palveluiden kehittäminen poikkihallinnollisesti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "palveluiden kehittäminen poikkihallinnollisesti"

Transkriptio

1 1. Kuntalainen ja asiakas Kuntalainen ja asiakas Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen Varhaisen puuttumisen resurssien kohdentaminen ja palveluiden kehittäminen poikkihallinnollisesti Keskusvirasto Työllisyyspalveluyksikön perustaminen Kaupunkilaistalo -hanke Työllisyyspalveluyksikön toiminta on käynnistynyt. Kaupunkilaistalo -hanke on käynnistynyt Merivassa. Työllisyys- ja elinvoima ESR-hakemus on tehty. Avoimen varhaiskasvatustoiminnan vakiinnuttaminen ja verkostoituminen Turvallisen ja terveellisen oppimis/varhaiskasvatusympäristön varmistaminen yhteistyössä kouluterveydenhuollon/neuvolan ja teknisten palveluiden kanssa Oppilas- ja opiskelijahuoltolain uusien käytänteiden jalkauttaminen esi- ja perusopetukseen sekä lukioon. Nuorisotyö koulussa -toiminnan kehittäminen nuorisotoimen kanssa Kivalo-opiston kurssitarjonnassa huomioidaan ennaltaehkäisevä toiminta

2 Kulttuuri ja musiikki Erityisryhmien huomioon ottaminen opastuksissa ja työpajoissa Musiikkiopiston toiminta on jo lähtökohtaisesti ennaltaehkäisevää terveyttä edistävää. Musiikkiopistossa tarjotaan pedagogisesti ja musiikillisesti korkeatasoista opetusta varhaislapsuudesta lähtien. Musiikkiopisto tarjoaa toiminta-alueellaan myös laadukkaita, ilmaisia oppilaskonsertteja. Kemin kaupunginorkesterin ja Länsi-Pohjan jousikvartetin toiminta on jo lähtökohtaisesti ennaltaehkäisevää ja terveyttä edistävää. Orkesteri ja kvartetti järjestävät säännöllisesti konserttitoimintaa, joka tarjoaa mielekästä sisältöä paikkakuntalaisten arkeen. Kvartetin konserttisarjan tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja kvartetti jalkautuu myös alueen vanhainkoteihin, palvelutaloihin, päiväkoteihin ja kouluihin esiintymään. Kemin kaupunginorkesteri tekee vuosittain yhteistyötä esimerkiksi kaupunginteatterin kanssa ja pyrkii säännölliseen yhteistyöhön myös vapaan kentän toimijoiden kanssa. Liikuntapalvelut edistää uusia omaehtoiseen liikuntaan kannustavia palveluiden kehittämistä poikkihallinnollisesti. Lasten ja nuorten omaehtoisen sekä koko perheen yhteisen harrastustoiminnan huomioiminen seurojen ulkopuolella. Lastenkulttuurikeskuksen, avoimen nuorisotyön, nuorten työpajatoiminnan ja erityisnuorisotyön ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia. Monialaista ja poikkihallinnollista yhteistyötä tehdään huomioiden Kemin kaupungin hyvinvointikertomus ennaltaehkäisevien matalan kynnyksen palveluiden kehittämiseksi. Nuorten aikuisten toiminnallisen kohtauspaikan kehittäminen. Kulttuuria vähävaraisille hanke. Opastukset erityisryhmille kulttuurikeskuksessa. Opastukset ja työpajat erityisryhmille. Leijonaemot ry palkitsi kunniamaininnalla liikuntapalvelujen soveltavan liikunnan. Kemin soveltava liikunta on erityisesti tukenut, auttanut ja vaikuttanut positiivisesti erityislapsiperheiden arkeen. Liikuntapalvelut ja nuorisotyö on järjestänyt lukuisia tapahtumia, jotka ovat edistäneet lasten nuorten hyvinvointia, unohtamatta edellä mainittujen perustyön merkitystä ja asiakasmääriä. Nuorisotyön Puuhapaku sai Allianssi ry:n myöntämän Nuori Toimija tunnustuksen. Kirjaston yhteistyö Miehinen juttu -hankkeen kanssa Seniorineuvolatoiminnan käynnistäminen Tekniset palvelut Katujen ja yleisten alueiden liukkaudentorjuntaa ylläpidetään edelleen Liukkaudentorjunta on toteutunut suunnitellusti vuoden tehostetulla tasolla tasolla.

3 Kuntalainen ja asiakas Hyvinvoiva kuntalainen Toimenpideohjelman laatiminen sairastavuuteen vaikuttamiseksi tehtyjen selvitysten pohjalta Koulutuksen järjestäminen yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Palvelualueet kehittävät 2-3 hanketta terveyden edistämiseksi. Keskusvirasto Kuntalaisten hyvinvointia tukeviin hankkeisiin osallistuminen ja niiden seuranta Kuntalaisviestintä sekä kuntalaisten osallistaminen asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon Kouluterveyskyselyn ja hyvinvointiprofiilin tietojen hyödyntäminen. Liikkuva koulu Kiva koulu Hankeyhteistyö Lapin ammattikorkeakoulun kanssa On osallistuttu hankkeiden toteuttamiseen ja laatimiseen. Kehittämiskävelyitä toteutettu yhteistyössä Toivola- Luotolan kanssa. Kulttuuri ja musiikki Kulttuurihyvinvointihankkeet Opastukset ja työpajat. Kulttuurikasvatus. Liikuntapalvelut laati hankesuunnitelman ja kustannusarvion liikuntaneuvontapalvelun käyttöönottamiseksi, joka toteutettaisiin poikkihallinnollisesti. Omarahoitusosuutta ei saatu kasaan v Miehinen juttu-hankeyhteistyö. Tekniset palvelut Tuuppaushankkeelle haettu rahoitusta Mikäli rahoitus saadaan, Tuuppaus -hanke toteutetaan 2015 aikana. Kuntalaisille Terveyden edistäminen -luentosarja yhteistyössä AMK:n kanssa Käynnistetään yhteistyössä paikallisen Lions-klubin kanssa senioripuiston Senioripuiston suunnitelma on valmistunut talvella 2015 suunnittelu. ja ensimmäinen vaihe on toteutettu kesällä 2015.

4 Toteutuksessa oli mukana kaupunki ja Lions-klubi. Kuntalainen ja asiakas Hyvinvoiva kuntalainen Kuntalaisten osallisuuden lisääminen Kuntalaistilaisuudet ja sähköiset palvelut Keskusvirasto Kaupunkilaisten kuulemistilaisuudet Osallistumismahdollisuuksien lisääminen, mm. Otakantaa.fi, kuntalaisaloite.fi Matkailuyrittäjien kuulemistilaisuuksia on järjestetty 3 sekä keskustan yrittäjille on järjestetty työpaja. Tiedotustilaisuus kuntalaisille lisääntyneen maahanmuuton vuoksi. Kuntalaisten osallistamisen lisäämisen -projekti ammattikorkeakoulun kanssa. Sähköinen asiointi varhaiskasvatuksessa. Ajantasaiset nettisivut. Vanhempainillat ja kuulemistilaisuudet Kulttuuri ja musiikki Wilman käyttäminen Meri-Lapin museoportaali, sähköiset palvelut. Musiikkiopistolle ajantasaiset, uudistetut nettisivut. Mahdollisuudet koulujenkin käyttämään sähköiseen Wilma-palveluun selvitetään. Kaupunginorkesterille ja kvartetille on tulossa nettisivu-uudistus. Kaupunginorkesteri ja kvartetti myös tekee säännöllisesti yhteistyötä alueen vapaan kentän toimijoiden kanssa. Liikuntapalveluissa ja nuorisotyössä Meri-Lapin museoportaali toiminnassa. Liikuntapalveluissa ja nuorisotyössä on laajennettu sosiaalisen median käyttöä. Liikuntapalvelut, uimahalli ja sovelta liikunta ovat perustaneet omat Facebooksivut. Nuorisotyö on hyödyntänyt aktiivisesti ja monipuolisesti useita eri some-palveluja.

5 laajennetaan sosiaalisen median käyttöä. Kuntalaistilaisuuksia järjestetään esiin tulevien tarpeiden perusteella. Kirjastoa voi käyttää sähköisesti 24/7 ja sieltä voi lainata sähköisiä aineistoja. Tekniset palvelut Järjestö- ja kuntalaistilaisuudet 2 krt vuodessa. Kemin kaupungin uudet www-sivut Tekpan henkilöstöä osallistuu kaupungin järjestämiin kuntalaistilaisuuksiin. Tekpan henkilöstöä on osallistunut viiteen tilaisuuteen Selvitetään mahdollisuutta liittää Kemin karttapalveluun karttapohjainen vuoden 2015 aikana. Karttapalvelun palauteosio on palauteosio. selvitetty ja sitä ei voida liittää nykyiseen käytössä olevaan karttaohjelmaan. Kuntalainen ja asiakas Tyytyväinen asiakas Asiakas- ja kuntalaiskyselyihin reagoinnin parantaminen Asiakaskyselyjen toteuttaminen ja tulosten hyödyntäminen toiminnan kehittämisessä Keskusvirasto Sähköinen kuntalaiskysely kehittämisen painopiste-alueista Keskustan kehittämisen kysely toteutettu. Parhaaksi.fi -kampanjaan liittyen on toteutettu kolme eri kyselyä eri asukasryhmille (lapsiperheet, seniorit ja yleinen asuinviihtyvyys). Kouluterveyskyselyn tulosten huomioiminen seuraavan lukuvuoden painopistealueiden valinnassa. Hyvinvointiprofiili toteutetaan ja tulosten hyödyntämistä kehitetään. Asiakkaiden palautteisiin vastataan viipymättä.

6 Kulttuuri ja musiikki Tekniset palvelut Asiakaskyselyt. Nuorisotyössä jatkuvan palautekyselyjärjestelmän ylläpitäminen ja kehittäminen. Liikuntapalveluissa ja nuorisotyössä asiakastyytyväisyyden mittaamisen intressinä sähköisen asiakaskyselyn hyödyntäminen. Kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen yksiköissä asiakaspalautekysely käytössä. Tulosten analysoinnissa hyödynnetään AMK yhteistyötä. Yksikkökohtaisten asiakaskyselyjen tuloksista tiedottaminen sekä toimenpiteiden suunnittelu kyselyjen tulosten pohjalta L-PSHP:n kanssa yhteistyössä suunnitellun systemaattisen asiakaspalautejärjestelmän mahdollinen käyttöönotto Toteutetaan kyselyissä esiin nousseiden epäkohtien poistaminen/vähentäminen määrärahojen puitteissa. Asiakas- ja palvelutarvekyselyt. Liikuntapalveluilla ja nuorisotyöllä käytössä SaaSpohjainen asiakaskyselyohjelma. Kirjastossa on mahdollisuus antaa palautetta sekä sähköisesti, suullisesti että paperipalautteena. Kuntalaisille kohdennetussa tyytyväisyyskyselyssä ei ei ollut merkittäviä muutoksia vuoteen Kuntalainen ja asiakas Tyytyväinen asiakas Palveluiden saatavuuden turvaaminen Tehokas ja laadukas palveluiden järjestäminen Keskusvirasto Aspan henkilöstöresurssin lisäämisen kautta avautuvat palvelujen kehittämismahdollisuudet koko kaupungin laajuisesti. Kanslian ja laki- ja sopimusosaston fuusio ja työn uudelleenjako sekä Asiakaspalvelun kehittämiseksi on käynnistetty pilottihanke.

7 tehostaminen korvaamaan vähentyvän henkilöstöresurssin Kanslia sekä laki- ja sopimusosasto ovat fuusioituneet. Sivistyspalvelukeskuksen (koulutus- ja kulttuuriosastot) sisäisen yhteistyön kehittäminen esimerkiksi hallinto-, talous- ja henkilöstöasioiden hoidon keskittämisellä (osa kaupungin selvitystä). Perinteisen päivähoitopaikan ohella tarjotaan kerhomuotoista toimintaa asiakasperheille. Tarveselvitykset Maahanmuuttajakoulutus/kilpailutus Kivikon päiväkodin ja koulun yhteistyö Kulttuuri ja musiikki Palvelu- ja verkostotyön kehittäminen Saavutettavuuden parantaminen, esteetön museo Saavutettavuuden parantaminen, esteetön museo. Eritysryhmien huomioiminen Eritysryhmien huomioiminen toimintojen suunnittelussa. Musiikkiopistossa entistä laadukkaampien palvelujen järjestäminen turvataan Toimintaedellytysten säilyttäminen. henkilöstön kouluttautumisen avulla. Liikuntapalveluihin on saatu yksi vakituinen lisäresurssi. Kaupunginorkesterin ja kvartetin laatua pidetään yllä ja kehitetään Liikuntapalvelut ja nuorisotyö ovat kehittäneet täsmällisillä solisti- ja kapellimestarivalinnoilla sekä kouluttautumalla. Etenkin verkostoitumista esimerkiksi lähikuntien, Espoon ja kvartetin osalta saatavuus on yksi tärkeimmistä arvoista, siksi siirtyy Rovaniemen kaupungin kanssa ja mm. AVI:n esiintymään myös niiden yleisöjen luokse jotka eivät itse pääsisi muuten organisoimien verkostojen kanssa, palveluiden konsertteihin (palvelutalot, vanhainkodit, vuodeosastot jne.) kehittämiseksi yhteistyön avulla. Liikuntapalveluiden ja nuorisotyön resurssien varmistaminen ja Kirjasto palvelee kouluja ja päiväkoteja kirjalaatikkojakeluilla verkostoyhteistyön kehittäminen. sekä kotona asuvia liikuntarajoitteisia asiakkaita kirjakassipalvelulla yhdessä kotipalvelun kanssa. Palvelutakuu ja hoitotakuu toteutuvat. Tarvevakioidut toimintamenot lähenevät keskisuurten kuntien keskiarvoa euroa/asukas

8 Tekniset palvelut Palvelut tuotetaan tehokkaasti ja laadukkaasti määrärahojen puitteissa. Toteutunut. Toimenpiteet tehty suunnitelman mukaan ja talousarvioraamissa on pysytty. 2. Talous Talous Kestävä kuntatalous Tilikauden tulos kattaa poistot ja nettoinvestoinnit Talousarvion seurannan tehostaminen. Kaupunginvaltuuston hyväksymää talousarviota tulee noudattaa. Keskusvirasto Kuukausittaisen talousseurannan läpikäyminen keskusviraston johtoryhmässä. Taloustiedon tuottaminen palvelualueilla ja luottamushenkilöille. Kulttuuri ja musiikki Esimiesten talousosaamisen kehittäminen. Talousarvioin toteutuman seuranta kuukausittain ja tarvittaessa ennakoiva puuttuminen. Seuranta kuukausittain Kustannuspaikkakohtaista talousseurantaa kuukausittain. Toteutumien tarkka Talousseurantaa on toteutettu. Taloustietoa on tuotettu ja riskianalyysi otettiin käyttöön vuonna Maisema Dashboard on kehitetty, testaus alkuvuodesta Kuukausittainen seuranta.

9 Tekniset palvelut analyysi ja tiedottaminen. Toimenpideohjelman säännöllinen käsittely sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen johtoryhmässä. Talousarvion yksikkötason toteutumisen läpikäyminen henkilöstön kanssa. Statuksen käytön laajentaminen ja käyttökoulutus Talousarvion seuranta johtoryhmässä 2-3 krt/kk ja raportointi kuukausittain Talousarvion seuranta on toteutunut johtoryhmässä lautakunnalle. joka toinen viikko ja lautakunnassa 11 kertaa. Talous Kestävä kuntatalous Työllistämisen tehostaminen Kaupunkityöllistäminen vähintään 60 henkeä vuodessa. Työllistämistä koordinoi työllisyysyksikkö. Työhönvalmennussäätiön palveluiden käyttöä on monipuolistettava. Keskusvirasto Työllisyysyksikön työ käynnistyy Työllisyysyksikkö perustettiin vuoden 2015 alusta. Avustaviin tehtäviin työllistetään mahdollisuuksien mukaan. Kulttuuri ja musiikki Työllistäminen, hyödynnetään kaupungin järjestämää keskitettyä Työllistäminen(12 hlö v 2015). työllistämistoimintaa. Palkkatukipaikkojen kartoittaminen ja tarjoaminen.

10 Päihde- mielenterveys- sekä sosiaalityön kuntoutus- ja ohjausprosessin yhteensovittaminen ja kehittäminen vaikeasti työllistyvien työllistämispalveluiden (työllisyyspalvelut -yksikön) kanssa. Kunnon Syyni toiminnan vakiinnuttaminen. Tekniset palvelut Hyödynnetään kaupungin järjestämää keskitettyä työllistämistoimintaa. Kesätyöntekijät on palkattu pääsääntöisesti työllistämisprojektin kautta. Talous Kestävä kuntatalous Palvelutoiminnan tehostaminen ja tiivistäminen eri toimijatahojen kanssa Palvelualueet esittävät vuosittain 2-3 hanketta palvelutoiminnan tehostamiseksi ja tiivistämiseksi sekä kustannustietoisuuden lisäämiseksi Keskusvirasto Elinkeinopalveluiden uudelleenorganisointi Toteutettu. Pienhankintoihin uusi toimintamalli Tulostuksen hallintajärjestelmä Kanslian ja laki- ja sopimusosaston yhdistyminen Pienhankintojen uusi toimintamalli valmisteilla, maksukortin käytön pilotointi aloitettu marraskuussa. On otettu käyttöön ja käyttöä laajennetaan. Kanslia sekä laki- ja sopimusosasto yhdistyneet. Päiväkotiverkon tiivistäminen Kivikon päiväkodin käyttöönoton yhteydessä.

11 Tarvittavan ulkopuolisen varhaiskasvatuspalvelun kilpailuttaminen ostopalvelujen sijaan Kemin kaupungin hankintaohjeiden mukaan vs. tiivistetään ja kehitetään omaa toimintaa. Kouluverkon tarkastelu. Kulttuuri ja musiikki Yhteishankkeet ja -tapahtumat Päihde- ja mielenterveystyön sekä sosiaalityön yhteistyön kehittäminen. Sosiaalisen kuntoutuksen kehittäminen Ikäihmisten palvelu- ja rakennemuutoksen jatkaminen ja avotoiminnan tehostaminen Kulttuuria vähävaraisille - hanke. Asiakaspalvelutoiminnan kehittäminen. Taiteiden yö ja muut yhteistapahtumat. Tekniset palvelut Selvitetään logistiikkapalvelujen keskittäminen keskusvarastolle. Energiatehokkuusohjelman mukaisten katselmusten aloittaminen. Käynnistetään toimisto- ja hallintopalvelujen uudelleenorganisointi. Logistiikkapalvelujen toiminta on aloitettu kahdessa vaiheessa ( ja ) ja toiminta on vakiintunut. Energiatehokkuuslaskelmat on aloitettu syksyllä Teknisen palvelukeskuksen osalta hallintopalvelujen uudelleen organisoinnin suunnitelma on valmistunut. Talous Konsernitalouden hallinta Konsernirakenteen selkeyttäminen Omistajapoliittisen ohjelman toteuttaminen Konsernirakenneselvitys 2015

12 Keskusvirasto Konsernirakenneselvitys valmistuu keväällä 2015 Konsernirakenneselvitys valmistui 2015 ja johti Kemin Energian ja Kemin Veden fuusioon. Omistajapoliittisen ohjelman toteuttaminen Tekniset palvelut Osallistutaan omistajapolittisen ohjelman toteuttamiseen. Teknisen lautakunnan osalta maapoliittisen ohjelman laatiminen on käynnistetty. Omistajapolitiikkaan liittvä tilapalvelun ja Teollisuuskylä Oy:n välinen selvitys on laadittu. Talous Konsernitalouden hallinta Tytäryhtiöiden toiminnan ja talouden seurannan tehostaminen Tuloutuksen määrittely talousarviossa Keskusvirasto Tuloutukseen liittyvät neuvottelut käydään kunkin kuluvan vuoden syksyn aikana

13 3. Henkilöstö ja johtaminen Henkilöstö ja johtaminen Osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö Työyhteisötaitojen kehittäminen Palvelualuekohtainen työyhteisökoulutus (esim. työyhteisökehittämiseen tähtäävä koulutus, työyhteisötasoiset yhteiset toiminnan kehittämiskeskustelut, kehittämispäivät tai kehittämispalaverit, yksilökohtaiset kehittämiskeskustelut) Keskusvirasto Yhteishanke Lapin amk:n kanssa Osallistutaan paikalliseen ja alueelliseen koulutukseen. Yhteisten pelisääntöjen luominen säännöllisissä työyhteisöpalavereissa. Kehittämispäivät (1-2 vuodessa) esimiehille. Työyksikkökohtaiset kehittämiskeskustelut. Kulttuuri ja musiikki Kehittämiskeskustelut, osallistuminen koulutuksiin Säännölliset henkilöstöpalaverit Työyhteisökehittämiskoulutuksen järjestäminen ja siitä saadun tiedon hyödyntäminen käytännön kehittämisessä. Kehittämispäivien järjestämistä työyksiköissä jatketaan. Kehityskeskustelut käydään vuosittain, toteutuminen 100 % Kehittämiskeskustelut, osallistuminen koulutuksiin Säännölliset henkilöstöpalaverit Tekniset palvelut Järjestetään säännöllisesti työyksikkökohtaiset toiminnan kehittämiskeskustelut. Kehittämiskeskustelut on aloitettu talvella 2015.

14 Henkilöstö ja johtaminen Osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö Osaamiskartoituksien hyödyntäminen palvelualueilla Kartoituksen pohjalta tehdään henkilökohtaiset ja työyksikkökohtaiset kehittämissuunnitelmat Keskusvirasto Osaamiskartoituksen vaihe II Toimistotöiden uudelleenorganisointi osana sivistyspalvelukeskuksen/koko kaupungin organisaatiota. Kartoitetaan henkilöstön osaaminen. Kulttuuri ja musiikki Kehittämissuunnitelmat Musiikkiopistossa vuonna 2014 toteutetun osaamiskartoituksen pohjalta tehdään kehittämissuunnitelma. terveyspalvelukeskuksen osaamiskartoituksen kehittäminen 2014 pilotoinnista saadun palautteen pohjalta. Kirjastossa hyödynnetään aiempien vuosien osaamiskartoituksia. Tekniset palvelut Tuetaan henkilökohtaisten kehittämissuunnitelmien laatimista ja toteuttamista, yhtenä tavoitteena osaamisen lisääminen. Toteutetaan henkilöstöpalvelujen ohjeistuksen mukaisesti. Henkilöstö ja johtaminen

15 Osaamista tukeva johtaminen Esimiestyön selkeyttäminen Keskitetysti tuotettu esimieskoulutus palvelualueilla Johtoryhmätyön vastuiden ja velvollisuuksien näkyväksi tekeminen Keskusvirasto Yhteishanke Lapin amk:n kanssa Osallistutaan koulutukseen. Vuosittain käytävät kehityskeskustelut johtamisen välineenä. Sähköisten alustojen (drive jne) käyttäminen esimiestyössä ja johtamisessa. Kulttuuri ja musiikki Osallistuminen koulutuksiin Omaehtoinen kouluttautuminen Järjestetään esimies- ja johtoryhmäkoulutus. Koulutuksen painopistealueena lähiesimiestyö. Tulosalueiden johtoryhmien kokouksista tiedon vieminen työntekijöille yksikköjen palavereissa. Kokousten muistiot löytyvät myös sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen intrasta. Koulutukset. Tekniset palvelut Kartoitetaan esimieskoulutuksen tarve ja laatu. Johtoryhmissä kartoitettu esimieskoulutukseen osallistuvat. Henkilöstö ja johtaminen Osaamista tukeva johtaminen Järjestelmällinen ja tavoitteellinen henkilöstösuunnittelu

16 Luontaisen poistuman hyödyntäminen henkilöstösuunnittelussa Olemassa olevien resurssien suuntaaminen tulevaisuuden tarpeita vastaaviksi Tulevaisuuden tarpeiden ennakointi Keskusvirasto Kaupunkitasoisen henkilöstösuunnittelun ohjaus. Vapautuvien tehtävien täytössä huomioidaan tehtävien uudelleenjärjestelyt ja mahdollisuus osa-aikaisiin työsuhteisiin. Rekrytointi painottuu erityisosaajiin/asiantuntijoihin (psykologi, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, kuraattori). Vapautuvien opettajanvirkojen täytössä huomioidaan tulevat ops-uudistukset ja lukion järjestämislupa -asia; rekrytointi v pääsääntöisesti määräaikaisena, huomioiden mahdollisuus yhdistellä tehtäviä eri kouluilta ja oppilaitoksista. Kulttuuri ja musiikki Tehtävien uudelleenjärjestely tarvittaessa. Musiikkiopiston vapautuvien opettajavirkojen rekrytoinnissa huomioidaan tulevaisuuden tarpeet ja OPS-uudistukset. Henkilöstösuunnittelussa huomioidaan henkilöstömitoitusten täyttyminen. Sote-tuotantoalueen 2017 mukanaan tuomat muutokset. Tekniset palvelut Luontaisen poistuman hyödyntäminen. Rekrytoinnit on toteutettu suunnitelman mukaan, jossa on huomioitu luontainen poistuma. 4. Toimintatavat ja rakenteet

17 Toimintatavat ja rakenteet Ennakoiva toimintatapa Kehitetään toimintatapoja, joilla omassa palvelutuotannossa lisätään kaupungin veto- ja elinvoimaa kaupunkilaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi Palvelualueet esittävät vähintään kolme toimenpidettä tavoitteen saavuttamiseksi Keskusvirasto Ympärivuotisen matkailun toimintaympäristön kehittäminen Keskustan kehittämisen tehostaminen Kemin vetovoimaisuuden kehittäminen asuinpaikkana sekä sitä tukevat markkinointitoimet. Markkinointiosaamisen ja -henkisyyden kasvattaminen kaupunkiorganisaatiossa. Kehitetään avoimia varhaiskasvatuspalveluja yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa. Kehitetään koulun kerhotoimintaa yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa. Selvitetään mahdollisuudet tarjota ohjattua toimintaa toisen asteen opiskelijoille. Kulttuuri ja musiikki Tapahtumatuotanto Erityisryhmien huomioiminen Säännöllinen opastus- ja työpajatoimista Laadukkaat, monipuoliset musiikkiopiston oppilaskonsertit Kaupunginorkesterin ja Länsi-Pohjan jousikvartetin tarjonta on jo lähtökohtaisesti kaupungin veto- ja elinvoimaa lisäävää toimintaa. Hyvä Potku -hanke vastaanottopalveluissa. Palveluiden saatavuuden parantaminen. Varhaisen tukemisen toimintamallin edelleen kehittäminen. Arjen turvaa -tyyppisen toimintamallin kehittäminen. Säännöllinen opastus- ja työpajatoimista. Kehittäjäkoulutuksen kehittämishankkeet

18 Tekniset palvelut Senioripuiston rakentaminen, kaupunkikeskuksen viihtyisyyden lisääminen ja sisäsataman kehittäminen. Senioripuiston ensimmäinen vaihe toteutettu. Keskustaalueen parannuksia on toteutettu suunnitelman mukaan ja Kauppakadun suunnittelutyö on käynnistetty. Kaavoitusohjelmaan on lisätty sisäsataman alueen suunnittelu. Sisäsataman valaistusprojektille on varattu määräraha vuoden 2016 talousarvioon. Toimintatavat ja rakenteet Tuottavuuden parantaminen Tunnistetaan ja korjataan maisemamallin tuottaman tiedon avulla poikkeuksellisen kalliit palvelut ja niiden tuotantotavat Palvelualueet esittävät vähintään kolme yksityiskohtaista toimenpidettä palveluiden entistä tehokkaammalle ja kilpailukykyisemmälle tuotannolle vuosittain 1.9.mennessä Keskusvirasto Benchmarkkauksessa ei poikkeuksellisen kalliita palveluita Koulu- ja päiväkotikiinteistöjen tehokas käyttö. Tuntiperusteinen päivähoito ja sähköinen asiointi. Sivistyspalvelukeskuksen taloushallintotehtävien hoitaminen keskitetysti. Kulttuuri ja musiikki Toimenpiteet esitetään ennen Sähköiseen kokouskäytäntöön siirtyminen.

19 Orkesteritoiminta seuraa reaaliaikaisesti ja konserttikohtaisesti tuotannon tehokkuutta myös omia ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n tilastoja hyödyntäen. Mielenterveys- ja päihdepalveluiden rakenteen uudistaminen. Runsaasti eri palveluita käyttävien määrän kartoitus tehty 8/2014. Sovitaan toimintamallista paljon palveluita käyttävien ohjaamisessa/ vastuutyöntekijöiden nimeämisessä Vastaanottopalveluiden työnjaon kehittäminen. Asiakaspalvelutoiminnan kehittäminen kulttuurikeskuksesssa. Tekniset palvelut Toimenpiteet esitetään viimeistään elokuussa Poikkeuksellisen kalliita palveluita ei maisemamallin tiedon mukaan ole. Toimenpiteet toiminnan tehostamiselle: 1. Kiinteistön hoidon ja talonrakennuksen yksiköiden yhdistäminen. 2. Osallistuminen Amk:n ennakoivan kunnossapidon kehittämisprojektiin kiinteistönhoidon osalta. 3. Jääkenttien kunnossapidon kehittäminen poikkihallinnollisesti. Toimintatavat ja rakenteet Kehittyvä organisaatio Määritellään tavoitteet vuoden 2017 uudelle palvelutuotanto-organisaatiolle Tavoitteet luodaan seminaari- ja työryhmätyöskentelyllä

20 Keskusvirasto Keskusvirasto käynnistää työskentelyn keväällä 2015 Lukion, perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen esimiesten yhteistyön kehittäminen, tavoitteena yhteinen näkemys kasvatus- ja opetustoiminnan jatkumosta. Kulttuuri ja musiikki Kemi-Talon yhteistyön kehittäminen Osallistutaan seminaari- ja työryhmätyöskentelyyn Valmistaudutaan sote-järjestämislain voimaantuloon 2017 osallistumalla aktiivisesti sekä järjestämisalueen että tuotantoalueen suunnitteluun Aspa-pilottihanke. Tekniset palvelut Teknisen lautakunnan ja palvelukeskuksen yhteinen kehittämisseminaari, jossa tavoitteet määritellään. Kehittämispäivä toteutettu teknisen palvelukeskuksen osalta. 5. Elinvoimaisuus Elinvoimaisuus Vetovoimainen kaupunki Uusien työpaikkojen luominen (100 kpl) Laadukkaiden neuvontapalveluiden tarjoaminen Investointirahaston suunnittelu Uudet työllistävät alat-hanke Keskusvirasto Tarjotaan laadukkaita neuvontapalveluita Investointirahaston perustamissuunnitelma valmistuu Uudet työllistävät alat-hankkeen valmistelu

21 Laadukkaat ja moni-ilmeiset koulu-, opiskelu- ja varhaiskasvatuspalvelut. Suhtaudutaan myönteisesti muihin mahdollisiin palveluntuottajiin varhaiskasvatuksessa. Kulttuuri ja musiikki Laadukkaat kulttuuripalvelut Riittävien työterveyspalveluiden turvaaminen. Huomioidaan lakimuutoksen vaikutukset, kun sairaanhoitoa esitetään osaksi työterveyshuollon toimintaa alkaen Erilaiset tapahtumat normaalin toiminnan ohella.. Tekniset palvelut Tekniset palvelut toimivat strategiansa mukaisesti luomalla edellytyksiä elinkeinoelämän ja asumisen sijoittumiselle Kemiin. Kivikon uusi asuntoalue on valmistunut kesäkuussa Osallistuttu elinvoimaisuutta edistävien hankkeiden valmisteluun. Elinvoimaisuus Vetovoimainen kaupunki Paikallisten yritysten toimintamahdollisuuksien lisääminen Kaupungin ja yrittäjien välisen yhteistyön ylläpito ja kehittäminen Yritysvaikutusarviointi osaksi päätösten valmistelua Kaupungin hankintaosaamisen kehittäminen Sosiaalisten kriteerien huomioiminen hankinnoissa Keskusvirasto Kaupungin ja yrittäjien välisen yhteistyön ylläpito ja kehittäminen Yritysvaikutusarviointi osaksi päätösten valmistelua Kaupungin hankintaosaamisen kehittäminen

22 Sosiaalisten kriteerien huomioiminen hankinnoissa Kumppanuuksien kehittäminen hankinnoissa Kulttuuri ja musiikki Kemin kaupunginorkesterilla on yritysyhteistyökumppaneita ja yritysyhteistyötä pyritään kehittämään edelleen myös tulevina vuosina. Yhteiset tapaamiset sosiaali- ja terveysalan yrittäjien kanssa. Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa. Sponsorointisopimukset. Tekniset palvelut Tekpa pitää yhteyksiä yrittäjiin ja laatii yritysvaikutuksen arviointeja (YRVA). Keskustan ja sisäsataman yrittäjien kanssa on pidetty yhteisiä tilaisuuksia. Yritysvaikutusten arviointeja on laadittu mm. investointiohjelmien ja kaavoituspäätösten yhteydessä. Elinvoimaisuus Vetovoimainen kaupunki Imagon parantaminen Vahvuuksien markkinointi markkinointiviestintästrategian mukaisesti Esteettömän kaupunkiympäristön ja laadukkaan yhteisöllisyyttä vahvistavan asuinympäristön kehittäminen ja parantaminen Keskusvirasto Toteutetaan markkinointiviestintäohjelmaa Markkinoidaan laadukasta asuinympäristöä Tiedottaminen ja viestintä strategian mukaisesti. Verkkosivujen uudistaminen, yhdenmukaisuus. Kulttuuri ja musiikki Laadukkaat kulttuuripalvelut ml. liikunta- ja nuorisopalvelut Laadukas palvelutuotanto. Kulttuurikeskuksen hankesuunnittelu ja asiakaspalvelun

23 Tiedottamisessa kiinnitetään huomiota positiivisten asioiden, vahvuuksien ja monipuolisen palvelujärjestelmän esille tuomiseen. Huomion kiinnittäminen jokapäiväisiin asiakaskohtaamisiin. Asiakaspalvelukoulutuksen järjestäminen kehittäminen. Tekniset palvelut Esteettömyyttä parannetaan esteettömyysohjelman pohjalta. Sauvosaaren alueen jalkakäytävien perusparannukset on toteutettu kesällä Tervahallille on rakennettu hissi liikuntarajoitteisille. Elinvoimaisuus Vetovoimainen kaupunki Monipuolisten kulttuuri- ja liikuntapalveluiden markkinointi ja esilletuonti Eri ikäryhmät huomioivat palvelut Oman toiminnan viestinnässä huomioidaan kulttuuri ja liikunta Keskusvirasto Markkinoidaan monipuolisia kulttuuri- ja liikuntapalveluja Kulttuuri ja musiikki Eritysryhmien ottaminen huomioon tuotannoissa Kulttuuripalvelujen esitteen valmistelu Musiikkiopiston oppilaskonserttien tuonti omien toimitilojen ulkopuolelle, mm. Liikuntapalvelut ja nuoristyö ovat tehostaneet peruskoulut, kirjasto, palvelutalot, kauppakeskukset. markkinointia some-palvelujen avulla sekä uusien Kvartetin toiminnan kulmakivi on eri ikäryhmät huomioiva konserttiohjelmisto llogojen avulla. joita käydään esittämässä paikan päällä päiväkodeissa, kouluissa,

24 Tekniset palvelut palvelutaloissa, vanhainkodeissa jne. Orkesteri pyrkii suunnittelemaan kausiohjelmansa niin että kaikki ikäryhmät tulevat huomioiduksi. Lastenkulttuurikeskuksen toiminta kouluikäisille, avoin nuorisotyö ja erityisnuorisotyö nuorille sekä liikuntapalvelut kaikille ikäryhmille. Markkinoinnin aktiivinen kehittäminen eri markkinointikanavia hyödyntäen. Pidetään hyvässä kunnossa kuntoreitit, hiihtoladut, leikkikentät ja myöhemmin rakennettava senioripuisto. Toteutunut määrärahojen puitteissa. Työjärjestelyt on sovittu siten, että latujen hoito onnistuu myös viikonloppuisin. Leikkikenttien tarkistukset on suoritettu viikottain Elinvoimaisuus Mielekäs arki Syrjäytymisen ehkäisy Työllisyysmallin hyödyntäminen Monipuolisen koulutuksen ja elinikäisen oppimisen turvaaminen Yhteisöllisyyttä vahvistavat ja kaupunkikuvaa elävöittävät toimet (esim. kansalaistalo) Keskusvirasto Työllisyyspalveluyksikkö Kaupunkilaistalon suunnittelu Varhainen puuttuminen Syrjäytymisen ehkäisyyn saadun valtionavustuksen käyttö mm. erityisryhmien kerhoihin, kuntokoulutoiminnan kehittämiseen ja läksykoulutoimintaan. Kulttuuri ja musiikki Eritysryhmien ottaminen huomioon tuotannoissa, kulttuurihyvinvointihankkeet Opastukset ja työpajat. Musiikkiopiston perustoiminta ehkäisee syrjäytymistä ja kannustaa

25 elinikäiseen oppimiseen. Nuorisotyöllä ja liikuntapalveluilla on merkittävä asema kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä ja syrjäytymisen ehkäisyssä palvelutuotantonsa ja sen kehittämisen kautta. Tekniset palvelut Yhteistyössä työllisyysmallin kanssa luodaan uusia, työllistymistä tukevia toimintamalleja sosiaali- ja terveyspalveluihin. Yhteistyö amk:n ja järjestöjen kanssa hyvinvointia edistävien toimintamallien luomiseksi. Kaupunkikuvan kehittäminen toimenpideohjelman pohjalta. Työllisyysmallin hyödyntäminen määrärahojen puitteissa. Keskustan alueiden parannukset on toteutettu kesällä Kausityövoima on otettu kaupunkikuvahankkeisiin työllistämisprojektin kautta.

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen Varhaisen puuttumisen resurssien kohdentaminen ja palveluiden kehittäminen poikkihallinnollisesti 1. Liikuntapalveluissa

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2016

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2016 Kemin kaupunkistrategia 2025 2016 Kuntalainen ja asiakas Strategiset Tavoite vuonna 2016 Toimenpiteet tavoitteen Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2017

Kemin kaupunkistrategia Toimenpideohjelma 2017 Kemin kaupunkistrategia 2025 2017 Kuntalainen ja asiakas Strategiset Tavoite vuonna 2017 Toimenpiteet tavoitteen Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA 1. Status Toteutuma 2016 Päivitetty Hyvinvoiva kuntalainen Valtuuston asettama tavoite vuonna 2016 Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA 1. Kuntalainen ja asiakas Status Toteutuma 2016 Päivitetty Kuntalainen ja asiakas Hyvinvoiva kuntalainen Valtuuston asettama tavoite vuonna 2016 Ennaltaehkäisevien

Lisätiedot

Hyrvi nvoiva kuntalai nen. Varhaisen puuttumisen resurss ien kohdentaminen ja palveluiden kehittiminen poikkihallinnollisesti

Hyrvi nvoiva kuntalai nen. Varhaisen puuttumisen resurss ien kohdentaminen ja palveluiden kehittiminen poikkihallinnollisesti Kuntalainen ja asiakas eli valtuuston ase(tama tavoite ia toi Sfateginen p5smdird Toi menpiteet tavoitteen saavuttam iseksi Kuntalainen ja asiakas Hyrvi nvoiva kuntalai nen Varhaisen puuttumisen resurss

Lisätiedot

Hilkka Halonen. toimitusjohtaja Meriva sr.

Hilkka Halonen. toimitusjohtaja Meriva sr. Hilkka Halonen toimitusjohtaja Meriva sr hilkka.halonen@meriva.com Hyvinvointi määritelmät Elintaso tulot, asuminen, työllisyys, koulutus ja terveys Yhteisyyssuhteet paikallis- ja perheyhteisyys, ystävyyssuhteet

Lisätiedot

Kärkölän kunnan KH KV KÄRKÖLÄN KUNTA puh Virkatie Järvelä

Kärkölän kunnan KH KV KÄRKÖLÄN KUNTA puh Virkatie Järvelä Kärkölän kunnan KH 4.9.2017 KV 18.9.2017 KÄRKÖLÄN KUNTA puh. 044 770 2200 karkolan.kunta@karkola.fi Virkatie 1 16600 Järvelä www.karkola.fi KÄRKÖLÄN STRATEGIA Sisällys VISIO... 3 ARVOT... 3 STRATEGIAN

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategian 2030 valmistelu Kuntalaisten osallistaminen Yhteenveto kyselyjen tuloksista

Kemin kaupunkistrategian 2030 valmistelu Kuntalaisten osallistaminen Yhteenveto kyselyjen tuloksista Kemin kaupunkistrategian 2030 valmistelu Kuntalaisten osallistaminen Yhteenveto kyselyjen tuloksista 24.10.2017 Kuntalaisten osallistaminen KYSELYT INNODUEL-SOVELLUKSELLA: Lukiolaiset: Millaisessa Kemissä

Lisätiedot

Kieliohjelman päivityksen valmistuminen Kielikylpyopetuksen kehittämissuunnitelma Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus

Kieliohjelman päivityksen valmistuminen Kielikylpyopetuksen kehittämissuunnitelma Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu kriittinen tavoitteet ja hankkeet Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus Monikulttuurisuuden edistäminen ja hyödyntäminen Monikulttuurisuusohjelman

Lisätiedot

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin organisaatio

Lisätiedot

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia Liite 2 Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Strategia 2010-2015 MISSIO / TOIMINTA-AJATUS Hyvinvoiva ja toimintakykyinen kuntalainen Missio = organisaation toiminta-ajatus, sen olemassaolon syy. Kuvaa sitä, mitä

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2021 Hyvinvoinnin johtoryhmä JOHDANTO Hyvinvointipalvelut tuottaa palveluja kaikille kuntalaisille. Palvelut pidetään houkuttelevina ja luotettavina. Palvelutoiminnan

Lisätiedot

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu Markus Pauni. Strateginen päämäärä. Kaupunkistrategian. Sivistystoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu Markus Pauni. Strateginen päämäärä. Kaupunkistrategian. Sivistystoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle Elinvoimainen oppiva kaupunkiseutu tavoitteet Kulttuurin liikunnan edelläkävijyys Ohjelma fyysisten olosuhteiden kehittämiseksi nuorisotoimen lautakunnan liikuntalautakunnan toimialalla Järjestö- harrastustoiminnan

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA. Nuorisotyö ja Liikuntapalvelut & Kulttuurilautakunta

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA. Nuorisotyö ja Liikuntapalvelut & Kulttuurilautakunta KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA Nuorisotyö ja Liikuntapalvelut 17.2. & 6.4.2016 Kulttuurilautakunta NUORISOTYÖ Seuraavalle sivulle on koottu nuorisotyön kaupunkistrategian toimenpide-ehdotukset kaupunkistrategian

Lisätiedot

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Kulttuuripalvelut; tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Kulttuuripalvelut; tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu ; tavoitteet ja Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus Kulttuurin ja liikunnan edelläkävijyys Kulttuuri- ja museotoimen investointisuunnitelman

Lisätiedot

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa.

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa. Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu ; tavoitteet ja Kulttuurin ja liikunnan edelläkävijyys Liikuntapaikkarakentamisen investointisuunnitelman päivittäminen ja hankkeiden priorisointi lautakunnassa. (8/2010)

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA Luonnos

KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA Luonnos KEMIN KAUPUNKISTRATEGIA 2030 Luonnos 1.3.2018 Kuntalaki 1 : Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 13.11.2014 108 1 Kemijärvi 2020 Vedenvälkettä ja vihreää kultaa Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu- ja seutukuntakeskus, joka hyödyntää maantieteellistä

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9)

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9) Liite nro 1 (1/9) Toimiala: Kasvu ja oppiminen Vetovoimainen, uudistuva ja kehittyvä Äänekoski Asiakas Toimialojen asiakastyytyväisyyskysely 3,7 3,7 3,9 3,9 3,9 4 Keskeisiä toimenpiteitä n saavuttamiseksi:

Lisätiedot

8. KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA

8. KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA TOIMENPIDEOHJELMA 41 8. KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA 1. Kuntalainen ja asiakas Kuntalainen ja asiakas Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen

Lisätiedot

Kaupungin ydin- ja tukiprosessit. Kaupunginhallitus

Kaupungin ydin- ja tukiprosessit. Kaupunginhallitus Kaupungin ydin- ja tukiprosessit Kaupunginhallitus 28.5.2018 Järvenpään kaupunki Minna Lohtander 21.5.2018 Prosessien työstäminen Järvenpään kaupunki Minna Lohtander 21.5.2018 2 Uuden Järvenpään prosessien

Lisätiedot

Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu. Henkilöstöstrategia vuosille

Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu. Henkilöstöstrategia vuosille Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu Henkilöstöstrategia vuosille 2016 2018 1 2 Sisältö 1. Henkilöstöstrategiamme tarkoitus... 4 2. Henkilöstöstrategiamme päämäärä,

Lisätiedot

1. Kuntalainen ja asiakas Toteutuma 2016

1. Kuntalainen ja asiakas Toteutuma 2016 Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Toteutuminen 2016 1 KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA / SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUKESKUS / toteutuminen 2016 1. Kuntalainen ja asiakas Toteutuma 2016 Kuntalainen ja

Lisätiedot

Sivistystoimen tuloskortti 2012

Sivistystoimen tuloskortti 2012 Sivistystoimi Sivistystoimen tuloskortti 2012 NÄKÖKULMA JA KESKEISET TAVOITTEET 2012 OPERATIIVISET TOIMET JA MITTARIT JA TAVOITETASO 2012 SEKÄ VASTUUTAHO ASIAKKAAT 1. Sivistystoimen palvelut tukevat jatkumoa

Lisätiedot

KÄRKÖLÄN STRATEGIA VISIO

KÄRKÖLÄN STRATEGIA VISIO KÄRKÖLÄN STRATEGIA VISIO Kärkölä on ulospäin suuntautuva ja myönteisesti tunnettu, terve, itsenäinen, yhteisöllinen sekä menestyvä - ihmisen kokoinen kunta. ARVOT Luottamus Aktiivisuus Vastuullisuus Yhteisöllinen

Lisätiedot

JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN

JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN ITÄ-SUOMESSA Maarita Mannelin maakuntasuunnittelija Pohjois-Karjalan jos ajaa maakuntaliitto a 6.2.2015 Maarita Mannelin Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

VESANNON SIVISTYSTOIMEN STRATEGIA

VESANNON SIVISTYSTOIMEN STRATEGIA VESANNON SIVISTYSTOIMEN STRATEGIA 2015-2020 Sivistystoimen palvelut Varhaiskasvatus: perhepäivähoito, ryhmäperhepäivähoito, päiväkoti, esiopetus Perusopetus: Vesannon yhtenäiskoulu, 1-9 lk Lukio: Vesannon

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN 2010

IISALMEN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN 2010 IISALMEN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN 2010 KAUPUNGIN TOIMINTAA OHJAAVAT ARVOT perusturvallisuus tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus asiakaslähtöisyys omatoimisuus ja lähimmäisenvastuu avoimuus ympäristön kunnioitus

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE HYVINVOINNIN TOIMIALAN TOIMINTA JA TALOUS VUONNA 2018 Hyvinvointilautakunnan tehtävänäon vastata toimialansa palveluista kokonaisuutena ja palvelujen yhteensovittamisesta.

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA 2018

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA 2018 KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA 2018 Näkökulma Strateginen päämäärä Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hyvinvoivat asukkaat Valtuuston asettama tavoite vuonna 2018 Ennaltaehkäisevien ja terveyttä

Lisätiedot

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Kulttuuri-, Museo- ja Nuorisotoimen investointisuunnitelman päivittäminen lautakunnassa

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu. Kulttuuri-, Museo- ja Nuorisotoimen investointisuunnitelman päivittäminen lautakunnassa Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu Kaupunkistrategia n Kulttuurin ja liikunnan edelläkävijyys Kulttuuri-, Museo- ja Nuorisotoimen investointisuunnitelman päivittäminen lautakunnassa (08/2010) Asian

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2018 2021 Arvot IHMISLÄHEINEN VASTUULLINEN AKTIIVINEN Visio KARSTULA ON ELINVOIMAINEN KUNTA, JOSSA IHMISTEN ON HYVÄ ELÄÄ JA YRITYSTEN MENESTYÄ! Palvelut ja hyvinvointi IHMISTÄ LÄHELLÄ Karstunen

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategia 2025

Kemin kaupunkistrategia 2025 Kemin kaupunkistrategia 2025 1 2 3 4 Toimintaorganisaation vahvuudet -Osaava henkilöstö -Kehittämishalukkuus valtakunnallisissa ja seutukunnallisissa hankkeissa -Kaupunkikokoon suhteutettuna monipuolinen

Lisätiedot

Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä

Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä Ville Nieminen, projektipäällikkö, Kuntaliitto @ViVaNieminen 1. Hyvinvoinnin edistäminen indikaattoreista toimenpiteisiin 2. Hyvinvointiennakointi

Lisätiedot

Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian Työsuunnitelma 2019

Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian Työsuunnitelma 2019 Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian 2018 2020 Työsuunnitelma 2019 Strateginen päämäärä: HYVINVOINNILLA VETO- JA PITOVOIMAA 1. Kaikille

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010. A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen

KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010. A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen TA 1 KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010 A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen C) Palvelualue: Vapaa-aikakeskus D) Vastuuhenkilö: Tapio Miettunen

Lisätiedot

Hyvinvointisuunnitelma (luonnos) Nivalan kaupunki 2018

Hyvinvointisuunnitelma (luonnos) Nivalan kaupunki 2018 Hyvinvointisuunnitelma 2017-2021 (luonnos) Nivalan kaupunki 2018 HYVINVOINTIKERTOMUKSEN TULOSTEN JA YHTEENVEDON PERUSTEELLA LAADITAAN PAINOPISTEALUEET HYVINVOINTISUUNNITELMA EHDOTUS PAINOPISTELUALUEISTA

Lisätiedot

KULTTUURILAUTAKUNTA 74

KULTTUURILAUTAKUNTA 74 KULTTUURILAUTAKUNTA 74 Palvelu: Kulttuuriosasto/Kulttuuripalvelut Vastuuhenkilö: Hilkka Heikkinen TA 13/TA 14 TP 12/TA 14 Kulttuuritalot/-keskukset, käynnit 13 013 8 312 29 100 210 000 86,1 % 96,0 % /

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2017 2021 KUNTASTRATEGIA KUNNAN TOIMINNAN OHJENUORANA MERKITYS JA OHJAUSVAIKUTUS Kuntalain (410/2015) 37 :n mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan

Lisätiedot

Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013. Strategiakortit 2013 LIITE 1

Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013. Strategiakortit 2013 LIITE 1 Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013 Strategiakortit 2013 LIITE 1 TALOUS Kuntatalous on vakaa Kriittiset menestystekijät Toiminta suunnitelmallista ja pitkäjänteistä - Laaditaan taloudellisesti

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY Sisältö: Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hyvinvointilautakunta Lautakunnan alaiset jaostot Sote-neuvottelukunta Toimialan organisoituminen Palvelualueiden toiminnot

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimen tuottamat laadukkaat perus- ja hyvinvointipalvelut vaikuttavat merkittävällä ja positiivisella tavalla maaseutukaupungin asukkaiden elämänhallintaan ja laatuun sekä viihtyvyyteen.

Lisätiedot

Liite 4 81 JOENSUUN LIIKUNTATOIMEN STRATEGIA 2009-2015

Liite 4 81 JOENSUUN LIIKUNTATOIMEN STRATEGIA 2009-2015 Liite 4 81 JOENSUUN LIIKUNTATOIMEN STRATEGIA 2009-2015 STRATEGIAKARTTA Toimivat palvelut ja uudistuvat rakenteet Riittävä ja laadukas palveluverkko Palvelurakenteen ja toimintatapojen kehittäminen ja uudistaminen

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA

KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA KAUPUNKISTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMA 1. Kuntalainen ja asiakas Status Toteutuma 2016 Päivitetty Kuntalainen ja asiakas Hyvinvoiva kuntalainen Valtuuston asettama tavoite vuonna 2016 Ennaltaehkäisevien

Lisätiedot

Resurssit ja johtaminen

Resurssit ja johtaminen Resurssit ja johtaminen Talouden hallinta Talousarvion toteutuminen. Talousarvion mukainen toiminta. Taloushallintaohjelmien tarkoituksenmukaisuuden arviointi Käyttösuunnitelma ja osavuosikatsaukset. Raportointi

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikkö 1 -taso KEHITTÄMIS- JA HALLINTOPALVELUT Tulosyksikkö 1: Hallinto - vastuuhenkilö: talous- ja hallintopäällikkö HALLINTO TP 2014 TA+M

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIA

KAUPUNKISTRATEGIA KAUPUNKISTRATEGIA 2017-2025 VISIO 2025 - Hulluna Huittisiin! Huittinen on turvallinen ja kehittyvä lapsiystävällinen kaupunki, jossa on yhteisöllisyyden ja hyvän ilmapiirin myötä hyvä elää ja yrittää.

Lisätiedot

TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TUORSNIEMEN KOULU TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTA AJATUS 2010-2016

TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TUORSNIEMEN KOULU TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTA AJATUS 2010-2016 TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTA AJATUS 2010-2016 Tuorsniemen koulun tehtävänä on tukea oppilaan kokonaisvaltaista kasvua yksilölliset erot huomioon ottaen ja opettaa niitä perustietoja ja taitoja, joita oppilas

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2 SIVISTYSTOIMEN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT vv. 2016- Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin

Lisätiedot

Inkoo 2020 18.6.2015

Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoon missio Inkoon kunta luo edellytyksiä inkoolaisten hyvälle elämälle sekä tarjoaa yritystoiminnalle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Kunta järjestää inkoolaisten peruspalvelut

Lisätiedot

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA 2011-2024 KÄRKÖLÄN KUNTA STRATEGIA 2011 2024 1 (4) JOHDANTO Strategia kattaa kuluvan valtuustokauden lopun ja kolme seuraavaa valtuustokautta. Tavoitteena

Lisätiedot

MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA

MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA 2007 2020 KÄRKÖLÄN KUNTA STRATEGIA 2007 2020 1 (4) JOHDANTO Kunnanvaltuusto hyväksyi Kärkölän kunnan strategian 2001 2010 22.10.2001. Kunnallinen toimintaympäristö

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sivistystoimi Aulis Pitkälä

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sivistystoimi Aulis Pitkälä Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sivistystoimi Aulis Pitkälä Kaikkien sivistyskaupunki Oppiva sivistyskaupunki Elinvoimainen sivistyskaupunki Innovatiivinen sivistyskaupunki Espoo on sivistyskaupunki

Lisätiedot

1. HYTE: 2. Matkailu: 3. Teollisuus 4. Kasvupalvelut:

1. HYTE: 2. Matkailu: 3. Teollisuus 4. Kasvupalvelut: Elinkeinostrategian valmisteluun ovat osallistuneet Keminmaan kunnan henkilöstön lisäksi luottamushenkilöt ja Keminmaan yrittäjiä. Elinkeinostrategiaan liittyen on järjestetty kaksi avointa työpajaa ja

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIA Homma hoidetaan

KAUPUNKISTRATEGIA Homma hoidetaan KAUPUNKISTRATEGIA 2025 Kohdataan Alavudella Hyvää ja kaunista Homma hoidetaan UUTEEN KAUPUNKIIN VALMISTAUTUMINEN Alavudella on pitkään tehty strategista suunnittelutyötä kehittämisohjelmia laatimalla.

Lisätiedot

MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA

MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA Tuija Kautto Kohtaamo Lahti 23.9.2015 MITEN SELVITETTY Ohjaamokierros 2015 Projektisuunnittelijat kiertäneet Suomea Kaikkia Ohjaamoja ei ole vielä tavattu Tapahtumat, esimerkiksi

Lisätiedot

Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki / Kirjastopalvelujen näkökulma

Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki / Kirjastopalvelujen näkökulma Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki / näkökulma Vetovoimainen kaupunki - Liikunnan ja kulttuurin tarjonta - Aktiivinen kaupunkielämä - Kehittyvä kaupunkikeskus - Liikunnan ja kulttuurin näkyvyys

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos )

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos ) 1 LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos 27.10.2011) 1. LOVIISAN KAUPUNGIN VISIO 2020 Loviisa on kehityskäytävää E18 hyödyntävä merenranta- ja maaseutukaupunki, jossa korostuu hyvä elämänlaatu ja oma

Lisätiedot

Oulun palvelumalli 2020:

Oulun palvelumalli 2020: Oulun palvelumalli 2020: asiakaslähtöisyyttä, yhteisöllisyyttä ja monituottajuutta OSAAVA KUNTA tutkimuksen -SEMINAARI KUNTAPÄIVILLÄ 15.5.2013 Kehittämispäällikkö Maria Ala-Siuru Oulun palvelumalli 2020:

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus )

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus ) 1 LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus 1.12.2011) 1. LOVIISAN KAUPUNGIN VISIO 2020 Loviisa pieni kaupunki, suuria elämyksiä Loviisa on kehityskäytävää E18 hyödyntävä merenranta- ja maaseutukaupunki,

Lisätiedot

Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana

Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana Kuntien kulttuuritoimintalaki uudistuu 7.12.2017 Johanna Selkee Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto Kulttuuripalvelujen visio 2025 Kulttuuripalveluiden merkitys

Lisätiedot

Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto

Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto 27.11.2017 Rauman Tarina 2, 2018-2021 2 Hyvinvointia ja elinvoimaa tukevat linjaukset Terveellinen, turvallinen ja palveleva Rauma Vireän elinkeinoelämän Rauma Hyvien

Lisätiedot

Kriittinen menestystekijä. Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2022

Kriittinen menestystekijä. Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2022 Äänekosken kaupunki Perusturva 1(9) Perusturvalautakunta 26.9.2018 Liite nro 3 Sosiaalityö Mittari(t) Nykytaso 2019 2020 2021 Tavoitetaso 2022 Hyvät ja toimivat peruspalvelut asiakastyytyväisyyskyselu

Lisätiedot

Henkilöstökyselyn tulokset

Henkilöstökyselyn tulokset Henkilöstökyselyn tulokset 18.12.2017 Kyselyn toteuttaminen Vastauksia 616/1800 = 34 % Kyselyaika: 26.10 13.11.2017 Sivistyspalveluiden ja sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstö suurimmat vastaajaryhmät

Lisätiedot

Tyrnävän kunnan laaja hyvinvointikertomus Toimenpiteet ja suunnitelma

Tyrnävän kunnan laaja hyvinvointikertomus Toimenpiteet ja suunnitelma Tyrnävän kunnan laaja hyvinvointikertomus 2017-2020 Toimenpiteet ja suunnitelma Hyvinvointityö Tyrnävällä Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen osana kaikkea kunnan toimintaa Osallisuuden ja yhteisöllisyyden

Lisätiedot

Kriittinen menestystekijä. Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2022

Kriittinen menestystekijä. Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2022 Äänekosken kaupunki Perusturva 1(10) Perusturvalautakunta 26.9.2018 Liite 2 Terveyspalvelut Mittari(t) Nykytaso 2019 2020 2021 Tavoitetaso 2022 Hyvät ja toimivat peruspalvelut tyytyväisyyskyselyt (kokonaisarvio)

Lisätiedot

Lasten ja nuorten osallisuuden niveltäminen osaksi kaupungin toimintaa

Lasten ja nuorten osallisuuden niveltäminen osaksi kaupungin toimintaa 6. TAVOITTEET, TOIMENPITEET JA VASTUUTAHOT 1 Toimenpide-ehdotukset ovat syntyneet jyväskyläläisille lapsille ja nuorille tehtyjen alkukartoitusten, Jyväskylän kaupungin palvelualueille tehtyjen kyselyjen

Lisätiedot

2 Hyvinvointi talousarvio 2017 ja henkilöstömäärä

2 Hyvinvointi talousarvio 2017 ja henkilöstömäärä Toimiala: toimialajohtaja HYVINVOINTI Hyvinvointijohtaja 2,1 hlöä Toimialan keskitetyt palvelut mm. henkilöliikennesihteeri 31.12.2017 saakka Palvelualueet: palvelualuejohtajat HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN

Lisätiedot

Kasvu, oppiminen, perheet

Kasvu, oppiminen, perheet Kasvu, oppiminen, perheet Pirjo Tuosa, selvityshenkilö Uudistuksen lähtökohtia Jyväskylän kaupungissa toteutetaan palvelu- ja organisaatiouudistus vuoden 2013 alussa hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksen

Lisätiedot

Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2021

Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2021 Toimiala: Hyvät ja toimivat peruspalvelut Kotona asuvien yli 75-vuotiaiden määrä 90% 91% 91,50% 92% 92,50% 93% Laitoshoidossa olevien yli 75-vuotiaiden määrä 2,88% 2,50% 2,50% 2% 2% 1,50% Tehostetussa

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

Tulosyksikkö Prosessi Tavoite Strategianäkökulma A P T H 211 Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen edistäminen

Tulosyksikkö Prosessi Tavoite Strategianäkökulma A P T H 211 Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen edistäminen TOIMIELIN SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSTOIMEN HALLINTO 211Sivistystoimen hallinto Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen Osaamisen, harrastamisen ja kulttuurin Terveyden ja elämänhallinnan Strategianäkökulmat:

Lisätiedot

Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta

Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta Taiteen perusopetuksen kehittäminen kunnissa keskustelutilaisuus 22.11.2017 Johanna Selkee Erityisasiantuntija p. 050 435 9420, johanna.selkee@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

Nuorten kuuleminen ja osallisuus. Siiloista kokonaisuuteen Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki

Nuorten kuuleminen ja osallisuus. Siiloista kokonaisuuteen Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki Nuorten kuuleminen ja osallisuus Siiloista kokonaisuuteen 9.2.2018 Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki KAUPUNKISTRATEGIA 2017-2025 VISIO 2025 - Hulluna Huittisiin! Huittinen on turvallinen

Lisätiedot

Kunnan ja maakunnan yhdyspinnat SISOTE -yhteistyössä

Kunnan ja maakunnan yhdyspinnat SISOTE -yhteistyössä Kunnan ja maakunnan yhdyspinnat SISOTE -yhteistyössä Sivistyskunnan roolit ja tuki - projekti Irmeli Myllymäki Julkisten palvelujen yhdyspinnat VALTIO Ohjaus ja resurssit Ohjaus ja resurssit Vuorovaikutus

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA / MÄNTSÄLÄ ja PORNAINEN

LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA / MÄNTSÄLÄ ja PORNAINEN 1 LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA / MÄNTSÄLÄ ja PORNAINEN 3. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma (strategia) vuosille 2012; versio 26.11.2009 Kriittinen Yleisiin kasvuoloihin vaikuttaminen

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Sivu 1 / 5 PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Vuonna 2017 kunta järjesti kuntalaisille peruspalvelut, huolehti infrastruktuurista ja kehitti kunnan elinvoimaisuutta asetettujen tavoitteiden mukaisesti

Lisätiedot

Ohittamaton Keminmaa elinvoimaa ja luonnetta

Ohittamaton Keminmaa elinvoimaa ja luonnetta Ohittamaton Keminmaa elinvoimaa ja luonnetta Strategian aikajänne on valtuustokausi + vuosi Keminmaan kunta 2018 Strategian osa-alueet: 1. Talouden oikaisuliike 2. Kuntarakenne ja sote uudistus 3. Kunnan

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimen strategia

Joensuun seudun hankintatoimen strategia Joensuun seudun hankintatoimen strategia Page 1 Visio Vuonna 2015 Joensuun seudun hankintatoimi on edistyksellisten ja kilpailukykyisten hankintapalveluiden tarjoaja ja aluekehityksellisesti merkittävä

Lisätiedot

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Terveyden edistämisen kuntakokous Ylitornio 27.8.2010 Ohjaajalääkäri Terveyden edistämisen suunnittelija Terveyden edistämisen suunnittelija Aimo Korpilähde Tuula

Lisätiedot

Pirkkalan valtuustoryhmien HALLITUSOHJELMA

Pirkkalan valtuustoryhmien HALLITUSOHJELMA Pirkkalan valtuustoryhmien HALLITUSOHJELMA 1 2 Hallitusohjelman tarkoitus ja merkitys Pirkkalan pormestarimalliin kuuluu toimintatapa, jossa uusi pormestari ryhtyy heti valintansa jälkeen kokoamaan hallitusohjelmaa.

Lisätiedot

KULTTUURILAUTAKUNTA 73

KULTTUURILAUTAKUNTA 73 KULTTUURILAUTAKUNTA 73 Palvelu: Kulttuuripalvelut Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Kari Silvennoinen 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Turvallisen ja sujuvan arjen tarjoaminen. Kasvun ja vanhemmuuden tukeminen

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Turvallisen ja sujuvan arjen tarjoaminen. Kasvun ja vanhemmuuden tukeminen Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Turvallisen ja sujuvan arjen tarjoaminen Kasvun ja vanhemmuuden tukeminen Yhdistysten osaamisen hyödyntäminen kuntalaisten aktivoinnissa Monipuolisten asumismahdollisuuksien

Lisätiedot

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Terveyden edistämisen kuntakokous Muonio 12.4.2010 Ohjaajalääkäri Terveyden edistämisen suunnittelija Terveyden edistämisen suunnittelija Aimo Korpilähde Tuula Kokkonen

Lisätiedot

Onko Kouvolassa elinvoimaa?

Onko Kouvolassa elinvoimaa? Onko Kouvolassa elinvoimaa? Elinvoiman itsearviointikyselyn nostoja N=199 Markku Pyykkölä, Maria Vuorensola FCG Konsultointi Oy 25.1.219 Page 1 FCG Johtaminen ja ohjelmistot eväitä uudistuksiin ja muutoksiin

Lisätiedot

Kemin kaupunkistrategia 2025. Kaupunginvaltuusto 25.11.2013 148

Kemin kaupunkistrategia 2025. Kaupunginvaltuusto 25.11.2013 148 Kemin kaupunkistrategia 2025 Kaupunginvaltuusto 25.11.2013 148 Toiminta-ajatus Kemin kaupunki järjestää laadukkaita palveluja asukkailleen ja edistää omalla toiminnallaan ja yhteistyöllä seutukunnan hyvinvointia

Lisätiedot

Ei lisäresurssia, olemassa olevien kohdentaminen. Nykyinen taso säilytetään. Ei lisäresurssia, Nykyinen

Ei lisäresurssia, olemassa olevien kohdentaminen. Nykyinen taso säilytetään. Ei lisäresurssia, Nykyinen Operatiivisen palvelutuotantosopimuksen perusopetuksen tulosalueella Mahdollistetaan monipuolinen ja korkeatasoinen kasvatus ja opetus Perusresurssien turvaaminen Kaikille lapsille ja oppilaille taataan

Lisätiedot

Koulutuksen järjestäjän paikallinen kehittämissuunnitelma vuosille Hyväksytty sivistyslautakunnassa

Koulutuksen järjestäjän paikallinen kehittämissuunnitelma vuosille Hyväksytty sivistyslautakunnassa Koulutuksen järjestäjän paikallinen kehittämissuunnitelma vuosille 2015-2020 Hyväksytty sivistyslautakunnassa 23.9.2015 Kaarinan strategia Visio Maailma muuttuu Kaarina toimii! Toiminta-ajatus Järjestämme

Lisätiedot

Mitä sote- ja maakuntauudistus tarkoittaa hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta?

Mitä sote- ja maakuntauudistus tarkoittaa hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta? Mitä sote- ja maakuntauudistus tarkoittaa hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta? Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros 2017 1 11.9.2017 - 2 11.9.2017 - 3 11.9.2017 - 4 11.9.2017 - 5 11.9.2017

Lisätiedot

Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi

Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon valmistelu Itä-Uudenmaan valmistelutyö tehdään osana koko Uudenmaan sote-alueen ja valtakunnallisen

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus Vastuualuejohtaja Sirkka Karhulan esitys organisaatiotoimikunnassa 25.10.2010 Jyväskylän vanhuspoliittinen strategia 2009-2030 WWW.jyvaskylanseutu.fi/sivu.php/vanhuspalvelut

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TOIMIALUE: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja Ilkka Luoma yhdessä johtoryhmän kanssa TOIMINTA-AJATUS: Sosiaali- ja terveydenhuollon syvään toiminnalliseen

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Sivistystoimiala Palvelualue: Lukiokoulutuksen Sopimuksen tarkoitus: Tällä operatiivisella sopimuksella toimialajohtaja ja johtaja sopivat kasvatus- ja opetuslautakunnan ja kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Terveyden edistämisen kuntakokous Enontekiö 1.3.2010 Ohjaajalääkäri Terveyden edistämisen suunnittelija Terveyden edistämisen suunnittelija Aimo Korpilähde Tuula

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Sirkka Karhula Selvityshenkilö Valtuustoseminaari 21.2.2011 Valmistelun ohjaus Valtuusto Kaupunginhallitus Organisaatiotoimikunta

Lisätiedot