Anni Elonen. Curriculum vitae HENKILÖTIEDOT. Anni Elisa Elonen BIOGRAFIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Anni Elonen. Curriculum vitae HENKILÖTIEDOT. Anni Elisa Elonen BIOGRAFIA"

Transkriptio

1 Curriculum vitae Anni Elonen HENKILÖTIEDOT Nimi: Anni Elisa Elonen Puhelin: Sähköposti: BIOGRAFIA Anni Elonen (s. 1982) on opiskellut musiikkia Joensuun ja Kuopion konservatorioissa, Länsi-Helsingin musiikkiopistossa sekä Sibelius-Akatemiassa, mistä hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2011 pääaineinaan musiikkikasvatus ja vanha musiikki. Barokkiviulunsoittoa ja kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Kreeta-Maria Kentalan, Sirkka-Liisa Kaakisen, Anssi Mattilan, Pekka Silénin ja Assi Karttusen johdolla sekä useilla mestarikursseilla. Anni työskentelee laaja-alaisesti musiikin ja kulttuurin kentällä toimien eri tehtävissä mm. viulistina, laulajana, opettajana, kouluttajana ja tuottajana. Hän konsertoi säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin ja FiBO Collegiumin, Ensemble Un altra ondatan, Soria Duon ja Soria Bandin, Boy With Stringsin, erilaisten lastenkonserttiyhtyeiden sekä useiden kamarimusiikkiyhtyeiden riveissä. Anni on ollut Suomalaisen barokkiorkesterin jäsen vuodesta 2002 ja Helsingin Barokkiorkesterin jäsen vuodesta 2003 alkaen. Hän on esiintynyt orkestereiden sekä muiden yhtyeiden jäsenenä lukuisilla korkean profiilin areenoilla ja festivaaleilla niin kotimaassa kuin ulkomailla. Esiintymisiä on ollut mm. Suomen Kansallisoopperassa, Helsingin Musiikkitalossa, Berliinin Kontzerthausissa, Amsterdamin Concertgebouw ssa, Lissabonin Gulbenkian-keskuksessa, Tallinnan Estonia Kontserdisaalissa ja Münchenin Herkules-salissa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla, Helsingin Juhlaviikoilla, Turun Musiikkijuhlilla, Schwetzingenin musiikkijuhlilla, Leipzigin Bach-festivaalilla, Würzburgin Mozartfestivaalilla, Beaunen festivaalilla, Melkin festivaalilla ja Hólarin barokkifestivaalilla. Anni on levyttänyt eri kokoonpanojen kanssa useille eri yhtiöille ja soittaa mm. Helsingin Barokkiorkesterin Franz Xaver Dussek: Four Symphonies -levyllä, joka ylsi Naxoksen vuoden 2012 kansainväliselle top 10 -myyntilistalle, sai arvostetun ECHO-palkinnon ja valittiin Gramophone Awards -lehdessä kuukauden levyjen joukkoon. Anni on perustajajäsen vuonna 2008 perustetussa Suomalaisen barokkiorkesterin koulutustyöryhmä FiBO Collegiumissa, missä hänen vastuullaan on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattujen barokkimusiikkikonserttien ja -tapahtumien sekä laitoskonserttien suunnittelu ja toteutus. Anni toimii mielellään pedagogiikan parissa ja toteuttaa myös oman Kipinä Productions -yrityksensä kautta erilaisia yleisötyö- ja koulutusprojekteja niin esiintyjänä, kouluttajana kuin tuottajana. Vanhan musiikin ja pedagogisen toiminnan lisäksi Annia kiinnostavat myös erilaiset musiikin genrerajoja rikkovat projektit. Annin muusikkous on monipuolista ja hän on kotonaan lavalla niin vanhan musiikin, viihdemusiikin kuin popin ja rockinkin parissa. Hän yhdistää työssään mielellään taiteen eri osa-alueita ja toimii usein yhteistyössä muiden taidealojen ammattilaisten kanssa erilaisissa monitaiteellisissa projekteissa.

2 KOULUTUS Musiikin maisteri, Sibelius-Akatemia 2011 Metropolia Ammattikorkeakoulu, kulttuurituottajan opintoja Musiikin kandidaatti, Sibelius-Akatemia 2008 Ylioppilas, Kallion lukio 2001 TYÖKOKEMUS Taiteellinen työ sekä opetus- ja asiantuntijatehtävät: Freelance-muusikko (barokkiviulu, viulu, laulu yms.) n (mm. Helsingin Barokkiorkesteri, Suomalainen barokkiorkesteri, Ensemble Un altra ondata, Barocco Boreale, Soria Duo ja Soria Band, Boy With Strings, lastenkonserttiyhtyeet Kuningas ja mahdottomat hovineidit, Prinsessa ja sikopaimen, Barokkimatka sekä Elegantti Elefantti, Opus X Ensemble, Valakia Ensemble, Vierashuone Ensemble) Muusikko, esiintyjä, kouluttaja, käsikirjoittaja, juontaja yms./suomalaisen barokkiorkesterin yleisötyöryhmä FiBO Collegium 2008 (mm. päiväkoti-, koulu- ja laitoskonsertit, oppimateriaalit, musiikkioppilaitosprojektit, Concerto Grosso -suurprojektit, täydennyskoulutuskurssit sekä muu pedagoginen yleisötyötoiminta) Barokkiviulunsoitonopettaja (sivutoiminen)/metropolia Ammattikorkeakoulu Käsikirjoittaja ja juontaja/encanto Festival: Don Quijote koko perheen konsertti 2016 Vieraileva asiantuntija, pääsykoelautakunta/taideyliopiston Sibelius-Akatemia, musiikkikasvatuksen aineryhmä 2013 ja 2014 Käsikirjoittaja ja juontaja/helsingin Barokkiorkesteri: Don Quijote-lastenkonsertit Musiikinopettaja (sivutoiminen)/töölön aikuislukio 2013 Musiikinopettaja (päätoiminen)/porolahden peruskoulu Yhtyesoiton opettaja (sivutoiminen)/länsi-helsingin musiikkiopisto Ohjaaja, käsikirjoittaja ja esiintyjä/länsi-helsingin musiikkiopisto: Viidakkotarinoita-projekti 2011 Resurssiopettaja (päätoiminen)/munkkiniemen ala-aste (myös musiikinopetus) Musiikinopettaja (päätoiminen)/ressun peruskoulu (opetuskielet suomi ja englanti) Barokkiviulunsoitonopettaja (sivutoiminen)/länsi-helsingin musiikkiopisto Musiikinopettaja (sivutoiminen)/ressun peruskoulu (opetuskielet suomi ja englanti)

3 Käsikirjoittaja ja juontaja/helsingin Barokkiorkesteri: Brandenburgilaiset konsertot - koulukonsertit 2007 Käsikirjoittaja ja esiintyjä/annantalon taidekeskus: Elegantti Elefantti -lastenkonsertit 2005 Ohjaaja, käsikirjoittaja ja esiintyjä/länsi-helsingin musiikkiopisto: Pikkupianistien metsäretki -projekti 2004 Yritystoiminta ja tuotantotyöt: Osakas, sisältösuunnittelu ja tuotanto/kipinä Productions Oy 2010 Toiminnanjohtaja/Suomen Solistiyhdistys ry 2017 Tuottaja/Tapiolan kuoro: Tapiolan kuoron kuorokerhohanke 2017 Vastaava tuottaja/uteliaat muusikot ry: Tulkinnanvaraista-konserttisarja Vastaava tuottaja/kreeta-maria Kentala: www-sivut 2015 Vastaava tuottaja/markus Hohti 2014 Vastaava tuottaja /Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu: Ihmebussi X -hanke Vastaava tuottaja /Taideyliopisto: Taidelautta-projekti 2015 Vastaava tuottaja /Taideyliopisto: Taideyliopiston Flow-festivaalin ohjelma 2015 Vastaava tuottaja ja esiintyjä/kipinä Productions Oy: IhmeSibelius! -hanke Tuottaja ja kouluttaja/kipinä Productions Oy: Orkesterien yleisötyön kehittämishanke Tuottaja ja kouluttaja/kipinä Productions Oy: Luovat työtavat musiikinopetuksessa -täydennyskoulutukset 2012 Vastaava tuottaja /Kipinä Productions Oy: Bändipedagogiikan täydennyskoulutukset Vastaava tuottaja /Helsingin Kaupunginmuseo ja Taideyliopiston Sibelius- Akatemia: Helsinkiläiset ja musiikki -hanke 2014 Tuottaja ja kouluttaja/nurmeksen Joulumusiikki: Lapset ja opettajat luovuuden lähteillä -projekti 2012 Vastaava tuottaja /Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen osasto: Laulubussi 2 -hanke 2012 Tuottaja/Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen osasto ja Konserttikeskus ry: Konsertti joka kouluun -hanke Osakas/Teatro Productions Oy Tuottaja/Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen osasto: Laulubussi 1 -hanke 2009 LEVYTYKSET JA JULKAISUT Barocco Boreale: Vivaldi: The Folk Seasons, 2016 (Alba Records) Helsinki Baroque Orchestra, Monica Groop & Aapo Häkkinen: Joseph Martin Kraus: Arias and Overtures, 2014 (Naxos) Helsinki Baroque Orchestra & Aapo Häkkinen: Franz Xaver Dussek: Four Symphonies, 2012 (Naxos)

4 FiBO Collegium, Kipinä Productions Oy, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Helsingin Kuvataidelukion multimedialinja: Linnanpiha barokkimusiikin pedagoginen internetsivusto lapsille ja nuorille, 2012 Granö, P., Elonen, A., Kauppi, A., Holm, K.: Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun uusintaauditointi. Korkeakoulujen arviointineuvosto 1:2012 Elonen A.: Musiikki ja kouluviihtyvyys. Tapaustutkimus Itä-Helsingin musiikkikoulussa. Sibelius- Akatemia, Musiikkikasvatuksen osasto. Maisterin tutkielma, 2011 Järvinen, M-R., Granö, P., Huhtamo, E., Kettunen, A., Laaksonen, E., Holm, K., Holopainen, H.: Taideteollisen korkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Korkeakoulujen arviointineuvosto 15:2009 Kuudennen kerroksen orkesteri & Tuomas Hannikainen: Beethovenin sinfoniat, 2009 (Rondo/ Classicus Oy) Miklós Spányi, Opus X Ensemble & Petri Tapio Mattson: C.P.E. Bach: The Complete Keyboard Concertos, Volume 17, 2009 (BIS) Damn Seagulls: Soul Investigator, 2008 (Fullsteam Records) Helsinki Baroque Orchestra & Aapo Häkkinen: Franz Xaver Richter: Grandes Symphonies (1744), Nos (Set 2), 2007 (Naxos) Helsinki Baroque Orchestra & Aapo Häkkinen: Franz Xaver Richter: Grandes Symphonies (1744), Nos. 1-6 (Set 1), 2007 (Naxos) Columbus Circle: Sinister Rhymes, 2007 (Blueberrias Records) Pertti Eerola, Johannes Chamber Orchestra & Tuomas Rousi: Pertti Eerola: Organ & Orchestra, Poulenc Saint-Saëns Guilmant, 2005 (Fuga) Vierashuone Ensemble: Vierashuone, 2004 (Alba) Varaque: Toivelauluja, 2003 (Pyramid/Johanna Kustannus) Johannes Chamber Orchestra, Johannes Chamber Choir & Pertti Eerola: Te Deum, 2002 (Fuga) Tuppasuut: Kukkana, 1997 (Länsi-Helsingin Musiikkiopisto) MERKITTÄVIMMÄT APURAHAT Niilo Helanderin säätiö, 2014: taiteelliseen työskentelyyn barokkimusiikin alalla Jenny ja Antti Wihurin rahasto, 2014: sähköisen Barokkiarkku-oppimateriaalin valmistamiseen käytettäväksi barokkimusiikin opetuksessa päiväkodeissa, kouluissa ja musiikkioppilaitoksissa Jenny ja Antti Wihurin rahasto, 2013: valtakunnallisen laitoskonserttikeskuksen taustaorganisaation perustamiseen ja toiminnan aloittamiseen tähtääviin toimenpiteisiin; työryhmä Anni Elonen ja Laura Haarala Alfred Kordelinin säätiö, 2010: viulun barokkijousen ja klassisen jousen hankintaan

5 Suomen Kulttuurirahasto, 2009: barokkiviulun opetusmateriaalin valmistamiseen käytettäväksi musiikkioppilaitoksissa; työryhmä Anni Elonen, Minna Kangas ja Mari Kortelainen MERKITTÄVIMMÄT LUOTTAMUSTOIMET Kipinä Productions Oy: hallituksen puheenjohtaja 2010 Suomalaisen barokkiorkesterin FiBO Collegium -yleisötyöryhmä: perustajajäsen, päiväkoti-, koulu- ja laitoskonserttivastaava 2008 Helsingin Barokkiorkesterin yhdistys ry: hallituksen jäsen 2014 Opetusministeriön Taideteollisen korkeakoulun laadunvarmistuksen uusinta-auditointiryhmä: jäsen 2011 Suomalaisen barokkiorkesterin orkesteritoimikunta: jäsen Opetusministeriön Taideteollisen korkeakoulun laadunvarmistuksen auditointiryhmä: jäsen 2009 Sibelius-Akatemian hallitus: jäsen Sibelius-Akatemian Musiikkitalon taiteellisen toiminnan työryhmä: jäsen Ostinato Oy: hallituksen jäsen Suomen Musiikkioppilaitosten liiton barokkiviulun tasosuoritusten suunnittelutyöryhmä: jäsen 2008 Sibelius-Akatemian opetus- ja tutkimusneuvosto: jäsen Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan hallitus: koulutuspoliittinen vastaava ja varapuheenjohtaja Vilho ja Lahja Koposen säätiön hallitus: jäsen Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan edustajisto: jäsen KIELITAITO suomi (äidinkieli), englanti (erinomainen), ruotsi (tyydyttävä), italia (alkeet), latina (alkeet) DIGITAALISET TAIDOT Tietotekniikan A-ajokortti 2009 Tietojenkäsittely: erittäin hyvät taidot (hakukoneet, pilvitallennuspalvelut, tiedon arviointi, yms.) Sisällön luominen: hyvät taidot (digitaalisten sisältöjen tuottaminen eri muodoissa, blogi- ja nettisivualustat, dokumenttien muotoilu yms.) Viestintä: erittäin hyvät taidot (useat viestintätyökalut (esim. sähköposti, chat, tekstiviesti, pikaviestintä, blogit, sosiaalinen media), verkkotyökalut (esim. sähköiset kalenterit, projektinhallintajärjestelmät, oikoluku, sähköiset taulukko-ohjelmat), viestintätyökalujen edistyneet toiminnot (esim. videokokous, tiedostojen jako, sovellusten jako) Ongelmanratkaisu: hyvät taidot Turvallisuus: hyvät taidot

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987)

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Kristiina Junttu Syntymäaika: 18.06.1968 Ammatti: pianisti, pianonsoitonopettaja Koulutus: Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Opinnot Sibelius Akatemian Solistisella

Lisätiedot

juliste: MainosMariini

juliste: MainosMariini juliste: MainosMariini SELLO-PIANO -KONSERTTI PERJANTAINA 22.11.2013 Markus Hallikainen (s. 1987) aloitti sellonsoiton 5-vuotiaan Helli Sepän oppilaana. Espoon musiikkiopistossa häntä opetti vuodesta -97

Lisätiedot

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013 Vilma Putro CV Teatterialalta Yhteystiedot: Gsm: 045-8036855 vilma.putro@hotmail.com www.vilmaputro.com Henkilötiedot: Syntymäaika: 1988 Pituus: 156cm Kielitaito: suomi (äidinkieli), venäjä, englanti Erityistaidot:

Lisätiedot

Opinnot. Jäsenyydet. Yksityisnäyttelyt. TARJA UNKARI - Curriculum Vitae

Opinnot. Jäsenyydet. Yksityisnäyttelyt. TARJA UNKARI - Curriculum Vitae TARJA UNKARI - Curriculum Vitae Opinnot Kuvataiteilija, Suomen Taideakatemian koulu 1964-1968, kuvataiteen loppututkinto 1963-64 Helsingin yliopiston piirustuslaitos 1964-68 Suomen Taideakatemian koulu

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

Tulevaisuuden osaamistarpeet musiikkioppilaitoksissa ja orkestereissa Alustavia tuloksia kyselyiden pohjalta

Tulevaisuuden osaamistarpeet musiikkioppilaitoksissa ja orkestereissa Alustavia tuloksia kyselyiden pohjalta Tulevaisuuden osaamistarpeet musiikkioppilaitoksissa ja orkestereissa Alustavia tuloksia kyselyiden pohjalta Toive-hankkeen ohjausryhmän kokous 26.1.2009 Ulla Pohjannoro Vastausprosentit: orkesterit ja

Lisätiedot

Taideyliopiston haasteet tulevaisuuden menestyjien kouluttajana. Erik T. Tawaststjerna, Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston haasteet tulevaisuuden menestyjien kouluttajana. Erik T. Tawaststjerna, Sibelius-Akatemia Taideyliopiston haasteet tulevaisuuden menestyjien kouluttajana Erik T. Tawaststjerna, Sibelius-Akatemia Akseli Gallen-Kallela: Symposium (1894) Taidekorkeakoulujen historia, lyhyt oppimäärä Sibelius-Akatemia

Lisätiedot

JOUSET > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA

JOUSET > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA JOUSET 1.8.2018 -> Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA S-IJ001 Instrumentti- ja yhteissoittotaidot 3ok- Orkesterisoitin (kandi) (26+26+22op) 74

Lisätiedot

Korkeakoulujen henkilöstön pedagogisen ja digitaalisen opetus- ja ohjausosaamisen vahvistaminen

Korkeakoulujen henkilöstön pedagogisen ja digitaalisen opetus- ja ohjausosaamisen vahvistaminen Korkeakoulujen henkilöstön pedagogisen ja digitaalisen opetus- ja ohjausosaamisen vahvistaminen Koordinaatio Turun yliopisto Johtaja vararehtori Riitta Pyykkö Mukana 14 partneriyliopistoa https://sites.utu.fi/okmdigipeda/

Lisätiedot

KAMPRAATTTI ON OSALLISTUNUT SEURAAVIIN KUOROKILPAILUIHIN, -KATSELMUKSIIN JA -FESTIVAALEIHIN:

KAMPRAATTTI ON OSALLISTUNUT SEURAAVIIN KUOROKILPAILUIHIN, -KATSELMUKSIIN JA -FESTIVAALEIHIN: KAMPRAATTI, viralliselta nimeltään Ilmajoen musiikkikoulun kamarikuoro Kampraatti, on perustettu vuonna 1979. Kuoron on perustanut ja koko sen historian ajan johtanut Ilmajoen musiikkiopiston rehtori,

Lisätiedot

Torstai ja perjantai Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia osoitteessa Linnankatu 54, Turku.

Torstai ja perjantai Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia osoitteessa Linnankatu 54, Turku. Turun Ammattikorkeakoulu Erityistä tukea tarvitsevat oppijat taiteen perusopetuksessa - ammatillinen täydennyskoulutus perusopetuksen opettajille ja lastenkulttuurikeskusten ohjaustyötä tekeville Ajankohta

Lisätiedot

Valintakoekuvaus, YAMK Musiikki 2016

Valintakoekuvaus, YAMK Musiikki 2016 Valintakoekuvaus, YAMK Musiikki 2016 Valintakoe järjestetään 7.-9.6.2016. Valintakokeessa on kolme osaa: 1. Opinnäytetyön alustava suunnitelma 2. Haastattelu 3. Musiikillinen työnäyte. Valintakokeeseen

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2007 2008. Lahden ammattikorkeakoulu Musiikin laitos. Musiikin koulutusohjelma Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Erikoistumisopinnot

OPINTO-OPAS 2007 2008. Lahden ammattikorkeakoulu Musiikin laitos. Musiikin koulutusohjelma Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Erikoistumisopinnot OPINTO-OPAS 2007 2008 Lahden ammattikorkeakoulu Musiikin laitos Musiikin koulutusohjelma Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Erikoistumisopinnot 2 ERIKOISTUMISOPINNOT LUKUVUONNA 2007-2008 Lukuvuonna 2007-2008

Lisätiedot

Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi

Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi Sibelius-Akatemia marraskuussa 2011 Gustav Djupsjöbacka OKM-seminaari 21.11.2011 Musiikkitalo Kuvitus: Sibelius - Finlandia Visio 2016 Sibelius-Akatemia on vireä

Lisätiedot

PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa

PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa Sunnuntai 25.10.2015 klo 17, liput 10 PÄRE Ensimmäinen yhtye 200 vuoteen, tai koskaan, jossa on suomalainen säkkipilli! Yhtye tutkii rohkeasti soittimen

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2013

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2013 5.4.2013 OULUN KONSERVATORIO Postiosoite: PL 20 90015 Oulun kaupunki puh. 044 703 9162 Opintotoimiston käyntiosoite: Lintulammentie 1 L Nettisivut: www.oulunkonservatorio.fi MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS

Lisätiedot

Musiikkialan koulutuksen haasteita Toimintaympäristön ja osaamistarpeiden muutokset

Musiikkialan koulutuksen haasteita Toimintaympäristön ja osaamistarpeiden muutokset Musiikkialan koulutuksen haasteita Toimintaympäristön ja osaamistarpeiden muutokset Musiikkikoulutuksen neuvottelupäivät Sibelius-Akatemia 7.1.2010 Ulla Pohjannoro www.siba.fi/toive Musiikkialan toimintaympäristöt

Lisätiedot

HAKUSELOSTE VASKISOITINMUSIIKIN PROFESSORIN TOIMI

HAKUSELOSTE VASKISOITINMUSIIKIN PROFESSORIN TOIMI HAKUSELOSTE VASKISOITINMUSIIKIN PROFESSORIN TOIMI Taideyliopiston Sibelius-Akatemia perustaa vaskisoitinmusiikin professorin toimen. Toimi täytetään hakumenettelyä käyttäen 2 5 vuoden määräajaksi 1.8.2015

Lisätiedot

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v.) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v.) Sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun haettaessa ennakkotehtäviä ja/tai soveltuvuuskoe

Lisätiedot

Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja

Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja 15.5.2018 Liisa-Maria Lilja-Viherlampi & Anna-Mari Rosenlöf Kuva: Itä-Suomen Hyvinvointivoimala, JiiPee Photography, 2016. Mitä on kulttuurihyvinvointiala?

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2015 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9. - ammatillinen

Lisätiedot

SIBELIUS-AKATEMIAN JA OPETUSMINISTERIÖN VÄLINEN TULOSSOPIMUS KAUDELLE

SIBELIUS-AKATEMIAN JA OPETUSMINISTERIÖN VÄLINEN TULOSSOPIMUS KAUDELLE OPETUSMINISTERIÖ 6.9.2000 SIBELIUS-AKATEMIAN JA OPETUSMINISTERIÖN VÄLINEN TULOSSOPIMUS KAUDELLE 2001-2003 TAVOITTEET Yliopistojen yhteiset tavoitteet Yliopistojen tehtävät on asetettu yliopistolaissa ja

Lisätiedot

CURRICULUM VITAE. LIISA KONTTURI-PAASIKKO Teukkulantie Sastamala

CURRICULUM VITAE. LIISA KONTTURI-PAASIKKO Teukkulantie Sastamala CURRICULUM VITAE LIISA KONTTURI-PAASIKKO Teukkulantie 24 38300 Sastamala 050 443 1011 liisa@tanssintahti.com Liisa Kontturi (160661-1668 ) Lastentarhanopettaja Tanssinopettaja (Amk) Fellow and examiner,

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 1 Curriculum vitae HENKILÖTIEDOT Nimi Syntymäaika ja -paikka Kokkonen, Jukka Pekka 22.11.1965 Nurmes mlk. KOULUTUS Peruskoulutus: Tutkinnot: Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 31.5.1985 Filosofian

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA 2013 2014

VUOSISUUNNITELMA 2013 2014 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2013 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa / 2014 VUOSISUUNNITELMA 2013 2014 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9.

Lisätiedot

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa

Lisätiedot

MUSIIKKITEKNOLOGIAN OPPISISÄLLÖT MUSIIKKIOPPILAITOKSISSA. Työryhmän puolesta Matti Ruippo

MUSIIKKITEKNOLOGIAN OPPISISÄLLÖT MUSIIKKIOPPILAITOKSISSA. Työryhmän puolesta Matti Ruippo MUSIIKKITEKNOLOGIAN OPPISISÄLLÖT MUSIIKKIOPPILAITOKSISSA Työryhmän puolesta Matti Ruippo TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA MUSIIKINOPETUKSESSA TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA MUSIIKINOPETUKSESSA TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA

Lisätiedot

Taideyliopiston opiskelijavalinnat 2018

Taideyliopiston opiskelijavalinnat 2018 Taideyliopiston opiskelijavalinnat 2018 2 Yleistä 2018 valinnoista Valintaoppaat hakusivuilla: www.uniarts.fi/hae-kuvataideakatemiaan www.uniarts.fi/hae-sibelius-akatemiaan www.uniarts.fi/hae-teatterikorkeakouluun

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Sibelius- Akatemian ohjesääntö. Sibelius- Akatemian ohjesääntö

TAIDEYLIOPISTO. Sibelius- Akatemian ohjesääntö. Sibelius- Akatemian ohjesääntö TAIDEYLIOPISTO Sibelius- Akatemian ohjesääntö Käsittely 1. TaiY- johtosääntötoimikunta 10.8.2012 2. Sibelius- Akatemian johtoryhmä 15.1.2013 3. SibAn osastoneuvostot 2013 4. Akateeminen neuvosto 5.2.2013

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNKI Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 05800 HYVINKÄÄ

HYVINKÄÄN KAUPUNKI Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 05800 HYVINKÄÄ Sivistystoimi/ Hallinto Kankurinkatu 4-6 20.10.2015 Alakoulujen rehtorit ENSIMMÄISEN VIERAAN KIELEN VALINTA JA MUSIIKKILUOKALLE PYRKIMINEN Tämän kirjeen liitteenä on 2. luokkalaisten vanhemmille jaettava

Lisätiedot

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus 1 Korvat auki ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 1.8.2019-31.7.2020 Hallituksen esitys kevätkokoukselle 26.5.2019 Toimintasuunnitelma Yleistä Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen yleisluonne Korvat

Lisätiedot

PIANO > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA

PIANO > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA PIANO 1.8.2018 -> Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA S-IP001 Instrumentti- ja yhteissoittotaidot 3pk Pianonsoitto (kandi) (28+28+28, yht.84 op)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 3 Taiteen perusopetuksen kehittämisavustukset vuodelle 2017 HEL 2017-004308 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää myöntää taiteen perusopetuksen kehittämisavustuksia

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio Curriculum vitae HENKILÖTIEDOT Nimi Syntymäaika ja -paikka Kokkonen, Jukka Pekka 22.11.1965 Nurmes mlk. KOULUTUS Peruskoulutus: Tutkinnot: Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 31.5.1985 Filosofian

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjesääntö. Teatterikorkeakoulun ohjesääntö

TAIDEYLIOPISTO. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjesääntö. Teatterikorkeakoulun ohjesääntö TAIDEYLIOPISTO Teatterikorkeakoulun ohjesääntö Käsittely 1. TeaKin johtoryhmä 19.2.2013 2. TeaKin johtoryhmä 5.3.2013 3. TeaKin laitosjohtajat ja proffat 11.3.2013 4. TeaKin laitosjohtajat ja proffat 15.4.2013

Lisätiedot

Musiikki elämään. Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke

Musiikki elämään. Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke musiikki elämään Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011 2013 Musiikki elämään Voidaanko taide-elämystä syventää taidepedagogiikan keinoin?

Lisätiedot

Irina Kauppinen 050-339 2059 irina.kauppinen@gmail.com

Irina Kauppinen 050-339 2059 irina.kauppinen@gmail.com Irina Kauppinen 050-339 2059 irina.kauppinen@gmail.com Nimi: Syntymäaika ja -paikka: Irina Kauppinen 21.9.1979 Pietarsaari Curriculum Vitae Opintoni TTVOlla alkavat lähestyä päätöstään. Taivalta opintojen

Lisätiedot

HARPPU > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA

HARPPU > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA HARPPU 1.8.2018 -> Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA S-IA001 Instrumentti- ja yhteissoittotaidot 3ok-11 Orkesterisoitin (kandi) (26+26+22op)

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) /

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) / Muko syksy 2013 OPS 2013 1. VUOSIKURSSIN OPETUS (2013-14) 405018Y Opintoihin orientoituminen OK 900070Y Tieteellinen viestintä OK Oodissa 900075Y Puheviestintä OK Oodissa 901001Y Toinen kotimainen kieli

Lisätiedot

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) /

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) / Muko syksy 2013 OPS 2013 1. VUOSIKURSSIN OPETUS (2013-14) 405018Y Opintoihin orientoituminen OK 900070Y Tieteellinen viestintä OK Oodissa 900075Y Puheviestintä OK Oodissa 901001Y Toinen kotimainen kieli

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 25.03.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/2 25.03.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) 36 Kansainväliset matka-avustukset, 3. jako HEL 2014-003735 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kansainvälisiä matkaavustuksia seuraavasti: Hakija Kohdemaa Avustus

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU

Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan Medianomi (AMK) Musiikkipedagogi (AMK) Tanssinopettaja (AMK) Luonnonvara-alan

Lisätiedot

Osaavat luovat MAAILMOJA

Osaavat luovat MAAILMOJA Osaavat luovat MAAILMOJA SASKY koulutuskuntayhtymä YLÄ-SATAKUNNAN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA (tiivistelmä) 1 Sisällysluettelo 1. Ylä-Satakunnan musiikkiopisto... 2 1.1. Oppilaitoksen toiminta-ajatus,

Lisätiedot

VANHA MUSIIKKI > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA

VANHA MUSIIKKI > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA VANHA MUSIIKKI 1.8.2018 -> Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA S-VM001 Instrumentti- ja yhteissoittotaidot 3ck- Instrumentti (kandi) (26+26+22op)

Lisätiedot

Päiväys Hakija Avustuksen käyttötarkoitus Anottu Ehdotus Päätös Lisätietoja

Päiväys Hakija Avustuksen käyttötarkoitus Anottu Ehdotus Päätös Lisätietoja 30.8.2013 Cederberg Petteri Taiteelliseen työskentelyyn 3000 0 0 Apuraha vuoden kestävään työskentelyyn, tavoitteena on suunnitella ja valmistaa piirrosanimaatiosarjan kolmas ja viimeinen osa. Projektiin

Lisätiedot

Juho Laitinen, sello Jouko Laivuori, piano Sirje Ruohtula, valosuunnittelu

Juho Laitinen, sello Jouko Laivuori, piano Sirje Ruohtula, valosuunnittelu DocMus-yksikkö Juho Laitinen, sello Jouko Laivuori, piano Sirje Ruohtula, valosuunnittelu Juho Laitisen 3. jatkotutkintokonsertti lauantaina 12.3.2011 klo 21.00 Sibelius-Akatemian konserttisalissa Morton

Lisätiedot

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BANDILLE SUOMEN BAND -YHDISTYS RY A A SUOMEN BAND -YHDISTYS RY Big Bang Markus Ketola (s. 1968) Suomen big band -yhdistyksen projekti big

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA

VUOSISUUNNITELMA 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 13/8/2018 VUOSISUUNNITELMA 2018 2019 SYKSY Tilanne 20.9. (ennuste 9.8.) - ammatillinen koulutus 65 opiskelijaa - musiikkiopisto 540

Lisätiedot

musiikki elämään Musiikki elämään -aloitusseminaari / Jere Laukkanen 1

musiikki elämään Musiikki elämään -aloitusseminaari / Jere Laukkanen 1 musiikki elämään Musiikki elämään -aloitusseminaari / Jere Laukkanen 1 Yhdessä olemme enemmän Musiikki elämään -hankkeen aloitusseminaari Lahden ammattikorkeakoulu 26.9.2011 Jere Laukkanen, koulutuspäällikkö,

Lisätiedot

MUSIIKKITEKNOLOGIAN OPPISISÄLLÖT MUSIIKKIOPPILAITOKSISSA. Työryhmän puolesta Matti Ruippo

MUSIIKKITEKNOLOGIAN OPPISISÄLLÖT MUSIIKKIOPPILAITOKSISSA. Työryhmän puolesta Matti Ruippo MUSIIKKITEKNOLOGIAN OPPISISÄLLÖT MUSIIKKIOPPILAITOKSISSA Työryhmän puolesta Matti Ruippo MUSIIKKITEKNOLOGIAN OPPISISÄLLÖT MUSIIKKIOPPILAITOKSISSA MUSIIKKIOPPILAITOKSISSA "...jos saisimme musiikkiopiston

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

Musiikkitalo Selkokielinen esite

Musiikkitalo Selkokielinen esite Musiikkitalo Selkokielinen esite Tervetuloa Musiikkitaloon! Helsingin Musiikkitaloon ovat tervetulleita kaikki. Musiikkitalossa voi käydä kuuntelemassa konsertteja. Musiikkitalossa on kuusi salia konsertteja

Lisätiedot

Mikä on ajankohtaista kulttuurihyvinvointialan koulutuksen kehittämisessä juuri nyt?

Mikä on ajankohtaista kulttuurihyvinvointialan koulutuksen kehittämisessä juuri nyt? Mikä on ajankohtaista kulttuurihyvinvointialan koulutuksen kehittämisessä juuri nyt? Anna-Mari Rosenlöf, projektipäällikkö Kuva: Itä-Suomen Hyvinvointivoimala, JiiPee Photography, 2016. Taiteesta ja kulttuurista

Lisätiedot

Sisältö: Tanssiura Opinnot Opetustoiminta Koulutusten suunnittelu ja toteutus Tunnustukset sekä luottamustoimet tanssialan organisaatioissa

Sisältö: Tanssiura Opinnot Opetustoiminta Koulutusten suunnittelu ja toteutus Tunnustukset sekä luottamustoimet tanssialan organisaatioissa LIISA KONTTURI-PAASIKKO Teukkulantie 24 38300 Sastamala 050 443 1011, Email: liisa.kontturi@oamk.fi CURRICULUM VITAE Liisa Kontturi (160661-1668 ) Lastentarhanopettaja Tanssinopettaja (Amk) Fellow and

Lisätiedot

Laadullisten osaamistarpeiden ennakointi musiikkialalla

Laadullisten osaamistarpeiden ennakointi musiikkialalla Laadullisten osaamistarpeiden ennakointi musiikkialalla Musiikki-, tanssi ja teatterialan koulutustyöryhmä Opetushallitus, 23.8.2011 Projektipäällikkö Ulla Pohjannoro, MuL, FM Musiikkialan toimintaympäristöt

Lisätiedot

Viikin normaalikoulun musiikkikasvatuksen kehittämishanke. Koulun musiikkikasvatuksen pedagogiikan ja didaktiikan tutkimus- ja kehittämissuunnitelma

Viikin normaalikoulun musiikkikasvatuksen kehittämishanke. Koulun musiikkikasvatuksen pedagogiikan ja didaktiikan tutkimus- ja kehittämissuunnitelma Viikin normaalikoulun musiikkikasvatuksen kehittämishanke Koulun musiikkikasvatuksen pedagogiikan ja didaktiikan tutkimus- ja kehittämissuunnitelma Pekka Tulkki Musiikinopettaja Viikin normaalikoulu 27.4.

Lisätiedot

Varhaisiän musiikinopettajat ry Småbarns musiklärare rf. Hanna Untala 17.10.2011

Varhaisiän musiikinopettajat ry Småbarns musiklärare rf. Hanna Untala 17.10.2011 Varhaisiän musiikinopettajat ry Småbarns musiklärare rf Hanna Untala 17.10.2011 Muskari - alle kouluikäisten lasten suosituin harrastus Suomessa muskarilaisia on eri järjestäjätahojen alla arviomme mukaan

Lisätiedot

Sosiaalinen verkosto musiikinopetuksessa

Sosiaalinen verkosto musiikinopetuksessa Sosiaalinen verkosto musiikinopetuksessa Miikka Salavuo Teknodida 2008 Onko oppiminen tuote vai prosessi? Kuka määrittelee mitä opitaan? Mikä on tiedon merkitys ja tietokäsitys? Mikä on yhteisön rooli?

Lisätiedot

Valintakoekuvaus, Musiikin YAMK

Valintakoekuvaus, Musiikin YAMK Valintakoekuvaus, Musiikin YAMK Valintakoe järjestetään 1.-4.6.2015. Valintakokeessa on kolme osaa: 1. Opinnäytetyön alustava suunnitelma 2. Haastattelu 3. Musiikillinen työnäyte. Valintakokeeseen on hyvä

Lisätiedot

Säpe eli Säveltämisen pedagogiikka -koulutus

Säpe eli Säveltämisen pedagogiikka -koulutus Helsingin kaupungin aineistopankki / Lauri Rotko Säpe eli Säveltämisen pedagogiikka -koulutus SML kevätpäivät 7.4.2017 Luova musiikin tekeminen ja säveltäminen Uusissa musiikin opetussuunnitelmissa yli

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (6) 42 Kohdeavustusten myöntäminen, 4. jako HEL 2016-003978 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide Chekhov Machine ry 1 300

Lisätiedot

LOTILAN KOULU MUSIIKKILUOKAT, KIELET,ERITYISOPETUS. www.edu.lahti.fi/lotila www.wilmalahti.edu.lahti.fi www.soitankoulussa.fi

LOTILAN KOULU MUSIIKKILUOKAT, KIELET,ERITYISOPETUS. www.edu.lahti.fi/lotila www.wilmalahti.edu.lahti.fi www.soitankoulussa.fi LOTILAN KOULU MUSIIKKILUOKAT, KIELET,ERITYISOPETUS www.edu.lahti.fi/lotila www.wilmalahti.edu.lahti.fi www.soitankoulussa.fi Koulu keskellä kylää n n n n Lotilan koulu vuodesta 1955 Musiikkiluokat vuodesta

Lisätiedot

SALON MUSIIKKIOPISTO

SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa kirjaston läheisyydessä.

Lisätiedot

"Hommage a O. M.", op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano

Hommage a O. M., op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano Erkki Palola (1957-) "Hommage a O. M.", op. 46 (2010) for clarinet, violin, cello and piano - Ensiesitys - Erkki Palola, viulu Heikki Kulo, sello Jörg Fabian Schnabel, klarinetti Kari Syväniemi, piano

Lisätiedot

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma Viestintätieteiden kandidaattiohjelma - tutkinnon sisältö ja rakenne - 30.8.2018 Hanna Korpela Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi korkeakoulututkinto,

Lisätiedot

HAKUOPAS LUKUVUOSI PALMGREN- KONSERVATORIO

HAKUOPAS LUKUVUOSI PALMGREN- KONSERVATORIO HAKUOPAS LUKUVUOSI 2019 2020 PALMGREN- KONSERVATORIO HAKU MUSIIKIN AMMATTI- OPINTOIHIN 19.2. 12.3.2019 + jatkuva haku syksyllä 2019 ja keväällä 2020 4 Alumniesittelyt: Kadi Vija ja Jussi Merikallio 8 Musiikkialan

Lisätiedot

Sorin Sirkus. ainutlaatuinen lasten- ja nuorten sirkuskeskus Suomessa

Sorin Sirkus. ainutlaatuinen lasten- ja nuorten sirkuskeskus Suomessa Sorin Sirkus ainutlaatuinen lasten- ja nuorten sirkuskeskus Suomessa SORIN SIRKUS ON VUONNA 1985 PERUSTETTU TAMPERELAINEN NUORISOSIRKUS JA PALJON MUUTA SIRKUSKOULU Taiteen perusopetus: varhaisiän sirkuskasvatus,

Lisätiedot

Musiikkilinjan kurssit

Musiikkilinjan kurssit Musiikkilinjan kurssit MUMU Musiikin peruskurssit MUMU01 Taidemusiikki Kuvaus Taidemusiikin historia konserttikäynti Tavoitteet Länsimaisen taidemusiikin säveltäjien ja tyylisuuntien tuntemuksen lisääminen.

Lisätiedot

VASKIPUHALTIMET > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA

VASKIPUHALTIMET > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA VASKIPUHALTIMET 1.8.2018 -> Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA S-IB001 Instrumentti- ja yhteissoittotaidot 3ok- Orkesterisoitin (kandi) (26+26+22op)

Lisätiedot

Kanttorinvirkaan kelpoistavia tutkintoja koskevien säädösten soveltamisohje Hyväksytty piispainkokouksessa

Kanttorinvirkaan kelpoistavia tutkintoja koskevien säädösten soveltamisohje Hyväksytty piispainkokouksessa Kanttorinvirkaan kelpoistavia tutkintoja koskevien säädösten soveltamisohje Hyväksytty piispainkokouksessa 11.9.2013 SISÄLTÖ 1. Soveltamisohje 2. Piispainkokouksen ja kirkkohallituksen myöntämät kelpoisuudet

Lisätiedot

Europass-ansioluettelo

Europass-ansioluettelo Europass-ansioluettelo Henkilötiedot Etunimet / Sukunimi Ville Tuomas Vuorela Osoitteet Löydöstie 1E60 01600 Vantaa Finland Puhelinnumero(t) Matkapuhelin: +358407091258 Sähköposti(t) Kansalaisuus ville@burgergames.com

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 1 Curriculum vitae HENKILÖTIEDOT Nimi Syntymäaika ja -paikka Kokkonen, Jukka Pekka 22.11.1965 Nurmes mlk. KOULUTUS Peruskoulutus: Tutkinnot: Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 31.5.1985 Filosofian

Lisätiedot

TAIDERETKEN KONSERTTI

TAIDERETKEN KONSERTTI TAIDERETKEN KONSERTTI HELSINGIN KAUPUNGINORKESTERI # Perustettu vuonna 1882, pohjoismaiden vanhin ammattisinfoniaorkesteri # Vuosina 1892-1923 orkesteri kantaesitti valtaosan Jean Sibeliuksen sinfonisesta

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2015

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2015 päivitetty 4.5.2015 OULUN KONSERVATORIO Postiosoite: PL 20 90015 Oulun kaupunki puh. 044 703 9162 Opintotoimiston käyntiosoite: Leevi Madetojan katu 1 Nettisivut: www.oulunkonservatorio.fi MUSIIKKIOPISTOTASON

Lisätiedot

Vilma Putro Teatterialalta

Vilma Putro Teatterialalta Vilma Putro Teatterialalta CV Yhteystiedot: Gsm: 045-8036855 vilma.putro@hotmail.com www.vilmaputro.com Henkilötiedot: Syntymäaika: 1988 Pituus: 156cm Erityistaidot: viulun, trumpetin ja sahan soitto,

Lisätiedot

Laadullisten osaamistarpeiden ennakointi musiikkialalla

Laadullisten osaamistarpeiden ennakointi musiikkialalla Laadullisten osaamistarpeiden ennakointi musiikkialalla Luova tulevaisuus OKM Ennakointiseminaari 2011, Turku 30.-31.8.2011 Projektipäällikkö Mirka Pesonen Sibelius-Akatemia Musiikkialan toimintaympäristöt

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Pähkinätie 6 01710 Vantaa Puh. (09) 530 1100 muskari.musike@kolumbus.fi www.kolumbus.fi/muskari.musike Hämeenkylän musiikkileikkikoulun

Lisätiedot

MAURI OLAVI KEINÄNEN, CURRICULUM VITAE. Kuvataiteilija ja maisteri (TM). Mauri Olavi Keinänen / Wikipedia. e-mail. mauri.keinanen@hotmail.

MAURI OLAVI KEINÄNEN, CURRICULUM VITAE. Kuvataiteilija ja maisteri (TM). Mauri Olavi Keinänen / Wikipedia. e-mail. mauri.keinanen@hotmail. MAURI OLAVI KEINÄNEN, CURRICULUM VITAE Kuvataiteilija ja maisteri (TM). Mauri Olavi Keinänen / Wikipedia e-mail. mauri.keinanen@hotmail.com Puh. 044-3299678 OPINNOT - Lahden Taideinstituutti, ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Madetojan musiikkilukio PL 45, (Leevi Madetojankatu 1), OULU Puh / Rehtori /Kanslia / Opo

Madetojan musiikkilukio PL 45, (Leevi Madetojankatu 1), OULU Puh / Rehtori /Kanslia / Opo Madetojan musiikkilukio PL 45, (Leevi Madetojankatu 1), 90015 OULU Puh. 044-7039861 / Rehtori 050 316 6683 /Kanslia 044 703 9074 / Opo HAKIJAN OPAS 2018 Madetojan musiikkilukion toiminta-ajatus Koulu antaa

Lisätiedot

Martti Raevaara 24.5.2007 Virta III. OPETUSSUUNNITELMA lukuvuosille 2007-2010. Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma Virta@ -koulutus (TaM)

Martti Raevaara 24.5.2007 Virta III. OPETUSSUUNNITELMA lukuvuosille 2007-2010. Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma Virta@ -koulutus (TaM) Martti Raevaara 24.5.2007 Virta III OPETUSSUUNNITELMA lukuvuosille 2007-2010 Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma Virta@ -koulutus (TaM) Virt@ -koulutuksen opinnot johtavat taiteen maisterin tutkintoon

Lisätiedot

PerformanceSirkusyhdistys ry , näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja

PerformanceSirkusyhdistys ry , näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja VESA-PETTERI ASIKAINEN 16.8.1959 CURRICULUM VITAE TEATTERIOPINNOT Teatteritaiteen maisteri,teatterikorkeakoulu 1995 Teatteritaiteen kandidaatin tutkinto, Teatterikorkeakoulu 1992 Näyttelijätyön koulutusohjelma,

Lisätiedot

PUUPUHALTIMET > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA

PUUPUHALTIMET > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA PUUPUHALTIMET 1.8.2018 -> Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA IW001 Instrumentti- ja yhteissoittotaidot 3ok- Orkesterisoitin (kandi) (26+26+22op)

Lisätiedot

Maahanmuuttajataustaiset nuoret Eiran aikuislukion peruskoulussa. Yhdessä koulutustakuuseen 27.10.2015 Uudenmaan liitto

Maahanmuuttajataustaiset nuoret Eiran aikuislukion peruskoulussa. Yhdessä koulutustakuuseen 27.10.2015 Uudenmaan liitto Maahanmuuttajataustaiset nuoret Eiran aikuislukion peruskoulussa Yhdessä koulutustakuuseen 27.10.2015 Uudenmaan liitto Peruskoulu osana Eiran aikuislukiota Peruskoulu toimii yleissivistävässä ympäristössä.

Lisätiedot

FINLAND FESTIVALS YLEISÖMÄÄRÄT 2009

FINLAND FESTIVALS YLEISÖMÄÄRÄT 2009 April Jazz Espoo 22.4. 26.4. 5 17 0 17 7 000 8 000 21 2 23 6 988 17 000 0 % -53 % Avantin Suvisoitto 22.6. 28.6. 7 12 4 16 3 000 3 600 10 5 15 3 000 4 500 0 % -20 % Baltic Jazz 3.7. 5.7. 3 17 5 22 4 110

Lisätiedot

MUSIIKIN TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN KEHITTÄMISKOHTEET

MUSIIKIN TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN KEHITTÄMISKOHTEET MUSIIKIN TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN KEHITTÄMISKOHTEET YLEISTÄ Nykyinen rahoitusmalli musiikin laajassa oppimäärässä ei ole epäselvä => ei muutostarvetta - yleisen oppimäärän toimintaa ei

Lisätiedot

Haku lukioiden kehittämisverkostoon

Haku lukioiden kehittämisverkostoon Sivu 1/8 Haku lukioiden kehittämisverkostoon Hakuaika 17.3.2016 klo 12.00 21.4.2016 klo 16.15 Diaarinumero: 49/575/2016 1. PERUSTIEDOT Hakija (koulutuksen järjestäjä) Hakijan virallinen sähköpostiosoite

Lisätiedot

lähtijöistä EU EUC YLIOPISTOT Lappeenrannan teknillinen yo ,

lähtijöistä EU EUC YLIOPISTOT Lappeenrannan teknillinen yo , ERASMUS OPISKELIJA-APURAHAT (SMS) 2008-09 170 / vaihtokk, kk Keskim EU lähtijöistä (2v (2v vaihdon 08/09 lähtijöistä 2007-08 EU toteuma) toteuma) kesto, kk 07/08 + OPM 29582 Helsingin kauppakorkeakoulu

Lisätiedot

1. HENKILÖKOHTAISTAMISSUUNNITELMA

1. HENKILÖKOHTAISTAMISSUUNNITELMA Liite 1.1 Savon ammatti- ja aikuisopisto Liiketalous, kauppa ja tietojenkäsittely Kuopion toimialue 1. HENKILÖKOHTAISTAMISSUUNNITELMA 1.1 / Savon ammatti- ja aikuisopisto PL 87 (Presidentinkatu 3 E1) www.sakky.fi

Lisätiedot

Sibelius-Akatemian jatkokoulutuspoliittinen suunnitelma 2012

Sibelius-Akatemian jatkokoulutuspoliittinen suunnitelma 2012 Sibelius-Akatemian jatkokoulutuspoliittinen suunnitelma 2012 Sibelius-Akatemian jatkokoulutusjaostossa valmisteltu jatkokoulutuspoliittinen suunnitelma on hyväksytty Sibelius-Akatemian Akateeminen neuvostossa

Lisätiedot

Teksti- ja ääniversio. 31

Teksti- ja ääniversio. 31 Teksti- ja ääniversio 31 YLE:n uutislähetyksiä 32 OPH:n oppimateriaalipalvelimella 33 Kadettikunnan suurhanke 2007-2012 Internetsivusto www.maailmanmuutos.fi Tietohakuja yli 2,4 milj kpl 2011-2015 Kirja

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA

Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA Sivistyslautakunta 22.5.2013 38 ASIKKALAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPETUSSUUNNITELMA 1. TOIMINTA-AJATUS Toiminta-alue ja ylläpitäjä Tehtävät Tavoitteet Kulttuuripalvelujen tuottaminen 2. OPPIMISKÄSITYS 3.

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Leila Koivunen. Humanistinen tiedekunta. Yleinen historia

PROFESSORILUENTO. Professori Leila Koivunen. Humanistinen tiedekunta. Yleinen historia PROFESSORILUENTO Professori Leila Koivunen Yleinen historia Humanistinen tiedekunta 16.12.2015 Professori Leila Koivunen pitää professoriluentonsa Educariumin Edu 1 -salissa, Assistentinkatu 5 16. joulukuuta

Lisätiedot

Medianomi AMK Mari Ahokoivu, Oulu, sarjakuvaromaanin toteuttamiseen 22.000

Medianomi AMK Mari Ahokoivu, Oulu, sarjakuvaromaanin toteuttamiseen 22.000 POHJOIS-POHJANMAAN KULTTUURIRAHASTON APURAHAT JA PALKINNOT 2014 APURAHAT Medianomi AMK Mari Ahokoivu, Oulu, sarjakuvaromaanin toteuttamiseen 22.000 Fil. maisteri Tarja Alakoski, Oulu, Vezf1-tekijän roolia

Lisätiedot

Finland Festivalsin käyntitilasto 2013

Finland Festivalsin käyntitilasto 2013 Ajankohta 2013 2013 Esitysten Tapahtuman nimi lukumäärä Kokonais- Alku- Loppu- Kesto Maksul- Ilmai- Myydyt käyntipvm pvm (pvää) liset set Yht. liput määrä April Jazz Espoo 24.4. 28.4. 5 29 16 45 6 100

Lisätiedot

Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv opetussuunnitelma-uudistus

Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv opetussuunnitelma-uudistus Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv 2016-2017 -opetussuunnitelma-uudistus 2017-2018 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokous 12.10.2017 Kuvat: Sara Hildén -akatemia 1 26.9.2017 Taiteen perusopetus

Lisätiedot

Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa

Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa Opettajankoulutusfoorumin alueellinen tilaisuus 18.5.2017 18.5.2017 Pertti Väisänen, professori, varadekaani UEF, 4 tiedekuntaa: Filosofinen tiedekunta

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO Opetustaidon arviointi

HELSINGIN YLIOPISTO Opetustaidon arviointi HELSINGIN YLIOPISTO Opetustaidon arviointi 22.5.2017/ONE Opetustaito arvioidaan Helsingin yliopistossa opetus- ja tutkimustehtäviä täytettäessä ja dosentuuria haettaessa. Opetustaidon arvioinnissa kiinnitetään

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUS. Kuvataidekoulu. 110300 KUVATAITEEN PERUSTEET 1 (60 t)

TAITEEN PERUSOPETUS. Kuvataidekoulu. 110300 KUVATAITEEN PERUSTEET 1 (60 t) TAITEEN PERUSOPETUS 42 Taiteen perusopetus alkaa kansalaisopistossa viikolla 36. Katso ilmoittautumisohjeet oppaan takakannesta. Taiteen perusopetuksessa opiskelevilla sisaruksilla on oikeus sisaralennukseen.

Lisätiedot