

SAS EuroBonus-jäsenehdot 01Heinäkuu 08 SAS EuroBonus-jäsenehdot 01Heinäkuu 08 1. Jäsenyys ja jäsenkortti 1.1 Jäsenyys voidaan myöntää kaikille yksityisille henkilölle. Yritykset ja muut juridiset henkilöt eivät voi liittyä jäseniksi. Yhdistettyihin

Lisätiedot

KappAhl Shop Online -tilausten yleiset ostoehdot

KappAhl Shop Online -tilausten yleiset ostoehdot KappAhl Shop Online -tilausten yleiset ostoehdot YLEISTÄ YLEISET OSTOEHDOT Seuraavat yleiset ostoehdot ( Ostoehdot ) soveltuvat osoitteessa www.kappahl.com KappAhl Shop Onlinen ( Sivusto ) kautta tehtyihin

Lisätiedot

Mikäli matkustaja ei maksa varausmaksua viimeistään eräpäivänä, voidaan matka peruuttaa ilman erillistä ilmoitusta.

Mikäli matkustaja ei maksa varausmaksua viimeistään eräpäivänä, voidaan matka peruuttaa ilman erillistä ilmoitusta. FINNMATKOJEN LISÄ- JA ERITYISEHDOT Nämä lisä- ja erityismatkaehdot koskevat matkoja, jotka on varattu 17.12.2013 tai sen jälkeen. Ehdot koskevat myös Tema-matkoja ja ne ovat nähtävissä osoitteessa www.finnmatkat.fi

Lisätiedot

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT Näitä toimitusehtoja sovelletaan, kun Wippies, joka on osa Saunalahti Group Oyj:tä, tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö (jäljempänä Wippies, me ja niiden johdannaiset)

Lisätiedot

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT Näitä toimitusehtoja sovelletaan, kun Wippies, joka on osa Saunalahti Group Oyj:tä, tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö (jäljempänä Wippies, me ja niiden johdannaiset)

Lisätiedot

YKSITYISIÄ TILILUOTTOJA KOSKEVAT YLEISET EHDOT ( RBAV02 FINLAND )

YKSITYISIÄ TILILUOTTOJA KOSKEVAT YLEISET EHDOT ( RBAV02 FINLAND ) YKSITYISIÄ TILILUOTTOJA KOSKEVAT YLEISET EHDOT ( RBAV02 FINLAND ) Sivu 1 (5) Voimassa 1.1.2012 lähtien Tietoa Resurs Bank AB Suomen sivuliikkeestä Resurs Bank AB on ruotsalainen pankkiosakeyhtiö, joka

Lisätiedot

YKSITYISIÄ TILI- JA KORTTILUOTTOJA SEKÄ YKSITYISLAINOJA KOSKEVAT YLEISET EHDOT ( RBAV06 FINLAND )

YKSITYISIÄ TILI- JA KORTTILUOTTOJA SEKÄ YKSITYISLAINOJA KOSKEVAT YLEISET EHDOT ( RBAV06 FINLAND ) YKSITYISIÄ TILI- JA KORTTILUOTTOJA SEKÄ YKSITYISLAINOJA KOSKEVAT YLEISET EHDOT ( RBAV06 FINLAND ) Sivu 1 (8) Voimassa 15.1.2015 lukien A TIETOA RESURS BANK AB SUOMEN SIVULIIKKEESTÄ Resurs Bank AB on ruotsalainen

Lisätiedot

VAIHTOSOPIMUS RCI. Koska lomanne on meille tärkeä

VAIHTOSOPIMUS RCI. Koska lomanne on meille tärkeä VAIHTOSOPIMUS RCI Vaihtosopimus 2 Liite 1 - Vakiomuotoinen tietolomake vaihtosopimuksille 4 Liite 2 - Erillinen, vakiomuotoinen peruuttamislomake vaihtojärjestelmän jäsensopimuksen peruuttamisoikeuden

Lisätiedot

LLUE NÄMÄ KÄYTTÖEHDOT HUOLELLISESTI ENNEN KUIN KÄYTÄT MITÄÄN DIMG-SIVUSTOA.

LLUE NÄMÄ KÄYTTÖEHDOT HUOLELLISESTI ENNEN KUIN KÄYTÄT MITÄÄN DIMG-SIVUSTOA. Käyttöehdot Tulosta Tallenna PDF Päivitetty: 2 marraskuu 2011 1. JOHDANTO Tervetuloa Club Penguiniin ("Sivusto"). Sivustoa ylläpitää ja edustaa Disney Online Studios Canada Inc. (aikaisemmin tunnettu nimellä

Lisätiedot

Käyttöehdot. 1. Käyttäjän ja meidän välinen sopimus. Viimeksi päivitetty 10.7.2014

Käyttöehdot. 1. Käyttäjän ja meidän välinen sopimus. Viimeksi päivitetty 10.7.2014 Käyttöehdot Viimeksi päivitetty 10.7.2014 Disney Interactive tarjoaa käyttäjiensä käyttöön sivustonsa, ohjelmistonsa, sovelluksensa, sisältönsä, tuotteensa ja palvelunsa ( Disney-palvelut ), joiden tuotemerkki

Lisätiedot

Finland Version 6.0. Kestää Ajantasaistaa 22. Syyskuu 2007 1. TIETOJA SOPIMUSEHDOISTA

Finland Version 6.0. Kestää Ajantasaistaa 22. Syyskuu 2007 1. TIETOJA SOPIMUSEHDOISTA Finland Version 6.0 Kestää Ajantasaistaa 22. Syyskuu 2007 1. TIETOJA SOPIMUSEHDOISTA 1.1. Nämä sopimusehdot soveltuvat kaikkien tuotteiden (sisältäen, mutta ei rajoittuen laitteistot ja/tai ohjelmistot)(

Lisätiedot

Yleiset sopimusehdot. 01.08.2014 Yleiset sopimusehdot Nebula Oy. Nebula Oy. Nebula Oy

Yleiset sopimusehdot. 01.08.2014 Yleiset sopimusehdot Nebula Oy. Nebula Oy. Nebula Oy 01.08.2014 Yleiset sopimusehdot Sivu 2/13 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Määritelmät... 3 3. Sopimuksen syntyminen... 3 4. Sopimuskausi ja sopimuksen irtisanominen... 4 5. Palvelun toimittaminen ja

Lisätiedot

1. Luotonantajan/luotonvälittäjän henkilöllisyys ja yhteystiedot

1. Luotonantajan/luotonvälittäjän henkilöllisyys ja yhteystiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot 1. Luotonantajan/luotonvälittäjän henkilöllisyys ja yhteystiedot Luotonantaja Blue Finance Oy Y-Tunnus 2431091-9 Osoite PL 40 20101 Turku Puhelinnumero

Lisätiedot

TALTIONIN KÄYTTÖEHDOT

TALTIONIN KÄYTTÖEHDOT TALTIONIN KÄYTTÖEHDOT Tervetuloa Taltionin käyttäjäksi! Näissä käyttöehdoissa sovitaan Taltionialustan ( Taltioni ) käyttöä koskevista ehdoista sekä oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi sen käyttäjänä.

Lisätiedot

Yleiset korttiehdot Kuluttajat

Yleiset korttiehdot Kuluttajat Yleiset korttiehdot Kuluttajat (1.6.2014) 06/2014 Sopimuksen osapuolet ovat kortinhaltija ja kortinmyöntäjänä SEB Kort Bank AB, Helsingin sivuliike. Sopimus koostuu korttihakemuksesta, jäljempänä esitetyistä

Lisätiedot

KAUPAN KESKUSLIITTO KESKUSKAUPPAKAMARI SUOMEN SUORAMARKKINOINTILIITTO TIETOTEKNIIKAN JA TIETOLIIKENTEEN KESKUSLIITTO, FICOM RY

KAUPAN KESKUSLIITTO KESKUSKAUPPAKAMARI SUOMEN SUORAMARKKINOINTILIITTO TIETOTEKNIIKAN JA TIETOLIIKENTEEN KESKUSLIITTO, FICOM RY KAUPAN KESKUSLIITTO KESKUSKAUPPAKAMARI SUOMEN SUORAMARKKINOINTILIITTO TIETOTEKNIIKAN JA TIETOLIIKENTEEN KESKUSLIITTO, FICOM RY 1 Voimaantulopäivä: 1.12.2002 SÄHKÖISEN KULUTTAJAKAUPAN KÄYTÄNNESÄÄNNÖT 1.

Lisätiedot

Asiakas tarkoittaa luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka solmii sopimussuhteen Active 24:n kanssa ja johon Active 24 on liikesuhteessa.

Asiakas tarkoittaa luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka solmii sopimussuhteen Active 24:n kanssa ja johon Active 24 on liikesuhteessa. Palvelusopimus Version 1.2 Active Domainin ja Webin Palvelusopimus I Yleistä Palvelusopimus tarkoittaa tätä sopimusta ja siihen liittyvää sähköistä tilauskaavaketta, jonka Asiakas täyttää päästäkseen käyttämään

Lisätiedot

BLACKBERRY-LOPPUKÄYTTÄJÄOHJELMISTON LISENSSISOPIMUS LUE TÄMÄ ASIAKIRJA HUOLELLISESTI ENNEN OHJELMISTON ASENTAMISTA TAI KÄYTTÖÄ.

BLACKBERRY-LOPPUKÄYTTÄJÄOHJELMISTON LISENSSISOPIMUS LUE TÄMÄ ASIAKIRJA HUOLELLISESTI ENNEN OHJELMISTON ASENTAMISTA TAI KÄYTTÖÄ. BLACKBERRY-LOPPUKÄYTTÄJÄOHJELMISTON LISENSSISOPIMUS LUE TÄMÄ ASIAKIRJA HUOLELLISESTI ENNEN OHJELMISTON ASENTAMISTA TAI KÄYTTÖÄ. Tällä sopimuksella myönnetään ohjelmiston käyttöoikeus asiakkaalle, ja se

Lisätiedot

Asiakas tarkoittaa asiakassopimuksen tekevää tai tehnyttä taikka Watsonia käyttävää henkilöä, joka ei ole myyjä.

Asiakas tarkoittaa asiakassopimuksen tekevää tai tehnyttä taikka Watsonia käyttävää henkilöä, joka ei ole myyjä. WATSON-PALVELUN ERITYISEHDOT WATSON NORDIC OY 1. Soveltamisala ja määritelmät 1.1. Näitä sopimusehtoja sovelletaan Watson tv- ja tilausvideopalvelun (jäljempänä Watson) käyttämiseen, ja ne määrittävät

Lisätiedot

SAAS 11 ELISAN SAAS-PALVELUIDEN ERITYISEHDOT YRITYSASIAKKAILLE. 3 Palvelu ja palvelun käyttäminen

SAAS 11 ELISAN SAAS-PALVELUIDEN ERITYISEHDOT YRITYSASIAKKAILLE. 3 Palvelu ja palvelun käyttäminen 1 (9) SAAS 11 ELISAN SAAS-PALVELUIDEN ERITYISEHDOT YRITYSASIAKKAILLE 1 Soveltamisala ja muut sopimusehdot Näitä sopimusehtoja sovelletaan Elisa Oyj:n ja sen konserniyhtiöiden (jäljempänä Elisa) yritysasiakkaille

Lisätiedot

Luoton Ehdot FITSFCC

Luoton Ehdot FITSFCC 1/3 1. YLEISTÄ 10/2013 Luotonantajana toimii TeliaSonera Finance Finland (Y-tunnus 2123305-7), Teollisuuskatu 13, PL 520, 00051 Sonera, Puh. +358 (0) 2040 29129 (jäljempänä Luotonantaja), TeliaSonera Finance

Lisätiedot

Kiitos, kun valitsit kainuulaisen KPO Laajakaistan

Kiitos, kun valitsit kainuulaisen KPO Laajakaistan 1 (30) Kiitos, kun valitsit kainuulaisen KPO Laajakaistan OHJE 2 (30) KPO LAAJAKAISTA -OHJEET 1 KPO LAAJAKAISTA -YHTEYDEN ASENNUS WINDOWS 7 -KÄYTTÖJÄRJESTELMÄLLE 2 KPO LAAJAKAISTA -YHTEYDEN ASENNUS WINDOWS

Lisätiedot

PHYSIOBIT OY, FYSIAPP-MOBIILI- JA WEB-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT

PHYSIOBIT OY, FYSIAPP-MOBIILI- JA WEB-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT PHYSIOBIT OY, FYSIAPP-MOBIILI- JA WEB-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT 1. Käyttöehtojen hyväksyminen FysiApp -palvelun ( Palvelu ), joka koostuu FysiApp -ohjelmistoista ja näiden sisällöistä ja niillä toteutettavista,

Lisätiedot

PORTAALIN YLLÄPITÄJÄ (Suomen Rahoitusyhtiö Oy)

PORTAALIN YLLÄPITÄJÄ (Suomen Rahoitusyhtiö Oy) Yleiset lainaehdot 1. Yleistä 1.1. Suomen Rahoitusyhtiö Oy (jäljempänä Portaalin Ylläpitäjä) ja sen Verkkosivu www.suomenrahoitusyhtiö.fi, tai muu Suomen Rahoitusyhtiön kulloinkin ilmoittama verkkotunnus

Lisätiedot

Turva. Tärkeät yhteystiedot. Nazar Turva Allianz Global Assistance + 358 9 37 47 74 30 assistance@falck.fi Vakuutusnumero:

Turva. Tärkeät yhteystiedot. Nazar Turva Allianz Global Assistance + 358 9 37 47 74 30 assistance@falck.fi Vakuutusnumero: Tärkeät yhteystiedot Asiakaspalvelu: (kyselyt matkavakuutuksestasi): Puhelinnumero: +35 306 22 75 75 Sähköpostiosoite: info@nazar.fi 2 tunnin hätäpalvelu: Puhelinnumero: +35 9 37 7 7 30 Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

TELEYRITYKSEN PALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT YRITYKSILLE 1 Yleistä

TELEYRITYKSEN PALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT YRITYKSILLE 1 Yleistä TELEYRITYKSEN PALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT YRITYKSILLE 1 Yleistä Näitä ehtoja sovelletaan Teleyrityksen palveluiden toimi tuksiin yritys- ja yhteisöasiakkaille (asiakas), ellei muuta ole erikseen sovittu.

Lisätiedot

LYONESS-JÄSENYYDEN YLEISET EHDOT

LYONESS-JÄSENYYDEN YLEISET EHDOT LYONESS-JÄSENYYDEN YLEISET EHDOT Muutettu: marraskuu 2014 Johdanto A. Lyoness Europe AG, joka on rekisteröity St. Gallenin kantonin kaupparekisteriin yhtiörekisterinumerolla CH 170.3.026.427-4 ja jonka

Lisätiedot

1. Sopimusehtojen voimassaolo ja soveltaminen. 2. Sopimuksen syntyminen ja sopimuskauden pituus. 4. Sopimuksen purku ja palvelun sulkeminen

1. Sopimusehtojen voimassaolo ja soveltaminen. 2. Sopimuksen syntyminen ja sopimuskauden pituus. 4. Sopimuksen purku ja palvelun sulkeminen 1 Yleiset sopimusehdot 1. Sopimusehtojen voimassaolo ja soveltaminen Näitä sopimusehtoja sovelletaan :n (jäljempänä Palveluntarjoaja) asiakkailleen toimittamiin tuotteisiin ja palveluihin. Ehdot astuvat

Lisätiedot

PAYTRAIL- TILIN YLEISET EHDOT

PAYTRAIL- TILIN YLEISET EHDOT sivu 1 (7) PAYTRAIL- TILIN YLEISET EHDOT a) Paytrail Oyj, Y-tunnus 2122839-7, osoitteessa c/o Innova 2, Lutakonaukio 7, 40100 Jyväskylä, sähköposti asiakaspalvelu@paytrail.com, ( Paytrail ); ja b) 18 vuotta

Lisätiedot