JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu"

Transkriptio

1 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus AIKA :00-19:20 PAIKKA kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA VALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO KIRVESNIEMEN ASEMAKAAVAN LAATIMINEN TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN VAALILAUTAKUNNAN JA VAALITOIMIKUNNAN VAALI - KUNTAVAALIT KUNTARAHOITUKSEN RAHOITUSSALKUN HALLINTATYÖKALUN HANKINTA (APOLLO) 45 VARAINHOIDON KILPAILUTUS JA SIJOITUSTOIMINNAN KONSULTOINTI 46 JOROISTEN KUNNAN ORGANISAATION TARKASTELU JA YHTESTOIMINTAMENETTELY 47 ILMOITUSASIAT VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET

2 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ OSALLISTUJAT Kunnanhallitus Lisätiedot LÄSNÄ Tervonen Paavo pj Isoniemi Ari-Pekka I varapj Jaakkola Antero II varapj. Björn Irma jäsen Hytönen Sirpa jäsen Kansanoja Maija-Riitta jäsen Kautto Jani jäsen Kotivuori Esko jäsen Lahti Mari jäsen Juutilainen Sari valtuuston pj. Intke Juha valtuuston I vpj poistui klo jälkeen Hakala Anita valtuuston II pj Hänninen Joonas esittelijä Savolainen Marjatta pöytäkirjanpitäjä ALLEKIRJOITUKSET Paavo Tervonen Puheenjohtaja Marjatta Savolainen Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Joroinen Ari-Pekka Isoniemi Irma Björn PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ todistaa Marjatta Savolainen hallintojohtaja

3 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KH Kutsu kunnanhallituksen kokoukseen on lähetettävä vähintään viisi päi vää ennen kokousta kunnanhallituksen jäsenille, valtuuston puheen joh ta jil le ja kunnanjohtajalle. Kutsussa on ilmoitettava ko kouksen aika ja paikka sekä siinä käsiteltävät asiat. Kuntalain 58 :n 2 mom. mukaan kunnan muu toimielin kuin kunnan val tuus to on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jä se nistä on läsnä. Kjoht: Kunnanhallituksen puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja pää tös val tai suu den. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA KH Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa vuorotellen aakkosjärjestyksessä. Tarkastusvuorossa ovat Irma Björn ja Ari-Pekka Isoniemi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Irma Björn ja Ari-Pekka Isoniemi.

5 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus VALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO KH Kjoht: Kuntalain 39 mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hallinnosta ja taloudenpidosta sekä valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kunnanhallitus toteaa, että valtuuston päätökset ovat syn tyneet laillisessa järjestyksessä ei vätkä ole menneet valtuus ton toi mi valtaa ulommaksi eivätkä muu toinkaan ole lain taikka ase tuk sen vastaisia, joten kunnanhallitus päättää panna valtuuston kokouksen päätökset täytäntöön. Täytäntöönpanotoimet jä tetään kes kushallinnon tehtäväksi. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen.

6 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus KIRVESNIEMEN ASEMAKAAVAN LAATIMINEN 77/10.02/2015 Kaavoitustoimikunta (Valmistelija tekninen johtaja Petri Miettinen puh ) Kuvansin Kirvesniemen asemakaavoituksella on pitkä historia. Kaavoitus on alun perin tullut vireille 1990-luvun alussa. Kun nan halli tus päätti jatkaa hanketta Hanke keskeytettiin , mutta kunnanhallitus päätti laittaa hank keen uudelleen vireille. Kaavaluonnos oli nähtävillä Kaavaehdotus oli nähtävillä Joroisten kunnanvaltuusto hyväksyi Kirvesniemen asemakaavan kokouk ses saan Päätöksestä tehtiin Kuopion Hal linto-oi keu del le valitus, jonka on allekirjoittanut Kir ves niemen alueella asuvaa asukasta. Valitukset etenivät korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka, joka kumo si kaavan Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan kaava kumoutui sik si, että KHO:n mukaan kaavan perustaksi ei ole tehty riittäviä MRL 9:ssä edellytettyjä selvityksiä mm. siitä, millainen vaikutus kaa va-alu eel le suuntautuvalla liikenteellä on kaava-alueen ul ko puolel la ja millaisia kulkuyhteyksien järjestelyjä tämä edellyttää. Kumotussa asemakaavassa Kirvesniemen alueelle olisi mahdollista si joit taa uutta asutusta ja samalla laajentaa olemassa olevia tontteja so pi vam mik si pysyvään asutukseen. Asemakaava-alueen pinta-ala on 20 ha. Olemassa olevat pientalot ja mökit osoitettiin kaavassa asuin ra ken nus pai koik si ja uudet rakennuspaikat sijoitettiin rannassa si jait se vien tonttien jatkeeksi alueen pohjois-, länsi- ja kaak kois rannoil le. Uudet sisämaan rakennuspaikat sijaitsivat uusien teiden vä lissä ja läheisyydessä. Uusia omakotitontteja alueelle sijoitettiin 35 kpl ole mas sa olevien 13 lisäksi. Alueelle merkittiin myös ve ne sa tama-alue sekä uimaranta. Ennen kaavan kumoamista alueen kunnan omistamat tontit pyy ki tettiin ja uusien liikenneväylien kohdalta poistettiin puusto. Kun nal listek niik kaa ei alueelle rakennettu. Kunta on myöhemmin alueella toimies saan ja maankäyttöä suunnitellessaan noudattanut kumotun ase ma kaa van aluevarauksia mm. lisämaan myynnissä lo ma-asun toton teil le.

7 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Varkauden seudun valoisempien talousnäkymien johdosta olisi tärkeää saada myös Joroisten kunnan alueelle vetovoimaisia asuinaluei ta. Kunnalla on tällä hetkellä Kuvansissa myynnissä hyvin vähän tontteja. 2 ra ken nus paik kaa on Paavalinkivessä, 5 paikkaa Lemmikkitien alueella ja 10 paikkaa Ratatien alueella. Ratatien alueelle ei kuitenkaan ole val miut ta rakentaa taloja, koska kunnallistekniikkaa katuineen ei ole ra ken net tu. Tästä syystä Joroisten kunnan uutta strategiaa laadittaessa on puhuttu jälleen Kirvesniemen alueen asemakaavasta. Asemakaavan laadinnassa olisi otettava huomioon alueen tieyhteyden ja kun nal lis tek nii kan kehittäminen sekä kaava-alueen yh teen so vit ta mi nen nykyiseen yhdyskuntarakenteeseen. Kaavaan voidaan tehdä tar vit ta via ajankohtaisia muutoksia, mutta pääasiassa entisiä kaa va-ai neis to ja voidaan hyödyntää sellaisenaan. Alueen keskitetty jätevesihuolto on mahdollista järjestää Ku vansi-var ka us siirtoviemärin rakentamisen yhteydessä. Kaavan laadintaan ei talousarviossa ole varattu määrärahaa. Oheismateriaalina Kirvesnimen alueen asemakaavan kaavaselostus ja -kartta. Tekninen johtaja: Kaavoitustoimikunta päättää esittää kunnanhallitukselle Kir ves niemen kaavoituksen käynnistämistä ja että, Kuvansin osa yleis kaa vaeh do tus ta tarkistetaan vastaamaan asemakaavan tavoitteita. Teknisen toimen talousarvioon tehdään tarvittava määrärahavaraus (talousarviomuutos). KH Hyväksyttin. Kjoht: Kunnanhallitus päättää käynnistää Kirvesniemen kaavoituksen. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että Kuvansin osayleiskaavaehdotusta tarkistetaan vastaamaan asemakaavan tavoitteta. Teknisen toimen talousarvioon tehdään tarvittava määrärahavaraus (talousarviomuutos).

8 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Lisäksi kunnanhallitus päättää määrätä MRL 53 mukaisesti rakennuskiellon Kirvesniemen alueelle Kirvesniemen asemakaavan laatimisen ajaksi. Hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta (Valmistelija tekninen johtaja Petri Miettinen puh ) Kirvesniemen asemakaavasta on laadittu kaksi eri luonnosta. Molem mat luonnokset ovat pääosin alueelle aiemmin vireillä olleen ase ma kaa va eh do tuk sen mukaisia muutamalla poikkeuksella. Asemakaavakarttaluonnokset liitteenä. Kirvesniemen pohjoiskärkeen on suunniteltu 3.kerroksisen ra kennuk sen rakentamismahdollisuutta. Näin tästä ei omarantaisesta raken nus pai kas ta saataisiin hyvä näkymä järvelle. Lisäksi tieyhteyksiä on muutettu siten, että alueen ympäriajo ei enää oli si mahdollista, vaan alueelle nykyisin johtava tieyhteys jätettäisiin vain kevyen liikenteen käyttöön. Lisäksi vaihtoehdossa kaksi on edel leen vähennetty rakennettavia katuyhteyksiä, katkaisemalla Vesu ri tie eteläosastaan. Kaavaselostus ei ole vielä valmis, mutta se voidaan viimeistellä sen jäl keen kun on tehty päätös siitä, kumman kaavakarttaluonnoksen mu kaan kaavoitusta jatketaan. Tekninen johtaja: Kaavoitustoimikunta päättää, esittää kunnanhallitukselle, että Kirves nie men asemakaavan laadintaa jatketaan vaihtoehdon kaksi poh jal ta. Ennen nähtäville asettamista odotetaan Kuvansin osa yleiskaa van lainvoimaisuus. Kaavoitustoimikunta hyväksyi teknisen johtajan päätösehdotuksen. KH (Valmistelija tekninen johtaja Petri Miettinen, puh )

9 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto hyväksyi Kuvansin osayleiskaavan kokouksessaan Päätöksestä ei valitettu, joten kaava on saanut lain voiman. Kirvesniemen asemakaavaluonnos osallistumis- ja ar vioin ti suun ni telmi neen on laadittu FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n toimesta. Asemakaavaluonnos koskee Joroisten kunnan Kuvansin taajaman koil lis osas sa sijaitsevaa Siitinselän rantaan rajoittuvaa Kirvesniemen aluet ta. Asemakaavoitettavan alueen pinta-ala on noin 20 ha. Asema kaa val la muodostuvat korttelit , pienvenesatama, ui maran ta sekä puisto-, maa- ja metsätalous- sekä liikennealueet. Suunnit te lu alue sijaitsee linnuntietä noin 4 km Varkauden keskustasta ete lään ja 12 km Joroisten kirkonkylältä pohjoiseen. Joroisten kunnan tavoitteena on rakentaa alueelle uusi ve to voi mainen asuinalue. Alueelle osoitetaan uutta asumista ja samalla laa jenne taan olemassa olevia tontteja sopivammaksi pysyvään asu tukseen. Alueen asuntotarjontaa monipuolistetaan osoittamalla alueelle puu ker ros ta lo asu mis ta. Kaavalla osoitetaan alueelle myös tarvittavat vi her alu eet. Alueen pääosan omistaa kunta, Kirvesniemen koillisrannalla si jait sevat yksityisten omistamat tontit sisällytetään kaavaan. Joroisten kunnanvaltuusto hyväksyi aikaisemmin laaditun Kir ves niemen asemakaavan kokouksessaan Päätöksestä tehtiin kuitenkin Kuo pion hallinto-oikeudelle valitus, joka eteni korkeimpaan hal lin to-oi keu teen saakka. Korkein hallinto-oikeus kumosi kaavan Uusi Kirvesniemen asemakaava tullaan laatimaan vuo ro vai kut teises ti alueen asukkaiden kanssa siten, että kaavaluonnoksen näh tävil lä olo ai ka na järjestetään normaalin kuulutuksen lisäksi kuu le mis tilai suus Kuvansin koululla. Toinen kuulemistilaisuus voidaan jär jestää tarvittaessa, kun kaavaehdotus on laadittu. Ennen kaavan kumoamista ehdittiin kunnan omistamat tontit pyy kittää ja uusien liikenneväylien kohdalta poistettiin puusto. Muille kaava-alu een osille tehtiin myös puuston harvennushakkuu v Kunnallistekniikkaa ei alueelle ole vielä rakennettu. Kunta on myöhemmin alu eel la toimiessaan ja maankäyttöä suunnitellessaan noudattanut ku mo tun asemakaavan aluevarauksia mm. lisämaan myynnissä lo ma-asun to ton teil le.

10 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Uusia omakotitontteja on alueelle sijoitettu 30 kpl olemassa olevien 13 rakennuspaikan lisäksi. Uusista omakotitonteista 9 on oma ran taisia. Olemassaolevia rakennettuja rakennuspaikkoja on yhteensä 13 kpl. Lisäksi alueelle on osoitettu 2 asuinkerrostalotonttia. Alueelle on mer kit ty myös olemassaolevat venesatama sekä uimaranta. Kunnallinen vesi- ja viemäriverkosto ei ulotu vielä alueelle. Alueen kes ki tet ty jätevesihuolto on mahdollista järjestää Kuvansi Varkaus siir to vie mä rin rakentamisen yhteydessä. Kaava-alueen ulkopuoliset ton tit voivat liittyä kunnallistekniikkaan erillisten sopimusten kautta. Kun nal lis tek nii kan rakentaminen parantaa olevien tonttien jä te ve sirat kai su ja sekä vähentää ympäristöhaittoja. Kaava-alueen lounaisosasta on linjattu uusi tieyhteys alueelle joh tavaan Kirvesniementiehen. Alueen lounaiskulmassa oleva nykyinen tie yh teys muuttuu kevyenliikenteenväyläksi. Tämä vähentää Kir vesnie men tien loppuosan liikennettä, mutta alkuosalla liikenne lisääntyy asu tuk sen myötä. Lisääntyvän liikenteen johdosta tietä on pa ran netta va. Kirvesniementie on yksityistie ja sen rakennus- ja yl lä pi to kustan nuk set jakautuvat osuuksien mukaan osakkaille, joista suurin on kun ta. Kirvesniementien vaikutusalueella on noin 60 ra ken nus paikkaa vireillä olevan kaavan ulkopuolella. Kaavaluonnoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavakartta se kä asemakaavan selostus ovat oheismateriaalina. Kjoht: Kunnanhallitus päättää hyväksyä Kirvesniemen ase ma kaa va luonnok sen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa ne näh tä vil le 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen. KH (Valmistelija tekninen johtaja Petri Miettinen, puh ) Kirvesniemen asemakaavaluonnoksesta pidettiin maankäyttö- ja raken nus lain mukainen aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu ELY-keskuk ses sa Neuvottelun perusteella kaavaluonnokseen pää dyt tiin tekemään pieniä muutoksia ennen kaavan asettamista näh tä vil le. Neuvottelujen perusteella kaavamääräys AK muutettiin muotoon

11 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kaavoitustoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus AKR. Määräys mahdollistaa kortteliin kerrostalojen lisäksi myös ri vita lo jen tai muiden kytkettyjen pientalojen rakentamisen. Kaavaselostuksessa on selvitetty tarkemmin mm. kaa va hank keeseen osallisia tahoja, kunnallistekniikan rakentamista alueelle, Kirves nie men tien peruskorjausta, alueen liikennemäärien kasvua sekä alu een kunnallistekniikan rakentamisen kustannuksia. Asiakirjoihin tehdyt muutokset katsottiin sellaisiksi, että ne on syytä hy väk syt tää uudelleen kunnanhallituksen kokouksessa. Oheismateriaalina osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaa va se lostus sekä kaavakarttaluonnos. Kjoht. Kunnanhallitus päättää hyväksyä Kirvesniemen ase ma kaa va luonnok sen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa ne näh tä vil le 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti. Nähtävilläoloaikana järjestetään kuulemistilaisuus kaavaan osallisille Kuvansin koululla. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen.

12 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN 47/01.05/2016 KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen puh ) Kunnanhallitus päätti kokouksessaan käynnistää työ terveys huol lon palveluiden kilpailuttamisen siten, että työterveyshuollon pal ve lut järjestetään ostopalveluna alkaen. Kilpailutuksen koh tee na ovat työterveyslain 12 :n mukaiset lakisääteiset palvelut se kä 14 :n osalta yleislääkäritasoinen sairaanhoito ja siihen liittyvät la bo ra to rio- ja röntgentutkimukset.tavoitteena oli, että nykyinen palvelutaso säilyisi kilpailutuksen jäl kei ses sä tilanteessa. Tavoitteena oli myös, että kilpailutus to teu tet tai siin ajalle , jolloin hankinnan kesto olisi ollut kak si vuotta. Kilpailutuksen valmistelua on tehty yhteistyössä IS-Han kin nat Oy:n kanssa. Valmistelun yhteydessä kahden vuoden han kin nan kokonaisarvoksi on arvioitu euroa, joka ylittää so si aa li- ja terveydenhuollon kansallisen kynnysarvon, jolloin kil pai lu tus tulisi toteuttaa hankintalain mukaisen avoimena kil pai lu tuk se na. Kilpailutuksen tiukasta aikataulusta johtuen on ilmeistä, että han kintaa ei pystytä toteuttamaan tässä aikataulussa avoimen han kin ta menet te lyn kautta. Joroisten kunnan pienhankintaohjeessa todetaan seuraavaa: Kansal li sen kynnysarvon alle jäävissä sosiaali- ja terveydenhuollon palve lu han kin nois sa pyydetään tarjoukset yhdeltä tai useammalta tarjoa jal ta. Näissä palveluhankinnoissa voidaan erityisesti hyödyntää neu vot te lu me net te lyä euron arvoisista han kinnois ta tulee tehdä kirjallinen ja perusteltu hankintapäätös, johon lii tetään hankintaoikaisu- ja oikaisuvaatimusohje. Näistä hankinnoista teh dään myös palvelusopimus. Jotta työterveyshuollon palvelut voitaisiin järjestää hallituksen päätök sen mukaisesti ostopalveluna alkaen, on Joroisten kunta pyytänyt pienhankintaohjeen mukaisesti Työterveyspalvelu Verso Oy:ltä tarjousta Joroisten kunnan työterveyshuollon palveluiden tuotta mi ses ta ajalle Terveyspalvelu Verso Oy on kunnallisesti omistettu työterveyshuollon palveluita tuottava yhtiö. Puolen vuoden palvelun han kin nan arvoksi on arvioitu euroa, jolloin hankinta ei ole han kin ta lain alainen, vaan voidaan toteuttaa kunnan pienhankintaohjeen mukaisesti. Työterveyspalvelu Verso on toimittanut tarjouksensa työ ter veys huollon palveluiden tuottamisesta Tarjousasiakirjat ovat oheis ma te ri aa li na. Tarjousasiakirjat esitellään kokouksessa.

13 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kjoht: Kunnanhallitus päättää hyväksyä Työterveyspalvelu Verso Oy:n tarjouk sen työterveyspalveluiden tuottamisesta Joroisten kunnan henki lös töl le ajalle ja valtuuttaa kunnanjohtajan yh des sä hallintojohtajan kanssa allekirjoittamaan oheisena liitteenä ole vat asiaa koskevat sopimukset. Tämän lisäksi kunnanhallitus päättää, että avoimeen han kin ta menet te lyyn perustuvaa kilpailutuksen valmistelua jatketaan siten, että työ ter veys huol lon palvelut voidaan järjestää ostopalveluna Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen. KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen) Kunnanhallituksen päätöksen 209 mukaisesti työ terveys huol lon palvelut Joroisten kunnan henkilöstölle on tuottanut Työ ter veys pal ve lu Verso oy alkaen. Määräaikainen sopimus Verson kans sa päättyy Avoimeen han kin ta me net te lyyn perustuvaa kilpailutuksen valmistelua on samanaikaisesti jat ket tu yhteistyössä IS-Hankinnat Oy:n kanssa ja alustavat tarjousasiakirjat on saa tu valmiiksi. Asiakirjat ovat oheismateriaalina. Hankintamenettely on suun ni tel tu toteutettavaksi IS-Hankintojen toimesta. Työterveyspalvelut on suunniteltu kilpailutettavaksi toistaiseksi voimas sa olevaksi alkaen siten, että sopimuksen ir ti sa no misai ka tilaajan puolella on 4 kuukautta ja toimittajan puolelta 6 kuukautta. Tar jouk sil le asetetaan kattohinta, joka on 420 euroa / työntekijä ja tar jous ta pyydetään lähtökohtaisesti 205 työntekijän mitoituksella, jol loin hankinnan kokonaisarvo vuodessa olisi enintään euroa. Tarjousasiakirjat esitellään kokouksessa. Kjoht: Kunnanhallitus päättää antaa työterveyshuollon kilpailuttamisen IS-Han kin nat Oy:n toteutettavaksi oheisten tarjousasiakirjojen mukai ses ti.

14 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen.

15 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus VAALILAUTAKUNNAN JA VAALITOIMIKUNNAN VAALI - KUNTAVAALIT /00.00/2016 KH (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen). Kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina klo Vaalilain mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja ase tet ta va kutakin äänestysaluetta varten vaalilautakunta, johon kuu luu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä, se kä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vä hintään kolme. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tu le vat jäsenten sijaan. Laitoksessa toimitettavaa ennakkoäänestystä ja kotiäänestystä varten on asetettava yksi tai useampi vaalitoimikunta, johon kuuluu puheen joh ta ja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen sekä tarpeellinen mää rä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme. Va rajä se net on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten si jaan. Keskusvaalilautakunnan jäsen ei voi olla vaalilautakunnan jäsen kun ta vaa leis sa, koska lautakunnat kokoontuvat yhtä aikaa. Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan jäsenten sekä varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa asianomaisessa vaalipiirissä edel li sis sä eduskuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita puo lue re kiste riin merkittyjä puolueita. Tasa-arvolain mukaan sekä varsinaisissa jäsenissä että va ra jä se nissä on oltava naisia ja miehiä kumpiakin vähintään 40 %. Äänestysalueita on vain yksi. Tämä tarkoittaa, että varsinaisena vaa li päi vä nä äänestäjiä käy äänestämässä yhdessä ää nes tys paikas sa enemmän kuin aikaisemmissa vaaleissa. Toisaalta ää nes tyspaik ko jen väheneminen on lisännyt ennakkoäänestystä. Vaa li päi vänä myös varajäsenet joutuvat toimimaan vaalipaikalla työtehtävissä. Ää nes tä jiä on otettava vastaan kolmessa eri pisteessä jonoutumisen es tä mi sek si. Vaalilautakunta laskee päivän päätteeksi annetut äänes tys li put. Keskusvaalilautakunta määrää vaalitoimitsijat yleiseen en nak ko äänes tys paik kaan ja kotiäänestykseen. Vaalilautakuntaan valittavilta on tiedusteltava etukäteen halua ja kykyä toimia tehtävässä. Vaalilautakunnaan jäsenenä tai varajäsenenä ei saa toimia kun tavaa lien ehdokas.

16 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Vaalitoimikunnan jäsenenä ei voi toimia ehdokas tai hänen puo li sonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Edellisissä vaaleissa vaalitoimitsijat olivat seuraavat: Vaalilautakunta Ansa Haapalainen, pj Jani Kautto, vpj Maija-Riitta Kansanoja Riitta Haavisto-Intke Aarre Damski Varajäsenet Jarkko Ervasti Sisko Peuhkuri Esko Naumanen Tuula Viljakainen Pentti Tuovinen Hilkka Hytönen Kalevi Häyrynen Vaalitoimikunta Esko Honkanen, pj Milja Komi, vpj Jouko Metsälä Varajäsenet Pentti Tuovinen Riitta Seppäläinen Jorma Koppanen Kjoht: Kunnanhallitus valitsee vaalilautakuntaan viisi varsinaista ja seit semän varajäsentä. Heistä yksi valitaan puheenjohtajaksi ja yksi va rapu heen joh ta jak si. Kunnanhallitus valitsee vaalitoimikunnan, johon kuuluu pu heen joh taja, varapuheenjohtaja, yksi muu jäsen sekä kolme varajäsentä. Vaalilautakunta Ansa Haapalainen, pj Tuula Viljakainen, vpj Leea Oksiala Aarre Damski Varajäsenet

17 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Jarkko Ervasti 2. Riitta Haavisto-Intke 3. Eila Holopainen 4. Jukka Juutilainen 5. Anitta Korhonen 6. Sakari Kakriainen Vaalitoimikunta Esko Honkanen, pj Milja Komi, vpj, Anita Hynönen. Varajäsenet 1. Aarre Damski 2. Riitta Seppäläinen 3. Jorma Koppanen.

18 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus KUNTARAHOITUKSEN RAHOITUSSALKUN HALLINTATYÖKALUN HANKINTA (APOLLO) 36/02.04/2017 KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen) Joroisten kunnalla on ollut sopimus Operandi Oy:n tarjoamasta Operan di Realtime palvelusta vuodesta 2013 lähtien. Palvelun kautta kun ta on saanut Operandi Oy:n tuottamaa korkomarkkina-analyysiä käyt töön sä. Lisäksi kunnalla on ollut mahdollisuus konsultoida Operan dia mm. rahoitusratkaisuihin liittyvissä vaihtoehdoissa. Palvelun vuo si kus tan nus on ollut euroa (alv 0%). Operandin tarjoama Real ti me palvelu on irtisanottu päättymään kuluvan sopimuskauden lop puun ( ). Kuntarahoitus on kehittänyt asiakkaiden toiveiden pohjalta uuden rahoi tus sal kun hal lin ta työ ka lun (Apollo). Apollo-järjestelmä on lan seerat tu vuonna 2015 ja sen käyttäjäkuntaa on laajennettu vuoden 2016 aikana. Apollo-järjestelmän kautta kunta saa käyttöönsä muun muassa: Kaikki rahoitussopimukset yhdessä palvelussa (sis. emo sekä kon ser ni) Rahoitussalkun analysointi ja vaihtoehtoisten ratkaisujen si muloin ti Rahoitusmarkkinoiden markkinainformaation ja siihen liittyvät en nus teet Rahoitussopimusten elinkaarenhallinnan ja raportoinnin työ kalut Käytännössä Kuntarahoituksen tarjoama Apollo-järjestelmä tuottaa kun nal le rajoitus- ja korkomarkkinoiden kannalta tarpeelliset in formaa tiot ja analyysit. Lisäksi järjestelmä antaa mahdollisuuden lai nasal kun helppoon ja tehokkaaseen seurantaan ja rahoitusaseman suun nit te luun mm. talousarvioprosessin yhteydessä. Kun ta ra hoi tuksen tavoitteena on lisäksi lisätä palveluun lähiaikoina myös ta kausvas tuu osio, joka entisestään parantaa palvelun käytettävyyttä. Kuntarahoituksen Apollo-järjestelmän hinta perustuu asiakkaan laina sal kun kokoon sekä palvelun piiriin otettavien yhteisöjen lu ku määrään. Joroisten kunnan palvelutarve sijoittuu kategoriaan 4, jolloin pal ve lun vuosikustannus on euroa (alv 0%). Järjestelmän keskeiset ominaisuudet esitellään kokouksessa. Kuntarahoituksen Apollo-järjestelmään liittyvä tarjous ja tarkempi pal ve lu ku vaus on oheisina liitteinä. Kjoht: Kunnanhallitus päättää hyväksyä oheisten liitteiden mukaisen Kun-

19 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus ta ra hoi tuk sen tarjouksen Apollo-järjestelmästä. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen. Liitteet Liite 1 KUNTARAHOITUKSEN APOLLO -JÄRJESTELMÄN TARJOUS Liite 2 KUNTARJOITUKSEN APOLLO -JÄRJESTELMÄN PALVELUKUVAUS

20 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus VARAINHOIDON KILPAILUTUS JA SIJOITUSTOIMINNAN KONSULTOINTI 103/00.01/2016 KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen puh ) Joroisten kunnanvaltuusto hyväksyi kunnan sijoitustoiminnan pe rusteet kokouksessaan Sijoitustoiminnan perusteiden poh jal ta kunnassa on valmisteltu Joroisten energialaitoksen myynnis tä saadun varallisuuden sijoittamista. Perusrunko si joi tus toi minnan järjestämisestä esitellään kokouksessa. Sijoitustoiminnan yhtenä osana on valmisteltu ulkopuolisten va rainhoi ta jien valitsemista. Varainhoidon ja siihen liittyvien varainhoitajien va lin nan onnistumisen kannalta on kuitenkin tarpeellista laatia ny kyiseen markkinatilanteeseen ja Joroisten kunnan sijoitustoiminnan tavoit tei siin perustuva tarkempi sijoitusstrategia. Sijoitusstrategian laati mi ses sa kunnan olisi syytä turvautua ulkopuolisiin asiantuntijoihin muun muassa kunnan tavoitteiden mukaisten sijoitusinstrumenttien va lit se mi sek si. Sijoitusstrategian laatimiseksi alan toimijoilta on pyydetty tarjouksia. Tar jouk set esitellään kokouksessa. Sijoitustoiminnan perusteiden mukaan kunnanvaltuusto hyväksyy sijoi tus toi min nan perusteet ja kunnanhallitus ratkaisee asiat jotka koske vat kunnan sijoitustoimintaa. Nyt valmistelussa oleva si joi tus toimin nan toteutustapa, joka sisältää myös ulkopuolista varainhoitoa, on Joroisten kunnan toiminnassa uutta. Tämän johdosta toi min nassa mukana oleville viranhaltijoille sekä kunnanhallituksen jäsenille oli si syytä järjestää sijoitustoimintaan liittyvää koulutusta. Koulutus oli si luonteva järjestää sijoitusstrategian laatimisen kanssa sa man aikai ses ti. Kjoht: Kunnanhallitus päättää laatia Joroisten kunnalle sijoitusstrategian. Stra te gian toteuttamissa voidaan käyttää apuna ulkopuolisia asiantun ti joi ta. Sijoitustrategia hyväksytään kunnanhallituksessa sen valmis tut tua. Tämän lisäksi kunnanhallitus päättää, että sijoitustoiminnassa muka na oleville viranhaltijoille ja luottamushenkilöille järjestetään si joitus toi min nan koulutusta ennen sijoitusstrategian hyväksymistä. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen.

21 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus KH (Valmistelija: kunnanjohtaja Joonas Hänninen ) Kunnan sijoitustoiminnan on oltava suunnitelmallista jonka johdosta si joi tus toi min nan tueksi on laadittu kunnanhallituksen päätöksen mu kai ses ti Sijoitusstrategia, joka perustuu kunnanvaltuuston hyväksymiin sijoitustoiminnan perusteisiin. Si joi tusstra te gia on laadittu yhteistyössä SijoittajaPron kanssa. Luot ta mushen ki löil le ja viranhaltijoille on myös järjestetty sijoitustoiminnan koulu tus ta syksyllä Laaditussa sijoitusstrategiassa käsitellään ainoas taan Kunnan kassavarojen sijoittamista, eikä sijoitusstrategialla ote ta varsinaisesti kantaa kunnan toimialasijoittamiseen. Laaditussa sijoitusstrategiassa määritellään sijoitustoiminnan pe riaat tei ta tarkemmin tarkemmin ne tavat, joilla kunta voi kassavarojen si joi tus toi min taa toteuttaa. Sijoitusstrategian tavoitteena on ollut myös määritellä selkeään ja ymmärrettävään muotoon kunnan tavoit teet, toimintatavat ja reunaehdot sijoitustoiminnan to teut ta miseen. Kunnan sijoitustoimintaa kuvaavia tekijöitä ovat seuraavat: 1. pitkäjänteisyys, 2. riskien hajauttaminen, 3. yksinkertaisuus ja 4. Kunnan toimintaperiaatteita vastaava vastuullinen sijoittaminen Sijoitusstrategiassa esitetään, että kunnan sijoitustoiminnan ai ka hori sont ti na pidetään vähintään 5 vuotta. Kunta ei tavoittele lyhyen aika vä lin voittoja eikä Kunnan sijoitustoimintaa ohjaa lyhyen aikavälin mark ki na liik kei den ennustaminen tai tuoton maksimointi korkealla ris kil lä. Kunnan sijoitustoiminnan tulee olla pitkäjänteistä ja va ral lisuu den arvon turvaavaa omistamista, jossa sijoitukset on hajautettu ris kien näkökulmasta laajasti. Kunnan sijoitustoiminnan tulee olla myös järjestetty siten, että omaisuu den hal lin noin ti ei ole kohtuuttoman työlästä eikä aiheuta pe rusteet to man korkeita kustannuksia. Tehokkuuden ja kohtuullisen kustan nus ta son ohella Kunnan sijoitustoiminta tulee järjestää laa dukkaal la tavalla. Kunta käyttää sijoitustoiminnassaan ensisijaisesti ulko puo li sia varainhoitajia ja varainhoitomallista päättää aina ta pauskoh tai ses ti kunnanhallitus. Sijoitusstrategia luonnos on oheisena liitteenä.

22 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnan nykyinen sijoitusomaisuus koostuu ensisijaisesti Joroisten Ener gia lai tok sen myynnistä saaduista pääomista, joita ei ole tar koitus käyttää kunnan käyttötalouteen. Tavoitteena on, että si joi tus toimin nan tuotot käytetään kunnan elinvoimaa lisääviin kohteisiin tai sijoi te taan uudelleen. Kunnan vetovoimaisuuden ja paikallisen elinvoiman ja työllisyyden edis tä mi sek si Energialaitoksen myynnistä saatua varallisuutta ei ole kui ten kaan tarkoituksenmukaista sijoittaa kokonaan vapaille mark kinoil le, vaan osa tästä pääomasta on tarkoituksenmukaista kohdistaa suo raan paikallista elinvoimaa ja kunnan vetovoimaisuutta lisääviin koh tei siin (toimialasijoittaminen). Energialaitoksen myynnistä saatua va ral li suut ta ei ole kuitenkaan syytä yhdistää kunnan muuhun kassa va ral li suu teen, jonka johdosta paikallisesti toteutettavan toi mi alasi joit ta mi sen osalta on myös tarpeen määritellä periaatteet ja ta voitteet varallisuuden käytölle. Kjoht: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle seuraavaa: Kunnanvaltuusto päättää hyväksyä oheisena liitteenä olevan si joitus stra te gia ohjaamaan kunnan kassavarojen sijoittamista. Lisäksi kun nan val tuus to päättää, että Energialaitoksen myynnistä saadut va rat kohdennetaan sijoitustoimintaan seuraavasti: 1. Kassavarojen sijoittaminen Varainhoitajien kautta toteutettava sijoitustoiminta n. 6,5 mijl. euroa Kassavarojen sijoittaminen toteutetaan sijoitusstrategian pe ri aattei den mukaisesti 2. Toimialasijoittaminen: Elinkeinorahasto n. 4 milj. euroa. Investointirahasto n. 1 milj. euroa. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että elinkeinorahaston ja in ves toin tira has ton osalta rahastojen sijoitusperiaatteet annetaan kun nan johta jal le valmisteltavaksi. Perusperiaatteena elinkeinorahaston ja inves toin ti ra has ton osalta käytetään seuraavaa: Elinkeinorahasto: - Varoja voidaan käyttää Joroisten kunnan alueelle tehtäviin työl lisyyt tä, elinvoimaa ja elinkeinoelämän sekä yritysten toi min ta edel lytyk siä lisääviin kohteisiin. Elinkeinorahaston varojen käytön ta voittee na on, että toteutettavat sijoituskohteet tuottavat joko suoraan tai välillisesti tuottoa sijoitetulle pääomalle.

23 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Investointirahasto: - Varoja voidaan käyttää Joroisten kunnan alueelle tehtäviin kunnan pal ve lu ta soa ja vetovoimaisuutta parantaviin kohteisiin. In ves toin tira has ton varoja tulee käyttää ensisijaisesti kohteisiin, joihin on saata vis sa myös muuta rahoitusta ja investoinnin toteuttamisen ehtona on kunnan osittainen rahoitus. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen. Valtuusto Liitteenä sijoitusstrategia. Valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen. KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen) Joroisten kunnalla on Energialaitoksen myynnistä saatuja si joi tus kelpoi sia kassavaroja yhteensä noin 11,5 miljoonaa euroa, jotka ovat täl lä hetkellä sijoitettu määräaikaistalletuksin. Määräaikaistalletukset erään ty vät Joroisten kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan kunnan sijoitustoimintaa linjaavan sijoitusstrategian. Samalla valtuusto myös päätti, että kunnan sijoituskelpoisista kassavaroista sijoitetaan si joi tus stra te gian periaatteita noudattaen varainhoidon kautta yhteen sä n. 6,5 milj. euroa. Sijoitusstrategiassa todetaan, että kunnan sijoitustoimintaa kuvaavia te ki jöi tä ovat 1. pitkäjänteisyys, 2. riskien hajauttaminen, 3. yksinkertaisuus ja 4. Kunnan toimintaperiaatteita vastaava vastuullinen sijoittaminen. Kunnan sijoitustoiminnan aikahorisonttina pidetään vähintään 5 vuot ta. Kunta ei tavoittele lyhyen aikavälin voittoja eikä kunnan si joitus toi min taa ohjaa lyhyen aikavälin markkinaliikkeiden en nus ta minen tai tuoton maksimointi korkealla riskillä. Kunnan si joi tus toi minnan tulee olla pitkäjänteistä ja varallisuuden arvon turvaavaa omis ta-

24 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus mis ta, jossa sijoitukset on hajautettu riskien näkökulmasta laajasti. Kunnan sijoitustoiminnan tulee lisäksi olla järjestetty siten, että omaisuu den hal lin noin ti ei ole kohtuuttoman työlästä eikä aiheuta pe rusteet to man korkeita kustannuksia. Tehokkuuden ja kohtuullisen kustan nus ta son ohella kunnan sijoitustoiminta tulee järjestää laa dukkaal la tavalla. Sijoitusstrategiassa linjataan myös, että kunta käyttää si joi tus toi minnas saan ensisijaisesti ulkopuolisia varainhoitajia. Varainhoitomallista päät tää aina tapauskohtaisesti kunnanhallitus. Varainhoitajien va litse mi sek si kunnan on järjestettävä varainhoitajien kilpailutus. Kil pailu tus on järkevää toteuttaa käyttämällä kilpailutuksessa samaa kump pa nia kuin sijoitusstrategian laadinnassakin. Yhteistyö Si joit taja Pron kanssa on toiminut hyvin ja yhtiöllä on jo valmiiksi laaja tun temus Joroisten kunnan sijoitustoiminnan tavoitteista ja reu na eh doista. SijoittajaPron tarjous varainhoidon kilpailuttamisesta ja si joi tus toimin nan konsultoinnista on oheismateriaalina. Tarjouksen mukaisesti va rain hoi don kilpailutuksen hinta on euroa (alv. 0%) sekä sijoi tus toi min nan konsultoinnista 750 euroa kuukaudessa (alv. 0%). Si joi tus toi min nan konsultoinnin osalta sopimus on voimassa tois taisek si 6 kuukauden irtisanomisajalla. Sijoitustoiminnan konsultoinnin osuus suhteessa varainhoidon sijoitettavaan pääomaan vuodessa on 0,138 %. Aikaa kilpailutusasiakirjojen laadintaan, tarjousten keräämiseen ja ana ly soin tiin menee noin kaksi kuukautta, jolloin varainhoitajien valin ta olisi ajankohtainen kesäkuussa 2017 ja päätökset olisivat lainvoi mai sia heinä-elokuussa Kjoht: Kunnanhallitus päättää: 1. että valtuuston päätöksen mukaisesti n. 6,5 milj. euroa si joi tuskel poi sia kassavaroja sijoitetaan varainhoitajien kautta. 1. hyväksyä SijoittajaPron tekemän tarjouksen varainhoitajien kilpai lut ta mi ses ta ja sijoitustoiminnan konsultoinnista oheisen tarjouk sen mukaisesti. Varainhoitajien valitsemiseksi käyn nis tetään varainhoitajien kilpailutus, joka toteutetaan yhteistyössä Si joit ta ja Pron kanssa. Varainhoidon kilpailutusta ei tule kui tenkaan käynnistää, ennen kuin valtuuston mu kainen päätös sijoitustoiminnasta on saanut lainvoiman.

25 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus nimetä keskuudestaan työryhmän, joka toimii tiiviissä yh teistyös sä kunnanjohtajan ja SijoittajaPron kanssa kilpailutuksen val mis te lus sa ja kilpailutuksen käytännön toteuttamiseen liit tyvis sä kysymyksissä. 1. että Energialaitoksen myynnistä saatujen sijoituskelpoisten kas sa va ro jen määräaikaista talletusta jatketaan heinäkuun 2017 loppuun saakka. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen. Työryhmään nimettiin Sari Juutilainen, Esko Kotivuori ja Juha Intke.

26 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus JOROISTEN KUNNAN ORGANISAATION TARKASTELU JA YHTESTOIMINTAMENETTELY 105/00.01/2016 KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen ) Kuntien tehtäväkenttä on muuttunut viimevuosien aikana useasti, kun uusia tehtäviä ja velvoitteita on asetettu ja vanhoja tehtäviä on siir ret ty tai siirretään lähiaikoina pois kunnilta. Samoin kuntien toimin ta ym pä ris tö, väestörakenne ja palveluiden kysyntä on muuttunut voi mak kaas ti. Myös Joroisten kunnan osalta nämä muutokset näkyvät pal ve lui den järjestämisessä ja toiminnassa. Joroisten kunnan nykyinen organisaatio on muodostunut monen muu tok sen tuloksena. Viimeisimpänä suurena organisaatioon ja hen ki lös töön vaikuttanut muutos oli JJR-kuntien yhteistyön lop pu minen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alueen pe rus tami nen Varkauden kaupungin kanssa Tämän jälkeen on tapah tu nut myös muita muutoksia, kuten Energialaitoksen myynti 2014 ja sitä seurannut liikkeenluovutus sekä monia muita pienempiä toi min nal li sia muutoksia. Joroisten kesäkuussa 2015 vahvistetussa kuntastrategiassa on usei ta Joroisten kunnan organisaation kehittämiseen tähtääviä linjauk sia, kuten muun muassa: - Kunnan hallinnon tavoitteena on olla kevyt ja joustava, mutta toimin nal taan tehokas. Hallinto tekee monipuolista ja kuntalaisille lisä ar voa tuottavaa yhteistyötä eri sidosryhmien ja naapurikuntien kans sa. - Työllistämistoiminta järjestetään jatkossa koordinoidusti yhden hallin non kautta, jolloin kokonaisuuden hallinta on helpompaa. Toimin nan järjestämisessä otetaan huomioon asiakkaiden yksilölliset pal ve lu tar peet mahdollisimman hyvin. - Tekniset palvelut järjestetään taloudellisesti, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti alueen asukkaiden ja toimijoiden tarpeet huo mioiden. Palveluiden järjestämisessä huomioidaan yh teis työ mah dol lisuu det alueella. Henkilöstön osalta kuntastrategiassa mainitaan muun muassa: - Joroisten kunnan tavoitteena on taata hyvinvoiva, osaava ja työstä in nos tu nut henkilöstö. Henkilöstön määrä ja rakenne määritellään pal ve lu tar peen ja taloudellisten toimintaedellytysten pohjalta. Talouden osalta kuntastrategiassa mainitaan muun muassa: - Itsenäinen Joroisten kunta tavoittelee talouden tasapainoa vuoteen 2020 mennessä toteuttamalla yhteisvaikutukseltaan noin mil-

27 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus joo nan euron talouden tasapainottamistoimet vuoden 2015 tasoon ver rat tu na. - Talouden tasapainottamista tehdään toiminnan kulurakennetta kehit tä mäl lä sekä tulorahoitusta lisäämällä. Strategiassa linjatun lisäksi toiminnallisia kehitystarpeita on useilla muil la kin toimialoilla kuten esimerkiksi konsernipalveluiden puolella. Kunnanhallituksen pidetyn kokouksen yhteydessä käydys sä lähetekeskustelussa linjattiin, että Joroisten kunnan or ga nisaa tio ta tulisi tarkastella kokonaisuutena ja tarkastelun pohjalta laatia nykyiseen toimintaympäristöön, palvelutarpeeseen ja ta lou del liseen kantokykyyn perustuva organisaatio ja henkilöstörakenne sekä suun ni tel ma tämän rakenteen täytäntöön viemiseksi. Lisäksi linjattiin, että käynnissä oleva hallintosäännön päivitystyö on luontevaa kytkeä osaksi tätä organisaation kehittämisprosessia. Työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa anne tun lain ( /449) tavoitteena on edistää työnantajan ja hen ki lös tön välistä yhteistoimintaa kunnissa. Yhteistoiminnan ta voittee na on antaa henkilöstölle mahdollisuus yhteisymmärryksessä työn an ta jan kanssa osallistua kunnan toiminnan kehittämiseen ja an taa henkilöstölle mahdollisuus vaikuttaa omaa työtään ja työ yh teisö ään koskevien päätösten valmisteluun sekä samalla edistää kunnal li sen palvelutuotannon tuloksellisuutta ja henkilöstön työelämän laa tua. Lain mukaan työnantajan ja henkilöstön välisessä yhteistoiminnassa on käsiteltävä ainakin sellaiset asiat, jotka koskevat: - henkilöstön asemaan merkittävästi vaikuttavia muutoksia työn orga ni soin nis sa, kunnan palvelurakenteessa, kuntajaossa tai kuntien välisessä yhteistyössä, - palvelujen uudelleen järjestämisen periaatteita, jos asialla voi olla olen nai sia henkilöstövaikutuksia, kuten ulkopuolisen työvoiman käyt töä tai liikkeen luovutusta, - henkilöstöön, henkilöstön kehittämiseen ja tasa-arvoiseen koh teluun sekä työyhteisön sisäiseen tietojen vaihtoon liittyviä pe ri aattei ta ja suunnitelmia, - taloudellisista tai tuotannollisista syistä toimeenpantavaa osa-aikais ta mis ta, lomauttamista tai irtisanomista. Joroisten kunnan organisaation kokonaistarkastelun myötä voi seura ta edellä mainittuja vaikutuksia, jonka johdosta ennen varsinaista or ga ni saa tio ta tai henkilöstöä koskevaa päätöksentekoa tulee tarvittaessa käyn nis tää kuntien yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut henkilöstön kans sa.

28 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kjoht: Kunnanhallitus päättää käynnistää selvitystyön, jossa Joroisten kunta or ga ni saa tio ta tarkastellaan kokonaisuutena ja tarkastelun poh jalta laaditaan nykyiseen toimintaympäristöön, palvelutarpeeseen ja talou del li seen kantokykyyn perustuva organisaatio ja hen ki lös tö ra kenne sekä suunnitelma tämän rakenteen täytäntöön viemiseksi. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että käynnissä oleva hallintosäännön päivitystyö kytketään osaksi organisaation kehittämisprosessia. Selvitystyön toteuttamiseksi kunnanhallitus nimeää erillisen sel vi tystyö ryh män. Jos selvitystyön tuloksena esitettävä organisaatio ja hen ki lös tö raken ne edellyttää sellaisia toimenpiteitä, joiden toteuttaminen to dennä köi ses ti aiheuttaisi irtisanomisia, osa-aikaistamisia, lo mau tuk sia taikka merkittäviä heikennyksiä palvelussuhteiden eh dois sa, toimenpiteitä on käsiteltävä yhteistoimintamenettelyssä en nen kuin kunnanhallitus tekee asiasta valtuustolle esitystä. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen. Kunnanhallitus toimii selvitystyöryhmänä. KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen ) Joroisten kunnanhallitus päätti käynnistää kokouksessaan sel vi tys työn, jossa Joroisten kuntaorganisaatiota tarkastellaan ko konai suu te na ja tarkastelun pohjalta laaditaan nykyiseen toi min ta ympä ris töön, palvelutarpeeseen ja taloudelliseen kantokykyyn pe rus tuva organisaatio ja henkilöstörakenne sekä suunnitelma tämän raken teen täytäntöön viemiseksi. Lisäksi kunnanhallitus päätti, että käyn nis sä oleva hallintosäännön päivitystyö kytketään osaksi or ga nisaa tion kehittämisprosessia. Alustava selvitystyö ja siihen liittyvä suunnitelma organisaation muutos tar peis ta sekä kunnan taloudellisesta asemasta on valmistunut. Suun ni tel mas sa ehdotetaan vahvistettavaksi kunnan kon ser ni ohjaus ta, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyötä, palveluelinvoimaa se kä työllisyydenhoitoa. Mallissa pyritään ennakoimaan myös soteja maakuntauudistuksen sekä tiedossa olevien muiden la ki muu tosten vaikutuksia kunnan toimintaan sekä löytämään ratkaisuja ta louden tasapainottamiseen. Kunnan talouden näkökulmasta or ga ni saation toimintaa tulee pystyä tehostamaan vuoden 2017 ta lous ar vio-

29 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus esi tyk sen ollessa hieman yli 1 milj. euroa alijäämäinen. Suunnitelma esitellään kokouksessa. Kjoht: Kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi oheisena liitteenä olevan suun ni tel man organisaation muutostarpeista sekä kunnan ta lou del lises ta asemasta sekä siinä esitetyistä toimenpiteistä. Suunnitelman toteuttaminen aiheuttaisi sellaisia henkilöstöön kohdis tu via vaikutuksia, jotka on käsiteltävä työnantajan ja henkilöstön vä li ses sä yhteistoiminnassa. Tämän johdosta kunnanhallitus päättää käyn nis tää työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kun nis sa annetun lain (449/2001/) mukaisen yh teis toi min ta me net telyn. Yhteistoimintamenettelyn tavoitteena on käydä läpi Joroisten kunnan organisaation muutostarpeisiin sekä talouden ta sa pai not ta miseen tähtäävien toimenpiteiden henkilöstövaikutuksia yh teis toi minnas sa henkilöstön kanssa. Alustavan arvion mukaan yhteistoimintamenettelyssä on tarve toteut taa virka- ja tehtävätasoisia tehtävien uudelleenjärjestelyjä sekä enin tään 8 henkilötyövuoden henkilöstö vähennykset vuoden 2018 lop puun mennessä. Mahdolliset henkilöstövähennykset pyritään pää sään töi ses ti toteuttamaan eläköitymisten tai määräaikaisten tehtä vien lakkauttamisten kautta. Yhteistoimintamenettelyjen arvioidaan kestävän 6-10 viikkoa. Yhteistoimintamenettely koskettaa koko kunnan henkilöstöä lukuun ottamatta, perusopetuksen ja lukion henkilökuntaa sekä yhtenäiskoulun ja lukion rehtoreita. Yhtenäiskoulun ja lukion rehtoreiden tehtävien tarkastelu toteutetaan erillisenä prosessina. Kunnanhallitus nimeää kunnanjohtajan työnantajan edustajaksi neuvot te lui hin. Kunnanjohtaja voi tarpeen mukaan velvoittaa muita johta via viranhaltijoita osallistumaan neuvotteluihin työnantajan edus taja na. Tämän lisäksi kunnanhallitus päättää käynnistää luot ta mus hen ki löor ga ni saa tion kehittämistä koskevan selvitystyön. Päivitystyön on mää rä valmistua mennessä. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen.

30 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen ) Joroisten kunnanhallitus päätti käynnistää kokouksessaan sel vi tys työn, jossa Joroisten kuntaorganisaatiota tarkastellaan ko konai suu te na ja tarkastelun pohjalta laaditaan nykyiseen toi min ta ympä ris töön, palvelutarpeeseen ja taloudelliseen kantokykyyn pe rus tuva organisaatio ja henkilöstörakenne sekä suunnitelma tämän raken teen täytäntöön viemiseksi. Lisäksi kunnanhallitus päätti, että käyn nis sä oleva hallintosäännön päivitystyö kytketään osaksi or ga nisaa tion kehittämisprosessia. Alustava selvitystyö ja siihen liittyvä suunnitelma organisaation muutos tar peis ta sekä kunnan taloudellisesta asemasta on valmistunut. Suun ni tel mas sa ehdotetaan vahvistettavaksi kunnan kon ser ni ohjaus ta, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyötä, palveluelinvoimaa se kä työllisyydenhoitoa. Mallissa pyritään ennakoimaan myös soteja maakuntauudistuksen sekä tiedossa olevien muiden la ki muu tosten vaikutuksia kunnan toimintaan sekä löytämään ratkaisuja ta louden tasapainottamiseen. Kunnan talouden näkökulmasta or ga ni saation toimintaa tulee pystyä tehostamaan vuoden 2017 ta lous ar vioesi tyk sen ollessa hieman yli 1 milj. euroa alijäämäinen. Suunnitelma esitellään kokouksessa. Kjoht: Kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi oheisena liitteenä olevan suun ni tel man organisaation muutostarpeista sekä kunnan ta lou del lises ta asemasta sekä siinä esitetyistä toimenpiteistä. Suunnitelman toteuttaminen aiheuttaisi sellaisia henkilöstöön kohdis tu via vaikutuksia, jotka on käsiteltävä työnantajan ja henkilöstön vä li ses sä yhteistoiminnassa. Tämän johdosta kunnanhallitus päättää käyn nis tää työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kun nis sa annetun lain (449/2001/) mukaisen yh teis toi min ta me net telyn. Yhteistoimintamenettelyn tavoitteena on käydä läpi Joroisten kunnan organisaation muutostarpeisiin sekä talouden ta sa pai not ta miseen tähtäävien toimenpiteiden henkilöstövaikutuksia yh teis toi minnas sa henkilöstön kanssa. Alustavan arvion mukaan yhteistoimintamenettelyssä on tarve toteut taa virka- ja tehtävätasoisia tehtävien uudelleenjärjestelyjä sekä enin tään 8 henkilötyövuoden henkilöstö vähennykset vuoden 2018 lop puun mennessä. Mahdolliset henkilöstövähennykset pyritään pää sään töi ses ti toteuttamaan eläköitymisten tai määräaikaisten teh-

31 JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus tä vien lakkauttamisten kautta. Yhteistoimintamenettelyjen arvioidaan kestävän 6-10 viikkoa. Yhteistoimintamenettely koskettaa koko kunnan henkilöstöä lukuun ot ta mat ta, perusopetuksen ja lukion henkilökuntaa sekä yh te näiskou lun ja lukion rehtoreita. Yhtenäiskoulun ja lukion rehtoreiden tehtä vien tarkastelu toteutetaan erillisenä prosessina. Kunnanhallitus nimeää kunnanjohtajan työnantajan edustajaksi neuvot te lui hin. Kunnanjohtaja voi tarpeen mukaan velvoittaa muita johta via viranhaltijoita osallistumaan neuvotteluihin työnantajan edus taja na. Tämän lisäksi kunnanhallitus päättää käynnistää luot ta mus hen ki löor ga ni saa tion kehittämistä koskevan selvitystyön. Päivitystyön on mää rä valmistua mennessä. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen. KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen) Yhteistoimintaneuvottelut toteutettiin työnantajan ja työntekijöiden am mat ti yh dis tys ten (JUKO, JYTY ja JHL) välisin neuvotteluin täyden net ty nä työnantajan ja suoraan työntekijöiden kanssa käydyin neu vot te luin. Neuvottelujen aikana kokoonnuttiin yhteensä neljä kertaa kä sit te lemään prosessin kulkua ja neuvottelujen sisältöjä. Tapaamiset jär jestet tiin kunnanvirastolla (Lentoasemantie 130) , , ja Tapaamisten pöytäkirjat ovat näh tä vil lä kokouksessa. Neuvottelujen tuloksena päädyttiin yksimieliseen neu vot te lu tu lokseen. Neuvotteluehdotuksen mukaiset virka- ja tehtävätasoiset muutok set ovat kuvattu oheismateriaalissa. Suunnitelma Joroisten kunnan organisaation kehittämisestä on oheise na liitteenä. Kjoht: Kunnanhallitus päättää: 1. vahvistaa yhteistoimintaneuvottelujen lopputuloksena syn ty-

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen )

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen ) Kunnanhallitus 93 02.05.2016 Kunnanhallitus 219 28.11.2016 JOROISTEN KUNNAN ORGANISAATION TARKASTELU JA YHTESTOIMINTAMENETTELYN KÄYNNISTÄMINEN 105/00.01/2016 KH 02.05.2016 93 (Valmistelija kunnanjohtaja

Lisätiedot

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen )

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen ) Kunnanhallitus 93 02.05.2016 Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 46 13.03.2017 JOROISTEN KUNNAN ORGANISAATION TARKASTELU JA YHTESTOIMINTAMENETTELY 105/00.01/2016 KH 02.05.2016 93 (Valmistelija

Lisätiedot

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen puh )

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen puh ) Kunnanhallitus 59 14.03.2016 Kunnanhallitus 8 16.01.2017 Valtuusto 8 27.02.2017 Kunnanhallitus 45 13.03.2017 Kunnanhallitus 145 07.08.2017 VARAINHOIDON KILPAILUTUS 103/00.01/2016 KH 14.03.2016 59 (Valmistelija

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava:

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava: Kunnanhallitus 255 07.11.2016 Kunnanhallitus 287 05.12.2016 Kunnanhallitus 84 13.03.2017 Kati Kähkösen eroanomus vaalilautakunnan varajäsenyydestä 225/00.001/2016, 82/00.001/2017 Kunnanhallitus 255 Vaalilain

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava:

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava: Kunnanhallitus 255 07.11.2016 Kunnanhallitus 287 05.12.2016 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Hannu Hiljasen eroanomus vaalitoimikunnan varajäsenyydestä 225/00.001/2016, 70/00.001/2017 Kunnanhallitus 255 Vaalilain

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018 Kunnanhallitus 208 26.09.2017 Kunnanhallitus 220 10.10.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018 211/00.00.00/2017 Kh 26.09.2017 208 Valmistelija: Satu Tuomela, keskusvaalilautakunnan

Lisätiedot

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten Kunnanhallitus 279 09.10.2017 Kunnanhallitus 317 06.11.2017 Kunnanhallitus 341 27.11.2017 Kunnanhallitus 362 18.12.2017 Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan valitseminen toimitettavia eduskuntavaaleja varten

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan valitseminen toimitettavia eduskuntavaaleja varten Kaupunginhallitus 19 28.01.2019 Kaupunginhallitus 28 11.02.2019 Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan valitseminen 14.4.2019 toimitettavia eduskuntavaaleja varten KH 28.01.2019 19 Valmistelija: kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta Kaupunginhallitus 28 23.01.2017 Kaupunginhallitus 40 06.02.2017 Kaupunginhallitus 68 27.02.2017 Kaupunginhallitus 83 06.03.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta 656/00.00.00.01/2016

Lisätiedot

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten /Uusi jäsen

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten /Uusi jäsen Kunnanhallitus 4 09.01.2017 Kunnanhallitus 17 30.01.2017 Kunnanhallitus 35 20.02.2017 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten /Uusi

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti:

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti: Kunnanhallitus 113 22.05.2017 Kunnanvaltuusto 38 05.06.2017 Kunnanhallitus 214 09.10.2017 Keskusvaalilautakunnan vaali 96/00.00.01/2017 Kh 22.05.2017 113 Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p. 0400

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun Tekninen lautakunta 9 26.02.2015 Tekninen lautakunta 20 15.04.2015 Tekninen lautakunta 33 08.10.2015 Tekninen lautakunta 68 13.10.2016 Tekninen lautakunta 8 16.02.2017 Tekninen lautakunta 48 02.11.2017

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Kunnanhallitus 167 30.06.2014 Kunnanhallitus 246 20.10.2014 RANTASALMEN KUNNAN HENKILÖSTÖN YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT

Kunnanhallitus 167 30.06.2014 Kunnanhallitus 246 20.10.2014 RANTASALMEN KUNNAN HENKILÖSTÖN YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT Kunnanhallitus 167 30.06.2014 Kunnanhallitus 246 20.10.2014 RANTASALMEN KUNNAN HENKILÖSTÖN YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT 114/01.00/2014 KHALL 30.06.2014 167 (Valmistelija kunnanjohtaja Kristiina Järvenpää,

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513 Sosiaali- ja terveyslautakunta 41 23.04.2013 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 68 27.08.2013 Kunnanhallitus 217 16.09.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 60 26.08.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 528 14.12.2015 Kunnanhallitus 149 11.04.2016 Kunnanhallitus 332 05.09.2016 Kunnanhallitus 7 16.01.2017 Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kaavatoimikunta AIKA 01.02.2018 kello 16:15-17:15 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Äänestysalueiden vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaalia varten

Äänestysalueiden vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaalia varten Kaupunginhallitus 198 02.10.2017 Kaupunginhallitus 209 16.10.2017 Äänestysalueiden vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaalia varten Kaupunginhallitus 198 225/00.00.00/2017

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN

VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN Kunnanhallitus 33 01.02.2017 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanhallitus 60 28.02.2017 VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN KHALL 33 Valmistelija: hallintojohtaja

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 193 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 36 19.06.2017 Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 193 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 KHALL 143 Valmistelu: hallintojohtaja Eeva Vanhanen, p. 050 356 6427 Oulun kaupunki, Oulun seudun

Lisätiedot

Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Pomarkun kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Henkilöstötoimikunta Aika 04.02.2019 klo 15:30-17:10 Paikka Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kokousaika klo 17:00-17:58

Kokousaika klo 17:00-17:58 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 8/2019 1 (7) Tekninen lautakunta Kokousaika 29.07.2019 klo 17:00-17:58 Kokouspaikka Sairaalapolku 5, Päiväkeskuksen neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä asioista

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 192 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 35 19.06.2017 Teknisen lautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 192 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten kokoon pa

Lisätiedot

MAAVESI-SYSMÄ-PARON VESISTÖALUEIDEN RANTAYLEISKAAVA, KAAVAMUUTOS TILOILLE MARJONIEMI SEKÄ JUHANALA

MAAVESI-SYSMÄ-PARON VESISTÖALUEIDEN RANTAYLEISKAAVA, KAAVAMUUTOS TILOILLE MARJONIEMI SEKÄ JUHANALA Kaavoitustoimikunta 8 13.04.2015 Kunnanhallitus 109 11.05.2015 Kunnanhallitus 197 26.10.2015 Kaavoitustoimikunta 5 21.01.2016 Kunnanhallitus 15 08.02.2016 Kunnanhallitus 73 30.03.2016 MAAVESI-SYSMÄ-PARON

Lisätiedot

VETELIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

VETELIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 VETELIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.12.2017 klo 18:05-19:20 Paikka Kunnanvirasto kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Sivu 18 Koulutuksen järjestäminen vaaliviranomaisille

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2015 1 Kunnanhallitus 05.10.2015 Kokousaika 05.10.2015 klo 17:30-17:41 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 187 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta Kaupunginhallitus 28 23.01.2017 Kaupunginhallitus 40 06.02.2017 Kaupunginhallitus 68 27.02.2017 Kaupunginhallitus 83 06.03.2017 Kaupunginhallitus 128 03.04.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06.

Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06. Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06.2016 71 Pihtiputaan suun terveydenhuollon kilpailutus 641/240/2015 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 198 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 40 19.06.2017 Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 198 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

TALOUDEN TASAPAINOTTAMISOHJELMAN JA YHTEISTOIMINTAMENETTELYN TILANNEKATSAUS

TALOUDEN TASAPAINOTTAMISOHJELMAN JA YHTEISTOIMINTAMENETTELYN TILANNEKATSAUS Kunnanhallitus 24 28.01.2019 Kunnanhallitus 42 11.03.2019 Kunnanhallitus 57 25.03.2019 Kunnanhallitus 83 06.05.2019 Kunnanhallitus 89 20.05.2019 TALOUDEN TASAPAINOTTAMISOHJELMAN JA YHTEISTOIMINTAMENETTELYN

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46

Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46 Kunnanhallitus 81 15.04.2019 Kunnanhallitus 95 13.05.2019 Kaava- ja maapoliittinen 6 22.05.2019 työryhmä Kunnanhallitus 123 03.06.2019 Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46 2004/55.551/2019

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot