Tekninen lautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekninen lautakunta 7.11.2012"

Transkriptio

1 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta Esityslista

2 KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta klo Paikka Raatihuoneen kokoussali Asiat 125 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN ILMOITUSASIAT PÄÄTÖS ASIOISTA, JOTKA YLEMPI TOIMIELIN VOI OTTAA KÄSITELTÄVIKSEEN EHDOTUS VUODEN 2013 TALOUSARVIOKSI JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAKSI ANOMUS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAATIMISESTA SIIPYYN LÖTSKATANIN RANTA-ALUEELLE ANOMUS MAA-AINESLUVASTA; AROCK AY URAKOITSIJOIDEN VALINTA AKUUTTIOSASTON SANEERAUSTA VARTEN SEKÄ JÄSENTEN VALINTA RAKENNUSTOIMIKUNTAAN VUOKRATONTTIEN VUOKRAMAKSUT/OSTOKRITEERIT VUODEN 2014 JÄLKEEN OMAKOTINÄYTTELY KRISTIINANKAUPUNGISSA (ANTILA) OIKAISUVAATIMUS TEKNISEN LAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSEEN KOSKIEN MITTAUSTEKNIKON VALINTAA TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 22 Peter Nygård Puheenjohtaja

3 Tekninen lautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös:

4 Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirja tarkastetaan keskiviikkona Tarkastusvuorossa ovat Ulla Iisakkala ja Alf Mangs. Teknisen lautakunnan päätös:

5 Tekninen lautakunta ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy esityslistan esitetyn muotoisena. Teknisen lautakunnan päätös:

6 Tekninen lautakunta ILMOITUSASIAT - Teknisen johtajan päätökset Tierakennusmestarin päätökset Rakennustarkastajan päätökset ja Seurantaraportti III/ Mustasaaren kunta/länsirannikon valvontalautakunta; pöytäkirja Teuvan kunta/jätelautakunnan pöytäkirja Aluehallintovirasto/Länsi- ja Sisä-Suomi; päätös ; Karhusaaren sataman laajennus, töiden aloittamisajankohdan pidentäminen. - ELY-keskus; päätös luonnonsuojelualueen perustamisesta Skaftungin kylässä sijaitsevalle kiinteistölle Pohjanmaan ELY-keskus; päätös hanketukihakemuksesta katujen kivipäällystettä varten. Anomus hylättiin. - Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus; päätös luonnonsuojelualueen perustamisesta Skaftungissa sijaitsevalle kiinteistölle Aluehallintovirasto/Länsi- ja Sisä-Suomi; tarkastuskertomus Lapväärtin kirjaston tarkastuksesta. - Aluehallintovirasto/ Länsi- ja Sisä-Suomi; tarkastuskertomus Lapväärtin ruotsinkielisen ala-asteenkoulun keittiön tarkastuksesta. - Mustasaaren kunta/ympäristöjaosto; pöytäkirja Teknisen johtajan ehdotus: Ilmoitusasiat merkitään tiedoksi. Teknisen lautakunnan päätös:

7 Tekninen lautakunta PÄÄTÖS ASIOISTA, JOTKA YLEMPI TOIMIELIN VOI OTTAA KÄSITELTÄ- VIKSEEN (BN/JI) - Teknisen johtajan päätöspöytäkirja Tierakennusmestarin päätöspöytäkirja Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää, ettei yllä mainittuja asioita oteta käsittelyyn. Teknisen lautakunnan päätös:

8 Tekninen lautakunta EHDOTUS VUODEN 2013 TALOUSARVIOKSI JA VUOSIEN TALOUS- SUUNNITELMAKSI Tekltk 116/ (JI/Tulosyksiköiden esimiehet) Kaupunginhallitus on hyväksynyt alustavat käyttötalousarviokehykset vuodeksi Teknisen lautakunnan nettotalousarviokehys on Ehdotus vuoden 2013 investoinneiksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi on laadittu. Teknisen keskuksen johtoryhmä on käsitellyt ehdotuksen. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy teknisen lautakunnan: 1. käyttötalousarvion sekä vuoden 2013 tavoitteet tulosalueittain; 2. vuosien taloussuunnitelman; 3. vuoden 2013 investoinnit; sekä 4. vuosien investointisuunnitelman. Teknisen lautakunnan päätös: Merkittiin, että Ulla Iisakkala poistui kokouksesta klo tämän pykälän käsittelyn alkaessa. Tekninen johtaja selosti aluksi asiaa ja jäsenet saivat asettaa kysymyksiä talousarvioehdotuksen esittelyn aikana. Tekninen johtaja ilmoitti, että teknisen palvelun strategisiin tavoitteisiin tulee lisätä yksi tavoite; - ostopalveluja vähennetään ja kaavoitus- ja maankäyttöinsinöörin viran tarvetta selvitetään. Lisäksi muutetaan metsänhoidon tavoitteita Englundin ehdotuksen mukaisesti; ostopalvelut asetetaan etusijalle ja oman työvoiman käyttö vähenee. Tekninen lautakunta sopi yksimielisesti näistä tavoitteiden lisäyksistä ja muutoksista. Keskustelun aikana Tarja Nummela ehdotti, että päätösehdotuksen 3. ja 4. kohta jätetään pöydälle, jotta lautakunta voi ottaa kantaa investointisuunnitelmassa esitettyyn investointitarpeeseen. Englund kannatti näiden kohtien pöydälle jättämistä. Lautakunta päätti jättää 3. ja 4. kohdan pöydälle, ja ne käsitellään lautakunnan ensi kokouksessa. Puheenjohtaja totesi yhteenvetona seuraavaa: 1. Hyväksyttiin ehdotuksen sekä yllä mainittujen lisäysten ja muutosten mukaisesti. 2. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 3. Tekninen lautakunta päätti jättää asian pöydälle. 4. Tekninen lautakunta päätti jättää asian pöydälle. Liite 116.

9 Tekninen lautakunta Tekltk (JI/JI) Asia otetaan uudelleen käsittelyyn kohtien 3-4 osalta.

10 Tekninen lautakunta ANOMUS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAATIMISESTA SIIPYYN LÖTSKATANIN RANTA-ALUEELLE (JI/JI) Eira Pohjola ja Risto Tömisevä ovat lähettäneet tekniselle keskukselle pyynnön siitä, että Kristiinankaupunki ryhtyisi toimenpiteisiin rantayleiskaavan muutoksen laatimiseksi Kristiinankaupungin Siipyyn kylässä, Lötskatanilla sijaitsevalle ranta-alueelle, tontille nro Pyyntö on lähetetty tekniselle keskukselle Valtuusto on vahvistanut alueen ranta-asemakaavan päivityksen / tarkistuksen , mutta Eira Pohjolan ja Risto Tömisevän omistamat tonttialueet on jätetty vahvistamatta. Uuden tarkistuksen tarkoituksena on saada alueen kaava vahvistettua. Kaavan uudessa tarkistuksessa osoitetaan rakennusoikeus alueelle. Vanhaan vahvistamattomaan kaavaan on merkitty kolme tonttia, mutta uudessa tarkistuksessa suunnitellaan yhtä lisätonttia alueen pohjoisosaan. Kaavamuutoksen kustannuksista vastaavat Eira Pohjola ja Risto Tömisevä. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että: 1. kaupunki ryhtyy laatimaan rantayleiskaavaa Siipyyn Lötskatanille. 2. Kaupunki ei osallistu osayleiskaavan laatimiskustannuksiin, vaan Eira Pohjola ja Risto Tömisevä vastaavat kaikista kustannuksista. Teknisen lautakunnan päätös:

11 Tekninen lautakunta ANOMUS MAA-AINESLUVASTA; AROCK AY (JI/JI) Arock Ay Alf ja Roy Aittamäki hakevat maa-aineslupaa kalliomurskeen ottamista varten Kristiinankaupungin Uttermossan kylässä sijaitsevalla kiinteistöllä, jonka kiinteistötunnus on Alue ei sijaitse vesiensuojelualueella. 10-vuotiskauden aikana on arvioitu otettavan n m 3 kalliomursketta. Mursketta otetaan tasolle (N 60 ). Ottamissyvyys on keskimäärin n m. Hakemus on kuulutettu ja ollut julkisesti nähtävänä Naapureita, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusta, Länsirannikon ympäristöyksikköä sekä Pohjanmaan liittoa on kuultu asiassa. Hakemus on myös kuulutettu paikallislehdissä. Hakijalle on varattu mahdollisuus vastineen antamiseen jätettyjen lausuntojen johdosta. Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaosto: Maa-aineslupahakemus on lyhyt ja sisältää suhteellisen vähän tietoja. Hakemusta voidaan pitää puutteellisena useassa kohdin esim. seuraavien asioiden osalta: miten ottamistoiminta järjestetään, luonto- ja maisematiedot, ympäristö- ja luontovaikutukset, ympäristövaarojen arviointi ja ympäristövaikutusten seuranta sekä toimenpiteet ympäristö- ja luontovaikutusten vähentämiseksi ja erilaisten vahinkojen ehkäisemiseksi. Ympäristölupa tarvitaan sekä kallion louhintaa että murskaamoa varten, jos toimintaa harjoitetaan vähintään 50 päivää koko toimintajakson aikana. Hakija aikoo harjoittaa toimintaa 10 vuoden ajan. Hakijalle on tiedotettu tästä ja hänelle on annettu lomakkeita ja ohjeita ympäristöluvan hakemista varten. Maa-aineslipamenettelyssä olisi erityisen tärkeää tarkastella maisemallisia vaikutuksia, mihin ympäristönsuojelulaki ei anna mahdollisuutta. Liitteenä lausuntoehdotus (A 52) ja kartta 1: (B 52). ELY-keskus: puoltaa hakemusta, mutta asettaa ehtoja, jotka on huomioitu päätösehdotuksessa. Pohjanmaan liitto: toteaa lausunnossaan, ettei aluetta ole varattu maaainesten ottoa varten vahvistetussa maakuntakaavassa eikä alueella ole muitakaan varauksia. Jos alue varataan vaihekaavassa 2 tuulivoimaa varten, alue on pääosin tuulivoima-aluetta, mutta se ei sulje pois maa-ainesten ottoa. Jos alue toteutetaan tuulivoima-alueena, voidaan maa-ainesten otto ja tuulivoiman toteutus yhteen sovittaa yleiskaavassa. Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ry: Maaaineslupahakemus on lyhyt ja sisältää suhteellisen vähän tietoja. Hakemusta voidaan pitää useassa kohdin puutteellisena esim. seuraavien asioiden osalta: miten ottamistoiminta järjestetään, luonto- ja maisematiedot, ympäristöja luontovaikutukset, ympäristövaarojen arviointi ja ympäristövaikutusten

12 Tekninen lautakunta seuranta sekä toimenpiteet ympäristö- ja luontovaikutusten vähentämiseksi ja erilaisten vahinkojen ehkäisemiseksi. Suomen Luonnonsuojeluliitto ei puolla maa-ainesten ottamissuunnitelmaa. Raimo ja Marko Nummela: Maa-aineslupahakemus on puutteellinen ja sisältää suhteellisen vähän tietoja siitä, miten luonto ja ympäristö huomioidaan suunnitellulla maa-ainesalueella. Nummela ei puolla maa-ainesten ottamissuunnitelmaa, jollei heidän lausunnossaan lueteltuja ehtoja täytetä. Etäisyys lähimpään asutukseen on n. 900 m. Kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta annetun valtioneuvoston asetuksen (800/2010) mukaan melun, tärinän ja pölyn tulee soveltuvilta osin täyttää seuraavat vaatimukset: 2 Määritelmät: Tässä asetuksessa tarkoitetaan 1) kivenlouhimolla aluetta, jossa irrotetaan tai louhitaan muita kuin kaivosmineraaleja siten, että kivi voidaan hyödyntää rakennuskiven, hautakiven tai muun vastaavan tuotteen raaka-aineena; 2) muulla kivenlouhinnalla kiven louhintaa siten, että kiveä voidaan hyödyntää louheena tai murskeen raakaaineena, jos louhinta ei liity maarakennukseen taikka muuhun rakennustoimintaan, eikä siihen tarvitse hakea lupaa maa-aineslain (555/1981) 4 :n 2 momentin nojalla; 3 Toiminnan sijoittuminen Toimintaa ei saa sijoittaa alle 400 metrin päähän melulle tai pölylle erityisen alttiista kohteista, kuten sairaalasta, päiväkodista, hoito- tai oppilaitoksesta. Kivenlouhimo, muu kivenlouhinta ja kivenmurskaamo on lisäksi sijoitettava siten, että melua tai pölyä aiheuttavan toiminnon etäisyys asumiseen tai loma-asumiseen käytettävään rakennukseen tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan oleskeluun tarkoitettuun piha-alueeseen tai muuhun häiriölle alttiiseen kohteeseen on vähintään 300 metriä. 4 Ilmaan joutuvien päästöjen ja niiden leviämisen rajoittaminen Pölylähteet on sijoitettava teknisten mahdollisuuksien mukaan toiminta-alueen alimmalle kohdalle. Kiven porauksessa syntyvän pölyn leviämistä on estettävä sijoittamalla porausvaunuihin pölynkeräyslaitteet tai käyttämällä muuta pölyn leviämisen estämisen kannalta parasta käyttökelpoista tekniikkaa. 5 Ilmanlaatu Ilmanlaadusta alueilla, joilla asuu tai oleskelee ihmisiä ja joilla ihmiset saattavat altistua ilman epäpuhtauksille säädetään ilmanlaadusta annetussa valtioneuvoston asetuksessa (711/2001). 6 Meluntorjunta Melulähteet on sijoitettava teknisten mahdollisuuksien mukaan toiminta-alueen alimmalle kohdalle. Raaka-aine-, pintamaa- ja tuotevarastokasat on pidettävä melun leviämistä ajatellen riittävän korkeina, ja ne on sijoitettava siten, että melun leviäminen melulle alttiisiin kohteisiin estyy. Koneiden ja laitteiden kunnossapidosta on huolehdittava. Toiminta-alueella siirtokuljetusmatkat on suunniteltava mahdollisimman lyhyiksi.

13 Tekninen lautakunta Melutasot Toiminnasta syntyvä melu ei saa häiriöille alttiissa kohteissa ylittää melutason ohjearvoista annetussa valtioneuvoston päätöksessä (993/1992) säädettyjä ulkomelun ohjearvoja. 993/1992; 2 Ohjearvot ulkona Asumiseen käytettävillä alueilla, virkistysalueilla taajamissa ja taajamien välittömässä läheisyydessä sekä hoitotai oppilaitoksia palvelevilla alueilla on ohjeena, että melutaso ei saa ylittää ulkona melun A-painotetun ekvivalenttitason (LAeq) päiväohjearvoa (klo 7-22) 55 db eikä yöohjearvoa (klo 22-7) 50 db. Uusilla alueilla on melutason yöohjearvo kuitenkin 45 db. Oppilaitoksia palvelevilla alueilla ei kuitenkaan sovelleta yöohjearvoja. Loma-asumiseen käytettävillä alueilla, leirintäalueilla, taajamien ulkopuolella olevilla virkistysalueilla ja luonnonsuojelualueilla on ohjeena, että melutaso ei saa ylittää päiväohjearvoa 45 db eikä yöohjearvoa 40 db. Lomaasumiseen käytettävillä alueilla taajamassa voidaan kuitenkin soveltaa 1 momentissa mainittuja ohjearvoja. Yöohjearvoa ei sovelleta sellaisilla luonnonsuojelualueilla, joita ei yleisesti käytetä oleskeluun tai luonnon havainnointiin yöllä. 8 Melua aiheuttavien työvaiheiden aikarajat Jos toiminnan etäisyys melulle alttiisiin kohteista on alle 500 metriä, ei murskaamista, poraamista, rikotusta tai räjäytyksiä eikä kuormauksia tai kuljetuksia saa tehdä viikonloppuisin eikä arkipyhinä, vaan 1) murskaaminen on tehtävä arkipäivisin kello 7.00 ja välisenä aikana, 2) poraaminen on tehtävä arkipäivisin kello 7.00 ja välisenä aikana, 3) rikotus on tehtävä arkipäivisin kello 8.00 ja välisenä aikana, 4) räjäytykset on tehtävä arkipäivisin kello 8.00 ja välisenä aikana, sekä 5) kuormaaminen ja kuljetus on tehtävä arkipäivisin kello 6.00 ja välisenä aikana. 10 Jäte- ja hulevedet Toiminta on järjestettävä siten, että siitä ei aiheudu pintavesien tai kaivojen pilaantumista. Talousjätevesien käsittelystä viemäriverkoston ulkopuolisilla alueilla säädetään talousjätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla annetussa valtioneuvoston asetuksessa (542/2003). Kiintoaineen erottamiseksi ympäristöön päätyvät vedet on tarvittaessa johdettava selkeytysaltaan kautta. 11 Jätehuolto Toiminta-alueen jätehuolto on järjestettävä jätelain (1072/1993) ja sen nojalla annettujen säädösten mukaisesti siten, että toiminnasta ei aiheudu ympäristön roskaantumista, maaperän pilaantumista eikä haittaa terveydelle tai ympäristölle. Kaivannaisjätteistä säädetään valtioneuvoston asetuksessa kaivannaisjätteistä (379/2008). 13 Valvonta Jos toiminnan etäisyys melulle ja pölylle alttiisiin kohteisiin on yli 500 metriä, maasto-olosuhteet ovat erityisen suojaavat ja toiminnanharjoittaja voi luotettavalla, ympäristölupaviranomaisen hyväksymällä tavalla osoittaa, että 5 ja 7 :ssä tarkoitetut arvot ilmanlaadulle ja melutasolle eivät ylity, ei ympäristöluvassa tarvitse asettaa määräyksiä melun ja hengitettävien hiukkasten pitoisuuksien tarkkailusta. Teknisen johtajan ehdotus:

14 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta myöntää Arock Ay Alf ja Roy Aittamäelle maaainesluvan kiinteistölle hakemuksen mukaisesti ja seuraavin muutoksin ja ehdoin: 1. ylimmän pohjavedenpinnan yläpuolelle on jätettävä vähintään 4 m paksu koskematon suojaava maakerros. Jos ottamisalueella on orsivesiä (varsinaisen pohjavesiesiintymän yläpuolella vettä läpäisemättömän maalajin päällä oleva vesivyöhyke), alin ottamissyvyys on rajoitettava tämän vedentason mukaan ja suojakerroksen paksuuden tulee olla sama; 2. naapuritilaan päin, jossa maa-ainesta ei ole otettu, jätetään vähintään 10 m leveä koskematon alue ja luiskien kaltevuuden tulee olla 1:3; 3. tarkkailuputkien pohjavedenpinta on mitattava virallisen korkeusjärjestelmän (N 60 ) mukaisesti ja raportoitava neljä kertaa vuodessa (maalis-, kesä-, syys- ja joulukuu) lupakauden aikana Kristiinankaupungin rakennusvalvonnalle ja Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle; 4. valvontaviranomaiset voivat vaatia lisätarkkailuputkien asentamista alueelle päivätyn suunnitelman mukaisesti; 5. jälkihoidossa noudatetaan ympäristöministeriön ohjetta 1/2009 Maaainesten kestävä käyttö; 6. maa-ainesaluetta siirretään 200 m koilliseen samalla kiinteistöllä ; 7. räjäytystyöt tulee suorittaa arkisin klo 8-18 ja kuormaus ja kuljetus arkisin klo 7-22 Kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta annetun valtioneuvoston asetuksen (800/2001) 2-13 sekä vahvistettujen ohjearvojen mukaisesti; 8. polttoaineen säilytys ja tankkaus, öljytuotteiden varastointi sekä koneiden huolto on kielletty pohjavesialueella; 9. selvitys käytettävistä koneista ja laitteista on jätettävä rakennustarkastukselle; 10. maa-ainesten ottamistoiminta tulee suorittaa siten, ettei pohjavedenpinnan taso muutu; 11. maa-ainesluvan haltijan on vuosittain 31. tammikuuta mennessä ilmoitettava lupaviranomaiselle otettu maa-ainesmäärä ja laji; 12. maa-ainesalueella syntyvä likavesi johdetaan selkeysaltaiden kautta putkissa maa-ainesalueen pohjoispuolella sijaitsevalle kaupungin maalle (liite) ja sitä kautta Uttermossan puroon; 13. maa-ainesluvan haltijan tulee anoa loppukatselmusta ottamistoiminnan päätyttyä tai luvan voimassaolon umpeuduttua. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Kristiinankaupungin rakennusvalvonnalle jätettävä luonnonsuojelulakiin ja metsälakiin viitaten selvitys rauhoitettujen tai uhanalaisten lajien esiintymisestä alueella ja hakijan on asetettava euron pankkitakuu jälkihoitotöiden suorittamisen vakuudeksi. Tekninen lautakunta pidättää itselleen oikeuden tarvittaessa tarkistaa takuun suuruutta luvan voimassaolon aikana.

15 Tekninen lautakunta Lupapäätös annetaan julkipanon jälkeen ja se on voimassa kymmenen (10) vuotta. Valitusaika alkaa mainitusta päivästä. Teknisen lautakunnan päätös:

16 Tekninen lautakunta URAKOITSIJOIDEN VALINTA AKUUTTIOSASTON SANEERAUSTA VARTEN SEKÄ JÄSENTEN VALINTA RAKENNUSTOIMIKUNTAAN (JI/JI) Sairaalan C- ja D-siipiä on viime vuoden aikana suunniteltu muutettaviksi kaupungin Akuuttiosastoksi. Tilojen saneeraus toteutetaan kahdessa vaiheessa, mutta kuitenkin kokonaisurakkana. Saneerauksen ensimmäinen vaihe aloitetaan vielä vuonna 2012 ja se jatkuu vuonna 2013, ensimmäinen vaihe käsittää koko C-osaston, jonka arvioitu rakennusaika on 8 kuukautta. Kun C-osasto on valmistunut ja vastaanotettu, aloitetaan toinen vaihe, joka käsittää C- ja D-osastojen välisen käytävän sekä D-osaston. Toisen vaiheen rakennusaika on arvioitu 10 kuukaudeksi. Koko hankkeen arvioidaan valmistuvan toukokuussa Akuuttiosaston saneeraus on suuri hanke ja siksi urakoitsijoiden valinnan yhteydessä tulisi perustaa rakennustoimikunta. Rakennustoimikuntaan valitaan kuusi jäsentä. Selostus hankkeesta sekä ehdotus urakoitsijoiksi annetaan kokouksessa. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että: 1. seuraavat urakoitsijat valitaan: 2. perustetaan kuusijäseninen rakennustoimikunta - puheenjohtaja Tekninen johtaja - sihteeri Rakennustarkastaja - Perusturvalautakunnan jäsen - Teknisen lautakunnan jäsen - Teknisen lautakunnan jäsen - Teknisen lautakunnan jäsen Teknisen lautakunnan päätös:

17 Tekninen lautakunta VUOKRATONTTIEN VUOKRAMAKSUT/OSTOKRITEERIT VUODEN 2014 JÄL- KEEN (JI/JI) Useimmat kaupungin vuokratonttien vuokrasopimukset päättyvät Kaupunginhallituksen tulee vuoden 2013 loppuun mennessä käydä läpi ja vahvistaa vuokratonttien vuokra-ajat, vuokrat sekä lunastushinnat. Teknisen keskuksen mittausosasto on aloittanut vuokraajien tietojen kokoamisen ja sen arvioidaan valmistuvan joulukuussa 2012, jolloin tonttien arviointi aloitetaan. Arvioinnin aikana kootaan tonteille kriteerit. Työn arvioidaan olevan valmis toukokuussa Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että: 1. kaupunki aloittaa vuokratonttien vuokramaksujen/lunastushintojen kartoituksen, jonka tulee olla valmis käsiteltäväksi valtuustossa kesäkuussa Teknisen lautakunnan päätös:

18 Tekninen lautakunta OMAKOTINÄYTTELY KRISTIINANKAUPUNGISSA (ANTILA) (JI/JI) Poklossi Oy on tietotaito järjestää paikkakunnalla Omakotitalonäyttely tai rakentaa räätälöity näyttelytapahtuma kuntien, matkailukeskusten tai asuinalueiden tehokkaaseen markkinointiin ja asukashankintaan. Omakotitalonäyttely-konseptin tavoitteena on esitellä tavallisen kuluttajan ulottuvissa olevaa edullista omakotitaloasumista vaihtuvien teemojen mukaan. Poklossi Oy tekee tilauksesta mm. esiselvityksiä näyttelykonseptin hyödyntämisestä asumisen kehittämisessä. Asukasmarkkinoinnissa asumisen näyttelytapahtuma voi olla yksi tapa saada uusi alue rakentumaan halutulla tavalla ja houkutella tapahtuman avulla uusia potentiaalisia asukkaita tutustumaan kuntaan. Näyttelykohteiden rakentaminen antaa paikallisille yrityksille hyvän mahdollisuuden esitellä tuotteitaan ja osaamistaan laajemmalle yleisölle. Joustava näyttelymalli mahdollistaa hyvinkin erilaisten näyttelyiden tuottamisen kunnan omista lähtökohdista ja resursseista. Poklossi Oy koordinoi näyttelytapahtumat Petäjävesi 2009 ja Kangasniemi Näyttelytapahtumaan 2009 ja 2011 on ollut kävijää ja erinomaisia kävijäpalautteita. Etenemismalli: - Startti 1kk - Toimenpide ja kehittämissuunnittelu 1-2kk - Näyttelyalueen valmistelu ja rakentaminen 1,5 3v - Tapahtuma 2-5vk - Kunnan jatkomarkkinointi ja jatkokehitystehtävät 2 5v Startti- esitietojen kokoaminen: - Sovituilta toimijoilta ja virkamiehiltä kerätään hankkeen kannalta keskeiset tiedot - Tietojen kokoaminen tapahtuu esim. haastatteluilla, dokumenttien tietojen kokoamisella, verkkokyselyillä - Tuloksena syntyy valmisteltu ennakkoaineisto workshopin toteuttamiseksi - Erikseen sovittaessa valmistelutyö yhdessä kunnan avainhenkilöiden kanssa Startti- ennakkovalistelu työskentelypäiviä: - Työskentelypäivän aikana mm: o muodostetaan yhteinen näkemys näyttelyideasta o luodaan visio Omakotitalotalonäyttelyn toteuttamisesta, tavoitteista ja mittareista o käydään läpi ennakkoon koottu materiaali

19 Tekninen lautakunta o keskustelua ohjaa osallistujille jaettava työkirja ja kysymykset - Työskentelemään kutsutaan kehittämisen kannalta keskeiset päättäjät, virkamiehet ja sidosryhmien edustajat Startti- yhteenveto ja esitysmateriaali: - Poklossi Oy:n valmistelee kunnan käyttöön tiiviin yhteenvedon tuloksista ja valmiin PowerPoint-esityksen työskentelyn tuloksista - Työryhmä hyväksyy tulokset ennen esittelyä - Tulokset esitellään yhdessä kunnan kanssa esim. kunnan- / kaupunginhallitukselle tai valtuustolle - Tarvittaessa tuloksista tiedotetaan lehdistötiedotteella sovitun tiedotuskäytännön mukaisesti Startti- ehdotus jatkotoimista: - Kunta tekee päätökset jatkotoimenpiteistä esim. - Jatkovalmistelun eteneminen - Tarkemmat selvitykset - Tavoitteet, tulokset ja toiminnan raamit - Aikataulu - Aineelliset ja taloudelliset resurssit sekä työpanokset Startti- toteutuksen hinta: - Startti-vaiheen yhteishinta 6000 euroa + alv 23 % maksetaan kahdessa erässä 1. erä tarjouksen hyväksymisen / tilauksen jälkeen 2. erä + muut kustannukset Startti-vaiheen päättymisen jälkeen Hinta sisältää työskentelyn, materiaalit ja wwwkyselypalvelun käytön tiedonhankintaan - Korvaukset Kilometrikorvaus 0,45 euroa / km + alv 23 % Mahdolliset majoituskustannukset toteutuneiden kulujen mukaisesti - Lisätyöt 87 euroa / tunti + alv 23 % Räätälöidyt konsultoinnit 170 euroa / h tai 1000 euroa / pv + alv 23 % Omakotitalonäyttelyn määrittely ja yleissuunnitelman laatiminen: - Suunnitelman laajuus määräytyy Startti-vaiheessa asetettujen tavoitteiden mukaisesti - Vaiheen aikana määritellään toiminnan tavoitteet

20 Tekninen lautakunta sovitaan yleiset periaatteet, aikataulu, keskinäiset tehtäväjaot ja vastuut laaditaan yleissuunnitelma ja alustava raamibudjetti - Tulosdokumenttien perusteella voidaan tehdä päätös näyttelyn toteuttamisesta - Työn laajuudesta riippuen hinta-arvio euroa + alv 23 % Omakotinäyttely saataisiin nopeasti etenemään Kristiinankaupungissa, kaupungilla on valmiiksi kaavattu alue osoittaa näyttelylle: Kaupunginosa 10 Antila. Antila alueella on runsaasti omakotitalotontteja myymättä joten näyttely toisi lisäarvoa alueelle ja enemmän kiinnostusta ostaa alueelta omakotitalotontti. Liitteenä Poklossi Oy:n esittely. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle: 1. Kaupunki solmii sopimuksen Poklossi oy:n kanssa omakotitalonäyttelyn startti-vaiheen ja toimenpide sekä kehittämissuunnittelu järjestelemisestä. 2. Kaupunki varaa vuodelle 2013 investointibudjettiin alv 0% sekä vuodelle 2014, alv 0% omakotinäyttelyn toteuttamiseen. Teknisen lautakunnan päätös:

21 Tekninen lautakunta OIKAISUVAATIMUS TEKNISEN LAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSEEN KOSKIEN MITTAUSTEKNIKON VALINTAA (JI/JI) Jouni Rönkkö on jättänyt oikaisuvaatimuksen teknisen lautakunnan päätökseen koskien mittausteknikon valintaa. Rönkkö viittaa oikaisuvaatimuksessaan siihen, että mittausteknikoksi valittu henkilö ei täytä viralle vahvistettuja kriteereitä. Oikaisuvaatimus oheistetaan. Teknisen johtajan ehdotus: Johanna Santamäki, joka valittiin mittausteknikon virkaan , on kuluneen vuoden aikana hoitanut mittausteknikon sijaisuutta ja on jokapäiväisessä työssään osoittanut omaavansa hyvän sekä kirjallisen että suullisen ruotsin ja suomen kielen taidon. Tekninen lautakunta katsoo, ettei oikaisuvaatimus johda toimenpiteisiin ja että se on siten loppuun käsitelty. Teknisen lautakunnan päätös:

22 Tekninen lautakunta TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT

145, TEKLTK 26.6.2013 17:00

145, TEKLTK 26.6.2013 17:00 145, TEKLTK 26.6.2013 17:00 ST: 1/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös: 146, TEKLTK 26.6.2013 17:00 ST: 2/2013 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa.

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 20.3.2013

Tekninen lautakunta 20.3.2013 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 20.3.2013 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta 20.3.2013 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen istuntosali Asiat 47 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2012 (9.3.2012) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Ysitien(Vt 9) tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa Etelä-Keljon

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.6.2012

Tekninen lautakunta 19.6.2012 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 19.6.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Tiistaina 19.6.2012 klo. 17.00 Paikka Kesäravintola Pavis, HUOM! Asiat 65 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Muuttuva Murausasetus. ajankohtaista. INFRA ry Juha Laurila

Muuttuva Murausasetus. ajankohtaista. INFRA ry Juha Laurila Muuttuva Murausasetus ja muuta ajankohtaista 2.5.2017 Juha Laurila Vna 800/2010 Valtioneuvoston asetuskivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta 300 metrin sääntö 3

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuuden ympäristöasiat Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuudesta mahdollisesti vaadittavia ilmoituksia ja lupia Meluilmoitus Ympäristönsuojelulaki 527/2014 Jätehuoltosuunnitelma Jätelaki 646/2011

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12.

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12. Ympäristölautakunta 210 11.12.2014 Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014 Ympäristölautakunta 11.12.2014 210 Valmistelija Vt. ympäristönsuojelutarkastaja Tomas Kull, puh.

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 17.3.2015

Tekninen lautakunta 17.3.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 17.3.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Huom! Tiistai 17.3.2015 klo 17.00 Paikka Raatihuoneen kokoussali Asiat 16 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 82/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 82/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 62 Asianro 82/00.02.03/2015 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2015 Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut Itä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Luolalan teollisuusalueen louhinnat

Luolalan teollisuusalueen louhinnat Tekninen lautakunta 42 11.03.2009 Tekninen lautakunta 26 27.02.2013 Tekninen lautakunta 99 29.10.2014 Luolalan teollisuusalueen louhinnat 307/10.05.00/2013 Tekninen lautakunta 15.11.2005 127 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 20.2.2013

Tekninen lautakunta 20.2.2013 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 20.2.2013 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Paikka Keskiviikkona 20.2.2013 klo 16.00 Huom! Raatihuone, istuntosali Asiat 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 47/2008 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 47/2008 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 47/2008 vp Hallituksen esitys laeiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta, maa-aineslain muuttamisesta ja pelastuslain 9 :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 29.4.2015

Tekninen lautakunta 29.4.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 29.4.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko 29.4.2015 klo. 17.00 Paikka Raatihuone Asiat 33 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Hokkanen Timo

Yhteyshenkilö: Hokkanen Timo ASIA ASIANOSAISET Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta (YSL 118 ), Crystone Oy Dnro 850/11010002/2017 Crystone Oy Kauppakatu 21 44100 Äänekoski Yhteyshenkilö: Hokkanen

Lisätiedot

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys päivitetty 13.8.2012 S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 Esipuhe... 3 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 3 Ohjearvot... 3 4 Raideliikennemelun leviäminen...

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 6/2015. Rakennuslautakunta

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 6/2015. Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta 15.12.2015 1 Kokousaika Tiistai 15.12.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet: Pekka Kulmanen

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE 54/8.86/2013 VALVJAOS 37 Ympäristönsuojelusihteeri 13.6.2013 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 15.8.2012

Tekninen lautakunta 15.8.2012 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 15.8.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko 15.8.2012 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen kokoussali Asiat 83 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014 Kristiinankaupunki Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta 12.6.2014 klo 17.00 Paikka Högåsen; Lapväärtintie 163

Lisätiedot

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.6.2014 KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Päivämäärä 23.6.2014 Laatija

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 21.3.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko 21.3.2012 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen istuntosali Asiat 16 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta:

Kaupunkisuunnittelulautakunta: Espoon kaupunki historia / 6.0.009 / 7..009 / 4 5..009 / 0.06.00 / 8 Harmaalaakso, asemakaavan sekä maankäyttösopimuksien ja alueiden luovuttamista koskevien esisopimuksien hyväksyminen, alue 5700, 4.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslaki /132

Maankäyttö- ja rakennuslaki /132 Maankäyttö- ja rakennuslaki 5.2.1999/132 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 43 Rakentamis ja toimenpiderajoitukset Lupaa rakennuksen rakentamiseen ei saa myöntää siten, että vaikeutetaan yleiskaavan

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 18.2.2015

Tekninen lautakunta 18.2.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 18.2.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta 18.2.2015 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen istuntosali Asiat 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

RANNIKKO-POHJANMAAN KUNTAYHTYMÄ

RANNIKKO-POHJANMAAN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJASIVU 5/12 1 Kokousaika Perjantaina 29. kesäkuuta 2012 klo 9.10 9.45 Kokouspaikka Kristiinankaupungin perhekeskus, Lappfjärdintie 10 Päättäjät - - Ismark Anita, pj. Knip Håkan, I varapj. Boström

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110 FCG Planeko Oy Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS Raportti 589-D4110 16.10.2009 FCG Planeko Oy Raportti I 16.10.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot... 1 3 Lähtötiedot... 2 3.1

Lisätiedot

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 22.6.2011 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikkona 22.6.2011 klo. 17.00 Paikka Högåsenin päärakennus, ATK-sali II krs

Lisätiedot

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014)

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014) Pirkkalan kunta Ympäristöpäällikkö Viranhaltijapäätös 03.06.2014 2/2014 Sivu 1 1402 Taipaleentie 157 23660 Kalanti Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, (Dnro YMP 320/1402/2014)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 200 Aluehallintoviraston päätös Länsisataman edustan väylän muuttamisesta ESAVI/197/04.09/2013 Päätös Asia tulisi käsitellä 10.6.2014 kokouksessa. päätti merkitä

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Kittilä Tiina Kumpula 21.3.2016 Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu 21.3.2016 2 (4) 1 Taustatiedot Kittilän kunnassa Taalojärven alueella on käynnissä

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

NURMIJÄRVI VIIRINLAAKSON OJAN SIIRRON JA PUTKITUKSEN LUVANTARVE LAUSUNTO. Johdanto

NURMIJÄRVI VIIRINLAAKSON OJAN SIIRRON JA PUTKITUKSEN LUVANTARVE LAUSUNTO. Johdanto 82139565 NURMIJÄRVI VIIRINLAAKSON OJAN SIIRRON JA PUTKITUKSEN LUVANTARVE LAUSUNTO Johdanto Nurmijärven Viirinlaaksossa on tarkoitus maankäytön kehittymisen myötä putkittaa nykyinen oja taajama-alueen läpi.

Lisätiedot

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Satakunnan maa-ainesseminaari 9.2.2010 Ulvila Varsinais-Suomen ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat, Sanna-Liisa Suojasto 9.2.2010 1 MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Kotitarvekäyttö

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2016 P26781P002 Raportti 1 (5) Manninen Matti 31.5.2016 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 17.9.2008 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 17.9.2008 klo 16.30 17.05 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Kohtala Paavo Hautamäki

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 04.11.2015 79 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 8 / 2015 Kokousaika Keskiviikko 04.11.2015 klo 15:00 16:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone. 1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.80

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys Lohjan kaupunki Jarno Kokkonen 2.5.2013 2.5.2013 1 (5) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Melunohjearvot... 2 2 MELUNLASKENTATULOKSET... 2 2.1 Tutkitut melutilanteet... 2 2.2 Melun leviäminen ennustetilanteessa

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/ Pöytäkirja 2/2019 14 Tekninen lautakunta Aika Paikka 02.05.2019 klo 18:00-19:30 Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Ramboll Finland Oy Rovaniemen kaupunki Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Meluselvitys Lokakuu 006 Vt 4 välillä Alakorkalo- Rovaniemi Lokakuu 006 Viite Versio Pvm 7.11.006 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Selvitys koskee Kangasalan kaupungissa, osoitteessa Pakkalantie 356, sijaitsevan broilertilan ympäristöluvan tarkistamistarvetta.

Selvitys koskee Kangasalan kaupungissa, osoitteessa Pakkalantie 356, sijaitsevan broilertilan ympäristöluvan tarkistamistarvetta. Päätös 1(4) PIRELY/7131/2015 1.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa (BAT) koskevien päätelmien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 4.9.2014 VIKBY, ASEMAKAAVAN MUUTOS VIKBYN YRITYSALUEEN KORTTELISSA 7 OAS, asemakaavan muutos Vikbyn yritysalueen korttelissa 7 ~ 2 ~ OAS,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN MELUSELVITYKSEN MELUMITTAUKSET

PIEKSÄMÄEN MELUSELVITYKSEN MELUMITTAUKSET FCG Finnish Consulting Group Oy Keski-Savon ympäristötoimi PIEKSÄMÄEN MELUSELVITYKSEN MELUMITTAUKSET Raportti 171905-P11889 30.11.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 30.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012

Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012 Sivu 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012 SEPÄNKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELISSA 45 JA SIIHEN LIITTYVILLÄ TIE- JA

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot