Säästä energiaa säästät rahaa parempi mukavuus

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Säästä energiaa säästät rahaa parempi mukavuus"

Transkriptio

1

2

3 Ennen kuin aloitat Säästä energiaa säästät rahaa parempi mukavuus ECL Comfort säädin on kehitetty lämpötilan säätöön lämmitysjärjestelmissä. ECL varmistaa seuraavat seikat: Huonelämpötilat ja käyttöveden lämpötila ovat käyttäjän aseteltavissa Alemmat lämpötilat ja alempi energiakulutus alentavat kustannuksia ja säästävät energiavaroja. Automaattinen pumpun ohjausohjelma suojaa kiertovesipumppua jumiutumiselta. Luonnostele lämmitysjärjestelmäsi. ECL Comfort säädintä voi käyttää useissa erilaisissa järjestelmissä ja erilaisilla laiteyhdistelmillä ja ominaisuuksilla. Jos lämmitysjärjestelmääsi ei suoraan ole esitetty osion 10 kaavioissa, luonnostele järjestelmäsi toimintakaavio. Asentaminen on helpompaa, kun vertaat omaa järjestelmääsi esitettyihin perusmalleihin. Säädin on esiohjelmoitu tehdasasetuksille, jotka löydät tästä käyttöohjeesta. Saattaa kuitekin olla joitakin asetuksia, joita ei ole mainittu tässä ohjekirjassa. Näitä asetuksia käytetään yhdessä eri moduuli optioiden kanssa. Ko. optiomoduuleiden ohjeissa löytyvät kuvaukset asetuksista ja toiminnoista. Kuinka käytän käyttöohjetta Käyttöohje on jaettu kahteen osaan: Käyttäjän käsikirja (käännä opas ympäri) Keltaiset osat 1-7 Asennus ja ylläpito: Harmaat osat; 10 ja siitä eteenpäin VI.BB.S1.20 F

4 10 Järjestelmän selvittäminen Asentaminen ECL Comfort säädin pystyy säätämään ja ohjaamaan useita erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Tästä osasta löydät yleisimmin käytetyt lämmitysjärjestelmät. Jos näistä ei löydy juuri samanlaista kuin oma järjestelmäsi niin valitse lähin järjestelmä. Vaihtoehdot, joissa käytetään samoja asetuksia: Kaukolämpö lämmönsiirrin tai suoralla kytkennällä 2-, 3- tai 4-tiesäätöventtiili Asentaminen Lämmitysjärjestelmä tyyppi 1 Lämmitys ja lämminkäyttövesi siirrinkytkennällä, kun virtauskytkin on asennettu. Tarkista rivin 24 asetus piirille I. Lämmitysjärjestelmä tyyppi 2 Lämmitys ja lämminkäyttövesi siirrinkytkennällä. P3 noudattaa viikko-ohjelmaa, kun virtauskytkin ja P3 on kytketty. Tarkista rivin 24 asetus piirille I. Järjestelmäkuvat ovat periaatepiirroksia ja eivät sisällä kaikkia lämmitysjärjestelmässä tarvittavia laitteita tai komponentteja.

5 11a Asentaminen 11b Asentaminen ECL säädin asennetaan lähelle lämmitysjärjestelmää ja paikkaan, jossa se on helposti luettavissa ja käytettävissä. Asennustapoja on kolme: Seinäasennus Paneeliasennus Kiskoasennus DIN kiskoon Ruuveja ja muita asennustarvikkeita ei toimiteta säätimen mukana. Asentaminen Seinäasennus Tilaa asennuspohja tilausnumero 087B1149. Asenna pohja tasaiselle seinäpinnalle. Liitä johdot ja aseta säädin pohjaan. Kiinnitä säädin ruuvilla pohjaan. Kiskoasennus DIN kiskoon Tilaa asennussarja tilausnumero 087B1145. Asennussarja on välttämätön kiskoasennuksessa. Paneeliasennus Tilaa asennusarja tilausnumero 087B1148. Paneelin paksuus ei saa olla yli 3 mm. Asennusaukon koko 92 x 138 mm. Irroita oikean puoleinen kansi ruuvimeisselin avulla. Aseta säädin asennusaukkoon ja lukitse se kahdella säätimen vastakkaisissa kulmissa olevilla lukitusruuveilla.

6 12a Sähkökytkennät 230 V a.c. 12b Asentaminen 230 V a.c. jännitteiset kytkennät Antureiden kytkentä Asentaminen Liitin Kuvaus Suurin kuormitus 1 L Jännite 230 V a.c. 2 N Jännite 230 V a.c. 3 M1 Vaihdemoottori - 0,2 A 230 V a.c. auki / piiri I 4 M1 Vaihdemoottori 0,2 A 230 V a.c. kiinni / piiri I tai ABV termomoottori 5 Moottori, vaihe, 230 V a.c. / piiri I 6 M2 Vaihdemoottori 0,2 A 230 V a.c. auki / piiri II 7 M2 Vaihdemoottori 0,2 A 230 V a.c. kiinni / piiri II 8 M2 Vaihdemoottori, vaihe, 230 V a.c. / piiri II 9 P1 Kiertovesipumppu / piiri I 4(2) A 230 V a.c. 10 Pumpun ohjausreleen R1 vaihe, 230 V a.c. 13 P3 Lämpimän käyttöveden 4(2) A 230 V a.c. kiertovesipumppu, piiri II 14 Pumpun ohjausreleen R3 vaihe, 230 V a.c. Liitin Kuvaus Malli (suositus) 15 ja 16 Virtauskytkin (FS) 17 ja 16 Ulkoanturi (S1) ESMT 18 ja 16 Huoneanturi (S2), piiri I ESMT 19 ja 16 Menovesianturi (S3), piiri I ESMU/ESM-11/ESMC 20 ja 16 Paluuvesianturi (S4) ESMU/ESM-11/ESMC 21 ja 16 Käyttöveden anturi (S5), piiri II 22 ja 16 Menoveden lämpötilaanturi (S6) piiri II ESMU/ESM-11/ESMC ESMU/ESM-11/ESMC Asenna johto liittimen 16 ja apukytkentäliittimen välille! Antureiden johtojen poikkipinta-ala: vähintään 0,4 mm2 Kaapelien maksimipituus 50 m (anturit ja BUS väylä) Yli 100 metriä pitkät johdotukset voivat aiheuttaa sähköhäiriöitä (EMC). Asenna johdot liittimien 1 ja 5 välille 5 ja 8 välille 8 ja 10 välille 10 ja 14 välille 2 ja N välille Sähkökaapelien poikkipinta-ala: mm 2 Kaapelien maksimipituus 50 m Sähköliittimet Jokaiseen riviliittimeen voidaan asentaa enintään 2 x 1,5 mm2 kaapelia. Tärkeää Väärin asennetut kaapelit vaurioittavat triac-ulostuloja

7 13a Sähkökytkennät - 24 V a.c. 13b Asentaminen 24 V ja 230 V jännitteiset kytkennät Antureiden kytkentä Asentaminen Liitin Kuvaus Suurin kuormitus 1 L Jännite 24 V a.c. 2 N Jännite 24 V a.c. 3 M1 Vaihdemoottori auki / piiri I 4 M1 Vaihdemoottori kiinni / piiri I tai ABV termomoottori 5 Moottori, vaihe, 24 V a.c. / piiri I 6 M2 Vaihdemoottori auki / piiri II 7 M2 Vaihdemoottori kiinni / piiri II 8 Vaihdemoottori, vaihe, 24 V a.c. / piiri II 9 P1 Releulostulo kiertovesipumpun releen ohjaukseen / piiri I 10 Pumpun ohjausreleen K1 vaihe 13 K3* Releulostulo lämpimän käyttöveden kiertopumpun releen ohjaukseen / piiri II 14 Pumpun ohjausreleen K3 vaihe *K1/K3 apurele Käämi: 24 V a.c. Kosketin: 4A230 V a.c. Asenna johdot liittimien 1 ja 5 välille 5 ja 8 välille 8 ja 10 välille 10 ja 14 välille 2 ja N välille 1A 24 V a.c. 1A 24 V a.c. 1A 24 V a.c. 1A 24 V a.c. 4(2) A 24 V a.c. 4(2) A 24 V a.c. Sähkökaapelien poikkipinta-ala: mm 2 Kaapelien maksimipituus 50 m Sähköliittimet Jokaiseen riviliittimeen voidaan asentaa enintään 2 x 1,5 mm2 kaapelia. Tärkeää Väärin asennetut kaapelit vaurioittavat triac-ulostuloja Liitin Kuvaus Malli (suositus) 15 ja 16 Virtauskytkin (FS) 17 ja 16 Ulkoanturi (S1) ESMT 18 ja 16 Huoneanturi (S2) piiri I ESMT 19 ja 16 Menovesianturi (S3) piiri I ESMU/ESM-11/ESMC 20 ja 16 Paluuvesianturi (S4) piiri I ESMU/ESM-11/ESMC 21 ja 16 Käyttöveden anturi (S5) piiri II 22 ja 16 Menoveden lämpötilaanturi (S6) piiri II ESMU/ESM-11/ESMC ESMU/ESM-11/ESMC Asenna johto liittimen 16 ja apukytkentäliittimen välille! Sähkökaapelin poikkipinta-ala: mm 2 Antureiden johtojen poikkipinta-ala: vähintään 0,4 mm2 Kaapelien maksimipituus 50 m (anturit ja BUS väylä) Yli 100 metriä pitkät johdotukset voivat aiheuttaa sähköhäiriöitä (EMC).

8 Antureiden asennuspaikat 14b Asentaminen Antureiden asennuspaikan tulee olla oikea. Seuraavien antureiden asennuspaikkaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ulkoanturi (ESM-10) Ulkoanturi tulee asentaa paikkaan, jossa se ei joudu suoraan auringon paisteeseen. Asennuspaikaksi suositellaan pohjoisseinää. Ulkoanturi ei myöskään saa olla ikkunoiden tai ovien lähellä. Menovesianturi (ESMU, ESM-11 tai ESMC) Anturi ei saa olla yli 15 cm etäisyydellä sekoituspisteestä. Lämmönsiirrinkytkennässä suositellaan käytettäväksi ESMU anturia, joka asennetaan siirtimen menoputkeen. Erityisesti lämpimän käyttöveden säädössä tämä on tärkeää. Pinta-anturin asennuksessa varmista, että putken pinta on asennuskohdassa sileä. Asentaminen Älä liikuta anturia asennuksen jälkeen, ettei se rikkoonnu. Paluuvesianturi (ESMU, ESM-11 tai ESMC) Anturi ei saa olla yli 15 cm etäisyydellä sekoituspisteestä. Asennuskohdassa veden virtaus ei saa koskaan käytön aikana pysähtyä. Huoneanturi (ESM-10, ECA 60 tai 61 kauko-ohjausyksikkö) Huoneanturi asennetaan siihen huoneeseen, jonka lämpötilaa säädetään. Älä asenna sitä ulkoseinälle tai patterin, ikkunan tai oven lähelle.

9 15a ECL kortin asennus 15b Asentaminen ECL kortin merkitys ECL kortti sisältää tyypillisen järjestelmän tehdasasetukset. Jos järjestelmäsi tai haluamasi asetukset poikkeavat tehdasasetuksista, täytyy asetuksia muuttaa käsin. Asetuksien muutokset tulisi kopioida kortille. keltaisen puolen tulee olla ulospäin, kun kopioit tietoja kortille, teet lämpötilojen ja aikaohjelmien muutoksia ja muulloinkin päivittäiskäytön aikana. (asentajan ) tulee olla ulospäin, kun tehdään järjestelmän perusasetuksia. Perusperiaatteena on, että ECL kortti on säätimessä aina asettelujen ja ylläpidon aikana. Asentaminen ECL kortin asettaminen ensimmäisen kerran Kun jännite on kytketty säätimelle, niin avaa säätimen kansi. Jos kortti ei ole säätimessä paikallaan tulee huomioida, että Asetuksia ei voi muuttaa Kortti ei saa joutua suoran auringonpaisteen alle tai muuten kuumentua Aseta kortti paikalleen keltainen ulospäin ja säädin lukee asetukset kortista. asettamisen jälkeen ECL kopioi tehdasasetukset ja järjestelmätiedot kortista. Kopioinnin jälkeen säädin näyttää käytettävän järjestelmän tyypin. Noin 10 sekunnin kuluttua näyttö muuttuu näytöksi C. 0 CPY C99 F Jos järjestelmässäsi on useita ECL kortteja, kannattaa jokaiseen kirjoittaa minkä järjestelmän kortti on kyseessä. Rivi Piiri Aika Ulkoilman lämpötila C Asetettu huonelämpötila Säädin on nyt valmis aseteltavaksi haluamillesi asetuksille.

10 16 ECL kortin asetusten muuttaminen Pääperiaatteet Kun säädin on asennettu ja käytössä voit katsoa ja muuttaa lähes kaikkia kortin n puolen asetuksia. Kellonajan ja päiväyksen asettaminen - Rivi A Varmista, että kortin on sinua päin. Mene riville A 17 Käytä nuolinäppäimiä siirtyäksesi ECL kortin riviltä toiselle. Esimerkiksi rivi 2: A Kellonaika Perusasetukset Piiri Rivin osoitin Muutettavat asetukset Asetusarvo suhteessa alueeseen Käytä miinus/plus näppäimiä asetusarvon muuttamiseen Joissain näytöissä voidaan muuttaa useampia asetusarvoja. Käytä vaihtonäppäintä siirtyäksesi asetuarvosta toiseen. Vuosi Kuukausi, päivä Paina vaihtonäppäintä siirtyäksesi tuntien, minuuttien, vuoden, kuukauden ja päivän välillä Aseta oikea aika ja päivä Jos sähkökatkos kestää yli 12 tuntia täytyy kellon aika ja päiväys asettaa uudelleen. Kaikki muut asetukset säilyvät muistissa. Perusasetukset Piirin valitsimella vaihdat piirien 1 ja 2 välillä. Tällöin voit asetella kummallekin piirille omat asetukset. Käytä kortin keltaista puolta viikko-ohjelman tekoon. Katso Käyttäjän Käsikirja, osa 4. ECL kortin päivittäminen asetusten muutosten jälkeen Kaikki uudet asetukset voidaan tallentaa ECL korttiin. Tallentamisen yksityiskohdat on selostettu osassa 34. Aseta kortti keltainen ulospäin. Mene riville 9 Hyväksy ehdotettu kopiointi. Mikään muu näppäin ei ole toiminnassa. Kun kopiointi on suoritettu näyttö C tulee näkyviin. Voit tehdä muutoksia päiväohjelmaan, asettaa ajan ja päivän tai muuttaa asetuksia (katso Käyttäjän käsikirja)

11 18 Lämpötilat ja järjestelmän osien toiminta Rivi B Käsikäyttö Rivi B 19 Mene riville B Mene riville B Tarkasteltavat osat I/II Piirin valitsin, piirin 1 ja 2 välillä Toiminnon osoitin Siirry käsikäytölle Paluuveden lämpötila Menoveden lämpötila Tarkasteltavat osat B 1 ON ON Toiminnan osoitin Perusasetukset Paina vaihtonäppäintä nähdäksesi meno- ja paluuveden lasketut asetusarvot Moottorin toimintasuunnan osoittaa symbolin alla oleva kolmio. Pumpun toiminnan osoittaa ON merkki pumppusymbolin alla. Jos kyseistä anturia ei ole tai sen kytkentä on irronnut, on näytössä Menoveden lämpötila Valitse käytettävä osa. Valitun osan symboli vilkkuu. Tarkastettavat osat suljetaan kun näppäintä painetaan. tai avataan ON Perusasetukset Anturin oikosulku osoitetaan näytössä Toimilaite Jos anturin toiminta on epäselvää niin irroita säädin ja mittaa anturin vastus sen liittimistä. avaa tai sulkee, venttiiliä niin kauan kun näppäintä painetaan. Anturin vastus riippuu lämpötilasta ao. kuvan mukaan Ohm Termomoottori avaa (NC) tai sulkee (NO) venttiiliä niin kauan kuin näppäintä painetaan. -50 C 808 ohm -40 C 846 ohm -30 C 884 ohm -20 C 921 ohm -10 C 961 ohm 0 C 1000 ohm 10 C 1039 ohm 20 C 1078 ohm 30 C 1117 ohm 40 C 1155 ohm 50 C 1194 ohm 60 C 1232 ohm 70 C 1271 ohm 80 C 1309 ohm 90 C 1347 ohm 100 C 1385 ohm 110 C 1423 ohm 120 C 1462 ohm 130 C 1501 ohm 140 C 1539 ohm 150 C 1578 ohm NO - normaalisti auki NC - normaalisti kiinni Tarkista moottoriventtiilin suunta joko katsomalla tai tunnustelemalla, muuttuuko menoputken lämpötila oikeaan suuntaan. Tämä operaatio pätee molemmille piireille. Paina näppäintä valitaksesi piirin II. Käsikäytön aikana pumppu on asennossa OFF Lämpötila ( C)

12 20a Lämmityskäyrän asetus Rivi C 20b Mene riville C Lämmityskäyrän symboli vilkkuu oc Lämmityskäyrä Suuntaissiirto Lämmityskäyrä 50 Perusasetukset I 0,2... 3,4 1,0 Suuntaissiirto Muuta lämmityskäyrää, jos on tarvetta. Jos haluat suuntaissiirtää lämmityskäyrää niin paina vaihtonäppäintä. Suuntaissiirron symboli alkaa vilkkua. I Tee haluamasi muutos Lattialämmitys Säädin on tehdasaseteltu patterilämmitykseen, joka usein vaatii korkeata menoveden lämpötilaa. Lattialämmitysjärjestelmissä käytetään matalaa menoveden lämpötilaa, jolloin lämmityskäyrä on alhainen. Lämmityskäyrä Asetusalue Tyypillinen arvo 0,2... 3,4 1.0 oc Perusasetukset Suuntaissiirto Asetusalue Tyypillinen arvo

13 21 Lämmityksen keskeytys Rivi 1 Menoveden lämpötilarajat Rivi Lämmityksen keskeytyksen raja I C 18 C Mene riville 1 2 Menoveden lämpötilan ylä- ja alarajat I C alaraja 20 C yläraja 90 C Mene riville 2 Perusasetukset 18 C Aseta ulkoilman lämpötila, jolla lämmitys lopetetaan Lämpötila Todellinen Tulko Laskettu Tulko Aika Menoveden lämpötilan alaraja Menoveden lämpötilan yläraja Menoveden lämpötila-alue Aseta menoveden lämpötilan alaraja. Menoveden lämpötila-alueen vasen pää vilkkuu. Valitse yläraja. Menoveden lämpötila-alueen oikea pää vilkkuu. Perusasetukset Aseta menoveden lämpötilan yläraja. ON OFF Lämmitys Tämä toiminto säästää energiaa pysäyttämällä lämmityksen, kun ulkoilman lämpötila ylittää asetetun rajan. Lämmitys käynnistyy uudelleen, kun ulkoilman lämpötila ja laskettu lämpötila saavuttavat asetetun rajan.

14 23a Huonelämpötilan vaikutus Rivi 3 23b Tällä osiolla on merkitystä vain, jos säätimeen on kytketty huoneanturi. Huonelämpötila voidaan ottaa huomioon säädössä kahdella tavalla: A: Huonelämpötilan maksimirajoitus Käytä tätä tapaa, kun lämmittysjärjestelmässä on huonetermostaatit. Näin hyödynnetään sisäiset lämmönlähteet (kuten aurinko, takka). B: Menoveden säätö huonelämpötilan mukaan Tätä toimintoa käytetään, kun huonelämpötilaa halutaan säätää säätimellä. Siinä huoneessa, jossa huoneanturi on, ei saa olla termostaattisia patteriventtiileitä tai termostaattien tulee olla säädetty selvästi yli säätimen huonelämpötilan asetuksen. Aseta positiivinen arvo minimivaikutukselle ja negatiivinen arvo maksimivaikutukselle. 3 Huonelämpötilan vaikutus I / min. 0, max Vaikutus Minimirajoitus Perusasetukset Maksimi- vaikutus Minimivaikutus Mene riville 3 Valitse maksimivaikutus. Palkki vilkkuu alueviivan oikeassa reunassa. _ Maksimirajoitus asetusarvo T huone Kun huoneanturi on asennettu, säädin mittaa todellisen ja halutun huonelämpötilan eroa. Menoveden lämpötilan asetusarvoa muutetaan tämän mittauksen perusteella. Perusasetukset Aseta maksimivaikutus. + Vaikutus Esimerkki Huonelämpötila on 2 C haluttua matalampi. Vaikutus maksimirajoituksella (näytön oikea kulma) on asetettu arvoon -20. Vaikutus minimirajoituksella (näytön vasen kulma) on asetettu arvoon 20. Tulos: Menoveden lämpötilan asetusarvoa nostetaan 2 20 x H x 0,1 = 7,2 C. T huone asetusarvo _ Maksimirajoitus Maksimivaikutuksella asetetaan kuinka paljon huonelämpötila vaikuttaa menoveden lämpötilaan. Esimerkki Huonelämpötila on 2 C haluttua korkeampi. Vaikutus maksimirajoituksella (näytön oikea kulma) on asetettu arvoon -40. Vaikutus minimirajoituksella (näytön vasen kulma) on asetettu arvoon 0. Tulos: Menoveden lämpötilan asetusarvoa pudotetaan 2-40 x H x 0,1 = -14,4 C

15 26a PI-arvojen asetus Rivit b Perusasetukset 4 Suhdealue Rivin osoitin I K 80 K Mene riville 4 Aseta suhdealue Korkeammalla arvolla saadaan vakaampi, mutta hitaampi menoveden lämpötilan säätö. 5 Integrointivakio I s 15 s Mene riville 5 Aseta integrointivakio. Suurella arvolla saadaan hitaasti ja rauhallisesti muutoksiin reagoiva menoveden lämpötilan säätö. Pienellä arvolla saadaan muutoksiin nopeasti reagoiva, mutta mahdollisesti rauhaton säätö. 6 Moottoriventtiilin ajoaika I s 120 s Mene riville 6 7 Neutraalialue Aseta moottorin ajoaika viereisen sivun esimerkin mukaan. Ajoaika on se aika, joka moottorilla kestää ajaa venttiili täysin kiinni asennosta täysin auki asentoon. I K 3 K Mene riville 7 Aseteltava arvo Aseta neutraalialueeksi suuri arvo, jos menoveden lämpötilalle hyväksytään suuri poikkeama. Säädin ei muuta venttiilin asentoa, kun menoveden lämpötilan poikkeama asetusarvosta on neutraalialueen sisällä. Jos haluat virittää PI-säädön toimimaan mahdollisimman tarkasti, niin voit käyttää seuraavanlaista menetelmää: Aseta integrointivakion arvoksi (rivi 5) suurin mahdollinen arvo (999 sekuntia). Pienennä suhdealuetta (rivi 4) asteittain kunnes säätö alkaa huojua vakiotaajuudella (voit joutua laittamaan ääriarvon saadaksesi säädön huojumaan). Mittaa lämpötilan huojunnan aikajakso Lämpötila Aikajakso Tämän aikajakson avulla voit laskea tarvittavat viritysarvot: Integrointivakio = 0.85 aikajakso Suhdealue = 2,2 aikajakson mittaamisen aikana käytetty suhdealue Jos säätö tuntuu liian hitaalta niin voit pienentää suhdealuetta 10%. Moottoriventtiilin ajoajan laskenta Venttiilin tyyppi Venttiilin isku (mm) Moottorin tyyppi Moottorin nopeus (s/mm) Aika Ajoaika (sek.) VS 2, DN AMV VS 2, DN VM 2, DN VB 2, DN VS 2, DN VM 2, DN VB 2, DN VM 2, DN 32 VB 2, DN 25 VM 2 DN 32 VB 2, DN AMV(E) 10, AMV(E) AMV(E) AMV(E) Moottoriventtiilin ajoaika on laskettu seuraavasti: Ajoaika = Venttiilin isku (mm) x Moottorin nopeus (s/mm) Esimerkki: 5,0 mm x 15 sek. / mm = 75 sek. Tai Ajoaika = Kiertokulma x Moottorin nopeus (s/astetta) Esimerkki: 90 astetta x 2 = 180 s Perusasetukset

16 27a PI-arvojen asetus - Rivit 4-7 (lämmin käyttövesi - piiri II) 27b 4 Suhdealue II K 180 / 180 K 6 Moottoriventtiilin ajoaika II s 30 s Mene riville 4. Mene riville 6. Perusasetukset Rivin osoitin Xp ON ON Aseteltava arvo Xp 2 Aseta suhdealue. Korkeammalla arvolla saadaan vakaampi, mutta hitaampi menoveden lämpötilan säätö. Jos haluat asettaa arvot Xp 1 ja Xp 2, paina vaihtonäppäintä kerran tai kahdesti. 7 Neutraalialue Aseta moottorin ajoaika edellisen sivun esimer-kin mukaisesti. Ajoaika, on se aika, joka moottorilla kestää ajaa venttiili täysin kiinni asennosta täysin auki asentoon. II K 3 K Mene riville 7. Perusasetukset Xp 2 Xp Aseta neutraalialueeksi suuri arvo, jos menoveden lämpötilalle hyväksytään suuri poikkeama. Säädin ei muuta venttiilin asentoa, kun menoveden poikkeama asetusarvosta on neutraalialueen sisällä. Xp oc Xp kuvaa menoveden lämpötila-anturin (S6) toimintaa. Mikäli anturia S6 ei ole kytketty, on Xp arvo yhtäsuuri kuin Xp 1. 5 Integrointivakio Tn (mukavuus lämpötila) II s 12 s Siirry riville 5. Aseta integrointivakio. Suurella arvolla saadaan hitaasti ja rauhallisesti muutoksiin reagoiva menoveden lämpötilan säätö. Pienellä arvolla saadaan muutoksiin nopeasti reagoiva, mutta mahdollisesti rauhaton säätö. Lämpimän käyttöveden muunnetun lämpötilan integrointivakio on asetettu rivillä 160.

17 29a Tarkistuslista Onko ECL säädin valmiina käyttöön? Varmista, että sähkön syöttö on asennettu liittimiin 1 ja 2. Katso kappaleet 12 tai 13 Sähkökytkennät Varmista, että säätömoottorit ja pumput on asennettu oikeisiin liittimiin. Katso kappaleet 12 tai 13 Sähkökytkennät Tarkista antureiden kytkennät. Aseta ECL säädin paikalleen ja kytke virta. ECL säätimen sovittaminen lämmitysjärjestelmään Käännä ECL kortti ulospäin Aseta kellonaika ja päiväys (Rivi A) Katso kappale 17 Kellonajan ja päiväyksen asettaminen Tarkista ECL kortin n puolen asetukset Katso kappaleet b Tarkista kaikki lisäasetusten arvot riveiltä Tarkistus & yleisesitys Aseta ECL kortti keltainen ulospäin. Katso osa 15 ECL kortin asennus Laita säädin käsikäytölle. Katso käyttöohjeen kappale 2. Tarkista, että moottorit toimivat oikeinpäin ja pumput käynnistyvät ja pysähtyvät käsiajolla. Katso kappale 19 Käsikäyttö Tarkista, että lämpötilat näytöissä B ja C näyttävät oikein molemmissa piireissä (piirit I ja II). Katso osa 1 Käyttäjän käsikirjasta. Tarkistus & yleisesitys

18 30a ECL kortin asetukset piiri I ECL kortin asetukset piiri II 30b A Kellonaika ja päiväys Katso kappaleet 16 ja 17 B Järjestelmän tiedot Katso kappaleet 18 ja 19 A Kellonaika ja päiväys Katso kappaleet 16 ja 17 B Järjestelmän tiedot Katso kappaleet 18 ja 19 C Lämmityskäyrä Katso kappale 20 Asetusalue Tehdasasetus Asetuksesi Asetusalue Tehdasasetus Asetuksesi 4 Lämmityskäyrä Suhdealue 0,2... 3,4 1, K 180 / 180 K Aseta lämmityskäyrä, katso kappale 20 Aseta PI-säädön asetukset, katso kappale 27 5 Suuntaissiirto Integrointivakio K s 12 s Aseta lämmityskäyrän suuntaissiirto, katso kappale 20 Aseta PI-säädön asetukset, katso kappale 27 Tarkistus & yleisesitys 1 Lämmityksen keskeytyslämpötila C 18 C Säästät energiaa, kun lämmitys katkaistaan ulkoilman lämpötilan ylitettyä asetetun rajan. Katso kappale 21 2 Menoveden lämpötilan ala- ja ylärajat C alaraja 20 ja yläraja 90 C Menoveden lämpötilan ala- ja ylärajat. Katso kappale 22 6 Moottoriventtiilin ajoaika s 30 s Aseta PI-säädön asetukset, katso kappale 27 7 Neutraalialue K 1 K Aseta PI-säädön asetukset, katso kappale 27 Tarkistus & yleisesitys 3 Huonelämpötilan vaikutus / min. 0, maks. -40 Huonelämpötilan vaikutus menoveden lämpötilan säätöön. Katso kappale 23 4 Suhdealue K 80 K Aseta PI-säädön asetukset, katso kappale 26 5 Integrointivakio s 15 s Aseta PI-säädön asetukset, katso kappale 26 6 Moottoriventtiilin ajoaika s 120 s Aseta PI-säädön asetukset, katso kappale 26 7 Neutraalialue K 3 K Aseta PI-säädön asetukset, katso kappale 26

19 31a Lisäasetukset Lisäasetukset 31b Tarkistus & yleisesitys Piiri I Rivi Asetusalue Tehdasasetus Asetuksesi 10 Aikaohjausyksikön valinta Ulkolämpötilan vaikutus lämpötilan pudotukseen OFF / C -15 C C 12 Lämmityksen nopeutus (boost) % 0 % % 13 Venttiilin hidastus pudotuksen jälkeen min. 0 min. min. 14 Optimointivakio OFF / OFF 15 Huonelämpötilan adaptiivinen toiminto OFF / OFF 17 Toisen piirin vaikutus menoveden lämpötilaan piirissä I OFF / OFF 20 Optimointi huone- vai ulkolämpötilan mukaan ON / OFF OFF 21 Kokonaispysäytys ON / OFF OFF 22 Pumpun voimistelu ON / OFF ON 23 Venttiilin voimistelu ON / OFF OFF 24 Hammasvaihde- vai termomoottori ON / OFF ON 31 Paluuveden lämpötilan rajoitus (X) C +15 C C 32 Paluuveden lämpötilan rajoitus (Y) C +40 C C 33 Paluuveden lämpötilan rajoitus (X) C -15 C C 34 Paluuveden lämpötilan rajoitus (Y) C 60 C C 35 Paluuveden lämpötilan vaikutus - maksimirajoitus -9, ,9-2 C C 36 Paluuveden lämpötilan vaikutus - minimirajoitus -9, ,9 0 C 37 Paluurajoituksen adaptiivinen toiminto OFF / Piirien priorisointi OFF / OFF 52 Yläsäätimen (isäntä) käyttövesisäädön aikainen alasäätimen (renki) lämmityksen toiminta ON / OFF OFF 141 Ohituskytkennän valinta OFF / Moottorin suojaus OFF / min. OFF OFF Piiri I Rivi Asetusalue Tehdasasetus Asetuksesi 196 LON huoltoportti ON / OFF OFF 197 LON nollaus ON / OFF ON 198 Kesäajan vaihto ON / OFF ON 199 Alasäätimen osoite C C Piiri II Rivi Asetusalue Tehdasasetus Asetuksesi 80 Moottoriventtiilin ajoajan tehostaminen käyttöveden säädössä 0, ,0 s 4,0 s s 85 Muunnetun lämpötilan anturin valinta ON / OFF OFF 86 Virtauskytkin lämpimälle käyttövedelle ON / OFF ON 141 Ohituskytkennän valinta ON / OFF 160 Integrointivakio Tn (muunnettu lämpötila) s 50 s Tarkistus & yleisesitys

20 32a Lisäasetusten muuttaminen Lisäasetukset b ECL kortin lla puolella rivien 1 7 lisäksi rivistä 10 eteenpäin löytyy lisäasetukset. Paina peräkkäin päästäksesi riville 10 ja eteenpäin. 10 Valitse aikaohjausyksikkö I Määrittelee säätimen aikaohjausyksikön mukavuuslämpötilan ja alennetun lämpötilan ohjauksessa Rivin numero 10 0 Arvo Alueosoitin Valitse jokin seuraavista aikaohjausyksiköistä 0 ECL Comfort säädin - päiväsuunnitelma piirille I 1 Huoneyksikkö ECA 60 tai kaukosäädin ECA 61 osoitteessa A 2 Huoneyksikkö ECA 60 tai kaukosäädin ECA 61 osoitteessa B Nyt voit siirtyä haluamallesi riville. Lämpimän käyttöveden aikaohjelma on aina piirin II aikaohjelman mukainen. Aseta asetusarvo. Voit valita kumman piirin tahansa jokaisella rivillä. Et välttämättä käytä samaa rivinumero. Katso parametrit osasta 31. Kun olet tehnyt henkilökohtaiset asetukset, käännä ECL kortti ympäri keltainen itseesi päin. On suositeltavaa kopioida asetukset ECL kortille aina muutosten jälkeen. Katso osa 34 Asetusten kopiointi ECL kortilla. Merkitse muutetut asetukset myös osan 31 listalle. 11 Ulkolämpötilan vaikutus lämpötilan pudotukseen I OFF / C -15 C Ulkolämpötila, jota alemmilla lämpötiloilla lämpötilan pudotus ei ole toiminnassa C: Lämpötilan pudotus riippuu ulkoilman lämpötilasta, kun ulkolämpötila on asetusarvon yläpuolella. Mitä alempi ulkolämpötila sitä pienempi lämpötilan pudotus. Kun ulkolämpötila on alle asetusarvon, lämpötilan pudotus ei ole käytössä. Pudotus 100% Jatkoasetukset 0% Lämpötila C Jatkoasetukset OFF: Lämpötilan pudotuksen suuruus on sama kaikilla ulkolämpötiloilla.

21 32c Lisäasetukset Lisäasetukset d 12 Lämmityksen nopeutus (Boost) I % 0% Lyhentää lämmitysjaksoa lämpötilan pudotuksen jälkeen nostamalla menoveden lämpötilaa asetetulla prosenttiosuudella. Aseta prosenttiosuus, jolla haluat menoveden muuttuvan tilapäisesti. Lyhentääksesi lämmitysaikaa lämpötilan pudotuksen jälkeen, voit nostaa menoveden lämpötilaa tilapäisesti.jos huoneanturi on asennettu lämmityksen nopeutus pysähtyy, kun optimointijakso on ohi tai huonelämpötila on kohonnut asetusarvoon. 13 Venttiilin hidastus pudotuksen jälkeen I min. 0 Kuormitushuippujen tasaamiseksi venttiilin avatumista voidaan hidastaa lämpötilan pudotuksen jälkeen. T ref C Aseta aika, joka käytetään venttiilin avaamiseen pudotuksen jälkeen. 14 Optimointivakio I OFF / OFF Optimoi lämmityksen alkamis- ja loppumisaikaa lämpötilan pudotusjaksolle, jotta mukavuuslämpötila saavutettaisiin alhaisimmalla energian kulutuksella. Aseta optimointivakio valitsemalla vasemmalle ja oikealle luvut alla olevasta luettelosta. Huomioi, että lukuyhdistelmät näytetään numeroparina. 1. nro Rakennuksen lämmönvaraus Järjestelmäkuvaus 1 kevyt Patteriverkosto 2 normaali 3 raskas Lattia lämmitys 4 normaali 5 raskas 2. nro Mitoituslämpötila Kapasiteetti 1-50 C suuri 5-25 C normaali 9-05 C pieni T ref Rivin 13 asetusarvo Aika OFF: Ei optimointia. Lämmitys aloitetaan ja lopetetaan viikkosuunnitelman aikaasetusten mukaisesti. Jatkoasetukset Kaukolämpöverkon kuormitushuippujen tasaamiseksi venttiilin avatumisaikaa voidaan pidentää lämpötilan pudotuksen jälkeen mukavuuslämpötilaan siirryttäessä. Hidastaminen tapahtuu nostamalla menoveden lämpötilan asetusarvoa hitaasti pudotusarvosta mukavuuslämpötilaarvoon. Mitoituslämpötila: ulkolämpötila, jolla lämmitysjärjestelmän teho on mitoitettu eli alhaisin ulkolämpötila, jolla saavutetaan haluttu sisälämpötila. 15 Huonelämpötilan adaptiivinen toiminto I OFF / OFF Säädetään kuinka nopeasti huonelämpötila mukautuu haluttuun lämpötilaan. Jatkoasetukset OFF: Adaptiivinen toiminto on peruutettu. 1: Haluttu lämpötila mukautuu nopeasti. 30: Haluttu lämpötila mukautuu hitaasti. Adaptiivinen toiminto eliminoi erot halutun ja vallitsevan huonelämpötilan välillä integroimalla näiden eroa ja asettamalla menoveden lämpötilan sen mukaan kohdalleen.

22 32e Lisäasetukset Lisäasetukset 21 32f 17 Toisen piirin vaikutus menoveden lämpötilaan piirissä I I OFF / OFF Aseta lämpötila, jonka verran lämmityspiirin I menoveden lämpötila on korkeampi kuin jonkun toisen piirin menoveden lämpötila. OFF: Toisen piirin tai säätimen menoveden lämpötila ei vaikuta piirin I menoveden lämpötilaan. 1-20: Piirin I menoveden lämpötila on aina vähintään asetusarvon verran korkeampi kuin toisen säätimen tai piirin II menoveden lämpötila. Rivin 17 asetus 21 Kokonaispysäytys I ON / OFF OFF Tässä yhteydessä valitset haluatko lämmityksen pysähtyvän kokonaan lämpötilan pudotusjakson aikana. Valitse ON tai OFF kokonaisvaltaiselle pysäytystoiminnolle ON: Kokonaisvaltainen pysäytystoiminto on päällä. Toiminnon aikana menoveden vertailulämpötilaksi on laskettu 10oC ja menoveden minimirajoituksen asetus rivillä 2 (katso osa 22) on kumottu lämpötilan pudotus jakson aikana. Vertailulämpötila T ref(i) T ref T ref(ii) T min Aika Piirin I menoveden lämpötilan asetusarvoon voidaan vaikuttaa toisella säätimellä tai piirillä II. Piirin I menoveden lämpötila on aina vähintään asetetun lämpötila-arvon verran korkeampi kuin toisen ECL säätimen tai piirin II menoveden asetusarvo. 10 C OFF: Ei kokonaisvaltaista pysäytystä Vertailulämpötila Aika T ref 20 Optimointi huone- vai ulkolämpötilan mukaan Jatkoasetukset I ON / OFF OFF Optimoinnin alkamis- ja loppumisajan laskenta voi perustua joko huonelämpötilaan tai ulkolämpötilaan. Valitse laskentamenetelmä: ON: Laskenta perustuu huonelämpötilaan (vain huoneanturin ollessa käytössä). Tmin 10 C Aika Jatkoasetukset OFF: Laskenta perustuu ulkolämpötilaan. Käytä asetusta, jos sinulla ei ole huoneanturia.

23 32g Lisäasetukset Lisäasetukset h 22 Pumpun voimistelu I ON / OFF ON Toiminto käynnistää pumpun lämmityskauden ulkopuolella hetkeksi. Sillä estetään pumpun jumiutuminen. Aseta voimistelutoiminto ON tai OFF. ON: Pumppu kytkeytyy 1 minuutiksi joka kolmas päivä. OFF: Pumppukäynnistys ei ole kytkettynä. 31 Paluuveden lämpötilan rajoitus - yläraja I C +15 C Aseta paluuveden lämpötilan rajoituksen yläraja - X-akselin arvo (ulkoilma). Aseta paluuveden lämpötilan rajoituksen ulkoilman lämpötilan yläraja - X-akselin arvo. (Vastaava Y-akselin arvo asetetaan rivillä 32.) T paluu 80 - Alaraja Rivi Yläraja 23 Venttiilin voimistelu I ON / OFF OFF Tämä toiminto liikuttaa venttiiliä lämmityskauden ulkopuolella. Sillä estetään venttiilin jumiutuminen. Rivi Rivi 33 Rivi 31 T ulko Aseta voimistelutoiminto ON tai OFF. ON: Venttiilin voimistelutoiminto on kytkettynä. Venttiilimoottori vastaanottaa ohjaussignaalin avautuakseen ja sulkeutuakseen joka kolmas päivä. Paluuveden lämpötilan rajoitus riippuu ulkoilman lämpötilasta. Kun ulkoilman lämpötila laskee voidaan sallia korkeampi paluuveden lämpötila. Paluuveden riippuvuus ulkoilman lämpötilasta asetellaan kahdella koordinaatilla (ulkoilma (X-akseli), paluuvesi (Y-akseli)). Ylärajan lämpötilat riveillä 31 ja 32 sekä alarajan lämpötilat riveillä 33 ja 34. OFF: Venttiilin voimistelutoiminto ei ole kytkettynä. Kaukolämpökytkennässä toimintoa ei tule kytkeä päälle, jotta vältytään tarpeettomalta lämmönkulutukselta. 32 Paluuveden lämpötilan rajoitus - yläraja I C 40 C Aseta paluuveden lämpötilan rajoituksen yläraja - Y-akselin arvo (paluuvesi). Jatkoasetukset 24 Hammasvaihde- vai termomoottori I ON / OFF ON Tässä voit valita venttiilimoottorin mallin. Valitse moottorin malli: ON: Hammasvaihdemoottori OFF: Termomoottori Aseta rivin 31 ulkoilman lämpötilaa vastaava paluuveden lämpötila. 33 Paluuveden lämpötilan rajoitus - alaraja I C -15 C Aseta paluuveden lämpötilan rajoituksen alaraja - X-akselin arvo (ulkoilma). Aseta paluuveden lämpötilan rajoituksen ulkoilman lämpötilan alaraja - X-akselin arvo. (Vastaava Y-akselin arvo asetetaan rivillä 34.) Jatkoasetukset 34 Paluuveden lämpötilan rajoitus - alaraja I C 60 C Aseta paluuveden lämpötilan rajoituksen alaraja - Y-akselin arvo (paluuvesi). Aseta rivin 33 ulkoilman lämpötilaa vastaava paluuveden lämpötila.

24 32i Lisäasetukset 35 Lisäasetukset 36 32j 35 Paluuvedenlämpötilan vaikutus maksimirajoitus I -9, ,9-2 Aseta kuinka paljon menoveden lämpötilaan tulee vaikuttaa. Aseta paluuveden lämpötilan maksimirajoituksen vaikutus. Kun näytön arvo ei ole 0, toiminto estää paluulämpötilaa ylittamästä rivien asetusarvoa. Vaikutus suurempi kuin 0: Menoveden lämpötilaa nostetaan, kun paluulämpötila ylittää rivien asettelun. Vaikutus pienempi kuin 0: Menoveden lämpötilaa lasketaan, kun paluulämpötila ylittää rivien asettelun. Vaikutus 36 Paluulämpötilan vaikutus minimirajoitus I -9, ,9 0 Aseta kuinka paljon menoveden lämpötilaan tulee vaikuttaa. Aseta paluuveden lämpötilan minimirajoituksen vaikutus. Jos näytön arvo ei ole 0, toiminto estää paluulämpötilaa laskemasta alle riveillä asetellun rajan. Vaikutus suurempi kuin 0: Menoveden lämpötilaa nostetaan, kun paluulämpötila alittaa rivien asettelun. Vaikutus pienempi kuin 0: Menoveden lämpötilaa lasketaan, kun paluulämpötila alittaa rivien asettelun. Vaikutus + Maksimirajoitus > 0 + Minimirajoitus > 0 0 _ Paluuveden raja Maksimirajoitus < 0 Paluulämpötila 0 _ Paluuraja Paluulämpötila Minimirajoitus < 0 Esimerkki Paluuveden rajaksi on asetettu 50 CVaikutus on asetettu 2 Tämän hetkinen paluulämpötila on 2 C liian korkea Tulos: ECL säädin laskee menoveden vertailulämpötilaa 2 x 2 = -4 C Esimerkki Paluuveden rajaksi on asetettu 50oCVaikutus on asetettu 2Tämän hetkinen paluulämpötila on 2oC liian matala (48oC)Ratkaisu: ECL säädin nostaa menoveden lämpötilaa 2 x 2 = 4oC Jatkoasetukset Rivin 35 asetus on normaalisti pienempi kuin 0 kaukolämpöjärjestelmissä ja 0 kattilajärjestelmissä. Rivin 36 asetus on normaalisti 0 kaukolämpöjärjestelmissä ja vähemmän kuin 0 kattilajärjestelmissä. Normaalissa paluurajoituksessa sinun tulee asettaa 0 niin riville 35 kuin riville 36. Jatkoasetukset

25 32k Lisäasetukset Lisäasetukset l 37 Paluurajoituksen adaptiivinen toiminto I OFF / Säätää kuinka nopeasti paluulämpötila mukautuu haluttuun lämpötilaan. Aseta paluuveden lämpötilan rajoituksen adaptiivinen toiminto. Asetus eliminoi erot vaadittavan ja vallitsevan paluulämpötilan välillä integroimalla eron ja asettamalla menoveden vertailulämpötilan kohdalleen. Piirissä I asetukset tarkoittavat seuraavaa: OFF: Menoveden lämpötilaa ei säädetä 1: Menoveden lämpötilaa säädetään nopeasti 50: Menoveden lämpötilaa säädetään hitaasti Piirissä II asetukset tarkoittavat seuraavaa: OFF: Lämmityskäyrää ei säädetä 1: Lämmityskäyrää säädetään nopeasti 50: Lämmityskäyrää säädetään hitaasti 80 Moottoriventtiilin ajoajan tehostaminen käyttöveden säädössä II 0, ,0 s 4,0 s Tehosta moottoriventtiilin avautumista muuttamalla asetettua aikaa. Säädä ajoaikaa varmistaaksesi käyttöveden säädön nopea toiminta. Asetettu aikajakso aktivoituu, kun virtauskytkin aiheuttaa oikosulun liittimissä 15 ja Muunnetun lämpötilan anturin valinta II ON / OFF OFF Anturin valinta, joka ylläpitää verkoston lämpötilaa muunnetun lämpötilan aikana. Valitse anturi ON: Valitse ensiöpuolen anturi S6. 43 Piirien priorisointi OFF: Valitse toisiopuolen anturi S5. I OFF / K OFF Valitse piirien toiminto; rinnakkain toiminta tai rajoitettu priorisointi. 86 Virtauskytkin lämpimälle käyttövedelle OFF: Rinnakkain toiminto. Ei piirien priorisointia : Toiminta rajoitetulla priorisoinnilla. Valitse lämpötilan suuruus, kuinka paljon piirin II lämpötila saa pudota ennen kuin piirin I lämpötilaa lasketaan. II ON / OFF ON Mikäli virtauskytkin on asennettu, se mahdollistaa lämpimän käyttöveden paremman ja nopeamman säädön. ON: Virtauskytkin on asennettu. Jatkoasetukset Piirejä voidaan säätää toisistaan riippumattomina tai riippuvaisina. Priorisoinnissa piirin I menoveden lämpötilan asetusarvoa lasketaan asteittain, jos piirin II menoveden lämpötila laskee rivin 43 asetusarvon verran liian alhaiseksi. 52 Yläsäätimen (isäntä) käyttöveden säädön aikainen alasäätimen (renki) lämmityksen toiminta OFF: Virtauskytkintä ei ole asennettu. Jatkoasetukset I ON / OFF OFF Valitse sulkeutuuko alasäätimen (renki) lämmityksen venttiili silloin, kun yläsäädin (isäntä) säätää käyttöveden lämpötilaa. Rivi 51 asetetaan, jos säädin on alasäädin. ON: OFF: Lämmityksen venttiili sulkeutuu, kun yläsäädin on käyttövesisäädöllä. Yläsäätimen käyttöveden säätö ei vaikuta säätimen lämmityksen säätöön.

26 32m Lisäasetukset 141 Lisäasetukset n 141 Ohituskytkennän valinta I / II OFF / OFF Valitse vapaa tuntoelin sisääntulo piirien I ja/tai II ohituskytkentään. Kumpaakin piiriä voidaan itsenäisesti ohjata käsin. Valitse piiri I tai II OFF: Ohituskytkentä pois päältä : Valitse vapaa tuntoelin sisääntuloista S1 S6 k.o. piirin ohituskytkentään. 160 Integrointivakio Tn (muunnettu lämpötila II s 50 s Siirry riville 160. Aseta integrointivakio. Suurella arvolla saadaan hitaasti ja rauhallisesti muutoksiin reagoiva menoveden lämpötilan säätö. Pienellä arvolla saadaan muutoksiin nopeasti reagoiva, mutta mahdollisesti rauhaton säätö. Kytkentäesimerkki ilman ECA 9010 moduulia Kytkin kiinni: Alennettu lämpötila Kytkin kiinni: Mukavuus lämpötila 174 Moottorin suojaus I OFF / min. OFF Estää venttiilin huojunnan, kun kulutusta ei ole. Toimonto pienentää moottorin kuormitusta. Aseta moottorin suojaustoiminto päälle tai pois: OFF: Moottorin suojaus pois päältä. Vaihtokytkin: Alennettu tai mukavuuslämpötila : Moottorin suojaus päällä. Kun kuormitus muuttuu, niin moottorin suojaus poistuu automaattisesti ja tulee takaisin, jos huojuntaa esiintyy uudelleen. Suojauksen poistumisaika voidaan asettaa minuuttiin. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä suurempaa aikaa käytetään ja päinvastoin. Kytkentäesimerkki ECA 9010 moduulilla Jatkoasetukset Punainen Ruskea Vihreä 1 ja 2 kiinni: Alennettu lämpötila 2 ja 3 kiinni: Mukavuuslämpötila Jatkoasetukset Ohituskytkentä moduuli ECA 9010 käyttö on suositeltavaa, jotta vältyttäisiin kytkentävastuksilta. Ohituskytkennän aktivoimiseksi aseta toimintomuoto asentoon automaattitoiminta!

27 32o Lisäasetukset Lisäasetukset p 196 LON huoltoportti I ON / OFF OFF Tätä asetusta käytetään vain, kun laite on kytkettynä tiedonsiirt ojärjestelmään. 197 LON reset I ON / OFF ON Tätä asetusta käytetään vain kun laite on kytkettynä kommunik ointijärjestelmään. 199 Alasäätimen osoite (renki) I Määritellään osoitteet alasäätimille. Määrittele osoitteet alasäätimille: 0: Ei osoitetta. Alasäädin vain vastaanottaa tietoa ulkolämpötilasta ja järjestelmän ajasta bus-väylän kautta. 1-9: Säädin lähettää/vastaanottaa tietoa ulkolämpötilasta, ajasta ja säätöparametreista. 15: Säädin on yläsäädin (isäntä). Säädin vain lähettää tietoa ulkolämpötilasta. (Ei voida asettaa). 198 Kesäajan vaihto I ON / OFF ON Tässä valitset haluatko vaihtaa kesä- ja talviajan välillä automaattisesti vai manuaalisesti. Mikäli säädin on osa laajempaa useamman säätimen järjestelmää, voit kytkeä säätimet toisiinsa ja siirtää yhden ulkoanturin mittaustiedon eri säätimille. Säädin, johon ulkoanturi kytketään, on koko järjestelmän yläsäädin (isäntä) ja saa osoitteen 15. Toisille säätimille järjestelmässä voidaan antaa osoitteet renkinumeroin ja ne vastaanottavat tietoa ulkolämpötilasta isännän kautta. Aseta ajanvaihto toiminto päälle tai pois: ON: OFF: Säätimen sisäinen kello muuttaa aikaa +/- 1 tunti standardoituna vaihtopäivänä automaattisesti. Vaihdat manuaalisesti kesä- ja talviajan välillä siirtämällä kelloa eteen- tai taaksepäin. Jatkoasetukset Jatkoasetukset

28 34a Asetusten kopiointi ECL kortilla 34b Uusien asetusten tallentaminen ECL kortille Kaikki asetukset voidaan tallentaa ECL kortille. Aseta ECL kortti paikoilleen keltainen ulospäin. Kopioinnin suunta Voit kopioida asetuksia molempiin suuntiin eli säätimeltä kortille tai kortilta säätimelle. Näytössä on symbolit kortille (vasemmalla) ja säätimelle (oikealla). Mene riville 9 0 CPY C99 Kopioinnin aikana palkki kasvaa kopioinnin suuntaan. Hyväksy asetusten kopiointi säätimeltä kortille. Kun kopiointi on valmis, näyttö C tulee näkyviin. Talleta asetukset aina muutosten jälkeen. Asetusten kopiointi toisiin säätimiin Varmista ensin, että toiset säätimet käyttävät samaa korttityyppiä (samanlainen lämmitysjärjestelmä). Vaihda kopioinnin suuntaa Hyväksy kopiointi Järjestelmän ja ohjelmaversion tarkistus Aseta ECL kortti keltainen ulospäin. Mene riville 8 Mene riville 9 Valitse kopioinnin suunta (kortista säätimelle). Kopioi F Toimi näin, kun järjestelmässä on useita samanlaisia ECL säätimiä. ECL säätimen muuttaminen toiselle järjestelmälle Hanki tälle toiselle järjestelmälle soveltuva ECL kortti. Käytä tätä toimintoa, kun teet lämmitysjärjestelmääsi lisäyksiä tai muutoksia. Hyväksy kopiointi Kopioinnin jälkeen näyttöön tulee säätimen ohjelmaversion numero ja ladatun järjestelmän tyyppi. Ohjelmaversion numeron näet milloin vain menemällä riville 8. Sekalaiset Sekalaiset keltainen keltainen

29

30

31

32

33

34

35

36

37

Ennen kuin aloitat. Säästä energiaa säästät rahaa parempi mukavuus

Ennen kuin aloitat. Säästä energiaa säästät rahaa parempi mukavuus Ennen kuin aloitat Säästä energiaa säästät rahaa parempi mukavuus ECL Comfort säädin on kehitetty lämpötilan säätöön lämmitysjärjestelmissä. ECL varmistaa seuraavat seikat: Huonelämpötilat ovat käyttäjän

Lisätiedot

L76. ECL Comfort. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito. ECL Comfort L76. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito *VIKMK120* *087R8178* *087R8178*

L76. ECL Comfort. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito. ECL Comfort L76. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito *VIKMK120* *087R8178* *087R8178* Käyttäjän käsikirja VI.KM.K1.20 2005.06 L76 *VIKMK120* *087R8178* www.danfoss.com ECL Comfort Käyttäjän käsikirja ECL Comfort Asennus ja ylläpito www.danfoss.com *087R8178* *VIKMK120* Lämmityksen ja käyttöveden

Lisätiedot

F11. ECL Comfort. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito. ECL Comfort F11. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito *VIBBS320* *087R8122* *087R8122*

F11. ECL Comfort. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito. ECL Comfort F11. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito *VIBBS320* *087R8122* *087R8122* VI.BB.S3.20 2008.10 Asennus ja ylläpito F11 www.danfoss.fi *VIBBS320* Sekoitussäätö ja PI-ohjattu lämpimän käyttöveden säätö ECL Comfort Asennus ja ylläpito *087R8122* VI.BB.S3.20 2008.10 www.danfoss.fi

Lisätiedot

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c.

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c. 230 V a.c. ja 24 V a.c. Kuvaus ja sovellus Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli, yksi liitin. säätölaitteessa on yksilöllisesti suunniteltu taustavalaistu näyttö. Grafiikkaa

Lisätiedot

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c.

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c. Tekninen esite ECL Comfort 110 230 V a.c. ja 24 V a.c. Kuvaus ja sovellus Säädin on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli, yksi liitin. ECL Comfort 110 -säätimellä on erikoissuunniteltu taustavalaistu

Lisätiedot

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC 230 V AC ja 24 V AC Kuvaus ja sovellus voidaan asentaa omakotitalojen lämmityssovelluksiin Danfoss Link -ratkaisun avulla DLG-liitännän kautta. Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli,

Lisätiedot

F11. ECL Comfort. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito. ECL Comfort F11. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito *VIBBS220* *087R8122* *087R8122*

F11. ECL Comfort. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito. ECL Comfort F11. Käyttäjän käsikirja. Asennus ja ylläpito *VIBBS220* *087R8122* *087R8122* Käyttäjän käsikirja VI.BB.S2.20 2007.08 F11 *VIBBS220* *087R8122* www.danfoss.fi ECL Comfort Käyttäjän käsikirja ECL Comfort Asennus ja ylläpito www.danfoss.fi *087R8122* *VIBBS220* Sekoitussäätö ja PI-ohjattu

Lisätiedot

ECL Comfort 110 on 1-piirinen säätölaite, jota käytetään kaukolämmön lämmönjakokeskuksissa ja kaukolämpöjärjestelmissä sekä kattilajärjestelmissä.

ECL Comfort 110 on 1-piirinen säätölaite, jota käytetään kaukolämmön lämmönjakokeskuksissa ja kaukolämpöjärjestelmissä sekä kattilajärjestelmissä. Tekninen esite 230 V AC ja 24 V AC Kuvaus ja sovellus on 1-piirinen säätölaite, jota käytetään kaukolämmön lämmönjakokeskuksissa ja kaukolämpöjärjestelmissä sekä kattilajärjestelmissä. Elektroninen säätölaite

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. ECL Comfort 210/310. Käyttäjän opas. Danfoss District Energy

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. ECL Comfort 210/310. Käyttäjän opas. Danfoss District Energy MAKING MODERN LIVING POSSIBLE ECL Comfort 210/310 Käyttäjän opas Danfoss District Energy Turvallisuushuomautus Tarvittavat asennus-, käyttöönotto- ja huoltotyöt voi suorittaa vain ammattitaitoinen valtuutettu

Lisätiedot

ECL Comfort 210/310. Käyttäjän opas *087H9008* *VIKTY120*

ECL Comfort 210/310. Käyttäjän opas *087H9008* *VIKTY120* MAKING MODERN LIVING POSSIBLE *087H9008* *VIKTY120* Lisätietoja ECL Comfort 210- ja 310-moduuleista ja lisävarusteista on osoitteessa http://den.danfoss.com/ ECL Comfort 210/310 Käyttäjän opas Produced

Lisätiedot

ECL Comfort 110 Sovellus 130 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen)

ECL Comfort 110 Sovellus 130 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen) Käyttöohje *087R9796* *VIKTG520* Oy Danfoss Ab Danfoss Lämpö PL 19, Teollisuustie 15 79101 Leppävirta Puh: 0207 010 600 Faksi: 0403 092 289 Sähköposti: myynti@danfoss.com www.lampo.danfoss.fi ECL Comfort

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472 Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472 Laitteen yleiskatsaus, näyttö, symbolit... 2 Informaatiopainike... 5 Käyttötavat... 6 Lämmityksen päällekytkentä... 7 Käyttöveden valmistus... 8 Huonelämpötila

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella ESBE CRD122 Callidus koodi 211702 Käyttöohje Kompakti lämmönsäädin paketti säädin ja langaton huoneyksikkö LCD näyttö ja yksi käyttöpainike moottoriosassa

Lisätiedot

ECL Comfort 300 / V a.c. ja 24 V a.c.

ECL Comfort 300 / V a.c. ja 24 V a.c. Tekninen esite ECL Comfort 300 / 301 230 V a.c. ja 24 V a.c. Sovellus ECL Comfort 300 / 301 elektroniseen säätölaitteeseen voi ladata eri sovelluksia ECL-kortin avulla. ECL Comfort 300 / 301 säätölaitteessa

Lisätiedot

TAC Xenta 4292. Xenta 4292 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007

TAC Xenta 4292. Xenta 4292 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007 TAC Xenta 4292 Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007 TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja. TAC Xenta 4000 on sarja esiohjelmoituja säätimiä, joissa on kaukoliityntämahdollisuus

Lisätiedot

TAC Xenta 4262 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4072-002 07.09.2007. TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja.

TAC Xenta 4262 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4072-002 07.09.2007. TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja. TAC Xenta 4262 Käyttöohje 0FL-4072-002 07.09.2007 TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja. TAC Xenta 4000 on sarja esiohjelmoituja säätimiä, joissa on kaukoliityntämahdollisuus

Lisätiedot

ECL Comfort 210 / 296 / 310

ECL Comfort 210 / 296 / 310 Käyttäjän opas ECL Comfort 210 / 296 / 310 Suomen versio www.danfoss.com Turvallisuushuomautus Tarvittavat asennus-, käyttöönotto- ja huoltotyöt voi suorittaa vain ammattitaitoinen valtuutettu henkilö.

Lisätiedot

Käyttöohje. ECL Comfort 110 Sovellus 116 DRAFT. Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV) Käyttöopas, asennus ja ylläpito

Käyttöohje. ECL Comfort 110 Sovellus 116 DRAFT. Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV) Käyttöopas, asennus ja ylläpito Käyttöohje DRAFT ECL Comfort 110 Sovellus 116 Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV) Käyttöopas, asennus ja ylläpito DH-SMT/DK VI.KT.F2.20 Danfoss 10/2009 Miten asiat löytyvät?

Lisätiedot

Mukavampaa asumista ECL Comfort -elektroninen säätölaite

Mukavampaa asumista ECL Comfort -elektroninen säätölaite MKING MODERN LIVING POSSILE Mukavampaa asumista EL omfort -elektroninen säätölaite Luotettavat EL omfort - säätölaitteet Danfoss lyhyesti Danfoss Group on alansa johtava yritys, joka tutkii, kehittää ja

Lisätiedot

Säätökeskus RVA36.531

Säätökeskus RVA36.531 Säätökeskus Asennusohje 1. Johdanto Tämä ohje koskee säätökeskusta joka on tarkoitettu lämmönsäätöön pientaloissa jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.ohje tulee säilyttää lähellä säädintä.. Säätökeskus

Lisätiedot

Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen

Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen FED säädin Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen Products FED-IF:anturilla FED-FF:irtoanturilla FED säädintä käytetään järjestelmissä joissa jäähdytys- ja lämmityspiiriä halutaan säätää yhdellä säätimellä.

Lisätiedot

DRAFT. ECL Comfort 110 Sovellus 116 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen) Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV)

DRAFT. ECL Comfort 110 Sovellus 116 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen) Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV) Käyttöohje DRAFT ECL Comfort 110 Sovellus 116 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen) Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV) Käyttöopas, asennus ja ylläpito DEN-SMT/DK VI.KT.F3.20

Lisätiedot

Optimointitoiminnoilla varustettu lämmityksensäädin 1999.12

Optimointitoiminnoilla varustettu lämmityksensäädin 1999.12 TAC 2112 C-10-42 Optimointitoiminnoilla varustettu lämmityksensäädin 1999.12 TAC 2112 on vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin tarkoitettu lämmityksensäädin. Radiaattoripiiriä ohjataan ulkolämpötilakompensoidulla

Lisätiedot

Gebwell Käyttöpääte UI400 Pikaohje

Gebwell Käyttöpääte UI400 Pikaohje Gebwell Käyttöpääte UI400 Pikaohje Liikkuminen valikossa Pyöritä navigointirullaa: Valitse symboli navigointi valikosta. Valittu symboli näkyy tummennettuna valikossa. Paina navigointirullaa = Valitse

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS

POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS Tämä opas ei ole täydellinen asennusopas. Tarkempaa tietoa löytyy NIBE lämpöpumppujen ja niiden lisävarusteiden asennusohjeista. NIBE PILP OPAS 1437-1 1 NIBE F370

Lisätiedot

Roth Termostaatti 230V näytöllä

Roth Termostaatti 230V näytöllä Roth Termostaatti 230V näytöllä Käyttöohje - lyhyt ja helppo Living full of energy /9 Roth termostaatti 230V näytöllä Roth Termostaatti 230V näytöllä on itsenäinen 230V AC 50Hz termostaatti/ohjausyksikkö,

Lisätiedot

Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division

Siemens Building Technologies Landis & Staefa Division 2 360 Käyttöveden säädin RVD139/109 Lämmönjakokeskuksia ja -laitoksia varten tarkoitettu säädin. Suora lämpimän käyttöveden valmistus tai käyttöveden valmistus käyttövesivaraajalla. Käyttöjännite 230 VAC,

Lisätiedot

Asennusohje. ECL Comfort 210, sovellus A266. 1.0 Sisällysluettelo. 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja...

Asennusohje. ECL Comfort 210, sovellus A266. 1.0 Sisällysluettelo. 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja... 1.0 Sisällysluettelo 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja............................. 2 2.0 Asennus... 4 2.1 Ennen kuin aloitat..................................................

Lisätiedot

Asennusohje. ECL Comfort 310, sovellus A376. 1.0 Sisällysluettelo. 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja...

Asennusohje. ECL Comfort 310, sovellus A376. 1.0 Sisällysluettelo. 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja... 1.0 Sisällysluettelo 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja............................. 2 2.0 Asennus... 4 2.1 Ennen kuin aloitat..................................................

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Kaytto_ohje_EAM_A5_ver2 1. Yleistä Monitoimi venttiilimoottori tarkoittaa, että samassa laitteessa on useita toimintatapoja. Sopivat toimintatavat

Lisätiedot

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 SISÄLTÖ 1 Yleistä Sisältö Komponenttien sijainti 2 Sähkökytkennät yleisesti Syötön kytkentä Tiedonsiirron kytkentä 3 Shunttiventtiilillä ohjattu lisälämpö

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470 Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470 Laitteen yleiskatsaus... 2, 3 Symbolit... 4 Informaatiopainike... 5 Käyttötavat... 6 Lämmityksen päällekytkentä... 7 Huonelämpötila ei täsmää... 8 Lämmitysohjelmasta

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

Asennusohje. ECL Comfort 210 / 310, sovellus A266. 1.0 Sisällysluettelo

Asennusohje. ECL Comfort 210 / 310, sovellus A266. 1.0 Sisällysluettelo 1.0 Sisällysluettelo 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja............................. 2 2.0 Asennus... 5 2.1 Ennen kuin aloitat..................................................

Lisätiedot

ECL Comfort 210 -säädin ja ECA 30/31 -kaukosäädin

ECL Comfort 210 -säädin ja ECA 30/31 -kaukosäädin ECL Comfort 210 -säädin ja ECA 30/31 -kaukosäädin Kuvaus ECL Comfort 210 -säädinsarja DEN-SMT/DK ECL Comfort 210 -säädin: ECL Comfort -säädinsarjaan kuuluva ECL Comfort 210 on elektroninen, ulkolämpötilan

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

RVL472. Lämmityksen säädin. G2526fi. Asennusohje. 1. Asennus. 2. Käyttöönotto

RVL472. Lämmityksen säädin. G2526fi. Asennusohje. 1. Asennus. 2. Käyttöönotto G2526fi Lämmityksen säädin Asennusohje RVL472 1. Asennus 1.1 Asennuspaikan valinta Kuivaan tilaan, esim. lämmönjakohuoneeseen Asennusmahdollisuudet: kytkinkaappiin (sisäseinälle tai DIN-kiskoon) seinälle

Lisätiedot

Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM

Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM Käyttö Venttiili on suunniteltu erityisesti kiertoilmakoje-, jäähdytyspalkki- ja patteriverkostojen tasapainottamiseen. Sitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä vesikiertoisissa

Lisätiedot

RVL470. Lämmityksen säädin. Asennusohje

RVL470. Lämmityksen säädin. Asennusohje Lämmityksen säädin Asennusohje RVL470 1. Asennus 1.1 Asennuspaikan valinta Kuivaan tilaan, esim. lämmönjakohuoneeseen Asennusmahdollisuudet: - kytkinkaappiin (sisäseinälle tai DIN-kiskoon) - seinälle -

Lisätiedot

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako 5 Kaukolämmityksen automaatio 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako Kaukolämmityksen toiminta perustuu keskitettyyn lämpimän veden tuottamiseen kaukolämpölaitoksella. Sieltä lämmin vesi pumpataan kaukolämpöputkistoa

Lisätiedot

Versio Fidelix Oy

Versio Fidelix Oy Versio 1.96 2014 Fidelix Oy Sisällysluettelo 1 Yleistä... 4 1.1 Esittely... 4 1.1 Toimintaperiaate... 5 1.2 Käyttöönotto... 6 2 Käyttöliittymä... 7 2.1 Päävalikko ja käyttö yleisesti... 7 2.2 Säätimen

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Asennusohje alashunttaukselle NIBE F1145/F1245

Asennusohje alashunttaukselle NIBE F1145/F1245 Asennusohje alashunttaukselle NIBE F1145/F1245 IHB FI 1006-1 ECS 40 IFB FI 1 Asennusohje ECS 40 Yleistä Tätä lisävarustetta käytetään, kun F1145/ F1245 on asennettu rakennukseen, jossa on enintään neljä

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistys opas.

Ecodan NG C-Generation. Käynnistys opas. Ecodan NG C-Generation Käynnistys opas. Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM! Muista myös asentaa SD-muistikortti

Lisätiedot

JOYETECH EVIC VT KÄYTTÖOHJE

JOYETECH EVIC VT KÄYTTÖOHJE JOYETECH EVIC VT KÄYTTÖOHJE 1/7 KUINKA KÄYTTÄÄ? Virta päälle/pois Paina käyttökytkintä viisi kertaa nopeassa tahdissa käynnistääksesi laitteen. Paina käyttökytkintä viisi kertaa nopeassa tahdissa sulkeaksesi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

FIN. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai. (ks. käyttäjän ohjelman tallentaminen)

FIN. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai. (ks. käyttäjän ohjelman tallentaminen) KÄYTTÄJÄN OPAS FIN Ohjelmointivalikko: RF-AJASTIN JA RF-KYTKENTÄYKSIKKÖ Paina +/- painikkeita: aluenumero alkaa vilkkua. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai käyttäjän ohjelma (ks. käyttäjän

Lisätiedot

Asennusohje. ECL Comfort 310, sovellus A376. 1.0 Sisällysluettelo. 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja...

Asennusohje. ECL Comfort 310, sovellus A376. 1.0 Sisällysluettelo. 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja... 1.0 Sisällysluettelo 1.0 Sisällysluettelo... 1 1.1 Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja............................. 2 2.0 Asennus... 6 2.1 Ennen kuin aloitat..................................................

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas Ecodan NG C-Generation Käynnistysopas Käytettäväksi asennusoppaan rinnalla Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM!

Lisätiedot

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420 UNIGYR RWP80.001 Eco-Paronen Oy Puh:00 1986 40 RWP80.001 OHJAUSKESKUKSEN YLEISOHJE Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 00 1986 40 RWP80.001 LOC REM RUN ERR SIVUT 1. OHJAUSKESKUS RWP/RWM. OHJAUSKORTIT JA PAINIKKEET

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat +0.5 C NTC-10 LCD 24 VAC +10%, 50 Hz / 60 Hz 1 VA IP 20 (kuivat tilat) K = 86 mm S = 23 mm L = 86

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Asennusohje ilmaiskylmälle NIBE F1145/F1245

Asennusohje ilmaiskylmälle NIBE F1145/F1245 Asennusohje ilmaiskylmälle NIBE F1145/F1245 IHB FI 1006-1 PCS 44 IHB FI 1 Yleistä Tämä lisävaruste tarvitaan kun F1145 / F1245 asennuksessa käytetään ilmaiskylmää. Sisältö 1 x kiertopumppu 1 x pumpun eriste

Lisätiedot

Lämpömittari ja upotustasku venttiiliin MTCV DN 15/20. Kuulasululliset venttiiliyhdistäjät (2 kpl sarjassa) G ½ x R ½ venttiiliin MTCV DN 15

Lämpömittari ja upotustasku venttiiliin MTCV DN 15/20. Kuulasululliset venttiiliyhdistäjät (2 kpl sarjassa) G ½ x R ½ venttiiliin MTCV DN 15 MTCV lämpimän käyttöveden kiertotermostaatti Käyttö MTCV on lämpimän käyttöveden kiertotermostaatti. MTCV huolehtii lämpimän käyttövesiverkoston lämpötasapainosta. Venttiili asennetaan kiertojohtoon, jossa

Lisätiedot

Uponor Push 23B-W. Lattialämmityksen pumppuryhmä

Uponor Push 23B-W. Lattialämmityksen pumppuryhmä Lattialämmityksen pumppuryhmä Lattialämmityksen pumppuryhmä on pumppuryhmä, joka on tarkoitettu käytettäväksi Uponor-lattialämmitysjärjestelmän kanssa. Pumppuryhmä säätää lattialämmityksessä kiertävän

Lisätiedot

Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi.

Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi. 450007 Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi. Edistyneet asetukset: Asetuksia muuttamaan pääsee, kun painaa ensin POIS/PÄÄLLE-painikkeesta

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Imuriohjain IMURIOHJAIN v091210a Yleistä Ariterm 25+ ja 35+-kattilaan on asennettu vakiovarusteena savukaasupuhallin. Puhallintoimitukseen kuuluu ohjainyksikkö, joka ajaa imuria

Lisätiedot

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Termostaatit Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Käyttökohteet Fricon termostaatit takaavat mukavuuden ja säästävät energiaa julkisissa, kaupallisissa ja asuinkiinteistöissä.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTW

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTW ASENNUSOPAS 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Sisällys Lue tämä käyttöopas huolellisesti, ennen kuin käynnistät yksikön. Älä heitä sitä pois. Pidä se tallessa vastaisuuden varalle. Laitteiden tai

Lisätiedot

K ä y t t ö o h j e. Suomi. Sisältö

K ä y t t ö o h j e. Suomi. Sisältö K ä y t t ö o h j e ETN4-1999 Termostaatti Suomi Sisältö Esittely... 1 Termostaatin Toiminnot... 1 Lämpötila Asetukset... 1 Asetukset... 1 Max. Lämpötila... 2 Min. Lämpötila... 2 Max. Lämpötilan rajoitus...

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

Nereus lattiaviileä Asuntojen viilennykseen

Nereus lattiaviileä Asuntojen viilennykseen Nereus lattiaviileä Asuntojen viilennykseen Viileäpaketin ominaisuudet: Käyttöjännite 230 V Automatiikalla toimivat sulkuventtiilit Automaattinen pumppujen ohjaus Viilennyksen ohjaus ulko- ja sisälämpötilan

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Kuvaus Venttiilin virtauksen säätöominaisuus, jolla säätöasetusta voidaan muuttaa lineaarisesta logaritmiseksi tai päinvastoin. Uudenaikainen rakenne, jossa

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Käyttöohje, lämmityksen säätimet RVL479, RVL480, RVL481, RVL482

Käyttöohje, lämmityksen säätimet RVL479, RVL480, RVL481, RVL482 Käyttöohje, lämmityksen säätimet RVL479, RVL480, RVL481, RVL482 Sisältö Laitteen yleiskatsaus, näyttö, symbolit... 4 Infopainike... 7 Käyttötavat... 8 Lämmityksen päällekytkentä... 9 Käyttöveden valmistus...

Lisätiedot

Uuden sukupolven säätimet ja venttiilit

Uuden sukupolven säätimet ja venttiilit Uuden sukupolven säätimet ja venttiilit Vexve - Uuden sukupolven säätimet ja venttiilit Kun haluat lämmittää kotisi energiatehokkaasti, on oikeiden laitteiden ja osien valinnalla merkittävä rooli. Ekologisuus

Lisätiedot

Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet

Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet Nämä ohjeet on tarkoitettu säätimen loppukäyttäjälle ja ne toimivat sellaisenaan säätimen mallista riippumatta. Säätimessä on kolme eri käyttäjätasoa, joista jokaisessa

Lisätiedot

ECL Comfort 110 Sovellus 116 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen) Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV) Käyttöohje

ECL Comfort 110 Sovellus 116 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen) Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV) Käyttöohje Käyttöohje *087R9793* *VIKTF420* ECL Comfort 110 Sovellus 116 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen) Jatkuva lämpötilan säätö lämpimän käyttöveden järjestelmissä (LKV) Käyttöopas, asennus ja ylläpito

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

ECL Comfort 110 Sovellus 130. Ulkolämpötilan mukaan menoveden lämpötilan säätävä säädin lämmitys- ja kattilajärjestelmiin.

ECL Comfort 110 Sovellus 130. Ulkolämpötilan mukaan menoveden lämpötilan säätävä säädin lämmitys- ja kattilajärjestelmiin. Käyttöohje *087R9796* *VIKTG320* ECL Comfort 110 Sovellus 130 Ulkolämpötilan mukaan menoveden lämpötilan säätävä säädin lämmitys- ja kattilajärjestelmiin Käyttöopas, asennus ja ylläpito 52 VI.KT.G3.20

Lisätiedot

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Living full of energy /7 Roth Touchline ohjausjärjestelmällä on mahdollista asettaa usealle eri tavoille, toimiakseen viilennysjärjestelmän kanssa. Järjestelmällä

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter System Part number Serial number Installed by Installation date Lykketronic Area Counter Standard Page 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ TIETOA FLEX COUNTERISTA...3

Lisätiedot

MAALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS

MAALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS MAALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS Käyttöönotto - aloitusopas 2 F1245 3 F1145 5 UKV kytkennän periaate 7 F1145 ja käyttöveden lämmitys 8 F1145 kiinteällä lauhdutuksella 9 ECS 40 / 41 - alashunttiryhmä 10

Lisätiedot

ECL Comfort 110, sovellus 130

ECL Comfort 110, sovellus 130 Käyttöohje ECL Comfort 110, sovellus 130 (voimassa ohjelmistoversiosta 1.08 alkaen) Suomenkielinen versio www.lampo.danfoss.fi Miten asiat löytyvät? Lämpötilojen ja arvojen säätö. Siirtyminen valikkoriviltä

Lisätiedot

SiMAP - lämmityksen ohjauskeskus. Contents

SiMAP - lämmityksen ohjauskeskus. Contents 1 (13) SiMAP - lämmityksen ohjauskeskus Contents 1. SiMAP SÄÄTÖ - sisäänkirjautuminen...2 2. T - Sensors, TC ja Trend...3 3. ASETUSARVON ASETTAMINEN - asuntojen lämpötila...6 4. MITTAUSNÄKYMÄ...7 4.1 Huoneistot...7

Lisätiedot

Modbus-tiedonsiirtoväylän käyttöönotto

Modbus-tiedonsiirtoväylän käyttöönotto Modbus-tiedonsiirtoväylän käyttöönotto Qi, T 2 - ja Gemini -sarjojen lämpöpumput Lämmöntuotto: Modbus-väylän avulla lämpöpumppulaitteiston voi kytkeä automaatiojärjestelmään. Lämpöpumppusäädin tukee kolmea

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot